Öppet Spår

heal the world with medicine by syringe to give vaccin for save the earth with wearing medical mask to protect pandamic of coronavirus situation
 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

758 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som har gift sig i Las Vegas eller vet något om det? Måste man göra något innan typ fylla i papper eller är det som på film att man bara kan droppa in i en chapel och gifta sig? Är äktenskapet lagligt då? Gäller det i Sverige?

      Nu vill jag verkligen inte vara dryg men googla. Det är en jävla massa att tänka på.

      Inte gjort men vet att det inte är giltigt i Sverige förrän ni skickat in vigselintyget till svenska skatteverket.
      Troligtvis behövs det med personbevis och intyg om att ni inte är gifta I Sverige med någon annan.
      Vet inte vad det är för amerikanska intyg som behövs.

      Skatteverket har information t.ex.

        Zzczzzzzzzczzzz

      We going to the Chapel and were getting married. Jag skulle tycka det vore kul. Vill se Vegas

        K

      Det är nog inte så mycket som ska fixas innan dock är äktenskapet inte giltigt i Sverige så mi kommer få viga er i Sverige för det ska vara giltigt.
      Så var det i alla fall när jag och min man gifte oss i Italien.

        Haha känns ju jätteovärt att gifta sig utomlands då?

          Tycker du? Tvärtom kan det vara jättefint att ha två ceremonier som är så olika varandra. Man kanske väljer Italien för att man har anknytning till landet och då blir det betydelsefullt i sig. Så nej, jag tycker tvärtom! ?

            Inte om det är Sverige man bor i tycker jag?

            Håller med! Jag gifte mig borgerligt i Sverige, och sedan hade vi vigsel i kurka med stoort bröllop i Polen några månader senare. Det var fantastiskt! Det är det andra vigseln dom vi räknar som riktig ?

              Jag räknar alltid den juridiska vigseln när folk gör sånt. Det är då man gifter sig ju.

                Du räknar? Ofta vet nog inte andra om vilket datum paret haft en vigsel, innan deras giftermål. Så du behöver nog inte hålla reda på den juridiska vigseln.

          Väljer man svenska kyrkan i utlandet blir det giltigt direkt!

          Därför många gifter sig i sv kyrkan utomlands!

        Jo, det kan det vara. Men grejen är att i många länder, som t.ex. Italien och Frankrike, så kan du antingen vigas – som i Sverige – kyrkligt eller borgerligt. Men för att få vigas kyrkligt måste man ofta vara bosatt i landet annars måste man först vigas borgerligt. Men att vigas borgerligt där är inte som i Sverige där du kan få en vigselförättare att komma till vart du vill, utan det måste ske på kommunhuset. De flesta som åker till Italien eller Frankrike för att gifta sig gör ju det för att de vill gifta sig på en fin plats, alltså oftast inte kommunhuset. Därtill behöver man ofta ha vistats i landet en viss tid (ibland två veckor eller en månad till och med) innan man får gifta sig på det sättet. Därav gör de flesta så att de har den lagliga cermonin i Sverige och en symbolisk i Italien/Frankrike. Men man kan alltså gifta sig i Italien och få det registrerat i Sverige. USA ser dock annorlunda ut med generellt mer frikostiga regler kring hur man får gifta sig som icke-medborgar.

          MS bara ska ”svara lite kort om vad än ni har på hjärtat?.. en novell senare

            Uhm..okej? Ska jag be om ursäkt för att jag svarade på varför något fungerade som det gjorde eller vad? Väldigt kort novell för övrigt.

        Inte om ni också gifte er i rådhus och inte bara i kyrkan.
        Kyrkobröllop har inget juridiskt värde i Italien heller, bara religiöst värde. Alla måste gifta sig hos kommunen också.

        Las Vegas är ett av undantagen som är giltigt även i Sverige.

      Gäller ej i Sverige så rätt ovört

        Varför har folk fått för sig det för? Om du gör det på korrekt sätt och sedan skickar in dokument för att registrera vigseln med Skatteverket går det absolut att få att en vigsel i Las Vegas/USA gäller i Sverige.

        Ovört?

      Fråga Alex Schulman, han har testat.

      Ska gifta mig i USA, inte Las Vegas, men principen är rätt densamma. Du måste först kolla upp vilka dokument Las Vegas/Nevada kräver för att du ska få ett marriage license, det kan variera mellan stater så vad jag behöver (Kalifornien) är inte nödvändigtvis samma som i Nevada. För vår del behöver vi fylla i en ansökan och ha med våra pass och sedan gå på en appointment. Och vi har rekommdenrats att ta med fullt personbevis för myndighet på engelska samt hindersprövning, detta behövs inte generellt men som en säkerhet för man vet aldrig.

      Det är utfärdandet av ett marriage license som skiljer LV från många andra ställen, för du kan få ett marriage license utfärdat i princip på direkten medan på de flesta andra ställen så måste man först ansöka sen hämta ut det några dagar/veckor senare. Men viktigt att kolla upp exakt hur det funkar innan förstås. Skulle gissa på att det är lätt att googla fram info om då så många åker dit för att gifta sig, medborgare såväl som icke-medborgare.

      När man väl är gift, så behöver den som genomfört vigseln skicka in marriage license till county office igen för att bli registrerat. Vi ska ha en vän som viger oss och två andra vänner som är vittnent, men köper du ett vigselpaket i LV kommer det redan finnas med om du väljer det och de skickar in det. Sedan ska ni ta med en kopia av det tillbaka till Sverige. Igen, vet inte hur det är i Nevada men i Kalifornien så ges inte det ut på automatik så man måste begära en kopia. Denna skickas sedan in till Skatteverket för att ert äktenskap ska registreras i folkbokföringen. Och det är väl typ det. Du kan läsa mer här om just det: https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/aktenskapochpartnerskap/attgiftasigisverigeelleriutlandet.4.76a43be412206334b89800020579.html

      Det är inte så komplicerat som folk får det att låta, bara man ser till att ha koll på vilka dokument man behöver ha med sig dit och hem igen.

      Jag gjorde det och det var superenkelt. MS har helt rätt: du tar med hindersprövningen på engelska och går till deras kontor i Lad Vegas. Gå på morgonen, så ni slipper köa! Sen kan ni med fördel äta frukostpannkakor på det goda stället i närheten. Väl hemma i Sverige tar du med intyget till Skatteverket som då registrerar äktenskapet.

      Jag är så glad att vi åkte dit och skulle lätt göra om det. Bästa dagen i mitt liv! Hoppas det blir så bra som du önskar 🙂

      Men bryr staten verkligen sig om några säger till andra att de är gifta. Är det inte bara att säga att man är det 🙂

      Några som vill gifta sig här över bloggbevakning? Vi kan vara gifta tills nästa öppet spår 🙂

        Eh va? Antingen är man gift eller inte..

        ”Hej Margaux”… ?

      https://www.702wedding.com/las-vegas-marriage-license

      Bodde i Vegas i flera år, själv har jag inte gift mig där men däremot ansökte jag om skilsmässa i Vegas.
      Kul ställe att besöka, mycket att se och göra utanför Las Vegas Blvd.

    BLIR GALEN!

    Vet någon vilken låt jag tänker på?

    En låt där en kvinna (tror jag?) som pratar sig igenom en låt med ”fakta”. Typ ”do you know which word is more famous than Jesus? Coca Cola” (eller liknande). Gissar tidigt 2000-tal.

    Nej, det är inte ”The sunscreen song” av Baz Luhrman.

    ?

      Är det inte en reklamfilm?

        Var det? ? Minns du för vad?

        Bara måste hitta den på YT innan min hjärna kapitulerar…

          Nej men en svart man som ligger på en solstol tror jag. Kanske för Schweppes??

            Fast tror inte det är en reklam när jag tänker på den. Minns den som en ganska lång låt med ”(fun) facts” men minns knappt något lyrik så kan inte ens googla för att försöka hitta den ?

        Tänker du på ”facts of life” med Lazyboy kanske? 🙂

          VILKEN JÄVLA STJÄRNA DU ÄR!! JA!!!

          Helvete vilket inre lugn som bara tog över mig nu! ??????

            Haha dagens goda gärning gjord då ? kul att kunna hjälpa till ??

      Alanis Morissette med ”What If God Was One Of Us”?

        Det är Joan Osborne

        Den är det ju knappast.

        Nope. Tyvärr inte den ?

          Menar du den som han i aqua gjorde? Soeren eller vad fan han hette? Så gjorde Gert Fylking en svensk version, och massa länder gjorde egna versioner på sitt språk?

            Lazyboy med facts of life!!

              JAAAAAAA!!!!!! TACK!!!! Alltså från djupet av mitt cyniska hjärta! ???

                Hahaha jag är mest imponerad/förfärad över att jag också minns detaljer kring detta?! ??? medans kunskap som att deklarera eller hur man fixar stopp i handfatet, där är det helt svart ?

                  Hahaha! Feel you ?
                  Du räddade iaf ett liv ikväll! ??

            Det sket väl sig på att det var en kvinna?

              Men TS var inte säker ?

                Menade inte din kommentar. Tror du kan ha rätt.

            Det var väl Rickard Woolf som gjorde den svenska?

    PREVENTIVMEDEL
    Kopparspiral vs p-spruta (eller andra sorter med enbart gestagen så som P-stav, ej minipiller då det ej är aktuellt)
    Vad har ni fått för biverkningar? Eller inga biverkningar alls?
    Tacksam för svar 🙂

      Absolut inte kopparspiral!! Googla lite så hittar du biverkningar! Finns inga studier gjorda på vad kopparspiral kan ge för biverkningar förutom blödning och mer smärta men många kvinnor blir jättesjuka eftersom koppar rubbar hormonbalansen och lagras i kroppen.

        Men Gud lugna ner dig. Många kvinnor får INTE biverkningar av kopparspiral.

        Men herregud lugna ner dig. Jag är inne på min andra kopparspiral nu och är jättenöjd! Jag har inga biverkningar alls och kan ligga varje dag i 5 år utan att ens behöva tänka på skydd. Fick konstiga blödningar av p-stav.

          Inte än nej

      Jag läste massor på Jenny Koos instagram innan jag bestämde mig, verkligen ett tips. Det kan upplevas som att det svartmålar syntetiska hormoner, men det är fakislt bara väldigt rakt på sak om vad som händer i våra kroppar. Provade hormonspiral, och min sköldkörtel ballade ur, mådde sämre psykiskt också. Men då vet jag det! Önskar att jag hade provat pessar innan, för då hade jag nog varit helnöjd med det och sluppit hela harangen.

        Tack för tips! 🙂
        Någon mer som haft något av det och kan säga vad ni fick för biverkningar?

        Har tidigt i ungdomen haft p-stav men blödde mer än jag var blödningsfri. Har även käkat kombinerade p-piller i 10 år som funkat suveränt men får inte äta det längre. Har i vanliga fall (dvs innan ppiller, när jag var typ 15 år) haft kraftig mensvärk vilket talar mot Kopparspiral. Att gestagen funkat sådär tidigare talar emot pspruta.
        Allt detta var dock innan jag fick barn/var väldigt ung och tänker att kroppen kan reagera annorlunda nu.

        Tack, ska kolla! 🙂

          Läs isåfall också på matildawahl s Instagram under sparade händelser ”sekten”.

            Har inte den här bloggen haft tillräckligt med foliehattar för idag?

              Foliehatt att inte tro på att man kan göra abort och sova med lampan tänd?

              Hennes ”kunskap” är inte baserat på något som kan kopplas till vetenskap. Fråga henne efter källa med vetenskaplig grund och se vad hon svarar 🙂

              Sen hävdar hon även att hon besitter mer kunskap än barnmorskor. Hur kan folk lyssna på människan? Juste, betalt tar hon också ?

                Efter att ha skummat igenom hennes instagram lite snabbt så håller jag tyvärr med, ingen jag väljer att ta råd ifrån. Men tacksam för tipset ändå!
                Ni andra som har erfarenhet av pspruta eller kopparspiral får gärna svara också vad ni haft för ev. Biverkningar! 🙂

                  Jag hade kopparspiral i några år. Det jag upplevde var rikligare blödningar och mer mensvärk. Annars väldigt skönt att slippa ta piller och bara leva på som vanligt!

                  Äh, gå tillbaka till dina efterblivna,fula och puckade horungar(som inte kan lämna en enda relevant länk till vetenskap)i haveristgruppen.

                    Ojoj nu får vi akta oss, nu kommer sekten! Haveristgruppen har bidragit med mer relevanta studier än Jenny koos någonsin gjort.

                      Inte en enda relevant studie har de langat fram. De sitter mest och verbalt runkar av varandra till fontänorgasmer.
                      M.a.o. är allt som vanligt i den gruppen. 😀

                    ”Efterblivna puckade horungar” ???

                    Gå och lägg dig

                      Melissa: Du har uppenbarligen varken lyssnat på podden eller besökt deras FB-grupp.

                Abort med kaffe och att sova med lampan tänd var de väl? ? Obehagligt hur folk köper allt rakt. Men hon är väl smart som utnyttjar folks okunskap och desperata behov.

                Sluta ljug! Bara sluta!

                Du missförstår mig Nallen, syftade på Jenny Koos. Håller med dig till tusen. Tycker det är sjukt att hon inte blivit mer ifrågasatt tidigare.

                  Sorry, my bad! Skönt att vi verkar vara lite fler vettiga här ikväll.

                    Verkligen så skönt att många börjar se henne för vad hon är! Älskar Matilda Wahls informationsspridande btw!

                Tror o hoppas att personen syftade på den som tipsade om V.K. var foliehatten…

            Gillar MatildaWahl också, läste under ”Sekten” nu. Förstår inte hur en kan läsa ut vad hon skriver där, ur Jennys vilja att utbilda om hur kroppen fungerar. Det är så hårt klimat, folk är dumma i huvet hit och dit och allt tolkas så hårt?

            Gång på gång skriver Jenny om att nej, jag säger inte att alla ska sluta med alvedon, koffein och p-piller. Hon vill bara att vi ska ha all information så att vi kan göra just välinformerade val. Jag är så glad över att ha hittat till hennes kanaler. Det betyder inte att jag tar allt för absolut sanning som gäller alla. Betyder inte att jag inte läser om samma och liknande ämnen från andra källor och gör en bedömning kring hur just jag vill göra.

              All form av information? Så det är bra att lyssna på alla som förmedlar någon form av alternativmedicin för att man ska kunna göra någon form av val? Nej, att förmedla eget tyckande och påstå att det är vetenskapligt bevisat när det inte är det är farligt, det ska ifrågasättas när det sprids i den utsträckningen.

                Hur hormoner rent fysiskt påverkar kroppen är vetenskap. Ej personligt tyckande. När du läser en text måste du kunna skilja ut vad i texten som är fakta, och vad som är personliga tyckanden. Ha förmågan att själv söka vidare för att förankra i andra säkra källor.

                  Nej det är faktiskt skribentens ansvar att tydliggöra vad som är fakta och vad som är personligt tyckande. Allt annat är ohederligt.

              Men hennes ”information” baserar ju inte på någon form av vetenskap?

              Så skulle Koos säga att färgen gul ökar risken för missfall – skulle du slänga alla dina gula kläder då också?

              Man kan inte bara köpa allt alla säger bara för de påstår sig ”ha koll” när de inte kan backa sina påståenden med vetenskaplig grund.

              Gör som ni vill med er tid/pengar men tänk ett varv till snälla.

              Bara det att hon skriver falsk information… Lyssna på utbildade istället.

            Hur hittar jag henne? Har hon privat profil?

          Annan biverkning av Mirena som jag hade var förresten mellanblödningar eller spottings elr vad det kallas. Och lite märklig illaluktande ”mens”. MEN! Blödde ju väldigt lite vilket var skönt! Och möjligen hade blödningen försvunnit om spiral hade passat mig och jag hade haft den längre.

        Den där Koos tycker en massa utan att ha någon relevant utbildning. Skulle akta mig för att grotta ner mig för mycket i hennes råd.

          Har varit inne och kollat och håller tyvärr med. Hon kändes inte alls opartisk och kändes mest sektlikande (i brist på annat ord), tyvärr ?
          Hormoner är för mig inget jag är rädd för, det hjälper många (bl.a mig, hade ppiller i ungdomen pga väldigt kraftig mensvärk, vet ej hur jag skulle klarat av vardagen utan)

          Precis. Och för guds skull betala inget!

        Snälla lyssna inte på någon självutnämnd expert utan vetenskaplig källor eller utbildning.

          Tack vare den människan har SÅ många ifrågasatt mig och min sjukdom endometrios. Tipsar om henne hela tiden och att jag kan läka mig utan hormoner.

          Bara nej, försvinn.

            Så sjukt, folk är typ hjärntvättade. Som Matilda Wahl också skriver, har haft mina problem sen tolvårsåldern. Inte drack jag kaffe eller alkohol då…

              Vad serverades du för mat hemma? På skolan? Hur mycket socker åt du?

                Men snälla… Gå tillbaka till din sektledare…

                  Gud vad skönt att se folk som är kritiska till V.K. Folk följer hennes idéer slaviskt, rekommenderar hej vilt, och gud nåde om man säger emot. Men hon har inga vetenskapliga belägg alls? Riktigt trött på hennes ”svans” som verkar leva för att sprida hennes lära

                    Camilla – kanske läge att granska VulverineKoos? Både Kenza och Egoina följer ju hennes råd och delar med sina följare. Kolla in Matilda Wahl på insta som någon tipsade om innan, hon har ju samlat en hel del av koos galenheter som höjdpunkt ”sekten”.

                    Även haveristerna verkar vara på G att granska henne.

                      Haveristerna består av två alkisar och en ointelligent brud. Deras FB-grupp(vilken förövrigt C redan är med i)består av ett gäng som var mobboffer i skolan och nu försöker hämnas på allt och alla som inte var mobboffer, genom att helt okritiskt slicka brunögat på alkisarna.

                      Anonym – Härligt nedvärderande ton du hade mot ”mobboffer”. Kanske var du mobbaren som fortfarande bittert sitter och surar.

                      Ska du försöka övertyga någon försök med en lite mer mognare argumentationsteknik.

                  Kosten är A&O när det kommer till hälsa.

      Kolla även upp den nya kopparspiralen ”ballerine”. Inte provat själv, då jag inte behöver preventivmedel men om jag hade behövt hade jag nog satsat på den.

        Tack för tipset. 🙂 Har varit inne på ballerine men den sätts tyvärr inte in i närheten av där jag bor :/

        M: tack för svar 🙂 märkte du inte av kraftigare blödning/mensvärk heller??

      Fick byta min senaste kopparspiral pga stora jobba blödningar som höll på 9-10 dagar (suck), hade visst myom och då funkar det extra dåligt. Bytte först till minipiller, men bytte igen till hormonspiral som skulle minska blödningen. Har inte märkt av några direkta biverkningar …men håller not fortfarande på att ”vänja mig” kanske? Blöder mindre iaf, och är väldigt glad för det !

      Hej!

      Gick på p-spruta i typ två år! Depoprovera eller vad den hette xD Såå skönt att slippa mensen helt. Dock upplevde jag biverkningar som nedstämdhet och helt död sexlust (vilket jag märkte först nu när jag varit utan den). Har även läst att den kan ge benskörhet och det kändes inte så bra. Nu har jag varit utan sprutan och preventivmedel i ett år och det var först för en vecka sedan jag fick något som kan likna mens. Så det bör man ha i åtanke om det planeras kids, lång tid innan mensen kommer tillbaka! Lycka till!

      Jag va 100% supernöjd med min kopparspiral fram till den dagen jag fick ett utomkvedshavandeskap, som resulterade i en bortpoeration av ena äggledaren. Skulle dock verkligen rekommendera kopparspiral, mådde så bra av den!

      Konstigt, mitt inlägg kom inte med …
      Kort sagt då, jag fick byta till hormonspiral pga ett myom, och det verkar funka bra. Inte märkt några biverkningar och har minskad blödning, så jag är nöjd .
      Hade kopparspiral många år, tills det ballade ur och jag blödde konstant och alldeles för mycket.

      Hormonspiral – illamående och ont i magen av och till i ca 1 månad, småblödningar och mensvärksliknande värk av och till i ca 3 månader. Sen ingen mens alls (men det ser jag som en bra biverkning ?).

        Jag har haft hormonspiral och hade ont i magen av den men med utebliven mens. Högg även till i magen typ som att den nuddade en nerv i livmoderväggen, gjorde ont som fan, kunde hända när som, inte så kul om man var och handlade och behövde stå framåtlutad och andas ett tag

      Pspruta e bra men svårt att ångra sig liksom, kan ta rätt lång tid att få tillbaks ÄL. Vill du ha barn och isf när?

        Jag är helt färdig med barn, därav lite panik om vilket preventivmedel jag ska välja nu på återbesöket 🙂 hade p-stav i 6 mån typ som 15 åring men hade småblödningar hela tiden, sen käkade jag p piller i nästan 10 år som funkade kanon men får tyvärr inte ta kombinerade ppiller igen.

        Tack för alla era svar allihopa! Tänkte inte på hormonspiral också finns, ska överväga det också.
        Om det fortfarande är någon som läser här så här sent, fortsätt gärna svara på vad era biverkningar var för kopparspiral, hormonspiral eller p-spruta ?

          Om ni båda känner er helt färdiga, varför inte vasektomi? Om du lever tillsammans med din parter då. Jag och min man är klara och han ska göra vasektomi, jag stoppar inte mer hormoner i den här kroppen, nu är det hans tur att agera. ?

            Min man har gjort det, det är fantastiskt. Var nog inte superkul upplevelse för honom, men det är ju inte en spiralinsättning heller…. allt har gått bra efteråt. Supersäkert o biverkningsfritt. Ps om man har Ågrenöver det definitiva kan man ju frysa några doser sperma.

            Ja det här kan ju va ett alternativ, om du inte behöver hormoner av nån annan anledning. Han (eller du) kan sterilisera er (eller båda, för säkerhets skull!) ?

      Jag har hormonsprial! Har inga biverkningar, ingen mensvärk… å det bästa INGEN MENS!!

      Kolla kontot @minabiverkningar på insta. Det slingrade mina tvivel kring val av preventivmedel iaf.

        Alla upplever det olika. Klart man kan läsa på men man måste testa själv för att se vad som funkar. Läste en del skräckhistorier om mitt preventivmedel men för mig har det funkat bra.

      Haft många preventivmedel i mina dagar.
      P-stav gav blödningar hela tiden. Tog ut den efter 1 år.
      Hormonspiral är det värsta jag varit med om.
      P-spruta gillade jag och det fungerade perfekt. Dock fick jag inte fortsätta med det för att det kan ge benskörhet när man blir äldre.
      Pessar var helt ok. Tyckte ringen var lite stor så det blev lite bökigt.

    Ni som fått planerat kejsarsnitt pga förlossningsrädsla, hur bar ni er åt för att få det beviljat? Väldigt tacksam för svar!

      Postar denna fråga igen eftersom jag skrev så sent i förra veckans öppet spår.

        Beror på vart i landet du bor. Samt varför du har förlossningsrädsla ect.

      Haha är du Johanna Nordström? Hon pratade om exakt det här i podden igår ?

        Haha, jasså? Nej det är jag inte 😀

      Jag mer lr mindre krävde snitt..
      Sa redan på inskrivningen hos BM att jag vill och ska ha snitt och vill börja processen nu…

      På MVC frågade dom ba hur jag tänkte mig förlossningen. Jag sa jag önskade kejsarsnitt o det va inga konstigheter. Det är ju din kropp?

        Men gud vad underbart för dig. Så har jag verkligen inte hört att det går till. Får jag fråga var du bor/bodde då?

          Ungefär samma för mig. Dock valde jag ändå inte kejsarsnitt tillslut. Men var ungefär som en fråga – ett svar. Bor i Malmö.

            Gud vad skönt. Min bm säger bara att ”man kan inte beställa ett kejsarsnitt”. Jättejobbigt och jag börjar känna mig väldigt stressad. Ska dock byta bm pga andra orsaker så jag hoppas på bättre lycka med nästa, men just nu känns det hopplöst! Önskar verkligen att det kunde gå till så som det gjort för dig!

              Det är fel du har visst rätt till kejsarsnitt.

                Det stämmer inte. Man har inte RÄTT till planerat snitt för förlossningsrädda i Sverige. Vilket är sjukt, såklart.

                  Jo, man har rätt till snitt! Det enda de kan kräva är att man går på Aurorasamtal först. Men om man går på samtalen och sedan fortfarande står på sig om snitt så kan de inte neka ?

                    Nej, det har man inte. Det finns enbart rekommdendationer på att man ska ge kejsarsnitt till de som är förlossningsrädsla. Men det är upp till varje region/sjukhus/läkare att tolka det och göra hur de vill. Det händer ”hela tiden” (inte hela tiden förstås, men finns återkommande alltid några fall menar jag) att personer blir nekade trots att de gått på samtal och allt annat. Man har ingen rätt att kräva snitt.

                      Jaså? Jag känner ingen som blivit nekad. Alla som krävt snitt har också fått det, inkl jag själv. Och det handlar om olika regioner och sjukhus.

                      Så jag antar att vi hade bättre övertalningsförmåga då helt enkelt…

                      Man har rätt till det!

                      Taskig attityd hörru att antyda att de har bättre övertalningsförmåga. Olika tidpunkter, olika läkare spelar väl roll också utöver regioner. Och att det inte hänt någon du känner betyder ingenting, det händer folk hela tiden tyvärr. Trots att de bönat och bett, läst på, gråtit och försökt med allt så har de fått nej.

                      Man kan dela med sig utav sina egna erfarenheter utan att trycka ner andra samtidigt. Försök med det nästa gång.

                      Men nej – man har inte rätt till det. Det finns nationella riktlinjer för vården hur de ska hantera planerade kejsarsnitt (”Indikation för kejsarsnitt på moderns önskan”), men man har inte rätt till det – det slutgiltliga beslutet ligger hos läkaren.
                      https://www.sfog.se/media/336234/nationella-indikationer-kejsarsnitt-moderns-onskan.pdf

                      ”Enligt den svenska lagstiftningen ska beslut om vård fattas i samråd, när det gäller kejsarsnitt mellan kvinnan/paret och läkaren/barnmorskan. Kejsarsnitt är med andra ord inget man kan välja själv.”

                      Jag blev nekad.

          Göteborg! Samma besked i munkebäck och Frölunda torg ? Morska till dig o hoppas du får träffa en vettigare bm!
          Kejsarsnitt var häftig upplevelse, glöm inte titta i lampan i taket – där speglas din mage ?

            Jag hade min första förlossning i Göteborg. När jag fick reda på att bebis vägde 4,5-5 kilo så ville jag ha snitt. Blev livrädd att föda. INGEN lyssnade på mig. Var så stressad och ledsen. Blev skickad runt till olika mottagningar i 3 veckors tid. Sen ville bebis ut och jag kände mig tvingad till att föda vaginalt.
            I efterhand är jag glad att jag gjorde det vaginalt för att det gick riktigt bra men är så himla besviken på vården. Har fått höra att i Göteborg vill de inte göra snitt. I ex Stockholm är det mycket lättare att få snitt.

              Instämmer. Gick i Aurorasamtal och fick bara höra hur otroligt dåligt det är med kejsarsnitt, inte aktuellt oavsett att både jag och barn höll på att stryka med första gången då jag födde vaginalt. Sen visade det sig att jag hade en trött moderkaka som la sig i vägen och det blev kejsarsnitt som plötsligt inte var farligt alls. Så mitt tips är att antingen ha en trött moderkaka eller bara köra på, tveka inte, kräv ditt kejsarsnitt.

      – Berätta tidigt för din BM att du har förlossningsrädsla
      – Visa att du är påläst
      – Du kan även kika på tidigare IVO-fall, gärna på det sjukhuset du planerar att föda på
      – Stå på dig och visa att du är seriös
      – Visa att du är rädd
      – Understryk att du riskerar att föda utan angöring pga. Covid
      – Tacka inte ja till ett ”förlossningskontrakt”
      – Är du långt gången så kan du förklara förlossningen är nära och att det fortfarande känns jobbigt
      – Vid en vaginal födsel är det viktigt att jobba ”med” sin kropp. Men är man rädd så blir detta svårt
      – Fortsätt kämpa in i det sista
      – Var förberedd på att vårdpersonalen inte kommer vara förstående. Jag fick höra rätt otrevliga saker från både läkare och barnmorskor

      Lycka till!!!

      Har inte gått igenom det än själv, några år kvar tror jag innan jag kommer behöva ta den kampen, men tänkte bara tipsa om FB-gruppen ”Rätten att välja kejsarsnitt”. Finns många historier där och du kan garanterat hitta de som har erfarenhet från din region, ditt sjukhus och ofta t.o.m. din barnmorska och/eller läkare som ska bestämma. Ovärderlig källa av att få tips om hur du kan behöva göra just för där du är och få veta vad specifikt som funkat för andra i de fallen. Lycka till, hoppas det går i vägen! Generellt, inte alltid förstås – men otftast, om du fortsätter stå på dig och trycker starkt och bestämt på vad du vill så kommer du få det beviljat. Men kan förstås vara en jobbig väg dit, speciellt eftersom de på många ställen vill skjuta på beslutet så himla länge så man måste gå hela graviditeten och oroa sig för om man kommer få beviljat eller inte.

      Stod i DN att alla som verkligen behöver ska få kejsarsnitt. Dvs vid ex svår förlossningsskräck. Jag är född med kejsarsnitt men är tvilling.

      Jag fick snitt beviljat i typ v 37 … Inte direkt pga förlossningsskräck dock utan pga lätt traumatiskt akutsnitt med första barnet, så ändå pga psykologiska orsaker. Beslutet satt långt inne och när förlossningen kom igång av sig själv försökte dom övertala mig att föda vaginalt ändå.? Så räkna med att behöva tjata. Beror nog på var i landet man bor, jag har fött båda mina barn i Stockholm.

      Nämnde direkt vid inskrivningen om min rädsla för förlossningen och som jag förstod det så vägdes det in när jag beviljades kejsarsnitt. Att läkaren som slutligen beviljade såg att det va något jag burit med mig under hela graviditeten. Men jag upplevde aldrig att jag behövde argumentera för snitt. Jag fokuserade snarare på vad jag kände i samtalen med såväl barnmorska, aurora samtal och förlossningsläkare.

      Jag har fått beviljat pga förlossningsrädsla efter tidigare förlossningstrauma. Jag träffade en frejabarnmorska och fick det beviljat på första besöket. Jag kommer dock att föda med vaginalt med möjlighet att avbryta för snitt.

      Bor i Sthlm så vet inte om det är olika i olika regioner. Meddelade barnmorskan detta, noll problem eller ifrågasättande. Inga samtal eller liknande, däremot en koll av läkaren innan så att jag var ”lämplig” för KS.

    Jag vet inte vad det är, men jag får verkligen inte grepp om Alicia Agneson. Som den här videon: https://www.picuki.com/media/2469921184454357635. Jättebra initiativ så klart, men det känns så teatraliskt?

    Jag hittade en 20-lapp i dag. Vad tycker ni att jag ska göra med den?

      Grillchips.

      Lägg till lite och köp en trisslott

      Skänk den!

      Ge den till ett barn

      Skänk den till en organisation där varje krona verkligen gör skillnad. För dig kanske den där 20lappen kvittar?

      Köp nåt gott.

      Köp något gott!

    Efter mycket stress och lite sömn har mina tidigare vita ögonvitor nu gått åt det rödare hållet. Finns det någon Quick fix-lösning som inte är skadlig för ögonen? Alltså inte typ sova och stressa mindre utan något man sprutar i ögonen?

    Clear eyes är väl bra men det är ju inte bra för ögonen.

    Tack!

      Läs om örter som drar ihop blodkärlen. Gör en snabb dekokt.

      Finns olika droppar och ögonsalvor på apoteket. Gå dit och prata med dem.

    Jag var hos läkaren idag och blev sjukskriven. Fattar inte riktigt vad jag behöver göra med papper och sånt.
    Fick papper att skicka till fkassan och jag har pratat med min chef om att jag nu är sjukskriven. Om jag skickar mina papper till Fkassan, får typ löneenheten den infon då? Bör jag skanna in mina papper innan jag skickar iväg dom, i fall jobbet behöver dom?

    Fick inga klara besked från chefen och jag vill ju att det blir rätt, så klart.

      Skulle verkligen skanna av alla papper utifall att dom kommit bort på vägen lr nått liknande. Kan tyvärr inte svara på resten :/

      Ta kopior på alla papper. Det är det enda du behöver göra förutom att skicka in allt fsk ber dig om.

      f-kassan får papperna automatiskt direkt genom läkaren så du behöver inte göra något. jag var tvungen att skicka in mitt intyg med till HR, men att ge det till chefen går också bra så kan han eller hon skicka vidare. men jag vettifan, dom ska att dom måste ha det för att kunna ge rätt sjuklön de första dagarna men jag tyckte det var superobekvämt egentligen att skicka in alla pappren med ens diagnos..

        Man har rätt att dölja diagnosen. Det enda arbetsgivaren behöver veta är mellan vilka datum sjukskrivningen gäller och i vilken omfattning. Det hjälper ju inte specifikt dig, men kanske andra som läser här.

          jaa exakt det sa jag med men dom pushade på att man måste skicka in alla papper så tillslut gjorde jag det. men kände hela tiden att jag hade rätt och inte dom!

      Om du loggar in på 1177 ska intyget finnas digitalt där och även en knapp så du direkt kan skicka dem till FK. Jag brukar skriva ut mitt och censurera det jag inte vill att chefen ska se, de behöver inte se annat än procentuell sjukskrivning och hur länge. Hoppas du mår bättre snart!

        Vill tillägga att FK inte alltid får dem automatiskt, men det står om du loggar in på 1177.

      Logga in på mina sidor så lär du se om de är inskickade redan. Jag har aldrig behövt skicka in några papper utan läkaren fixar det, bara göra själva ansökan om sjukpenning.

      Beror på var du arbetar, men skulle försöka få kontakt med löneenheten för att fråga. Tänk också på att om du har lön innevarande månad kan det hända att du får fel lön nu i januari som du kan bli återbetalningsskyldig, så ta kontakt för att kolla upp det.

        För att förtydliga, löneenheten får inte info för att försäkringskassan kontaktas. Du eller chefen behöver troligtvis själva meddela löneenheten.

      Tack så mycket!

      Vill bara påminna att du behöver ansöka om sjukpenning hos försäkringskassan med! Inte alla som har koll på det. ?

    PREVENTIVMEDEL
    Kopparspiral vs p-spruta (eller andra sorter med enbart gestagen så som P-stav, ej minipiller då det ej är aktuellt)
    Vad har ni fått för biverkningar? Eller har ni inga biverkningar alls?
    Tacksam för svar!! 🙂

      Läs högre upp

    Vad tycker ni är det sjukaste en influenser någonsin gjort?

      För mig är det seriöst alla som hoppat fallskärm. Skulle ALDRIG göra det.

        Va’ varför inte? Hoppa fallskärm är en helt fantastisk hobby.

        Inte jag heller, inbillade mig att jag aldrig skulle göra det även fast jag satt i ett plan som var på väg 4000 meter ovanför marken. Isar i magen bara jag tänker på det nu, men kul var det och jag sov som en stock efteråt, och fick en crush på han som jag hoppade med pga störd osv. ? #backpacker#aussie#originellt osv.

      Kanske inte såå sjukt, men jag kan aldrig glömma när Pdotter tyckte att polacker var underligt ogästvänliga med tanke på att de hade genomlevt Förintelsen (?)

        Åh herregud ?

      Vart ska man börja….

      Vara med i PH?

      Måste nog ärligt vara LD, som har en rik man, som tiggde pengar på instagram för att köpa en laptop och sedan en fakkin planta för 1000+ sek.

        Men va, gjorde hon?? Alltså älskade LD för några år sen, men hon blir ju bara skummare och skummare

        Glöm inte gifflarna. Hon köpte mycket gifflar.

          Minns att hon hetsat flera paket och sa att hennes övervikt inte beror på det eftersom hon äter normala portioner av hälsosam mat.

        Jag vill inte vara den som är den. Meeeen, det där var massor av år sedan. Långt innan maken blev utköpt (om han ens blev utköpt, ägde han ens aktier i bolaget?) och med tanke på att Cissi får så sjukt mycket skit för att hon ”lever på någon annans pengar” så kan jag faktiskt förstå argumentationen till varför han inte ska bekosta hennes nya dator.
        Om folk vill ge pengar till henne, speciellt med tanke på att hon inte heller gjorde samarbeten vid den här tiden heller som hon kunde tjäna pengar på, så varför inte?
        Det var ju inte som hon drog igång världens insamling och verkligen aktivt tiggde pengar. Hon postade ett inlägg om det och that’s it.

          LD:s man fick 30+ miljoner i samband med försäljningen av företaget så om han inte var delägare i brödernas företag var de sjukt generösa mot honom.

          Nej hennes gamla blogg är fortfarande full med inlägg med hennes nummer och att man ska swisha pengar till henne.

          Det var max två år sedan.

            Mhum, hur är det med tidsuppfattningen?
            Det var nästan 4 år sedan. https://nyheter24.se/bloggbevakning/2017/03/23/lady-dahmer-ber-om-pengar-till-en-ny-dator/
            Det var tre år sedan som Avalanche blev uppköpta https://digital.di.se/artikel/nordisk-film-koper-avalanche-studios-i-jatteaffar

            LD’s man är inte en av grundarna, utan han var vanlig knegare från början (i alla fall när jag följde LD, vilket var innan hon fick sitt andra barn). Han kan dock mycket väl senare ha blivit en av de här 10-tal nyckelpersonerna som di skriver om tillsammans ägde 12% av företaget. Men för tidpunkten av det här ”dator-gate” så var det inget kapital han bara kunde plocka ut hur som helst.

              ”Vanlig knegare” är man inte när ens bror har grundat företaget. Absolut att LD är vänster och säkert ville kalla maken ”vanlig knegare” men han var art director och som sagt bror till grundaren.

                Vanlig knegare kommer från mig, inte från LD. Bara för att ens bror är grundare betyder inte det att automatiskt blir särbehandlad och får bättre förmåner än alla andra anställda på företaget.
                Vad jag förstått det som så blev LD’s man anställd på precis samma premisser som alla andra anställda.
                Då är man en vanlig knegare i min bok.

        LD är dock inte sponsrad av något företag, vilket enligt min åsikt är väldigt positivt. Hon har heller aldrig tvingat någon att ge henne pengar, utan har bett om bidrag från frivilliga vuxna människor.

      Vet inte om det är det absolut sjukaste, men det var ju ganska märkligt när det kom fram att Ricky hade drivit Fokis blogg.
      Fattade aldrig riktigt var alla pengar och lyx kom från heller, men det är ju en annan femma.

        Hur kom det fram? Jag tänkte också på pengabiten förut. Hennes utseende hon hade förr måste kostat satans mycket pengar.

          Har för mig att Ricky skrev en artikel eller liknande där han berättade hur det låg till och att Foki sedan bekräftade detta i sin blogg.

            Jaaa, och det var så tydligt att det var någon annan som skrivit hennes inlägg när det tog slut mellan henne och Ricky. Heeeelt annat språk. Och ja, seriöst vart kom alla pengar ifrån? Har för mig att Ricky inte ens hade jobb när de bodde i Thailand? Ändå hade de värsta lägenheten i Bangkok. Måste ju va ganska dyrt att bo där även om det inte är på samma nivåer som Sverige ?

            Ricky skrev på Flashback (anonymt dock kunde man koppla ihop att det var han) och undrade en massa saker. Typ om han hade rätt till pengar i någon annans bolag osv. Det kom även fram att han hade skrivit rasistiska saker.

            Deras förklaring var att eftersom Foku var så upptagen med företaget i Thailand så hann hon inte uppdatera. Hennes svenska var inte heller speciellt bra (vilket de också använde som ursäkt) vilket märktes när Foki själv började uppdatera.

            Jag älskade Foki men när detta kom till ytan kände jag mig så fruktansvärt lurad. Där trodde jag att Foki skrev men istället var det en 30 årig man. Slutade följa henne efter det och det var också då hennes statistik började sjunka.

        Pengarna kom väl från hennes blogg och andra företagsaktiviteter (har mig att hon drev något mer också än enbart bloggen?) och även om det inte var så mycket pengar att det kunde ge ett lyxliv i Sverige så räcker ju samma summa pengar mycket längre i Thailand dit de flyttade.

        Men JUSTE! Hade glömt detta, men fasen vilken chock när det kom fram.

      Tänker på det där paret som ångrade adoption av ett barn och gjorde sig av med det ?

      När Andrea Norrman tatuerade in ”SS” på sin kropp (omedveten om kopplingarna till nazi-tyskland) och försvarade sin ignorans och okunskap med att ”henne släktingar faktiskt blev mördade i förintelsen!”… Bara för att senare i samma blogginlägg skriva ”ok, det där med mina släktingar är inte sant, men det hade kunnat vara det! Så tänk er för!”

      Hon verkar ha mognat en del nu sen hon blev förälder, men denna incident gör att jag har svårt att tänka på henne som något annat är urbota korkad. När hon ger sina föräldratips och försöker låta så vettig i sina storys tänker jag ofta på detta.

        HAHAHH men dör vad stelt

        Hur kan man vara så jävla dum? Det får väl fan vara nån jävla måtta på dumhet?

        Hahahaha både tatueringen och utspelet är bara så otroligt dumt!

        Herre jösses. Så här skrev hon:

        ”Min kompis gammelmorfar var en av de utsatta under Hitlers ledning. Det är ett extremt känsligt ämne för mig och för många andra där ute. Att få en sådan fin sak som vår SuperSnipp-tatuering ihopkopplat med en nazistisk grupp, är vidrigt. Jag tycker att ni är vidriga. Ni bör skämmas. Jag har aldrig varit med om ett mer oseriöst företag, jag ångrar all kontakt som jag haft med er och jag skäms över att mitt namn finns dokumenterat i era artiklar.

        OBS! (Nu var inte min kompis gammelmorfar en av de utsatta, det var bara hittepå) Men det kunde ha varit fallet. Skärpning för fan.”

          Juste så var det, haha! Så jävla sjuk argumentationsteknik??

            Verkligen!

          ”Men det kunde varit fallet” ??????

        Men va!!!! Hahaha sjukaste jag hört!

      Gabriella Joss ”busringning” ?

        Som flanen hon var gift med dessutom backade upp…

        Jag tror att det är en av anledningarna till skilsmässan.

        Va?? Vilken busringning! Berätta mer

          Så här minns jag det.

          Gabriella ringde sin kompis kille och frågade typ om han ville ligga. Sen sa hon att det bara var på skoj, men kompisen hade typ smsbevis på att Gab hade flörta med killen tidigare, eller nåt?

          Känner nu att jag inte minns så mycket som jag trodde 😛

      Hur marcelo behandlade tjejerna i PH. Och han är stolt över det. Och sen inte delade pengarna som han lovat med kompisen. Fy fan. ?

      Catrin Hedlund som blåste massor med människor på konsertbiljetter och reste till Sopot i Polen. Nu skuldsatt för livet.

        Skuldsanering ?

          Får man inte när det är brott som ligger bakom. Helt rätt om du frågar mig.

      Kanske när Kissie hotade en journalist eller när Logan Paul filmade en död person för sin vlogg.

      Annars var det rätt kul när Linnea Claesson blev påkommen med att hennes ”kränkande meddelanden från män” egentligen var skickade av henne själv. Till henne själv. Och så gav hon ”snitsiga” svar. Till sig själv. Och många handlade om hur otroligt ”sexig” hon själv var. LMFAO.

        Alltså just det där med LC fascinerar mig. Tyckte det kändes så uppenbart ganska länge att det var hon själv som skrev, för alla meddelandena var ju skrivna i lite samma stil. Var aldrig någon som hade dålig grammatik eller stavade fel eller använde olika ord för tuttar typ. Alltså SKÄMS så mycket å hennes vägnar

          Åh, hade helt missat detta med LC!
          Vad PINSAMT! ???

          Minns att jag tyckte det var märkligt stt hon alltid blev påhoppad av killar när hon typ vänta på tunnelbanan. Såå snygg är hon väl ändå inte tänkte jag. ?

            ???????

            EXAKT! Jag har fan många snygga vänner men känner INGEN som blivit så påhoppad som hon på långa vägar ?

              Men herre! Finns det dokumenterat bevis på detta man kan kolla upp?? Hade ingen aning.

        Men herre! Finns det dokumenterat bevis på detta man kan kolla upp?? Hade ingen aning.

      Typ allt Shane Dawson gör

        Jag har förstått att Shane dawson och Jeffrey star har gjort väldigt konstiga saker men aldrig orkat sätta mig in i det. Vill någon ge en snabb recap?

      Att bli influencer?

      Vlad. ?

      Erica Ascot visade sig vara reklam för Malmö Operan och när Hanna Widerstedt visade sig vara ett konstprojekt

    Mon dotter ska byta förskola, ska man ge något till personalen sista dagen och i så fall vad?? Är inte jättetät för tillfället så vill inte gå över 250 kr.

      En chokladask räcker om du nu vill ge något.

        Inte choklad! Köp antingen nåt större de kan ha i personalrummet, eller något mindre till var och en. Teckning går också bort.

          Men nej verkligen inte! Räcker absolut med en ask ”Tack” från Marabou tex.

          De ska verkligen inte behöva bjuda hela förskolan, räcker att bjuda de närmsta.

          Förövrigt TS – du behöver inte köpa nånting. Ord på ett kort tex väger enormt! Mvh förskollärare

            Det skrev jag inte heller. Läs en gång till.

      Kanske en teckning från dottern? Eller ett kort där du skriver typ ”tack för allt ni lärt mig, jag kommer sakna er. Dotterns namn”.
      Om du känner så alltså, om dom varit skit blir det ju konstigt 😛

        Detta plus en typ chokladask eller liknande tycker jag 🙂

        En teckning? Seriöst?

          Ja. Vi förväntar oss ingenting och det finaste är ju att någon tänkt på en. Ett ”tack så mycket, hej då” är också fint.
          Man behöver verkligen inte ge någonting.

        Tack för tipset! Vi får sätta oss ner och måla något fint så ger vi en stor chokladask som de får dela på i personalrummet ❤

      En fin krukväxt!

      Lägg inte pengar på något speciellt. Om du vill köpa nåt så har tex Marabou små kartonger typ i form av hjärta tror jag. Det står TACK på framsidan. Det räcker gott och väl!

      Ett kort med en personlig text (om det varit positiv tid alltså) är guld värt och väldigt tacksamt. Så behåll dina pengar ist ??

    Hejhej!
    Blev av med jobbet pga av C i somras. Sökt massor men inte fått jobb än. Nu börjar mina a-kassa dagar ta slut.. Får månadens inkomst på dryga 10.500… Har haft kanske 14 annars på a-kassan så försökt spara när det gått.
    Tänkte kolla bostadsbidrag i dag.
    Men är över 29 och har inga barn….Trodde alla med låg inkomst kunde söka men icke 🙁 🙁 Känns sådär..
    Är det flera här som ej fått jobb igen efter C? Kändes som alla blev av med sina jobba förra sommaren och hösten men att dom flesta får jobb nu igen 🙁 Känner mig mest ensam i denna sits… Hur ska man lyckas orka?

      Sök en utbildning om du är berättigad till CSN. Alla har rätt till bostadsbidrag om du uppfyller kraven, som att du inte får ha en förmögenhet och liknande.

      Skriv in dig på ALLA bemanningsföretag.

        Barnfamiljer och unga under 29 har rätt till bostadsbidrag.
        Bostadstillägg är för personer över 65.
        Däremellan finns ingen hjälp att få med hyran, annat än om man går på försörjningsstöd.

          Ja då får väl ts skaffa en unge, åldras, eller bli alkis.

          Vad konstigt…

      Bostadstillägg heter det du ska söka!

        Fast Nej! Ta reda på fakta innan du tipsar någon.

        ”Bostadstillägg är pengar du kan få om du har aktivitetsersättning eller sjukersättning och har kostnader för ditt boende. Du behöver inte betala skatt på tillägget.”

      När dina a-kassadagar tar slut kan du skrivas in i ett program på AF. Då får du ersättning från Försäkringskassan ?

        Det ska jag göra. Dock får jag inte högre inkomst. Men söker jobb såklart.

      Tycker det är konstigt med folk som söker jobb i all evighet utan att få napp. ABSOLUT att det kan vara en oerhörd utmaning att få jobb inom den bransch man är utbildad inom/har erfarenhet från – självklart ingen tvekan! Men jobb finns det alltid och allra helst nu. Är det inte bättre att vikariera inom vården än att gå arbetslös månad efter månad? Inget hindrar ju en från att söka mer relevanta jobb under tiden.

        Fast lite hindrar det ju. Om man har jobbat och har en karriär inom ett visst typ av yrke så vill man ju helst gärna fortsätta där, i synnerhet om man utbildat sig inom det. Om man då söker andra jobb och tar dessa så har man ju dels mycket mindre tid och energi att kunna fortsätta söka jobb samtidigt som man inte är lika direkt tillgänglig att gå på intervjuer eller hoppa på ett jobb direkt om det behövs. §Men beror såklart på och hur länge man gått utan jobb.

          Fast under en tid tror jag det är bra att prova en annan bransch. Bra för din utveckling. Bara det inte är nuskin ?

            Kanske det är, men tackar nog nej till det efter att lagt ner ca 7 år på alla mina utbildningar och tagit mig in på mitt område redan 😉 Vill helst tillbaka in så snabbt som möjligt, tar bara lite tid då många har långa rekryteringsprocesser.

              Ja, då får du glatt ligga i sängen du själv bäddat.

                Jag gör det, har redan fått jobb gen också. Men gick utan jobb i ca 6 månader, men tyckte det var en rimlig tid att inte behöva söka sig till annat yrke?
                Varför jag också skrev att det såklart ändå beror på och hur länge man gått arbetslös. 6 månader var iallfall okej och värt för min del. Hade jag tagit ett annat random jobb under tiden är jag säker på att jag aldrig fått jobbet jag gick – som var långsiktigt bättre för mig.

        Tycker det är så konstigt när folk skriver ”sök till vården” såfort någon har svårt att få ett arbete, ser det ofta när jag läser öppet spår . Det handlar inte om att de arbetssökande är kräsna, det handlar om att alla har verkligen inte psyke/kunskap/kapacitet för vårdyrken?

        Jag är utbildad terapeut, det innebär inte att jag skulle klara av ett arbete som t ex undersköterska/vårdbiträde. Vet mina egna begränsningar. Min sektor har inte påverkats av covid, men skulle den göra det är det knappast inom vården jag skulle söka jobb.

          Vården va nog vara ett exempel…

          Jag tycker att det är att nedvärdera vård och omsorg. Får du inget annat sök i vården där kan vem som helst jobba.
          Vad fan är det! Är det så ni vill era anhöriga ska bli omhändertagna? Av någon som inte vill vara där helt utan relevant erfarenhet?!

            Jo visst men det är ju så. Och det är till stor del politikernas fel som gett vårdyrken dess låga status.

            Och vem som helst kan städa, får man ofta höra. Ja, men så ser det ut därefter också. Alla är inte lämpliga för vissa jobb heller.

            Fast det är väl ändå lite så? Många kan ju inte ens svenska. Och det skriver jag inte för att vara elak.

          Vem som helst får inte heller jobb inom vården. Vi har familjevänner vars 24-åriga dotter sökte jobb inom bl. a Hemtjänsten men fick det inte trots körkort, gymnasieexamen och ett par års arbetslivserfarenhet (inte från vården men ändå). Han som intervjuade henne tyckte att hon var för liten, späd och ömtålig.

            Då var hon säkert det också.

        Håller med. Hade hellre jobbat några månader/år inom annat för att få inkomst än att vänta på att ett jobb ska dyka upp.

      Känner en i min närhet som inte har fått jobb än. Hon hade varit arbetslös en tid innan corona men sökte till en utbildning som skulle leda till ett jobb men pga corona blev det ingen praktik och företag var inte intresserad längre av ta emot praktikanter. Nu har det gått 6 månader sen utbildning och hon söker fortfarande jobb, allt från det hon tidigare jobbade inom + jobb som utbildningen som skulle. Hon har ingen tro att en annan utbildning kommer ge henne jobb pga det som har hänt och kommun som var ansvarig för den har gått vidare.

        Sök INTE till vården skulle mitt tips bli – efter 6 år + heltid inom vården där chefer drivs av budgetar och inte lyssnar till personalens varningar om för tung srbetstyngd är jag nu helt utarbetad. Känns som någon berövat mig på min livslust, min ork, mitt psyke och min själ.

        Så nej. Stämpla ist.

      Vad för jobb söker Du?!

      Kontakta alla assistansbolag, det behövs alltid vikarier inom personlig assistans. Ofta arbetar man även lite kvällar och helger vilket får upp lönen lite!

    Jag tror att jag överansträngt min lille fot. Är det bara vila som gäller, eller finns det något annat jag kan göra?
    Jag använder mina fötter hyfsat ofta.

      haha jag tänker att de flesta med fötter använder dom hyfsat ofta

        Jag försökte vara lite rolig. Platt fall, haha 😛

      Hur och var har du ont?

        Det kom smygande under en löprunda och sen försvann det inte. Gör ont liksom inuti. Fotmassage hjälper till exempel inte. Om jag går några kilometer blir det värre och gör ontont resten av dagen. Ligger jag mest i soffan är det hyfsat lugnt.

        Om det är någon hjälp.

          Ibland kan det hjälpa med ett inlägg under foten. Typ pelott.

            Inga ilägg, det förstör fötterna helt!!!

              Det har räddat mina fötter från flera problem, så jo, det hjälper visst!

              Ursäkta, kan du backa upp det på nåt sätt?
              Jag är fysioterapeut, och tycker inlägg kan vara bra stöd, men ska såklart vara anpassade efter vad problemet är.

          Hur är de första stegen på morgonen? Gör de ont?

            Ibland. Känner mig stel i framfoten och ankeln också, på morgonen. Ibland knäpper och knakar den lite, vilket den inte gjort innan.

              Hälsporre? Testa rulla en liten boll (typ golfboll) under foten. Framförallt fram och tillbaka (tår-häl). Gör ont, men hjälper.

                Jag har hälsporre i bägge fötterna. Gör skitont. Men den ena behandlade jag med stötvågor så läkte på halva tiden. Bra.

                  Stötvågsbehandling är verkligen jättebra! Minns när jag hade hälsporre och verkligen inte kunde gå, fick behandlingen och efter det kunde jag gå som vanligt igen. Sen behövdes några behandlingar till, men just det att bedöva smärta med smärta, så skön känsla.

              Känns det som ett ”torrt gummiband” när du försöker böja på foten? Som att det stramar åt på samma sätt som ett torrt gummiband gör liksom
              I så fall har jag också haft så (även haft hälsporre och tycker inte att det låter som det). Mitt problem gick över med vila i några dagar.

                Det där låter som inflammation i en sena. Gummibandskänslan kallas senknarr har jag för mig. Jag hade kroniskt i flera år. Kunde till o med höra hur senan knarrade.

                  Ja det var så jag hade, men det gick över på några dagar, men då vilade jag bara. Sen fick jag det igen efter drygt ett år och det höll också bara i I några dagar. Minns att jag och pappa skulle hämta pizza och på pizzerian knakade det till i senan och det blev helt varmt i hela foten. Gjorde jätteont men efter nån timme var det som bortblåst, kunde gå igen??

          Kan vara plantar fasciit/hälsporre, börjar lite smygande och kan sen bli ett riktigt problem om man inte tar tag i det. Fixa riktiga inlägg på typ Löplabbet (de tar avgjutningar av foten eller scannar av den). Sen finns det övningar på youtube att göra. Om det inte går över, gör stötvågsbehandling hos naprapat eller kiropraktor.

        Men snälla, inte en till som skriver till BB och frågar om sitt mående. Du kommer få minst 10 olika svar. Kontakta din läkare.

      Boka tid till fysioterapeut, då kan hen undersöka och ge passande råd och övningar. Oftast kan man få bukt på smärta snabbare om man söker hjälp tidigt. Lycka till!

    Vilka här inne köper Elvitals hårprodukter? Vilka rekommenderar ni?
    Har ej råd att köpa frisör shampo.

      Tvättar med dream length, mitt hår mår toppen. Bytte till den från den rosa när jag märkte att mitt hår blev kaos av det rosa.

        Ok tack. Ska kika på det ?
        Jag använder fructis, men nu under vintern har mitt hår blivit ganska torrt och tunt.

      Skölj håret med risvatten och du kommer att bli jättenöjd!

      Lite sent svar kanske men ändå ?
      Jag kör på Elvitals röda serie som är till för färgat hår och mitt hår äääälskar det. Har alltid glansigt hår och det blir inte fett fort?

    Ni som lever i förhållande. Kan ni avundas de som lever singelliv? Är gräset verkligen grönare på andra sidan?

      Jag avundas inte singlar. Jag är gift och det är supernajs att få hänga med min favoritperson varje dag. Allt jag gjorde som singel kan jag fortfarande göra (inte just nu pga Covid).

      när man var i ett ”dåligt” förhållande, absolut – för att det är kul att vara ung, fri och ha kul och man gillade kanske uppmärksamheten man fick. men när man är snart 30 och dessutom hittat sin bästa person så vill man inte vara singel. mer värt att ha nån att ha kul med varje dag än att ha nån att ha kul med typ en natt ??‍♀️

        Tycker inte ålder spelar någon roll. Att man snart är 30 behöver inte betyda att man måste slå sig ner och skaffa partner. Jag är 28 och singel och älskar det! Inget tjafs och jag kan göra vad jag vill. Såklart så handlar det ju om att hitta rätt partner, vilket jag inte gjort, men ålder har inget med saken att göra. Blir sån press i dagens samhälle att man ska hitta en partner, gifta sig och skaffa barn innan 30. Kör ditt eget race, och hitta rätt när det är rätt helt enkelt!

          Problemet är väl att om du vill ha barn så kan du inte vänta för länge.

      Absolut inte. Gifte mig med mannen i mitt liv, efter knöt mig före honom i kaffekön för 7 år sedan. ?❤️

        Knôt.

          Knôtt. 😀

      Nej, eller – kan just nu ibland sakna att ha en kväll helt för mig själv. Men det är nog mest pga av Covid då vi både jobbat hemifrån sen i mars och levt igenom två långa lock downs samt fortfarande hat utegångsförbud många timmar (finns ändå ingenstans att gå dock). Generellt är det aldrig ett problem eller något jag behöver sakna annars, då har man ju naturligt någon kväll utan varandra ibland eller så. Men annars ingenting jag saknar. Känner att vi kan ha ensamtid väldigt bra trots att vi bor ihop, stör mig 9/10 gånger inte alls att min sambo är hemma eller ens brevid mig när jag vill bara sitta och göra min grej. Han gör sin egen grej då, bara mysigt.

      Ser tillbaka på min singeltid med glädje, har så många härliga minnen och det var riktigt kul att gå ut med tjejerna och drinka, tindra lite och dra hem en random heting. Men avundas inte singlar nu när jag är 30+, lever och bor med min kärlek och har den trygga punkten i livet.

      Jag kan sakna singellivet i perioder (och avundas singlar), trots att jag älskar min sambo. Kan sakna att bara ha mig själv att ta hand om, att dejta hejvilt och all den spänning som hör till. Samtidigt så väljer jag absolut sambo-livet framför singellivet, bara för att man saknar något så behöver det inte betyda att man i slutändan vill ha det. 🙂

      Ibland, men nu under Corona så har det nog varit skönt att vara i förhållande trots att man vissa dagar har lust att gå ut och aldrig mer komma tillbaka pga man är så trött när båda jobbar distans och barnen har haft krånglig period… Så ja, ibland låter det ju härligt att få vara singel, egentid lugn o ro osv.. men otroligt ensamt måste det ju också vara!

      Blev oväntat singel nyligen och kan ju säga att det suger mer än någonsin att bli singel nu när man knappt får träffa folk eller dejta. Kan inte gå ut och festa som singel, åka på någon rolig tjejresa eller göra något av dom klyschiga sakerna man gör som nybliven singel… träffa någon på tinder och ta en promenad med 2m distans. Kul ?

      Nej verkligen inte avis! Min gräsmatta är rätt så grön med man och två barn. Tror verkligen inte att det skulle vara grönare på andra sidan.

      Haha, ibland ja!

      Jag skulle kunna ge väldigt mycket för att få ligga sked i natt …

        Oh no! Möjligtvis i 5 min innan man ska sova. Sedan blir det PÅ TOK FÖR VARMT!!

      Är i förhållande sedan 10 år tillbaka och avundas ALDRIG att vara singel. Är i ett lyckligt förhållande där båda utvecklas tillsammans och ger varandra utrymme att göra det vi vill. Vi har väldigt lika värderingar och trotts att vi haft rätt dålig ekonomi de senaste 5 åren så har vi aldrig bråkat om ekonomin (vi har fått en bra ekonomi senaste året). Min sambo är min bästa vän och den människa jag älskar mest i hela världen. De dagar vi är ifrån varandra längtar jag alltid efter honom. Det låter väldigt töntigt att säga att någon är ens själsfrände, men jag har hittat min. Jag känner varje dag att jag är det viktigaste i min sambos liv. Jag skulle aldrig byta bort honom! Han är det finaste jag har.

    Vilken mobil ska jag köpa? Ska vara en android, gillar inte Iphone. Max 10 000kr.

      Gillar min Huawei P30, mest på grund av Leica-kameran

        Tycker alla som har H klagar på den… förutom på kameran

      Poco f2 ? grym mobil!

      One Plus är det bästa märket jag haft ?

      FairPhone!

      Jag är inte jättenöjd med min Huawei P30, men bra kamera är det dock. Dottern har en Oneplus, prisvärd och verkar funka fint hittills.

      Köp INTE Huawei. Allt funkar inte på dem.

      Kommer en ny Samsung snart, inte sett något pris på den dock. Annars kommer du under 10k om du inte är i behov av den nyaste modellen.

      Huawei var bra tills dom gick ur samarbetet med Google och deras playbutik togs bort. Nu är det Huawei egna och deras appar som ersatt istället.

      Jag skulle satsa på en xiaomi, väldigt lik både Huawei och Samsung. Men till ett bättre pris än Samsung (som dessvärre blivit lite som Apple, man betalar för märket).

    Det är min lediga helg och jag har ingen wifi pga stadsnätsdosan verkar vara trasig, har snart slut på mobildata. Fantastiskt

      Om det är routern du kallar för ”dosan” kan du testa att starta om den.

        Har personen via stadsnät som tecknat avtal med IP Only kommer det inte hjälpa.

        Nope, dosan sitter fast i väggen, routern ”funkar” bara att den saknar anslutning då stadsnätet inte får någon signal alls :/ antagligen är dosan väldigt gammal och bör bytas ut

      Då får du passa på att göra något annat skoj 🙂

      Läs en bok!

    Är det normalt att se små jättekorta blixtar i ena ögat (som försvinner jättesnabbt)? Ja jag vet kolla med läkare osv., men det känns som en sån där fånig fråga som inte är ”värd” att söka för, om ni förstår, tror alltså inte att jag är sjuk utan funderar mest på vad det kan vara. Det är inte migränaura, för det känner jag igen.

      Jag får ofta blixtar för ögonen..

      Är ett av symptomen på näthinneavlossning. Skulle starkt rekommendera att du söker för det på vc så de får kolla på det. Man ska alltid söka vid blixtar i ögonfältet. Ibland går det över av sig själv efter några månader, men vill det sig illa kan man förlora synen. Bättre att kolla i tid i ”onödan” än att låta bli med andra ord.

        Ok… Stämmer inte heller riktigt när jag läser om det, men kanske värt att kolla på… Tack.

        Nu skrämde du upp mig.

          Har du också sånt?

      Det finns något som heter ögonmigrän. Annars kanske det kan vara någon slags blixthuvudvärk?
      Du kanske kan ringa 1177? Då kanske det känns mer ”värt” än att dra till vårdcentralen?

      Obs. Är inte alls utbildad inom vård, bara gissar vilt.

        Ja jag har migrän/ögonmigrän ibland, men detta är inte det.

      Glaskroppen handlar det om. Ingenting farligt men kolla upp det.

        Låter ganska rimligt. Hoppas, i alla fall!

      Kolla upp ögonmigrän.

        Tack men som sagt, det har jag också. Helt annorlunda (men lite fascinerande faktiskt..!)

    Någon som haft tonsillolit/”tonsillstenar” eller vad fan det heter? Jag behöver HJÄLP.

    Haft ont i halsen i ett par dagar, varit svullen både i och utanpå halsen. Igår vaknade jag av att jag höll på att kräkas, och hela dagen igår hade jag i princip konstanta kväljningar och kräktes ett par gånger, för att någonting i halsen kittlade kräkreflexerna hela tiden. Plockade ut två små stenar under dagen, men verkar ha någon fler som typ ligger gömd? Har försökt trycka på halsmandeln, för har läst att det kan ”poppa” då men händer inget. Har tryckt så mycket att jag fått ont istället. Har inte ont i halsen i övrigt längre.

    Jag blir GALEN ?
    Lyckas ”hosta upp” den ibland så den inte känns, men när jag svalt ett par gånger glider den ner igen och för det mesta känner jag att någonting ligger där och skaver (och triggar kräkreflexen ibland). Ringde 1177 igår (när jag hade ont i halsen) som sa att det inte är någon idé att söka vård pga finns inget att göra (om jag inte blir så uppsvälld att jag inte kan äta/dricka). Men jag börjar få paaaaanik på det här.

    Tips mottages tacksamt.

      Jag har haft såna så länge jag kan minnas (är 39). För jäkla störiga och äckliga grejor. Men helt ofarliga, vad jag vet. Jag kan klämma ut dem med ett finger, om jag håller fingertoppen på sidan av hålet som stenen sitter i och trycker till. Det kan absolut trigga kräkreflexen, men efter ett par försök borde det fungera för dig. Var försiktig och var noga med hygienen. Det har hänt mig att jag blivit sjuk dagen efter en rensning, troligtvis pga ngt jag liksom fått med mig på fingret. Det jag märker är att ju mer gluten jag äter desto fler stenar får jag. Jag åt glutenfritt i många år och då hade jag aldrig några stenar. De jäklarna orsakar även dålig andedräkt. Vet att vissa använder skaftet på tex en tandborste för att bolla bort dem, det har dock aldrig fungerar för mig.

        Problemet är att jag inte ser den. De igår såg jag och kunde plocka bort med fingrarna, men nu ligger det gömt. Jag VET ju inte helt att det är det heller, men misstänker det. Vet inte vad annars det skulle vara.

        Känner bara hur det är någonting bakom/under halsmandlarna som rör på sig om jag petar eller hostar ? så det är det som är där som triggar kräkreflexen heeeeeeela tiden.

          Jag förstår vad du menar. In du se som små sprickor i halsmandlarna? Det är där de gömmer sig. Om du liksom rör lite på halsen med munnen öppen så kan du se små öppningar. Testa att trycka vid sidan av en sån. Tryck in vid sidan om och vinkla fingret mot hålet så borde det få ut stenarna. Du kan även prova att trycka lite lätt på olika delar av halsmandlarna för att se var det finns sprickor. Jag har typ en spricka på varje mandel som jag kan se och det är dem som jag tömmer. Mer noggran än så kan jag inte vara utan att skada mig tänker jag ?

            Jag testade det igår (och i natt), men lyckades inte och fick bara ont till slut (och kräktes haha). Men ska prova igen…

            Fyfan vad less jag är på detta nu ☹

              Haha trägen vinner ? Var försiktig bara!

              Förresten, skaver det mot din tunga? Försök isf hålla med tungan (med tungan själv, inte fingrarna). Då kanske du ser ngt eller kan trycka mot undersidan av en mandel.

              Haha fy f*n för detta. Jag förstår ditt dilemma, hade också haft panik om jag inte kunde göra något åt dem.

              Lycka till!

                Har inte kollat på ett par timmar, nu kollade jag och lyckades få ut en ganska stor och en lite mindre som syntes. Det är en jävel kvar, och tror det är den som kittlar kräkreflexen mest, men fick fan inte ut den. Började blöda lite, så ska nog inte peta mer nu…

                Läste att vinäger kan lösa upp stenarna, så ska försöka gurgla det utspätt med vatten och hoppas att det hjälper…

                Tack så jättemycket för tips!! Skönt att höra att man inte är ensam om den här skiten haha.

                  Anytime ?

        Varför blir det stenar i halsmandlarna? Aldrig hört om det förr.

      Alltså vilka sjuka saker som kan hända i kroppen som jag aldrig hört talas om??? Beklagar. Hu.

      Jag tog bort mina halsmandlar när jag var 20 nått och jag ångrar ingenting! Hade kronisk tonsillolit (alltså återkommande problem med det du beskriver), fyfan vad äckligt det var, är så glad att jag inte har dom längre. Jag testade allt men tyvärr funkade inget för mig, mina halsmandlar var svullna 24/7 och hade ”stenar” ofta, hoppas det går över för dig annars tryck på att få bort dom 🙁

      Det var min hemligt. Att kolla när dom tar bort sådana stenar. Har själv haft spottsten men det är längre ner vid halsen. Massa tips finns på youtube.

      Jag brukar använda en hårnål och gröpa ut stenarna om de ligger gömda och inte går att trycka ut. Alltså delen av hårnålen som sitter ihop som en ögla ?

      Jag får bara dessa om jag slarvar med att borsta tänderna. Vidrigt som fan och är dyngnoga för att inte få dem ?

        Försökte med hårnål, då smet den undan ? sedan kräktes jag igen haha.

        Jag borstar tänderna väldigt noga, använder tandtråd varje dag osv så förstår ej varför jag får detta nu. Aldrig haft innan.

          Kan vara pga kalcium och salter. Jag tex haft mycket. Bla spottsten. Sedan njursten o gallsten men nog ärvt det av min mamma. Jobbigt.

      Haha jag får, usch. Har nog 4,5 stenar som jag tar bort i månaden. Jag brukar använda tops och dutta fast stenen. Får dock väldigt små, sett skräckexempel på nätet.

      Hade också en som låg gömd i halsen. Inte det du vill höra men dessvärre hade jag den där i några månader. Jag trodde ett bra tag att det var ett popcornskal som hade fastnat så fick bara vänta ut det. Var hos tandläkaren, ringde vårdcentralen men det är ingenting dom kommer hjälpa dig med. En dag hosta jag bara till och ut kom en sten på säkert närmare en halv cm som hade legat där och göttat sig. Sjukt äckligt ögonblick men herregud vad skönt det var att slippa den ständiga känslan i halsen.

        Verkligen inte det jag ville höra hahah. Men kan ju inte ha såhär i månader om jag ska kräkas fyra gånger om dagen?? Helvete vad frustrerad jag blir.

        Ska testa vinäger nu. Hoppas fan det hjälper. Inte sovit de senaste två nätterna, så skiten MÅSTE försvinna snart…

      Jätteäckligt jag vet, men; bara jag som älskar att ta de små stenarna, gnugga mellan fingrarna och lukta?

        Disgustingly satisfying, men dra åt helvete så vidrigt!

      När vi ändå är inne på detta med tonsillstenar, är det någon som har tips på hur man kan förebygga? De är ju så fruktansvärt vidriga och andedräkten man får ska vi inte prata om…

        Har gjort orimligt många googlingar på detta senaste dagarna av obvious reasons och har läst att sura saker (typ äpplen och vinäger) kan förebygga, att gurgla saltvatten + bra tandhygien.

        Kom ihåg att även borsta tungan ordentligt!

      Jag hade så stora problem med tonsillstenar, efter ett år lyckades jag få halsmandlarna bortopererade då jag konstant kände mig förkyld i halsen. Testade allting innan det, gurglade med saltvattenlösning, tryckte ut dem och testade att ”massera” halsen (tydligen funkade det för vissa). Men även fast jag lyckades få ut stenar så kom jag inte åt allt och min andedräkt var fruktansvärd 24/7 pga stenarna. Nu när halsmandlarna är borta så är det som ett helt nytt liv. Att få halsmandlarna bortplockade är det enda som löste mitt problem.

        Tror inte man får operera bort halsmandlarna första gången man har problem med det i sitt 28-åriga liv dock.

        Behöver ju lösa mitt problem just nu, med att jag kräks flera gånger om dagen pga stenarna.

          Ja men gör det privat. Skulle jag göra. Verkar ju så jobbigt.

      Jag har läst att det är bra att gurgla med ljummet saltvatten efter du har tryckt i munnen/halsen. Minskar bakterietillväxt. Även att om du gurglar “hårt” så kan det hjälpa till med att lösa upp dom där små stenarna.

    Lyssnade för första gången på Framgångspodden – avsnittet med Elin Kjos. Hon berättar fantastiskt tycker jag och det är en hemsk historia, MEN vadan framgångarna kring denna podd? Han Alexander som intervjuar – är han alltid så kass? Han ställde inte en enda fråga som berörde, inte en enda oväntad fråga, sa inget som inte vem som helst hade kunnat säga. Han snöade in på vilka kosttillskott Elin tar, vilket han tydligt gjorde för att det är hans eget intresse, inte för att det kanske kan vara relevant ur cancerpatienters synvinkel. Bara klagade på sjukvården fast Elin lyfte flera exempel på hur fantastisk den också kan vara.

    Är det alltid såhär? Varför är han så stor?

      För att han är en man.

      Ja det är alltid så. Frågade hjärnforskaren Anders Hansen om när han går upp på morgonen och om han tränar varje dag (där det var tydligt att han själv tycker man ska göra det) när Anders just sagt att han tycker man ska träna typ 3 gånger i veckan, inte överdrivet tungt osv.

      Åh gud tål inte mannen… han har en del intressanta gäster men allt förstörs av hans ointelligenta och grunda frågor. Förstår inte heller hur han kunnat bli så stor och framgångsrik?! Galet. Testade även att lyssna på hans och Ida Wargs podd men den var ju också fruktansvärd tyvärr. ?

      Tycker exakt samma! Ibland lyssnar jag pga specifika personen som intervjuas och varje gång slås jag av hur dålig han är och förundras av hur framgångsrik podden kunnat bli. Fattar ingenting!

        Ja!! Man nästan skäms å gästernas vägnar pga de kassa frågorna!

      Tycker ofta det är mycket ”jag” i hans poddar och inte så mycket gäst som i alla fall jag vill lyssna på. Att han berättar så mycket själv gillar jag inte.

    Du blir ekonomiskt oberoende idag- vad gör du resten av livet from nu?

      Pluggar! Skriver en bok! Jobbar ideellt! Skaffar hund!

      Jobbar två dagar i veckan på förskola, flyttar ut på landet och bor i ett mysigt torp vid en sjö med min familj

      RESER!!

      Åh! Pluggar för skojs skull, köper mig en gård, höns och katter och odlar massor! 😀

      Säger upp mig och doktorerar istället. Reser och köper ett nice litet hus där vi kan skapa en drömträdgård och odla och pyssla. När jag doktorerat, kanske forska och föreläsa lite alt. låna ut min expertis till ändamål jag tycker känns viktigt, men på mina villkor – alltså inte att jag måste jobba för att överleva. Dröm!

      Reser runt och upplever saker, startar ett café och ett katthem. De behöver inte gå med vinst och jag anställer unga och nyanlända som kan ha svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Bor utomlands under vinterhalvåret (fixar nån som hjälper mig med ruljangsen av verksamheterna ovan i Sverige).

        Och pluggar för skojs skull som andra skrivit, kanske inte ens skriver tentorna. Kanske starta en stiftelse för ”maskrosbarn”.

      Jag är ekonomiskt oberoende sedan drygt 15 år. Skriver, målar, sköter om ett par trädgårdar, reparerar möbler, tillbringar mycket tid ute i naturen, lagar god mat varje dag. Bor i Stockholm vintertid, på landet vår-sommar-höst.

      Köper ett stort härligt hus en bit utanför stan. Hyr in någon som städar, sköter trädgården, handlar osv. Skaffar tre barn till. Ägnar livet åt att hjälpa människor som utsatts för våld i nära relationer, hedersvåld och liknande. Skulle vilja stötta dem ekonomiskt och se till att de verkligen får det stöd och den vård de behöver. Skulle även se till att min partners yngre släktingar utomlands kunde plugga vidare.

      Är ni kvinnor eller män som svarat på frågorna, om jag får generalisera tror jag att det är kvinnor? ?

        Fel. Jag (20:58) är man.

      Köpt ett radhus centralt 🙂

      Tränar, utbildar mig, jobbar ideellt. Vårdar relationer med vänner och familj. Bildar familj och bygger ett tryggt och stabilt hem för oss. Sen lite resande och nöje på det!

      Flyttat utomlands! Skaffar barn och är hemma med dom samtligt som vi reser en del.

      Renoverar ett gammalt stort kråkslott med tinnar och torn?

        Dröm!!!!

        Oh! Lägger till det, fast jag vill ha en gammal herrgård, med ägor runt. Sitta i en gammal skinnfåtölj och dricka whisky framför brasan. Och ha råd att värma upp stället…

      Diamantmålar, samlar på saker jag gillar, reser jorden runt när det går igen, köper lägenhet till mina föräldrar och hus till min bror.

      Är oberoende ekonomiskt pga av arv. Jobbar som lärare på deltid (för sysselsättning och känsla att tjäna egna pengar), har inga lån, köpt hus centralt. Funderar på att plugga/doktorera senare eller bo utomlands ett tag. Min man skriver och tar små jobb. Vi har oerhört mycket tid tillsammans för att vara i stugan, resa och promenera i skogen.

      Säga upp mig från lagerjobbet. Bygga ett eget hus på landet. Träna flera gånger i veckan med PT. Lära mig spela piano, resa en del, skaffa hund. Umgås så mycket jag kan med nära och kära.

    Någon här inne som vill prata om vad som hände på gotlands djurfristad?

      Tänker då på de två grisarna som var vanvårdade.

      Känner inte till just detta, men vet att djurättsorganisationer inte alltid har djurens väl och ve i fokus. Ta tex detta som avslöjades häromveckan om slakteriet i Skåne. Djurrättsalliansen höll på informationen i 20 månader innan de informerade länstyrelsen om det!
      Inte särskilt omtänksamt om djuren imo.

        Du har också djurplågeriet i Finland, där 1300 får fick halsen avskuren.

        Nu behövde väl Djurrättsalliansen samla på sig bevis innan de gjorde släppet för att de skulle bli så bra som möjligt? För att få ut detta till allmänheten. Att detta sker och inte på ett ställe, att det inte är ett undantag utan en del av något större. Jag tvivlar inte alls på att djurrättsorganisationer har djurens bästa i fokus.

        Men just något som stör mig är att det är så tyst kring att Lena mfl faktiskt brustit och verkar ha vanvårdat två grisar på en djurfristad. Vanvårdat i så fall att de inte tagit hand om djuren som de borde. Hela rörelsen borde tala öppet om detta. Jag tror de tagit ansvar för alldeles för många djur, långt fler än de haft råd/tid att ta hand om. Men det blir fasen inte heller bra när nästan hela djurrättsvärlden är tysta om det. Jag undrar vad som nu sker med alla andra djur när de stänger ner. Fristaden menar att alla djur hittat nya hem redan. Men det låter inte troligt.

          Bevis? De höll på bevisfilmen i 20 fucking månader!

            Tillägg: Hade de brytt sig det minsta om djuren skulle de kontaktat Länstyrelsen direkt de hade filmen i sin hand.
            Misstanken är stark om att de visste mycket väl om att det egentligen inte alls förekom någon tortyr där annat än under filmningen, då de precis som andra ”djurättsorganisationer” i Europa gjort, betalat slaktaren fett med stålar för att utföra dessa bestialiska handlingar.

              Men gud, var de sjukaste jag hört. Så går det INTE till! Har du så svårt att tro att det finns grymhet i slakteriebranschen??

                  Står ingenting där om att betala slaktare för att misshandla djur, det var det jag kommenterade! ??‍♀️

                    Googla och du kommer att finna.

        Vart har du läst 20 månader?

    Med tanke på vad som diskuterats tidigare i flera inlägg här gällande vikt, hälsa osv. där det blivit rätt hätska debatter. Läste denna nya forskning idag: https://academic.oup.com/eurjpc/advance-article/doi/10.1093/eurjpc/zwaa151/6105192
    Kort sammanfattat så är det en stor studie som i princip visar att du faktiskt inte kan vara tjock och hälsosam (vad gäller ditt hjärtas hälsa iallfall), som tenderar vara något som upprepas ofta i dessa debatter. Studien visar att en fysiskt aktiv livstil inte kan ”väga upp” och ogöra de skadliga effekter en för hög vikt har. Tyckte detta var en intressant studie och ville bara dela med mig av den. Gav mig också lite kick i rumpan att börja röra på mig mer som jag tänkt

      Väldigt intressant. Att hylla fetma blir ju väldigt problematiskt. Menar inte på något sätt att dessa personer borde ses på med mindre värde. Men att hylla något som på alla sätt är ohälsosamt? Det är ju detsamma som att hylla rökning.

        Ni måste förstå att ingen hyllar fetma. Kroppsaktivister vill bara finnas till och bli accepterade utan att personer som ni börjar skrika om att det är hälsofarligt och att de ”hyllar fetma”. Alla med övervikt VET att det är ohälsosamt. De måste få synas lika mycket som smala personer får, ändå. Det enda problematiska här är er ovilja att acceptera det.

          Tack Evengeline, du hann före mig och formulerade det bättre än jag var på väg att göra ❤

            ❤️

          Håller helt med om att folk ska bara kunna få existera utan att bli påhoppade eller behöva ta en diskussion hela tiden. Så det är inte vad jag menade på eller att jag tror att alla som diskuterar detta på något sätt ”hyllar” fetma. Mitt inlägg om studien var enabart i relation till att under dessa inlägg och in andra sammanhang så har jag sett en hel del som försökte just argumentera för att man som tjock fortfarande kan vara hälsosam om man är aktiv och äter varierad kost. Har nog själv upprepat liknande någon gång till och med. Tyckte därmed bara att denna studien var intressant i det avseendet.

            Du refererar till _en_ artikel. Diskussionen om ”healthy obese” har pågått länge och det finns studier som ger stöd både till den tesen och till den motsatta. En studie ger ju absolut ett bidrag till vetenskapen, men för att med säkerhet dra slutsatser om antingen det ena eller det andra behöver man gräva djupare än så. Det har inte jag gjort så jag har ingen aning om hur den samlade evidensen kring ”healthy obese” ser ut för tillfället, men det kanske du har?

              Självfallet är det bara en artikel, det var ju just det jag skrev – ny forskning som jag bara tyckte var intressant och ville dela med mig av. Klart det inte säger något om hela bilden. Dels är studien en tvärssnittstudie och visar på korrelation till att börja med, som de allra allra flesta studier på sådana här ämnen. Så vi ska ju förstås inte dra på för stora växlar vad gäller orssaksamanband, men det är fortfarande ett intressant resultat som bör uppmärksammas. Ett annat problem är att aktivitetsnivån är självrapporterad av patienter, vilket alltid är mer osäker data jämfört med t.ex. blodtrryck som mäts, vikt som vägs, blodtest osv. Dock vet vi att generellt brukar folk överdriva något vad gäller sådant än tvärtom, så det borde inte påverka slutsatsen av studien alltför mycket.
              Vad gäller andra studier på ämnet kring ”healthy obese” och när man argumenterar för att man kan vara hälsosam vid övervikt/fetma så grundar de sig oftast på att man kollat på hur fysisk aktivitet påverkar ens hälsorisker. För det gör det, och det har studie på studie visat – att fysisk aktivitet kan minska risker för diverse hälsoproblem. Det som var nytt med denna studien var att man i stor skala (500K+) kollade på olika nivåer av fysisk aktivitet och jämförde med BMI kategorier. Förenklat, så såg man att en hälsosam vikt med fysisk rörelse var ”bäst”, alltså minst risk för hälsoproblem vad gäller hjärta/blodkärl. Men det ”nya” fyndet som man inte studerat tidigare här var att man såg att hälsosam vikt UTAN rörelse fortfarande kom före (mindre risk) än de med BMI som var övervikt/fetma men rörde på sig.
              Slutsatsen från forskarna I studien jag länkade till är rätt okontroverisell egentligen. De säger att resultaten visar att fysisk aktivitet är – som bekräftat genom tidigare studier också – en väldigt viktigt aspekt vad gäller förebyggande av hälsorisker och att alla oavsett BMI-kategori borde försöka röra på sig mer för att minska hälsorisker. Men, att samtidigt borde man inte förkasta vikten (no pun intended) av att hålla en hälsosam vikt, då resultatet tyder på att vikt fortfarande spelar en stor roll. Om vi bara tänker rent fysiologiskt så är ju inte det supermärkligt hellre, då det tär snabbare på kroppen om man väger för mycket. Dels på dina leder som måste bära mer, dels så kräver ju mer av dina organ att sköta om 150 kg vs. 50 kg, för hjärtat att pumpa runt blod osv. Så nej, det var inte menat som en definitiv sammanfattning av all forskning på detta, bara en notis om en intressant studie som kom ut idag.

                Ok, tack för tydliggörandet av din synpunkt och för artikelns innehåll (jag har dock läst den ?)

              Läkaren @drjoshuawolrich pratar om detta i sina insta stories idag.

                Ja, tydligen tyckte jag inte ”dr” var en tillräcklig tydlig beskrivning på läkaren ?

                Okej, jag kollade. Förutom att han inte ger några källor till sina påståenden så man inte faktiskt kan kolla vad han syftar på så är det fortfarande några saker han säger som är rätt problematiskt.
                1. Han säger att ”one of the biggest pieces of research” (vilken?) på BMI som kollade på 3.6 miljoner vuxna i UK fann att det var noll skillnad i dödlighet mellan de med ett BMI på 18.5 och de med ett BMI på 30.
                Problemet med detta är dels att dödlighet inte är enda faktorn – denna nya studie handlade ju om risker för vissa hälsoproblem, inte dödlighet. Ju bättre medicin vi får desto mer viktigt blir det också med kvalitet på de år vi lever än kvaniteten av åren vi lever. Det andra problemet är att han säger BMI 18.5 – som är gränsen för undervikt och jämför med BMI 30 – som är BMI gränsen för fetma. Detta känns inte som en särskilt ärlig jämförelse då vi vet också att folk som är underviktiga kan uppleva en hel del hälsoproblem också. Varför inte prata om BMI generellt istället för ytterkanterna? Känns lite suspekt…Utöver det finns det massvis med stora studier som visar skillnader i dödlighet mellan olika BMI-kategorier. Hade väldigt gärna kollat studien han pratade om för att se vad exakt de studerade och hur, men som sagt…han ger ingen källa..

                2. Han säger att det finns många faktorer mer än BMI som påverkar dödlighet. Som fysisk aktivitet, rökning, alkoholkonsumtion, sömn, bra kost m.m. Och att det finns studier som visar att när man kollar på dessa faktorer så ser man inte någon skillnad i dödlighet trots BMI. Han säger att denna nya stude inte förändrar vad vi vet från tidigare forskning, och att det fortfarande visar att fysisk aktivitet minskar risken dessa studerade hälsoriskeroavsett BMI-kategori. Men alltså..ja, absolut – allt detta stämmer, men det var ju inte poängen och han addresserar aldrig poängen; att man i just denna nya studie såg att de med hälsosam vikt hade mindre risk för dessa hälsoproblem än de som var överviktiga oavsett om de rörde sig eller inte och oavsett om de som var överviktiga rörde sig eller inte. Han försöker avfärda det med att studien bara kollar på några få faktorer, men studien påstår ju inget mer än gällande just de faktorerna heller

                Jag håller med honom helt i hur en del media skriver om studien och överdriver, men det är ju knappast specfikt för denna studie. Media är ju urusla på att rapportera på forskning på ett bra sätt. De vill ha klick och skriver vad som behövs för att få det. Men hans kritik/utvärdering och kontextualisering av forskningen i sig var rätt usel.

          Evengeline. Exakt så ??❤❤

          Bra sagt! Har aldrig tänkt puder viset.

        Men massa människor mobbas pga av sin vikt. Elever eller får gliringar på jobbet. Det är inte ok.

      Vad räknas som tjock?!

        Tjock enligt BMI i denna studie, så om din vikt klassades över ”normal” BMI-mässigt. Tjock var alltså ingen dömande term eller subjektiv, utan rent huruvida man låg till BMI-mässigt.

      Fast om man är tjock och har en hälsosam livsstil är det ju inte så mycket mer man kan göra?

        Gå ner i vikt kan man ju göra? Upp till var och en förstås, men det var slutsatsen av forskarna – att vi ska fortsätta uppmuntra folk till att vara fysiskt aktiva men samtidigt inte förkasta att det kan tjäna en väl hälsomässigt att gå ner i vikt fortfarande.

          Snacka inte så mycket skit när du inte har en aning!

            Oj så provocerande det kan vara att någon skriver att vi ska uppmuntra till hälsa ?

              Man blir inte automatskt mer hälsosam enbart av att gå ner i vikt. Dessutom är det inte alltid så lätt att göra det heller. Kroppen är hormonstyrd och bestämmer själv om den vill släppa på kilona eller inte.

      Alla som har fetma vet redan att det är ohälsosamt! Det blir inte bättre av att feta människor ska känna skam och vilja gömma sig under täcket. Det är där problemet ligger.

        Det var inte min poäng eller mening heller? Det var bara att häromdagen så såg jag flera under något inlägg som skrev just om hur en överviktig person kan vara mer hälsosam än en normalviktig, tror som sagt jag själv sagt liknande förut. Och det kan ju förstås fortfarande vara sant eftersom hälsa är mer än just vad som studerades här, men fann det därför intressant att man i denna studie såg att fysisk aktivitet inte verkade göra vikten irrelevant. Var bara ute efter att dela med mig av studien då jag tyckte den var intressant iom att den var ny forskning vi inte studerat på det sättet innan (vad jag sett iallafall).

      Är inte alls insatt i ämnet men såg ett vetenskapensvärld där man pratade om fetma och träning och där dem tog upp sumobrottare som exempel på hälsosam fetma. Fettet lagrades inte i hjärtat eller blodkärlen utan utanpå kroppen eftersom dem hade en aktiv livsstil, typ. Så om du inte sett det avsnittet och är intresserad så kan du ju slå ett öga på det!

    Jag är så trött på att alltid må skit..

    Jätteångest, ptsd, gått in i vägen, darriga händer, huvudvärk, illamående, hjärtklappning, kan knappt andas, känns som jag inte blir mätt på andetagen, värk i bröstet, värk i ryggen, ja ont i hela kroppen och mår skit varje dag….

    Jag är inte deprimerad, jag tycker livet är helt ok, men varför mår jag dåligt varje dag?

    Jag orkar snart verkligen inte mer och överväger något annat, men samtidigt har jag dödsångest och är livrädd för att dö..
    Ingen hjälp från vården får jag heller…

    Jag är sååååååå trött…..

      Jag känner så för dig! Får du professionell hjälp? För det behövs i detta fall. Får su stöttning från nära?

      Känns som att det är jag själv för ett år sen som skrivit det där. Känner verkligen med dig! ❤

      Har du regelbundna kontakter med vården? Jag har fått ett helt team med läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och psykoterapeut och det har hjälpt mycket ?

      Är du säker på att du inte är deprimerad? Jag har varit det vid flera tillfällen men aldrig riktigt förstått hur illa det varit förrän efteråt.

    Åskar, blixtrar och snöar samtidigt i typ halva Norrland just nu. Känns som jordens undergång.

      Haha bor i Sundsvall och hoppade en meter upp i luften när det blixtrade till precis utanför fönstret, på den gråsnöiga himlen, samtidigt som något larm (som man först trodde var VMA) började tjuta.

      Riktig domedagsfeeling ?

        Jaa jag bor på Södermalm ? kaos

          Haha nästan grannar då ?

          Ringde mamma det första jag gjorde hahah. Kul att man söker sig till mamsen så fort något händer trots vuxen.

            Haha fullt normalt vill jag tro, gör likadant. Fyller 29 i år men kommer nog alltid söka mig till mamma och pappa?

      Den globala uppvärmningen slår till. Ring Greta!

      Fy fasen då var det det som lät vid läggning… Inte sett något om det i övrigt ?

      Och i Skåne (Helsingborg) är det +5 och lite moln. Sjukt häftigt ändå hur olika väder vi har ?

      Är dock inte avundsjuk. Va rädda om er, läste att flera hus va insnöade ?

        Bor också i Helsingborg! Såg en kille i shorts ?

      Bor i Nordnorge och här blixtrar det nån gång då och då på vintern fast nästan aldrig på sommaren.

    Ska på anställningsintervju för ett sommarjobb som medicinsk sekreterare. Är klar först i december. Tips??

      Vad vill du ha tips på? 🙂

        Hur jag gör bra ifrån mig på intervjun. Brukar bli så nervös..

          Oj, det är säkert olika för alla, så tipsen nedan utgår från mig själv. Det som framförallt har hjälpt mig (har fått i princip alla jobb jag gått på intervju för) är att öva. Så öva mycket hemma, föreställ dig vilka frågor du kommer få, fundera på svaren eller be någon annan intervjua dig. 🙂

          Annars;
          – Om du ska ha intervjun över skype/zoom/teams så tänk på att titta in i kameran ofta (och inte på skärmen). Och ha helst inget stödpapper med manus, det märks.
          – Läs på om företaget/arbetsplatsen och förbered frågor, det visar på att du är intresserad.
          – Ett vanligt misstag som man gör är att man ibland glömmer bort att sälja in sig själv, d.v.s. man berättar vad man gjort, men inte riktigt varför det är relevant för just företaget/platsen. Ett exempel på hur man kan göra är att när jag hade intervju för en tjänst som guide så berättade jag att jag arbetat inom förskola, ungdomsverksamhet och hemtjänst, och att det kommer vara till en stor fördel i jobbet som guide eftersom jag har en vana av att kommunicera med olika människor. Så förbered din ”pitch”, varför är just DU rätt person för tjänsten.
          – Exemplifiera gärna saker du påstår om dig själv, exempelvis, är du bra på att ta initiativ, ge exempel!

          Sedan, det är vanligt att vara nervös, och det vet intervjuarna om. 🙂 Den enda tjänst jag inte fick var den intervju där jag var sjukt självsäker på mig själv, så lite nervositet är nog bra (åtminstone för min del).

            Tack! ?

    Hur är orterna.. Ystad och Höganäs..? Långa kötider hyreslägenhet? Vad är positivt/mindre så? Utbud/stämning/attityd..Andra tips på trevliga och bra ställen att bo på i skåne? Tack 🙂

      Jag tycker att Lund är himla trevligt, men är säkert partisk. Ganska krångligt med bostad dock.

        Jag tycker Lund är ganska otrevligt, hehe. Bodde där i nästan 15 år. Ystad är helt ok. Malmö är fint, finns ett område för de flesta där. Helsingborg är helt ok. Vet flera som trivs bra i Ängelholm.

      Ingen koll på kötider och så. Men Höganäs må vara mysigt och fint men det ligger lite off. Inte på vägen till något liksom. Hade hellre bott i Ängelholm eller Helsingborg, därifrån kan man ta sig snabbt norrut eller söderut ?? Och enkelt åka till Höganäs/Mölle när man vill det ?

      Välkommen till sundets pärla – Helsingborg ?

        Nä fy fan Helsingborg är så jävla tattigt. Sjukt ful skånska också! Ystad är skitmysigt, litet, havet runt knuten. Höganäs är trist. Ingen riktig stad ens?

          Haha.. Helsingborg verkar vara en stad man antingen älskar eller inte, inget däremellan ;D men ja.. Ystad har jag som fastnat vid, verkar superfint och trevligt, stort plus för medeltidskänslan, lite som visby fast inte fast på en ö 😀 och ja.. höganäs verkar också trevligt om än kanske småtrist med inget direkt centrum.. Kanske mest barnfamiljer och äldre som bor där, har jag faktiskt inte tänkt på att kolla på.. Men tack för alla svar hittills iaf, superuppskattat! 🙂

    Vad kan man göra åt kollega som ljuger i journaler och skriver avvikelser som ej är sanna där chefen + ledning backar denna kollega. Detta har diskuterats flera gånger men viftas bara bort. Kan man ivo-anmäla? Lex Sarah/Maria? Jag är bara vikarie och har ingen erfarenhet av detta sen tidigare men vill göra något

      Hmmm vad är det för nått kollegan skriver som inte stämmer? Har du exempel? Låter olagligt och måste gå att anmäla. Dokumentera så du har på fötterna när du tar det högre upp om de närmaste cheferna inte lyssnar.

        Vet inte hur mycket jag vågar berätta utan att outa mig själv… men det är en patient på ett privat vårdbolag/boende som inte dom inte får så bra betalt för och vill bli av med hen för att göra plats för en annan och på så sätt öka sin omsättning. Tycker det är riktigt fult gjort och känner mycket för patienten som vi inte vet vart hen kommer hamna.

      Hur menar du? Avvikelser som personal har gjort? Vart jobbar du?

      Nej du kan inte lex Sarah/Maria anmäla. Det kan bara verksamheten. Du kan förinställda lämna ett klagomål/anmälan till IVO. Går att göra på hemsidan. Men du kanske borde prata med fler kollegor eller facket, eller chefens chef?

      Hej anonym

      Du kan på IVOs hemsida göra en anmälan på företaget det gäller. Där kan du beskriva exakt vad som brister i vården eller andra missförhållanden som sker i verksamheten. Du kan även ringa till IVO, du kan även via telefon vara anonym. När ansvarig vårdgivaren får klagomålet från IVO så står det att det är ett anonymt inkommit klagomål .

      Jag uppmanar dig att snarast kontakta IVO för att flera enskilda ej ska bli utsatt för felaktiga saker. Tack för att du vågar reagera !

        Tack för hjälpen!

    Har någon av er haft och göra med Alfakassan? Tror jag väntat på att få en handläggare i 6 månader nu….

      Jag har. Absolut värsta jag varit med om. Väntade på utbetalning i sju månader.

        Fick du den till slut? Jag räknar med att vänta så länge också men tror dom kommer strula och neka mig..

    Blev av med jobbet i veckan pga Corona.. nu står jag vid ett vägskäl. Plugga ellet söka nytt jobb. Den kurs jag vill gå är ca 10 veckor lång men kostar 25k och man får ej studiebidrag. Jag hoppas kunna söka jobb inom den branshen efter kursen – Löneadministratör. Är det värt att spendera de pengarna och eventuellt gå på a-kassa den tiden man studerar?

      Du kan väl gå genom en yrkeshögskola där det är gratis istället? Tror inte man behöver betala för en sån utbildning

        De utbildningarna är på ca 2 år, dessa på några veckor/månader endast vad jag sett hittills.

          De på Paul Halman’s är CSN berättigade. Eller var förut i alla fall.

      Tror inte du kan få akassa och plugga samtidigt

      Får man ens akassa om man studerar?

        Man kan få om man pluggar 25%. Jag måste tyvärr vänta med stupet det kan komma att påverka min a-kassa. Eftersom det tar flera månader att få en handläggare vet jag inte detta säkert så måste ta det säkra före det osäkra… sjukt system

        Så som jag uppfattat det får man studera om man inte får eller tar ut något typ av bidrag eller lån för det

      Måste ge eko till vad den ovan skriver. En del utbildningar är värda att betala för då de ger dig ett sådant pass skjuts karriärsmässigt att de betalar tillbaka sig och mer. Ska inte påstå att jag är insatt i marknaden för löneadministratörer, men har svårt att se att det skulle göra särskild stor skillnad att gå en (mer prestigefull?) betald utbildning vs. att gå en av de som finns på YH-utbildningar. Därtill, att en utbildning inte är CSN-berättigad skulle jag dessutom generellt se som lite av ett varningsflagg. Inte alltid så är fallet, men finns ofta goda anledningar att en utbildning inte ger rätt till CSN.

        Tack för svar!! Ja jag har ju sett ett par hemsidor som inte känns helt 100 som jag kommer undvika. Men denna som jag tittat på har en nära vän gått och fått jobb inom den branshen.

    Hur mycket gick ni ner i vikt kort efter förlossningen? Och hur mycket gick ni upp?

      Jag vägde mig varken under graviditeten eller efter. Så ingen aning.

        Vad skönt!

        Dom som faktiskt vägt sig får gärna svara ?

        Man väger sig ju hos MVC..?

          Det är inget tvång. Vill man inte så går det bra att säga det till barnmorskan.

        Wow, thanks for the input!

      22kg upp under graviditeten,efter 4dagar var 12 kg borta och efter 2veckor hade jag gått ner alltsomallt 18kg.. sedan tog det lång tid med de sista 4kg, men det var inget jag stressade över eller funderade!

        Tack för svar!

        🙂

      Gick upp 20 kg med första och 12 kg med andra. Gick ner allt efter båda, men använde Viktväktarna efter första. Det 12 kg försvann med amning och promenader.

        Hur snabbt gick det?

        Dvs det tog lite längre tid efter första därav VV. Efter andra gick det av bara farten utan att jag ens tänkte på det.
        Vi är alla olika dock och inget som är bättre eller sämre ❤️

          Tack snälla för svar!
          Är intresserad för jag gick ner 15 kg på typ en vecka med första men gick upp 35kg och nu med andra har jag gått upp 8 så är intresserad av de olika utfallen 🙂

            När jag gick upp 12 kg försvann nästan allt med en gång och jag kunde ha mina gamla jeans nästan direkt. Dock tog det lite längre tid för magen att dra ihop sig ? Kroppen är fantastisk!

      Gick upp cirka 10 kilo under graviditeten. Mycket av det var ju unge, moderkaka, fostervatten osv så när jag väl började amma rasade resten av inom en månad. När jag slutade amma kom lite tillbaka igen ?

        Hur lång tid tog det?

      Gick upp 18 kg, 12 försvann efter förlossning och under de fyra veckorna efter. Resterade 6 var borta en månad senare. Men har en bebis som gillar vagnen så har blivit en del promenader. Finns ju inte så mycket mer att underhålla sig med just nu heller..:

      Gick upp 12,5 kilo totalt, en vecka senare var kanske 8-9 kilo bort har jag för mig? Gick ner ytterligare kanske 5 kilo under första tiden efter förlossningen, så var alltså smalare än innan då… Gick tillbaka till ursprungsvikt (det jag vägde innan graviditet) ca 1 år efter förlossning.

        Jag gick upp 25 kg och 10 månader senare har jag fortfarande 10 kg kvar. Jag har sån ångest varje dag. Jag promenerar ca 10 km varje dag men går inte ner ens ett gram. Jag ser gravid ut fortfarande för jag har kvar magen. Vad ska jag göra?

          Tänka på vad du äter. Jag promenerar också mycket men när jag fikar å äter godis å dålig mat så händer inget.

          Men 10 månader är ingenting. Jag hade också svårt med de sista 10 kilona efter en viktuppgång på 27 kg och de försvann fort när jag började träna regelbundet på gym. Skaffade gymkort med barnpassning som fungerade perfekt under mammaledighet (pre corona dock). Men det tog nästan 1,5 år innan jag kände mig helt återställd kroppsligt. Men få på mig gamla jeans gick aldrig för höfter och lår har naturligt blivit större av graviditeten.

      Gick upp 25kg typ. Gick ner 10kg första veckan och hade gått ner 10 till efter 1 månad kanske. Dom sista fem tog tid… kanske hade gått ner till vanlig vikt efter 11 månader eller nått sånt ☺️

      Gick upp 16 Gick ner ca 6 kg vid förlossning och ytterligare 2 kg veckorna efter. Sedan gick jag upp igen och stod stilla på + 7 kg. Har nu efter 8 månader 5 kg kvar och dem kommer inte försvinna av sig självt utan jag får tänka på kosten…

      Gick upp 4, 8, 12 kg under mina tre graviditeter. Var nere på min startvikt eller ännu mindre inom en vecka. Vägt mellan 50-55 kg vid inskrivningarna. Lyckades aldrig amma pga detta, omöjligt att kicka igång mjölkproduktion vid sån viktnedgång ?

      Gick upp 18 kg, vägde mig inte direkt efter förlossningen men jag såg typ gravid ut i 5e månaden då.

      3 månader senare hade jag fortfarande ca 5 kg övervikt (och såg rätt stor ut pga amningsbröst) ? Tog nästan 1 år innan jag kunde komma i mina gamla tajta jeans. Men vikten var iofs inget jag fokuserade på.

      Tack allesammans för ni tog er tid att svara!
      Hade en hypotes om att ju mer man gick upp desto mer försvann direkt efter förlossningen men av era svar att dämma verkar den inte riktigt stämma!

      Tack igen ❤️

      Gick upp 9 kg, gick ner 6 kg direkt efter förlossningen nästan. Sen gick jag upp 2 igen! Har fortfarande 5 pannor att bli av med från graviditeten med andra ord. Svåra kilon…

    Hjälp, jag har nåt i halsen som lossnar i små små bitar ibland och det luktar pyton, känns inte som nån stor klump eller nåt, utan lossnar lite smått nu o då typ vitt/gult.. men hur kan jag få bort allt på en gång? Försökt gurgla osv men näe ??‍♀️

      Tonsilstenar

      Se diskussion om detta ovan.

      Alltså det är asäckligt, men jag trycker bort dom med baksidan på en smal sminkpensel lite då och då när dom dyker upp. Yes man spyr typ på kuppen men värt för att få bort dom. Sitter längst bak i munnen på sidorna.

      Finns en tråd lite längre upp

    Vad är det Annica Englund har startat för företag? På hennes senaste post skriver hon att hon har nått mål som hon aldrig trott var möjliga. Frågade men fick inget svar…

      Nuskin

      Shady business

      Alltså kalla mig creapy om ni vill… men jag kollade upp en av de tjejernas företag som Annica gör detta med. Denna tjejen skriver hela tiden att hon bygger företag, att hon når mål hit och rekord dit, att hon kan leva som hon vill och tjäna pengar samtidigt yada yada yada ni vet hur det låter. Så kollade jag allabolag och hon omsatte 100 000- 199 000 kr 2019. Det är väl ändå inget att skryta med på det sättet Nuskin tjejerna gör.

        Det är ju båg alltihop. De skriver ju främst om sina framgångar för att kunna blåsa andra personer att gå med, för det är så de tjänar pengar. Om jag förstått det rätt. Men nej den summan hade inte jag sålt min värdighet för.

        Gud vad sorgligt. Annica borde väl tjäna bättre som influenser? Fast nu är det väl inte så många som vill jobba med henne…

        Är hennes initialer JA?

          Nä EJ

    Alltså Michaela Forni är den mest tillrättalagda och intetsägande människan på sociala medier just nu. Hennes senaste instagrambild innehåller 5 (fem stycken!!!) identiska bilder på henne själv när hon rör handen några centimeter mellan varje. Men hela hon är bara så ängslig och zzzznark. Slut på rant.

      Folk verkar gilla henne då hon har sina följare.

        Hur är det möjligt? Ni som följer henne utan att irritera er på henne – varför? Och hur?

      Jag avföljde henne faktiskt då jag inte pallade henne mer. Så ängslig och puttinuttig med hennes stora psyko-ögon.

      Hon är sååå otroligt känslig. Och är så himla upprörd för saker som andra bara tycker på axlarna åt…

    Göteborgare vart i Göteborg är det överklassen bor och vart bor ”hipster”/ kultur folket?

      Västerut.

      Skulle säga att det finns kluster på olika håll numera. Förr var majorna och gårda kulturfolk….det är det fortfarande, men också mer gentrifierat och mer fanns folk. Samma med Kville, Gamlestan och Gårda. Men samtidigt finns mkt kulturfolk också i tex Tynnered, Angered och Kortedala. Men det är ju inte hipt på samma vis som områdena jag nämnde först.

      Överklassområden är ju typ Örgryte, Askim, Hovås etc.

        *fancy folk

        Vilka härliga namn ni har på era områden! Tack för svar.

      Hovås och Askim egentligen men inte längre. Speciellt inte när flyktingboendet kom mot allas vilja.

        Nej usch, om inte flyktingar kan hålla sig i de fattiga områdena så överklassen slipper se eländet stackarna!

      Överklassen bor i Örgryte. Hipsters bor i Majorna/linne

        Nu frågade hen inte var, utan vart och då är västerut ett korrekt svar.

        Örgryte är dock stort! Skår skulle jag vilka säga i det området 🙂

      Äldre centrala delarna, typ Berzeligatan är bland de dyrare och finare ställena.

    Köpfri månad från och med 25e. Vem är med mig?
    Endast ok att köpa mat och det absolut nödvändigaste ?

      Bra ide, och ska du nu trots allt shoppa så gör det den 24 kontant så vet du om du hade råd till det.

      Jag, typ. Mitt mål är i alla fall att spara ~5k/månaden, gärna mer, ett tag framöver. Helt köpfri kommer jag inte kunna bli.

          Har så oerhört svårt för sådana där snålbloggar (även om Sparo är kul och har många träffsäkra poäng). Tycker det blir så svart eller vitt. Som att det inte finns något mellanting mellan att vara supersnål och spara varenda korvöre eller att vara en hopplös slösa…

          Jag är ganska ekonomisk, sparar mycket i aktier och fonder, gör smart val och tänker långsiktigt MEN jag älskar också att resan, shoppa och njut av livet.

      Låter som mitt liv sedan flera år tillbaka. Oerhört skönt att vara befriad från prylar.

      Inte jag! Har haft otroligt dålig ekonomi länge, men nu har det vänt. Jag behöver nya kläder! Eller inte ens nya, jag behöver kläder!

    Är det någon som är socionom? Vilka typer av sorters sommarjobb kan en söka efter termin fyra? ?

      Du kan garanterat få jobb som handläggare, vissa i min klass fick t.o.m. hoppa in som enhetschef ? Det mesta är möjligt skulle jag säga men chefsjobben är nog lite svårare.

        Vaddå för ”handläggare”? Det där stämmer kanske i vissa sammanhang. Jag jobbar som socialsekreterare inom barn och unga i Stockholm och vi tar inte in vikarier som inte är färdigutbildade
        Cheferna har nog oftast minst 15-20 års erfarenhet
        Men du kanske me se chef inom äldreomsorgen?
        Hur som helst tycker jag att det är klokt som student att ta ett jobb som kanske är inriktat på den målgrupp man vill jobba med till exempel missbruk eller barn. Men inte som handläggare, man har helt enkelt inte den kompetensen efter halva utbildningen. Har du inte så mycket annan arbetslivserfarenhet så kan det ju vara klokt att skaffa sig. Inte ta sig vatten över huvudet. Tyvärr har vi många handläggare som kommer och går, kommer som nyexade 23 år och slutar inom 1-2 år. De är inte tillräckligt rustade för jobbet. Skaffa annan erfarenhet är mitt tips. Du hsr tid att jobba sen. Och jobb kommer du få när du är klar för det finns!

          Här i Dalarna har majoriteten i min klass jobbat som handläggare, det verkar ha varit det lättaste sommarjobbet att få. Det kanske skiljer sig mycket från region till region?

          Ja, det är enhetschefer inom äldreomsorgen som några stycken sommarjobbat som. Någon inom LSS men det var nog senare in i utbildningen. Dalarna är inte jättestort så behovet kanske är större här, jag vet inte.

            Det kan nog stämma iofs att det är större konkurrens om jobben i större städer.
            Nu vet jag inte var ts bor och hur den regionen ser ut.
            Men som sagt vill verkligen understryka vikten av att inte skynda ut i komplicerade arbeten som man inte har erfarenhet eller kompetens kring. Det är så himla mycket värt att få lite annan arbetslivserfarenhet. Själv hann jag jobba på förskola och fritidsgård (innan studierna) och rättspsyk under studierna. Väldigt bra erfarenheter att ha med sig. Förskola va ju guld att ha jobbat på när jag började med barnavårdsutredningar innan jag hade egna barn. Med det sagt tycker det spelar roll om ts är 33 eller 21 också.

              Håller med om att tidigare erfarenhet är bra samtidigt som jag inte är lika inne på att åldern behöver ha så stor betydelse.

              Jag har själv jobbat som undersköterska/handledare inom LSS, samt skötare inom slutenvårdspsykiatrin och det har jag haft stor nytta av ?

                Nä självklart. Åldern är inte det centrala. Det skiljer ju sig jättemkt från person till person. Ålder är ingen garanti för erfarenhet eller kompetens, men sannolikheten att du har andra värdefulla arbetslivserfarenheter i bagaget ökar ju litegrann om du inte börjat socionomprogramet direkt efter gymnasiet.

      Ja! Jag jobbade på gruppboende under studietiden. Hade flera kursare som jobbat på hvb-hem, lägerverksamhet samt kriminalvårdare.
      Socialtjänsten tar oftast inte in ngn innan man i varje fall gjort sin praktik.

        Tack snälla för alla era tips ?

    Det beror troligtvis på att han är invandrare från förorten. Hade det varit någon annan hade dom inte gett den personen stöd.

      Nej det beror på att han är miljonär och populär. De som stöttar honom är hjärnlösa hangarounds som vill ha en del av hans popularitet och pengar.

      Kom ihåg att han var misstänkt för inblandning i ett mord, där offret var just invandrare från förorten. (om jag inte minns fel)

      Det är tyvärr skillnad på folk och folk, det lärde vi oss alla redan i grundskolan…

        Miljonär? På vad då? Det ska vara på kriminalitet då, för att vara hiphop-artist i Sverige genererar då inga miljoner. Knappt ens tusenlappar.

      Är inte Paolo det oxå?!

        Hans mamma är svenska.

    Jag känner mig så bitter. På allt o alla.
    Blir trött på mig själv för vill inte upplevas bitter.

    Hur blir jag av med min bitterhet?

      När jag känner så brukar det bero på att jag tappat greppet om det viktiga. Basala liksom. Så jag skalar bort allt oviktigt. Sociala medier, menlöst skrollande osv. Gör sådant som är återhämtande och liksom ”på riktigt”. Lagar nyttig mat eller bakar, spenderar mer tid i naturen.

      Hoppas du mår bättre snart.

        Tack för tips ?

    Man kan vara lojal i vänskap ändå. Vad han nu än har gjort.

      Jag minns när folk här sa att de ALDRIG skulle behålla en kompis som gjort det Paolo gjort, det var otänkbart.
      Men kidnappning, våldtäkt, urinering på offer och förnedring är inte en big deal tydligen. Ok….

        Skillnad på förövare, vet du.

    Hur gör man/ni med kollegor som är riktiga besserwissers? Jobbar i förskola. Kort beskrivning av dessa: Är i regel ruskigt självmedvetna, gör en grej av hur de pratar med barnen (vill att vuxna ska lägga märke till hur duktiga och medvetna de (kollegorna, inte barnen) är. Pratar väldigt förnumstigt och ska lära andra hur man gör/pratar.

    Jag är också rätt kunnig och medveten men blir galen av det här. Och ni som är verksamma i förskolan. Känner ni igen beteendet?

      Känner tvärt om. På mitt jobb är lägstanivån så OTROLIGT låg, så det känns som att jag måste vara extra tydlig gentemot kollegorna och verkligen förklara vad jag gör och säger, hela tiden. Och varför. Vara en suuuperöverdriven god förebild i hopp om att det smittar av sig.

      Otroligt tröttsamt.

        Vad jobbar du med? Är det kollegorna som ber dig förklara eller gör du det bara för att du tycker nivån är låg? Förstår dilemmat men tror samtidigt att det sällan smittar av sig, då folk ju ofta har sina invanda beteenden. Ta upp det på ett möte istället.

        Kan det vara så att ni jobbar på samma arbetsplats? ?

          Haha, tänkte samma sak.

          Tänkte samma ???

      Om det gäller lära andra hur de ska göra eller komma med tips och råd ingen frågat, svara genom att säga ”tack, om jag behöver hjälp eller råd så kommer jag fråga”. Debattera inte vad de sa, om det var rätt/fel, bra/dåligt – bara säg tack och sen att du kommer fråga om hjälp ifall du behöver. De flesta slutar om man svara så varje gång och inte säger mer om det.

        Det är inte enbart riktat mot mig utan mot alla (och inte enbart i jobbsammanhang). Personerna ifråga ska alltid vara förnumstiga och ha RÄTT. Säger de fel någon gång ska de förklara varför det blev fel med en lång förklaring. Det spelar ingen roll om de pratar om jobbet eller om annat,

          Haha jo jag vet typen. Jag jobbar inom socialtjänsten och har 12 år som barn och ungdomsutredare på nacken. Helt klart mest erfarenhet i gruppen och mest utbildningar (trumfar flera av arbetsledarna). Har en i min grupp som har jobbat sådär 1,5 år kanske och är precis så där förnumstig och ska förklara allt i minsta detalj. Fast hon uppenbart har fel ibland, ska även förklara basala saker saker om områden där jag har drivit utvecklingsprojekt inom staden. Ja det är riktigt tröttsamt
          Hon är också sån mot alla så jag försöker att inte bli provocerad även det ibland är svårt. Jag försöker att inte lägga så stor vikt vid det och inte gå igång, säger egentligen bara något när hon har uppenbart fel. Alla självklarheter får hon ha sina utläggningar kring. Tänker att det handlar om att hon vill hävda sig och sen är hon nog en allmänt ”ordentlig” och ganska självgod person (tyvärr ganska säker på att det inte handlar om osäkerhet). Försöker tänka på att hon faktiskt gör ett hyfsat bra jobb och är engagerad, bemöter klienter bra osv.
          Har hellre henne än ngn oengagerad smitare även om det här stundtals provocerar mig mer.
          Men har i regel svårt för besserwissrande typer.

            De är så irriterande! De ska liksom lära en på vägen (trots att man vet). Och de gör ju ett bra jobb, det är ju inte det, utan att de ständigt ska ha den här förnumstiga ytan. Och när det blir konflikter med barn märks det att de blir stressade för då kan de ju inte hålla uppe den fina ytan av att de gör ständigt rätt.

    Tips på bra/roliga/smarta appar? Både spel och annat!

      Wordfeud (ordspel), Husmanskost + Desserts + Mera Vego + Vegourmet + Spreads + Plantry + Weekend + Jävligt gott (vegetarisk matlagning), Headspace (meditation), Jump Rope (tuff träning med hopprep), Servett (hur man viker servetter till finmiddagen eller bara för att lyxa till det en helt vanlig vardag), Slowly (brevväxling fast på ett långsammare sätt och mer personligt än e-post), Plants versus Zombies (gulligt litet monsterspel), Meetup (lär dig och gör saker tillsammans med andra baserat på det du är intresserad av), VLC (bra om du har filmer i datorn du vill ha i din telefon eller platta). Allt = iPhone/iPad.

        Tack ?

      Webtoons är bästa gratis-appen. Finns serier i alla kategorier och läste klart Mage x Demon Queen idag som handlar om en lesbisk tjej som kärat ner sig i en slutboss x)

    Ni som går ner i vikt just nu, hur går det för er? Själv mår jag bra, tror jag äntligen börjar hitta en bra och hållbar balans med maten. Förr försökte jag alltid äta väldigt lite vilket naturligtvis ledde till hetsätningsperioder, men nu äter jag så att jag både blir mätt och hamnar på underskott. Hoppas det här blir slutet på en mångårig ond spiral.

      Kämpa på ?❤️

        ❤️❤️

      Gick kalas fram till december, sen kom tandvärk som gjorde mig helt slut eftersom jag inte kunde sova och nu har jag en inflammation i en häl. Snön kom också och jag blir typ deprimerad av snö. Har tränat tre eller fyra gånger sen nyår och inte ätit så bra som före jul. Men den här veckan som kommer lär det bli bättre igen, framförallt med maten och så fort jag får kommer jag träna som före jul igen.

      Hyfsat bra! Sedan 1 januari noll godis, chips, läsk, pizza, öl, red Bull, mackor från Pressbyrån. Gillar inte att gå när det regnar, men går annars minst fem kilometer om dagen. Litet får många mackor (lathet). Lagar enbart vegetarisk mat, äter mycket mer frukt och grönt.

      Ska ner 30+ kilo, räknar med att vara klar till hösten någon gång. Som någon skrev här tidigare, om man kan bli fri från heroin, så kan man gå ner i vikt och hålla den.

      Går asbra! Kör på att räkna kalorier, vilket absolut inte är för alla. Men för min del så har jag valt (och lyckats) att se det som en valuta typ – ungefär som när man sparar pengar till något. Jag har ett ungefärligt mål jag vill nå till och jag vet att varje kg motsvarar ca 7700 kcal, så då har jag helt enkelt en ”sparplan” för vilken budget jag måste hålla mig till för att nå målet. Känner att det gör det mer avslappnat. Äter varierat generellt men liksom så länge jag håller mig inom min budget så behöver jag inte helt lägga av med allt sådant jag tycker om, bara justera mängden och antal tillfällen. Som sagt, inte för andra. Gäller att man känner sig själv väl. Har tidigare själv haft problem med olika ÄS i många år och på den tiden kunde jag verkligen inte hanter kaloriräkning, blev bara ångest och triggande. Men idag klarar jag av att hålla en annan inställning till det.

    Det goda hatet …

    Cherrie är ju hans kusin så kanske inte så konstigt. Hade legat lågt om jag var de, blir rätt jobbigt om han blir dömd för det han anklagas för sen. Tänker att polisen nog har rätt mkt tekniska bevis då brottsoffret själv vägrar delta i utredningen.

    Jag misstänker en mjölkstockning i mitt högra bröst. Knölen kom i samband med att vår son föddes och jag för de mesta la allt handkrut på vänstra bröstet. Som sagt knölen känns som en snögubbe typ när man klämmer på den, en upp och ner vänd snögubbe då den största klumpen är närmst vårtgården, så de är den jag känner först och sen om jag klämmer mer så känner jag resterande.

    Snögubben är som sagt 5 veckor och vi har inte riktigt få ordning på amningen jag och min son, men han ammar och vi kan tyvärr inte ta till ”hak-tricket” eftersom min son då hade behövt ligga upp och ner, detta kanske är fullt möjligt men vi är inte där än.

    Min fråga är om de är någon som varit med om samma och hur länge jag behöver stå i duschen i ren frustration och försöka mjölka en knöl som inte vill ge sig. Och jag har tänkt flera gånger att de kanske är en tumör men fan jag vill inte börja i den änden..

    Ja jag känner mig sjuk såfort jag inte ammar på längre tid, och jag kan vakna med svettiga bröst också för den delen ???

      Fråga i gruppen Amningshjälpen på Facebook 🙂

        Jag har inte Facebook ? jag har försökt googla men jag vågar mig inte in på familjeliv än ?

      Men fy vad hemskt. Lider med dig, mjölkstockning är nog fan en av de värre smärtorna! Sådär länge ska det INTE hålla i sig ❤️ Höll på att avlida efter 2 dagar med mjölkstockning, vidervärdigt.

      I din region måste det finnas hjälp att få? Gå via BVC för att få kontakt med en amningsmottagning. Bor du långt bort så via telefonmöte? Gå med i Amningshjälpen på facebook, där kan du snabbt komma i kontakt med en hjälp-amma med massor av kunskap.

      Duscha varmt, ha vetekudde, klä dig med massor av kläder på den tutten, låt den aldrig bli kall! På med fetvadd om du har det. Jag har läst att vitkål ska vara bra att dra ur mjölkstockning också men det kan jag inte gå i god för ?

      Köp en bröstpump om du har råd med det och kör så ofta du kan.

      Jag tycker verkligen du ska kolla upp det så det inte är någonting annat. Better safe than sorry, OM det skulle vara någonting annat. Men mjölkstockning under en så lång tid ska du absolut inte ha! Särskilt inte när din lilla bebis är så liten.

      Tänker på dig och hoppas att det löser sig snart! ❤️

        Jag har en bröstpump som jag använder och jag ska ringa amningsmottagningen på måndag men börjar bli lite orolig. Kan de vara påväg till mjölkstockning kanske ? knölen sitter precis under bröstvårtan, eller bredvid bröstvårtan under vårtgården snarare ?

        Jag har inte Facebook ?

          Bröstpumpen kan vara problemet! Den ”tömmer” (skriver inom citationstecken för bröstet blir ju aldrig riktigt tomt) inte bröstet lika effektivt som handmjölkning eller amning gör!

      Gå till en barnmorska eller vården. Du ska nog kolla upp det. Hoppas allt går bra.

        Jag ska göra det men ville inte låta tankarna skena iväg för mycket nu under helgen ?

      Kan ha blivit bröstböld, då behöver du få vård. Kolla med förlossningen eller om du bor i Stockholm, amningscentrum

      Kan vara bröstböld. Jag hade liknande, trodde också det var mjölkstockning först men efter fyra veckor tog jag kontakt med amningsmottagningen och fick konstaterat att det var en bröstböld. Fick antibiotika och på några dagar var knölen borta. Var observant på feber, för är det en bröstböld kan den brista och då kan du drabbas av blodförgiftning (fick jag förmaningar om iaf)

        Var din bröstböld bara en stor böld eller som tre knölar i ett? Jag har försökt krama och krama men de händer inte så mycket, de kommer mjölk men jag tror det är för att jag trycker på hela bröstvårtan. Den sitter precis under bröstvårtan och gör inte särskilt ont. Om jag inte ammat på länge så syns den utanpå också som en rund utbuktning men trycker man så känner man att den sitter ihop med två andra utbuktningar, som en snögubbe ??

          Min var som en knöl i bröstet, kändes lite större än en körsbärstomat, ganska nära bröstvårtan, gjorde inte ont och som du beskriver kunde det ibland synas som en utbuktning. Men som sagt ta kontakt med närmsta amningsmottagning så hjälper dom dig. Lycka till!

            Tack snälla för svar!?

            1177 avfärdade rätt snabbt bröstböld för de skulle tydligen göra jävligt ont men de kan ju vara individuellt de med antar jag! Fick idag pratat med en läkare också som kunde lugna mig lite i att de kan vara mycket innan de är en cancer och jag dör. Men jag ska låta de utredas vidare och tar kontakt med vården på måndag. Får försöka ha en trevlig helg tills dess ?

      Haft mjölkstockning med båda mina barn och det höll i sig i ca 3-4 dagar. Fick feber och kände mig sjuk. Jag skulle kontakta BVC och få hjälp eller amningscentrum om det ej går över. Vet ej vart du bor men SÖS i Stockholm har.

      De som hjälpte mig var:

      Amma
      Pumpa
      Duscha varmt
      Massera
      Vetekudde på nätterna

    Är det någon som minns en australiensisk (har jag för mig att det var) serie som gick på sommarlovsmorgon ca 94 där introt började Far far away… there’s a land nanana nanana nanana nananaaa. Den påminner om årets (2020) julkalender, två flickor som byter plats med varandra genom en spegel. Minns den som jättebra och jag skulle gärna se om den. Jag kan ju googla vad den heter men roligare att fråga här om någon minns den 🙂

      Ja, ”mirror mirror” hette den 🙂
      https://en.wikipedia.org/wiki/Mirror,_Mirror_(TV_series)

      Och här är introt 😉
      https://www.youtube. com/watch?v=-jVdv9EOLmU

      Och här är introt 😉 (är en YT-länk, men de fastnar i modd)
      shorturl.at/aekpM

        Aha, tack så mycket!

    En pinsam fråga som inte borde vara pinsam. Jag har som ett sår/skinnflik några cm från där man gör nr 2. Har haft den i säkert 2 år, försökt att riva bort den men det går inte. Det blöder nå djävulskt varje gång men jag begriper verkligen inte vad det är??? Det gör inte ont att trycka på den eller så, den bara är där.

      Hemorrojd?

        Kanske? Jag har aldrig haft det tidigare men hört att det ska göra jätteont och det gör det inte. Gjorde rektoskopi för ca 1 år sen och då såg allt bra ut förutom några mm-stora blåröda prickar strax innanför ringmuskeln. De visste inte vad de var men sa att de kunde vara jättesmå hemorrojder..

        Vad gör man isf åt det?

      Det kan vara en flik. Tycker du den är jobbig så kan en läkare ta bort den.

      Samma här. Blöder inte alltid men ibland. Gör inte ont heller.

      Har haft sådana pga hemorrojder jag fick som gravid.
      Hade problem med dem i många, många år och hade riktigt ont och blödde emellanåt. Var aldrig förstoppad, mer tvärtom om du förstår vad jag menar.
      Det enda jag fick av vården var suppar och salva.
      Efter typ 25 år fick jag så jävulskt ont att jag knappt ens kunde gå och ännu mindre sitta, men gick ändå inte till VC förrän efter någon vecka. Det visade sig att jag fått en blodpropp i en skinnflik(tydligen inte ovanligt) och läkaren sa att det bara var att vänta tills den ramlade av. Det tog ytterligare några dagar innan den gjorde det. Alldeles kolsvart.
      Fick remiss till specialist som skar bort de andra stora flikarna(under lokalbedövning), så att det inte skulle hända igen. Har dock kvar någon liten som han lämnade.
      Med detta sagt,sök hjälp innan det blir värre.

        Hur kändes det efter ”operationen”, kunde du sitta? Smärta etc? Ska operera bort skinnflikar och doktorn sa att det blir sittring och smärtlindring efteråt…

          Inga problem alls, förutom direkt efter, alltså timmarna efter då jag var lite rädd för att det skulle göra ont och det var väl inte direkt skönt att sitta i bilen på vägen hem, men sen har det inte varit några som helst problem. Kunde sitta, ligga, gå och skita som en normal människa. Behövde varken smärtlindring eller sittring.

    Jag tycker att om de tycker att en person som har begått brott ska frias så är det fritt fram att begå samma brott mot dem.

    Sen kan vi inte veta om en person som är häktad har begått brott, vi har inte sett.bevis och det pågår en förundersökning, men då stöttar man utan att vara kränkande mot brottsoffret.

    Summa sumarum; om den häktade döms för brottet så är de som ville fria honom fredlösa.

      Så du menar att de som ville fria Thomas Quick för att han var oskyldig (så att de riktiga gärningsmännen inte skulle gå fria) förtjänar att våldtas och mördas? Att alla advokater som kämpar för de som blivit oskyldigt dömda förtjänar ett straff?

      Mkt märkligt resonemang från din sida.

    Är ni typ A, B, C eller D personer?

    Jag är så tydlig typ A att jag skäms. Ofta arg och frustrerad över andra, situationer som inte gynnar mig, hetsar som tusan över allt jag vill… Kan dessutom multitaska naturligt och arbeta fort och med kort varsel. Men när jag läste om typ A kände jag mig bara som en dålig människa.

    Dagens ideal känns som att en människa ska vara ALLT.

      Har inte läst om dom personlighetstyperna men älskar att nörda ner mig i sånt ? Nån särskild sida du rekommenderar?

      Håller med ang det du skriver om ideal. Kraven på dig som person växer och växer hela tiden känns det som ?

        Tycker jag är olika personer i olika perioder i livet.

      Intressant. Jag är en solklar typ B.

        Jag är också solklar typ B men känner igen mig i C och D också ?

        Tror jag också är B ?

      C med inslag av A och B.

      Vet ej… har inte koll på denna variant. Men låter inte som att jag är A iaf 🙂

      Den där teorin har man mer eller mindre övergivit inom psykologin. Istället pratar man om femfaktorsteorin. Det är fem egenskaper man har mer eller mindre av och som är ungefär samma över tid.

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Femfaktorteorin

      Den där boken som delar in folk i olika färger baseras på den teorin som inte har stöd i forskningen. Tydligen går det att sälja föreläsningar om det ändå ?

      Alla såna där teorier är helt åt skogen. Hur ”man är” har att göra med vilken kontext man befinner sig i. Alla människor beteende varierar beroende på omgivning. Läs Elliot Jacques så förstår ni.

      Vet du vad det finaste är? Att du har förmågan och viljan att reflektera över hur din personlighet kan påverka andra. Man kan vara typ A och ha förstålese och tålamod för andras behov och personligheter! Det tar tid och övning men det går ☺️

    Vad gör en chef till en bra ledare?

      Att man är närvarande, att man lyssnar, att man vågar ta tag i problem och fatta beslut men är tillräckligt ödmjuk att kunna ta ett nytt beslut om det första visade sig vara fel. Man behöver kunna kommunicera och ge feedback. Att vara rättvis är också viktigt, notera att det inte innebär att du behandlar alla exakt lika.

        +att han skall hålla sin grupp om ryggen.

          Han ??

      Att personen har en högre förmåga att hantera komplexitet och kan sätta sin underställdas arbete i ett större perspektiv än vad den själv kan. Det motiverar! Helt enkelt ska den vara ”intelligentare” än sin underställda.

    Min instagram har slutat visa ”cirklar” runt de som lagt upp en ny story… hände någon gång igår och jag har testat att både starta om, logga ut och ta bort appen för att installera på nytt.. sjukt störigt då jag typ endast kollar stories! Någon annan med samma problem som löst det?

      Samma här! Kanske något tillfälligt fel.

      Samma här!

      Har exakt samma problem!

    Ni utan någon relation till er familj, hur gör ni? Jag har aldrig haft en pappa och bröt nyligen med min mamma och syster. Resten av min familj har gått ur tiden.

    Jag har dock en man och son, men känner sorg över att inte ha någon övrig släkt i mitt liv. Tips?

      Jag har haft så länge, sorgen finns alltid kvar och man påminns om den ibland men i stora hela är det bättre så här. Man lär sig att leva med det ❤️
      Andra har fått ta större plats ex annan släkt, vänner och sambons familj.

      Jag har bara en mamma kvar i livet och henne har jag tagit avstånd ifrån. Ingen man/barn.
      Känner mig helt ensam i världen, värdelös. Om jag lever eller dör är irrelevant för alla.
      Vad jag gör? Biter ihop, accepterar, går vidare.

        Du är inte värdelös ❤️ Och att du lever är inte irrelevant för alla. Hoppas det finns någon vän du har i din närhet som du kan dela livet med.

    Ni som går till naprapat, svarar er naprapat i telefon under behandling?
    Tycker det är lite oartigt när man betalar dyrt för 600kr så ville kolla ifall alla naprapater gör så..

      Nej, jag går hos student och har inte ens sett en telefon under våra behandlingar. Inte ok tycker jag.

        Men åh har tänkt på det.. att så ska det väl ändå inte gå till.. han kan knappa på datorn också mitt under behandlingen ?

          Inte ok du betalar för den tiden! Säg till tycker jag, eller gå till någon annan. Kanske säga att du kommer gå till någon annan nästa gång om han inte kan fokusera på dig för det är dyra pengar.

            Tack vet inte om jag vågar det ? men går nog till någon annan! Tänkte om det var normalt beteende men fattar ju att det inte är det

      När jag gick ja… men det var på jobbet. Han var ju tvungen att svara då han jobbade själv i sitt företag och behövde boka in kunder

        Vad menar du på jobbet? Alltså på ditt jobb?
        Jo fast man kan boka in kunder på andra tider, så tycker inte riktigt att han är tvungen?
        Han kan väl ringa upp när behandlingen är klar? Oftast kan man ju boka via nätet?
        Tycker ändå inte det är ok när man betalar så dyrt för en halvtimmes behandling.

    Har sedan i tisdags haft en molnande värk down there, typ som mensvärk, men som inte går över. Mensen kommer dock inte, den borde ha kommit för någon dag sen. Börjar misstänka graviditet, men har bokstavligen bara haft sex typ 2 ggr denna menscykel och då avbruten metod (ja jag vet, sämsta metoden om man inte vill riskera graviditet) så känner mig tveksam. Nån som varit med om nåt liknande och antingen visat sig vara gravida, eller sedan fått mens?

      Min mens var uppskjuten hela 2 veckor en gång pga att jag var så nervös att jag skulle vara gravid. Så det kan spöka rejält ?

        Åh men skönt att höra! Då finns det kanske hopp om att den ska komma 🙂

      Har varit med om det både när jag varit gravid och när mensen bara varit sen och sen kommit igång. Har tyckt att det varit ganska lika symptom på graviditet och ”mens på gång” i början. Vid alla mina 3 graviditeter har jag varit säker på att jsmag inte varit gravid. Och flera gånger har jag misstänkt graviditet men inte varit det. Om jag var du så skulle jag kosta på mig ett test för att slippa grubbla.

      Jag körde avbruten metod. Kände som att min livmoder drog ut sig eller stretchade ut sig. Som att någon drog i den. Plus ömma bröst. Och ja jag var gravid. Gör ett test.

      Hade sex med kondom. Ändå blev min 6 dagar sen

    Ska på arbetsintervju och de har sagt att de vill ha löneanspråk då. Är dock osäker på vad jag ska säga, de uttryckte det sjukt klumpigt och sa typ ”Vilken minimilön kan du tänka dig? Det är bra för oss att veta, så att vi redan nu vet ifall det är ekonomiskt möjligt för oss att anställa dig”. Det gav mig känslan av att jag inte kommer gå vidare i processen ifall jag anger för högt löneanspråk. Jag är nyexaminerad men har en hel del erfarenhet som de efterfrågar (utöver min examen). Enligt en facklig representant så ligger lönen för personer med samma position på 31 000 – 40 000 kr/månad. Genomsnittslönen för nyexade inom mitt område ligger på 31500. Vad skulle ni ange som löneanspråk?

      Skulle be om 35

        Ah tack för svaret! Jag hade tänkt typ 34, men varit ok med 32. Vet dock att jag kan vara för ”feg” med löneanspråk.

      Väldigt konstigt uttryckt av dem, är inte meningen att man ska förhandla lite?

      Strunta i att de försöker få dig att ange ditt lägsta anspråk med en gång! Jag hade lämnat min anspråk och ”sparat” ett argument för att anställa dig tills dess. Typ som att du kommer komma in i jobbet fort pga din erfarenhet eller liknande. Tycker också du ska be om 35′.

    Det har hänt mig, och den kom min mens! Men det enda sättet att vara säker är att ta ett test.

    Skrev idag till Anna Book att jag som psykolog kan hjälpa henne komma vidare. Ett privat meddelande men blev blockad.

      Jag hade också blockat en psykolog som sökt upp mig på det viset. Väldigt oprofessionellt gjort.

      Jag skulle också blockat dig.

      Tror inte att någon psykolog kan hjälpa Anna Book. Tämligen tvärkört.

      Du är inte psykolog, sluta ljug!

    Elsas nya ”reafynd”, en klänning som normalt kostar 1079 euro. ?. Den kan inte varit billig ens på rea. Helt otroligt att lägga såna summor på en vit klänning, jag hade spillt vin på den första kvällen! Och 17.000kr matta under matbordet med ett litet barn och en hund hon sagt inte är rumsren än. Svindlar lite.

      Oj, är den så dyr! Har hon inte flera av den klänningen också?

      Har undrat lite om det är kanske är köpt inlägg. Precis samtidigt köpte Elsa och Jennie Hammar två klänningar.. i samma färger (Danskt ) runt 1070 euro styck. Och nu samma Matta (Danskt) runt 17.000kr.
      Tveksamt om influencer slump

    Lästips för alla som vill lyckas med sitt sparande:

    https://efficientbadass.blogspot.com/2021/01/sa-rik-ar-svensken.html#comment-form

      Jag gillar också Sparombudsmannen; väldigt personlig, kunnig, kanske lite motvalls bara för att men i det stora hela uppfriskande:

      https://sparosverige.blogspot.com

        Spara är riktigt bra! Den andra Efficient-bloggen gillar jag inte alls.

          Tack gillar inte heller efficient!

    Äckligaste var väl alla journalister som slöt upp och hyllade

    Denna pandemi är ett påhittat jävla skämt. Den finns inte ens. Har ni sett dom verkliga siffrorna och statistiken? Ta reda på det och återkom sedan. T.o.m WHO har gått ut nu med att 90% av PCR testen har visat falska positiva test. Något ”konspirationsteoretiker” försökt påtala nästan hela föregående år men blivit skrattade åt. Är WHO också konspirationsteoretiker nu? Ni alla är så hjärntvättade av main stream media. Om inte Aftonbladet eller SVT tar upp det så ”är det ju inte sant”. Snark.

      det måste kännas gött att veta bättre än alla andra. du vet sanningen men alla andra är blåsta. tänk vilken otrolig människa du är. så upplyst, svävar över alla andra

      Hej foliehatt.

      Kan du länka till whos uttalande?

      Ja alla länder har ju verkligen gått ihop sig och hittat på allt

      Ja det är verkligen tomt på IVA o resten av avdelningarna på sjukhusen!!

        Och på äldreboende där folk har dött .

      Jag förstår att man kan känna att ”det här kan ju bara inte vara sant”. För det är rätt overkligt att allt detta händer. Men när jag står på jobbet som sjuksköterska, och ser hur mina patienters planerade operationer ställs in pga överbelastning av vården, hur folk som inte jobbat i sjukvården på åratal lösgörs från sina ordinarie arbeten för att hjälpa till, hur överbeläggningarna skenar, hur planerad verksamhet ställs in och personalen förflyttas till covidvård, hur chefer från sjukhus 30 mil bort ringer och bönar för att få resurser från vårt sjukhus då deras personal är sjuk i covid. Ja, då är det ganska enkelt för mig att se att det inte är en bluff.
      Väldigt många är sjuka, de flesta överlever men många behöver vård några dagar/vecka/månad för att hämta sig.
      Bill Gates (eller vem som nu ska vara hjärnan bakom detta) har inte övertalat covidpatienterna att skådespela låg syresättning och andnöd. De är sjuka. Vi tar hand om dem. De finns på riktigt. Covid finns på riktigt.

      ?????????????????????????????????‍♂️?‍♀️

      Du är snark!!!!

      Vad tänker du att det annars skulle vara?
      Att alla länder (förutom Nord Korea) skulle gå ihop om detta i vilket syfte?

      Alltså vilken planet lever du på? Har själv haft covid och har fortfarande inte smak och lukt helt tillbaka. Har ALDRIG tidigare tappat smak och lukt? Har aldrig upplevt en sjukdom med så konstiga symptom. Men visst kanske del i att vara hjärntvättad

        Ät stora mängder Zink så ökar du chansen till att få tillbaka smak och lukt.

    Ok jag behöver lite hjälp.2017 träffade jag en kille genom en dejtingsida. Vi hade kontakt ca två veckor innan vi sågs hos mig. Vi åt mat, drack vin, pratade och hade kul. Han pratade mycket om att han var verklighetens Mr Grey fast på ett grövre sätt och det var inget som lockade mig. Vi hade sex och det slutade i en mardröm. Jag skriver inga detaljer men han våldtog mig analt med en dildo som han hade med sig, han slog mig med en piska mm. Jag har inte gjort någon anmälan, jag gick till jobbet dagen efter. Det tog tre månader innan jag bröt ihop och var sjukskriven i sex månader. Har jobbat sen dess men är sjukskriven igen sen i augusti. Något har hänt med mig efter det, känner mig trasig. Jag känner att jag måste göra något åt det men vet inte var jag ska börja?? Kan man gå till polisen tre och ett halvt år senare och anmäla? Vad ska man säga? Snälla hjälp mig med tips och lite pepp

      Har du pratat med kurator eller liknande. Dels kan det vara skönt att få prata av sig men också få hjälp med att gå vidare. Om du väljer att anmäla kan det vara skönt att ha stöd också.

      Hon som fick Arnault fälld väntade i flera år.

      Dessutom: Tänk på alla som kanske blir hans offer om han inte stoppas.

        Förstår hur du tänker och att det är menat väl. Jag tycker dock inte att någon utsatt ska känna ett ansvar att anmäla bara för att eventuellt rädda andra från att bli utsatta. Vill man anmäla, gör det för din egna skull. Känn ingen press att göra det för att han kanske skadar andra. Det ansvaret ska man inte behöva lägga på sina axlar.

      Självklart kan du anmäla men utan bevis kommer det inte leda någonvart. Har du däremot bevis ( läkarutlåtanden, sparade konversationer, bilder osv) så samla ihop dem och ta med i din anmälan

      Har du haft möjlighet att prata med någon professionell om det du varit utsatt för?

        Jag har bilder och läkarintyg för min sjukskrivning. Men konversationerna har jag inte kvar. Jag la så mycket skuld på mig och tyckte jag borde vetat bättre men känner nu att det är mitt liv som blir förstört. Jag pratade med en kurator 2018

          Åh, fina du. Jag lider med dig ❤️ Oavsett vad du gör så är du inte ensam ❤️

            Tack snälla du ❤️ Att en fin kommentar och ett hjärta kan betyda så mycket

          Vilket svin du råkade ut för. Jag hoppas att du hittar en väg framåt i det här. Tydligen kan även annan typ av bevisning användas i våldtäktsmål då ord står mot ord. Typ vittnesmål från personer man berättat om våldtäkten för etc. Är ingen expert men du kanske kan prata med någon expert om det, någon polis eller jurist eller liknande. Du är säkert inte ensam om att ha biivit utsatt av honom, kanske någon annan har anmält, vet ej om det går att ta reda på. Lycka till oavsett anmälan eller inte, hoppas att du snart mår bättre.

      Jag skulle rekommendera dig att prata med någon professional och eventuellt genomgå en traumabehandling. ❤️

      Jag blev utsatt för väldtäkter och sexuella övergrepp av min dåvarande pojkvän när jag var 15 år. Vågade inte söka hjälp förrän jag var runt 19-20 år, dvs några år senare. Vid det första mötet, när jag för första gången berättade för någon, bara grät jag helt okontrollerat. Men efteråt kände jag mig lätt som en fjäder jämfört med innan.

      Under cirka 1,5 genomgick jag sedan en traumabehandling hos samma psykolog. Blev diagnostiserad med PTSD. Själv behandlingen var emellanåt skitjobbig. Vi besökte platser där våldtäkterna hade ägt rum osv.

      Skulle säga att den traumabehandlingen räddade mitt liv. Innan dess ville jag ta mitt liv, det enda som höll mig kvar var min familj. Efter traumabebahandlingen ville jag leva och jag kunde dessutom sätta upp mål med mitt liv igen.

      Idag lever jag ett normalt liv. Jag kommer såklart ihåg våldtäkterna, men jag hantera tanken av dem på ett bra sätt. Har i dagsläget en jättefin partner och har åter igen ett normalt sexliv. Innan jag sökte hjälp trodde jag inte att jag skulle kunna ha ett förhållande igen och speciellt inte ha sex igen.

      Jag anmälde även flera år efter. Dock utan resultat pga brist på bevis osv. Att göra en anmälan kan dock vara ett steg i processen att gå vidare, oavsett hur det går med anmälan.

      Styrkekramar. ❤️

        Jag började gå till ATV (alternativ till våld) men jag tror det låg för nära i tiden för att det skulle hjälpa. Men jag ska kontakta dem igen.
        Jag är i den situationen att jag tror och får för mig att jag aldrig kommer klara av en relation igen men så läser jag det du skriver och kan du kan jag. Vad fint att du har det så nu. Kram ❤️

      Låter som mitt ex. Både fysiskt och psykiskt misshandla mig.

    Jag behöver hjälp. Jag letar efter en gammal (max 10 år) reklamfilm där föräldrar jagar efter ett litet barn som gör saker som kan vara farliga i hemmet. Kommer ihåg en scen där barnet drar runt på en lampa och föräldern kommer springandes och säger appappapp. Sen går barnet efter föräldern och säger samma sak.
    Kan inte komma på vilket försäkringsbolag det var så det är svårt att googla.
    Nån som känner igen den?

        Tack ?

      10 år? Visades inte den nyligen?

    Har röda prickar i ljumskarna, hårsäcksinflammation. Hjälper inte att undvika rakning osv. Haft de drygt ett år utan förbättring. Läkaren rekommenderade att smörja dagligen men hjälper inte. Tips ?

      Testa aloe Vera kräm

      Hade lika. Gjorde laser, det hjälpte

      Bha kräm?

    Finns det någon sida där man kan kolla på privata Instagramkonton? Utan att behöva följa personen?

    Har mina aningar att någon som inte följer mig ändå verkar veta lite saker? har minimalt med följare så jag tror inte den känner någon av mina följare.

      Vill också veta! ?

      Nej, det går inte. Då skulle ju hela poängen med ett privat konto vara förlorad. Du måste följa ett privat konto för att se vad den postar.

      Förstår inte riktigt vad du menar med at du har aningar… du tror att någon som inte följer dig kanske ser dina inlägg trots att du har ett privat konto? Isåfall, nej, så är inte fallet. Men du kanske menade något annat?

    Önskar tips på hur jag kan styra sambons 30-årsdag på ett roligt sätt såhär i pandemitider?

    Alla förslag är välkomna, högt och lågt!!
    Han fyller 30 på en måndag, och vi båda jobbar hemma för tillfället – så det känns som att det krävs en liten rejäl påhittig ansträngning från mitt håll för att dagen ska kännas speciell och rolig ändå! (Han hade velat ordna en fest, men det får skjutas på något halvår tills vi har vaccin)

    Champagnefrukost hemma? Bo på hotell i vår stad? Nån överraskning? Annat? Jag behöver all världens tips och inspiration! Har ni några kul ideer? Hur har ni firat era pojkvänner??

      Lyxig takeaway? Hyra biosalong och se en film bara ni två?

      Bo på hotell i er egen stad är en jättebra idé! Vi har gjort det ett par gånger under pandemin. Det känns annorlunda och kul och är något man aldrig annars gör. En gång åt vi middag i hotellets i princip tomma restaurang och en gång ”smugglade” jag dit champagne och glas och överraskade med det och tog hämtmat från en restaurang i närheten.

      Eventuellt två nätter på hotell med incheckning på söndagen.

    Nå, vad tycker ni om Alice Stenlöfs ursäkt på insta??

      Sorgligt ändå, att det krävs att andra ska upplysa henne/fler än henne, för att hon ska inse att: 1. JA det är oansvarigt 2. JA det är onödigt 3. JA du har ett stort inflytande 4. JA folk dör av Corona 5. JA du bidrar till smittspridning 6. JA man måste ställa om sitt liv just nu. Hon hade ju aldrig bett om ursäkt om inte folk hade kritiserat.

      Alldeles för sen

    Kan man se vem som tittar på ens Instagram och Facebook?

      Vet ej, men man kan ju aldrig göra en storie och se vilka som kollar på den 🙂

        ??

        Jo, storys kan man se vem som tittat på.

      Nej, bara stories på båda.

      Angående facebook så har jag fått lite märkliga vänförslag. En dag gick jag in på en gammal klasskompis facebooksida som jag inte sett på över 5 år (hade ett litet crush på henne när vi gick samma klass). Dagarna därpå får jag 2 stycken vänförslag för henne kort inpå varandra, så jag gissar att hon hade fått vänförslag av att jag gått in på hennes sida, och sedan tvärtom när hon kanske besökte min sida.

      Normalt sett blir det nog inte vänförslag, men vi hade ett par gemensamma vänner annars så det la nog grunden för algoritmen x)

        Har hört att det är så, för jag fick ett vänförslag från min crush i höstas bara en dag efter att vi hade setts. Så han hade obviously gått in på min profil. Det var ännu mer uppenbart att han hade gjort det när han skickade en förfrågan om att få följa mig på Instagram.

        Nu hänger väl Instagram och Facebook visserligen ihop, men jag har inte kopplat Instagram till Facebook och har inte använt samma mail till mina konton så det känns väl inte som att det borde vara anledningen heller.

    Jag har grannar ovanför mig som spelar musik flera timmar varje vardag och på helgerna spelas det ännu högre. Det är liksom inte vanlig musik heller, personen spelar på en synth och det är ljudeffekter och bas osv. Det är aldrig, och då menar jag aldrig, tyst efter klockan 23:00, oavsett dag. Jag har full förståelse över att man får tåla vissa ljud när man bor i ett flerfamiljshus och har grannar runt omkring sig, men störningarna dom orsakar varenda dag är mer än någon ska behöva tåla.

    Hyresvärden är privat och vi har ingen störningsjour kopplad till huset. Jag har klagat i över 3 år snart och han gör ingenting. Han påstår att han har skickat varning till grannarna och pratat med dom. När han var här i ett annat ärende så kunde han själv höra volymen dom spelar på och han gick upp för att prata med dom. Cirka 1 timme senare återgick dom till att spela musik på exakt samma volym. Hyresgästföreningen sa att dom inte kunde hjälpa på grund av att dom redan hade ett ärende gällande min hyresvärd och att det sällan går att göra någonting åt grannar som spelar hög musik. Jag fick rådet av en person från 114 14 att ta kontakt med miljöförvaltningen och skicka in ett klagomål men det känns som att det heller inte skulle leda någonvart. Jag har flera ljudinspelningar, filminspelningar och jag skriver en ”dagbok” över dagar och tider som dom för oväsen.

    Och ja, jag har funderat på att flytta och letar annan lägenhet varje dag men det är flera faktorer som gör att det inte är det lättaste för mig att flytta just nu.

    Är det någon annan som har varit i en liknande situation? Vad gjorde ni? Förslag på var man kan vända sig så att det faktiskt händer något?

      Men flytta eller ring polisen

      Ring polisen aninymt och säg att du gick förbi huset och står utanför nu och att det låter som misshandel därinne. Säg att du hör folk skrika högt.

        Och folk som tycker polisen inte gör sitt jobb….

        Nej klart som fan att de inte gör det om de skickas på falsk larm och får utreda lögner. Ring INTR under några omständigheter och säg att det är en misshandel, eller något annat för den delen. Detta är hyresvärdens ansvar.

    Ang tävlingar som den som Alexandra Nilsson nu lagt ut.. Där man bara ska följa en massa konton och inget annat… Hur väljs en vinnare ut? Hur vet de vilka som är med och tävlar??

      De som är med och tävlar är de som följer ”utgångssidan” där man skall följa alla konton som de följer.
      De väljer väl sen ut en av de som valt att följa och kontrollerar sen att personen som vinner verkligen följer de andra kontona.

    Kommenterade för första gången på ett blogginlägg. Blondinbella.
    Bad henne på ett vänligt sätt att ta mer ansvar i dessa pandemitider då hon glatt berättade att hon länge strosat omkring i mataffären idag med Paul. Kommentaren togs bort inom 5 minuter ?

      Hon verkar inte ha så mycket att göra denna fredagskväll! ?

      Men alla ni som kommenterar sånna saker, exakt vad hade ni trott svaret skulle bli?
      ”Tack käre främling för ditt uppvaknade, har helt missat pandemin!”

    Söker efter jobb i Stockholm, är det så svårt att få tag i bostad som det sägs? Tips för att hitta bostad? ??‍♀️

      Kontakter.

      Ha, ha, ha! Ja, det är svårt. Det finns arbetsgivare som inte får tag på de människor de vill ha enbart för att det inte finns lägenheter. Snabbt? Köpa ett svartkontrakt, bo i andra hand, köpa en husvagn eller husbil och ställa upp på någon långtidsparkering, inneboende, hyra ett Attefallshus, pendla från typ Västerås eller Eskilstuna.

      Jag skulle säga att det går om man vill, har jobb och inte är kräsen. Har fått tre förstahandskontrakt, två av dem efter några månader av aktivt sökande. Dessa lägenheter låg: 30-45 till tc, 1h till tc och en annan låg i innerstan, i smeten. Det gemensamma för dessa? Alla via olika privata hyresvärdar där några haft kö medan andra inte har haft det. Nybyggda lägenheter som då också har högre hyra. Googla på privata hyresvärdar i Stockholm och sedan är det bara att börja intresseanmäla

    Någon som gjort retinol peeling på salong?

      Ja, nöjd!

    Ev helt omöjligt men…
    Lyssnade på en svensk låt på Spotify häromdagen. Den låg på ngn swedenlista. Är nog väldigt ny. Glömde spara den och nu vart den borta och jag kan inte hitta den…
    En ung tjej som sjunger typ kanske ” nuuuuuu u uuuu, duuu u uuuuuu…”
    jag har melodin i huvudet… svårt att få ut i skrift. Men hon börjar låg ton sen höjs den..
    Har för mig att både hennes namn och låttitel vart korta….

      Estraden?

        HKF !!!

    Blondinbella vill göra en film om sitt liv. Hur många är intresserade av att höra sörjan manglas igen?

      Hon verkar helt vilsen nuförtiden. Förstår hon inte att hon är slut?

      Åhhh hur många här såg ”orion” där hon var med?

        Ingen

    Alltså hur är det att jobba med telefonförsäljning egentligen? Finns det en enda som låter er tala till punkt och lyssnar på det där fantastiska elavtalet ni vill erbjuda? Har ni sålt en enda strump-prenumenation? Hur många procent slänger bara luren i örat på er?
    Vad är det värsta folk sagt? Fungerar det någon enda gång att tjata på någon som sagt nej?

      Det är jävligt bra betalt. Majoriteten låter en prata till punkt. Säljer massor. Har ingen statistik på hur många men ca 2/10 samtal lägger på innan man pratat till punkt.
      Blivit hotad men man tar det med en klackspark. Tjatar aldrig, då har man inte sålt in sig själv eller produkten tillräckligt bra och då är det bara att lägga på.

        Råkade ut för en riktigt hemsk häromdagen som ville att jag skulle skaffa id-skydd. Har det redan så han blev sur redan från början när jag sa det.
        Sen var han så konstig, i vanliga fall kan de börja med att typ ”hej jag heter x och ringer från y”. Han ba ”ser här att du har gjort en kreditupplysning på dig själv. Det är ju jättebra och det precis så vi vill att man ska använda vår tjänst. Men den är bara tillgänglig i 72h så jag hoppas du hann se vad du sökte efter. Det är en säkerhetsgrej att det bara är i 72h för vi vill inte att någon obehörig ska få tillgång till våra kunders uppgifter bla bla BLA”. Han pratade så fort och hade en sån grov skånska att jag fick spetsa öronen.
        När han oavbrutet pratat i tre minuter utan att ha lyssnat på mina försök till att säga något sa jag att jag inte var intresserad. Han blev skitsur.?

      Jag har tidigare jobbat som telefonförsäljare. Jag tyckte det var ett helt okej extrajobb. Är man vänlig och inte för påstridig blir man ofta väl bemött. Jag valde dock noga vilka kunder jag ringde. Vi fick en lång lista där man själv kunde göra ett urval. Den trevligaste och bäst kundkategorin var helt klar kvinnor födda på 70 och 80 talet. Jag gjorde allt för att undvika att ringa till män födda på 50 och 60 talet. I princip alla obehagliga och elaka människor visade sig finnas där.

    Ahhhhh. Jag har en hemlighet jag vill skrika ut över hustaken, men måste vara tyst i en vecka.
    Har varit urless på jobbet, känt mig osynlig trots i mina egna ögon bra jobbresultat. Börjat titta mig om efter annat.
    Så idag halv fem kallar närmaste chef in mig. Med tanke på röstläget trodde jag att jag skulle bli avskedad, pga Corona ser företagets ekonomi lite skräpig ut.
    Men , nej! Jag får ny bättre, högre och ny tjänst! Jag har inte varit osynlig!
    Det jag gjort ska jag fortsätta med, men det får en titel och en beskrivning, så det är lättare att förklara för t ex andra avdelningar varför jag ska få tillgång till viss information

    Det känns så jävla bra just nu!
    På fredag nästa vecka har vi (digital) kickoff. Då blir det officiellt. Hur ska jag kunna vara tyst så länge?
    ???

      Stort grattis!

    FRÅGA:
    Förstår inte en sak! VARFÖR mörkar alla influensers sina bilder i flödet?! Det ser ju hemskt dåligt ut. Varför denna trend?

    Håller på att gå sönder av att arbeta heltid. Någon som arbetar deltid? Kan man få bostadslån om man arbetar deltid?

      Jag ska sätta in ett inre cerklage efter många missfall. Man ska göra 5små ingångar i buken med robot. Läkaren ska sedan använda sig av agraffer. Vid min blindtarmsoperation använde man sig av stygn från insidan och det blev så fin läkning. Inte för det estetiska är det viktigaste här men man vill ju ändå göra det bästa av situationen. Blir det inte fulare läkning av agraffer med större ärr eller är det jag som tänker fel?

      Oj sorry kommentera fel plats. Men jag jobbar deltid för jag orkar inte heltid. Vet tyvärr inte om lån? Men det borde väl inte påverka mer än hur mycket du ska ta och hur mycket du tjänar mm?

      Så länge man har ett jobb tror jag att de är nöjda, så länge man tjänar tillräckligt då för lånet man vill ha. Möjligheten finns väl att gå upp inrid igen om man måste tänker de bog

    Jag fick veta häromdagen att jag är gravid. Min sambo och jag är jätteglada! Men jag är också livrädd! För allt! Någon som har ett bra tips eller peppande ord?

    Jag ska sätta in ett inre cerklage efter många missfall. Man ska göra 5små ingångar i buken med robot. Läkaren ska sedan använda sig av agraffer. Vid min blindtarmsoperation använde man sig av stygn från insidan och det blev så fin läkning. Inte för det estetiska är det viktigaste här men man vill ju ändå göra det bästa av situationen. Blir det inte fulare läkning av agraffer med större ärr eller är det jag som tänker fel?

    Hur många här följer Johanna Toftby? Hon är säkert en sådan härlig tjej?

    Men jag tycker de börjar gå över styr…såå kändis ”kåt” vill vara med överallt! Lyckas alltid känna ngn som hon ska hjälpa å göra värsta grejen av de allt för att synas

      Problemet när man jobbar som influenser, vilket väl är hennes huvudkontor numer eller?! Då måste man ju försöka fortsätta synas och vara aktuell…
      Därför jag inte följer många influensers då allt bara blir tomt innehåll.
      De bloggar jag tex en gång följde var folk som fortfarande hands ett normalt liv oxå. Men så fort de går över till att bara jobba med bloggen, jag så börjas det…

    Hade ni rest i timmar till Stockholm för att ✨fixa håret✨ såhär under pandemin? Host Sandra host ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.