Har Alice Stenlöf ett excelark?

Delar av Alice Stenlöfs inlägg på story: Tack livet för er. Ni kommer nog aldrig förstå vidden av hur tacksam jag är för att ha er som följare. ... Jag har haft en vecka då jag knappt rest mig ur sängen, inte ätit och inte sovit....men jag lever och kommer må bra igen.
Bildkälla: Alice Stenlöf Instastory

Efter en hyfsat lång radiotystnad så publicerar Alice Stenlöf det här inlägget på Instastory, en tystnad som sammanföll en smula med den hårt kritiserade födelsedagsfest för Lovisa Worge som Alice gick på.
Jag har fått många kommentarer som kallar det här för att Alice gör en Blondinbella, alltså att hon använder sig av ett strategiskt excelark för att styra svängningarna åt ett håll som gynnar henne när kritiken haglar, men jag har ingen som helt aning om ifall det finns någon grund i det eller om det är en ren slump?

Vad tror ni själva? 

246 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon kan ju ha varit ledsen på riktigt också!

   Ja det kan hon ju ha varit. Men det känns inte så troligt med tanke på att alla influenser är små snöflingor och martyrer som inte tål kritik. Hon är nog mest ledsen på att de blev påkomna med sin fest.

    Lägg ner. Folk här inne är fan vidriga.

     Det måste vara jobbigt att vara så känslig.
     Unga idag får absolut inte ifrågasättas eller än värre, kritiseras?
     För det verkar var samma sak som hat och hot i känsliga människor värld.

     Om du fläker ut ditt sociala och privata liv på nätet så kommer inte alla smeka dig medhårs och hylla allt du gör.

      Jag kan tycka att en viss grad av kritik och ifrågasättanden kan vara befogat om man är en offentlig person.
      Men det man kan se i kommentarsfälten idag står oftast inte allt i paritet med vad influencern gjort.
      Precis exakt allt ifrågasätts, eftersom det är så mycket folk med väldigt olika intressen som kommenterar. Det ska ätas rätt, kläs rätt, man ska inte uppmana till konsumtionshets, kroppshets, vikthets, träningshets osv. Man ska åka till rätt ställen, men inte för ofta för då är man en miljöbov. Man ska vara kvinnlig, men inte för kvinnlig för då går man patriarkatets ärende. osv osv i oändlighet.

      För det första är det omänskligt att leva upp till allas krav, för det är som att läsarna vill göra om influencern till en perfekt människa och de vill nödvändigtvis inte följa personen och ta den för vem den är. Som vi alla vet så går det inte att vara perfekt. Man kommer alltid ha tillkortakommanden. Bara där kan jag förstå varför influencers har ruttnat på alla läsare som projicerar sina egna tillkortakommanden på en influencer alternativt springer sin egna agenda och skriker högt om sina egna hjärtefrågor.

      För det andra så är det i 99% av fallen inte ifrågasättanden eller kritik det handlar om. Det är allt som oftast glåpord, förolämpningar, personliga påhopp och bara helt okonstruktiva grejer som postas.
      Det är inte helt ovanligt att någon som kommenterat ”Är du dum i hela huvudet eller? Du förstår väl att du inte kan göra såhär?!” och sedan har personen mage och kalla det för kritik.
      Där förstår jag också mycket väl varför influencers ruttnar ännu mer.

      Självklart kommer inte alla hålla med om allt man gör. Men vill man bli tagen på allvar, vill man att ens kommentar ska bli lyssnad på. Då är det dags att komma med något konstruktivt. Tyvärr är det ju så att idag kommer den konstruktiva kommentaren drunkna i alla andra innehållslösa kommentarer och kommer automatiskt att ses som en i mängden.

      Hm.. jag skulle kunna hålla med dig faktiskt att dagens ungdomar är lite känsliga. DOCK så skulle jag isåfall vilja påpeka att dagens tanter eller äldre kvinnor då, klankar ner något otroligt på den yngre generationen. Bara att ta en titt på typ hänt extras instagram så är det alltid någon äldre som skriver ”VEM BRYR SIG ?????” etc på alla inlägg.

       Många har ju inte upplevt att någon säger nej, till dom. Föräldrar vill bara att barnen ska ha det roligt, och dom ska få göra bara roliga saker, dom ska få det dom önskar. Ingen har ifrågasatt. ingen har berättat vad som är rätt och fel.
       Sen skaffar man en plattform där man visar upp sig, och blir sjukt förvånad över att inte alla älskar det man gör. En del säger tom att kappan dom visar upp är ful…

      Jag vet inte om jag håller med om det där om att unga människor generellt är sköra snöflingor som inte tål kritik. Just för att så många ungdomar nu för tiden fläker ut sina liv på nätet så måste också väldigt många av dem ta sjukt mycket kritik. Jag, som är lite äldre, har aldrig varit med om att jag som person och alla val jag gör granskas av ett stort antal (ofta anonyma) människor. Jag blir lite imponerad över deras mod, ärligt talat.

       Svaret är fläker ut. Bara gör inte det.

     ”Folk härinne”. Sitter själv härinne och skriver att folk är vidriga. Oookej ?

    Kanske…

    John Cleese har ett fantastiskt citat: Snowflake, Yes I’ve heard this word. I think sociopaths use it in an attempt to discredit the notion of empathy

    Jag tycker att han är något på spåret. Men jag förstår om du inte tycker detsamma.

     Jag tycker nog inte det citatet träffar rätt här, eller generellt heller. Det handlar om att kunna framföra kritik och/eller synpunkter kan/ska kunna framföras. Det finns tydligen en del skyddade grupper i samhället man inte får rikta detta mot och som hela tiden ska lindas in i bomull. Så ser livet inte ut.

      Vad är då kritik och synpunkter för dig?
      För jag kan säga att efter att ha scrollat igenom otaliga kommentarsfält så tycker de flesta att kritik och synpunkter ungefär såhär: ”Du är dum i huvudet!”, ”Fan vad ful du är”, ”Den här influencern är mycket bättre än dig, varför kan du inte vara mer som den?”, ”Nu slutar jag följa dig” osv.

      Jag förstår verkligen inte det här. Var någonstans på vägen av alla knutar man gjort i logiken blir det här till kritik?
      Och det här med synpunkter, oftast är det grejer som influencern redan svarat på. Så jag förstår verkligen inte vad det är läsare förväntar sig att de ska få för respons. Oftast är det synpunkter på något som är så sjukt uppenbart var influencers står någonstans och de ignorerar frågan. Vilket också är ett svar och bemötande.

      Och på riktigt, ser verkligen ditt liv ut på det sättet att du får ta emot hundratals nedsättande kommentarer? Är det någons liv som ser ut så egentligen? Får man verkligen ta emot de åsikter alla folk man möter har om en? Eller är det så att vår samhällsstruktur ser ut på det sättet att man filtrerar sig, och håller de flesta av sina synpunkter för sig själv när man träffar någon irl?
      Då kan man verkligen fråga sig vilka grupper det är som egentligen lindas in i bomull..

       Jag håller med om att man ska kunna stå upp för det men skriver även irl, jag gör definitivt det men får ändå ofta kommentaren, skulle du det säga det irl? Svar ja.
       Vidare måste man förstå att har man valt att vara offentlig har det alltid sett ut så här och kommer alltid göra det, det är baksidan av branschen. Man förväntas föregå med gott exempel, och vill man inte det får man ta kritiken. Inte kränkningar eller personliga påhopp utan kritik, synpunkter och frågor. Men i dagens samhälle klassar man snabbt allt som kränkningar och påhopp för att slippa stå till svars.

        Nej, det har verkligen inte alls sett ut såhär.
        För bara 10 år sedan hade personer inte alls samma plattform att uttrycka sig som man har nu.
        Offentliga personer var liksom tvungna att verkligen aktivt leta efter kritik, läsa recensioner om sig etc. Nu behöver man inte leta, man får det kastat direkt i ansiktet.
        Dessutom blev inte varenda lilla sak de gjorde en stor grej och de behövde verkligen inte föregå med gott exempel på exakt precis varenda front.

        Så det har verkligen inte alltid sett ut såhär. Det är ett väldigt nytt fenomen

         Håller inte med, trycket och tyckandet har alltid varit detsamma. Nu finns bara en annan kanal. Offentliga personer har i alla tider varit hårt ansatta av media och människor.

          På vilket sätt har det varit detsamma menar du?
          Tillgången och tillgängligheten på plattformar har ökat dramatiskt. Närheten till de offentliga personerna har minskat extremt.

          Kan du förklara för mig på vilket sätt jag kunde kritisera Naomi Campbell personligen för att vara alldeles för avklädd på H&Ms julkampanj 1995?

           Yrket ex som influencer är något man valt utifrån dagens premisser. Det vet man om innan man ger sig in i branschen och vill man inte mer kan man sluta.
           Det ska man också separera från diskussionen att människor inte beter sig adekvat på nätet. Det är inte ok som det ibland ser ut men diskussionen kan inte leda till att inget kan eller får kritiseras.

           11:50 Var det svårt att svara på frågan eller?

           Läs 11.25 igen, frågan är besvarad där.

           Frågan är inte alls på något sätt besvarad där.
           Sluta lulla runt och kom med i matchen

           Din tolkningsförmåga som brister i så fall.

           Att du inte tröttnat på trollandet..

         Och precis ALLA kan kasta den ”kritiken” i ansiktet på dom.

         Vad någon vanlis tyckte om exempelvis madonna visste hon antagligen inte för 15 år sedan. Nu tar alla sig friheten att spy ur sig det i ett meddelande till personen.

          Det är inte tvång att välja ett sådant yrke. Att fostra människor att inte säga dumheter kommer att man aldrig råda bot på, tyvärr.

           Det handlar ju dock inte om att en eller två skickar elaka meddelanden eller kommentarer.

           Sen diskuterar vi skillnaden mellan att vara offentlig förut och idag. Inte huruvida yrket är självvalt eller inte.

           Fast man väljer yrket utifrån dagens premisser. Yrket i sig har varit lika, dvs att vara offentlig. Det är kanalerna som är fler.

           Men då är det ju skillnader på hur det var när man var offentlig förut och hur det är nu.
           Det är ju DET som diskuteras här.

           We can agree to disagree.

           Det är en väldig underligt grej att ha delade meningar om.
           Eftersom diskussionen började med ”har man valt att vara offentlig har det alltid sett ut så här”, fortsatte med ”Nej, det har verkligen inte alls sett ut såhär.
           För bara 10 år sedan hade personer inte alls samma plattform att uttrycka sig som man har nu.” och ”Vad någon vanlis tyckte om exempelvis madonna visste hon antagligen inte för 15 år sedan. Nu tar alla sig friheten att spy ur sig det i ett meddelande till personen.”

           Det går inte riktigt att ha delade meningar om vad den diskussionen handlade om.

        Vilket löjligt (och ologiskt) försvar. Ett mord blir inte mindre av ett mord bara för att man erkänt det och en rövhatt blir inte mindre av en rövhatt bara för att man råkar vara en stolt sådan.

         Vad svarar du på?

          11:18

           Att man endast skriver det man kan stå för irl, fel på vilket sätt?

           Hon kanske är ledsen för det är slut med pojkvännen?

        Jo, men grejen är – enligt mig – av vilket skäl måste somliga alltid påtala vad de tycker? Om du t.ex. tycker att någon ser dum ut, är dum eller klär sig fel, varför känner du att du måste trycka ner det i halsen på vederbörande? Kan det liksom inte bara få vara en åsikt? Faktum är att vi sällan agerar på det sätter ir, som vi gör på nätet. Här kan vi, i skydd av våra skärmar, spy ur oss precis vad vi vill eftersom det sällan blir konsekvenser av det. Varför skulle någon person, oavsett man är offentlig, ta detta? Dessutom, konstruktiv kritik skriver du, det ser man väldigt sällan. Precis som andra har påtalat är det snarare extremt mycket påhopp och hat under de allra flesta inlägg. Liksom det är på den här bloggen. /L

         Att säga allt man tycker eller framföra kritik eller synpunkter som är konstruktiva och adekvat för situationen är två olika saker. Det sistnämnda klumpas dessvärre ofta ihop med det förstnämnda eller anklagas för att vara hån, påhopp eller kräkningar när så är inte fallet och för att det inte passar en.

      Det där är så sant och en mycket viktig aspekt av det hela. Att vissa grupper tydligen inte får kritiseras, medan andra får kritiseras hur mycket som helst. Detta är väldigt skevt och något som måste våga tas upp och debatteras.

       Hur mycket är på riktigt saklig kritik och hur mycket är elakt och hån som man försvarar med att kalla det kritik?

        Hur mycket är kritik men klassas som hån, påhopp och kränkningar utan att vara det?

         Ingen aning. Men ofta ser man kommentarer i stil med ”du är ju helt dum i huvudet, hur kan man vara så jävla tappad??” och sen påstås det vara kritik de måste kunna hantera.

         Jag är all for kritik, men då får man ju hålla det till just kritik också.

          Håller med. Jag menade bara att kritik ofta anklagas för att vara hån, påhopp eller kränkningar fast det inte är det och samtliga begrepp därför missbrukas och diskussionerna blir fel.

       Vilka är de här grupperna du pratar om?
       Vilka är det som inte får kritiseras alls och vilka grupper är det som får kritiseras hur mycket som helst?

   Eller sjul, typ Covid efter festen ??‍♀️

    Sjuk*

    Det hade ändå vara bra…

  Visst fasen har influenserna en agenda och strategi för att behålla intresset för sig.

   Ja det vore väl väldigt konstigt om de inte hade någon strategi för hur de ska få upp och behålla engagemang?

   Gissar att de flesta, inklusive Camilla, har någon typ av plan för vilka inlägg som ska postas när osv.

  Antingen fake för sympatier eller så har något jobbigt hänt. Är hon ihop med jireel fortfarande?

   Du tror det alltså? Att det är det ena eller det andra?

   För att (med all rätt) bli kritiserad av hundratals personer, uthängd i media osv är inte skäl nog för att bli ledsen….? Glömmer ni bort att de är människor? Även om man gjort fel så är en sån situation såklart jobbig. Skulle dö om mina misstag hamnade på aftonbladet för hela svenska folket att gotta sig i.

    Festar man i en pandemi får man räkna med kritik, det handlar om att människor kanske blir sjuka och dör. Det ör inte småbarn det handlar om, utan vuxna människor som borde tänka längre än näsan räcker.

     *Är

     Word!

    Då kanske man inte ska gå på/ordna en fest mitt i en pandemi där människor DÖR för att vissa tycker att de har rätt att fortsätta leva på som inget har hänt…

    Jag förstår att man tar åt sig av kritiken. Det är ju vara bra i så fall! Då gör hon kanske inte om det. Och hon borde inte gjort det från början om hon inte kan ta konsekvenserna av det

  Alla är inte lika iskallt kalkylerande som fröken Bella.

   Fast den som är mest iskallt kalkylerande är Camcam.

    Sant!

  Tror det är något på riktigt för henne

   Då har hon lyckats skapa intresse i alla fall 🙂

  *styrkekramar*

  Okej så om någon skriver om sin psykiska ohälsa så tycker du det är fullt rimligt att skriva ett hånfullt och misstroget inlägg för att du inte gillar personen? Du är ett jävla vider, Camilla.

   Och din kommentar beskriver din äckliga personlighet.

    Mer din skulle jag säga!

    Hej Camilla! Var det en öm tå att någon kallade dig för vad du är? ?

     Alltid lustigt med folk som anklagar andra för att vara elaka och olämpliga och avslutar med saker som ”du är ett jävla vider”..

      tÄnK pÅ tOnEN ?
      Har absolut inga problem med att kalla äckliga mobbare för vider. Om du tycker det är oLäMpLigT bör du rannsaka dig själv.

       Jag skrev bara att det är lustigt 🙂

   Håller med.

   ALLT jobbigt i livet är inte psykisk ohälsa

    Fast jo. På samma sätt som att du kan vara sjuk i en liten förkylning, eller sjuk i en aggressiv sjukdom som ebola eller smittkoppor, på samma breda spektrum kan du vara ”sjuk” psykiskt.
    Motsatsen till psykisk ohälsa är psykisk hälsa, vilket är när man är i ett inre tillstånd av mentalt välbefinnande. Har man inte ett helt 100%-igt välbefinnande, oavsett om det är ytterst temporärt, eller väldigt långvarigt, så är det psykisk ohälsa man har.

    Mår man så pass dåligt att man bara ligger i sängen för att man mår dåligt på ett eller annat sätt, då är man uppenbarligen sjuk, eftersom man inte är fungerande. Och man är sjuk oavsett om det är en förkylning eller hjärnhinneinflammation som gör en däckad. I det här fallet är det något psykiskt och därför är det psykisk ohälsa som det är frågan om.

    Psykisk ohälsa behöver nödvändigtvis inte betyda att man går och är neurotisk hela tiden, eller att man har något permanent diagnostiserat som bipoläritet, schizofreni eller GAD. Det kan faktiskt betyda att man också har en liten psykiskt förkylning så att säga.

     Nej. Normalisera inte psykisk ohälsa tack.

      Vad sjutton menar du med det?
      Psykisk ohälsa är ju i allra högsta grad något som bör vara normaliserat?
      Alla har någon gång upplevt någon form av psykisk ohälsa i sitt liv. Varför skulle det inte vara normalt?

       Psykisk ohälsa ska tas på allvar. Det är inte något som ska viftas bort. Vi är många med bland annat depressioner och ångest som får kämpa för att bli tagna på allvar och få den vård som behövs. Och nej, alla har verkligen inte upplevt psykisk ohälsa någon gång.

        Nej, själva grejen med psykisk ohälsa är att det är ett väldigt brett spektrum. Det är allt från allvarliga psykiska sjukdomar till insomnia.
        Att många deprimerade får kämpa för att bli tagna på allvar är ju bara ett tecken på att psykisk ohälsa inte är normaliserat idag, där det finns många som är oförstående.
        Och om man ska vara ärliga, är det inte exakt där som Alice är nu? Hon har uttryckligen sagt att hon mår piss, hon har berättat vilka uttryck detta tagit sig. Och ändå är det väldigt många som inte tar henne på allvar.
        Var ligger skillnaden egentligen?

         Kolla upp ordet ”normaliserat” tack. Psykisk ohälsa är inte ett normaltillstånd och ska heller inte ses som det, då chanserna till vård isåfall minskar. Däremot ska det inte vara stigmatiserat.

         Vad det gäller Alice har jag inte läst vad hon säger så jag kan inte uttala mig.

          Jag har inte påstått att det är ett normaltillstånd, så jag förstår inte vad det är du försöker argumentera mot.
          Det jag har sagt är att det är fullt normalt att någon gång i livet bli drabbad av psykisk ohälsa. Och det är en helt annan grej, eller hur?

          Precis på samma sätt som att det är normalt att någon gång bryta ett ben. Men för den saken är det inte ett normaltillstånd och definitivt inte något som ska gå obehandlat.
          Är du med på skillnaden?

           Är du med på vad du själv skriver?

           ”Psykisk ohälsa är ju i allra högsta grad något som bör vara normaliserat?”

           Och där håller jag som sagt inte med.

           Så du menar att psykisk ohälsa är något som ska ses som onormalt att drabbas av?
           Att man är onormal om man drabbas av det eftersom normala människor aldrig får psykisk ohälsa?

           ?‍♀️ Vi får nog avrunda här..

          Jag tror att du blandar ihop normaltillstånd med normaliserat tillstånd nu…

           Dessvärre inte. Är du med på vad en normalisering innebär?

           Jag är 100% med på vad det innebär. Det verkar dock som att du fått det om bakfoten.

      Normalisera ja men förminska och kalla allt psykisk ohälsa som inte är det, nej.

       När man normaliserar psykisk ohälsa och säger att det bara är en psykisk förkylning som alla har upplevt så försvårar man oerhört för de som lever med riktig psykisk ohälsa. Det blir som ”vardagsmat” och inget som bör tas på allvar, vilket är väldigt farligt.

        Men det är ju som att påstå att man förminskar cancer genom att vara sjuk i en förkylning. Det är två fysiska sjukdomar som är av olika grad. Men inte är man väl frisk när man är förkyld bara för att grannen är sjukare i sin cancer?

         Där handlar det i båda fallen om sjukdom, att likställa med psykisk sjukdom vilket inte är detsamma som psykisk ohälsa.

          Nej! Det är inte att likställa med psykisk sjukdom.
          Psykiska sjukdomar är något som är permanent och inte på något sätt något som går att likställa med fysiska sjukdomar som går över.

           Nej, psykiska sjukdomar kan precis som fysiska botas eller lindras. Sprid inte sådana fördomar.

           Varför skulle man inte kunna bota en psykisk sjukdom?

           De flesta psykiska sjukdomar är sådana som är permanenta. Det kommer bara gå att medicinera och lindra symtomen på dem.
           Du kommer alltid att vara bipolär, det är ingenting som försvinner med tiden eller som du kan bli botad från.
           Samma sak med schizofreni, ocd, tvångssyndrom, borderline etc.

           De flesta diagnoser i DSM-5 är irreversibla.

           En del psykiska sjukdomar kan gå över ganska snabbt, andra kan man ha under lång tid. Ibland kan den som är sjuk behöva vårdas på sjukhus en kortare eller längre period.

           Bara för att sjukdomen visar sig i skov betyder ju inte det att man har perioder där man är frisk.

           Fysiska sjukdomar kan också vara irreversibla och läs på innan du yttrar dig.

           Nu är det ju bara alldeles för uppenbart att du trollar

       Med normalisera menar jag att det inte ska anses vara skamfyllt.

        Att det inte ska vara stigmatiserat är bättre att säga isåfall.

         Både och.

     ” I det här fallet är det något psykiskt och därför är det psykisk ohälsa som det är frågan om.” – nej, nej och nej. Man kan ex vara ledsen över att man gjort slut med sin pojkvän eller att någon betett sig dumt men det är inte psykisk ohälsa. Det är att förminska psykisk ohälsa. Samma sak när man missbrukar ordet utbränd eller deprimerad/”deppig”. Dessa är medicinska diagnoser och inget gemene man ska vifta runt med.

     Nej och nej. Allt är inte psykisk ohälsa. Det är inte alltid psykisk ohälsa att vara deppig när någon gjort slut eller någon varit dum mot en. Det kallas livets upp- och nedgångar. Samma med att begrepp som utbränd och deprimerad inte ska missbrukas då de är medicinska diagnoser.

      Men det där är ju bara bull shit. Livets upp och nedgångar kan vara euforiskt och det kan vara deprimerande.
      Psykiskt ohälsa är inte något som är permanent och är en del av livet.
      Alla 20, 30, 40 och 50 års kriser är en form av psykisk ohälsa liksom.

      Eller menar du att man måste ha en medicinsk diagnos för att kunna benämna det för psykisk ohälsa?

       Innan du klassar något som bullshit så ta reda på fakta. Om alla livets prövningar och nedgångar skulle klassas som psykisk ohälsa skulle samhället krascha. Sedan kan det leda till psykisk ohälsa men det är en annan sak. En kris är inte automatiskt psykisk ohälsa. Sluta trivialisera psykisk ohälsa.

        Jag tycker att du ska sluta se psykisk ohälsa så extremt allvarligt.
        Det leder bara till att folk med psykisk ohälsa inte tar sig själva på allvar eftersom de hela tiden hör att man i princip behöver en permanent diagnos för att kunna definiera det som psykisk ohälsa.

        Människan fungerar liksom som så att man läker mycket snabbare om man förstår vad det är man behöver läka från. Man behöver en benämning för att kunna sätta fingret på vad det är som gör att man inte fungerar helt normalt. Kan man då använda en benämning får man svart på vitt vad det är man behöver göra, vilket leder till snabbare läkning och snabbare fungerande medborgare.

         Fast det kan inte heller användas fel eller missbrukas. Psykisk ohälsa finns det definition på och det är inte gemene mans uppgift att hitta på nya definitioner.

          Absolut. Definitionen har du här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/psykisk-halsa-och-suicidprevention/vad-ar-psykisk-halsa/

          ”Psykisk ohälsa omfattar flera olika tillstånd, med olika allvarlighetsgrad och varaktighet: från mildare och övergående besvär, till långvariga tillstånd som kraftigt påverkar funktionsförmågan. Begreppet kan alltså omfatta allt från lättare tillstånd av oro eller nedstämdhet till svåra psykiatriska tillstånd som bör behandlas av hälso- och sjukvården, såsom depression, ångestsyndrom eller schizofreni.

          Det kan ibland vara svårt att skilja psykiska besvär från vanliga känsloyttringar. Psykiska besvär är dock mer ihållande än tillfälliga, övergående känslor. De psykiska besvären kan påverka funktionsförmågan i olika grad, beroende på typ och omfattning. För att räknas som besvär ska de inte vara så omfattande att en diagnos kan ställas.”

           Exakt my point. Det kan ibland vara svårt att skilja psykiska besvär från vanliga känsloyttringar. Psykiska besvär är dock mer ihållande än tillfälliga, övergående känslor.

           Då är det ju förstås godtyckligt med vad man tycker räknas som ”ihållande”, i min bok räknas allt över 3 dagar som ihållande. Det är också 3 dagar som är gränsen när man gör ett MADRS test, som är ett självskattningstest för depression.
           Det är alltså 3 dagar som är definitionen på ”ihållande”.

           Alice säger att hon känt såhär i över en vecka. Så kan vi inte bara komma överens om att det i just det här fallet rör sig om psykisk ohälsa?

           Inte nödvändigtvis. Man kan må dåligt i tre dagar utan att det är psykisk ohälsa. Tre dagar är inte enda kriteriet.

           Jag har inte påstått att det är det ENDA kriteriet, bara att det är en definition.
           3 dagars ihållande starka känsloyttringar räknas som psykiska besvär om det påverkar en persons funktionsförmåga.

           Har man så pass starka känsloyttringar så att man blir handlingsförlamad och bara ligger i sängen, när de dessutom är ihållande i över 7 dagar. Då är det psykisk ohälsa det handlar om.
           Det spelar ingen roll vad du tycker att det är, det är definitionerna som är satta av legitima parter som bestämt att det är just psykisk ohälsa det räknas som.

         Psykisk ohälsa är allvarligt.

          Det kan vara det ja. Men behöver inte vara det.
          Om vi nu klassar allvarligt som att någon riskerar att bli suicid.

       Men snälla! Att va ledsen eller nere är inte psykisk ohälsa! Det är normala känslor som går över av sig själva och är en del av livet!

        Det beror ju på vilka besvär man får av att vara nere eller ledsen och hur länge dessa känslor håller i sig.

      Men om man inte kan hantera livets motgångar så som bara en motgång, är inte det psykisk ohälsa?

       Ja, det kan leda till det men är inte det per automatik.

        Men nu har vi ingen aning om huruvida Alice bara stött på en motgång eller om hon lider av psykisk ohälsa. Och att anta det första och raljera över det, det om något är ju att förminska. Speciellt om hon faktiskt lider av psykisk ohälsa.

         Håller med. Men gör man ett sådant inlägg utan att säga mer kommer människor att spekulera. Det vet man.

          Fine om människor spekulerar i vad det är som hänt.
          Men att spekulera i om det verkligen är sant och om det egentligen hänt något är bara extremt osympatiskt och empatistört

   Det är inte psykisk ohälsa att ha lite ångest över att man festat under en pandemi…

    Vet du något som alla vi andra inte vet?

  Varför fick hon så mycket skit för att ha gått på festen men inte Lovisa som höll i den?

   Lovisa fick också mycket skit. Med all rätt.

   Lovisa fick lika mycket skit. Däremot va inte Alice den smartaste då hon dagen efter postade en video om cancergalan och ah, dubbelmoral. Folk i kommentarerna gick loco.

   Jag tycker inte heller Lovisa har fått alls lika mycket skit för festen som Alice fick ?

    Det kan ju vara för att Alice har nästan 400 tusen anonyma följare med åsiktsdiarré. Lovisa har bara lite under 130. Då är det rätt självklart att Alice får 3 gånger så mycket skit, när hon har 3 gånger så många fler följare.

     Plus att jag tror man har högre förväntningar på Alice. Hon har en mycket bättre image än Lovisa eller t.o.m. Bianca (som visserligen är kändare, men jag tror ändå vi förväntar oss mindre av henne).

  Om Alice mår dåligt är detta inlägg under all kritik!

  Kan tänka mig att hon fått en rejäl uppläxning av pappa läkaren för att hon betett sig så egoistiskt / omoget under pandemin. Så kanske hon kommit till insikt och skäms lite. Hoppas hon mår bättre snart. Alla kan fela men alla kommer inte till insikt efteråt?

   Hur vet du att hennes pappa är läkare?

    Tror hon sa det i podden hon och Bianca hade, känner också igen att hennes pappa (eller båda föräldrarna? Så vill jag minnas det men kan ha fel) skulle vara läkare och jag följer inte Alice någonstans mer än att jag lyssnade på podden.?

     Pappan är läkare och jobbar på Sahlgrenska och Carlanderska i Göteborg.
     Mamman var tills nyligen en av förvaltningscheferna i Lilla Edets kommun.

    Kom ihåg det från att hon var med i Let’s dance och de pratade med honom där.

   Aha, är pappan läkare? Kommer att tänka på det blogginlägget någon skrev om att många av de flunsor som är stora har medel/övre medelklassbakgrund vilket gör det otroligt mycket lättare för dem att kunna satsa på att leva flunsliv, för de har en trygg och välbärgad bakgrund att falla tillbaka på under perioder det inte går så bra. De som kommer från enklare förhållanden har inte denna lyx. Vore intressant att veta hur många av de stora flunsorna som har en välbärgad/känd/ medel/övremedelklassbakgrund, hur stor andel av de som har det, kanske nån granskning? Sånt syns ju inte utåt men kan spela stor roll för den trygghet man har att leva lyxliv och satsa allt på att vara flunsa.

    Intressant! Har inte de flesta, när man tänker efter, en rätt borgerlig bakgrund?

     Jo, det tror jag. Jag kommer bara på Kenza som absolut inte har det.

      Då är det därför många är så dryga! ?

      Fast nu får man inte glömma bort de här: Paow, Dessie, Kissie, Blondinbella, Jocke o Jonna och många fler. Skulle inte säga att någon av dessa har en välbärgad bakgrund. Jag har snarare tänkt att de med välordnad bakgrund och psykiskt stabila inte blir bloggare/influencers.

       ”Välbärgad bakgrund” har med ekonomin och de materiella förhållandena att göra.
       Bakom de vackraste fasaderna i de finaste kvarteren kan det pågå hemska saker.

       Tre svar angående detta fastnat i mod d, varför? Skrev tre långa svar till detta. Kort sagt så får de flunsor som inte har välbärgad bakgrund o sammansvetsad grupp bakom sig ofta massiv kritik för de de är och att de tar sig fram på fel sätt, syns o hörs på fel sätt. Detta slipper de som lärt sig koderna för att ta sig fram och ta plats på rätt sätt, de kan oxå bli lite kritiserade men för enstaka saker de gör fel och inte att man totalsågar hela deras existens. Är detta känsligt eller varför fastnar alla dessa svar i m od d…..?

        Skulle modd fastna i modd eller varför skriver du så konstigt?

         Har ingen aning om varför alla svar fastnar i modd, har du? Skriv gärna ut vad som orsakar det i så fall så slipper man försöka undvika modd genom att skriva ”konstigt”……..

       Paow har haft en hyfsat priviligerad uppväxt. Har du missat hur många lägenheter pappan köpt till henne?
       Hennes pappa äger flera butiker i Stockholm.
       Eller hennes extrema förakt för sossar och arbetare?

        Hon har haft tillgång till pengar – men en rätt trasig familj som kommer från underklass. Hon hade kunnat ta sig till medelklass, men så blev det inte.

         Exakt så! Mamma åkte fast för stöld hos en brukare. Paow har fått nyttja lägenhetersom pappan skakat fram, tveksamt dock om någon varit skriven på henne alt. ägd av henne.

       Samma för Kisse, haft en hyfsat stabil och normal uppväxt.
       Så lite konstiga att ta med som exempel

        Kissie växte upp med sin pappa som hon nu inte har kontakt med. Hennes mamma är polsk och hade nog väldigt lite att erbjuda kissie innan hon fick ny partner. Kissie avskydde sin mamma så mycket att hon kallade sin lillasyster för mammas barn i åtminstone fem år… Pappan var dessutom sopgubbe. Även om hennes mamma har medelklassliv nu så har inte kissie haft det som liten, och heller inte någon stabil grund.

       Av de som du räknar upp är det ju egentligen bara Jocke som inte haft en välbärgad bakgrund.
       Alla andra har haft både välbärgade och välordnade bakgrunder.
       Om du inte tycker så så är det ganska uppenbart att du själv växte upp som extremt privilegierad.

     Yes! Alice är ifrån Särö. Många kommer från rika delar i Stockholm och uppenbart från familjer som tjänar mer än genomsnittet.

     Bianca, Melina Criborn (Östermalm)
     Tom och Petter (Äppelviken, Djursholm)
     Margaux (Saltsjöbaden)

     Fyll på listan!

      Linn Ahlborgs pappa är väl någon VD? Både hon och Hannalicious blev väl stora pga sina USA vloggar med Victoria’s Secret shopping.

      Bella kommer från Vasastan
      Alexandra från Kungsholmen
      Petra Tungården från Storängen Nacka, och Marbella.
      Forni från Älta, vilket i sig kanske inte är så jättefancy i sammanhanget, men hennes föräldrar sålde hennes barndomshem för inte alls så länge sedan och då gick huset på mer än 10 miljoner.
      Amanda Schulman och Hanna Widell – Södermalm
      Katrin från Östermalm
      Therese Lindgren kommer visserligen från Nynäshamn. Men hon har flera gånger berättat om att hennes pappa pushat henne till att bli egen företagare och kunna tjäna pengar. Och det är ganska uppenbart att hon kommer från en väldigt välbärgad familj.

       Oj. Jag orkar inte räkna upp alla fel i din ”information.” Men det var många!

        Om du orkar skriva en kommentar så är det väldigt besynnerligt att du inte orkar påpeka VAD som var fel.

      Nej hon är från någonstans på Hisingen.

       Jomenellerhurkyssmig
       Hela hennes familj flyttade till USA när hon var liten pga pappans jobb. Det brukar inte direkt vara arbetarklass som får möjligheten att bli expats.

    Detta tror jag är en ganska viktig faktor. Kolla bara på Ebba von Sydow. Hon har ju extremt mycket socialt och kulturellt kapital.

     Det verkar väl snarare till hennes nackdel.
     Inte för inte som hon kallas Ebba Kleberg von Oben 🙂

      ?

      Nej, på det stora hela är det en stor fördel. Att bli kallad von oben väger lätt mot de enorma fördelar man har av att från barnsben fått lära sig att det är naturligt att ta plats, tjäna mycket pengar och ingå i en välbärgad familj och grupp, släkt, samhörighet. Tror många skulle vilja ha det försprånget om det enda negativa var att några avundsjuka muttrar von oben. Tror inte ens hon tar åt sig av det, jag skulle definitivt inte göra det.

       Är man automatiskt lycklig för det? Och att du tycker det uppväger behöver inte betyda att de flesta ser det så och använder begreppet så. Bakom de flesta välputsade fasaderna sker hemskheter man inte har en aning om.

        Att rika oxo ksn må dåligt är inte ekvivalent med att det är lika jobbigt/jobbigare att vara rik, än fattig. Om man mår dåligt OCH är fattig är detta självklart jobbigare än om man mår dåligt OCH är rik. Bara en sån sak som att man inte behöver oroa sig för ekonomin gör att man har en sak mindre att må dåligt för. Tror du seriöst att någon tycker det är en fördel att vara fattig? Det är självklart en till, extra grej som är jobbig och som lägger ännu mer stress till ett redan dåligt mående.

        Jag är hellre med om hemskheter i en stor våning med 4 meter i tak än i källarlägenhet på under 40 kvadrat.

         Hellre äter jag själv än ser andra svälta 🙂

     Ja, hon är en av dem som verkligen inte ”jobbat sig upp” utan snarare bara fortsatt på den inslagna vägen med att vara välbärgad. Tror folk inte fattar hur extremt mycket lättare det är att framstå som chili, avslappnad, intressant och kreativ om man kommer från en välbärgad familj. Man har liksom allt serverat från början, dels har man det naturligt hur man tar för sig, vara ”entitled”, man ser det som naturligt att man ska ta plats och tjäna mycket pengar. Dels har man en välbärgad bakgrund att falla tillbaka på om det tillfälligt inte går så bra, och det gör att man blir mindre stressad. Tror att vi i Sverige, speciellt, gravt underskattar vad en uppväxt i en gemenskap, omgivning och grupp som är välbärgad och har sammanhållning gör. Det är extremt mycket svårare att ta sig fram utan en sammansvetsad, välbärgad grupps stöd.

      Och om man inte fått lära sig att ta plats och göra anspråk på en bra roll och bra lön, blir det ofta så att man gör det på ”fel” sätt och då reagerar folk (ibland med rätta) för att de tycker att personen beter sig märkligt och egoistiskt. Exempelvis de lite mer ”trasiga” flunsor som harvar runt i dokusåpor, ”skriker och gapar” sig till en plats i mediebruset, fastnar i en massa skönhetsoperationer osv. Ja, de som ibland benämns som ”White trash” eller förortsgangsters. Säger INTE att dessa två grupper har rätt att bete sig illa, men om man har minsta samhällsanalytiskt tänkande inser man att om man inte kommer från en välbärgad, prioriterad grupp är det svårt att ta sig fram på annat sätt än att ”skrika och slå sig fram” bildligt talat. Sedan måste ju inte alla bli kända och rika i och för sig…..

      Håller med allt förutom att hon inte har jobbat sig upp. Vad jag vet så har hon inte fått sina jobb serverade och har säkert fått många ”nej”. Däremot tror jag många underskattar hur mycket den socioekonomiska bakgrunden spelar in på ens karriärsval. Tror liksom inte det fanns på kartan att jobba som kontorist i nån kommun (och inte chef) i en sån familj.

     Ebba är en skadlig influenser med sitt hetsande för både kroppen och det materiella köphetsandet. Hon är dessutom urtypen för att bränna ut sig.

    Det var underbara Clara som skrev om när influencers blir rika och hur många av dem därtill kommer från familjer med kulturellt, ekonomiskt och/eller politiskt kapital ? Det var en mycket tänkvärd text, önskar att Cam hade skrivit om den här!

     För djupt för Bloggbevakning.

    Tungårdens pappa är väl också läkare?

     Yepp!

  Not sure om det är därför hon mår dåligt dock…

  Tycker Alice är bedårande söt!

   Nu är hon ju ute och dricker vin enligt stories.

  Ganska fin bild med tanke på att hon knappt ätit, sovit eller klivit upp er sängen på en vecka.

   Tänkte exakt samma.

   Hon kan ju ha andra bilder på lager?!? ?

   Varför skulle bilden vara nytagen?

   Hur kan man ligga i sängen en vecka utan att ens sova?
   Och inte gå upp för att äta heller.
   Jag skulle bli väldigt rastlös. Och trött.
   Svårt att inte somna efter några vakna dygn i sängen…

    Du har aldrig varit deprimerad på det sättet hör jag.

     Jo, men då sov jag väldigt mycket. Sämre dock med aptiten.

      Det kanske kan te sig olika för olika människor? Insomnia är ganska vanligt.

      När jag var deprimerad sov jag ungefär 2-3 timmar per dygn.
      Men jag åt som en häst.
      Det där med hur man reagerar på en depression är extremt individuellt.

  Har så svårt för bilder där man ska se ledsen ut ihop med sorgsen text.

   Och viktigt att se snygg ut samtidigt.

   Väldigt ” martyrigt”

    Anonym :Det som var det som gjjorde så ont var dubbelmoralen hos Alice. Inte bara ett svar till dig Mia, utan generellt.
    Anonym

  Jag tror inte hon har legat sömnlös och inte ätit på grund av den festen.

  Hon har inte gillat eller kommenterat Jirells bilder senaste tiden (som hon brukar). Så en gissning är att det är slut mellan dem, vilket kanske mer kan förklara det hon skriver.

   Får oxå en känsla av att det är slut mellan henne och Jireel.
   Tror inte att det har med Worges fest för den har hon bett om ursäkt för.
   Jag hoppas dock innerligt att jag INTE har rätt då jag tyckte att de var jättesöta ihop.

    Du tyckte de var söta? Ja, det kanske inte räcker…

     Nej, nåt mer än att Alicia tycker att dom är söta ihop måste nog till…

    Jag gick faktiskt in här för kolla om någon annan hade info om dom. Jag har med en känsla av att det är slut. Hoppas inte för de är så fina ihop.

     Du har sett bilder på dom tillsammans och då tycker du dom är fina, så då ska dom vara tillsammans???

    ”För den har hon bett om ursäkt för……hohoho”

  Skönt för Bianca att det äntligen verkar vara definitivt slut med pojkvännen.
  Kan inte låta bli att misstänka att han hade ett stort egenintresse i deras relation, att få igång sin youtubekanal och karriär. ?

   Tycker faktiskt lite synd om henne. Det känns som han har ”förstört” och utnyttjat henne väldigt mycket.

  Influensers har väl knappast slutat att festa, de lägger bara inte upp bilder på det längre.

   De har nog åkt till Österrike och betalat för en skidlärarkurs som tydligen inte omfattas av restriktionerna.
   Då kan de åka skidor och festa loss på kvällarna.

    Själviska idiotier!

  Har inte hon o jireel typ gjort slut?

   Typ ?

  Hon har, precis som Maggan-Margaux, haft ett tydligt excelark från första början. Hänga med rätt personer, vara på rätt fester, ha rätt kläder osv osv. Skulle inte förvåna mig om pojkvännen, numera exet, också var en bricka i spelet.

  Tyckte hon var väldigt lik Amanda Strand på den bilden!
  Var har Strand tagit vägen btw, har hon slutat med Youtube?

  Liksom…

  Kan det vara så att hon inte vågade tacka nej till Lovisa och hennes fest? Är inte B och L alltid lite smådryga mot Alice? Kanske för att A är snyggare än de två ihop?

   Går dom i sjuan… ?

    På riktigt eller mentalt?

    Känner folk på 30+ som beter sig likadant – Intriger och drama, missunsamhet och skitsnack osv. I den gruppen hade man absolut kunnat gå skit för att säga nej till en fest, oavsett anledning. Den här gruppen festar för övrigt också under pandemin. Vissa växter tyvärr aldrig ifrån högstadiet :/

  Var du tvungen att göra detta inlägg? Psykisk ohälsa ökar. Det kanske inte handlar om det i detta fall men vill du verkligen vara del i att utsätta andra för det du nu gör. Öppnar upp för folk att skriva vad som helst. Att tillåta att andra sårar en människa. Inte ok inlägg, man börjar dessutom ana att du själv använder dig av excelark.

   Det är sen gammalt, som Amanda Schulman brukar säga.

    Hahaha du tror att det är något som Amanda S hittar på?

   Ana? Inte bara ana, det är uppenbart att Cam använder sig av ett strategiskt excelark, och hon anklagar alltid andra för sånt som hon själv gör, projicerar.. självinsikt verkar hon inte ha någon alls eller så tror hon bara helt enkelt att hennes läsare/följare är korkade.

  Något säger mig att det är slut med Jireel.
  Dem följer inte längre varandra på instagram.

   Dom följer varandra visst!

    När jag sökte bland respektives följare/vilka de följer så fick jag inte upp den andre.

     Vad konstigt. När jag söker på vilka de följer, så följer båda varandra.

  Men ja, självklart har hon det. Precis som alla andra influencers och andra kända personer, inklusive dig Camilla. Att det fortfarande finns folk som inte förstår det? Tycker synd om dessa lättmanipulerade får.

  Hur är det möjligt att Amanda Schulmans bolag har gått back -48 000 000kr??? blir inte det konkurs??

   Hur kan det gå back så mkt? Helt galet om det stämmer!

  Den som mest använder sig av ett strategiskt excelark är ju du, du verkar sakna självinsikt… det där med att snyfta efter kritik är ju du expert på, det är så du brukar jobba och du anklagar alltid andra för sånt som du själv gör.

   Jag kan inte hålla med. Om man går in och analyserar statistik på den här bloggen är det väldigt uppenbart att det inte ligger någon som helst strategi bakom.

  Har hon gjort en bröstoperation? Och löporna?

  Har hon gjort en bröstoperation? Och läpparna?

   100%!!

   Eller bara blivit äldre och kroppen naturligt blivit förändrad!

    Tror du att man får större bröst och större läppar när man blir äldre?

   Ja, hon gjorde brösten i September

    Källa?

     Källa? Aa antagligen skriver jag det för att jag vet det. En kompis till mig är nära vän med henne

   Läpparna har hon gjort de sa hon i deras podd när lojsan och Hanna va på besök

  Detta tycker jag bara var ett onödigt inlägg av Camilla. Hade du lagt upp det i samband med det som skedde så ja kanske men nu är det ju flera veckor sen och inte så relevant längre, Alice har bett om ursäkt för festen och även postat inlägg efter det, så detta tror jag absolut inte har med det att göra. Tjejen mår seriöst dårligt, hon har sin familj på besök för att stötta henne, tror inte hon är så känslig att hon inte kunde bemöta kritiken hon fick pga festen. Detta handlar om något annat och det är absolut inget excell ark inblandat. Tror att människor redan gottar sig nog i varför hon mår dårligt och varför hon inte lagt upp något på 1 vecka, detta för bara hetsen ett steg längre helt utan begrundning på varför hon faktiskt mår dårligt. Och oavsett varför hon inte mår bra så har hon ingen skyldighet någonstans i hela världen att dela med sig av det, så låt henne vara ifred!

   Tror ingen gottar sig i om hon mår dåligt. Däremot diskuteras ju nödvändigheten av att lägga ut en bild ”på ledsna mig”
   Vad det än handlar om.

  Men stackars lilla flicka… Playern till pojkvän gjorde väl slut, vad trodde hon liksom, att dom skulle leva lyckliga i alla sina dar?

   Du var mig en bitter en.

  När? Är det redan inspelat? Annars är det knepigt att spela in på kronobergshäktet just nu påstår musiker jag känner.

   Vet inte, stod på hans insta att det ska ske 2021 men framgår inte om det är inspelningen eller släppandet… Jag hade väl gissat redan inspelat, men man kan ju hoppas att det inte är det så att det inte blir av.

  Det kan man ju bli deppig över.

  Får intrycket av att Alice är lite för bra för honom.

   Uppenbarligen. Hoppas han inte drar ner henne, att umgås med brottslingar är farligt.

  Jag är ganska övertygad om att Alice och Jirell har gjort slut. Han följer inte längre henne på instagram osv.

   Fast de gör han visst?

  Aalice och Jireel har gjort slut enligt inside info.

   Det var mig en verkligt kort relation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.