En uppdatering om appen Clubhouse

Den ljudbaserade appen ”Clubhouse” verkar vara på mångas läppar, särskilt efter den incident där Margaux Dietz nya fästman diskuterades i en grupp i allt annat än positiva ordalag.
Jag skrev om det HÄR, där jag även problematiserade bristen på moderering eftersom ingenting dokumenteras i bild eller text.
Tack vare en journalist på SvD så kan jag nu uppdatera er en smula vad gäller detta, och understryka hur man ska agera om man anser att någonting som sagts i en grupp är över gränsen och kan vara förtal eller liknande.

Värt att notera är att alla samtal i alla rum spelas in medan de är igång. Om någon användare anmäler något under samtalets gång, exempelvis ett hot, sparas inspelningen för utredning.
”Om inga incidenter rapporteras raderar vi den tillfälliga inspelningen när rummet är slut”, skriver Clubhouse i sin integritetspolicy.
Så här går du till väga om du vill rapportera en incident eller användare under pågående samtal.
Klicka på personens bild.
Klicka på de tre prickarna och välj sedan om du vill rapportera användaren eller om du vill blockera den.
Man ska även kunna rapportera en incident i efterhand via sin profil, men jag har helt ärligt inte kunnat hitta den funktionen i min app. 
Men, OM man rapporterar en incident i efterhand så kommer det inte finnas någon inspelning att ta hjälp av. För att de ska sparas så måste man alltså anmäla rummet i realtid medan det är igång.
Felaktig användning av incident-rapportering bestraffas också.

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De borde ju kunna spara alla inspelningar i minst en vecka.

  Men herregud…behöver vi mer elände på nätet? Orkar inte…å polisen har fanimej viktigare saker att hantera än kränkta människor i alla möjliga situationer.
  Uuahh ?

  Glöm inte: Om appen är gratis så är det *du* som är produkten.

   En mycket bra och viktig lärdom!

  Ett till inlägg i samma ämne? ?

   Du har missat Bella-ämnet förstår jag.

    Förstår vad?

  Om man får reda på att man är utsatt och inte är medlem hur gör man då?

   Ja..? Det finns väl tyvärr inte så mkt att göra. Precis som om du får reda på att ett gäng suttit o snackat skit om en?

    Så du skulle bara acceptera om folk organiserat snackade skit om dig? Ryggradslöst av dig!

    Om man får reda på att man är utsatt för förtal kan man ju anmäla det. Dock har polisen mycket att göra, så denna typ av app, som hjälper till att organisera och sprida förtal, är problematisk. Tycker det tyder på tvivelaktig moral att hänga på denna app, av vad jag hört om appen hittills. Varför är folk ofta så ryggradslösa och lättstyrda att de hänger på nya grejer vad det än är? Folk borde ha mer integritet och tänka efter innan de hakar på lämmeltåget.

     Det var så man tänkte när, vad heter det nu, interwebz tror jag, utvecklades till vad det är i dag. The horror, the horror!

  Margaux blivande man, lär inte sluta bra iaf. En ”skitsnygg” kille som friar efter ett par månader, alla varningslampor bör blinka.

   Reagera på nya slutaren i stället, åh vad kul att allt spelas in……

   Den sortens intensitet är en varningsflagg! ?

   Lite Molimentivibbar.

   Vem blinkar lamporna för: honom, henne eller andra?

   Margaux har en del pengar vad jag ”hört”. Lockande för honom komma åt dessa.

   Same old story, tjejer som faller riktigt snygga killar som playar er i slutändan.

   Det gråa trista vardagslivet boende ihop med barn kommer blir en surprise, haha..

    Japp, golddiggers finns av båda könen. Samma modus operandi: överös med falskt smicker, hasta fram så fort att ingen hinner tänka och seal the deal. Detta är standardproceduren, få se om den passar in i nämnda fall eller inte.

    I normala fall finns ingen anledning att hasta fram symbolik, det är ju inte som att vi lever på 1800-talet då man inte fick träffas utan att vara gifta. I dagens samhälle kan man ses hur mycket man vill utan att vara gifta. Och ta det stegvis i lugn takt för att ha roliga och fina saker att se fram emot längre fram. Finns ju egentligen bara negativt med att hetsa fram saker, tex att man lär känna varandra på riktigt först efter giftermålet och då blir det lite rörigare att göra slut. Men en del kanske har att gifta sig på sin to do list? I en tid då allt är symbolik och inget genuint. Varför verkar det vara så att förhållanden som exploateras på soc media tenderar att ta slut fortare, medan förhållanden med integritet varar längre?

    Nu kan man skriva kontrakt. Ett äktenskap innebär inte per automatik att den andra har tillgång till några av partnerns tillgångar. Margaux kan framstå som lite ”virrig” och spontan, men rent ekonomiskt är hon ingen ”dumbom”. Vi har dessutom inte partnerunderhåll här i Sverige. Hon kan vara i ett äktenskap, och även ta sig ur det, utan att haverera sin ekonomi OM hon har koll på vad hon kan tillämpa rent juridiskt. Vet hon inte exakt, så skulle det inte förvåna mig om hon anlitade en jurist/eller advokat för en sådan skrivelse.

    Hon är från Saltis. Ekonomi är något som har drillats in i huvudet sedan barnsben!!

    Om du inte vet att det är så han tänker så tycker jag att det är jäkligt onödigt att anta.

   Hade han varit ful är det okey då ? jisses.

   Det måste verkligen inte vara något dåligt. Jag förstår att man tror det, men det behöver inte vara så.

    Det är är dåligt är väl när två tidigare flickvänner varav exfru berättar om psykiskt våld och ett sjukligt kontrollerande beteende. Hade min killes två ex berättat att de varit utsatta för våld hade jag lyssnat.

     Som är*

     Whaaaaat var finns detta?

     Men han hade väl även flera flickvänner samtidigt? Typ på väg att flytta ihop med en annan när han träffade margaux?

     Nu var det ju inte det som påstods vara en röd flagg.

     Hade jag lyssnat på de varningar exflickvännerna gav mig när det begav sig mellan mig och min tidigare pojkvän, hade jag sluppit att genomlida 3 år av psykisk och fysisk misshandel där historien slutar i att jag fick fly och leva gömd under en längre tid. Jag blev varnad, tog det som svartsjukt baktal.

   Ja jag skrev det i en tråd igår i ÖS som raderades, att om det är hans lgh som säljs nu och förlovningen mm känns väldigt intensivt.
   Men också att Viktor frisk sagt i en intervju att Sean är ”fascinerad att margaux är kändis” typ ehhh

    På hans Facebook har han också skrivit om Margaux ändå och hur imponerad han är. Kan vara gulligt, men i det här fallet är det mer åt andra hållet. Hans intervju I Resumé ger psykopatiska vibbar och han är sjukt beräknande.

  Nån som vill ha en invite? Jag har två ☀️

   Jag!

   Jag

   Inte jag!

   Tar gärna en invite. snapchat miami2626

   Jag vill ha invite!

   Har du gett ut de ännu? Eller har du kvar? Får gärna en 🙂 tack på förhand

   Jag ?

  Jag med!

  Zzzzzzzzzzz…..

  ”Skicka pm”. ?

   Intelligensen är brutal.

  Någon mer som har invite att ge? Mail nakaza@gmail.com

  Troligtvis kommer personer som deltar i Club House-samtal, även kommer landa i ännu ett juridiskt predikament, utöver ett potentiellt förtal (som en tingsrätt avgör om det är eller ej), då man inte är tillåten att spela in människor som är ovetandes om ljudinspelningen. Föreställningen om att det enbart är Club House som skulle sitta på ljudinspelningar av diverse samtal från något samtalsrum, är så naiv!

  Jag har personligen svårt att tro att särskilt många som deltar i den här aktiviteten har läst igenom det juridiska avtalet innan de gick med, och för att delta i olika samtal.

   Vad menar du med att det inte är tillåter att spela in samtalet? Så länge en person i ett samtal är medvetet om att samtalet spelas in är det helt ok att spela in hur mycket man vill. Vad gäller clubhouse utgår jag från att det står i avtalet, som du accepterar när du startar igång, att samtalen spelas in. Allt annat vore väldigt märkligt.

    De behöver väl inte ens va medvetna så länge man själv deltar?

  Någon existerande medlem som vill bjuda in? Tack på förhand 🙂

  Kan någon förklara vad poängen med Club house är? Är det som ett stort chattrummet fast man pratar? Med främlingar? Varför vill man det?

   Eh… Av samme grunn som at hundrevis av folk henger i dette kommentarfeltet for å diskutere hver minste lille ting? Clubhouse er Öppet spår bare med lyd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.