Amilia Stapelfeldt om Margauxrummet på Clubhouse

För er som kanske inte riktigt hängde med i helgens svängar vad gäller den nya appen Clubhouse så kan ni läsa ikapp här.
Alla ni andra som känner er ”up to speed” kan direkt fortsätta ner i inlägget.

Moderatorn och den som startade rummet på Clubhouse – Amilia Stapelfeldt –  har nämligen skrivit en längre förklaring till vad de var som egentligen hände och vad som framkommit i dyningarna efter att rummet avslutades.
Eftersom det här är ett helt nytt typ av medium där saker sägs i realtid så går det helt enkelt inte att kräva att en moderator på något vis ska agera ansvarig utgivare för en diskussion där mängder av människor deltar.
Man måste kunna hållas personligt ansvarig för det man säger som enskilt individ. Var och en får helt sonika skämmas för sig själv, men eftersom det är så pass nytt så kommer många saker att hända för första gången och jag kommer följa det hela med stort intresse.

Jag uppdaterar både här inne och på Instagram om saken, så vill du försäkra dig om att inte missa några inlägg eller diskussioner så rekommenderar jag dig att följa Bloggbevakning på Instagram

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skulle så gärna vilja veta vad Shirine avslöjade om hennes och Seans relation. Någon som vet?

   Vem är det? Aldrig hört.

   Att han har en historik av att vara destruktiv. Det behöver ju innebära att hans nuvarande relation är det. MEN med tanke på hur snabbt allt har gått, hans partners livsstil och hur mån hon är om att klänga sig fast vid att vara relevant (hon älskar troligtvis att skvallret går) tror jag att detta är som upplagt för katastrof! Isabella L 2.0!

  Har försökt registrera ett konto där men det var 1,5 vecka sen och har fortfarande inte blivit accepterad 🙁 varför blir det så? Vet någon?

   Man måste bli inbjuden. När man blivit medlem har man två invites att dela ut. Om någon som känner dig ser att du står på ”väntelistan” och vill bli medlem kan de bjuda in dig med en av sina två invites.

   Du måste bli inbjuden av någon för att kunna ha ett konto.

  Lol Julia frändfors story, folk är arga för att hon drev om att hon skapat ett rum på clubhouse.

   Tror folk är ”arga”/reagerar för att hon idiotförklarar sina följare. Händelseförloppet var detta:

   1. Julia skriver att hon har skapat ett rum på Clubhouse.
   2. Många av hennes följare blir taggade och vill bli inbjudna till rummet.
   3. Julia hånskrattar åt att de inte fattade att hon skämtade.
   4. Följarna reagerar på att hon hånskrattar åt dem (och inte åt att hon skämtade om Clubhouse).

    Det var ju ett ganska uppenbart skämt dock

    Blev tvungen att kolla storyn och ja… den känns ganska grov? Det känns ändå inte SÅ långsökt att hon skulle skapa ett clubhouse-rum för eftersnack och kvällsnedvarvning med tanke på att hon är poddare och nyligen deltagit i gott snacks nattradio, och när det är så stor hype för clubhouse och så många har sån fomo avsluta det hela med ”blir svinglad om ni vill komma och joina, hojta om ni behöver invite”. Får liksom elaka tjejen i högstadiet-vibbar av att hon sedan ba ”sike you thought!!!” och idiotförklarar följare som blivit hypeade, och för att toppa det hela hänger ut en följare med användarnamn som ”dagens fitta”…… Nog för att den tjejen skrivit både drygt och oprovocerat, men ja, det känns ändå rätt grovt.

     Nej det var ju inte att skapa ett rum/bli inbjuden till det som var skämtet, utan hojta om invites till att gå med i CH. Alltså att om någon inte har fått en invite till CH så kunde man få av henne. Jag fattade skämtet, tyckte att det blev kul när det kom från henne, det ÄR ju den jargongen hon har på insta.

     Hon har ju redan host:at rum och varit med så det är inget konstigt och något som skulle kunna hände, det är redan gjort. Skämtet var i att få personliga invites via telefonnummer till CH.

      Du har fel. På den efterföljande storyn (som är borta nu då det har gått 24 h) skrattar hon ju åt tanken på att hon skulle vilja varva ner genom att prata med främlingar.

  Vada heter Sherin på insta?

   Ingen som vet? ?

    VILLL VETAAAA vill se vem det är

    Hon har gjort den privat

     Okej, men, vad heter hon? Haha

     Okej, kan någon typ länka till en bild på henne på google eller något då, för har ingen aning om vem denna människa är, mer än att hon är en offentlig person, och vet inte vad jag ska googla för att få se vem det snackas om?

      Sök på rozin på Instagram. Men som sagt, privat. Hon har tidigare inte varit en offentlig person och jag har ingen aning om hon har något behov av eller syfte att bli det ni heller.

      Shirine h*yd*ri *=a

      Efter att ha snokat lite på Seans fb (när man inte kan sova kl 02 ni vet) kan jag konsatera att exfrun absolut inte är en offentlig person men de var ett par några år. Han hade ett långt förhållande innan S också, hon är heller inte en offentlig person. Så vi kan väl utesluta att skvallra om dem, vill någon av dem uttala sig mer får de väl göra de 🙂

       Jaha, trodde hon varit med i Big Brother eller liknande?

  Vad heter killens ex på instagram?

   Hur många gånger behöver folk fråga detta innan någon svarar…? Så störigt.

    Men det är irrelevant, hennes insta är privat och hon är inte en influencer eller offentlig på annat vis. Vad ska ni med hennes instahandle att göra när ni inte kan snoka runt på det alls?

     För man vill se vem människan är? Var hon inte med i Big Brother eller något motsvarande program? Kan såklart ha fel men tyckte mig ha läst det här, så antog att hon klassades som offentlig person.

     Bryr mig inte om att snoka runt vill bara se ett ansikte att koppla informationen till.

  Alltså att hon valde en ”clickbait”-titel säger väl allt.
  Kommer ihåg när Amilia var med i BB.
  En riktig intrigmakerska!

  Tack, men nej tack till Instagram ?

  Clubhouse? Que? Hur går det till? Skriver folk som i en chatt, eller pratar dom i livevideo?

   Man pratar som i ett gruppsamtal över telefon. Bara ljud, ingen bild.

  Nejtack. Följer inga losers på insta.

   Vad elakt sagt.

   Men du läser gärna bloggar av ”losers”?

  Vart kan man lyssna på hela denna inspelning/samtal? eller fler klipp?

   Går bara att lyssna live, om du inte får tag i en inspelning som nån som var med har sparat.

  🙂

  Klokt resonerat. Enskild person ansvarar för det hen säger. Vi ska inte leka Nordkorea.

  Låter fullt rimligt

  Kommer aldrig glömma när jag var ny medlem i MUF och vi var ett stort gäng som skulle äta middag. Jag hamnar mitt emot Amilia och hon kläcker ur sig kommentaren att jag inte borde äta så mycket mat… Det är typ 8 år sedan nu men kommer aldrig glömma det och så fort jag ser henne tänker jag på det…

   Vad tänker du när du går med i MUF? Att du ska få hänga med mysiga, empatiska människor?

    Men snark.

    Hellre det än AFA-folk i Ung Vänster 🙂

     ?

     AFA-folket brukar dock inte hacka på folks vikt till skillnad från småborgarna.

    Men lägg ner. Jag har varit kompis med folk som varit engagerade i såväl muf som SSU och en sak som förenade dem var att de alla hade ett äkta intresse av att förbättra samhället för alla. De hade bara olika vägar att ta sig dit. Bara för man inte håller med någon ideologiskt betyder inte det att personen i fråga saknar empati.

    Man ska väl oavsett politisk tillhörighet alltid möta människor med respekt och omtanke och behandla alla som man själv vill bli behandlad. Tråkigt om du har synen att alla är på ett visst sätt endast för att man tillhör en viss grupp. Då får du nog tänka om 🙂

    Vad sa ex:et om honom då? För oss som inte kan lyssna el var med?

  Bra förklaring från Amelia och jag backar henne trots att jag inte hört hela samtalet.
  Allt sker i realtid och det går inte att hänga henne för vad någon annan berättar.
  Och! Det börjar bli farligt om alla kvinnor ska anmälas för förtal när de berättar om män som är våldsamma på något sätt.
  Att förtalslagen finns är väl bra men från början kanske det inte var detta som var huvudsaken utan mer att inte sprida tex skadliga lögner.

  Att berätta om någons skadliga beteende får inte tystas. En våldsam persons rykte får inte vara viktigare.
  Ingen oskyldig ska behöva utsättas för våld som hade gått att stoppa genom att erfarna fått berätta och kunnat varna.

   Höll på att skriva en kommentar om att jag höll med i sak men att man kanske inte behövde berätta för 100+ obehöriga. Sen kom jag på att det är ju ett sätt att skydda förövaren. Fram med det bara.

   Tänk om nån mot förmodan skulle ljuga sig blå i ett sånt forum då?

    viktigare att skydda män för att det mot förmodan kanske skulle finnas någon som skulle ljuga sig blå.
    Större chans att man blivit våldtagen än att kvinnor ljuger om det.

  Älskar att skriva långa kommentarer här som alltid fastnar någonstans på vägen. ??

  Snacka om en storm i ett vattenglas?

  Hur kan Tanbyklara vara nära vänner med precis alla influencers? Antonija, Kenza, Alice Stenlöf, Jannid, Fanny L osv. Förstår inte hur man ens hinner ha så mycket kompisar eller hur influencerna vågar vara nära vän med en som känner allt och alla inom deras bransch. ? Andra som tänkt på det?

   Kan tänka mig att hon är lätt att klicka med bara… Tycker hon till skillnad från många andra influencers verkar härlig att umgås med, allmänt positiv och glad liksom. Antar att folk lätt dras till henne då.

   Kan tänka mig att hon träffat en del genom sin spray-tanning? Men Janni o hon har varit kompisar länge..

   Tror också att hon är lätt att klicka med men hon verkar enligt sina kanaler bara ha influencerkompisar. Eller så är det bara dem som syns? Men att bara ha influencervänner som influencer verkar inte så nyttigt enligt mig. Känns ytligt och inte så geniuint. Sen hamnar dem i den där bubblan…

   Men är hon inte ganska taskig mot hennes vän Blomman? Ger henne elaka pikar och skämtar på hennes bekostnad. Jag gillar Klara och tycker hon är skön som är sig själv. Men just detta med Blomman går överstyr.

   Jag undrar mest vad som hände mellan henne och kenza, de umgicks supermkt för nåt år sen, plötsligt en dag var hon bara borta ur kenzas liv efter nån gotlandsresa lr nåt sånt? O nu verkar de hänga igen.

    Tror att hon avslöjade Kenzas graviditet till folk innan Kenza själv hade gått ut med det.

   är klara och fanny ens kompisar längre? Podden dog ju ut mittiallt och efter de verkar de inte hänga så mycket?

    Jag tror att Fannys ex (Newkid) är tillsammans med en av Klaras vänner och att det har kört ihop sig pga det.

     Stämmer! Fanny å andra sidan har många vänner som inte är influencers. På så sätt känns hon mer genuin i sina vänskaper. Tycker jag!

   Snälla camilla kan du inte skriva ett inlägg om
   Hur tanbyklara gick fr klara i orten som spraytannade folk till en influencer på riktigt! Nu gör hon ju samarbeten o verkar äntligen nått sitt mål med alla relationer med influencers haha.

  Helt idiotiskt, ännu ett ställe för folk att sprida falska anklagelser

  Varför brydde sig Margaux så pass mycket vad som sades om hennes fästman?
  Hon bryr ju sig inte ens om sin son och hans pappa som uppmanat att henne att sluta exponera sonen.. Men att folk snackar skit om hennes nya fästman är så pass ”allvarligt” att man till och med joinar..
  cancel Margaux. Next Please.

   Eeexakt!!

   Eller hur! Tyst som musen..

   Hon kanske blev styrd till att säga det? ?

  Är det bara jag som tycker att Lady Dahmer är ett riktigt rötet exempel på hur man inte ska umgås under corona? Träffar någon hela tiden. Gör det för all del men skryt inte om det då? Flera influensers gör samma.

   Hon älskar verkligen att provocera. Misslyckade människor gör ofta det.

   Nu följer jag iofs inte henne så kan ha fel men jag har fått för.mif att hon höll sin barn hemma trots skolplikt pga conronarädsla? Vilken U-sväng isf?

    Jag följer och minns det så! Respekterar henne i väldigt många grejjer men här och efter postengate tappar hon all trovärdighet.

   Hon är ju inte direkt bright så jag tror inte så många bryr sig.

  Vad sa exet om honom då?

  Gud vad jag känner mig gammal när jag hör sånt här. Tror jag ska börja med nån gammal hederlig hobby, typ korsord.

  ?

  verkar vara fel på kommentarsfunktionen, när jag skriver något står det att jag redan kommenterat med samma text ?

   ALLA kommentarer verkar fastna nu efter att tekniken försökt få bukt med all spam som inkommit de senaste dagarna.

  Margaux som är totalt utan integritet i alla andra sammanhang men väljer att gå igång på detta? Jag fattar inte..

  Är man så offentlig och dessutom tvingar in sina barn i sin integritetslösa sfär så tänker jag att hon kanske borde stå sitt kast på nåt vis. Hon har ju trots allt sökt sig till rampljuset..

   Ja det vore intressant om hon kunde ge en kommenterar angående exponeringen av sonen!

   Vad jag längtar till att trenden svänger från ”vitt, luftigt och öppen planlösning”

    Om du verkligen vill ha mörkt och murrigt så är det väl bara köra på? Istället för att sitta och vänta på trender ska svänga.

  Clubhouse, ett modernt ”Heta Linjen”…? ?

  Appropå ”up to speed” undrar jag om vanliga företagshälsa-nichade moment som provtagning innan anställning, kanske för att försäkra sig om att inte missbruk inte finns i bilden NÅGONSIN krävs av företag som arbetar med influencers? Är det inte ett rimligt krav och ett sätt att visa på att man är ansvarstagande och trygg?

   Jo, för man är ju ansvarstagande och trygg bara för att man inte har droger i kroppen… eller icke-ansvarstagande och trygg om man rökte lite braj förra veckan… (metaboliter går väl att spåra i någon vecka).

    Jag tycker att det är ett rimligt krav att ställa annars känns det väldigt ’snabba pengar’ om allting. Snabba pengar verkar ju kunna få folk till de mest besynnerliga exponeringsval…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.