Reklam eller inte reklam?

Vi avslutar tisdagen med en omgång av ”reklam eller inte reklam” med två inlägg som hänger ihop likt två inavlade raskatter utan normal päls och ett som släpar lite efter.
Den röda tråden tar oss från Lovisa Worge, ner till Damla Yaraman och vidare till ”Editorial Clinique” som bryskt sätter stopp för att reklamcirkeln ska kunna slutas med ett blask och slaksinlägg från kön utanför Sats. 🙂
Bild tre är med andra ord den enda som har ett solklart svar på frågan:
Reklam eller inte reklam?

Bildkälla: Lovisa Worge Instastory
Bildkälla: The Push by Damla Instastory
Bildkälla: Editorial Clinique Instastory

Reklam? 
Inte reklam?
Vad tror ni?

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oboi.

  Svara

   Träd fram som den du är istället – en VD!

   Svara

    ”Träd” ahahahahaha.

    Svara

     Du är puckad

     Svara

      Ni fattar ju inte

      Svara

  Undrar mest vem som behöver en reklam markering för att förstå att det är reklam. Går ju inte att missförstå även utan ordentlig markering. Chilla lite.

  Svara

   Det handlar ju inte om det egentligen utan om ifall personen som gör reklam har fått något i utbyte mot att göra det. Om personen fått ersättning för att marknadsföra kan ju det påverka konsumentens syn på det, till skillnad från om personen gör reklam av egen fri vilja utan att få nåt i utbyte.

   Svara

  Har kommenterat en gång tidigare att inlägget kändes rörigt och fick då massa kommentarer om att min läsförståelse var sämst och ”hur kan du ens klara dig i vardagen/på ditt jobb”. Det behöver jag inte nu tack ändå,

  MEN.

  Står fast vid att vissa inlägg blir (upplevs?) jätteröriga. Kanske behöver man vara insatt i exakt de influencers som är med i inlägget men jag följer bara ett fåtal och jag förstår faktiskt inte alls vad som menas här…?

  Och neeeej, jag menar inte något otrevligt eller så, vill bara lägga fram som en läsare att jag tycker det är svårt att hänga med när mycket bilder med text i blandas med texten i inlägget + Camillas egen tillagda text på bilden.

  Mvh

  Svara

   Vad är det du inte förstår i det här inlägget?

   Svara

    Jag förstår inte hur Editoral Clinique hänger ihop med Lovisa Worge, jag förstår inte vad den röda tråden är och den första meningen i inlägget har jag läst flera gånger men begriper inte. 😅

    Svara

     Om jag förstår det rätt, så är det som ett kretslopp 😅 Börjar på Worge som tränar – nål-tjejen – nålkliniken tränar med Worge/på SATS – där tränar worge (och så runt igen 😂)

     Svara

     Lovisa gör reklam för Damla. Damla gör reklam för Editoral Clinique. Som i sin tur gör reklam för Sats.

     Svara

      Tack! Fattade nada 🤣

      Svara

   Jag tycker faktiskt också att det här inlägget var rörigt.

   Svara

    ”Ingressen” får min hjärna att koka 😂

    Svara

   Håller med. Fattar inte.

   Svara

   Inlägg från instastory blir alltid rörigt tycker jag. Sedan tycker jag iofs generellt att Camilla behöver jobba på läsvänligast, inte enbart med texten utan framförallt hur hon lägger upp det tillsammans med bilderna. I Instastoryinlägg är det dels svårt att läsa texten från bilderna, men också att hålla koll på vem som ursprungligen postat storyn.

   Svara

  OT: känns det inte som att Margaux chillat med exponering av sonen? Jacob talar ut mer och mer, tror ni att hon kommer fortsätta med sin tystnad? Om hon talar ut kommer hon ju behöva sluta exponera. Finns ju inget argument som håller. Ur den aspekten är nog tystnad smartast (om hon vill fortsätta exponera sonen dvs).

  Svara

   Tänkt samma. Hade hon haft ett bra argument hade hon nog sagt det nu. Men hon fattar ju att hon kommer bli supercancelled om hon erkänner att det handlar om pengar.

   Svara

   Jag tänker att hon hade kunnat plocka rätt mycket poäng om hon pudlade helt, erkände att det blivit för mycket utan att hon reflekterat över det och att hon nu kommer sätta sig ner, fundera över hur mycket det är rimligt att ha med Arnold och sedan dra ner på exponeringen av honom. Tror att hon fortfarande hade kunnat hålla sig stor då. Särskilt nu med ny fästman osv.

   Svara

    Sitter och väntar på att nagellack ska torka, såå, här snitten på vad hennes inlägg drar i gillningar och kommentarer.*

    Inlägg med nya snubben (9 st): 52.1K likes, 250 kommentarer (och om frieriinlägget räknas med: 58.7K likes, 470 kommentarer)
    Inlägg med Arnold (11 st): 37.3K likes, 158 kommentarer
    Inlägg utan Arnold/New guy (53 st): 18.3 likes, 131 kommentarer

    *från nu bak till 27 augusti, pallade inte längre än så. Videoklipp är inte medräknade pga står visningar inte gillningar. Inlägg där man behövt gilla/kommentera för att delta i t.ex. en tävling har inte räknats med.

    Så ja, kanske nya snubben kan vara Arnolds räddning från exponering. Frågan är vad som händer om det tar slut eller nyhetens behag lägger sig och siffrorna går ner sen igen…

    Svara

     Haha, snyggt!!

     Ja men det är väl just det – vad gör man content av när ens liv mest handlar om att göra content?

     Svara

    Vad sorgligt att ”ny fästman” skulle kunna vara en anledning till att hon kan göra content utan barn.

    Svara

     Ja, det är ganska sorgligt men så ser det väl typ alltid ut med antal visningar och content i sociala medier?

     Svara

   Hon är ju sin fästman nu som hon kan använda som content.

   Svara

   Det har också blivit tråkigare att kolla på hennes videor.

   Svara

   Den där Margå, hon behöver ju sonen. För själv är hon så färglös och okarismatisk att klockorna stannar. Och nej, jag följer inte henne, ser henne bara här på bloggbevakning och förstår inte att hon överhuvudtaget har en följare. Varför uppmärksammas hon alls, kan någon förklara? Är det bara för sonen?

   Svara

  OT – Margaux lägger upp video om att praoa och vill få tips på nya ställen att praoa på på instagram. I en pandemi! 🙄

  OT 2 – Bisse gör sjukt mycket reklam för vad hon ska sälja, utan att reklammarkera..

  Svara

   Reagerat på hur hon ständigt påpekar hur mkt mer unika besökare hon har på sina objekt jämfört med sina andra mäklarkollegor. Inte så kontigt med tanke på att marknadsför alla objekt på sina kanaler och har x-antal tusen följare jämfört med kollergorna.

   Svara

    Tror inte det gör så stor skillnad för affären om hennes objekt har många besökare som gått via hennes kanaler, de allra flesta som klickar sig vidare därifrån gör det ju av ren nyfikenhet och inte för att de är potentiella köpare. Det är ju lite som de mest klickade på Hemnet, ofta dyra lyxiga hus och lägenheter som många, inkl. jag själv, tycker det är kul att titta på men aldrig skulle kunna köpa.

    Svara

     Ja men exakt!

     Svara

  OT – är det någon här som sett Alice’ senaste vlogg? stort gäsp på den …hon nämnde absolut inget om Jirrel som alla undrar över…💤😴💤

  Svara

   Det måste hon inte.

   Svara

   Det var bara ett PR-trick från första början.

   Svara

  Försökte ta reda på vad personerna bakom ”The Push” har för utbildning som gör att jag ska tycka 8000 kr/månad är rimligt för två PT pass i månaden? Någon som vet? Ingen info på hemsidan om vilka tränarna är. Min nuvarande PT tar 2899 kr/månaden och har en kandidatexamen i biomedicin med inriktning fysisk träning och är utbildad träningsfysiolog. Jag vet det eftersom de presenterar sina PT på hemsidan…något som gör att de framstår som något mer seriösa än The Push som mest verkar gå ut på att posa snyggt på Instagram.

  Svara

   Ursäkta, 8000 kr/månaden för två PT pass i veckan…

   Svara

   Jag pluggade med Damla och det är en kortare utbildning med delvis distansstudier. För övrigt skulle jag inte låta mig coachas av henne. Nonchalant inför vad andra har att säga, inte alls ödmjuk och bara hennes sätt var rätt. Hamnade i rätt många diskussioner där hon vägrade inse att folk faktiskt är olika och vill ha det olika.

   Svara

    Samma, skulle aldrig betala den summan för att ha Damla som PT. Sorry, men det finns bättre koncept i Sthlm för en billigare peng.

    Svara

  Såg att Johanna Kajson var i Sälen förra veckan…

  Svara

   Skvallerbytta.

   Svara

   Golare har inga polare.

   Svara

   Ok… 🤷‍♀️

   Svara

   Snitch.
   Just saying.

   Svara

   Hälften av alla på mitt jobb är i fjällen den här veckan.

   Svara

   Och?

   Svara

  TIPS :

  Jag läste att det har kommit en lag i Frankrike som gör att föräldrar kan få fängelse om man tjänar pengar på sina barn. Vore ju toppen om de kunde komma den lagen här med!

  Svara

   … 😅

   Svara

  Bra reklam Damla gör för kliniken och behandling om hon måste använda sig utav filter på inlägget hon publicerar om över hur nöjd hon är? 🤔

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.