Känd influencer riskerar att ha köpt en smuggelhund

Tidningen Sydsvenskan har gjort en omfattande granskning av smuggelhundar, primärt Fransk Bulldogvalpar som föds upp i Polen för att sedan smugglas till Sverige där de sedan säljs som ”svenska” valpar.
Enligt Sydsvenskans artikel så handlar det om bulvaner, mellanhänder och förfalskade hundpass som gjort det hela möjligt för kvinnan.
Kvinnan, som pekas ut som hjärnan bakom alltsammans, är hemmahörande i Skåne och har även sålt en hundvalp till en av Sveriges mest kända influencers.
Hon och hennes sambo köpte sin hundvalp av den utpekade kvinnan, i september 2020 och hade med största sannolikhet ingen aning om att hunden såldes som svensk, efter att ha smugglats in i landet från Polen.

Kommentar skriven på influencerns Instagram av den misstänkta smuggelkvinnan som bekräftar att det är hon som sålt valpen till paret.

Valparna som kvinnan säljer ska även vara felfärgade, dvs avlade hur som helst med färgkombinationer som ökar de sämre, genetiska egenskaperna såsom dövhet mm.
Anledningen till detta ska vara för att locka folk till att köpa valparna pga deras udda och ovanliga färger.

Så här skriver Tullverket om hundsmuggling:

Hundar är inte en vara som alla andra.
Köp aldrig en hund – vare sig i Sverige eller i utlandet – utan att noga kontrollera hundens bakgrund.
Att köpa en smuggelhund är straffbart.

Som hundköpare kan du bidra till att stoppa smugglingen av hundar genom att kontrollera deras bakgrund noga. På så sätt bidrar du till att djur inte får lida och att vi inte får smittsamma sjukdomar till Sverige.

Det förekommer att hundar hämtas i länder där priserna är lägre än i Sverige, för att sedan säljas här till ett betydligt högre pris. Smugglingen medför ofta att hundvalparna separeras för tidigt från sin mamma och tvingas utstå långa och tuffa transporter. Dessutom är de sällan vaccinerade och avmaskade och kan därför vara smittade med både rabiesvirus och dvärgbandmask.

De allra flesta som köper en smuggelhund gör det i god tro.
Det betyder att man alltså inte är medveten om att hunden man köper är insmugglad.
Många hundköpare inser inte att de köpt en smuggelhund förrän de besöker en veterinär med valpen första gången.
Trots det så är det olagligt att köpa en smuggelhund och det är anledningen till att jag inte namnger influencern i det här inlägget och jag skulle uppskatta detsamma från er.

Jag har sökt influencern för en kommentar men hon har inte återkommit.

215 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Självklart vet hon vem det är! MH är ökänd i hästvärlden sedan länge.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Hahah Vafan håller hon på fortfarande??? Minns henne från Tyra Sjöstedt-tiden 😂

    Svara

    Japp, väldigt ökänd för en mängd skumraskaffärer i hästbranschen. Att folk som ska köpa djur inte googlar på säljaren, i hennes fall skulle ju varningsklockorna ringa direkt.

    Svara

   En bekant till min pojkvän berättade hur han och sin tjej gärna ville skaffa en hund så de tog i kontakt med en ”uppfödare” och tingade en valp, det slutade med en prishöjning på 4000 kr efter att denne beslutat vid två tillfällen för att ursprungssumman inte varit tillräcklig. Efter ett tag kom det fram att hunden även skulle komma från Polen och trots det, valde de att gå vidare i processen. Ännu sjukare var att de erkände att de sett dokumentären om valpindustrin i Polen.

   Svara

   Åh är det sant att det är hon? Har varit så trött på hur hon kommit undan med sina jävla tveksamma verksamheter hela tiden. Otroligt skönt om hon åkt dit igen, blir svårare att snacka bort det den här gången.

   Svara

    Yes, det är hon!

    Svara

    Hon är ju t.o.m. namngiven i Sydsvenskans artikel. Dock ej dömd i den här händelsen, det framgår i utredningen att valparna var till henne men att det tydligen ändå är svårt med bevisläget.

    Svara

     Figurerar även i en SR-dokumentär, tror den heter hästhandlaren som åkte fast.

     Svara

    Alla borde kolla på dokumentären Älskade Smuggelhund! Sluta köpa smuggelhundar, de kommer endast ge sig om det inte finns köpare.

    Svara

     Tyvärr tror jag det är många som inte gör det med flit. Dom som säljer är ofta väldigt övertygande. Finns ändå fördelar med att köpa rashundar med stamtavla.

     Svara

      Ja! Köp rashund med stamtavla. Åk ut till uppfödaren så du får se valpen med mamman, kullsyskon – och om uppfödaren har andra hundar.
      Förbered lite frågor så att du känner dig trygg när besöket är slut. Godta aldrig märkliga prisförändringar eller andra krav.

      Svenska Kennelklubben har bra info. Undvik hundar utan stamtavla – för hundarnas bästa. Jag förstår att man kan vilja ”rädda” en hund, men när det sätts i system av folk som inte vill hundarna väl så är det bättre att låta bli.

      Svara

  Varför är folk så störda? Sluta smuggla djur!!!!

  Svara

   Ja och framförallt; sluta köpa hundar från blocket som inte har en spårbar stamtavla i SKK!

   Svara

    Sluta köpa hundar överhuvudtaget. Sluta avla fram när det redan finns miljoner hundar utan hem. Ta omplaceringar istället. Adoptera också.

    Svara

     Kastrera och sterilisera hemlösa hundar i t ex Rumänien så cykeln kan brytas. Köp hundar med känd bakgrund så ägarna vet vad de ger sig in på i så stor utsträckning som möjligt. Importera inte hundar hit och riskera att föra in sjukdomar som inte finns här. Har en del dåliga erfarenheter av adoptionsorganisationer som vägrar ta ansvar för sjuka hundar som de dessutom importerar med undermåliga transporter. Du kan aldrig veta vad du får när du adopterar utomlands, vilket betyder att du som köpare inte kan garantera ett bra hem. Istället borde en ansvarsfull, medveten och reglerad avel ske i Sverige.

     Svara

     Kunnig och seriös avel av olika hundraser är det ultimata – där varje köpare kan hitta den typ av hund som passar dennes liv. Börjar alla köpa hem hemlösa gatuhundar hittar dessa skumma individer sin business där: gratis jyckar att sälja till svenskar som vill rädda en hund från ett liv i t.ex. Rumänien. SLUTA KÖPA UTLÄNDSKA HUNDAR – om det inte är en specifik hund från en specifik känd och seriös uppfödare av rasen.

     Svara

      Fast vissa hundraser har helt enkelt för mycket problem. Fransk bulldog är en av ett flertal. Köper ärligt talat hellre en blandras av raser som inte har i närheten av den problematiken än en ”seriöst” avlad fralla.

      Svara

       Varför inte köpa en RENrasig valp, då, av friska raser? Där du dessutom kan kolla hälsostatus i historiken långt bakåt både hos föräldradjur och syskon etc. Istället för en blandras som du inte kan kolla upp överhuvudtaget OCH som ju ändå bör komma från ”friska raser”?

       Svara

        Hundarna är sjuka oavsett hur seriös aveln är och oavsett hur mycket man vet om föräldrarna. Spelar ingen roll hur mycket flosker man pumpar ut om den renrasiga seriösa aveln när individerna fortfarande i så stor utsträckning lider av problem.
        Jämförelsen var heller inte friska blandraser och friska renrasiga utan sjuka renrasiga och friska blandraser. Därför håller jag återigen fast vid att jag alla dagar i veckan köper en blandras med friska raser över en renrasig med omfattande problematik.

        Svara

         Varför inte alla dagar i veckan istället köpa en renrasig hund av FRISK RAS (japp, de finns) där du väljer en kull efter friska föräldrar i friska familjer?? Om du inte tror att det finns friska renrasiga hundar, HUR ska då blandrasen plötsligt bli frisk om den kommer från sjuka föräldrar??

         Varför ens fundera över att köpa en hund ur en ”sjuk ras”?? Varför inte köpa en FRISK ras??

         Resonemnaget är så bakvänt att jag baxnar.

         Svara

          Fast ditt resonemang känns inte heller logiskt. Många av oss vill bara ha en frisk hund och den här renrasighetshysterin från SKK känns bara konstig. För mig är det irrelevant om hunden är blandras eller inte bara den är frisk och haft ett bra hem. Självklart kan man välja köpa renrasig men man måste ha respekt för de som inte vill så länge hundarna behandlas väl.

          Svara

          Du kan inte bara slänga in lite vad du vill i ett exempel när det tydligt har poängterats vad premisserna är. Folk påstår fortfarande att renrasiga hundar är bättre och friskare än ALLA blandraser och att det därför är bättre att köpa och stödja sådan avel. Det stämmer helt enkelt inte och det är exakt det jag säger emot. Renrasiga frallor har exempelvis generellt en fruktansvärt dålig hälsostatistik och är betydligt sjukare än vissa blandraser.
          Varför skulle det vara bättre med mer eller mindre garanterad ohälsa än eventuell ohälsa?

          Svara

      Det sker redan en business med detta ”räddade” import hundar, många av dessa hundar som ”räddas” från gatan är unga, detta är för att dem födds upp på puppy mills och säljs till korkade människor som tror att dem räddar en hemlös hund från gatan. Det bäst är att hjälpa hundarna på plats, genom kastrering och göra det olagligt att överge sina djur.

      Svara

     Skulle aldrig köpa en gatuhund från Rumänien/Grekland etc. Man vill veta vad djuret har för bakgrund, vad den har varit med om etc.

     Svara

      Ser också problem med mycket av adoptionsverlsamheten från Irland, Rumänien osv. Samtidigt- det går ju ofta bra och det är ett sätt att ge hunden en chans.

      Svara

      Det kan också gå hur bra som helst. Talar av egen erfarenhet och andra jag känner som adopterat. Så klart har vissa bagage, men finns det kunskap och tålamod hos adoptören så är ingenting omöjligt. Med det sagt bör inte alla adoptera om de inte är beredda att lägga ner tid på att få hunden trygg 🙂

      Dock så adopterar du en valp som inte varit med om så mkt trauma än så är det enklare. Det gjorde jag 🐕

      Har nog träffat mer hundar med diverse problematik/aggressionsproblem som inte är adopterade. Dvs från svenska SKK-kennlar med fina stamtavlor.

      Svara

       Varför säger man ”adoptera”? Det är ju inte så att man får en hund gratis, direkt? Man köper en hund, kort sagt. Och har ingen aning om vad man får hem. Jag läser dagligen trådar i diverse forum där intet ont anande (icke hundmänniskor) ”adopterat” en gatuhund och fått hem en hund med så stora sociala problem att det hela slutat i katastrof och tragedi.

       Vill man hjälpa till på plats, så bidra till att kastrera gatuhundarna så alla dessa valpkullar slipper födas.

       Svara

        Nej så kan det ju vara eller ett visst mått av chansning är det ju. Men man kan försöka göra sitt bästa genom att fråga så mycket om hunden som det går i förväg och oftast går det ju som sagt väldigt bra. Varför kallas det ”omplacering” av SKK hundar? De omplaceras inte utan du betalar för dem och köper alltså en hund nån dumpat.

        Svara

        ”Det är ju inte så att man får en hund gratis, direkt?”

        Beror på organisationen/stället. Jag har en släkting som tog en hund från en thailändsk organisation och betalade inte ett öre till dom för hunden. Hen betalade bara för kostnader (vaccinationer, tester, dokumentation, flyg) som tillkom i samband med hundens flytt. Hunden kom från ett seriöst ställe och dom gjorde t ex heminspektion och intervju hemma hos släktingen genom sina kontakter.

        Svara

        Det är inte gratis att adoptera barn heller. Tror man brukar få betala runt 200k för ett barn.

        Svara

        Men adoptera är inte synomym med gratis ! Varför tror du det? Att adoptera människobarn är dyrt . Eller menar du att man inte adopterar människobarn utan man köper ett barn?

        Svara

         Ja det gör man. Köper barn alltså. Betalar man pengar för något så köper man det.

         Svara

          att köpa något och betala för något upplever jag inte används på samma sätt. köpa är mer kopplat till ägande och ett barn kan inte ägas

          Svara

     Jag tycker så här: Om du inte har särskilda behov och bara vill ha en sällskapshund, utforska möjligheten att adoptera. Gör det här i Sverige eller från ett land där de inte har andra sjukdomar än vi har. Om du har mycket kunskap och erfarenhet, och är intresserad av ”problemhundar” (med så pass små problem att de ändå har potential att bli välfungerande hundar), adoptera någon av de hundarna som inte annan vill ha.

     Om du har särskilda behov eller önskemål, t.ex. vill ha en hund som ska bli någon slags terapihund, eller om du bor i ett väldigt kallt klimat, eller vill syssla med tävling inom t.ex. dragsport eller lydnad, köp för all del från kennel. Men köp en hälsosam ras från en seriös kennel som avlar på just hälsa. Det finns listor över de mest hälsosamma hundraserna.

     Svara

    Fast nja. Håller med om att det finns mycket skit på blocket och att man ska vara oerhört försiktig med att köpa hund där men håller inte med om att man måste ha en renrasig SKK hund. Inget fel alls med blandras.

    Svara

   Varför äter man ens djur!?

   Svara

    Gott

    Svara

   Fy fan….å alla fick dö…så jävla sjukt. Människan är fan inte värd att ha djur :´(
   Usch…usch å fy fan usch..blir så jävla lessen.

   Svara

  ”Uppfödaren” har väl suttit i fängelse för sin sin hästhagen och hon fortsätter väl att importera från England, så denna storyn förvånar mig inte.

  Svara

   Hästhandel*

   Svara

   Hon satt inne för bokföringsbrott

   Svara

    Stämmer bra.
    Låter på dig som att bokföringsbrott inte var så illa?

    I min värld är mygel, mygel! Finns inget svart eller vitt. Är du en myglare så kommer det att visa sig i din personlighet och dina beslut du fattar.

    Men att sälja hästar kors o tvärs svart utan garantier, där folk blev stående med hästar som var farliga och skadade för att det enda M brydde sig om var snabba, svarta pengar, är ”bara bokföringsbrott” enligt dig?

    Svara

     Hur kan du läsa ut någon av de åsikterna ur 15:13s kommentar?

     Svara

     Kan man lägga upp sådana videos som hon gjort på Youtube om hur det går till när hon importerar hästar undrar man verkligen hur det ser ut bakom stängda dörrar. Här kan man verkligen se hur levande djur blir en sak. Hästar som rest i flera dygn får bo i stallgången för att de fanns visst ingen box att tillgå, rids direkt och efter lite viftande med armarna så kan man konstatera att de kan säljas till ridskolor. Rent av vidrigt och livsfarligt.

     Svara

     ”I min värld är mygel, mygel! Finns inget svart eller vitt” – du beskrev nyss en åsikt som är högst svart/vit

     Svara

     Du skrev ”har väl suttit i fängelse för sin sin hästhandel” och jag svarade att hon har suttit inne för bokföringsbrott, var lämnade jag min åsik i det hela?

     Svara

    Möjligen även förfalskade veterinärintyg.

    Svara

   Vad tar hon för sin buskavel? Alltså vad kosyar en valp?

   Svara

    Mellan 15-35 beroende på hur ovanlig färg de lyckats få fram

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Blev kanske en anstormning av obekväma frågor från köpare efter artikeln?

   Svara

    Hon är mitt i en hemsk tvist med ex-maken så det handlar inte om det.

    Svara

     Vad konstigt då att hennes fb var i full gång igår senast innan detta hit the fan på sociala medier…

     Svara

    Har köpt av en bulvan till MH. Fick se ”mamman”, bild på ”pappan”, frågade fullt om mamman, pappan mm, säljaren var så trevlig och hade svar på allt. Fick självklart med köpekontrakt. Valpen var besiktad hos veterinär i Malmö och chipmärkt så fick med dessa intyg. Fick även bevis på att valpen är doldafelförsäkrad.
    Vi blev totalt lurade av detta SVIN! Hoppas verkligen de åker dit rejält och att smuggling av dessa stackars hundar stoppas!

    Svara

  Tidningarna har gått ut med namnet på uppfödaren, tycker gott du kan göra det också. Hon är en vidrig människa som fått vara verksam alldeles för länge.

  Svara

   Vad har det för betydelse egentligen? Fenomenet smuggelhundar och varför man ska låta bli går ju lika bra att diskutera utan namn.

   Svara

  Åh, är väl rätt känslig med man kanske kan ha en TW när bilden innehåller 16 avlivade valpar? 🙁

  Svara

   Men snällaaaaaa

   Svara

    Många av oss har känslor. Ledsen om du inte har det.

    Svara

     Ja, för det finns inget mellan att kräva triggervarning och att sakna känslor.

     Svara

     Man kan ha känslor utan att vara överkänslig.

     Svara

   Håller med 😔 stackars små valpar ❤️ Herre gud alltså…

   Svara

   Eller så behöver folk se hur verkligheten fungerar och tänka till innan man köper en hund på blocket el liknande.

   Svara

   Men snälla, om bilder på avlivade valpar väcker så starka känslor att du behöver är en tröghetvarning måste det vara jobbigt att leva i din värld. Visst man kan vara känslig och tycka att saker är hemskt men att inte klara av att se bilder på hemskheter är lite absurt ändå… TW ska väll användas för att folk med svåra trauman etc ska kunna titta bort.

   Svara

   Kan vara ganska bra att se det så att man tar in och fattar vilken vidrig business det är.

   Svara

   Hade slakterier glasväggar vore alla vegetarianer.

   Svara

    Nah.

    Svara

    Jag har ett yrke där jag ser insidan på både gårdar och slakterier. Äter kött och är stolt över Sveriges bönder och djurskyddsarbete.

    Svara

     Synd bara att lagarna inte följs, de har visats upprepade gånger. Senast här https://www.svtplay.se/klipp/29743298/granskning-kravgardarna

     Svara

      Det finns idioter i alla branscher som inte borde ha hand om djur eller husdjur, sälja snuggrlvalpar osv. De ska lagföras för sina brott. Men alla andra skötsamma bönder som sliter varje dag året runt för att vi ska ha mat på bordet ska vi vara väldigt tacksamma för.

      Svara

  Undrar vad influencern har för tankar om det här och framförallt vad hon ska göra med sin hund? Kastration och frekventa veterinärkontroller?

  Svara

   Tror ärligt talat att hon inte bryr sig.
   Hennes prio var att få den färgen hon ville ha.
   Då kvittar det vilken import som är gjord osv. 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Under bilderna på hunden på Instagram babblar folk på om den ”fantastiskt fina färgen”. Det följer också en lång diskussion mellan ”uppfödaren” och en kritisk följare. .

    Svara

   Hon kommer säkert se en chans att köpa en till tik och para med sin felfärgade hane och tjäna pengar hon med.

   Svara

    Usch och fy. Uppgång och fall för den influencern

    Svara

  Det kommer även in hundar från Litauen. Oftast bulldogsraser. Sänds som gods i mindre bilar som transporterar diverse småpaket.

  Svara

   Folk smugglar in valpar alla vägar som går, inte bara från Baltikum utan från hela världen. Finn några klick bort på instagram så kan man beställa hem hundar.
   Är så jäkla glad över att tekoppshundar inte är lagliga i Sverige. Hoppas verkligen inte det blir trendigt med sönderavlade hundar med onaturligt stora huvuden och hälsoproblemen är hetaste trenden utomlands där ”Doodles” numer är ute.

   Bättre att adoptera hundar som redan finns istället för att köpa valpar.

   Svara

  Stackars hundar jag mår illa. Usch vad ledsen jag blir.

  Svara

  Hade Svensk hunduppfödning inte varit i fejd med varandra hade man kunnat fokusera på den här skiten istället.

  Svara

   Tänker du på SKK?

   Svara

    Ja. SKK medlemmar ballar ur, de som föder upp blandraser ballar ur, vardagsrumsuppfödare ballar ur. Gör reglerna tydliga i min mening eller skit i att föda upp något annat än vandrande pinnar.

    Finns så många vuxna hundar som behöver hem att föda upp ny känns bara som en industri och kassako.

    Svara

     Helt rätt.

     Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   För att hon låter ungatjejer rida gratis och tävla hennes hästar. De får rida hur mycket de vill och blir väl omhändertagna av sin hästhallick. Pengar finns och de får både åka med utomlands och köpa hästar och får mat och fina ridkläder. Hon binder upp dessa tjejer till sig och de är henne evigt trogna skara.

   Svara

  Kan inte förstå de som vill ha raser som fransk bulldog, mops etc. Det är sedan gammalt att bara det att dessa raser existerar är djurplågeri. Så alla de som vill ha en fransk bulldog för att de ”är söta” ska nog inte ha hund alls. Punkt.

  Svara

   Fransk bulldog och mops går att föda upp utan denna plågsamma andning men det gäller ju i så fall att hitta hundar som mer eller mindre såg ut som de gjorde förr och det går knappt.

   Svara

    Så med andra ord så går det inte? Det finns grader av problem men över lag har alla dessa problem och därför bör man inte uppmuntra någon avel av dessa problematiska raser

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Med tanke på N’s alla utlägg om de som köpt häst av henne och sen inte passat N’s åsikter/krav som fått bli uthängda totalt av N i hennes sociala medier så fattar jag inte hur hon vågar köpa en hund såhär.
  Hon borde ju fatta direkt att det skulle nystas upp och hängas ut. Hon borde verkligen lära sig sopa framför egen dörr innan hon hänger ut någon mer stackars köpare på sin Instagram nästa gång.

  Svara

   N?

   Svara

    Oh wait, NB right?

    Svara

     Ja

     Svara

  Förlåt om jag är trög men hur bekräftar den kommentaren att x har köpt valp av den personen? I mina ögon ser det ju ut som att nån skriver att det inte är valp därifrån? :/

  Svara

   Det har varit tydligt i andra inlägg vem hon köpt av.

   Svara

   Bilden i sig är inte jättetydlig… influencern har dock bekräftat på sin IG att hon köpt hunden av den här ”uppfödaren”

   Svara

    Tack, då förstår jag! Synd att Cam inte tog med den kommentaren istället.

    Svara

     Fast dumt spekulera, vi vet inte vad som sagts, om just den hunden är en smuggelhund eller om hon verkligen kände till det. Så tycker man ska ta det lugnt innan man attackerar köparen- vi vet ju inget.

     Svara

   Framgår ganska tydligt i kommentarsfälten under bilder på valpen i fråga på instagramkontot.

   Svara

   N har varit öppen med vem hon köpt hunden av och vilken speciell färg den har osv…

   Svara

    Både hon och hennes anställda gör ju ”reklam” för säljaren

    Svara

  Köpa valp på Blocket? Redan där kan man ana att det inte är hundmänniskor utan blåögda ”hundälskare” Om människan bara klarade av att använda sitt förstånd så skulle vi antagligen både slippa avlivade/döda/sjuka smuggelhundar och kanske även denna pandemi? Vem vet?

  Svara

   Eller så slutar man köpa valpar rakt av. Ta en omplacering eller adoptera istället. Oftast lite äldre.
   Riktiga hundälskare gör sådant istället. Dom bryr sig vare sig om färg, ålder, utseende utan enbart om hunden behöver ett kärleksfullt hem. DÅ hade vi sluppit ” avlivade/döda/sjuka smuggelhundar”.

   Svara

    Nej vi slipper smuggelhundar genom att stoppa smuggling, dvs informera köpare, gå efter smugglare hårdare, och se till att mer restriktioner runt djurhandel införs.

    Svara

     Tyvärr jobbar lagen emot att komma åt smuggelhundar. Veterinären får inte länge anmäla misstänkte smuggelhundar till länsstyrelsen om inte hunden är sjuk. Så kommer någon in med en misstänkt smuggelhund till veterinären för tex kloklippning, vaccination eller besiktning får veterinären inget göra även om veterinären misstänker att det är en smuggelhund. Helt sjukt.

     Svara

      Det beror nog på att många inte skulle vårda sina smuggelhundar korrekt om det fanns risk för anmälan.

      Svara

       Veterinären får anmäla misstänkta smuggelhundar om dem är sjuka, så den lagen hjälper bara att dölja friska smuggelhundar, den hjälper inte ägare som vill söka vård till sina sjuka smuggelhundar.
       Oftast vet ju inte ägaren om att dem äger en smuggelhund.

       Svara

    Nu är det ju för att det inte RÄCKER med ett kärleksfullt hem som det finns så många omplaceringar. Om alla som ska köpa hund kunde utgå från vilken ras som passar ens liv, istället för hur gullig den är så skulle många, både hundar och hundägare, må mycket bättre.

    Svara

     Fast nja…det är ju också en myt att exakt alla hundar beter sig exakt som sin rasstandard & att inga individer existerar…

     Svara

      Nej, inte exakt alla individer inom rasen men det är en större chans att de beter sig enligt rasstandard.

      Svara

    Köp en vuxen hund om du vill men sluta tjata om att alla ska göra det.

    Svara

   Jag hittade min ena hund på blocket, var visserligen 9 år sedan. Renrasig, stamtavla i SKK och föräldrarna hade gjort alla hälsotester. Så det går absolut att hitta fina hundar på blocket, det gäller bara att du som köper är påläst vad du ska kolla på/efter.

   Svara

  Jävla äckel till människa den där hundförsäljaren. Har inget till övers för djurplågare. Och HUR kan någon tycka det är en bra idé att köpa hund på Blocket? Den siste idioten är tamejfan inte född.

  Svara

  Varför tas kommentarer med hennes namn bort?

  Svara

   Personen är inte dömd var vi vet

   Svara

   För att jag inte vill ha några namn här, varken säljarens eller influencerns.

   Svara

    Varför inte?

    Svara

     Cams ansvariga utgivare vill inte bli dömd för förtal

     Svara

  2021-01-26
  ”Visste ni om att vi lämnar 100% återköp på valparna vi säljer om det visar sig att valpen är sjuk eller ”defekt”?
  Som uppfödare kan man aldrig lämna några garantier, det är helt omöjligt. Hur mycket man än strävar efter att sälja friska valpar så är det alltid någon valp som kommer visa sig i framtiden ha ett dolt fel eller liknande och för att alla ska känna sig trygga med sitt hundköp av oss, så har vi därför valt att lämna 100% återköp om det visar sig vara något fel på den valp ni köper inom skälig tid från köpet (inom 1 år).
  Felet ska dock vara ett fel som funnits vid riskens övergång/dolt fel och inte ett fel/skada/sjukdom som uppkommit hos er.”

  2021-01-17
  ”Gällande den dolda fel försäkringen, så tror många att en dolda fel försäkring täcker ”allt” men så är inte fallet. I mina ögon är en dolda fel försäkring ganska meningslös. Alla raser har diverse reservationer i sina försäkringar, fransk bulldog har tex ofta andningen. Dvs, om du har en dolda fel försäkring, och måste operera nosen på hunden, så kommer försäkringen endån inte att täcka det då det ”tillhör rasen”.”

  Text tagen från ystatjajens blogg där hon bedrivit handeln

  Svara

   Heeeeelt jävla rubbad i huvudet ju!? Seriösa uppfödare vill ha dessa regler för att utesluta ”dåliga” hundar från avel!

   Svara

  N och O’s företag har visst en ansökan hos kronofogden enligt merinfo…

  Svara

   Oj då, detta trots att hon säger att de har en så bra revisor… snarare en skatteplanerade som hundsmugglaren tipsat om.

   Svara

    Revisorn har inget att göra med hur deras klienter betalar sina räkningar under året.

    Svara

  Hon är kriminell och farlig pg av hennes gränslösa sätt. Inget får stå ivägen för hennes 2-3 hundra tusen svarta pengar som hon drar in varje månad. Hon passade perfekt in på anstalten bland det andra patrasket. Tyvärr fick det henne bara att växla upp sina svarta affärer ännu mer och nu kör hon allt svart istället för som tidigare ”bara” 80 %.

  Svara

   Hon väl ge ut en bok om sitt liv eller boken kanske redan är utgiven? Hon har väl i höst flyttat till Polen? Tog hon med sig sitt barn eller stannar barnet kvar hos pappan i Sverige?

   Svara

    Boken skulle släppas nu men det blev förskjutet. Hon drog till Polen med barnet, men var tvungen att komma tillbaka, jag vet inte exakt vad som hänt men hon har inte barnet hos sig längre om vi säger så, tror inte det är hos pappan heller.

    Svara

     Har hon inte längre vårdnaden om barnet? Herregud.

     Svara

    Boken är satt på vänt pga omständigheter i hennes liv. Pojken är omhändertagen. Kolla på Flashback, sök på hästhandlare so hittar du.

    Svara

   Nu finns hon inte längre på Facebook ! Så artikeln har påverkat henne.

   Svara

    Nja, om det stämmer att hennes son tagits ifrån henne är det mer troligen det som påverkat henne. Hon har tidigare fått skit bl.a inom hästvärlden men inte haft problem att fortsätta vara offentlig och bråka med alla.

    Svara

  Så klart är de merle färgade också. *slår mig för pannan* Man får med största sannolikhet en sjuk stackars hund för jag kan sätta min högra tutte på att det inte kollas upp huruvida föräldrarna bär på mutationen.

  Svara

   Anonym 16.21:

   Jag försöker i all hast förstå, är merle ofta ett varningstecken på oseriös uppfödare? Sitter och googlar på det just nu, men är inte insatt i vare sig hundvärlden eller genetik/mutation.

   Svara

    har för mig att det framförallt är dåligt att para två merlefärgade hundar med varandra, större risk att valpen blir döv eller blind etc.

    Svara

     Merle + merle = dubbelmerle, ett stort no no i avel! Googlar ni double merle så kan ni se vad resultatet är.

     Svara

    Svar ja!! Det är gener man ej vill ha in i sin avel då de ofta medför kraftig ökning av defekter. Såsom syn och hörsel.

    Svara

    Bara att få in merle i sina led är katastrof och något man som uppfödare kämpar med för att få helt rena linjer utan detta i nedåtgående. Sedan ploppar det då upp idioter som tycker att de är söta och istället vill få fram det och tänker på pengar och inte genetiken och dess bieffekter

    Svara

     Nu hänger jag inte med. Merle är ju bara en färg, att färgen ses som ”defekt” är ju en sak men färgen i sig är ju knappast dålig för hunden?

     Svara

      Färgen bär på genanlag som med för defekter främst kring syn och hörsel. Så problemet sitter inte i pälsen utan hundar med dessa färger har en gendefekt som kommer slå allt annat än väl ut vid avel. Sådant dom man försökt avla bort för att få en friskare ras med friskare valpar blir istället nu kullar med valpar med genetiska defekter och valpar som får ögonsjukdom och föds döva tex

      Svara

       Tack! Dum fråga kanske men gäller det alla hundar med den färgen eller bara vissa raser?

       Svara

        Det gäller fler raser, om inte alla. Den är tydligen svårast att se hos hundar som har röda/gula inslag men kan finnas även där.

        Svara

        Det finns raser där merle är tillåtet och en kull med merle frågade valpar innebär då inte att uppfödaren är oseriös. Däremot får väl ingen para merle med merle.

        Svara

        Finns raser där merle är tillåtet, ex australian shepherd, catahoula, welsh corgi cardigan. Men man strävar efter att avla en solid mot en merle i så fall, då det inte finns någon risk för att få en dubbel merle.
        Den här sidan förklarade rätt bra:
        https://www.doublemerles.info/what-is-a-double-merle

        Svara

      Färgen merle uppkommer genom mutationen, en gen, som kan medföra allvarliga hälsoproblem.

      Svara

   Fast nu överdriver dem flesta i kommentarerna ovanför. Merle finns redan som godkänd färg inom massor av raser och ger inga hälsoproblem om man avlar seriöst. Färgen merle i seriös avel medför inte ökad risk för defekter, dövhet eller blindhet, det är inte oseriösa människor som avlar merle hundar,

   Svara

    Fast oavsett färg handlar det här mest troligt om smuggelhundar som tagits in av en kriminell person. Där många många valpar upplevt lidande eller förtida död pga stress, trauma och sjukdom.
    Ibland sjukdomar som vi inte tidigare haft i sverige och som vi jobbar hårt för att hålla borta!

    Svara

     Svarar du verkligen på rätt kommentar? jag skrev ingenting om smuggelhundar i min kommentar?

     Mitt svar var till kommentarerna att alla hundar som är merle är sjuka/ökad risk att bli sjuka.
     Om du är djurvårdare borde du veta att smuggelhundar lider/dör i förtid pga oseriös avel, uppfödning, mm, inte pga att dem är merle, det är som att säga att alla smuggelhundar som inte är merle är friska…

     Svara

    Men merle är inte en godkänd färg hos fransk bulldog, alltså är hunden som influencern äger inte köpt av någon seriös uppfödare.

    Svara

     Läst du min kommentar? jag nämnde aldrig fransk bulldog, jag svarade på kommentarerna ovan där det påstods att alla merle hundar är sjuka, vilket inte stämmer.

     Svara

  På samma sätt som influencerns familj gjorde alla fel som gick att göra när de började köpa häst till dottern och börja blogga. På samma sätt gör nu dottern i sin jakt på snabba pengar. Kan lova att livet på en anstalt borde avskräcka mer än möjligheten att få köra Porsche gör att visa upp en fasat av att vara ung och framgångsrik utan att ha klarat av skolgången.
  Kolla dokumentären casino på 4 an. Trasslar man in sig går det fort utför speciellt om man tar tips från redan kriminella

  Svara

  Hon har köpt hund och häst av Henne

  Svara

   Vilken häst?

   Svara

   Kan ju knappast vara bra för företaget om O och N köpt häst av henne och det kommer ut nu.

   Om N gjorde osmarta val tidigare så känns det som hon nu gör bara dåliga val för sig själv och företaget.

   Svara

  Den här människan har ställt till så mycket skit genom åren, vore helt underbart om hon åker dit på detta, men tyvärr har vi inga vettiga straff i sverige för detta heller, vad kan det bli dagsböter och möjligtvis fotbojja?

  Svara

  OT
  Det här med att små barn exponeras av sina föräldrar i sociala medier och agerar reklampelare. Helen Torsgårdens barn är ju ständiga reklampelare men hon verkar komma undan med det om man tittar bland kommentarerna. Varför tror ni att hon får flyga under radarn? Är det för att hon är så helylle?

  Svara

   Vet ej. Jag tröttnade på henne då hon var så negativ och klagade på att allt var tråkigt. Är ungarna med mkt?

   Svara

    Hon är den gnälligaste personen på youtube

    Svara

  Köper man en merlfärgad fralla så finns det inte en chans i helvete att den är svenskfödd och skk-reggad. Hur kan folk 2021 fortfarande inte ha lärt sig om smuggelhundar!?? Vill vi ha hit rabies era dumma j*vlar?!!

  Svara

   Fast det har nog vanligt tydligt hela tiden, att de inte är reggade.

   Svara

    Ja då hon som kallar sig uppfödare på sin fb skriver att hon vill avla fram en ny sundare fralla så väljer hon att rata svensk godkänd avel och går sin egen väg istället. Allt för att det ska låta bra fast hon istället smugglar in okontrollerade felfärgade valpar som kommer dra med sig problem som om något år kommer explodera här i Sverige när fler parar merle med merle för att de är ju så söta och hela kullar föds döva och säljs då köksaveln inte har koll på sådant och ännu mer okunniga blandrasvalpköpare köper en döv valp med falskt veterinärintyg som de får avliva några veckor senare när de uppsöker annan veterinär för att valpen beter sig konstigt då den är döv

    Svara

     Man behöver inte avliva en hund bara för att den är döv. Men att avla merle + merle skapar mycket allvarliga problem än enbart dövhet.

     Svara

      Bara för att dem är död, menar du väl?

      Svara

       Va?????
       Nej jag menar exakt det jag skrev, det finns ingen anledning att avliva en döv hund.

       Svara

   Jag håller med dig, men dock är den här apskaftet extremt manipulativ och ljuger så extremt bra, som köpare får du komma dit och träffa valparna och även deras tiken och hanen som är föräldrarna vilket se självklart inte är, då kan jag förstå att det kan vara lätt att gå på att att de är uppfödda i Sverige, att priset är billigare än vad det borde vara beror ju att de inte har en godkänd stamtavla och därmed inte reggade i SKK enligt smugglaren.

   Svara

    Fast uppemot 30 tusen för en valp? Är det ens billigare? Hur mycket är man beredd betala för en mops??!

    Svara

     Hennes kostar från 14 papp och uppåt beroende på färg, men vad genomsnittsvalpen kostar hos henne vet jag inte.

     Svara

      Mm så alla kan ha råd med en genetiskt tvivelaktig hund som de i sin tur kan avla vidare på och sen får vi en explosion av ovälkomna sjukdomar och attribut hos hundar i sverige

      Svara

  Valpsmugglaren är en tidigare dömd ung tjej som numera säljer hästar och hundar svart. Hon sitter på nätet och öppet skryter om hur korkade svenska lagar och regler är och om hur hon bara förmedlar hästarna, dvs åker ner och köper med sig en lastbil hem full m hästar som säljs direkt till väntande köpare då hon tar 50% svart direkt i fickan utan att ha stått som ägare till hästarna. Herregud hon annonserar ju öppet med mängder av hästar men tydligen har de inte lyckats sätta dit henne igen trots att hon öppet skryter om hur hon drar in hundra tusentals kronor i månaden utan att skatta eller redovisa för. En vända på fängelse gjorde henne bara ännu mer ilsken, aggressiv och gränslös. Hennes sätt på sociala medier gör mig rädd, hon är overkligt dryg hånfull och aggressiv.

  Svara

   Passar in på flera hästhandlare… Är det hon som kallade sig M El H?
   MS är också åtalad för skattebrott och är sjukt otrevlig på socmed.

   Det går btw inte att köpa en frisk fralla eller mops, avel på dessa raser borde förbjudas pga att hundarna lider av att leva. Prova andas genom ett tunnt sugrör resten av livet så får ni känna hur det är.

   Svara

    Japp

    Svara

  En uppriktig fråga, finns det franskbulldog-valpar som kommer till Sverige från polen som INTE är smuggelhundar? Några släktingar köpte en fralla från en uppfödare i Malmö i december (dom sa att det vet en uppfödare, jag har inte kollat upp det), vi fick veta när valpen kommit hit att den var ursprungligen från polen men de bedyrade att allt var i sin ordning, den var vet.besiktad, hade pass osv.
  Kan allt ”vara i sin ordning” eller är det definitivt en smuggelhund?

  Svara

   Det är allt annat än i sin ordning. Dom har köpt av en uppfödare i Malmö? Tydligen inte då uppfödaren ju bor i polen? Dvs är det en falsk uppfödare som utger sig för att vara hundens uppfödare i annonser här i Sverige.

   Svara

   Skulle gissa på 90% risk för att det är en smuggelvalp.

   Svara

   Förfalskade papper är extremt vanligt så det är garanterat en smuggelhund.

   kostar inte mycket att muta en veterinär i Polen, speciellt inte när man är stammis/storkund som den här donnan som repotaget handlar om är.

   Svara

   Nej nu överdriver folk. Klart det KAN vara i sin ordning, det finns ju justa hundmänniskor också i polen och landet är med i EU så givetvis går det hur bra som helst att importera en vovve. Poängen är att du ska köpa direkt från polen då och inte från någon som låtsas som att hunden är avlad i Sverige.

   Svara

   Det finns människor som har som företag att importera valpar från polen och sälja i Sverige. Där är det inga smuggelhundar, dessa människor är kontrollerade och godkända av länsstyrelsen och har ett siffra på hur många hundar dem får importera/år (70-100 hundar/år är inte ovanligt). Så det finns absolut säljare som importerar hundar från polen på rätt och lagligt sätt med tillstånd, alla papper i ordning, osv. Däremot skulle jag aldrig köpa från en sån person eftersom valparna kan komma ifrån valpfabriker.

   Svara

   Definitivt smuggelhund från valpfabrik.

   Svara

  Visste inte att sälja på blocket var sett som så hemskt? Jag har köpt skk regnade hundar på blocket från ”respekterade” uppfödare fler än en gång

  Svara

   En seriös valpköpare vänder sig till den rasklubben som de är intresserade av att köpa valp från. Där hänvisas de vidare till de uppfödare som har eller planerar valpar kommande tid.
   Så köper en vettig valpköpare valp. En som inget begriper eller kan går in på blocket och letar runt.

   Det är ju som om du skulle göra ett stort tandingrepp, vänder du dig till tandläkaren i stan eller går du på paows tips och tar en charter till Turkiet?

   Det beror på hur seriös du själv är med ett dyrt inköp som du ska leva med i många år.

   Svara

    Du har ofta(st) rätt men det finns även seriösa SKK uppfödare som lägger ut annonser på blocket. De brukar såklart vara noggranna med information om hur du kollar upp dem och hundens stamtavla. Så att seriösa uppfödare aldrig skulle kunna använda sig av blocket är inte sant.

    Svara

    Nej så går det inte riktigt till längre- särskilt inte nu när valp blev så populärt som covid, efterfrågan är för stor. Kanske att en del raser som inte är så populära förmedlas på det sättet men de allra flesta gör det inte. Däremot har ju rasklubben listor på auktoriserade uppfödare. Flera av dem beroende på ras annonserar även på blocket.

    Svara

    Man kan köpa valpar från seriösa uppfödare även på blocket. Det gäller bara att som köpare att vara påläst om vad man ska kolla på/efter.

    Svara

  Tips, se dokumentären ”Älskade Smuggelhund” på SVT: https://www.svtplay.se/dokument-inifran-alskade-smuggelhund

  Svara

  Jag vill SÅ gärna höra NBs svar på detta alltså.

  Svara

  Vad är detta för inlägg? Hur fan kan ni sova gott om natten när ni håller på med sånt här? Häxjakt. Ni borde skämmas hur ni skriver om en ung tjej där ni bara vet det ni ser på instagram. Ni vet ju absolut noll om hur tjejen mår och hennes ekonomiska sits med bilarna. Eller hur det gick till när hon köpte hunden. Det är en sak att informera en sak att mobba. Och ”hon har själv valt det här jobbet” är fan ta mig ingen giltig ursäkt till att hålla på såhär.

  Ni alla borde se ”Framing Britney Spears” så ni får er en tankeställare.

  Svara

   Hej N

   Svara

   R det Brittan som tjackat ful-hund, vad säger du!!!!!!

   Svara

   ”En ung tjej”, nej, det är en vuxen kvinna.

   Svara

   Är det julia hästskötaren? Säg till N att vi gärna vill att hon svarar på frågorna

   Svara

    Varför ska Nellie svara på era frågor? Vem är ni att hon ska behöva svara er? Patetiska människor. Och nej jag jämför inte utan tycker ni ska se den för att förstå vad ert sjuka drev kan leda till. Lämna tjejen ifred! Skaffa er ett eget liv. Hon har rätt att göra vad hon vill och köpa vad hon vill och inte behöver hon försvar sig ens 1% till knäppa följare. Följ inte henne om ni stör er.

    Svara

     Fortfarande ingen tjej utan en vuxen kvinna.

     Svara

     ”Hon har rätt att göra vad hon vill och köpa vad hon vill”

     Öööö, nej.

     Svara

     Skärp dig Julia, du har ju en kullbror och promotar detta på din instagram. Självklart ser du inget problem med det då du själv medverkar i problemet.

     Svara

     Jag tycker att det är roligt att följa Nellie, önskar henne allt gott. Bra med unga modiga entreprenörer i sporten som satsar. Men hälsa henne att hon måste kommentera att hon tar avstånd från Madeleine och hennes verksamhet annars kommer hon aldrig kunna sälja några mer hästar i Sverige. Det är ju det deras affärsidé går ut på.

     Svara

   Lol, jämför inte det här spektaklet med Britney 😂

   Svara

   Hur fan kan N sova om nätterna är väl snarare frågan? Kolla du på dokumentären ”älskade smuggelhund” istället och då dig en tankeställare.

   Svara

    *få

    Svara

    Vänd dig till säljaren istället för till N.

    Svara

     Som köpare har man att ett ansvar. Och mtp hur vanligt det är med smuggelhundar inom bl.a fransk bulldog borde man som köpare av den rasen, om man är seriös och vill hunden bästa, göra allt man kan för att garantera att hunden inte är en smuggelhund.

     Svara

     Vänder mig till dig som jag misstänker är N’s Julia hästskötaren som själv har valp från denna ”importör’ och som på din insta tipsar om att köpa en fralla från henne.

     Svara

  Kolla in N’s hästskötares insta, hon har en kullbror till hunden. Hon tipsar även om att köpa hund av hundsmugglaren på sin instagram

  Svara

   Ah, då är det garanterat hon som är och härjar här ovanför

   Svara

   Åh vad illa! Ett riktigt lågvattenmärke

   Svara

   Vad heter hen på insta?

   Svara

  Glöm inte att smugglaren även är dömd för urkundsförfalskning av veterinärintyg. Det är väldigt spännande att se hennes filmer på youtube där hon är aktiv med att uppdatera om hur hon skiter i vad alla tycker om henne. Hon gifte sig med en man så han skulle gå uppehållstillstånd i Sverige för 200 000kr.
  Hon har fråntagits sitt barn då hon rymde med det till polen.

  Svara

   Finns det några bevis på att hon rymde med barnet och att barnet omhändertagits? ännu har jag bara sett rykten om det och inga bevis.

   Svara

  Så hemskt sorgligt! fina små oskyldiga valpar.
  Fyfan för sådana vidriga människor!

  Svara

  Cissi Wallin , försöker rädda sin vän Unni Drougges hund Hipsters som länsstyrelsen har tagit efter flera anmälningar. Och nu sitter på hundstallet och ska avlivas. Hon anses inte vara en lämplig hundägare, och dom tycker att ”hon gör hunden aggressiv”. Kan heller ej omplaceras pg av dåliga höfter. Enligt mentaltest ska inte hunden vara aggressiv. Unni har varit uppe i rätten tidigare då hon vägrat koppla sina två Cane Corso hundar i parken. Och hon har dessutom skrivit om hundbråk & visat upp skador efter hundarna på Instagram. Jag är varken för eller mot henne, och vet inte hur hon är som hundägare. Men jag tycker man har ett ansvar, och ska endast ha hundar lösa på angivna platser, och ta hänsyn speciellt med vissa typer av hundar, så kan tyckas skrämmande. Men tycker avlivning är väldigt hård dom. Själv hade jag inte låtit Unni passa mina hundar!

  Svara

   Om hon haft problem med sitt hundägarskap tidigare och nu fått fler anmälningar pga att hon inte håller sina hundar kopplade så anser jag att hon haft makten att undvika den här utgången. Vi har koppeltvång och strikt hundägaransvar i sverige. Även för kändisar.
   Sorry not sorry

   Svara

   Har hundarna gjort något? skadat någon annan hund eller människa?
   Att inte omplacera en sjuk hund är dock det bästa för hunden, Cane Corso med dåliga höfter blir tyvärr inte speciellt gamla.
   Sedan får hon lite skylla sig själv, hon har fått flera tillsägningar om att hon ska hundarna kopplade på offentliga platser och om hin inte följer lagen finns risk att hundarna omhändertas, men hon vägrar följa lagen, och tillslut leder det till att länsstyrelsen agerar.

   Svara

  Kan du inte skriva om
  Influencers som gör reklam för snus – CBD olja- röka- Budsen- cannabis motiv på tändare- chillum m.m.
  Hiss eller diss

  Svara

   Som vilka då?

   Svara

    googla influencer säljer CBD olja som klassas som icke godkänd från läkemedelsverket
    senast i ledet finns en sida platinum.se t ex. vidare kan casino med fler sammanarbeten ifrågasättas på plattformar där unga vuxna vistas dagligen

    Svara

     googla ungdomar lockas snusa via influencer

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.