Alice Stenlöf om att vara singel

Jag har bara kärlek för den killen och jag är bara tacksam för den tiden vi haft men ibland blir det inte som man tänkt sig.
Nu är jag här igen. Singel, men jag tänker att jag inte ska gå och bli kär i någon den här gången. Tänker att jag ska hålla mig till min plan. Att hålla mig singel och jobba på min kärlek till mig själv, vilket jag tycker att vi alla kollektivt kan göra.

Men det är så klart en av anledningarna till att jag haft det jobbigt, vilket jag varit öppen om med er.
Ibland blir livet inte som man tänkt sig, inte som man hoppats men det blir bra ändå. // Alice Stenlöf

I sin senaste Youtubevideo berättar Alice för sina följare att det är slut mellan henne och Jireel och att det är anledningen till att hon haft det jobbigt.
Hennes assistent Lucas gör sitt bästa med att sälja in singellivet till sin chef och lyckas väl ändå hyfsat bra med det. Man behöver inte anpassa sig eller ta hänsyn till någon annan än sig själv om man inte vill. (Vanlig hyfs och repsekt borträknat då)
Det låter kanske inte som så himla mycket, men kan ibland vara helt avgörande.

Alice ber sina följare om lite singeltips och jag tänker att jag förlänger den frågan in hit till er. 
Jag tror att många av er är lite äldre än Alice följare och kanske har en helt annan syn på singellivet så dra iväg ert bästa singeltips här i kommentarsfältet.

Alice bild på Instastory där hon skriver att hon vaknat upp med ångest.
Bildkälla: Alice Stenlöf Instastory

Men kom ihåg.
Det är även okej att inte vara okej och att ibland bara må piss helt enkelt.
Det är okej…

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh vad jag hoppas att jag en dag kan se någon glädje i att vara singel. Nu sörjer jag bara och tycker livet är meningslöst. Kanske får några bra singeltips här!

   Gud jag är HEEEEEElt tvärt om. Mår piss bara av tanken på ett förhållande och mår som absolut bäst när jag är singel.

    Same??

    Det kanske snarare är ett tecken på att du inte har varit i rätt sorts förhållande för dig?

     Eller så trivs man bara bättre med att vara singel?

    Samma här. Varit singel i 6 år och har inga planer på att bli fast i något förhållande. Trivs bäst ensam ?

   Jag älskade att vara singel, men det tog två år av sorg och smärta innan jag kom över det gamla som hade varat i 15 år. Två år av sorg som var rent fysisk, ett år av riktig lycka som singel…och sen råkade jag bli kär igen fast jag hellre ville vara ensam med mina katter ?.

    Att bo med en katt är toppen. Så fint sällskap. Åh vill ha en nu!!! ??

   Samma här. Sviiintråkigt att vara singel. Särskilt under pandemin! ”Träffa bara ditt hushåll” ja men tack så mycket, jag styr upp en date night med mina dammråttor!

   (Vet att man får träffa en liten krets)

    Så varför klagar du?

     Varför är du dryg?

   Mitt tips: tänk på att prinsessor oftast bara finns i sagorna.

    Jaha? Värdelöst tips

     ?

    Men tyvärr finns paddor ute i verkligheten. ???

  sund inställning! Det ger en dock inte frikort att gå ut och festa och bryta mot restriktionerna hejvilt. Har också nyligen blivit dumpad och det suger att vara singel i dessa tider, men vi alla måste ta ansvar ❤️

   Helt rätt!

   Kolla på hennes TikTok från 11/11 2020 så ser ni hur mycket hon bryr sig om pandemin?

   Nej hur kan ingen prata om att hon som vuxen person sover med gosedjur? Det är ju inte helt rumsrent så att säga…

    Varför?

    Hur kan det överhuvudtaget vara provocerande för någon? Jag sov med gosedjur fram till tonåren och muskelminnet finns kvar än vid 47 års ålder. Tar gärna sonens nalle under armen när jag sover, eller kudden, eller täcket. Så skönt! Tyckte det var otroligt befriande bild. Inga konstigheter med gosedjur, oavsett ålder.

    Och en tycksyndommigbild. Nej det går bort.

  Det här kommer låta sjukt konstigt, men när jag blev singel efter ett långt förhållande och mådde dåligt började jag varje dag med ett litet samtal med mig själv. Berättade högt vad jag tyckte jag skulle hitta på under dagen och hur jag mådde. Ibland gjorde jag det framför spegeln ?

  Låter sjukt, men det hjälpte verkligen mig att liksom bli vän med mig själv och börja trivas i mitt eget sällskap ❤️

   Låter jättebra! Att du behandlar dig själv som din bästa vän❤️❤️

   Blev så orimligt glad över att läsa detta. Heja dig! ?

  Lite tankar, man måste inte göra slut direkt bara för det blir lite gupp på vägen. Man kan välja att förlåta saker som sårat en om man tror det är förlåtligt(det får man avvägas själv) säger bara detta för på detta forum går folk direkt till ”dumpa honom” vid minsta problem. Gud vad många problem folk stöter på när dem spenderar ett liv med varandra.

  Med det sagt!! Man ska våga lämna om man känner personen inte kommer ändras eller speciellt om den upprepar beteenden om och om igen, ibland är det bästa att gå vidare.

  Man måste försöka lära sig leva utan att vara beroende av andra, hur klyschigt det än låter fokusera på sig själv lyckan man har ska inte ligga i någon annans händer, kan ta år att komma över någon eller väldigt kort tid .. allt beror på! ?

   Nä vi bör lära kvinnor att ta lite mer skit så det inte blir så många skilsmässor, vända trenden liksom ?. Tror faktiskt de flesta försöker innan de gör slut, men om någon håller på chattar med andra tjejer, exakt vad har de då att jobba på? Ingenting.

    Tror du missförstår min kommentar jag skrev att dem ska bara stanna om dem känner att det är förlåtligt. Jag sa inget om vad som
    Hänt henne. Däremot tycker jag verkligen inte att man aldrig ska ge andra chanser eller försöka arbeta på saker. Tyvärr är det många som inte ändrar sig: tycker vare sig att bara rekommendera o dumpa eller stanna hela tiden är rätt

     Fast du har ju ingen aning om hur länge någon försökt i sitt förhållande, innan dom gör slut?

    Upplever dock att det är tvärtom? Att det är killarna som måste lära sig att härda ut lite mer, att de oftast är de som sticker så fort de blir lite krav eller förväntningar. Så fort nyförälskelsen har lagt sig så söker de sig vidare typ för att de är mer beroende av den kicken?

    Upplever inte att tjejer ska ta mer skit, upplever att tjejer är de som försöker rätta sig, vända på varje sten för att försöka igen men att killarna vill vidare.

     12.47
     Det där är helt inviduellt, jag har fortfarande aldrig sagt att kvinnor ska härda ut eller stanna i en relation jag sa om dem känner det är förlåtligt försöka ge det en chans, ibland gör folk fel och kan lära sig att bli bättre. Får man vibbarna att det inte är så nej men fine lämna då. Vi är i en köp o släng generation där vi har rekordhöga tal på skilsmässor jag tycker absolut man ska lämna men jag tycker inte det alltid är rätt väg om man känner det går att arbeta på.

      jag har själv lämnat en relation efter 6’år tillsammans någon jag vid tillfället älskade när jag lämnade, det gjorde väldigt ont. Då hade han vart otrogen två gånger. Första gången gav jag honom en chans till andra gången fanns det inga fler chanser, man ser igenom människor till slut men det finns faktiskt dem som kan ändra sig.

      Varför tror du inte dom stannar om dom tycker det är förlåtligt det som hänt?
      Så konstigt att tro att man vet hur andra människor tänker innan dom gör slut.

   Jag är lite trött på det här synsättet att folk tar ut skilsmässa och gör slut så lättvindigt. Att man håller ihop en längre tid behöver inte alls betyda att det är ett lyckat förhållande – det kan också vara att båda är för fega eller bekväma för att lämna.

  Köp en bra sexleksak och sen kommer du inse att män är överflödig ? så jävla skönt att göra vad man vill när man vill! Mvh singel i 3 härliga år!

   Förstår inte riktigt det här argumentet.. Inget fel att va singel men jag gör också vad jag vill, när jag vill det (i den mån det går pga jobb och ekonomi och sånt) fast jag är gift. Det enda jag inte kan göra är att ligga med andra, men det verkar du ju inte syfta på då du nämner sexleksak istället för män ?

    Fast ärligt talat så måste man ju ta hänsyn och sånt slipper man när man är singel! ?

     Men vilken hänsyn menar du/ni? Tar normal hänsyn till min man som jag gör med alla. Vet inte riktigt vad det är jah inte skulle kunna göra, kan ni ge exempel? Eller så vill/kan jag inte göra saker vissa vill och därför inte känner mig begränsad?

      Det är ju svårt för oss att veta då vi inte vet hur ditt förhållande ser ut.
      Men personligen så kan jag göra följande grejer efter mina senaste förhållanden:
      – Gå upp klockan 3 på natten och laga tacos utan att tänka på att jag väcker någon.
      – Planera högtider och göra exakt det jag vill och fira med vilka jag vill utan att ta hänsyn till nån snubbe, hans familj eller hans vänner.
      – Ha gäster hos mig när jag vill och utesluta gäster hos mig när jag inte vill ha det.
      – Flörta med vem jag vill och när jag vill.
      – Inreda och renovera exakt hur jag vill utan att fråga någon.
      – Slippa se nån annans underkläder hemma hos mig.

      Listan kan göras lång. Men det absolut bästa är ju i icke Corona tider såklart när man kan åka på en spontan weekend när som helst eller en vecka lite då och då när man vill ha lite värme.

       -Tacos skulle jag kunna laga, han väcks inte så lätt. Men skulle aldrig göra det mitt i natten heller, då sover jag också ?
       -Högtider funkar bra, fått en extra familj ju. Men denna punkt kan jag förstå om man vill bestämma helt själv.
       -Inreda ja, där får man kompromissa lite i vårt fall, då våda bryr sig. Men vi har ganska lila smak och dessutom varsitt eget rum där vi bestämmer (det förstår jag att alla int ekan ha, men man behöver heller inte med varandra i ett förhållande).
       – Underkläder förstår jag inte varför det är ett problem.
       -Spontan weekend kan jag åka på (så spontan som mitt jobb tillåter, måste ju söka ledigt men min man är inget problem där.) En längre solresa skulle också vara möjligt men då VILL jag ju gärna ha sällskap av honom. Men var på en sån resa med min mamma och syster.
       Nu låter det som jag försöker övertyga nån att ha ett förhållande, menar absolut inte så! Men för många är det inte så stor skillnad på frihet och så även om man är i ett förhållande.

        Gäster kan jag såklart ha när jag vill, även undvika dem om jag skulle vilja.

        Din kommentar som svar på min kommentar säger ju allt: Du passar att vara i förhållande och jag passar att vara singel.
        Jag skulle ALDRIG gå med på det där kompromissandet med någon.
        Underkläder tycker jag är äckligt. Det är ju inte kul att se kalsonger eller smutsiga strumpor någonstans.
        Julen för mig är helig med min familj. Finns inte på kartan att jag skulle vilja fira med någon annan familj, eller ens vilja ha en annan familj.
        Har åkt utomlands med både pojkvänner och vänner. Att åka utomlands med pojkvänner kommer inte i närheten av att åka utomlands med kompisar.
        Du är uppenbarligen en person som passar att vara i ett förhållande och därför känner du ingen extra frihet som singel. Jag stör mig på exakt allt som har med förhållanden att göra. För mig känns det som ett fängelse att behöva kompromissa om inredning, julfiranden, behöva se underkläder osv. Därför kan jag bara ha min frihet som singel.

         Hmm ja så kan man se det. Passar iaf att vara i ett förhållande som är som mitt. Men de flesta har inte ett sånt stort behov av att aldrig kompromissa tror jag. Och kan därför leva bra och fritt om förhållandet är bra och fritt. Verkar som många tror att man inte kan göra saker på egen hand osv om man är i ett förhållande. Allt är inte svart eller vitt liksom.

          Just det här göra vad man vill, när man vill känner jag att jag kan och så kan det bli för många.

          Så är det kanske. Jag ser det inte som ansträngande att gå 1 mil per dag, utan bara härligt och massa frihet med all luft. Medan många skulle tycka det var sjukt jobbigt att promenera 1 mil varje dag och bara vill in till soffan.
          Dom valen man själv gör är ju det som känns som frihet för en själv. Det är ju därför jag valt bort förhållanden för det finns inget där som lockar mig.

          men snälla A, inte så att du kan dra iväg efter jobbet och göra något och vara borta jättelänge utan att din man börjar undra var du är? Som singel behöver man inte höra av sig till nån, utan man kan träffa en kompis spontant efter jobbet och komma hem mitt i natten om man vill.

    Så du tar inte hänsyn alls till din partner, och inte han till dig? Jag tycker det är jätteviktigt att man gör saker som ens partner vill, reser till ställen som kanske inte är mitt 1a val. Äter något som är min mans älsklingsrätt trots att jag inte är jättepepp på just det, just idag. Tar en promenad när jag hellre ser en film, för han vill gå ut.
    Och så går min man för min skull också så klart.
    Är man singel så behöver man inte ta hänsyn till någon.

     Hänsyn är nåt annat tycker jag, och det tar man till de flesta man känner. Vi äter inte mat nån av oss inte gillar, kommer överens om var vi vill resa, har aldrig varit några problem. Vill han gå ut och inte jag så gör han det. Känner inte att jag offrar nåt för nån annan.

   Kan bara instämma.
   Efter jag köpte en real doll så insåg jag att kvinnor är totalt överflödiga ???

   Men en sexleksak ger dej inte värme från en man och kramar och pussar etc. ?

    Alla har inte behov av den slags fysiska beröringen. Vissa tycker det räcker med kramar och pussar från vänner.

     Då kanske inte personen ska skriva att ”köp en bra leksak så inser du att män är överflödiga”. Kommer ju inte va så för alla. Ett förhållande är dessutom mkt mer än sex, som en sexleksak inte kan uppfylla. Det är ok att inte vilja ha de sakerna och ok att vilja ha dem.

      Fast du får det att låta som att ett förhållande bara är något positivt. För bla. mig finns det absolut inget positivt med det. Jag ser inget fel med att bli rekommenderad en sexleksak om det är det enda man saknar.

       Nej det tycker jag inte alls jag gör, men för de som vill ha ett förhållande är det ju det. Personen rekommenderade det inte till de som inte vill ha förhållande utan sa att män blir överflödiga med en sån. Det är inte sant för väldigt många.

        Ändå sant för väldigt många. Finns ju en anledning till att incelrörelsen växer…

  Att gråta ut tills man en dag känner att nu får det vara nog men framför allt, börja bli vän med dig själv och trivas i sitt egna sällskap. Ladda inte ner Tinder förrän du känner att du är klar med att sörja.

  Det verkar som att hon blev dumpad utan att vara beredd på det och trodde säkert att allt var bra. Riktigt tråkigt. När jag blev dumpad gjorde jag allt sånt som jag faktiskt ville göra och bara fokuserade på att må bra. Ett år senare hittade min pojkvän mig och det bara blev så. Nu har vi varit tillsammans många år. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och det är okej.

   Det här är en annan A… Nämner det bara för det blir konstigt att läsa min kommentar om man tror att vi är samma..

    Ingen bryr sig.

     Ok… Fin attityd.

     Fast jo, blev faktiskt konstigt att läsa detta
     och det det ovanför, för ni skriver väldigt olika saker. Så jag var lite fundersam innan jag läste att det inte vad samma person! ?

  Det känns som det svåra är att komma ihåg vem man var innan man träffade den andra personen. Inte för att man blir en annan person av att vara i ett förhållande utan för att kompromissandet och umgänget med sin partner gör att man tänker i lite andra banor och kanske gör andra saker än man tidigare gjort. Att sen gå tillbaka till att inte anpassa sig efter någon annan blir därför lite märkligt. Men precis som Lucas säger så ska man se det som en bra sak! Skriv ner vad du själv tycker om och vad som är viktigt för dig och försök göra det som är möjligt just nu.

  Jag misstänker samma sak.

  Eller Ines? Hon har inte heller uppdaterat sin instagram på ett tag.

  Jag blev singel efter ett 3,5 års förhållande! Nu är det ca ett år sedan det tog slut. Jag mår sååå bra som singel. Man kan jobba på sig själv, lära sig vad man verkligen vill ha i ett ev förhållande i framtiden och man behöver inte anpassa sig efter någon annan.

   Man måste jobba på sig själv och reflektera över hur man vill ha ett förhållande även när man är i ett. Livet kan inte sättas på ”paus” bara för att man har ett aktivt förhållande.

   Nu nämnde du inte det, men förstår inte alls personer som lämnar sina vänner så fort de är ovett förhållande, men sen går tillbaka när de är singlar (som om vänner är tidsfördriv/mellanakt innan det viktigaste i livet…kärleksförhållandet).

   När jag läser en del av kommentarerna låter det som att en del troligtvis även skulle trivas att vara särbo med någon/några (försöker vara inkluderande då vissa har öppna förhållanden).

   Fint att höra att du mår bra som singel!

  Har också precis gjort entré i singellivet med ett litet barn, känns väldigt blandat. Men försöker vara snäll mot mig själv och peppa mig att jag behöver ingen man för att nå mina mål i livet. Nu har jag en sjukt fräsch, egen lägenhet som jag får bestämma över helt själv ?

  Nog ingen idé att spekulera i en bloggares kompis tragedier. nyfikenhet har sina gränser tänker jag.

   Varför skulle man inte få undra eller oroa sig över vad som hänt? Det är fullt normalt. Så löjligt detta att man ska vara så intresserad av deras liv och leverne ena minuten, men inte nästa…

   Dessutom, oavsett vad som kan hänt finns det människor som går igenom samma och kan spegla sig i det. Få känna att de inte är ensamma.

   Bra poäng!

   Hon har ändrat texten på insta nu och tagit bort det med kompisen.

    Kan det handla om hennes fd poddkollega som också är gravid? Hon har inte lagt upp något på länge..

     Sluta spekulera tack.

      Nu har Dani själv publicerat ett inlägg på instagram, att barnet dog i magen ?

  Vilken absurd uppmaning. ”KOLLA PÅ HENNES TUTTAR! DISKUTERA HENNES KROPP! GÖR DET! NUUUU!”

  Var min tanke också när jag såg bilden. Hon brukad ju vara helt platt (vilket är superfint!)

  Nej självklart hon har gjort! Hoppas det inte är BII som bidrar till att hon mått dåligt på senare tid. Men det kanske inte kan komma så fort efter op. ??‍♀️

  Kan du berättar för oss som inte sett hennes story vad detta handlar om? 🙂

   Förstår inte varför hon hade ett behov av att ens skriva det? Hon kunde ju bara tagit en paus

    Nu ändrade hon storyn till att inte nämna något om vännen…

     Eller så är folk bara onödigt nyfikna och dm’ar henne om det ?

    Förstår inte heller behovet. Följer henne på insta och märkt absolut noll att hon ”inte uppdaterat” vart massa updates från henne ju, så varför outa något ingen märkt av ens ?

  Jag tycker det är sorgligt att så många mår dåligt över att vara singlar och att det liksom ses som ”fel”. Jag har typ alltid varit singel men har aldrig mått dåligt över det, men blir så trött på att folk tycker synd om en pga det? Och verkligen inte kan acceptera att vissa av oss faktiskt mår bra som singlar. Det är väl positivt att kunna vara lycklig på egen hand tänker jag.

   Tyckte det har jobbigt vara singel som yngre, då ’skulle’ man vara två. Nu är det så jäkla skönt bara ha dig själv (och sonen) ta hänsyn till. Tog ett tag börja veckla ut mina vingar, men vad jag är på gång leva livet som jag vill!

   Jag håller med dig. Jag har varit singel länge och njuter av det. Jag känner mig enormt fri. Jag tycker det är synd om de som är fast i dåliga förhållanden, framför allt synd om de som fastnat i den typiska kvinnofällan och inte har ekonomin att lämna. Ja, värst är förstås misshandel, fysisk och psykisk.

    Jag känner mig enormt fri och jag är gift. Men jag har en man som inte hindrar mig i någonting.

     kul för dig men det var nog inte dig Lotta menade isåfall…

   Folk är väl olika helt enkelt, man trivs med olika saker. Håller med dig att det inte är bra om man mår dåligt pga normen att ha ett förhållande och man borde ju aldrig tycka synd om nån som är nöjd med sitt liv liksom!

  Oj nej 🙁

  Fasen vad glad jag är över att insta inte fanns när jag var som mest hjärtekrossad. Tror inte det hjälper att fläka ut allt såhär, kan göra saker värre. Jag hoppas hon har nära vänner att prata med.

   Eller att hon kan prata med någon professionell – man ska aldrig skämmas för att ta kontakt,
   !

  Alice verkar inte fatta att bara för att man är singel är man inte immun mot Corona

  Jag blev singel efter 6 år tillsammans med en riktig mansbebis (vilket jag inte riktigt förstod under förhållandet). Det som tog mig genom uppbrottet var att gråta ut precis varenda droppe av tårar, dricka rödvin, videosamtal med kompisar pga pandemi och att äta precis allt du känner dig sugen på.

  Jag har varit ofrivilligt singel i tre månader nu och har fortfarande en kontant, vidrig ångest och gråter hela tiden. Har börjat röka, dricker mer och slutat träna. Tar gärna emot tips, råd och pepp hur jag ska ta mig vidare. Kan knappt sköta mitt jobb, äter inte osv. Ja, helt förkrossad och det känns som jag aldrig kommer ta mig ur det, för det blir liksom aldrig bättre. Snälla, döm mig inte.

   Sluta röka, dricka och börja träna.

   Rök och drick om du vill. Du kommer inte automatiskt må bättre psykiskt bara för att du slutar röka.

    Inte må bättre av att röka heller. Att få problem med lungorna är ingen lek, det kan jag lova.

   Du kanske skulle kunna testa att läsa några självhjälpsböcker i hur man får bättre självkänsla/självförtroende? Jag tror det är grunden till att kunna trivas i sitt eget sällskap och älska sig själv och lita på processen att kärleken kommer att dyka upp. Du är underbar som du är, oavsett hur mycket du röker, tränar eller icke-tränar, du behöver bara lära dig att förstå det <3 Njut och väx i dig själv, landa i din egen fantastiskhet och utforska världen, så du inte stirrar dig blind på att livet är en parrelation. Den är så oändligt mycket mer, och du har massor av tid på dig att utforska alltihopa 🙂 Stor kram till dig!

   Enkel lösning.
   Tinder.

   Jag vet att det är världens tråkigaste svar, men TID. Det är klart att det finns situationer där man kan ha behov av att bearbeta uppbrott på andra sätt också – tex samtalsterapi – men på det stora hela så går saker verkligen över till slut, även om det känns som att de aldrig kommer göra det. Tycker inte man ska vara hård mot sig själv därför att man behöver bedöva smärtan när den är som värst, även om det såklart i längden inte är hälsosamt yada yada, det där vet du ju. Men när man är i det där stadiet där det gäller att överleva en dag i taget, så fokusera på just det, att överleva en dag i taget. Känns det för mycket – Ta en timme i taget.

   Förstår dig till 100%. Jag blev singel förra sommaren och det var en konstant ångest i mååånga månader och jag grät varje dag . Jag drack och rökte också mycket och visst är det skönt och lindrar ångesten en stund trots att det tyvärr inte gör det bättre i längden, snarare tvärtom. Här är mina bästa tips; Försök träna fast du inte har lust, lägg på din favoritmusik och gör det ens en liiten stund, det kommer hjälpa! Ät din favoritmat. Unna dig små saker, blommor, nya kläder, en lyxig ansiktsmask osv. Träffa din roligaste vän så du får skratta och tänka på annat. Kolla på filmer. Gråååååt tills du inte orkar gråta längre. Spendera tid med din familj. Gosa med djur!! Tänk på att du är värd någon som väljer dig <3 Kram på dig det gör så fruktansvärt ont men det blir bättre!! Jag lovar.

   Fan vad jobbigt. Låter som en riktig depression, speciellt det där med att du inte äter. Om det inte blir bättre kanske du ska söka hjälp? Fattar att det inte är det lättaste under en pandemi, men psykiatrin har kanske öppet ändå?

   Det kommer att bli bättre. Jag lovar. Om du bara överlever kommer allt att bli bra igen.

  Jag var i princip konstant singel till att jag var 34, inga längre förhållanden alls. Numbera i förhållanden sen tio år. Men jag måste säga att om jag ser tillbaka på den tiden som singel ser jag inga fördelar med det alls. Jag förstår att det är jätteskönt att vara singel om man varit i ett förhållande som inte fungerar och man kan göra allt som man kände att man inte kunde göra när man var med sin partner. Men det är ju mer ett tecken på att förhållandet inte fungerar snarare än att det skulle vara bättre att vara singel. Det är ALLTID bättre att vara singel än olycklig i sitt förhållande. Men om man var i ett förhållande som man tyckte fungerade och så gör ens partner slut för att hen inte längre vill vara tillsammans med en, då suger det ju att vara singel oavsett hur mycket man kan äta vad man vill, festa när man vill etc. Skulle min man dumpa mig nu skulle jag hata att vara singel och bara sakna att vara med honom.

  Min poäng är att det inte per automatik är bättre att vara i ett förhållande, eller per automatik bättre att vara singel. Allt beror på vad man befinner sig i, vad man vill ha och hur man hamnade där.

   Exakt! Om man själv har valt att vara singel eller har varit i en dålig relation så förstår jag att singellivet kan vara en befrielse. Jag blev dumpad från i mina ögon ingenstans för att han träffat någon annan och jag hatar att vara singel och är djupt olycklig i det fortfarande efter snart 2 år. Jag vill ju bara ha mitt gamla liv tillbaka så att jag kan göra vad jag vill som singel spelar ju verkligen ingen roll.

   Helt rätt!

  Har varit singel i 34 år. Kan inte bry mig mindre. Det händer när det händer och jag hade aldrig varit så stark som jag är idag om jag inte hade fått lära känna mig själv på djupet.

   Jag har alltid varit singel. Saknar inte att ha ett förhållande, men vill nog ändå uppleva ömsesidig attraktion. 🙂 Det är det jag saknar.

  Det är inget fel med att vara snigel.

   ?

   Verkligen inte! ❤️

  När jag separerade och blev singel så var det som att vakna ur en dvala. Givetvis var det sorgligt att lämna ett långt förhållande och en tänkt framtid, men plötsligt fick jag möjlighet att återupptäcka mig själv utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Jag dejtade kravlöst (pre pandemi), hängde med vänner, var själv en himla massa och djupdök i mina intressen. Nu är jag visserligen i ett lyckligt förhållande, men kommer alltid vara tacksam för åren som singel!

  Kommer också troligen att bli singel efter ett 3 år långt förhållande. Har från min sida försökt tro på förändring i över ett år, med toppar och dalar men nu går det inte längre. Tror jag landat i att jag tappat lika känslor för min sambo, vilket jag också berättat nu. Mår däremot så jävla dåligt och är ledsen för är rädd att vara ensam. Samtidigt vet jag att detta är vad som är bäst för båda, och jag försöker säga till mig själv att jag förtjänar att vara lycklig. Kommer bli mitt första break-up eftersom det är mitt första förhållande, så har aldrig varit med om något sådant här tidigare. Fan vad det suger :’)

  Dock lite taggad på singellivet när världen öppnar upp igen, då ska jag resa och dejta britter och irländare.

   Ooh, det skulle jag också göra om jag var singel! Hett! Lycka till!

  Haha nu antyder Pernilla Wahlgren att hennes läsare har druckit för mycket innan de kommenterar på hennes blogg? Hon är verkligen inte bra på att ta kritik?

   Hon använder sig av härskarteknik. Ingenting nytt tyvärr (gentemot sina följare och sorgligt nog också mot ett av sina barn).

  Hmm. Mitt bästa singeltips är nog att ta vara på den singeltid man har att på djupet lära känna sig själv och sina egna intressen. Det gör att man blir tryggare i sig själv, oberoende av relationsstatus. Jag omfamnade verkligen min andliga sida när jag hade en längre singelperiod för några år sedan, provade på yogakurser, olika meditationstekniker, gick en reikikurs, fördjupade min kunskap om tarot… Visst kände jag mig ensam ibland, men överlag tycker jag det var väldigt fint att skapa en djup relation med mig själv. 🙂 Fattar att inte många delar mina intressen, men detta kan ju appliceras på annat som t.ex. träning, sport, litteratur, konst, skapande, o.s.v.

  Sedan går jag stenhårt efter filosofin: Hellre singel än i en dålig relation! Det finns så många därute som ”står ut” i ett kasst förhållande för att de är rädda för ensamhet, men det tror jag är ett stort misstag. En dålig relation bryter ner en på så många olika plan. När jag bestämt mig för att göra slut med mitt ex som jag bodde med sa en vän (av omtanke) ”men tror du gräset är grönare på andra sidan då?”. Jag visste så klart inte, men i efterhand kan jag lätt säga JAPP! 🙂 Att ”nöja” sig med en relation där båda är lite trötta på varandra, gnäller och surar ofta på varandra, och känner sig oengagerade i varandras liv är inte värt det.

  Singel här också och tillfreds för det mesta med det. Känner ingen längtan efter en relation, men tror jag kommer vilja ha en relation längre fram. På tal om samma ämne och att singelskapet ibland betraktas som något negativt (oavsett om man valt det själv eller om det bara råkar vara så att man är singel). Jag kan ibland känna av sneglande nöjda blickar på mig från par, antingen i mataffären eller på en promenad, ja i vardagssituationer helt enkelt. Lite som att: Här är vi ett lyckligt par, titta på oss så lyckliga vi är. Eller par som ställer sig och kysser varandra för att visa upp att de är ett par, ha ha. Någon som känner igen beteendet?

   Jag har både sambo och småbarn, men är ofta ensam i vardagssituationer såsom att handla ensam medan sambon är hemma med barnet. Aldrig någonsin har jag lagt märke till att par skulle titta på mig eller uppföra sig på speciellt sätt – trots att jag kan tolkas vara singel på mina ensamma rundor. Det handlar nog snarare om din inställning till singellivet och andra par, och att du därav lägger väldigt fokus och tolkning i andra pars beteenden….

    Ja, kanske! Men klart jag tänkt att det kommer från mig och inte andra (Obs! Ska säga att jag bara upplever det här ibland, knappast varje dag). Ville mest höra om andras erfarenheter.

  Tror det är nyttigt att vara singel efter ett längre förhållande och inte kasta sig in i nästa när man precis separerat, speciellt om man har barn.

  När jag verkligen insåg att jag var singel så var det revolutionerande för mig. Från att ha gått till att bo hemma som tonåring och i mesta mån följa och ta hänsyn till ens föräldrars åsikter och livsstil, till att jobba mot ett gemensamt mål med en partner – till att plötsligt ha ENDAST mig själv att ta hänsyn till. Shit! Vad vill jag, på riktigt? Vill jag ens bo i Sverige, liksom? Det var en sån stark känsla av frihet, det var underbart. Jag njöt av något så enkelt som att öppna kylskåpsdörren och konstatera att jag bara hade favoritmat hemma 😀 som att kunna sitta uppe hela natten med en bra bok om jag ville det. Wow. Det var tider det <3

  Min erfarenhet är att folk som direkt går in i ett nytt förhållande har issues och dålig självkänsla. Det är skitjobbigt att bli singel, oavsett om man blivit dumpad eller dumpat, så jag fattar att man försöker fylla hålet och återfå en förhållande-vardag som man ju är van vid. Att bli sedd, uppskattad, åtrådd igen. Men jag tror faktiskt att man måste genomgå det jobbiga ordentligt. Först sörja och bearbeta relationen. Vad gjorde jag fel, varför funkade vi inte ihop, vilka saker gjorde mitt ex som jag inte trivdes med. Därefter behöver man tid och mod att våga vara själv. Som många skrivit, ta dig tillfälle att satsa på dig själv, ägna dig åt dina intressen. Reflektera över vad som är viktigt för dig i nästa relation, när det blir aktuellt. Jag är i den här fasen nu, känner mig snart redo att träffa någon men inte riktigt än. Behöver stärka min självkänsla och bli lite mer stabil i hur jag ska agera nästa gång, för att inte hamna i en relation där jag inte mår bra/inte känner mig sedd/bråkar och tjafsar/blir bekräftelsesökande osv. Visst skulle jag kunna hitta någon nu på direkten, allt skulle vara rosenskimrande i början men förr eller senare skulle mina issues komma ikapp mig. Om killen dessutom har egna problem blir det dubbelt jobbigt. Jag har en otrygg anknytning och blir needy, men hoppas på att kunna lösa detta genom att fokusera på mig själv närmsta tiden. Terapi och egentid är min plan. Vore intressant att höra om någon lyckats vända sitt relationsmönster och utvecklats under singeltiden 🙂

  Vilka fina och bra tips. Bloggbevakning visar sin bästa sida. Kram på er alla. ❤

  Tyckte inte detta inlägg var speciellt intressant, liksom kommentarerna.

   Tack för feedback. Den var toppen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.