Fick Bianca Ingrosso ut över 100 miljoner av att sälja delar av Caia Cosmetics?

I slutet av sommaren gick Breakit ut med en artikel där de spekulerade i värdet av Caia Cosmetics och hur mycket de fyra ägarna kan ha tjänat på att sälja hälften av företaget till det svenska riskkapitalbolaget Verdane.
Breakit använde sig av Di Digitals siffror som trodde då att Caia Cosmetics värderades till någonstans runt 400 miljoner kronor – något som i så fall skulle innebära att Bianca Ingrosso tjänat drygt 60 miljoner på affären.
Nu har det kommit nya siffror som pekar på att Breakits värdering var en grav underdrift och att det handlat om betydligt större summor än så.

Bianca Ingrosso ägde, enligt DI och Breakit, 29 % av bolaget innan affären medan hennes manager Vanessa Lindblad ägde 13 % av aktierna.
Enligt Alla Bolag så hade Vanessa Lindblad Agency AB en omsättning på 4 miljoner kronor år 2020, men gjorde ett resultat på hela 68 miljoner kronor.
Det innebär att Vanessa fick runt 68 000 000 kr, för hälften av sina 13% som hon ägde i Caia Cosmetics.
Och om Vanessa fick 68 000 000 kr för hälften av 13% så borde alltså Bianca Ingrosso har plockat med någonstans runt 136 000 000 kr då hon från början ägde 26% av företaget och enligt utsago sålde hälften.

136 miljoner kronor.
Vad kan man säga förutom grattis?
🙂

Om jag tolkat siffrorna fel så får ni gärna hojta till. 
Anton? 😉

Tack för tips!

214 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är Anton som är siffermannen, inte Viktor.

  Grattis till Bianca!

  Svara

   Se där. ANTON!?!?

   Svara

   #inteallamän

   Svara

   Varför gör du ett inlägg där du gissar, spekulerar och sprider ett rykte om att Bianca tjänat 136 miljoner kr på bolagsförsäljning? Varför skulle hon få så mycket, det är ju fel och det borde du förstå. Märkligt, för du skriver väl inte skvaller brukar du säga? Och varför kolla upp Vanessas siffror. Bara konstigt. Jättekonstigt.

   Svara

    Du är konstigare.

    Svara

    Det här inlägget känns ungefär lika pålitligt som en väderprognos för oktober nästa år.

    Svara

   Jag hopas och ber att Bianca håller sig från att låna ut eller ”investera ” i business där hennes pappa/styvmor är involverad.Låt dig inte övertalas Bianca………

   Svara

    *hoppas så klart !

    Svara

    Snarare tvärt om, det har redan skett. Hur annars skulle de har råd att starta den där restaurangen med all ny inredning mitt i stan…. inte direkt så de har bra cashflow efter att deras restaurang varit nerstängd i lockdown i Spanien…

    Svara

   Vilka lättlurade sopor investment bolaget är som köpte för så mycket pengar 🤣🤣🤣🤣🤣

   Caia är ett basic tjafsmärke, jag har varit i skönhetsbranschen i 15 år nu och vet for a fact att fabriken de använder gör budgetsmink av sämre kvalite plus att de kopierat andra sminkmärken rakt av.

   Bianca har gjort karriär på att sno andras idéer och när sensationshysterin kring Bianca och hennes familj har lagt sig, kommer även caias försäljning att börja droppa.

   Ja det är en helt del unga ”fans” som handlar Caia smink, MEN dessa unga tonårstjejer kommer att bli vuxna inom några år och bli mindre och mindre imponerade av tjafssmink och en larvig youtube kanal.
   Kan för mitt liv inte fatta att investment bolaget inte har bättre researchers men sen vet jag också att gamla gubbar och medelåldersmän som driver investment bolagen har dålig koll på både skönhetsindustrin, trender och sociala media. De är även lätt-impade då de försöker framstå som hippa inför sina ägare.

   Det är som Kylies extremt övervärderade bolag. Den Forbes artikeln visade sig ju vara extremt övervärderad…
   Företaget är bara värt så mycket så länge Kylie är relevant. Samma med bianca..

   and nobody stays relevant forever….

   Svara

    Så sant det du säger.

    Svara

  Så häftigt!!!!

  Svara

  Väldigt imponerande! Man visste ju att det var mer än 60 miljoner (om man sett kvartsamtalet med Paris. Tips om du inte sett!), men att det var så mycket mer kunde iallafall jag aldrig tro.

  Snyggt jobbat Bianca!

  Svara

   *Parisa Amiri

   Svara

  Känns som en spröd verksamhet. Så hamnar influenserna i skuggan och märket går på grund.

  Svara

   Varumärket är inte starkt förknippad till hennes namn utanför Sverige så det kan leva vidare utan att hon frontar alla bilder.

   Svara

    Fast märket är ju stort pga henne?

    Svara

     Ja precis, det är ju pga henne det blivit stor alltså pga vem hon är och hur mycket hon syns i tv och media, inte pga hennes affärsskills det är två män som mest sköter det. Utomlands vet inte många vem hon är och det vimlar av sminkmärken som är liknande. Undrar om det är sant att de sålt i 30 länder, skulle tro att de kryddat lite.

     Svara

     Ja, i Sverige. Utomlands behöver de inte hennes ansikte för att växa. Man måste inte ha en kändis bakom varje märke för att de ska växa. Skönhetsindustrin har en ny guldålder just nu tack vare sociala medier så det finns många sätt att få ett bolag att växa.

     Svara

    Den dagen hon slutar vara relevant och de unga tjejer som handlar av henne idag slutar spenderar sitt barnbidrag på paletter, då är de bye bye för Caia 🤣🤣

    Sjukt att investment bolaget gick på den bluffen haha

    Svara

   Haha alltid någon negativ avundsjuk kommentar. Bruden har nästan 100 mil på kontot och är 26? Finns inget annat att säga förutom grattis.

   Svara

    I Nannes ord: Jag är avundsjuk. Jag är så avundsjuk. Och jag menar det inte ironiskt.

    Svara

    Vem som helst kan bli känd om man släpper alla spärrar och delar med sig av hela sitt liv på ett så ohämmat sätt.
    Att sno affärsidéer rakt av någon annan är också enkelt, Caias produkter är kopierade rakt av från andra märken.
    Tycker det är kul när folk som har jobbat och förtjänar framgången lyckas. Typ Bethanny Frankel är en ikon.
    Bianca, not so much…

    Svara

  Hon fick inte 68m efter skatt. Hennes bolag har sålt av sina aktier värda 68m, för att sedan få ut pengarna ur bolaget så behöver hon skatta på det.

  Svara

   Tack!

   Svara

    De 68 milj har inget med försäljningen att göra utan man tittar på raden vinst/förlust andelar i andra företag, det belopp som står på den raden är köp- sälj.

    Svara

     forts…resultat från andelar är ca 65 milj, så vinsten på innehavet är 65 milj, de ”övriga” 3 milj kommer från verksamheten.

     Svara

     Klart att det visst har att göra med försäljningen av aktierna.

     Svara

      Du läser fel ,68 miljoner avser totala vinsten varav 65 ” avser aktierna( ja jag jobbar med ekonomi och årsredovisningar så jag kan nog det här) 😀

      Svara

   Jag hade nog skjutit mig själv om jag behövt skatt hälften på det. Hoppas hon skatteplanerar rejält

   Svara

    Tänk om alla tänker då! Skäms!!

    Svara

     Det hade du gjort om du behövt skatta 50-60%

     Svara

    Hon tar säkerligen inte ut pengarna alls utan placerar såklart dem i aktier och annat. Då växer kapitalet samtidigt över tid och snart har hon nog det det dubbla.

    Sedan plockar hon givetvis ut en hygglig lön utan att det gör någon skillnad.

    Bara gratta henne till en fantastisk affär.

    Svara

     Hoppas att hon har någon som förstår sig på pengar och investeringar.

     Svara

    Med tanke på summan så har hon säkert bra rådgivare omkring sig & då skattar man som max 25%.

    Svara

    Skatten på den summan blir säkert mer än 50%. Jag själv (icke förmögen) betalar 70% på viss del av min inkomst. Hoppas hon är bra på att skatteplanera, som sagt!

    Svara

     Sålänge pengarna ligger kvar i bolaget skattar hon inte. De har hon redan gjort i samband med försäljningen. De pengar som finns i bolaget nu skattar hon den dagen hon plockar ut pengar ur bolaget.

     Det är ren idioti att plocka ut pengarna och betala så mycket i skatt. Det gör man bara om man behöver. Bättre att placera pengarna i aktier/fonder eller köpa in sig i andra företag. Plocka ut en del lön.
     De har sitt på det torra. En ohygglig dumma pengar för att ha hållt på med företag under så kort tid. Ofta de som har detta kapitalet har kanske jobbat med sitt företag under ett helt liv. Galet men bara att gratulera.

     Svara

      Men det måste väl vara smartare att ta ur det som vint i företaget, än som lön? Eller är det något jag inte fattar?

      Svara

       Antagligen plockar hon ut det som aktieutdelning

       Svara

      Vinst från försäljning av näringsbetingade andelar är skattefri.

      Svara

     Skatteplanera gör de inte. Se ovan.

     Svara

     Skatten är max 25 % med rätt skatteplanering vilket som jag gissar att hon har med tanke på beloppen😀

     Svara

    Fast nej!
    Jag betalar själv jättehög/mycket i skatt och tex min pappa har betalat flera miljoner i skatt varje år – det är fan ett privilegium att få betala så hög skatt!

    Svara

  oavsett summa är nog bella väldigt avundsjuk 😀 kommer ihåg hennes ilska när kylie jenner hamnade på forbes 30 under 30-lista. efter det kom hela ”bli världens mäktigaste kvinna”-spektakel.

  Svara

   och st*llis, innan du kommer och säger att hon inte alls blev arg; jag VET till 110% att hon blev det. hon blev så arg att hon grät och ville inte höra kylies namn mer.

   Svara

    Varför skulle Bella bli ledsen om Kylie hamnade på första plats? (Ej retorisk fråga)

    Svara

     för hon blev så enormt avundsjuk och insåg i den stunden att det aldrig skulle hända henne.

     Svara

      Är det något du såg eller något som du blev informerad om?

      Svara

       🤫🤐

       Svara

        ❤️

        Svara

        Jag förstår, tack för svaret 🤭😉

        Svara

       11:57 ingetdera gissar jag. r är en galen bella -h ater som är aktiv här med galenskaper o skäller ut andra, sprider lögner o hittar på för att kasta snuts över IL. Låter det sant tycker ni att hon blev arg för att en kvinna i usa hamnade på forbes, nej skulle inte tro det. Förvånande att denna r.s kommentarer får många gilla, sjukt.

       Svara

        hahahahahahaha

        Svara

        Gud vad du hatar på folk. Lugna ner dig lite så lyssnar kanske folk på dina rants 😂

        Svara

         Ja vilken dåre denna rbecka är. Ilska? Som om du vet det, som om du sett IL vara arg o slängt en tidning? Nej så klart inte. Du har inte påstått tidigare att du känner IL el andra runt henne irl men nu gör du plötsligt det? Inlägget om Kylie missuppfattar du ju helt. Galning, så obehaglig du är.

         Svara

          oj vad jobbigt detta måste vara för dig! hahah

          Svara

      Ehh va? Vart har du fått det här från? Har hon lagt upp nån story där hon grinar över Kylies framgång?

      Svara

       ”you had to be there”-moment 😉🤐

       Svara

        Vilket jävla skitsnack alltså.

        Svara

         Ja rent påhitt av denna dåre som härjar här och hatar IL. Sjukt obehaglig den där beckapigan.

         Svara

          hahah jag hatar inte isabella. jag hatar att hon ljuger om allt 😊

          Svara

           Varför har du problem av att en människa du inte känner, ljuger?

           22:36 – för att hon tjänar pengar på sina lögner och skadar andra.

           Fast Isabella ljuger inte om allt. Hur vet du att hon ljuger om allt? Nej just det det vet du inte, det kan du inte veta. Det är ju du som försöker ”skada” henne. Sen ska du veta att alla anonyma inte är en och samma person vilket du tycks tro utan flera olika. Galning.

           01:37 – jo, alla knäppa kommentarer här är från dig, det märks ju lång väg. och du har sá svårt med att jag vet saker du inte vet eller kan förstå😂😂😂

       Nej det har hon inte gjort.

       Svara

    Men asså.. Ja Bella grät nog och ville inte höra kylies namn när hon hamnade på Forbes.. eller inte. Tror inte någon riktigt litar på dig och tror på dig r, det var det löjligaste man hört nästan. Att IL sa att hon vill bli världens mäktigaste affärskvinna var nog för att hon blev utsedd till det i sverige av VA. Inte hyllas hon för att ha sålt bolag, tvärtom kallas hon för misslyckad här.

    Svara

     haha, tack S. nu fick jag iaf bevisat för mig att du INTE är någon som känner bella eller personer runt omkring henne. så nu kan du ju verkligen lägga ner med dina försvar eftersom du inte vet någonting alls. creepy!

     Svara

   detta menar jag, när kylie blev miljardär och var på forbes omslag. bella la upp detta men var allt annat än inspirerad. sen slängde hon tidningen. https://www.instagram.com/p/BnGSgqInuzW/?igshid=1veottatb4d4u

   Svara

    Och du vet att hon slängde tidningen, hur? Hon verkade inte ledsen och jo hon låter inspirerad faktiskt. Du är märklig r.

    Svara

     det hade du verkligen viljat veta va? 🤐 frågan är ju varför DU inte vet det… nä just ja, du vet ju ingenting egentligen.

     Svara

      Användandet av den där emojin gör det ännu mer uppenbart att du ljuger.

      Svara

       😘

       Svara

        Dåre. Du missförstår ju inlägget och du var definitivt inte där och såg någon ilska el gråt över att Kylie fick pryda Forbes och är miljardär, hon har haft lite andra förutsättningar än IL liksom. Att inte se hinder och tro på att allt är möjligt är positivt. Du är obehaglig. Lägg ner nån gång med det du håller på med.

        Svara

         haha. oavsett vad du säger så VET jag att hon blev så arg att hon grät. och det vet många andra också.

         du däremot vet ingenting, uppenbarligen.

         Svara

          Du är creepy din dåre.

          Svara

           😂😂😂😂

    Konstigt inlägg av Isabella.

    Kylie är inte en miljardär: https://www.reuters.com/article/us-people-kylie-jenner-idUSKBN2352WU

    Svara

   Primalskriket hördes i hela grannskapet när hon såg rubriken.

   Svara

    Men lägg av, sluta med lögnerna. Sluta sprid rykten! Lägg ner tramset och bellamobbningen.

    Svara

     Förstår du inte att vi driver med dig, Stollus?

     Svara

     Självklart är Bella bitter för att Bianca är en lyckad affärskvinna på riktigt och inte bara en flunsa som lajvar business woman. Bella är lätt att kritisera för att hon är klandervärd.

     Svara

      Varför skulle Bella vara bitter för att det går bra för Bianca? Tror jag inte alls, IL delar ju alltid med sig av tips och pushar andra. IL är inte mer klandervärd än Bianca eller andra och jag ser faktiskt IL mer som businesswoman än vad jag ser BI som det, sen har BI haft det enklare att lyckas bra med känd familj och tv som fri och värdefull pr.

      Svara

   Den som är mest avis här är Rebecca (Stella) haha… hon är inte direkt ett fan av Bianca och klassiska frenemies med Vanessa hehe

   Svara

  Sjukt. Sjuka summor, låter osannolikt. Det stämmer nog inte att de fick så mycket. Sjukt att folk kan tjäna så mycket pengar. Förvånande att folk här hejar på det och skriver häftigt då det brukar mest låta tvärtom här, oftast är folk här emot konsumtion, emot influencers och och att folk lätt tjäna stora pengar osv.. Detta var så viktigt att det kom tidigare också, brukar väl vara kl tolv?

  Svara

   Varför är det sjukt? Hur många män tjänar inte löjliga summor på lira hockey, fotboll mm

   Svara

    Det är väl lika sjukt?

    Equity bör handla om utbildning och samhällsnytta som kombination, det här är en sjuk bieffekt av kapitalet och samhället.

    (Nej, jag är inte kommunist, anser att ingen får tjäna pengar eller liknande)

    Svara

     ”(Du)Anser att ingen får tjäna pengar”
     What?

     Svara

      Hon menar att hon inte anser det

      Svara

      Hen säger att hen INTE anser det.

      Svara

     Men att skapa arbetstillfällen det är dåligt minsann. Allt ska vara lika. Kommunistdiktatur då eller?

     Svara

   håller med

   Svara

   Något man glömmer här att bianca inte sålde allt, medan vanessa sålde allt.

   Svara

    Läs igen! Bloggbevakning har skrivit det, att B.I. sålde ca. hälften.

    Svara

  Måste bara höra här. Vad har Vanessa gjort inom CAIA?

  Svara

   Inget

   Svara

   Var väl hennes idé att starta företaget från första början, hon som drog igång det från början tror jag.

   Svara

    Ja för att B är en kassako.

    Svara

  Varför känns det spontant som att Isabella pratar med underbett när hon ljuger? Tycker mig se i alla intervjuer hon gör att när Lögnen drar igång så åker hakan ut. Skavlan, Malou, pressklipp…..

  Svara

   Gud vad intressant!!

   Svara

   det sägs ju att alla har en ”tell” 😛

   Svara

   Och hon gör liksom munnen bredare. Mycket märkligt.

   Svara

   Hahah camcam, det här behöver du sammanställa i ett litet klipp!!

   Svara

    På riktigt.. göra ett inlägg om hur någon pratar och har underbett?! Nej tack.

    Svara

  Nu förstår jag att hon hade råd att riva ut ett sprillans nytt kök (värt runt en miljon om jag inte missminner mig) så att hon fick sätta sin prägel på det.

  Svara

   GIrL pOWer sälja grej med tjej å göra massa gubbar rikare FöRrEBilDD

   Svara

   Det var ju dock innan dess, långt före.

   Svara

   Tänk vilken nytta en vettig människa skulle kunna ha av dessa pengar. Istället för en omogen flunsa.

   Svara

    Ja synd att den vettiga människan inte startat ett sminkföretag då. Och att ens kalla nån för icke-vettig är ju helt galet. Verkar inte vara något fel på Bianca alls

    Svara

     Hahaha för bianca hade gått så långt med företaget om hon inte fötts in i kändisskap… 😉

     Svara

     Tror du på riktigt att ”Sofia Berg, från Järfälla” skulle få möjlighet att starta ett sminkföretag på det här viset och tjäna dom här pengarna?

     Svara

     Ja alla har exakt samma förutsättningar oavsett hur känd och rik ens familj och släkt är. Tur att det är så, annars skulle ju kändisbarn vara överrepresenterade bland kändisar och de som fötts rika ha lättare att själva bygga på den rikedomen.

     Svara

   Nää tror faktiskt inte köket hon rev ut kostade en miljon. Däremot har väl hela renoveringen av lägenheten kostat mer än en miljon

   Svara

  Låter lite orimligt? Menar inte att siffrorna är fel men låter bara sjukt mycket för ett så nystartat sminkföretag, är det så mycket pengar i bolaget eller har det blivit övervärderat? Stort grattis till Bianca iaf ❤️

  Svara

   Caia har ENORM potential, så företag köper gärna in för hundratals mille om det betyder att de får ta del av resan uppåt.

   Svara

    Haha synd att ni inte skriver om CAIAS FLOPPPPP i Asien, där ångrar sig nog Verdane lite. Dom tjänar endast pengar från idioterna som handlar skiten i Sverige.

    Svara

     Men alla vet ju att glow och bronzer är superhett i östra Asien!!!!

     Svara

     Haha här har vi någon som gottar sig när det går dåligt. Patetiska människa.

     Svara

     Vem fan bryr sig om det floppar när man fått in 100 miljoner på sitt konto. Skulle lämna skutan PRONTO!

     Svara

    Okej häftigt! Tycker dom har helt okej produkter men sjukt överpris för det man får. Men mycket av försäljningen är väl biancas förtjänst

    Svara

    Vad händer när fjortisarna som köper växer upp? Ingen över 25 köper väl?

    Svara

     Det är väldigt intressant för min lillasyster (15 år) säger att hon och hennes vänner typ ”hatar” Bianca. Så vem är målgruppen? 🤔

     Svara

      Hatar inte femtonåringar typ allt?

      Dessutom kanske man inte ska låta enskilda personer vara representanter för en hel åldersgrupp.

      Svara

       Inte allt, hon älskar Ariana Grande 😅 jag tycker det bara är intressant att just hon sa så: att hon och hennes vänner inte diggar Bianca…Jag trodde det var dom som älskade Bianca liksom.

       Svara

        Jag jobbade i en klass tre förra året, vissa av tjejerna hade henne som idol.. 9-10 åringar.

        Svara

         Köpstarka. Eller inte.

         Svara

          Deras föräldrar kan va.

          Svara

        Hon beter sig korkat och det finns faktiskt tonårstjejer som är medvetna om det och därför inte gillar henne.

        Svara

     Jag är 32 och köper en del av deras produkter, mycket nöjd med allt utom en ögonbrynspenna (som var bra men alldeles för lite produkt för vad den kostar). Men kvalitén är fantastisk för min hud iallafall.

     Svara

     Jag är 32 och köper en del av deras produkter, mycket nöjd med allt utom en ögonbrynspenna (som var bra men alldeles för lite produkt för vad den kostar). Men kvalitén är fantastisk för min hud iallafall.

     Svara

      Du är en minoritet. En person över 30 som handlar…

      Svara

    Väldigt smart drag att döpa företaget till Caia, som inte är hennes namn såsom Löwengrip.

    Svara

     Kylie cosmetics verkar också funka

     Svara

     Ja, och för att strö salt i såren så var det ju detta som LCC (som senare blev Löwengrip) skulle bli, men sedan schabblades bort. Tom samma VD som hoppade av LCC och gick till Bianca…

     Svara

      Nja inte helt sant men den ena delägaren i Caia har tidigare en kort period jobbat på Löwengrip men det var långt innan han ”gick till Bianca”, han gick inte från Löwengrip till Bianca liksom. Det klagades ju här på namnet LCC så ni fick dem nog att byta. Känns nog ganska coolt att det finns ett märke som bär ens namn ändå och det lever kvar.

      Svara

     Märkligt namn tycker jag då Kaja är en stor svart kråkfågel. Vet att det stavas olika men många associerar till Kaja.

     Svara

      Kajor är inte heller speciellt trevliga fåglar hahaha

      Svara

  JÄTTEGRATTIS! Jag minns när Bianca skrev på insta att nu ska skulle det bli till ett projekt som skulle henne ekonomiskt oberoende och så blev det, good work, bra jobbat. Trodde på att det är verkligen möjligt, men inte att det skulle gå fort.
  Vilken kapacitet Bianca har.

  Svara

   Nja, vilken idioti som finns i omvärlden, snarare.

   Svara

   Vad tror du Bianca har gjort? Vem tror du har talat om för henne vad hon ska göra? Hon har lånat ut sitt namn.

   Svara

  Stort grattis till henne. 🥰
  Men den stora frågan egentligen är vad hon får ut i netto, för det är ju antagligen enorma kostnader runt om i bolaget.
  Att dessutom bara äga 26% i sitt bolag är lite märkligt, varför äger hon inte tex 75%?

  Svara

   Det är ju inte bara hennes bolag, utan hon är ansiktet utåt bara. Sen är det lika mycket de andra delägarnas bolag som också varit med sen start och som var med och grundade bolaget. Bara det att deras kapacitet och arbete ligger mer bakom kulisserna

   Svara

   Men jösses vilken korkad kommentar🙄😂millie

   Svara

    Hjälp till och förklara varför istället.

    Svara

  Men hur mycket äger Bianca idag? Då är det ju inte hennes bolag utan hon är bara en liten delägare? Trodde Caia var hennes ☺️

  Svara

   Hon har bara ägt en liten del.

   Svara

  Imponerande! Men kan inte förstå varför Bianca isåfall fortsätter göra alla dessa samarbeten? Vore det inte skönt för henne att ta lite ledigt från ”oh my god, nej men SNÄLLA! Det här är min absoluta favorit”-samarbeten? Hon har ju råd.

  Svara

   Jag förstår inte heller? Hon bör åtminstone vara mer selektiv och sluta göra reklam för skitföretag som nakd osv?

   Svara

    Mycket vill ha mer…

    Svara

   Kylie Jenner sägs vara miljardär men gör reklam för laxerande te och hårvitaminer (SugarBearHair) i form av gelébjörnar.

   Svara

    Ja men inte för usas svar på Gina tricot eller naked

    Svara

     Hon har gjort reklam för Fashion Nova som kan likställas med NELLY, Bubbelroom och NAKD.

     Svara

      Verkligen? Har aldrig sett henne göra hauls

      Svara

       Kylie behöver inte göra hauls.

       Googla hennes namn och FN så hittar du reklaminlägg på instagram och Facebook.

       Svara

   Vad ska hon göra då? Sitta på en restaurang från morgon till kväll?

   Svara

    Kan väl göra något vettigt?

    Svara

     Som vadå? Vad verkar hon vara bra på/ ha för egenskap som hon kan utveckla?

     Svara

    B ville bli mamma. Hon var ekonomiskt oberoende, men det var inte han. Nu dansar hon på borden.

    Svara

   Fast jag hade inte heller slutat jobba om jag blev ekonomiskt oberoende. Gått ner i tid absolut! Men samarbeten/vloggar osv är ju hennes jobb. Hon är ju 26 (tror jag), ska hon bara sitta hemma och kolla på bankkontot i 40 år innan pensionen? 😅

   Svara

    Nej men eller hur. Hon är väl klok nog att inse att hon kanske inte kommer vara lika relevant för alltid. Så lika bra att smida medan järnet är varmt.

    Svara

     Smida med att göra reklam för underlivsdeo och liknande menar du?

     Svara

   Dels vill hon väl jobba, och det är en del av hennes jobb, och fortsätta vara relevant i influencer-branschen men sen är det väl också så att man vill fortsätta tjäna in pengar och inte bara leva på sina tillgångar. Iaf när man är så ung som Bianca är.

   Svara

   Mycket vill ha mer.

   Svara

    De finns ju faktiskt de som också arbetar för att de trivs med sitt jobb och att ha något att göra om dagarna de är lite tråkigt att bli pensionär efter att endast varit i arbetslivet 5 år

    Svara

  Ja verkligen, in med er på Danis konton och skicka kärlek.

  Svara

  Sörjer för alla miljoner hon kommer betala i skatt men tycker det är fantastiskt jobbat av henne

  Svara

   Det blir inte så mycket skatt. En del blir det 20% kapitalskatt på och den största delen inkomst av tjänst vilket bör bli 50% skatt.
   Men man behöver förstås inte dela ut allt på ett bräde. När väl likviditeten finns kan man använda den till investeringar i bolaget och ta utdelning i mindre portioner över flera år.

   Svara

    Nej man kan fortfarande hålla sig till kapitalbeskattning och Max 25 % skatt

    Svara

   Du behöver inte sörja med rätt skatteplanering blir det högst 25% så oroa dig inte.

   Svara

    Så bra 🙂

    Svara

   Tycker det känns rätt bra. Mycket pengar i skatt men hon får ju mycket över också, haha. Fortfarande rik. Sen är jag en sån som inte ens ser vad man ska göra med så mycket pengar (läs: de snuskigt rika). Kommer liksom inte tycka synd om att en miljonär som fortfarande är miljonär 😄

   Svara

   Ja usch vad trist med pengar som går till sjukvård, LSS och annat onödigt skräp i samhället.

   Svara

    Ja det är fan det, om man tar hälften av någon är det alldeles för mycket sen får ni kommunister säga vad ni vill.

    Svara

  Alla aktier i Beauty Icons AB är borta från Vanessas bolag.
  Hon har alltså inte bara sålt 50% utan 100% av sitt innehav på 13%.
  Vi får avvakta årsredovisningar från Sammy Holding AB (Biancas bolag) och Bebeks AB (det bolag där Jesper Matsch och Mikael Snabb redovisar sina respektive 29% av aktierna). Först då vet vi om alla fyra sålt 100% och hur mycket var och en fått när Verdanes fond Edda gick in i Beauty Icons AB.
  Vanessa redovisar 65 741 000 kr för 13%. Det motsvarar alltså 505 700 000 kr för helheten.
  Kanske Vanessa ville sälja allt medan de andra nöjde sig med att sälja hälften? De fick ju i så fall ungefär lika mycket pengar var alla fyra.

  Svara

   Vanessa har själv sagt att hon lämnat styrelsen pga de var nödvändigt eftersom de ej kunde vara fler från original caia än de nya och att hon bara sålt hälften och fortsatt äger 6,5 procent av företaget som passiv investerare.

   Svara

    Alla aktier i Beauty Icons AB hon haft i Vanessa Lindblad Agency AB (bokfört värde 13 000 kr av totalt 100 000 kr aktiekapital) är i alla fall borta per 30 juni 2020. De står som sålda.
    Vart hon i så fall sålt hälften framgår inte. Kanske till Änglavakt Invest AB där Vanessa också är styrelseledamot?

    Svara

   https://www.breakit.se/artikel/28047/nya-dokumentet-avslojar-sa-mycket-fick-ingrosso-och-ganget-for-sitt-caia
   Vanessa 13% 65 754 000
   Bianca 29% /2 73 341 000 ???
   Jesper Matsch 29% 146 682 000 kr
   Mikael Snabb 29% 146 682 000 kr
   Reservation:
   Verdane har lagt sitt innehav av aktier i Beauty Icons AB i ett nytt bolag Beauty Icons Holding AB
   Möjligen har de tidigare ägarna köpt in sig i detta ägarbolag för en del av köpeskillingen.
   Kanske har Bianca inte längre några egna aktier i Beauty Icons utan hon har också sålt alla (likt Vanessa, Mikael och Jesper) och därefter köpt en andel i Beauty Icons Holding AB.

   Svara

    Ja, då stämmer det att Verdance har köpt 50% av Beauty Icons AB för hälften av 505 mkr.
    Ägarna har sålt 100% av sina aktier i Beauty Icons AB, fått tillsammans drygt 250 mkr och sedan köpt in sig i 50% av Beauty Icons Holding AB.
    Kanske tanken är att Verdane ska köpa resten av aktierna också när ägarna levererar resultat under de närmaste åren? Inte ovanligt med tilläggsköpeskilling (earnout) i liknande affärer där resultatet är knutet till tidigare ägares medverkan.

    Svara

  m
  a
  r
  i
  a
  b
  u
  s
  c
  k skriver och även nämner dig från bloggbevakning på sin insta stories vikten att företag ska kunna granska via tjänsten socialblade köpta följare dvs att företag inte luras vid samarbeten med influencers att de kan granska vilka som köper mm.
  Det hon är dock dålig på och medvetet gör är en hel del smygsamarbeten titt och tätt, slug som en orm men även sånna kan åka dit. 😉

  Svara

   Nöjd Maria?

   Svara

  Jag undrar om det inte finns lite felräkningar här? Jag säger inte att det är så, jag kan inte tillräckligt mycket för att uttala mig. Jag kan bara tänka allmänt logiskt och rationellt (även om eknomi gubevars har väldigt lite med sånt att göra!) och då landar jag i att ett sminkmärke bland ett närmast oändligt antal andra sminkmärken knappast ha en en sådan potential att det går att sälja för de här summorna. Dessutom var väl det här innan de skulle lansera sig utomlands, om inte jag missminner mig. Eller är det fel? Jag vet ju iofs inte om de ens är aktiva utomlands.

  Nej, jag tycker att det låter väldigt konstigt. Nog för att många kvinnor sminkar sig (själv gör jag det aldrig) – men i den här utsträckningen och med just det här märket? Nä – allt verkar jättekonstigt.

  Svara

   Hur konstigt det än må låta så är detta fakta. Varför ifrågasätta?

   Svara

    Det skrev jag ju, det går inte ihop logiskt. Men människor är inte alltid logiska, tvärtom är de flesta fullständigt irrationella, de kanske köper det här sminket i mängder som är svårt att föreställa sig.

    Hur som helst vet ju faktiskt ingen riktigt vad det handlar om – vare sig du eller jag.

    Svara

     De son köpt in sig i bolaget är nog bättre på att räkna på detta än vad du är.

     Svara

   Kan ju låta hur konstigt som helst men fakta är fakta.

   Svara

  Hållkäftenpengar kan man ju kalla det.

  Svara

  65 754 000 kr för att vara exakt.
  Aktierna var bokförda till 13 000 kr.
  Resultat från försäljning av andelarna var
  65 741 000 kr.
  Köpeskillingen är då 65 754 000 kr.

  Svara

   Ser att Blonde Capitals årsedovisning godkänts av Bolagsverket idag, så snart vet vi hur mycket IL fick för Löwengrip.

   Svara

   Har du någon koll på om de som köpte in sig i Caia nu äger en majoritet av bolaget? Och i så fall hur mycket?

   Svara

    Tack, bra info! ”Det är värt att notera att Vanessa Lindblad sannolikt fortfarande är kvar som delägare i Caia. I den här typer av transaktioner så brukar alla aktierna i ett första läge säljas, därefter startas ett nytt ägarbolag som de gamla ägarna också köper in sig i.”

    Svara

  Hon har ju själv sagt att det är över 100 miljoner. Har hört (alltså rykten) att det är runt 200 miljoner. Så jävla gött! Unnar henne allt, älskar att tänka på saker hon kan göra/köpa, haha, det är det närmsta rikedom jag kommer 😂

  Svara

   Tänker på hur gött de vore om hon slutade klä sig i NAKD och gick all in Dior eller något. Skulle väl dock bli svårare för massorna att kunna relatera. Men ändå.

   Svara

   Nej det har hon inte sagt.

   Svara

  Är det kanske pga dom pengarna som Biancas mamma kan bygga sig ett helt nytt drömhus? Man kan undra..

  Svara

   Troligtvis inte, hon tjänar egna pengar. Du kan gå in och titta på siffrorna om du är intresserad. Själv orkar jag inte, men varför spekulera när du kan få ren fakta?!

   Svara

   Pernilla drog in 18 miljoner 2019 och 14 miljoner 2018… de största pengarna dör kommer ifrån sin scenshow vilket kommer göra att 2020 kommer de bli betydligt mindre på grund av Corona men Pernillas stora intäkter de senaste åren har varit på sin scenshow… sen får man ju inte glömma att Pernilla har en podcast som drar in 4 miljoner om året , har egna program har en Instagram med 600.000 följare och är väl den största influncern i den åldern så de finns en jävla massa pengar för henne att tjäna på samarbeten med tanke på attt det inte finns så många andra hon konkurrerar med i sin ålderskategori… Pernilla har ungefär 40 miljoner i tillgångar (med sitt nuvarande hus inräknat) huset är värderat till 14,5 miljon så där har du svaret på varför hon kan bygga sitt drömhus för hon kan ju lägga 14,5 miljon på nya huset och gå plus minus noll sen lägga ytterliggare av sitt andra kapital… så de är inte Bianca som betalar huset om folk trodde de haha

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.