Hur likt är för likt?

Jennifer Jansch är en vän till familjen Wahlgren och grundaren av märket Bag All som säljer alla möjliga typer av hjälpmedel för ett organiserat liv, särskilt för när man är på resande fot.
Nu har Pernilla Wahlgren delat sin vän inlägg från Instagram eftersom hon anser att Dollar Store kopierat hennes design RAKT av och visar upp två exempel på detta, ett fodral med texten” My Hair stuff” och en necessär med texten ”Secrets”.
Vid en första anblick så är i alla fall ”my hair stuff-fodralen” extremt lika, samtidigt som jag anar att de kommer skilja sig åt vid en närmare inspektion där Bag All ligger snäppet högre vad gäller både material och funktion.

Dollar Stores inköpschef ska, enligt Pernillas inlägg, hävdat att deras fodral inte alls är en kopia på Bag Alls, och det är de kanske inte om man börjar inspektera dem närmre men nog är de lika alltid?
Jag har letat runt lite och hittar faktiskt inga andra fodral som är så är lika Bag Alls och med den texten – inte ens på Ali Express –  så jag kan förstå att Jennifer Jansch är upprörd.
Vad tycker ni?
Hur likt är FÖR likt?

Det som gör mig lite nyfiken är om bemötandet som Jennifer Jansch fått från Dollar Store, låter likadant nu efter att Pernilla delat hennes inlägg för sina 623 000 följare, som innan hon gjorde det.

Tack för tips!

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha, det där skröfset fanns på Primark långt innan någon av dom hade ett namn.

   Eller hur, knappast att hon va först med göra necessärer där det står på dom va de är till för 🙃

    Har för mig att MUJI hade liknande nån gång tidigt 2000-tal. Tygpåsar och necessärer med bild på för att organisera packning: skor, underkläder, smink etc.

   Exakt. PW borde också reflektera över utbudet hos hennes samarbetspartner Gekås – ganska många produkter som är ”inspirerade” av märkesvaror i högre prisklass. Bag-all kändes inte som unika produkter när de kom, det nya var väl helhetskonceptet som verkar ha funkat bra. Och är man så upprörd av det här borde Caia också tillägnas väldigt många !!!!!!!!!!!!!

  Vilka otroligt onödiga produkter! 🤦🏼‍♀️

   Kan ju visst vara trevligt med en necessär men resten…

  Med tanke på att Pernillas kära dotter kopierar bla Kylie Jenner, så tycker jag inte att familjen Wahlgren har så mycket att gnälla om!

   Är Pernilla inblandad i caia? Annars får väl det stå för Bianca.

    Äpple äppelträd…

     Tar din mamma ansvar för vad du gör i vuxen ålder?

      Du kan väl definiera vuxen i det här sammanhanget ? Är man uppväxt i en familj där man gör som man vill …. så är det inte så konstigt att barnen tar för sig man behöver inte vara Einstein för att förstå det… 🍎

  Sluta kasta sten i glashus……P.W.

   Vad har hon kopierat menar du?

    Bland annat Missoni när det gäller klänningar, samma mönster

     Men lägg av!

  Omöjligt att säga. Man vill nog se grejerna först.

  Alltså jag vet inte, visst är de lika och främst är väl också viss storlek med visst text det som gör att det känns som kopior. Frågan är väl hur generiskt en design får vara då man fortfarande kan prata om plagiat. Det är ju en ganska basic design, inte så speciell. Produkter med text på det här sättet har väl funnits i alla fall 10-15 år, så nja…

   Det ska ju finnas en viss så kallad ”verkshöjd ” för att kunna kallas plagiat.

  Om det här är plagiat/kopior så har väl ALLA flunsor kopierat/plagierat ALLT!
  Då hoppas vi att vi får slippa höra -”snaaart mina (?) älskade vänner kommer ni att få se vad jag (valfri flunsa) designat, som jag längtat att få visa er mina älskade vänner bla bla bla…”

  Nu inhandlar Dollarstore det mesta krimskramset direkt från Asian, dvs de importerar containrar med produkter. Så de där påsarna är inget Dollarstore själva designat om vi säger så..

   Asien*

   Eller hur. Min vän är butikschef på ett dollarstore och hon sa att de handlar in från prylarna ifrån Asien. Så då är det väl någon liten kines som snott Wahlgrens kompis design och gjort den till sib egen för att bli återförsäljare i Sverige och för att försöka konkurrera ut kompisen. Ja. Det är troligast så.

    ”Någon liten kines”… 🙄

  Dollarstore designar inget själv. Dom åker på inköpsresor i kina och beställer varor. / fd anställd

   Haha klart dollar store inte designar själv. Behöver man inte vara anställd för att fatta.

    Men nehe? Men läser man Jennifers story så skriver hon ”kopian som dollarstore har gjort” så det låter ju som att hon tror det.

     Mmm…men tänk om Jennifer inte heller designat sina grejer utan faktiskt köpt dem i Kina. Så att hon och Dollarstore helt enkelt köpt in och kränger samma grejer…

     Litar inte på några ”designers” längre.

      Hej hej, Jennifer Jansch här – jag har designat varenda Bag-all produkt själv. Dels formen på alla varor samt trycken. Har aldrig någonsin köpt en färdig vara från Kina till mitt brand Bag-all.
      De flesta brands, mode märken till exempel, designar faktiskt sina egna produkter och låter dem tillverkas i olika länder. Så du kan nog lita på de allra flesta designers.

       handlade bag-all grejer i er butik i NYC för 5-6 år sedan som fortfarande är som nya. Så nöjd!

       FInns en butik i Vasastan i Stockgholm också och minns att hon bloggade om designen och arbetet bakom också så garanterat inte något billigt massproducerat från kina.

      Jennifer designar ALLT själv, det är inga inköpsresor där saker köps färdigt där inte / f.d. Bag-all anställd

     Jennifer Jansch här. Jag har frågat Dollar store var produkterna kommer ifrån eller om de designat dem själva. Tyvärr vägrar de svara på detta så jag vet inte heller. Jag skulle gärna vilja veta var de kommer ifrån. För om inte Dollar store själva plankat designen så skulle jag vilja kontakta de som gjort det.

      Har du verkligen patent på en svart väska med vit text på?

   Vem bryr sig? De är bra ändå.

    Tvekmacka på den dock.

  Pernilla dreeeeeevar

  Är iof inte så mycket design här att kopiera. Påsar med text liksom 🙄
  Om man ska kalla sig designer får man nog anstränga dig lite mera, kan jag tycka.

   Ja, finns där ingen verkshöjd från början kan man liksom inte klaga på att andra ”kopierar”. Jag gör en blå hårsnodd. Jag ser en liknande på valfritt varuhus. Skandal! De kopierar mig!

   Well, lite som adidas, puma & Nike då ju. En påse, tröja, byxa, skor och en väska – med en text på…

    Nä för loggor och varumärken är skyddade. Men inte att skriva texten Secrets eller My Hair Stuff.

  Vilka lyxproblem man kan ha.

   Lyxproblem? Det är ju hennes varumärke och levebröd?

  Är väl bara för Pernilla att göra som alla riktiga företag gjort och stämt dom. Om Pernilla inte väljer att stämma så lär ju andra kunna kopiera..

   Det är inte Pernillas företag.

  Alltså jag skrattar ihjäl mig. Som om hennes lilla ”väska” eller vad det nu kallad är helt unik. Sånt där finns på varenda krimskrams-butik. Kolla på wish eller aliexpress.

  Liksom, sätt dig NER.

   Det här är ju helt ok eftersom det inte är en exakt kopia. Hade varit helt ok om Dollarstore sålt denna för då hade de gjort något eget.

   Men du ser väl att den som Dollar Store säljer inte bara är lik, som den länken du bifogar, det är SAMMA produkt. Det är samma färg, lining, typstil, tryck, storlek. Det är exakt den produkten, den är inte bara lik. De har inte ens bothered att ändra typstilen eller färgen.

  ”Skäms dollarstore, ni har kopierat rakt av!!!!” 😂😂😂 tror knappast dollarstore designar sina egna varor?

  Tycker nog England istället skall stämma båda bolagen för att de använt engelsk text. Det är inte de som kom på engelska ju!!!!

  Wow vilken unik produkt. Verkligen.

   Haha de där kommer ju från originalet Bag All dock…

   Ja, det är ju ÅTERFÖRSÄLJARE till Bag-All så det ÄR ju Bag-Alls produkter.. Bra spaning 😉

    Ja, men visst var det likt? 😂

     Hahaa! Ja det håller jag verkligen med om, läskigt likt! 😉

   Det där är Bag-alls vara som säljs av en återförsäljare. De har alltså köpt in den av Bag-all. Du kan se på etiketten att det står Bag-all där.

  Vad är patentet på en väska med en allmängiltig text? Kopierade inte PW själv ett mönster till sina klänningar, Missioni.

   Jo och Bianca klädkollektion är väl kopior av olika designers.

  Nu har även Underbaraclara börjat tjöta om mat, träning, viktminskning osv

  Vad jobbigt det blev när någon annan kopierar hennes grejer men ingen sa något när Biancas klädkollektion var identisk som någon annans? Ja karma is a bitch !

   Tror du helt missuppfattat vad karma är…. Om Bianca kopierar ska det då slå mot Jennifer?

    verkar snarare som du har missuppfattat….tänk ett steg längre om du kan…. och ja Jennifer borde fundera över vem det är hon samarbetar med, hade jag sett någon som kopierar något då hade jag sprungit därifrån inte inlett ett samarbete…hint hint..

     Vad menar du? Vem menar du att Jennifer samarbetar med?

     Vad svamlar du om? 17.06

      Vad är det du inte förstår? Pernilla har ju också snott andras design.

       Vad har Jennifer med det att göra?

        Inget, men det är ju just att Pernilla lägger upp en sån story…

  Tack för tips ska genast köpa från dollarstore då jag inte har någon lust att betala 155 kr för att de ska lägga till mitt namn, min skräddare gör samma sak för 50 kr 🙂

   Skönt att mesta här i livet är frivilligt.

    och med detta vill du säga vad??

     Att ingen tvingas betala om den inte vill. Det var väl inte så svårt att förstå?

      Precis som din kommentar onödig med andra ord… frivillig men ändå sitter den där ….
      förstår inte vad du ville få fram med egentligen??

   Dollar Stores kvalitet är piss 🙂

  Tillåt mig skratta. Hennes produkter har ingen verkshöjd överhuvudtaget. Som nån skriver så är detta produkter som massproducerats i Asien och inte sjutton sitter väl de i Asien och kollar vad Pernillas väninna i lilla Sverige producerat. Att hon ens orkar bli arg.

  För det andra, och mest en parentes till ovan – men vilka extremt onödiga produkter? Tilltalar mig inte alls. Skulle jag mot förmodan köpa dem skulle jag göra det på just Dollarstore där man iaf inte behöver betala så mycket för grejerna.

  Det är ju inte direkt så att designen är speciellt ny. Har sett sådant där krafs i flera år.

   Varför nedvärdera Jennifer som startat detta för x antal år sedan, och säljer bra saker?
   Så onödigt, och så elakt.

  Lika irriterad är jag på att mitt guilty pleasure, Micah, inte har bloggat sen augusti!!!

   Åh henne hade jag glömt! Och challiz

   Men snälla din dotter har kopierat Kylie jenner alldeles för länge, skämtar du? Senast var ju den där maskinen där man lägger i pengar så kommer smink ut, Kylie gjorde en sån lååångt före Bianca .. blir så trött 😴😴😴😴

  Detta är exakta kopior som de snott rakt av från Bagall! Vem som helst ser det. Så pinsamt av Dollarstore. Jag älskar Bagalls produkter och tycker de är superfina!! Varför engagerar sig alla troll här om de ändå inte har något vettigt att säga om saken utan blandar in massa annat?? Faktum är att Dollarstore kopierat rakt av, och det kan vem som helst se.

   Vanligtvis brukar det var rätt tröttsamt med ”Hej x”-kommentarer men här känns det rätt befogat med ett ”hej Jennifer” 🤭

    Ja, hon är ju här inne och ränner 😂

  Om man googlar ”my hair stuff bag” kommer det upp massor med liknande designers från hela världen, och tror inte att PW design spridit sig över hela världen…

  haha men gud det är ju min bild från dollarstore som delas. Jag skickade bilden till bag-all kontot då det första jag tänkte på var att det var likt hennes design.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *