Antonija Mandirs hund-insamling

Antonija Mandir på Instagram: Jag har aldrig bett om er hjälp på detta vis men den här vovven kanske inte överlever om vi inte hjälps åt. Den här lilla hunden behöver er hjälp . En av mina vänners hund har blivit jättesjuk och har fått en akut operationstid på torsdag. Han behöver operera njurarna pga njursten och kan varken äta eller dricka och kräks konstant. Operationen kostar 41 000 kr och då corona påverkat ägarens inkomst så har hon inte råd att betala summan helt själv. Jag lovade att hjälpa henne på alla sätt jag kan så jag ber er alla som har möjlighet att swisha en slant för att hjjälpa henne att kunna betala för den här operationen. Det spelar ingen roll om det är 1 kr eller 100 kr, är tacksam för varje krona som kommer in för att hjälpa lilla vovven.

På Instagramkontot Exonphspoilerse publicerades ett inlägg där innehavaren lyfte fram ungefär samma frågor som poppade upp även i mitt huvud när jag läste Antonijas inlägg.
Frågor som givetvis inte handlar om att man inte vill att en sjuk hund ska få vård, för det ska den så klart, men man måste ändå få ifrågasätta det.
Så här skrev hon:

 • Kan man som en så här stor influencer bara starta en insamling så där via Swish?
 • Kan du inte låna ut pengar till din vän istället för att fråga dina följare? Vi vet alla att när det kommer till djur så swishas det en hel del.
 • Hur vet vi att detta stämmer? Vad händer med pengarna som blir över ifall hon får in mer än 41 000 kr?
 • Är hunden inte försäkrad?

Lite senare från Antonijas Instagram: JAG KAN INTE TRO MINA ÖGON! Ni ÄR mina änglar, NI ÄR världens finaste människor. Jag älskar er! Tack för att ni finns och ställer upp för behövande! På bara 2 timmar så har hon fått in mer än halva summan till operationen! JAG GRÅTER! Jag kommer be henne uppdatera i morgon igen. Nu är det bara halva kvar.

Antonija skriver att ”jag lovade att hjälpa henne på alla sätt jag kan, så jag ber er alla som har möjlighet att swisha en slant för att hjälpa henne att betala för den här operationen”.På alla sätt hon kan? Förutom att själv hjälpa till att betala genom att skjuta till pengar?
Gå in med hälften? Matcha följarnas donationer? Skjuta till resten om hela summan inte kommer in?

I nuläget ser det mest ut som att det enda hon själv gjort är att utnyttja sitt stora följarantal för att försöka förmå DEM att skänka pengar till hennes vän. 
Igår kväll meddelade hon nämligen att alla pengar som behövdes till operationen kommit in och att hon därför tagit ner sitt ursprungliga inlägg.

Från Antonijas Instagram: Tillgängligt belopp på kontot: 41898.77 kr
Bildkälla: Antonija Mandir Instastory

Vad tycker ni om att en influencer som Antonija utnyttjar sin stora plattform genom att känslomässigt vädja till sina följare – där många är unga och kanske inte ens har ett jobb utan bara studiebidrag eller liknande att röra sig med –  att skänka pengar till hennes vän, medan hon själv drar in flera miljoner per år via sina aktiebolag och endast verkar ha upplåtit sitt Instagramkonto till  detta enda inlägg?

Om hon själv har gått in med pengar eller liknande så kan det kanske vara en bra sak att gå ut med, särskilt som hon ber andra att göra det…
Tänker jag…
Hur tänker ni?

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snålt att inte betala själv och oansvarigt med oförsäkrad hund.

   Även om en hund är försäkrad kan man absolut komma att få betala ordentligt.

    Om man har en bra försäkring (och ja det är oansvarigt att säga upp en så viktig försäkring om ens ekonomi blir sämre, av helt uppenbara anledningar) så är det väldigt osannolikt att man själv skulle behöva betala hela 41 000 kr själv för en behandling. Tur för hunden att hans ägare hade en inflytelserik kompis.

     Har inte de flesta (alla?) försäkringar maxbelopp? Isf kan det väl alltid gå fel ifall man har tillräcklig otur ett år?

     Vi har en mellanförsäkring för vår hund och har haft det sedan dagen vi fick honom, detta till trots måste vi betala 40 000 kr för en artrosoperation för honom eftersom han försäkrades efter fyra månaders ålder. Han är en gatuhund och vi fick honom först när han var ett år, och därför täcker inte försäkringen artrosrelaterade veterinärbesök :)).

      Men det är ju för att ni har en mellanförsäkring, har ni en fullförsäkring istället så blir den egna kostnaden mycket mindre. Betalar endast självrisk då för stora (dyra) operationer eller omfattande besök (röntgen/narkos etc).

       De allra flesta hundägare i Sverige har en mellanföesäkring. Det är ni som är ovanliga, inte hen.

       Fel, dem flesta försäkringar har reservationer på saker som försäkringen inte täcker om hunden försäkrades när den är äldre än några månader. Tex täcker nästan inga försäkringar ledproblem om hunden försäkrades först när den var 1 år.
       Däremot täcker alla försäkringar njurproblem om hunden inte haft det problemet innan försäkringen tecknades.

       Det är inte därför, oavsett full- eller mellanförsäkring så fanns reservationen att de inte hjälper till med axel- och ledproblem för hundar som är försäkrade efter 4 månaders ålder. Vi har också fått hela operationer betalda exklusive självrisk med vår mellanförsäkring. Skillnaden mellan full- och mellanförsäkring där vår hund är försäkrad, om jag minns rätt, var att man inte fick ersättning för cellgifter och avlivning.

    Absolut, men brukar bli max 10-15000

     Ni får fan ge er, man behöver ju inte swisha om man inte vill. Varför kan inte folk få hjälpa till om de vill?

      Men hur vet man att det verkligen går till en sjuk hund? Och inte till kläder , krogrunda solresa osv.?

       Bara att strunta i att swisha då ju 🙂

        Om inte summan som samlas in går till den hundens skulvårdskostnader begår insamlaren ett brott, det kallas för bedrägeri.

         Hoppas sådant kommer börja utredas mer, tror det är mycket vanligt att folk skarvar eller ljuger i sådana här sammanhang eftersom det verkar vara så otroligt lätt att lura godtrogna och lättlurade (mestadels unga o kanske omyndiga).

         Det som förmodligen är väldigt vanligt är ju att folk samlar in mycket mer än som behövs, och behåller överskottet och använder dessa pengar till helt andra saker. Det borde väl också vara brottsligt?

         Man kan heller inte helt säga att ” folk får skylla sig själva om de är lättlurade” eftersom det ofta är unga utan konsekvenstänk som på känslomässiga grunder skickar iväg sina pengar.

         Detta med okontrollerade, känslomässiga, privata insamlingar borde det grävas mycket mer i!

         Och unga, om de har pengar över och vill hjälpa djur, borde tipsas om att skänka till tex wwf eller liknande seriösa företag istället!

     Vi hade forsakring till hund. en bra forsakring dessutom. kom anda over maxbelopp med 30,000 kronor ur egen ficka pa grund av maximal otur….

    Ja Linjal! håller med- det kan bli riktigt dyrt även för den som har sitt djur försäkrat.

    Det första jag tänker på är att dessa unga influencers har lärt sig av sina betydligt äldre föregångare som de har sett upp till o tagit efter.

    Det är ju helt klart att alla influencers spelar på andras känslor- varje sig de vädjar eller inspirerar för någon slags egen vinnings skull.

    Ta bara Carolina Gynning- hon är det bästa exemplet här i Sverige på en som ägnar sig åt att känslomässigt manipulera sina följare genom att knyta dom till sig via alla slags media där hon kallar dom för älsklingar, finingar etc för att skapa en känsla hos följarna att de känner henne på allvar.

    Sedan brer hon på med att låta följarna få ta del av alla hennes verkliga eller påhittade svårigheter för att locka in dem ännu mera o få dem att känna sig känslomässigt knutna till henne. Det gör att hon kan sälja mera o det är ju egentligen det enda hon är ute efter för inte fan bryr hon sig om sina följare på något annat sätt än att hon kan utnyttja dom för ekonomisk vinning.

    Gynning slänger in en häftig titel på sina disktrasor, tavlor mm som ex ”Nothing can stop me” som kan tilltala kvinnor som vill vara lika ”starka” som de tror att Gynning är.
    https://homebysweden.se/varumarken/gynning-design/gynning-design-nothing-can-stop-me-kokshandduk-2-pack/

    Detta motiv till ”Nothing can stop me” är såklart också ursprungligen tillhörande en annan kvinnas ansikte dvs Cara Delevingne;
    https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=556f7e4ca9599f80ab98414fa0a609ff&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwiL1LL_lJTvAhUhAxAIHX-WDTsQjJkEegQIARAB&biw=1024&bih=645#imgrc=KzWeLhcw8bhSkM

    – bluff hela vägen o andra yngre influencers tar efter, såklart! fast jag tycker att Antonija här gör en insamling för en behjärtansvärd sak o att hon ställer upp för en vän är fint.

     Sånt här borde tas upp mycket mer än det görs nu. Det är ju rent bedrägeri, manipulation och känslomässigt utnyttjande av unga och sökande människor. Hela flunsbranchen går ju ut på att lura på unga en massa krafs de inte behöver,till överpriser. Om unga själva inte är begåvade nog att inse detta, måste de få hjälp på traven med information och lagstiftning. Mår illa över hur flunsor utnyttjar unga, som sen kanske tom tar lån och skuldsätter sig för sånt skräp.

     Logiken i att fattiga unga ska skänka pengar/köpa krafs till överpriser av rika flunsor??!

   HAHAHA, Antonija betalade 60.000 för en kamera, som hon vloggade om.

    Hon tog inte kameran på sitt företag?
    Om hon har det ens…?

   Sanningen är att veterinärvård har blivit dyrare och försäkringsbolagen ersätter mindre och mindre. Jag fick erfara det när min hund blev sjuk två gånger förra året. Dels fick hon bukspottskörtelinflammation och behövde bli inlagd flera dygn – vilket är helvetiskt dyrt. Några månader senare hade hon oturen att få ett föremål som fastnade i tarmen och behövde operera ut det. Den tidigare sjukhusvistelsen hade ätit upp nästan hela försäkringssumman för det året. Jag har Agrias standardsförsäkring och den ersätter 60 000 per år i vet vård. Hade bara 14 000 kvar när min hund alltså var tvungen att opereras akut. Operationen kostade 55 000.

   Så jo, detta kan hända även om man har sitt djur försäkrat…

    Men om man nu har vetskap om att veterinärvård blir dyrare och dyrare, varför inte höja maxgränsen på sin försäkrings då?
    Många försäkringsbolag har maxtak på 90-120 000 och det är bara marginellt dyrare än halva summan. En del av dessa bolag KAN man dessutom höja beloppet när som helst, dvs även inför stundande vård eller när man har börjat närma sig det nuvarande taket.

     Av den enkla anledningen att jag inte hade den vetskapen innan min hund väl blev sjuk ? hon har varit frisk som en nötkärna innan dess. Det gick inte att höja då när det skedde på agria i alla fall.

     Fel, du kan inte höja beloppet på försäkringen inför en kommande operation.
     Och har man ”äldre” djur (tex hund eller katt som är 8 år eller äldre) kan försäkringsbolaget neka att höja beloppet pga djurets ålder. Så nej det är inte så enkelt som du beskriver.

    Lite sent på det men vart kostade det 55 000?! Jag gjorde samma operation akut på min hund och det kostade bara precis över 20. Men hon var oförsäkrad så kanske därför ?‍♀️ Opererade även akut för livmoderinflammation, kostade också precis 20.

     Jaså, var gjordes den operationen och när? 55 000 kostade det på evidensia i kungens kurva i Stockholm. Inkl några dagars inläggning efteråt samt ultraljud etc, så det var ju inte enbart en operation om det var det du menade?

     Det beror på, om dem har en främmande kropp som man öppnar buken och masserar ut föremålet den ”naturliga vägen” blir operationen billigare, om man däremot behöver öppna magsäcken/tarmen så blir operationen dyrare. Det är även billigare operera vardag dagtid än helg natt.

  Pengar och vänner ska man hålla separerade! Oavsett hur mycket pengar den ena har! Blir lätt en ojämnvikt i förhållandet när den ena ska stå för pengarna och den andra blir skyldig.
  Är ju upp till följarna att ge eller inte ge. Har svårt att tro att någon känner sig tvingad.

   Kan hålla med här faktiskt. Ganska saftigt att förväntas betala 40 000 som enskild person. Brukar ni betala den typen av summor till era vänner?

   Folk verkar uppskatta att då samla ihop pengar till djur, tycker inte det är så farligt när det är småsummor folk swishar in och målgruppen är vuxna. Folk hade väl lagt 20 lapparna på godis eller så annars, de blir säkert lika glada på att lägga det på att gemensamt då hjälpa en hund. Självklart ska man inte skänka pengar till sånt här om man har det knapert, men annars, är de tverkligen av ondo? Kanske blir man glad av att hjälpa till med en enkel liten fin grej?

   Däremot legitima frågor kring hur man vet att pengarna går till ändamålet.

   (Hundföräsäkringar kan jag inget om dock).

  Fast vet vi att Antonija inte la in några pengar själv?

   Du tror inte en influenser hade annonserat det rätt tydligt? Jag har en kompis vars sambo är influenser och när hen gör välgörenhetsinsamlingar så matchar hen alltid den insamlade summan med sina egna pengar.

   Nej hon la ju upp en bild på att hon swishat in pengar?

   Vem har lagt dessa 95 ören, undrar jag? Antonija?

  Hade aldrig bidragit med pengar på detta viset. Och som djurälskare och hundägare gör det ont i mig att detta djuret verkar inte vara försäkrat. Skamligt! Och fjortisar som följer denna influencer (kan väl inte va vuxna?) som Swishat sin veckopeng… ?

  Tycker det är så jävla fult! Ja, visst, alla har ett eget val att skänka pengar, osv. Men här handlar det säkerligen om många unga och lättpåverkade personer. Jag hade velat ser mer info, eller bevis if you will. Är hunden ens försäkrad tex? För det känns ju ganska oskönt att ekonomiskt hjälpa någon som inte ens kostar på sig att försäkra sin hund.

   Ja, det finns ju en anledning till att vi har 18-årsgräns på mycket, man får tex inte ta lån, skriva på kontrakt osv, för att det krävs ansvar och mognat vilket unga inte har. Så att lura dem att skänka sin lilla veckopeng till svinrika flunsor, eller köpa skräp till överpriser, är rent ut sagt vidrigt. Flunsbranchen är rutten, den bygger ju på exakt just det, att utnyttja ungas naivitet, impulsivitet och omognad.

  Så jävla skämmigt! Hon har hur mycket pengar som helst och tigger sådär. 20 000 för henne är ingenting. Om det är en sån god vän så bidrar en om en har råd. Men vad ska en förvänta sig av någon som tiggde om att bli pullad med en dildo i TV ?

   Säger som Gordon Gekko i Wall Street, Greed is good greed works.
   Näe Antonija Mandir borde skämmas. Hennes bolag som hon startade 2019 omsatte första året nästa 3,9 miljoner kr med en vinst på 1,4 miljoner kr. Hon tog ut en utdelning till sig själv på 575 000 kr. Så nog har hon råd att hjälpa sin kompis.
   Vidrigt beteende att med den ekonomin gå ut och tigga pengar från sina följare.
   Skämskudde på den.

    Varför ska hon skämmas för att hennes kompis har en oförsäkrad hund? Brukar du ge bort större summor pengar till dina vänner? Eller skulle du börja med det om du fick löneförhöjning?

     Vad har en oförsäkrad hund med saken att göra?
     Jag lånar ut pengar till mina vänner när jag har råd. Jag skulle aldrig komma på tanken att tigga pengar av vänner, bekanta och arbetskamrater, än mindre av okända människor som råkar gilla mig hur behjärtansvärt än ändamålet är.
     För övrigt skriver du så osammanhängande att jag funderar på om du rökt på.

      Det var en del kommentarer högre upp där det antogs att hunden var oförsäkrad pga höga beloppet hon fick betala, utgick från att folk hade läst dem.

      I övrigt verkar du hängt med fint i resonemanget.

     Om din vän var i ekonomisk knipa som gick ut över hunden, skulle inte du erbjuda hen att låna av dig om du hade möjlighet?

      Jo visst, men förstår inte varför hon ska skämmas för att hon inte betalar det rätt av utan prövar med en insamling där många swishar småsummor.

     Om jag hade en lön på ca 50 000 kr/månad så skulle jag ha väldigt mycket pengar på ett sparkonto, och då om en nära vän/familjemedlem, som står mig så nära att jag är beredd att tigga pengar offentligt, skulle hamna i en ekonomisk kris skulle jag absolut kunna ge dem 20 000-40 000 kr för att hjälpa dem, och antingen ge pengarna som gåva eller för att betala tillbaka senare när dem har det bättre ställt.

    Jag har en årslön på strax över 575 000, och jag skulle absolut inte ge bort 40 000kr till en vän hur som helst. Skulle väl i och för sig låna ut det om det var en krissituation, men det är liksom inte pengar i sjön.

     575 000 kr var utdelning utöver lönen som hon tog ut från sitt bolag som var minst lika mycket antagligen mer om man tittar på hennes bokslut. Så Antonija tjänar en bra bit över miljonen. Poängen är att Antonija inte vill låna eller ge pengar till sin vän men tycker att hennes följare som har sämre ekonomi än Antonija ska skänka sina surt förvärvade slantar till en fullkomlig främling. Snart börjar hon väl med pyramidspel också för hon verkar ha en ovanligt lättledd väljarskara.

   Men vad är detta för slutshaming.. Pinsamt

  Att ha hund och inte ha den försäkrad är ju så dumt att man rodnar.
  Jag ger gärna pengar till föreningar som tar hand om djur, men en privatperson som prioriterar annat än att försäkra sitt djur – nej.

   Det finns inget som säger att hunden inte är försäkrad. Vår hund hade ett otroligt dåligt år och vi nådde maxgränsen, så fick betala nästan allt ur egen ficka efter det. Det kan mycket väl vara samma sak här, eller jag hoppas iaf det för annars håller jag med.

    Jag har med varit med om det! Min hunds första år var väldigt problematiskt och hon behövde mycket vård då. Självklart var hon försäkrad men vi fick lägga ut MYCKET pengar ändå. Dessutom täcks ju inte allt av försäkringen.

     Undrar hur mycket försäkringsbolagen tjänar på sina djurförsäkringar

      Multum, försäkringsbolagen tjänar sjukliga summor och djurägarna sitter i en rävsax utan möjlighet att påverka försäkringspriset.

   ”Men vi accepterar inte hat, personangrepp eller spridning av felaktig information”. Alltså att ha mage att påstå att kritiska kommentarer gäller hat och felaktig information när man kränger helt onödiga produkter som rubbar intimbalansen??

    ????

    De stängde ju kommentatorsfältet innan videon ens hade nått 1000 views. Hur mycket hat kan ha ramlat in på den korta tiden?

     Har du sett kommentarerna härinne? Det räcker nog med några hundra…

     Vad jag hann se, strax innan de raderade kommentarerna, var typ 95 kommentarer i stil med ”????” och seriöst fem kommentarer som endera mer direkt ifrågasatte det sexualiserande bildspråket (absolut inte hat lol) eller kommenterade typ ”oj om man skulle se ut sådär när man har mens?”.

    Åh nej… ska även FÖRETAG börja med samma löjliga taktik som influensers???? Skriker hat efter kritik och ifrågasättanden. Så jävla pinsamt och oprofessionellt!

  Finns det några bevis på att det stämmer?

  Hur vet vi att Antonija har pengar bara för att hon tjänar pengar? Då menar jag pengar på sitt konto som hon kommer åt. Hon kanske inte själv sitter på 40 000. Hon kanske slösar det hon får in. Hon kanske har hjälpt någon annan. Lånat ut pengar. Osv osv osv. Man vet aldrig vad som döljer sig bakom fasaden.

  Sen vet vi ju inte av de inläggen hur mycket hon själv swishat? Har du frågat henne innan ditt inlägg?

   ??‍♀️??‍♀️

   Om hon nu slösat bort sina pengar vilket jag betvivlar så är det ändå vidrigt att tigga av sina följare.
   Lyxtiggeri är vad det är.

   Dessutom: högre inkomst = oftast högre utgifter. Man bor dyrare osv.

   Nu tror jag dock hon hade kunnat låna ut pengarna själv. Till och med jag som är halvfattig hade sett till att låna ut det jag kan och fixa resten med gemensamma andra vänner, föräldrar eller dylikt.

   Håller med!! Högre lön – dyrare standard. Vi vet inget om lån osv. Hon kanske lever lyxfällanliv. Så nä, håller med. Fult att tycka att nån bör betala så mkt ??

    Men inte fult att förvänta sig av sina följare som inte ens känner personen att de ska pynta för veterinärvården?
    Hur skev har världen blivit?

  assa seriost vem bryr sig haha? folk far ta sitt egna ansvar om dom vill skanka pengar eller inte. Och om en unge ar sa enkel att paverka att skanka sitt studiebidrag, sa bor ansvaret ligga hos dom att inte hanger pa internet over huvudtaget.

   Finns dessutom värre saker att lägga sin veckopeng på. Att aktivera sig att hjälpa ett djur tycker jag tyder på empati från de som skänker.
   Sen kan man ju ha åsikter om att A användef sin platform för att få swisch men i det här fallet ser jag inte hur det är värre än annan skit de influerar till

   Kanske lite konstigt sätt att resonera ändå ? AM vet ju att de flesta följarna är väldigt unga, så något ansvar tycker jag att hon borde ta. Känns som att hon riktar sig till väldigt unga personer.

  Jag tänker att alla sätt för att försöka hjälpa en vän är ok och att,
  det är upp till var och en att bidra eller inte.
  Inget som jag vill lägga någon sorti alls över.

  Folk får väl själva ta ansvar för vad de lägger sina pengar på, det gäller såväl Antonija som hennes följare. Vad man möjligtvis skulle kunna anmärka på eller påpeka är att hon inte tydligt vänder sig till de som är myndiga, och har egen (fast) inkomst, och avstår donationer från minderåriga.

  Varför tror folk att det är gratis att operera en hund bara för att man har försäkring?

   En njuroperation kostar inte 41.000 med försäkring.

    Jag har ingen aning, jag har ingen hund. Men i varje inlägg det står om djur så kommer ropen ”har hon/han inte djuret försäkring?”. Vissa verkar tro att det är gratis om man har försäkring.
    Dock ska man såklart alltid försäkra sina djur.

     Det är väl ingen som har sagt att det är gratis, men med en bra försäkring behöver man inte betala så mycket!

      Nej, inte ens utan försäkring är jag övertygad om att allt kostar så mycket.

       Då får du väl kolla upp det då. Utan försäkring går större operationer på 30-100 000

   Vem tror det? Men betydligt billigare än om du har hunden oförsäkrad. Och väljer du ha ditt djur ofärsäkrat behöver du ha en buffert om det händer något.

   Med min försäkring hade detta kostat 4000 kr 🙂 Möjligtvis en hundring till för jag måste betala plastkragen ur egen ficka.

    Tror inte att du bara har en självrisk på 4000kr, man betalar alltid en viss procent på summan av operationen

  Konstigt att personen inte bara tar fakturan på delbetalning? Majoriteten av veterinärer erbjuder det nu.

   Ja efter kreditvärdighet.

    Evedensia använder klarna och där behövs det inte särskilt hög kreditvärdighet. Jag kunde få det trots relativt dålig.

   Jag kunde inte delbetala där min katt opererade bort några gaddar. Tyckte det var konstigt när det ändå kostade 10 000kr. Inte så rolig klumpsumma att slänga ut men…
   Har också försäkring, men täckte inte den här tandsjukdomen.

    Försäkringar täcker typ inga tandsjukdomar, bara tandfrakturer

  Fy fan för människor som skaffar djur och inte försäkrar dem. Vilken TUR i detta fall att hen som är ägare till denna hund har en vän som har en stor plattform där hen kan fortsätta sitt oansvariga hundägande. I min värld har jag sett alldeles för mycket för att tycka det är ok någonstans att inte försäkra ett älskat djur.

  Alltså denna världen!
  Jag är en givmild person men skulle aldrig skänka pengar hursomhelst men vill folk skänka sina pengar utan att ta reda på mer fakta – varsågod.

   Kanske de skänker en tia eller så bara?? Ingen aning.

  Om djuret att varit försäkrat så hade det Inge blivit denna konsekvens, om man inte har en försäkring så får man faktiskt skylla sig själv.

  För det första bör inte ha hund om man inte tänker att försäkra den. För det andra hennes trovärdighet som influencer sjönk fort.

  Tja, dra in på smink, fillers och naglar och vips så kan jycken få sin operation!

   Hur vet du att hundens ägare lägger pengar på smink, fillers och naglar?

    Inte en aning faktiskt men jag tänkte mest på hon som tiggde pengar.

  Men alltså. Personen får väl fan ta fakturan på delbetalning om det är så. Tigga av sin kompis följare. Haha nä. Att folk verkligen swishar för sånt här.
  Man får väl ha eget ansvar för sin hund.

  Kostar en operation så mycket om man har sin hund försäkrad?

   Nej.

    Den kan göra det om man nått upp till sitt maxbelopp. Men då känner jag att man borde lagt upp en plan för hur man ska lösa det när det börjar närma sig taket.

   Min mammas chihuahua opererades i förrigår akut för livmoderinflammation. De hann göra operationen innan klockan 17:00, vilket de glatt berättade för min mamma, för då landade notan på ”bara” strax under 50 000 kr. Efter klockan 17 är det helt andra kostnader. Bara undersökningen med ultraljud kostade 10 000 kr! De tog 4 000 kr per natt bara för att hunden sover där. Det är helt sinnessjuka priser, jag fattar inte hur det kan få vara så.

   Eftersom hunden var 8 år gammal var maxtaket på försäkringen sänkt från 30 000 kr till 25 000 kr. Hela familjen hjälptes åt att skrapa ihop lite över 20 000 kr under gårdagen. Min mamma är inte kreditvärdig hos Klarna, så hon fick inte ta det på faktura.

    Något har hänt med veterinärvården. 4000 för att ligga över är helt sjukt… usch.

     Fast är det verkligen det? Det är klart det kostar, vet du hur mycket vår egen vård hade kostat? Akut livmoderinflammation är dödlig och det är en riskfylld operation när det gått så långt.
     Hoppas det går bra med din vovve!

      Som jag skrev längre upp, även om jag är lite sent ute. Opererade min hund akut vid två olika tillfällen, en gång för föremål i tarmen och en gång akut livmoderinflammation. Båda kostade precis över 20 000, men hon var oförsäkrad. Så över 50 lät mycket. Dock att jag lyckades komma in så de han ta livmoderinflammationen precis innan jour, vilket förmodligen höll nere priset lite.

     Jag vet inte men jag vet varför det blivit dyrare att försäkra hundar. Det beror på att fler än någonsin skaffat hund. Många nybörjare utan tidigare hundvana och dessa söker veterinärvård för småsaker hela tiden vilket gör att försäkringsbolagen känner sig tvingade att höja kostnaderna.

      Nej, försäkringsbolagen tjänar multum på att konstant höja försäkringarna. Försäkringsbolagen är inga snälla människor som gör det för att gå runt ekonomisk, dem vill tjäna så mycket som möjligt.

     Delvis så har det blivit krav på att båda veterinärer och majoriteten av sköterskorna ska vara legitimerade vilket kräver högskoleutbildning = studielån = högre lön till personalen.
     Delvis så gör man mer idag än förr, förr opererade man inte frakturer på en vanlig bondkatt, diskbråck på en hund, äldre djur utreddes inte alls utan avlivades, man gav inte blod/plasma, osv. Idag är djur mer en familjemedlem och ägarna vill betala mer, göra mer, och då ställer det högre krav på veterinärernas utbildning, utrustning och att ha personal dygnet runt.

     Gå tillbaka 20-30 år så tror jag operation av njursten var extremt ovanligt, idag, inge problem om man är beredd att betala för det.

    Jag har maxtak på 60 000 på min försäkring för min 10 åriga hund med 1800 i självrisk och jag ska betala 15% av totalabeloppet för vården. Kostar mig 500kr per månad. Byt försäkring!
    Man ska alltid ha högsta skydd på sin hund för det blir dyrt vad som än händer. Röntgen kan kosta 10 000 bara för att ens konstatera problem.

  Är så less på tiggeri. Är ingen jävla rättighet att ha hund. Har du inte råd så skaffa inte hund.

   Är med i en skänkesgrupp på fb. Där efterfrågade en kvinna ett klösträd till sin nya katt hon skulle hämta hem pga hade inte råd att köpa ett. Hur fan ska hon ha råd med katten och allt som tillkommer då? ?

    En annan efterfrågade om någon kunde skänka kosttillskott för gravida då hon blivit gravid ? helt sjukt i mina ögon hur man då kan välja att behålla ett barn när man inte ens har råd med kosttillskott…

     Eh va? Menar du att alla som blir gravida och har dåligt med pengar ska göra abort som om det vore världens enklaste sak och inte ett eventuellt riktigt tungt beslut (för att inte säga omöjligt i vissa fall). Wow.

      Tror du hon blivit våldtagen eller ?
      För om man har sex kam man bli gravid , avhållsamhet är det enda som är 100% säkert för att inte bli gravid. Har du sex får du tänka ut innan hur du ska göra om du blir gravid så du har en plan och där igenom vet att du kommer kunna klara av att ta hand om barnet. Om du bestämmer dig för att adoptera bort barnet kan säkert de adopterande föräldrarna betala för vitaminer som behövs.

       HUR man blir gravid har inte med saken att göra (och du har väl ingen aning alls om hon blivit utsatt för en våldtäkt hade ”husfridssex” eller på annat sätt haft mer eller mindre ofrivilligt ”sex”)

       Tänk om vi ställde det här kravet på alla män som gör kvinnor gravida och som sen gråter om att bli tvingade till föräldraskap (som de sen tar noll ansvar för)? Att de borde fattat att det kunde bli ett barn när de hade sex.

       Jag har haft asmycket sex utan att tänka innan hur jag ska lösa situationen om jag blir gravid, precis som de flesta av oss. Eller menar du att alla, från det att de för första gången har sex tills att de genomgått klimakteriet i ALLA situationer där det kan bli fråga om sex ALLTID går igenom om de verkligen kan hantera alla möjliga konsekvenser? I call bullshit.

        Män blir tvungna att betala för ett biologiskt barn antingen de vill eller inte så det är som du tror att män slipper undan. Om du inte har råd att betala för ett barn och du inte vill göra abort och du har inte tånkt ut hur du ska kunna lösa den situationen, skyll dig själv kom inte och gnäll och tyck att andra ska betala åt dig !

        Nartuligtvis hade jag tänkt ut vad jag skulle göra om jag blev gravid . Det låter väldigt lågbegåvat och oansvarigt att inte ha tänkt över innan vad en sån stor påverkan som ett barn har på ens liv , hur man hanterar den sittuationen. Det handar ju oxå om det eventuella barnets liv inte bara ditt liv.

     Och där kommer den tvångsmässiga jämförelsen av hundar och barn.

    Ett riktigt bra klösträd kostar flera tusen. Hon kanske har råd med katt och allt det andra men inte vill lägga dyra pengar på ett klösträd som någon kanske har och vill bli av med. Inte ett dugg konstigt tycker jag.

     Man kan väl köpa klösträdet nästa månad och nöja sig med en mindre klösplatta så länge?

    Kanske hon skulle få en vuxen omplacerings katt gratis?

  Är ganska säker på att hon la upp en bild på att hon hade swishat dock var det övestrycket men såg ut som ett 4-siffrigt belopp

   Såg att det inte alls var hon, så jag mindes fel

  Kommer inte Swisha en spänn till nån som haft den dåliga smaken att importera en kuperad hund och saknar försäkring. You made your bed osv.

   WORD!

   Så hunden ska lida pga ägarens dåliga beslut?

    Hunden skulle väl lida minst av att få somna in, isf op o konvalescens?

  Så här tycker jag, som betalar ca 4000:- VARJE månad i diverse försäkringar, liv, två hund, sjukförsäkring, bil, hus, stuga och vad det nu är.
  Så när andra VÄLJER att inte försäkra sina saker, djur barn eller resor skulle jag aldrig DRÖMMA om att GE bort pengar till dem
  Jävla idioti.
  Jag vill ha en ny handväska- swisha tack!
  Ärligt, jag fattar inte skillnaden.

  Klassiskt som kan vara lurenderi/scam som jag ser massor av på nätet
  eftersom jag bevakar detta som scam baiter främst gällande USA, UK och Sverige.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Scam_baiting

   Exakt, vet vi ens att hunden finns? Vems konto kommer skärmdumparna från? Är det hennes hund eller är det bara en lockbild snodd från nätet (med tanke på de kuperade öronen som det inte finns så många av i Sverige)

  Tycker inte det är nåt är bli upprörd över. Är väl upp till var och en om man vill skänka några kronor eller scrolla vidare.

  Snälla, försäkra era djur…

  Fast att ”utnyttja” sin plattform är ju bara ett perspektiv, vi kan lika gärna se det som att hon nyttjar den eller använder den på ett bra sätt och ber om hjälp. Det är alltid bra!

  Det finns ju många andra influencers som ber om hjälp att skänka pengar till olika ställen så om alla kan vara med att bidra till något är det ju bara positivt. Det är modigt att be om hjälp och huruvida du upplever att det är ett ”utnyttjande” har inget med inlägget i sig att göra utan endast med dig, alltså vilket perspektiv du väljer att ha. Så du behöver vara noggrann med att allt du tänker, säger och eventuellt väljer att projicera bara har med dig att göra, och säger mer om hur du förvaltar din tid och energi och vilken kompetens du har i ditt självledarskap.

  Fast du har väl själv haft diverse insamlingar på bloggen genom åren?

  Vad är skillnaden på hennes insamling och dina?

   Haha eller hur. Det var det första jag tänkte på. Gud vilket hyckleri. ?

   Exakt, skaffa inte fler barn än vad du kan försörja! Tänker på insamlingen med kattf*an

    Störde mig otroligt mycket på den där insamlingen.
    Av alla saker man kan ha insamlingar för så väljer man något sådant.
    Jag är fortfarande helt övertygad om att Kattf*an visste exakt vad hon gjorde när hon beklagade sig över att de där drygt 1500 kronorna inte skulle räcka för en shoppingdag och fiskade efter sympatier.

     Hur mycket samlades in till henne?

      Typ 15000 tusen

     Varför behöver man en shopping dag? Jag har aldrig en shoppingdag. Jag köper enbart det man måste ha. Så jag köper inte kött, te, kaffe osv , får möbler, tv av vänner osv.

      Det var en födelsedagspresent till kattfans tjej.

  Som djurägare till ett försäkrat djur kan jag inte förstå hur man ej kan låta djuret gå oförsäkrat. Då får man faktiskt skylla sig själv när djuret blir sjukt och ev ha en buffert . För har man pengar till själva djuret, mat , leksaker och utrustning mm så måste man väll kunna betala en summa en gång i månaden .
  Sedan om frågan om donation . E man över 18 och har en fast inkomst så får man gå va man vill men när man har unga följare och vet om detta tycker jag man borde säga till om att de ej bör skänka. Pluss att det e lite skamligt att hon inte skänker själv

   Beror på vad man har för djur dock. För vissa djur går det inte att försäkra med några större summor så det finns inte riktigt någon mening. Jag har kaniner och maxbeloppet man kan få ut är 20,000 kronor. Det är för lite i mitt tycke. Hade gärna betalt lite mer i försäkring för att få ett högre maxbelopp, men fanns ingen möjlighet till det. Så vi valde istället att lägga undan en sparsumma själva som en buffert för akuta vetrinärskostnader. Känns tryggare. Men håller med dig i sak, försäkring – eller en egen sparbuffert!

   Dock kanske personen hade en bra ekonomi när hon skaffade djuret, men sedan hände saker i livet som påverkade ekonomin.

  Så länge hunden får den hjälp den behöver så anser jag att det är bra. Hoppas och önskar att hunden blir helt återställd.

   Om det nu finns en hund…

  Jag ställer mig generellt väldigt skeptisk till insamlingar via swish på sociala medier. Man har ju ingen aning om vem mottagaren eller dennes ekonomiska situation. Är det någon som betalar pengar till kronofogden av olika anledningar kan pengarna istället hamna där, oavsett hur goda intentionerna med insamlingen var från första början. Med det sagt – visst händer det emellanåt att jag själv swishar till vissa insamlingar som känns behjärtansvärda MEN väl medveten om att pengarna kan hamna nån annan stans.

  Du hade ju själv en insamling för ett par år sedan där läsarna ombads donera pengar så att en tonåring skulle få lyxshoppa för tusentals kronor. Matchade du upp med halva summan?

  Det här är ju ändå en insamling sör en god sak till skillnad mot din, men visst är det fruktansvärt oansvarigt at inte ha sin hund försäkrad. Man borde inte få ha djur om man inte har råd att bekosta vård för dem.

   Så man borde inte ha djur för att man inte har råd att punga ut 50-100 000 bara sådär? Hur många tror du har råd med det egentligen?

    Men nej? Om man inte har råd att ge djuret den vård som det faktiskt förtjänar borde man inte ha djur? En försäkrad hund kostar knappast 50-100000 ”bara så där”.

    Nu är det ju oftast inte sådana summor det rör sig om OM man har en försäkring. Men nej, jag tycker inte att man ska få ha djur om man inte har råd att sköta dem. Gäller både husdjur samt bruksdjur.

    Vad är alternativet menar du, avlivning, eller kanske att de ska förbli obehandlade och lida?

     Hade det inte varit ett problem hade inte veterinärkliniker börjat erbjuda delbatalning i så stor utsträckning som de nu gör. Ni verkar heller inte fatta att det inte spelar någon roll om man har försäkring om man nått maxtaket, vilket inte är jättesvårt att göra om ens djur får problem under ett och samma år.

    Nej?

   Nej, den initierades av mina läsare som ville hjälpa henne. Det var inte på mitt initiativ. ??‍♀️
   Jag har heller aldrig haft en insamling till någon av mina vänner som behövt pengar, utan då hade jag i så fall själv hjälpt dem och inte försökt få mina följare att swisha dem pengar via min stora plattform.

    Men insamlingen till Catrins offer var det väl ändå du som initierade?

     Nej, men det var jag som startade insamlingen efter att det efterfrågats, något jag aldrig kommer göra igen.
     Hon var heller inte en vän till mig som det verkar vara i det här fallet.

      Men oavsett vems idé det har varit från början så har insamlingarna skett på din blogg med dig som ansvarig över dem…

       Absolut, och ingenting jag kommer göra igen. ?

  Lite fakta kring försäkring bara; om hunden kommer från ex.vis Hundar utan hem eller liknande så finns ingen uppfödarförsäkring. Och om det då uppstår en skada/sjukdom som anses vara medfött så går det inte på försäkringen. Om hunden har anlag för njursten eller andra njurbesvär kan det vara så att detta inte går på försäkringen. Så ta inte för givet att ägaren inte har en försäkring. Själv har jag betalat över 50′ för en operation i tassen av ovanstående skäl

   Vilket man måste ta hänsyn till när man skaffar hund från till exempel hundar utan hem. Har man då inte råd med eventuell vård så bör man inte skaffa hund på det viset.

    Håller helt med men var en kommentar till de som ifrågasätter varför man ej försäkrar sin hund

   Dolda fel försäkringen gäller väl bara hundens tre första år?

    Ja, och den ersätter bara till det beloppet man köpte djuret för

  Så pinsamt äckligt.

  Jag tycket det är bra och lita på människor godhet.
  Däremot är jag trött på Influencers som är dryga och har översittarattityd när man kontaktar dem.

  Jag är anställd i Göteborgs kommun men jobbar på min fritid ideelt på ett boende för kvinnor och barn, som en kvinnojour fast det heter skyddat boende.
  Kommunen bidrar med tak över huvudet och mat och vi hade 1 (1 st) leksak och en spjälsäng vilket ska fördelas på den som bor där. Vi har som mest haft 5 kvinnor vissa med ett barn andra med flera.
  Vi har en gammal sliten barnvagn som de får turas om med att kunna använda. Ingen klagar men vi som jobbar extra där tar med leksaker och urväxta kläder själva.

  Fick tips om att fråga lokala influencers om hjälp, de kanske kan vaska fram en väl fungerande barnvagn med fjädring, en spjälsäng på hjul som vi kan flytta mellan rummen, ett babyskydd osv. Med tanke på alla samarbeten de gör och säkert får mkt saker de inte använder eller har kontakter på firmor som kan tänka sig avvara ett returex.

  Jag förstår att deras jobb är att synas, att det är det som de tjänar pengar på.
  Men de svaren vi fick när vi svarade att de tyvärr inte får besöka boendet eller synas på bild med oss som jobbar där var fan obehagliga.
  ”Vad gynnas mitt varumärke av att göra detta?!”
  Bland annat.

  Välgörenhet? Var en förebild? Kan ju fortfarande berätta att du hjälper likala kvinnoorganisationer, förmedla deras swishnummer till följare etc.
  Jag erbjöd mig att privat hämta på fritiden, för att underlätta.
  Det var inte så att vi avkrävde deras egna vagnar som stod och dammade i ett hörn,
  Men nope.

  Minns ni Katrin z, hon skänkte till och med bort sina privata grejer till de som ville ha!
  Det finns folk, sen finns det fasemej folk.

  P.s fick en spjälsäng av en mamma som är ensamstående. Hon ville inte ens ha ngt betalt och då var det en fin säng.

   Hur kan man hjälpa dig/er? Jag är ingen influencer, men skulle gärna vilja hjälpa. Jag har kläder och eventuellt leksaker om de kan fraktas. Bor i Helsingborg

   Varför frågar ni influencers och inte bland vanligt folk om de har något att skänka? Via annonser osv.

   Jag har spjälsäng, kläder, leksaker och annat som jag gärna skänker bort till kvinnor och barn. Bor i Göteborg. Vem kan jag kontakta?

  CAMCAM
  Vad tycker du om Therese wickman inlägg om Matheus pappa? Tycker det är lika illa, om inte värre, än alla som exponerar sina barn (ex margaux)

  Anser att var och en själv kan avgöra om och vad man vill skänka sina egna pengar till, oavsett om det är en valfri influenser, röda korset eller Joakim Lamote.

  Kan Carl Alexander Rask få in 15.000 kr för att köpa en hund via donationer (några år sedan) , där ingen hund köptes, så känns denna gärning hundra ggr bättre för att hålla en kär familjemedlem i liv. Svårt detta med swish donationer. Är det etiskt rätt att be följare om hjälp? Exempelvis om kanalen går dåligt, ska swish donationer från tittarna då hålla kanalen i liv? Eller borde kreatören skaffa andra sätt att få inkomst och köra sin kanal för att hen vill? Sedan tycker jag att som Camilla skriver att Antonija kunnat gått in med en egen summa, eller matcha donationerna. Och vart hamnar den uppnådda summa av pengar?
  Glad iallafall hunden får hjälp. Vet hur smärtsamt de är med djur som blor sjuk och ekonomin inte finns. Men har alltid lyckats lösa de.

  Jag betalar 5000 kr per år för vår hunds försäkring. Den täcker upp till 50.000kr.
  En importerad, vuxen hund måste genomgå besiktning för att försäkras och det kan då hända att vissa vanliga åkommor hos rasen inte ingår. Etiken i att skaffa en kuperad import övergår mitt förstånd. Är det en rescue? Om inte så kan det vara inavel och allt möjligt annat som gör att hunden har missbildningar och får en hel massa problem. Jag skulle inte skänka pengarna. Det finns särskilda stiftelser man kan söka från för sånt där.

  Ska jag hjälpa någon med pengar så vill jag ha bevis för vart pengarna går.
  Inte bara en lång text…Hjälp min kompis hund bla bla bla.

  Vad jag tycker om att den här kvinnan utnyttjar sin plattform? Ingenting. Däremot verkar de som betalar utan att ha en aning om vad som händer med deras pengar vara idioter. I princip kan det ju handla om allt från att verkligen hjälpa ett djur till något direkt kriminellt.

  Skänk aldrig pengar annat än till väletablerade organisationer med många decennier av seriöst arbete bakom sig. Ni kan göra mer skada än nytta om pengarna hamar hos fel personer.

  Tro mig det är antonija vi pratar om!! Det kan lika gärna vara så att hon och kompisen ljuger och delar på pengarna. Antonija är en kvinna utan gränser och skrupler. Hon gör vad som helst för pengar! Riktigt vidrig person!

  otroligt idiotiskt att inte försäkra sin hund?! även den minska försäkringen täcker väl dessa kostnader?

   Ja man betalar självrisk och sen procent på summan. Beroende på vilket försäkringsbolag man har.
   Men inte behöver hon betala hela summan.

  När ni ändå håller på att swisha så kan mig med. Haft häst på klinik i 1,5 vecka med en akutoperation så han fick somna in. ?

  Svaret är att hon utnyttjar sina följare och plattform! Och hur naiva är alla som swichar? Herregud. Varför blir det inte en storm om det här, riktigt vidrigt gjort tycker jag iaf.

   Swishar, hur svårt kan det vara att skriva ordet rätt? Du ser ju det rättskrivet varje gång du öppnar appen.

  Konstiga är att denna ”vän” är hon inte ens vän med på Instagram….

  Tycker det här är jättefint gjort! Att låna 40.000 av en kompis är nog inget som någon vill göra. Varför då inte istället låta kompisen hjälpa till på detta sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.