Rebecca Stella x Josefin Dahlberg

We ca now reveal one of our best collaborations to date. Together with the spiritual website and community OhLaMoon we're introducing a magical give-away to our costumers that order over 1000 sek or buy The Crystal Palette or The Original Palette. You'll receive three wonderful Crystals and some cleansing White Sage with the intention of setting you up for an upgrade! Let them assist you in boosting your well-being, find inner peace and strengthen your love for yourself.
Bildkälla: Rebecca Stella Beauty mailutskick

Rebecca Stellas skönhetsmärke har slagit sina påsar ihop med Josefin Dahlberg och hennes ”OhLaMoon” och tagit fram en collab där man får tre kristaller och en bunt salvia som traditionellt används för rening av platser, personer och föremål om man handlar för en viss summa eller köper två specifika produkter.

Jag kan ganska lite om den här typen av saker, eftersom jag i grund och botten inte tror på att kristaller har en massa läkande, renande, energigivande eller andra egenskaper som människor försökt tillskriva dem, så därför blir jag heller inte särskild lockad av just det här samarbetet.
Stenar och kristaller kan vara fina att titta på, men det är också allt…

Tror du på healing, kristaller, renande rökelser och liknande saker?
Om du svarat ja, kan du inte berätta varför i så fall?
Kanske har jag missat något?

237 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har hört att en näve grus fungerar tio gånger bättre än valfri kristall när det gäller healing.

  Svara

   På mig funkar diamanter!

   Svara

    Då fattar jag varför jag inte är helt frisk nu! Brist på diamanter 😃😃

    Svara

    På mig med! Jag tycker de borde subventioneras av staten, för en starkare folkhälsa.

    Svara

   Haha den var bra😂

   Svara

   Kanske det. Kan förklara grunden med kristaller lite. Först av allt, kristaller fungerar men det är en placebo. Användningen av kristaller bygger både på tro och på vetenskap. Tron är att kristaller bär på eller drar åt sig energier. Vetenskap är att hjärnan faktiskt reagerar och ger dig effekt av kristallerna. Hjärnan reagerar på samma sätt som när man ber. Det är en placebo effekt, men det kan vara nog så mäktigt. Precis som vid tex bön så kan du bli lugn, känna trygghet, bli glad, avslappnad, få mer energi osv. Det handlar ju inte om att bönen faktiskt fungerat, utan att du har funnit tex tröst i bönen och hjärnan skickar de signalerna.

   Det finns ingen vetenskap på att kristallerna i sig besitter några förmågor. Våra hjärnor är kraftfulla i brist på bättre ord, vi kan behöva verktyg för att lära oss styra kraften, men kraften finns redan där.

   Så absolut, grus skulle kanske funka. Men hur roligt är det när du kan (Billigt) köpa olika unika vackra kristaller som redan sägs ha olika egenskaper?

   Att använda sig av kristaller handlar heller inte om att tro på kristallen, så som man tror på gud, utan en kristall är ett verktyg när du jobbar med dig själv.

   Jag älskar mina kristaller, jag kan ”känna” hur de jobbar för mig och jag har fått bra resultat av det. Om man sätter sig in i varför man använder kristaller så är det inte så flummigt som vid första anblick.

   Svara

    Var köper du billiga kristaller? Tycker ofta att de är ganska dyra.

    Svara

     Nja… 20-150kr om du inte är ute efter något större kluster. Jag köper via stoneshop. De är är specialiserade på mineraler, fossiler osv och inte användningen av kristaller även om de säljer dem så där kommer man billigare undan. Jag föredrar råa stenar men de har även tumblade.
     Vet man inte vad de står för är det ju bara att googla fram info på andra sidor. 🙂

     Svara

     Kristaller är bara dyra på sidor som oh la moon osv som säljer en livsstil. Jag har betalat hälften av vad oh la moon tar för de flesta av mina kristaller.

     Svara

    Och för att svara på Camillas fråga varför jag tror på det, mer än det jag förklarat.. Kristallerna har egenskaper. Du renar dina nya kristaller, efter det ger du dem ett syfte innan du använder dem. En vanlig kristall är rosenkvarts så vi tar det som ett exempel. Den står för bland annat kärlek. Om du tex vill jobba med att älska dig själv mer så kan det vara vad du ber kristallen hjälpa dig med, kanske att du vill bli mindre självkritisk. Hur du vill använda din kristall är upp till dig, men lämpligt i ett sånt fall är ju att placera den vid din spegel, i ditt sovrum eller kanske badrum. Du kan också bära den med dig. När du ser kristallen påminns du medvetet eller undermedvetet om vad du bett den om = den sänder energier. Du kan ta den i dina händer och fokusera på det en stund. Osv.

    Det handlar helt enkelt om upprepning och påminnelse. Är ju vida känt att ju mer du jobbar och tränar på något ju bättre blir man på det, en kristall är ett verktyg i detta. Det finns inga rätt och fel utan det är upp till en själv att hitta ett sätt de funkar på.

    Sen används kristaller av så många olika personer med helt olika tro och andligheter, man måste inte tro på det. Jag har tex svårt att sätta mig in i wicca. Men det är inget man behöver göra. 🤷🏼‍♀️

    Precis som det inte finns några rätt eller fel med meditation så finns det inga rätt eller fel med en kristall. You do you.

    Svara

   Fröken Jossan har kopierat kristallrummet rakt av och försökt göra det i en ”piffigare” förpackning….

   Alla som är intresserad av sånt här handlar på kristallrummet eller Vattumannens butik sedan många år tillbaka …
   och Rebecca gör en crystal palette som redan gjorts av så många andra sminkmärken.
   URK vad jag hatar copycats

   Sedan har Rebecca fått så mycket luft igen efter hon slapp undan rasistanklagelserna genom att betala ”välgörenhet” och fjäska för tjejerna som talat ut emot henne…
   haha som om hon hade hört av sig till dom tjejerna innan *not*!

   Iaf så la hon upp idag och skröt om hur hon inte stod i kö till klubbarna, ja och vi vet alla varför haha 🙂
   Sedan nr 2 så är jag lite efter i att lyssna på poddavsnitt och ville höra Johanna och Edwin (ursäkta podden) avsnitt hos Rebecca och Vanessas podd. Fy fan så de drev med Johanna och var taskiga mot henne angående det där påhittade ryktet som spreds om henne. Vanessa och Rebecca tog alltså upp ett rykte om Johanna som är helt påhitt och som hon inte fick någon info om i förväg att de skulle ta upp i podden.
   Johanna har ju inte umgåtts med Rebecca privat innan så hon vet inte hur hon låter när hon ska driva med folk med flit, men det gör däremot jag och fy så taskigt det var.

   Svara

  Moon babe. Lol.

  Svara

   För en person som gått till en spådam en gång skulle jag ändå säga att jag normalt är öppen….men detta känns som ett jippo😅 moon babe? Haha ursäkta.

   Svara

   Det går att tjäna pengar på allt…

   Svara

    Jag tänker att OM nu kristaller och allt som sägs fungera så bra inte används över hela världen konsekvent på alla människor så skulle ALLA var friska/lyckliga likaväl som om alla åt av ett visst vitaminmärke som sägs hålla kroppen frisk och ungdomlig så skulle ALLA vara i fin form långt upp i ålderdomen. Att jag är skeptisk förstår ni säkert men så tror jag inte heller på ödet 😉

    Svara

  Ja, jag tror på det. Men jag är också övertygad om att det till största delen handlar om din inställning. Men en ritual hjälper ju dig komma in i rätt mindset.

  Tycker det var mycket smart av RS att co-lab med OhLaMoon på det här sättet, bra sätt att uppa sig själv =)!

  Svara

   Så om kristallerna inte funkar på mig så är det inte kristallernas effekter som är en bluff utan det är jag som inte haft en tillräckligt bra (upplyst? öppen? spirituell?) inställning. How convenient. 🙃

   Svara

    Så fungerar all bra försäljning och religion- det är fel på DIG inte produkt.

    Svara

     Precis, det är grunden i all retorik hos MLM och andra sekter.

     Svara

    Det är dej det är fel på inte kristallerna

    Svara

     Det kan ha att göra med ifall det är mycket rönnbär och om Anders braskar också.

     Svara

      Självklart!

      Svara

      Men om Anders braskar så kan man gräva ner en höna bakom dasset och backa 3 varv runt brunnen i motvind.

      Svara

    Hur vill du att kristallerna ska fungera? Du måste göra jobbet, det är poängen med kristaller. Kristaller är ett verktyg bara, de i sig besitter inte några förmågor.

    Svara

    Du måste ju rena kristallerna först och sedan måste de laddas med rätt manifestering.
    Om de inte funkar för dig är det dessa fel du gjort. Gör om och gör rätt.

    Svara

     De renas antingen under kallt rinnande vatten, regnvatten eller månljus. Salviarening är annars mycket effektivt även för rening av kristaller.

     Svara

      hur blir de rena av månljus?

      Svara

      Jag föredrar en selenit platta. Alla kristaller tål inte vatten och salvia ska inte användas.

      Svara

   Tror också på själva ritualen. Tänker att den kan funka rent psykologiskt te x för att släppa nåt eller önska nåt. Sen själva stenarna är väl påhitt såklart men att många tror på dem gör ju att de blir laddade med något? Alltså för en själv. Har en Sten i fickan som jag plockat från en speciell strand. När jag känner mig ledsen eller orolig stoppar jag ner handen i fickan, stenen skyddar mig. Att bränna saker är också underbart, tillfredsställande och kan säkert fungera helande.

   Svara

   Du beskriver placeboeffekten

   Den skall inte underskattas.

   Svara

  Jag tycker att kristaller är oerhört vackra, men tror 0 på att de har mer effekt än så

  Svara

   Och därför kommer de inte heller att ha någon effekt runt dig.

   Svara

  Nej… Det är hokus pokus mumbo jumbo. Oftast mest vuxna med för låga CSN skulder och för mycket fritid.

  Svara

   De mest inskränkta människorna som jag har mött har CSN-lån. Utbildning har inget att göra med kritiskt tänkande.

   Svara

    Du anser dem inskränkta för att de tror på vetenskapen istället för ovetenskap?

    Släpper micken

    Svara

    ”Utbildning har inget att göra med kritiskt tänkande”

    Dagens skratt.
    Thank you sir!

    Svara

     Eh.. jag diskuterade inte kristaller här.
     Och jo, kolla de som studerar till dataingenjör, programmerare etc. Alla studerar inte ämnen som leder till att utveckla kritiskt tänkande. Man kan få CSN-lån för många typer av utbildningar.

     Människor med csn-skulder behöver inte vara duktiga på alla ämnen. På samma sätt som människor utan studieskulder skulle vara dumma.

     Men absolut, typ universitetskursen ”Bollens pedagogik ” ger säkert förståelse för att ifrågasätta nyheter…

     Svara

      Låt mig gissa: du har 0 kr hos CSN?

      Svara

       Skulden hos CSN har noll med kritiskt tänkande att göra. Det borde någon som gått ut högstadiet förstå.

       Svara

        Universitets utbildningar (KANSKE undantag för vissa, typ musik och konst osv) lär en ett vetenskapligt sätt att tänka dvs kritiskt tänkande och hur man drar korrekta evidensbaserade slutsatser.

        Svara

      Vem har sagt att människor med CSN-skulder är duktiga på ”alla ämnen”? Snarare är det ju så att ju mer utbildning man har, desto mer inser man hur lite man vet. Dessutom snävar man in sig inom ett område ju högre man kommer rent kunskapsmässigt. Vad som dock utvecklas mer generellt är förmågan att tänka kritiskt, utvärdera information och självständigt leta upp och sortera i relevant information.

      Svara

      Ja, just programmerare och dataingenjörer är ju kända för att tro på kristaller och dess krafter……

      …. by the way, ”kritiskt tänkande” är inte något som lärs ut till fullo på humanistiska/ samhällsutbildningar, det är mer ”tänk på ett visst sätt, så här ska man tänka” som lärs ut.

      Och ja, jag har gått utbildningar inom både humaniora och samhällsvetenskap och tänket var väldigt strömlinjeformat.

      Skulle man kommit med helt nya perspektiv skulle man bli kritiserad och inte få godkänt. Just utbildningar inom humaniora o samhällsvetenskap är väldigt politiserade och politiskt korrekta, det finns ett visst tankesätt som anses rätt och allt annat ska bekämpas. Så nej, kritiskt tänkande not so much….

      Svara

       Då beror det ju helt på utbildningen. Jag har också gått utbildningar inom samma ämne, och visst lärs det ut sätt att tänka på, men jag tycker att du glömmer två aspekter. Dels förmågan att kunna värdera information, och att söka relevant information. Men också utvärderingen av informationen. På mina utbildningar räckte det aldrig med att bara sammanfatta litteraturen, hur väl man än gjorde det, utan det krävdes alltid en egen utvärdering och egna tankar och perspektiv, annars blev man inte godkänd. Så jag förstår inte riktigt vilket tankesätt du tycker ”ska bekämpas”? Att inte vara ”politiskt korrekt”? Ja, varför inte.

       Svara

       Kritiskt tänkande handlar inte om att komma med ”helt nya perspektiv”. Det handlar om att inte tro på allt man ser och hör och att kunna värdera trovärdigheten i olika typer av källor, och därefter dra slutsatser baserat på detta. Att slänga ur sig ett ”nytt perspektiv” är inte att tänka kritiskt öht, så om du trodde det under din utbildning förstår jag att det inte gick så bra…

       Svara

   Åh klassföraktet flödar. 🙂

   Svara

    Koala 09:21:Nej, det gör det verkligen inte. Att läsa på universitet i Sverige är gratis, csn kan alla få. Vem som helst kan ta sig till högre utbildning, gymnasiebetyg kan läsas upp på komvux så det är inget hinder. Det är en skam att LO, S inte uppmuntrar fler inom arbetarklassen att ta sig vidare, studenter med den bakgrunden har inte ökat nämnvärt de senaste fyrtio åren. En skam är det eftersom vårt samhälle faktiskt kräver utbildning.

    Svara

     Man kan läsa andra typer av högre utbildningar som inte involverar högskola. En specialistundersköterskeutbildning är inte för alla exempelvis

     Svara

      Helt korrekt, yh är inte fel det heller. Men om man ändå tänker köra specialistundersköterska kan man lika gärna försöka bli läkare. Långt bättre möjligheter i lön, arbetsvillkor osv.

      Svara

       Fast varför det? Vi behöver ju faktiskt undersköterskor med. Värden hade aldrig fungerat med bara läkare. Problemet med läkare är ju inte att intresset inte finns för utbildningen utan att det finns för få högskoleplatser och AT-platser 😕

       Svara

       Fast det är ju två helt olika yrken, läkare är en problemlösare som kommer in tillfälligt i en patients liv, undersköterska är omvårdnad och det kräver andra kvalitéer hos den som arbetar som det.

       Svara

     Men bara för att man inte har ”läshuvud” och valt att läsa på universitet så betyder det inte att man är så mycket trögare. Man har ofta andra intressen. Inom IT-branschen är det vanligt med personer som har 0 kr i csn-skuld men däremot är självlärda och kan ENORMT mycket som värderas högt på jobbet.

     Jag har själv 225 högskolepoäng från ett av Sveriges ”fiiinaste” universitet. Men använder mig av kristaller, tarotkort och rökelser i mitt andliga liv. Så är jag smart tack vare högskoleutbildningen eller är jag ett pucko för jag inte har Illustrerad vetenskap som min bibel?

     Svara

      Jag skulle säga att du kanske missade delen om vetenskap och kritiskt tänkande i din utbildning….

      Svara

       Du tror att alla framstående vetenskapsmän inte tror på gud eller har någon andlig tro? 🙂

       Svara

        Skulle inte jämföra kristaller med gudstro precis.

        Svara

         Jaså? Jag tycker det är jämförbart. Man tror på någon kraft eller energi som ej kan bevisas på vetenskapligt sätt. Precis som man kan tro på spöken, astrologi, gudinnor, profeter, heliga skrifter, Noahs ark…

         Svara

        Inte alla såklart, men de flesta har nog tagit sig förbi det stadiet…

        Svara

        Skillnaden är väl att de vetenskapsmän som har en tro inte försöker förklara tron med sin vetenskap, utan säger att tron handlar om sådant som vetenskapen inte kan svara på, som mening och syfte osv. De som tror på kristaller försöker ju blanda samman dessa två, och det håller inte, anser jag.

        Svara

         👏👏👏👏👏👏

         Svara

     Och ändå är en del utbildade dumma i huvudet?!

     Svara

    Vet inte vem som skriver alla kommentarer om ”för lite CSN-lån” och ”wt”. Varför skulle det vara fult att inte ha läst på högskola eller att vara fattig?

    Svara

     Mona kanske? 😉

     Svara

     Ingen. Men det kan bara bara någon utan högre utbildning som påstår att utbildning inte har något att göra med kritiskt tänkande. Det ÄR vad högre utbildning går ut på.

     Svara

      Som sagt, det beror på VAD du läser.

      Svara

       Ok. Ge mig ett exempel på en högre utbildning som INTE innefattar kritiskt tänkande.

       Svara

        Har du SETT mångfalden av kurser som erbjuds på universiteten? Universitet = högre utbildning. Själv tror jag dock knappast man får med sig kritiskt tänkande genom en kurs i Harry Potters värld, tex.

        Svara

         Det var inte svar på frågan om du gissar…

         Svara

     Är man riktigt rik kanske mamma o pappa betalar underhåll under studietiden, då har man ju heller inga studieskulder.

     Svara

      🤦‍♀️

      Svara

      Men antagligen lika mycket brist på kritiskt tänkande pga uppväxt i skyddad silverskedsmiljö som den utan studieskulder

      Svara

    Stenförakt skulle jag säga.

    Svara

   Ni som hakar upp er på just CSN-skuld… ”alla som pluggar på högskolan tar inte lån”. Bitch, please. Ni går miste om poängen.

   Svara

    Och alla som pluggar på högskola läser inte seriösa kurser med vikt på kritiskt tänkande.

    Svara

   Jag blir bara förskräckt att det finns folk som tror på hokus pokus, världens äldsta sätt att få folk att fokusera på annat än det verkliga livet. Hoppas inte de styrande sitter och svänger kristallerna innan de tar beslut som gäller landet🤪

   Svara

  Självklart tror jag på horoskop, healing och kristaller. Annars är man ingen riktig tjej.

  Svara

  Tycker de är fina. That’s it. Har orimligt svårt för att stenar skulle ”besitta speciella egenskaper”. Healing likadant. Bunch of BS. Sen om man väljer att använda det som nått placebotjafs eller skapa en sinnesstämning, so go ahead. Men när folk börjar säga att det botar sjukdomar och skit, då har det gått för långt. Blir orimligt irriterad när man inte grundar sina påståenden i riktiga fakta. Sen skulle jag nog behöva sluta vara så fördomsfull mot folk som tror på kristaller osv. Har idag sinnessjukt svårt att ta dem på allvar, det är ju faktiskt inte juste. That’s on me.

  Svara

   Alltså en hel del här är så negativa så tro att dom skulle gå lite längre och se lite djupare. Nej det fungerar inte. Man måste öppna upp sig själv om man vill fördjupa sig i livet.

   Svara

    Hänger inte riktigt med vad du menar, menar du att man helt enkelt är för trångsynt om man inte tror på kristallerna? Jag tror på vetenskap och fakta. Jag är totalt öppen för att det finns mycket man inte förstår än, men att stenar skulle hjälpa en att ”heala” bättre än att exempelvis ta reda på varför man mår kasst och sen gör nått åt det? Nä, där går min personliga gräns. Men det är bara jag. Andra får göra precis som de vill 🙂

    Svara

     Då har du inte riktigt förstått innebörden i ordet heala och att jobba med stenarna.
     Att heala sig innebär ju inte automatiskt att man healar sig från cancer eller ett trasigt ben, för exempel. Utan att du ka ske helar/läker ut andra delar av dig, såsom jobbiga upplevelser, energier som är negativa som fastnat i dig (exempelvis negativa tankar, beteendemönster etc).

     Så, att ta reda på ”varför man mår kasst” är ju precis det man gör när man jobbar intuitivt och inkännande med de här stenarna. Det är bara så att man inte gör det på ett konventionellt sätt och bokar en tid hos en KBT, psykolog eller liknande. Man använder istället enbart sig själv och stenarnas energier till detta. Placebo eller ej så finns det många som kommer till mycket insikt i sig själva genom att göra detta arbete.

     Svara

      Men då är det väl ändå inte stenarna i sig som läker eller hur? Det är ju fortfarande du som gör jobbet? Om jag ”healar” mig genom KBT, en evidensbaserad behandlingsmetod, menar du ju att en annan gör exakt samma sak fast med sina stenar. Men vi kan väl ändå alla vara överens om att stenarna inte naturligt innehar nån kosmisk hittepå-energi, utan tilldelas det symbolvärde som användaren ger dem? För det kan jag verkligen förstå, att man kan jobba med läkande på det sättet. Det är när man säger att ”den här ger dig tur i kärlek-blabla” eller ”den här är bra mot reumatism” som jag inte är med längre. Det är ju så många marknadsför sina grejer, och det är ju inte helt bra.

      Svara

       Sådär får man ju faktiskt inte marknadsföra sina icke vetenskapliga saker: med att de läker. Så ser du något sådant får du faktiskt anmäla då det är förbjudet.

       Svara

  Undrar mer om detta är nåt Rebecca Stella genuint tror på eller om det är ett bra sätt att tjäna pengar på.

  Svara

   Tror tyvärr hon enbart tillber mammon…

   Svara

   Jag tror att hon tror … på pengar (och operationer).

   Svara

   Ett sätt att tjäna pengar på, såklart. Skulle börja trycka upp Bibeln x Rebecca Stella om det blev trendigt att vara katolik.

   Svara

    Haha, det här var nog det roligaste jag läst idag tack!! Kan se en liten rosa bibel framför mig och RS herself som poserar med plutmun, highlight och en gloria.

    Svara

  Nej, jag tror inte på kristaller

  Svara

  Vusst tror jag på energier (typ månens dragningskraft) men inte att en kristall ska bota AIDS…löjligt i mina öron men respekterar folks privata åsikter. Kristallfolk brukar vara rätt softa och nice.

  Svara

   Håller med här. Jag tror att man bör separerar kropp och själ till stor del. Men att mycket kan kombineras. En väns dotter (hon är vuxen) har cancer och väljer att först gå på sin cellgiftsbehandling och därefter hem till sin mamma där vi båda utövar reiki-healing på henne. Hon mår bra i kroppen av cellgifterna men mår bra i själen av reiki-healingen. Inga konstigheter, vi är människor som har mer än bara fysiska behov.

   Svara

  Nej det fungerar inte.

  Det fungerar lika bra som akupunktur.
  Inte ens 1177 vill skriva att akupunktur har någon evidens i forskningen utan hänvisar till placebo typ. Ändå finns akupunktur som behandling inom svenska sjukvården..
  De kanske ska börja skramla med kristaller också?

  Svara

   Akupunktur har ju dock vetenskaplig evidens bakom sig. Dock inte mot allt, men mot vissa åkommor.

   Svara

    Exakt, mot alla åkommor som botas med placeboeffekten.

    Svara

     Placeboeffekten är en av de viktigaste effekterna vi har i medicinen och den använder vi gladeligen och daglig i sjukvården.

     Underskatta aldrig en bra placebo!

     Mvh läkarn

     Svara

      Kan du ge några exempel?

      Svara

   Sådär skriver bara någon som aldrig fått akupunktur.

   Svara

  Jag berättar gärna. 😀
  Jag är väldigt ”andlig” men inte religiös av mig, så för mig har det varit naturligt att dras till t.ex. yoga (den andliga aspekten, inte att stå på händer i minimal stringtrosa på en strand för att få snygga instagram-bilder), meditation, folktro, healing, tarotkort, astrologi m.m. Kristaller är en del av detta även om jag inte kan påstå att jag känner av dem så rejält som Josefin påstår sig göra… För mig är kristaller lite som att ta med en bit av läkande natur i handen. Om jag känner det är kaos på jobbet så kan jag ta fram en kristall, fokusera på den, andas djupt och liksom komma tillbaks till mig själv och mitt inre lugn. Hade hellre teleporterat mig till en lugn skogsdunge för att hitta lugnet, men det är ju svårt.

  Dock vänder jag mig emot att dessa saker har blivit så kommersiella och kapitalistiska de senaste åren. Att rena med vit salvia är något som för ursprungsbefolkningen i Nordamerika är väldigt heligt och viktigt. Samma med ayahausca i Sydamerika. Yoga likaså i Indien. Men sedan kommer vi i väst och verkar se dessa saker som en quick fix eller som en cool trend. Det är lite tråkigt tycker jag, när roten till det är något som haft enorm betydelse för många människor och grupper. Jag köper inte längre nya kristaller och har inte gjort på många år, då jag förstått att det är väldigt svårt att veta vilka kristaller som är etiskt framtagna. De kommer ju från gruvor från länder där man inte ser på barnarbete och minimumlön på samma sätt som vi gör. :-/ Jag har ställt frågan till Josefin hur Oh La Moon försäkrar sig om att sälja ”rättvist framtagna” kristaller men blivit ignorerad gång på gång.

  Vill ni veta någonting mer om alternativ tro? Fråga på. 🙂
  Och ja, jag vet, många svenskar ser sig som ateister och vill fnissa åt att tro på någonting som inte kan ses med blotta ögat. Jag har inget intresse av att omvända de som inte tror på ovanstående utan har respekt för att alla finner sig egen tro, vare sig det är kristendom, ateism, buddhism eller whatever…

  Svara

   Håller med om det du säger!
   En fråga bara: om du tar kristallen, fokuserar på den och andas lugnt, är det inte själva andningen och fokuset som är det som gör skillnad? (Typ mindfulness?) Själva kristallen har väl knappast nåt med det att göra utan då kan man väl lika väl hålla i en vanlig sten/penna/nåt annat?

   Svara

    Jag tror att kristallens energi ger mig en skjuts rent energimässigt. Hmm lite som en kopp kaffe innan en joggingrunda? Ger en liten extra boost men allt hänger inte på kristallen (kaffet) så att säga? 🙂 De är ingen quick fix enligt mig, utan man måste ändå engagera sig på fler sätt för att på djupet få ut någonting. Jag tycker Josefin ibland förenklar det för mycket, typ ”håll i denna en stund varje dag så drar du till dig kärlek!”. Jag tror det är mycket mer effektivt att hålla i kristallen en stund samtidigt som man öppnar upp för frågor om varför man har svårt att hitta kärlek o.s.v. Det djupare själsliga arbetet går hand i hand med kristallernas energi.

    Med det sagt ska inte kraften av en helt vanlig svensk sten man hittar på stranden förringas! 🙂 De bär på samma/liknande energier som fancy opaler från Australien, men vi människor gillar ofta ”glitter” så vi glömmer bort rikedomen i vår egen skog.

    Svara

     Så svensk gråsten fungerar också? Skönt att veta.

     Svara

      Allt fungerar som du finner kärlek och hopp i.

      Svara

       Vinflaskan it is alltså.

       Svara

   Jag tänkte skriva en väldigt otrevlig kommentar här, men säger istället bara: Good for you!

   Svara

    Den kommentaren som du just skrev kändes ju förskräckligt positiv 🙄

    Svara

    Ok. 🙂

    Svara

    Varför måste man vara otrevlig bara för att man inte tror på samma saker?

    Svara

   Eftersom att jag antar att vi bara har en koala i kommentarsfältet idag, sjukt trist att du sätter din egen yoga över den som utövas i ”minimala stringtrosor för att ta snygga bilder” och samtidigt väser ”klassförakt” i en annan kommentarstråd.

   Svara

    Jag står för att jag är kritisk till hur yoga har lanserats i västvärlden. Det började med Madonna i slutet av 90-talet när hennes ”åtråvärda armar” kunde åstadkommas av vem som helst via just yoga. Sedan har det bara ballat ur. I väst används yoga som ett sätt att få en snygg kropp, forma bakdelen så den är sexig o.s.v. och det är respektlös när yogan är ett andligt redskap inom hinduismen. Yoga är bön via kroppen och även förberedelse för bön till gudomar. Att vi då kommer och ska visa upp den perfekta rumpan via ”träningsformen” yoga ser jag som respektlös och fult, ja. Om du söker på hashtagen yoga på instagram kommer du finna massvis av modelltjejer som påstår sig utöva yoga när de egentligen bara ”säljer grej med tjej”.

    Jag kan tycka det är trist med klassförakt samtidigt som jag ställer mig kritisk till att yoga kommersialiseras och utarmas inom västvärlden. Hur menar du detta skulle vara hyckleri? Jag är också feminist och tycker det är trist med den översexualiserade bilden av kvinnor som funnits i media i många decennier. Och nej jag är inte någon slags new age-person som tycker att vi bara ska vara loooove and light och gulligull, utan jag är politiskt intresserad och har mina åsikter om saker och ting.

    Svara

     Jag vill ha dig som min vän❤️

     Svara

      Åh! 🙂

      Svara

     Jag har precis börjat med yoga ur ett träningsperspektiv (ingenting som hamnar på instagram dock), har haft väldigt svårt att hitta en träningsform som funkar för mig och den här sortens långsamma, kontrollerade rörelser verkar faktiskt göra det. Jag känner mig också väldigt berörd på ett känslomässigt plan av andningsövningarna som är en del av de klasser jag gör nu, trots att jag inte själv egentligen har någon andling strävan i det. Men ska säga att jag verkligen fick mig en tankeställare av den här kommentaren och kommer tänka på det här i framtiden, att respektera ursprunget. Väldigt välformulerad och upplysnade kommentar, tack för det!

     Svara

      Åh tack för fina ord… 🙂
      Jag kan tycka det är härligt att vissa får god effekt av yoga på kroppen och att det vi kallar för medicinsk yoga har sin plats i världen ändå. Det är ju bara bra om kroppen mår toppen av yogarörelser (min rygg tackar mig mycket för yogan!). Utövar man yoga privat bara för att få hälsofördelar på kroppen, ja men det tycker jag ändå är 1000 ggr bättre än att leka yoga-expert på sociala medier och försöka sälja sina armband med ”imponerande” yogabilder på unga vita snygga tjejer. Det kommersiella syftet där tycker jag blir den största respektlösa biten. Men givetvis toppen om du vill läsa på lite om yogans ursprung och förstå vilken respekt man har för utövandet i delar av Indien o.s.v. 🙂 Är väldigt fascinerande att undersöka hur olika våra kulturer har format oss (jämför sitta i kyrkan med yoga liksom hehe så olika men med liknande syfte!)

      Svara

    Ja kan man inte finnas till utan att jämföra sig med de som man anser antingen står över eller lägre än sig själv har man missat vad acceptans är. Både för sig själv och för andra.
    Yoga för mig är att arbeta mot acceptans för livet.

    Svara

     Så du bara accepterar allting med ett lugnt flin? Man kan vara andlig och samtidigt politiskt intresserad eller kritisk till negativa moderna fenomen såsom översexualiserad misogyn reklam. Det handlar inte om att jämföra sig utan att peka ut när någonting görs på ett respektlöst sätt.

     Svara

   Tycker det är jättebra att du tar upp miljöaspekten samt huruvida människors och barns rättigheter kränks i produktionsprocessen. Man kan nog utgå från att framtagningen har skett på ett sätt som inte har varit bra, särskilt om den som säljer kommer med luddiga uttalanden om ”rättvist framtagna”. Vi i väst har ett ansvar att inte konsumera på ett sätt som förstör människoliv och natur i andra delar av världen.

   Svara

    Ja, detta med att köpa massor av stenar och mineraler känns väl inte så klimat- och miljövänligt?

    Svara

   Yoga och meditation har ju till skillnad från pseudovetenskap evidens för olika effekter 🙃

   Svara

    Man såg på yoga och meditation i Sverige som lika pseudovetenskapligt innan man genomfört många studier på det dock.

    Svara

     Det gör det fortfarande i ganska stor utsträckning.
     Finns inte jättemånga icke-epidemologiska studier kring yoga och meditation och dess eventuella hälsoeffekter..

     Svara

  Har massor med kristaller och liknande. kanske kan det förklaras med Law of Attraction eller Mind over Matter, att det vi tänker skapar vi, oavsett vad så tycker jag att de kristaller jag har med sina olika fördelar och kompositioner, ger mog den effekt jag är ute efter. Tror absolut att det finns ett värde i energiutbyte, mellan människor/djur/natur osv.

  Sen är det faktiskt jättesvårt att försäkra sig om att kristallerna är etiskt framtagna, det finns ett par få återförsäljare som jobbar t.ex. utan mellan händer för att försäkra sig om att allt går rätt till och att kristallerna är just kristaller.

  Ogillar dock att man använder Salvia (White Californian Sage) eftersom det är en brist vara och dom som faktiskt använder Salvia i spirituella ritualer är Native Americans där varenda beståndsdel från att plocka, torka, binda Salvian mm. bidrar till dess ”magiska” funktioner. Detta görs ju inte när stor massproducerande företag börjar odla och sälja salvia, då det ju bara en torkad ört som i sig har vissa antivirala egenskaper men inte mycket mer än så.

  Det är massproducerande företag, likt Rebecca Stella, som vänder sig specifikt till unga tjejer/kvinnor som bidrar till att de platser där tex Salvia växer rent av skövlas och blir svåråtkomliga för Native Americans. Samma med Sandalwood som används på samma sätt som Salvian, för att rensa negativa energier.
  Enligt tradition så får man bara samla Sandalwood från ett fallet träd, som föll av naturliga orsaker, och har torkat ut över flera år för att försäkra sig om att trädets ande inte är kvar eller tar skada. Istället skövlas Sandalwood träd och säljs som renande redskap helt utan förankring i de traditioner som gör dom till just renande redskap.

  Överlag en väldigt korrupt industri 🤷🏻‍♀️ precis som alla andra då såklart.

  Svara

  Du verkar ha bra, sund inställning! En fråga bara, är det inte mer ”mindfulness” som arbetar än att det skulle vara kristallen som ”gör dig lugn”? Det är ju du som liksom visualiserar dig lugn med hjälp av ett objekt, inte objektet som gör dig lugn? Känns som många influensers ser sina kristaller som att de ska göra jobbet åt dem liksom, som du säger en Quick fix. Men i slutändan är det ju ändå vi själva som måste göra det psykologiska arbetet. Tänker du likadant? Allt verkar ju handla om att hitta sitt happy place. Sen om det är i kyrkan, på en yoga matta eller vid en strand är ju lite sak samma. Håller fullt med dig om att vi i väst är snabba på att adaptera andras lite häftigare andliga ritualer… För att den tjäna pengar på dem. Man mår lite illa då faktiskt

  Svara

  Nejh, tror inte på kristaller och hela den mumbojambo-grejen! Blir så trött på deras podd sedan de bör till nya grejen och allt de talar om är healin, think positive and get everything, kristaller yoga osv. Blir bara irriterad. Ifall alla skulle tänka positivt till olika grejer skulle det ju inte finnas orättvisor, krig, fattigdom, jag själv skulle ha det fina huset jag drömt om i flera år samt fått jobb inom det jag egentligen skulle vilja jobba med och inte det jag gör nu.

  Svara

  Förlåt men det är för fan stenar?
  Stenar.

  Svara

   Ja visst är det underbart med stenar som har magiska krafter! Jag är med dig.

   Svara

    Och Hogwarts finns på riktigt 👍

    Svara

     Hogwarts finns, men bara i drömmarnas värld

     Svara

      Nej, i böckernas.

      Svara

    Nej, faktiskt raka motsatsen till vad du säger.

    Den effekt som kunde mätas visade sig vara jämförbar med placeboeffekten, också vad 1177 skriver. Något i stil med ”Det går inte att utesluta att effekten upplevs pga den extra uppmärksamheten från vårdgivare ”

    Akupunktur är något som hittades på, rakt av, i Kina

    Svara

     Ja ha, detta var ett svar som skulle hamna högre upp.

     För övrigt är det endast choklad som har magiska krafter.

     Slut

     Svara

     Det spelar väl ingen roll egentligen om effekterna av någonting kommer från placebo eller från utövandet/medicinen i sig, så länge användaren känner av dem och mår bättre? Låt folk ägna sig åt vad de vill (så länge det inte skadar andra obvs) som de mår bra av liksom 🙂

     (Menar förstås inte i allmänvården)

     Svara

     Som jag skrev innan har du knappast provat. Din uppfattning ger jag inte mkt för. Har min egen evidens att det fungerade på mig.

     Svara

      Placebo är också ett resultat ej att förringa

      Svara

   Och du är för fan kol. Kol.

   Svara

    Kronisk obstruktiv lungsjukdom?

    Svara

  Jag tror på det. Men då vill jag också att den eller de ställen jag köper ifrån också ska tro på det.

  Bara min åsikt/spekulation men jag är inte så säker att R.S tror på energier och stenar kristaller mm.
  Jag tror detta bara är ett ytterligare sätt att tjäna pengar då detta med healing och energier har blivit lite smått trendigt.

  Svara

   Jag köper mina av en trollkarl

   Svara

  Men HUR kan detta ens vara en diskussion i ett kommentarsfält, självklart har inte stenar nån funktion utöver att vara just stenar!? För mig hänger detta så tydligt ihop med senaste tidens andliga och spirituella trend, där du liksom ska ta avstånd från alla fördelar du åtnjuter när du bor i en utvecklad ekonomi; föda hemma, inte vaccinera, hela dig med hjälp av naturen istället för läkemedel osv osv. Jag menar inte att det går en rak linje mellan att hålla på med kristaller och att vara antivaxxer, men tror absolut att det faller inom samma trend om ni fattar? Och att få verkar reflektera över att detta med att välja bort vetenskap till förmån för andlighet inte är något annat än western privilege. Folk dör pga brist på läkemedel och adekvat vård, och vi i västvärlden bah nej tack jag litar mer på mina stenar.

  Svara

   🙌

   Svara

   👏👏👏

   Svara

   Men snälla, ”Självklart”? Frågan formulerades inte ens så, hur inskränkt kan man bli?

   Svara

    Om det är inskränkt att bli provocerad av dumhet, då är jag absolut inskränkt.

    Tycker fenomenet är mer intressant att diskutera än att svara på själva frågan, men för protokollets skull: nej, jag tror inte på nåt av det.

    Svara

   What E-L said 👆

   Svara

  Inte mer verkligt än gud.

  Svara

  Nu kommer mina fördommar fram, men jag placerar de som tror på att kristaller fungerar i samma fack som dessa typer.

  *De som tror 5G sprider corona
  *Elallergier
  *De som tror på chemtrails
  *Överdriver religiösa människor

  Svara

   Och de som handlar kläder på indiska, dricker te och tänder rökelse.
   Och har katt hellre än hund
   Och vattnat grönsakerna med guldvatten
   Och tycker månskära är ett rimligt namn på ett barn
   Och gillar kolloidalt silver

   Svara

    Alltså inget ont om Indiska, kristallmänniskor ser alltid ut att ha så härliga böljande kläder liksom som på Indiska

    Svara

    Jag hatar allt sånt där, men Katt > Hund alla gånger..

    Svara

    Och de som har fibromyalgi eller någon annan diffus ”sjukdom”.

    Svara

     Fast nej, fibro är inget att trolla om.

     Svara

     Alltid samma typ av människa som har fibromyalgi

     Svara

    Och tror att olika sorters tvålar och schampo fungerar till olika saker

    Svara

   Intressant. Jag tänker att chemtrails och 5g främst är män och kristaller är kvinnor.

   Svara

  Tips: arkebiskopantje på instagram

  Svara

   Hennes samtal med Margaux?

   Svara

    Margaux säljer ju sig för fan till vad som helst för pengar.

    Svara

     Skulle inte kalla Antje för ”vad som helst”. Kan dessutom bli intressant:

     ”Idag var det en ny poddinspelning i ”Prata till punkt med ärkebiskopen”. Influencern Margaux Dietz gästade ärkebiskop Antje. Det blev ett samtal om barn och ungas andliga utveckling, om likheter mellan deras yrken, och om influencers behöver en fackförening.
     Avsnittet släpps senare i mars.”

     Svara

  Nej, tror inte på kristaller men har ändå en stor samling stenar i olika färger och former (typ hundratal). Älskar deras skönhet och har dem lite överallt – i bokhyllan, runt lyktor i badrummet (ser ”spaigt” ut tillsammans bänkskiva i betong), på fönsterkarmarna, kring mina små odlingar, i mitten på bordslöparna, på nattduksborden, några i handväskan – i fall att de ändå skulle ge någon form av styrka, haha. Försöker legitimera allt med att jag faktiskt har läst en kurs i geologi och geoteknik på mitt ingenjörsprogram (sedan att jag har valt en helt annan bana och glömt bort allt är en annan femma). Min sambo tycker också de är fina.

  Svara

   Låter dammigt.

   Svara

    Nja, det är bara stenar och blommor jag har framme typ så det är nog inte så mycket dammigare än hos någon annan, snarare mindre. Min karl gillar att städa också så han löser det där.

    Svara

  ”Om du svarar ja, kan du berätta varför?”

  – 98% är nejsägare och slår sig för bröstet och talar om flummigt obildade Jasägarna är.

  Konstruktivt 🤦‍♀️

  Svara

   Jo men om någonting är helt uppåt väggarna – ska det då bara accepteras i det tysta??
   Då kan vi spraya hela underredet med snippdeo också och sticka huvudet i sanden

   NEJ en sten eller vad du vill kalla det för fancy namn har INGA effekter som är påvisbara utöver i så fall placebo.

   Svara

    Tycker inte att andlig hälsa kan jämföras med att struta upp deodorant i fittan.

    Svara

    Om man inte kan acceptera att människor har olika behov av andlig hälsa och vad man nu använder sig av för att tro på den då behöver man rannsaka sig själv på djupet. Dels saknar man förmågan att acceptera att vi alla är olika, samt undersöka varför dessa människor utgör ett sådant hot för dig så att du behöver bete dig som du gör. Det är du som äger problemet!

    Svara

    Men vad gör det om det enbart är placebo? Jag har en sten som jag har med mig när jag ska göra något har är nervös inför. Den gör absolut ingenting vetenskapligt men jag känner mig tryggare.

    När det knarrar i mitt hus så vill jag tro att det är min döda pappa som hälsar på mig. Det finns garanterat naturliga orsaker till varför det gamla huset knarrar men det får mig att må bra av att tro att det är han.

    Måste allt vara vetenskapligt bevisat eller kan vi få göra saker som vi bara helt enkelt mår bra av?

    Svara

     Kan lägga till att jag på dagarna är forskarassistent vid ett universitet och tror fullt ut på fakta och vetenskap.

     Svara

    Helt uppåt väggarna? Vem tar skada av att någon tror på kristaller?

    Svara

    Du kan inte jämföra stenar med att lura på tjejer fittdeo. Vems kropp tar skada av en kristall?

    Svara

   Sorgligt att man ska behöva försvara varför och att man tror på vetenskap.

   Svara

    Du behöver väl inte försvara vetenskapen för att det. Om du tror att man måste slåss vid barrikaden för det skulle du behöva rannsaka dig själv ordentligt. Sagt i från ett vetenskapligt perspektiv.

    Svara

     Så bara de som håller med får svara? Ja det blir ju ett bra samtal. Eller inte… Och nej, jag anser inte att man ska behöver slåss för vetenskapen. Det var min poäng. Men det är sorgligt att vissa kräver det.

     Svara

      Du tycker att ditt ”samtal” är konstruktivt genom att börja din kommentar med ordet ”sorgligt”. Nja. Vill du ha en konstruktiv diskussion får du återkomma med hyggligare ton. Annars framstår du bara som en trångsynt besserwisser.

      Svara

       ”Sorgligt” var ju ändå ganska milt uttryckt.
       Skulle märkligt, dumt, befängt eller sjukt låta bättre?

       Svara

        Peka ett finger på någon och du pekar tre tillbaka på dig själv.

        Svara

       Ja, men jag tycker att det är en sorglig utveckling när folk inte längre litar på och tror på vetenskapen. Det är inte bara här, utan i samhället i stort. Se bara på vaccinationsskeptiker, på de som förnekar klimatförändringarna, på alla de som tror sig veta bättre än Tegnell och de andra på FHM osv osv. Folk litar inte längre på forskare och experter, och det kan få riktigt farliga konsekvenser, och då menar jag att man behöver säga emot.

       Svara

        Kräver du vetenskapliga belägg för allt du gör och allt som får dig att må bra? Tar du aldrig en tupplur mitt på dagen utan att leta vetenskapliga bevis för att det är bra för dig? Aldrig en hel dag framför en gammal serie på Netflix utan att först leta vetenskapliga studier som bevisar dess effekt på ditt mående? Inga tursaker, ingen sak eller något du gör som ger dig lite extra trygghet eller mod när du ska göra något du är nervös över utan att först bevisa det vetenskapligt?

        Svara

         Nu drar du mina argument alldeles för långt. Läs igen vad jag verkligen skrev.

         Svara

        Okej så man kan inte ha flera tankar samtidigt? Vad är det frågan om egentligen. Tror du verkligen inte att många forskare också har en andlig hälsa? Så om man nu tror på sina kristaller så tror man inte på forskning och vetenskap? Jag tycker att det säger mer om dig och dina issues än någon annan!

        Svara

         Nu handlade detta om huruvida det var ok att diskutera om man hade en avvikande åsikt.
         Och till ämnet du spann vidare på, jo jag anser att man kan ha en andlig tro och samtidigt lita på vetenskap, eftersom det är två helt olika frågor.

         Svara

        Allt är inte svart eller vitt. Flera högt uppsatta professorer på min avdelning är religiösa tex.

        Svara

         Det sa jag inte heller.

         Svara

        Du blandar verkligen ihop äpplen och päron 😊. Tänker dock att din ilska mot tex vaccinmotstånadare kanske ska riktas åt ett annat håll. Har inte sett en kommentar i det här inlägget det den som tror på sina stenar INTE tror på vaccin. Skumt antagande. Som dessutom kommer att vara en lögn tills att det skulle visa sig att du har rätt vill säga.
        Jag tror på vaccin och forskning iallafall, så ett fel har du än så länge.

        Svara

         Läs hela tråden tack. Nu handlade detta om huruvida en diskussion var öppen eller inte. TS började med att påstå att bara de som höll med om tron på kristaller kunde svara, och de som ansåg att det var ovetenskapligt (dvs ”flummigt”) borde hålla tyst.

         Svara

          Det är ju ett citat från själva inlägget. Camilla frågade ju en nyfiken fråga om ämnet till dem som har sin tro. Men till en början va det mest coola vetenskapligt lagda som föraktfullt skrev om alla antivaxx indiska shoppande kristallflummon.
          Oavsett vad man tror på så är ni en hel hög som visat på en stor dos av mindre smickrande egenskaper. Självutnämnda experter med en nedvärderande attityd om vad som är riktigt och rätt. Men vill man bevisa att man inte har ett högre intellekt så är det ju så.
          Tycker alla som svarat på just Camillas fråga är de större i det hela med tanke på alla som inte är troende har tagit sig friheten att bara trycka ner dessa människor.

          Svara

      Lite så, tyck om kristaller och kom inte här och påstå att de inte har effekt för då är du en okänslig människa

      Svara

       Tror nog snarare att det är du som är känslig men projicerar det på andra med den kommentaren. För att man inte tycker som dig.

       Svara

        😂😂 nej jag är helt ointresserad egentligen av hela debatten men den fascinerar mig, så känslig känner jag mig inte

        Svara

  Till motsatsen bevisats så tror jag ej på stenar.

  Svara

   Till motsatsen är bevisad att stenar skulle va skadliga så tror jag på stenar.

   Svara

    Vem säger att de är skadliga? Men du anser alltså att de har en effekt? Då är det i så fall upp till dig att bevisa/förklara hur.

    Svara

     Man behöver inte bevisa någonting alls.

     Svara

      Fast det är rätt bra att ha en grund för det man tror på…

      Svara

       Ja men den grunden behöver inte vara vetenskaplig och den kan man hålla för sig själv, man har ingen skyldighet att övertyga eller bevisa något för en som tror på något annat. Man tror väl på saker för sin egen skull?

       Svara

        Exakt, du satte fingret på det genom ditt ordval TRO

        Det är helt klart ingen vetenskap.

        Svara

         Jag har inte påstått att det är en vetenskap heller.

         Svara

         det är ju du som kräver bevis… hur menar du att man ska bevisa något man tror på? Och varför?

         Svara

          Eh det är väl den som tror på något som ska kunna förklara varför, inte den som INTE tror.

          Svara

        Men du sammanblandar ju vetenskap och tro när du tror på kristaller. Stenar som besitter magiska egenskaper?

        Svara

     De fin de som tror på Jesus, Buddha eller vad som. Varför inte tro på stenar?

     Svara

  Jag tror på ÖVERTYGELSEN

  Sen om du förankrat den i choklad 😋, stenar, rökelse eller något annat harmlöst så är det egalt.

  Övertygelsen om att det fungerar räcker långt.

  Svara

   Jag tror definitivt på choklad!

   Svara

  Jag stör mig mest på den stolpiga engelska texten. Den har inget flyt, liksom. Tycker jag.

  Svara

  Använder inte just kristaller, men är andligt lagd. Sen jag blev gravid igen (har haft två missfall innan och inga barn) har jag haft ett halsband med en liten amulett i form av en livgivande runa. Den påminner mig om att slänga iväg en bön till Frigga och har lugnat mig, trots att jag i mitt kritiska sinne förstår att det inte spelar roll och att det kan gå hur som hels oavsett. Nu har det gått bra hittills, och ser lovande ut. Jag är fullt medveten om att det inte är mina böner har hjälpt, men det har hjälpt mot den värsta nervositeten att tänka ”jag lämnar det här till någon annan att avgöra” och för att slippa känna rädsla/skuld över saker jag inte kan styra över själv.

  Kan ändå tänka mig att kristaller kan fungera på ett liknande sett?

  Svara

  OT:
  Paula har nytt inlägg med offerkofta. Där hon inte godkänner kommentarer som påpekar det, eller att hon är influenser/påverkare. Och att vill hon inte ha negativa kommentarer om sitt privatliv och valen hon gör så kanske hon ska låta bli att skriva om det.
  Det hon väljer att skriva om och lägga upp bilder om är ju det man kommenterar om.

  Svara

   Eller så kanske hon inte godkänt kommentarer för att hon är ute i backen… chilla gunilla, det är ju typ 60 godkända kritiska kommentarer om deras fjällresa på tidigare inlägg, hon verkar inte direkt blockera kritiken.

   Svara

  Ni som tycker det är en fullt rimlig sak av Therese att använda en sensor (som mäter av blodsockret varje minut) avsedd för de med diabetes typ 1, för att kontinuerligt mäta sitt blodsocker. För att man ”ändå” kollar blodsockret på en hälsokontroll typ 1 gång per år.

  Hade det varit lika rimligt att mäta blodtrycket var femte minut för att hålla koll på blodtrycket? Helt ärligt, hade ni inte blivit oroliga för er väns hälsa om hen hade mätt blodtrycket var femte minut varje dag fast personen är frisk, för att personen vill hålla sig hälsosam. Hade ni tyckt att det varit ett sunt tecken eller hade ni blivit oroliga att er vän är så pass hälsofixerad så att det istället blir osunt?

  Svara

   Så Therese mäter sitt blodsocker varje minut?

   Svara

    Hon har en sensor och det är vad en sensor gör.

    Svara

     Men låt henne. Folk måste sluta vara så lättkränkta.

     Svara

      Jag är orolig att det triggar ätstörda beteenden. Ska man bara låta sånt vara då?

      Svara

       På vilket sätt hjälper din kommentar här då?

       Svara

       Jag är mer orolig över kroppsaktivister och vad de har för effekter på ungas hälsa..

       Svara

        Ok.

        Svara

   Skillnad på att bli orolig för en vän eller diskutera en främmande person på en skvallerblogg. Vad hade du gjort om du var orolig för vännen? Lagt en kommentar om henne här inne?

   Svara

    Hade pratat med vännen såklart. Nu delar hon ut detta till hela världen så såklart kommer folk att skriva om det och undrar över det.

    Svara

     Ja men låtsas inte som är det är av Peo för henne då😅

     Svara

      Oro

      Svara

   Äh, det är intressant att se hur man reagerar på olika födoämnen. Vill också ha en sån, men sedan är jag ju med i biohackingsvängen. Många välfärdssjukdomar uppstår till följd av svängningar i blodsockret och de flesta vet inte att ex vissa får mycket större höjningar av grovt bröd eller stress och svält än lösgodis m.m. Det är individuellt. Själv ser jag min mat som min medicin och vill ha koll för att minimera åldrandet. Vill ni inte veta mer om er själva och trivs med det är det väl bra för er.

   Svara

    Får du stora svängningar i ditt blodsocker är det någon bakomliggande sjukdom.

    Det är inget i din kost som påverkar.

    Att blodsockret reagerar när du äter är fullt normalt . Hade det inte reagerat hade det varit farligt.

    Svara

     Ja? Ingen säger väl något annat heller. Men det är intressant att se hur kroppen reagerar på t.ex. mat, jag tycker inte att man behöver göra större sak av detta än så. Vissa har det intresset bara. Och visst går det att läsa sig till, men är man nyfiken så är det mer spännande att se hur det mäts i realtid.

     Svara

      Hur just du reagerar exakt kan du dock inte läsa dig till – du måste testa. Vissa kan ex äta lite kolhydrater och fortfarande ha ett HBA1C på 30 andra måste vara superstrikta.

      Svara

       Det var ju det jag sa.

       Svara

     Kost kan dock påverka ditt blodsocker i stor grad… viss mat göder vissa sjukdomar. Och sedan är det inte som att alla som är friska är lika friska, vi alla befinner oss på en skala.

     Svara

      Viss mat göder vissa sjukdomar?
      Som vad då?

      Svara

       Du kan tex läsa på om hur kosten påverkar Chrons. Det är en bra början. Använd Google, tips!

       Svara

       Diabetes 2 t.ex….

       Svara

       Fetma och dess följdsjukdomar är ett ganska bra exempel.

       Svara

       Ibs/ibd, eksem och akne i viss mån m.m.

       Svara

       Lågt/kraftiga svängningar i blodsocker kan hos vissa trigga igång migränanfall.

       Svara

   Tja… varför har friska människor på sig klockor som mäter pulsen tex?

   Svara

  Jag tror på det som fungerar och ger något tydligt i vår fysiska värld, sedan om det skulle visa sig att man bara är helt onaturligt tursam…a men so be it då. Jag tror på det jag själv upplever, sedan om det visar sig att man blev född med psykos…jaha. När jag hjälper andra så gör jag det gratis. För mig spelar det ingen roll vem som har rätt eller fel, vem som är dum eller idiot…så länge alla mår bra i sin sanning.

  Svara

  Nej vad 17 ingen salviabunt att bränna. Trodde att vi var på rätt sida om cultural appropriation.

  Svara

  Josefin Dahlberg <3 Spencer Pratt

  Svara

  Tycker inte man ska köpa kristaller överhuvudtaget. Läs gärna the guardian-artikeln hon länkar till:
  http://www.fifty-scents.se/2020/11/26/men-kan-ni-sluta-utarma-jorden-nu-da/

  Svara

  Jag tror inte att kristaller har någon kraft i sig. Däremot tror jag att om jag till exempel bär en kristall som ska stå för positivitet och glädje, så påminner det mig om att tänka positiva tankar, vilket i sig gör att jag faktiskt blir mer positiv. Så därför har jag lite olika kristaller hemma att lägga i fickan om jag behöver ett fokus!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.