Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

713 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det någon mer här som inte riktigt känner ett behov av att umgås med vänner? Jag har alltid varit en ganska introvert tjej som trivts i mitt eget sällskap och njutit av att vara själv hemma eller i skogen, men jag har ändå ett ganska stort gäng kompisar som jag ätit ute med, fikat, tränat ihop med osv. Och nu under pandemin när jag knappt träffat någon av dom så har jag märkt mer och mer att jag tyvärr inte saknat att ses… Alls(?) Det har hänt att några kollat om vi ska ses men då har jag mest använt pandemin som ursäkt till att inte träffas när det egentligen handlat om att jag faktiskt inte vill eller orkar. Vi har haft lite kontakt sporadiskt genom sociala medier och det har liksom räckt för mig. Saknar inte middagarna, saknar inte att gå på aw, saknar inte att gå på bio ihop. Och det känns lite pinsamt och kanske tabu att känna såhär, vet inte riktigt hur jag ska göra med detta sen när pandemin har lagt sig :S vill bara fortsätta va hemma, umgås med min hund och se på Astrid Lindgren-filmer typ.

  Svara

   Känner exakt likadant!!!

   Svara

   Samma här. Jag blir fort uttråkad, även om jag gillar mina vänner. har inte så många alls just nu som jag har kontakt med. Jag är ensam väldigt mycket, vilket är både bra och dåligt. 🙂

   Svara

   Låter svinhärligt i mina öron, om du frågar mig. Fortsätt med det som får dig att må bra!

   Svara

   Jag tycker det är så skönt att efter dagens arbete åka hem och bara umgås med min man. Och hundarna. Har inget behov av att umgås med någon.
   På jobbet står jag i mitt eget bås och jobbar självständigt. Kanske småpratar med någon på rasterna. Men nej det är så skönt.

   Svara

    Vad jobbar du med om jag får fråga? 🙂

    Svara

     Svetsare 🙂

     Svara

   Jag känner också så! Trivs så himla bra i denna isolering 😄

   Svara

   Jag känner som du. Myser också med min hund och Astrid Lindgren. Du kanske är introvert som jag? Jag måste vara själv för att ladda energi. Men sen är det viktigt att känna efter om man kanske blir mindre intresserad av att ses under ett uppehåll som pandemin innebär för att man blir lite deppig eller ostimulerad. Jag skulle själv säga att jag trivs ensam men jag blir ännu mer osocial av att vara ensam så det är sunt att blanda upp det lite.
   Brukade du gilla detta umgänge när ni väl sågs? Uppskattade du middagarna och allt ni gjorde ?

   Svara

    Astrid Lindgren gick bort för snart tjugo år sen…

    Svara

     😂

     Svara

   Gud jag känner samma, men har lite svårt att avgöra om jag inte vill ses för att jag mått väldigt dåligt eller om det här bara är jag som person. Jag känner nästan en liten oro över hur livet ska bli när Corona är över…

   Svara

    Jag också! Tycker faktiskt att det här är jätteskönt.

    Svara

   Nej samma här. Känner verkligen inget behov av att träffa vänner alls.

   Svara

   Samma här! Tycker ärligt talat att det är SVINjobbigt att jag har en kompis som törstar efter närhet och hela tiden frågar om vi ska hitta på något. Jag vill liksom bara ligga hemma i soffan, äta popcorn och kolla på brittiska livsstilsprogram.

   Svara

    Är likadan!! Popcorn är fan livet dessutom. Alltid om jag ska iväg på familjekalas så brukar jag säga att jag måste hem efter några timmar för jag har nåt viktigt inplanerat (vilket egentligen betyder att jag har en godispåse hemma och pyjamasen ligger framme redo för mig att komma hem) 😅

    Svara

    Åh vilka brittiska livsstilsprogram tittar du på och var kan man se dem? Älskar typ allt brittiskt😍

    Svara

     Jag älskar det mesta som har med hus att göra så det har blivit en del ”Restoration man”, ”Restoration home”, ”Grand Designs” och ”Location, location, location”. Programledaren till det sistnämnda programmet har en otroligt mysig serie som går på SVT nu som heter ”Englands historiska hus”, så den plöjer jag nu 😅

     Svara

   Hur känner ni kring födelsedagar och ”högtider”?

   Kan hålla med dig och behöver också tid själv. Men saknar att fira och ha festliga saker med vänner. Men trivs i mitt vanliga liv själv!

   Svara

    Firar inte högtider och födelsedagar undantaget jul som jag är hos mina föräldrar ett par timmar för att de så gärna vill det, för min del kunde det jag åkt till dem vilken annan dag som helst.

    Svara

    Känner typ ”palla…aja…”.

    Svara

     Vänta tills ni får barn haha

     Svara

      Vadå vänta tills ni får barn? Kan folk bara sluta skriva såna kommentarer!!!!!!!

      Svara

       Ja det är inte schysst, jag minns att jag störde mig på det innan jag fick barn själv. Värst var ”NN kan väl ta det abetspasset, NN har ju inte några barn”. Jag minns att jag tänkte att jag aldrig skulle säga så själv. Har nog dock gjort det ändå.

       Nåväl! När det kommer barn i bilden förändras mycket. Julen är ju verkligen barnens högtid! Det är väl just vid högtider det är tråkigt att man inte får träffa människor man annars inte ser så ofta. I julas löste vi det genom att fira med bästa vännerna, som är de enda vi träffar nu!

       Svara

        Och så fortsätter du ändå 🙃

        Svara

         What?

         Svara

         Eller ja, det gör jag kanske. Mycket förändras när man får barn, samtidigt som människor utan barn har ett lika legitimt liv som oss med barn! Attans 😃

         Svara

        det där är jag på jobbet, den enda som inte har barn och hela tiden ba ”du kan ju byta din dagtid mot min kväll, du har ju inte barn”, ”du kan jobba den helgen, du har ju inte barn”. fuck off liksom, bara för att jag inte har barn kanske jag också vill ha en ledig kväll??!

        Svara

         Men säg ifrån? Jag säger bara att min tid är inte mindre värdefull än eran och att de får lägga ner. Det funkar jättebra och man säger det trevligt och med pondus som blir det inget bråk utan man tjänar respekt!

         Svara

   Gud ja. Jag har min sambo och son och min övriga familj. Det räcker gott och väl. Orkar inte med fler typ. Behöver också vara själv mycket. Förstår inte hur folk orkar och hinner med att ha stora kompisgäng som dom kontinuerligt hänger med i tid och otid.

   Svara

   Vad sjukt. Känner precis samma. Har iofs sambo och inget större gäng jag KAN umgås med om jag hade velat, valde bort folk för många år sedan. Jag klarar mig gott och väl med mina två kissar, en vovve och sambo. Saknar bara att gå ut och dansa☹️

   Svara

    Är ni alla svenskar?

    Svara

     De flesta som läser och skriver här är svenskar eftersom det är en svensk blogg…konstigt va?

     Svara

      Jag läser och skriver här, är inte svensk. Vilket konstigt svar

      Svara

     Vilken ful kommentar.

     Svara

   Jag är likadan. Alltid känt mig som en udda fågel som hellre stannar hemma även om jag känt det som ett måste att hänga med mina kompisar.

   Svara

   Samma här. Jag älskar att vara ensam och bara vara. Det första jag gör efter jobbet är att slänga på mig myskläder och låsa dörren. Sen är jag bara där 🙂
   Nu slipper man dessutom komma på dumma ursäkter till varför man inte kan/vill ses. Skönt!

   Svara

   Jag har sett hur många som svarat dig och känner igen sig, berättar om hur de trivs i sin lilla familj eller för den delen med sig själva och tycker att det är jätteskönt att pandemin ger dem en möjlighet att få vara i fred i sin bubbla. Det visar verkligen hur ofta vi gör saker fastän vi inte vill, hur vi beter oss på ett sätt vi tror att vi måste för att passa in.

   Tänk om vi skulle ta och komma överens om att använda pandemin till att verkligen få bättre liv även när restriktionerna är borta? Lära oss att våga leva som vi verkligen vill och vara tydliga med det. Lära oss att inte flyga innan det kommit ett koldioxidneutralt flygbränsle utan ta tåget i stället. Lägga mer tid på att återvinna gamla saker i stället för att köpa nytt och på att laga god och nyttig mat från grunden.

   Det är så många som dött, så mycket lidande. Men om det kan leda till att vi som blev kvar vågar vara ohämmat lycklkga och vår jord kan återhämta sig så känns det hela ändå mindre meningslöst och hemskt.

   Svara

   Jag har alltid valt att ha få men bra vänner med åren drog jag mig undan mer och mer
   Nu har jag bara kontakt med dom ses inte längre . Jag har man, barn och hund . Jag tycker om att umgås med familjen och ta långa promenader med våran hund
   Förr var jag rädd att en dag inte ha måna vänner runt mig . Trodde jag skulle må jätte dåligt men tvärtom! Mår bättre än någonsin 😃

   Svara

   Helt samma med mig! Du är inte ensam

   Svara

   Jag tror att det är betydligt fler än de som kommer tilltals som känner precis likadant. Bilden av ett sällskaps och kramsjukt folk som bara vill resa bort och äta ute med alla hela tiden är lite av en myt som sprids för att förvissa oss om att det är sånt som betyder något så att vi inte ska glömma bort att pengarna ska rulla😏

   Svara

   Helt ok och stor igenkänning!
   Men alla ni som trivs bra ensamma och känt behov av socialt umgänge nu under pandemin… Fundera på detta: Om ni tänker er att ni inte har några vänner kvar utan är helt ensamma… Ingen att bjuda in på fika… Ingen väninna som brudtärna på ert bröllop … Är det värt att inte underhålla vänskapsrelationer med åtminstone 1-2 st?

   Svara

  Någon som varit gravid men ändå haft mens på pricken månaden efter befruktning?

  Svara

   Nej, men däremot nidblödning (alltså e lite mindre blödning), det är väldigt vanligt

   Svara

   Inte en riktigt mens men fick en liten blödning när min mens skulle kommit så jag antog att det var mensen men sen slutade den snabbt och det visade sig att jag var gravid. Slutade dock i mitt andra missfall men det har ju såklart inget att göra med den nidblödningen 🙂

   Svara

    Ja alltså jag blödde samma tillfälle när jag skulle haft mens men det var mycket mindre och kortare än vanligt så börjar undra om det kan vara någon annan anledning!

    Svara

     Det hände mig också, nidblödning kommer samtidigt som man skulle haft sin vanliga mens, googla på det. Ta test så vet du säkert 🙂

     Svara

      Nej nidationsblödning (fästblödning) är den blödning som kan ske när det befruktade ägget fäster i livmoderns slemhinna. Detta sker upp till en vecka efter befruktning dvs någon vecka innan beräknad mens. Däremot finns det kvinnor som har ”mens” som vanligt under graviditeten men det är rätt ovanligt.

      Svara

   Ja jag hade två mensmånader trots jag var gravid. Vi väntade på utredning för barnlöshet och jag hade ingen aning om att jag var gravid. När jag gjorde ett test blev det positivt med en gång. Jag fick tid på gyn hos min doktor för vaginalt ultraljud eftersom jag inte vågade tro på att det var sant. Sköterskan jag pratade med i telefon sa att det var inte ovanligt att man fick mens som vanligt i början trots man var gravid. Jag har väldigt riklig mens och hade det de där två månaderna men gravid var jag ändå 💗

   Svara

   Ja jag hade mens som vanligt första månaden.

   Svara

  Jag vill tatuera mig på örat, någon som gjort det och kan berätta hur det var? Samt tips på tatuerare i Stockholm?

  Svara

   Tips på tatuerare är enklare att ge om du säger vad du ska göra för tatuering. Det blir ju nåt litet såklart iom ytan, men det får ju plats med detaljer ändå. Generellt tips är att gå till nån av de större salongerna där det sitter flera tatuerare. Det lär finnas nån där som är duktig på det du är ute efter.

   Studio Blanco på söder.
   House of Pain (Verkstadsgatan, Hornstull).
   Salong Betong.
   Har väldigt svårt att tro att du inte kommer bli supernöjd om du låter någon fr ovanstående ställen tatuera dig. Lycka till! Det kan bli skitsnyggt med en i örat!

   Svara

    Tack så mycket! 😀

    Svara

  Veckans låt?

  Svara

   DPR Ian – Nerves

   Svara

    Har tre som gått på repeat:

    Dunka dumma hjärta dunka
    Jerusalema
    Afterski

    Svara

     Sorry, skulle inte vara ett svar till dig

     Svara

    Wow, blev förvånad över att se att någon här också lyssnar på Christian! 🙂 Grym låt!

    Svara

   Lyssnade faktiskt på Dont stop believing idag 😁

   Svara

   Sweet creature av Harry Styles är rätt bra. 🙂 Lyssnar på allt möjligt by the way.

   Svara

   Rena rama ding dong

   Svara

   Jorja Smith – addicted

   Svara

   Look what you’ve done med Zara Larsson. Från hennes senaste platta. 🙂

   Svara

   Riton x Nightcrawlers – Friday ft. Mufasa & Hypeman

   Svara

   Rötter med Lasse Tennander

   Svara

    Den är så bra!

    Svara

   Raggarrock med Björn Rosenström med hänvisning till senaste GVFÖ.

   Svara

    Hahaha

    Svara

    Kamma bena, vi är sena, VAR FAN ÄR MIN AFTER SHAVE

    Flashbacks till tonåren😍😂

    Svara

   KAMNH – EMIN, JONY

   Svara

   Chicos fritos cover på Tusse

   Svara

   Astronaut in the ocean

   Svara

   Tulsa Jesus Freak – Lana Del Rey
   Egentligen är det årets låt och alla låtarna från albumet som släpptes idag är fantastiska, men TJR är något jävla extra alltså. Lyssna på den i hörlurar med bra bas säger jag bara och tacka mig senare

   Svara

    *tjf givetvis hehe

    Svara

    JAAAA!!! ÄLSKAR LANA!

    Svara

  Erfarenhet av botox i mungiporna mot snett leende?

  Svara

   Tycker inte du ska botoxa det, sånt som gör oss människor unika och charmiga. Tänk på att din botox kanske misslyckas och du måste gå omkring så i fleera månader.

   Svara

    Håller med, just det leendet är en av alla saker som gör dig till just dig. Älska det 🥰

    Svara

   Men oj en till med snett leende här! Skrev en kommentar längre ner om mitt sneda leende. Dock vill jag inte botoxa nånting.

   Svara

   Har också snett leende men tycker att det är något av det charmigaste med mig haha! Fått många komplimanger för det faktiskt

   Svara

   Sneda leenden är charmiga

   Svara

    Men jag undrar om vi har olika definition på vad som är ett snett leende? Finns inget gulligt med mitt sneda leende utan det är bara asymmetriskt. Jag hade sett bättre ut om det var symmetriskt. Jag tycker det ser ut som jag är halvt förlamad i ena mungipan. :/

    Svara

  BAKOM HENNES ÖGON på Netflix

  Någon som sett? Behöver diskutera! Slutet!?!?!?!?

  Svara

   Har sett!!! Slutet var helt sjukt. Riktigt oväntat och creepy men så bra!

   Svara

    Verkligen oväntat!

    Svara

    Tror ni inte att det är bäddat för en ny säsong? Med tanke på slutet? Lite overkligt för min smak, men Hey, det var iaf spännande hela vägen.

    Svara

    Jag tyckte slutet var riktigt dåligt 😅

    Svara

   Haha var i chock! Lite obehags känslor

   Svara

   Rätt dålig serie men sista twisten, wow! Då blev jag intresserad 😂

   Svara

    Gud jag kom aldrig så långt. Jag somnade hela jävla tiden men nu får jag fan se slutet för nu blev jag fan nyfiken!

    Svara

   Ja fyfan så obehaglig hon blev efter att han tog över henne. Seg serie men tvisten var så värd!
   Tycker så synd om de kvinnliga karaktärerna. Han sa dock att han var en missbrukare som inte ville sluta missbruka. Snacka om att göra vad som helst.

   Svara

   Läst boken! Och sett serien nu. Samma reaktion på boken. Visste först inte om jag tyckte om det, men bestämde mig sen för att göra det. Så sjukt bra, och jobbigt i slutet.

   Svara

   Bra, som kanske växer mer. Vi får se

   Svara

  Är det bara ja som bölar som en gris när min dotter sover över .. hon är 3 år o ska sova över hos min familj ? Ja får sån separations ångest , hur klarar en del och njuter av ensamheten? Ja blir bara ledsen .. väldigt ledsen menar visst vill man vara barnfri men ja blir bara deppig. Hur gör ni?

  Svara

   Idioter. Corona existerar inte för dig eller?

   Svara

    Du vet väl inte hur mycket hon umgås med familjen för övrigt. Dåre!!

    Svara

     Varför behöver din dotter sova över? Det är helt OK att vänta med sådant tills hon själv vill eller föreslår det. Man kan inte hålla på att ”låna ut” sin unge för att andra bara vill det liksom. Att bygga bättre relation håller inte, utan det kan man gott göra under dagstid.

     Svara

      Barnet kanske vill, verkar va mamman som har problem med det?

      Svara

       Jo visst, tjatar treåringen om det så visst. Men ungen är ju så liten.

       Svara

        Inte så himla liten? Inte konstigt med övernattningar hos familj då.

        Svara

      Omg chilla lite hönsmamman

      Svara

       Lägg ägg!

       Svara

        Haha jovisst. 🙂 Men om nu TS mår dåligt är det väl rimligt att hon väntar tills barnet är äldre och vill sova över. Man ska inte behöva alla (andras) viljor till lags till nivå att det går ut över en själv. Det är liksom ingen docka man ger runt utan sitt barn. Tänker att släktingar kan vänta, med mindre det finns grund att tid inte finns.

        Svara

         Bättre att jobba på sig själv än att låta det gå ut över ungen.

         Svara

          Jag tror inte att det”går ut över ungen” att mamma vill umgås med henne. I synnerhet inte när hon är tre år.

          Mina föräldrar hade ganska ofta barnvakt åt mig och min syster när vi var små. Jag minns att jag brukade önska att de var tillgängliga på samma sätt som min faster var för hennes söner som brukade passa på att sova över hos våra far- och morföräldrar när de var barnvakt åt oss.

          Svara

           Att inte vilja släppa iväg ungen förrän den är 8 år går tyvärr ut över barnet.

    Haha ge dig.

    Svara

     Verkligen 😅

     Svara

    Vi är försiktiga , har någon symtom så går vi inte och dom kommer inte . Idiot kan du vara själv ? Tvekar starkt att du isolerar dig i en grotta utan att träffa någon.

    Svara

    Men lägg ner! TS har kanske valt sin familj som den lilla klick de umgås med under pandemin.

    Svara

    Gå och lägg dig fjant.

    Svara

    Hennes familj kanske inte är i riskgrupp, kanske har de umgåtts under hela pandemin, kanske har de antikroppar, kanske är de vaccinerade och äntligen kan träffas? 🙂

    Svara

   Ja jag tycker att det är jättejobbigt att vara ifrån mina barn!

   Svara

    Tycker du så på riktigt??? Jag står med ungarna redo vid utanför huset när mamma ska hämta dom för övernattning. Sedan går jag snabbt in, slänger mig på soffan, öppnar en flaska vin och bara njuter av tystnaden. Åh den ljuva tystnaden

    Svara

     Jaa faktiskt! Det betyder inte att jag inte blir galen på dem titt som tätt och längtar efter att de ska lägga sig för kvällen så jag får ta ett glas vin 🍷

     Svara

     Armen, BÄSTA känslan! Det första barnen ska få göra när pandemin är över, sova borta! Gärna ett par nätter! 👌🏻

     Svara

   Nej du är inte ensam om det. Mitt barn var 8 år första gången jag var utan henne över natten (och då var hon med sin pappa/min man så det kändes ändå tryggt). Alla är olika, en del lämnar bort sitt barn snabbt och andra gör inte det. Sånt får man respektera utan att kalla nån överbeskyddande eller hönsmamma. Mitt barn har inte velat sova borta själv så varför skulle hon behöva det?

   Svara

    Klart man inte vågar sova borta om man inte fått göra det förrän man är 8?

    Svara

     Fast varför ska man prompt ens sova borta i så ung ålder som 3 år om det inte ”behövs”? Alltså bara av ren kanske vilja av barnvakten som gäääärna vill ha ungen över natten. Skulle aldrig gå med på det som mamma utan bara om jag själv inte hade haft något val.

     Svara

      Ditt barn kommer bli en riktig morsgris ❤️

      Svara

       Hellre morsgris än oälskade ligister.

       Svara

        Hur kan man tro att ett barn är en oälskad ligist för att hen sovit övernattat hos nära släktingar som barn?

        Intelligensen är inte på topp märker jag!

        Svara

         Det är nog snarare tonen i kommentaren. Känns som en kall människa som uttrycker sig så!

         Svara

          Anonym 22:00 hellre det än att barnet känner sig utkastat.

          Svara

           Ja alltså det är verkligen inte fel att vara morsgris tänker jag!

        Det är morsgrisar som blir ligister.

        Svara

     Fått? Varför tvinga ett barn som inte velat? Nu har vi gjort det som känts bäst för VÅR familj. Respektera det? Låt mig gissa att du inte har barn/ lämnade bort barnet när det var en månad gammalt.

     Svara

      Jag respekterar. Påpekar bara att ett mindre barn aldrig kommer att säga ”jag vill sova borta” om hen aldrig gjort det förut eftersom hen inte vet att det ens är ett alternativ?

      Och nej, tyvärr dina gissningar stämmer inte. Mitt barn sov hos mormor och morfar som 2-åring och det gick kanon. Efter det pratar hon ofta om att hon vill sova över.

      Svara

       Mitt barn hade fått sova borta tidigare om hon velat det. Så det var ett alternativ som hon inte ville ha. Och tvinga ett barn bara för att? Nej jag har hellre ett tryggt barn än att tvinga barnet att sova borta för att andra tycker det.

       Svara

        Ellerhur. Det är sjukt hur det nästan tvingas på mammor att lämna ifrån sig barn trots att deras modersinstinkter skriker nej liksom. Kan inte bara folk runtom lugna sig.

        Svara

         Jaa! Vi som inte vill lämna ifrån oss våra barn ska alltid skammas och skuldbeläggas. Det betyder ju verkligen inte att vi aldrig blir galna på våra barn och sliter vårt hår. Det betyder bara att vi har hittat sätt att återhämta oss utan att lämna bort barnen samt att barnen får göra andra roliga saker!

         Svara

   Nu har mitt barn aldrig sovit borta så jag vet inte hur jag faktiskt skulle känna. Men. Gud som jag längtar. Jag är ensamstående mamma och är med mitt barn 24/7 förutom de två dagar i veckan hen är hos dagmamma. Innan coronan hade jag tänkt fira föräldraledigehetens slut med ett dygn staycation på hotell kolla serier i sängen dricka drinkar i baren och avslappnad hotellfrukost med näsan i mobilen.. Men så kom corona med arbetslöshet och morföräldrar i riskgrupp…. Man behöver få ladda batterierna ibland.

   Svara

  Tittade nära på min arm och upptäckte väldigt många små lila/röda prickar. Det verkar vara brustna blodkärl eller något?

  Någon med samma? Tror ni det är farligt?

  Svara

   Haft sådana ett tag och ännu har jag inte dött?🤷🏻‍♀️

   Svara

    Skönt att höra!!

    Svara

    Jag har också ett gäng (och har haft dem länge), har aldrig reflekterat över dem

    Svara

   Har du bara prickar på ett ställe är det inget farligt.
   Om det börjar komma på fler ställen och du lätt får blåmärken så bör du ta ett blodprov, du kan ha ökad blödningsbenägenhet.

   Svara

    Det är utspritt över båda armarna! Under- och överarmar. Tack för ditt svar, ska hålla lite koll!

    Svara

  Rödvin och ost, vilken god start på helgen!

  Svara

   Drömmigt 😍😍

   Svara

   Pizza och öl här! 😋

   Svara

   Liten joggingtur och dusch. Snart rödvin 🍷

   Svara

   Varm choklad och ostsmörgåsar. Fan att jag inte orkade gå till systemet idag…

   Svara

    Varm choklad är också gott!

    Svara

   Cola och ostbågar. Lite andra änden av skalan men gott ändå.

   Svara

   Verkligen! Här blev det hummer, havskräftor, crablegs och champagne 😍 Älskar fredagar!!

   Svara

  Ni som köper plockgodis , äter ni allt på en dag eller lyckas ni spara i några dagar ?

  Svara

   Äter allt på en timme

   Svara

    En timme ändå? Karaktär! 👏

    Svara

    Lyckas spara några ynka karameller till lördag morgon! Vi har skolbarn och tillämpar fredagsmys här!

    Svara

     Fredagsmys är ju chips eller popcorn. Lördag – lördagsgodis!

     Svara

      Jo egentligen 😊 vi borde börja med chips på fredagarna!

      Svara

   Håller i ca en vecka för mig, men det är för att jag bara småäter från påsen då och då.

   Svara

   Brukar inte köpa mer än jag ”borde” äta på en kväll. Får mig att uppskatta det mer.

   Svara

    Inget svar på frågan!

    Svara

     Jo det är visst svar. Att man köper vad som är rimligt på en kväll och därför äts det upp direkt.

     Svara

     Tekniskt sett skriver jag ju att jag äter allt på en kväll, men att jag planerar det i förväg.

     Svara

   Jag har det hela helgen, delar med barnen också.

   Svara

    Och det funkar för ni köper tio kilo?

    Svara

     Nä? Brukar landa på 7-8 hg. Ibland ett kg men det är om min man är sugen också.

     Svara

   åh inte köpt plockgodis på ett år. brukade alltid köpa skitmycket och så åt jag tills jag tyckte det blev äckligt och sen gick jag och tog av påsen i en vecka eller två. Nu har jag haribopåsar i kylen som jag tar av lite då och då.

   Svara

    …vänta!! I kylen?? 🤔

    Svara

   Äter tills jag mår illa, resten slänger jag i kompostpåsen och geggar runt med avfall.

   Annars går den här sockerjunkien och plockar upp godiset igen (om jag slänger det liggandes i godispåsen).

   Svara

    Sanna här! 😆

    Svara

    Häller diskmedel på allt jag inte ska kunna ta av 😂

    Svara

   Kunde ha det stående i en skål på bordet i flera veckor. Så äckligt med lösgodis så nu äter jag det inte längre, tröttnade jämt efter typ fyra stycken.

   Svara

   Brukar köpa och äta några nu och då, ibland äter jag största delen samma dag oibland 2-3 på en dag och sedan fortsätter så i nån vecka så länge det räcker 🤷🏻‍♀️ om min man hittar påsen är det tomt rätt snabbt..

   Svara

   Räcker länge. Tar bara nån då och då.

   Svara

   Köper plock ibland men äter sällan mer än 7 bitar varje gång jag är sugen. Så påsen håller en vecka eller två…

   Svara

   Sjuka jävlar.. Här äter man tills man har spyan i halsen och när den har lagt sig äe man på påsen igen.

   Två veckor… Vad är ni för Monster? 😱

   Svara

    Alltså att nalla godis morgonen efter är ju bästa 😍😂 Och jag är som dig. Därför jag gått upp way to much med 😂

    Svara

    Ja verkligen. Ingen självkontroll alls. Alltså köper jag sällan lösgodis… Min pappa är tandläkare så vi hade sällan godis hemma så jag tror jag är svältfödd typ.

    Svara

  Någon som har sytt ihop hålet från navelpiercing? Blev det bra?

  Svara

   Sy ihop? Jag lät det bara växa igen.

   Svara

    Mitt har inte vuxit igen på 10 år, väntar fortfarande 😂

    Svara

    Det växer uppenbarligen inte igen, därav frågan 🙂

    Svara

   Syns ju knappt. Behövs det sys igen tycker du?

   Svara

    Klart det inte behövs men jag vill göra det ändå.

    Svara

     Jag tror inte det går? Det är ju ett läkt sår du har sedan lång tid tillbaka. Även om du kan sy igen det lär det troligen resultera i ett större ärr än du redan har.

     Svara

      Tror du? Man snittar ju upp lite igen för att det ska kunna läka innan man syr.

      Svara

       Ja det tror jag. Men jag har ingen erfarenhet och mitt egna ihopläkta hål syns knappt.

       Svara

  Känns konstigt att skriva detta men vet inte vem jag ska prata med riktigt och skulle behöva tips.
  Blir galen på min kollega och blir mer och mer bitter. Hur f*n hanterar man sånt här? Hur slutar man bry sig?

  Han frågar vad jag gjort i helgen varje måndag. Mitt svar är handlat mat för veckan, lagat mat, städat och kollat tv typ.
  Han däremot umgås med olika kompisar, med syskon och syskonbarn, shoppar, går i mataffärer varje dag osv. Han bryr sig inte det minsta om pandemin.
  Det känns så orättvist att man själv sköter sig och andra lever så, men jag kan leva med det liksom, bara att bita ihop. Jag vet att jag gör rätt vilket känns bra.

  MEN nu har han kommit med kommentaren ”F*n vad tråkigt liv du har. Är ju nästan ingen skillnad på helg och vardag för dig. Förstår inte hur du kan leva så”
  VILL STRYPA HONOM!! Nej men seriöst, tro f*n jag vet att mitt liv är tråkigt, det är inte mening man ska göra massa varje helg, men man behöver ändå inte köra upp det i ansiktet liksom.
  Blev så ledsen av den kommentaren.
  Han tycker liksom att hans liv är så mycket bättre, när jag svarar på vad jag lagat för mat (oftast veganskt) ser han typ äcklad ut.
  Han får mig att känna mig som att hela mitt liv är sorgligt (mår redan dåligt psykiskt och får knappt ihop livet som det är ens, så såna kommentarer knäcker mig). Borde inte bry mig, men gör tyvärr det.

  Svara

   Ta inte åt dig. Du lever som du vill. Dock är ni båda idioter som helt frivilligt går till en arbetsplats i pandemin. Ja jag vet att alla inte kan välja att jobba hemma, ,men alla borde försöka kräva det av chefen. Sveriges dödsantal är så jävla höga och det enda du kan tänka på är att du anses tråkig i någon annans ögon? Skärp dig för fan.

   Svara

    Var står det att hen har ett val? Det finns ju även arbeten som inte går att utföra hemifrån? Vilken konstig kommentar..

    Svara

     Det får man verkligen hoppas då. men får intrycket av att det är ett kontorsjobb. Enkelt att fixa hemifrån då typ alla har internet och datorer hemma.

     Svara

      Ingenstans står det något i kommentaren om vad det är för slags arbetsplats. Du gjorde alltså ett antagande ur tomma intet och skrev en otroligt dömande kommentar utifrån det?

      Svara

       Jag ifrågasätter pga. Sveriges höga dödsantal, och höga antal långvarigt sjuka. Ni här inne har ingen empati alls alltså?

       Svara

        Ja ifrågasätt de som kan jobba hemifrån men inte gör det. Här hade du kanske kunnat fråga hur det ligger till, det visade ju sig att ts inte kan jobba hemifrån.

        Svara

        Ca 30% av arbetstagarna har möjlighet att jobba hemma i Sverige, resterande 70% måste gå till jobbet som vanligt. Läser du några nyheter eller?

        Svara

         Men du är ju på riktigt dum i huvudet! Jävligt lätt att jobba hemifrån om man jobbar inom vården, förskola eller i tex butik. Du måste nog lyfta lite på din bubbla! Alla har inte privilegiumet att kunna jobba hemifrån. Du är ju verkligen en jätteinsats person du! Vad har du för diagnos?

         Svara

     Ja det är ju lätt att baka fazerbröd hemma i ugnen! Och sen distribuera till butik via bud?

     Svara

    Men skojar du.

    Svara

     Detta är ju ett troll. Ingen är så knasig. Förhoppningsvis

     Svara

    Coronahaveristerna levererar igen.

    Svara

     Coronaförnekare? Kolla Sveriges dödsantal jämfört med andra länder. Det är helt sjukt hur ni kan ta så lätt på att folk dör i mängder eller blir långvarigt sjuka.

     Svara

      Jag förnekar inte corona. Jag tror bara på mer effektiva lösningar än de som panikartat pch blint skriker åt folk att stanna hemma.

      Svara

       Nej? Men ni som umgås ’som vanligt’ och lever typ ’som vanligt’ gör inte läget bättre heller. Ni sprider smittan. Det är en del i effektiva lösningar, som de flesta andra länder gör utom Sverige- att faktiskt undvika andra människor så mycket som möjligt och använda munskydd när man är bland folk. Antar att du inte gör något av detta.

       Det är inte jag som står ut med min åsikt åtminstone internationellt. Det är ni som vill leva i stort sett som vanligt och vara egoister som ’står ut’ med era åsikter.

       Svara

        Haha jag bor i Spanien och här försöker alla också kringgå reglerna för att leva som vanligt. Har du missat alla enorma demonstrationer mot restriktionerna i massa länder? Det är inte så att alla medborgare i alla världens länder förutom Sverige är så duktiga och skötsamma 😂

        Svara

       Jag tror att alla skulle behöva stanna hemma mer och njuta av lugnet, pandemi eller inte! Inte ränna omkring som om de vore jagade.

       Svara

    Du vet ju inte ens vad hen jobbar med?? Kanske är omöjligt att jobba hemifrån, många jobb är det, inget utrymme att ”ens kräva”…
    Till ts, vilken idiot, på flera sätt!
    Tycker du kan trycka till honom lite nästa gång. Nämn att det är pandemi och att du tar ditt ansvar och att du inte är intresserad av hans åsikt om ditt liv. Skulle undvika en sån person efter en sån otrevlig kommentar som hans.

    Svara

     Oops, är såklart en annan A, läste inte nicket ordentligt..

     Svara

    Okej, jag ska ringa min chef och säga att jag vill jobba hemifrån. Med vänlig hälsning, förskollärare/sjuksköterska/busschaufför/butikspersonal/lokalvårdare/byggjobbare/lokförare/brandman/undersköterska/polis/och alla andra jobb du är beroende av att andra gör i denna pandemi.

    Svara

    Hen lever väl inte som hen vill utan snarare som man ska…

    Svara

    A – Jag kan tyvärr inte jobba hemifrån, önskar att jag hade ett jobb där det var möjligt. Jag handlar bara en gång i veckan (går inte att handla mat online här jag bor, annars hade jag gärna gjort det också) annars går jag bara till jobbet och går hem igen. Så självklart hade man även jobbat hemifrån om man kunde det.

    Tur i oturen så blev jag sjukskriven slutet av 2019 och var hemma nästan hela 2020, vilket kändes tryggt men nu har jag inget val utan måste gå till jobbet.

    Svara

    Men vilken konstig kommentar! Vi är tydligen fler som arbetar inom service, vård och omsorg än vad du verkar kunna föreställa dig. ”Prata med chefen”…!

    Svara

    Bara för att man har ett kontorsjobb så betyder inte det att man kan jobba hemifrån. De kan kombineras med arbetsuppgifter som måste göras på plats. För att inte tala om alla mängder av jobb där det inte överhuvudtaget går att jobba hemifrån. Personen som skrev ovan tänker ju uppenbarligen mycket på att följa restriktioner och hade förmodligen gjort det om det hade gått.

    Svara

     Ja det finns många kontorsjobb där man inte kan arbeta hemma. Vi har tex hand om prover som inte kan göras hemifrån. Jag kan ofta samla sådana uppgifter till en speciell dag så jag åker in bara en dag, men har kollegor som behöver vara på plats dagligen. Det är ju uppgifter som är väsentliga för att verksamheten ska gå runt, som man inte direkt kan strunta i även om man kanske hellre jobbat hemifrån.

     Svara

    Du har rätt. På måndag ska jag kräva att jobba hemifrån!! Mvh förskolläraren (nej jag fattar vad du menar. Meeen ändå)

    Svara

   Ge honom en rejäl jävla spark mellan benen. Inte en lösning, jag vet, men visst låter det bra?

   Svara

    Nej, det låter riktigt jävla illa. Vad fan skulle det hjälpa?

    Svara

     Det känns bättre och han lär sluta? 😄😉

     Svara

      Om man misshandlar sin kollega får man nog själv lov att sluta.

      Svara

   Du får tänka att din kollega är en person med stort hävdelsebehov. Han frågar dig om din helg, inte för att han är intresserad, utan för att han vill skryta om sitt eget liv. Genom att säga till dig att ditt liv är tråkigt tror han att han själv kommer må bättre. En del människor tror att de blir bättre genom att trycka ner andra. Han låter som en sån.

   Otroligt ohyfsat att säga till nån att dens liv är tråkigt. Nästa gång han säger så borde du titta honom i ögonen och säga till honom att det är väldigt oartigt att säga så till nån och att du vill att han lägger ner sina negativa kommentarer om dig. Fortsätter han ändå, ta upp det med chefen. Inte ok att bete sig sådär på jobbet

   Svara

   Jag tycker inte ditt liv är tråkigt, så lever jag också och jag tycker att det är skönt att bara kunna vara hemma och pyssla och vila. Jag hade bara försökt svara rätt och slätt att man är olika och det som tråkigt för honom är återhämtning för dig. Samt så hade jäveln i mig velat ge en pik om att livet är rätt så tråkigt för alla i världen just nu, ja om man följer riktlinjerna då såklart. Jag blir alltid imponerad av folk som faktiskt kan ta det lugnt och ta en paus från att umgås med andra, det är inget fel i att trivas i sitt eget sällskap.

   Svara

    Anonym 20:36 – Du har helt rätt. Hatar bara att han ser ner på mitt liv och han ger en känsla av att han tycker synd om mig på ett dåligt sätt.
    Jag gillar att vara hemma och måste samtidigt vila upp mig för en ny jobbvecka. Brukade orka göra saker innan min sjukskrivning men komma tillbaka till jobbet var tufft så nu finns det ingen ork kvar efter alla måsten med städning, tvätt osv som man måste göra när man bor själv.
    Hade jag bott som han bor och slipper göra ett skit i hemmet så hade jag också haft helt lediga helger och då orkat göra saker (om pandemin inte hade funnits eller varit över, så ingen hoppar på mig. Skulle jag ha oändligt med energi skulle jag ändå varit hemma när vi är i denna situationen).

    Svara

     Jag fattar känslan, upplever den ofta när folk ifrågasätter varför jag bor i hyresrätt och inte köper något. Jag känner mig dålig och som att jag har gjort dåliga val i livet men landar alltid i att jag trivs otroligt bra så här och jag behöver inte förklara eller försvara mina val för någon annan. Jag är glad för de som köper hus och trivs med det, men alla måste inte leva sitt liv på samma sätt. Du lever ditt liv på det sätt som fungerar för dig och det är ett tecken på självmedvetenhet och mognad att du gör de valen du gör för ditt välbefinnande. Låt inte honom ta det ifrån dig. Fråga dig nästa gång att om han har haft en så himla bra helg, varför är han på så dåligt humör att han vill få dig att må dåligt? Heja dig som tar hand om dig själv!

     Svara

      Kan det inte bra att de som ifrågasätter varför du väljer att bo i hyresrätt i själva verket är avundsjuka.
      Är ju skönt att slippa allt ansvar det innebär att sköta allt, slippa lån osv.

      Svara

       Ja kanske? Jag har så svårt att tänka att de är avundsjuka när de har något de har kämpat för så länge. Det kanske är störande att jag är nöjd utan att behöva kämpa? Samtidigt får man aldrig glömma att alla har olika bakgrund, lika mycket som de har kämpat för sitt hus har jag kämpat för min psykiska hälsa och ett ”normalt” liv vilket då är ett stabilt boende med låg hyra. Jag försöker alltid tänka på detta när jag känner mig dålig för att jag ”bara” bor i hyresrätt för jag är faktiskt lycklig. Jag har ett bra liv med möjligheten att arbeta deltid med ett yrke jag älskar fast jag inte tjänar stora summor. Allt har fördelar och nackdelar.

       Svara

   Pandemi eller inte – han känns som om han aktivt mobbar dig. Gå därifrån, engagera dig inte. Eller fråga ’varför undrar du det’? Eller om han kommer med en dum kommentar säg ’jaha’ och gå därifrån. Han vill ha en reaktion från dig eller tom få dig att bli ledsen.
   Sen håller jag med om att han är en pandemi-idiot. Så du kan ju ta upp det som motangrepp…

   Svara

   Avskyr sådana människor. Känns ofta som att de hittar på saker bara för att kunna berätta om det sen. Som om det vore häftigt på något sätt. Säg att det är privat nästa gång han frågar eller låtsas att du inte hörde honom, fråga absolut inte tillbaka bara.

   Svara

   Skulle nån säga till mig att jag har ett tråkigt liv skulle jag svara att jag är i alla fall lycklig. (Som jag hoppas att du är.) Om inte annat får din kollega något att tänka på.

   Och när du får frågan om vad du ätit så svara bara att det är något som ingen annan skulle tycka är gott. Du behöver inte säga vad.

   Svara

    Ts kan också svara men jag är i alla fall inte ful (eller valfritt annat mindre smickrande adjektiv), och titta menande på kollegan.

    Svara

     Säger man något sånt så visar man bara att det han gör lyckas. Det bästa är alltid att bara säga typ ”haha, ja men jag älskar att ha tråkigt”, ”ja, tråkig är mitt mellannamn” eller ”du har sett igenom mig, jag erkänner”. De vill ha en reaktion och försvar. Fortsätt att bara prata stolt om det du gör, om du vill dela med dig, eller säg bara när han frågar ”äh jag vill inte tråka ut dig, berätta om din spännande helg”.

     Svara

      Hellre tråkigt idag än död nästa vecka

      Svara

       Haha tja, med de två valen så är nog alla tråkiga.

       Svara

     Eller säg: ful får man vara, men inte dum. Du har lite att jobba på då va?”

     Svara

   Hade jag varit du hade jag först och främst sagt åt honom, ”Hört något om en pandemi på sistone!??!!”. Vidare, typ nästa måndag hade jag svarat ”denna helg gjorde jag preciiiis som förra helgen”. Liksom, tryck upp det i hans ansikte! Om man är ”öppen” och äger sin skallade svaghet (ditt fall: tråkig helg”, har idioten i fråga ingenting att komma med. Allt det du mår dåligt över, som han bara måste nämna, säg det innan han hinner göra det. ”Jaa kära Nissepisse, jag handlar och du festar vidare så denna pandemi aldrig går över”. Du ska aldrig aldrig aldrig må dåligt över vad som funkar för just DIG! Du är unik, tänk vad coolt att du inte följer normen att sukta sällskap hela tiden (om det nu är normen).

   De perioder jag mått lite sämre psykiskt, har mitt ”avvikande” beteende fått mig att ifrågasätta mig själv och må sämre. Nu skiter jag fullständigt i allt vad som kallas ”normalt”. Är det soligt ute så tänker jag INTE gå ut om jag inte vill det? Bara för att det är soligt? Något vi lärt oss att göra. Kanske ett dåligt eller oviktigt exempel, men hoppas du förstår tankegången. Nyår var en het potatis för mig ett tag. Mådde dåligt om jag inte hade något planerat och gömde det under att nyår är sååå överskattat, när jag egentligen VERKLIGEN ville på fira. Nu kan jag inte bry mig mindre. Det blir vad det blir. Är jag inte bjuden på ett firande så myser jag till det för mig själv, eller så festar jag järnet.

   Sorry, sidospår. MEN! Be aldrig om ursäkt för vad som passar dig bäst! Svara med att det är tur att vi är olika. Att vad som passar honom inte passar dig. Skratta honom rakt upp i ansiktet med ett HUUUUR kan man hata vegansk mat!?!? Tycker det är skitgott!! Vare sig du tycker det eller inte så sätt den jäveln på plats bara!!

   Svara

    Oj vad jag gillade denna kommentar! Är inte TS men du hjälpte nig faktiskt mig nu. Tack 😃🌸

    Svara

    Lille skutt 🐰 – Åh, tack för ditt svar! Smart att äga sin svaghet, ska försöka börja tänka så. Vill inte må dåligt över hur mitt liv ser ut i andras ögon. Är lycklig att jag har mitt eget boende, klarar mig ekonomiskt utan skulder fast jag inte kan jobba 100% pga mitt mående. Sköter mitt jobb och får mer på en dag än han får på 2-3 dagar.

    Håller med dig om det med solen. Får sån ångest när det är fint väder för då borde man vara ute och inte sitta inne, måste få bort det. Vill man vara inne ska man ju vara det.

    Det med maten håller jag med om. Sen om man inte gillar det någon lagat så ser man inte äcklad ut. Inte så att jag tänkt bjuda honom på mat så han behöver ju inte komma med sina åsikter. Undrar hur vissa är uppfostrade..

    Svara

   Först – vad bra att du har kunnat börja jobba igen även om det är tröttsamt. Det tycker jag att du ska känna dig nöjd med för det ger ändå något att orka ”dra sitt strå till stacken” och klara av att behålla sitt arbete. Se det positiva i det (alltför många gnäller över sitt jobb istället för att vara lite tacksamma att de faktiskt har ett!)

   – sedan den där miffot till kollega ska du inte låta komma åt dig. Du vet ditt värde och du vet att du har hundratusentals andra människor runt omkring som gör som du – uppoffrar sig idag för att fler ska kunna överleva till imorgon. Du är en äkta lagspelare som tar ansvar och det kan du vara stolt över – låt den känslan och vetskapen genomsyra varje nervcell och ge dig styrka i ryggraden. Nästa gång han ser dig, nästa gång han börjar snacka behöver du bara ge honom en blick och säga ”Och?” – för det handlar inte om vilka ord du väljer, du kan t.o.m. tiga och vända honom ryggen ifall situationen tillåter. Det är vad du känner och utstrålar som ger effekt.

   Vissa kollegor måste man samarbeta med , det betyder bara att man behandlar varandra artigt och professionellt – klarar han inte av det så kan du ta upp det med din chef eller med facket. Han verkar ha någon form av problem – fint, han får ha vilka problem han vill – men du ska låta sopbilen tömmas vid sidan av dig – inte på dig. Det är bildligt talat men det är vad det verkligen handlar om – låt skitsnacket landa där det hör hemma – i soptunnorna, inte hos dig.

   Till sist – jag överdriver inte om detta med lagspel. Förra veckan dog ytterliggare en kollega till min man ca. 50 år gammal, smittad då han var på kontoret. Han var den fjärde som dog. Vi jobbar båda hemifrån, men när jag måste till kontoret för en uppdatering av datorn eller liknande är det hyper-reglerat med avtalade tider, rapportering, munskydd, handsprit och avstånd. ( Belgien har 11 miljoner invånare och har trots en total lockdown våren 2020 hittills 22 624 döda.)

   <3 Sköt om dig <3 – om några månader kommer det att bli bättre.

   Svara

    Ja det är ju inte att leka med, det här. Kollegan är oerhört ignorant och barnslig och egentligen spelar hans åsikter ingen roll. Egentligen är det ett ärende som cheferna måste ta tag i. Det är mobbning och inte ok. Dessutom gäller restriktionerna alla och hur arbetstagaren agerar på fritiden får här stor betydelse för arbetsgivaren vid eventuell sjukskrivning.

    Svara

    Så bra skrivet. Håller med dig.

    Svara

     ☝ Till Josephine.

     Svara

    Josephine – Åh , tack! ❤ jag är jättestolt att jag är tillbaka på jobbet. Orken jag har läggs på jobbet för det är en självklarhet för mig att man sköter sitt jobb, man ska förtjäna sin lön och inte bara sitta av sina timmar. Den energin som finns kvar sen är till fritiden, önskar såklart det fanns mer av det men stolt över mig själv.

    ”Uppoffrar sig idag för att fler ska kunna överleva till imorgon.” riktigt bra sagt!
    Du har så rätt i det med lagspel. Önska fler kunde tänka så och inte vara så egoistiska.
    Tycker det är hemskt att behöva gå till jobbet när en så nära kollega inte alls sköter sig privat. Tvätta och sprita händerna är inte hans starka sida heller. Hade det bara drabbat honom hade jag inte brytt mig, men blir han sjuk kan han ju smitta mig även fast jag är väldigt noga med att tvätta händer och sprita.

    Vad tragiskt att så många av din mans kollegor dött, och så ung också. Usch, så många familjer som är i sorg över denna pandemin 😔
    På mitt jobb finns inga regler direkt. Dom som kan jobba hemifrån gör det, men sen verkar det som att det är sunt förnuft som dom tänker räcker men alla har ju tyvärr inte det.. jag krävde att vi skulle få handsprit när jag kom tillbaka till jobbet så mina kollegor skulle sprita händerna också (jag har alltid en liten flaska med mig som jag köpt själv). Då märkte han att handsprit bleker kläder, då hade det gått 9-10 månader av pandemin och han hade aldrig spritat händerna. Känns tryggt 🙃🙃

    Svara

  Har han inget folkvett? Förstår att man kan bli ledsen av typer som talar mer än de har förstånd till. Du kanske kan säga till han att tänka mer på vad han säger? Alternativt ta upp med en ev. chef?

  Svara

  Var står det att hen har ett val? Det finns ju även arbeten som inte går att utföra hemifrån? Vilken konstig kommentar..

  Svara

   Ja denna hamnade ju fel….

   Svara

  Okej, en gång för alla – är det möjligt att retuschera kroppen i rörligt material? Måste veta.

  Svara

   Jaaaaaaa. Alla Hollywoodfilmer är retuscherade tex. Men även amatörer kan retuschera, resultaten kanske inte blir riiiktigt lika bra dock.

   Svara

    Har försökt googla för att få info om detta men hittar ingenting. Alltså att retuschera sina egna videos så man ser ut som en alien i princip. Inte för att jag ska göra det, men vill veta.
    Kan Gunilla Perssons dotter Erika ha gjort det med sina videos där hon ser så läskigt smal ut i midjan?

    Svara

     Nej Erika ser nog faktiskt ut sådär.

     Svara

      Älskar ironin.

      Svara

       Är inte ironisk?

       Svara

        Men då får du kolla igen. På bilder som Gunilla lagt ut har hon en helt annan kropp.

        Svara

     Du tror inte att hon opererat sig då?

     Svara

     Först och främst så är det inte speciellt snällt att kalla någon för läskigt smal, ganska nedvärderande till och med. I Erikas fall så tror jag att hon ser ut så, och tar vilder i vinklar och ljus som framhäver hennes smala midja. Jag såg också ut så när jag var runt 17-18.

     Svara

      Det är ju väldigt känsligt om man reagerar på det ordet. Men du får gärna precisera hur du såg ut när du var 17-18 så jag kan precisera att jag syftar på midja-höft ration och inte specifikt midjan enbart. Jag hade också en midja som såg att vara på väg att gå av fram till jag var 26-27 men hade aldrig såna där höfter till det. Höfterna kom sen, efter 26-27. Jag är nog fortfarande läskigt smal i mångas ögon för att vara 30+. Det roliga är också att innan instagram såg man ingen ha så där extrema kroppsproportioner. Undrar varför. 🤔
      Eftersom det är midja-höft ration jag syftar på tycker jag också att det är märkligt att man skulle ha så breda höfter som du påstår att du haft i förhållande till midjan när man är 17 år men förlora dessa höfter senare i livet? De flesta kvinnor ser irl får bredare höfter med åldern, inte att de försvinner. Visst att midjan byggs igen på vissa av ökad fettmassa men att se omänskligt kurvig ut som 17-åring för att sedan förlora kurvorna när man åldras, köper inte det. Så hur menar du?
      Vet inte om du kollat mkt på hennes bilder men bilder som Gunilla lägger upp så ser Erika mer ut så som hon alltid gjort i Hollywoodfru-serien men på Erikas egna bilder är det en helt annan person.
      Jag har svårt att ta in att vissa är så lätta att lura. Seriöst, kolla tjejens bilder från julafton och kom tillbaka och försök övertyga NÅGON om att hon ser ut sådär på riktigt.

      Svara

     Sök på youtube, ”James Welsh” Han gör beauty videos och pratar/visar olika filter influensers pysslar med. Naturligtvis finns det MASSA rörliga filter som gör att man ser ”perfekt” (definitions fråga). Inte bara ”Hollywood” som någon nämnde(?!) Värt att titta på. Sorgligt nog mår jag bättre av att se dessa videos, HUR fejk allt är.

     Svara

   Japp det går. Nu hittar jag inte videon jag såg detta på men du kan i stort sett göra vad du vill utan att den märks att det är retuscherat. Smalare, längre osv. Allt i rörligt material.

   Svara

    Som jag trodde. Varför fortsätter folk att gå på instagram-bluffen då och tror att man kan ha såna där kroppar som vissa avbildar?

    Svara

     Jag hittade en! Ja jag har letat 🧐🤓
     https://m.youtube.com/watch?v=R1jjc45IKwc
     Spola till 05:50 om du inte orkar se hela.

     Svara

      Tack! Den appen gjorde så man blev längre och smalare men går det att göra sig kurvigare med såna appar?

      Svara

  Någon mer än jag som kan känna att det vore skönt att försvinna? Trivs i stort med livet och så men tänker ibland att det vore skönt att bara ja, försvinna. Är detta tecken på depression? Menar såklart inte att jag skulle ta s ….m ….!

  Svara

   Tror alla tänker så ibland?

   Svara

    Nej, aldrig! Verkligen aldrig någonsin känt så.

    Svara

   Undrar ibland samma.. Skulle aldrig ta mitt liv dock men undrar om det är tecken på ohälsa eller ”normalt”.

   Svara

    Ja, precis. Ibland känner jag mig konstig som tänker så. Därav jag undrar om det är normalt eller tecken på ohälsa.

    Svara

     När jag var deprimerad så ville jag försvinna för att det vad outhärdligt att slå upp ögonen och orka med en dag till. Det är som att en våt filt har lagts över livet och saker som var roliga tidigare har helt tappat sitt värde. Sen så kan man vara mer eller mindre deprimerad såklart men jag har uppfattat att det ska hållit i sig i minst 2-3 veckor och att inget hjälper känslan. Nu är jag frisk från min depression men vissa dagar kan jag fantisera om ifall jag bara skulle dra ett snabbt ryck med ratten så skulle allt vara över, eller om jag bara tog ett skutt över staketet på bror eller hoppade ner på tunnelbanan. Jag är såklart inte suicid men jag tror att alla ibland leker med tanken.

     Svara

   Menar du i en positiv eller negativ bemärkelse? Jag har varit deprimerad och känt att det vore bättre om jag inte fanns. Nu brukar jag säga till min man att vi borde flytta till en paradisö! Bara han, jag och barnen typ. Få tillhörigheter och måsten! Det kanske inte är samma sak som att försvinna, men nog kan man vilja byta ut ekorrhjulet mot ett annat ibland.

   Svara

    Mer för slippa allt som känns värdelöst. Så antar att det är negativt. Men självklart kan jag även tänka att det vore skönt säga upp sig och ta en väska för att utforska andra länder osv.

    Svara

     Håll fast vid den känslan istället 👍 och kanske rent av jobba för det, i någon form. Ingenting är omöjligt. Utforska ditt handlingsutrymme och se vad du behöver göra för att komma dit du vill 👍💪 det fixar du!

     Svara

   Jag har haft en djup depression och varit inlagd länge och då var jag suicidal. Jag är frisk nu och mår ”bra”, fast jag vet egentligen inte vad det innebär att må bra så jag tycker mer att jag inte mår alls, varken bra eller dåligt, bara liksom är.
   Nåväl, jag får sånna tankar ganska ofta, att jag hade önskat försvinna. Men i mitt fall tänker jag att det är hjärnspöken, eller så inövade tankebanor att de uppstår lite hur som. Så jag försöker att inte dramatisera det, utan tänker att jag tycker inte så egentligen.
   Aja, lite flummigt.

   Svara

    Nejdå inte flummigt! Bättre att inte må, än att må dåligt! Har också varit där du beskriver. Önskar dig allt gott!

    Svara

   Nån gång kanske. Tänker nog mer på hur märkligt livet är.

   Svara

    Ja visst är det! Märkligt och går fort. Njut av allt du kan. Även om det är när du ligger i soffan och pillar dig i naveln 🥰

    Svara

  Har precis fått en diagnos som 20+. Känns ganska svårt och konstigt att förhålla sig till.

  Svara

   Vad för diagons då? ADHD eller liknande? Du har ju inte förändrats för att du har fått det på papper. Bara förhoppningsvis fått mer rätt att få stöd på olika sätt.
   Du är fortfarande samma person.

   Svara

    Ja precis, men det känns som att andra (dvs familj som vet om) kan se en på ett annat sätt :/

    Svara

     Det håller jag med om. men då får du försöka stå på dig och bygga upp dig själv, bli trygg i dig själv. Du är vuxen och sätter egna gränser för hur du vill att andra behandlar dig. 🙂 Eller hur? Oroa dig inte för det. Du har rätt att må bra. Gör det du kan för att leva ett bra liv, oavsett diagnos. 🙂

     Svara

      Tack för ett vänligt svar ❤️ Hoppas du får en trevlig helg!

      Svara

       Det var så lite så! Detsamma! ta hand om dig. <3

       Svara

   Men jag min dumme jävel undrade vad 20+ var för diagnos. Jag googlade till och med…

   Svara

    Hahah ❤️

    Svara

   Fick också diagnos när jag var över tjugo, alltså neuropsykiatrisk diagnos. Inte kunnat förhålla mig heller, kan känna att jag mest fick den som ett kvitto på att det faktiskt varit svårt, och att det inte var mitt fel.
   Ibland känns det kanske som om det har gett mig dåligt självförtroende och jag har målat mig i alla fördomar som man har mot min diagnos. Men så är det ju inte, en diagnos är ju inte en låda som alla får plats i. Jag är ju jag.

   Svara

    Exakt så känns det! Tack för ditt svar ❤️

    Svara

  Jag är trött jämt! Vad kan man göra? Har pcos om det kan vara en faktor?

  Svara

   Äter du näringsriktig mat, rör dig, får dagsljus och frisk luft? Hur sover du?

   Svara

    Ja allt detta. Sover mellan 7-9h per natt.

    Svara

     Glömde nick hehe.

     Svara

   Järnbrist! Var mitt stora problem/är mitt stora problem och anledningen till att jag är trött jämt. Ingen mens men ändå förlorar jag ständigt järn. Tar inte upp järntabletter via tarmen heller så det är infusioner som gäller. Utreds för orsaken bakom. Men, det är jättevanligt att kvinnor har järnbrist så kolla detta 👍🏻

   Svara

    Precis så var det för mig och det visade sig att jag har celiaki och kronisk inflammation i magsäcken.

    Svara

     Oh, har inte celiaki men är jäkligt känsligt mot gluten. Däremot är både läkaren och jag övertygad om att problemet sitter i magen, dock ingen blödning därifrån enligt avföringsprover. Men har ju IBS och är jävligt känslig för stress, äter omeprazol regelbundet. Ska göra gastroskopi nu. Hur diagnostiserades du med kronisk inflammation i magen?

     Svara

   Kolla dina d-vitaminnivåer och sköldkörteln.

   Svara

    Och ferritin och b12-vitamin.

    Svara

    Men hur gör man? Känns inte som man bara kan höra av sig till vårdcentralen och be dem ta prover?

    Svara

     Jo, det kan man! Bara att säga att du lever hälsosamt, men ständigt känner dig trött och funderar på om du kanske har brist på något. Så gjorde jag, visade sig att jag hade järnbrist. Lycka till!

     Svara

      Tack!

      Svara

     Jo, faktiskt.

     Svara

     Ta privat på tex Werlabs eller liknande tjänst. Där kan du ta alla de olika prover som du vill.

     Svara

   Järntabletter kanske skulle va nåt för dig?

   Svara

   Som någon annan skrev, järnbrist! När jag hade anemi kunde jag utan problem sova över 10 timmar och kände mig alltid trött. Nu har jag ätit järntabletter i två månader och sover mycket bättre och vaknar av mig själv efter 7-8 timmar och är pigg hela dagen. Andra symptom för mig inkluderade väldogt kalla händer och fötter.

   Svara

  Postkodmiljonären – Daniel Svensson som
  Var förra veckan? När ska han vara igen??

  Svara

   Vet inte, men programledaren sa att nu kommer det att dröja rätt lång tid innan du får komma tillbaka och fortsätta.
   Lite störigt att dom inte kan nämna ungefär när han kommer tillbaka. Tycker mest om original versionen.
   Kram:)

   Svara

  Behöver tips och råd.
  Just nu så mår jag så fruktansvärt dåligt psykiskt. Det svänger från dag till dag men depressionen är ett faktum. Min mamma bor hos mig för tillfället då jag inte vågar vara själv pga rädd för att tappa kontrollen och skada mig själv eller ännu värre. Jag ska till läkare på onsdag men vet inte vad hon kommer säga. Allt det här kommer efter en väldigt hektisk period i mitt liv där jag har styrt upp allt i livet då mitt ex struntade i allt. Har gett allt och nu kraschat. Har tidigare haft sånna här toppar och dalar i livet, men har inget minne av att det har varit såhär mörkt innan. Är så jävla rädd för jag vill inte dö! Jag vill verkligen inte! Men när det är som värst så känns det som att det inte finns något annat alternativ. Jag har allt jag vill ha i livet. Är 24 år och har träffat den killen jag vill leva med, har hus, husdjur, jobb osv. Men jag mår så jävla dåligt ändå. Jag vill ju ha ett lyckligt liv med min pojkvän, med barn, vill gifta mig och allt! Men det känns så långt dit just nu. Har tidigare gått på utredning men fick aldrig någon diagnos förutom ”vi tror du är bipolär”. Min mamma är bipolär så det skulle inte vara helt omöjligt. Men jag är så trött nu och jag vill bara ha rätt medicin så jag kan fungera som vanligt.
  Vill bara ha pepp och höra om det är någon som har några erfarenheter eller känner igen sig. Vill bara att det ska bli bra.

  Svara

   Det kommer att bli bra. Du vill ha hjälp och du vill leva. Så, du kommer att leva och du kommer att få hjälp.

   Håll ut. Det kommer att bli bra. <3

   Svara

   Du är ung och har hela livet framför dig❣️

   Din lycka kommer. Du har så mycket att se fram emot.

   Ibland är livet skit. En dag i taget. Du fixar det!

   Ta hand om dig! Varma kramar

   Svara

   Skickar tusen kilo kärlek ❤️ Du är stark

   Svara

   Hej fina du!
   Du är INTE ensam. Jag känner igen mig jättemycket i det du skriver. Min mamma var också bipolär och jag är unipolär (inga manier). Jag har också levt det liv jag alltid velat, men ändå har jag många gånger i livet inte orkat och levt i 24/7 av panikångest. Jag har fått flytta hem till släktingar för att jag inte klarat av mig själv.
   Det kommer bli bättre och det vet du för att du mått dåligt tidigare och det har vänt. Det finns hjälp för dina problem, jag äter idag lamotrigin och är stabilare . Jag kämpar dagligen med mitt och vissa dagar kan jag inte hantera livet, men jag skulle säga att jag mår bra och jag är ofta lycklig. Men fan det är inte så jävla lätt att leva och många gånger undrar jag varför jag ens besvärar mig, men livet är också fint och det går att acceptera att man ibland har väldigt mycket smärta i sig.
   Du har din pojkvän, din mamma och dina husdjur (säkert bra många fler). De älskar dig och du är tillräcklig och det kommer bli bättre för dig ❤️

   Svara

  Hej!
  Therese l har tappat bort sina diamant örhängen för 35-40k…

  Vad är det dyraste du tappat bort?

  Svara

   Mina bitcoins

   Svara

    Hur många stycken?

    Svara

   Diamantring 16000kr. ☹️

   Svara

    Jobbigt!

    Svara

   Datorn. Ca 30000. 16 svettiga timmar senare återfann jag den.

   Svara

    Åh vart hittade du datorn?

    Svara

   Min balenciaga hoodie.. den är alltså puts jävla väck. Vänt upp och ner på hela lägenheten ☹️

   Svara

    Lr har nån lånat den? Jobbigt

    Svara

   Solglasögon för 1200:-.

   Svara

   Min månadslön, 75k.

   Svara

    Är du forskare?

    Svara

     Haha, forskare får inte såna löner.

     Svara

      Nä de har betydligt högre lön.

      Svara

       Aldrig 😂 Forskare är medelklass

       Svara

    Undrar om det var den som landade på mitt konto 🤩

    Svara

   Min första lön. Hade jobbat en och en halv månad för den. Glömmer det aldrig. Var så jävla ledsen.

   Svara

    Så trist och jobbigt!!!

    Svara

    Hur tappar man bort sin lön?

    Svara

     I Sverige vet jag inte riktigt om det går men tex när jag bodde i Australien fick vi checkar som man måste lösa in på banken, jobbigt om man råkade tappa den på vägen 😅

     Svara

   Ring för 25000 😭

   Svara

    Jobbigt!

    Svara

   Jag hade en kostym från Hugo Boss. Måste ha glömt den på mitt gamla jobb. Hade kostat 7000:-. Ingen jättesumma kanske, men den var snygg. Satt som en smäck. Nåja. Den skulle ändå vara för liten idag.

   Svara

   Har tappat bort så många iPhones under åren 😂 alltså säkert en 5-6-7 stycken. //fd partymyra

   Svara

    Jag med!! Helt sjukt. Och sen även digitalkameror, ipods. Herregud vad man festade och trasslade då 🤣🤣

    Svara

   Det dyraste jag tappat bort är nog min diamantring för 170.000 kr. Det var inte kul…

   Svara

  Oförklarad infertilitet. Sen mens, negativt graviditetstest. Sån jävla psykisk terror. Trött på att hoppas, varför testade jag ens liksom. Visste ju att det skulle vara negativt. Jävla helvetes piss.

  Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

    Been there. Det är hemskt. Får du nån hjälp av vården?

    Svara

     Ivf efter sommaren om det inte hänt något innan dess. Gått hos kurator några gånger, men inte varit där på några månader nu. Väntan är hemsk och trött på att pendla mellan hopp och hopplöshet.

     Svara

      Ja, det är vidrigt med all osäkerhet och väntan. Jag hoppas ni ska slippa IVF ❤️

      Svara

       Tack ❤️❤️

       Svara

      Lycka till! ❤️ Har du testat ägglossningstabletter som Letrozole för att boosta ägglossningen?

      Har själv just gjort IVF med äggplockning idag men nu håller ja på och nojjar sönder att min kille hade r*nkat 36 timmar före han lämnade sitt idag till befruktningen. Det stod avhållsamhet 1-3 dagar i instruktionerna från kliniken men man vill ju att förutsättningarna ska vara bästa möjliga när man väl gör detta. 🙁 har någon här erfarenhet av IVF med avhållsamhet bara 1,5 dag för mannen?

      Svara

       1,5 dag är inga problem om ni inte har känd malefactor som orsak. På min klinik ska mannen stanna kvar ungefär en timme på kliniken, så att han vid behov kan ge ett nytt prov ifall tvättresultatet är dåligt på provet han gett och då blir ju avhållsamheten bara nån timme. I USA gör man ofta insemineringar två dagar i rad och då är det väl standard med 24 h avhållsamhet.

       Svara

        Tack!! ❤️ Ditt svar hjälpte mig jättemycket. Är så nojjig över allt och inget just nu.

        Svara

   Kämpa! Jag har varit där med. Ge inte upp ❤️

   Svara

  Åååh jag börjar verkligen känna att pandemin sätter sina spår. Allt känns hopplöst meningslöst och händelselöst och min sambo säger att han bär på en frustration av sitt missnöje med läget som gör att han känner sig aggressiv gentemot andra människor. Känns som typisk manlig depression för hans del och jag har väl säkert den kvinnliga varianten. Det känns inge bra det här.

  Svara

   Tycker man märker av en ökad aggression där ute hos gemene man.

   Svara

    Med betoning på ”man”.

    Svara

    Det är tärande nu

    Svara

   Nej det känns inte bra. Jag håller med.

   Svara

   Min psykolog sa att dom har supermycket att göra och nya patienter varje dag, som känner sig deppiga och nere pga corona och läget.
   Det är ont om tider och jag har varit tvungen att dra ner på mina besök till varannan vecka, pga tidsbristen.

   Så det är nog väldigt vanligt.

   Svara

    Kan tänka mig det! Dock känner jag själv inte att jag skulle behöva gå till psykolog pga pandemin. Har gjort det för ångestsyndrom förut och även utmattning. Men nu med pandemin finns inget sätt att distrahera en från sin ångest eller pigga upp sig i sin utmattning så jag mår dåligt på ett nytt sätt.

    Svara

    fan vad sorgligt. jag har haft väldigt mycket tid att grubbla nu när jag mest sitter hemma och har, med googels, hjälp kommit fram till att jag kanske lider av kronisk depression. Det är liksom inte senaste året jag varit nere utan det här har pågått större delen av mitt liv. Har för första gången verkligen tänkt söka hjälp men… får väl deppa lite till då 🙂

    Svara

     Varför? Sök hjälp!

     Svara

     Nej sök! Du kanske kan testa chattpsykolog?

     Svara

   Samma här, allt känns så otroligt tråkigt. Samma sak dag ut och dag in även fast jag försöker göra roliga saker 🙁 Vi får hålla ut, det är snart över!

   Svara

    När då? Har hört att det kommer ta flera år innan det är som vanligt igen. Typ fem.

    Svara

   Känner samma. Så bitter och arg på alla typ 😑 tror det är oro mest.

   Svara

  Jag har försökt googla men inte lyckats.

  Är det någon som kommer ihåg och vet vad en tecknad serie som handlade om en typ grottmänniska och en ond trex som han slogs mot/flydde från i vart och varannat avsnitt? Olika klaner av grottmänniskor också om jag minns det rätt,

  Såg den på slutet av 90talet, minns den som ganska läskig!

  Svara

   Grottpojken Rai?

   Svara

    Ja!! Den var det! Tack!

    Svara

   Kapten mossa?

   Svara

  Patriciavidelindh ska få sitt femte barn med sin tredje man. De har varit ihop några månader bara, har själv vuxit upp under liknande omständigheter (min mamma hade fem barn med 3 män) och det var faktiskt inte alls roligt..

  Svara

   Det verkar rätt ansträngande med så många iblandade i ens familj

   Svara

   Nu levde hon tillsammans med Linus i 10år och Wilja (hennes första dotter) var bara några månader när dom träffades. Du får det att låta som att hon skaffat barn med tre olika män inom loppet av 3år… Lite skillnad!

   Tråkigt att du haft en jobbig upplevelse pga din mammas val av man/män

   Svara

    Handlar väl inte att man har barn med flera olika (2021 hallå, bonusfamiljer är mer accepterat än kärnfamiljer). Men Patricia har en växel och det är full fart. Det är hela tiden något som ska hända. Har man lämnat sin man efter 10 år kan man ta det lugnt. Hon bor inte ens ihop med sin nya, hur vet hon att de kommer klara av att leva med varandra efter de dejtat i typ en kvart och nu en bulle i ugnen på det? Nä. Man tar det lugnt när de är barn inblandat.

    Svara

   Hennes äldsta dotter var bebis när hennes fd man kom in i bilden. De fick tre barn tillsammans men valde så som många andra att separera. Hon har nu träffat någon hon känner är den hon alltid väntat på och pusselbitarna faller på plats.

   Hon är LYCKLIG och barnen verkar inte fara illa.

   Svara

    Måste ju inte skaffa barn med varenda man man är ihop med?

    Svara

     Eller hur, bara trash som gör så.

     Svara

     Men snälla en relation räknas inte om man inte fått barn med varandra 😂

     Svara

      Hahahahahah 😉

      Svara

    Den bruden har varit fruktansvärt ombytlig och rastlös genom åren! Som att följa en dokusåpa. Så fort hennes ex steriliserade sig fick hon panik, vänstrade och sedan dumpade hon honom. Hennes nya hann hon knappt dejta innan hon var på smällen. Får se hur länge den nya orkar med hennes tempo…😬🙄

    Svara

     Det märks att du inte känner henne, Linus har varit ett svin genom åren! Och bara det att han steriliserade sig utan att spara spermier till framtiden när han visste att hon ville ha fler barn säger rätt mycket om honom som person. Sen vänstrade hon inte, hon var klar med deras äktenskap och relation sedan länge! Men det kanske hade varit bättre att stanna olycklig i ett äktenskap?

     Svara

      Ett svin hur då? Berätta!

      Svara

       Den som vet, den vet. Mer än så säger jag inte! Men den mannen är ingen att lyfta till skyarna.

       Svara

        Jag fattar att du kanske känner Patricia och valt hennes sida, men nu ska jag slå hål på de argument du anför här ovanför som enligt dig ska innebära att han är ett svin.

        1.Steriliserar sig för att han är klar med att ha barn. Det här är så ansvarsfullt att jag inte fattar hur andra inte kan förstå detta. Om han är klar med barn då ser han till att han inte kan göra fler barn. Det är väl självklart? Det vore en grej om de inte redan hade tre (fyra) barn ihop. Diskursen är annars att män inte ens verkar fatta vad deras spermier kan åstadkomma och sedan blir chockade när de gör någon gravid. Du menar även att han ska spara spermier, men hallå? HAN vill inte ha fler barn? Visst man är två i en relation och tyvärr kan jag tycka att den som inte vill går före den som vill när det kommer till barn. Stackars barn som annars hade fått en förälder som inte ville och därför inte är med helhjärtat. Då är det bättre att en skaffar barn på egenhand utan förväntningar på den andra parten.

        2. Om hon var klar sedan länge. VARFÖR VÄNSTRAR HON!? Varför gör hon inte bara slut innan det kommer till en otrohet. Jag skulle i vartfall bli mer sårad av att min partner är otrogen mot mig än om denne är ärlig med att hen är klar med vår relation.

        Svara

         Det är sunt att sterilisera sig om man inte vill ha fler barn men å andra sidan är det väl en dialog man för inom familjen! Om ens partner eventuellt vill ha fler barn måste man förstå att det faktiskt (med all sannolikhet) kommer att påverka ens äktenskap i allra högsta grad!

         Hade han sparat hade ju möjligheten funnits inför framtiden om de velat då. Men det kan diskuteras i all tid och evighet.

         Och att han har varit ett svin har absolut ingenting med steriliseringen att göra, det baseras på händelser under flera år! Hon är lycklig nu och har träffat en fantastisk kille, det är ändå det viktigaste!

         Svara

          Hade du haft samma argument om en kvinna ville göra abort? Ja självklart kan de påverka relationen men det är fortfarande den enskilda individens beslut och därmed INTE en legitim orsak för att vara otrogen.

          Svara

          Hade du haft samma argument om en kvinna ville göra abort? Ja självklart kan de påverka relationen men det är fortfarande den enskilda individens beslut och därmed INTE en legitim orsak för att vara otrogen 🙂

          Svara

        Hej Sandra! Vet att du känner Patricia och vill ta hennes parti. Fint av dig, men du har ju inte direkt rent mjöl i påsen du heller 😁 L har en hel del att säga om dig också! 🤭😉

        Svara

         Patricia har ju bara en vän 😂😂🤦‍♀️ Jag är inte Sandra och hon är inte den enda i så fall som tycker Linus är ett svin! Vi är fler! Bålsta är inte så stort 😉

         Svara

   Min mamma har också 5 barn med 3 män, det behöver inte vara illa för alla bara för att du inte tyckte det var roligt?

   Svara

    Det är sjukt trashigt att skaffa barn med flera män. Eller flera kvinnor om hon hade varit en man.

    Svara

     Tycker att det är värre att stanna i en destruktiv relation och vara olycklig! Det känns så fruktansvärt gammalmodigt att en ska stå ut med ovannämnda för gud nåde om du har barn med två olika män eller fler! För att ha samma pappa, det är det som räknas annars är man trashig enligt dina preferenser! 🤦‍♀️

     Heja kvinnorna som faktiskt LÄMNAR och VÅGAR bilda en ny familj med en ny man!

     Svara

      Visst men sköt det lite snyggt då? Hade ju varit smidigare från början att bara säga att man är done och vill skiljas. Istället för att knulla med sin pt 👍🏼😉

      Svara

   Min guilty pleasure 😂 blev till mig av att se någon skriva om henne. Vill veta ALLT som försiggår i hennes liv.

   Svara

  Skrev för ett par veckor sedan på öppet spår om min tumör och den stora operationen jag genomgick där man tog ut halva överkäken och nästan alla tänder.

  Idag pratade jag med min läkare som ska rekonstruera mig, och nu är det sagt att man ska påbörja allt ”till våren”.. är så rädd men så lättad att dom ska påbörja processen. Det är hemskt att leva såhär just nu.

  Svara

   oj oj! Vad skönt att det går åt rätt håll! Förstår att du är orolig, men det kommer gå bra! Du har något positivt att se fram emot. <3

   Svara

    Tusen tack! Och ja det har jag verkligen, kommer inte få implantaten på en gång, men lån form av ”plast”tänder först och således kommer där finnas tänder när jag vaknar upp efter nästa OP iallafall 😭❤️

    Svara

   Förstår att det måste vara hemskt att leva så! Nu är du iaf påväg framåt och jag håller tummarna för dig!!!

   Svara

    Tack så jättemycket! ❤️

    Svara

   Jag har inte läst ditt tidigare inlägg men vad bra att tumören är väck!! Stora kramar och önskar dig allt gott. Undrar varför de inte börjar snabbare? Är det någon slags läkningsprocess som behövs innan nästa operation?

   Svara

    Precis så, i samband med tumörresektionen så tog man ut en stor bit hud och muskler från mitt lår, en så kallad ’lambå’ som man behövde täppa igen det stora hålet som kvarstod i ansiktet med. Den lambån är fastsydd med blodkärl i mitt ansikte nu & den ville plastikkirurgen ha 3 månaders läketid på innan vi påbörjade nästa steg. Tumören togs ut den 18/1 så nu börjar det iallafall närma sig! Tusen tack för omtanken.

    Svara

   Hur upptäcktes tumören?

   Svara

    Den var rätt oundviklig.. satt i min hon och uppstod hela gommen. 5x5x5cm åt alla håll. ”Som en mandarin” sa dom när den var urplockad. Den påverkade mitt tal, åt upp mina tänder och blödde dagligen.

    Svara

   Åh skönt att sätta igång! Uppdatera gärna / en tandis

   Svara

    Det kan jag absolut göra! Skriver under samma nick när det beger sig.

    Svara

   Heja dig! 💪🏼❤️

   Svara

    Hur upptäcktes tumören?
    Jag pluggar till tandläkare, vill du berätta något om hur de planerar dina framtida tänder?

    Svara

     Det var jag som upptäckte den. Den var rätt oundviklig.. satt i min gom och uppstod hela gommen. 5x5x5cm åt alla håll. ”Som en mandarin” sa dom när den var urplockad. Den påverkade mitt tal, åt upp mina tänder och blödde dagligen.

     Jag ska få implantat, uppe och nere. Rekonstruktionen ska göras med titanskelett enligt IPS prosthetic. Min rekonstruktion kommer vara väldigt unika då professorn som ska utföra den har valt metoden med omsorg i åtanke för min skull med ålder och allt.

     Jag vet inte om man får länka till egna bloggar här(?) men provar lägga in en länk om någon vill läsa mer om allt: https://malignaerica.blogg.se/

     Svara

       Gud vad intressant!! Vi har just börjat med protetiklära så jag är färsk i mina kunskaper men wow vilken cyborg du kommer bli. Måste kännas så häftigt stt få vara med om att det går att rekonstruera. Det är fascinerande hur långt de kommit med kunskaper om kroppen och dess förmåga att komma igen med lite extra reservdelar.
       Jag ska tänka på dig i framtiden och skicka lite extra pepp inför kommande äventyr.
       Och hålla utkik efter dina uppdateringar! 😁

       Svara

    Tack ❤️

    Svara

   Hur upptäckte du tumören? Var det förändringar i tandköttet, en knöl?

   Svara

    En knöl mitt i gommen, den upptog hela gommen. Förstörde mina tänder, gjorde ont och blödde dagligen.

    Svara

  Senaste ÖS skrev någon något i stil med ”det här var spiken i kistan, tack och hej” eller något liknande. Är du här i dag? Hur mår du? ❤️

  Svara

   Åh jag minns den kommentaren, fint av dig att följa upp 😍

   Svara

  Har en sångtext som surrar runt i huvudet, tror den är från en gammal tecknad film jag såg som barn men kan inte komma på vilken. Har försökt googla på texten men inte hittat något svar! Sjukt irriterande.

  Svara

   Skriv ner texten då? 😀

   Svara

   Hur går texten då?

   Svara

    Nu och för evigt (alltid? osäker) ska vi bli ett par, jag ger allt jag har till dig (? osäker på den raden) Jag vet att min kärlek är evig som stjärnornas sken…

    Något likande, kan hända att jag blandat ihop en massa sånger från olika filmer också. Men jag vill typ att det här ska vara en sång😅

    Svara

     Kan det vara Sailor Moon? Gissar vilt!

     Svara

      Njä tror inte det? det är inte intro eller outro låten iallafall..

      Svara

      En tjej med jättelånga flätor. Fjorton år eller så. Herre Gud… Ha ha! Sailor moon is the shit!

      Svara

       ”Men när hon ramla på sin lilla rumpa, du kan va säker på att hon tjöt”?!! 🥴

       Svara

        ”Men så en dag hon möter mystiken och universums iskalla natt hon blir en kämpe, ja en hjältinna
        och får till vän en underbar katt” 🐈

        Svara

   En vecka gick jag runt och sjöng ”livet livet livet livet livet” som är introsång till en cell-sam historia.. du kan ju lyssna på den låten så får du en annan irriterande låt att tralla på

   Svara

    Haha tack men tyvärr så funkar min hjärna så att den samlar på sig alla irriterande visor och spelar upp dem som ett medley så vill inte utöka spellistan🙈😂

    Svara

    Jag hade en sång i huvudet när jag joggade för ett tag sedan, höll så bra takt till den, både med andningen och stegen. Vips var den borta! Och jag kan fortfarande inte komma på vilken det var. Känns som att det var en tupp eller hönor i texten men jag kan inte ens en sådan visa 😃

    Svara

     Kan inte jag också få fast sånger om tuppar och hönor istället för cringeiga kärlekslåtar?😭 Hoppas du kommer på vilken det var tillslut!

     Svara

      Tackar 😃 jag meddelar när den dyker upp igen, så kanske du slipper kärlekslåtarna 🥰

      Svara

       Tack själv!🙏🏻 Kan alltid hoppas men det är alltid minst en som surrar runt i huvudet😍🙈

       Svara

     Psycho Chicken med Weird Al Jankowich?
     Little red rooster?
     Lille gris?

     Svara

    HAHA JA, den dyker upp då och då😂

    Svara

    mitt bäst minne från skolan är när tjockteven hade rullats fram och hela klassen med ljusa stämmor satt och sjöng ”livet livet livet livet”

    Svara

     Ljusa? Hur gamla var ni?😂 minns att vi kollade i grundskolan, MEN också i naturkunskap B😂

     Svara

      mellanstadiet vad det i alla fall. vet inte när killar kommer i målbrottet men de kanske gjorde sig till 🙂

      Svara

   när jag gick i sexan så lyssnade jag varje morgon på morgonpasset och där brukade en låt spelades som jag än idag inte kan komma på vilken det är. Har inte hört den sen dess heller. Det här var alltså 2001-2002 men jag kan än i dag med jämna mellanrum försöka sjunga för shazam eller googla texten så som jag tror att den går.

   Men ni kanske kan hjälpa mig. Jag vill minnas att det är en tjej och en kille som sjunger typ ”can’t remember, can’t forget you, but I blablabla keep on wondering why”

   Svara

    kan även ha gått i 7an eller 8an kom jag på

    Svara

    Addis black Widow – goes around comes around?

    Svara

    Resan till Amerika – somewhere out there?

    Ifall det kunde vara nåt med Don Bluth

    Svara

     Nej inte den! Men jag kom tillslut på vilken film det var – Pingvinen och lyckostenen! Öppningssången när Hubbe försöker hitta en fin sten❤

     Svara

   Kan det vara Svanprinsessan – För längre än för alltid?

   Svara

    Nej tyvärr inte den, trodde det var den först också men texten och melodin stämmer inte in.

    Svara

    Känns som att det skulle kunna vara från en Don Bluth film men är inte helt säker och vill minnas att det är ett kärlekspar som blir separerade ett tag.

    Svara

   Läste textbiten och började tänka på Tummelisa och låten ”Vill du flyga fri”, är det den kanske? 😀

   Svara

    Tänker mig alltså denna:
    https://youtu.be/ewX2tcv0XOg

    Svara

     Nej tyvärr inte😔Var också inne på den ett tag men det är inte den😥 Det är en man och en kvinna som sjunger duett och så är det klassiska 80/90 tals syntar i musiken. Tror den sången spelas i eftertexterna av filmen. Blir så störd att jag kommer ihåg alla de detaljerna men inte själva filmtiteln eller handlingen 😓

     Svara

      Lyssnade nu på https://www.youtube.com/watch?v=rrBXOxEzgZ4 och den är lite lik den jag tänker på, fast med en tjej som också sjunger och med syntar och annan text – alltså den texten jag skrev högre upp.

      Svara

  Nån som har en chihuahua som skulle vilja berätta lite hur det är att ha en sån. Vet att det skiljer mellan individer osv.
  Men jag är inne på att köpa en och har läst rasstandard osv men hade velat veta mer hur de är att leva med i vardagen.

  Svara

   Jag har haft två, den ena var en dröm och den andra en mardröm. Ena stabil, andra nervöst vrak. Kom från samma uppfödare och var halvsyskon.
   Jag tycker chihuahuor kräver mindre än många andra raser. Vad folk än vill säga om det så är de ofta nöjda med att gosa hemma och gå kortare promenader, för det mesta. De jag känner tuggar inte sönder soffan för att den inte får svinlånga promenader eller mental stimulans. De är bra sällskapshundar. Det tråkiga är att om man vill ha lite arbetsglädje i hunden , som jag vill, så är de lite tråkiga. De har inte så mycket will to please och är inte lika lätta att dressera som tex Shetland sheepdog som är en annan ras jag älskar. Det är såklart individuellt, precis som lusten att gå på långa promenader är det. Men nu har jag haft två chihuahuor som jag hoppats ska matcha min aktivitet men nej de har inte gjort det i varje fall.
   Tycker de känns ”mänskliga” på något sätt. Är något i både deras sätt och utseende som gör att jag knyter an mer till dem som individer är vad jag gör till andra raser. Älskar dem för det. De kommunicerar mycket med en. Så näpna och fina, och enligt mig rasen med störst personligheter.
   Gillar man inte skall ska man inte skaffa en chihuahua! De flesta individerna skäller hela jävla tiden. Min första var nog stum för det kom aldrig ett ljud ur honom men den andra skäller på precis allt och inget. Så det är bra om man har kunskap om hur man tränar en hund på bästa (vetenskapliga) sätt så man i alla fall har några verktyg att (kanske) hantera det.
   Inte bra med små hårdhänta barn då de lätt skadas pga sin storlek. Storleken gör dock att de är smidiga att ta med överallt, ofta tillåts på olika ställen man besöker som kanske inte vill ha in en irländsk varghund, lätt att få hundvakt då alla känner att de kan tänka sig att ta emot en så liten hund. Känner mig aldrig låst när jag har liten hund tack vare detta. Vågar dock inte ha på dagis med andra stora hundar. Första chihuahuan dog av ett bett från annan hund så återigen, de är ömtåliga.

   Svara

    Tack snälla för att du tog dig tid att svara.

    Svara

   Jag hade en chihuahua i 15år. Världens bästa hund! Det är en väldigt smart ras som ska behandlas som en stor hund trots sin lilla storlek. Dvs minst 3 promenader om dagen, minst 2-3h om dagen mår de bra av och klarar utan problem. De är lite skälliga hemma och vaktar huset, men jättesnäll bland folk. Men som sagt väldigt intelligenta, så du behöver vara bestämd. Jag tävlade i agility, vi har tränat lydnad och även spår! Älskar att vara med (lätt att ta med) vill sova i knät och i sängen. Riktigt mysig hund!

   Svara

    Tack snälla för svar.
    Försöker samla all info jag kan.

    Svara

    Våra grannar har chihuahuas, de skäller och vaktar intensivt. Väldigt territoriella. Men söta och pigga på ett charmigt vis.

    Svara

   Om du har grannar så skaffa inte.. just pga skallen och ettrigheten…

   Svara

   Har haft min chihuahua i snart 12 år och är världens bästa hund. Lätt att ta med sig och varit lätt att lära och älskar att vara ute och promenera. Visst absolut lite skällig, speciellt när det plingar på dörren, vi har provat i princip allt men får inte riktigt bort det, skäller annars inte speciellt mycket. Gillar att mysa och ta de lugnt men också att leka. Bra sällskapshund som passar i våran familj och bra med barnen, så länge man lär barnen att vara försikig med hunden. Rasen passar ju inte alla såklart, speciellt om man har ett jätte aktivt liv. Men för oss har den passat bra då han orkar och vill vara ute men KRÄVER inte jättelånga promenader osv. Gosig hund som gillar närhet. Och ska behandlas som en hund och tror tror del har förutfattade meningar om Rasen

   Svara

    Tack snälla. Enligt din beskrivning så låter det som en ras som passar oss ❤️

    Svara

  Hur åtgärdar man ett snett leende? Jag har alltid varit lite starkare i ena mungipan så jag har fått ett smilveck på den sidan men inte på andra sidan. Det gjorde inte så mkt tyckte jag men sen har jag gjort lite fillers i läpparna och tycker att det framhävde det snea i mungiporna. Den starka mungipan blev lite uppåtpekande av behandlingen vilket jag var glad över men inte den andra så nu är de ju än mer olika i nivå. Det känns till och med nästan som att jag är ännu svagare i den sidan som varit svagast så när jag ler börjar den mungipan och kinden darra smått. Inget som syns men jag känner ju det, och därför ser jag det.
  Finns det något man kan göra åt sitt snea leende? Ska vänstra ansiktshalvan börja gymma eller vad gör jag? Vill ju ha upp den i samma form som den starka sidan.

  Svara

   Smilveck?

   Svara

    Ja, ett veck som kommer fram när man ler? Som en smilgrop fast ett veck. Och inte lika fint som grop.

    Svara

   Men kolla med en läkare? De kan alla ansiktsmuskler osv! Men om du är orolig för det estetiska tycker jag inte du ska vara det – sneda leenden är sexiga och charmiga!

   Svara

    Vad ska läkaren göra? De kommer väl bara himla med ögonen och tycka att man tar upp viktig tid? Mestadels är det väl det estetiska som stör mig (tycker det likar Jokern med halvsidesförlamning) men jag känner verkligen att det drar ojämnt efter jag la fillers så det är klart jag känner fysisk ”obehag”. Det känns som den svaga sidan blir överansträngd. Vet inte heller hur fillers kunde påverka detta då de ligger i läppen inte i mungipan och absolut inte i kinden (området när folk brukar ha smilgropar).

    Svara

     Behöver du fillers då? I vilket fall så kanske en snutt botox kan hjälpa? Det hjälper ju att jämna till ojämn höjd på ögonbryn och även mot tandgnissel, så det kanske är en fråga om att förlama andra sidan LITE?

     Svara

      Ja jag hade inga läppar alls och såg gammal och sur ut. Är så glad att jag äntligen fått lite volym.
      Botox vill jag helst undvika. Det känns ju tråkigt att sänka den pigga mungipan ner till den trötta mungipans nivå. Får kanske googla om jag kan träna upp den svagare ansiktshalvan. 😄

      Svara

       Kolla faceyoga method..yoga för ansiktet för att motverka symmetri

       Svara

  Har precis sett Tunna blå linjen på SVT, såååå bra serie!!! Nån som vet någon liknande serie jag kan kolla på i väntan på säsong 2?

  Svara

   Inte jättelik men Top Dog på Tv4play? Eller Kalifat?

   Svara

   Kalifat

   Svara

   Är det i den serien som Magdalena graafs nya pojkvän är med i?

   Svara

    Ja.

    Svara

   haha då får du typ se en minut per dag för att det ska räcka tills nästa säsong kommer.

   Svara

   Dööööör för denna serie! Det bästa Sverige producerat.

   Svara

  Jag har blivit ett jävla fetto för att jag rör mig så lite/äter otroligt god mat och efterrätter det senaste året som tröst för att allt är så JÄVLA tråkigt. +7 kg på ett NAFS. Hur tänker ni som är på g att gå ner i vikt? Jag har så sjukt svårt att lägga ner gaffeljäveln. Hur uppbådar man styrkan att välja lätta alternativ eller TA LITE?

  Svara

   Jag är bara trött på att väga ”för mycket” helt enkelt. Vill jag fortsätta på insatt spår, eller vill jag ha förändring?
   Kaloriräkning, motion och små tallrikar gör det lättare att hålla motivationen uppe, för mig.

   Svara

    Åh kör du assiett-tallrikar istället för ”vanliga” och det funkar?

    Svara

   Ät kikärtor och bönor. Det mättar och innehåller fibrer och protein. Fyller ut både frukost lunch och middag med detta sen någon vecka och småäter det även när suget sätter in. Hjälper mig att hålla mig till det nyttiga. Håller lite olivolja salt och peppar på. Blandar ner i mat. Trycker fast några i mosad avocado på mackan osv. Äter som de är.

   Svara

    Fiser du inte satan? Älskar dock kikärtor

    Svara

     Och är vegetarian

     Svara

     . Nej jag verkar vara immun mot det haha. Pruttar Max en gång om dagen.

     Svara

   Det som har funkat för mig är att ta det stegvis och göra det klassiska ”30 dagar för att få in en vana”.

   Först slutade jag dricka läsk (även om jag drack zero så triggade det mig till att äta mer ohälsosamt)

   Sen började jag träna mer frekvent, och de dagar jag inte körde ett träningspass skulle jag gå minst 10k steg.

   Sen började jag med att bara äta onyttiga saker, snacks osv på lördagar och där är jag på sista veckan nu och det går galant. Tycker att ju mer man tränar och är aktiv ju mindre blir sötsuget.

   Utöver det så sover jag nästan alltid samma tider varje natt och det tror jag bidrar också. Försökt hålla mig undan från alkohol också. Mitt nästa steg är att äta bättre och mindre portioner, men det får vänta, någonting måste jag kunna se framemot!

   Svara

   Ät fiberkapslar och mindre mat. Ta en morot istället för efterrätt. Drick mer vatten mellan måltider

   Svara

  Gillar LDs texter, analyser (även om det var mer förr), konst osv på instagram. Samt att jag gillar henne som person då hon verkar skön och rolig.

  Ingen som följer LD kan ju undgått Fayme men jag förstår INTE vad som är intressant med henne? Bara frågor om olika sjukdomar?

  Svara

   Vilka är dina guilty sexiga snubbar eller snubbor? Jag har haft sexdrömmar om Markus Aujulay och Sveriges Överbefälhavare. Hmm.

   Svara

    HAHAHA var inte menat specifikt till dig!

    Svara

     Skrattar så jag gråter här!

     Svara

   Fayme är ju lataste människan som finns? Ställer 100 frågor om dagen till sina följare istället för att bara googla.

   Svara

    Tyckte hon var så mysig förut. Men känns som hon typ har identitetskris nuförtiden🤣🤣

    Svara

   Nä LD har blivit astråkig. Men alla blir vi ju äldre och tappar stinget.
   Fayme är helt intetsägande för mig. Hon känns precis lika ung och oerfaren som hon är. Hon har aldrig gjort något intressant för hon blev mamma alldeles för ung.

   Svara

   Jag följde LD på olika plattformar i flera år och tyckte enormt mycket om henne. Speciellt bra var hon i penntricket tillsammans med Cissi Wallin. Nu har jag lagt ner instagram men lyssnar fortfarande på hennes podd med Fayme. LD var enligt mig bättre förr, dock klandrar jag henne inte det minsta. Hon undervisade och underhöll sitt följe gratis i väldigt många år. Jag har egentligen inte så mycket åsikter om Fayme mer än att jag inte hade följt henne om det inte vore för att hon förekommer i samma podd som LD. Personligen lär jag mig ingenting av henne men det märks att hon gör LD lycklig, kul för henne men två vänner som mest sitter och pratar om hur roliga dom är tillsammans är inte underhållande för mig. Jag förstår känslan, tror att många nära vänner känner likadant men som publik får jag inte ut något av det. Numera orkar jag inte lyssna klart på deras poddavsnitt, men allt har sin tid och jag är nog klar med LD. Saknar dagarna med penntricket men vad ska man göra 🙂

   Svara

    Ja man kan nog säga att Cissi Wallin, som är en eldsjäl och otroligt vass och driven, lyfter den hon har med sig. Fayme och LD blir liksom bara självnöjdhet och fniss.

    Svara

     Till en stor del håller jag med dig. Jag är ju en av numera få (iaf här inne) som verkligen gillar Cissi och hennes driv. Dock var ju LD grym när hon ”körde själv” och också med Anja. Håller dock med om att LD och Fayme inte alls faller mig i smaken. Jag tror att många av LDs följare vill ha hennes feministiska/ politiska driv och inte hennes och Faymes… nu känner jag mig elak men… ja som du säger.. självgodhet. För en lyssnare ger det ingenting.

     Svara

  Tränar hårt och drar ner på kalorier. Hittills händer inte ett skit på vågen. Känner mig starkare, piggare, snabbare och gladare. Skulle gärna vilja vara lite lättare också 😛

  Svara

   Lev ditt liv istället och sluta fokusera på kalorier. Livet kan ändras så snabbt.

   Svara

    Låt hen gå ner i vikt om hen vill.

    Svara

    Det är samma här. Önskar att jag inte ville tänka på vikten. Men jag kan känna att jag är för tung för vissa saker, som löpning till exempel.

    Svara

    Jag kanske måste fokusera på kalorier för att kunna fortsätta leva mitt liv? Det framgår ju inte om jag vill gå ner 100 kilo eller 3.

    Svara

   Har du kopparspiral? Gick inte ner ett piss med den. Östrogenet påverkades av kopparen.

   Svara

    Nej, inget preventivmedel. Jag tror egentligen bara att jag behöver ha lite tålamod, men det är inte min starka sida, haha.

    Svara

     Haha jag är med dig! Fan vad tid det tar

     Svara

   Lyssna på smartare fitness podden så får du lära dig allt om viktnedgång🤗

   Svara

    Men allt de säger är ju KALORIUNDERSKOTT GURKOR

    Svara

     Var är de när jag sitter med chokladkakan på kvällen? Varför sliter de inte bort gaffeln ur min hand när jag saliverar över potatisgratängen?!

     Svara

     Ja för att det handlar om kaloriunderskott? Men de förklarar väldigt tydligt hur man gör, hur man loggar och hur man hittar sin kaloribalans och därmed kan räkna ut sitt underskott. Jag har själv gått ner 15 kg.

     Svara

      Okej jag är imponerad! -15 kg är ingen barnlek!

      Svara

    Det är inte kärnfysik. Kalorier in och ut (cico). Kanske lite motion om man känner sig fancy. Har podden något nytt och revolutionerade?

    Svara

     Nja men för en som inte vet hur man gör så behöver man ju guidning? Tex att förstå fällorna som de flesta hamnar i, som att lägga sig på alldeles för stort underskott under veckan för att sedan käka upp hela kylskåpet på fredag kväll. Det kan tyckas simpelt när man lärt sig men innan är det inte det, tyckte jag iallafall.

     Svara

   Kanske inte det du vill höra men alla fördelar du fått av träning låter ju tio gånger mycket bättre än att gå ned i vikt. Hade gärna gått upp några kilo för att må som du!

   Svara

  Någon som har psoriasis och fått någon effektiv behandling?

  Svara

   Åh läser aldrig om nån som har det!
   Jag fick ljusbehandling för hundra år sen…sen smort med krämer… Men vant mig vid min.. Önskar så det fanns hjälp lr tips.

   Svara

    Ljusbehandling är vad som fungerat bäst för mig. Ångrar att jag slutade med det, ingen ork till att börja så har accepterat skiten.

    Svara

    Det finns många grupper på facebook om ni söker på psoriasis!

    Svara

  Gifta vid första ögonkastet! Senaste avsnittet!

  Svara

   Kollade på mrkoll och sitter med facit. Ska dock inte förstöra – ni får söka själva om ni bryr er.

   Svara

    Ååå va spännande kanske jag ska kolla det med 😬

    Svara

    Jaha? Varför skulle man vilja spoila för sig själv?

    Svara

     Jaha? Varför är du så dryg? Tråkigt liv? Deppig?

     Svara

   Tycker Antons tjej överdrev faktiskt. Visst det är inte kul och de kunde känt av att halva gänget inte uppskattade det och stoppat i tid, men ändå. Går folk runt och är så känsliga?

   Svara

    Handlar nog mer om besvikelse om insikten att hon ät gift med en småstadsbo med skev kvinnosyn och barnslig humor och hon är *-woke-* . Vidrig var hans kompis också som argumenterade emot.

    Svara

     precis. besvikelsen när man inser att killen man gillar gärna sjunger med till björn rosenström…

     Svara

    Har vart i exakt samma situation som henne. Hade just blivit sexuellt trakasserad på mitt sommarjobb där en gubbe stängde in mig och han i ett förråd o tog mig på brösten och tjatade om sex. Senare samma vecka var jag på midsommar fest med killen jag gilla. Han o dom andra börja sjunga den låten och jag mådde så dåligt. Jag började gråta och försökte förklara men fick höra att jag drog ner stämningen och var för känslig som inte fatta skämt.

    Problemet som jag ser det är att många unga tjejer lever med erfarenheter eller varit med om situationer som är extremt skrämmande, och så sitter killar dom inte delar den erfarenheten och skrattar åt det.

    Svara

     är det verkligen exakt samma situation? Visst det kan ha hänt henne men det vet du ju absolut inte.

     Svara

      Nej menade inte att hon har exakt samma erfarenhet men själva midsommarfesten.

      Men hon säger ju att hon inte ens kan gå på krogen utan att bli tafsad på. Många kvinnor känner av det där hotet som liksom hänger i luften. Att någon hon tycker om och litar på skojar om att vara en förövare måste kännas väldigt jobbigt oavsett.

      Svara

     Men alltså, det gubbe gjorde var ju vidrigt och totalt olagligt! Jag hoppas du anmälde eller åtminstone talade med chefen, risken är ju att det eskalerar annars. Ett sommarjobb är inte värt att bli trakasserad!

     Svara

    Ja tack för att en till tycker så. Blir tokig på henne🤯

    Svara

   Dessa hysteriska tjejer som är med i år. Märks att de är en produkt av vår tid.

   Svara

    Eller att män inte utvecklas.

    Svara

     Fast de är ju så PK (iaf Sofia och Susanna) att man blir helt matt.. Dragomir 😅

     Svara

      Vet inte namnen men tjejen som är ihop med alingsåsarn håller jag inte med om men den andra, ja.

      Svara

    Ja att våra hjärnor har utvecklats medans vissa mäns hjärnor är kvar på apstadiet. Hysteriskt.

    Svara

     Män utvecklas visst. Sen att de inte är som ni vill…inte männens fel😂

     Svara

   Susanna som verkligen störde sig på allt ändrade sig helt. Men frågan är ifall Johan biter på naglarna eller gör något som hon inte gillar, hur kommer hon då reagera? Hon verkade så väldigt bestämd över dessa saker

   Svara

   Jag har inga ord över vilka korkskallar som är med här. Susanna anser att hon kan slänga skit på Johan i mer eller mindre alla avsnitt men nu när hon har analyserat sig själv så ska det vara okej att gå till Johan igen. Lars är känslokall och stans korkskalle och jag tycker inte att Sofia (heter hon så?) överreagerade gällande Anton. Hade gått därifrån.

   Svara

    Varför är Lars korkskalle?

    Svara

     Hon öppnar sig och är en känslomänniska och han bryr sig liksom inte. Hon berättar om kyrkan och hur mycket det har betytt för henne under hennes uppväxt och han ba: okej 😁

     Svara

      Om ”intresseklubben antecknar” hade ett ansikte skulle det vara Lars.

      Svara

   Jag har inga ord över de som är med här i år. Susanna anser att hon kan slänga skit på Johan i mer eller mindre alla avsnitt men nu när hon har analyserat sig själv så ska det vara okej att gå till Johan igen. Lars är känslokall och stans korkskalle och jag tycker inte att Sofia (heter hon så?) överreagerade gällande Anton. Hade gått därifrån.

   Svara

   Vill topp tunnor megagifta mig med Elinore!

   Svara

  Nån annan som upplever att veckorna bara flyger iväg, måndag och fredag hela tiden känns det som? Det värsta är att jag inte gör ett skit, varken veckodagarna eller helgerna. På sin höjd tränar jag. Är det därför livet bara passerar framför mig?

  Svara

   Tror det är lite tiden vi lever i med allt piss och alla begränsningar och oro. Du är INTE ensam om detta och jag tror det kommer bli bättre.

   Svara

   Japp. Förstår ärligt talat inte riktigt meningen med livet. Är det då man skaffar ungar eller?

   Svara

    NEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!! Barn är inte svaret! De gör dig mer isolerad och FAST

    Svara

     Haha men lugn, jag var ironisk

     Svara

      Jag är full :}

      Svara

       Härligt!

       Svara

      Pjuh…

      Svara

    Inte jag heller! förstår inte vad jag ska fylla resten av mitt liv av. är noll intresserad av barn och familjeliv annars hade det ju kunna varit en ”lätt” väg ut.

    Svara

     Känner samma. Vill inte ta livet av mig eller så, men känns som att det inte finns nån mening alls med att leva. Tror det är för att jag behöver ha saker att se fram emot, och det är det ju sällan nu.

     Svara

    Det kommer att komma bättre tider! Ni kommer att förstå meningen med tiden, håll ut! Det byggs en fantastisk framtid.

    Svara

  Något som vet om Sarah Dawn Finer gravid? Kollar talang nu

  Svara

   Jag tror det ja

   Svara

   Var inget, läste på expressen nu! Hon var gravid, kul!!

   Svara

   Ja, det är hon!

   Svara

  Hej! Är det någon som har skaffat barn på egen hand? Hur gick du tillväga och vad krävdes för att få igenom det? Gjorde ni det via region eller privat?

  Svara

   Spännande, funderar du på att göra det? Jag har ingen egen erfarenhet men följde en bloggande tjej förut som hade skaffat ett syskon till hennes dotter på egen hand.

   Svara

   Går du i tankar om att skaffa barn själv så vill jag bara säga: Fan vad stark och grym du är! Det är så oerhört modigt ⭐️ Tänker att en ska följa sitt hjärta så att livet blir värt att leva, vare sig det är med eller utan barn. Lycka till!

   Svara

   Känner några vars mammor gjort så. De har inte mått så bra, om man säger så. Så mitt råd är att tänka över allt igen och igen för att kunna förklara detta (själviska) beslut för barnet sedan…

   Svara

    Vilken snipig kommentar. Man skulle kunna argumentera för att valet att skaffa barn alltid är själviskt. Viktigt att komma ihåg att personer som skaffar barn på egen hand går igenom grundliga undersökningar för att se om de lämpar sig som föräldrar (ekonomi, hälsa, socialt nätverk), vilket man inte kan säga om alla andra föräldrar. Det viktigaste för ett barn är inte heller att det finns en klassisk moder- eller fadersfigur, utan att barnet är älskat och tas väl om hand.

    Svara

    Varför i hela fridens namn skulle det vara själviskt att vilja skaffa barn på egen hand? Det finns gott om värdelösa föräldrar som skaffat barn i en parrelation men som inte bryr sig om sina barn, inte tar något ansvar för dem eller bara allmänt tänker på sina egna behov. De har något att förklara för barnen. Tvärtom får du nu en förälder som inte gör annat än drömmer om barn. Heja alla kvinnor som skaffar barn på egen hand! Ni är inte själviska och kommer bli underbara mammor <3

    Svara

    På vilket sätt? Eller varför har de mått dåligt?
    Jag har förvisso sambo nu och vi väntar vårt första barn men träffade honom sent i livet och har absolut tänkt tanken innan på att skaffa barn på egen hand.
    Jag vet att jag skulle göra ett grymt jobb som ensamstående till ett barn (kanske inte till ett gäng ungar). Har längtat efter barn i 15 år. Har två utbildningar som rör barn och har jobbat med barn i 15 år. Har god ekonomi, bra nätverk runtomkring, god hälsa osv.
    Jag har på egen hand bättre förutsättningar än många som skaffar barn tillsammans. Vet att det låter drygt. Men det är så. Det är också hela min dröm och det viktigaste i livet för mig.
    Barn växer upp med skilda föräldrar eller föräldrar som bråkar eller föräldrar med egna problem osv.
    Jag tänker att man som ensamstående absolut kan ge ett barn ett gott och fint liv.
    Självklart kan ungen få frågor kring vem pappan är, va ledsen över att inte ha en pappa, ha funderingar kring identitet osv. Men då får man adressera de problemen och hjälpa barnet att hantera det så gott det går.

    Svara

    Det är ju alltid en självisk handling att skaffa barn.

    Svara

     Men okej att skaffa barn och sen lämna ena partnern x månader senare?

     Svara

    Många kvinnor lever som ensamma mammor ändå, för att mannen inte gör särskilt mkt. Funnits många exempel här i kommentarerna…

    Svara

     Jag fick en dotter 2018 som blev till via insemination i Köpenhamn. Bästa beslutet jag någonsin tagit! Vi har en otroligt stark och nära relation. Är ju en fördel om man har hyfsad ekonomi, fast jobb och en bra bostadssituation. Men annars kör! Jag har haft mycket hjälp och stöd ab och nära och kära och det har ju såklart också varit guld värt!

     Svara

      Eftersom jag gjorde i Danmark så betalade jag för det själv. Läste på mycket innan, och var på besök på kliniken innan själva inseminationen. Man måste lämna intyg på att man är frisk dvs inte klamydia eller hiv, men de testerna gjorde jag i Sverige. Gjorde även en äggledarspolning efter rekommendation från kliniken då jag hade haft klamydia i unga dagar. Den var rätt dyr runt 3000 tror jag, å andra sidan blev jag gravid på första försöket och spolningen kan ha hjälpt till. Jag valde en öppen donator men gör man i Sverige så får man ju inte välja. Stort lycka till hur du än väljer att göra!

      Svara

       Tack! ☺️ Va kul att få höra från ngn som gått igenom detta 🥰

       Svara

  Reaktioner och tankar om gårdagens avsnitt av Gift vid första ögonkastet?

  Svara

   Finns ett inlägg lite högre upp om det

   Svara

  Har börjat kolla på Desperate Housewives. Satan vad jag hatar Kayla! Hon är hemsk!

  Svara

   Ja usch hon är en riktig fittunge som jag brukar säga. Men fan vad DH är bra ändå. Har sett hela serien säkert fyra gånger 😍

   Svara

    Är på säsong 4, avsnitt 15. Lynette gav henne just en örfil. Gah. Det finns två karaktärer i film- och serievärlden jag AVSKYR och skulle vilja ta kål på: Kayla och Scar😡

    Men ja, visst är det! Jag har faktiskt aldrig sett hela serien i ett streck men den gick ju på femman förr så jag har nog sett majoriteten av alla avsnitt men inte i ordning, haha.
    Vilken karaktär gillar du mest?😊

    Svara

     Åh svårt att välja! Kanske Gabrielle. Vilken är din? 😊

     Svara

      Skulle nog också säga Gabrielle faktiskt. Och Mike kanske🤔

      Svara

       Åh ja Mike ❤️❤️

       Svara

    Ja, blev så himla glad när serien dök upp på Disney +. Så bra!

    Svara

    Eller Susan Mayer… Åååh det är så synd om mig. Allt handlar alltid om mig, buhu. Klarar inte av henne.

    Svara

     Haha tycker hon är charmig😅

     Svara

  Nån som kollar på Älskar, älskar inte på Discovery plus? Konceptet är ju kul men känns som ingen kollar på det förutom jag typ? Haha.

  Svara

   Jag har börjat kolla. Har bara sett de två senaste avsnitten. Men det är underhållande. Vad tycker du om hon som ska gifta sig med en massaj? Hon känns inte lycklig.

   Svara

    Kulturkrock extra allt när han flyttar in i en lägenhet i Sverige med hennes tre barn😆

    Svara

     Framför allt för att hennes äldsta barn inte ens vill prata med sin blivande styvfar.

     Svara

    En kollega sa till mig att det är ”ett känt fenomen” att vita, överviktiga medelålderskvinnor åkte och köpte sex av massajer och massajerna endast letar efter en väg in till Europa. Stämmer detta?

    Svara

     Ja. Var på semester i Tanzania och besökte då Zanzibar. Där gick drt runt unga masajer och raggade på vita turister. Såg unga killar med tjocka gamla britter.
     Vet inte om det va regelrätt prostitution eller mer en situation där kvinnorna betalar för en massa saker. Men var går gränsen liksom.

     Svara

     Behöver inte vara just massajer men jag har en vän som har barn med en man med ursprung i Afrika, och hon känner många lite äldre svenska kvinnor som har afrikanska killar som toyboys. Det kan vara att svenskorna åker ner och roar sig, men de flesta går på afrikanska klubbar i Sverige och hittar killar där.

     Svara

   Ja, älskar det! Liksom hela 90-days konceptet. Men den svenska är bättre än vad jag trodde. Dock verkar paren sjukt ostabila. Särskilt han från Japan och göteborgskan (stöööör mig så på henne!), och killen från Australien kommer nog inte stanna många månader…

   Svara

    Australien? 😦 Menar du han från Sydafrika som har en flickvän som tjatar om bröllop och barn? 😭

    Svara

     Ja såklart! Tänkte för fort där 😅

     Svara

    Kan inte förstå hur japanen och tjejen har varit kära eller ens bettet sig på en första dejt! Hon är inte alls inbjudande och han försöker inte alls verkar det som…

    Svara

     Alltså de verkar ju verkligen hata varandra? 🙈

     Svara

   jag och min syrra kollar. massaj-tjejen är mest underhållande. hoppas allt är väldigt klippt för HUR kan man utsätta sig för något sådant. hade smitit hem och bytt telefonnummer eller vad som nu krävs för att slippa kontakt.

   Svara

    Jag tror det är fake. Varför skulle hon åka ner och gifta sig där, utan någon ur sin familj eller vänner?

    Svara

     Det är väl ändå inte helt ovanligt.

     Svara

   Har halvkollat. Såg 90 day fiance och där hände det grejer!
   Intressant att många inte förstår att kulturkrockar lär hända.

   Svara

   Jag följer det då jag i reklamen såg att min barnmorska som jag hade i våras (Sandra som gifter sig med Isaya i tanzania) var med i programmet 😀

   Svara

    Är så nyfiken på henne! Jobbar hon som barnmorska på förlossning eller typ ungdomsmottagning? Jag och en kompis hade en diskussion om detta 😂

    Svara

   Jaaa!! Så nyfiken om skåningen är pappa till Melissa… Gissar nej tyvärr…. Så gulligt med hans styvmamma som är så känslomässigt involverad.

   Svara

   Jag kollar! Älskar skiten. Men inga av paren känns stabila? Antingen förstår de typ inte vad den andra säger (thailändaren och husqvarna-snubben?) eller så är det äckliga gubbar (han med den jätteunga asiatiska tjejen som har en bebis), eller alldeles för unga par som kommit på att de stör sig på den andre parten.

   Svara

  Det mest udda/konstiga nån kille sagt till dig under/efter sex?

  Dela med er 🙂

  Det taskigaste nån sagt till mig var en 15 år äldre kille jag träffade ibland (jag var 16 och kär i honom), om jag inte hade nån snygg tjejkompis han kunde vara med också. Då kände jag mig inte värd mycket. Förstod i efterhand vilket svin han var.

  Svara

   Been there. Undrar liksom hur dessa äldre män inte kan se att tjejen är förälskad? Så himla taskigt att utnyttja det.

   Svara

    Tror de är medveten om det men att de är så jäkla äckliga och självgoda så att de skiter fullständigt i hur de behandlar den yngre tjejen. Jag var iallafall som en dum hundvalp som sprang till honom så fort han ville ha ett ligg.

    Svara

     Samma här. Kommer ihåg att han gömde mig när någon tjej knackade på. En gång skulle jag åka med honom till Arlanda i hans fina Porsche för att hämta upp en vän. När vi väl kom fram till Arlanda så ”fick jag inte plats i bilen” och fick ta tåget tillbaka. Så sjukt nu i efterhand.