Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

614 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När tror ni att vi som är 25-30 ska få vaccin? Tycker det går otroligt långsamt, mina morföräldrar är 80+ och fick sin första dos i veckan, vi är i slutet av mars? 😅

  Svara

   Oktober, november kanske?

   Svara

    Jag vågar knappt hoppas på till
    hösten utan skulle tro om ett år nästan för yngre vuxna om det blir vaccinkrig länder emellan.

    Är så trött på Corona och rädd att bli sjuk.
    Hur har ni som är överviktiga/feta mått ni som blivit sjuka sista tiden av nya mutationen?

    Svara

     Jag har fetma. Blev sjuk i mitten av januari, vet inte i vilken variant. Jag förlorade lukt och smak, kände mig hängig och lite förkyld. Helt återställd idag.

     Svara

     Samma här. Pluggar på universitetet och räknar med distans till årsskiftet.

     Så less, och så rädd faktiskt.

     Svara

   April 2023🤷‍♂️

   Svara

   Idag sa dom i april. Min halvsyster i Arvika ör redan vaccinerad.

   Svara

    Och hon jobbar inte inom vården eller är i riskgrupp?

    Svara

     Jo.

     Svara

      Svara

    Sa de inte maj? Fas4. Och debörjar väl med de äldsta

    Svara

   Tittade in på Maggan Graafs story. Känns som att vi lever i helt olika universum (ja he he Mona var ju också med) där Maggan träffar ett stooort antal nya människor förutom familjen. Inser att jag kommer att bli kallad bitter nu men vafaan alltså, varför stoltsera med att man inte bryr sig ett dugg om andra människor. Orkar inte.

   Svara

    Sluta kapa trådar. Man går längst ner när man vill skriva nytt!

    Svara

     Förlåt, är inte så van att kommentera, gjorde fel.

     Svara

   På pressträffen idag sa dom att de hoppas att 80% av alla som är över 70 år har vaccinerat sig innan slutet av april. Men det beror på leveranserna. Var det Norrbotten som flyttat fram målet nu till månadsskiftet augusti/september.
   Så tyvärr lär det ta tid.

   Svara

    Tror det kommer ta väldigt lång tid åtminstone här i Stockholm. En kollega försökte förgäves få vaccin till sin 75+ mamma men sa att det var helt omöjligt – 10 000 människor ringer på 1000 doser typ.

    Svara

    I Finland är nuvarande datumet i slutet av september för 70% av befolkningen. Och Finland är före Sverige i processen så här långt. Båda länderna får sina vaccinandelar från EU. Så det där målet som Tegnell pratat om att alla ska vara vaccinerade till midsommar känns nog osannolikt

    Svara

    ”Det här kommer troligtvis att innebära att delmålet att 80 procent av alla personer över 70 år ska vara vaccinerade till slutet av april inte kommer gå att nå, konstaterade Emma Spak också.”

    Jag skrev ovan om det, men hade missat att ny info kom i eftermiddag. Alltså ändrades det redan ifrån i förmiddags. Så det kommer ta än längre tid.

    Svara

   Fy vad otäckt det är nu när fler unga blir svårt sjuka i Covid. Vill ha vaccinet NU!!

   Svara

    Killens kusin, hamnade på sin 30-årsdag förra veckan, på sjukan med syrgas.

    Svara

     Har inte full koll men ang VON CHADAUX hittar jag inte ens ett orgnr på deras hemsida??? Och alla kommentarer är borttagna. Står bara en adress i Göteborg. Vad händer

     Svara

     Hade han någon underliggande sjukdom?

     Svara

     Jag fick köra in min man (37 år) klockan 04 på morgonen för några veckor sedan då vi hade corona för att han inte kunde andas och var jätterisig. När vi kom in så kunde han inte syresätta sig och hade otroliga problem med andningen. Han är fd. insatsstyrke-soldat, har en otrolig grundfysik och tränar åtminstone tre ggr/veckan. Det var horribelt att sitta där med våran bebis i bilen och åka ifrån honom, han fick ligga med syrgas och kortison på sjukhuset. Usch!

     Svara

      Usch vad hemskt!

      Svara

   Aldrig

   Svara

   Tror ni att ”vi vanliga” dvs 30-40 friska verkligen behöver vaccinera oss? Jag är tveksam.

   Svara

    Ja. Om inte för egen skull så för alla de som absolut behöver men inte kan ta vaccinet.

    Svara

    Ja! Risken är större att bli allvarligt sjuk av viruset. Dessutom bli risken mindre att viruset muterar till något värre än vi sett.

    Svara

     Kan det inte bli tvärtom om vi vaccinerar oss mot den här milda varianten? Att viruset ’tvingas’ bli mer aggressiv och alltså muterar till en värre variant än om vi inte vaccinerat oss?

     Svara

      Viruset har inte en hjärna direkt.

      Svara

       😴 Men det muterar sig för att överleva.

       Svara

        Nej, evolutionen har ingen riktning. Det muterar inte FÖR ATT överleva. Det muterar slumpmässigt och en del mutationer leder till allvarligare varianter, andra till lindrigare. Om vi kan minska spridningen med hjälp av vaccination och minska mängden virus minskar vi även den totala mutationshastigheten och därmed takten som nya varianter uppkommer med. Jag har en PhD inom evolutionsbiologi. Inte epidemiologi eller virologi, så det är mycket jag inte vet, men hur mutationer uppkommer och sprider sig har jag koll på.

        Svara

     Blir så trött på att folk är så okunniga, sorry, men blir verkligen det.

     1. Viruset kommer troligtvis muteras. Dock så chansen väldigt väldigt stor att viruset blir mildare eller t.o.m försvinner, då virus inte vill döda sitt värddjur.

     2. Corona har funnit hur länge som helst, olika varianter, detta är bara att det råkar vara en aning starkare än dem som redan finns. Och som jag skrev ovan, med den anledningen så kommer corona troligtvis dö ut eller bli mildare.

     3. Av de som får vanlig influensa per år, så dör ca 0,3-0,4% av den. Av Corona dör 0,6.%
     Det är ingen enorm skillnad (som cancer t.ex, som dödar runt 20% av de som får sjukdomen).

     4. Enligt mig är det helt valfritt och upp till var och en att ta vaccin; dels då individuellt är faktiskt Corona inte överdrivet farlig (Visst det kan hända, men majoriteten som dör är äldre eller sjuka). Så för majoriteten är vaccinering helt enkelt ”onödig”.
     Jag är mer rädd för de ekonomiska/psykiska konsekvenser som kommer ske efter detta

     Svara

  Om två veckor åker min man och jag på en 500 km lång resa till en okänd stad för att där föda vårt andra barn, vilket har upptäckts har flera allvarliga missbildningar i hjärtat. Operation blir det troligtvis ganska fort efter födseln, sen flera, flera operationer senare i livet. I bästa fall. Om allt annat går som det ska.

  I och med detta kommer jag att behöva vara från min nyss fyllda tvååring flera veckor också. Han som tyr sig så starkt till mig. Jag har förberett mig så bra det går, pratat med psykolog, pratat ut med mina vänner, planerat allt praktiskt, läst på och haft kontakt med andra i samma situation. Ändå vet jag inte nu hur jag ska hålla ihop genom allt. Genom resten av graviditeten, genom förlossningen, genom sjukhustiden efteråt… ingen fråga precis, ville bara skriva av mig.

  Svara

   Svara

   Åh, jag önskar er all lycka framöver. Hoppas att allt går bra ❤️ Och man klarar ofta mer än vad man tror i sådana stunder, man har liksom inget val ❤️

   Svara

   Du kommer att hålla ihop för att du måste göra det. Man är starkare än man någonsin tror när det verkligen gäller. Hoppas så att allt går bra för er ❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

   Kram ♥️

   Svara

   ❤❤❤

   Svara

   Kära du. In här och skriv av dig när du än vill! Ta en dag i taget. Kanske något ångestdämpande läkaren kan skriva ut för gravida? Typ atarax/lergigan.

   Du kommer ta dig igenom detta, för du är en mamma! Mammor gör det de måste och är därför superhjältar!❤️ En dag i taget.

   Svara

   Jag har gjort samma resa, bor i Norrland men fick flyga ner i v 38 till Göteborg och föda hjärtsjuke sonen. Trots all oro och mitt inre kaos som var kan jag bara beskriva vården och vistelsen i Göteborg som helt fantastisk! Vi bodde på Ronald McDonald bredvd östra sjukhuset, en drömvärld trots allt egentligen handlar om sjuka barn. Allt är svårt att beskriva men jag har bara lovord om allt. Allt det praktiska fungerade så bra och det underlättade så otroligt i allt det jobbiga. Önskar dig all lycka till!

   Svara

   Åh, känner med dig <3 Jag vet såklart ingenting om ditt barns hjärtfel, men ville bara säga att när jag var 3 år gammal så fick jag en lillasyster med allvarliga hjärtfel, och mina föräldrar fick åka iväg med henne till annan stad för operation. Jag kommer ihåg att jag förstod att något allvarligt hänt, men med hjälp av familj och vänner kring oss så hade både jag och mina föräldrar stöd i den svåra situation vi var i. Idag mår min syster hur bra som helst och vi är jättenära <3 Jag hoppas att allt går bra för er, och tänker på er.

   Svara

  Vad tycker ni om årets Big Brother?

  Svara

   Tycker det är väldigt bra. Bra casting och händer mycket. Mycket bättre än ifjol.

   Svara

   Varför är det fortfarande folk som tittar på skiten?

   Svara

    Varför tror man att alla tycker som en själv?

    Svara

    Så sexigt med folk som hånar folk pga vad dom väljer att titta på. Du kollar själv bara på rapport och tunga dokumentärer antar jag?

    Svara

   Helt okej. Det blev bättre efter att Pontus åkte ut.

   Svara

    Tack!!

    Svara

   Big Brother känns väldigt 2004.

   Svara

    Jaha? Går fortfarande utmärkt att titta på.

    Svara

     Bara lite mögel i kanten men det kan man skrapa bort.

     Svara

   Tycker dom har förstört det totalt med studio-konceptet. Och ”bara huset” som dom har klippt ihop är ju bara studio-programmet fast utan studions kommentarer – massa klipp huller om buller utan tidsordning.
   Tappade intresset redan under första veckan pga detta upplägg 🤷🏽‍♀️

   Svara

    Tappade intresset redan under första säsongen🤷🏻‍♀️

    Svara

   Tänker att det är samma sorti av människor som tittar på Big Brother som tittar på program som PH. Varför man väljer att lägga sin tid och energi på sådana program kan jag inte svara på.

   Svara

    Vad lägger du din tid och energi på?

    Svara

    Jag kan! Själv pluggar jag mycket matte och fysik om dagarna. Hjärnan går i ett. Stor lya att hålla ren, djur att ta hand om och en make som jobbar väldigt mycket. I slutet av dagen vill man liksom inte tänka så mycket. Nästan att jag skulle kunna stirra i en vägg. Men så går PH på tv, så tittar på det istället.

    Svara

  Detta med våldtäkter/falska anmälningar. Ni som hela tiden säger att det knappt existerar kvinnor som falskt anmäler män måste vara väldigt godtrogna. Alla kvinnor är inte goda. Det finns manipulerande och onda människor som vill skada, av alla kön. Kvinnor är inte nödvändigtvis trovärdigare än män. Eftersom att vi är fysiskt svagare än män och därför har svårare att göra skada på så vis så är just detta ett sätt att göra STOR skada.

  När ni tar upp hur pass få det är som är dömda för falska anmälningar som ett form av bevis på hur sällan det sker så blir den analysen extremt grund. Även ni måste ju förstå att det finns ett mörkertal även här. Lika som det är svårt att bli dömd för en våldtäkt så är det svårt att bli dömd för att ha ljugit om en våldtäkt.(vilket det ska vara då ingen oskyldig får dömas). Det krävs i stort sett att personen ifråga erkänner då det annars står ord mot ord.
  Är såklart övertygad om att majoriteten av dom flesta anmälningar så har tyvärr en vidrig våldtäkt begåtts men det finns garanterat också ett mörkertal gällande falska våldtäkter.

  Som ett exempel så har min egen brors galna ex-partner tagit det så pass långt att dom bara för att hämnas när partnern har gått vidare med en annan kvinna anmält att han har utnyttjat sina egna barn sexuellt. Bara för att skada på värsta möjliga sätt. Hela den situationen är absurd och hemsk.

  Svara

   Håller med helt! En gammal kompis till mig berättade öppet att hon anmält sitt ex falskt för hämnd för att dumpade henne. Hon satt och skrattade medan hon berättade det här och jag bröt kontakten med henne den dagen. Minns att hon sa att ”han får väl åtminstone betala för att han dumpat mig”. Det lades dock ner pga noll bevis.
   Vet också en kvinna som så gärna ville stanna i Sverige att hon slog sig själv för att det skulle verka som att hennes kille slog henne. Det hade gått så långt att han till slut installerade kameror i lägenheten som han sedan använde som bevis mot henne. Hon misshandlade både honom, sig själv och barnet men ingen trodde på honom förrän de såg filmklippen. Hon blev av med ungen pga att hon slagit hen och pappan fick all vårdnad. Undrar hur många såna fall finns där det inte förekommer någon installerad kamera. Jag tror oftast på kvinnan men inte alltid och tycker få kvinnor passar in i det där änglasyndromet som vissa målar upp.

   Svara

    Metoo var verkligen lika bra som det var dåligt.

    Svara

     Nej

     Svara

   Man beräknar att 0,6% till 2% av alla anmälningar av våldtäkt är falska. Män är statistiskt sätt 82,000 gånger mer benägna att våldta än att bli anklagade för våldtäkt. Detta förändras inte bara för att du har en annan uppfattning/upplevelse.

   Svara

    Statistiken har dock visat sig vara statistiskt insignifikant och har alltså ingen bäring i verkligheten. Det är mycket svårt att bevisa en falsk anmälan .

    Svara

     Snarare är det mycket svårt att bevisa att en våldtäkt har begåtts och att majoriteten av alla kvinnor som har blivit utsatta för en eller flera våldtäkter får se sin förövare gå fri.

     Svara

     I princip alla kvinnor har blivit eller känner någon som blivit våldtagen/ofredad/osv. I princip ingen man känner en våldtäktsman. Att en försvinnande liten procent blir falskt anklagad är inte problemet.

     Svara

      Dock stor skillnad på våldtäkt och ofredande. Jag kan knappt räkna hur många gånger jag blivit ofredad, men våldtagen en gång och det var en annan nivå

      Svara

       Ja självklart. Jag menar bara att varje kvinna är utsatt mer eller mindre, men mer eller mindre alla män blundar för problemet.

       Svara

        Fast män som blir misshandlade, vem tar deras parti? Ingen. Så varför ska vi hoppas på att män ska ta vårt parti? Jag menar bara att man inte kan ta allas strider. Ja, män är problemet, men även kvinnor är det, men det är inget som feministerna vill veta av.

        Svara

         Inte alla määäääään

         Svara

          Fast nej, verkligen inte alla män. Det är ju ren sanning så varför provocerar det? Vem är ni ens som verkligen tror att varenda man är våldtäktsman eller mördare eller gud vet vad?

          Svara

           Nej jag tror inte att ALLA män mördar och våldtar. Det som provocerar är att du förminskar det våld kvinnor utsätts för.

           Ja absolut, jag håller med dig men det här svartvita tänker där man totalt bortser från att det faktiskt finns en hel del kvinnor som anmäler falskt är läskigt

           Ja men vadå ”en del”. Ja självklart men de männen kommer ju aldrig bli dömda när tex män som är med på filmade gruppvåldtäkter inte döms. Har det hänt ens två gånger att en man blivit oskyldigt dömd för våldtäkt?

           Men varför provocerar det? Jag är själv kvinna, har blivit utsatt för ofredande så många gånger att jag knappt kan räkna dem, blivit våldtagen en gång och jag tror på riktigt det värsta om de flesta män. Jag tror de flesta är otrogna svin trots att jag har en fantastisk man. Jag tycker att män kommer undan alldeles för lätt och att vi kvinnor måste sluta hålla dem om ryggen. MEN jag tänker inte heller blunda för att det finns kvinnor som falskanmäler. Försöker bara komma fram till att allt inte är svart-vitt, det är det aldrig och den generaliserande retoriken är dysfunktionell om man vill ha en givande diskussion.

           Vem är ni ens som tror att debatten bokstavligt syftar till alla män?

         Män utsätts av andra MÄN. Helt jävla sanslöst hur kvinnor förväntas kriga för sina förtryckare när ingen annan utsatt grupp förväntas göra samma sak.

         Svara

          Det är ju motsatsen mot vad personen skrev. Vi tar inte männnens strid. Varför ska de ta vår?

          Svara

           Och du kommer nu säga ”för att de är problemet”, men hur ska vi då förhålla oss till en situation där kvinnan är problemet? Ska vi då stötta henne bara för att vi delar anatomi?

           Männen kanske ska börja med att bete sig rimligt, de är ju problemet.

           STOPP. Alltså organisationen mot våld i hemmet erbjuder ju även samtal och terapi för kvinnor som utövar våld så att påstå att inget görs är väl lite much.

      20:21, typisk feministsanning. Verkligheten är verkligen inte sån

      Svara

       Jahapp, tro det då

       Svara

      20.21 Nej problemet med våldtäkter är ju att förövarna har 97% utländsk härkomst! Beträffande falska i hemmet är 1 av 6 falska. Källa Stefan Holgersson RPS.

      Svara

       🤣 kanske i dömda fall och det säger en del.

       Svara

    Ursäkta men vem beräknar det?
    Alla anmälda våldtäkter som inte leder till en dom för antingen våldtäkt eller falsk anmälan är just ett mörkertal för att ingen utom de två inblandade kan veta hur det ligger till. Då är det ju totalt befängt att påstå en viss procentsats.

    Svara

     Vet du inte hur statistik går till? haha

     Svara

      I det här fallet så framstår det som att någon har gissat sig fram men du får gärna förklara hur man tar fram statistik på ett mörkertal.

      Svara

     Dina//

     Var vänlig att svara på detta!

     ”Man beräknar att 0,6% till 2% av alla anmälningar av våldtäkt är falska. Män är statistiskt sätt 82,000 gånger mer benägna att våldta än att bli anklagade för våldtäkt.”

     Att så många okritiskt gillar denna kommentar är faktiskt skrämmande. Vilka är ”man” och hur går det till att beräkna statistik från ett mörkertal?

     För att exemplifiera.

     Säg att det sker 100 anmälda våldtäkter. 9 gärningsmän blev dömda och en blev dom för falsk anmälan. Då är mörkertalet alltså 90 utav 100 vilket är enormt. Hur ska någon få fram statistik på hur många av dessa som skedde eller inte?

     Svara

      Kvinnor kan bedömas trovärdiga av sakkunniga trots brist på bevis.

      Svara

       LOL. Man har alltså gissat sig fram.
       Jag är också väldigt trovärdig även när jag ljuger.

       Svara

    Oj så många som 2%, då händer det ju ändå lite nu och då. Här låter det nästan som att det aldrig skulle hända.

    Svara

     Jag tror tyvärr att det än fler än 2%. Hur denna Dina får 0,6-2% till 82,000 gånger större risk är också en gåta.
     Att 133 personer har gillat det inlägget är ett bevis på hur korkade människor det faktiskt finns.

     Svara

   Det är klart falska anmälningar förekommer. Dock så är detta lätt att diskussionen vänds till att handla om dessa fall än om det stora problemet: mäns våld mot kvinnor. Det är ett enormt, reellt problem över hela världen. Våldtäkt är ett maktmedel och ett vapen i krig. Varje gång det börjar pratas om falskanmälningar när det gäller våldtäkter så handlar diskussionen bara om det och alla de som vill förminska förekomsten av våld mot kvinnor får genast massor med vatten på sin kvarn. Det gynnar ingen.

   Klart inte alla kvinnor är goda, det är det knappast nån som tror. Klart det finns kvinnor utan skrupler som vill hämnas eller få som de vill. De är dock långt färre än de som faktiskt blir våldtagna och det är offren för mäns våld som borde vara fokus

   Svara

    Absolut men det är även problematiskt att nästan lika många män som kvinnor blir misshandlade men att ingen tar dem på allvar och det avfärdas för att ”de är män”. Diskussionen måste kunna innehålla både de som tvivlar och de som är säkra, det kan inte vara så svart och vitt.

    Svara

     Det är män som misshandlar andra män. Problemet är män.

     Svara

      Inte i nära relationer och där finns ett enormt mörkertal.

      Svara

       Sluta gilla dina egna kommentarer

       Svara

      Varför pratar vi inte om varifrån dessa män kommer ifrån? Alla vet. Hela Sverige är ju förändrat till det sämre. Vi kan prata om mångfald och hbtq frågar, men fakta talar sitt tydliga språk.

      Svara

       För att män som våldtar och misshandlar förekommer i alla kulturer i hela världen. Det är inte ett nytt fenomen som kommer med invandringen.

       Svara

        Nej men det har ökat

        Svara

     Att män blir misshandlade i relation används väldigt ofta som nåt slags motargument när man pratar om mäns våld mot kvinnor. Otroligt tröttsamt. Att vi tar upp det stora globala problemet med mäns förtryck mot kvinnor betyder ju inte att vi låtsas om att även män får utstå relationsvåld. De två problemen konkurrerar ju inte med varandra, de kan samexistera.

     Om du tittar globalt kan du på riktigt inte påstå att problemet att män blir misshandlade, våldtagna, kontrollerade och dödade av närstående kvinnor är i närheten lika stort som antalet kvinnor som blir det av närstående män. Det är inte farligt att erkänna att mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem. Det gör inte de män som är brottsoffer mindre värda eller viktiga.

     Redan för 10 år sedan hjälpte kvinnojouren jag jobbade för män som blivit misshandlade i sina relationer. Det ena behöver inte utesluta det andra.

     Svara

     Det finns undersökningar som visar på att många, inte ALLA, av de misshandels fall som är i nära relationer där kvinnor har misshandlat män är en upptrappning av våldsspiralen, att man ger igen. Det är bara att googla fram forskningsrapporter.

     Svara

      Vilket skitsnack. Hur bevisar man ens det? Det är klart att det låter bättre om man säger att man gett igen än att man misshandlat någon. Så nä, jag köper inte det. Och vad säger att man inte ger igen när de misshandlar då? Snacka om att förminska problem.

      Svara

   Arbetar inom socialtjänsten med våldsutsatta kvinnor och barn. Kvinnor som söker skydd.
   Den absolut vanligaste reaktionen från mannen är att anklaga kvinnan och barnen för att ljuga. Ofta påstås att mamman vänt barnen mot pappan. Andra vanligt förekommande argument är att kvinnan hittar på för att få ett boende eller pengar från soc.
   Jag menar därför att precis lika kritiska som ni är till kvinnor som uppger att de är utsatta bör ni nog vara till män som påstår att kvinnor ljuger. Det är förstås helt rimligt och logiskt att männen kommer försöka försvara sig på detta sätt.
   Självklart händer det att kvinnor ljuger, men va gärna lite kritiska till sådana påståenden också.

   Svara

    Här kommer en vinkling. Min mamma sa att min pappa förgrep sig på mig för att vinna poäng i vårdnadsrättförhandlingar. Min pappa försökte kriga för mig men socialtjänsten såg inte detta. Senare fick min mamma en psykos och blev inlagd. Min pappa var den finaste snällaste människan som finns, tycker så synd om honom ❤️ Hoppas därför med mina ord att du alltid försöker vara oberoende även när en pappa säger att mamman inte talar sanning.

    Svara

     *fanns

     Svara

     Feminister kan inte vara oberoende, det är läskigt.

     Svara

      Men håll käften.

      Svara

     Ja självklart herregud. Jättetråkigt att höra att det hände dig. Men ja jag jobbar även med våldsutsatta män eller barn som blir utsatta av mammor. Inte så unikt som många tycks tro. Och jag är inte naiv eller tror att kvinnor alltid är goda. Herregud vilka saker jag sett kvinnor görs mot både män och barn. Men just ni handlade inlägget om att folk tror att kvinnor ljuger och jag ville därför framhålla vanliga mönster i vad förövare använder för ursäkt.
     Föräldrsr som anklagar varandra för saker i vårdnadstvister när det inte finns tidigare kännedom om ärendet ska man såklart alltid ha med det i bakhuvudet.
     Sen har socialtjänsten ingen makt att bestämma vem av föräldrarna du bor hos. Det är tingsrätten som kan avgöra det när det gäller vårdnadsfrågor. Möjligt att socialtjänsten trott pp din pappa men inte kunnat agera då våra lagar inte är uppbyggda på det sättet.

     Svara

   Du är inte feminist, en sak som är säker..

   Svara

   Ja. En närståendes ex anmälde min närstående för stalking när hon förstod att han faktiskt gått vidare och träffar andra tjejer efter att hon gjort slut. En av gångerna hon uppgav som stalking var när min närstående var med mig i ett varuhus för att köpa en grej som jag ville ha. Vi sprang verkligen på henne av en slump. Därutöver ändrade hon sig flera gånger om när, var och hur stalkingen hade gått till. Hennes case höll aldrig hela vägen och hennes advokat bokade hela tiden om och sköt upp court date med alla möjliga ursäkter, men det var ändå väldigt uppslitande för min närstående med en jobbig process som pågick i flera år och kostade flera hundra tusen kronor i advokatkostnader. För att inte säga vad det innebar för min närstående socialt.

   Svara

   Håller med! Makens bästa vän skilde sig förra sommaren och exet anmälde honom för att ha antastat barnen som är 4-5 år. Både polisen och myndigheterna förstod att hon ljög efter intervjuer och gräv.

   Svara

  Nyrakad och kåt, hoppas barnen somnar tidigt ikväll så man kan få till det ordentligt! 😉💋💦🍆😂

  Vilken är den skönaste sexställningen enligt er? Ska han komma i, utanpå eller någon annanstans 🤭

  Kom igen och dela med er nu tjejer! 🎉

  Svara

   Usch, nån äcklig gubbr*nkare vill läsa snusk 🤮

   Svara

    Är kvinna och 30 +, vi kan också vara kåta 🤷‍♀️😂

    Svara

    Hahahhaa nej! Jag är kvinna, 30+. Vi kan också vara kåta 🤷‍♀️😆

    Svara

     Sätter min högra blygdläpp på att du är man

     Svara

     Så du råkar bara skriva som gubbslem? Sure.

     Svara

    Hahah tänkte exakt samma, 100% äckelgubbe-vibbar över språket och emojianvändingen i denna kommentar.
    Till TS; du vet att hela internet är fyllt av porr för just gubbar som dig, va? Varför måste du förpesta en av de få sidor som inte är avsett som runkmaterial?

    Svara

    Det stora skämtet är att det skulle enbart vara perversa 50+ män som svarar, cirkeln är sluten.

    Svara

   Här kan vi snacka Familjelivsvarning!

   Svara

   Känns som en man skrivit denna fråga för att få lite perversa detaljer

   Svara

   Äckel!!!!!

   Svara

   Hahah!

   Svara

   20:01 har du inga gränser din tok. 😝

   Svara

   Hahaha äckelgubbe du får hitta nåt annat att runka till. Ta biltemakatalogen eller nåt.

   Svara

   Det som avslöjar dig är att det överhuvudtaget bara är män som bryr sig om sperma och vart den hamnar. Varför är ni så besatta av det?

   Svara

    Exakt, så uppenbart en porrskadad man som ens pratar om sex på det sättet, någon som inte kan något om kvinnlig njutning och sexualitet

    Svara

    sant

    Svara

    Så jävla sant! ”Stänk”-emojin och vart satsen ska hamna är helt klart manligt vokabulär. Älskar att ingen här går på det. Snopet gubbslem. 😂

    Svara

   Hahaha tjejkväll och ett par glas vin, vi trollar lugn! 😂😂😂 Valet av emojis var bara för att krydda det lite extra 😆, om ni bara visste hur mycket vi skrattar här! Skål från ”gubbslemmet”

   Svara

    Okej, gubbslem

    Svara

     Okej, då är du GabbJoss 🙃

     Svara

      Skulle inte till dig utan Gubbtjejkvällmamman

      Svara

       Gubbtjejkvällmamman hahahaha, är ej ts men ska börja nicka det från och med nu

       Svara

      Jag vet inte vem det är. Men okej, gubbslem.

      Svara

    😂😂😂

    Svara

    Först skulle du vänta att barnen somnar tidigt, sen är du helt plötsligt på en tjejkväll, nyrakat och kåt. Sure.

    Svara

    Sätter båda mina blygdläppar på att detta är en lögn till och att du är man

    Svara

     För tjejer kan inte skriva som män? 😅😂Nej vi tyckte det var sjukt kul att gå in och trolla lite, kliva brutalt över gränsen i utryck, sorry! 😆😂😂 Inga män. Men ni får gärna dela med er tjejer 😉🎉😂😂 Hahahahahaha

     Trevlig kväll! 🥂❤️

     Svara

      Du kan ju inte säga att du trollar om du trollar. Du får IG.

      Svara

      Kan du sluta ingen tror dig. Det roliga här är inte att kommentaren gick över gränsen *tihihihihihi* utan att du på riktigt inte fattar hur uppenbart det är att du är ett gubbslem

      Svara

      Fy fan, det känns som de enda som använder så många emojis är äldre män som försöker skriva som unga kvinnor/tjejer. Ta dig en titt runt i tråden, kvinnor skriver inte som små 12-åringar med 50 emojis, och DET äcklar mig ytterliggare.. varför har du vanan att skriva på det sättet för att få kontakt med tjejer? Hur små är tjejerna du brukar skriva till genom att oskyldigt fråga om var de vill ha sperman??

      Att du sen försöker rädda upp situationen när du blir ertappad genom att säga att ni är ett gäng tjejer som trollar tråden?? Vad är trolleriet? Vad skulle normala tjejer som dricker vin få ut av att låtsas vara en kåt kvinna? Nej herregud, uppenbart en man som försöker rädda situationen

      Svara

      Äckel så fortsätter du att efterfråga ”tips” här är ett, sök hjälp nu..

      Svara

    Snacka om torr humor..

    Svara

    Vad kuuuuul

    Svara

   jag tycker helt klart bäst om när jag får sätta på mig straponen och ge honom en ordentlig omgång 😀

   Svara

    😂😂😂

    Svara

    +1 💪💪😁 helst ska han ha på sig snygga underkläder i spets!

    Svara

     och rakad med en sträng kvar

     Svara

      Eller hur!!

      Svara

      Han får stå på alla fyra och när jag tycker att vi är färdiga får han välja om jag ska skvätta majonnäs eller filmjölk, och var han vill ha det!

      Ts, nöjd så?

      Svara

       För att svara på din fråga ”Anonym” som vill få till det riktigt ordentligt ikväll, som Pink säger, ”It’s just you and your hand tonight”. (U + Ur Hand).

       Svara

   Alltså det här med att han ska komma i, utanpå eller någon annanstans. I couldnt care less. Du kanske tror att det känns något speciellt när mannen skjuter sin stråle rätt upp i tjotan. Då kan jag tala om för dig att det känns faktiskt ingenting. Nada. Det är inte som att det är skönt i sig självt liksom. Bara så du vet. Han kunde lika gärna komma i toaletten så slipper vi kladdet. Värst också är när mannen tycker sig vara klar när han kommit. Som om hans klimax var vår klimax. Nej.

   Svara

    Håller inte riktigt med, alltså bästa känslan är ju att komma tillsammans när han kommer i och vi båda når klimax! Händer inte jätteofta men det om något är galet skönt!

    Svara

     Du talar ju om något annat

     Svara

     Skulle va lika skönt om han fejkade att han kom. Rent fysiskt skulle det inte kännas någon skillnad.

     Svara

  Kvällens bästa musikvideo? Googla på ”She Wants Revenge – Tear You Apart (Official Video)” så finns den på YouTube.

  Rekommenderas!

  Svara

   No shit att den finns på youtube!

   Svara

  Hur länge har ni som är singlar varit det? 7 år här 😅🤷🏻‍♀️ Tappat lite tron om att jag ska hitta nån.

  Svara

   Sen julen 2013 ”🙂”

   Svara

   Alltid.

   Svara

   Jag var singel fram till 30 men nått enstaka korta (3 månaders) relationer . Sen hittade jag ”the one”

   Svara

   Vart hittar man nån i dessa tider? Tinder?

   Svara

   I fem år. Har dejtat vid något tillfälle men är oerhört ointresserad av att inleda relation.

   Svara

   Snart 29 år, tänker inte ändra på det💁🏻‍♀️

   Svara

   I 34 år.

   Svara

  Kvällens bästa musikvideo: googla på She Wants Revenge – Tear You Apart (Official Video).

  Rekommenderas!

  Svara

  Monas läsare och Cissi Wallins följare samlade ihop pengarna (70 000 kr) till skadeståndet Mona blev dömd till att betala (grovt förtal). Nu skriver Mona att större delen av den summan gått till dotterns traumabehandling. Tydligen har inte dom som skulle ha skadeståndet krävt in det och Mona hoppas att dom släpper det. Om dom släpper det kommer resterande pengarna att användas till fortsatt traumabehandling för dottern. Om dom inte gör det så ”löser vi det” skriver Mona. Tankar på det?

  Svara

   Det är väl bra? Eller finns det fler tankar man kan ha om det här?

   Svara

   Ojdå, tog hon det som att pengarna var deras att använda som de vill 🤔 så var det väl förmodligen också, men konstigt ändå att ta emot så mycket pengar och sedan använda till något annat. Traumabehandling borde väl gå att få genom regionen, dessutom.

   Svara

    Monas inlägg finns inte kvar men Camcam skrev så här om det då:

    ”Häromdagen fälldes Mona för grovt förtal och blev skyldig att betala ett skadestånd på 70 000 kr till den man hon anklagat för pedofili.

    Cissi Wallin drog då igång en insamling och redan idag meddelar Mona att hela summan är insamlad.

    Överskottet som kommit in kommer gå till en organisation som hennes dotter kommer bestämma, vilket är fint tycker jag.”

    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2019/04/05/skadestandet-till-monas-universum-ar-insamlat/

    Svara

    Enligt Cissis Instagram samlades pengarna uttryckligen till Monas böter och övriga rättskostnader.

    Svara

    All vård man får genom regionen är ett stort skämt och en fet örfil för alla som betalar skatt.
    Ska man ens ha en chans att bli bättre så måste man vända sig till en privat aktör och då kostar det.

    Svara

     Mmm må så vara, men det verkar som att alla som Swishat pengar gjorde det i tron att de skulle gå till den som blev förtalad, alternativt en organisation som dottern valde ut 🤔

     Svara

  Vem kontaktar man om man är orolig över en ensam äldre?

  Jobbar i butik och har i många år haft en äldre herre som handlar hos oss. Han är väldigt förvirrad och har märkbart att det blivit sämre med tiden. Många gånger är han dessutom in och frågar efter sin medicin, som han själv inte vet namnet på eller vad den är till för. Vilket såklart är oroväckande om det nu är en medicin han faktiskt behöver. Vi vet ju inte, för han vet inte själv. Detta är bara en av ca 10 ”problem” med honom på en vecka (Är ju inte problem så för oss, men oroväckande) Mitt hjärta brister lite varje gång han är in.

  Min uppfattning är iaf att han hade behövt lite hjälp i vardagen och jag kan inte blunda längre. Sen några veckor tillbaka fungerar inte hans kort dessutom, så han betalar kontant. Bara det att han aldrig har tillräckligt med pengar så man får dels plocka bort varor men har också själv betalt mellanskillnaden några gånger… vilket såklart inte är hållbart i längden.

  Han har aldrig sett honom tillsammans med någon, så misstänker att han inte har några annhöriga i närheten (Om än alls) Han känns överlag som väldigt ensam.

  Så vart vänder man sig för att göra någon slags orosanmälan? Hemtjänsten? kommunen?

  Svara

   Socialtjänsten.

   Svara

    Ja, oftast biståndshandläggare! Bra att du observerat honom, ring på måndag 👍

    Svara

   Socialtjänsten i din kommun har yttersta ansvaret för alla invånare i kommunen, kontakta dem så kan de hjälpa dig

   Svara

   Biståndshandläggare. Han behöver nog hjälp.

   Svara

   Så fint av dig att hjälpa en utsatt ☺️

   Svara

   Du ska vända dig till myndighetsenheten. Där sitter biståndshandläggare, vilka jobbar med äldre (bland annat).

   Svara

    Tack alla! Får ringa på månad och de vad jag kan göra 🤗

    Svara

   Jag jobbar på polisens ledningscentral och du skulle kunna testa att ringa 11414 och bli inkopplad till oss nästa gång du ser honom. Om vi inte har så mycket att göra så kanske vi kan ställa upp och skicka en bil för att hjälpa till, ta reda på vem han är om inte annat. Förvirrade åldringar har vi ibland någon minut extra över för. Vet inte vart i landet du befinner dig men hoppas att du får hjälp oavsett. Lycka till!

   Svara

  MASCARA som funkar för korta ögonfransar?! Med korta menar jag typ 3,4 millimeter. Borsten måste vara smal och smidig så att det inte kladdar på ögonlocker!

  Svara

   loreal telescopic, bra pris på cocopanda 🙂

   Svara

   Sweed mascara! Trust me

   Svara

    Tack!

    Svara

  Någon som vet om hårfärg/toning kan bli för gammalt? Har en internsivtoning som jag haft hemma i sju år, borde väl gå att använda utan att håret trillar av, blir grönt och missfärgat väl? Borde väl fungera? Står inget datum. Någon som vet?

  Svara

   Jag skulle köpa nytt, med tanke på allt skit som finns i hårfärg :p

   Svara

   Men nä. Häll det inte i ditt hår. Då kan du ju även använda klorin som munvatten. Nä usch

   Svara

    Förresten, vilken färg o märke. Köp åtminstone inte gammal skit om du vill ha skit… Inte frisör så vet ju inte

    Svara

  Någon som följer Isabella Jedler? Är typ 99% säker att hon skrev att hon hade tagit körkort för ett tag sen, eller iallafall antydde att hon hade det. Nu skriver hon att hon kuggade uppkörningen? Har jag drömt att det hände eller är det någon annan som minns?

  Svara

   Pga staden väckte mkt känslor lol

   Svara

    Hehe, ja, hatar när man kommer till en stad som väcker känslor så man inte kan köra bil längre :/
    Men visst har hon skrivit att hon tagit körkort redan??? Eller var jag full?

    Svara

     Nej hon skrev det

     Svara

   Jobbigt också när Trafikverket/körskolan tillhandahåller bilar med opålitlig bromsar!!!

   Svara

   Följer Isabella och kan inte förstå varför hon inte kan ta åt sig av kritiken hon fick av trafikläraren? Hon lägger upp bildbevis på allt hon kuggade idag, men står inte för något av felen utan skyller bl a på att hon bor i Sthlm och ”har inga möjligheter att åka på t ex landsvägar” (hon kuggades på sväng ut på landsväg). Jag tror inte mina ögon? Åker hon några minuter från Lidingö så hamnar hon snart på lite ”icke – trafiktäta-vägar” dvs landsvägar så att hon skyller på sådant är bara skrattretande!
   Öppna ögonen! Hon skyllde dessutom den misslyckade uppkörningen (med ingripande) på att hon bara övningskört i deras nyaaaa fina bil och att hon nu måste (!) köra GAMLA skruttiga Volvos. Alltså ge mig en kudde, jag skäms.

   Svara

    Haha, ja är beredd att hålla med dig. Alltså, hur tror hon alla andra som har körkort och bor i Stockholm har gått till väga liksom?

    Tror kanske hon var så otroligt inställd på att ta det (därav inlägget där hon typ hintade om att hon hade körkort), att hon liksom inte kunde acceptera att hon misslyckats.

    Kuggade själv uppkörningen 2 ggr innan jag fick körkort, och väldigt många kuggar ju minst en gång. Finns liksom inget pinsamt eller konstigt med det, hade ju varit sympatiskt om hon bara skrivit att det sög att kugga men att hon ska försöka igen och kämpa för att klara det.

    Måste vara jobbigt att leva i en värld där allt man inte klarar beror på andra och yttre omständigheter hela tiden…

    Svara

    Hon kanske kan få ett körkort som bara gäller innanför tullarna och inte för Volvo?

    Svara

   Hon klarade väl teoriprovet i Linköping för några veckor sedan, kanske var det? Mycket fascinerad av henne

   Svara

  Ni som klippt håret kortare (från långt), till nyckelbenen typ, ångrade ni er?

  Svara

   Ja, som fan. Men när jag såg Therese Lindgrens nya frisyr tänkte jag att just den varianten inte hade känts så förfulande

   Svara

   Nej. Jag tyckte att det blev fint och att jag passade i frisyren. Men jag lät det ändå växa ut igen. :p

   Svara

   JAAAA! Typ nästan direkt 🙈

   Svara

   Jag klippte från midjelångt till pixie cut. Har aldrig ångrat mig och haft det kort i över tio år nu. Snyggt, praktiskt, lättskött.

   Svara

    Jag också! Har alltid låtit det växa ut och sedan klippt axellångt flera gånger om, aldrig ångrat det då det blir så lättskött. Men förra sommaren klippte jag pixie från långt hår och har aldrig varit så nöjd. Förespråkar kort hår! Man får mycket komplimanger också (:

    Svara

   JA!! Skitsnyggt men nä. Ångrade 😂

   Svara

   Nä, var superskönt och gillade det …då. Jag var redo för förändring… Nu är det långt igen 😅

   Svara

   Tycker att Axel/nyckelbenslängd är den mest smickrande längden överlag.

   Svara

   Nej inte alls, såå skönt med kortare hår. Har till axlarna el strax under axlarna. Håret växer ju ut fort och är ju inte kort, går att sätta upp också. Så snyggt som Therese Lindgren har det.

   Svara

   Jaaaa! Gör det INTE, har ångrat mig varje dag efter det. 😭

   Svara

    Sweed!

    Svara

     Kommentaren hamnade fel

     Svara

   Jag gjorde det idag, hat fått sjukt många komplimanger av främlingar haha 😊

   Svara

    Åh! Nu blir jag sugen trots att många verkar ångra sig haha

    Svara

   Jaaaaaaaa! Så jobbigt när man inte kan slänga upp håret i en tofs. Men sen är jag en sån person som inte pallar hålla på och fixa håret. Hade man orkat det hade kortare hår kanske varit fint 🤷‍♀️

   Svara

    Haha det är ju mindre fix med nyckelbenslängd? Långt hår kräver ju omtanke för att inte se ut som en rishög, efterbehandling och är så tungt i duschen. Det här är ju bara att ha i volymsprej i botten så är det klart!

    Testa en annan teknik när du sätter upp håret, har noll problem att få en snygg toffs med nyckelbenslängd 😊

    Svara

   Nääe!

   Svara

   Hade hår nedanför axlarna och rakade av mig allt, bästa frisyren ever!

   Svara

   Mitt hår växer som ogräs så det bästa jag vet är att kapa av det till axlarna. Mer lättskött, mindre schampo, lufttorkar på nolltid och behöver inte borsta ut fågelboet – win win!!!

   Svara

   Nej! Bästa jag gjort. Får så fort att tvätta och stylea, behöver inte stylea lika mycket längre och mitt hår är inte alls frizzigt längre

   Svara

  Vart kan man få hjälp med sin c uppsats? Min handledare gav mig två tillfällen á 10 minuter och det var allt så behöver hjälp. Och inte av uppsatshjälpen som tar typ 5000kr

  Svara

   Prata med handledaren om att du behöver mer hjälp. Om det inte hjälper, prata med kursansvarig/studierektor etc tills du får den handledningen du har rätt till.

   Svara

   Om du haft vfu (praktik) kanske din handledare där har möjlighet att hjälpa till. Vet inte vad du pluggar 🙈 jag fick hjälp av min nämligen. Annars byt handledare! Prata med din samordnare.

   Svara

   Skriv till din handledare att du behöver mer hjälp. Precisera vad du behöver hjälp med. Får du inte mer hjälp skicka det till studierektor.

   Svara

   Det kanske finns fackspråk eller liknande på högskolan du läser? De vände vi oss till för det språkliga, medan till handledaren & andra studenter/pier-review för det tekniska.

   Svara

   Jag glömde nämna att kursen är slut och jag är sen med inlämningen så jag får helt enkelt inte kontakta min skola och be om någon annan handledare.

   Svara

    Du kan gå om kursen. Ta kontakt med studierektor alt studievägledare.

    Svara

   Finns en tjej på insta som heter norakhalil hon driver ett företag via insta(som jag självklart glömt namnet på) och tar 100-150kr per timma tror jag för att hjälpa till med texten. DM:a henne och fråga ❤️

   Svara

    Att granska texten och att vara handledare är två olika saker. Anonym 20.05 behöver handledare, inte textgranskare. Vidare skrev hen att hen inte har råd att betala 5000 kr, att textgranska en kandidatuppsats på 30 sidor skulle alltså kosta 3000-4500 kr, det är nog för dyrt också.

    Svara

     Studieverkstad eller liknande, finns i alla fanns på Lunds Universitet och de hjälpte mig när jag skrev min i våras. Hade 2-3 möten på 1-1,5 h och fick särskilt hjälp med inledningen och bakgrunden, sen för metod så finns det ju en mängd böcker att gå efter beroende på kvalitativ eller kvantitativ metod. Beror också på ämne, jag skrev inom samhällsvetenskap och upplevde det inte som svårt att hitta litteratur till metoden. Fundera över vilken del du behöver mest hjälp med så kanske du och din handledare kan bolla det på 10 min.

     Svara

  Någon som använder sidenörngott i mullbärssilke alternativt bambu örngott? Är de verkligen så bra? Är ni nöjda? Var inköptes örngottet?

  Svara

   Har nattlinne i bambutextil. Det är toppenbra.

   Svara

   Ja, sådan skillnad på håret, blir inte alls tovigt med silkesörngott. Sidenselma

   Svara

   Ja. Jajaja. Bästa jag köpt för mitt hår. Köpte på sidenselma.

   Svara

   Tack för svar! Jag har torr hud och brukar fukta innan läggdags men tycker alltid att det ser ut som att fukten sugits upp av mitt örngott (har ett i bomullssatin). Tänkte köpa ett sidenörngott pga det.

   Svara

  Hur motiverar ni er till att tentaplugga?? (inte till er som bara GÖR DET, utan ni som också behöver motivering)

  Svara

   Sluta motivera dig. Ställ klockan på 25 min. Under de 25 minuterna skriver du tenta oavsett. Du får inte göra något annat. Efter 25 min tar du 5-10 paus. Dansa, sjung, drick något, men något slags paus från dator. Sedan 25 till. Efter 3 gånger tar du en lite längre paus men ställer klockan till när du ska börja.

   Svara

   Hitta en karaktär från en serie eller film som du inspireras av och låtsas att du är den, typ Hermione från Harry Potter eller Spencer Hastings från Pretty Little Liars.

   Svara

    Skäms över hur mycket jag låtsas vara Spencer i kombo med Blair Waldorf haha

    Svara

   Inget är bättre motivation än total panik. Köp kaffe och red bull och sitt natten innan. 10/10 funkar varje gång

   Svara

    Gärna lite ångest för att man borde börjat tidigare när man väl sitter där.

    Svara

   Sätt upp tydliga mål som går att bocka av. För jobbigt att bara ”plugga in i oändligheten tills man inte orkar mera”

   Så exempelvis

   Tre veckor innan tentan ska jag ha gjort en gammal tenta.

   Två veckor innan tentan ska jag vara klar med grundläggande kunskapen så som samtliga föreläsningar, lektioner, kapitel i boken.

   Logga hur många timmar du sitter. Tex idag ska jag sitta 7 h effektivt exklusive raster. Jag hade alltid mål att sitta 8 h per dag 5 dagar i veckan o 100% fokus på gamla tentor sista 1,5 veckan typ. Bara kötta.

   Jag har varit noga med att sitta på skolan/bibliotek för disciplin o sen lämna plugget när jag kommer hem. Men det är ju svårt nu. Kanske du kan sitta hos föräldrarna eller i ett visst rum eller liknande.

   Köpa lite snacks som gör dig glad. Glöm inte att tvinga ut dig på träning eller se en film. Sova ordentligt. Men det är en tuff period och slitigt. Men det är värt det dagen tentan kommer. Lycka till!

   Svara

    Ingen orkar vara 100 % pluggeffektiv 7 timmar/dag.

    Svara

     haha va! Jag sitter från 8 på morgonen till midnatt även på helger. Självklart paus på kanske 4h totalt för att t.ex. gå till affären, ta en promenad, laga mat, titta på tv. 7h är inte så mycket, det är ju 8 till 15

     Svara

      Oj!

      Svara

      Vad i helvete? 8-00, 7 dagar i veckan låter heeeelt sjukt? Vad pluggar du?

      Svara

      No offense men måste du plugga så mycket för att klara skolan kanske plugg egentligen inte är något för dig.

      Svara

       Oj tack för tipset! Har om 2 månader läst 5 år men jag tar nog ditt råd och hoppar av 🙂 Jag pluggar så mycket dels för att det är kul, dels för att jag har ett behov av att känna mig produktiv, och dels för att jag har mycket prestationsångest och jag blir stressad om jag inte pluggar.

       Jag är inte den smartaste, nej, men jag pluggar mycket och kämpar på, varför är det mindre värt än någon som bara måste plugga 5h per dag och något som ska hånas?

       SJÄLVKLART så sitter jag inte såhär 365 dagar om året, utan det blir ibland 5 dagar i veckan, ibland 7, ibland 0, beroende på hur utmattad jag är. Jag ville mest göra en poäng att 7h per dag inte på något sätt är överdrivet? Spec inte om det är typ 2 veckor bara inför en tenta, då ska man väl ändå klara av att sitta hela dagarna. Kanske är det du som inte orkar disciplinera dig till den graden som inte ska plugga? 🙂

       Svara

        ”Jag ville mest göra en poäng att 7h per dag inte på något sätt är överdrivet?”

        Det handlade inte om det utan om att ingen orkar vara 100 % pluggeffektiv sju timmar per dag.

        Svara

       No offense men alla läser inte chill utbildningar som är 0 krävande, går inte att säga att någon inte borde plugga pga att den pluggar många timmar varje dag. Att dra en sån slutsats säger mer om dig än TS. Testa att gå teknisk matematik/fysik i en svår skola på mindre än 7h per dag:)

       Till frågan, pomodoro tekniken, 50 min plugg, 10 min paus. Sätt mobilen på flightmode, ha ett mål hur många pass du ska göra per dag. Spring på lunchen. KAFFE!

       Svara

        Pomodorotekniken är 25 min plugg, 5 min paus, inte 50 min plugg och 10 min paus. Grejen med detta är att kunna hålla fokuset 100 %, och det gör man bäst med kortare tid. (Efter fyra rundor blir det paus på 15-30 min).

        Svara

         Kanske fel o kalla detta pomodoro då eftersom det är det dubbla. Men när man gör gamla tentor i t ex fysik brukar en upg ta ca 1h och då är det mer effektivt att göra hela upg och inte avbryta mitt i. Så kanske bäst att ta mer pauser om man inte kan hålla koncentrationen uppe 🙂 det känner man ju av bäst själv!

         Svara

      Och jag tror inte att du är 100% effektiv hela den tiden.

      Svara

   Jag brukade motivera mig med att jag skulle få shoppa loss, äta gott och parta efter tentan! Men nu är ju det inte riktigt möjligt på grund av pandemin. Dessutom ser jag att det är ganska långt ifrån den person jag är nu. Skulle alltså inte rekommendera det 🤔

   Svara

   Planera, planera, planera.

   Svara

   Ett riktigt jävla stresspåslag med lite för kort tid kvar till tentan och sen massor av godis och andra sötsaker. Har inte gått ner i vikt efter 5 års pluggande om man säger så 🙃

   Svara

  Jag såg en annons i Expressen om en ny hårbehandling som heter Eyracure och den låter väldigt intressant. Är det någon som hört talas om den?

  Så här står det:

  Med en enkel applicering kan du reparera håret hemma på bara 10 minuter. Molekylerna i Eyracure binds till håret med hjälp av UV-ljus och skapar en stark koppling som reparerar skador så som försvagningar på hårstrået och kluvna toppar. Efter behandlingen blir håret tjockare, friskare och starkare.

  Svara

   Köp K18 istället, det fungerar faktiskt! 😍

   Svara

    Vad är det?

    Svara

     En magisk inpackning finns bla på Lyko, ditt hår kommer bli som nytt 🌸

     Svara

    Köpte och provade igår, känns lite bättre redan men tror att man skall köra lite oftare som en kur 🙂

    Svara

    K18 hjälpte 0 för mitt hår. Har dock inte dålig kvalité på håret men jag märkte ingen skillnad med K18.

    Svara

  Jag skrev i onsdags att jag var sjuk. Idag blev jag inlagd på sjukhus. Skriver från en kvällstyst avdelning, med armen halvt intrassladi i droppslangen. Vill vara hemma soffan och äta glass 🙁

  PS. Inte Corona

  Svara

   Tråkigt att höra. Hoppas du mår bättre snart 💕

   Svara

    Tack 🙂

    Svara

   Krya ❤️

   Svara

    Tack! All medömkan hjälper 😛

    Svara

   Vad tycker du om sjukhusmaten?

   Svara

    God. Jag fick potatis, kycklingsfärsbiff och två olika sorters sås. Det fanns tre rätter att välja på. Inte gourmet, men helt okej 🙂

    Svara

   Usch vad trist. Vad har hänt? Kommer du behöva ligga inne länge?

   Svara

    Någon konstig halsinfektion som fått hela halsen att svullna upp. Fast bara på utsidan. Har en stooor knöl, mår väldigt dåligt och har superlågt blodtryck. Dom vet inte riktigt, men jag pumpas med antibiotika. Hjälper inte det skär dom upp knölen. Hua, hoppas antibiotikan hjälper!

    Eftersom vi inte riktigt vet vad som är fel vet jag inte heller hur länge jag måste stanna.

    Svara

   När jag blivit inlagd känner jag mej jättetrygg. Men varit så dålig och härligt att bli ompysslad och få vård.

   Svara

    Jag känner mig verkligen trygg och alla är så väldigt snälla. Men jag hade ju hellre varit frisk och hemma, så klart.
    Lite obehagligt när inget är som vanligt och man inte riktigt vet vad som händer, tycker jag.

    Svara

  En i sonens klass eller paralellklass har fått Covid. Har varit gansks lugn men nu blev det plötsligt läskigt. Sonen är hos sin pappa hela lovet så blir han sjuk blir han väl det där. Är riskgrupp och känner mig lite löjlig att jag börja noja nu.

  Svara

   Du riskerar väl alltid att bli smittad. Hur är du rädd först nu?
   Du släpper iväg ditt barn till skolan. Har han munskydd? Handlar du som vanligt?
   Det jag menar med detta är- det borde inte komma som en chock först nu vilken risk din son är utsatt för. Bara för att det är först nu du fått ett fall svart på vitt. har säkert varit många fall i din närhet, innan detta.

   Svara

    Ja jag vet. Min mamma har tex varit sjuk. Vet inte varför jag började noja just nu.

    Svara

    Men snälla, ”släpper iväg”. Vad ska hon göra då, vi har skolplikt!

    Svara

     Ja. Jag vet det. Men ens instinkt som mamma borde vara att hålla sitt barn hemma. vissa lagar går ju uppenbarligen emot modersinstinkter.

     Vissa flyr landet, flyttar till Finland och Åland för att föräldrars rättigheter inte är stora nog i Sverige att skydda sina barn. (bland annat.)
     Min uppfattning är att svenskar generellt är som en flock får. Gör som alla andra, även om man innerst inne anser att det är fel och till och med skadligt.
     Det finns de som håller sina barn hemma i Sverige också. Men då riskerar de att bli anmälda och bli av med vårdnaden av sina barn vilket är helt sjukt i ett demokratiskt land.

     Jag skulle ALDRIG skaffa barn om jag bodde i Sverige. Om jag någonsin väljer att skaffa barn, så får det bli i Finland i så fall.
     Bara för att en lag är på ett visst sätt, innebär det väl inte att man kan ha starka instinktskänslor som säger att denne lag är fel?

     Svara

   Tycker inte alls att du är löjlig. Förhoppningsvis blir inte ditt barn sjuk. Det går nog oftare än vad vi tror i klasserna i skolan. Får mail ibland att nån är smittad och att vi ska vara uppmärksam. Tycker också det är otäckt, helst med den brittiska mutationen som är så mycket mer smittsam (här i länet står det för 85% av bekräftade fall) och smittan har tredubblats på några veckor. Jag är också i riskgrupp så förstår din känsla.

   Svara

  Någon här som gjort en dyr operation för utseendets skull? Hur kändes det att betala den stora summan och hur kändes allt efteråt rent psykiskt?

  Svara

   Ja brösten. Kändes skitbra, fattar inte varför jag inte gjorde det tidigare. En timme, några dagars helvetessmärta men aldrig mer en tanke på något komplex. Ångrar inte en krona, ser det som en investering i mitt välmående.

   Svara

    Vill verkligen operera mina. Tunga hängiga, stor vårtgård. Min kille får aldrig se mig utan tröja, bara om jag ligger på rygg. Sen har jag jättehängig hud på dem. Världens stretch. Försöker acceptera men what to do – ser ut som skit! Vad betalade du?

    Svara

     Jag betalade 60,men gjorde ett mini-lyft och implantat. Kan rekommendera nordiska kliniken om du bor i Stockholm och Patrik höijer:) livet är för kort för att må dåligt av sina bröst så gör research och tänk över ditt val noga och lycka till om du gör en 💐🌸

     Svara

   Flera personer nära mig har gjort det och tycker så fruktansvärt synd om dem. Denna ängslan liksom…
   Men jag har haft tur med generna, förstår om man har komplex för något men att alla ska se att man gjort ngn kosmetisk operation känns så..pinsamt och sorgligt?

   Svara

    Alla ska väl inte se om man gör det diskret.

    Svara

     Man ser ju hos de som man träffat innan operationen. Klart man inte ser det på ”någon på stan” som gjort det smakfullt men menar hos bekanta. Så sorgligt!

     Svara

      Zlatan har ju gjort näsoperation och anser inte att det är sorgligt tbh.

      Svara

       Klart det inte är sorgligt men dessa bittra människor kommer inte på något bättre att säga om folk de antagligen känner sig hotade av

       Svara

    Alla ska se? Lever du under en sten i Dalarna eller? De flesta operationer syns inte om de görs av en bra kirurg

    Svara

     Det syns oftast, men det är inget man kommenterar eller frågar om.

     Svara

     Det är klart att det syns?

     Svara

    Dom kanske vill att det ska synas? Ville dom ha ett naturligt utseende hade dom väl inte opererat sig tänker jag, det syns ju oftast när någon har opererat något, tex brösten som några skrev 🙂

    Svara

    Håller med dig, hos de som man känt innan eller som gör det uppenbart ger en väldigt osäker vibe men mår de bättre av det så ska de såklart göra det

    Svara

    Vad provocerad jag blir av din kommentar. Hur ung är du som tycker någon annan är pinsam och sorglig?
    Tänk jag känner precis tvärtom. Tycker de är starka och modiga som vågar ändra något de inte är nöjda med. Jag själv har en krokig näsa som jag alltid har stört mig på men aldrig vågat göra nånting åt. Jag är idag 40+ och ja, jag vet inte på vilket sätt jag skulle vara bättre än den som vågade? Är det verkligen bättre att gå runt och må dåligt över något? Och menar du verkligen att människor ska låta bli att ändra något för att sånna som du tycker de är pinsamma och sorgliga. Jeesus.

    Svara

   Ja, brösten, i ett baltiskt land. Kändes inte jättemycket i plånboken (som det hade gjort här hemma i Sverige) och är otroligt nöjd med min sjukhusvistelse, hur jag blev omhändertagen och ompysslad.
   Hade inte speciellt ont efteråt heller, men tror jag har relativt hög smärttröskel.
   Nu 5 år senare är jag fortfarande supernöjd med resultatet och allt runt omkring.

   Uppmanar ingen. Jag tänkte länge och läste på om kliniker både här hemma och utomlands.

   Svara

  Alltså alla ni som menade att ni inte saknar hålen i övre hörnen på påslakan! What?! Ok när man bäddar rent men att bara skaka till ett täcke som knögglat sig – det är ju asjobbigt numera! Sämsta beslutet ever att ta bort dem. Jävla korkade amerikaner 😉

  Svara

   De ljuger

   Svara

   Jag sprättar upp och gör egna hål.

   Svara

   Vart har de tagit bort det? Sist jag köpte på Jysk fanns det kvar. Ikea har jag köpt ifrån ibland och man blir ju galen innan man får ordning på det 😱

   Du som sprättar upp, syr du sen så det inte rispas?

   Svara

    Japp, syr med sicksack

    Svara

     Aha, räcker det?

     Svara

      Absolut att det gör.

      Svara

   Köper alltid från Gant, bra kvalitet och hålen är kvar!

   Svara

  Anna Books senaste på storyn. Hon hade en florist?(uppfattade inte riktigt) hemma som planterade blommor åt henne. Och givetvis bjöd hon på fika (inomhus, hallå avstånd?). Den som fikade ville så gärna dricka te i Annas egendrejade koppar 🥰 Hahaha skulle vilja hört det samtalet ”Åh vart är dina fina koppar som du gjort själv, vi kan väl dricka ur dom”

  Svara

   Fick floristen också färsk vatten? Vila och matsäck innan hemfärd?

   Svara

    Haha ja i en nybäddad säng 😅 Fint bäddad förstås 👏🏻

    Svara

    Och var vattnet kallt?

    Svara

     Vattnet höll isbastugrader -64

     Svara

     KALLT vatten 🤩🤩🤩 med hemmagjorda isbitar i 🤩🤩🙏🏻

     Svara

      Kom att tänka på storyn för några veckor sen då hon skrev två gånger att och hon My varit iväg och den köpt med mat hem till ALLA. Varför hon betonade ALLA har jag ingen aning om men blev nyfiken, brukar nån få vara utan? 😂

      Svara

       *sen köpt med

       Svara

   Har anmält dom inläggen. Absolut smygreklam !

   Svara

  Jag är i en lite jobbig period just nu gällande min kropp… Brukar för det mesta vara ganska nöjd med min kropp, har egentligen inga stora utseendekomplex. På senaste tiden har jag dock börjat gå upp i vikt mot min vilja. Vet inte om det beror på stress eller något annat. Jag är extremt hungrig och sugen på mat hela tiden, kanske därför jag har gått upp i vikt. Tvingar mig att inte äta så mycket, men det känns liksom fel och ätstört. Suget efter mat försvinner inte heller. Vad är era tips för ett hållbart sätt att hålla vikten på en stadig nivå? Vill förbli fit och hälsosam och inte belasta kroppen med extra kilon som kan komma till ju äldre man blir.

  Svara

   Sluta äta godis socker och såser och träna lite varje dag.

   Svara

    Och drick krom tabletter från svenskt kosttillskott. De är så bra. Och deras fibertabletter. Och drick två glas vatten innan varje måltid

    Svara

    Godis försöker jag verkligen sluta med, har blivit en del tristessätande nu under corona. Men tack!

    Svara

     Köp kromtablettwr från svenskt kosttillskott, de är superbra tar bort mitt sötsug helt. Deras fibertabletter är också riktigt bra och gör en mer mätt. Drick två glas vatten innan varje måltid

     Svara

      Och ät sockerfritt godis istället för vanligt? Typ lohilo glass pandy godis (jätte gott), såna där bars utan socker. Sånt får mig att inte äta riktigt socker på månader och jag håller vikten men får ändå äta gott.

      Svara

    ❤️Sås❤️

    Svara

   Menar alltså att jag vill vara nöjd med hur min kropp ser ut, men viktigast är ändå att kroppen ska må bra och inte bära på några överflödiga kilon. 🙂

   Svara

   Jag har förut hållit på mkt med sport och kunnat äta i princip vad jag vill, har fått lära om mig till att lyssna mer på min kropp och vad den ”behöver”. Och då inte på ett ätstört sätt utan mer neutralt, som en bensinmätare på bilen. Förut kunde jag liksom äta fyra mackor med ost och bregott efter en stadig lunch och innan en precis lika stadig middag, det behöver min kropp verkligen inte! Även om det är gott hehe, men mer najs att kanske ta en frukt istället och sen inte känna sig mätt redan innan fredagsmyset liksom.

   Svara

  Tips på bra ögonbrynsvax/gel?

  Svara

   Bobbi brown

   Svara

   Anastasia brow freeze

   Svara

  Vad har ni för tips gällande examensarbete? Vill inte skriva för mycket men eventuellt ska jag och personen jag skriver med dela på oss mitt i arbetet. Är det värt det? Eller ska man bara bita ihop och göra det tillsammans? Eller hinner man göra ett helt eget på några veckor? Inte hela men vissa delar som ska vara klara om några veckor.
  Vet inte helt vad jag ska göra faktiskt..

  Svara

   Bita ihop, fokusera på arbetet ni ska göra istället för på varandra. Vad säger handledaren?

   Svara

    Ja det blir kanske att bita ihop. Vi har ej pratat med handledaren än. Detta kom upp nu under em. Ska fundera i helgen hur jag ska göra. Går det bara att fokusera på arbetet och inte ha så mycket kontakt med varandra?

    Svara

     Det är ju lite svårt att svara på när du inte skriver vad problemet är, men tror absolut att det går även om det försvårar en aning. Allt är ju upp till er 🙂

     Svara

      Det är väl lite kommunikation och ambition av arbetet. Jag trodde vi hade samma ambition av arbetet, men tyvärr inte :-/.

      Svara

       God kommunikation hjälper inte om problemet ligger även på ambitionsnivån. Så det är kanske bäst om du gör nåt eget. Annars får du acceptera den lägre nivån eller skriva om hela uppsatsen själv om du vill ha högre nivå.

       Svara

        Sant. Har också tänkt om detta är där det brister på ambition nivån. Tack för tipset, ska ta de med mig och fundera I helgen!!

        Svara

   Om ni delar på er, vad ska ni skriva om? Ni kan väl inte skriva två uppsatser med samma frågeställning?

   Svara

    Tror att den ena av oss eventuellt behåller det vi skriver om och den andra får ”hitta” nytt att skriva om. Tror inte att man kan ha samma frågeställning? Men har ej pratat med handledaren än så det går kanske.

    Svara

     Nej, det går inte med samma syfte och frågeställning. Eventuellt kan ni använda samma material men ha olika syfte och frågeställningar (om det nu går att ha flera på materialet).

     Svara

      Ja det hade kanske varit bra om man kunde återanvända källorna. Tänk alla timmar man har lagt ner på att läsa och sammanfatta mm.
      Men jag ska fundera i helgen hur vi ska göra. Men svårt :-/

      Svara

       Konsultera din handledare! Berätta hur det är på riktigt och fråga om råd.

       Svara

        Ja, det kan jag göra. Tack, behövde den påminnelsen om att göra det 😅.

        Svara

         Berätta på öppet spår på nästa vecka hur det gick!

         Svara

   Jag skrev min kandidatuppsats på 4-5 veckor men jag hade en glasklar syfte/frågeställning + material redo. Analysen av materialet tog en helg, resten av tiden skrev jag själva arbetet. Stress, ångest, bråttom var enormt men på något sätt lyckades jag få ihop det. Fick B för arbetet på en institution där det är svårt att få bra betyg. Usch, ryser bara jag tänker på den processen, aldrig igen.

   Svara

    Okej tack, då har jag kanske en chans. Jag hade ett alternativ som jag ville skriva om så tror kanske att jag kan få ihop något. Det som känns svårast nu, är väl isåfall metod delen och komma på en bra frågeställning.
    Usch, alltså att skriva detta arbete ger mig lite magknip.

    Svara

     Om du försöker skriva snabbt nåt eget måste du få handledaren ombord så att du får snabb feedback längs vägen på det du skriver. Det är inte alltid handledare har tid på extra arbete då de sällan är bara handledare utan har massa andra arbetsuppgifter också.

     Svara

      Det är sant. Brukar vara svårt att få tag på handledare.. Jag får se helt enkelt hur jag gör. Ska fundera i helgen.

      Svara

   Usch låter som en jobbig situation. Lycka till!

   Svara

  Jag håller på att fila på min c uppsats, men känner att jag är ute och cyklar. Ämnet ska beröra högerpopulism i Europa/Sverige men jag är liksom inte ens säker på vad jag ska skriva om. Högerpopulism i Europa och dess orsaker känns alldeles för brett. Sverige? Hur ska jag nischa det? Är desperat och frågar därför här..

  Svara

   Det hjälper alltid att välja en tidpunkt att studera 😊 jag hade antingen valt 90-talet eller 2010-talet. Din metod kan också hjälpa med avgränsning.

   Jag skrev min c-uppsats om vänsterpartiets miljöpolitik över tid. Skrev från 60-talet till idag men skrev uttryckligen att jag bara skulle studera partiprogram och det som har rubrik miljö/klimat. Då blev det inte så stort ändå 😊

   Svara

   Så nischat som möjligt skulle jag säga för att underlätta dels avgränsningen av datan, men också för att uppnå tydlighet när du redovisar slutsatserna. Tex undersöka högerpopulistisk retorik inom ett visst sammanhang under en viss period.

   Svara

   Alltså filar du uppsatsen eller planen för uppsatsen? Låter som det sistnämnda då du inte ens vet vad du ska skriva om. Hjälper inte din handledare med att gränsa ämnet/ta fram en frågeställning?

   Svara

    Egentligen båda två. Har skrivit ungefär 60% av min uppsats men den är liksom överallt så jag håller på att omplanera.

    Svara

     Aha, ok.

     Svara

  Vad tycker ni om farsan som sköt sönder sonens dator för att sonen hade försovit sig? 😄

  Svara

   Skön!

   Svara

   Jag hoppas soc kopplas in omgående. Den där farsan är ju farlig!

   Svara

   Han hade väl fått nog av att sonen satt uppe till mitt i natten?

   Svara

   Förstår hans frustration, men hjälp! Var befann han respektive sonen/resten av familjen sig vid dådet?

   Svara

   Det är ju bara sjukt och otäckt att vissa män tycker att våld är en lösning. Vad hände med att prata med sina barn och sätta gränser?

   Svara

    Du tror inte att de har testat det?

    Svara

  Jag skrev i ÖS i onsdags att jag skulle ha intervju för en praktikplats och att jag var nervös.

  Tack till er som peppade och kom med tips. Intervjun kändes super bra och framförallt en person var väldigt positiv mot mig. De har tyvärr inte hört av sig än så det börjar ju såklart kännas helt kört. De hade haft 300 sökande till tre platser, och intervjuade 9 personer till dessa tre platser. Så, jag vet att jag ska vara glad och stolt över att ha fått en intervju, men jag vill så gärna få en av dessa platser.

  Men, jag klippte mig idag! Visir på frisören och munskydd på mig. En snygg kille skriver till mig, och jag fyller år i morgon 😊😄

  Svara

   Vad roligt att det gick bra! Som du skriver, så bra att vara en av nio. Och ännu finns möjlighet att få plats! Du får hålla oss uppdaterade på både praktikplatsen och killen 😊

   Svara

    Tack, jag ska kalla mig Praktikant fixar kille i ÖS när jag skriver om det 😄

    Svara

  MASKED SINGER SVERIGE!! Huuur kul? 😍

  Svara

   Är ponnyn Ellen Bergström? 🦄

   Svara

    VET INTE?? Haha jag trodde det skulle vara lättare 😂 Sååå fina masker!

    Svara

   Men varför gissar dom på sådana som det omöjligt kan vara?? Så jävla irriterande.

   Svara

    Haha men ja?! Tänkte samma sak, varför gissar de på människor det 100% inte är? Lena PH på någon som inte låter som henne för fem öre?

    Svara

   Vilka röstar när det är förinspelat och utan publik?

   Svara

    De var ju lite publik?!

    Svara

    Han sa ”publiken och de på skärmen” så antar att de på skärmen i bakgrunden va inbjudna den dag.. Men reagerade också på det 😂

    Svara

   Det är ju kasst

   Svara

    Tyckte inte jag 😃 Tur vi alla är olika 😄

    Svara

   Första måste vara Erik Grönwall! Godismaskinen

   Svara

  Hur jobbigt är det att ha 3 barn jämfört med 2? Tänker relativt tätt i åldrarna.

  Svara

   Har inte så tätt mellan våra, de är 7 år, 4 år och minsta bara en månad. Tycker inte det är särskilt jobbigt än, men det kanske kommer så jag ska väl inte vara alltför kaxig. Men det är himla mysigt att ha tre barn 😍

   Svara

    Tycker dina har perfekt ålder emellan sig, för dig. De kan liksom prata och ni kan förstå varann. En vän har två under två. Fyfan säger jag bara! Ska göra som du ja!

    Svara

   Mycket.. Inte fler än barn föräldrar i familjen borde va ett mott! 😄

   Svara

    Motto..

    Svara

   Hur långt är ett snöre?

   Svara

   Mina är 1, 4,5 & 6. Var tusen resor värre att gå från ett till två barn om du frågar mig. De stora har väldigt glädje av lilla och vice versa! Rekommenderar (so far…) bara faktiskt!

   Svara

   Det hade jag tyckt var jobbigt men alla är olika 🙂 har två år mellan 1 och 2, fyra år mellan 2 och 3.

   Svara

   1 eller 2 är bäst!

   Svara

  Vilken signatur i detta kommentarsfält suckar ni åt när ni ser?

  Svara

   Anonym definitivt.

   Svara

    Ja, den där anonym är sjukt spammig och irriterande

    Svara

   Din.

   Svara

   Finns ju knappt några nick längre..

   Svara

   The real hmm

   Svara

   Lewis (?)

   Svara

   Den där killen alla här älskar, vars ord är en lag och skall lydas till punkt och pricka!

   Svara

    Vem?

    Svara

  Ammar och allt jag kan tänka på är Marabou popcorn. Har aldrig cravings och speciellt inte efter choklad men jag vill äta den dygnet runt hela tiden.
  Vad för annat kan jag äta som substitut med så få kalorier som möjligt? Alternativt är det något jag saknar i kroppen som skapar detta sinnesjuka sug?

  Svara

   Ät lite choklad fan!

   Svara

    Jag äter inte lite choklad, kan äta en chokladkaka om dagen, lätt. 😅

    Svara

     Kör på!

     Svara

     Så länge du ammar så go for it! 😅 Sen är det värre om du fortsätter efter ammandet! 🙈

     Svara

   Åt 200-400 g Marabou Mintchoklad när jag ammade mitt första barn. Gick ändå ned 1-2 kg i veckan. Amning kräver energi.

   Svara

    Ja kan äta samma mängd utan problem men går inte ner. Går inte upp heller men behöver gå ner.

    Svara

     Tror att jag fick mycket draghjälp av att barnet under en lång period bara kunde sova om man gick på promenad, så jag var ute och gick runt tre timmar om dagen. Sedan var det nog något hormonellt också för jag kände hur kroppen gick på högvarv i flera månader, det liksom surrade i kroppen hela tiden.
     När jag fick fler barn kunde jag inte äta choklad och gå ner eftersom jag blev mycket mer stillasittande.

     Svara

      Promenader går jag hela tiden men det surret hade jag också önskat😬

      Svara

   Popcorn och choklad? 😁

   Svara

   Är mer mat!

   Svara

  Twistshake-kaoset, nån som har tea?

  Svara

   Osäker på exakt vad du menar? Har twistshake men hittar ingen produkt som heter ”Tea”? 😅

   Svara

   Va? Te?

   Svara

   Berätta mer!

   Svara

   Det är tydligen inte första gången de massanställer nya medarbetare för att sedan avskeda dem dagar innan provanställningen tagit slut, finns mer fakta i Västerås tidning VLT..

   Svara

    Även att det skyller på att det blev ”ekonomiskt ohållbart” att ha kvar dessa tjejer, när det finns lediga tjänster på tex arbetsförmedlingen?

    Svara

     Det är olagligt att provanställa någon utan att ha intentionen att det ska övergå till fast anställning. Om de annonserar till samma tjänst hela tiden med 6 månaders mellanrum är ju det ett tungt bevis på att det de gör är olagligt.

     Svara

  11 timmar från avlämnat hemtest för covid till provsvar. Imponerande snabbt ändå! Negativt var det också. 🙌

  Svara

   Typ 97% av alla hemmatester är negativa. Det betyder inte att 97% inte är smittade, utan att typ 80% inte har tagit testet ordentligt

   Svara

    Vilken muntergök du är!

    Svara

     Jag säger bara sanningen 🙂

     Svara

    Min kille misslyckades med sitt första test men då fick han veta att provet inte var ”godkänt” och han var tvungen att ta om.

    Svara

    Nu fattar jag ju att du överdriver, men det är alltså ofta de visar fel? Hemmatest, är det såna man gör själv som man hämtar på apoteket, eller tar på sig själv på teststationer?

    Svara

     Jag överdriver faktiskt inte. Det är extremt många som fått ett negativt test, men ändå haft antikroppar när de testat en tid efteråt. Det kan vara att man testar sig för tidigt, för sent, för lite eller helt enkelt fel.

     Svara

     Man får dem hemskickade (inStockholm iaf). Man kan väl inte hämta nåt på ett apotek när man är sjuk ju?!

     Svara

      Man skickar ju någon att hämta och lämna åt en givetvis.

      Svara

    Kan inte ens förstå varför Sverige kör med hemtester då ingen kan ta den rätt och resultatet visar fel! Vi har här att man åker till sköterska som tar det, om jag skulle göra samma själv skulle ja absolut avbryta innan man ska för det är ju så j*vla obehagligt!

    Svara

  Hur funkar det rent praktiskt att leva som ”trollmorsan” (instagram), alltså att ha 15 barn? Och ett till påväg? Ett barn har dessutom fått en bebis och bor fortfarande hemma.

  FÖRSTÅR INTE hur planering, handling, matlagning osv går till? Hur samtalar man ens vid matbordet? När hinner man städa huset? Utvecklingssamtal? Förflyttning med bil????

  Svara

   Jag vet inte, man måste fan vara stressimmun…

   Svara

   Jag har släktingar med ungefär lika många barn. Ju äldre barnen är desto mer får de hjälpa till hemma, städa sina egna rum, har oftast nån dag i veckan som de gör disk eller lagar mat. Så det går 🙂

   Svara

    Ofta måste de ta hand om yngre syskon också.. Sorgligt…

    Svara

     Ja, fattar inte varför man på sätt och vis ”tvingar” sina äldre barn att hjälpa till med de små syskonen. Man kanske inte borde skaffa fler barn än man kan ta hand om🤔

     Svara

     Jag håller med er. En stor del av min släkt är religiösa och använder inte preventivmedel pga det så därför blir det många barn.

     Svara

      Men om det är en religös grej så kan man ändå förstå det, trots att jag personligen tycker det är bananas.

      Svara

   Ja, det undrar jag med, speciellt då en del av barnen har nån diagnos (diabetes, npf har hon nämnt).

   Svara

   Men framför allt HUR kan man ge alla barnen den uppmärksamhet de förtjänar?

   Svara

    Det kan man inte, har svårt att tro annat.

    Svara

     Nej exakt, så hur fan kan man var så egoistiskt?

     Svara

      Det är ju nåt sjukligt… Samlarbeteende eller vilja att va speciell?

      Svara

    Det kan man inte. Det blir ju upp till barnen när de senare växer upp med diverse emotionella problem…

    Svara

   Någon skrev att hennes man nästan hamnat i fängelse pga inblandning i någon härva. Någon som vet mer?

   Svara

    Bedrägeri. Finns som på lexbase

    Svara

   Känner man ens alla i familjen? Hur många toaletter finns i huset?

   Svara

    Hahaha good one!

    Svara

  Har precis signat för mitt första heltidsjobb. Går till psykolog en gång i veckan, hur funkar det? Vet att man får gå till läkaren, tandläkaren, på begravning o så på arbetstid. Men hur ofta får man vara borta egentligen? Enligt chefen och kollektivavtalet är det frihet under ansvar som gäller med flextid o så. Vet inte om jag kommer vilja berätta för nån att jag går hos psykolog eftersom det är känsligt för mig. Måste jag det? kan inte sluta gå hos psykologen heller.

  Svara

   Använd din flextid och berätta inte varför på jobbet. Gå till psykologen kl. 8 på morgonen eller kl. 15, 16 på eftermiddagen.

   Svara

    Det är inte alltid möjligt att gå på morgonen eller eftermiddagen utan måste gå mitt på dagen ibland.

    Svara

     Försök ta lunch i samband med besöket kanske?

     Svara

     Nej, men när man förklarar psykologen så försöker nog hen göra sitt bästa. När jag gick hos psykologen hade jag ett väldigt flexibelt schema (pluggade) och psykologen sparade morgontider/senare eftermiddagstider till dom som jobbade. Så mina tider var utanför dessa tider.

     Svara

   Jag skulle ta det med facket 😊

   Svara

   Har du flex så är det nog inget problem. Du kommer snart märka vilka tider och dagar du inte kan vara borta och när det funkar. Så länge du levererar lär det inte vara nåt problem.

   Svara

   Man får inte gå till sånt på arbetstid hos alla arbetsgivare, ofta måste man ta ut tjänstledigt för det.

   Svara

   Klart du inte får gå till läkaren och tandläkaren på arbetstid… Du får ta ledigt / flex / semester

   Svara

    Jag får gå på läkarbesök på arbetstid

    Svara

    Jo, det får jag. Det stod uttryckligen i kollektivavtalet att tandläkarbesök, läkarbesök, begravningar etc får ske under arbetstid. Jag frågade om just detta när jag signade och chefen visade var det stod svart på vitt. Så det är inte så himla klart, du, så du kanske inte ska mansplaina när du inte vet hihi.

    Svara

    Jodå, det finns kollektivavtal där man får gå till läkaren på betald arbetstid, jag har själv haft ett sådant jobb. Och till dig som ställde frågan kan jag säga att jag blev anställd på det stället när jag ganska nyligen börjat gå i psykoterapi för att bearbeta ett trauma. Jag fick gå på dessa besök, ett i veckan, på betald arbetstid, så behövde inte använda flextiden heller.

    Svara

  Vill bara berätta att jag spyr på alla som använder 🤮 hela tiden 😄
  Buäääh på er! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  Svara

   Jag föredrar ”🤢”. Less is more!

   Svara

   Och jag spyr på:
   • såatteh
   •kötta
   •mja, nja
   • krispiga lakan
   • ”tryckte i mig”

   Svara

    Gotte. Det blir gotte idag. Fy fan.

    Svara

     Mello😖

     Svara

      Flensost

      Svara

     Uuuuusch! Hatar det.

     Svara

     Även gottis 🤮

     Svara

    Systeryster.

    Svara

    ”Livets liv”
    Fy fan

    Svara

     Eller ”livet är life”, say whaat?!

     Svara

    Krispiga tulpaner 😱😱
    Mello, mellomys
    Snacks
    Är riktigt taggad nu
    Medicincocktail (ofta har de tagit Alvedon)
    Maxad
    Mannen (mannen kom med rosor)

    Svara

     Snask 🤮

     Svara

     Men det heter ju snacks 🧐 vad säger du då? Gottigott?

     Svara

      Snacks? Jag säger chips/ostkrokar/ ja vad det nu är jag tänker köpa

      Svara

       Ostbågar…
       Snacks är ju ett samlingsnamn för alla dessa. Man kanske inte vet vad man ska köpa.

       Svara

        Haha så nu får jag inte tycka det är ett fjantigt ord?
        Jag säger aldrig det ordet, ingen annan som jag känner heller.

        Svara

    Klickat hem 🙈

    Svara

    Och uttrycker ”spyr på”! Usch

    Svara

   Men det ÄR äckligt att kalla onani för vuxenmys…

   Svara

    ENSAMmys*

    Svara

     Dejt med Lena Handén

     Svara

   Jag hatar TAGGAD. Så jävla mycket.

   Svara

    Jag hatar vinnarskalle.

    Svara

     Även pannben hatar jag.

     Svara

      Åh fyfan, ryser av de där två.

      Svara

      För att du inte har något?😉😉 älskar ordet, även vinnarskalle. Har både pannben och är en vinnarskalle och tycker det är bra och starka ord.😄

      Svara

       För att folk som använder dessa ord om sig själva brukar vara översittare som tror sig veta allt bättre och vara bättre än alla andra. Vidare kritiserar de andra på ett otrevligt sätt men tål inte nån kritik själv.

       Svara

    Eller gumman

    Svara

     Och wifey

     Svara

    Eller PEPP!!

    Svara

   Klockrent, styrkekram🤮🤢🤮🤢

   Svara

    Kramiz med

    Svara

   Jag fattar mig inte på folk som skriver/säger mellis, föris, promis osv. Det ser ut och låter så otroligt löjligt.

   Svara

    Pankisar till pannkaka. Och makisar till makaroner. (Hur nu de förkortningarna stavas). Det stör mig

    Svara

     Mackisar? Men va fan… usch.

     Svara

   Magiskt!

   Svara

  Det är väl bara börja gå hos psykologen direkt på morgonen. Komma in liiite sent till kontoret och sedan jobba dina 8 timmar?

  Svara

  Har en massa jävla päron och vill göra dessert. Måste funka med stevia. Något tips?

  Svara

   After eight päron är så gott!

   Svara

   Läste det här med Gynnings röst i skallen

   Svara

   Smulpaj!

   Svara

   Inkokta päron med kolasås.

   Svara

   Nu är det ju inte dessert då men jag gjorde pizza igår med creme fraiche, päron, chèvre, pinjenötter, ruccola och honung. Obeskrivligt gott!

   Svara

   Toscapäron

   Svara

  vad uppnår man för smak i matlagning med Koshersalt som man inte gör med vanligt salt?

  Svara

   Ingen alls. Koshersalt är grovkornigare salt.

   Svara

   koshersalt är ett av de minst salta salten, väldigt vanligt i amerikanska recept. Om du ska laga ett recept som normalt har koshersalt i så är det bara att tänka på att minska mängden salt!

   Svara

    Ok tack för svar!

    Svara

  Fick min andra dos vaccin igår, nu har jag lite biverkningar. Så dagboken, nu vet ni. Puss å kram å trevlig helg hörni ❤❤❤

  Svara

   blodproppar?

   Svara

    Bara osmakligt

    Svara

  Är matsked Singer live eller inte?!

  Svara

   Haha men vafan… MASKED singer!

   Svara

   Förinspelat 🙂

   Svara

   Och ut åker Jokern. Ska jag berätta vem det är?

   Svara

    Drottningen

    Svara

    Ja!

    Svara

   Matsked singer, älskar dig!

   Svara

  Varning för konstig fråga. Har konstant smuts/beläggning i ett av mina handfat. Är där och städar hela tiden och har även städat rören osv. Misstänker nu att det är min tvål från & other stories som skapar beläggningen. Nån annan som haft den tvålen (eller annan tvål) och fått denna problematik???

  Svara

   Samma problem, annan tvål! Gissar på att det är en ansamling av hudprodukter hos mig, gör mig galen.

   Svara

    Sköljer inte ansiktet, endast händer, vid det handfatet så det kan tyvärr inte vara anledningen för mig 🙁 🙁

    Svara

  Någon som haft en överbelastning i foten?? Har det just nu i min högra framfot, och enligt 1177 är det en överbelastning. Gör lite ont och så när jag går men kan ju ändå stötta på den. Ingen intensiv smärta direkt. MEN jag blir så uttråkad av att det gör ont och jag inte kan träna eller gå på promenader som vanligt. Nån som har tips på rehabilitering samt kan säga ungefär hur lång tid det tar att bli frisk från det?

  Svara

   Pelotter är vad du behöver. Lägg dem i båda skorna, inte bara i ena.

   Svara

   Det är också viktigt att se över vilka skor man har. De flesta moderna skor är för spetsiga och smala (även sneakers) och trycker ihop framfoten så nerverna kan komma ikläm https://www.pinterest.com/pin/598556606705651186/. Jag har haft massa problem och kört pelott etc men blev bättre först när tränade foten och skaffade bättre skor. Googla Katy Bowman. Freefoot butiken har bra skor. Bor du i Stockholm så kolla Fot-Anna Rehab.
   Vanliga vården har dålig koll på detta (jag är läkare och vet). Lycka till!

   Svara

    För att illustrera: folk i länder där man mest går barfota har inte alls samma fotproblem som vi har!

    Svara

    Och ha inte klack alls – det ökar trycket på framfoten.

    Svara

    Okej tack! Jag har ett par sneakers från New Balance som jag personligen tycker är sköna och rymliga, MEN jag gjorde ju misstaget att springa typ i 10 min i dem eftersom jag inte har ett par löparskor. Det var dumt av mig. Men jag ska kolla in tipsen, tyvärr bor jag inte i sthlm men kanske finns något bra här där jag bor med. Ska prova pelott som jag fick tips om här ovan..

    Svara

     Finns mycket att kolla på nätet också – både om att träna foten och beställa skor. Freefoot, Katy Bowman som jag skrev ovan. Pelott kan vara bra en tid men löser inte grundproblemet – att man måste stärka foten och ha skor med mer plats för fötterna. Lycka till!

     Svara

   Hade en konstig smärta i vä fot för några veckor sedan (typ mitten, under, fast mot utsidan av foten. Bredvid fotvalvet). Ny arbetsplats med stengolv, ej skor. Det enda som funkade för mig var TENS-apparat.

   Svara

   Du har tyvärr fått detta om bakfoten.

   Svara

  Men kan vi bara snacka om att Mimi Höglin försöker kränga flera millar på att sälja sitt hus?

  Köpt för 4.55 miljoner i början av 2019:
  https://www.hemnet.se/salda/villa-5rum-skogas-huddinge-kommun-centrumvagen-45b-943543

  Priset nu på Hemnet är 7.495 millar. H e r r e g u d. https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-huddinge-kommun-centrumvagen-45b-17393936

  3 miljoner i vinst på två år känns helt overkligt. Är marknaden sådan i Stockholm? Ingen vill väl betala så mycket bara för stylingen. Mind blown.

  Svara

   Förstår verkligen inte de där köksluckorna

   Svara

   Det priset är inte alls ovanligt för något som är nyrenoverat. Och de har väl ändå lagt in väldigt mycket kapital på renoveringen så 3 miljoner i vinst går de ju verkligen inte alls.

   Generellt så har huspriserna gått upp över 30% på två år här i stockholm. Så säg att de betalat 1 miljon i renovering, vilket inte är helt överskattat om man ser till kök, badrum etc. Då är ett pris över 7 miljoner faktiskt väldigt ”rimligt”.

   Svara

   Men vänta va?! Ska dom flytta igen????

   Svara

   Kränga betyder ju sälja? Fattr inte.

   Svara

   Deras hus är verkligen otroligt tråkigt och opersonligt.

   Svara

   Undrar vart dom tar vägen! Dom kanske har insett att huset är för litet för tre barn och att arbeta hemifrån.

   Svara

  Korsordstidning.
  Jag har löst ”Kors & tvärs” ett tag, men upplever att den börjar bli för lätt. Har så testar ”Tävla och vinn” men får nästan inte ut några ord alls!

  K&t har två pennor som svårighetsgrad och T&v tre pennor.

  Finns det någon som kan rekommendera vad jag ska testa för krysstidning? Vilken är din favorit?

  Svara

   Allers

   Svara

  Kollade precis klart på Bakom hennes ögon. Vilket jäkla slut!

  Svara

  Vad har Carolina Gynning gjort med sitt ansikte? Kolla in hennes instastory. Hoppas att det inte är botox med tanke på att hon är gravid.

  Svara

   Hon ser väl ut som vanligt?

   Svara

  Är alltid torr om händerna på vintern men i år, med allt extra tvättande och spritande är det mer galet än vanligt. Torrsprickor på knogarna, självsprickor på tummarna… Gör sjukt ont. Vad är er bästa kur/salva?

  Svara

   Helosan är jävligt nice.. Mina föräldrar sålde in den produkten hårt när jag var yngre. Men det är bra, helst mot extrem torrhet.👍

   Svara

   Bodyshop Hemp handkräm. BÄST.

   Svara

   O’Keeffe´s Working Hands. Gjord för händer som får ta mycket stryk. Går in i händerna direkt och lämnar en pudrig, len känsla som håller även efter nästa handtvätt. Ingen doft. Ingen vacker förpackning men den gör jobbet vilket borde vara det viktigaste. Skönt att kunna använda samma kräm med min man.

   Svara

   CCS cracked heal sos. Funkar lika bra till supertorra händer som till fötter med sprickor!

   Svara

   Försvarets handsalva. Överlägsen!

   Svara

   Munkens bisalva.
   Mina händer var supertorra och fulla av små självsprickor och inget jag smorde med hjälpte. Smorde in med den under en kväll och sen var de som nya igen. Helt fantastiskt!

   Svara

   Canoderm, enda kräm som verkligen återfuktar. Allt annat känns ju bara som klet som inte gör någon skillnad. Varva det med hydrokortison så får huden en push att läka. Jag upplever att man inte riktigt kan läka sprickorna utan hydrokortison. När jag har väldigt mycket sprickor och torrhud så brukar jag inför läggdags smörja händerna med canoderm låta det torka in, sen på med hydrokortison och sedan ta på tunna bomullshandskar. Brukar läka småsprickorna och minska de större sprickorna. Lycka till!!

   Svara

   Rikligt med locobase repair och sen bomullsvantar innan du går och lägger dig.

   Svara

  Har en dotter på 11 år som jag fick när jag var 22. Alltid känt mig nöjd med bara ett barn, har liksom kunnat få allt från båda världar, kunnat göra vad jag vill o va ”fri” och haft mycket egentid. Nu börjar mina jämnåriga få barn och alla ska ha minst två. Jag börjar fundera på en till också (fortfarande ihop med pappan). Men jag vet inte om jag vill eller inte. Livet med en 11åring är sjukt bekvämt, känner inte så mycket för att gå ner i småbarnsträsket igen med allt vad det innebär. Men rädd att jag ångrar mig när jag blivit för gammal. Dessutom är hon ju vuxen ”snart” och vad ska jag göra då haha. Nån som varit i liknande situation? Kan ibland känna längt efter bebis och framförallt efter en typ 4-5 åring (bästa mysigaste åldern!!!). Hur kan man reda ut vad man vill egentligen? Vad är min egen vilja och vad är normen? Det blir ju jättestor åldersskillnad i och för sig men tänker att det kan va kul också.

  Svara

   Det är svårt ge råd om det. Tänker du på det ofta? Vill din sambo ha fler barn?
   Jag har också ett barn som är i ditt barns ålder (jag är dock några år äldre än dig). Jag har velat haft fler barn men min sambo har vägrat. Förut var jag ledsen över det, kunde inte se en barnvagn utan att bli mer ledsen. Nu har jag vant mig vid tanken på att inte få fler barn, det är bara när jag ser bebisar eller tittar på gamla kort på mitt barn som känslorna sätts igång igen. Men samtidigt börjar jag bli gammal, och som du skriver blir man ju rätt bekväm när barnet är så stor. Nu vill som sagt inte min sambo så för min del är det menlöst fundera på fler.

   Svara

    Han är inte direkt jättepeppad, utan nöjd som det är men säger okej om jag verkligen vill. Så det är liksom upp till mig.

    Svara

     Då känns det ju bäst att låta bli.

     Svara

    Jag tänker på det i perioder, sen går det över. Så kommer det tillbaka osv.. är väl mest inte jättepeppad på det egentligen, men tiden går och jag är rädd att ångra mig sen.

    Svara

     Om du inte är jättepeppad utan bara tänker på det ibland så låt det vara ett tag. Du är ändå ung än så det finns tid att ändra sig senare. Sen det med barnlängtan, även de med många barn kan ju känna vemod och bli ledsen på att inte få uppleva att vara gravid igen, ha en liten bebis.
     Jag har alltid drömt om att ha många barn, men först var det ofrivillig barnlöshet och när vi fick vårt barn så ville som sagt inte sambon ha fler.
     Jag kommer nog vara lite ledsen ändå att mitt barn inte har syskon, men å andra sidan har vi med ensambarn kunnat ge all uppmärksamhet.

     Svara

  Finns det något bra hemma-kit för att vaxa ögonbrynen?

  Svara

   Jag tycker att veet för ansiktet är bra. Färdiga stripes. Jag har lagt i plast sen in i frysen, lagt sax i frysen tagit ut och klippt bitar i rätt storlek (rita på stripes innan frys). Sedan värmt mellan händerna och vaxat. Funkar jätte bra för mig 🙂

   Svara

  Okej innan ni hoppar på mig, vänligen ha i åtanke att JAG inte vill detta.

  Jag och min sambo har varit ihop i tio år. I somras hade vi en paus, och jag var otrogen (meningen var inte att träffa andra utan bara komma ifrån varann). Sedan köpte han ett fantastiskt hus som vi nu bor i med två vovvar och livet borde vara perfekt.

  Men jag längtar efter andra män. Jag VILL seriöst vara otrogen. Jag vill ligga med andra då jag inte är sådär jätte-attraherad av min sambo. För en månad sedan började vi ligga mer då jag läst mycket om sånt, att man ändå bör testa att ligga ändå för att kanske få tillbaka gnistan liksom.

  Jag älskar min sambo och kan inte tänka mig en framtid utan honom, men jag ser den framtiden med mig vara otrogen hela tiden. Detta gör mig så deppig. Jag vet inte om det beror på att jag får mycket uppmärksamhet av andra män, vill verkligen inte försöka skryta eller så men jag är snygg och får alltid män att vända sig om liksom, folk kallar oss ”skönheten och odjuret”. Kan det vara bekräftelsebehov? Samtidigt bekräftar ju min sambo mig, men det är som att det inte spelar nån roll då det kommer från honom. Jag fantiserar om andra hela tiden, han jag var otrogen med i somras eller bara en annan het man. Vad fan ska jag göra? Är det bara att söka hjälp eller har någon varit i liknande situation?

  Svara

   Öppet förhållande kanske hade varit en grej för er?
   Hade det varit okej för dig om han låg med andra?

   Svara

    Ja jag har tänkt på det. har själv aldrig trott på det konceptet, tills i somras. Men han skulle aldrigaldrigaldrigaldrigaldrigaldrig gå med på något sådant.

    Svara

     Oj, här var det många jag jag jag. Du tänker inte tanken att du kanske gör honom en tjänst om du gör slut? Fråga dig själv, hade du velat vara personen vars partner vill vara otrogen? Nej du. Gör honom en tjänst för du hör ju att du inte älskar honom utan både vill ha kakan och äta den.

     Svara

      Jag har försökt. Förra sommaren. Det gick liksom inte. Nästan så att han hotade (inte riktigt hotade men antydde) på att han inte kan leva utan mig. Det var lite av en psykisk misshandel men efter vår paus så valde ju jag att fortsätta med honom. Han älskar mig mer än allt annat, går igång på mig om jag typ bara går toppless. Extremt generös och gör verkligen ALLT för mig. Han är perfekt på alla vis och dessa egenskaper gör ju att jag älskar honom och även kärar ner mig i honom sådär extra mycket i vissa stunder. Men ändå raggar jag ligg på tinder och jag HATAR mig själv för det. Är fan moralkärring då det kommer till ALLT annat.

      Svara

       Missförstå mig inte men du låter lite manipulerad. Lite som när misshandlade kvinnor går tillbaka till sina män för att ”han är inte alltid så”. Och typ som om du är skyldig honom att stanna kvar pga ditt dåliga samvete och rädslan över vad han skulle göra mot sig själv om du lämnar. Nä. Destruktivt. Rannsaka dig själv.
       Tycker du om honom för hans personlighet eller för att han ger dig en självförtroendeboost varje gång du behöver ”fylla på förrådet”? Känns som att du älskar honom av den enkla anledningen att han älskar dig. Ingenstans kan man läsa att du älskar hans personlighet. Att han är generös, avgudar dig, tänder på dig osv har inte någonting med hans person att göra. Inte heller hans utseende som du dessutom inte attraheras av, så vad finns kvar? Men vad vet jag.
       Ta dig en funderare över exakt VAD du älskar med honom (som inte är kopplat till att dig, dvs hans grundperson).

       Svara

        Jag har skrivit lite olika info som svar här och var, svårt att få med allting. Det jag skrivit här är som tecken på hur mycket han älskar mig, vilket faktiskt får mig att älska honom mer och faktiskt också bli kära ner mig i honom också.

        Men gällande hans personlighet som du talar om, är den också allt jag velat ha hos en man. Att vara generös är också en del av hans personlighet, men även hans lugn, arbetsmoral, sårbarhet, hur han är mot mina vänner och familj. Så jo, hans egenskaper uppskattas även om jag inte hunnit skriva ner det här.

        Svara

   Vad fan menar du? Vad är det du inte vill?

   Svara

    Vad fan är det du inte förstår?

    Svara

     Idiot

     Svara

     Vem förstår?

     Svara

    Förstår inte heller vad det är TS inte vill. Oklar inledning.

    Svara

     moink
     Håller med. Vad vill hon?

     Svara

   Prova parterapi!! Kanske det går att reda ut. Annars får du lämna honom av barmhärtighetsskäl. Har en vän som blev pressad till öppet förhållande (annars skulle hon lämna honom) det slutade i total olycka för honom.

   Svara

   Förstår precis. Kände likadant med min särbo efter 10 år. Visst, han är supersnygg, men han gav mig liksom inte i sängen vad jag längtade efter och jag ville knappt ha sex med honom medan jag samtidigt hade en så stark sexdrift. Jag kom till en punkt där relationen inte skulle vara hållbar hur jag än gjorde. Nu hade vi som tur från början en relativt öppen relation i bemärkelsen att ingen av oss ansåg otrohet som anledning att göra slut. Jag behövde därmed aldrig gå bakom hans rygg och vi kunde tala öppet om var vi stod. Nu tog det slut mellan oss ändå…
   Vet inte vad jag vill säga med min kommentar egentligen mer än att jag förstår dig och att jag har sympati för din situation. Du har inte funderat på att börja swinga kunde vara något för er att sätta lite krydda? Eller bjuda in en tredje person i sängen?

   Svara

    Tack!
    Jag funderade på det också men jag tänder inte på tjejer och han skulle aldrig någonsin gå med på en kille. Han lever och dör för mig och det känns lite som att han aldrig kommer låta mig gå, samtidigt som han är lite i beroendeställning till mig då han äger huset, försörjer oss och jag pluggar. Men egentligen är det inget problem då vi båda typ skiter i pengar och är och har alltid varit av typen ”whats mine is yours”. Och jag har min familj som alltid skulle backa mig liksom.

    Åh jag vet inte, finns ingen jag pratat med som tycker att jag ska vara kvar med honom, förutom mig själv.

    Svara

     Låter som att du är kvar med honom för att vara snäll mot honom. Jag har gjort samma sak, men kom till slut fram till att det inte är rimligt. Nu är jag tillsammans med någon som jag både är sjukt attraherad av och älskar mer än något annat.

     Svara

   Du är nog bara inte kär. Äcen om du älskar honom behöver det inte betyda att ni måste vara tillsammans. Du kanske bara tycker det könns tryggt att föreställa dig honom vid din sida i framtiden? Jag tycker du ska överväga att göra slut. Träffa nya killar, ”leka av dig”. Om du fortfarande tänker på din nuvarande sambo om 1-2 år så kanske det kan bli ni två igen 🤷🏻‍♀️ Finns ju dock en stor chans/risk att han träffat någon ny då, som faktiskt är jätteattraherad av honom. Men, det låter som att du ser honom mer som en vän kankse? Livet är för kort för att inte levas, lyssna noga på vad du själv vill och ta sen ett beslut som är schystast för er båda! Om du vill satsa på er får ni nog antingen ha ett öppet förhållande (men verkar ofta funka bättre som fantasi) eller så får du slå bort tankar på andra män så fort de dyker upp.

   Svara

    Jag tror som Cecilia, att du inte har såna känslor för din sambo. Har själv varit i en sån relation. Från jag var 18 till 28 år. Efter lång tid blir det svårt att inte tänka sig personen i sitt liv längre. Men vi kände inte för varandra på det sättet, även om vi hade gått igenom mycket tillsammans och mer eller mindre blivit vuxna ihop. När det med buller och brak tog slut (jag var otrogen) ångrade jag att jag hade lagt så stor del av min ungdom på något jag från början visste inte skulle hålla. Det tog ganska lång tid att komma över.

    Vad vill jag säga egentligen, jag tror att du har svaret på dina frågor. Det är nice med en ”snutte” att falla tillbaka på när världen blir för läskig – jag talar alltså av erfarenhet här – men du och din sambo har allt att vinna på att ta steget ifrån varandra!

    Svara

     Jag är nästan lite rädd för att det ska bli så, att jag kommer ångra allt detta. Samtidigt som jag VILL vara med honom. Har försökt göra slut, men han går liksom inte med på det. Och sen har allt han gjort för mig fått mig att älska och kära ner mig i honom hela tiden. Huset vi bor i var lite av mitt drömhus och han köpte det typ för mig. Och sånt gör att jag både älskar och blir kär i honom. Ibland känns det som att jag älskar honom så mycket som om han vore min son som jag vill skydda från allt ont i världen.

     Sorry, nu svamlar jag. Men ja, jag försökte göra slut efter att jag var otrogen. Han har kommit på mig ha kontakt med andra män flera gånger, men ändå är han kvar. Och samtidigt som jag ju inte kan vara med honom för HANS skull, så VILL ju jag vara med honom. Men ändå går jag runt och längtar efter andra…

     Svara

      Alla kan inte eller vill inte leva i monogami. Du kanske är den personen. Eller så har du bara tankar om andra, vilket många i förhållanden har. Men tankar leder inte alltid till handling.
      Hur gammal är du? Om du är äldre, 35 plus så tycker jag att du ska tänka på det praktiska och säkra. Om du och din man har det bra och lever bra ihop förutom dina dragnigar att vara med andra tänk då hur livet kanske skulle se ut om du var singel och till slut ensam? Du tar den chansen om du bryter upp. Du har då även tillfället att träffa nån som allt kommer att kännas fantastiskt med……i början. Sen kommer vardagen. Hur var det i början mellan dig och din sambo?
      Ni kan prova samtalsterapi, kanske nåt mer spicy som sexklubb för att se och uppleva hur andra par kanske löser liknande situationer (har själv varken haft terapi eller gått på en sexklubb så jag har inga råd att ge där).
      Det finns många som har varit otrogna och brutit upp ett bra förhållande för att sedan upptäcka att det var ett stort misstag.
      Jag gillar att läsa Savage Love (www.thestranger.com) där folk skickar in sina relationsfrågor och problem. Finns mera frågor och svar i arkiven. Intressant läsning!

      Svara

      Jag har varit i en nästan identisk situation som du och jag vet hur svårt det är. När man nästan vuxit ihop med någon och det är svårt att veta vem man är utan den personen och vad man faktiskt älskar dem för. Man bara älskar så mycket. Jag velade så länge och till slut en dag avslutade jag relationen ”spontant” då velandet fick mig att må allra mest dåligt, även fast jag inte var säker. Det kändes overkligt då och vissa dagar fortfarande kan jag ”glömma bort” att vi inte är ett par. 10 år är en lång tid och man har delat så mycket tillsammans. Du låter relativt ung. Du vill inte leva ett liv utan attraktion och sex, och rent krasst så älskar man inte personen sådär mycket som man kanske tror, om man kan vara otrogen utan ånger och vilja vara det igen. Så gör man inte mot någon som man respekterar och älskar som din likvärdiga partner. För min del har det gått över ett år och fortfarande älskar jag honom som en familjemedlem och jag saknar honom som en bästa vän, men jag saknar inte vår relation. Jag har fått känna på passion och attraktion jag inte trodde jag skulle få uppleva! Nu är inte det allt och vår relation lämnade mycket att önska utöver intimitet, men det är också viktigt. Det finns många fler fina män där ute, bara för att du hittat en betyder inte det att det är den enda. Det kommer göra ont och ta lång tid och den värsta känslan kommer vara vetskapen om hur du sårat någon du älskar. Men det är bättre än alternativet att vara med någon utav medlidande, det måste vara otroligt förnedrande för personen. Jag tror du vet själv vad du måste göra det gäller bara att komma till den insikten och våga. Lycka till 💗

      Svara

       Tack❤️❤️

       Svara

     00:03
     Jag tror du har rätt i att det upplevs ”nice med en snutte att falla tillbaka på…”. Nej lämna och ge mannen möjlighet att träffa sitt livs kärlek och att bli älskad tillbaka.

     Svara

    Om jag slår bort dem, försvinner de till slut?

    Som jag skrev ovan så är en break up inget alternativ för honom. Tror faktiskt nästan att han skulle skada sig själv. Å andra sidan VILL jag vara med honom, inte bara för tryggheten utan för att han är en fantastisk och älskvärd person som älskar mig mer än allt och står ut med allt mitt påhitt.

    Svara

   Du borde ha gjort slut efter att du varit otrogen. Jag antar att du inte har berättat för honom? För i så fall skulle han ta beslutet åt dig.

   Svara

    Jag försökte. Och han har kommit på mig ha kontakt med andra ett flertalet tillfällen. Vilket jag nästan tyckte var skönt. Men ändå är han kvar.

    Svara

     Tror att du är medberoende och inte kär pga. att det sättet som du beskriver honom på låter inte friskt, speciellt inte om du tror att han kommer skada sig själv om du lämnar honom. Han har ingen självrespekt/känsla när han tar tillbaka dig trots att du är med andra. Du respekterar varken honom eller dig själv genom att hålla på såhär. LÄMNA!!

     Svara

      Men alltså han har ju själv sagt ”alltså jag kommer inte kunna leva utan dig” när jag sagt att Jag. Vill. Göra. Slut!!!

      Svara

     Lämna. Ge honom chansen att få uppleva äkta kärlek. Träffa en kvinna som verkligen älskar honom och attraheras av honom. Det är han värd. Förstår att du sitter i en beroendeställning eftersom han köper hus och även försörjer er. Du får kanske söka jobb, studielån, extrajobb.

     Svara