Julia Markham har köpt en hundvalp i en amerikansk pet-store

Bilderna riskerar att vara rätt otydliga så jag skriver ut all text under dem.

Bild 1: My Baby
Bild 2: Jag har seriöst köpt en 9 veckors valp.
Bild 3: Igår hängde vi på gymmet. Vårt hotell är ”pet friendly” vilket gör det väldigt bekvämt.
Bild 4: Vi ska till veterinären idag för att försöka oss om att hon inte fått en förkylning av ac:n.
Bild 5: Fråga: Är det bådas hund och hur gör ni när ni ska flyga någonstans? Svar: Munchie är min och vi kommer flyga med henne om vi ska till Europa någon gång. Det finns fåtalet Show Show-uppfödare i Sverige, betydligt större antal i Florida och därför passade jag på att köpa henne här. Det går bra för hunden att flyga.
Bild 6: Hur tänker ni med att Chow Chow är en väldigt svår/aggresiv ras? Svar: Chows behöver mycket träning och socialisering med andra hundar/barn vid ung ålder. Med rätt uppfostran är den här rasen fantastiskt!

Bild 7: Fråga: Har du någon erfarenhet av rasen? Svar: Jag har aldrig själv ägt en hund, min mamma har fyra katter. Men jag har studerat rasen i säkert 2.5 år och känner mig väl förberedd. 🙂
Bild 8: Fråga: Hur funkar Pet Stores i USA? Det är ju väldigt olikt uppfödning i Sverige? Svar: Hon kom till en Pet Store från hennes uppfödare med sin bror och var där i tre dagar innan vi köpte henne. Hennes uppfödare är amish. Coolt 🙂
Bild 9: Hur mycket kostade hon? Svar 5 100 dollar
Bild 10: En dm. Vet du någonting alls om hur man tar hand om en hund av den rasen? Djur är inga accessoarer. Julias svar: Haha ja såklart, annars hade jag inte köpt henne? Julias kommentar på bilden: Många bittra människor har jag här på Instagram har jag märkt i samband med köpet av den här hunden. Jag rensar bort er allt eftersom.
Bild 11: Fråga: En hund kräver sjukt mycket tid, förhoppningsvis 10 år fram. Har du inse det? Inge man kastar Svar: No shit sherlock.
Bild 12: Bild på Instagraminlägg med texten: Fastslaget. NALA, älskling I Love you. Har väntat i många år på min första Chow Chow valp and not she is mine.

Dokusåpadeltagaren Julia Markham är på resande fot tillsammans med sitt ex Robin, och paret har bland annat betat av Aruba, för att nu befinna sig i Florida.
Igår publicerade Julia mängder med bilder och inlägg då hon köpt en nio veckor gammal hundvalp från en ”pet store” i USA, dit valpen ska ha kommit från uppfödaren bara 3 dagar före Julia köpte den.
Valpen är av rasen Chow Chow och har fått namnet Nala.
Paret bor just nu på ett hotell som är ”pet friendly” och valpen verkar vara med överallt, till och med i gymmet.

The Humane Society of the United States är en amerikansk ideell organisation som fokuserar på djurens välbefinnande och motsätter sig djurrelaterade grymheter av nationell omfattning, och är landets största djurskyddsorganisation.
Den använder strategier som ligger utanför lokala organisationers förmåga och grundades 1954.
I det här dokumentet beskriver organisationen problematiken med att handla hundvalpar från sk. pet stores.
Där går bland annat följande att läsa:

De flesta valpar från djuraffärer/pet stores kommer från så kallade ”valpfabriker”.
Ansvarstagande och seriösa uppfödare säljer inte sina valpar till djuraffärer/pet stores eftersom de vill träffa sina valpköpare personligen – och en majoritet av nationella rasklubbarnas etiska koder förbjuder eller avskräcker deras medlemmar från att sälja sina hundar till djuraffärer/pet stores. Leverantörerna av valpar för djuraffärer/pet stores är till stor del ”valpfabriker”, kommersiella anläggningar som massproducerar valpar att sälja.
USA: s Humane Society har genomfört flera undersökningar med dold kamera som avslöjade att många av de avelsanläggningar som levererar valpar till djuraffärer/pet stores är fabriker.

Valpar som säljs i djuraffärer/pet stores kommer från hela landet – och många kommer från uppfödare med en eller flera överträdelser av djurskyddslagen. Vissa uppfödare som avslöjats med att sälja valpar till djuraffärer/pet stores har registrerats med upprepade överträdelser av den federala djurskyddslagen. USDA-inspektionsrapporter innehöll rapporter om allvarliga överträdelser, inklusive sjuka och skadade hundar som inte hade behandlats av en veterinär, underviktiga hundar, valpar med tassar som föll genom trådgolven, valpar med allvarliga ögondeformiteter, högar av avföring och mat som förorenats av mögel och insekter.

Djuraffärer/pet stores avslöjar ofta inte ursprunget till valparna de säljer. De flesta djuraffärer/pet stores avslöjar inte valparnas verkliga ursprung, utan använder vilseledande försäljningsargument som ”USDA-licensierade” eller ”professionella” uppfödare. Tyvärr ger den federala djurskyddslagen mer en standard för hundars överlevnad, inte humana vårdstandarder.
USDA har upprepade gånger hävdat att deras regler och standarder är minimikrav.

Valpar som säljs i djuraffärer/pet stores har ofta allvarliga hälso- eller psykologiska problem.
Några av de sjukdomar som är vanliga för djuraffär-valpar inkluderar zoonotiska sjukdomar, alltså sjukdomar som kan spridas, både till andra husdjur men även till människor. Köpare står ofta inför enorma veterinärräkningar eller kan till och med behöva avliva sin valp, några dagar eller veckor efter köpet. En valp kan verka frisk i flera månader, för att senare utveckla symtom på allvarliga medfödda tillstånd. Dessa hälsoproblem är ofta resultatet av dålig avel vid valpfabrikerna.

Huruvida Julia fått några papper på sin hundvalp framgår inte, men om man ska tro HSUS så är det inte vanligt förekommande när man köper valp på det här sättet. 
Vad som gäller vid eventuellt införande till Sverige beror lite på vilken som är avreseland.

Jag har sökt Svenska Kennelklubben för att höra deras inställning till den här typen av valpförsäljning och även valpens första tid, men de har inte återkommit. 

218 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns en slutsats man kan dra av alla trådar där hundar förekommer: hundägare är de mest rabiata, grälsjuka och besserwissriga människorna på jorden. Ingen annan än de själva vet hur man tar hand om en hund och alla andra misshandlar och torterar sina hundar dagligen. Ingen annan duger att äga hund.
  Tycker om hundar men avskyr hundmänniskor mer än något annat.

   Älskar hundar, har två själv! Men håller med dig om hundägare, många vet allt och vill gärna peka med hela armen och stampa i backen som vilket trotsigt barn som helst. Men, faktum kvarstår att industrin är rent ut sagt fruktansvärd. Tvivlar inte på att hon kan ta hand om en hund. Men det är sorgligt att USA inte kommit längre än ’puppy mills’, som är stora anläggningar där tikar sitter i små burar och tvingas föda valpar, på valpar tills de är odugliga och dödas. De valpar som inte säljs avlivas.

    SKK lägger ingen värdering i det, jag har själv ställt den frågan till dom då medlemmar reser för att köpa från just Pet Stores. Fick svaret att det är inget som påverkar deras sätt att se på medlemmars djurhållning.

    Ska bli spännande att se vilket svar du får Cam Cam.

   Du kan omöjligen vara med i annat än hundgrupper för sådär är MÅNGA i alla sorters grupper. Inte bara hundar, utan även hästar, katter, minigrisar (japp minigrisar!), gårdsdjur etc.

   När ska svenska staten avrätta Drougge hund? Vår älskade Hipster.

    Du menar vovven som får sträva fritt på söders gator? Tycker dock det är tråkigt att hunden avlivas och funderar över varför den inte omplaceras istället.

     Den har en ryggskada som inte går att göra något åt så här när den fått gå med den så länge.

      OK tack för svar. Det förklarar saken. Tråkigt att ägaren inte varit uppmärksam och kontaktat veterinär. Hoppas också att hunden inte har lidit.

       Hunden har väldigt ont av sina skador och har gått utan vård/smärtstillande i ca 1 år, så jo jag skulle nog säga att hunden har lidit. Dock tror jag inte Unni medvetet låtit hunden lida, tror bara inte hon sett att hunden faktiskt har ont.

      Har den en ryggskada nu också? Trodde det bara var höfter och korsband? Du tror inte att du ljuger nu eller så?

       Det framgår att Hipster har ”omfattande ryggproblem” i beslutet från Länsstyrelsen.

       Enligt Aftonbladet har Hipster genomgått veterinärundersökning som visar att han har omfattande ryggproblem och är smärtpåverkad i både fram- och bakbenen.
       Om detta stämmer har Unni gjort sig skyldig till djurplågeri och man kan undra hur hon inte uppmärksammat att hennes hund är smärtpåverkad.
       Hur mycket hon än älskar sin hund räcker inte det om hon inte kan ta hand om hunden utan att den behöver lida.

       ”du tror inte att du ljuger nu eller så?”

       Vad är det för fråga?

      Fast jo, den kan eventuellt bli bättre med rätt behandling. Men tydligen skulle han inte kunna tillfriskna snabbt nog och därför avlivar de honom istället.

       Grejen är väl också att hundarna ska ju inte tillbaka till Unni, så då måste hunden placeras någonstans där man kan dedikera mängder med tid samt veterinärbesök för att försöka få ordning på de problemen. Om han gått med det i över 1 år utan åtgärd så tror jag dessutom att hans rygg troligen är för förstörd för rehabilitering.

   Hundägare är den enda grupp människor på jorden som är mer dömande och outhärdliga än mammor

    Glöm inte dom som skulle rädda okänd hund före okänt barn ur ett brinnande hus ?

     Ja den var det sjukaste jag läst här inne. Älskar hundar (och djur överlag) men det är fan psykopatvarning på dom som hade räddat en hund framför ett barn.

      Ja man får verkligen hoppas att de aldrig skaffar några barn.

      Läste likande på familjeliv för några år sedan. Ingen fejkad profil utan en kvinna som brukade göra många inlägg öppet och hade sin sida öppet, där man såg både hennes barn och djur.
      Hon skrev att hon älskade sina katter och hundar mer än barnen, att hon är mer oroliga över djuren för de kunde inte ta hand om sig själva. Var massa sånt hon skrev. Hoppas verkligen att sociala omhändertog hennes barn.

       Det var inte i en ”mammagrupp” på facebook du läste detta? Minns nämligen en mamma som skrev något liknande om sina katter och barn förra året. Var helt absurt att läsa

        Nej på familjeliv. Men är några år sedan. Verkar finnas fler av de där galningarna som resonerar så.

        Sen har jag sett yngre människor skriva (till och med som gravida) att de hellre lämnar bort barnet om barnet blir allergisk än gör sig av med djuret. Väldigt omoget resonerat, men jag tror som tur det ändras så snabbt barnet är född (fast tycker det är otroligt barnsligt resonera så och då är man inte redo för barn).

       Hjälp, stackars hennes barn, hoppas de inte fick veta att deras mamma kände så. Känns som att mamman kanske var en sån person som skaffar barn för att man ”ska”, och inte för att hon egentligen ville ?

       Varför hoppas du att de inte gör de? Troligen kommer de rädda sitt eget barn framför en okänd hund såklart. Man är sina egna närmast.

      Nej alla dagar djur före äckliga gapiga barn! ?

       Det är ju en sak att föredra djurs sällskap framför barns, det tror jag nog rätt många gör? Barn är ju generellt gapiga, krävande och ganska osköna att hänga med. Många, inklusive jag själv, hänger hellre med djur än barn, absolut.

       Men, i frågan om vems liv som bör prioriteras i en katastrofsituation hoppas jag att alla resonerar så nyktert att de fattar att ett barns liv i slutändan bör räddas framför ett djurs liv. Annars bör du helt ärligt för samhällsskyddets skull överväga att söka vård. Då har du antagligen psykopatiska tendenser och bör ej vistas bland folk.

        Varför?

        Hahahaha ”samhällskyddet”. Varför skulle hen va farlig? Går ju inte runt och skadar nån.
        Låt folk välja själva.

        Jag undrar faktiskt också varför det är så självklart att ett okänt barn ska räddas framför en hund. Kom gärna med ett sansat svar, blir lättare att förstå hur ni resonerar då.

        Jag tex tycker inte att ett människoliv är värt mycket alls, mer än för de nära anhöriga. I övrigt så är ju människans största bedrift att skända planeten..

       Trolleri trollera?

      Varför skulle jag rädda en människa?! Människor är så elaka.

      Men ge er vafan… ”psykopatvarning”. Alla älskar inte barn eller människor över allt annat.

     Hoppas en personen befinner sig på den anstalt där den hör hemma

     Alla dagar i veckan skulle jag rädda åtminstone min egen hund framför ett barn. Nej jag har inga egna barn och kommer aldrig skaffa så oroa er inte.

      Tycker det är gränsen till psykopatbeteende men visst

       Hahaha, ni vet inte vad en psykopat är. Så jävla ängsligt, ingen får tycka eller känna annorlunda än er ?

      lol så sorglig kommentar

       Sorgligt att diagnosticera andra ja.

      Tur att någon är vettig här inne!

      Ja samma här med mina katter, det är självklart. Varför ska mitt djur dö för att nåns barn ska leva? För att vi är samma art så ska jag offra nån jag älskar för denne? Räddar ju min man framför okänt barn också? Man står sig själv närmast.

       Skulle aldrig rädda min man om det betydde att ett oskyldigt litet barn dog pga det. Sjukaste jag hört. Du borde skämmas.

        Du kan skämmas själv för att du är en så otrevlig människa

        Du prioriterar alltså ett helt okänt barn framför din man? Stackars honom..

    Skulle säga veganer är värre.

    Hmm nja, lite dött lopp där, haha ?

     Mammor/hundägare alltså.

   Jag tänker att hundar är ett känsligt ämne som då många bryr sig mycket om hundar och vill att hundarna ska ha det bra. Samtidigt finns det väldigt många olika uppfattningar om vad som är rätt och fel t ex gällande hur man ”uppfostrar” (ordval?) hundar där äldre och nyare läror går på tvärs med varandra och det skapar motsättningar.

   Efterfrågan på hundar har ju också gjort att det drivit på fula marknader, lurendrejari och förfalskningar, där hundarna drabbas värst av av fabriker och smuggling. Och då är det ju sunt att många reagerar och upplyser om att man måste vara noggrann, det är ett känsligt ämne för att det är viktigt.

   Sen kan jag hålla med om att en del drämmer lite väl hårt med släggan när någon har en annan uppfattning än dem. Inte främst gällande sånt här kanske men när det rör saker där man kan tycka olika trots att man faktiskt bryr sig. Där hade man kanske kunnat vara lite mer ödmjuk.

    Ja alltså det är en hund. Den behöver kärlek, mat och promenader vilket 99,99% av ägarna kan ge. Dagens attityd att om den inte får dricka daggdroppar från en orörd skog och gå i samtalsterapi tre gånger om dagen så far den illa är ju inte riktigt klok.

     Där har du fel. Det finns jättemånga hundar som behöver mer än ”promenader”. Din inställning är det som gör att många hundar behöver omhändertas. Man köper en hund som man tror klarar sig med ”promenader”.

      Hahahaha du bevisar min poäng perfekt ?

       Och du bevisar varför vi reagerar såhär när du uppenbarligen har noll koll (men ändå ska uttala dig om vad hundar behöver).

        Men herregud, märk ord lite till? Jag hade lika gärna kunnat skriva motion? De flesta hundar klarar sig utmärkt med promenader som kan vara både långa och raska. Ta pinnen ur röven snälla.

         Är du själv en misslyckad djurägare? Du verkar mest lägga krut på att försvara det du själv tycker räcker och attackera alla som vågar ifrågasätta dig med personangrepp.
         Lyd ditt eget råd dra ut pinnen ur din egen röv.

          Men snälla berätta vad de flesta hundar behöver då.

           Det beror på vilken ras du pratar om.

           En Malinois kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Border Collie kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Bruks Schäfer kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Australian Shepherd av arbetstyp kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Dobermann kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Tysk jakterrier kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Alaskan malamute kommer inte nöja sig med enbart promenader.
           En Siberian husky kommer inte nöja sig med enbart promenader.

           Eller är din åsikt att alla dessa raser kan må bra att bara ligga hemma och gosa i soffan och gå lite koppel promenader ett par ggr/dag?

         Motion och hjärngympa är inte samma sak.
         Hundar behöver ibland dyr vetrinär vård. Då avlivar mpnga istället. Inför jul och semmestern är det kö på avliving av hund . Behandka din hund som du själv vill bli behandlad.

          Tvivlar starkt på att det är kö till avlivningen på grund av jul och semester. Tror möjligen att det är fler annonser om omplacering på Blocket

   Agree! Och något som tveklöst ALLTID dyker upp när någon har köpt en hund är ”Du VET väl att en hund lever xx antal år, det är ingen slit-och-slängleksak, har du TÄNKT på det???” Men asså… De flesta vet nog det, och någon hund måste ju vara ens första? Nä hundmänniskor alltså… Fast, jag var hästtjej som ung, och hästmänniskor är likadana.

    Men det är ju bara för att många inte ens tänker igenom ett hundköp utan köper en hund, sen får de barn och orkar inte med hunden längre. Eller så fattar de bara hur mycket jobb det är och orkar inte längre.

    Och ändå är det så många som faktiskt inte, av olika orsaker, klarar att ta hand om sin hund ordentligt under hela hundens liv.

   Är själv hundägare och håller trots det med. Men tycker inte fenomenet är specifikt för just hundägare heller. Småbarnsföräldrar någon? Och djurägare överlag. Alla vet allt och alla andra är undermåliga djurägare och föräldrar.

    Finns ju dock väldigt många undermåliga av både de sorterna…

   Speciellt ägare till bruksraser i fb grupper, lycka till att få ett trevligt svar om du är nyfiken på ”deras” ras.

    Bruksrasuppfödare och ägare är ibland lite…märkliga. Dom verkar vara dom enda lämpliga ägare till sin ras, som kräver mycket tid, aktivering, motion och hej och hå. Samtidigt är många av dom överviktiga och märkbart svettiga när dom springer bredvid hunden i en utställningsring. Man undrar ju lite hur hurtiga dom egentligen är med sina egna hundar.

   Vi är helt enkelt måna om andras hundar.

    Nej, det är ni inte alls.
    Ni är däremot otroligt måna om att framställa er själva som goda och kloka genom att trycka ner alla andra.

   Önskar att du hade tagit med just vad ”amish puppy mills ” är och hur det ser ut, då hade du lyft något viktigt

   Jag är hund ägare och inte rabiat !! Jag är mån om alla djur . Ser jag något djur som behandlas fel eller far illa backar jag aldrig !!
   Folk köper djur utan att tänka på avd som krävs att få ta hem dom till Sverige
   Jag brukar resa med min hund och det krävs en del innan man kan resa och kunna resa hem till Sverige utan att hunden hamnar i karantän mm

    Två utropstecken får dig att verka liiite rabiat

   Exakt samma beteende från kattägare. Och föräldrar.

   Hundägare börjar bli lika bitska som de permanent sura hästägarna.

  En DM eller ett DM?

  Skulle välj skriva ett DM, åsikter/synpunkter från andra?

   Nej!

   Ett direktmeddelande?

   ETT dm, dm:et. Bestämd form. Något annat vore att våldta det svenska språket.

  Vad då fåtalet uppfödare i Sverige. Det finns åtminstone 15 uppfödare kopplade till SKK.

   Ja? Det var verkligen inte särskilt mycket jämfört med de vanligare raserna, t ex schäfer. Det innebär alltså att det inte är helt lätt få tag på en chow chow i Sverige.

    Det är mycket enklare än vad du tror. Alla raser har facebookgrupper där majoriteten av handeln sköts. Jag har köpt hundar av två ovanliga raser, en har 2 registrerade uppfödare i hela landet. Inte så många men inte heller så stort intresse för den rasen.

     Exakt, utbud och efterfrågan.

  5 100 dollar(!!), herregud. Är helt införstådd i att hundar är dyra, tänker ”svenska” hundar med stamtavla. En jag känner fick betala 40 000kr för sin hund, men det var för hunden hade klarat några prover för att bli ledarhund etc. och de ville behålla den i slutändan.

   Adopt. Don’t shop.

   För under 10 000 kronor får du en bästa vän OCH räddar en hemlös hund. ❤

    Nej. Genom att adoptera ger man en marknad till diverse oseriösa säljare utomlands.

     Du missförstod mig. Jag menade såna hundar som hittats och lämnats på olika shelters. Övergivna och hemlösa hundar. Det har inget med någon oseriös uppfödning att göra då deras förra ägare kan ha blivit sjuk, gått bort eller att hunden kanske sprungit bort och ingen hört av sig efter den.

      ?????????

    Men när man tar över hemlösa hundar tex, hur kan man lita på att den inte är aggressiv osv? Måste man inte uppfostra dem ”rätt” från början eller går det att ändra på? Kan inget om hundar så genuin fråga. Tänker exempelvis en barnfamilj som vill ha hund, kan man lita på hundar som farit illa då?

     Det kan ofta bli väldigt bra för att hunden har varit med om trauman och uppskattar allt den får efter det.
     Sen är det klart att man som människa ska visa ALLA hundar respekt och med det sagt så är det inte alltid bra att ha småbarn och hund oavsett varifrån hunden kommer ifrån för att småbarn kan inte läsa av hunden förstå att den behöver ha sin space. Därför det ibland händer olyckor. Med alla sorters hundar.

      Så det funkar även om det är den första hund man äger? Jag tänker liksom att en hund med eventuella trauman behöver nån med mer kunskap och erfarenhet.

       Helt rätt. Man behöver mycket kunskap om man får en hund med mycket problem.

       Det finns flera familjer som har skaffat såna hundar. Vi har men vi har inga barn.

       Om du är intresserad så ring tex Hundar utan hem och fråga om det finns någon familj som kan tänka sig att ge er ett litet hembesök (utomhus nu) så kna ni ställa frågor till dom. Bättre än att jag svarar:)

       Helt rätt! Det blir lätt tokigt för både hunden och ägaren när oerfarna personer ska ta hand om hundar som man inte vet vad de har i bagaget. Jag är bekant med hundägare som tagit sig an importerade gatuhundar som de sedan inte klarat att hantera.

        Usch känner en som adopterat en hund och helt oprovocerat från ingenstans (inte heller visar tendenser tidigare) hoppar hunden upp och biter nya ägaren i ansiktet och låser fast (ca 3 månader har dom då haft hunden). Blev stora ärr i ansiktet som personen fick sy. Värsta är att de som haft hunden tidigare vägrar att avliva när de kontaktat och berättat vad som hänt och hämtar hunden. Den hunden fanns lös i samhället i flera år.

         Huur är det värsta med den historien att tidigare ägarna inte ville avliva hunden?

        Fast det är många som köper frpn kenlar och inte hellet klarar av hunden. Ex köper schäfer bor i en 1a och schäfrar är arbetshundar,behöver aktivetas mycket och behöver bo på stor yta ett hus. Men det bryr de sug ibte alls om för de vill ha just den rasen.

         Fast jag har en schäfer och bor i en trea, han trivs rätt bra trots liten yta… Men då kanske ska nämnas att vi spårar och tränar specialsök rätt ofta plus lydnad… Schäfrar anpassar sig rätt bra till situationen men kanske inte är rätt ras för den som vill ha en ren sällskapshund.. dock är det trist att dom fått så dåligt rykte nu på senare tid, det är ingen elak ras det är oftast ägaren bakom hunden som skapar problemen…

       Om du kollar på hundstallet hemsida så ser du att övertagandet av hundar därifrån ofta är villkorat. Typ ”kan ej bo med andra djur” ”ej bo med andra hundar” ”ej bo med barn” ”ej lämnas ensam hemma ens korta stunder” osv. Ofta ställs krav på erfarenhet hos de som tar över hundarna. Det är ingen piece of cake där man hämtar sin nya naööebjörn. Jag skulle aldrig vända mig till ett hundstall om jag ville ha en nya bästa vän, ett keldjur, utan enbart om jag såg hund som en livsstil och ett ”jobb” och ville göra en god gärning med hjälp av min KUNSKAP (obs inte med mitt ego!). Det är en uppoffring att ta sig an en hund med tex separationsångest eller trauma. Gillar inte när man lägger fram det som att dessa ställen är nya ”godisbutiken” för hundköp, att det finns så mycket att välja och vraka bland där. Nej. Rätt person ska ta hund därifrån, inte trendkänsliga människor som vill se bra ut på sociala medier. Vilket det tyvärr lätt resulterar i när man sprider sån här desinformation.

    Om vi hade skaffat hund igen så hade det blivit att adoptera, från ex. hundstallet. Men på grund av allergi (har haft pälsdjursallergi sedan barnsben) har jag fått ge upp hoppet om en till hund, vår förra var en pudel och jag hade inga direkt allergiska bekymmer med den MEN min astma förvärrades sakta men säkert. Så fått stränga order från läkaren att inte vara runt pälsdjur igen på det sättet.

     ”Stränga order”? Vad har du för läkare, doktor Mengele? 🙂

      Grattis till en ovanligt tråkig kommentar.

       Jag skrattade högt. Fattas humor?

    Skulle ALDRIG adoptera en hund ifrån hundstallet. Där finns bara massa ouppfostrade kamphundsblandningar som känns helt oberäkneliga. Vem vill ha en hund som kanske bott med en kriminell eller missbrukare och har djupa trauman som gör den både farlig och oberäknelig?
    Nej hellre köper jag då en hund som jag själv får fostra ifrån start.

     Du är lika dum i huvudet som den kommentaren.

     fan va gross du är, är fan inget fel på hundarna på hundstallet :s

      Är man dum i huvudet och ”gross” för att man inte vill ha en kamphund men instabilt psyke? Finns massor av fina renrasiga hundar att välja på, varför välja en som kanske är både farlig och aldrig kommer bli pålitlig?

       På Hundstallet finns många raser och även blandraser i olika storlekar. Alltså inte bara så kallade kamphundar. Personalen är proffsig och de säljer inte heller hundarna till vem som helst. De försöker verkligen matcha. Är medlem och månadsgivare eftersom jag tycker att det är en viktig verksamhet och att de gör ett mycket bra och viktigt jobb. Från hjärtat tack till alla er på hundstallet ❤

     Jag har jobbat på ett ställe som tog emot dessa hundar när polisen tog hunden (eller när ägaren hamnade i häktet och någon behövde ta hand om hunden), ”kamphundar” som kom ifrån missbrukare/kriminella.
     INGEN av dessa hundar var aggressiv emot människor, däremot var dem tex rädda att bli slagna och kröp då ihop i ett hörn. Men alla dessa hundar var snälla, lätta att hantera och när dem hade fått tillit till en var dem guda snälla. Så sluta sprida rykten om att missbrukares hundar är onda monster när du inte har erfarenhet eller kunskap!

      Du har väl ingen aning om vad jag har för erfarenhet eller kunskap? Känner till flera fall med kamphundar som bott hos missbrukare, blivit omplacerade till nya familjer och sen varit utåtagerande. I samtliga fall slutade det med avlivning av hunden efter att de bitit människor eller andra djur. Dessa djur kan verka hur snälla som helst men man vet aldrig var som kan trigga dem och göra dem farliga, till skillnad från en hund man uppfostrat själv.

       Exakt samma händer med hundar från kenlar. Alla människor klarar inte av alla hundar. Tvärom många är väldigt dåliga på att kunna ta hand om djur har ingen kunskap, är inte uppväxta med djur. Därför omhändertas det mycket mer hundar och katter nu än på 80 talet

     På hundstallet är ju majoriteten av hundarna omplacerade, alltså deras familjer har lämnat de till hundstallet pga ändrad omständigheter. Plus om hunden varit kamphund så lämnas de inte över hux flux, tror inte ens de finns på hundstallet utan det blir privata placeringar på en gång för att få bukt med beteendet med en ägare som rehabiliterat såna hundar innan.

  Älskar hundar men vad är det med svenskar nuförtiden? Absolut att man kan ställa frågor om t ex Pet stores men man får ju ha respekt för vad folk gör. Tjejen kommer säkert ta jättefin hand om sin hund, alla raser är ”svåra” om man inte uppfostrar dem och hon verkar seriöst intresserad och väl förberedd. Grattis till vovven!

   Känner ingen respekt för folk som bidrar till djurplågeri

   Fast det gör hon inte. En 9 v valp ska vara hemma och och få lugn och ro. Den ska inte träffa andra hundar förrän den fått sin vaccinspruta vid 12 veckor. Den ska inte springa runt på ett gym där det finns massor av saker som den kan hitta att äta upp/tugga på eller skada sig på. En valp i den åldern är en bebis dvs den behöver sova upp till 22 h per dygn då de utvecklas. Det är inte ansvarigt att köpa en valp när man bor på hotell.

  Blir illa berörd. Otroligt oansvarigt att köpa valpen i USA i en pet store när hon aldrig ägt hund innan och inte ens reflekterar över valet hon gjort. Särskilt när rasen är så svår. Att hon ens jämställer det med att hennes mamma har fyra katter.. ja, så otroligt korkat och naivt. ?‍♀️

   Vad snackar ni om egentligen- läser vi samma text? Jag ser en tjej som läst på om sin ras i 2,5 år. Folk är seriöst inte kloka.

    Läst på om en ras i 2,5 år? Ja säkert. Föddes du igår? Tror på jultomten?

     Men har du några belägg för att det inte stämmer? Eller är det bara vad du tror? Om senare, varför ska jag tro mer på dig än hundägaren?

      Om hon nu läst på så mycket vilket jag betvivlar har hon uppenbarligen missat avsnittet om hur du tar hand om din valp den första tiden.

     Ja, men tror du att alla hundägare har ägt en hund innan sin första hund? Det är ju bra att hon har läst på om rasen och alla svårigheter som kan komma med den. Förstår inte varför alla blir så upprörda över att hon aldrig köpt en hund innan. Pet shop ja men inte äganandet.

     Ärligt talat, det är inte hjärnkirurgi att ha hund. Det går alldeles utmärkt att läsa och fråga sig till kunskap.
     De flesta skaffar barn utan några förkunskaper och det brukar i de flesta fallen bli bra. Och barn är viktigare än hundar.
     (hukar mig inför skitstormen)

      Så länge hundägaren/föräldern är snäll och känner stor kärlek så brukar det bli bra

      För dig ja men inte för mig. Hundarna är viktigare än barn. Lugn i stormen, tänker absolut inte skaffa barn.

    Du ger naiv ett ansikte

    Chow chow är ingen ras för en första hunds ägare. Chow chows ligger tex längst ner på listan över raser som vill lära sig/lyda sin ägare och kan bli aggresiva. De lyssnar helt enkelt inte på sin ägare. De må vara söta men de är ofta tillbakadragna och passar inte om man har ett liv där man flackar runt. Dessutom väger de över 8 kg så varje gång hon ska flyga med den så kommer den behöva drogas och sättas i bur bak i flyget.

     Hur länge har du haft chow chow?

      Jag har haft två stycken. Från de köptes av en kennel vid 8 v ålder tills de dog av ålder. Hurså?

     Du som har haft Chow Chow, jag tycker inte det ser ut som en Chow Chow valp om jag jämför med de bilder jag hittat. Tycker nosen är alldeles ”för lång”.

     1. Man drogar absolut inte hundar nuförtiden då man har insett att de oftast bara blir trötta i muskler. Fysiskt. Men kan vara oerhört stressade mentalt. Därav inga droger.
     2. Hundar placeras i ett av flygets lastutrymmen. Oftast det tystaste längst fram. Där givetvis även värmen är på under hela resan
     /Flygvärdinna

   Det finns en första gång för allt. Hur ska man kunna bli en erfaren hundägare om man aldrig får skaffa den där första hunden? Sedan är det självklart att man bör skaffa en ras man kan hantera och passar bra ihop med ens livsstil osv.
   Men jag har träffat många förstagångsägare som har bra mycket bättre värderingar och bättre hundhållning än gamla rävar som ”haft hund hela livet”. Det är nämligen ingen garanti för vett i skallen.

   Snarare tvärtom, nya hundägare är ofta mer lyhörda för hur vi hanterar hundar idag (med positiva förstärkning istället för bestraffningar och andra gammeldags metoder)

    Nya hundägare är 9 av 10 gånger de som får ”förändrade familjeförhållanden” och hunden måste omplaceras. Vi kan mog förvänta oss att Nala kommer få hitta en ny familj inom ett år.
    G. Joss är ju ett väldigt bra exempel när det gäller förstagångsägare. Deras hundar bet barnen och de fick omplaceras. Folk som köper djur första gången (inte bara hundar) tenderar att vara naivare än människor som haft djur i flera år. ”Åh Nala är min lilla bebis” säger den här influensern, nä – det är ett djur som har behov. Behovet innefattar inte att hänga med på gymmet..

     Ligger nog något i det, är själv fundersam över alla hundar folk skaffat nu under pandemin. Det har fullkomligt exploderat med valpar i mitt område eftersom folk passar på nu när de jobbar hemifrån.

     Men det är fortfarande så att alla är nya hundägare någon gång. Och jag vet inte vad jag ska säga om ditt exempel med influencers? Hur många hundar har inte M Graaf haft? Hon gör sig av med djur på löpande band utan att vara någon nybörjare. Så det handlar nog mer om personlighet och livsstil än något annat.

     Jag känner inte till en enda person i min bekantskapskrets som skaffat sin första hunden och sedan gjort sig av med den. Däremot känner jag till personer som skaffat en radda husdjur för att sedan upptäcka att de tagit på sig för mycket och då har de gjort sig av med något eller några av djuren. Har en sådan i släkten, hon har snart testat varenda husdjur som finns att få tag på. De flesta gör hon sig av med ganska snabbt och sedan tar det inte lång tid innan det kommer ett nytt djur. Värst var när hon tryckte in en tysk jättescheck i sin lägenhet, för att kort tid därpå sälja den vidare. Sorgligt att se.

    Japp, men vissa raser lämpar sig inte för förstagångsägare. Chowchow är deffintivt en sådan ras. Och bara att hon låter en 9 mån valp springa runt på ett gym visar att hon har noll koll. Skulle hon låta en bebis krypa runt där med? En 9 mån valp är en bebis. Den behöver ha lugn och ro och skyddas mot allt den kan skada sig/sätta i sig.

     Jag har begränsade erfarenheter av Chow Chow. Vi har vänner som har en 9-årig tik och det enda jag kan säga är att hon definitivt inte är särskilt gosig (inte ens med ägarna), lyssnar inte och det går inte att ha henne lös för då drar hon direkt.

     Varför skulle man inte låta en bebis krypa runt på ett gym under uppsikt?! Fan va pretto ni är alltså. Klart barnen kan vara på gym vid lämpliga tider annars kan man ju fan aldrig träna.

      Eeh va?? På mitt gym har jag aldrig sett nån ta med en unge, tror inte man skulle få det.

  En fråga först, hur fan kommer de in i USA?
  Har en syster jag inte träffat på två år pga covid som bor i USA….
  Angående hunden så har jag sett på tok för mycket angående Puppy Mills i USA, det är en sorglig industri som utnyttjar hundar på löpande band. Det är fruktansvärt.

   Covid har inte varit i två år

    Okej, men jag träffade henne senast för 2 år sedan? Relevans? ?

    Inte så svårt att förstå att när man bor långt ifrån varandra träffas man kanske inte lika ofta, kanske en gång per år. Vilket betyder att de kanske hade en träff planerad under 2020 för att få ses igen, men pga. Covid så kunde inte en sådan träff ske.

   Två veckor i ett godkänt land (som t ex Aruba), från och med mars behöver du även ha ett negativt covid test, sen kommer du in. Inga problem.

  Höjden av ignorans.

   Skönt att du är professor i allt du företar dig!

  Känns väldigt mycket Barbie med tillbehör. Som någon kommenterade i hennes inlägg, djur är inga accessoarer.

   ”Känns” det så? Varför inte ta och fundera lite över varför ”du” ”känner” så och vad det är för känslor du projicerar på din omgivning & varför? Det kommer i längden göra dig till en lyckligare människa än om du helt random tar ut dina frustrationer på främlingar på internet utan grund.

    Frustrationer? Vilken sjuk analys för det där korta inlägget haha.

    Tack för ditt välmenande tips, men det ”känns” helt onödigt av dig. Lägg din energi på människor som ber om din hobbyanalys och stöd i livet. Kram

     Faktum kvarstår att du inte vet något om Julias kunskapsnivå, motivation och känslor. Du ”känner” på dig saker om en främling.

      Men ge dig nu

       Jag är en annan anonym. Vi är fler som tycker att du är dryg.

        Och jag va en annan Anonym som skrev det

      Nu ”känner” jag mig lite upptagen. Har inte tid med dig eftersom jag lägger in sill, lyssnar på skön musik och ”känner” mig lycklig och taggad på helg. Glad Påsk!

       Du var inte mer upptagen än att du tog dig tid att svara en gång till. Hahahaha!

       Vegetarisk sill?

        Hehe vegetarisk sill 🙂

      Jag känner samma! Så Mopsen är inte ensam.

       Skönt att du och Mopsen har varandra!

      Faktum kvarstår att det går att läsa ut mycket av Julias kunskapsnivå bara genom att analysera vad hon själv skriver, hur hon skriver och hennes egen attityd.
      Men vi vet lite om hennes motivation, och det är det som avgör hur bra hon kommer att ta hand om sin vovve.
      Jag hoppas att hon är supertaggad och ser fram emot många mysiga år.

  Blir så arg!! Ja inte att hon köpt hund,utan att hon inte ens kan använda google och söka på amish dog breeding puppy mill. Fruktansvärt att hon tycker det är häftigt att att köpa hund från värsta tänkbara uppfödare. Hoppas hon använder några av de få celler hon har i hjärnan och skriver att folk INTE ska köpa hund avlade från puppymills!

   Exakt! Krävs bara en sökning för att se hur vanligt puppy mills är just hos Amish. Så jävla sorgligt…

   Snälla, Camilla, lägg till mer information om amish puppy mills i inlägget, alternativt gör ett nytt! Sånt här måste komma ut!

    12:31
    Jag håller med dig. Men av kommentarerna att döma så är det inte det som diskuteras, tyvärr.

   Exakt, ”coolt”? Eh nej..

  Hon har läst på i 2,5 år om rasen, men stavar namnet Show Show innan nån skriver Chow Chow i sin fråga?

  Har sett de där valparna när jag var i USA. De sitter i trånga burar med gallergolv i djuraffärerna. Bara ”mode-raser” i speciella färger. 1 dag utan sin mamma i en sån affär är för mycket för en valp.
  Tyvärr har ju okunniga människor nån idé att de räddar dessa valpar och förstår inte att de stödjer industrin. Sen är det klart att det kan gå jättebra. Men valpen behöver en trygg första tid, inte bo på hotell.

  Och redan ett veterinärbesök för att kolla om hunden blivit förkyld av ACn?? Då kan man inte mycket om hundar.

   Du skrev precis allt jag tänkte ??

   Ja, att hon inte verkar förstå att hon är med och stödjer en vidrig industri, det är just det som är problemet. Utbud och efterfrågan osv. ??

   Det var Camilla som skrev fel, det står rätt i stories 🙂

    Ok, fel av mig! Men resten räcker ändå ?

   Kan hundar bli förkylda av ac då? Jag kan inte mycket om hundar (vilket kanske märks) ?

    Nej. Hundar kan inte bli förkylda. Det kan vara så att hunden fått kennelhosta vilket kan bli allvarligt. Det är därför man i Svergie uppmanar hundägare att valpar inte ska träffa andra hundar (än de som är i det egna hushållet) innan de fått sin vaccinspruta vid 12 veckors ålder. Så troligen har hunden antingen någon slags allergi som gör att de nyser eller så är den sjuk sorgligt nog.

     Hon verkar ju vara runt med hunden när den är 9 veckor

     Ah okej! Tack för svar! ?

    Nope, däremot kommer hunden troligen från dåliga förhållanden hos ”uppfödaren” vilket gör dem känsliga för sjukdomar, sjukdomar som sedan bryter ut vid stress, tex vid flytt till nytt hem.

  Vilken bra reasearch hon gjort då hon tycker det är häftigt att köpa hund från en Amish puppy mill… Snälla

   Tänkte samma! Jag tänkte direkt, åh nej. Det jag läst om amish-folket och deras hunduppfödning är ju inte direkt att det görs med eller av kärlek.

  Har ingen aning om vem tjejen är eller vad hon går för, men att köpa en Chow Chow som första hund är, i min mening, inte speciellt bra. När man inte haft hund tidigare så är det omöjligt att veta hur mycket jobb det är, och slänger man dessutom på att det inte är en ”enkel” ras så blir det en väldigt brant uppförsbacke.

  Är med i en massa olika hundgrupper på Facebook där folk varje dag adopterar bort Huskys och Border Collies för att ”De förtjänar ett hem som kan ge hunden det den behöver”, och det är så himla tråkigt. Många har en förskönad bild av hur det är att ta hand om en aktiv hund och fattar inte att det är bättre att köpa en hund som passar ens livsstil.

   Hur länge har du haft chow chow?

    Jag har haft chowchow och de är jättefina hundar men de lyder inte. Det tar otroligt mycket tid och arbete att få en chowchow att lyssna till sin ägare. De är också tillbakadragna och passar inte om man vill ha en hund som hänger med överallt, en chowchow gillar sällan nya möten och som sagt den följer inte heller sin ägare på samma sätt så det är svårt att få den att bete sig i många sammanhang. Lite som att du skulle släpa runt en väldigt stor katt i koppel på caféer eller hemma hos andra.

     Det låter verkligen som helt fel ras för henne. Hon har nog läst vad hon vill läsa och gått på att hon tycker den är gullig snarare än något annat. Blä.

    TS här! Har inte haft Chow chow själv, men har mött en del och det är det jag baserar min åsikt på.

    Som Anonym svarade ovan så håller jag med om att Chows absolut är superfina hundar som passar in i många familjer, men står fast vid att jag inte tycker det är en passande hund för någon som inte har någon erfarenhet. Visst kan det gå bra, men hade personligen inte rekommenderat den.

  Blir så jävla TRÖTT. Vissa har verkligen inte mycket innanför pannbenet.

  ”Min mamma har två katter”

   ??

   Min kusin har en häst ?

  Själv är jag supernoga med att mina hundar ska få en lugn första tid efter den lämnat kenneln: inga besök första dygnen, bara vänja sig vid sin nya miljö och oss i familjen. Det står jag fast vid är en bra strategi.

  Jag har inte ord för vad jag tycker om dylika ställen, hur kan man sponsra dem genom att handla där? ! Känner mig seriöst oroad av alla ”pandemihundar” som köps just nu, ännu värre när jag läste att Hundstallet rustar för att antagligen få in ännu fler hundar än ”normalt ” för omplacering efter folk tröttnat.

  Denna Julia verkar vara helt vrålpantad. Men argumentet att folk är bittra pga de ifrågasätter verkar ju vara poppis…

  Jag blir illa till mods över hur nedlåtande alla är mot Julia? Både frågorna på hennes insta och här. Varför skulle hon inte klara av att ta hand om en hund, herregud? Folk skaffar hund hela tiden och jag tror Julia är minst lika hängiven sin hund som andra seriösa som skaffar hund (eller ursäkta: adopterar hund). Riktigt mobbig attityd mot henne. Fy.

   Hon tar ju inte hand om.hunden. Den är 9 v och utsätts för faror och sjukdommar genom att vara på hotell och gym och inte hemma och få lugn och ro.

    Dessutom från en sådan djurfabrik ?

  Sämsta rasen att välja som första gångs hund. ” Läst på om den”,? ja vi får väl se hur länge det håller.

   Verkligen det är en sjukt egen hund och enveten som fan ?

  Men OOMMGG VÄRLDENS FINASTE RAS!!! Drömmer också om en chow. En chow chow och en pomeranian ihop med första bebis ska jag ha! Blir trillingar ?

   Ska de ha matchande outfits också?

    Ja omg hur visste du?

   Skaffa inte chow chow medans du har bebis. Chow chow kräver extremt mycket tid, dem är envisa, svårtränade och gör mest som dem själva vill, så för att få en hund som lyssnar på dig måste du lägga ner massor med tid på den. Vilket är svårt när man har små barn samtidigt.

  Är det bara jag eller ser inte det där ut som en ”riktig” Chow Chow valp? Tänker på nosen.

   Chow chow räknas till ”spetshund”. Nosar finns i olika längder. Har inte sett någon sådär ”lång” i Sverige. Min chow hade längre nos än vad som ofta syns på bilder.

   Svårt att säga i detta fall, jag hade inte litat på vad det var jag hade köpt från ett sånt ställe men hade heller aldrig köpt en hund så..

   Tror inte heller det är en chowchow men det kanske är lika bra eftersom det troligen inte är en ras som skulle passa henne.

  Jag funderar mer på hur tusan hon ska få hem hunden? Valpar växer fort och det måste ju finnas begränsningar på hur stor hunden får vara för att flyga med ägaren vs sitta i bur i lastutrymmet (minns inte vad det heter). Skulle absolut inte vilja sätta en valp i en bur helt själv när den är liten/ovan så hoppas hon flyger hem asap. När jag skaffade hund i England och frågade om pass var vi tvungna att vaccinera mot rabies och veterinären rekommenderade att vänta några månader. Kanske är annorlunda när man flyger från USA men är fortfarande väldigt förvånad över detta just praktiskt sett.

   8 kg annars bak i lastrum, drogade. Och isig är en långflygning oerhört tuff för en hund. Ljud, konsiga lukter, trångt och den kan varken röra sig eller rastas på hela flygningen. Inget man gör om man absolut inte måste. Och ja, hon måste ha bla intyg på rabies annars avlivas hunden av tullen. Svergie är stenhårda då vi är rabiesfria och inte vill ha in sjukdomen i landet.

   Precis! Vår samojedtik, likande hundras, vägde 10kg vid 12 veckors ålder. En hundvalp får tidigast ta rabiesvaccin som 3 månader gammal och det tar 21 dagar för vaccinet att få effekt, vilket behövs för att en hund ska få komma in i Sverige, så då är hunden ca 4 månader gammal. Därmed kommer den här hunden antagligen att väga betydligt mer än 8 kg (som är maxvikt för hund OCH VÄSKA på de flesta flygbolag för att flyga i kabinen) och därmed hamna i bur i det iskalla, mörka, högljudda bagageutrymmet 🙁
   Alternativt får man ta in valpar i landet om de kommer direkt från uppfödaren som kan intyga att valpen inte kan ha utsatts för rabiessmitta. Är man en seriös hundköpare som inte hittar en valp i hemlandet, kan man därför vara i kontakt med en seriös uppfödare och lösa det på det viset, så hunden får åka i kabinen och samtidigt komma till sitt HEM direkt och inte dras omkring på resande fot.

    Nej, till Sverige får du inte importera icke vaccinerade hundar, spelar ingen roll vad uppfödaren kan intyga.

     Enligt Statens jordbruksverks föreskrifter om införsel av sällskapsdjur hund- och kattsperma samt hundar,katter och illrar avsedda för handel hänvisar man till (EU) No 576/2013 enligt vilken ett intyg duger som alternativ till vaccin om valpen är för ung. Jag har själv fört in en valp med ett dylikt intyg i ett annat EU-land och vet flera som köpt valp på det sättet. Men kanske det finns ett undantag för Sverige? Är genuint intresserad 🙂

     För Finlands del tex framgår undantaget tydligt på myndighetens hemsida, men står inget på jordbruksverkets sidor tex om att undantaget inte skulle gälla i Sverige. https://www.ruokavirasto.fi/sv/foretag/import-och-export/eu-lander-norge-och-schweiz/djur/hundar-katter-och-illrar/hundvalpar-kattungar-och-illervalpar-eu-lander/

     Från (EU) No 577/2013) med modelldokument för resande djur: Regulation (EU) No 576/2013 provides that dogs, cats and ferrets are not to be moved into a Member State from another Member State or from territories or third countries unless they have received an anti-rabies vaccination that complies with the validity requirements set out in Annex III thereto. However, the movement of young dogs, cats and ferrets which are not vaccinated or do not meet the validity requirements set out in Annex III thereto may be authorised from Member States or from territories or third countries listed pursuant to Article 13 of Regulation (EU) No 576/2013, where, inter alia, the owner or the authorised person provides a signed declaration that from birth until the time of the non-commercial movement the pet animals have had no contact with wild animals of species susceptible to rabies. It is therefore appropriate to set out the format, layout and language requirements for that declaration in this Regulation.

   Hon kan inte flyga hem förens hunden är minst 4 månader. Då ska den ha vaccinerat 21 dagar innan, och ev även ha tagit ett antikroppstest.

  Köp inga valpar från djurfabriker! Fruktansvärt djurplågeri där.

  Tack för att du tog upp detta Camilla!

  Fruktansvärd industri. Och även om den inte finns i Sverige på samma sätt så är det bra att belysa denna FRUKTANSVÄRDA industri!
  Vet inte hur ofta man ser folk i sociala medier lägga ut bilder från djuraffärer utomlands och ba ”vill köpa och rädda allihop!!!”
  Eh… att köpa dem från djuraffären är ju bara att stödja alla puppy mills. Hemskt!

  En valp från en amish puppy mill ær verkligen det værsta av det værsta att gøda amish-folket som førsøker få ut en ny kull från tiken tills det inte går længre ær vældigt humant!

  Jag orkar inte argumentera i det här tröstlösa ämnet men vill bara säga – vilken seriös hunduppfödare lämnar ens sina valpar till en pet store? Där man inte har NÅN som helst koll på vilken köpare som går in och får syn på en gullig valp i glasburen? Seriösa uppfödare säljer inte till vem som helst. Och de har sen en kommunikation med valpköparen om denne önskar.

  Det är så himla bedrövligt att se sånt här…..

   De som har dessa puppy mills är inte seriösa!
   De ser inte ens hundarna som djur utan varor. De avlar sönder honorna tills de inte orkar mer. Valparna tas ifrån mamman alldeles för tidigt och får sitta i stålburar i stora ”förråd”.
   Såg ett reportage om dessa puppy mills på Oprah för några år sedan. Då sade en ”uppfödare” ”vadå? Har folk sina hundar inomhus? Tillsammans med familjen?!” Som om det var det konstigaste de hört. Och det säger väl allt om hur hundarna föds upp och behandlas ??

  När jag adopterade min hund så var det extremt noga med alla vaccinationer och sådant samt att hunden skulle ha ett pass.
  En 9 veckors valp har absolut inte fått de vaccinationer som krävs.
  Ska bli intressant att se hur de hanterar den saken.

  Hoppas ju att hon är väldigt påläst och har tänkt igenom det, men med tanke på vart och hur hon köpte hunden känns det smått tveksamt. Önskar hunden ett gott liv, tror dock att den kommer byta ägare så fort Julia inser att det är en hel del jobb med hund och inte bara gull

  Jag kanske har sovit under en sten ett bra tag, men vad gör hon med Robin?? Varför hänger dom igen efter vad jag förstått rätt så dåliga tidigare relation.

  Hur länge planerar dem att vara där? för dem kommer ju inte kunna resa någonstans förens valpen är minst 4 månader gammal?
  Eftersom hunden måste rabies vaccineras innan resan och kan inte få rabies vaccin förens den är 3 månader gammal. Sedan måste dem vänta i 21 dagar efter vaccinationen innan dem kan resa, endel behöver även ta antikroppstest beroende på vart dem ska resa.

  5 100 dollar från en Pet Store är GARANTERAT en hund från en for-profit puppy mill. Valpar som kommit in från gatan eller är omplaceringar från shelters kostar också pengar (för att sålla bort folk som vill ha en gratis hund som de sedan svälter av okunskap) men Petsmart/Petco tar INTE sådana priser för vanliga hundar utan det är en deal med uppfödaren.
  MVH bor i USA, har hund, och är engagerad i att få bort alla puppy mills

  Tycker folk är onödigt kritiska emot henne.
  Ja Chow chow är en svår första ras, men vem vet, hon kanske redan planerar att gå valp kurs och sedan allmänlydnads kurs så hon får hjälp att lära sig hur hon ska träna valpen, vad hon ska tänka på, osv.
  Någon hund måste ju vara ens första, och bara man är villig att ta hjälp när man behöver det så ser jag inga problem, ingen födds allvetande och som en perfekt hundägare, det är något man lär sig.
  Man kan läsa alla hundböcker som finns, man kommer fortfarande inte vara perfekt när man skaffar första valpen.

  Det enda jag känner mig tveksam till är att hon köpt från en Pet Store och att hunden inte får möjlighet att i lugn och ro landa i sitt nya hem eftersom dem verkar bo på hotell.

  Ingen förstå gångs hund jag skulle rekommendera att köpa. Är det en vakthund hon vill ha är det ett ras. Annars kan det bli problematiskt för henne. Väldigt viktigt att man läser på om rasens egenskaper och också tar till sig av all fakta för det är skillnad på hund och hund. Jag är inne på min tredje hund och har lärt mig mycket för varje hund.
  Haft två jakthundar av olika tas och en sällskapsras. Väldigt stor skillnad i egenskaper.
  Skulle aldrig köpa en Chow Chow om jag inte hade en stor tomt/gård för hunden att vakta.

   Vet inte hur mycket vakt det faktiskt är i Chow chow längre. Dock är dem ganska envisa, svårtränade och reserverade emot främlingar, så det är inge jätte lätt ras, men är hon villig att ta hjälp för att lära sig hur hon ska träna hunden, och beredd att lägga ner blod, svett och tårar, kommer det nog inte bli några problem.

  Spontanshoppar alltså en hund i USA? Har hon ens koll på om/hur hon kommer få hem den? Kan man ens skaffa pass för hunden i USA utan att ens vara amerikansk medborgare? Vacciner? Andra lagar och regler? Blir ju nervös på hennes vägnar.

   Ja, hon kan fixa pass och vaccinera hunden i USA trots att hon inte har amerikanskt medborgarskap. Däremot kan inte hunden resa lagligt förens den är 4 månader, så hon måste stanna ganska länge i USA. Hoppas dem hade planerat att vara i USA så länge redan…

  Hunden måste väl ändå vara i karantän innan den får komma in i ngt annat land, eller ens lämna landet den är i nu? Måste vaccineras mm? Det tar sin tid det.

   Ingen karantän, men måste vänta tills den är 3 månader, sedan rabies vacciners, sedan vänta i 21 dagar, ev ta blodprov för antikroppar, och sen kan hunden resa till EU. Så hunden kommer inte kunna resa förens den är ca 4 månader.

  Snacka om spontanköp. Det är de det låter som tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.