Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

734 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon med adhd som inte vågar ta körkort pga bristande koncentration? Eller någon med adhd som har körkort och kan berätta hur det funkar i trafiken? Jag är rädd för att inte kunna hålla koncentrationen när jag är i trafiken och vågar därför inte ta kortet. Själva pluggandet och så tror jag att jag skulle kunna traggla mig igenom men det är just själva körning i trafik som känns för svårt.

      Att köra bil kräver väldigt mycket uppmärksamhet och koncentration, så har man inte det kanske man bör tänka över körkort en gång till.

        Precis det jag sitter och gör ? Där av frågan till personer MED diagnosen.

          Även folk utan diagnos kan konstatera exakt samma sak: det är väldigt uppmärksamhetskrävande att köra bil.

            Mm men nu var det inte personer utan diagnos jag fråga. Tack då går vi vidare.

              Faktumet ändras inte för det dock.

                Nej men snälla människa… försök nu.

              Jag hade samma tankar som dig när jag skulle ta körkort, väntade länge innan jag tog tag i körkortet.

              Pratade med min läkare om detta och hennes råd var att man behöver tänka extra mycket på att bara köra när man har bra dagar och känner sig pigg. Jag skulle aldrig köra om jag kände mig trött, inte det minsta. Man får ansvara för att bedöma sitt mående helt enkelt då det krävs skärpthet i trafiken konstant.

              Lycka till! 🙂

          Min lillasyster har adhd och håller på att ta sitt körkort nu, hon kör mycket hemma och en del på körskolan. Hon säger att det fungerar väldigt bra. Ibland kan det vara knepigt men hon verkar kunna lösa det ?

            Tack för ditt svar 🙂

      Jag har ADD med bristande koncentrationsförmåga men har inga problem alls med bilkörning.

        Känner du att du att det är lättare att koncentrera dig när du verkligen måste? Och är det svårt att köra när det är andra i bilen som kanske stör med prat?:)

          Ja, koncentrationen är hög när jag kör bil eftersom jag vet att jag måste vara på hugget. Vid tuffa situationer, typ i en okänd stad med mycket trafik vill jag ha det tyst för att kunna koncentrera mig, men det gäller även för de flesta jag känner som inte har diagnoser.

          Känner många med ADHD som har körkort. Tycker absolut du ska ge det ett försök.

            Tack snälla för ett trevligt och förklarande svar ? en sista fråga bara ? kör du automat eller manuellt? Jag vill ta automat för att slippa tänka på att växla men många säger att jag blir så låst då…

              Jag kör manuellt. Det var såklart svårt i början, men när man väl har lärt sig så sitter det och går per automatik. Det ÄR bättre att ta manuellt just för att du då kan köra alla bilar. Jag tycker du ska försöka med manuellt. Det tar tid att lära sig och du kommer bli frustrerad men i slutändan är det så värt. Men om du hellre vill ta automat så kör på det! Lycka till!

                Tack snälla! Glad påsk på dig ?

                  De går fort att lära sig växla, tar du hjälp av körskolan så går de jättebra. Dom är lugna och kan hjälpa med dubbelkommando om det skulle hända något.

                En genuin fråga här om automat vs manuell. Till er som kör i jobbet, är inte de flesta bilar man kör i jobbet/får via jobbet automat alternativt att man kan välja automat? Är det verkligen ett hinder att inte ha körkort för manuell växel? Och i vilka andra situationer kan det vara ett hinder? Tacksam för svar.

                  Det är klart att det är ett hinder att inte få köra manuellt växlade bilar. Jag jobbar på en kommunal förvaltning, finns inga automatväxlade bilar där. De som inte kan köra alla typer av personbilar skulle inte få jobb där.

                En genuin fråga. NÄR ska man hinna köra massa andra bilar? Jag vet såklart inte vad alla hinenr göra, men sällan att jag kör nån annans bil. Tänker bara om man aldrig kanske kommer ha en manuell bil? Varför ens ta ett sånt körkort? Tycker det är skönt med automat.

                Annars är det väl bara ringa efter en taxi tänker jag om man nu skulle komma i en situation med en manuell bil?!

                  Alla har inte egen bil, utan lånar ofta föräldrars eller kompisars för att bara nämna en anledning.

                    Haha sant glömde att folk bor hemma när dom tar körkort!

                    Tar man en aning senare och är gift så kan man ju välja bli på ett annat sätt. Sorry, lite sent här. 🙂

      Detta är anledningen till att jag tog automat, jag skulle ALDRIG vilja köra manuell då jag har precis som dig koncentrationssvårigheter så kan inte fokusera på bilen, att växla, trafiken etc samtidigt. Med automat så går det helt okej, fortfarande läskigt att köra där jag aldrig kört innan då det kräver extremt mycket uppmärksamhet för mig, men vägar man är vana vid att köra går jättebra!

        Så går mina tankar också att ta automat för att slippa koncentrera mig på att växla liksom ?

          När man har körkort och några mil i kroppen behöver man inte koncentrera sig på att växla, det går typ automatiskt.
          Jag har adhd och hade inga problem att ta körkort och jag upplever inga problem med att köra bil. Har haft körkort i 12 år.

            En del med att övningsköra är ju att lära sig växla så att man slipper koncentrera sig på den biten när man har körkort. Så om man inte kan släppa den koncentrationen förrän efter avklarad uppkörning och med några mil u kroppen så är man inte redo för att ens köra upp. Man ska klara det innan och det ska gå automatiskt före man har körkort.

      Jag har Asperger och ADHD och det fungerar bra att köra bil. Har lätt för att tappa koncentrationen för övrigt, men vid körning håller jag mig fokuserad av någon anledning. Däremot behövde jag ett speciellt läkarintyg som styrker ens lämplighet som bilförare. Därefter behövde jag skicka in ett nytt intyg varje år. Efter något är beslutade transportstyrelsen att jag inte behövde göra det mer.
      Så min rekommendation är att ta kontakt med en läkare på psyk och rådfråga.
      Lycka till! ?

        Ja jag har läst att man måste ha ett intyg så det måste jag ta tag i direkt när och om jag bestämmer mig för att försöka ta körkort… tack för svar ?

      Min son har tagit körkort precis
      Han har adhd och tog sin medicin när han körde med lärare
      När han övningskörde med min man tog han inte medicin
      Han körde upp utan medicin och tog det på första.
      Inga problem att ta körkort med Adhd
      Lycka till?

        Tack ?

      Nu har jag inte adhd så jag vet att frågan inte gäller mig, men automat kanske kan vara ett alternativ? Kanske är dumt att tänka så men det kanske kan vara en idé?

        Ja jag tänker så med, att det kan underlätta (varför krångla till det för sig själv känner jag?) min man har körkort och bil med automat så den finns ju redan i familjen om man säger så ?

          Precis. Annars kanske du kan, om du medicinerar ibland, ta körkort för manuell bil. Efter kan du ju alltid bara köra den automatiska om du vill – men du har möjligheten att köra andra bilar om det behövs!

      Jag har adhd och har haft körkort i 13 år, jag har aldrig haft några problem med koncentrationen i trafiken (inte heller orsakat eller vart inblandad i någon olycka peppar peppar?)
      Dock så tyckte jag teorin var bra mycket tråkigare än själva körningen, skrev teoriprovet 3 ggr men klarade första uppkörningen.

      Jag har Adhd, körkort och har inga problem att hålla koncentrationen under bilkörning. Det händer så mycket för sinnena undertiden man kör så det hinner aldrig bli enformigt.
      Jag kör alla sorters bilar, med släp, utan släp, med automat, utan automat – inga problem.
      Känner många med adhd som är lastbilschaufförer, busschaufförer och till och med en som jobbar som helikopterpilot.
      Låt inte diagnosen bestämma hur du ska leva ditt liv utan börja övningskör ?

      Jag hade svårt med bilkörning och det tog lång tid innan jag lärde mig och fick körkort. Det blev ett riktigt jävla dyrt körkort (klarade dock uppkörning och teori på första försöken men det va mååånga lektioner dit) Jag är en bra förare trots koncentrationsproblem.
      Jag kör 100% lagligt och uppmärksamt
      (är dock tyvärr ofta trött efter bilkörning). Jag vet mina gränser och när jag behöver pausa. Har valt en bil som hjälper mig! Ny automatbil med backkamera och som kan fickparkera åt mig osv.
      Har ett körkort för manuell men alltid tyckt det varit svårt och är en bättre förare utan att behöva tänka på det momentet.
      Så med det sagt, lär känna dig själv som förare och vad som funkar för dig, på vilket sätt du har bäst fokus osv. Det kommer gå bra!

        Tack så jättemycket för ditt svar och till er alla andra, ni har fått mig att tänka om och kanske vågar jag börja köra lite i år ? tack och glad påsk ?

      Jag tror att det kan gå jättebra!

      Beror på dig själv, känner du att du inte klarar av att hålla koncentrationen så ta inte körkort.
      Jag har ADHD och körkort, kan köra 2 timmar i sträck, sedan måste jag stanna och göra någonting. Fattar inte folk som kan köra bil i 4-8 timmar i sträck. Viktigt att man känner sina egna begräsningar och anpassar sig efter det.

      Jag hade samma tankar som dig när jag skulle ta körkort, väntade länge innan jag tog tag i körkortet.

      Pratade med min läkare om detta och hennes råd var att man behöver tänka extra mycket på att bara köra när man har bra dagar och känner sig pigg. Jag skulle aldrig köra om jag kände mig trött, inte det minsta. Man får ansvara för att bedöma sitt mående helt enkelt då det krävs skärpthet i trafiken konstant.

      Lycka till! 🙂

      Min sambo har ADD och Asperger och har jävliga koncentrationsproblem när det gäller vissa saker. Glömsk, lätt att tappa fokus, strävar ut i samtal gällande andra teman så man inte hänger med. MEN han är världens bästa chaufför!!!!! Kör fokuserat, vettigt, aldrig för snabbt (som jag utan diagnos gör – ryckigt och kasst). Han lyckas alltid analysera alla möjliga faror på vägen och alla vi som känner honom älskar hans körning. Är 250% trygg med honom bakom ratten.
      Så jo, jag tror på dig! Du kommer lösa det! Alla är vi olika men testa och se! Bara att du ställer frågan visar på att du är mer ansvarstagande än vad alla 18 åringar som ska skaffa körkort är! Heja dig!!!

    ÅH! Måste uppdatera er – får bli imorgon! Är hos hnm nu ?

      Va?

        Den som vet vet

          Ok, kul för er.

          Tönt.

          Exakt ??? Kunde inte skriva mer, men vill inte glömma bort uppdateringen haha! ?

        Amelie skrev i ett annat öppet spår om enkille hon skulle träffa som slutade svara på meddelanden helt plötsligt. Det spekulera de s om att han inte v asr intresserad osv. I nästnästaa öppet spår fick vi uppd a tering een stt h asn hört av sig och trodde astt hon slut a t skriva till honom. Det hade hänt något som gjort att hennes meddel asnden försvunnit (?) . Ett missförstånd helt enkelt och just nu träffas de.

          Älskar denna uppdatering!

            Tack! Får jag skylla på kass mobil och feta tummar? ???

            Jag med, haha! ?? Satt i bilen utanför en pizzeria medan han hämtade mat så jag smög in ett inlägg snabbt ??? Kör en rejäl update imorgon ?

          LOVE IT!! TACK ?? Haha! Ska fixa en bra update till morgondagens ÖS ?

      Håller tummarna???

        TACK ???❤️

    Berätta om era bästa aprilskämt!

      Körde ett på mina elever. Tillsatte karamellfärg i mjölk och sa att bönderna upptäckt att om man ger korna färgat gräs så får mjölken samma färg. Så från och med nu är mjölken röd, mellanmjölken grön och lättmjölken blå ? de gick på det och alla tyckte att den nya mjölken var såååå god haha. Det var självklart ett skämt som jag visste skulle gå hem hos eleverna, att det var något som funkade i denna klass.

        Hahahaha läste första meningen hel konstigt och trodde du skrev att du körde på dina elever. Tänkte att nu tar det väl hus i Helevte ?

          Hahahahaha ??

      För c:a 20 år sedan hade City Stormarknad en annons för videobandspelare som man kunde spela in sina drömmar med. Massor med folk ringde och ville beställa …

        Åh en sån vill jag ha, önskar det fanns!

      Nån gång på lågstadiet så lurade våran lärare oss att det fanns fotsvamp i duschen i gympasalen. Så vi alla behövde alltså ta av oss strumporna och sitta med fötterna på bänken så att skolsköterskan kunde kolla om vi smittats.

      Kan säga att vi var ett gäng mycket förvirrade ca åttaåringar där ett tag.

        Haha har samma upplevelse! Blir ju nyfiken om det var samma lärare eller om detta är ett vanligt skämt bland lågstadielärare? ?

          Samma här!!! Min var på ett fritids och vi satt i en ring på en sån stor blå matta. Uppvuxen i en kommun strax söder om sthlm. Är det samma? ?

          Detta var i en liten kommun i västernorrland ?

      Inte mitt skämt, men en kollega sa att hen sett en råtta i förrådet på jobbet. Tyvärr spred det sig lite för långt, så alla letade efter råttor i ett par timmar innan det uppdagades att det aldrig fanns några till att börja med ?

        Bästa jag hört?

      Jag vart utsatt för ett som jag tyckte var skitbra (i efterhand)
      Min bil står mig väldigt kär och det vet folk.
      Jag vaknade en morgon och hade massor av missade samtal och flera sms från min mamma. Det sista smset sa ”ring mig genast!”
      Jag ringde och hon svarar och säger med allvarlig ton att polisen kontaktat henne på natten då de inte fått tag på mig.
      Min bil hade stulits och använts vid ett bankrån och sedan hade de tänt eld på bilen.
      Jag vart så chockad (gick ju på allt för jag var så yrvaken) så jag sprang ut till parkeringen (fem meter utanför dörren) i bara mjukisbyxor och där stod bilen, hel och oskadd.
      Då skrattar mamma i telefonen och säger ”april april”
      Jag var så chockad så jag sov i flera timmar till sen.

      (den här historien kommer avslöja mig om det är någon jag känner som läser här, men det gör inget 😉 )

        Tyckte bara det var taskigt! Över gränsen när det är saker som får en att inte må bra.
        Men kul att du kunde uppskatta det. Din mamma visste kanske att du skulle gilla den sortens skämt.

          jag tycker att aprilskämt ska vara lite av det här slaget. Hon visste att jag tål det. Jag tycker fortfarande att det var kul.

            Faktiskt roligt?

            Min pappa drar samma harmlösa aprilskämt nästan varje år och alltid är det någon i familjen som går på det. Föräldrarna bor nära skogen och brukar ha besök av älgar. Därför passar pappa ofta på genast när hans offer (det vill säga övriga familjen) stiger upp, att be vederbörande komma till fönstret och titta. Så där står han och pekar och någon stackars familjemedlem och spanar!

            Nu är det länge sedan alla fyra barn flyttade och frågan är om mamma går på det ännu. Men det är roligt för att det oftast är någon som går på det och för att det är så basic. Torr humor.

          Ja det där var inte kul. Man ska inte gå över gränser.

            Vi alla har olika gränser.

        Hade blivit rasande! Inte över bilskämtet utan över ångesten av att behöva vakna till massa missade samtal och sms och tro att något hemskt har hänt, mardröm!

      Min kompis jobbar som lärare i USA. Hon fick en box brownies i present för att hon var en sån bra lärare… hon blev jätte glad, tills hon skulle ta en och upptäckte att det var en box full av ”Brown E’s” alltså bruna bokstäver idé-form….

        *i E-form

        Jaså? Din vän råkar inte vara läraren som utsattes för samma händelse igår men fick miljontals likes på twitter haha?

          Bruna E är inget nytt.. det ”skämtet” har funnits i flera år

      Min kompis jobbar som lärare i USA. Hon fick en box brownies i present för att hon var en sån bra lärare… hon blev jätte glad, tills hon skulle ta en och upptäckte att det var en box full av ”Brown E’s” alltså bruna bokstäver i E-form….

        Oj, korrekturen kom med två gånger

    Camilla varför skriver du inte de där med att Danjal och Jockes dricka är lik pinchos egna dryck? Det ser nästan identiskt ut.. säkert samma smak.

      Vad är det för en kommentar? Att den säkert smaker samma? Det är ju som idioten som gav restaurangen 1 stjärna för att menyn inte såg god ut

        Haha. Vi fick en stjärna. Kommentar -aldrig varit där…
        Man Tackaaarrrrr!!!

    En väldigt kär kollega fyller 50 nästa vecka, vi vill köpa någonting stort till henne men vi har brist på inspiration. Har ni några tips?

    Det är en levnadsglad kvinna som älskar träning, teknik, bubbel och inredning. ?

      Stort? Menar du dyrt? I vilken prisklass?
      Kanske ett smycke, bra lurar till musiken vid träning, träningskort, presentkort i sportaffär eller ett set träningskläder(går ju byta), en stor fin champagnehink.

      Om hon bor i Stockholm med omnejd – ett presentkort på en festmåltid på Gastrologik. Oförglömlig upplevelse.

      Har ni funderat på en sådan där kurs framgångs akademin erbjuder? Kanske kan ni få rabatt om ni använder koden Bella20 eller liknande?

        Ironi när den är som bäst.

      En tavla eller bricka typ? Obs av konstnär som ni VET att hon gillar!

      Årgångschampagne? Eller något annat vin att lagra kanske ?

    Kollar ni på Masked singer? Vad tycker ni?

      Roligare än jag trodde

      Älskar det!’

      Ganska kul faktiskt. Gissar på Anna Bergendahl på Draken och Joe Labero på Korpen ?

        Ja Anna Bergendahl måste det vara hörs tydligt på rösten. Jag tror det är Hasse Aro med tanke på professor!

          Ja, och hon pluggar ju till läkare och i ledtrådarna sa hon ju att hennes drömjobb utförs i rock.
          Är Hasse professor? Passar ju iofs med allt om jagad och tjuvar.

            Plus att hon spelat handboll.

            Nej jag tänker på Leif Gw som är professor som var med i programmet.

            Men roboten måste väl ändå vara Niklas Wahlgren? Speciellt med ledtråden: jag vill få en inblick i familjens värld = Wahlgrens värld

              Jag tycker roboten var jättesvår. Men Niclas är en bra gissning. Isvargen tror jag är Lisa Miskovsky, hon har en syster och har spelat hockey och fotboll med killarna.

                Verkligen! Men fåret då? Borde inte Christina Schollin nämnt det för sin dotter i så fall om hon har jobbat i underrättelsetjänsten?

                  Haha, ja det borde hon ha gjort. Jag tänkte på Lill Lindfors på fåret.

                Tror att isvargen är Silvstedt

          Är Bergendahl så stor?

          Draken är Johanna Nordström, hon är västeråsare, spelat handboll, Beck, hennes drömyrke är polis alltså utförs i polisrock som Gunvald, hon finns på spotify med två poddar och hon höll ju på med musik innan och släppte nån låt på youtube.

          Draken är Johanna Nordström!

      Draken är 100% johanna Nordström!

        Jaa! Så kul att hon nämnde flera gånger i Bäst i Test ikväll att hon faktiskt spelat handboll. Och sen kom samma ledtråd i Masked singer.

        Gurka=gurkstaden västerås. Och så Beck såklart!

          Verkligen ?? också lite kul att hon är med i konkurrerande fredsgsunderhållning samma tid på olika kanaler ?

        Precis! Tandborsten med den guldfärgade tandkrämstuben = Guldtuben. Vilket hon varit nominerad i!

        Hon är lite för aktuell just nu för att den ska va klurig haha

      Roligare än jag trodde och en bea panel!

        *bra

      Kul men rätt svårt att gissa. Vilka gissar du på?
      Har Orup som godisautomaten annars osäker

        Tyckte fåret lät som Christa Scolin.
        Kan en av de vara Magnus Hedman?

        Roboten är Nassim tror jag

          Roboten är Niclas Wahlgren. Hörs i ”riksradion” = Rix. Är på g (filmen G som han var med i)

            Sjukt ifall Pernillas mamma, pernillas bror och pernilla själv är med i samma program?

        Voodoo-dockan måste vara Hans Rosenfeldt. Är det inte sant är det fel på programmet.

    En bekant och hennes kille har rest flitigt under pandemin , rest till många länder och i Sverige. Så nu har båda fått covid och är jättesjuka. De är väldigt förvarnade… undrar varför ?

      Vadå ”undrar varför”?

        Hört talas om ironi?

        Gissar att Hmm avsåg skirva ”De är väldigt förvånade”, inte ”förvarnade”.

      Rätt åt dem! Hoppas de är sjuka länge.

      Rätt åt dem, Kanske får de båda långtidscovid ?? Skulle vara karma isf

      Du kan hälsa dem att de nya mutationerna är riktigt tuffa även mot yngre annars friska människor. Folk under 35-40 får ta och passa sig nu på allvar. Speciellt den brasilianska varianten som är på ingång är riktigt läskigt, men även brittiska.
      Känner till flera personer i min bekantskapskrets som levt som som vanligt men som nu blivit rejält sjuka. En person är 35 år och har nu haft typ 40 graders feber till och från i EN MÅNAD.

      Köp fpp3 och slipp bli smittade!

    Ni som har haft corona – hade ni ont i bröstryggen och upp mot nacken och axeln?

      Och att som det nyper till väldigt hårt i ena armen då och då?

        Hur gammal är du? Kvinna? Vänster arm? Isf, kolla upp så att det inte är ditt hjärta som strular.

        Krya! ?

          Bara om man är kvinna..? ?

            Det är ofta olika symtom vid hjärtbesvär som kvinna och man. Oftast lär man sig symtomen för en hjärtinfarkt så som män upplever det, varför många missar när en kvinna har en hjärtinfarkt pga helt andra symtom.

            Tex, hade det varit en man så hade han beskrivit det som en smärta som strålar ut i armen, inte nyper.

            Glad Påsk! ?

              Ah fattar.
              Glada påsk!

            Snälla, ifrågasätt inte Hmm. Hen är expert på allt mellan galax och jord.

              Utom aprilskämt.

                Haha, jag vågar isf erkänna när jag gått på ett. Särskilt när det var väl genomarbetat.

                Är du en sån där en som har massivs med prestige och är rädd för att göra bort dig? ?

                  Iaf*

                    The real hmm, jag gillar dig. Jag kommer alltid gilla den som är så mycket besserwisser att den rättar sig själv ?. Det visar på karaktär.

                      ??

                      Lustig tanke Mimi, jag rättar jämt mig själv, men det är endast på grund av att det är så störigt att ha skrivit fel, kan inte gå vidare utan att rätta om jag märker att jag gjort ett misstag?

                      Har noll med att vara besserwisser eller att ha karaktär att göra för min del? Haha. Och rättningen ger också såklart indirekt också för att antingen förtydliga vad jag menade, om det jag skrivit fått fel/otydlig innebörd, vilket är viktigt för mig. Alternativt också är det ett sätt att förekomma alla andra som kan tänkas rätta mig om jag inte själv gör det, då det liksom förtar poängen i det man skrivit om fokus hamnar på vad man skrivit fel istället.

                      Vet inte The real Hmms skäl till att rätta sig, kanske är det på grund av hens nobla karaktär, men det du skriver låter iaf i mina öron väldigt långsökt? 😀

          Kvinna, 25, det är höger arm ? tack så mycket!

            Skönt att höra att det är höger arm.

            Då kan det bero på en rad andra saker tex en nerv som är i kläm. Om du har en läkare du tycker om, kontakta hen ändå tycker jag. ?

              Ska göra det! Har dock beställt ett covidtest då en sjuksköterska tror att jag med stor sannolikhet har covid. Är det negativt så söker jag hjälp direkt! Tack Hmm ? hoppas du får en fin påsk!

            Kolla levern, gallproblem?

      Jag hade inte det. Men det verkar ju väldigt olika hur det drabbar..

      När hade du corona?

      Ja!! Svinont ??

      Jag hade ont i ryggen. Det var mitt första symptom.

    Ponera att en man blir ihop med en kvinna.
    Mannen är 45+ och kvinnan är 27. Hon är snygg, lång, smal, vacker, feminin, smart och rolig och läser en riktigt bra utbildning på Stockholms Universitet. Mannen pratar om hur han älskar kvinnlighet och när kvinnor är fixade, vilket den här tjejen är större delen av tiden.
    De dejtar i några veckor innan de bestämmer att de är ett par. Under dessa veckor har de mycket sex, precis som det brukar vara i början. Så fort de är flickvän och pojkvän blir det problem med det sexuella. Mannen vill inte längre. Han skyller på att han är trött och dissar tjejen varje gång hon tar initiativ. De har sex ca en gång i månaden och snabbt blir det en gång varannan månad och sedan var tredje osv. Det är alltid snabbisar på morgonen när killen är sådär sugen som män kan vara på morgnarna. Tjejen tycker det är tråkigt då man är ful och ofräsch och att bara ha snabbisar är inte kul.
    Mannen kollar på porr varje dag och tillfredsställer sig själv så fort tjejen går ut från hemmet eller precis innan hon kommer hem från jobbet, medan han nekar henne sex trots att hon tar initiativ varje dag.
    Varför har den här mannen inte sex med kvinnan? Vad finns det för anledningar när mannen inte har potensproblem, kvinnan inte är oattraktiv, relationen är i övrigt bra osv? Mannen säger att han inte vet varför han varit så. Vilka rimliga alternativ finns det till att en man i en sån här situation inte har sex med kvinnan utan hellre runkar? Ingen har barn. Tjejen mår mycket dåligt av detta.

      Mannen har tröttnat på henne eller har helt enkelt för mycket lust efter andra kvinnor. Det är inget fel på kvinnan om han nu inte har särskilda fetischer

        Fast det här med att han rubkar så fort hon går, han finner väl henne inte attraktiv längre, eller har någon fetisch eller så är han helt enkelt porrmissbrukare

          Jag tror att han gillar snabba lösningar, men i vilket fall är han inte något att ha. Ger han inget av sig själv får det vara tycker jag!

        Mannen var väldigt comittad och ville och vill fortfarande bygga eller liv, skaffa barn och hus tillsammans med kvinnan. Har han verkligen tröttnat på henne? Problemet i sovrummet började redan efter fem sex veckors relation och han uttryckte hela tiden att hon var hans drömkvinna och ideal. Bland folk har han inte betett sig som att han är trött på henne men i hemmet struntar han i henne.

          Eller jag menar, i hemmet pågår den där intimitetsproblematiken. Men inte i offentliga rum, där är han stolt över att vara med henne och vill visa att de hör ihop. Men hemma…..torrt.

      Mannen kanske tycker att kvinnan är för självgod och tillfixad? Inte avslappnad öht liksom.

        JA!!!!
        Det måste vare henne det är fel på!
        Såklart att han måste bete sig som en psykoskitstövel för att hon är ’för fixad’! Så måste det vara!

        Nej, det är makt. Genom att få henne att känna sig fel och oattraktiv får han henne att tro hon inte kan få någon annan och att ’kämpa’ för att få honom intresserad.
        Lämna genast.

          Det KAN fortfarande vara så trots att det inte är ett rimligt beteende. Finns män som slår ihjäl sin fru för att de haft på sig fel kläder – fruktansvärt och totalt orimligt men det händer likväl.

          Och varför skulle men vara en psykoskitstövel för att man inte har så mycket sex?

            En man slår inte ihjäl sin fru ’för att hon har fel kläder’, utan för att han ger sig själv rätten till det. Det finns inga kläder i världen som är fel nog att bli ihjälslagen för.

              Men herregud, nej självklart inte men jag pratar ju från (sjuka) mäns perspektiv.

                Ja, varför?

                  Vadå varför? TS ville ju ha inputs på varför mannen beter sig knäppt.

                    Men varför ta mannens perspektiv om det är helt galet? Ta det friska perspektivet istället. Mannen utövar makt mot kvinnan, oavsett om han förklär det i en anledning som härleds till kvinnan själv.

                      Om man vill få riktiga svar så måste man sätta sig in i hur andra tänker. Men visst, om ts är nöjd med svaret att han utövar makt så visst.

          Ja det kan handla om makt!

        Nej inte alls. Tjejen är avslappnad. Det är inte en omöjlighet att vara smart OCH snygg, likväl som det inte är omöjligt att vara snygg OCH avslappnad.
        Hon är en bra tjej, så förstår om du blir provocerad.?

        För att förtydliga så kan jag lägga till detta som jag glömde: mannen har hela tiden sagt att tjejen är hans drömkvinna. Han är spirituell och brukade dagligen be till det han tror på om att få denna kvinnas hjärta från det att han träffade henne 2016 tills han fick henne 2018.

          Varför skulle man bli provocerad? Låter ju som en jättejobbig sits att vara i.

      M A K T.
      Låt gubben sitta ensam och kolla porr.
      Lämna.

        Hur är det makt? Menar du att han dissar henne med flit för att få en reaktion av något slag?

      Hora/madonna komplex kanske?

        Ja det stämmer ganska väl in på det faktiskt. Utifrån annan mannen har sagt eller gjort.

      Eller så har han komplex över sig själv och vet att hon spelar i en annan liga och därför försöker få henne att må dåligt, trycka ner henne liksom

        Uppenbart att det är så. Hon har hela livet framför sig. Han verkar nöjd med en ok uppkoppling. Färdigt.

        Men om en kvinna är över ens liga borde man väl vara överlycklig som snoppbärare och njuta (dvs ligga!!) järnet?

        Om ditt resonemang skulle stämma bör det väl vara en medveten strategi från hans sida? Den här mannen verkar uppriktigt inte ha en aning om varför han varit som han varit med den här kvinnan.

          Mannen kanske märker av att kvinnan anser sig vara bättre och över hans liga och därför vill ta över makten?

            Nej det är inte en sån kvinna. Snarare är det mannen i det här exemplet som är översittig och anser sig vara bättre än alla möjliga, något kvinnan däremot reagerar på och inte vill uppmuntra hos honom.

            Vissa av er gör det för komplicerat. Fokusera på detta när ni svarar: mannen säger sig ha fått drömkvinnan han suktat efter i två år. Så länge som de bara dejtade, vilket var kort tid, ca 5-6 veckor så hade de mycket sex. Så fort han sagt ”får jag kalla dig min flickvän” och hon sagt ja så slutade han ha sex.

            Om han vore trött på kvinnan så skulle han inte göra anspråk på att bli ihop med henne och om hon vore så oskön som vissa prompt vill antyda så skulle han inte heller vilja vara ihop med henne. Det var hans mål att bli ihop men så fort de var ihop så slutade han ligga med henne.

              Han gillade jakten. Nu har han fått vad han ville ha och då är det inte kul längre.

              Fast vadå gör det för komplicerat, det är ju du som gör det komplicerat? Först genom att du pratar om ”tjejen” och ”mannen” när det är uppenbart att du pratar om dig själv och att du inte är nöjd med ett enda svar. Du har följande alternativ

              • han tänder helt enkelt inte på henne på det sättet. Man kan tycka folk är vackra utan att tända på dem. Ibland är det inte vacker som gäller i sängen utan något helt annat.

              • han är porrmissbrukare/har något problem som gör att enbart kvinnor i porr tillfredsställer honom

              • han gör det för att göra tjejen ledsen/utöva makt (tror dock ej på denna teori då han tar fram datorn så fort hon sticker och verkar ha svårt att behärska sig.)

              Jag tror ärligt att han helt enkelt inte tänder på dig pga att han har ett sjukligt porrberoende eller någon särskild fetisch som han bara känner att han får ta del av på nätet. Det hade liksom varit en annan grej om han nån gång kollade på porr men att ni hade ett normalt sexliv. Nu skriver ju du att du inte kan gå köpa mjölk utan att han drar på en porrfilm, och inte vill ha sex med dig. Alltså – han tänder på andra tjejer helt enkelt, och det är inte normalt i sådan omfattning

                Jag frågade min bästa vän som råkar vara kille om såna här situationer då han var i en relation där de hade sexuella problem och jag sa att ”men det kan inte vara hon, hon är ju jätte fin” (alltså tjejen han dejtade) och han sa att ”jo det är faktiskt hon, jag tänder inte på henne”. Du måste bekanta dig med tanken utan att låta det påverka ditt ”värde” och inte tänka tankar där du tror du är ”mindre snygg”. Jag har en kompis som hade det problemet med sin kille och hon var så snygg att varannan man vände sig om efter henne på stan men ändå kunde inte hennes kille ha sex med henne. Så oavsett borde du inte vara i ett sånt förhållande då det är förödande för självkänslan och det är inte hos dig felet sitter utan honom.

                  Tack för ditt svar! Det är bra att höra att en person kan vara ”liggbar” på alla sätt men ändå inte vara tändande för en annan person.

                  Men varför bli ihop om man inte tänder på tjejen? Det var han som drev det till en relation. Och han hade sex hela nätterna igenom fem dagar i veckan under den korta period de dejtade. Så han måste väl tända på henne?

                  Men vet ändå inte om det är det som är svaret på denna situation. Det hans kunnat vara det men det händer att när han ser henne naken så får han stånd. Och att han verbalt uttrycker att han vill ha sex med henne, men läget är objektivt sett inte rätt (typ man har bråttom iväg någonstans) och sen händer aldrig sexet senare heller. Det verkar väl som att han tänder på henne men inte kommer till skott när det väl gäller? Som att det är för jobbigt att ha sex eller svårt att vara nära en person? För hennes kropp när hon kommer ut från duschen tänder han ju på. Men då kanske han går och drar en runk istället…

                    Han är väl lat? Bekvämare att dra lite i snabeln än att faktiskt ta sig tiden att tillfredsställa en kvinna.

      Mannen har issues. Tjejen kommer må bättre om hon dumpar honom.

      Låter som han är porrskadad. Byt modell!

        På vilket sätt låter det som det?

          Kanske för att datorn åker fram på magen så fort kvinnan bara ska ut och köpa mjölk i 17,5 minuter. ??

          Inte alls orimligt att det är en porrskada. Mannen beskriver sig som väldigt sexuell men kvinnan ser inte röken av denna libido utan ser bara historiken i safari.

            Mitt ex var sådan. Han blev ibland arg när jag tog initiativ till sex och sa att jag bara tänkte på mig själv .Han fick ner mig i den djupaste depression till slut och då lämnade han mig(det tog sex år!). Det tog flera år innan jag var någorlunda mig själv igen, men ändå inte såpass att jag vågar gå in i en ny relation. Jag är inte på långa vägar i din ålder och trodde jag var stabil, men sådana människor är psykopater och de vet precis hur de ska bryta ner en annan. Så mitt råd är: SPRING!

              Men fy fan vilken hemsking du var ihop med! Hur kan kan säga sådär till dig? Sexsurfade han och tillfredsställde sig själv istället för att ligga med dig?
              Den här kvinnan kämpar också med flerårig ohälsa som startade med relationen. Det har satt sig fysiskt i kroppen som har gått i strejk i helt och klarar knappt vardagliga sysslor.
              Men den här mannen upplever man inte som illvillig. Man upplever det som att han är clueless och handlar på impuls, typ som att man säger till ett barn ”om du inte tar den här godisen på fem minuter så får du tre godisar att äta” men ungen agerar på impuls och slänger i sig godisen och bölar sen för att den inte får mer. Han är clueless och vet inte varför han handlar på det sättet han gör. ”jag har inte förklaring till det” säger han moloket men ids inte ta tag i det. Dock är han manipulativ i diskussioner där han försöker rädda sitt skinn men mer som ett barn som försöker manipulera snarare än en fullblodspsykopat i vuxen ålder.

                Väldigt manipulativ. Har väl säkert alltid funkat att undkomma ansvar genom att vara lite barnsligt Clueless. Säkert ganska charmig samtidigt. Be kvinnan springa!

                Japp, han gick upp tidigt på morgonen och porrsurfade, innan någon annan var vaken, eller så fort han var ensam i huset.
                Han framställer sig själv som en snäll och god person(det var det som fick mig på fall), han är rolig och omtyckt av alla och ingen utifrån fattar hur han är mot sin partner. Han har en ny kvinna nu och jag försökte varna henne när jag fick vetskap om deras relation, men det gick inte fram.

                Svar i modd, som jag hoppas blir godkänt i morgon.

                Förlåt men du låter ju lite galen själv som hänvisar till dig själv som kvinnan hela tiden. Det är inget att skämmas över. Alla har varit med en skit nån gång

              23:05 men gud vad du vart med om. Hoppas verkligen du mår bättre nu. Ta hand om dej och kram.

                Tack, det har varit svåra år som har satt sina spår.

      Hej Bullen!! J… Eller min… ehhh, KOMPIS, har ett problem

        Nej, inte min kompis – KVINNAN har problem.

          Ja, låter verkligen som att d…KVINNAN har problem.

      Han har issues med sig själv. Han verkar inte så sugen på att göra nåt åt det. Dumpa gubben och gå vidare. Livet är för kort för att vara i en dålig relation, särskilt när man är 27 och inte har några barn ihop!

      Alltså, nu tycker jag inte man kan varken döma eller diagnosers sådär snabbt.
      Men, jag levde ett liknande liv för ganska många år sedan. Jag var då den yngre kvinnan och dejtade en äldre man och det var lite samma sak, med plusset att vi hade väldigt kul tillsammans och delade precis samma humor. För mig var det kärlek när den var fullständig, iaf där i början. Man var kär, hade kul, det var ett äventyr, jag var tjugo någonting och ja jag älskade M på väldigt många sätt.
      Med det sagt: han hade redan haft allt det där. Någon att komma hem till, ett vardagsliv, bil och villa. Han var liksom klar med den delen av sitt liv så även om jag tilltalade honom så fann han inte livet attraktivt. Han älskade mig säker på många plan, och visst tyckte han det var otroligt att kunna stoltsera med sin snygga flickvän när vi var ute: dessutom var det nog skönt för honom att ha någon vid sin sida när han slogs av ånger och av minnen utan det som var. Men livsstilen i sig var helt enkelt inte attraktiv utan någonstans så ville han nog mera vara ungkarl.
      Det var tråkigt såklart och hade vi träffat varandra vid ett annat tillfälle i livet kanske allting hade varit annorlunda. Men jag har dejtat måååååånga grabbar i måååånga olika åldrar och ofta faller det på att man faktiskt är i olika skeden i livet även om man tycker mycket om varandra och även om man kanske inte förstår det själv vid tillfället.

        Låter som en klassisk historia det du varit med om. Det är nog naturligt att det blir så för en man som redan provat på familjelivet. Man får vara glad om man fått dela tid med en fin person även om det inte kan vara för evigt kanske. Men menade du att ni också hade problem med intimiteten?
        Den här mannen drog ner den aktiviteten till nästan obefintlighet efter fem sex veckors relation. Han kallar henne fortfarande för sin drömkvinna och han bad varje kväll i två år om att vinna hennes hjärta efter att ha träffat henne första gången, och sedan spontant sprungit in i henne flera gånger under de åren. Han skulle ha henne till varje pris då hon var hans ideal.
        Skillnaden i din historia och i denna är att mannen i min text har varit ungkarl hela sitt liv. (Man förstår ju varför?) Ingen kvinna har velat ha barn med honom eller gifta sig eller vara ihop mer än ca fem år. Denna man VILL ha hus och barn och Svensson familjeliv. Han ser prestige i det, har aldrig haft det och vill fortfarande ha barn med kvinnan han inte har barnalstrande aktiviteter med.

          Då tänker jag såhär. Det finns massvis utav människor som målar upp vad de vill ha, skapar en bild utav det, bara för att inse att det var själva jakten som var det roliga.

          Nu fick han sin drömkvinna, men ändå så är det någonting som inte fungerar eller hur? Det är trots allt inget dröm förhållande om de inte har sex och hon mår dåligt över det.

          Ponera då såhär: Han får barn med henne och de köper sig ett hus. Blir han lycklig med huset och familjen? Tar han hand om det han har? Klipper han gräsmattan ibland, rastar han hunden, byter han blöjor? Troligtvis inte.

          Det är jätte enkelt att drömma, alla göra det. Det betyder inte nödvändigtvis att det vi drömmer om är vad som gör oss lyckliga.

            Ja det är nog ganska troligt som du skriver att man kan drömma om det här livet men inte bli lycklig av det. Eller som nyhetens behag när man köpt något nytt, men några veckor senare är man åter sitt gamla vanliga trötta jag.

            I hans fall blir han nog lycklig av huset. Och av att utåt sett ha ”det där livet”. Men för att underhålla det krävs det effort och han verkar ha lättare att underhålla döda ting (som huset ) än levande varelser. Hunden rastar han inte och han lär inte ta hand om några potentiella barn heller. Gräsmattan lär få sig en omgång regelbundet men inte kvinnan. Tror han är för lat för att göra en effort och det är kanske därför en snabb runk utan förspel eller efterspel lockar mer än äkta vara.

              Okej, nu skall jag göra precis vad jag sa att man inte bör och prata diagnoser. Men om all din fakta stämmer och om vi pratar generellt så kanske mannen faktiskt har en diagnos, eller drag av tillexempel narcissism. Det skulle inte vara första gången en människa med narcissistisk personlighet åtrår allt den kan visa upp men sedan inte bryr sig särskilt om att ta hand om det. Inte heller skulle det vara första gången en narcissist undviker, säger vad man vill höra och vrider diskussioner.

          Kan det vara så att han är mer attraherad av iden/tanken på livet den här kvinnan kan ge honom än kvinnan? Att han såååå gärna vill (eller tror att han vill) leva familjeliv men egentligen orkar han inte utan är bekväm med sitt gamla ungkarlsliv, men han vill inte göra slut, för hon är ju hans drömkvinna, eller passar in i hans mall av hur livet ska vara.

            Ja det kan vara mycket nära detta. Men hur svårt ska det vara för en man att ha sex med en attraktiv kvinna under de premisserna? Det återstår fortfarande ett frågetecken kring den här sexuella dysfunktionen. Hade de haft sex hade det väl varit precis som väldigt många andra relationer är, inte så stor skillnad. Relationer är inte perfekta som vi alla vet. Men det konstiga är att han inte tar initiativ till sex trots att han vill vara med henne och hon är attraktiv och han ibland verbalt säger ”jag vill ha sex”, i lägen där sex inte är aktuellt för stunden (för att man kanske håller på med något som inte kan avbrytas) men sen när alla möjligheter för att ta initiativ finns så kommer inget sådant.

              Det spelar ingen roll hur attraktiv du är, för någon är du inte det rent sexuellt

                Det här. Vad som är attraktivt för någon rent sexuellt vs att vara vacker är två helt olika saker. Ibland kan man höra talas om någon som är helt galen i någon rent sexuellt men där kvinnan till exempel ser ut som en som ingen man hade vänt sig om efter eller ens kallat för vacker, alltså någon som kanske till och med är ful i samhällets ögon (sorry) men som har ”det” i sängen tillsammans med personen. Det här gäller ju också för oss kvinnor med män. Bara för att en kille är snygg betyder det inte att det är det som spelar roll rent sexuellt.

                  Men han tänder på hennes kropp när hon kommer naken ur duschen. Han får stånd. Och säger saker som att han vill ligga. Men det blir aldrig något ligg.

                  En annan skev sak gällande mannen och hans stånd är att han får stånd när han betalar något för henne. Är det vanligt bland män att få stånd av att köpa saker till tjejen? Alltså i själva köp-ögonblicket.

                    Alltså förlåt men jag tror inte du har alla hästar hemma. Dessa frågor börjar bli rätt sjuka faktiskt. Troll

      Är mannen hemma hela dagarna? arbetslös? kanske deprimerad? kanske stressad? mår dåligt av något? D-vitamin brist är vanligt under vinterhalvåret och kan påverka ens mående.

      Har hon pratat med mannen? alltså inte bara sagt ”jag vill ha mer sex”, utan pratat med honom om hur han mår? hur känner han? mår han bra? känner han sig trött/nere? kanske rekommendera mannen att gå till läkaren för att ta blodprov och kolla så han inte har några brist? kanske prova par terapi om dem har svårt att kommunicera med varandra?

      Det behöver inte vara något fel på varken mannen eller kvinnan, han kanske inte vill ha sex så ofta men ”ställde upp” i början för att han var rädd att förlora henne, och nu orkar han inte göra det oftare än han faktiskt själv har lust.

      Att mannen ska vilja ha sex ofta enbart för att han är man och kvinnan är vacker är en myt vi måste sluta sprida, alla vill ha sex olika mycket, och folk måste lära sig prata med sina partners.

        Nej han jobbar och är lagomt framgångsrik. Inget speciellt men en business som rullar och kanske växer. Han framstår som väldigt hälsosam och klagar aldrig över några krämpor för han har inga sådana. Aldrig sjuk och upplevs fysisk stark. Kanske något mentalt dock men ingen uttalad eller tydlig depression. Ingen ångest och anser sig själv vara immun mot stress. Eller stark i varje fall. Han har skyllt på upptagenhet men under deras första semester blev det tydligt att det inte handlar om det, när det inte blev något semestersex över huvud taget. Och så har det fortsatt i några år.
        Finns ett stort hävdelsebehov, om det kan påverka på något sätt.

        Hon har försökt prata med mannen, på djupet. Med all tänkbar retorik och alla möjliga förslag till lösningar. Mannen är lite sådär sluten, kan kännas som att han inte har kontakt med sitt känsloliv. Särskilt då han inte har någon förklaring till sitt beteende. Hur kan man inte veta varför man gör eller inte gör en viss sak?

        Mannen har alltid framhållit att han har stark sexlust. Med betoning på stark. Så det borde inte handla om att han ställde upp i början. Men kvinnan håller ju inte med om att hans sexlust är stark.
        Enligt mannen har han inte haft problem med tidigare kvinnor, oavsett hur de har sett ut eller varit eller om det varit långvariga eller kortvariga relationer. Detta är vad han säger men han kan ofta vara rejält manipulativ för att rentvå sig så man har ingen aning om det stämmer.

        Kan det vara lathet? Eller känslomässig blockering? Svårt för intimitet?

          Men orka prata om sig själv som ”hon”

          Men varför stannar du med honom om du nu mår så dåligt av det?

          Men alltså det är uppenbart att han inte tänder på dig. Och att han säger att han inte haft problem tidigare säger han kanske för att trycka ner dig lite, oavsett så är det ju något som inte stämmer.

            Men han får ju stånd av att se henne komma naken ut duschen. Och säger att han vill ha sex men han gör aldrig något. Kommer aldrig till skott med att ta initiativ till sex. Tänder han inte på henne fast han får stånd och verbalt uttrycker att han vill ha sex?

              Nej tror inte han tänder på henne på det sättet. Man kan bli kåt på någon för en stund utan att vara ”attraherad” av personen.
              Eller så är han typ dökär i någon annan och vill därför inte ha sex. Men det känns ju uteslutet då han inte verkar ha kontakt med någon annan? Det verkar ju som att personen har issues. Han är utan tvekan sjukligt porrberoende.

                Han är helt enkelt inte sexuellt attraherad av dig. Det spelar ingen roll om han får upp den då och då, hade han varit sexuellt attraherad hade han inte kunnat låta bli dig. Förlåt men det är så

              Uppenbarligen inte

      Alltså är det dig själv du pratar om? Det verkar ju så.. och jag tycker helt ärligt det är helt sjukt att han tar upp sin dator och kollar på porr bara du är iväg och köper mjölk. Om inget annat är det där liksom tillräckligt för att lämna, en sån relation kommer bara bryta ner dig och ditt självförtroende med tiden. Jag tror att förutom att han har något sorts porrberoende att han helt enkelt inte tänder på dig oavsett hur snygg du är. Det har inget att göra med dig utan att han inte verkar ha alla hästar hemma. Att planera en framtid med en sådan man är bara galet. Om det efter 5-6 veckor redan såg ut som det gör, hur kommer du känna dig om 5 år, när allt eskalerar och han säkert även är otrogen mot dig? Du är alldeles för ung för att behöva vara en äldre mans ”byte”, det är inte värt det.

        ❤️

      Tycker det låter som mannen blivit för bekväm och tycker det är lättare att kolla på porr, för då behöver han ju inte anstränga sig. Och det är absolut inget fel på kvinnan, det mesta ligger hos mannen. Har kvinnan ifråga tagit upp detta med mannen? Han kanske inte förstått att kvinnan vill ha mer sex?

        En gång sa han det så, att det var bekvämt att runka till porr istället för att vänta tills tjejen var hemma från jobbet om 30 min.

        Relationen har redan varit i flera år och hon har pratat massor med honom på alla sätt. Han vet precis allt hon tycker och känner.

      Porrmissbruk. Han är beroende och behöver kicken han får av att vara en voyeur. Vanligt bland män i samband med ökad porrtillgång. Porrmissbrukare säger i undersökningar att runka till vad de söker för dagen, ger en större njutning än att ligga med sin tjej. Men de vill sluta för det förstör förhållandet och gör partnern olycklig.

        Troligen.? Dessa män borde inte få skaffa flickvän.

          Jag skulle tipsa den här tjejen att ta några steg tillbaka. Spendera kommande månader på sig själv och vad hon vill utanför relationen. Det är ju inte sexigt att vara med en person som desperat söker bekräftelse sexuellt oavsett om det är en snygg eller mindre attraktiv människa.
          Det kan ju ligga något bakom som påverkar den här mannen på jobbet eller privat, stress eller ånger eller oro för framtiden.
          Kanske visar kvinnan upp sidor av osjälvständighet och klängighet. Det är ju stressande stt behöva avvisa en person som är väldigt ”på” med.

      ”Hon är snygg, lång, smal, vacker, feminin, smart och rolig och läser en riktigt bra utbildning på Stockholms Universitet” :’)

    Hej! Har precis flyttat in i en ny hyresrätt, och har hört från mina nya grannar att det finns en ”vilande bostadsrättsförening i byggnaden” som de alla hoppas ska omvandla lägenheterna till bostadsrätter inom några år.

    Har någon varit med om detta och kan berätta lite vad det betyder för mig som hyresgäst och hur det går till? Har googlat lite men är trög och behöver nån som förklarar för mig som om jag är ca 8 år gammal.

      Jag tror det innebär att man måste lägga en kontantinsats för att ’äga’ sin bostad.

      I korthet betyder det att alla boende i huset går samman och köper fastigheten från nuvarande ägare. Hyresrätterna omvandlas till bostadsrätter och de nuvarande hyresgästerna tar lån för att köpa sin andel i föreningen. Om någon inte vill eller kan köpa sin andel kan de bli hyresgäst i huset och ha sina grannar som hyresvärd. Det kan ofta bli komplicerat.

      De boende har bildat en bostadsrättsförening och försöker få köpa huset ni bor i av nuvarande fastighetsägare. Eftersom de inte äger huset än finns föreningen bara på pappret än så länge.

      Om föreningen får köpa huset kommer alla hyresgäster få erbjudande om att köpa sin lägenhet, ofta till ett väldigt förmånligt pris i förhållande till marknadsvärdet. Den hyresgäst som inte vill/kan få fram pengar att köpa sin lägenhet har rätt att fortsätta vara hyresgäst hos den nya fastighetsägaren, dvs bostadsrättsföreningen. Det brukar inte vara en så rolig sits eftersom medlemmarna i bostadsrättsföreningen oftast bara vill bli av med en.

        Nej det är skit. Vi alla ville inte så det blev inte av. Har flera pensionärer och ensamstånde som inte kan ta miljoner i lån. Dom som vill bo i bostadsrätt får köpa en sådan. Snart finns det inga hyresrätter kvar till nästa generation.

          Det här tycker jag är bästa argumentet mot omvandling av hyres till bostadsrätter. Det blir allt färre hyreslägenheter vilket gör det allt svårare för många att ha råd med en lämplig bostad. Nybyggda hyreslägenheter, i den mån de byggs, är alltid svindyra.
          Jag bor i Uppsala så jag kollade upp vad hyran är på nyproducerade hyreslägenheter. Såg flera 2:or på ca 50-55 kvm på Fyrislundsgatan. Hyran låg på över 10’000 kr…. 3:or för ca 13’000 och 4:or för nästan 16’000! Äldre hyreslägenheter måste förbli hyreslägenheter…

            Så trött på det! Bor i en håla och betalar närmre 6500 för en sunkig 3a. Ska jag ha ngt nyrenoverat eller nybyggt får jag räkna med 10.000 och uppåt. Och till kontantinsats hsr jag tyvärr inte, inte orimligt i framtiden så lägenheterna ligger på ca 1 miljon. Men ganska avlägset just nu…

      Lyssna inte på de bittra vänstermänniskorna. Det innebär en bra chans att göra en god investering.

        Vem har sagt något om att det inte är en bra affär? Hur är det med läsförståelsen hos sura högermänniskor egentligen?

        När våra lägenheter skulle ombildas var det en drös vänstermänniskor som gjorde en grupp på Facebook och spred rykten om de boende som var för ombildning. De skrev massa rasistiska saker, insinuerade saker om de boende, la upp telefonnummer och uppmanade till att alla skulle ringa ner de som var för ombildning och terrorisera dem. De orkade även gruppmöten där de gick från hus till hus och skrämde upp de boende och sa att de var jurister och allt möjligt. Det var det sjukaste jag sett i mitt liv. Köpte därefter bostadsrätt och lämnade området, tycker synd om de som fortfarande bor kvar.

          Sossar lever på att hålla andra svaga. De är duktiga på att manipulera människor.

            Pinsam kommentar.

      Det betyder att du som hyresgäst, om fastighetsägaren vill sälja dvs., kan få möjlighet att köpa bostadsrätten till din lägenhet. Bostadsrättsföreningen köper fastigheten och din lägenhet ombildas från hyresrätt till bostadsrätt. Du betalar en insats och får istället för att betala hyra, betala en avgift till föreningen. Ofta är det väldigt fördelaktigt att vara med vid en ombildning då priset för bostadsrätten i stort sett alltid är under marknadsvärdet, brukar räknas vara ca 75% av marknadspris och därmed behöver man inte lägga in lika mycket kontant som vid ett ”vanligt” bostadsrättsköp . Vill man inte vara med vid ombildningen blir man kvar som hyresgäst men då med bostadsrättsföreningen som hyresvärd som dock har samma skyldigheter som alla andra hyresvärdar så är man kvar som hyresgäst blir det inte jättestor skillnad.

        Jo det är ofta skillnad att hyra av en brf. Varje hyresgäst som sitter i en hyrd lägenhet är en utebliven intäkt för föreningen. Föreningen har oftast inget intresse av att anstränga sig extra för sina hyresgäster.
        För varje hyreslägenhet som blir ledig får föreningen in pengar som kan minska lånen och räntekostnaderna. Pengar för försäljning av lediga lägenheter kan även användas till renovering och förbättring av föreningens fastighet.

          Jag sitter i styrelsen för en BRF. Jag kan garantera dig att ingen i styrelsen resonerar så.

            Då är de hyresgäster ni har bara att gratulera.
            Jag har dock hört många exempel på föreningar där man försöker frysa ut hyresgästerna och få dem att känna sig oönskade. Man motsätter sig t ex byte och andrahandsuthyrning genom att inte acceptera föreslagna hyresgäster för att på så sätt försöka få hyresgästerna att flytta.

            Jag sitter också i styrelsen i min BRF och har heller aldrig varit med om att en styrelse skulle resonera på det viset.

              Tror att det är en konspirationsteori bland hyresgäster. Något ska de väl få för de 25 miljoner de betalade Barbro Engman.

                25 miljoner i lön och pensionsavsättningar under 11 år är faktiskt inte särskilt uppseendeväckande. Det finns företagsledare som tjänar 25 miljoner och mer på ett år.
                Hyresgäströrelsen är ingen ideell organisation i bemärkelsen att företrädarna ställer upp utan ersättning. Vill man jämföra kan man snarare dra paralleller med fackliga organisationer som Kommunal och Byggnads eller ”ideella organisationer” som Röda Korset som också generöst arvoderar både ordförande och VD.
                Jag gick ur Hyresgästföreningen för många år sedan för jag tyckte inte att jag fick något för pengarna. Det jag ”fått” av mina hyresvärdar har jag förhandlat fram på egen hand.

          Hur många hyresvärdar är beredda att ”anstränga sig extra” för sina hyresgäster i ett samhälle där hyresrätter är en bristvara? Snarare så att de flesta gör så lite som möjligt för att till slut, när de måste, gör en jätterenovering och höjer hyrans rejält. Vi har ett litet antal kvarvarande hyresgäster i vår bostadsrättsförening och de behandlas verkligen inte sämre än innan ombildningen.

      Hyresgästerna via bostadsrättsföreningen har rätt att förköpa fastigheten till samma pris som ägaren vill sälja till om det blir fråga om försäljning en dag.
      Men det måste vara en viss andel av hyresgästerna som ställer sig bakom ett beslut om att köpa. Inte säkert att tillräckligt många är positiva. Många kan tycka att det finns fördelar med hyresrätt nu när bostadsrätter blivit så dyra och det är svårt att låna och dessutom amortering på lånet.

      Det betyder att du kommer ha chans att tjäna pengar eftersom man får möjlighet att köpa lägenheten man hyr till ett bra pris. Dvs att du bara spara pengar / skaffa möjlighet till lånelöfte 🙂

    Ska man alltid lägga på 0,5 grader när man tar tempen på sig?

      Nej!

      Finns ingen orsak. Bättre du har kollar med samma sorts termometer på vad din egen friska morgon-temp samt kvällstemp är och har det som måttstock.

        Vi har alla olika temperaturer som är vår normala. Vissa har 35,5 andra 37.

        Själv har jag en morgontemp på 36,5*C.

          Spännande, spännande… 36,5°C alltså, eller 36,5*C? Kul! Fortsätt så!

            Orkade inte leta upp tecknet för grader på mobilen och * är en vedertagen ersättare i de fallen.

            Glad att jag kunde roa. ??

              Håll in nollan. Välj gradtecknet.
              Jag har doktorsgrad i tangentbord. Och sötvattensfisk. Och lingvistik, byggnadsfysik och tygpåseåtervinning.

                Åh, tack. Som jag har letat. ??

          Vet dock inte om det stämmer eller om det beror på termometern. En kompis sa att hennes frisk temp var 38,0.
          Jag vart sjuk när jag var hos henne, enligt hennes termometer hade jag 41,0 i temp (inte så troligt). Åkte hem och tog tempen med min termometer, då hade jag 39,5 i temp (mer troligt).
          Så tror det kan skilja sig endel emellan olika termometrar beroende på kvalité/märke.

      Nej typ mer aldrig skulle jag säga!

      Varför skulle man göra det?

        Det är något som man fick lära sig att man ska göra beroende på var i kroppen man mäter, tex örat om du själv anger din temp mätt från någon annan stans så som mun eller rumpa.

        Så det är ingen dum fråga.

          Aldrig hört.

            Nej det var väl ett bra tag sedan som man sade så tror jag. Inte heller hört på länge. Förmodligen pga teknikens utveckling. ??

              Du är 46?

                Japp, trhummpan är född 1975.

                Nope! ?

                  PS Man sade så sent 1990-tal-2000. ?

                    Ah, ursäkta – 56 ska det vara!

              Trodde du var tvärblockad. Suck.

                Fan vad otrevlig du är, hon/han svarar trevligt på era kommentarer och du drygar dig med ett ”suck”

        Tror det var på 90-talet om man tog tempen i armhålan med en mun eller rektal termometer så skulle man lägga på 0,5

    Jag måste söka utbildning men vet inte vad jag ska söka. Vad tycker ni?
    Jag har läst sociologi A och etik A, men kan inte se mig själv bli en som jobbar på socialkontor… så jag vet inte…
    Jag gillar språk och musik. VAD SKA JAG GÖRA? Hjälp.
    Är i riskgrupp också. Svårt att se att det kommer bli tryggt i Sverige inom en snar framtid.

    Någon som studerat något intressant nyligen? Eller har ett jobb som fungerar bra hemifrån? Tips?

      Utbildning lär ju vara på distans så länge corona är ett problem. Men det är ju osannolikt att du hinner genomgå en hel utbildning och behöver tänka på att ha ett jobb som man jobbar hemifrån på efteråt pga corona.

        Ok, får hoppas det då.
        Men angående utbildningar, några tips på vilka som kan vara bra?
        Jag är dålig på matematik tyvärr. 🙁

          Språkvetare om du gillar språk?

            Språkvetare. Ja, det låter bra. 🙂 Jag ska kolla upp det.

      Lärare?

        Har funderat på Lärare. Men det är så mycket krav på lärare. Tuff miljö och långa arbetsdagar tyvärr. Svårt att se att jag skulle orka med all press. Vill nog ha lite mer fritt jobb. Finns mycket som är intressant med läraryrket men de har ju mycket press på sig. Och elever är inte alltid så jäkla trevliga heller.

        Det skulle vara i så fall om jag var lärare på universitet. men jag vet inte jag… det är det där med ansvaret att planera, sätta betyg. Passar inte riktigt mig med den arbetsbördan.

          Jobbar som lärare och är ej redo att hålla med. Det beror mkt på vart du jobbar. Jag jobbar så högstadielärare och känner att det är hur chill som helst. Såklart stressigt vid betygsättning och vissa perioder. Men dagarna är inte långa? Förtroende tiden sprider jag ut var jag vill och anser att den räcker mer än väl. Loven är guld även om de är intjänad tid. Jag skrattar varje dag på min arbetsplats, känner att jag gör något som är betydelse fullt och kreativt.

            Mina elever säger tack efter varje lektion, har intressanta tankar och idéer, är roliga, snäll och såklart ibland lite småjobbiga som tonåringar är. Men det är oerhört olika från skola till skola.

            Ok. Ja. Låter bra. Jag får fundera lite mer då på lärare…

      Statsvetenskap. Bra möjligheter till jobb.

        Tack för tipset!

      Som översättare behöver du sällan träffa någon. Kan det vara en idé?

        Ja. Jag kollar upp översättarjobb ofta, men de vill ju att man ska ha utbildning och det har inte jag…. 🙂 haha..

          Men du skulle ju söka en utbildning?

            Jo, men det verkar vara en svår utbildning. hahaha…. Jag har så dåligt självförtroende. 🙁

              Nä men sök! Om du är duktig på och gillar språk och dessutom har funderat på just det jobbet. Sök! Skulle det mot förmodan vara för svårt så hoppar du av. Du har ju läst sociologi och etik så du vet ju att du klarar utbildning på universitetsnivå!

                Tack för peppen! 🙂

    Någon skrev sist om Kenza och Dani .. att Kenza lägger för mycket bebis bilder. Håller med det är synd om Dani och ja Kenza får lägga upp bilder , men överdriver hon inte? Speciellt när hon lägger massa bilder på bebisens mun och annat hela tiden …

      Men snälla….

      Nej det tycker jag inte att hon gör.

      Men lägg ner…hon är nybliven mamma, det klart hon lägger upp så många bilder hon vill. Vill man inte se behöver man inte följa Kenza.

      Det är synd om Dani, ja. Men inte för att Kenza lägger upp bilder. Kenza har all rätt i världen att vara i sin bebisbubbla. Hon är ju ny”kär” och lycklig med sin nya bebis. Det ät stort att få barn. Det har hon rätt att känna trots vad som hänt Dani.

      Ja hela hon är för mycket. Haha följer inte henne men blir typ äcklad av hennes sjuka munfetisch som någon beskrev här igår. Man kan ha lite känsla för sin vän, jag menar varför känner man behov av att lägga upp en massa bilder på sina barn hela tiden?

        För att man älskar sina barn. Eftersom Dani hänger hos och med Kenza lär Kenza ha känslor för sin vän. Eller tror du att Dani är dum i huvudet också?

          Man kan älska sina barn precis lika mycket utan att lägga upp en massa bilder offentligt hela tiden. Tycker det är osmakligt att hålla på så, speciellt om hon bryr sig om sin vän. Om det viktigaste i ens föräldraskap är att pumpa ut en massa bilder offentligt är man en sämre förälder och vän än om man prioriterar att vara närvarande med sitt barn och ha lite taktkänsla.

      Man måste få lägga ut vad man vill. Tyvärr måste nog den som bär sorgen kanske ta en paus från det som kan påminna. Man kan inte förvänta sig att allas liv ska stanna av bara för att ens egna har gjort det.

      Upplever att ren del ser Danis olycka som en chans att klämma åt Kenza i någon sorts förklädd omsorg.

      Folk reagerar olika, gissningsvis vet Kenza mer än oss om vad hennes vän vill.

        Förstår heller inte fokuset det på vad Kenza lägger upp. Just att logga ut från sociala medier är ju en rätt lätt och vanlig grej att göra om man inte orkar se andras lycka. Tror verkligen inte det är ett problem.

          För att när Dani var gravid och Kenza fortfarande inte hade blivit gravid så sa Kenza i deras podd att hon inte kunde vara nära Dani och att Dani skulle täcka för sin mage när de var på semester tillsammans.

          Dani har nu förlorat ett barn och inte fan visar Kenza samma medkänsla mot Dani? Det är därför folk reagerar på att Kenza lägger upp bilder.

            Släpp det och gå vidare.

      Nu får jag väldigt starka deja vu känslor från i onsdags, så jag svarar samma som då. Dani kan ju alltid välja själv att inte gå in på sociala medier. Allt ansvar ligger inte på Kenza. Sen ser läsarna inte hela bilden. Hur vet du vad som händer utanför det som läggs upp på sociala medier?

    Tips på snygga skor till knälång sommarklänning om man inte vill ha klackskor?

      Alltså jag älskar tygskor ? ett par nätta vita. Själv har jag converse samt ett par från hm 🙂

      Ett par snygga loafers ?

      Så kallade ballerina-skor är rätt fina. Men det finns ju olika stil på dem också 🙂
      Ett par vanliga tygskor som är lågt skurna är också fint tycker jag. 🙂

      Lågklackade sandaletter, sjukt inne just nu så finns hur många som helst hos alla mainstream-kedjor!

      Sneakers. Men jag gillar inte klumpiga. Tycker Adidas har lite nättare modell. Älskar sneakers till allt. ?

      Kör 10håls martens (till allt)

    Jag har ett problem i att jag alltid blir intresserad av killar som är otillgängliga och känner mig kvävd om snälla killar som visar intresse. Nu har jag träffat en kille som är så himla snäll mot mig och jag försöker ge det en chans, men det finns vissa saker med honom som stör mig. Idiotiska grejer, typ han har en för pipig röst och tar för mycket på mig. Hur fan kommer jag över det? Vill ju träffa någon som bryr sig om mig och är snäll!!

      Låter som att du har närhetsfobi. Känner flera med samma åkomma. De är ständigt olyckliga.

        Tack för hjälpen! Lägger mig i ett dike och dör olycklig.

          Ja, eller så bestämmer du dig för att förändras. Det går om man vill.

            Precis det jag vill, varför jag efterfrågar tips ☺️

              Börja med att sluta leta fel hos killen du träffar och ge honom en chans, du skriver ju själv att du gillar honom. För att vara lite provocerande kan du fråga dig hur j-a perfekt du själv är.

                Jag föreslår terapi istället ?

      https://9gag.com/gag/axMMg2M

      Känner du igen dig?

      Varit i din sits och för mig handlade det om att jag innerst inne inte tyckte jag var värd allt det där snälla och fina. Var också rädd att någon skulle komma för nära.

      Tror du behöver analysera dig själv och ditt beteende. Ta en paus från dejting och fundera på varför du värderar vissa negativa egenskaper och beteenden högre än positiva. Vad väcker de otillgängliga killarna hos dig? Försöker du rädda eller omvända dem? Varför är du rädd för att någon ska bry sig om dig utan att du ska behöva kämpa hårt för det?

      Har dejtat så många douche bags men numera är jag i en relation med en man som är omtänksam, lugn och bryr sig om mig på riktigt. Det går att ändra sitt tankesätt och beteende.

        Kan haka på här, dock inte samma person som TS.. är 30 år, varit singel i 6 år nu och börjar på riktigt tappa hoppet. När jag väl vågar dejta så är jag antingen totalt ointresserad av personen, eller när jag blir intresserad och känner att vi klickar så ghostar dem mig utan någon förklaring. Jag sitter här och gråter och undrar vad det är för fel på mig. Tror på riktigt att jag kommer vara ensam för alltid, alla vänner har hittat någon och jag vet knappt vad kärlek är. Vet varken hur jag ska hitta någon eller släppa in någon ny. Vad ska man göra? Känner mig suicidal ibland efter ännu ett misslyckande, några underbara dejter som slutar med att han slutar svara och höra av sig… börjar tro att felet ändå är hos mig. Min person. Hjälp.

          Börja dejta kvinnor

          20:44 även om du är singel har du alltid dej själv. Du låter så klok och fin. Snälla kanske du beöver stödsamtal. Kram och ta hand om dej. ?

          ❤️ det blir bättre. Skit i att dejta ett tag.

          Har känt samma sak! Var rätt säker på att jag skulle bli ensam i livet och försökte förbereda mig på det och att jag aldrig skulle få några barn.

          Jag var 33 när jag träffade min partner, är nu 36 och har snart två barn tillsammans. Han hittade mig när jag lagt ner dejting helt under en längre period.

          Du kommer inte vara ensam för alltid. Killar som inte har förmågan att avsluta på ett snyggt sätt har egna problem, de är fega. Det är inte ditt fel.

          Ta hand om dig och kom ihåg att du är underbar och värd all kärlek!

          Kan verkligen känna igen mig i detta ♥️ Fu är inte ensam om att känna som du beskriver. Tyvärr har jag ingen lösning på problemet men jag har nått punkten där jag insett att jag nog behöver professionell hjälp för att reda ut mina känslor

          Podden och instagramkontot happydating! Öppnat många ögon. Kolla in det 🙂

          Herregud, känner igen mig på varenda punkt.. Också singel och varit det länge, fyller snart 31 år och har också tappat hoppet.,

      Låter som det inte är killen för dig helt enkelt. Man kan absolut förändras som någon skrev ovan, men det handlar om att VILJA förändras för någon.

      Jag trodde jag hade liknande, men efter ett tag så insåg jag att jag helt enkelt inte var attraherad av de killarna som råkade vara de ”snälla”.
      Nu har jag träffat en som är snäll och som jag är attraherad av. Så jag tycker att du ska hålla ut. Stanna inte hos någon bara för att han behandlar dig väl, det måste kännas rätt i ditt hjärta också. Både för din och hans skull!

      Jahopp då låter det som att du borde läsa boken ”hemligheten” och lära dig mer om din anknytning.
      Googla på Otrygg undvikande anknytning och Otrygg ambivalent anknytning och se om det stämmer in på dig…

        Hoppsan, blev visst två kommentarer men se den under för den var klar 🙂

      Jahopp då låter det som att du borde läsa boken ”hemligheten” och lära dig mer om din anknytning och vad du kan göra för att förbättra dina nära relationer när man fastnar i samma spår. Bygger på kbt så är några konkreta tips.

      Googla på Otrygg undvikande anknytning och Otrygg ambivalent anknytning och se om det stämmer in på dig…

      Du älskar inte dig själv

        Anknytningsproblem har dock inget med att inte älska sig själv att göra. Gammalt uselt råd det där ”du måste älska dig själv först osv osv”.
        Ingenstans skrev väl ts att hon hade problem med det?
        Hon kan mkt väl älska sig själv. Men nu kanske behöver hjälp med att förstå sig själv och sina beteenden och mönster.

      Jag brukade alltid dra mig tillbaka när någon, både potentiell vän eller pojkvän, visade för mycket intresse och var allmänt trevliga och bra liksom. Finns nog många olika orsaker men för mig handlade det dels om att jag tänkte att det måste vara något fel på dem som är ”så desperata”, dels att jag oroade mig att de hade någon baktanke med att vara så trevliga, typ sol och vårare.

      För mig har det alltid varit lättare att själv bli intresserad när det är mer avspänt till en början, man umgås lite ytligt, kanske i en grupp, utan tanke på kärlek till en början. Gillar man verkligen personen glömmer men ju helt bort småsaker som pipig röst. Internetdejt tex är ju raka motsatsen, man tänker lätt direkt att kan jag leva med honom, hela paketet, hela livet?

      Försök fundera ut varför du känner som du gör men fastna inte där, försök att istället bars göra tvärtom och se vart det leder

      Kolla Happy Dating. Hon förklarar jättebra vad som händer och varför du har de känslor du har.

      Låter som du är ung? du kanske behöver ge det tid och mogna.
      Inte ovanligt att man dras till ”bad boys” men egentligen vill ha den snälla omtänksamma killen, men den killen tycker man inte är attraktiv, man tycker ”bad boyen” är attraktiv.

      Kan det vara så att han inte är rätt för dig? Min bild är att när man GILLAR någon så ska det inte vara så svårt att faktiskt gilla den. Stör man sig på personen redan nu så är det inte mannen du kommer falla för och enligt mig inte den du ska sikta in dig på.
      Man kan jobba på sin öppenhet och att inte vara dömande bla bla men sist jag gjorde det ledde det till att jag fastnade tio år i ett skitdåligt förhållande och hela min kropp blev sjuk i massa oförklarliga symtom. Så jag råder faktiskt ingen till att gå emot sin spontana känsla på det sättet längre. Jag tvingade mig att vara öppen och ändra mina mönster och vara accepterade mot än det ena än det andra. Hitta istället någon som passar dig och din magkänsla.

      Föreslår absolut terapi. Jag har själv upplevt samma sak men efter att jag gick till botten med det kunde jag förstå och jobba bort detta. Det ligger bara hos dig själv och kommer upprepas så länge som du går kvar med samma ”känsloryggsäck”. I mitt fall var det självkänslan som brast. Jag är kass, så om någon gillar mig måste ju även den vara kass! Drog mig till killar som bekräftade min tro på att jag inte dög som jag är… Idag har jag en jättefin och stabil relation med en superbra kille och jag mår mycket bättre med mig själv över huvud taget. Terapi!

    gick upp 35kg första graviditeten, gick ner 20kg, blev gravid igen och gick upp 10.
    Ammar nu min 1 månadsbebis och behöver verkligen gå ner i vikt. Känner hur min kropp går sönder sakta men säkert.

    Behöver alla tips på bästa viktminskning under amning, gärna egna erfarenheter.
    Och, huuuur kan man stå emot suget efter choklad när man ammar? ?

      Ingen erfarenhet av att vilja gå ner i vikt själv. Men ta inte i för hårt.

      Eftersom du nyligen fött barn borde det räcka med promenader och kanske lite lätt styrketräning hemma? Då blir du starkare och går ner i vikt utan att behöva tänka så mycket på maten.

      Jag behöver också tips. Har gått upp 35 kg och väntar på att klämma ut ungen.

      Kanske inte det tipset du vill ha men jag skulle säga fokusera inte så mycket på vikten. Gå promenader och gör lätta övningar. Försök köpa annat gott än choklad. Kanske frukt, grönsaker med dip 🙂 Själv gick jag ner i vikt av amningen i sig och promenader. Jag hade dock absolut 0 ångest över vikten och brydde mig inte alls. Tänkte att det finns gott om tid att hantera det sen om det behövs. Fullt fokus på bebis som ständigt ville vara nära ?

        Har gått upp sjumt mycket under båda mina graviditeter. Gått ner allt med 5:2 dieten båda gångerna! Funkar sjukt bra. Födde barn för 6 mån sedan och låg då på 88 kg när jag började med dieten. Det var för 3 månader sen och jag har gått ner 10 kg. Har ca 10 kvar, kombinerar 5:2 dieten med promenader varannan dag på ca 8km.

      Lightläsk är bra på att bota sötsug!

      Om du absoluuuut måste ha choklad så byt ut rena chokladkakor mot frukt och choklad tex. Eller nötter med choklad på.

        Nötter är ju i princip lika kaloririkt som choklad dock.. :/

          Ja nötter är ju rena rama fettbomben? Ej bra om man vill gå ner i vikt

            Men bättre än en Marabou.

              Beror väl på vad ens mål är? En näve nötter har ju mer kalorier än en rad marabou. Då blir det svårare att gå ner i vikt om man ska käka massa nötter.

        Finns sockerfri choklad också

      med små barn i familjen är det ett perfekt tillfälle att skaffa nya, bra rutiner. Tex att alltid gå ut på promenad och/eller till en park eller liknande på morgonen eller kvällen, en extrarunda liksom. Välja så aktiva aktiviteter som möjligt på helgen. Sätt av några kvällar i veckan när du går ut själv på rask promenad, cyklar etc, inte bara barnvagspromenader. Och så maten förstås, försök så långt som möjligt att äta samma nyttiga mat som barnen (ditt äldsta barn alltså) och då även sötsaker, alltså göm inte choklad eller smygät, lättare att avstå om barnen också ska ha liksom. En annan idé är att ta några dåliga ovanor, 3-5 st, som du ganska enkelt kan sluta med. Jag brukade tex dränka sallader i olivolja. Använda ketchup slentrianmässigt. Äta för mycket sötade frukostflingor. Inte speciellt svårt att sluta med men gör skillnad. Ta alltså inte tag i det svåraste , chokladen, först!

      Planera måltiderna så du äter hälsosamt och inte småäter onyttigt. (planera dock så du hinner/orkar laga maten)
      Motionera, gå promenader varje dag, kanske flera ggr/dag. Enklare motion liksom, och kolla om det finns någon enklare form av träning du kan göra hemma som du gillar 🙂

      Räkna dina kalorier o rör på dig. Inte svårare än så

      Ät lchf. Suget efter socker/kolhydrater försvinner helt till sist! Plus du äter så jävla mkt goa grejer. Känns knappt som att man går på ”diet”.

    Någon som kollar på 90 day fiance? Vad tycker ni om Andrew och Amira?

      Jag tror att han styr henne stenhårt. Det kommer aldrig att funka.

      Tycker Andrew är fruktansvärt osympatisk. Amira verkar va snäll och en normal människa men kanske lite dum, fattar ej vad hon gör med Andrew. Ful är han också.

      Fattar inte vad hon ser hos honom. Hon verkar vara en jättesöt tjej men vad han har att erbjuda har jag inte lyckats klura ut än.

      Klarar inte av att lyssna på Amira prata engelska. Spolar förbi när det handlar om dem två.

    På tal om Sellpys tokiga prissättningar i vissa kategorier. En ny kostar runt en hundring.

    https://www.tradera.com/item/341490/457685545/adidas-eau-de-toilette-30-ml-50-kvar

      ?

        Med frakt inräknat 679:-. Vilket klipp ? Sen kanske den stått på en hylla i badrummet i fem år och doften är av en ny karaktär.

      Dom är alltså inte kloka någonstans…

      Kissie ska sälja på Sellpy. Jag tycker oftastast deras priser är alldeles för dyra.

    VAD ÄR DET för kristall (eller vad det nu är?) som står bakom David i Bäst i Test?? Är besatt. Vill ha den. Är besatt.

      Bergskristall/Clear quartz. Men tror inte den är äkta. En bit på 2-3 cm kostar runt 100kr. Ett kluster på 10cm runt 1000kr. Skulle de verkligen lägga sååå mycket pengar på rekvisita….? De kan ju ha lånat den iofs, men skulle tro att den är gjort av glas.

    Era bästa kaffedrinkar?

      Hot shot

      Minns inte namnet men den innehöll i tre lager, Galiano, lättvispad grädde och varmt kaffe. Dracks som en shot. Sjukt god! ?

        Det där är en hot shot vet du.

          Skrev just att jag inte mindes namnet, men tack för hjälpen vet du! ?

            Ja det var ju just därför jag skrev vad den hette?‍♀️ skål ?

        Dricker du shoten hot kanske?

      Espresso martini.

      Spanish coffee.

      En riktigt välgjord Irish Coffee. Och ingen jävla sked.

        När du åker på kryssning eller?

          Förut när vi åkte på kryssningar beställde vi ofta varma kaffedrinkar. Är så himla gott.

    Åh hatar livet just nu. Lämnade min långa relation pga noll intresse eller engagemang i vårt familjeliv eller någon förändring överhuvudtaget, han ville inte bryta upp, men ville inte heller jobba med sig själv (mycket depressioner, självskade beteende etc i perioder).

    Nu är jag så jävla hjärtekrossad över sperationen, trots att det är jag som lämnat. Jag slutade aldrig älska honom, men kunde inte leva med någon som bara ville lova runt men sen inte hålla något löfte alls. Nu har han börjat dejta en ny tjej och det gör mig så ledsen. Nu ser jag bara framför mig hur han ger henne allt det där jag önskat han kunnat ge mig och vårt barn, så att han inte behövt bli skiljsmässobarn som ska hatta runt.
    Försöker inte bli bitter men ikväll vill jag bara gråta och skrika rätt ut.

      Förstår dig! Livet suger verkligen ibland. ❤️

      Man har rätt att sörja även fast man var den som gjorde slut. Dina känslor är helt okej ❤️ Jag är själv skilsmässobarn och jag är glad över att få ha tiden med bara en lycklig mamma än två olyckliga föräldrar. Vet inte vad jag ska skriva mer än det… Stor kram ❤️

      ❤️ det gör så jävla ont nu, men du gjorde rätt val. Du kommer att hitta någon som behandlar dig som du förtjänar. Lovar.

      Det är ok att vara ledsen och arg. Över det som varit och det som aldrig blev. Du får komma ihåg att du är stark som tog dig ur en relation som inte gav dig något gott. Låt dig vars arg och ledsen ett tag och sedan tar du nya tag. Det kommer att ordna sig!

      Ni är så fina som svarar ❤❤ Jag vet att det kommer gå över, men sorgen just nu är så fysisk… fan vad ont det gör

    Finns det mörkläggningsgardiner som inte är fula? Det börjar bli dags att hänga upp dem i sovrummet snart, men jag tycker de är så otroligt osnygga. Kunde väl finnas med mönster på i alla fall. Har kvällssol så jag kan inte fuska med vanliga i lite tjockare tyg heller. Tips?

      Måste det vara på rulle?

      För om du kan tänka dig gardiner som du drar för så kan du få egna uppsydda eller som du syr själv.

        Alltså att du tar ett täckande tyg och fodrar ett snygg tyg menar jag. ?

          Menar ”riktiga” gardiner, inte rullgardin. Tror du det skulle funka att fodra? Ska kolla lite mer på det imorgon.

            Ja men det är väl så man gör på hotell tror jag? Fråga någon butik som säljer gardiner kanske?

      Jag har hilleborg från ikea i grått som jag sytt över ett annat tyg över.

      Kolla med hemtex dom har mycket snyggt.

        Och de har också rea på mörkläggningsgardiner just nu

      På Ikea fanns det iaf förut en mörkläggningsdel till gardiner som man hänger bakom de vanliga gardinerna. Dvs, mörkläggningsdelen är ingen vanlig gardin utan används bara för att kunna mörklägga.

        Jag var tvungen att dubbelkolla åt dig och de finns kvar! De kallas för foder. Med dessa kan du välja vilken gardin du vill ha inåt rummet och ändå få ordentligt mörkt. Riktigt fiffigt tycker jag ?

        https://www.ikea.com/se/sv/p/glansnaeva-gardinfoder-1-par-ljusgra-90291288/

    Hur släpper man hoppet om att ens partner sedan nästan tio år faktiskt ska börja försöka kämpa? Han har liksom bara… gett upp? Men han säger att han älskar mig. Jag förstår bara inte vad han menar.

      Är det du, Elin?

        Vilken Elin?

      Fråga dig själv vad du får ut av relationen och vad du skulle sakna om den tog slut. Fråga sig själv det i relation till vad han tillför ditt liv idag och inte ifrån den han var ni träffades. Att säga att man älskar något men inte bete sig så är liksom inte så svårt.

      Majoriteten av alla människor förändras inte speciellt mycket. Så jag tycker du ska fundera på vad DU är värd och vilken tid DU vill vänta på att din partner ska förändras

      Kanske dags att gå vidare om man ändå måste kämpa för att ha det bra. Och om ens partner ”gett upp”.

    Finns det någon som jobbar som medicinsk sekreterare/vårdadminstratör här?

    Vad fick ni i ingångslön? Var bor ni och hur gamla är ni?

      Det är väl generellt väldigt låga löner där.

      Min syster jobbar som medicinsk sekreterare. Om jag minns rätt sade hon att hennes ingångslön var ca. 23 000. Men jag är inte säker.

      Det är trista löner men ett trevligt jobb! Jag gick in på hmm jag tror det var 23 000. Efter 5 år i yrket är jag uppe i 29 000 men har en lite mer speciell tjänst och sitter inte på en vanlig mottagning. Även bytt jobb flera gånger.

        Var bor du? Jag bor i Göteborg och är 40 år så har ju en del yrkeserfarenhet sen innan även om det är inom ett annat yrkesområden.

    Ska göra min tvååring blöjfri men funderar på att behålla nattblöjan ett tag till.
    Hon sover dock på dagen och undrar hur man gör då, ta på inför sovstunden eller vara utan då också? Eller är det enklast att ta bort nattblöjan helt o hållet när man ändå är igång.

      Finns 6432423 trådar på familjeliv.

        Vad roligt men det är ingen sida jag läser utan frågar här, där jag läser.

          För att vi inte vill ha den typen av diskussioner här.

            DU vill inte ha den. ÖS är för ALLA.

            Jag tycker att det är så jobbigt med såna här kommentarer. Ingen gillar alla inlägg som skrivs. Men man scrollar förbi helt enkelt. Så fort det rör barn ska man skickas till familjeliv……

            Tala för dig själv surmule. Man får väl för fan ta upp vilket ämne man känner för här. Är så trött på alla barnhatare som vill banna barnrelaterade frågor.

              Anledningen att många ogillar dem är väl för att de ofta är äckliga. Som den här frågan till exempel.

                Men läs inte? Problem solvens

                  Varna för äckligt innehåll då, annars måste man ju läsa för att veta vad det handlar om.

                Du är ju dum på riktigt…

                  För att jag tycker att det är otrevligt att läsa om äckliga saker som blöjor? Vem gillar det ens?

                    Du har med största sannolikhet haft en själv på dig en gång i tiden ..

                      Självklart. Och?

                      Hur kan du då tycka det är så himla äckligt?

                      Du har säkert ätit snor när du var liten. Hur kan du tycka att det vore äckligt nu isåfall?

                      Det är dock en logik som inte håller. Jag är livrädd för att spy t.ex, tycker det är det äckligaste i världen. Om jag någonsin har spytt själv? Ja. Ska jag tycka det är mindre äckligt då bara för det? Nej.

                      Samma alla som bara ”du har själv varit barn, hatade du dig själv då?” När någon inte gillar barn. Vafan tror ni egentligen, klart man inte gjorde.

                      Men ni som tycker det är en rimlig logik, berätta gärna hur!

                Hahah va hur är frågan äcklig?

                  Hur är den INTE äcklig?

                Om det är äckligt att höra nån prata om blöjor kan livet fan inte vara enkelt.

                  Konstig logik. Borde vara tvärtom va?

                    Nej det är inte rimligt att tycka att det behövs en triggervarning på ordet blöja. Men visst.

                      Du får nog läsa vad jag svarade på haha. Hen skrev att man har ett tufft liv om man tycker blöjor är äckligt. Jag tycker nog det är tvärtom, att man lever ett väldigt enkelt liv om man äcklas över sånt.

                Du kan va äcklig

                  tonen

              Har barn och är inte barnhatare. Trådar som hör hemma på familjeliv hör hemma på familjeliv. Dessutom är detta väl ett av de sämsta ställen att fråga om råd när det gäller ens barn. Förutom risk för att bli påhoppad och alla tyckanden så passar sig såna frågor att ställas till de som finns i en närhet alt BVC.

                Men jag tillexempel skulle inte ha problem med att hänga på familjeliv men varenda jäkla tråd handlar om snusk och sex att jag blir galen. Här får man en fristad. Familjeliv är inte längre för familjer. Sorry att spräcka er drömvärld

            Ni som hatar barn kan hoppa över tråden och fortsätta diskutera era katter och dåliga dejter.

              Oooooh no. Jag har inget emot barntrådar, har dock själv barn, men ge fan i att klanka ner på katter!

            Men lägg av. Vilken elak härskarstil. Tycker alla som är vänliga ska kunna kommentera på ÖS. Din kommentar är så onödig.

              Kolla boken Blöjfri på 3 dagar, har använt metoden på andra barnet bär hon var 2 år, gick jättebra, likaså med minstingen förra året när han var 17 månader. Lycka till!

      Ja det är väl hög tid när ungen är 2 ÅR

        Absolut och hade gärna börjat tidigare men hon har haft medicinska problem som har gjort att vi väntat.

          2 år är absolut inte sent! Jobbar på förskola och skulle säga att majoriteten inte slutat med blöja vid 2 år.

          Det är absolut inte högtid och TS behöver inte förklara sig.
          Till TS skit i alla idioter som skriver helt irrelevanta svar.
          Min tjej blev blöjfri när hon var tre år. Hon fortsatte dock ha blöja på nätterna (inte på sovstunden på dagen)
          Ett halvår senare sa hon själv att hon ville sova utan blöja och eftersom hon själv var redo så hade vi olyckor två nätter sen inget mer.

          Lycka till 🙂

      Vi tog nattblöjan när den varit torr flera dagar i rad. Inte i samband med potträningen. Under dagen när de sov fungerade det att vara utan blöjan. Rutinen att kissa före varje sovpass underlättade detta.

        Tack för att du tog dig tid att svara, uppskattar det!

        Och på pottan direkt när de vaknar. Våra har haft torr blöja när de vaknar från de varit pyttesmå, bara att man måste vara snabb om man vill hinna på toa innan de ’släpper på’. Blöjfria före två år.

          Tack snälla för bra tips!

            Lycka till!
            Så mysigt med tvååring.

        Vad jag fattat det som så är nattblöja en helt annan grej, en del kan liksom inte sluta förrän de är fysiskt redo, vi tog också bort den när den varit torr ett tag vilket var ungefär samtidigt som de slutade med dagblöja. Jag skulle personligen ha tagit på en blöja när de sover dagtid men också såklart prova kissa innan och direkt efter, just pga inte så kul att vakna blöt men är den torr några dagar så ta bort.

      Nattblöjan är inget man tränar bort utan den tar man bort när den vart torr ett tag. Mitt barn pottränades vid två års ålder och slutade i samma veva att sova under dagen, så har inga tips där. Men skulle nog inte ta på en blöja för att barnet ska sova en timme.

        Hade jag väntat tills mina barns nattblöjor varit torra hade de haft blöja tills de var 14 säkert ? tog bara bort den för båda barnen runt 3,5 (då hade de varit torra på dagen i något år). Sedan tog det 3-4 nätter av olyckor innan de kopplade och vaknade av att de behövde kissa. Så man behöver absolut inte vänta in torra blöjor. De var så nöjda att kissa i blöjan, men gick att lära dem att göra det i pottan istället.

      Behåll nattblöjan mennta av den så fort du lyfter ut ungen ur sängen. Ingen blöja dagitd när barnet sover middag. Så fort barnet vaknar kan du gå till pottan istället.
      Läs gärna boken blöjfri på tre dagar. Eller potträning på tre dagar.
      Minns ej vad den hette.

      Utan att vara expert men jag tänker såhär att inget barn vill misslyckas. Barn gör ”rätt” eller det som förväntas av dem om de kan. Om barnet förstår kroppens signaler och pottans funktion så kommer hon förmodligen inte behöva blöja vid sovstund, eftersom hon själv känner att hon är kissnödig och därför också vaknar. Om ni däremot rutinpottar utan att barnet är redo kommer det förmodligen behöva blöja vid sovstund, eftersom det då är svårare att koppla signalen. Detta är väldigt dåligt förklarat känner jag, men hoppas poängen går fram haha.

      På natten är det mycket hormoner som styr, där skulle jag säga att man tar bort blöjan när man märker att den varit torr en period.

        Det här stämmer så bra. Det är ett hormon i kroppen som måste utvecklas innan barnet är moget att vakna på natten för att gå och kissa. Det är olika hos alla barn. Mitt barn var sju år innan nattblöjan togs bort. Den var full varje morgon trots att vi körde med väckning och toan innan vi vuxna gick och lade oss. Det hade varit direkt förnedrande att ta bort blöjan och låta barnet ligga i sitt eget kiss.

          Tycker det låter mer förnedrande att ha blöja på en sjuåring

            Förstår inte vilka du och de som gillar denna kommentar är. Självklart har man inte blöja på en sjuåring om det finns andra alternativ.

      Tråkiga svar du får. Såklart du får fråga vad du vill här på Öppet spår.

      Minns att jag märkte på mina barn när de inte tyckte om att kissa i blöjan så tog jag bort blöjan först då helt. I början ville de ha blöjan bara precis när de skulle bajsa när jag tog bort blöjan så vid de tillfällena fick de ha blöjan på just då.

      Kolla boken Blöjfri på 3 dagar, har använt metoden på andra barnet bär hon var 2 år, gick jättebra, likaså med minstingen förra året när han var 17 månader. Lycka till!

    Tips inför mattetenta? Är så stor kurs så jag hinner liksom inte lära mig allt! Så himla svårt att få kontroll över det viktiga.

      Vad handlar kursen om?

        Matematisk analys!

      Vart är alla matematiker, ingenjörer och forskare?? Ni brukar ju vara tydlig majoritet 😉

      Extentor funkar bäst för mig, det jag har svårt med repeterar jag genom youtube framförallt. Men det kräver ofta lite tur med uppgifterna för min del! /civingstudent

      Är civilingenjör och för i princip alla mattekurser vi hade var det absolut lättast att lägga mycket tid på att göra gamla tentor för tentorna var i princip alltid uppbyggda på samma sätt och samma typ av frågor. Nu hade jag ganska lätt för matte ändå, men fick ändå väldigt bra hjälp av att göra gamla tentor ?

    Teorier om varför man får finnar på specifika områden i ansiktet? Gar aldrig direkt haft hudproblem men tyckte det var lite komiskt att jag åter att ha ätit snabbmat 3 ggr häromveckan fick massa finnar runt just munnen.

      Jag får det om jag inte torkar av mig runt munnen efter jag ätit snabbmat (främst pizza och burgare) och chips. Tror det helt enkelt är fett som täpper till porerna utifrån. Jag tar lite papper och torkar av efter jag ätit så blir det inte så.

      Har också tänkt på detta. Får alltid på käkbenet när mensen närmar sig, inte någon annanstans. Mystiskt ändå ?

        Fast det är inte konstigt, hormonfinnar hamnar vid käkarna.

          Ja men varför? ?

      Kanske är det hormonellt och pga pms, de brukar sätta sig kring munnen och käken.

      Jag brukar få finnar runt munnen när jag dricker mycket mjölkprotein, typ whey, vilket jag gissar att jag är känslig mot! Så tror att det har med mat att göra, precis som du skriver.

    Hur kommer man över något dumt som man har gjort mot någon annan, trots att den personen har sagt att det är ok? Det är ju så lätt att älta och tycka att man själv är värdelös som gjorde någon annan illa…

      20:49 var glad att du är en sådan människa som bryr dej om du sårat någon. Jag skulle skriva ett brev till personen och be om ursäkt igen. Du får skriva av dej och personen kommer bli glad du ber om ursäkt igen.

        Tack❤️ Faktiskt exakt vad jag har tänkt att göra, men vet inte om det bara river upp saker…

          Nejdå det tror jag inte. Lycka till.

    Mask Singer ?eller ?

      Tumme upp!!

    Är det någon här som har ”vallonveck” (googla om ni ej vet vad jag menar) på underarmen, och vet med säkerhet att ni har vallonska ättlingar?

      Jag har, både vecken och släktskap med en av de stora vallonsläktena. Men stämmer det verkligen??

        Nej det låter pseudovetenskapligt..

        Ingen aning haha, finns ju inga vetenskapliga belägg för det meeeen ”absence of evidence is not the same as evidence of absent effect” – om något varken har kunnat konstateras eller uteslutas genom forskning betyder det ju inte nödvändigtvis att det inte stämmer liksom. Det betyder bara att ingen vet. Därav bollade jag ut min fundering i cyberspace liksom, ville bara kolla läget hos er

          Ok. Ja hos mig sammanfaller de två i alla fall.

            Så allt som varken kunnat bevisats eller dementeras genom forskning ännu, år 2021, stämmer alltså inte? Personligen tror vi har mycket kvar att upptäcka i denna värld.

      Det där är bara en gammal myt.
      De flesta som tror sig ha vallonsk bakgrund har oftast inte det.
      Varför det nu skulle vara något eftersträvansvärt ändå??

        Vi fick reda på det som en ren överraskning när en i min familj släktforskade, och plötsligt stötte på ett av de kända vallonnamnen och sedan snabbt hamnade i Belgien/Frankrike. Inget vi hade en aning om, men intressant att få reda på. Särskilt eftersom vi kom väldigt långt bak i historien genom den upptäckten. Men vecken tror jag också är en myt.

          Intressant! Har du eller medlemmar av din familj vallonveck?

            Ja det har vi.

              Jag har inte vallonsläkt men har också ett vallonveck

        Vet du med säkerhet att det konstaterats att det bara är en gammal myt? Eller är det en gissning? Jag tror egentligen samma som dig (sånt här stämmer ju sällan), men intressant att undersöka!
        Att det skulle vara eftersträvansvärt har jag varken påstått eller antytt, tillhör väl mer kategorin ”fun facts” liksom 🙂

          Nej men med tanke på att det förekommer hos folkslag i hela världen så låter det bara väldigt orimligt..
          Nej jag kan inte bevisa något, men har en japansk vän som har samma veck och han är knappast av vallonskt påbrå… ?

      Jag har på bägge underarmar, och vet också att jag har vallonskt på både mammas och pappas sida. Satt en gång med några klasskompisar där en förvånansvärt stor andel av oss trodde oss ha vallonskt påbrå, och alla hade minst ett veck också. Som folk säger är det väl bara en myt, men lite spännande ändå ?

        Jag har också på båda armar.
        Har dock ingen vallonsläkt..

      När jag var liten, tidigt 90tal, hette det ryssveck och tydde på ryska anor. Så det är med största sannolikhet bull. Så trött på folk som lätt blir solbrända och ba: jag har faktiskt valloner i släkten. Slut på rant.

        ”jAg haR bRuNt hÅr pga vaLLoNsLäkT”
        ?

      Jag har! Min släkt kom till Sverige 1624 från Belgien.

      Vad intressant! Jag har alltid undrat över mina veck. Har valloner som ättlingar på min pappas sida.

      Jag har veck!!!!!! På båda armarna. Men ingen aning om min släkt…. hade aldrig ens hört om detta innan men har ofta undrat om mina veck

      Jag har ”vallonveck” men inget ursprung ifrån vallonska ättlingar. Däremot var min släkt arbetare (jordbrukare, smed, osv)

      Jag har ättlingarna men inga streck. Mamma har strecken dock och ättlingarna finns på både mammas och pappas sida, det har vi släktforskat fram?

    Ni som har sommarhus, varför och för hur mycket köpte ni dem för? Så sugen på sommarhus

      Vi köpte ett på gotland för 10 år sedan. Då köpte vi det för 10 miljoner, men fick det värderat till 18 miljoner precis. Galen uppgång ? Vi köpte det för att vi älskar Gotland och ville komma ifrån vårt hus i Stockholm under ca 2-3 mån per år.

        Sommarhus för 10 miljoner…

          Vad menar du med det?

            Att det är dyrt antagligen?

        Vart på Gotland?

          Det är mindre intressant i sammanhanget. (Vill inte bli för specifik här). Men det är en väldigt unik tomt längst ut på en stor klippavsats precis vid havet. ?

            Aha nä det förstås. Men jag tänker att på vissa ställen på Gotland är tomterna orimligt dyra och det hade varit intressant att veta vilket av dessa områden en 10 miljoners kåk låg. Men om det är vid havet och unikt läge så kan man väl förstå priset….???? synd att inte gotlänningar själva har råd att köpa hus på Gotland.

      2,5 miljoner, liten stuga precis vid vattnet, renoverings object.

      Vi har ärvt ett sommarhus av mina svärföräldrar. Dom köpte det för 25000:- för 30 år sedan. Vet inte vad det är värt nu. Ligger på landet vid en sjö.

    God kväll!

    Är det någon som vet vart man kan se Grey’s Anatomy säsong 17? Har sett några på Instagram som ser på den men får inget svar från dem.

    TUSEN TACK PÅ FÖRHAND!

      De streamar kanske olagligt ?

      Nyafilmer.app
      Lite skum sida dock, tryck ner allt som öppnas. Funkar inte om du har internet från telia

      Vet inte om du är emot sånahär sidor men den finns på
      https://123moviesfree.net/season/grey-anatomy-17-101709/watching.html 🙂

      Discovery (gamla dplay) kan man se den. Men behöver ha abonnemang då.

      Disney+ 🙂

      Ladda ner med vpn på eztv.ag

      disney + har säsong 17

    Önskar mig en orimlig balkong i sommar! Gärna hängväxter som ”väller” över balkonglådorna. Söderläge på balkongen, 9 kvm stor. Tips på växter?

      Jag menar PRUNKANDE, inte orimlig… ???

        Krasse

      Jag önskar mig definitivt en orimlig balkong!!

      Luktärt, tomat och gurka växer som ogräs. Mer än så vet jag inte ?

      Vet inte hur blomsterböna kan ”falla” men klättra kan den ju definitivt!
      Är ute efter samma som du på min uteplats på ca 10 kvm. Ska ha klematis (Paul farges/summer snow), rosenböna, dahlior, solrosor, pionvallmo och sen odlar jag lite tomater, grönkål, sallat, kryddor osv. Jordgubbar och smultron(!).
      Kanske ska ha något mer, får se! Ska till Blomsterlandet idag och inspireras.

    Ni som har boenden i 7-10 mil klassen, hur mycket tjänar ni och hur mycket hade ni i kontantinsats?

      Bor i 30-miljonersboende så jag får väl inte svara ?

        Okej.

          Haha M, du verkar avundsjuk. Sjukt fett ju att bo i en villa för 30! Gratulerar till hen?

            Nä, men ? var ju väldigt skrytig. Fanns ingen anledning att svara så som hen gjorde annat än skryta.

            Inte alls avundsjuk. Har det gott ställt min ”okej” var mer ”varför skryta om det?”. Finns väl inte det behovet när personen i fråga inte ens svarade på frågan?

        Men lol.

        Haha nä, du får svara nästa gång när och om jag lyckas komma några steg närmare ett hus på 30 mil ???

      Tjänar inte särkilt mkt på våra jobb (25 netto tillsammans) vi jobbar båda deltid med ganska lågavlönade jobb men som vi trivs mkt bra med. La in allt kontant. Har en förmögenhet pga av arv.

        Tycker inte det gills dock.. tror ts syftade på lån

          Ger ändå bilden av att många som köper hus i den klassen gör det på ärvda pengar.

            Det tror inte jag. Finns sjukt många drivna människor. Och det är ju asbilligt att låna nu.

        Pga = på grund av. Behövs inte ett extra av där.

      Eftersom du inte fått några svar svarar jag ändå 😉 Vi har en lägenhet vi köpte för 6 miljoner för ett år sen som nu är värd 6.6-6.7 moöjpn. Jag tjänade då 36 000 kr/månad (nu 42 000) och min kille 70 000 kr/mån. Vi ls 15 %

        Vad jobbar din kille med?

      7 milj, ca hälften i kontantinsats (vinst på tidigare boende och sparat) får ut ca 40 per månad.

      Rik sambo

        +1 på den.

      Jag tjänar 40’ och min man 70’ (plus bonusar, min är inte lika fet som min mans dock).
      Bor i ett vanligt 90-tals hus i en vanlig förort, huset är värderat till 6,7. Vi la in 15% i kontantinsats.

      Jag tjänar 40’ och min man strax över 100’ tror jag. Huset är värderat till 8 milj, vi byggde det för några år sedan och hade då lån på 5,5 (kostade ca 6 att bygga). Nu har vi amorterat ganska hårt och har lånet nere på strax under 4.

        Vad jobbar era sambos med???

          IT. Aldrig någon som undrar vad jag jobbar med så tänker säga ändå: projektledning inom PR ? har världens roligaste jobb

      Vi bor inte i en så dyr lägenhet men nästa vi köper (om ca ett år planerar vi) kommer nog kosta ca 8 miljoner (kanske mer, förhoppningsvis lite mindre).
      Jag tjänar då runt 35000kr/månad (AT-läkare) och min sambo har eget företag och bestämmer lite själv (beroende på hur mycket utdelning han vill ta), men runt 60000kr/månad förra året tror jag.
      Får dock lite ångest över att lägga så mycket pengar på en lägenhet, men vi bor idag billigt och kan spara mycket pengar så att lånet förhoppningsvis inte blir så högt.

      Min dröm är att i framtiden ha ett hus på landet, odla massor, kanske ha lite djur som får må bra hos oss. Ett avslappnat liv. Behöver inte så mycket mer för att må bra. Viktigaste i nya boendet är en stor balkong så att jag kan fortsätta odla!

    Gift vid första ögonkastet bekräftar min fördom att män är idioter.

      Jobbar med massa gubbar, får det bekräftat varje dag ?

      Vem menar du nu? Jag störde mig på Lars först men efter gårdagens avsnitt så tycker jag bättre om honom. Han har helt rätt i att de pratar aldelles för mycket om känslor.

        Ja han kändes riktigt mogen och vettig i senaste avsnittet.

        Han hade väldigt många poänger i det han sa på tågwt

        Älskar Lars, Ellinor börjar spåra ur…

      Män är inte idiotier. Lägg av

        Jo majoriteten

          Måste vara sorgligt att leva med den tron. Hoppas du får ett uppvaknande snart.

            Desamma

              Är tjejer bättre eller är de lika illa enligt dig?

                Vad tror du?

                  Jag frågade dig/22:07. Jag har ett svar vad jag anser, inte tror, men det är just nu inte relevant.

        Lägg på #inteallamänäridioter

      Jag tycker mest tjejerna är det. Susanna är vidrig rakt av och Ellinor börjar gå i hennes fotspår gällande Lars. Anser fortfarande att Lars borde anstränga sig mer och sluta tycka synd om sig själv men tjejerna är de som är de största idioterna.

        Du har aldrig varit i Lars situation förstår jag.

      Va, killarna i årets säsong är de som är normala. Tjejerna gör mig tokig.

        Håller med!! Killarna är ju normala.

          Kallar sin partner för kärring, normalt? Sjunger sexistiska låtar på midsommarmiddan, normalt?

            Hört talas om skämt?

              Jeeetesköj!

                Klart att man inte tycker något är roligt om man är en PK snöflinga.

                  Tralala *våldtäktsskämt* lalalaaaa!

                  Åh, så göllig och sköjig kille!

                    Om skämtet sägs med finess och timing så kan det absolut vara roligt. Nu skulle jag dock inte jämföra ”kärring” med våldtäktsskämt.

                      Så att kalla partnern för kärring är ett skämt?

                      Hon kan ju börja kalla honom för ”minikuken” på skoj.

                      Visst, men på vilket sätt motsvarar minikuk kärring? Skulle nog säga att gubbjävel är mer rimligt.

                      Men det är ju på skoj! Kom igen, släpp loss lite!

                    Hur känns det att bli så kränkt för allting hela tiden?

                      Hur menar du nu ?

            Slappna av lite ?? Man måste inte ta allt så himla allvarligt hela tiden.

              Jaha okej hahaha vad roliga dom är

                Du måste ha ett väldigt torrt liv om man inte kan ha lite distans och skämta.

                  Jaha ok ja du har säkert rätt

                  Eller så kanske man kan man up och sluta vara så lättkränkt över att alla kvinnor inte tycker att sexistiska skämt är roliga. Herregud orka bli kränk över att inte alla tycker att ens tråkiga skämt är roliga, säg något kul istället.

                    Skaffa humor istället.

            ? Det var ju skämt! Varför får han inte säga kärring? Susanna är så PK så man blir knäpp.

              Man kallar väl inte nån för kärring?? Särskilt inte sin partner…

        Ja två av tjejerna är tokiga men det är ju pga männen de blir tokiga. De borde dejta varandra istället, Ellinor och Susanna.

          Så skylla sitt dåliga beteende på andra?

          Så de borde byta läggning bara sådär…rimligt. verkligen.

        Håller med!

      Johan vände helt för mig i senaste avsnittet. Hans mänskliga rättighet är alltså att få kalla Susanna för kärring? H E R R E G U D

        Fast det var väl inte alls så han menade. Han pratade väl om ett exempel i trafiken.

    Smärta och hugg i bröstet och strålar i vänster arm. Varit på akuten men EKG såg bra ut. Blodprov ska tas nästa vecka. Vad kan det ens vara?

      Det kan vara din mage också. Men det kan som du själv gissar på vara hjärtat också.

      Du kommer säkert få ett svar om vad det är.

        PS EKG är bara en överblicksbild av nu läget, inte nödvändigtvis vad som hänt med det tidigare.

      Kan det vara ångest?

      Muskler förmodligen.

      Jag är INTE läkare eller vårdpersonal. Spånar fritt här.

      Kan det vara någon nerv som är i kläm?
      En gång hade jag skiiiiitont i bröstet och kundetyp inte andas. Läkarna sa att det var ett revben som typ hakat upp sig, eller hamnatlite fel eller nåt. Minns inte exakt. Kanske något sådant?
      Har du sovit konstigt, suttit extra mycket eller lyft något tungt?
      Har du ångest eller känner dig stressad?

      Men när jag varit akut dom tagit blodprover med. Varför gjorde dom inte det. Låter inte så bra ned hugg. Blir du mer dålig åk inn igen.

        De sa att eftersom ekg var ok skulle jag få vänta minst 10-11 timmar på blodprov så det var bäst att jag gick till vårdcentralen tyckte de. ?‍♀️

      Kan vara…allt? Allt från stress till nått annat. Bättre att fråga en läkare tänker jag.

      Låter som att det skulle kunna vara en nerv i kläm, eller kanske muskelsmärta. Vad skönt att EKG såg bra ut, då skulle jag inte oroa mig allt för mycket (men såklart söka igen om du blir (sämre). TRH pratar om att EKG endast är en överblicksbild och det stämmer. Det som dock blir fel när icke utbildade ska resonera är att det kan skrämma upp. Det man vill utesluta vid bröstsmärtor som strålar ut i armen är hjärtinfarkt, vilket syns på EKG. Andra åkommor som inte syns på EKG (men också kan göra det) är till exempel hjärtsvikt, klaffvitier etc men jag gissar på att de lyssnade på hjärtat? Då hörs ex blåsljud som kan indikera klaffel.
      En läkare på vårdcentralen kan hjälpa dig. Förhoppningsvis har smärtan lagt sig innan dess. Bra att du sökte och blev friad från det mest allvarliga och akuta.

        Vad jag säger är att EKG visar visar hur hjärtat mår just nu. Inte hur hjärtat mådde igår eller för någon timme sedan. Om infarkten redan var slut vid mätningen kan det ha missats, bedömts som över för den här gången och pat mår tydligen ok, så hen får åka hem för vidare utredning som inte bör ske på akuten eftersom att det inte längre är akut.

        Men som sagt, en annan möjlig contender är din mage. Mycket vanligt att de problemen misstas för en infarkt pga stark smärta och det känns som att man inte får luft.

          Sluta uttala dig om något du inte vet. Du är ingen läkare. Skulle aldrig ta råd av dig.

          Förstår inte var du får din sk ”kunskap” ifrån? Ser dig lite då och då sprida konstig och fel information angående sjukdomar/sjukdomstillstånd/symtom. Lämna det till oss utbildade, ring 1177 tex.

          Man kan visst se gammal infarkt på EKG, men du är uppenbarligen inte utbildad och har kunskap om det. Ber dig vänligen att sluta uttala dig på det sättet som du gör.

    Vilken är den trevligaste/otrevligaste facebookgruppen som ni är med i?

      Jag är med i många hundgrupper, och ja, hundfolk är ju som… de är?. Men jag måste säga att i gruppen ”allergiska hundar” är det till 90% alltid god ton och folk är hjälpsamma. Däremot i gruppen ”barf och färskfoder till hund och katt” har alla besserwissar hamnat.?

      Den trevligaste är 925. Den otrevligaste gick jag precis ur, Aktieraketer ?

        Håller med om 925 ❤️

      Otrevligaste OCH trevligaste är ju lokala grupper fyllda med arga män och glada tanter.

      Otrevligaste är min lokala stadsdelsgrupp (i stockholmsområdet). Bittra jävla människor alltså, varje dag bara gnäll på precis allt möjligt. Dock når ju lokal information ut snabbt (tex företag när det står food trucks i området, eller typ info om det skett en olycka) så vill ändå inte gå ur. Men dess existens förpestar ändå min tillvaro och min tro på mänskligheten.

        Men jag tror alla dom där lokala Facebookgrupperna är fulla av nötter. Eller så är det i alla fall där de kommer till tals. Bor i en vanlig förort och jävlarrrr vad folk går igång i den lokala Facebookgruppen. Det är hundar som bajsar på gångvägar, busschaufförer som kör illa, parkeringsregler som är dåliga, pappersinsamlingar som är överfulla och så ett gäng rasister som ylar till då och då. Men lite underhållande är det, det måste jag erkänna.

          Absolut underhållande säger jag som också varit medlem i en lokal förortsgrupp. Ibland får man också vettig information, men jag gick ur min när en galen diktator-admin förbjöd alla att skriva inlägg om sitt boende om det inte handlade om det kommunala bostadsbolagets lägenheter (som inte ens en majoritet av förortsborna bor i) och sedan när han blev ifrågasatt skrev att han sket fullkomligt vad som hände i andra former av boende eftersom han själv flyttat till en annan del av landet, men ändå ville diktera vad som skrevs om lokala problem i gruppen. Så sjukt dum i huvudet att jag inte stod ut längre.

        Haha bor du i NDS?

          Är inte den du svarade, men jag bor i Hjorthagen och den fb-gruppen är gaaaaalen ?

      Trevligaste: Mini Rodini – Buddies & Buy Loves More.

      Mindre trevlig: Trädgårds kompisar.

        Hur kan en grupp om trädgårdar vara otrevlig? Vad händer där? Eller handlar den om nåt annat?

          Samma tanke har jag ?
          Sammanfattningsvis så går folk bland annat igång på:
          – att man inte vill ha andras katter (dvs bajs) i sin trädgård och därmed hatar djur och inte borde bo i hus. Du skulle bara våga yttra att du sprutat lite vatten åt en katts håll.
          – att man inte ska döda något djur (håller jag såklart med om men när det handlar om att låta mördarsniglar vara så håller jag inte riktigt med. BORT MED SKITEN känner jag bara).
          – att om man har ett trädäck (och typ inget gräs) så borde man inte bo i hus, då ska man bo i en lägenhet i stan. Så en del menar att man får bara bo i ett hus om man har en lummig trädgård med massa träd och växter som bidrar till ett rikt djurliv. Att någon vill ha en lättskött trädgård men funktionella umgängesytor som involverar trädäck är som att svära i kyrkan ?

          Många är såklart trevliga och man kan få bra hjälp i gruppen men vissa personer sprider väldigt negativ stämning som emellanåt smittar av sig och det känns som varenda inlägg bara är fylld med tråkiga och trista kommentarer. Mest av äldre människor som skriver med stora bokstäver, utropstecken och långa (ibland obegripliga meningar ?).

          Men otroligt kul att följa dramat som utspelar sig emellanåt. Ingenting som jag hade kunnat tippa på förhand skulle ske i en trädgårdsgrupp ?

    Kan det vara ångest?

      Hamnade fel….

    var på världens bästa dejt förra helgen, vill så gärna träffa honom igen. förslag på hur jag kan bjuda ut på dejt nr 2 utan att vara för på men samtidigt inte spela något jäkla spel? men för första gången bryr jag mig om vad svaret är och är rädd för att bli dissad. ska jag bara skriva typ: när gör vi om detta nästa gång? eller något likande?

      Skriv istället mer rakt på sak. ”vad sägs om middag hos mig nästa helg?”

      Ja, gör det! Om en kille inte klarar att du frågar om ni ska ses igen är han väl inte mycket att hänga i julgranen.
      Hatar The rules…

      Samma här för ett litet tag sen. Livrädd för allt kändes bra. Blev dissad.
      Har ni hörts sen dess?

        vi hördes dagen efter men sen inget mer. och jag känner att min stolthet vs. honom är värd ett törn för detta haha. men ja, ska ska skriva nu i helgen och fråga rätt ut om vi ska ses nästa vecka. ÄÄÄÄÄH pirrigt

          Åh vad jag hoppas det går bättre för dig! Skriv!?

      Säg bara som det är, du hade det jättetrevligt sist och vill gärna ses igen, kan han nästa helg (eller whatever?)

    Vad tycker ni om att gabbjoss åker till Stockholm, tränar på gym är ute på lunchdate osv? Bara några dagar innan hennes dotter ska genomgå en stor operation. Nu om någonsin borde hon väl hålla sig hemma för att inte dra på sig någon smitta.

      Hon verkar ju inte smartast i stan precis…

    Bästa tipset för att vakna samt tvinga sig upp tidigt fast man egentligen inte behöver?

      Res dig upp bara. Gå in och sätt på kaffe och sitt upp. Ligg inte kvar i sängen.

      Skaffa katt som kommer och väcker dig med mys varje morgon.

        Om man gillar att gå upp kl 04:00 är det ett jättebra tips!

          Äsch då. Mina missar kommer först när klockan ringer alternativt när de hör att jag är vaken i sängen på morgonen.
          De är fan det finaste sätter att vakna.
          För övrigt så bodde jag hos min morfar som barn. Han gick alltid in och tände en liten lampa och sa att jag skulle ligga och vakna mig lite. Kom tillbaka efter en stund, tände en till lampa. Kom jag inte upp så kom maten in till mig.
          Asså finaste sättet att vakna. Men det kanske är svårt att ordna med att ngn kommer med frukost på sängen…?

            Ja bästa sättet att vakna. Min kom tidigt och nosade och kollade om jag andades. Gud vad jag saknar henne. Katter är det bästa !??

            Alltså jag älskar också min katt trots att hon väcker mig 04:00 varje morgon ?

            Morfar ❤️

      Lägg väckarklockan/mobilen i ett annat rum på högsta volym, så att du måste gå upp för att stänga av den (är dock inte fool-proof, man börjar kunna gå upp i sömnen hehe). Har även hört att det finns en app där du måste lösa några enkla mattetal för att stänga av ditt larm vilket ska väcka upp dig tillräckligt för att stanna uppe 🙂

        Tackar!!

        Ha inte grannar om du ska gå för detta tips…

          Du måste ha väldigt tunna väggar om du vaknar av dina grannars alarm.

      Ha inga gardiner eller persienner som blockar ut ljuset. Man vaknar jätteskönt och tidigt då.

    Hej! Jag studerar psykologi på Högskolan Kristianstad. Just nu håller min uppsatspartner och jag på att samla in data till vår c-uppsats. Vi vore tacksamma om du svarar på enkäten i länken! Det tar ungefär 10 minuter.

    https://forms.gle/cp52icMXRMZk3cUK9

    Alltså min snart femåring har nu ikväll ställt massa frågor om tandfen. Jag är av föräldratypen som generellt alltid säger som det är när han frågar något, men kanske inte svarar mer än som behövs. Vill alltså inte ljuga. Har försökt ducka frågor med vaga svar, men nu har vi liksom hamnat i att han vill veta hur själva processen går till när tanden förvandlas till ett mynt…. ? till saken hör att redan förra påsken kom massa frågor om påskharen, och jag sa tillslut som det är, att det inte är någon riktig hare som lagt ut äggen utan det är vi vuxna. Återigen pga att han ställde så specifika frågor, typ vilken sorts hare det är, hur stor den är, vart den får äggen ifrån osv. Han blev ledsen..

    Så hur ska jag göra!? Vill inte ljuga och vill ju gärna låta det finns någon typ av magi. Jag är egentligen väldigt för att bara säga som det är, men alla i min närhet verkar tycka det är ”hårt”.

      Men varför avslöjade du att påskharen inte fanns? Det är ju jättelätt att lura barn. Låt han vara barn så länge som möjligt. Han kommer inse sanningen så småningom.

        Visste att det skulle komma en sån hård kommentar direkt. Jag sa ju varför jag gjorde det?? För att jag inte vill ljuga när han frågar något. Jättelätt att lura barn”, det är ju precis det jag skrev att jag inte vill göra! Jag vill inte ljuga på en direkt fråga! Som jag skrev så försöker jag vilseleda och svara vagt och försöker leda bort. Men han är väldigt intresserad av det mesta och älskar när vi googlar tillsammans över hur saker fungerar, sånt som jag alltså inte kan svara på.

      Men snälla. Säg bara att du inte vet, det är tandfens hemlighet, att barn inte får veta förrän de blir stora eller vad som helst. Du uppfostrar en snöflinga…

        Men snälla…… Känns bara onödigt att ha sån hård ton i ett inlägg till någon du inte känner. Förstår inte riktigt varför han kommer bli en snöflinga? Jag trodde att det innebar att individen ser sig som unik och lite extra speciell, hur kan mitt barn bli det bara för att jag inte vill lura honom? Tänker att det är nog annat som spelar in där.

      Ge tillbaka frågan, typ ”vad tror du?” ”Jag vet faktiskt inte, vad intressant du tänker”. Jag ljuger inte för min femåring utan låter henne mer utveckla sina egna tankar. Jag behåller gärna magin när det kommer till tandfen eller påskharen.

        Tack för relevant svar! Ska försöka att bli ännu bättre på att bolla tillbaka frågorna. Upplever ofta att han är väldigt envis med att få svar dock, om jag inte vet något svarar han alltid att vi kan väl googla då, svårt att svara på det.

        Jag vill ju behålla magin! Självklart! Men jag vill också att ska kunna lita på saker jag säger.

      Det där med hur tanden förvandlas till mynt kan man ju ducka med att det bara är tandfen som vet för hon har magiska krafter alternativt att tandfen tar tanden och ger en peng.

      Jag tycker det är helt okej om du vill säga sanningen och håller helt med dig om att det är klokt att säga som det är. Är ju ganska många saker som man kan fundera på varför man säger så till barn, som t.ex. tandfen, eller tomten… Vi har alltid gjort så vid direkta frågor, berättat som det är och motiverat tidigare vita lögner med att det bara var en saga. Något som vi själva fått höra som små.
      /L

        Tack för ditt svar! Jag har funderat en del på varför det är så viktigt att lura barnen att tro på vissa saker? Tänker att det kan vara precis lika magiskt med påsk och jul fast man vet att det inte är sant. Vi firar ju halloween, men det är väl ingen som försöker lura sina barn att spöken visst finns för att det ska vara trevligt.

      ”visst är det konstigt, hur kan en tand bli en peng? Det skulle jag också vilja veta hur det går till” då ljuger du ju inte, du vet ju inget om någon hemlig tand blir peng-process. Fråga hur han tror att det går till. Har blivit avslöjad som påskhare och tomte, men tandfen verkar inte vara lika misstänkt trots att hon är här titt som tätt.

        Ja, pappan försökte på sig en sån metod igår, han möttes med ett suckande om att han ju inte vet någonting och sa att då får vi väl googla på det. Lite skillnad på tillgång till information från när en annan växte upp. Men vi får väl fortsätta att försöka vända på frågorna ?

    Det värsta jag vet är folk som leker sjukvårdspersonal och kommer med diagnoser som de googlat fram.

      Så mycket okunning och nonchalant vårdpersonal som man har stött på så är det inte konstigt att man googlar.

      Värsta jag vet är sjukhuspersonal som googlar .

    Kan vi prata om Mybabydolls på insta? Vet inte om jag sett någon exponera sina barn så ofantligt mycket! Och VARFÖR alla dessa barn?!

      Hon gömmer sig väl bakom att det är hennes jobb med sociala medier som alla andra som exponerar sina barn. Inga reflektioner eller analyser angående barnens integritet eller rätt till privatliv.

    Någon som testat NADA akupunktur mot konstant ångest/oroskänsla och lindrig depression?

    Står i valet och kvalet att testa antidepp men så orolig för in och utsättningssymtom så funderar på om akupunktur hade kunnat hjälpa.

      Har haft antidepressiv medicin i många år utan problem.

        Och jag har testat många olika men blivit kroppsligt väldigt dålig av alla. Både insättning- och utsättningssymptom, samt symptom varje gång vi trappat upp eller ner.
        Man vet inte förrän man provat.

    Snälla.Ge mig råd och perspektiv. Jag har träffat en kille på en form av dejtingsida. Vi träffas huvudsakligen för den typen av sex vi gillar. Det har på senare tid eskalerat och sedan ett halvår är det ännu mer alkohol inblandat och även kokain. Varje gång vi ses är det ngt och sexet är grövre och grövre. Han vet om mina känslor för honom. Är kärni honom. Älskar honom. Gör allt för honom. Är så undergiven honom sexuellt och även före och efter. Sover han över sover han hela dagen och jag servar honom med mat mm. Jag säger inte nej till sexet men eftersom jag har känslor för honom vill och behöver jag och vanlig närhet men det ger han mig inte. Vi ses heller inte utan att dricka och ta annat. Han säger att han tycker om mig men att han har svårt att uttrycka sig. Han säger att han inte hade varit hos mig om han inte velat träffa mig. Men varför kommer han. För att träffa mig? Sexet? Alkohol/droger? Han vill även att vi ska ha trekant med hans kompis, att vi ska gå på swingersklubb, gangbangs osv. Det är jag nyfiken på men inte så hårt då som när vi är själva.
    Mår så jäkla bra när vi ses men som nu dagen efter är jag helt tom. Samt så ont i underlivet att jag knappt kan sitta el gå på toa.
    Kan tilläggas att jag är äldre, har barn.

      För din egen skull tycker jag att du ska sluta träffa denna man. Han är inte kär i dig, du är kär i honom, så du kommer alltid att hamna i underläge och må dåligt av att han inte vill mer. Att du går med på att göra saker han vill kommer inte att få honom mer kär i dig, det kommer bara att få dig att må sämre.

      Sluta träffa honom. Han vill bara ha sex. Ta åtminstone en paus från att träffa honom så att du får lite avstånd och nytt perspektiv.

      Låter som ännu en porrskadad man. Dumpa!

      Alkohol/droger passar inte i sexlivet.

        Jodå, men inte alltid.

      Det låter som att du har sex som du inte är bekväm med, som du egentligen inte vill (så pass hårt iaf) men du har det för att du gillar honom(?). Det låter inte okej. Sen tycker jag att det låter som att han är mer intresserad av sexet än en relation till dig. Men du tvärtom. Ta en liten paus.

      Han har inte känslor för dig! Du är i ett underläge då du har känslor för honom. Det kommer inte att sluta bra.

      Om en relation är bra känner man sig inte tom dagen efter man träffat den andre. Då känner man sig glad och tillfreds.

      Låter inte sunt att hålla på med droger när du har barn heller.

      Radera hans nummer och stå ut tills du slutar tråna efter honom. Män som är undvikande och lovar mkt men ger lite har en tendens att vara mkt beroendeframkallande. Intala dig själv sanningen, det kommer inte sluta bra och det är inte värt att må dåligt över.

    Någon som följer Annica englund och kan berätta vad som händer? Hon har jättesällan instagram öppet. Fattar inte hon tog bort allt på youtube?

    Vad tror ni? Är det separation på g för J Lagergren? Tycker mycket pekar på det med mycket ”mina älskade barn”-inlägg senaste tiden.

      Tror jag faktiskt jag också. Galet vad smal hon blivit det sista förresten

        Kommentera inte folks kroppar, tack.

          ????

    Det pågår en debatt i soc media nu angående att föräldrar i en mindre stad i Sverige är kritiska till att kommunen bestämt att barn ska flyttas från olika skolor för att blanda skolorna mer.

    Många kommentarer är extremt hatiska mot dessa föräldrar och vräker ur sig invektiv som ”White trash”, lågutbildat slödder, fattiga, fula bönder osv, bara för att föräldrarna motsätter sig att kommunen ska flytta runt deras barn som verktyg för att alla ska lära sig svenska.

    Intressant att de som ofta anser sig som ”goda” antirasister som är väldigt lättkränkta om någon uttalar sig rasistiskt, själva häver ur sig sånt klasshat som ”White trash” osv. Fattar dessa ”goda” inte att de är minst lika dåliga själva, som vräker ur sig klasshat mot människor som redan är väldigt marginaliserade i den offentliga debatten?

      Det goda hatet …

      Fast man har väl aldrig sagt att barnen ska flyttad runt som ett integrationsprojekt? Det är ju föräldrarnas tolkning. Det handlar om två små skolor i en liten håla som ska bli en. Dessutom är det barnen på den andra skolan, den invandrartäta, som ska få röra på sig. De andra barnen ska gå kvar.
      Sedan går tydligen barnen från de två olika skolorna ändå ihop i högstadiet sen, då det bara finns ett högstadium på orten. Jag tycker det är lite att göra en höna av fjäder. Kanske inte för eleverna eller föräldrarna då, men det här är liksom ingen nyhet det behöver rapporteras om i nationell media eller som behöver diskuteras på detta sättet.

        Kommer att sluta i kaoz …

        Det försvarar dock inte att en massa ”goda” människor vräker ur sig White trash och liknande om dessa föräldrar, på sociala medier.

        Tycker det är riktigt otäckt hur hatiska vissa i de kommentarsfälten är.

        De är så övertygade om att de står på den ”goda, antirasistiska sidan” att de tror att de kan vräka ur sig hur vidriga saker som helst mot de som de identifierar som ”onda”, dvs etniska svenskar från mindre städer som står upp för sig själva och sina barn.

        Inser inte ”de goda” vilken dubbelmoral de själva har, när de hyllar personer utan rötter i Sverige som tar plats och roffar sig, medan de spyr galla över marginaliserade etniska svenskar som står upp för sig själva.

        Vi Svenskar har ju bara Sverige och inget ”reservland” där vi har tex rötter och kan åka till om det blir kris här. Etniska Svenskar har bara Sverige och borde därför vara mest skyddsvärda här. Istället är vi nästan de enda som inte skyddas av HMF-lagen. Snacka om skevt!

          Wow. Så mkt sjukt i din kommentar…

            Ja, det är riktigt sjukt att folk tror att de är ”goda” när de vräker ur sig klasshat som tex White trash.

            Människor som tror att man automatiskt är god om man vräker ur sig vidrigheter mot marginaliserade svenskar i små städer, som inte har något annat land än just Sverige.

            Ofta hör man i intervjuer att människor med rötter i eller på annat sätt kopplingar till något annat land säga ”nu är det så dåligt här så då flyttar jag till {insert land som personen har kopplingar till}”. Jättekul att de har ett reservland med likasinnade, det har dock inte etniska svenskar.

            Normalbegåvade människor borde inse att detta innebär att svenskar är mer utsatta, vilket också visar sig i alla de tragiska fall av tex förnedringsrån, misshandel, våldtäkter och mord (tex ikea-mordet) där gärningsmännen gett sig på just etniska svenskar för att de ser svenska ut. Borde klassas som hatbrott men gör det inte. Varför?

              Du fattar ju ingenting…

      Jag tycker att de personer som ignorerar dessa föräldrars oro/kritik är det verkliga problemet.

      Även flera arga personer med invandrarbakgrund som vräker ur sig ”rednecks, hillbilly, inavlade, lågintelligenta avkommor” och att de inte vill att deras egna intelligenta invandrarbarn ska gå i samma skola som de, enligt dem, lågintelligenta hillbillybarnen (troligen skriver väl invandrarna detta som någon slags försvar men ändå).

      En undrar då: varför bor de i Sverige? Om man är väldigt arg och irriterad på just svenskar, är ju Sverige ett av de sämsta valen av länder man kan bo i.

      Har man invandrarbakgrund har man ju dessutom minst ett annat land som man har en naturlig koppling till och kan bo i.

      Varför bor de här?

      Varför bor så många invandrare som klagar på allt i Sverige och svenskarna, kvar här?

      Eftersom det uppenbarligen är så otroligt dåligt här, borde de ju kanske fundera på att flytta till ett annat land som passar dem bättre?

        1. Bra levnadsstandard och löner. Ingen hade stannat annars.

          Så de utnyttjar alltså Sverige och det svenskarna byggt upp? Varför ska vi vara lojala och bry oss om människor som utnyttjar vår välfärd?

    Tips på bra böcker? Gillar feelgood-romaner och drama!? Velat läsa ”där kräftorna sjunger” ett tag nu, någon som läst den?

      Liane Moriarty är ett författartips, hon har skrivit bla boken som tv serien ”big little lies” baseras på, tipsat om alla hennes böcker som är utgivna på svenska ?

      Jag har börjat läsa ”där kräftorna sjunger”, vet inte om en räknas som feel good men intressant är den. Annars är ett tips ”allt jag fått lära mig”.

      Den är bra! Rekommenderar även ”Vänligheten” av Ajvide Lindqvist

    Ok min fråga om a kom inte med. Kanske du tänkte det blir dåliga kommentarer. Det var inte min avsikt. Men förstår det nu om jag tänker efter.

    Min kille har Crohns tarmsjukdom ( kronisk inflammation i tarmen ) och tar en del mediciner bla kortison för det. Enligt honom så spelar det ingen roll vilken kost man äter utan medicin är det enda som hjälper, hans läkare säger det. Han får ganska ofta återkommande skov. Jag har läst att man ska undvika processad mat, friterat socker och alkohol ( han äter allt detta och dricker några öl i / vecka). Är det någon som vet mer om detta eller som har Ulcerös Colit eller Crohns som blivit hjälpt av viss kost?

      Första frågan blir vart du läst detta ang kost? Vetenskapliga artiklar?

      Har en vän med ulcerös kolit som blivit mkt bättre med kostomläggning. Det är ju dock en helt annan sjukdom..
      Sen tänker jag som så att din kille har det nog tufft med sin sjukdom som han har det. Har träffat flera personer med Crohns (professionellt så vet ej hur de äter..) och flera har haft stora problem och varit begränsade i livet. Jag hoppas att din kille kan leva hyfsat normalt. Och du får nog acceptera att han väljer vad han vill äta och dricka och lita på att han får den information han behöver via vården. Annars får han själv be om ytterligare hjälp där. En förändring behöver isf ske för att han själv vill det, inte pga vad du läst på nätet.

      Jag har ulcerös kolit (som inte är en ”helt annan sjukdom”). Mitt immunförsvar i tarmen är överaktiv och attackerar sig själv som skapar inflammationer. Det finns något som kallas anti inflammatorisk kost. Detta är ganska mycket bullshit. Det kan vara bra om man är överviktig att gå ner i vikt för inflammation men annars hat kosten ingen inverkan. Jag har träffat MÅNGA gastro läkare och har ganska aggressiv skov (vilket är slumpen). Kost spelar ingen roll. Har haft kanske 10 skov på 2,5 år. Kortison under skov och en fungerande underhållsmedicin krävs.

        Kan även lägga till att jag blir ganska irriterad när folk kommenterar om kosthållningen. Och tror sig veta mer än de alla överläkare/läkare jag själv har träffat. Många personer som har uc eller chrons får bara 1-2 skov genom livet. Kanske har något fått skov, ändrat kosthållning (och medicin) och sen vart skov fria. Men hade de inte ändrat kosten hade de fortfarande inte fått nya skov.

        Fast det är väl en annan sjukdom eller?
        Kanske är det här med kosten samma för båda sjukdomarna men det är ju fortfarande inte samma sjukdom.
        Corona och influensa är ju inte samma även om även om många av symtomen är lika.

          Chrons och ulcerös kolit är båda ibd. Men de är i olika delar av tarmen.

      För vissa funkar att ändra kosten, för visa funkar det inte. Det är ingen rekommendation att alla med Crohns tarmsjukdom ska äta på ett visst sätt. Om han vill prova ändra kosten eller inte är hans val.

      Keto eller Carnivore kan läka.

      Jag är kostrådgivare. Han kan bli helt symtomfri med att äta rätt. Men han verkar inte vilja så lägg ingen energi

        Hoppas verkligen inte du är verksam som kostrådgivare. ”Han kan bli helt symptomfri med att äta rätt” det är oerhört oprofessionellt att ens säga så. Nej, du vet ej hur HANS sjukdom uttrycker sig. Du verkar inte heller veta hur sjukdomen fungerar. Du menar att hans immunförsvar ska sluta attackera frisk vävnad om han ”äter rätt”, hur? Så cancer risken minskar pga äter rätt? Förflyttningar av inflammationerna minska om han äter rätt? Så blodproppsrisken minskar om han äter rätt? Chrons är en komplex sjukdom med många symptom och biverkningar. Åkte själv ambulans här om dagen pga misstänka blodproppar i hjärnan pga ulcerös kolit. Önska jag hade struntat i det vita brödet….

    Blev mamma för drygt fem veckor sedan. Efter förlossningen kunde jag knappt ta mig upp ur sängen första veckan och var mer eller mindre sängliggande. Barnets pappa plus mor-och farföräldrar fick hjälpa till en hel del, så oerhört tacksam för det. Jag kan fortfarande inte röra mig ordentligt och klarar inte av att ta hand om mitt barn helt själv. Fick till slut tid hos sjukgymnast som sa att jag verkar ha nervpåverkan från ryggen, troligtvis pga diskbråck. Någon som har/haft det som kan ge lite framtidshopp? Jag är så ledsen över att det inte blir bättre och att jag inte vet vad jag kan få för behandling. Funkar operation och går det ens att få det? Har outhärdliga smärtor varje dag 🙁

      Vad snällt att pappan kunde hjälpa till ?

        Tur att papi chulo kunde hjälpa till med att ta hand om sitt barn

        Men åh, jag visste så fort jag läste igenom att det var det någon skulle reagera på. Jag skrev fel, ok? Fokusera på den detaljen. Självklart hjälper han till och vi har ett helt jämställt förhållande – men jag kan inte ens lyfta min son vissa dagar så det är DET jag menar.

          Man ”hjälper” väl inte till med sitt eget barn? Precis som när nån säger att pappan är ”barnvakt”.

            Men för i helvete. Tyvärr kan jag noll om diskbråck. Lider med dig och hoppas du mår bättre snart. Min sambo hade det för några år sen men det gick över helt av sig själv utan operation. Men vila, vila superviktigt.
            De här andra kommentarerna är tröttsamma och förutsägbara. Din poäng kommer ändå fram
            Det vanliga är ju att mannen är hemma 10 dagar efter födseln och sedan är man kanske själv med sitt barn på dagarna. Man är riktigt trög om man inte förstår att det du beskriver är en annan situation där det pga din sjukdom inte blivit som planerat eller som för de flesta. Eller så är man bara bitter och måste få spy ut sitt hat på män.

              Tack snälla för att du förstod poängen av mitt inlägg och inte fastnade i att jag formulerade mig fel. Tack, ska försöka fortsätta vila så mycket jag kan <3

          Men guuud! Förlåt men jag måste bara bli så arg för din skull Lina! Förstör inte hennes kommentar! Jag fattar precis vad du menar iaf. Vet inte om du läser det här idag. Men blev bara så irriterad och var tvungen att skriva det till dig.

            Tack snälla! Skrev lite i desperation igår och det blev fel hur jag uttryckte mig. Självklart var flera där och högg. Tack för din kommentar <3

      kan inget om detta, men det låter som en riktigt tuff start på föräldraskapet, hoppas du blir bättre snart <3

        Tack så mycket för omtanken <3

      Har inte varit i din situation men det finns nog gott hopp om att du ska bli helt bra. Nu är du ju väldigt svag i bålen efter förlossning och det kan säkert göra det hela värre. Bra att du fått tid hos sjukgymnast. Fortsätt ligga på för att få hjälp!

      Skickar dig lite ❤️ och ett grattis till bebisen!

        Tack för lite hopp om en bättre framtid <3

      Hej! Jag har ingen erfarenhet av diskbråck men när jag födde min dotter förra sommaren hade jag problem med stygnen! Detta gjorde att jag inte heller kunde ta hand om min dotter så som jag hade önskat. Så på den fronten känner jag igen mig och vill bara berätta att där och då såg jag inget slut på eländet men vet du det kommer lösa sig till slut. Det låter så klyschigt men allt som har en början har också ett slut. När jag var gravid tänkte jag ”ungen kommer aldrig ut” när jag var inne på förlossning tänkte jag ungen kommer på riktigt inte och dess för innan hade jag 2356 miljoner saker som jag tänkte det löser sig aldrig. Men det har det! Kämpa på! Du kommer fixa detta!

        Tack för peppen! Hoppas det blev bra för dig till slut.

      Grattis till bebisen! Jag har lidit av diskbråck flera år, det läker oftast av sig själv men det tar tid. Vila och gör inget som gör ont, det skadar bara. När man haft diskbråck en gång så kommer det tyvärr ofta tillbaka. Det är vad som hänt mig. Till sist gjorde det så ont att jag inte kunde prata eller ta hand om min egen hygien, fick operation till sist och vaknade helt utan smärta. Otrolig känsla efter! Är bättre i ryggen nu än för 10 år sedan då jag var 20. Men förhoppningsvis läker du, vilket jag tror. Men vill bara säga att var försiktig även i framtiden, och bygg upp din core och dina magmuskler. Önskar jag vetat det tidigare.

      Diskbråck opereras sällan.
      Det ska läka av sig själv (det tar tid) sedan kan man träna upp musklerna i ryggen (med hjälp av sjukgymnast) där diskbråcket satt för att minska smärtan och underlätta.
      Har du tur är det inget diskbråck utan buktande disk eller liknande, då läker det snabbare.

      Nej inget hopp. De sa till mig att ”det ska läka”, skitsnack, gör lika ont som för fyra år sedan och då rör jag på mig dagligen och tränar och är normalviktig. Det enda som hjälper är stretching

      Vad ledsen jag blev av att läsa detta, men precis som flera nämner ”brukar” det läka ut av sig själv även om det gör fruktansvärt ont. Jag fick diskbråck som tonåring i en olycka och blev erbjuden operation direkt då det var så pass stort diskbråck men jag ville inte. Led i över 2 år innan jag fick opereras på en specialistklinik och då jag hade ytterligare ett diskbråck till. Jag var smärtfri i ca 2 år innan det kom tillbaka och har nu en ”diagnos” på degenerativa diskar – dvs jag har ganska bra erfarenhet och prövat mig fram. Det som hjälpt mig är:
      – smärtstillande när det varit som värst. Har nu Arkoxia utskrivet där jag max tar 1 tablett/vecka och oftast mycket mindre än så. I perioder behöver jag köra en veckas kur för att lindra inflammationen.
      – promenader med bra utformade skoinlägg (när jag har smärtskov kan en vanlig 20 min promenad ta 1 h men jag vet att det lindras med rörelse).
      – bygga upp core-muskulaturen långsamt och supernoga med varje rörelse jag gör.
      – bra läkare och sjukgymnaster som lindrar den akuta smärtan och har en plan för träning.

      Är idag någorlunda smärtfri men måste promenera 1 h varje dag samt träna 5 ggr/veckan. Kan inte lyfta tungt utan att direkt få känningar, MEN det är 10000ggr bättre än den gång jag blev utskriven med 18 tabletter/dygn och orden ”lycka till”. Den akuta fasen du är i nu är oftast värst men det blir bättre. Om du vill prata av det kanske Camilla kan föra oss samman via mejl, jag kände mig oerhört ensam när jag hade det som värst för ”ingen förstod” hur jävligt det ens kunde vara att bara ta sig ur sängen.

      Lycka till och grattis till ditt barn

    En familjemedlens fb konto har förvunnit helt – utan att den personen ville det. Hen loggades ut och sedan var kontot borta! Någon som vet vad som kan göras?

    En anhörig till mig har legat inlagd för Corona i en vecka på lasarettet och under denna tid har hen hunnit ramla två gånger. Ena gången bröt hen näsan och andra gången har hen fått en stor bula i pannan, och det skrivs en avvikelserapporter på det senaste fallet har jag sett i journalen. Min anhörige brukar inte ramla, och jag känner oro för hur bra uppsikt de har över patienterna… Undrar även om det är vanligt att sånt här händer när man är inlagd? Man är så maktlös som anhörig nu när det är besöksförbud…

      Troligen personalbrist, stress och utarbetad vårdpersonal. De gör nog så gott de kan och det sista de vill är att någon ska skada sig mer.

        Ja, det låter som en rimlig förklaring. Dock känns det inte bättre för det, min anhörige hjälper det inte tyvärr…

      Vad läskigt.
      Jag litar inte på vården i Sverige.
      Senast jag låg på sjukhus vill jag minnas att sängarna inte har tillräckligt höga kanter, och är man ’feberhög’ är det inte konstigt att man kan rulla ur sängen.

      Fyyy…

      Beror på situationen.
      Ligger personen på IVA för att övervakas konstant är det konstigt.
      Men ligger personen på ett eget rum med instruktioner att personen ska larma på personal om det är något eller om personen ska gå någonstans, men personen inte lyssnar på det utan försöker göra saker själv ändå det är det svårt för personalen att göra något. Man kan ju inte binda fast personen i sängen?

    Men herregud, det är viktigt att märka ord. Glöm mitt inlägg helt, tack. Jag kanske känner så eftersom jag inte klarar av att ta hand om mitt barn. Nej, jag menar inte hjälpa till.

      Ja, det är viktigt att märka ord när det handlar om jämställdhet. Ord och formuleringar spelar faktiskt roll.

        Ja det må så vara, fast nu är mitt förhållande jämställt så det är faktiskt irrelevant utifrån det inlägg jag skrev ovan. Fruktansvärt irriterande att få mitt inlägg att handla om jämställdhet.

          Alltså vissa bittra människor här är som hyenor som bara längtar efter att någon skriver något som kan fultolkas så de får skapa en massa drama. Skit i dem patetiska stackarna

            De kan omöjligt må bra så som de håller på.

    Bästa tips på lammfärsbiffar??

    Kan vi prata om det här? I TV-programmet ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” blir fåret Karro sjuk och veterinär tas inte dit. Istället gör paret själva en eventuellt plågsam och skadlig behandling på henne, utan att ha de kunskaper som krävs.

    https://www.facebook.com/watch/?v=428798938222840

      Men nej den här diskussionen är förbi. De pratade med veterinär och veterinären gjorde uppenbarligen bedömningen att inte åka dit/hade inte hunnit åka dit i tid. Brita och Kalle gjorde vad de kunde med Karros bästa i åtanke. Ja, Karro led förmodligen men inte pga behandlingen av Brita och Kalle. Det är ett faktum att djur lider i dagens kött-, päls-, dun-, osv osv industri. Låt oss diskutera DET istället för denna petitess där Brita och Kalle gjorde allt de kunde och hade kunnat göra för Karro.

        Fast hur kan man ens påstå att de gjorde sitt bästa? Är ett djur sjukt tar man dit/tar sig till en veterinär. PUNKT. Att paret trycker ner en vanlig trädgårdsslang (slangar till detta ska egentligen ha rundade kanter och vara desinfekterade, det är troligtvis inte en sådan) utan att ha utbildning i hur man vet att den inte hamnar i lungan istället för magen. Och sen sänder SVT djurplågeriet! Att veterinären gav råd över telefon är ju skäl nog för anmälan… Dessutom är det oklart om hen ens kontaktades förrän EFTER behandlingen, så deras förklaring är ju inte tillräcklig någonstans! 🙁

        Det var nog ingen petitess för Karro… Och sen kan man ju ha två tankar i huvudet samtidigt och prata BÅDE om ett enskilt fall och djurindustin i stort, det sår inte på något vis i konflikt med varandra.

        Skulle inte säga att diskussionen är på långa vägar förbi förrän man fått svaret på alla anmälningar som tydligen gjorts.

        Ser onekligen ut som att veterinär tillkallats för sent, efter att de själva försökt sig på saker som okunniga inte ska hålla på med. Så ja, men om veterinär inte hann dit berodde det väl på dem själva om något.

        Sen undrar jag verkligen hur man kan börja behandla för en sjukdom utan att djuret ens blivit undersökt. Är väl mer troligt att ett får som nyligen fött har komplikationer av det än något helt annat. Känns oerhört oseriöst och oansvarigt att experimentera sig fram på djur så här.

    Gottis till marsvin ni ger??

    Starkaste snacksen ni testat som går att köpa nu? Blair’s Death Rain verkar ha försvunnit totalt med sina Habanero/Jalapeño/Buffalo wings-smaker 🙁

    Jag vill dö, jag är så ensam. Är värdelös på precis allt, hatar mej själv så mycket.

      Det finns mkt fint å leva för, förstår om det inte känns så just nu men det kommer bli bättre! Kan du åka till psykakuten? Hoppas det känns bättre snart!

      ❤️ Du är bra precis som du är! Kontakta vården för hjälp med måendet, så ska det inte behöva vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.