Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

734 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon med adhd som inte vågar ta körkort pga bristande koncentration? Eller någon med adhd som har körkort och kan berätta hur det funkar i trafiken? Jag är rädd för att inte kunna hålla koncentrationen när jag är i trafiken och vågar därför inte ta kortet. Själva pluggandet och så tror jag att jag skulle kunna traggla mig igenom men det är just själva körning i trafik som känns för svårt.

  Svara

   Att köra bil kräver väldigt mycket uppmärksamhet och koncentration, så har man inte det kanske man bör tänka över körkort en gång till.

   Svara

    Precis det jag sitter och gör ? Där av frågan till personer MED diagnosen.

    Svara

     Även folk utan diagnos kan konstatera exakt samma sak: det är väldigt uppmärksamhetskrävande att köra bil.

     Svara

      Mm men nu var det inte personer utan diagnos jag fråga. Tack då går vi vidare.

      Svara

       Faktumet ändras inte för det dock.

       Svara

        Nej men snälla människa… försök nu.

        Svara

       Jag hade samma tankar som dig när jag skulle ta körkort, väntade länge innan jag tog tag i körkortet.

       Pratade med min läkare om detta och hennes råd var att man behöver tänka extra mycket på att bara köra när man har bra dagar och känner sig pigg. Jag skulle aldrig köra om jag kände mig trött, inte det minsta. Man får ansvara för att bedöma sitt mående helt enkelt då det krävs skärpthet i trafiken konstant.

       Lycka till! 🙂

       Svara

     Min lillasyster har adhd och håller på att ta sitt körkort nu, hon kör mycket hemma och en del på körskolan. Hon säger att det fungerar väldigt bra. Ibland kan det vara knepigt men hon verkar kunna lösa det 🙂

     Svara

      Tack för ditt svar 🙂

      Svara

   Jag har ADD med bristande koncentrationsförmåga men har inga problem alls med bilkörning.

   Svara

    Känner du att du att det är lättare att koncentrera dig när du verkligen måste? Och är det svårt att köra när det är andra i bilen som kanske stör med prat?:)

    Svara

     Ja, koncentrationen är hög när jag kör bil eftersom jag vet att jag måste vara på hugget. Vid tuffa situationer, typ i en okänd stad med mycket trafik vill jag ha det tyst för att kunna koncentrera mig, men det gäller även för de flesta jag känner som inte har diagnoser.

     Känner många med ADHD som har körkort. Tycker absolut du ska ge det ett försök.

     Svara

      Tack snälla för ett trevligt och förklarande svar 💛 en sista fråga bara 🙈 kör du automat eller manuellt? Jag vill ta automat för att slippa tänka på att växla men många säger att jag blir så låst då…

      Svara

       Jag kör manuellt. Det var såklart svårt i början, men när man väl har lärt sig så sitter det och går per automatik. Det ÄR bättre att ta manuellt just för att du då kan köra alla bilar. Jag tycker du ska försöka med manuellt. Det tar tid att lära sig och du kommer bli frustrerad men i slutändan är det så värt. Men om du hellre vill ta automat så kör på det! Lycka till!

       Svara

        Tack snälla! Glad påsk på dig 🐣

        Svara

         De går fort att lära sig växla, tar du hjälp av körskolan så går de jättebra. Dom är lugna och kan hjälpa med dubbelkommando om det skulle hända något.

         Svara

        En genuin fråga här om automat vs manuell. Till er som kör i jobbet, är inte de flesta bilar man kör i jobbet/får via jobbet automat alternativt att man kan välja automat? Är det verkligen ett hinder att inte ha körkort för manuell växel? Och i vilka andra situationer kan det vara ett hinder? Tacksam för svar.

        Svara

         Det är klart att det är ett hinder att inte få köra manuellt växlade bilar. Jag jobbar på en kommunal förvaltning, finns inga automatväxlade bilar där. De som inte kan köra alla typer av personbilar skulle inte få jobb där.

         Svara

        En genuin fråga. NÄR ska man hinna köra massa andra bilar? Jag vet såklart inte vad alla hinenr göra, men sällan att jag kör nån annans bil. Tänker bara om man aldrig kanske kommer ha en manuell bil? Varför ens ta ett sånt körkort? Tycker det är skönt med automat.

        Annars är det väl bara ringa efter en taxi tänker jag om man nu skulle komma i en situation med en manuell bil?!

        Svara

         Alla har inte egen bil, utan lånar ofta föräldrars eller kompisars för att bara nämna en anledning.

         Svara

          Haha sant glömde att folk bor hemma när dom tar körkort!

          Tar man en aning senare och är gift så kan man ju välja bli på ett annat sätt. Sorry, lite sent här. 🙂

          Svara

   Detta är anledningen till att jag tog automat, jag skulle ALDRIG vilja köra manuell då jag har precis som dig koncentrationssvårigheter så kan inte fokusera på bilen, att växla, trafiken etc samtidigt. Med automat så går det helt okej, fortfarande läskigt att köra där jag aldrig kört innan då det kräver extremt mycket uppmärksamhet för mig, men vägar man är vana vid att köra går jättebra!

   Svara

    Så går mina tankar också att ta automat för att slippa koncentrera mig på att växla liksom 😅

    Svara

     När man har körkort och några mil i kroppen behöver man inte koncentrera sig på att växla, det går typ automatiskt.
     Jag har adhd och hade inga problem att ta körkort och jag upplever inga problem med att köra bil. Har haft körkort i 12 år.

     Svara

      En del med att övningsköra är ju att lära sig växla så att man slipper koncentrera sig på den biten när man har körkort. Så om man inte kan släppa den koncentrationen förrän efter avklarad uppkörning och med några mil u kroppen så är man inte redo för att ens köra upp. Man ska klara det innan och det ska gå automatiskt före man har körkort.

      Svara

   Jag har Asperger och ADHD och det fungerar bra att köra bil. Har lätt för att tappa koncentrationen för övrigt, men vid körning håller jag mig fokuserad av någon anledning. Däremot behövde jag ett speciellt läkarintyg som styrker ens lämplighet som bilförare. Därefter behövde jag skicka in ett nytt intyg varje år. Efter något är beslutade transportstyrelsen att jag inte behövde göra det mer.
   Så min rekommendation är att ta kontakt med en läkare på psyk och rådfråga.
   Lycka till! 😊

   Svara

    Ja jag har läst att man måste ha ett intyg så det måste jag ta tag i direkt när och om jag bestämmer mig för att försöka ta körkort… tack för svar 💛

    Svara

   Min son har tagit körkort precis
   Han har adhd och tog sin medicin när han körde med lärare
   När han övningskörde med min man tog han inte medicin
   Han körde upp utan medicin och tog det på första.
   Inga problem att ta körkort med Adhd
   Lycka till🤗

   Svara

    Tack 🤩

    Svara

   Nu har jag inte adhd så jag vet att frågan inte gäller mig, men automat kanske kan vara ett alternativ? Kanske är dumt att tänka så men det kanske kan vara en idé?

   Svara

    Ja jag tänker så med, att det kan underlätta (varför krångla till det för sig själv känner jag😂) min man har körkort och bil med automat så den finns ju redan i familjen om man säger så 🙈

    Svara

     Precis. Annars kanske du kan, om du medicinerar ibland, ta körkort för manuell bil. Efter kan du ju alltid bara köra den automatiska om du vill – men du har möjligheten att köra andra bilar om det behövs!

     Svara

   Jag har adhd och har haft körkort i 13 år, jag har aldrig haft några problem med koncentrationen i trafiken (inte heller orsakat eller vart inblandad i någon olycka peppar peppar😉)
   Dock så tyckte jag teorin var bra mycket tråkigare än själva körningen, skrev teoriprovet 3 ggr men klarade första uppkörningen.

   Svara

   Jag har Adhd, körkort och har inga problem att hålla koncentrationen under bilkörning. Det händer så mycket för sinnena undertiden man kör så det hinner aldrig bli enformigt.
   Jag kör alla sorters bilar, med släp, utan släp, med automat, utan automat – inga problem.
   Känner många med adhd som är lastbilschaufförer, busschaufförer och till och med en som jobbar som helikopterpilot.
   Låt inte diagnosen bestämma hur du ska leva ditt liv utan börja övningskör 😊

   Svara

   Jag hade svårt med bilkörning och det tog lång tid innan jag lärde mig och fick körkort. Det blev ett riktigt jävla dyrt körkort (klarade dock uppkörning och teori på första försöken men det va mååånga lektioner dit) Jag är en bra förare trots koncentrationsproblem.
   Jag kör 100% lagligt och uppmärksamt
   (är dock tyvärr ofta trött efter bilkörning). Jag vet mina gränser och när jag behöver pausa. Har valt en bil som hjälper mig! Ny automatbil med backkamera och som kan fickparkera åt mig osv.
   Har ett körkort för manuell men alltid tyckt det varit svårt och är en bättre förare utan att behöva tänka på det momentet.
   Så med det sagt, lär känna dig själv som förare och vad som funkar för dig, på vilket sätt du har bäst fokus osv. Det kommer gå bra!

   Svara

    Tack så jättemycket för ditt svar och till er alla andra, ni har fått mig att tänka om och kanske vågar jag börja köra lite i år 😃 tack och glad påsk 🐣

    Svara

   Jag tror att det kan gå jättebra!

   Svara

   Beror på dig själv, känner du att du inte klarar av att hålla koncentrationen så ta inte körkort.
   Jag har ADHD och körkort, kan köra 2 timmar i sträck, sedan måste jag stanna och göra någonting. Fattar inte folk som kan köra bil i 4-8 timmar i sträck. Viktigt att man känner sina egna begräsningar och anpassar sig efter det.

   Svara

   Jag hade samma tankar som dig när jag skulle ta körkort, väntade länge innan jag tog tag i körkortet.

   Pratade med min läkare om detta och hennes råd var att man behöver tänka extra mycket på att bara köra när man har bra dagar och känner sig pigg. Jag skulle aldrig köra om jag kände mig trött, inte det minsta. Man får ansvara för att bedöma sitt mående helt enkelt då det krävs skärpthet i trafiken konstant.

   Lycka till! 🙂

   Svara

   Min sambo har ADD och Asperger och har jävliga koncentrationsproblem när det gäller vissa saker. Glömsk, lätt att tappa fokus, strävar ut i samtal gällande andra teman så man inte hänger med. MEN han är världens bästa chaufför!!!!! Kör fokuserat, vettigt, aldrig för snabbt (som jag utan diagnos gör – ryckigt och kasst). Han lyckas alltid analysera alla möjliga faror på vägen och alla vi som känner honom älskar hans körning. Är 250% trygg med honom bakom ratten.
   Så jo, jag tror på dig! Du kommer lösa det! Alla är vi olika men testa och se! Bara att du ställer frågan visar på att du är mer ansvarstagande än vad alla 18 åringar som ska skaffa körkort är! Heja dig!!!

   Svara

  ÅH! Måste uppdatera er – får bli imorgon! Är hos hnm nu 😍

  Svara

   Va?

   Svara

    Den som vet vet

    Svara

     Ok, kul för er.

     Svara

     Tönt.

     Svara

     Exakt 😂😂😂 Kunde inte skriva mer, men vill inte glömma bort uppdateringen haha! 😍

     Svara

    Amelie skrev i ett annat öppet spår om enkille hon skulle träffa som slutade svara på meddelanden helt plötsligt. Det spekulera de s om att han inte v asr intresserad osv. I nästnästaa öppet spår fick vi uppd a tering een stt h asn hört av sig och trodde astt hon slut a t skriva till honom. Det hade hänt något som gjort att hennes meddel asnden försvunnit (?) . Ett missförstånd helt enkelt och just nu träffas de.

    Svara

     Älskar denna uppdatering!

     Svara

      Tack! Får jag skylla på kass mobil och feta tummar? 😂😂😂

      Svara

      Jag med, haha! 😂😍 Satt i bilen utanför en pizzeria medan han hämtade mat så jag smög in ett inlägg snabbt 😂😂😂 Kör en rejäl update imorgon 😍

      Svara

     LOVE IT!! TACK 😍😂 Haha! Ska fixa en bra update till morgondagens ÖS 😍

     Svara

   Håller tummarna😍😍😍

   Svara

    TACK 😍🙏🏽❤️

    Svara

  Berätta om era bästa aprilskämt!

  Svara

   Körde ett på mina elever. Tillsatte karamellfärg i mjölk och sa att bönderna upptäckt att om man ger korna färgat gräs så får mjölken samma färg. Så från och med nu är mjölken röd, mellanmjölken grön och lättmjölken blå 🙈 de gick på det och alla tyckte att den nya mjölken var såååå god haha. Det var självklart ett skämt som jag visste skulle gå hem hos eleverna, att det var något som funkade i denna klass.

   Svara

    Hahahaha läste första meningen hel konstigt och trodde du skrev att du körde på dina elever. Tänkte att nu tar det väl hus i Helevte 😂

    Svara

     Hahahahaha 🙈😅

     Svara

   För c:a 20 år sedan hade City Stormarknad en annons för videobandspelare som man kunde spela in sina drömmar med. Massor med folk ringde och ville beställa …

   Svara

    Åh en sån vill jag ha, önskar det fanns!

    Svara

   Nån gång på lågstadiet så lurade våran lärare oss att det fanns fotsvamp i duschen i gympasalen. Så vi alla behövde alltså ta av oss strumporna och sitta med fötterna på bänken så att skolsköterskan kunde kolla om vi smittats.

   Kan säga att vi var ett gäng mycket förvirrade ca åttaåringar där ett tag.

   Svara

    Haha har samma upplevelse! Blir ju nyfiken om det var samma lärare eller om detta är ett vanligt skämt bland lågstadielärare? 😂

    Svara

     Samma här!!! Min var på ett fritids och vi satt i en ring på en sån stor blå matta. Uppvuxen i en kommun strax söder om sthlm. Är det samma? 🤗

     Svara

     Detta var i en liten kommun i västernorrland 😅

     Svara

   Inte mitt skämt, men en kollega sa att hen sett en råtta i förrådet på jobbet. Tyvärr spred det sig lite för långt, så alla letade efter råttor i ett par timmar innan det uppdagades att det aldrig fanns några till att börja med 😬

   Svara

    Bästa jag hört😂

    Svara

   Jag vart utsatt för ett som jag tyckte var skitbra (i efterhand)
   Min bil står mig väldigt kär och det vet folk.
   Jag vaknade en morgon och hade massor av missade samtal och flera sms från min mamma. Det sista smset sa ”ring mig genast!”
   Jag ringde och hon svarar och säger med allvarlig ton att polisen kontaktat henne på natten då de inte fått tag på mig.
   Min bil hade stulits och använts vid ett bankrån och sedan hade de tänt eld på bilen.
   Jag vart så chockad (gick ju på allt för jag var så yrvaken) så jag sprang ut till parkeringen (fem meter utanför dörren) i bara mjukisbyxor och där stod bilen, hel och oskadd.
   Då skrattar mamma i telefonen och säger ”april april”
   Jag var så chockad så jag sov i flera timmar till sen.

   (den här historien kommer avslöja mig om det är någon jag känner som läser här, men det gör inget 😉 )

   Svara

    Tyckte bara det var taskigt! Över gränsen när det är saker som får en att inte må bra.
    Men kul att du kunde uppskatta det. Din mamma visste kanske att du skulle gilla den sortens skämt.

    Svara

     jag tycker att aprilskämt ska vara lite av det här slaget. Hon visste att jag tål det. Jag tycker fortfarande att det var kul.

     Svara

      Faktiskt roligt😄

      Svara

      Min pappa drar samma harmlösa aprilskämt nästan varje år och alltid är det någon i familjen som går på det. Föräldrarna bor nära skogen och brukar ha besök av älgar. Därför passar pappa ofta på genast när hans offer (det vill säga övriga familjen) stiger upp, att be vederbörande komma till fönstret och titta. Så där står han och pekar och någon stackars familjemedlem och spanar!

      Nu är det länge sedan alla fyra barn flyttade och frågan är om mamma går på det ännu. Men det är roligt för att det oftast är någon som går på det och för att det är så basic. Torr humor.

      Svara

     Ja det där var inte kul. Man ska inte gå över gränser.

     Svara

      Vi alla har olika gränser.

      Svara

    Hade blivit rasande! Inte över bilskämtet utan över ångesten av att behöva vakna till massa missade samtal och sms och tro att något hemskt har hänt, mardröm!

    Svara

   Min kompis jobbar som lärare i USA. Hon fick en box brownies i present för att hon var en sån bra lärare… hon blev jätte glad, tills hon skulle ta en och upptäckte att det var en box full av ”Brown E’s” alltså bruna bokstäver idé-form….

   Svara

    *i E-form

    Svara

    Jaså? Din vän råkar inte vara läraren som utsattes för samma händelse igår men fick miljontals likes på twitter haha?

    Svara

     Bruna E är inget nytt.. det ”skämtet” har funnits i flera år

     Svara

   Min kompis jobbar som lärare i USA. Hon fick en box brownies i present för att hon var en sån bra lärare… hon blev jätte glad, tills hon skulle ta en och upptäckte att det var en box full av ”Brown E’s” alltså bruna bokstäver i E-form….

   Svara

    Oj, korrekturen kom med två gånger

    Svara

  Camilla varför skriver du inte de där med att Danjal och Jockes dricka är lik pinchos egna dryck? Det ser nästan identiskt ut.. säkert samma smak.

  Svara

   Vad är det för en kommentar? Att den säkert smaker samma? Det är ju som idioten som gav restaurangen 1 stjärna för att menyn inte såg god ut

   Svara

    Haha. Vi fick en stjärna. Kommentar -aldrig varit där…
    Man Tackaaarrrrr!!!

    Svara

  En väldigt kär kollega fyller 50 nästa vecka, vi vill köpa någonting stort till henne men vi har brist på inspiration. Har ni några tips?

  Det är en levnadsglad kvinna som älskar träning, teknik, bubbel och inredning. 😊

  Svara

   Stort? Menar du dyrt? I vilken prisklass?
   Kanske ett smycke, bra lurar till musiken vid träning, träningskort, presentkort i sportaffär eller ett set träningskläder(går ju byta), en stor fin champagnehink.

   Svara

   Om hon bor i Stockholm med omnejd – ett presentkort på en festmåltid på Gastrologik. Oförglömlig upplevelse.

   Svara

   Har ni funderat på en sådan där kurs framgångs akademin erbjuder? Kanske kan ni få rabatt om ni använder koden Bella20 eller liknande?

   Svara

    Ironi när den är som bäst.

    Svara

   En tavla eller bricka typ? Obs av konstnär som ni VET att hon gillar!

   Svara

   Årgångschampagne? Eller något annat vin att lagra kanske 😋

   Svara

  Kollar ni på Masked singer? Vad tycker ni?

  Svara

   Roligare än jag trodde

   Svara

   Älskar det!’

   Svara

   Ganska kul faktiskt. Gissar på Anna Bergendahl på Draken och Joe Labero på Korpen 😊

   Svara

    Ja Anna Bergendahl måste det vara hörs tydligt på rösten. Jag tror det är Hasse Aro med tanke på professor!

    Svara

     Ja, och hon pluggar ju till läkare och i ledtrådarna sa hon ju att hennes drömjobb utförs i rock.
     Är Hasse professor? Passar ju iofs med allt om jagad och tjuvar.

     Svara

      Plus att hon spelat handboll.

      Svara

      Nej jag tänker på Leif Gw som är professor som var med i programmet.

      Men roboten måste väl ändå vara Niklas Wahlgren? Speciellt med ledtråden: jag vill få en inblick i familjens värld = Wahlgrens värld

      Svara

       Jag tycker roboten var jättesvår. Men Niclas är en bra gissning. Isvargen tror jag är Lisa Miskovsky, hon har en syster och har spelat hockey och fotboll med killarna.

       Svara

        Verkligen! Men fåret då? Borde inte Christina Schollin nämnt det för sin dotter i så fall om hon har jobbat i underrättelsetjänsten?

        Svara

         Haha, ja det borde hon ha gjort. Jag tänkte på Lill Lindfors på fåret.

         Svara

        Tror att isvargen är Silvstedt

        Svara

     Är Bergendahl så stor?

     Svara

     Draken är Johanna Nordström, hon är västeråsare, spelat handboll, Beck, hennes drömyrke är polis alltså utförs i polisrock som Gunvald, hon finns på spotify med två poddar och hon höll ju på med musik innan och släppte nån låt på youtube.

     Svara

     Draken är Johanna Nordström!

     Svara

   Draken är 100% johanna Nordström!

   Svara

    Jaa! Så kul att hon nämnde flera gånger i Bäst i Test ikväll att hon faktiskt spelat handboll. Och sen kom samma ledtråd i Masked singer.

    Gurka=gurkstaden västerås. Och så Beck såklart!

    Svara

     Verkligen 🤣🤣 också lite kul att hon är med i konkurrerande fredsgsunderhållning samma tid på olika kanaler 😅

     Svara

    Precis! Tandborsten med den guldfärgade tandkrämstuben = Guldtuben. Vilket hon varit nominerad i!

    Hon är lite för aktuell just nu för att den ska va klurig haha

    Svara

   Roligare än jag trodde och en bea panel!

   Svara

    *bra

    Svara

   Kul men rätt svårt att gissa. Vilka gissar du på?
   Har Orup som godisautomaten annars osäker

   Svara

    Tyckte fåret lät som Christa Scolin.
    Kan en av de vara Magnus Hedman?

    Svara

    Roboten är Nassim tror jag

    Svara

     Roboten är Niclas Wahlgren. Hörs i ”riksradion” = Rix. Är på g (filmen G som han var med i)

     Svara

      Sjukt ifall Pernillas mamma, pernillas bror och pernilla själv är med i samma program😅

      Svara

    Voodoo-dockan måste vara Hans Rosenfeldt. Är det inte sant är det fel på programmet.

    Svara

  En bekant och hennes kille har rest flitigt under pandemin , rest till många länder och i Sverige. Så nu har båda fått covid och är jättesjuka. De är väldigt förvarnade… undrar varför ?

  Svara

   Vadå ”undrar varför”?

   Svara

    Hört talas om ironi?

    Svara

    Gissar att Hmm avsåg skirva ”De är väldigt förvånade”, inte ”förvarnade”.

    Svara

   Rätt åt dem! Hoppas de är sjuka länge.

   Svara

   Rätt åt dem, Kanske får de båda långtidscovid 🙏🏼 Skulle vara karma isf

   Svara

   Du kan hälsa dem att de nya mutationerna är riktigt tuffa även mot yngre annars friska människor. Folk under 35-40 får ta och passa sig nu på allvar. Speciellt den brasilianska varianten som är på ingång är riktigt läskigt, men även brittiska.
   Känner till flera personer i min bekantskapskrets som levt som som vanligt men som nu blivit rejält sjuka. En person är 35 år och har nu haft typ 40 graders feber till och från i EN MÅNAD.

   Köp fpp3 och slipp bli smittade!

   Svara

  Ni som har haft corona – hade ni ont i bröstryggen och upp mot nacken och axeln?

  Svara

   Och att som det nyper till väldigt hårt i ena armen då och då?

   Svara

    Hur gammal är du? Kvinna? Vänster arm? Isf, kolla upp så att det inte är ditt hjärta som strular.

    Krya! 🌸

    Svara

     Bara om man är kvinna..? 🤣

     Svara

      Det är ofta olika symtom vid hjärtbesvär som kvinna och man. Oftast lär man sig symtomen för en hjärtinfarkt så som män upplever det, varför många missar när en kvinna har en hjärtinfarkt pga helt andra symtom.

      Tex, hade det varit en man så hade han beskrivit det som en smärta som strålar ut i armen, inte nyper.

      Glad Påsk! 🐣

      Svara

       Ah fattar.
       Glada påsk!

       Svara

      Snälla, ifrågasätt inte Hmm. Hen är expert på allt mellan galax och jord.

      Svara

       Utom aprilskämt.

       Svara

        Haha, jag vågar isf erkänna när jag gått på ett. Särskilt när det var väl genomarbetat.

        Är du en sån där en som har massivs med prestige och är rädd för att göra bort dig? 😄

        Svara

         Iaf*

         Svara

          The real hmm, jag gillar dig. Jag kommer alltid gilla den som är så mycket besserwisser att den rättar sig själv 😂. Det visar på karaktär.

          Svara

           😄🥰

           Lustig tanke Mimi, jag rättar jämt mig själv, men det är endast på grund av att det är så störigt att ha skrivit fel, kan inte gå vidare utan att rätta om jag märker att jag gjort ett misstag?

           Har noll med att vara besserwisser eller att ha karaktär att göra för min del? Haha. Och rättningen ger också såklart indirekt också för att antingen förtydliga vad jag menade, om det jag skrivit fått fel/otydlig innebörd, vilket är viktigt för mig. Alternativt också är det ett sätt att förekomma alla andra som kan tänkas rätta mig om jag inte själv gör det, då det liksom förtar poängen i det man skrivit om fokus hamnar på vad man skrivit fel istället.

           Vet inte The real Hmms skäl till att rätta sig, kanske är det på grund av hens nobla karaktär, men det du skriver låter iaf i mina öron väldigt långsökt? 😀

     Kvinna, 25, det är höger arm 😊 tack så mycket!

     Svara

      Skönt att höra att det är höger arm.

      Då kan det bero på en rad andra saker tex en nerv som är i kläm. Om du har en läkare du tycker om, kontakta hen ändå tycker jag. 🌸

      Svara

       Ska göra det! Har dock beställt ett covidtest då en sjuksköterska tror att jag med stor sannolikhet har covid. Är det negativt så söker jag hjälp direkt! Tack Hmm 😘 hoppas du får en fin påsk!

       Svara

      Kolla levern, gallproblem?

      Svara

   Jag hade inte det. Men det verkar ju väldigt olika hur det drabbar..

   Svara

   När hade du corona?

   Svara

   Ja!! Svinont 😔😔

   Svara

   Jag hade ont i ryggen. Det var mitt första symptom.

   Svara

  Ponera att en man blir ihop med en kvinna.
  Mannen är 45+ och kvinnan är 27. Hon är snygg, lång, smal, vacker, feminin, smart och rolig och läser en riktigt bra utbildning på Stockholms Universitet. Mannen pratar om hur han älskar kvinnlighet och när kvinnor är fixade, vilket den här tjejen är större delen av tiden.
  De dejtar i några veckor innan de bestämmer att de är ett par. Under dessa veckor har de mycket sex, precis som det brukar vara i början. Så fort de är flickvän och pojkvän blir det problem med det sexuella. Mannen vill inte längre. Han skyller på att han är trött och dissar tjejen varje gång hon tar initiativ. De har sex ca en gång i månaden och snabbt blir det en gång varannan månad och sedan var tredje osv. Det är alltid snabbisar på morgonen när killen är sådär sugen som män kan vara på morgnarna. Tjejen tycker det är tråkigt då man är ful och ofräsch och att bara ha snabbisar är inte kul.
  Mannen kollar på porr varje dag och tillfredsställer sig själv så fort tjejen går ut från hemmet eller precis innan hon kommer hem från jobbet, medan han nekar henne sex trots att hon tar initiativ varje dag.
  Varför har den här mannen inte sex med kvinnan? Vad finns det för anledningar när mannen inte har potensproblem, kvinnan inte är oattraktiv, relationen är i övrigt bra osv? Mannen säger att han inte vet varför han varit så. Vilka rimliga alternativ finns det till att en man i en sån här situation inte har sex med kvinnan utan hellre runkar? Ingen har barn. Tjejen mår mycket dåligt av detta.

  Svara

   Mannen har tröttnat på henne eller har helt enkelt för mycket lust efter andra kvinnor. Det är inget fel på kvinnan om han nu inte har särskilda fetischer

   Svara

    Fast det här med att han rubkar så fort hon går, han finner väl henne inte attraktiv längre, eller har någon fetisch eller så är han helt enkelt porrmissbrukare

    Svara

     Jag tror att han gillar snabba lösningar, men i vilket fall är han inte något att ha. Ger han inget av sig själv får det vara tycker jag!

     Svara

    Mannen var väldigt comittad och ville och vill fortfarande bygga eller liv, skaffa barn och hus tillsammans med kvinnan. Har han verkligen tröttnat på henne? Problemet i sovrummet började redan efter fem sex veckors relation och han uttryckte hela tiden att hon var hans drömkvinna och ideal. Bland folk har han inte betett sig som att han är trött på henne men i hemmet struntar han i henne.

    Svara

     Eller jag menar, i hemmet pågår den där intimitetsproblematiken. Men inte i offentliga rum, där är han stolt över att vara med henne och vill visa att de hör ihop. Men hemma…..torrt.

     Svara

   Mannen kanske tycker att kvinnan är för självgod och tillfixad? Inte avslappnad öht liksom.

   Svara

    JA!!!!
    Det måste vare henne det är fel på!
    Såklart att han måste bete sig som en psykoskitstövel för att hon är ’för fixad’! Så måste det vara!

    Nej, det är makt. Genom att få henne att känna sig fel och oattraktiv får han henne att tro hon inte kan få någon annan och att ’kämpa’ för att få honom intresserad.
    Lämna genast.

    Svara

     Det KAN fortfarande vara så trots att det inte är ett rimligt beteende. Finns män som slår ihjäl sin fru för att de haft på sig fel kläder – fruktansvärt och totalt orimligt men det händer likväl.

     Och varför skulle men vara en psykoskitstövel för att man inte har så mycket sex?

     Svara

      En man slår inte ihjäl sin fru ’för att hon har fel kläder’, utan för att han ger sig själv rätten till det. Det finns inga kläder i världen som är fel nog att bli ihjälslagen för.

      Svara

       Men herregud, nej självklart inte men jag pratar ju från (sjuka) mäns perspektiv.

       Svara

        Ja, varför?

        Svara

         Vadå varför? TS ville ju ha inputs på varför mannen beter sig knäppt.

         Svara

          Men varför ta mannens perspektiv om det är helt galet? Ta det friska perspektivet istället. Mannen utövar makt mot kvinnan, oavsett om han förklär det i en anledning som härleds till kvinnan själv.

          Svara

           Om man vill få riktiga svar så måste man sätta sig in i hur andra tänker. Men visst, om ts är nöjd med svaret att han utövar makt så visst.

     Ja det kan handla om makt!

     Svara

    Nej inte alls. Tjejen är avslappnad. Det är inte en omöjlighet att vara smart OCH snygg, likväl som det inte är omöjligt att vara snygg OCH avslappnad.
    Hon är en bra tjej, så förstår om du blir provocerad.😛

    För att förtydliga så kan jag lägga till detta som jag glömde: mannen har hela tiden sagt att tjejen är hans drömkvinna. Han är spirituell och brukade dagligen be till det han tror på om att få denna kvinnas hjärta från det att han träffade henne 2016 tills han fick henne 2018.

    Svara

     Varför skulle man bli provocerad? Låter ju som en jättejobbig sits att vara i.

     Svara

   M A K T.
   Låt gubben sitta ensam och kolla porr.
   Lämna.

   Svara

    Hur är det makt? Menar du att han dissar henne med flit för att få en reaktion av något slag?

    Svara

   Hora/madonna komplex kanske?

   Svara

    Ja det stämmer ganska väl in på det faktiskt. Utifrån annan mannen har sagt eller gjort.

    Svara

   Eller så har han komplex över sig själv och vet att hon spelar i en annan liga och därför försöker få henne att må dåligt, trycka ner henne liksom

   Svara

    Uppenbart att det är så. Hon har hela livet framför sig. Han verkar nöjd med en ok uppkoppling. Färdigt.

    Svara

    Men om en kvinna är över ens liga borde man väl vara överlycklig som snoppbärare och njuta (dvs ligga!!) järnet?

    Om ditt resonemang skulle stämma bör det väl vara en medveten strategi från hans sida? Den här mannen verkar uppriktigt inte ha en aning om varför han varit som han varit med den här kvinnan.

    Svara

     Mannen kanske märker av att kvinnan anser sig vara bättre och över hans liga och därför vill ta över makten?

     Svara

      Nej det är inte en sån kvinna. Snarare är det mannen i det här exemplet som är översittig och anser sig vara bättre än alla möjliga, något kvinnan däremot reagerar på och inte vill uppmuntra hos honom.

      Vissa av er gör det för komplicerat. Fokusera på detta när ni svarar: mannen säger sig ha fått drömkvinnan han suktat efter i två år. Så länge som de bara dejtade, vilket var kort tid, ca 5-6 veckor så hade de mycket sex. Så fort han sagt ”får jag kalla dig min flickvän” och hon sagt ja så slutade han ha sex.

      Om han vore trött på kvinnan så skulle han inte göra anspråk på att bli ihop med henne och om hon vore så oskön som vissa prompt vill antyda så skulle han inte heller vilja vara ihop med henne. Det var hans mål att bli ihop men så fort de var ihop så slutade han ligga med henne.

      Svara

       Han gillade jakten. Nu har han fått vad han ville ha och då är det inte kul längre.

       Svara

       Fast vadå gör det för komplicerat, det är ju du som gör det komplicerat? Först genom att du pratar om ”tjejen” och ”mannen” när det är uppenbart att du pratar om dig själv och att du inte är nöjd med ett enda svar. Du har följande alternativ

       • han tänder helt enkelt inte på henne på det sättet. Man kan tycka folk är vackra utan att tända på dem. Ibland är det inte vacker som gäller i sängen utan något helt annat.

       • han är porrmissbrukare/har något problem som gör att enbart kvinnor i porr tillfredsställer honom

       • han gör det för att göra tjejen ledsen/utöva makt (tror dock ej på denna teori då han tar fram datorn så fort hon sticker och verkar ha svårt att behärska sig.)

       Jag tror ärligt att han helt enkelt inte tänder på dig pga att han har ett sjukligt porrberoende eller någon särskild fetisch som han bara känner att han får ta del av på nätet. Det hade liksom varit en annan grej om han nån gång kollade på porr men att ni hade ett normalt sexliv. Nu skriver ju du att du inte kan gå köpa mjölk utan att han drar på en porrfilm, och inte vill ha sex med dig. Alltså – han tänder på andra tjejer helt enkelt, och det är inte normalt i sådan omfattning

       Svara

        Jag frågade min bästa vän som råkar vara kille om såna här situationer då han var i en relation där de hade sexuella problem och jag sa att ”men det kan inte vara hon, hon är ju jätte fin” (alltså tjejen han dejtade) och han sa att ”jo det är faktiskt hon, jag tänder inte på henne”. Du måste bekanta dig med tanken utan att låta det påverka ditt ”värde” och inte tänka tankar där du tror du är ”mindre snygg”. Jag har en kompis som hade det problemet med sin kille och hon var så snygg att varannan man vände sig om efter henne på stan men ändå kunde inte hennes kille ha sex med henne. Så oavsett borde du inte vara i ett sånt förhållande då det är förödande för självkänslan och det är inte hos dig felet sitter utan honom.

        Svara

         Tack för ditt svar! Det är bra att höra att en person kan vara ”liggbar” på alla sätt men ändå inte vara tändande för en annan person.

         Men varför bli ihop om man inte tänder på tjejen? Det var han som drev det till en relation. Och han hade sex hela nätterna igenom fem dagar i veckan under den korta period de dejtade. Så han måste väl tända på henne?

         Men vet ändå inte om det är det som är svaret på denna situation. Det hans kunnat vara det men det händer att när han ser henne naken så får han stånd. Och att han verbalt uttrycker att han vill ha sex med henne, men läget är objektivt sett inte rätt (typ man har bråttom iväg någonstans) och sen händer aldrig sexet senare heller. Det verkar väl som att han tänder på henne men inte kommer till skott när det väl gäller? Som att det är för jobbigt att ha sex eller svårt att vara nära en person? För hennes kropp när hon kommer ut från duschen tänder han ju på. Men då kanske han går och drar en runk istället…

         Svara

          Han är väl lat? Bekvämare att dra lite i snabeln än att faktiskt ta sig tiden att tillfredsställa en kvinna.

          Svara

   Mannen har issues. Tjejen kommer må bättre om hon dumpar honom.

   Svara

   Låter som han är porrskadad. Byt modell!

   Svara

    På vilket sätt låter det som det?

    Svara

     Kanske för att datorn åker fram på magen så fort kvinnan bara ska ut och köpa mjölk i 17,5 minuter. 😣😣

     Inte alls orimligt att det är en porrskada. Mannen beskriver sig som väldigt sexuell men kvinnan ser inte röken av denna libido utan ser bara historiken i safari.

     Svara

      Mitt ex var sådan. Han blev ibland arg när jag tog initiativ till sex och sa att jag bara tänkte på mig själv .Han fick ner mig i den djupaste depression till slut och då lämnade han mig(det tog sex år!). Det tog flera år innan jag var någorlunda mig själv igen, men ändå inte såpass att jag vågar gå in i en ny relation. Jag är inte på långa vägar i din ålder och trodde jag var stabil, men sådana människor är psykopater och de vet precis hur de ska bryta ner en annan. Så mitt råd är: SPRING!

      Svara

       Men fy fan vilken hemsking du var ihop med! Hur kan kan säga sådär till dig? Sexsurfade han och tillfredsställde sig själv istället för att ligga med dig?
       Den här kvinnan kämpar också med flerårig ohälsa som startade med relationen. Det har satt sig fysiskt i kroppen som har gått i strejk i helt och klarar knappt vardagliga sysslor.
       Men den här mannen upplever man inte som illvillig. Man upplever det som att han är clueless och handlar på impuls, typ som att man säger till ett barn ”om du inte tar den här godisen på fem minuter så får du tre godisar att äta” men ungen agerar på impuls och slänger i sig godisen och bölar sen för att den inte får mer. Han är clueless och vet inte varför han handlar på det sättet han gör. ”jag har inte förklaring till det” säger han moloket men ids inte ta tag i det. Dock är han manipulativ i diskussioner där han försöker rädda sitt skinn men mer som ett barn som försöker manipulera snarare än en fullblodspsykopat i vuxen ålder.

       Svara

        Väldigt manipulativ. Har väl säkert alltid funkat att undkomma ansvar genom att vara lite barnsligt Clueless. Säkert ganska charmig samtidigt. Be kvinnan springa!

        Svara

        Japp, han gick upp tidigt på morgonen och porrsurfade, innan någon annan var vaken, eller så fort han var ensam i huset.
        Han framställer sig själv som en snäll och god person(det var det som fick mig på fall), han är rolig och omtyckt av alla och ingen utifrån fattar hur han är mot sin partner. Han har en ny kvinna nu och jag försökte varna henne när jag fick vetskap om deras relation, men det gick inte fram.

        Svara

        Svar i modd, som jag hoppas blir godkänt i morgon.

        Svara

        Förlåt men du låter ju lite galen själv som hänvisar till dig själv som kvinnan hela tiden. Det är inget att skämmas över. Alla har varit med en skit nån gång

        Svara

       23:05 men gud vad du vart med om. Hoppas verkligen du mår bättre nu. Ta hand om dej och kram.

       Svara

        Tack, det har varit svåra år som har satt sina spår.

        Svara

   Hej Bullen!! J… Eller min… ehhh, KOMPIS, har ett problem

   Svara

    Nej, inte min kompis – KVINNAN har problem.

    Svara

     Ja, låter verkligen som att d…KVINNAN har problem.

     Svara

   Han har issues med sig själv. Han verkar inte så sugen på att göra nåt åt det. Dumpa gubben och gå vidare. Livet är för kort för att vara i en dålig relation, särskilt när man är 27 och inte har några barn ihop!

   Svara

   Alltså, nu tycker jag inte man kan varken döma eller diagnosers sådär snabbt.
   Men, jag levde ett liknande liv för ganska många år sedan. Jag var då den yngre kvinnan och dejtade en äldre man och det var lite samma sak, med plusset att vi hade väldigt kul tillsammans och delade precis samma humor. För mig var det kärlek när den var fullständig, iaf där i början. Man var kär, hade kul, det var ett äventyr, jag var tjugo någonting och ja jag älskade M på väldigt många sätt.
   Med det sagt: han hade redan haft allt det där. Någon att komma hem till, ett vardagsliv, bil och villa. Han var liksom klar med den delen av sitt liv så även om jag tilltalade honom så fann han inte livet attraktivt. Han älskade mig säker på många plan, och visst tyckte han det var otroligt att kunna stoltsera med sin snygga flickvän när vi var ute: dessutom var det nog skönt för honom att ha någon vid sin sida när han slogs av ånger och av minnen utan det som var. Men livsstilen i sig var helt enkelt inte attraktiv utan någonstans så ville han nog mera vara ungkarl.
   Det var tråkigt såklart och hade vi träffat varandra vid ett annat tillfälle i livet kanske allting hade varit annorlunda. Men jag har dejtat måååååånga grabbar i måååånga olika åldrar och ofta faller det på att man faktiskt är i olika skeden i livet även om man tycker mycket om varandra och även om man kanske inte förstår det själv vid tillfället.

   Svara

    Låter som en klassisk historia det du varit med om. Det är nog naturligt att det blir så för en man som redan provat på familjelivet. Man får vara glad om man fått dela tid med en fin person även om det inte kan vara för evigt kanske. Men menade du att ni också hade problem med intimiteten?
    Den här mannen drog ner den aktiviteten till nästan obefintlighet efter fem sex veckors relation. Han kallar henne fortfarande för sin drömkvinna och han bad varje kväll i två år om att vinna hennes hjärta efter att ha träffat henne första gången, och sedan spontant sprungit in i henne flera gånger under de åren. Han skulle ha henne till varje pris då hon var hans ideal.
    Skillnaden i din historia och i denna är att mannen i min text har varit ungkarl hela sitt liv. (Man förstår ju varför🙄) Ingen kvinna har velat ha barn med honom eller gifta sig eller vara ihop mer än ca fem år. Denna man VILL ha hus och barn och Svensson familjeliv. Han ser prestige i det, har aldrig haft det och vill fortfarande ha barn med kvinnan han inte har barnalstrande aktiviteter med.

    Svara

     Då tänker jag såhär. Det finns massvis utav människor som målar upp vad de vill ha, skapar en bild utav det, bara för att inse att det var själva jakten som var det roliga.

     Nu fick han sin drömkvinna, men ändå så är det någonting som inte fungerar eller hur? Det är trots allt inget dröm förhållande om de inte har sex och hon mår dåligt över det.

     Ponera då såhär: Han får barn med henne och de köper sig ett hus. Blir han lycklig med huset och familjen? Tar han hand om det han har? Klipper han gräsmattan ibland, rastar han hunden, byter han blöjor? Troligtvis inte.

     Det är jätte enkelt att drömma, alla göra det. Det betyder inte nödvändigtvis att det vi drömmer om är vad som gör oss lyckliga.

     Svara

      Ja det är nog ganska troligt som du skriver att man kan drömma om det här livet men inte bli lycklig av det. Eller som nyhetens behag när man köpt något nytt, men några veckor senare är man åter sitt gamla vanliga trötta jag.

      I hans fall blir han nog lycklig av huset. Och av att utåt sett ha ”det där livet”. Men för att underhålla det krävs det effort och han verkar ha lättare att underhålla döda ting (som huset ) än levande varelser. Hunden rastar han inte och han lär inte ta hand om några potentiella barn heller. Gräsmattan lär få sig en omgång regelbundet men inte kvinnan. Tror han är för lat för att göra en effort och det är kanske därför en snabb runk utan förspel eller efterspel lockar mer än äkta vara.

      Svara

       Okej, nu skall jag göra precis vad jag sa att man inte bör och prata diagnoser. Men om all din fakta stämmer och om vi pratar generellt så kanske mannen faktiskt har en diagnos, eller drag av tillexempel narcissism. Det skulle inte vara första gången en människa med narcissistisk personlighet åtrår allt den kan visa upp men sedan inte bryr sig särskilt om att ta hand om det. Inte heller skulle det vara första gången en narcissist undviker, säger vad man vill höra och vrider diskussioner.

       Svara

     Kan det vara så att han är mer attraherad av iden/tanken på livet den här kvinnan kan ge honom än kvinnan? Att han såååå gärna vill (eller tror att han vill) leva familjeliv men egentligen orkar han inte utan är bekväm med sitt gamla ungkarlsliv, men han vill inte göra slut, för hon är ju hans drömkvinna, eller passar in i hans mall av hur livet ska vara.

     Svara

      Ja det kan vara mycket nära detta. Men hur svårt ska det vara för en man att ha sex med en attraktiv kvinna under de premisserna? Det återstår fortfarande ett frågetecken kring den här sexuella dysfunktionen. Hade de haft sex hade det väl varit precis som väldigt många andra relationer är, inte så stor skillnad. Relationer är inte perfekta som vi alla vet. Men det konstiga är att han inte tar initiativ till sex trots att han vill vara med henne och hon är attraktiv och han ibland verbalt säger ”jag vill ha sex”, i lägen där sex inte är aktuellt för stunden (för att man kanske håller på med något som inte kan avbrytas) men sen när alla möjligheter för att ta initiativ finns så kommer inget sådant.

      Svara

       Det spelar ingen roll hur attraktiv du är, för någon är du inte det rent sexuellt

       Svara

        Det här. Vad som är attraktivt för någon rent sexuellt vs att vara vacker är två helt olika saker. Ibland kan man höra talas om någon som är helt galen i någon rent sexuellt men där kvinnan till exempel ser ut som en som ingen man hade vänt sig om efter eller ens kallat för vacker, alltså någon som kanske till och med är ful i samhällets ögon (sorry) men som har ”det” i sängen tillsammans med personen. Det här gäller ju också för oss kvinnor med män. Bara för att en kille är snygg betyder det inte att det är det som spelar roll rent sexuellt.

        Svara

         Men han tänder på hennes kropp när hon kommer naken ur duschen. Han får stånd. Och säger saker som att han vill ligga. Men det blir aldrig något ligg.

         En annan skev sak gällande mannen och hans stånd är att han får stånd när han betalar något för henne. Är det vanligt bland män att få stånd av att köpa saker till tjejen? Alltså i själva köp-ögonblicket.

         Svara

          Alltså förlåt men jag tror inte du har alla hästar hemma. Dessa frågor börjar bli rätt sjuka faktiskt. Troll

          Svara

   Är mannen hemma hela dagarna? arbetslös? kanske deprimerad? kanske stressad? mår dåligt av något? D-vitamin brist är vanligt under vinterhalvåret och kan påverka ens mående.

   Har hon pratat med mannen? alltså inte bara sagt ”jag vill ha mer sex”, utan pratat med honom om hur han mår? hur känner han? mår han bra? känner han sig trött/nere? kanske rekommendera mannen att gå till läkaren för att ta blodprov och kolla så han inte har några brist? kanske prova par terapi om dem har svårt att kommunicera med varandra?

   Det behöver inte vara något fel på varken mannen eller kvinnan, han kanske inte vill ha sex så ofta men ”ställde upp” i början för att han var rädd att förlora henne, och nu orkar han inte göra det oftare än han faktiskt själv har lust.

   Att mannen ska vilja ha sex ofta enbart för att han är man och kvinnan är vacker är en myt vi måste sluta sprida, alla vill ha sex olika mycket, och folk måste lära sig prata med sina partners.

   Svara

    Nej han jobbar och är lagomt framgångsrik. Inget speciellt men en business som rullar och kanske växer. Han framstår som väldigt hälsosam och klagar aldrig över några krämpor för han har inga sådana. Aldrig sjuk och upplevs fysisk stark. Kanske något mentalt dock men ingen uttalad eller tydlig depression. Ingen ångest och anser sig själv vara immun mot stress. Eller stark i varje fall. Han har skyllt på upptagenhet men under deras första semester blev det tydligt att det inte handlar om det, när det inte blev något semestersex över huvud taget. Och så har det fortsatt i några år.
    Finns ett stort hävdelsebehov, om det kan påverka på något sätt.

    Hon har försökt prata med mannen, på djupet. Med all tänkbar retorik och alla möjliga förslag till lösningar. Mannen är lite sådär sluten, kan kännas som att han inte har kontakt med sitt känsloliv. Särskilt då han inte har någon förklaring till sitt beteende. Hur kan man inte veta varför man gör eller inte gör en viss sak?

    Mannen har alltid framhållit att han har stark sexlust. Med betoning på stark. Så det borde inte handla om att han ställde upp i början. Men kvinnan håller ju inte med om att hans sexlust är stark.
    Enligt mannen har han inte haft problem med tidigare kvinnor, oavsett hur de har sett ut eller varit eller om det varit långvariga eller kortvariga relationer. Detta är vad han säger men han kan ofta vara rejält manipulativ för att rentvå sig så man har ingen aning om det stämmer.

    Kan det vara lathet? Eller känslomässig blockering? Svårt för intimitet?

    Svara

     Men orka prata om sig själv som ”hon”

     Svara

     Men varför stannar du med honom om du nu mår så dåligt av det?

     Svara

     Men alltså det är uppenbart att han inte tänder på dig. Och att han säger att han inte haft problem tidigare säger han kanske för att trycka ner dig lite, oavsett så är det ju något som inte stämmer.

     Svara

      Men han får ju stånd av att se henne komma naken ut duschen. Och säger att han vill ha sex men han gör aldrig något. Kommer aldrig till skott med att ta initiativ till sex. Tänder han inte på henne fast han får stånd och verbalt uttrycker att han vill ha sex?

      Svara

       Nej tror inte han tänder på henne på det sättet. Man kan bli kåt på någon för en stund utan att vara ”attraherad” av personen.
       Eller så är han typ dökär i någon annan och vill därför inte ha sex. Men det känns ju uteslutet då han inte verkar ha kontakt med någon annan? Det verkar ju som att personen har issues. Han är utan tvekan sjukligt porrberoende.

       Svara

        Han är helt enkelt inte sexuellt attraherad av dig. Det spelar ingen roll om han får upp den då och då, hade han varit sexuellt attraherad hade han inte kunnat låta bli dig. Förlåt men det är så

        Svara

       Uppenbarligen inte

       Svara

   Alltså är det dig själv du pratar om? Det verkar ju så.. och jag tycker helt ärligt det är helt sjukt att han tar upp sin dator och kollar på porr bara du är iväg och köper mjölk. Om inget annat är det där liksom tillräckligt för att lämna, en sån relation kommer bara bryta ner dig och ditt självförtroende med tiden. Jag tror att förutom att han har något sorts porrberoende att han helt enkelt inte tänder på dig oavsett hur snygg du är. Det har inget att göra med dig utan att han inte verkar ha alla hästar hemma. Att planera en framtid med en sådan man är bara galet. Om det efter 5-6 veckor redan såg ut som det gör, hur kommer du känna dig om 5 år, när allt eskalerar och han säkert även är otrogen mot dig? Du är alldeles för ung för att behöva vara en äldre mans ”byte”, det är inte värt det.

   Svara

    ❤️

    Svara

   Tycker det låter som mannen blivit för bekväm och tycker det är lättare att kolla på porr, för då behöver han ju inte anstränga sig. Och det är absolut inget fel på kvinnan, det mesta ligger hos mannen. Har kvinnan ifråga tagit upp detta med mannen? Han kanske inte förstått att kvinnan vill ha mer sex?

   Svara

    En gång sa han det så, att det var bekvämt att runka till porr istället för att vänta tills tjejen var hemma från jobbet om 30 min.

    Relationen har redan varit i flera år och hon har pratat massor med honom på alla sätt. Han vet precis allt hon tycker och känner.

    Svara

   Porrmissbruk. Han är beroende och behöver kicken han får av att vara en voyeur. Vanligt bland män i samband med ökad porrtillgång. Porrmissbrukare säger i undersökningar att runka till vad de söker för dagen, ger en större njutning än att ligga med sin tjej. Men de vill sluta för det förstör förhållandet och gör partnern olycklig.

   Svara

    Troligen.😔 Dessa män borde inte få skaffa flickvän.

    Svara

     Jag skulle tipsa den här tjejen att ta några steg tillbaka. Spendera kommande månader på sig själv och vad hon vill utanför relationen. Det är ju inte sexigt att vara med en person som desperat söker bekräftelse sexuellt oavsett om det är en snygg eller mindre attraktiv människa.
     Det kan ju ligga något bakom som påverkar den här mannen på jobbet eller privat, stress eller ånger eller oro för framtiden.
     Kanske visar kvinnan upp sidor av osjälvständighet och klängighet. Det är ju stressande stt behöva avvisa en person som är väldigt ”på” med.

     Svara

   ”Hon är snygg, lång, smal, vacker, feminin, smart och rolig och läser en riktigt bra utbildning på Stockholms Universitet” :’)

   Svara

  Hej! Har precis flyttat in i en ny hyresrätt, och har hört från mina nya grannar att det finns en ”vilande bostadsrättsförening i byggnaden” som de alla hoppas ska omvandla lägenheterna till bostadsrätter inom några år.

  Har någon varit med om detta och kan berätta lite vad det betyder för mig som hyresgäst och hur det går till? Har googlat lite men är trög och behöver nån som förklarar för mig som om jag är ca 8 år gammal.

  Svara

   Jag tror det innebär att man måste lägga en kontantinsats för att ’äga’ sin bostad.

   Svara

   I korthet betyder det att alla boende i huset går samman och köper fastigheten från nuvarande ägare. Hyresrätterna omvandlas till bostadsrätter och de nuvarande hyresgästerna tar lån för att köpa sin andel i föreningen. Om någon inte vill eller kan köpa sin andel kan de bli hyresgäst i huset och ha sina grannar som hyresvärd. Det kan ofta bli komplicerat.

   Svara

   De boende har bildat en bostadsrättsförening och försöker få köpa huset ni bor i av nuvarande fastighetsägare. Eftersom de inte äger huset än finns föreningen bara på pappret än så länge.

   Om föreningen får köpa huset kommer alla hyresgäster få erbjudande om att köpa sin lägenhet, ofta till ett väldigt förmånligt pris i förhållande till marknadsvärdet. Den hyresgäst som inte vill/kan få fram pengar att köpa sin lägenhet har rätt att fortsätta vara hyresgäst hos den nya fastighetsägaren, dvs bostadsrättsföreningen. Det brukar inte vara en så rolig sits eftersom medlemmarna i bostadsrättsföreningen oftast bara vill bli av med en.

   Svara

    Nej det är skit. Vi alla ville inte så det blev inte av. Har flera pensionärer och ensamstånde som inte kan ta miljoner i lån. Dom som vill bo i bostadsrätt får köpa en sådan. Snart finns det inga hyresrätter kvar till nästa generation.

    Svara

     Det här tycker jag är bästa argumentet mot omvandling av hyres till bostadsrätter. Det blir allt färre hyreslägenheter vilket gör det allt svårare för många att ha råd med en lämplig bostad. Nybyggda hyreslägenheter, i den mån de byggs, är alltid svindyra.
     Jag bor i Uppsala så jag kollade upp vad hyran är på nyproducerade hyreslägenheter. Såg flera 2:or på ca 50-55 kvm på Fyrislundsgatan. Hyran låg på över 10’000 kr…. 3:or för ca 13’000 och 4:or för nästan 16’000! Äldre hyreslägenheter måste förbli hyreslägenheter…

     Svara

      Så trött på det! Bor i en håla och betalar närmre 6500 för en sunkig 3a. Ska jag ha ngt nyrenoverat eller nybyggt får jag räkna med 10.000 och uppåt. Och till kontantinsats hsr jag tyvärr inte, inte orimligt i framtiden så lägenheterna ligger på ca 1 miljon. Men ganska avlägset just nu…

      Svara

   Lyssna inte på de bittra vänstermänniskorna. Det innebär en bra chans att göra en god investering.

   Svara

    Vem har sagt något om att det inte är en bra affär? Hur är det med läsförståelsen hos sura högermänniskor egentligen?

    Svara

    När våra lägenheter skulle ombildas var det en drös vänstermänniskor som gjorde en grupp på Facebook och spred rykten om de boende som var för ombildning. De skrev massa rasistiska saker, insinuerade saker om de boende, la upp telefonnummer och uppmanade till att alla skulle ringa ner de som var för ombildning och terrorisera dem. De orkade även gruppmöten där de gick från hus till hus och skrämde upp de boende och sa att de var jurister och allt möjligt. Det var det sjukaste jag sett i mitt liv. Köpte därefter bostadsrätt och lämnade området, tycker synd om de som fortfarande bor kvar.

    Svara

     Sossar lever på att hålla andra svaga. De är duktiga på att manipulera människor.

     Svara

      Pinsam kommentar.

      Svara

   Det betyder att du som hyresgäst, om fastighetsägaren vill sälja dvs., kan få möjlighet att köpa bostadsrätten till din lägenhet. Bostadsrättsföreningen köper fastigheten och din lägenhet ombildas från hyresrätt till bostadsrätt. Du betalar en insats och får istället för att betala hyra, betala en avgift till föreningen. Ofta är det väldigt fördelaktigt att vara med vid en ombildning då priset för bostadsrätten i stort sett alltid är under marknadsvärdet, brukar räknas vara ca 75% av marknadspris och därmed behöver man inte lägga in lika mycket kontant som vid ett ”vanligt” bostadsrättsköp . Vill man inte vara med vid ombildningen blir man kvar som hyresgäst men då med bostadsrättsföreningen som hyresvärd som dock har samma skyldigheter som alla andra hyresvärdar så är man kvar som hyresgäst blir det inte jättestor skillnad.

   Svara

    Jo det är ofta skillnad att hyra av en brf. Varje hyresgäst som sitter i en hyrd lägenhet är en utebliven intäkt för föreningen. Föreningen har oftast inget intresse av att anstränga sig extra för sina hyresgäster.
    För varje hyreslägenhet som blir ledig får föreningen in pengar som kan minska lånen och räntekostnaderna. Pengar för försäljning av lediga lägenheter kan även användas till renovering och förbättring av föreningens fastighet.

    Svara

     Jag sitter i styrelsen för en BRF. Jag kan garantera dig att ingen i styrelsen resonerar så.

     Svara

      Då är de hyresgäster ni har bara att gratulera.
      Jag har dock hört många exempel på föreningar där man försöker frysa ut hyresgästerna och få dem att känna sig oönskade. Man motsätter sig t ex byte och andrahandsuthyrning genom att inte acceptera föreslagna hyresgäster för att på så sätt försöka få hyresgästerna att flytta.

      Svara

      Jag sitter också i styrelsen i min BRF och har heller aldrig varit med om att en styrelse skulle resonera på det viset.

      Svara

       Tror att det är en konspirationsteori bland hyresgäster. Något ska de väl få för de 25 miljoner de betalade Barbro Engman.

       Svara

        25 miljoner i lön och pensionsavsättningar under 11 år är faktiskt inte särskilt uppseendeväckande. Det finns företagsledare som tjänar 25 miljoner och mer på ett år.
        Hyresgäströrelsen är ingen ideell organisation i bemärkelsen att företrädarna ställer upp utan ersättning. Vill man jämföra kan man snarare dra paralleller med fackliga organisationer som Kommunal och Byggnads eller ”ideella organisationer” som Röda Korset som också generöst arvoderar både ordförande och VD.
        Jag gick ur Hyresgästföreningen för många år sedan för jag tyckte inte att jag fick något för pengarna. Det jag ”fått” av mina hyresvärdar har jag förhandlat fram på egen hand.

        Svara

     Hur många hyresvärdar är beredda att ”anstränga sig extra” för sina hyresgäster i ett samhälle där hyresrätter är en bristvara? Snarare så att de flesta gör så lite som möjligt för att till slut, när de måste, gör en jätterenovering och höjer hyrans rejält. Vi har ett litet antal kvarvarande hyresgäster i vår bostadsrättsförening och de behandlas verkligen inte sämre än innan ombildningen.

     Svara

   Hyresgästerna via bostadsrättsföreningen har rätt att förköpa fastigheten till samma pris som ägaren vill sälja till om det blir fråga om försäljning en dag.
   Men det måste vara en viss andel av hyresgästerna som ställer sig bakom ett beslut om att köpa. Inte säkert att tillräckligt många är positiva. Många kan tycka att det finns fördelar med hyresrätt nu när bostadsrätter blivit så dyra och det är svårt att låna och dessutom amortering på lånet.

   Svara

   Det betyder att du kommer ha chans att tjäna pengar eftersom man får möjlighet att köpa lägenheten man hyr till ett bra pris. Dvs att du bara spara pengar / skaffa möjlighet till lånelöfte 🙂

   Svara

  Ska man alltid lägga på 0,5 grader när man tar tempen på sig?

  Svara

   Nej!

   Finns ingen orsak. Bättre du har kollar med samma sorts termometer på vad din egen friska morgon-temp samt kvällstemp är och har det som måttstock.

   Svara

    Vi har alla olika temperaturer som är vår normala. Vissa har 35,5 andra 37.

    Själv har jag en morgontemp på 36,5*C.

    Svara

     Spännande, spännande… 36,5°C alltså, eller 36,5*C? Kul! Fortsätt så!

     Svara

      Orkade inte leta upp tecknet för grader på mobilen och * är en vedertagen ersättare i de fallen.

      Glad att jag kunde roa. 😊👌

      Svara

       Håll in nollan. Välj gradtecknet.
       Jag har doktorsgrad i tangentbord. Och sötvattensfisk. Och lingvistik, byggnadsfysik och tygpåseåtervinning.

       Svara

     Vet dock inte om det stämmer eller om det beror på termometern. En kompis sa att hennes frisk temp var 38,0.
     Jag vart sjuk när jag var hos henne, enligt hennes termometer hade jag 41,0 i temp (inte så troligt). Åkte hem och tog tempen med min termometer, då hade jag 39,5 i temp (mer troligt).
     Så tror det kan skilja sig endel emellan olika termometrar beroende på kvalité/märke.

     Svara

   Nej typ mer aldrig skulle jag säga!

   Svara

   Varför skulle man göra det?

   Svara

    Det är något som man fick lära sig att man ska göra beroende på var i kroppen man mäter, tex örat om du själv anger din temp mätt från någon annan stans så som mun eller rumpa.

    Så det är ingen dum fråga.

    Svara

     Aldrig hört.

     Svara

      Nej det var väl ett bra tag sedan som man sade så tror jag. Inte heller hört på länge. Förmodligen pga teknikens utveckling. ??

      Svara

       Du är 46?

       Svara

        Japp, trhummpan är född 1975.

        Svara

        Nope! 😊

        Svara

         PS Man sade så sent 1990-tal-2000. 😊

         Svara

          Ah, ursäkta – 56 ska det vara!

          Svara

       Trodde du var tvärblockad. Suck.

       Svara

        Fan vad otrevlig du är, hon/han svarar trevligt på era kommentarer och du drygar dig med ett ”suck”

        Svara

    Tror det var på 90-talet om man tog tempen i armhålan med en mun eller rektal termometer så skulle man lägga på 0,5

    Svara

  Jag måste söka utbildning men vet inte vad jag ska söka. Vad tycker ni?
  Jag har läst sociologi A och etik A, men kan inte se mig själv bli en som jobbar på socialkontor… så jag vet inte…
  Jag gillar språk och musik. VAD SKA JAG GÖRA? Hjälp.
  Är i riskgrupp också. Svårt att se att det kommer bli tryggt i Sverige inom en snar framtid.

  Någon som studerat något intressant nyligen? Eller har ett jobb som fungerar bra hemifrån? Tips?

  Svara

   Utbildning lär ju vara på distans så länge corona är ett problem. Men det är ju osannolikt att du hinner genomgå en hel utbildning och behöver tänka på att ha ett jobb som man jobbar hemifrån på efteråt pga corona.

   Svara

    Ok, får hoppas det då.
    Men angående utbildningar, några tips på vilka som kan vara bra?
    Jag är dålig på matematik tyvärr. 🙁

    Svara

     Språkvetare om du gillar språk?

     Svara

      Språkvetare. Ja, det låter bra. 🙂 Jag ska kolla upp det.

      Svara

   Lärare?

   Svara

    Har funderat på Lärare. Men det är så mycket krav på lärare. Tuff miljö och långa arbetsdagar tyvärr. Svårt att se att jag skulle orka med all press. Vill nog ha lite mer fritt jobb. Finns mycket som är intressant med läraryrket men de har ju mycket press på sig. Och elever är inte alltid så jäkla trevliga heller.

    Det skulle vara i så fall om jag var lärare på universitet. men jag vet inte jag… det är det där med ansvaret att planera, sätta betyg. Passar inte riktigt mig med den arbetsbördan.

    Svara

     Jobbar som lärare och är ej redo att hålla med. Det beror mkt på vart du jobbar. Jag jobbar så högstadielärare och känner att det är hur chill som helst. Såklart stressigt vid betygsättning och vissa perioder. Men dagarna är inte långa? Förtroende tiden sprider jag ut var jag vill och anser att den räcker mer än väl. Loven är guld även om de är intjänad tid. Jag skrattar varje dag på min arbetsplats, känner att jag gör något som är betydelse fullt och kreativt.

     Svara

      Mina elever säger tack efter varje lektion, har intressanta tankar och idéer, är roliga, snäll och såklart ibland lite småjobbiga som tonåringar är. Men det är oerhört olika från skola till skola.

      Svara

      Ok. Ja. Låter bra. Jag får fundera lite mer då på lärare…

      Svara

   Statsvetenskap. Bra möjligheter till jobb.

   Svara

    Tack för tipset!

    Svara

   Som översättare behöver du sällan träffa någon. Kan det vara en idé?

   Svara

    Ja. Jag kollar upp översättarjobb ofta, men de vill ju att man ska ha utbildning och det har inte jag…. 🙂 haha..

    Svara

     Men du skulle ju söka en utbildning?

     Svara

      Jo, men det verkar vara en svår utbildning. hahaha…. Jag har så dåligt självförtroende. 🙁

      Svara

       Nä men sök! Om du är duktig på och gillar språk och dessutom har funderat på just det jobbet. Sök! Skulle det mot förmodan vara för svårt så hoppar du av. Du har ju läst sociologi och etik så du vet ju att du klarar utbildning på universitetsnivå!

       Svara

        Tack för peppen! 🙂

        Svara

  Någon skrev sist om Kenza och Dani .. att Kenza lägger för mycket bebis bilder. Håller med det är synd om Dani och ja Kenza får lägga upp bilder , men överdriver hon inte? Speciellt när hon lägger massa bilder på bebisens mun och annat hela tiden …

  Svara

   Men snälla….

   Svara

   Nej det tycker jag inte att hon gör.

   Svara

   Men lägg ner…hon är nybliven mamma, det klart hon lägger upp så många bilder hon vill. Vill man inte se behöver man inte följa Kenza.

   Svara

   Det är synd om Dani, ja. Men inte för att Kenza lägger upp bilder. Kenza har all rätt i världen att vara i sin bebisbubbla. Hon är ju ny”kär” och lycklig med sin nya bebis. Det ät stort att få barn. Det har hon rätt att känna trots vad som hänt Dani.

   Svara

   Ja hela hon är för mycket. Haha följer inte henne men blir typ äcklad av hennes sjuka munfetisch som någon beskrev här igår. Man kan ha lite känsla för sin vän, jag menar varför känner man behov av att lägga upp en massa bilder på sina barn hela tiden?

   Svara

    För att man älskar sina barn. Eftersom Dani hänger hos och med Kenza lär Kenza ha känslor för sin vän. Eller tror du att Dani är dum i huvudet också?

    Svara

     Man kan älska sina barn precis lika mycket utan att lägga upp en massa bilder offentligt hela tiden. Tycker det är osmakligt att hålla på så, speciellt om hon bryr sig om sin vän. Om det viktigaste i ens föräldraskap är att pumpa ut en massa bilder offentligt är man en sämre förälder och vän än om man prioriterar att vara närvarande med sitt barn och ha lite taktkänsla.

     Svara

   Man måste få lägga ut vad man vill. Tyvärr måste nog den som bär sorgen kanske ta en paus från det som kan påminna. Man kan inte förvänta sig att allas liv ska stanna av bara för att ens egna har gjort det.

   Svara

   Upplever att ren del ser Danis olycka som en chans att klämma åt Kenza i någon sorts förklädd omsorg.

   Folk reagerar olika, gissningsvis vet Kenza mer än oss om vad hennes vän vill.

   Svara

    Förstår heller inte fokuset det på vad Kenza lägger upp. Just att logga ut från sociala medier är ju en rätt lätt och vanlig grej att göra om man inte orkar se andras lycka. Tror verkligen inte det är ett problem.

    Svara

     För att när Dani var gravid och Kenza fortfarande inte hade blivit gravid så sa Kenza i deras podd att hon inte kunde vara nära Dani och att Dani skulle täcka för sin mage när de var på semester tillsammans.

     Dani har nu förlorat ett barn och inte fan visar Kenza samma medkänsla mot Dani? Det är därför folk reagerar på att Kenza lägger upp bilder.

     Svara

      Släpp det och gå vidare.

      Svara

   Nu får jag väldigt starka deja vu känslor från i onsdags, så jag svarar samma som då. Dani kan ju alltid välja själv att inte gå in på sociala medier. Allt ansvar ligger inte på Kenza. Sen ser läsarna inte hela bilden. Hur vet du vad som händer utanför det som läggs upp på sociala medier?

   Svara

  Tips på snygga skor till knälång sommarklänning om man inte vill ha klackskor?

  Svara

   Alltså jag älskar tygskor 🙈 ett par nätta vita. Själv har jag converse samt ett par från hm 🙂

   Svara

   Ett par snygga loafers 😊

   Svara

   Så kallade ballerina-skor är rätt fina. Men det finns ju olika stil på dem också 🙂
   Ett par vanliga tygskor som är lågt skurna är också fint tycker jag. 🙂

   Svara

   Lågklackade sandaletter, sjukt inne just nu så finns hur många som helst hos alla mainstream-kedjor!

   Svara

   Sneakers. Men jag gillar inte klumpiga. Tycker Adidas har lite nättare modell. Älskar sneakers till allt. 😊

   Svara

   Kör 10håls martens (till allt)

   Svara

  Jag har ett problem i att jag alltid blir intresserad av killar som är otillgängliga och känner mig kvävd om snälla killar som visar intresse. Nu har jag träffat en kille som är så himla snäll mot mig och jag försöker ge det en chans, men det finns vissa saker med honom som stör mig. Idiotiska grejer, typ han har en för pipig röst och tar för mycket på mig. Hur fan kommer jag över det? Vill ju träffa någon som bryr sig om mig och är snäll!!

  Svara

   Låter som att du har närhetsfobi. Känner flera med samma åkomma. De är ständigt olyckliga.

   Svara

    Tack för hjälpen! Lägger mig i ett dike och dör olycklig.

    Svara

     Ja, eller så bestämmer du dig för att förändras. Det går om man vill.

     Svara

      Precis det jag vill, varför jag efterfrågar tips ☺️

      Svara

       Börja med att sluta leta fel hos killen du träffar och ge honom en chans, du skriver ju själv att du gillar honom. För att vara lite provocerande kan du fråga dig hur j-a perfekt du själv är.

       Svara

        Jag föreslår terapi istället 😊

        Svara

   https://9gag.com/gag/axMMg2M

   Känner du igen dig?

   Svara

   Varit i din sits och för mig handlade det om att jag innerst inne inte tyckte jag var värd allt det där snälla och fina. Var också rädd att någon skulle komma för nära.

   Tror du behöver analysera dig själv och ditt beteende. Ta en paus från dejting och fundera på varför du värderar vissa negativa egenskaper och beteenden högre än positiva. Vad väcker de otillgängliga killarna hos dig? Försöker du rädda eller omvända dem? Varför är du rädd för att någon ska bry sig om dig utan att du ska behöva kämpa hårt för det?

   Har dejtat så många douche bags men numera är jag i en relation med en man som är omtänksam, lugn och bryr sig om mig på riktigt. Det går att ändra sitt tankesätt och beteende.

   Svara

    Kan haka på här, dock inte samma person som TS.. är 30 år, varit singel i 6 år nu och börjar på riktigt tappa hoppet. När jag väl vågar dejta så är jag antingen totalt ointresserad av personen, eller när jag blir intresserad och känner att vi klickar så ghostar dem mig utan någon förklaring. Jag sitter här och gråter och undrar vad det är för fel på mig. Tror på riktigt att jag kommer vara ensam för alltid, alla vänner har hittat någon och jag vet knappt vad kärlek är. Vet varken hur jag ska hitta någon eller släppa in någon ny. Vad ska man göra? Känner mig suicidal ibland efter ännu ett misslyckande, några underbara dejter som slutar med att han slutar svara och höra av sig… börjar tro att felet ändå är hos mig. Min person. Hjälp.

    Svara

     Börja dejta kvinnor

     Svara

     20:44 även om du är singel har du alltid dej själv. Du låter så klok och fin. Snälla kanske du beöver stödsamtal. Kram och ta hand om dej. 😊

     Svara

     ❤️ det blir bättre. Skit i att dejta ett tag.

     Svara

     Har känt samma sak! Var rätt säker på att jag skulle bli ensam i livet och försökte förbereda mig på det och att jag aldrig skulle få några barn.

     Jag var 33 när jag träffade min partner, är nu 36 och har snart två barn tillsammans. Han hittade mig när jag lagt ner dejting helt under en längre period.

     Du kommer inte vara ensam för alltid. Killar som inte har förmågan att avsluta på ett snyggt sätt har egna problem, de är fega. Det är inte ditt fel.

     Ta hand om dig och kom ihåg att du är underbar och värd all kärlek!

     Svara

     Kan verkligen känna igen mig i detta ♥️ Fu är inte ensam om att känna som du beskriver. Tyvärr har jag ingen lösning på problemet men jag har nått punkten där jag insett att jag nog behöver professionell hjälp för att reda ut mina känslor

     Svara

     Podden och instagramkontot happydating! Öppnat många ögon. Kolla in det 🙂

     Svara

     Herregud, känner igen mig på varenda punkt.. Också singel och varit det länge, fyller snart 31 år och har också tappat hoppet.,

     Svara

   Låter som det inte är killen för dig helt enkelt. Man kan absolut förändras som någon skrev ovan, men det handlar om att VILJA förändras för någon.

   Svara

   Jag trodde jag hade liknande, men efter ett tag så insåg jag att jag helt enkelt inte var attraherad av de killarna som råkade vara de ”snälla”.
   Nu har jag träffat en som är snäll och som jag är attraherad av. Så jag tycker att du ska hålla ut. Stanna inte hos någon bara för att han behandlar dig väl, det måste kännas rätt i ditt hjärta också. Både för din och hans skull!

   Svara

   Jahopp då låter det som att du borde läsa boken ”hemligheten” och lära dig mer om din anknytning.
   Googla på Otrygg undvikande anknytning och Otrygg ambivalent anknytning och se om det stämmer in på dig…

   Svara

    Hoppsan, blev visst två kommentarer men se den under för den var klar 🙂

    Svara

   Jahopp då låter det som att du borde läsa boken ”hemligheten” och lära dig mer om din anknytning och vad du kan göra för att förbättra dina nära relationer när man fastnar i samma spår. Bygger på kbt så är några konkreta tips.

   Googla på Otrygg undvikande anknytning och Otrygg ambivalent anknytning och se om det stämmer in på dig…

   Svara

   Du älskar inte dig själv

   Svara

    Anknytningsproblem har dock inget med att inte älska sig själv att göra. Gammalt uselt råd det där ”du måste älska dig själv först osv osv”.
    Ingenstans skrev väl ts att hon hade problem med det?
    Hon kan mkt väl älska sig själv. Men nu kanske behöver hjälp med att förstå sig själv och sina beteenden och mönster.

    Svara

   Jag brukade alltid dra mig tillbaka när någon, både potentiell vän eller pojkvän, visade för mycket intresse och var allmänt trevliga och bra liksom. Finns nog många olika orsaker men för mig handlade det dels om att jag tänkte att det måste vara något fel på dem som är ”så desperata”, dels att jag oroade mig att de hade någon baktanke med att vara så trevliga, typ sol och vårare.

   För mig har det alltid varit lättare att själv bli intresserad när det är mer avspänt till en början, man umgås lite ytligt, kanske i en grupp, utan tanke på kärlek till en början. Gillar man verkligen personen glömmer men ju helt bort småsaker som pipig röst. Internetdejt tex är ju raka motsatsen, man tänker lätt direkt att kan jag leva med honom, hela paketet, hela livet?

   Försök fundera ut varför du känner som du gör men fastna inte där, försök att istället bars göra tvärtom och se vart det leder

   Svara

   Kolla Happy Dating. Hon förklarar jättebra vad som händer och varför du har de känslor du har.

   Svara

   Låter som du är ung? du kanske behöver ge det tid och mogna.
   Inte ovanligt att man dras till ”bad boys” men egentligen vill ha den snälla omtänksamma killen, men den killen tycker man inte är attraktiv, man tycker ”bad boyen” är attraktiv.

   Svara

   Kan det vara så att han inte är rätt för dig? Min bild är att när man GILLAR någon så ska det inte vara så svårt att faktiskt gilla den. Stör man sig på personen redan nu så är det inte mannen du kommer falla för och enligt mig inte den du ska sikta in dig på.
   Man kan jobba på sin öppenhet och att inte vara dömande bla bla men sist jag gjorde det ledde det till att jag fastnade tio år i ett skitdåligt förhållande och hela min kropp blev sjuk i massa oförklarliga symtom. Så jag råder faktiskt ingen till att gå emot sin spontana känsla på det sättet längre. Jag tvingade mig att vara öppen och ändra mina mönster och vara accepterade mot än det ena än det andra. Hitta istället någon som passar dig och din magkänsla.

   Svara

   Föreslår absolut terapi. Jag har själv upplevt samma sak men efter att jag gick till botten med det kunde jag förstå och jobba bort detta. Det ligger bara hos dig själv och kommer upprepas så länge som du går kvar med samma ”känsloryggsäck”. I mitt fall var det självkänslan som brast. Jag är kass, så om någon gillar mig måste ju även den vara kass! Drog mig till killar som bekräftade min tro på att jag inte dög som jag är… Idag har jag en jättefin och stabil relation med en superbra kille och jag mår mycket bättre med mig själv över huvud taget. Terapi!

   Svara

  gick upp 35kg första graviditeten, gick ner 20kg, blev gravid igen och gick upp 10.
  Ammar nu min 1 månadsbebis och behöver verkligen gå ner i vikt. Känner hur min kropp går sönder sakta men säkert.

  Behöver alla tips på bästa viktminskning under amning, gärna egna erfarenheter.
  Och, huuuur kan man stå emot suget efter choklad när man ammar? 😅

  Svara

   Ingen erfarenhet av att vilja gå ner i vikt själv. Men ta inte i för hårt.

   Eftersom du nyligen fött barn borde det räcka med promenader och kanske lite lätt styrketräning hemma? Då blir du starkare och går ner i vikt utan att behöva tänka så mycket på maten.

   Svara

   Jag behöver också tips. Har gått upp 35 kg och väntar på att klämma ut ungen.

   Svara

   Kanske inte det tipset du vill ha men jag skulle säga fokusera inte så mycket på vikten. Gå promenader och gör lätta övningar. Försök köpa annat gott än choklad. Kanske frukt, grönsaker med dip 🙂 Själv gick jag ner i vikt av amningen i sig och promenader. Jag hade dock absolut 0 ångest över vikten och brydde mig inte alls. Tänkte att det finns gott om tid att hantera det sen om det behövs. Fullt fokus på bebis som ständigt ville vara nära 🙈

   Svara

    Har gått upp sjumt mycket under båda mina graviditeter. Gått ner allt med 5:2 dieten båda gångerna! Funkar sjukt bra. Födde barn för 6 mån sedan och låg då på 88 kg när jag började med dieten. Det var för 3 månader sen och jag har gått ner 10 kg. Har ca 10 kvar, kombinerar 5:2 dieten med promenader varannan dag på ca 8km.

    Svara

   Lightläsk är bra på att bota sötsug!

   Svara

   Om du absoluuuut måste ha choklad så byt ut rena chokladkakor mot frukt och choklad tex. Eller nötter med choklad på.

   Svara

    Nötter är ju i princip lika kaloririkt som choklad dock.. :/

    Svara

     Ja nötter är ju rena rama fettbomben? Ej bra om man vill gå ner i vikt

     Svara

      Men bättre än en Marabou.

      Svara

       Beror väl på vad ens mål är? En näve nötter har ju mer kalorier än en rad marabou. Då blir det svårare att gå ner i vikt om man ska käka massa nötter.

       Svara

    Finns sockerfri choklad också

    Svara

   med små barn i familjen är det ett perfekt tillfälle att skaffa nya, bra rutiner. Tex att alltid gå ut på promenad och/eller till en park eller liknande på morgonen eller kvällen, en extrarunda liksom. Välja så aktiva aktiviteter som möjligt på helgen. Sätt av några kvällar i veckan när du går ut själv på rask promenad, cyklar etc, inte bara barnvagspromenader. Och så maten förstås, försök så långt som möjligt att äta samma nyttiga mat som barnen (ditt äldsta barn alltså) och då även sötsaker, alltså göm inte choklad eller smygät, lättare att avstå om barnen också ska ha liksom. En annan idé är att ta några dåliga ovanor, 3-5 st, som du ganska enkelt kan sluta med. Jag brukade tex dränka sallader i olivolja. Använda ketchup slentrianmässigt. Äta för mycket sötade frukostflingor. Inte speciellt svårt att sluta med men gör skillnad. Ta alltså inte tag i det svåraste , chokladen, först!

   Svara

   Planera måltiderna så du äter hälsosamt och inte småäter onyttigt. (planera dock så du hinner/orkar laga maten)
   Motionera, gå promenader varje dag, kanske flera ggr/dag. Enklare motion liksom, och kolla om det finns någon enklare form av träning du kan göra hemma som du gillar 🙂

   Svara

   Räkna dina kalorier o rör på dig. Inte svårare än så

   Svara

   Ät lchf. Suget efter socker/kolhydrater försvinner helt till sist! Plus du äter så jävla mkt goa grejer. Känns knappt som att man går på ”diet”.

   Svara

  Någon som kollar på 90 day fiance? Vad tycker ni om Andrew och Amira?

  Svara

   Jag tror att han styr henne stenhårt. Det kommer aldrig att funka.

   Svara

   Tycker Andrew är fruktansvärt osympatisk. Amira verkar va snäll och en normal människa men kanske lite dum, fattar ej vad hon gör med Andrew. Ful är han också.

   Svara

   Fattar inte vad hon ser hos honom. Hon verkar vara en jättesöt tjej men vad han har att erbjuda har jag inte lyckats klura ut än.

   Svara

   Klarar inte av att lyssna på Amira prata engelska. Spolar förbi när det handlar om dem två.

   Svara

  På tal om Sellpys tokiga prissättningar i vissa kategorier. En ny kostar runt en hundring.

  https://www.tradera.com/item/341490/457685545/adidas-eau-de-toilette-30-ml-50-kvar

  Svara

   😂

   Svara

    Med frakt inräknat 679:-. Vilket klipp 😉 Sen kanske den stått på en hylla i badrummet i fem år och doften är av en ny karaktär.

    Svara

   Dom är alltså inte kloka någonstans…

   Svara

   Kissie ska sälja på Sellpy. Jag tycker oftastast deras priser är alldeles för dyra.

   Svara

  VAD ÄR DET för kristall (eller vad det nu är?) som står bakom David i Bäst i Test?? Är besatt. Vill ha den. Är besatt.

  Svara

   Bergskristall/Clear quartz. Men tror inte den är äkta. En bit på 2-3 cm kostar runt 100kr. Ett kluster på 10cm runt 1000kr. Skulle de verkligen lägga sååå mycket pengar på rekvisita….? De kan ju ha lånat den iofs, men skulle tro att den är gjort av glas.

   Svara

  Era bästa kaffedrinkar?

  Svara

   Hot shot

   Svara

   Minns inte namnet men den innehöll i tre lager, Galiano, lättvispad grädde och varmt kaffe. Dracks som en shot. Sjukt god! 😋

   Svara

    Det där är en hot shot vet du.

    Svara

     Skrev just att jag inte mindes namnet, men tack för hjälpen vet du! 😝

     Svara

      Ja det var ju just därför jag skrev vad den hette🤷‍♀️ skål 🥂

      Svara

    Dricker du shoten hot kanske?

    Svara

   Espresso martini.

   Svara

   Spanish coffee.

   Svara

   En riktigt välgjord Irish Coffee. Och ingen jävla sked.

   Svara

    När du åker på kryssning eller?

    Svara

     Förut när vi åkte på kryssningar beställde vi ofta varma kaffedrinkar. Är så himla gott.

     Svara

  Åh hatar livet just nu. Lämnade min långa relation pga noll intresse eller engagemang i vårt familjeliv eller någon förändring överhuvudtaget, han ville inte bryta upp, men ville inte heller jobba med sig själv (mycket depressioner, självskade beteende etc i perioder).

  Nu är jag så jävla hjärtekrossad över sperationen, trots att det är jag som lämnat. Jag slutade aldrig älska honom, men kunde inte leva med någon som bara ville lova runt men sen inte hålla något löfte alls. Nu har han börjat dejta en ny tjej och det gör mig så ledsen. Nu ser jag bara framför mig hur han ger henne allt det där jag önskat han kunnat ge mig och vårt barn, så att han inte behövt bli skiljsmässobarn som ska hatta runt.
  Försöker inte bli bitter men ikväll vill jag bara gråta och skrika rätt ut.

  Svara

   Förstår dig! Livet suger verkligen ibland. ❤️

   Svara

   Man har rätt att sörja även fast man var den som gjorde slut. Dina känslor är helt okej ❤️ Jag är själv skilsmässobarn och jag är glad över att få ha tiden med bara en lycklig mamma än två olyckliga föräldrar. Vet inte vad jag ska skriva mer än det… Stor kram ❤️

   Svara

   ❤️ det gör så jävla ont nu, men du gjorde rätt val. Du kommer att hitta någon som behandlar dig som du förtjänar. Lovar.

   Svara

   Det är ok att vara ledsen och arg. Över det som varit och det som aldrig blev. Du får komma ihåg att du är stark som tog dig ur en relation som inte gav dig något gott. Låt dig vars arg och ledsen ett tag och sedan tar du nya tag. Det kommer att ordna sig!

   Svara

   Ni är så fina som svarar ❤❤ Jag vet att det kommer gå över, men sorgen just nu är så fysisk… fan vad ont det gör

   Svara

  Finns det mörkläggningsgardiner som inte är fula? Det börjar bli dags att hänga upp dem i sovrummet snart, men jag tycker de är så otroligt osnygga. Kunde väl finnas med mönster på i alla fall. Har kvällssol så jag kan inte fuska med vanliga i lite tjockare tyg heller. Tips?

  Svara

   Måste det vara på rulle?

   För om du kan tänka dig gardiner som du drar för så kan du få egna uppsydda eller som du syr själv.

   Svara

    Alltså att du tar ett täckande tyg och fodrar ett snygg tyg menar jag. 😊

    Svara

     Menar ”riktiga” gardiner, inte rullgardin. Tror du det skulle funka att fodra? Ska kolla lite mer på det imorgon.

     Svara

      Ja men det är väl så man gör på hotell tror jag? Fråga någon butik som säljer gardiner kanske?

      Svara

   Jag har hilleborg från ikea i grått som jag sytt över ett annat tyg över.

   Svara

   Kolla med hemtex dom har mycket snyggt.

   Svara

    Och de har också rea på mörkläggningsgardiner just nu

    Svara

   På Ikea fanns det iaf förut en mörkläggningsdel till gardiner som man hänger bakom de vanliga gardinerna. Dvs, mörkläggningsdelen är ingen vanlig gardin utan används bara för att kunna mörklägga.

   Svara

  Hur släpper man hoppet om att ens partner sedan nästan tio år faktiskt ska börja försöka kämpa? Han har liksom bara… gett upp? Men han säger att han älskar mig. Jag förstår bara inte vad han menar.

  Svara

   Är det du, Elin?

   Svara

    Vilken Elin?

    Svara

   Fråga dig själv vad du får ut av relationen och vad du skulle sakna om den tog slut. Fråga sig själv det i relation till vad han tillför ditt liv idag och inte ifrån den han var ni träffades. Att säga att man älskar något men inte bete sig så är liksom inte så svårt.

   Svara

   Majoriteten av alla människor förändras inte speciellt mycket. Så jag tycker du ska fundera på vad DU är värd och vilken tid DU vill vänta på att din partner ska förändras

   Svara

   Kanske dags att gå vidare om man ändå måste kämpa för att ha det bra. Och om ens partner ”gett upp”.

   Svara

  Finns det någon som jobbar som medicinsk sekreterare/vårdadminstratör här?

  Vad fick ni i ingångslön? Var bor ni och hur gamla är ni?

  Svara

   Det är väl generellt väldigt låga löner där.

   Svara

   Min syster jobbar som medicinsk sekreterare. Om jag minns rätt sade hon att hennes ingångslön var ca. 23 000. Men jag är inte säker.

   Svara

   Det är trista löner men ett trevligt jobb! Jag gick in på hmm jag tror det var 23 000. Efter 5 år i yrket är jag uppe i 29 000 men har en lite mer speciell tjänst och sitter inte på en vanlig mottagning. Även bytt jobb flera gånger.

   Svara

    Var bor du? Jag bor i Göteborg och är 40 år så har ju en del yrkeserfarenhet sen innan även om det är inom ett annat yrkesområden.

    Svara

  Ska göra min tvååring blöjfri men funderar på att behålla nattblöjan ett tag till.
  Hon sover dock på dagen och undrar hur man gör då, ta på inför sovstunden eller vara utan då också? Eller är det enklast att ta bort nattblöjan helt o hållet när man ändå är igång.

  Svara

   Finns 6432423 trådar på familjeliv.

   Svara

    Vad roligt men det är ingen sida jag läser utan frågar här, där jag läser.

    Svara

     För att vi inte vill ha den typen av diskussioner här.

     Svara

      DU vill inte ha den. ÖS är för ALLA.

      Svara

      Jag tycker att det är så jobbigt med såna här kommentarer. Ingen gillar alla inlägg som skrivs. Men man scrollar förbi helt enkelt. Så fort det rör barn ska man skickas till familjeliv……

      Svara

      Tala för dig själv surmule. Man får väl för fan ta upp vilket ämne man känner för här. Är så trött på alla barnhatare som vill banna barnrelaterade frågor.

      Svara

       Anledningen att många ogillar dem är väl för att de ofta är äckliga. Som den här frågan till exempel.

       Svara

        Men läs inte? Problem solvens

        Svara

         Varna för äckligt innehåll då, annars måste man ju läsa för att veta vad det handlar om.

         Svara

        Du är ju dum på riktigt…

        Svara

         För att jag tycker att det är otrevligt att läsa om äckliga saker som blöjor? Vem gillar det ens?

         Svara

          Du har med största sannolikhet haft en själv på dig en gång i tiden ..

          Svara

           Självklart. Och?

           Hur kan du då tycka det är så himla äckligt?

           Du har säkert ätit snor när du var liten. Hur kan du tycka att det vore äckligt nu isåfall?

           Det är dock en logik som inte håller. Jag är livrädd för att spy t.ex, tycker det är det äckligaste i världen. Om jag någonsin har spytt själv? Ja. Ska jag tycka det är mindre äckligt då bara för det? Nej.

           Samma alla som bara ”du har själv varit barn, hatade du dig själv då?” När någon inte gillar barn. Vafan tror ni egentligen, klart man inte gjorde.

           Men ni som tycker det är en rimlig logik, berätta gärna hur!

        Hahah va hur är frågan äcklig?

        Svara

         Hur är den INTE äcklig?

         Svara

        Om det är äckligt att höra nån prata om blöjor kan livet fan inte vara enkelt.

        Svara

         Konstig logik. Borde vara tvärtom va?

         Svara

          Nej det är inte rimligt att tycka att det behövs en triggervarning på ordet blöja. Men visst.

          Svara

           Du får nog läsa vad jag svarade på haha. Hen skrev att man har ett tufft liv om man tycker blöjor är äckligt. Jag tycker nog det är tvärtom, att man lever ett väldigt enkelt liv om man äcklas över sånt.

        Du kan va äcklig

        Svara

         tonen

         Svara

       Har barn och är inte barnhatare. Trådar som hör hemma på familjeliv hör hemma på familjeliv. Dessutom är detta väl ett av de sämsta ställen att fråga om råd när det gäller ens barn. Förutom risk för att bli påhoppad och alla tyckanden så passar sig såna frågor att ställas till de som finns i en närhet alt BVC.

       Svara

        Men jag tillexempel skulle inte ha problem med att hänga på familjeliv men varenda jäkla tråd handlar om snusk och sex att jag blir galen. Här får man en fristad. Familjeliv är inte längre för familjer. Sorry att spräcka er drömvärld

        Svara

      Ni som hatar barn kan hoppa över tråden och fortsätta diskutera era katter och dåliga dejter.

      Svara

       Oooooh no. Jag har inget emot barntrådar, har dock själv barn, men ge fan i att klanka ner på katter!

       Svara

      Men lägg av. Vilken elak härskarstil. Tycker alla som är vänliga ska kunna kommentera på ÖS. Din kommentar är så onödig.

      Svara

       Kolla boken Blöjfri på 3 dagar, har använt metoden på andra barnet bär hon var 2 år, gick jättebra, likaså med minstingen förra året när han var 17 månader. Lycka till!

       Svara

   Ja det är väl hög tid när ungen är 2 ÅR

   Svara

    Absolut och hade gärna börjat tidigare men hon har haft medicinska problem som har gjort att vi väntat.

    Svara

     2 år är absolut inte sent! Jobbar på förskola och skulle säga att majoriteten inte slutat med blöja vid 2 år.

     Svara

     Det är absolut inte högtid och TS behöver inte förklara sig.
     Till TS skit i alla idioter som skriver helt irrelevanta svar.
     Min tjej blev blöjfri när hon var tre år. Hon fortsatte dock ha blöja på nätterna (inte på sovstunden på dagen)
     Ett halvår senare sa hon själv att hon ville sova utan blöja och eftersom hon själv var redo så hade vi olyckor två nätter sen inget mer.

     Lycka till 🙂

     Svara

   Vi tog nattblöjan när den varit torr flera dagar i rad. Inte i samband med potträningen. Under dagen när de sov fungerade det att vara utan blöjan. Rutinen att kissa före varje sovpass underlättade detta.

   Svara

    Tack för att du tog dig tid att svara, uppskattar det!

    Svara

    Och på pottan direkt när de vaknar. Våra har haft torr blöja när de vaknar från de varit pyttesmå, bara att man måste vara snabb om man vill hinna på toa innan de ’släpper på’. Blöjfria före två år.

    Svara

     Tack snälla för bra tips!

     Svara

      Lycka till!
      Så mysigt med tvååring.

      Svara

    Vad jag fattat det som så är nattblöja en helt annan grej, en del kan liksom inte sluta förrän de är fysiskt redo, vi tog också bort den när den varit torr ett tag vilket var ungefär samtidigt som de slutade med dagblöja. Jag skulle personligen ha tagit på en blöja när de sover dagtid men också såklart prova kissa innan och direkt efter, just pga inte så kul att vakna blöt men är den torr några dagar så ta bort.

    Svara

   Nattblöjan är inget man tränar bort utan den tar man bort när den vart torr ett tag. Mitt barn pottränades vid två års ålder och slutade i samma veva att sova under dagen, så har inga tips där. Men skulle nog inte ta på en blöja för att barnet ska sova en timme.

   Svara

    Hade jag väntat tills mina barns nattblöjor varit torra hade de haft blöja tills de var 14 säkert 😂 tog bara bort den för båda barnen runt 3,5 (då hade de varit torra på dagen i något år). Sedan tog det 3-4 nätter av olyckor innan de kopplade och vaknade av att de behövde kissa. Så man behöver absolut inte vänta in torra blöjor. De var så nöjda att kissa i blöjan, men gick att lära dem att göra det i pottan istället.

    Svara

   Behåll nattblöjan mennta av den så fort du lyfter ut ungen ur sängen. Ingen blöja dagitd när barnet sover middag. Så fort barnet vaknar kan du gå till pottan istället.
   Läs gärna boken blöjfri på tre dagar. Eller potträning på tre dagar.
   Minns ej vad den hette.

   Svara

   Utan att vara expert men jag tänker såhär att inget barn vill misslyckas. Barn gör ”rätt” eller det som förväntas av dem om de kan. Om barnet förstår kroppens signaler och pottans funktion så kommer hon förmodligen inte behöva blöja vid sovstund, eftersom hon själv känner att hon är kissnödig och därför också vaknar. Om ni däremot rutinpottar utan att barnet är redo kommer det förmodligen behöva blöja vid sovstund, eftersom det då är svårare att koppla signalen. Detta är väldigt dåligt förklarat känner jag, men hoppas poängen går fram haha.

   På natten är det mycket hormoner som styr, där skulle jag säga att man tar bort blöjan när man märker att den varit torr en period.

   Svara

    Det här stämmer så bra. Det är ett hormon i kroppen som måste utvecklas innan barnet är moget att vakna på natten för att gå och kissa. Det är olika hos alla barn. Mitt barn var sju år innan nattblöjan togs bort. Den var full varje morgon trots att vi körde med väckning och toan innan vi vuxna gick och lade oss. Det hade varit direkt förnedrande att ta bort blöjan och låta barnet ligga i sitt eget kiss.

    Svara

     Tycker det låter mer förnedrande att ha blöja på en sjuåring

     Svara

      Förstår inte vilka du och de som gillar denna kommentar är. Självklart har man inte blöja på en sjuåring om det finns andra alternativ.

      Svara

   Tråkiga svar du får. Såklart du får fråga vad du vill här på Öppet spår.

   Minns att jag märkte på mina barn när de inte tyckte om att kissa i blöjan så tog jag bort blöjan först då helt. I början ville de ha blöjan bara precis när de skulle bajsa när jag tog bort blöjan så vid de tillfällena fick de ha blöjan på just då.

   Svara

   Kolla boken Blöjfri på 3 dagar, har använt metoden på andra barnet bär hon var 2 år, gick jättebra, likaså med minstingen förra året när han var 17 månader. Lycka till!

   Svara

  Tips inför mattetenta? Är så stor kurs så jag hinner liksom inte lära mig allt! Så himla svårt att få kontroll över det viktiga.

  Svara

   Vad handlar kursen om?

   Svara

    Matematisk analys!

    Svara

   Vart är alla matematiker, ingenjörer och forskare?? Ni brukar ju vara tydlig majoritet 😉

   Svara

   Extentor funkar bäst för mig, det jag har svårt med repeterar jag genom youtube framförallt. Men det kräver ofta lite tur med uppgifterna för min del! /civingstudent

   Svara

   Är civilingenjör och för i princip alla mattekurser vi hade var det absolut lättast att lägga mycket tid på att göra gamla tentor för tentorna var i princip alltid uppbyggda på samma sätt och samma typ av frågor. Nu hade jag ganska lätt för matte ändå, men fick ändå väldigt bra hjälp av att göra gamla tentor 😊

   Svara

  Teorier om varför man får finnar på specifika områden i ansiktet? Gar aldrig direkt haft hudproblem men tyckte det var lite komiskt att jag åter att ha ätit snabbmat 3 ggr häromveckan fick massa finnar runt just munnen.

  Svara

   Jag får det om jag inte torkar av mig runt munnen efter jag ätit snabbmat (främst pizza och burgare) och chips. Tror det helt enkelt är fett som täpper till porerna utifrån. Jag tar lite papper och torkar av efter jag ätit så blir det inte så.

   Svara

   Har också tänkt på detta. Får alltid på käkbenet när mensen närmar sig, inte någon annanstans. Mystiskt ändå 🤔

   Svara

    Fast det är inte konstigt, hormonfinnar hamnar vid käkarna.

    Svara

     Ja men varför? 🤔

     Svara

   Kanske är det hormonellt och pga pms, de brukar sätta sig kring munnen och käken.

   Svara

   Jag brukar få finnar runt munnen när jag dricker mycket mjölkprotein, typ whey, vilket jag gissar att jag är känslig mot! Så tror att det har med mat att göra, precis som du skriver.

   Svara

  Hur kommer man över något dumt som man har gjort mot någon annan, trots att den personen har sagt att det är ok? Det är ju så lätt att älta och tycka att man själv är värdelös som gjorde någon annan illa…

  Svara

   20:49 var glad att du är en sådan människa som bryr dej om du sårat någon. Jag skulle skriva ett brev till personen och be om ursäkt igen. Du får skriva av dej och personen kommer bli glad du ber om ursäkt igen.

   Svara

    Tack❤️ Faktiskt exakt vad jag har tänkt att göra, men vet inte om det bara river upp saker…

    Svara

     Nejdå det tror jag inte. Lycka till.

     Svara

  Mask Singer 👍eller 👎

  Svara

   Tumme upp!!

   Svara

  Är det någon här som har ”vallonveck” (googla om ni ej vet vad jag menar) på underarmen, och vet med säkerhet att ni har vallonska ättlingar?

  Svara

   Jag har, både vecken och släktskap med en av de stora vallonsläktena. Men stämmer det verkligen??

   Svara

    Nej det låter pseudovetenskapligt..

    Svara

    Ingen aning haha, finns ju inga vetenskapliga belägg för det meeeen ”absence of evidence is not the same as evidence of absent effect” – om något varken har kunnat konstateras eller uteslutas genom forskning betyder det ju inte nödvändigtvis att det inte stämmer liksom. Det betyder bara att ingen vet. Därav bollade jag ut min fundering i cyberspace liksom, ville bara kolla läget hos er

    Svara

     Ok. Ja hos mig sammanfaller de två i alla fall.

     Svara

      Så allt som varken kunnat bevisats eller dementeras genom forskning ännu, år 2021, stämmer alltså inte? Personligen tror vi har mycket kvar att upptäcka i denna värld.

      Svara

   Det där är bara en gammal myt.
   De flesta som tror sig ha vallonsk bakgrund har oftast inte det.
   Varför det nu skulle vara något eftersträvansvärt ändå?🤔

   Svara

    Vi fick reda på det som en ren överraskning när en i min familj släktforskade, och plötsligt stötte på ett av de kända vallonnamnen och sedan snabbt hamnade i Belgien/Frankrike. Inget vi hade en aning om, men intressant att få reda på. Särskilt eftersom vi kom väldigt långt bak i historien genom den upptäckten. Men vecken tror jag också är en myt.

    Svara

     Intressant! Har du eller medlemmar av din familj vallonveck?

     Svara

      Ja det har vi.

      Svara

       Jag har inte vallonsläkt men har också ett vallonveck

       Svara

    Vet du med säkerhet att det konstaterats att det bara är en gammal myt? Eller är det en gissning? Jag tror egentligen samma som dig (sånt här stämmer ju sällan), men intressant att undersöka!
    Att det skulle vara eftersträvansvärt har jag varken påstått eller antytt, tillhör väl mer kategorin ”fun facts” liksom 🙂

    Svara

     Nej men med tanke på att det förekommer hos folkslag i hela världen så låter det bara väldigt orimligt..
     Nej jag kan inte bevisa något, men har en japansk vän som har samma veck och han är knappast av vallonskt påbrå… 🤣

     Svara

   Jag har på bägge underarmar, och vet också att jag har vallonskt på både mammas och pappas sida. Satt en gång med några klasskompisar där en förvånansvärt stor andel av oss trodde oss ha vallonskt påbrå, och alla hade minst ett veck också. Som folk säger är det väl bara en myt, men lite spännande ändå 🙂

   Svara

    Jag har också på båda armar.
    Har dock ingen vallonsläkt..

    Svara

   När jag var liten, tidigt 90tal, hette det ryssveck och tydde på ryska anor. Så det är med största sannolikhet bull. Så trött på folk som lätt blir solbrända och ba: jag har faktiskt valloner i släkten. Slut på rant.

   Svara

    ”jAg haR bRuNt hÅr pga vaLLoNsLäkT”
    😂

    Svara

   Jag har! Min släkt kom till Sverige 1624 från Belgien.

   Svara

   Vad intressant! Jag har alltid undrat över mina veck. Har valloner som ättlingar på min pappas sida.

   Svara

   Jag har veck!!!!!! På båda armarna. Men ingen aning om min släkt…. hade aldrig ens hört om detta innan men har ofta undrat om mina veck

   Svara

   Jag har ”vallonveck” men inget ursprung ifrån vallonska ättlingar. Däremot var min släkt arbetare (jordbrukare, smed, osv)

   Svara

   Jag har ättlingarna men inga streck. Mamma har strecken dock och ättlingarna finns på både mammas och pappas sida, det har vi släktforskat fram😊

   Svara

  Ni som har sommarhus, varför och för hur mycket köpte ni dem för? Så sugen på sommarhus

  Svara

   Vi köpte ett på gotland för 10 år sedan. Då köpte vi det för 10 miljoner, men fick det värderat till 18 miljoner precis. Galen uppgång 😊 Vi köpte det för att vi älskar Gotland och ville komma ifrån vårt hus i Stockholm under ca 2-3 mån per år.

   Svara

    Sommarhus för 10 miljoner…

    Svara

     Vad menar du med det?

     Svara

      Att det är dyrt antagligen?

      Svara

    Vart på Gotland?

    Svara

     Det är mindre intressant i sammanhanget. (Vill inte bli för specifik här). Men det är en väldigt unik tomt längst ut på en stor klippavsats precis vid havet. 😊

     Svara

      Aha nä det förstås. Men jag tänker att på vissa ställen på Gotland är tomterna orimligt dyra och det hade varit intressant att veta vilket av dessa områden en 10 miljoners kåk låg. Men om det är vid havet och unikt läge så kan man väl förstå priset….🥵🥵🥵🥵 synd att inte gotlänningar själva har råd att köpa hus på Gotland.

      Svara

   2,5 miljoner, liten stuga precis vid vattnet, renoverings object.

   Svara

   Vi har ärvt ett sommarhus av mina svärföräldrar. Dom köpte det för 25000:- för 30 år sedan. Vet inte vad det är värt nu. Ligger på landet vid en sjö.

   Svara

  God kväll!

  Är det någon som vet vart man kan se Grey’s Anatomy säsong 17? Har sett några på Instagram som ser på den men får inget svar från dem.

  TUSEN TACK PÅ FÖRHAND!

  Svara

   De streamar kanske olagligt 🙈

   Svara

   Nyafilmer.app
   Lite skum sida dock, tryck ner allt som öppnas. Funkar inte om du har internet från telia

   Svara

   Vet inte om du är emot sånahär sidor men den finns på
   https://123moviesfree.net/season/grey-anatomy-17-101709/watching.html 🙂

   Svara

   Discovery (gamla dplay) kan man se den. Men behöver ha abonnemang då.

   Svara

   Disney+ 🙂

   Svara

   Ladda ner med vpn på eztv.ag

   Svara

   disney + har säsong 17

   Svara

  Önskar mig en orimlig balkong i sommar! Gärna hängväxter som ”väller” över balkonglådorna. Söderläge på balkongen, 9 kvm stor. Tips på växter?

  Svara

   Jag menar PRUNKANDE, inte orimlig… 🙄🙄🙄

   Svara

    Krasse

    Svara

   Jag önskar mig definitivt en orimlig balkong!!

   Svara

   Luktärt, tomat och gurka växer som ogräs. Mer än så vet jag inte 😊

   Svara

   Vet inte hur blomsterböna kan ”falla” men klättra kan den ju definitivt!
   Är ute efter samma som du på min uteplats på ca 10 kvm. Ska ha klematis (Paul farges/summer snow), rosenböna, dahlior, solrosor, pionvallmo och sen odlar jag lite tomater, grönkål, sallat, kryddor osv. Jordgubbar och smultron(!).
   Kanske ska ha något mer, får se! Ska till Blomsterlandet idag och inspireras.

   Svara

  Ni som har boenden i 7-10 mil klassen, hur mycket tjänar ni och hur mycket hade ni i kontantinsats?

  Svara

   Bor i 30-miljonersboende så jag får väl inte svara 🤣

   Svara

    Okej.

    Svara

     Haha M, du verkar avundsjuk. Sjukt fett ju att bo i en villa för 30! Gratulerar till hen😺

     Svara

      Nä, men 😅 var ju väldigt skrytig. Fanns ingen anledning att svara så som hen gjorde annat än skryta.

      Svara

      Inte alls avundsjuk. Har det gott ställt min ”okej” var mer ”varför skryta om det?”. Finns väl inte det behovet när personen i fråga inte ens svarade på frågan?

      Svara

    Men lol.

    Svara

    Haha nä, du får svara nästa gång när och om jag lyckas komma några steg närmare ett hus på 30 mil 😎😁😭

    Svara

   Tjänar inte särkilt mkt på våra jobb (25 netto tillsammans) vi jobbar båda deltid med ganska lågavlönade jobb men som vi trivs mkt bra med. La in allt kontant. Har en förmögenhet pga av arv.

   Svara

    Tycker inte det gills dock.. tror ts syftade på lån

    Svara

     Ger ändå bilden av att många som köper hus i den klassen gör det på ärvda pengar.

     Svara

      Det tror inte jag. Finns sjukt många drivna människor. Och det är ju asbilligt att låna nu.

      Svara

    Pga = på grund av. Behövs inte ett extra av där.

    Svara

   Eftersom du inte fått några svar svarar jag ändå 😉 Vi har en lägenhet vi köpte för 6 miljoner för ett år sen som nu är värd 6.6-6.7 moöjpn. Jag tjänade då 36 000 kr/månad (nu 42 000) och min kille 70 000 kr/mån. Vi ls 15 %

   Svara

    Vad jobbar din kille med?

    Svara

   7 milj, ca hälften i kontantinsats (vinst på tidigare boende och sparat) får ut ca 40 per månad.

   Svara

   Rik sambo

   Svara

    +1 på den.

    Svara

   Jag tjänar 40’ och min man 70’ (plus bonusar, min är inte lika fet som min mans dock).
   Bor i ett vanligt 90-tals hus i en vanlig förort, huset är värderat till 6,7. Vi la in 15% i kontantinsats.

   Svara

   Jag tjänar 40’ och min man strax över 100’ tror jag. Huset är värderat till 8 milj, vi byggde det för några år sedan och hade då lån på 5,5 (kostade ca 6 att bygga). Nu har vi amorterat ganska hårt och har lånet nere på strax under 4.

   Svara

    Vad jobbar era sambos med???

    Svara

     IT. Aldrig någon som undrar vad jag jobbar med så tänker säga ändå: projektledning inom PR 🤨 har världens roligaste jobb

     Svara

   Vi bor inte i en så dyr lägenhet men nästa vi köper (om ca ett år planerar vi) kommer nog kosta ca 8 miljoner (kanske mer, förhoppningsvis lite mindre).
   Jag tjänar då runt 35000kr/månad (AT-läkare) och min sambo har eget företag och bestämmer lite själv (beroende på hur mycket utdelning han vill ta), men runt 60000kr/månad förra året tror jag.
   Får dock lite ångest över att lägga så mycket pengar på en lägenhet, men vi bor idag billigt och kan spara mycket pengar så att lånet förhoppningsvis inte blir så högt.

   Min dröm är att i framtiden ha ett hus på landet, odla massor, kanske ha lite djur som får må bra hos oss. Ett avslappnat liv. Behöver inte så mycket mer för att må bra. Viktigaste i nya boendet är en stor balkong så att jag kan fortsätta odla!

   Svara

  Gift vid första ögonkastet bekräftar min fördom att män är idioter.

  Svara

   Jobbar med massa gubbar, får det bekräftat varje dag 😫

   Svara

   Vem menar du nu? Jag störde mig på Lars först men efter gårdagens avsnitt så tycker jag bättre om honom. Han har helt rätt i att de pratar aldelles för mycket om känslor.

   Svara

    Ja han kändes riktigt mogen och vettig i senaste avsnittet.

    Svara

    Han hade väldigt många poänger i det han sa på tågwt

    Svara

    Älskar Lars, Ellinor börjar spåra ur…

    Svara

   Män är inte idiotier. Lägg av

   Svara

    Jo majoriteten

    Svara

     Måste vara sorgligt att leva med den tron. Hoppas du får ett uppvaknande snart.

     Svara

      Desamma

      Svara

       Är tjejer bättre eller är de lika illa enligt dig?

       Svara

        Vad tror du?

        Svara

         Jag frågade dig/22:07. Jag har ett svar vad jag anser, inte tror, men det är just nu inte relevant.

         Svara

    Lägg på #inteallamänäridioter

    Svara

   Jag tycker mest tjejerna är det. Susanna är vidrig rakt av och Ellinor börjar gå i hennes fotspår gällande Lars. Anser fortfarande att Lars borde anstränga sig mer och sluta tycka synd om sig själv men tjejerna är de som är de största idioterna.

   Svara

    Du har aldrig varit i Lars situation förstår jag.

    Svara

   Va, killarna i årets säsong är de som är normala. Tjejerna gör mig tokig.

   Svara

    Håller med!! Killarna är ju normala.

    Svara

     Kallar sin partner för kärring, normalt? Sjunger sexistiska låtar på midsommarmiddan, normalt?

     Svara

      Hört talas om skämt?

      Svara

       Jeeetesköj!

       Svara

        Klart att man inte tycker något är roligt om man är en PK snöflinga.

        Svara

         Tralala *våldtäktsskämt* lalalaaaa!

         Åh, så göllig och sköjig kille!

         Svara

          Om skämtet sägs med finess och timing så kan det absolut vara roligt. Nu skulle jag dock inte jämföra ”kärring” med våldtäktsskämt.

          Svara

           Så att kalla partnern för kärring är ett skämt?

           Hon kan ju börja kalla honom för ”minikuken” på skoj.

           Visst, men på vilket sätt motsvarar minikuk kärring? Skulle nog säga att gubbjävel är mer rimligt.

           Men det är ju på skoj! Kom igen, släpp loss lite!

          Hur känns det att bli så kränkt för allting hela tiden?

          Svara

           Hur menar du nu ?

      Slappna av lite 😂😂 Man måste inte ta allt så himla allvarligt hela tiden.

      Svara

       Jaha okej hahaha vad roliga dom är

       Svara

        Du måste ha ett väldigt torrt liv om man inte kan ha lite distans och skämta.

        Svara

         Jaha ok ja du har säkert rätt

         Svara

         Eller så kanske man kan man up och sluta vara så lättkränkt över att alla kvinnor inte tycker att sexistiska skämt är roliga. Herregud orka bli kränk över att inte alla tycker att ens tråkiga skämt är roliga, säg något kul istället.

         Svara

          Skaffa humor istället.

          Svara

      ? Det var ju skämt! Varför får han inte säga kärring? Susanna är så PK så man blir knäpp.

      Svara

       Man kallar väl inte nån för kärring?? Särskilt inte sin partner…

       Svara

    Ja två av tjejerna är tokiga men det är ju pga männen de blir tokiga. De borde dejta varandra istället, Ellinor och Susanna.

    Svara

     Så skylla sitt dåliga beteende på andra?

     Svara

     Så de borde byta läggning bara sådär…rimligt. verkligen.

     Svara

    Håller med!

    Svara

   Johan vände helt för mig i senaste avsnittet. Hans mänskliga rättighet är alltså att få kalla Susanna för kärring? H E R R E G U D

   Svara

    Fast det var väl inte alls så han menade. Han pratade väl om ett exempel i trafiken.

    Svara

  Smärta och hugg i bröstet och strålar i vänster arm. Varit på akuten men EKG såg bra ut. Blodprov ska tas nästa vecka. Vad kan det ens vara?

  Svara

   Det kan vara din mage också. Men det kan som du själv gissar på vara hjärtat också.

   Du kommer säkert få ett svar om vad det är.

   Svara

    PS EKG är bara en överblicksbild av nu läget, inte nödvändigtvis vad som hänt med det tidigare.