Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

631 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilket märke har snyggast jeans?

  Svara

   Bergis

   Svara

   G-star raw! ✌🏼

   Svara

    Fornarina!

    Svara

     Oh the irony 🤗

     Svara

   Levi’s <3

   Svara

   Nudie

   Svara

    💯

    Svara

   Fitjeans

   Svara

    Jättefitta?

    Svara

   Förlåt om jag kapar tråd här. En desperat fråga. X befinner sig i relation med man där Y försörjer X, vill ha sex dagligen och är allmänt kontrollerande (ej kontakt med manligt kön, vill ha lösenord, ringer när X är ute på stan osv). Efter flera år har X börjat ledsna på situationen men har i stort sett inget nätverk av människor att ta hjälp av (familj, vänner). X har skulder hos kronofogden, inget arbete och ett lätt skadat självförtroende.
   Hur skulle ni råda X att gå tillväga för att ta sig loss från nuvarande situationen? X är i 30-års åldern.
   Någon med liknande bakgrund som har en solskenshistoria att bjuda på?

   Svara

    Hon måste ju känna någon någonstans?
    Det bästa vore väl om hon bara kunde dra utan att andas ett ord till honom, medan han är på jobbet.

    Svara

    https://kvinnofridslinjen.se/sv/
    Lätt att söka hjälp
    Öppet dygnet runt
    Samtalet är gratis
    Syns inte på telefonräkningen
    Anonymitet och sekretess

    Kvinnofridslinjen
    020-50 50 50

    Svara

    Varför kapar du medvetet en tråd?

    Svara

     Ber så hemsk mycket om ursäkt, det är en lite akut situation därför jag gjorde misstaget att tro att det var OK att kapa tråden för att inlägget skulle hamna långt upp – för att få svar snabbt. Sorry om jag trampade någon på tårna.

     Svara

      Varför ska Y ta itu med X problem?? Låt den personen lösa sina problem?

      Svara

       Eller tvärtom då, ni fattar!

       Svara

        Kontakta socialtjänsten i kommunen. Där kan x få hjälp både med skyddat boende om nödvändigt, med stödsamtal och med ekonomiskt bistånd.
        Kanske finns det inte behov av att skydd men kan vara bra att rådgöra då det är sannolikt att Y kommer reagera, om än ”bara” med psykiskt våld. Men viktigt att ha stöd för att ta sig igenom en sån situation.
        Hoppas att allt går bra❤

        Svara

    Det finns många solslenshistorier! Be kvinnan ta kontakt med socialtjänsten. Det finns ofta handläggare som särskilt arbetar med våldsutsatta och det finns särskilda medel att tillgå för att hjälpa den som vill bryta sig loss! Döm inte om din vän återvänder, det krävs ofta flera försök innan den våldsutsatta klarar av att lämna helt!

    Svara

    Men snälla är det du som körde den där ”hon” och ”han” frågan om tjejen som var så snygg men som killen inte ville ha sex med

    Svara

    Kvinnofridslinjen och socialtjänsten som någon redan skrev.

    Misstänker du att det har skett något brott så polisanmäl! Det finns personer låter bli att anmäla för ”det finns inga bevis” och ”dom kommer inte att tro mig” samt pga rädsla för dåligt bemötande. Men utan anmälan så kommer ingen utredning att startas och det är då omöjligt att säga om det finns tillräckligt med bevisning eller inte.

    Hoppas X kan ta sig ut innan X är för långt nere i normaliseringsprocessen. Ju längre X stannar desto svårare är det att lämna. För att få mer förståelse för X finns det många filmer om normaliseringsprocessen på youtube. Tror det var Polisen som släppte en film på Instagram för något år sen där det är lampor som släcks.

    Svara

   Nudie och Tiger.

   Svara

  Trött på corona! 😩

  Svara

   Gud, jag med.. Försvinn!

   Svara

   En hemsk sak jag tänker på ibland när jag vill vara elak mot mig själv typ är att det inte är mindre sannolikt att de ett kommer en ny pandemi t ex imorgon bara för att vi genomlevt det en (precis som det fortfarande är (1/6 att slå en sexa även om du just slagit en sexa osv). Att vi haft den här pandemin minskar inte risken för fler pandemier….

   Svara

    Jag tänker – tyvärr – också hemska saker medan alla andra verkar så pepp inför framtiden, vaccinet och hur pandemin snart försvinner i ett poff. Några smakprov på mina (negativa, jag vet) tankar:

    – det kommer nya mutationer (mutationer som muterat i kvadrat) som vaccinet inte biter på

    – ingår i fas 4, vaccin före jul?

    – och sen då? vad händer i höst med de som fick vaccinet tidigt, hur länge är man skyddad? just det ja, ingen vet

    – kommer jag att funka i sociala sammanhang om saker och ting återgår till något slags ”normalt”, kommer jag att kunna/vilja krama främlingar på fester igen och kommer jag (som introvert) kunna bli bra på det sociala igen nu när jag inte behövt anstränga mig under så lång tid?

    Det låter kanske som att jag inte vill att pandemin ska försvinna? Tro mig – det vill jag – men jag ska också villigt erkänna att jag upplever många fördelar med dagens situation trots att jag som de flesta gjort massor av inskränkningar i mitt liv. Följer och har hela tiden följt myndigheternas rekommendationer eftersom jag är livrädd för Covid. Min spaning:
    – jag måste inte längre umgås med delar av släkten som jag har noll gemensamt med
    – jag slipper bli kramad av folk jag knappt känner
    – jag jobbar hemma ostörd, får massor gjort och slipper pendla till jobbet
    – jag har massor av fritid och har skaffat mig en del nya intressen
    – jag behöver inte få dåligt samvete över att ständigt tacka nej till kvällsaktiviteter, personalfester och team building med kollegor på jobbet
    – jag har massor (nåja, allt är relativt) med pengar på kontot eftersom jag inte spenderar som förut

    Ja, men det blev ju lite positiva vibbar där på slutet! 😉

    Svara

    Hur tänker ni som ät så trötta på pandemin i sverige? Vad jag ser sitter många på puben, går till affären utan munskydd etc. Nåt som sticker ut mycket är under såna inlägg som typ ”den
    Här personen har 5 pers på fest” och då blir det ett jävla hallaballoo om det är enligt reglerna att ha 8 pers över etc. De som lever utanför Sverige har inte haft den friheten att nitpicka på ett år? Aldrig sett nån här säga att ”ja men lagen säger 8 st” etc. Känns så konstigt att det blir sån detaljerad beskrivning.. de flesta länder har haft det mycket tuffare än er men ni fokuserar definitivt mer på detaljer än andra länder som typ skulle sagt ”samlingar är inte bra”

    Svara

     Du tror inte man kan vara trött på pandemin för att man bor i Sverige? Jag har inte fått träffa mina föräldrar och syskon på ett år, förutom på långt avstånd utomhus ett litet tag. Jag har inte varit hemma hos någon. Jag har inte rest någonstans. Jag satt på uteserveringar ett par gånger i somras med vänner, det lever jag fortfarande på, men annars har jag inte fått någon bar/restaurangupplevelse (något jag annars njuter mycket av). Både min mormor och morfar gick bort i covid, jag kunde inte ens säga hejdå. Alla planerade bröllop och fester har såklart ställts in. Jag har inte kunnat nätverka som jag behöver för min karriär (detta är jag ju såklart inte ensam om). Vad är det du menar när du säger att vi inte får vara trötta på pandemin? Jag har vänner i Frankrike, usa, uk, Norge som reser och är ute och träffar vänner och familj på restaurang etc mycket mer än vad jag och många svenskar har gjort.
     Varför det blir sånt ståhej när man ser att någon beter sig vårdslöst i sverige är för att vi inte har lagar utan rekommendationer. Går det inte att bötfälla någon blir det ju på något sätt en större press på landets invånare att hålla koll på varandra.
     Det kanske är därför pandemin gått bananas i länder som kräver mask etc. för att folk, som du skriver, är lite mer chill med att folk samlas i grupp och sprider smitta.
     Problemet i länder med lockdowns är ju att det blir hysteri när den väl är över, då står ju folk på varandra utabför pubarna och tror att smittan helt plötsligt är borta och att man kan sitta och trängas hemma hos någon (ja jag har bildbevis 😉 må du tro att smittan skenar direkt efter igen liksom 🤪

     Svara

   Kommer att komma många fler pandemier pga vi förstör jordens ekosystem då det är bara att se det som ett smakprov på framtiden enligt forskarna.

   Svara

    Vadå ekosystem, det har väl funnits pandemier även förr innan det kan snackas så mycket om förstörelse av ekosystem?

    Svara

  Fayme är så söt som gravid! Hon passar verkligen som gravid. Jag som har stora barn och är sååå klar med allt som rör graviditet, ändå tycker jag hon är så kul att följa nu!

  Svara

   Håller med! Och hennes barn är ju helt bedårande. Obs, tycker de flesta ungar är söta men Faymes ungar har så vackra ögon

   Svara

    Ja jättesöta ungar allihop. Ska bli kul att se lillasystern också. Kul för Fayme med en dotter till.

    Svara

   Tycker hon är skitjobbig. Ha mage att gnälla om att hon ”inte kan bli gravid” när hon redan har en hel hög ungar o sen dessutom blir på smällen svinsnabbt?? O så jävla lätt att sitta hemma och bli försörjd av en man och samtidigt predika en massa feminism. Nä fy för henne.

   Svara

    Jag tycker inte heller om henne som influencer, går hemma och blir försörjd och ska lära andra om livet liksom, men det content som rör graviditeten och barnen är kul att följa.

    Svara

  Varför är Forni så outhärdlig? Undrar genuint alltså, varför stör sig jag (och många andra) på henne på ett till synes orimligt vis?? Hon har väl aldrig gjort en fluga förnär, varför finner jag henne så OUTHÄRDLIG??

  Svara

   Hur gammal är du?

   Svara

    26, hur gammal är du själv?

    Svara

     Är du snygg?

     Svara

      Ja, är du?

      Svara

       Hur lång är du?

       Svara

        Kanske heta linjen kan vara något för dig?

        Svara

         Club House kallas det nu för tiden

         Svara

   Det är så pinsamt att kolla på Forni i rörligt material. Vet inte riktigt varför men det är så cringe. Och hennes pinsamma tystnader i början på varje samarbete hon gör på instastory 🙈

   Svara

    Jaaa varför är hon tyst?!!!!

    Svara

     Det är som att hon ”upptäcker” att hon filmar och börjar prata 😂

     Svara

   Jag har följt henne otroligt länge och tyckte hon var så himla cool och härlig förr. Hon kändes lite ”rivig” liksom. Men för några år sen blev hon en annan bloggperson i mina ögon. En person som leker någon annan. Jag tror det är det som jag stör mig på iallafalll. Att hon försöker vara så lugn och fin i kanten lol eller vad man ska säga. Det är det som skär sig lite för mig. Jag kollar in hos henne någon gång i månaden av nostalgiska skäl, men det som jag gillade hos henne så mycket i början är liksom borta. Men hey, så länge hon mår bra och är lycklig så är det ju bara det som räknas såklart. Och hon väljer ju själv hur hon vill framställa sig, tror säkert den där rivigheten finns kvar, men det är inget som passar hennes image längre. Och att hon ska snacka om sin otroooliga karriär hela tiden känns ganska konstlat.

   Svara

    Ja den där krönikan hon skrev om hur hon tagit sig från knarket i förorten (i villaförorten Nacka 😂) till kindpussar på Östermalm tog priset. Guuuud så cringe, jag blir rödkindad å hennes vägnar bara jag tänker på den

    Svara

    Relaterar till allt du skrev, tack för du hjälpte mig sätta ord på irritationen!

    Svara

     Kan tänka mig att Forni är en sådan som tar med inneskor när hon är bortbjuden till folk. Kindpussas.

     Svara

   Tyckt så jämt, säkert helt ogrundat men uppfattar henne som att hon vill ge sken av att vara så präktig, ljuv och duktig, sådär liksom duktigare än andra! Och ska ge råd till folk om käänslooor och relatioooneer för hon är så djuup och klok och liksom tar sig själv och det hon gör på så stort allvar haha. Detta är sagt med ett stort obs obs obs och det är att jag aldrig ens följt henne, men har ramlat in på hennes sida ibland och bildat mig en kaaaaanske orättvis uppfattning. Relaterar väldigt mycket mer till Petra T och hennes tekoppar under sängen, men det kanske säger mer om mig. Haha.

   Svara

    Assåååå jaaaa, detta!! Hur hon ger råd som att hon är någon allseende Oprah-karaktär typ?

    Svara

     Ja du satte ord på irritationen kring Forni. Ett av dem alla. Hon andas präktighet a`la Oprah som har svar på livets alla frågor och Gud nåde den som ifrågasätter minsta lilla på frökens fina blogg! Haha länge sedan jag var inne där, något nytt förutom råd om hur vi alla ska ta hand om vår hälsa, barn, relationer eller köpa massa crèmer till höger och vänster?
     Så konstlat.

     Svara

    Ja, det med! Hon tar sig själv på alldeles för stort allvar. Känns som att hennes högsta dröm är att folk ska se upp till henne.

    Svara

   Kan instämma ändå, Forni har aldrig gjort mig någonting men hennes nonchalanta attityd speciellt nu i covid-tider gör mig irriterad. Häromdagen var det väl ett inlägg här om att hon anordnat en hemlig fest för att inviga nya kontoret och där gästerna belades med yppandeförbud. Herregud.
   Den kvinnan borde komma ned på jorden, kanske sluta festa mindre och upptäcka vad som är viktigt här i livet.

   Svara

   Jag stör mig på att hon alltid är ”stressad” trots att hon inte gör särskilt mycket. Sen stör jag mig på hennes ”Learn from the Expert” där hon ENBART bjuder in sina väninnor.

   Svara

   Stör mig mest på hur hon pratar om sin son och verkar ha fått barn för alla samarbeten för varför annars skulle han sova borta flera nätter i månaden, passas av släktingar för föräldrarna måste ju ha ostörd middag, festa och ha yogamorgon. Inte konstigt att ungen har sömnproblem när föräldrarna aldrig är där för att ge honom en trygg anknytning.

   Svara

   Era bittra jävlar.. varför följer ni nån ni stör er på

   Svara

  Vad är dagens sanning?

  Svara

   En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi leva!

   Svara

    ”Alla andra dagar” låter som att vi lever i en evighet 🙂

    Svara

    Älskling vi ska alla en gång dö
    Vi ska alla en gång dö

    Svara

     Kent ❤

     Svara

     Och då är du själv. Bli vän med dig själv innan det är för sent

     Svara

   Bara för att du är kränkt betyder det inte att du har rätt.

   Svara

   Det är inte rasism om det gynnar POC, bara om det missgynnar dem

   Svara

    Var det du som trodde att bara vita kan vara rasister och att inget kan vara högre än 100%? Stay in school …

    Svara

     Nej. Vad får du det ifrån? 🤣

     Svara

    Ingenting är bara antingen det ena eller det andra. Det finns mellanting. Gråzoner. Gränsen mellan det goda och det onda går genom varje människas hjärta. Bara för att man är utsatt i en aspekt, betyder det inte att man inte också kan vara förövare. Och tvärtom.

    Svara

   Dagens sanning är att ”alltid provköra bilen innan du köper den”. Hur ni tolkar den meningen är upp till er..

   Svara

    Och morgonstunden har guld i mun.

    Svara

   Det är roligare att träna om man har snygga sportkläder, tänk er en hel outfit i typ Under Armour.

   Svara

  Har ingen livsplan och allt känns så jobbigt. Har flyttat för att börja en utbildning, men med Corona och grov nedstämdhet så har jag knappt lärt känna någon. Är även introvert.

  Kan inte bo i en stad där jag är såhär ensam, men vill nog inte flytta hem heller. Har glidit ifrån de flesta vännerna ändå. Skulle vara skönt att vara nära familjen dock.

  Känner mig så ojälvständig och patetisk! Som att livet rinner iväg utan att jag gör något vettigt. Hur gör ni andra som inte vet vad ni vill i livet? Vad ska jag ta mig till?

  Svara

   Börja löpträna. Du kommer se livet med helt nya ögon. Jag lovar!!!! En av de bästa ingredienserna för ett stabilt välmående. Efter vägen kommer allt runt om dig att falla på plats. Köp ett par sköna snygga träningsbyxor och ett par riktiga skor för löpning sen är det bara att börja livet från den ljusa sidan 🏃‍♀️🙌🌞

   Svara

    Tack, ska ge det ett försök!

    Svara

     Lycka till verkligen ❤. Håller på dig. Du har ju redan tagit ett jättekliv genom att flytta för studier. Men fysisk aktivitet är verkligen guld värt för välmående. Om du har tid så lyssna gärna på Anders Hanssens bok ”hjärnstark”. Den var en ögonöppnare för mig och har varit min lilla bibel sedan dess.
     Vad studerar du om man får fråga 😊?

     Svara

      Tack snälla ❤️ Det är inom IT!

      Svara

       Intressant 🙌. Önskar och hoppas att du kan vända den negativa spiralen nu. Det är du värd. Och du ska se att om du börjar små små nya positiva förändringar så blir det som ringar på vattnet. Supermodigt av dig att berätta om det som tynger. Lycka till igen du okända människa där ute 🍀, det bästa har inte hänt än.

       Svara

        Så fint svar av dig, betyder så mycket!! Tusen tack verkligen ❤️

        Svara

    Så lätt och bra tips, men ändå så svårt! 😉

    Svara

     Håller med där. Men när man väl fått känna av löpträningens effekter så vill man inte sluta 😊🌟!!

     Svara

    Vilket härligt tips! Imorgon snörar jag på mig löpskorna 🙂

    Svara

     Hurra 🏃‍♀️💪. Ha en bra runda!!!

     Svara

     Jag också! Är glad över att jag kan jogga igen utan att kissa ner mig. Misstänker att jag fått någon form av förlissningsskada. Nu gäller det att komma tillbaka till uthållighet och snabbhet 😊 längtar efter en lättare löparkropp så det helt enkelt går lätt att springa!

     Svara

   Sätt dig ner och skriv en livsplan! Skriv ner allt du vill ändra på! Sök inspiration hos andra. Vad vill du ha ut av livet? Hur ska du leva? Söka utbildning? Flytta? Nya vanor? Osv

   Svara

   Ta kontakt med studrnthälsan, gratis att prata av sig som student! Kan vara bra att ventilera lite. Och pga Corona är drt nog många som känner likadant, att drt är svårare än förut att få kontakt.

   Jag tycker att utbildning ändå kan räknas som ett stort mål i livet? Om du tänker bort det sociala osv – känns utbildningen rätt?

   Svara

    Tack för råden! Utbildningen känns väl rätt bra men ensamheten får mig att vilja hoppa av.

    Svara

     Så fort jag har haft ens en liten början av en livsplan så har den alltid spruckit, vilket gjorde mig deprimerad då inget nånsin går som jag vill. Så nu kör jag på helt utan plan och tar mig dit som livet vill.

     Svara

   Åh jag är också ensam, dock en annan situation. Flyttade tillbaka till min hemstad efter studierna för att jag hade mina nära vänner här. Men det blev inte alls som jag tänkte mig och mina vänner har andra prioriteringar än vad jag har och det suger från mitt perspektiv. Nu i Corona jobbar jag hemifrån också så mitt sociala behov är större än deras. Hur som helst, gräset är inte alltid grönare på nära sidan, jag önskar ibland att jag stannar kvar på studieorten!

   Har idag haft en riktig skitdag och gråtit typ hela dagen men jag vände det genom att
   gå en långpromenad och försöka hitta en action plan, det funkar jättebra för mig när jag känner mig ensam. Tidigare har min action plan varit hobbyverksamhet som har gett mig innehåll i vardagen men nu då den varit förbjuden så har jag fått hitta ytterligare sätt att träffa människor. Idag har jag swipat på vän-appar och startat konversationer med nya människor, coronasäkert.

   Kram, och hoppas du hittar ut ur din ensamhet!

   Svara

    Så himla jobbigt! Men tack snälla för ditt svar och hoppas det löser sig för dig också! Kram

    Svara

    Hoppas att ni båda gör det! Jag minns att jag var vilsen efter studierna, när alla kompisar flyttade åt olika håll och hela sammanhanget jag hade funnits i under fyra år löstes upp. Och de kompisar jag hade innan jag började plugga hade gått vidare åt sina håll. Ta små steg, båda två. Gör små saker som får er att må bra, promenad och löptur är ju jättebra förslag. Ta hjälp om det blir övermäktigt. Det ena leder för det allra mesta till det andra, något positivt. Det gäller att ta sig igenom de perioder som inte är roliga! Som någon också skriver, livet för en också fram. Häng med 😊 Ibland går det bara inte så fort, eller är så roligt som vi skulle önska!

    Svara

   Är lite i samma ”träsk”.. Ensam. Isolerad. Har tråkigt och livet är på paus.
   Men har börjat promenera! Minst en mil om dagen. Det gör mer än vad man tror för kropp & själ. Sömnen är bättre, min äs mår bättre (under kontroll iaf) och jag får frisk luft!
   Planen är att börja löpa så småningom (haft inflammationer i benen nyligen), när allting känns hundra. Ge dig ut och motionera!
   Bästa investeringen!

   Svara

    Heja dig också 💪😊

    Svara

  Era bästa tips på budgetsmink? Jag rekommenderar Lumene Blur foundation 🙌🏼

  Svara

   Essence mascaror!! Finns nu på cocopanda

   Svara

   Physicians formula bronzer!! Har använt flera mycket dyrare men denna slår alla.
   Loreal infallible powder foundation, funkar perfekt på min oljiga hy, sjuk coverage och upplever att den sitter bra väldigt länge.

   Svara

   Catrice concealer och foundation, extremt billigt men fint tunt täckande resultat, se recensioner på lyko så förstår du :)!

   Svara

   Även Lumene Instant glow foundation och Blur concealer är riktigt bra!

   Svara

   Tikei!!

   Svara

  Ni med hypertyreos, hur märkte ni att något inte stämde i kroppen innan ni fick diagnosen?

  Svara

   Till: 20:03
   Darrig både i kroppen och darrig/ostadig på rösten, hjärtklappning, kliande fötter/underben (ffa kvällstid), snabb matsmältning (dvs toa typ en kvart/30 min efter matintag), håravfall, alltid hungrig. Och helt enormt trött – typ kom hem från jobbet och ba ”måste sova NU” och sov typ en timme, men kunde ändå sova hela natten.
   Checkade av alla symptom som listas på 1177 i princip. Hade dessutom svullen sköldkörtel.

   Fick Levaxin och Thacapzol, medicinerade i cirka två år. Är nu frisk sedan snart fyra år utan recidiv.

   Svara

   Om du menar överfunktion, så fick jag hög puls, svettades jättemycket, hade svårt att vara stilla och hela kroppen gick på högvarv. Och jag gick upp i vikt trots att man brukar rasa i vikt, jag kände mig också nedstämd ibland och nästan manisk ibland.
   Jag sökte läkare flera gånger utan att bli tagen på allvar och fick till slut förmaksflimmer, då hade jag skyhög ämnesomsättning som jag fick jodbehandling för nästan direkt p.g.a hjärtpåverkan.

   Svara

   Hjärtklappning som kommit och gått under flera års tid…. Konstant ”ont” i halsen, som visade sig vara pga förstorad sköldkörtel… sökte men fick ingen hjälp sen kom tröttheten, att vara konstant yr, hungrig och behöva gå på toa så fort man ätit något, nedstämd och sjukt irriterad konstant och svettningar….. herregud vilka svettningar…..
   Fick hjälp till slut av en bra Ssk.
   1,4 månaders medicinering senare så är jag frisk. Åt thacapzol och levaxin. Ska på återkoll snart igen för att kolla så allt ligger bra.

   Stå på dig och var rädd om dig. ❤❤❤

   Svara

   Det är väl bara att googla fram symtom eller? Förstår verkligen inte syftet med den här typen av frågor.

   Svara

   Jag har alla dessa symtom, min mamma har även problem med detta men mina provsvar visar ok, kan man ändå ha problem? Någon som vet? Vad kan man be vc kolla vidare?

   Svara

    Be dom utreda mer. Oftast om du har symptom så ska juh proverna visa något men det kan vara lite lurigt med sköldkörteln också, ttt det tar innan det vissar på proverna.

    Svara

  Väger 122kg och är 178cm lång. Vill börja styrketräna för att komplettera till min konditionsträning.
  Vad rekommenderar ni för övningar där man jobbar mest med kroppsvikten som motstånd?

  Svara

   Barre!

   Svara

   Utfall med hantel som du lyfter i olika övningar/vridningar så att du kommer åt olika muskelgrupper och samtidigt får in bra rörelsemoment.

   Svara

   Pilates, finns massa videos på youtube

   Svara

   Superbra att börja med styrketräning! Börja med klassiska styrkeövningar! Knäböj, armhävningar (från knä eller upphöjda till en början), utfall, någon typ av rodd (har du gummiband?), utfall, höftlyft osv!

   Svara

   Köp ett gummiband också för extra motstånd!

   Svara

  Beskriv er värsta kund eller liknande på jobbet! Eller någon sjuk händelse på jobbet.

  Svara

   Dom som kommer in med sina glasögon och klagar på repor när de ligger löst utan fodral i byxfickan/väskan bland nycklar och annat krafs 🙃

   Svara

   Åh har så många men man förtränger så mycket. Men senaste så (jag jobbar i hemtjänst med munskydd + visir) så var jag hos en dam och hennes dotter var hemma. Jag hälsade på avstånd och dottern kommer fram och tar på visiret?
   Blev så chockad, liksom förstår du inte syftet med det?

   Svara

    Haha vilket weirdo! Varför skulle hon ta på det liksom, skumt.

    Svara

   Jobbade på ett galleri i Stockholm city, när det kom in svenska turister som ville låna micron i vårt kök för att värma barnmat. 👶🏼 ☺️

   Svara

    Hade nog varit mer weird om de skulle värma sin egen mat 😂

    Svara

     Jobbat på restaurang innan… det har hänt.

     Svara

    Jag jobbade på Polarn O Pyret för många år sedan när ett litet barn, 3-4 år gammalt, blev kissnödigt i butiken. Mamman drog fram en potta från under barnvagnen, ställde den mitt på golvet i butiken och lät barnet kissa i pottan. Sen frågade hon mig om jag kunde ta med pottan till vår personaltoalett och tömma den.

    Svara

     Vad svarade du?

     Svara

     Hahaha vad svarade du. Det var ju riktigt ofräscht och äckligt göra så. Mitt barn var blöjfri vid 1 1/5 år, och inga missöden hände efter det. Kan inte en 3-4 åring kissa på en allmän toalett eller kissa innan de far hemifrån är nåt konstigt.
     Och vilken mamma sen 🙀 som hade med pottan.

     Svara

   Skulle kunna berätta så mycket om vigselpar jag träffar med alla möjliga och omöjliga krav…

   Svara

    Mina favoriter är de som bad prästen att ta ner korset över altaret till deras vigsel. De tyckte kyrkorummet var snyggt och stämningsfullt, men krucifixet ”passade inte deras stil”.

    Svara

     Japp, sånt händer. ”Prata inte om Gud” är också ganska vanlig (och då har de ändå valt att ha en vigselgudstjänst🤦)

     Svara

   Jobbar på förskola och en mamma kom in med Corona (hon visste om det alltså) och vägrade dessutom vänta utanför på hennes barn utan behövde gå in i den supertrånga hall vi har..

   Svara

    Jobbar vi på samma förskols? 😅

    Svara

     förskola* 😂

     Svara

   Jobbade på ett fik på Östermalm. En men i medelåldern gick in bakom disken och skrek på mig i fem minuter för att en äldre dam hade fått sin bakade potatis före honom. Till saken hörde att han tillfälligt lämnat fiket för att göra ett annat ärende och fanns då inte på plats när vi ropade ut hans mat. Damen som var på tur och som hade beställt samma mat var dock där och fick därför maten före honom.

   Gästerna på Östermalm var i och för sig generellt otrevliga personer.

   Svara

    Jag blir alltid lika förvånad när jag på Östermalm får höra att jag är så trevlig när jag endast enligt mig beter mig normalt. Är det för att andra beter sig som skåp alltså?
    Å andra sidan har jag blivit utskälld av en annan kund för att jag fick hjälp före henne. Jag bad om hjälp före henne, men men… så om det var normalbeteende där måste jag verka änglalik i jämförelse.

    Svara

     Har själv jobbat på Östermalm men tyckte ändå våra kunder var trevliga.

     Svara

    Thelins i Fältöversten?

    Svara

   Jobbade på hotell. Ägaren av ”Happy Socks” kom in och skällde ut mig för att hotellets restaurang inte var öppen (det var söndag och det stod tydligt på hemsidan att restaurangen var stängd då). Sen blev han otroligt arg över att alla restauranger förutom de i köpcentrerna var stängda. ”DET HÄR VAR INTE DET JAG HADE FÖRVÄNTAT MIG!!!”. Nehe synd för dig då. Sen frågade han om parkeringen på gatan utanför hotellet var gratis och när svarade ja sa han ”bra då kan min son sova i bilen inatt”.

   Svara

    Oj vilken outning 😂 så jävla märklig historia

    Svara

     Haha ja irrelevant att nämna företaget kanske. Men kan inte se dom där strumporna i en affär utan att bli påmind vilken otrevlig och spritt språngande galen grundare de har.

     Svara

    Hade han på sig sina Angry Socks den dagen? Hoppas du frågade.

    Svara

     Haha klockrent. Tyvärr var jag bara 20 år och blev väldigt skärrad över att han stod och skrek på mig 🙁

     Svara

   När jag precis hade gått ut gymnasiet arbetade jag på en snabbmatsrestaurang. En kvinna kommer fram och beställer mat. Går sedan till sin familj och börjar äta. Lite senare rusar hon och barnen ut ur restaurangen medan mannen i familjen kommer fram till kassalinjen och skriker och är fullständigt galen. Vi hade förgiftat honom med bacon och skulle brinna i helvetet. Han skrek att vi hade lagt på bacon på hans hamburgare för att jävlas. Men det var exakt den burgaren som frun hade beställt. Troligtvis missade hon att det var bacon på men vågade inte säga det till sin man och skyllde på tjejen i kassan. Han blir i alla fall helt jävla galen och sular hamburgaren i ansiktet på tjejen i kassan och tar sedan sin bricka och kastar in i köket så saker går sönder och pommes från brickan flyger åt alla håll. Sedan stormar han ut….

   Svara

    Gud, jag förstår att frun inte vågade säga att hon gjorde fel 😱

    Svara

     Gud? Allah, menar du väl?

     Svara

      Allah betyder Gud på arabiska …………..

      Svara

       Den här bloggen är inte arabisk.

       Svara

      Men orka

      Svara

    Oj! Du och 21:19 har ju mer eller mindre blivit vittnen till brott eller bristande föräldraförmåga. Stackars er och framförallt, stackars familjer. Sonen som kanske fick sova i bilen och frun och barnen som fick springa ut från restaurangen.

    Svara

   Jobbade på Arlanda på café rätt många år och fick ofta skäll för att flygen var försenade…

   Svara

    Så dumt! 😅

    Svara

   Alla kunder som tycker att man ska framföra deras åsikter till ledningen, när man jobbar inom en multinationell koncern..

   Svara

    HAHA asså den här, förstår inte att personerna tror att man har kontakt med toppcheferna!

    Svara

   Inte en historia från mitt jobb men från hemtjänsten hos min farfar som var där och städade och sedan duschade hemma hos honom. Hemtjänstpersonen frågade innan om han fick duscha, men ändå en konstig grej tycker jag att duscha hos sin kund.

   Svara

   Jobbade extra på ett ganska lyxigt hotell under gymnasietiden. Folk måste verkligen ta fram sina sjukaste sidor där. Så mycket knäppt / äckligt / kriminellt. Skulle gå med room service mat till ett rum, gästen hade preciserat att vi skulle knacka, men sen bara gå in med maten. Knackar, väntar, öppnar dörren och där ligger gästen spritt språngande naken på rygg på golvet med erektion. Bon appétit !

   Svara

  Vilken är den roligaste/sjukaste reality-serien. Kollat klart alla 90 days fiance nu och behöver fylla tomrummet med ytterligare något förskräckligt.

  Svara

   Housewifes of Beverly Hills! 🤩

   Svara

    Kanske de tidigare säsongerna men de senare är ju skärp. RHONY är den enda som håller måttet år efter år

    Svara

     Din smak betyder inte att de är sant för det!

     Svara

      Real housewives of potomac! KVALITÉ program

      Svara

      Tack för upplysningen!!! Jag har hittills gått genom livet och trott att så fort jag yttrade min åsikt om någonting så blev det per automatik alla andras åsikt också. Tur att det finns hjältar som dig som kan förklara världen <3

      Svara

       Jag noterade och integrerade direkt i mitt åsiktsregister.

       Svara

     Lever för RHONY! Min hemliga dröm är att få festa med Sonja!!!!!!

     Svara

      Haha jaa jag med!!

      Svara

   I love a mama’s boy, Discovery+ 😱

   Svara

    Haha det programmet är ju helt sjukt! Hur pallar flickvännerna vara så lugna?? Och hur kan de stanna?

    Svara

   Kanske svenska 90-day?? ”Älskar älskar inte” annars 600 lb life hehe

   Tröttnade lite på senaste säsongen av 90 day (säsong 8) och Natalies sätt att säga ”Majjjk” och hur Rebecca tjatar om sitt ”ex from Morocco”

   Svara

    Jeez, 600 lb life var to much even for me!

    Svara

   Darcy & Stacy…. skämskudde fram!

   Svara

    Vad är det för ett program? 😃

    Svara

   Jersey store!!! Bästa någonsin

   Svara

    En affär där man köper trikå?

    Svara

    Cabs are here!!

    Svara

    De första säsongerna av Geordie shore är ju också rätt underhållande

    Svara

   På Netflix ”tre fruar och en äkta man” om mormoner i polygama förhållanden som bor för sig själva vid ett berg i Utah

   Svara

   Sister wives! Finns också på Discovery +, massor med säsonger 🙂

   Svara

    Så ångestladdat! 😅

    Svara

     Varför?

     Svara

     Ja, mannen är så vidrig!

     Svara

   Första säsongerna av Vanderpump rules, innan deltagarna blivit för kända och rika.

   Svara

    Haha jaa, älskar!!

    Svara

   Naked Attraction är sjukt. Finns avsnitt på youtube.

   Svara

    Finns på discovery + nu också

    Svara

   90 days är precis min smak!
   Tittar också på Sister wives och my big beautiful life, finns på Discovery+. På Cmore har jag sett Love after Lockup.

   Svara

   Family Chantel!!

   Svara

    Love after lockup!!

    Svara

  Har varit naiv och inte trott att kändisar redigerar bilderna så mycket? Som den på Khloe kardashian som hon försöker få bort, det är ju en rätt stor skillnad.

  Svara

   Har du sett dem på Kim Kardashian? Dem hon grät över. Inte så smickrande om man jämför med hennes andra hårt retusherade.

   Svara

    Använd ”dom” om du inte vet när du ska använda de vs dem

    Svara

     Åh förlåt språkpolisen!
     Detta ska aldrig ske igen! 😱

     Svara

      Bra! 👍🏻

      Svara

       Tönt!

       Svara

        Anmäld!

        Svara

      Bra, ge dem svar på tal bara!

      Svara

     Dem. Dem. Dem. Dem. Dem. Dem hatar språkpoliser. Dem ville stava jos som jos på internet. Dem tycker om glass. Dem dem demdemdemdemdem.

     Alltså. Dem tycker du har noll liv.

     Svara

      Vad har gått fel i ditt liv?

      Svara

       Vi kan iaf konstatera att det verkar vara en del.

       Det här med ”dem” är märkligt. Man kan göra en jämförelse; Vissa har nån form av inbyggd navigator och brukar alltid hitta och andra kör alltid fel och behöver hjälp. Om man hade erbjudit dom som hittar lite sämre en gratis navigator så hade dom säkert blivit glada och tacksamma.
       Men, det här verkar inte gälla dessa ”dem”-människor. Trots att man erbjuder en gratis navigator(dom) så ska det fortsättas att svängas vänster när det ska svängas höger och tvärtom.
       Vad är problemet?! Det här med att ”jag retas bara” köper jag inte då det inte kan finnas så många lustigkurrar i ett och samma land, det är bara nån form av ursäkt dom har när det blivit fel.
       Har även svårt att tro att det handlar om att det i deras värld är något fel med att använda ”dom”.

       Nä, bara pandemin är över så åker dom upp på billiga-bordet på Kiviks marknad.

       Svara

    Vart kan man se de?

    Svara

   Ja det var rätt naivt. Finns också ett konto på IG där man ser gamla vs nya bilder på kändisar där man ser hur mycket de opererat sig

   Svara

    Vilket konto?

    Svara

    Men hur redigerar de ens? Det är ju bra gjort, sitter de själva och gör det? Måste ta massa tid haha

    Svara

     Det är ju typ deras jobb? Inte som de har massa annat att göra.

     Svara

      Dom har ju egna företag osv väl? Alltså smink- och klädföretag.

      Svara

    Googla ”Rebecca Stella före efter”!

    Svara

     🎃->👽

     Svara

      Hahahha, den jämförelsen var on point!

      Svara

   Undrar dock om det var en gammal bild, innan hennes operationer, eller tror ni det är en nytagen bild?

   Svara

    Finns en bild i samma bikini som är nytagen iallafall.

    Svara

  Vad tror vi om Mimi Höglins nya företag? Heres Home AB som ska bedriva utveckling, design, tillverkning och försäljning av inredning och andra accessoarer samt idka därmed förenlig verksamhet. Ger hon sig in i inredningsbranschen tro?

  https://www.allabolag.se/5593039778/handelser

  Svara

  Vilken svensk rockstjärna är det som åkt fast för sexuellt övergrepp mot barn? Fyfan jävla as.

  Svara

   Kolla på fb

   Svara

   Fd Sabaton.

   Svara

    Nej… seriöst….? Menar du allvar? 🤢 Detta har jag helt missat, läste lite kort nu men är det på allvar en person från Sabaton?
    Och 9 månaders fängelse…. det är ju fan ett skämt.

    Svara

     Ett jäkla skämt. 9 månader. 🤬🤬🤬

     Svara

     Han var med och grundade Sabaton och lämnade 2012. Sedan dess i Civil War, han fick sparken därifrån nyligen.

     Svara

   Män är rovdjur. Vidriga äckliga rovdjur.

   Svara

    Johanna Möller, Amani Madi, Christine Schürrer …

    Svara

     Ja faktiskt. Ibland kan man bortse från genus och konstatera att människor beter sig vidrigt.

     Svara

      Oftast män.

      Svara

     På varje kvinna som begått ett vidrigt brott går 1000 män. Fattar inte varför vi inte bara kan erkänna det.

     Svara

     Wow hela tre kvinnor kunde du räkna upp!

     Svara

      Från tre olika länder.

      Svara

    Och där kom det. Den obligatoriska manshataren i varje diskussion som generar män/kvinnor. Du kallar dig antagligen feminist också. Feminism är beundransvärt och om du nu kallar dig det har du fått ett och annat om bakfoten. Snälla, dra inte alla över en kant. Det finns både män och kvinnor som beter sig som svin, liksom män och kvinnor som alla borde ta efter. Det är på grund av såna som dig som debatten om feminism och jämställdhet inte tas på allvar.

    Svara

     Man måste se ur ett större perspektiv för att förstå. Och i det större perspektivet så är det nästan alltid män som våldtar, slåss och mördar. Pinsamt att som kvinna försvara detta ”men Johanna Möller då??”. Ja, på individnivå finns det självklart undantag, men vi pratar om strukturer och mönster.

     Svara

      Absolut, jag kan köpa att det är ett strukturellt problem, missförstå mig inte. Men att skriva nåt i stil med ”män är vidriga äckliga rovdjur” gör att ett sådant viktigt ämne inte tas på allvar. Frågan är mer komplex än så. Kan jag tycka i alla fall.

      Svara

       Jag tyckte det var en träffsäker kommentar som belyser problematiken.

       Svara

       Vad är det som är komplext?
       Sanningen är ju att män våldtar, misshandlar och mördar kvinnor och barn.

       Svara

     Jag är inte feminist, jag är manshatare.

     Svara

     *dra inte alla över en kam

     Svara

  Åh jag kan inte sluta äta godis! Det är så gott

  Svara

   Godis e gott, men käka aldrig knäck som kommer från Barsebäck.

   Svara

  Hur får man utskrivet ångestdämpande? Jag har sån ångest och har haft det varje dag i flera månader. Är rädd att om jag går till en psykolog så vill de göra en lång utvärdering av mig och jag behöver gå med ångesten ännu längre. Vad gör man?

  Svara

   Testa Kry eller annan digital variant.

   Svara

    Nej, testa inte Kry, de dränerar regionerna på pengar och gör att den riktiga sjukvården går än mer på knäna.

    Svara

   Boka tid med läkare på vårdcentral. De skriver ut läkemedel och kan skicka vidare remiss till psykolog. Har precis själv börjat med ssri mot depression och ångest, samt haft ett samtal med psykolog som läkaren bokade åt mig. Hoppas du hittar en lösning och kan må bättre snart. Stor kram!

   Svara

    Tack ❤️

    Svara

   Vad finns det för ångestdämpande som funkar ens? Har testat atarax, lergigan och sobril och inget funkar för mig.

   Svara

    Xanor

    Svara

     Tar du det endast vid behov?

     Svara

    Xanor :))

    Svara

     Haha, uppdaterade inte innan jag svarade. Fellow anonym

     Svara

     Tack, svårt att få utskrivet eller? Samt ger ökad tolerans så att man måste höja dosen? Tar du det vid behov endast?

     Svara

      Jag har ätit Xanor i sju år kontinuerligt. Äter låg dos och har aldrig behövt höja. Kan få svår ångest men har aldrig någonsin tagit en högre dos. Brukar meditera eller göra yoga istället i så fall. Läkare tjatar alltid om det gällande all beroendeframkallande medicin och jag känner bara: VISSA AV OSS kan faktiskt hantera medicin.

      Svara

       Tack för svar. Menar du vid behov eller dagligen? Vet att man behöver höja dosen eftersom man utvecklar tolerans. Tror heller inte man märker att det är beroendeframkallande förrän man försöker sluta…

       Svara

        Vid behov, skulle jag anta. Man tar inte medicin så fort man känner minsta obehag om man är ansvarsfull kring sin hälsa och sitt medicinbruk. Man tar dem när det är outhärdligt. Eftersom man somnar på många av dessa tabletter går det ju inte att dagligen kliva upp och ta en tablett.
        Har också använt både ångestdämpande och insomningstabletter vid behov utan att bli beroende. Inga problem under de dagar och perioder som en tablett inte är nödvändig.

        Svara

   Brukar nog snarare vara tvärt om att många är rätt.snabba att skriva ut medeciner medan du kan få vänta längre på en utredning. Pröva att ring din VC bara 🙂 eller om du tycker det är jobbigt kan man ofta boka tid direkt online via 1177 🙂

   Svara

   Släpp rädslan, de skriver hellre ut medicin än gör en utredning. Det är seriöst det lättaste som finns att få det utskrivet. Det är som om de får provision för varje patient.

   Svara

   Du slipper nog en lång utredning och får något ångestdämpande utskrivet direkt, möjligtvis att du blir erbjuden tio gånger hos psykolog/kurator på din vårdcentral.

   Som en anonym nämnde så är det väldigt lätt att få ångestdämpande utskrivet då det helt enkelt inte finns resurser till att erbjuda terapisamtal och dylikt. Köerna är långa och man skriker efter personal. Man ”tjänar” mer på tablettutskrivning.

   Stort lycka till! Jag hoppas att du får må bättre med tiden.

   Svara

   Husläkaren. Det ska inte vara några problem för dig att få det utskrivet.

   Svara

  Är det någon här som har beställt klänning från JJs House, Hebero eller dylikt som kan delge sina erfarenheter? Jag har hittat en klänning jag gillar men vet inte om man vågar beställa, det är en brudklänning så det rör sig ändå om 2000kr med tull osv. Men det är den enda klänningen jag fastnat för, har sökt över hela internet känns det som och varit i 3 brudklänningsbutiker så har tappat hoppet lite. Någon som är nöjd med sitt köp hos JJs House eller borde jag skrota den idén? Alla klänningar har ju fått typ 5 stjärnor, men man vet ju inte om det är legit…

  Om ni vet någon bra sida var man kan beställa brudklänning online får ni gärna dela med er av den också! 🙂 Har redan sökt på alla vanliga sidor som bubbleroom, nelly, ASOS, ellos, bonprix, booho.

  Svara

   Zaladno, na-kd och shein har jag också sökt igenom hehe..

   Svara

   Inte jag men min bästa vän beställde sin brudklänning därifrån. Superfin och hon var jättenöjd.
   Hon måttbeställde

   Svara

    Åh vad kul, det ger en ju lite hopp iallafall om man inte skulle hitta någon annan stans!

    Svara

     Beställde därifrån år 2014 och blev ganska nöjd. Måttbeställd. Behövde ändå sy om litegrann men generellt positivt överraskad. År 2019 beställde jag igen och blev inte nöjd. Är 34 i stl och deras minsta stl (ska vara xs) stämde inte alls med måtten den skulle representera. Alldeles för stor (som en M/L) och klänningen var inte så snygg i verkligheten. Den satt liksom inte fint på kroppen och ”kramade” den inte alls så fint som på bilden. Den kändes konstig, lite som om man själv skulle provat och sy en klänning.

     Ville bara dela med mig av min erfarenhet till dig. Det är ju ändå din brudklänning. 🙂

     Svara

   Stötta inte kinesiska sweatshops. Det finns i stort sett obegränsat med begagnade brudklänningar i olika Facebookgrupper, du hittar säkert något som passar!

   Svara

    Har du något tips på vilken Facebook-grupp man kan söka på? Har redan tittat på marketplace i orten och kringliggande orter. Även kollat Blocket 🙂

    Svara

     Bröllop köp sälj hyr & hela Sverige har 11 respektive 20 tusen medlemmar!

     Svara

      Tack ska kika! 🙂

      Svara

       Kolla tradera med!

       Svara

   Jag köpte min för typ 2000kr från brittiska Monsoon, var mkt nöjd. Ett tips är att kolla brittisk high street där det finns många som har bröllopskollektioner. Tipsar även om Newbie som nyss släppte en bröllopskollektion även för vuxna.

   Svara

   Jag beställde min brudklänning från JJs, jag var nöjd! Visade en närstående som är skräddare och han var impad. Om man inte har samma kroppsform som modellen på bilden så tycker jag det är viktigt att du kollar på bilder tagna av kunderna, har du tur är det någon som har liknande din kroppsform och då får du en känsla av om den kommer sitta bra eller inte. 🙂

   Svara

   Jag köpte min på Etsy av en sömmerska i New York som sydde för hand efter mina mått. Kändes mycket bättre än att köpa nåt där det säkert finns tveksamma omständigheter

   Svara

  POLIS!? 👮‍♀️👮👮‍♂️
  Kan inte ni som jobbar som poliser skriva vad ni tycker är för- och nackdelar med yrket (om det nu sitter några poliser här i tråden 😅). Jag är lite sugen på att söka utbildningen men vet inte till 100% om det kommer passa mig. Vill därför gärna höra för- och nackdelar.

  Svara

   Jag är mer på säksidan, men jag har varit med och förhindrat terrorattentat och på så sätt räddat massor med människors liv. Kan säga att jag sover gott om natten med den vetskapen.

   Svara

   Fördelar- underbara kollegor, älskar jobba treskift, man träffar mycket folk i alla delar av samhället. Man gör skillnad och kan känna sig stolt över att vilja hjälpa. Varierande jobb, man vet aldrig vad som händer.
   Nackdelar- skitlön. Men tyvärr är det väl så att man älskar jobbet så mycket att man nöjer sig.. Man jobbar även julnyår osv. Kommer inte på så mycket mer negativt 🤪

   Svara

   Skriv din mejl om du vill snacka vidare om det mer privat (:

   Svara

  Vill äta mer vegetariskt men är bedrövligt dålig på att laga mat och har ingen inspiration. Så, vegetariskt mat för nybörjare, några tips?

  Svara

   Bananer

   Svara

   Halloumiburgare! Byt ut köttet bara!

   Svara

   Kolla portionen under tian, enkla recept!

   Svara

   Coops halloumistroganoff

   Svara

   Ett enkelt sätt att övergå till vegetariskt är att laga det du brukar laga, men att bara byta ut köttingredienserna till veg alternativ. Man behöver inte göra det krångligare än så, till att börja med. Sen kan man avancera med rätter som är gjorda för att vara veg från början, om du fattar vad jag menar 🙂

   Svara

   ärtsoppa från en plastkorv

   Svara

   Några av mina vardagsfavoriter.

   Tofu, smakar inte särskilt mycket utan det brukar handla om att hitta vilken konsistens man gillar. Skivor = knaprig utanpå men mjuk inuti. Kuber, mer knapriga sidor med mjuk kärna. Riven = Tänk stekt bacon typ.
   Lägg i marinad (Tycker de till kyckling och fisk passar bra, men även de till kött). Skär antingen i små kuber eller riv, ner i marinaden tillsammans med tex svamp, minimajs, paprika eller vad du gillar. Stek tills tofun fått yta. Ät med ris.

   Pasta bolognese. Gör min vanliga köttfärssås fast med sojafärs. (sojafärs, svamp, lök, havregrädde, icas pizza sås ”tomater och örter”, chili, vitlök, basilika, salt och peppar). Såsen görs först och färsen hälls i i såsen och får koka klart till skillnad från köttfärs som steks först.

   Stekt ris med ägg eller tofu.

   Wook, köper de grönsaker jag vill ha i, vitlök, chili och antingen ägg eller tofu.

   Curryröra. Lika delar majonäs och havregrädde, tofu i kuber, salt och mango curry krydda efter smak. Äts i baguette med lite sallad och gurka eller till bakpotatis.

   Korv funkar också alltid. Gör du tex korvstroganoff så byt ut det mot vegokorv bara.

   Svara

   Linsgryta.

   Svara

   Testa färdig matkasse, typ Hello Fresh. Det har underlättat matlagningen för oss så jäkla mycket. Man får testa nya grejer, det är enkla recept att följa och man får exakt det man behöver för att laga rätten till de antal portioner man har valt. Jag är faktiskt supernöjd trots att jag var skeptisk 🙂

   Svara

   Hej, har ätit vegetariskt i över 25 år och aldrig jobbat efter principen ”byt ut köttet” och tycker de flesta av alla köttsubstitut-produkter är helt bedrövliga (samt att min kropp reagerar konstigt på de flesta).
   Det finns ju så många råvaror som är supergoda, fräscha och näringsrika. Nyckeln tycker jag är kok-/stektid + kryddning – skillnaden mellan en överkokt, slapp, smaklös broccoli och en krispig ugnsstekt eller perfekt wokad med stuns och smak är enorm!

   Mina standardrätter baseras ofta på någon form av gryn: ris, quinoa, matvete, hirs, bulgur, kasha etc + en gryta baserad antingen på tomatsås eller kokosmjölk (eller en blandning..!). Viktigt med alla gryn är att inte överkoka så att det blir gröt, tycker de flesta instruktioner ger alltför blött och kokt resultat, jag häller oftast av vattnet efter drygt halva angivna tiden och låter det ånga färdigt.

   Kör jag tomatbaserad gryta kryddar jag oftast med spiskummin, (rökt) paprika, koriander, chili, vitlök, ingefära + VIKTIGT: något sött (lite hackad torkad frukt/honung) + något surt (pressad citron eller lite vinäger) + något salt (buljong, soja etc) och steker alla kryddor i olja innan det blöta hälls i för att få fram smakerna. Steker också alltid grönsakerna i krydoljan innan tomatkross går i, mycket godare resultat än bara kokt.
   Kokosmjölkbaserat kryddar jag med chili, vitlök, ingefära, färsk koriander, lime. Som sagt också gott med gryta / sås med tomatkross och kokosmjölk blandat.

   Variationen är vilka grönsaker du kör i: morot, broccoli, bönor, kikärtor, blomkål + ibland lite tofu – och det viktiga är koktider så att allt har en läcker konsistens. Börjar alltid med att slänga i det med längst stektid (morot tex). Botanisera lite i grönsaksavdelningen, de flesta glömmer att använda alla goda (lokala) rotfrukter och kålsorter som finns, köp det som är säsong/billigt och gör supergod grönsakssoppa. Toppa med nån ”lyxigare” grönsak som sockerärtor.
   Annars ugnsstek stavar av rotfrukter + kikärtor som du ”masserat” med lite olja + örtkryddor, äter du ost kan du köra på riven parmesan på slutet.
   Lycka till!

   Svara

  Till er som inte får arbeta pga gravid i riskgrupp, har ni alla fått samma uppmaning att söka gravidpenning från försäkringskassan? Där det står att man får Max 80% av lönen? Detta hände mig, min chef skickade hem mig i v22 vilket jag inte hade räknat med. Bad om att bli förflyttad om det gick men tyvärr.
  Hade inte alls räknat med detta bortfall (tjänar en hel del ob som inte kommer räknas med) så undrar om fler har hamnat i samma sits? Vad gjorde ni?

  Svara

   Du ville inte gå hem alltså? Undrar för tror det hände en kollega till mig (är lärare). Får arbetsgivaren bestämma att man inte får jobba? Borde man inte få avgöra det själv?

   Svara

    Jag ville inte vara kvar på mitt jobb då jag är väldigt utsatt för Corona men jobbar för kommunen så tänkte om jag kunde göra något annat mer avskilt men fick inte. Jag fick inte vara kvar nej

    Svara

    Ja, chef kan skicka hem om den anställdes säkerhet ej kan garanteras. Man blir helt enkelt avstängd från arbetet , väldigt kort sagt.

    Svara

   Ja, gravidpenning, föräldrapenning och sjukpenning, allt sånt brukar va 80 procent av lönen.

   Svara

   Om du har regelbunden ob ska det räknas in i lönen sen typ 80%. Jag jobbade inom hemtjänst och fick fast lön + ob delat på 80.

   Svara

    Är det sant? :O

    Svara

    Oj, delat på 80?

    Svara

     Såklart ska det vara 80 % av det. Var lite trög. De räknar ut hur mycket ob man brukar ha. Tror min räknades på att min ob var 2’200kr månaden.

     Svara

   Det är maxtak på graviditetspenning och föräldrapenning. Det är baserat på din årsinkomst och då är ju din ob medräknad.

   Svara

   Låter konstigt att tvinga hem dig? du kan kräva att få jobba kvar på din arbetsplats. Dock kan du inte kräva omplacering om kommunen kollat upp möjlighet för detta
   men inte hittat något.
   Dock så är ju rekommendationen att efter v20 inte utsätta sig för möjlig exponering av viruset och du har då den fantastiska möjligheten att vara hemma med 80 % i lön för att skydda dig och ditt barn…..

   Svara

    I min kommun betalar kommunen kommunanställda full grundlön om man går hem på grund av graviditet efter v20. Så du behöver inte ens söka grav.penning.
    Något jag tycker är lite sjukt. Varför ska kommunskatten gå till det? Man får ju 80 % i statlig peng vid grav.penning. Nu betalar kommuninvånarna full grundlön för medarbetar som aktivt valt att bli gravida under en pågående pandemi. Räcker med gravpenning tycker jag.

    Svara

     Faktiskt…

     Svara

     En inkomstförlust på 20% kan ändå slå rätt hårt mot en familj som inte har så höga inkomster.

     Svara

  Ändå orättvist att sånt som anstränger ekomonin för oss ”vanliga” ger vanligtvis influencers bättre inkomst..

  Såsom skaffa barn, resa, renoveringar,flytta osv.
  Sånt ger dem fler följare, mer samarbeten osv..

  😜

  Svara

   Ändå skönt att vi vanlisar kan hålla på såna där gammalmodigheter som integritet och anonymitet.

   Svara

    Så sant!

    Svara

    Värdet av dessa:

    Anonymitet=marbodalkök
    Barnens integritet=lite twistshake och en Bugaboo

    Svara

  Någon mer som får lön i timmar?
  Har en så otroligt snål chef, vill helst sluta igår! 😭

  Svara

   Hur menar du? Timanställd? Nej, jag är fastanställd med månadslön men varit det för länge sen, rätt vanligt som ung.

   Svara

    Är fastanställd med timlön.

    Svara

     Jaha oj. Aldrig hört talas om.

     Svara

      Jag jobbar i butik och är fastanställd med timlön.

      Svara

       Åh ja då gäller det att ha koll så arbetsgivaren inte drar bort tid, antar jag. Stå på dig/er så att vederbörande inte försöker trolla bort tid ni har arbetat. Min man har visserligen månadslön, men hans arbetsgivare har personalmöten på lunchen och den enda ersättningen de får, är att företaget bjuder på maten. Tänk vad de tjänar på att inte betala ut kvalificerad övertid till alla anställda, eftersom de faktiskt arbetar mer än 40 timmar den veckan. Personalmöten ingår faktiskt också i arbetet, även om det inte är ren produktion.

       Svara

     Är väl rätt vanligt inom vissa yrken? Min man är fast anställd rörmokaren, han har alltid fått timlön.

     Svara

  Jag har en första dejt i morgon, han är vrålsnygg och jag är så nervös men han verkar supersnäll! Dör av uppspelthet!

  Svara

   Lyllos! 🥰
   Lycka till imorgon!

   Svara

    Tack 🥰

    Svara

   Blir det sex på första dejten?

   Svara

    Absolut inte. Det kommer inte hända innan jag verkligen litar på honom.

    Svara

     Munskydd på.

     Svara

   Hoppas allt går bra!

   Svara

  Jag pluggar till socionom och undrar om det är några barnutredare här ikväll☺️
  Hur upplever ni ert jobb? Vad är bra respektive dåligt? Tell me everything🥰

  Svara

   Otroligt krävande, måste i princip bli hårdhudad för att orka höra allt, mycket övertid, administration och många möten som inte handlar om att träffa klient, sällan ett tack får du men du kommer få det och när du får det så är det värt allt jobb. Kan du göra något positivt för en enda person så kan du se det som att du lyckats med ditt jobb 🙂

   Svara

   Jag! Valde socionomprogrammet för att jag ville jobba med och hjälpa utsatta barn…
   Jobbet präglas mycket mer av administration och typ att allt ska se rätt ut i den skriftliga utredningen. Så otroligt stor del av jobbet går åt till att göra saker ”bara för att”. Men visst, ibland så känner man faktiskt att man lyckas göra livet bättre för ett barn som varit med om en massa skit, och då är det jävligt fint.

   Svara

    Jobbar som utredare i socialtjänsten, dock inte med barnskydd. Administrationen och dokumentationen är ju jätteviktig för den enskildes rättssäkerhet och för att undvika situationer som med lilla hjärtat, till exempel. Det är viktigt att dokumentera och att kunna följa ärendets gång samt vilka grunder våra beslut vilar på. Annars finns risken att rätten upphäver våra beslut och barn måste bo med totalt olämpliga föräldrar.

    Svara

     Ja, givetvis är det viktigt. Men, det är en aspekt av yrket som många (inklusive mig själv) inte förutsåg skulle ta upp så extremt mycket tid och fokus. Jag trodde, naivt kanske, att rollen skulle präglas av mer handlingsutrymme och relationsskapande arbete. Som jag sa, visst finns dessa delar också och ibland blir det riktigt bra, men man måste nog vara förberedd på allt det andra också. Känner mig mer som en kontorsråtta vissa dagar än något annat.

     Svara

   Har jobbat som socialsekreterare med barn och unga i 10 år. Just nu mottag men mestadels utredning tidigare.
   Krävande jobb och visst är det en hel del dokumentation men med åren blir man mer effektiv avseende det samt hittar strategier för att inte behöva lägga riktigt lika mkt tid på det. Möten med familjer är kul och givande och lyckas man med konsten att vinna förtroende och få familjerna att känna att man vill väl så kan man göra stor skillnad.
   Absolut sämst är väl när pengar och budget sätter stopp för saker. Och att insatser till barn och unga så många ggr är bristfälliga oavsett om det är föräldrastöd, familjehem eller hvb.
   Bra löneutveckling och kollegor även om det är lite tröttsamt att nyexade kommer och går. Ofta bra möjligheter till kompetensutveckling.
   Under åren jag jobbat har både introduktion och arbetsbelastning blivit bättre. Folk gnäller dock konstant på mkt att göra men enligt mig är det typ lagom.

   Svara

    Oj vilken bra beskrivning av arbetet som utredare i socialtjänsten! Håller med till punkt och pricka, även om jag inte jobbar med barnskydd. Har engagerat mig fackligt och i alla fall nu upplevt att arbetsgivaren lyssnar. Att gnälla och uppleva hög belastning är kanske oundvikligt, med tanke på arbetets karaktär. Det är inte så mycket mängden jobb även om det är så det känns när man är mitt i det.

    Vårt arbete går ut på att inte behövas. Att stärka människors egen förmåga och självständighet. Kompensera där den egna förmågan inte räcker till. Det är bitvis tungt men också givande 😊

    Svara

  Gabjossan SÅ VULGÄR!! Min guilty pleasure att följa! Visar upp buttplugs, sexleksaker på nattduksbordet, kan inte somna utan orgasm, gillar det hårt i sängen osv osv. Förstår inte nödvändigheten i att svara på alla dessa vulgära frågor hon får, säkert från gubbar också. Och ja, man kan separera sig själv som person från sin mammaroll, men får ont i magen av tanken att hennes barn ska läsa detta på nätet när de blir äldre. Eller hennes framtida kunder när hon blir mäklare. Dagens influencers tänker inte på att ingenting försvinner helt från nätet, inget konsekvenstänk

  Svara

   Säkert ett sätt att kompensera för att hon har varit med någon länge, som bara sett henne som ett ligg och inget annat.

   Svara

   Det jag tänkte på i hennes senaste inlägg var den där killen hon hade träffat ”såå länge” som hon inte var intresserad av länge… hur länge kan det vara? Hon skilde sig för 1,5 år sen…

   Svara

    Min teori är att hennes ex gjorde slut för att han inte pallade med henne, hon hittar en ny snabbt för att hon inte kan bekräfta sig själv. Utöver den nya killen som enligt henne är en douchbag dejtar hon några som hon inte är intresserad av.

    Svara

    Gillar stt hon skrev hur han bara ville ha henne pga sjukt bra sex och inget annat! Asså va?! Dina BARN kommer kunna läsa detta en dag

    Svara

     Haha eller hur, en känga till den killen och en hint till alla nya potentiella killar 😂

     Svara

     Dessutom, sex är sex liksom. Inte orkar man vara med någon bara pga sex.

     Svara

   Varför skulle hennes barn sätta sig och läsa igenom sin mammas blogg om 15 år? Om den ens finns kvar liksom.

   Svara

    Ja, eller barnens mammor som varit i samma ålder som henne osvosv. Klart set aldrig försvinner, min gamla blogg från gymnasiet

    Svara

     Finns kvar, tacka gud jag hade alter ego och aldrig använt mitt riktiga namn. Och då skrev jag inte ens något vulgärt. Hon skriver om hårda tag i sängen, bilder på HENNES sexleksaker osv och menar fortfarande det är skillnad på personlig och privat. Att det inte ska vara tabubelagt, men snälla vad är syftet/är det rätt forum ens?

     Svara

      Ja och varför skulle hennes barn läsa igenom hennes blogg? Tvivlar på att det kommer hända så du behöver inte ha ont i magen i onödan.

      Svara

      Kan du int att ta bort den eller sätta.lösen på den bara? 🙂 Jag hade också en massa bloggar i högstadiet. Dock brukade jag klicka i att de ej skulle vara synliga från sökmotor..

      Svara

    Nej men deras kompisar såklart

    Svara

     Ja precis, och om de inte informerar barnen om vad som står där, kommer de säkert att prata om det med varandra. Nej alltså här tycker jag nog också att det blir konstigt. Jag skulle aldrig känna mig bekväm med att mina barn kunde få reda på så intim information om mig.

     Svara

    Om 15 år 🤦‍♀️ Hennes son är väl typ 6? Om 2-3 år kommer han kunna läsa, hans klasskompisar kommer säkert räkna ut vem hans mamma är och leta upp bloggen. Barn tycker sånt där är otroligt spännande. Jag har en nioårig brorsdotter som har stenkoll på influencers och bloggare.

    Svara

     Du tror att det första man gör som 9 åring är att läsa igenom ens kompis mammas gamla blogginlägg? Nej.

     Svara

      Haha klart de gör, vet inte hur gammal du är men jobbar med barn och får hela tiden frågor om vad mitt fullständiga namn är och om jag har sociala medier osv. Den här generationen är ju uppväxt med en skärm framför näsan!

      Svara

      Det tror jag absolut kan hända. Låt säga att ett av hennes barns kompisar får nys om att mamman har en blogg, nog kommer de att googla. Speciellt om det är sex inblandat.
      Kommer ihåg när vi gick i mellanstadiet, var ca 10 år. Då gick det ett rykte att klassens populära kille skulle få ett småsyskon (vilket stämde), och tro fan att killarna gick på om att hans föräldrar hade legat, annars hade det inte blivit ett småsyskon. Kommer så väl ihåg hur röd han blev, hur jobbigt han tyckte det var och hur upprörd det gjorde honom varje gång killarna ”skojade/retades” att hans föräldrar hade haft sex. Kan bara föreställa mig hur det hade varit om de hade all den information som gabriella har lagt upp på sin blogg 😳

      Svara

      Jo det händer. Vet en 8-9 åring som blev mobbad för det hans mamma skrev. Helst om hennes sexliv. Roligt för barnet att få höra sånt i skolan.
      Och barnet fick nog höra en massa annat med (hon sparade inte på orden om någon) och eftersom hon bodde i ett litet samhälle kände de flesta lärarna till den där bloggen. Även på förskolan hade hon barn, och det var samma där.

      Svara

   Vidrigt! Alltså varför skulle folk vilka veta att hon har en buttplugg med en diamant längst ut inkörd där bak?? hennes grannar ser säker bara en vandrande buttplugg när dem ser henne.. blä! Blänker fint där bak när hon böjer sig ner med sin extremt borta klänning.. grannfruarna är säkert nöjd med sin granne…

   Svara

  Finns det fler här som är lite missnöjda med sitt förflutna? Jag känner inte att jag levt ”som man bör”. Jag är uppvuxen på en liten ort med väldigt överbeskyddande föräldrar och har inte levt det där spännande unga livet om ni förstår vad jag menar. Jag har inte varit utomlands med någon kompis, inte haft någon one night stand, varit på krogen typ en gång i hela mitt liv. Har stannat alldeles för länge i dåliga relationer eller på jobb som jag egentligen inte har trivts med, har knappt rest osv. Jag fattar inte vad jag gjorde med min ungdom?! Idag är jag 35 och har ett bra liv men kan sörja livet jag aldrig fick eller tog. Detta plågar mig seriöst en hel del när jag tänker på det…

  Svara

   Förstår hur du menar men det är väl inte försent? Lev som du vill leva. och ta igen det! (Efter corona).

   Svara

    En del saker tänker jag att jag kan ta igen efter corona, typ resor och dylikt. Men mycket kan jag inte ta igen, är gift så ragga på krogen går ju bort haha. Jobba utomlands och liknande drömmar går inte länge när man har hus och räkningar. Gå ut och dansa på borden får jag nog göra själv isf för alla vänner har småbarn och är trötta. Jag kanske ser på livet på fel sätt men det känns som att en del chanser bara finns när man är ung och obunden…

    Svara

     Man kan hyra ut huset och jobba utomlands om man verkligen vill. Ska jag göra i framtiden. Hitta nya vänner att festa med sen! Lättare sagt än gjort men man får försöka.
     Jag tänker att man kan inte göra om saker eller gå tillbaka i tiden så det är egentligen onödigt att ångra saker. Också kanske lättare sagt än gjort om man inte är lagd åt det hållet. Men vi har ju bara nu och förhoppningsvis framtiden. Man får försöka göra det bästa av det och bli lycklig.

     Svara

     Det kunde ha varit jag som skrev detta…
     Förstår dig helt!

     Svara

     Jag lade också tio år av min ungdom på en relation som inte var bra för mig. Jag mådde dåligt och var deprimerad, hade ångest stor del av tiden mellan 18 och 30 år. Det tog ett tag att komma över och förlåta mig själv för att jag inte var så äventyrlig som jag kunde varit. Men även om mitt liv hade sett Anno ut, hade jag nog inte varit så äventyrlig som många andra var i den åldern. Och det är också ok 😊 sån är jag och det är också värt att tycka om! Dessutom inser jag nu när jag är 40+, att det är roligare att vara där jag nu är, än mellan 20 och 30. Jag har fått mer skinn på näsan och är inte samma grubblare som jag var förut. När barnen blir äldre ökar möjligheterna att göra saker för sig själv. Ja man blir nästan tvungen eftersom barnen inte vill vara med föräldrarna hela tiden. Det kommer med andra ord inte alltid att kännas så här för dig. Börja med att förlåta dig själv – eller acceptera – att du gjort de val du gjort hittills. Och tyck om dig själv som den du är! Tänk framåt och var den du vill vara nu. Du närmar dig 40, du kommer mer och mer att inse att din livserfarenhet är till fördel i de flesta situationer 😊

     Svara

   Jag har haft en liknande uppväxt men jag blev rebellisk och upprorisk. Som jag ångrar min destruktivitet och alla äckliga ONS. Skulle göra vad som helst för att få allt äckligt sex ogjort, men jag får leva med ångern och ångesten. Det är helt klart överskattat med ons, och de flesta random ligg är helt värdelösa, så var glad att du slipper ha ett äckligt baggage.

   Svara

    Det var ett bra perspektiv faktiskt!

    Svara

   Jag förstår känslan precis. Men eftersom du omöjligen kan förändra det förflutna – hur kan du leva idag på ett sätt som du om ytterligare 10-15 år kan se tillbaka på och vara stolt över? Det behöver inte röra sig om massa ONS om det inte är det du vill, eller om du är i en relation nu. Att upptäcka något nytt, resa, plugga osv. kan du göra som 35-åring också.

   Svara

    Vad skönt att man inte är ensam om att känna så! Jag kan genuint bli ledsen när man hör vänner berätta om alla saker de gjorde under sin vilda ungdom, backpackresor och kärleksaffärer… Själv pluggade jag. Och jobbade. Men visst har du rätt i att jag kan göra en förändring nu!

    Svara

   Jag tänker såhär, att valen du gjorde i livet var det som var rätt för dig vid den tidpunkten. De allra flesta ser tillbaka på sina liv och funderar över det man inte gjorde/ valde, det är inte konstigt. Men det är bra att du reflekterar och kan nu framåt (om du vill) göra lite av det du känner att du vill testa/ inte gjort tidigare. Det är inte försent att bryta vanor och testa nya saker ❤️

   Svara

    Tack! Det där behövde jag höra! ❤❤❤

    Svara

   Tror du att du hade velat det då, eller fanns det en orsak till att det aldrig blev så? Jag har raggat lite på krogen, haft några one night stand och gått ut på nattklubb som ung vuxen. Och det är alla tre på min topp tio lista över otrevliga/ tråkiga grejer….. Tycker inte ens om att ha sex med folk jag inte känner väl, engångsligg hade jag skippat helt om jag fick leva om mitt liv. Gick ofta med ut och festadefast jag tyckte det var dötråkigt för att jag var rädd att ångra mig när jag blev äldre annars, men hade jag levt igen hade jag nog bara gjort det jag ville i stunden. Dvs stannat hemma :p

   Svara

   Jag har gjort massor, men det enda jag är nöjd med när jag ser tillbaka är att ha bott utomlands, utbildat mig och skaffat barn.
   Allt festande och alla oseriösa killar gav mig noll och ingenting. Jo, några galna minnen med vänner kanske, men inte mer än så.

   Svara

  Jag och sambon är på husletarjakt. Mitt första hus! Hittade äntligen ett som kändes helt perfekt, bokade visning och nu blev visningen inställd pga att huset är sålt. Hur vanligt är det? Mäklaren menade på att det skett en privat uppgörelse. Ska man behöva kontakta säljaren privat för att inte missa chansen när perfekta huset dyker upp?

  Svara

   En säljare är fri att sälja till vem den vill, det behöver inte vara visning först.

   Svara

   Man kan försöka få till en förhandsvisning, vi köpte vårt radhus så. Är inte jätteovanligt.

   Svara

    Tack för svar! Ska göra det nästa gång.

    Svara

   Vet inte hur det är där du letar, men i Malmö är det helt galet just nu, lägenheter säljs ibland innan de ens är fotograferade, många mäklare svarar inte ens på mail där man ber om visningar om man inte lägger ett bud etc. Hittar ni något ni gillar, ring mäklaren och be om en privat visning asap!!

   Svara

    Galet! Vi söker något på landsbygden, hoppas det är mindre galet 🙄 Tack för svar!

    Svara

     Lycka till! När vi hade letat i ca 8 månader (aktivt, la kanske 1-2 h per dag på att kolla mäklares hemsidor mm) kändes det hopplöst. Men tillslut hittade vi lägenheten som var perfekt för oss! Lyckan!

     Svara

   Jag är. La mina bästa år (20-26) på en destruktiv relation med en kontrollerande man. Är glad att jag nu är fri från honom men åren får jag ju inte tillbaka.

   Svara

    Denna kommentar hamnade fel! Skulle till inlägget ovan…

    Svara

   Ja. Framförallt nu när marknaden är het.

   Svara

   Ja. Boka före. Framförallt nu när marknaden är het.

   Svara

   Det är ganska vanligt. Ofta handlar det också om någon som ger ett rejält bud över utgångspriset för att säljarna ska ta bort det och våga gå miste om budgivning.
   Det var väldigt frustrerande för oss som ovana förstagångsköpare med begränsad budget.

   Svara

    Ja! Man har ju inte riktigt koll 🙈 Störiga är att vi hade kunnat lägga ett rejält högre bud på just denna.

    Svara

    Klart det finns en risk. Problemet är ju att man inte vet när en dipp kommer och det är ju inget alternativ att bo på gatan tills dess, inte för mig i alla fall.

    Svara

   Man kan ju också prata med de lokala mäklarfirmorna om vad man letat efter. Vi sålde precis vår lght utan att annonsera eller något. Vi var öppna med mäklarn att vi ville ha en snabb affär gärna ingen öppenvisning och hon hade redan någon som hon visste letade lght i vårt område. Pratade med mäklarna, skrev kontrakt 4 dagar senare.

   Svara

  Tankar om influensers som poserar i string?
  Första tanken hos mig för mig är: Synd trodde inte du behövde sånt för framgång…

  Självklart är det bra att tycka om sin kropp!

  Men finns en tjej som verkligen har tappat det efter hon gjorde slut med sin senaste kille. Hoppas att hon mår bra? Någon som vet?

  Svara

   Ja, hon mår jättebra!

   Svara

   Vem syftar du på?

   Svara

    Ingen vet.

    Svara

  Äre bara jag eller har Bianca gjort sina bröst? Hon var borta från yt en månad och nu är de avsevärt mycket större och helt annan form. Självfallet får hon göra vad hon vill med sin kropp men undrar bara om det är någon mer som reagerat?

  Svara

   Japp det har hon, alla vet.

   Svara

   Ja det har hon! Förstår att hon inte orkar berätta det pga hatstormen som kommer följa, men tycker ändå det är lite underligt att hon visar upp resultatet så tydligt nu så att alla fattar ändå? Då hade hon ju lika gärna kunnat berätta liksom, eftersom precis alla fattar ändå

   Svara

    Varför ska hon berätta om alla redan vet?

    Svara

     Om hon inte skäms att berätta hur morsan kom in medan hennes pojkvän gick ner på henne skäms hon nog inte för detta heller på något sätt. Kanske t.o.m något som filmats för Wahlgrens värld som hon kommer kommentera på först vid sändning

     Svara

    Varför ska hon berätta? Är det hennes skyldighet att göra det menar du?

    Svara

     Nej? Men bara för att man inte är skyldig att göra något betyder det inte att det kanske är en bra grej att göra

     Svara

   Jag är helt säker på att detta kommer dokumenteras på Wahlgrens Värld, tro mig: hon har gått ut med vidrigare/pinsammare saker&händelser i hennes och hennes f.d parterns liv än en fjuttig boob job. Hon kommer prata om det sä fort det sänts, likt aborten

   Svara

  Måste bara dela med mig om dagens totala kaos.
  07.40: Tandläkaren, lagat hål och ont resten av dagen. Skippade frukost för att inte ha matrester i tänderna.
  08.40: Kommer till jobbet för första gånger på flera veckor (hemarbete just nu) men nyckelkortet har lagt av så kan inte komma in.
  9:00. Är inne på jobbet men måste vid lunch åka hem för att en kollega ska komma och vi får bara vara 1 i rummet. Missar lunchen för ett möte som drar ut på tiden.
  12.40. Kommer hem sent och ska slänga i mig mat.
  12.41. Öppnar dörren och det luktar bajs. Mycket bajs. Möter hunden (som varit ensam ca 1h då min man åkte till jobbet) och som bajsat ner allt. Hallen, mattan, sovrummet, i sängen, på kläderna på golvet… Sen köper hunden och har trosor med binda i. Bajset ligger som i en blöja och har vällt ut och runnit på sidorna. Om 19 min är nästa möte.
  12:42. Ut med hunden ur lägenheten så hon får bajsa.
  12:44. In med hunden i duschen. Skölj av och hundschampoo på det intorkade bajset.
  12:52. Plockar ihop allt som det kommit bajs på och slänger in i duschen. Täcket, min mans kläder och hundens äckeltrosa.
  12.55: Måste starta jobbdatorn. Stänger in mig i det enda bajsfria rummet och öppnar mötet.
  16.35. Sista mötet klart (ingen rast och alla möten tog maximal tid). Huvudet dunkar av huvudvärk orsakad av tandvärk, stress och doften.
  16.36. Öppnar dörren och möts av lukten. Gråter lite.
  16.37. Börjar skrapa bort bajs från golvet. Går på med spray och torkar alla golv efter att klumparna är borta.
  17.10. Vill ta en varm dusch för att få bort huvudvärken, men i duschen är det så mycket bajs. Börjar skölja av allt och det är så mycket klumpar. Doften i kombination med huvudvärk får mig att skaka.
  17:25. In med allt i tvättmaskinen. Så glad över att vi köpt tvättmaskin och inte behöver ta mig till tvättstugan.
  17.30. Desinfekterar mig själv. Tar av mig allt. Ger hunden mat. Tar en 1g Alvedon.
  17.35. Hämtar helgens kvarvarande chips, kakor och en energidryck.
  17.36: Ställer mig i duschen med riktigt varmt vatten. Äter och dricker min snacks för att känna mig som en människa igen.

  Svara

   Låter som en riktig skitdag …

   (pun intended)

   Svara

   Mest välförtjänta snackset jag hört!
   Blev påmind om en skitdag för länge sedan. Satt och åt lunch när jag satte i halsen och en liten benflisa från kycklingen fastnade i luftröret… Hade lite svårt att andas så åkte till akuten för att få flisan bortpillad. Fick sitta ett par timmar med minimal andning för det gjorde mer och mer ont. Till slut blev det min tur och när läkaren stoppade ner endoskopet kaskadkräktes jag på både henne och mig själv. Hon fick iaf bort flisan och jag kunde åka hem. Kommunalt, i kräksiga kläder. Tur de i alla fall var svarta så att fläckarna inte syntes. Kom hem helt slut och slängde in alla kläder i tvättmaskinen och startade en tvätt. Rätt vad det är går strömmen! Jag orkade inte bry mig utan borstade tänderna i mörkret och gick och la mig för natten. Kom ihåg kläderna i tvättmaskinen och gick upp för att ta ut dem. Bara att maskinen var full av vatten eftersom strömmen hade gått mitt i cykeln. Så när jag öppnade luckan flödade kallt tvättvatten ut över mina fötter och hela badrumsgolvet. Jag var så trött att jag inte ens blev arg utan lassade in tvätten i badkaret, svepte ner vattnet i golvbrunnen, torkade fötterna och gick och la mig och sov i typ 16 timmar. Slut.

   Svara

   Åt du chipsen i duschen?

   Svara

    Absolut. En skål med chips utanför duschen och en energidryck på duschhyllan.

    Svara

   gud jag ska aldrig skaffa hund o_O

   Svara

   Fy fan. ska aldrig skaffa hund!

   Svara

   Men hur mår hunden???

   Svara

    Oförtjänt bra. Ville bara ut och leka och bajsa lite till när jag kom hem. När jag kröp och skrapa bajs från golvet tyckte hon att vi skulle leka. Har ju arbetat hemifrån ett par månader utan några bajsincidenter. Hundar kanske också kan ha mensmage.

    Svara

   Det var ”men i duschen är det så mycket bajs” som gjorde det för mig 😂😂😂 förlåt men så kul! (Too soon säkert för dig). Varför hade hunden trosor/binda/blöja? Löper? Varför hade den bajsat så mycket??

   Svara

  Jag ångrar något djupt som jag inte kan fixa, åtgärda eller reparera. Har ni några tips för att hantera dylika saker psykiskt? Går under…

  Svara

   Acceptera

   Svara

   Bikt. Nej, jag skojar inte.

   Svara

   Förlåt dig själv.

   Svara

   Lättare att ge råd om du säger vad det är du ångrar. Du är ju ändå anonym.

   Svara

  Nån som har sett ”Persona non grata”? Kan inte säga att jag saknar äcklet.

  Svara

   Ja. Han verkar ju ännu sjukare än vad jag hade trott.

   Svara

   Såg den. Tyckte, trots allt, att frågeställningen om hur man går vidare efter en anklagelse är viktig. Jag tror verkligen inte att kvinnor generellt ljuger om våldtäkt, men ändå. Fattar ändå på ett generellt plan att det är oerhört svårt att ta sig vidare från en anklagelse om brott när det inte ens finns en dom att ta ställning till.

   Svara

    Fast det verkar ju inte jättesvårt för de 999 av 1000 män som aldrig döms för sexuella övergrepp att ”gå vidare”…

    Svara

     Du menar de som inte blir anklagade publikt?

     Svara

    Måste vara sjukt jobbigt för hans tjej.

    Svara

     Verkligen!

     Svara

     Ja, att hon kan fortsätta leva med honom är helt otroligt. Men kärlek är ju inte alltid logisk.

     Svara

      Det kommer inte att vara.

      Svara

   Jag började med när det i början dök upp en text som förklarade att programmet ”visar Sorans perspektiv” eller något liknande kände jag liksom att det får vara. Har dock sett klipp och läst några artiklar, tycker det är galet att SVT sänder det. Det är ju ändå public service finansierat av skattepengar med uppdrag att vara sakliga och oberoende och först satte de in ett extra UG efter säsongsavslutning för att Virtanen skulle få gråta ut, sen direktsände de Lambertz presskonferens och nu det här. WTF, tycker det börjar bli lite väl mkt Fox News över SVT.

   Svara

    Tycker nästan det var bra att SvT sände den just för att det skapar debatt kring ämnet. När kvinnan som anmälde Julian Assange gick på intervjuer (den med Carina bergfeldt framförallt) och nu släppt en bok kom det också kritik. Samma situation där att ärendet blev nerlagt, blev ingen dom. Intressant ämne att diskutera iaf men känner att diskussionen aldrig kommer någon vart. Om två veckor kommer det här inte diskuteras längre tills nästa metoo program (SVT har ännu en till på gång men med kvinnor) och då kommer säkert några säga att den är extremt vinklad också.

    Har dock inte sett programmet utan bara ett kort klipp. Bra att programmet anmäls så om det finns felaktigheter så kan SVT ta till sig dem.

    Svara

   Såg den idag, förstår ingenting..Känns ju inte som han direkt påstod som han var helt oskyldig heller? Blev bara så förvirrad

   Svara

    Såg den också idag.
    Han erkänner att han utnyttjat människor (använt för egen njutning utan tanke på andras känslor) men inte att han gjort något brottsligt. Verkade ha väldigt stort bekräftelsebehov eller sexmissbruk.

    Svara

  Vilka märken tycker ni har grym kvalitet? Har gjort slut med fast fashion och ska börja investera i hållbara kvalitetsplagg istället. Vad har ni för tips?

  Svara

   Uniqlos kashmirtröjor är både prisvärda och jättebra

   Svara

    Ja Uniqlo! ❤

    Svara

   Jag gillar Soft goat, Filippa K, Tommy Hilfiger, French Connection 😊

   Svara

   Jag älskar Hunkydory, Filippa K och Samsoe&Samsoe ☺️

   Svara

   Köper typ allt allt allt second hand. Mycket tradera. Stirrar mig inte blind på märken utan kollar även på materialet i plaggen.

   Svara

   Soft goat, Filippa K och Levis (jeans), MEN skulle säga att materialet säger en hel del om plaggets kvalitet. Naturliga material håller bättre i längden.

   Svara

  Inbjudna till AR, Anonyma Rättshaverister: Hmm, Cissi Wallin.

  Inbjuden till AWTMH, Anonyma White Trash Med Hundar: Unni.

  Inbjudna till ALUF, Anonyma Lögnare Utan Framtid: Isabella Löwengrip, Anna Book.

  Ni är så välkomna. Det finns möjlighet att deltaga i flera grupper. Kontakta kansliet för mer information.

  Svara

   Så tramsigt.

   Svara

  AIRFRYER! Jag efterlyser er som haft er länge och fortfarande använder den regelbundet och fortfarande tipsar om den, att det är ett bra köp! Funderar på att slå till på en men då får det bli en av de största pga stor familj, så vill inte slösa pengar om den inte kommer användas! Tack på förhand!!!

  Svara

   Används veckovis. Framförallt av mig som inte var drivande i inköpet. Förutom pommes (som är självklart) använder jag den till: vaxbönor (sjukt gott istället för snacks), värma frysta bullar, värma tidigare tillagade korvar och dylikt, bönbiffar, nuggets….
   Tror min man köpte för 1000kr och den har varit värd det!

   Svara

   Använder minst två gånger i veckan och haft den i flera år. Helt klart värt!

   Svara

   Den är jättebra men lite jobbig att plocka fram och sedan diska, sån är jag. Kycklinglårfile blir mums i den!

   Svara

   Vi har haft vår i tre år. Används dagligen som hyllvärmare i förrådet. Aldrig uppbackad ur lådan. Osäker på om vi någonsin skulle kunna fylla tomrummet i förrådet så den får förbli en högt värderad medlem av familjen

   Svara

   Köp en riktig fritös istället.

   Svara

  Vi bokade förhandsvisning och la ett bud innan den ordinarie visningen. Säljarna var nöjda och vi fick köpa! Innan det hade vi varit med på flera budgivningar

  Svara

   Skulle som svar högre upp🤦🏼‍♀️

   Svara

  Åh. Känns som alla i min närhet är gravida nu. Har sån sjuk barnlängtan. Ville bara säga det.

  Svara

   Jag med, och många med oss <3 Du är inte ensam i din längtan, men det gör den såklart inte mer uthärdlig

   Svara

    Tack, känns ändå lite bättre att man inte är ensam <3

    Svara

   OK.
   Skaffa barn då.

   Jag har ingen barnlängtan överhuvudtaget.

   Svara

    Du verkar vara en trevlig person.

    Svara

    Det är okej det också. Ha en fin kväll 🙂

    Svara

    Skönt! Inte jag heller ❤️

    Svara

     Det är ju jättebra att inte alla har barnlängtan! Om det håller i sig, tänker jag att det är bra att sterilisera sig. I alla fall om ni lever i en fast relation och inte behöver hormoner för att exempelvis minska blödningar.

     Svara

   Det är helt okej att känna så. Jobbat med en lärare som sa nåt smart till alla elever: det är okej att vara avundsjuk, det betyder bara att man vill ha det någon annan har. MEN man ska inte vara missunnsam för det finns ingen mening med att önska att andra inte får ha det du vill ha.
   Tog ut min p-stav 2013 och för oss blev det tydligen inga barn, vilket såklart känns förjävligt. Men, livet blir inte bättre om jag tycker jag förtjänar barn mer än vad andra gör. Hamnar man i ett läge där man helt enkelt inte kommer kunna få barn så kommer livet kunna gå vidare ändå.

   Svara

    Åh vilka visdomsord. Jag suger åt mig. Kärlek till dig och din fantastiska inställning till livet.

    Svara

   Jag med ❤️

   Svara

   Konstiga människor. Var glad att du inte är som dem.

   Svara

  Jag sitter och funderar över Ninasrader, hon åkte ned till Göteborg och skulle stanna länge , till maj, med förklaringen att hon skulle jobba med Göteborg Horse Show (har hon gjort förr så inget konstigt), men GHS blev inställd för flera veckor sedan och hon är kvar, känns som jobbet var ett svepskäl från början?

  Svara

   Hon var väl egentligen bara sugen på en tur till västkusten men använde GHS som ursäkt för att inte få en kritikstorm efter sig 🙂

   Svara

    Ja jag tänker likadant, det blev ju himla grinigt sist hon fick kritik för resor under Corona, kommentarsfältet har varit stängt sen dess…

    Svara

     Ja och nu åkte hon ju dessutom när corona härjade PLUS EHV-1. Nog för att det egentligen inte är förhöjd risk av det senare mer än vad det brukar såhär års men ändå. Hade kommentarsfältet varit öppet hade folk rage:at loss 😅

     Svara

   Alltså huuuuuur många kommentarer ska du göra om Nina?

   Svara

    Jag? Det är första gången jag kommenterar om det men såg att det var nån som hade tagit upp henne innan och då började jag tänka jag med. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Hahah hur många gånger ska du tro att det är samma person som skriver om Nina?? Inse att hon är intressant i fleras ögon.

     Svara

  Svara

  Någon här som fått Corona två gånger? Väntar på resultat från nytt test. Var sjuk i augusti. Nu har jag samma symtom som sist.

  Svara

   Har en kompis som precis haft det för andra gången och har vårdat en patient som legat inne på IVA i två omgångar för covid. Så det är möjligt tyvärr, krya på dig!

   Svara

  Maddox eller Maverick som namn till vår son? Vi har också funderat på Mason men det känns lite för vanligt 🧐

  Svara

   Är ni amerikanska?

   Svara

    Nej men vi är väldigt förtjusta i amerikansk kultur.

    Svara

     Maddox om ni vill ha den rätta 16 and pregnant-känslan, annars typ Jeremy

     Svara

   Förslag på ovanliga namn i samma stil:
   Maddog
   Magseck
   Malign
   Maggot
   Mögman
   Masturb
   Magmun

   Svara

    😂😂😂 mögman 😂😂😭😭😭

    Svara

    Glöm inte Malekai.

    Svara

    Alltså, jag vet att förslagen kanske var lite elaka, men jag skrattar så jag gråter här 😂

    Svara

    Maggot är ju de där äckliga larverna man matar ödlor med.

    Svara

     Alla namnen ”är” ju (mindre smickrande) saker. Men ja, fluglarv.

     Svara

   Tänker att ni får vara beredda på att folk kommer uttala namnen på svenska och att det inte låter lika fint då.

   Svara

    Nej, det är klart – tjusigare med uttalet:

    mad•əks

    ma•ve•uhk

    mei•sn

    Eller, jag vet! Stava fonetiskt för superduperunikt!

    Svara

     ”Vår son heter ma•ve•uhk – helt unikt, ensam i Sverige om det!”

     Svara

   Inget av det såvida ni inte har en koppling till USA.

   Svara

   Nä… Inget. Lite trashigt i min mening.

   Svara

   Snälla, inget av dem! Pinsamt.

   Svara

    Varför är det pinsamt? Vi tycker att det är fina namn.

    Svara

     Du har fått svar här i tråden… De är fina, i rätt sammanhang. Amerikanska namn i Sverige låter fel och trashigt. Ni kommer inte kunna komma ifrån den synen. Folk har fördomar och kommer döma er och ert barn utifrån det, sorry men så är det.

     Svara

   Alternativ ett eller tre, av de förslagen!

   Svara

   Man glömmer ibland att alla dessa stackars barn (Maverick, Lexus, Diamanda, Zackediaz) om 20 år ska söka jobb och försöka sig på något mer seriöst så som account manager och ringa upp folk och bli tagen seriöst. Det är lätt att kära ner sig i ett namn för det är fint och någon i Vampire Diaries heter så, men man måste ha i åtanke senare, när barnen blir stora! Motsatsen är också lite rolig, barn som får superseriösa namn så som Robert eller Evert, att gulla med dem vid 1 månads tid, men som vuxna låter det propert 🙂

   Svara

    Hahaha!

    Svara

    Alltså jag ÄLSKAR gubb och tantnamn på bebisar, Sture och Ernst och Hans och sådär.

    Svara

  Är det någon här som tränat med en flowtank? Är det värt pengarna?

  Svara

  Ni som köpt hus/villa, hur visste ni att det var rätt beslut? Vi kikar på hus och har möjlighet att köpa, men det finns ändå en liten magkänsla som säger ”NEJ, DET ÄR FÖR RISKY MED SÅ STORT KÖP”

  Help meeee

  Svara

    Åh vill läsa men låst artikel… kan någon skicka texten här? *valpögon

    Svara

   När magkänslan säger KÖP så köper ni! Vi kollade på typ 70 hus innan vi hittade vårt som kändes som hemma från första stund.

   Svara

   Det är ett stort beslut. Vi flyttar till vårt första hus om 9 dagar och helgen då kontraktet var påskrivet hade vi total panik, trots att vi fått på visningar i 1 1/2 år. Mitt tips är att läsa på och börja gå på visningar. Är så glad att vi genom att gå på många visningar och varit med i budgivningar lärt oss mycket om hus, men också om oss själva. När vi i februari hittat ett hus som vi både hade råd med, som fyllde våra krav och kändes rätt i magen hade vi samlat ihop oss erfarenheter som gjort oss självsäkra. Kunde gå på visning och fråga allt vi vet att vi borde fråga. Kunde förstå husets risker och eventuella kostnader i framtiden. Den kunskapen hade vi inte för 1 år sedan och tror verkligen inte att vi hade varit redo att gå igenom med ett köp då

   Svara

   Flyttade till hus för snart 2 år sedan. Köpet i sig har aldrig känts som en ekonomisk ångest utan mer som en vinst, då kostnaderna för att bo i huset är sjukt mycket billigare än bostadsrätt. Lite provocerande haha. MEN, såhär i efterhand med facit i hand, så känner både jag & man att vi hade haft andra krav om vi tittat på hus idag. Vi kände till det som är mest basic men hade ingen större inblick i tex giftiga material som asbest, blå betong, radon och att kontrollera ovk etc. Vårt hus som är 60tal och i övrigt gott skick, känns som en granat som man trippar försiktigt runt. Så drygt. Allt som kändes enkelt o lustfyllt, typ smårenovera blir liksom så stora moment…
   sen finns det ju dem som bara tutar o kör ändå…
   Annars måste jag säga att friheten med villalivet är fantastiskt!

   Svara

  Någon mer än jag som är riktig romance-nörd? Här kommer mina absoluta favoriter och topp-tips på författare eller böcker; allt av colleen hoover & Sally thorne, ”worst best man” av Mia Saosa,
  Bridgerton-serien (så klart), alla simona arnstedts böcker, snow crystal serien av Sara Morgan, sömnlös på Manhattan, familjen vid chesapeake bay av Nora Roberts.

  Har läst i princip allt som går att komma över men kom gärna med tips om ni har så kanske jag hittar en ny pärla att sätta tänderna i 😍

  Svara

   Sarah Waters: Kyssa sammet
   Jane Rule: Desert of the Heart

   Svara

   Det mesta av Lucy Dillon är väl av samma stuk? 🙂

   Svara

   Testat Mhairi McFarlane?

   Svara

    Exakt vad jag tänkte tipsa om! Bästa Chic lit- författaren!

    Svara

  Vad kostar er bil per månad eller ja per år? Tänker ej inkl någon avbetalning eller bensin utan i försäkring och däckbyten och allt vad det innebär. Tänker främst en mindre/enkel bil för ensamhushåll, kommer användas vissa helger för att åka till ”hemstaden” 10 mil bort, samt utflyter och ärenden. Vill så gärna slippa vara beroende av andra och av tåg men känns också onödigt då den inte kommer användas så mycket.. samt att det ska vara värt kostnaden.

  Svara

   Beror helt på vilken bil det är, hur gammal den är osv.

   Svara

    Vilket drivmedel och vilken typ av försäkring ni tänker er. Plus försäkringstagarens ålder och antal skadefria år. Det är verkligen många faktorer som påverkar!

    Svara

   1000 kr/månad inkl försäkring, årsskatt, besiktning, parkeringsplats

   Svara

    Nja. Lägg på lite med service, biltvätt, däckbyten och framförallt reparationer. Köper man inte en ny bil så kommer den att behöva åka in på verkstaden ibland för att nåt krånglar. Ja även en ny bil kan behöva reparera däck, lampor, stenskott osv osv. Man behöver lite marginal för sådana saker.

    Svara

     Service – ja. Däckbyte och tvätt fixar man ju enkelt själv.

     Svara

      Däckbyte – nej. Tvätta – ja men det kostar ju att vara i en tvätthall.

      Svara

       Nejmen snälla man har ju högtryck och trasa hemma 😃

       Svara

        Vilket inte är lagligt.

        Svara

         Haha, är du go eller?!

         Svara

          Eller hur, och vilka är ni som gillar den kommentaren? 😂 knäppskallar

          Svara

         Haha jo man får tvätta bilen på egen uppfart eller gräsmatta, så länge det inte rinner ner giftiga ämnen i dagvattenbrunnar. https://www.bilberoende.se/tvatta-bilen-hemma/

         Svara

          Och det gör det ju.

          Svara

      Jag som bor i lägenhet med minimalt förråd tycker det är värt att betala för däckbyte och förvaring. Men det beror ju såklart på vilka behov man har.

      Svara

     Ja precis, jag vill ju ha lite marginaler också. Hade ju kunnat tänka mig att köpa en äldre bil men risken är ju som sagt att den kommer krångla desto mer.

     Svara

      Den kommer att krångla, det behöver du inte ens fundera på.

      Svara

   Jag har en gammal volvo, typ från – 03 eller nåt sånt. Betalar ca 400 i månaden för försäkring, 2000 om året i skatt, 850 för däckbyte + däckhotell två gånger om året. Plus besiktning, vad kostar det, 300? Och så är det i regel alltid nåt att fixa då. Men säg ungefär 4k utspritt under året, plus bensin, försäkring och eventuella reparationer.

   Svara

    Jag har en Audi från -05. Försäkring ca 500 kr/mån, och årsavgifter för service ca 1500 kr, skatt typ 1000 kr, däckbyte 800 kr, besiktning 900 kr, biltvättar ca 1000 kr. Reparationerna förra året gick på ca 15000 (hade massa otur med allt från pyspunka och trasiga tändspolar som krävde bärgning, till nån fjäder som gick av o.s.v.). Sen har den dessutom varit inne 5 gånger till i år. Nu är skräpet till salu. Det är värdelöst att äga bil om man inte kan skruva på den själv, så nu blir det leasing. Dyrare men inte lika oförutsägbart.

    Svara

     Tack för svar! Låter överkomligt rent ekonomiskt, om man bortser från de där 15.000 som känns tråkiga. Kan tyvärr absolut inget om bilar heller egentligen. Också funderat på leasa men vill helst inte binda upp mig på för lång tid eller för dyra månadskostnader..

     Svara

      Kolla på bilpool istället!

      Svara

   Bilpool kanske kan vara något om du inte använder bilen varje dag?

   Svara

    Har funderat på detta med, bor ändå i en av de större städerna så borde ju finnas. Har bara sökt lite snabbt på det men kändes lite dyrt kanske. Kan ju vara billigare i slutändan såklart så får väl räkna på det 🙂 Hade varit perfekt med en bilpool i min Brf, såg någonstans att det fanns.

    Svara

   Har en fem år gammal, liten bil. Försäkring, ca 8000/år, skatt några hundralappar, parkering vid bostaden, 300/mån = billigt, parkering på andra ställen, hur mycket som helst, däckbyte på däckhotell, 700/säsong, tvätt, nån hundralapp i veckan(om du vill ha en ren bil), service i år, ca 12000 pga kamremsbyte var femte år, annars 3-4000, reparationer, omöjligt att svara på mer än att det är hutlöst dyrt, byte av diverse delar som lampor, torkarblad m.m, dyrt, besiktning ca 300. Du måste också köpa nya däck med ojämna mellanrum(DYRT!), beroende på hur gamla och/eller slitna de är.
   Köper du en äldre bil får du räkna med höga reparationskostnader.

   Svara

   Har exakt samma behov som du (ensamhushåll, ärenden ibland, åka till familj drygt 10 mil bort ibland) och köpte en sju år gammal Kia Rio för knappt 50 000 förra året. Betalar ca 600 kr i månaden för helförsäkring, årsskatt ca 400 kr och kanske 300 per gång för däckbyte. Har hittills behövt byta bromsskivor + ok för ungefär 7000 kronor men i övrigt inga stora utgifter. Klarar mig på att tanka fullt en gång i månaden eftersom den drar så lite.

   Svara

   Jag leasar bil, kostar ju mer per månad men för mig har det blivit billigare ändå med tanke på att jag har sluppit reparera den minst en gång per år som med min gamla bil.

   Betalar ca 3500 i månaden och då ingår service och försäkring. Ingen besiktning eftersom bilen är ny. Betalar 800 per halvår för däckförvaring för att jag inte har plats för däcken hemma. ca 600 i årsskatt. Trängselskatt också eftersom jag bor i Göteborg, det senaste året har den legat på ca 200 kronor per månad, men vanligtvis ligger det på 700.

   Svara

  Någon som sett Seaspiracy på Netflix? Vad tyckte ni? Vill ni sluta äta fisk?

  Svara

   Äter sedan flera år vegetariskt. Då slipper jag fundera så mycket.

   Svara

    Hur tänker du kring ris, avokado, mango etc?

    Svara

   Nej verkligen inte

   Svara

   Såg Cowspiracy för länge sen och slutade inte äta kor. Dessa dokumentärer känn så sensationslystna och överdramatiska, kryddade med populärvetenskap. Med lite häftig musik, klippning och välutvalda ”experter” så kan man få vad som helst att se ut som sanning. Vem gör dessa filmer, och vem tjänar pengar på dom? Det var väl nyss den där atletfilmen med veganatleter som skulle revolutionera allt, men efter en massa kritik så blev det rätt tyst om det.
   Tänker inte se Seaspiracy och kommer inte sluta äta fisk.

   Svara

    Okej, du låter som en openminded person. Beredd att ta in olika perspektiv och så😂

    Svara

     Haha jag är med Henrietta här. Bättre att se saker med kritiska ögon än bara köpa allt rakt av som såna här dokumentärer säger, för oftast är de rätt så vinklade.

     Svara

  Någon som flyttat ”hem” igen efter bott länge i en större stad? Hur var det? Tänker främst att det kommer bli svårt att hitta nya vänner, speciellt jag som har sambo men valt bort barn. Är 40 år och bott i GBG i 15 år men funderar på att flytta till Skaraborg igen..

  Svara

   Flytta inte till Skaraborg…det suger här. Eller vart i Skaraborg?

   Svara

    Lidköping

    Svara

     Flytta inte dit

     Svara

  Jag skrev för någon vecka sen och frågade om man skulle dela på sig eller bita ihop och skriva tillsammans. Har varit rätt mycket sen dess, nu skriver jag själv och allt gick bra med handledaren. Tror att jag kan skriva ett bra arbete själv faktiskt 🙂

  Svara

   Vad bra att allt löste sig, lycka till!

   Svara

    Tack!

    Svara

   Skönt, lycka till!!

   Svara

    Tack!

    Svara

  I höstas hade jag två dåliga upplevelser av fotvård. Den första var katastrofal, hon gjorde exakt ingenting, blev elak när jag sa ifrån. Den andra pratade så mycket så jag missade att hon använde vad jag tror var något skalpell-liknande för att ta bort torr hud på hälarna. Nu står (ligger iofs ned) jag här med två rivjärn och får panik, jag vill bli av med detta.

  Vad är era bästa tips? Produkter, filar, krämer, huskurer, osv. Allt är av intresse🙏🏼

  Svara

   Gå till en fotvårdsspecialist som har medicinsk fotvård. En enkel behandling får inte kosta mindre än 5-600 kronor. Hon jag går till har en journal och har stenkoll på allt. Lätt värt det.

   Svara

   Footmender finns på apoteket. Smörj in fötterna innan läggdax. Ta på bomullsstrumpor. Lena fötter ganska snabbt.

   Svara

    Håller med!

    Svara

    Men akta händerna om du har tendens till eksem. Mina redan torra händer blev hemska av eksem efter jag smörjt fötterna med footmender. Så nu har jag plasthandskar på när jag smörjer fötterna.
    Hade egentligen förväntat mig mer av produkten, men jag har väldigt torra och spruckna hälar så det spelar nog in till också (djupa hälsprickor som blöder)

    Svara

   Lite dyrare kräm men för mig var den verkligen värd pengarna. Den räcker jättelänge. Och det är gött att ge sig själv fotmassage på kvällen med den. Luktar frächt.

   Svara

  Vilka är era kändis-crusher just nu?

  Jag tycker Timothee Chalomet är fin.. 🙂

  Svara

   Nä, inte min smak alls. Så tanig och pojkig så det räcker och blir över..

   Svara

   Harry Styles.

   Svara

    Gillar Harry Styles personlighet ibland, han är underhållande. 🙂

    Det jag gillar med Timothee är hans charm. Visst, om jag träffade honom i verkligheten skulle jag nog tycka att han var för smal. Men generellt tycker jag att smala människor är snyggare än de som är lite åt det överviktiga hållet.
    Timothee har liksom en personlighet och sätt att vara som är attraktivt för mig. 🙂

    Generellt får jag också kändis-crusher på män och kvinnor som är mer vackra, och är charmiga. haha! Alltså, en av mina allra första kändis-crusher var Leonardo Dicaprio. Jag märker att jag alltid dras mer åt vackra män än de som ser liksom mer macho ut.

    Svara

  Man bör ju räkna in värdeminskning också om man vill få en rättvis bild

  Svara

   Skulle in i bilkostnadstråden ovan

   Svara

   Underbar fel-placering av kommentar!

   Svara

   Tycker det är något man ska tänka på när det gäller män också. Andrahandsvärdet är ofta inte så högt som man tror trots att man skött om den minutiöst (i alla fall initialt)

   Svara

   Har haft fyra bilar och alltid sålt för mer än jag köpte de för. Visst, några få tusen men ändå.

   Svara

  Kan nån tipsa om snygga amningskläder? Hittar verkligen inte nåt annat än trista svarta/vita ”underlinnen”. I övrigt är alla amningskläder jag sett samtidigt gravidkläder (vilket är helt sjukt – man har ju inte kvar kulan när man fött barnet!!). Länka gärna! Eller tipsa om butik.

  Svara

   Tycker att asos har en del fina. Men jag har köpt mycket från Indiska, omlottklänningar/tröjor som är mjuka, fina och perfekta att amma i.

   Svara

   Alltså Malin Gabrielsson… hur kan man vara så olik sig själv på bild vs film (youtube/klipp) ser knappt ut som samma person

   Svara

   Jag har enbart kört på vanliga kläder som funkat. Tex lite oversize skjortor (lite drygt med knapparna men har funkat ok) eller tröjor med omlott, där man lätt kan dra ner. Köpt mest på hm o lindex.

   Svara

   Jag körde typ bara på tunna, elastiska, vanliga linnen och sen vanliga tröjor över. När det är dags att amma drar man ner linnet under brösten och upp tröjan. På så sätt kunde jag använda mkt av mina vanliga kläder.

   Svara

    Jo så gör jag ju nu när jag inte har amningsplagg men jag tycker det är för bökigt när man är ute bland folk…

    Svara

     Tyckte det var enklare än speciella amningskläder (och snyggare) men det är ju säkert individuellt.

     Svara

  Vad gör man åt stora knän? Jag är inte stor i övrigt men mina knän är enorma. Och då menar jag ur den aspekten att jag inte ens får i knäna i de byxor som egentligen är min storlek. Knäna skaver också mot varandra så jag får skavsår och byxorna spricker alltid där. Finns det nån träning man kan göra? Det är värst på insidan där det är som två stora fettknölar som blir större för varje år som går. Läste någonstans att det är omöjligt att träna bort fettceller på just knän? Det hela är mycket konstigt…

  Svara

   kan det vara någon form av lipödem? isåfall är det operation som hjälper!

   Svara

   Troligtvis lymfproblem. Googla vad du kan göra själv till att börja med.

   Svara

   Jag fettsög insida knä (och insida lår + baksida lår) det blev jättebra. Hade oproportionerligt stora knän innan.

   Svara

  vad tycker ni om Therese Lindgrens nya podd?

  Svara

  Hur vet man vad man vill jobba med?Jag är undersköterska nu och har jobbat inom vård och omsorg i 15år och börjar känna att det är inte det här jag vill jobba med längre. Men vad jag vill göra istället vet jag inte!
  Jag är inte bra på matte, jag vill inte jobba helg eller skift. Jag tjänar gärna bättre än vad en uska tjänar och jag är inte främmande för att studera. Tipsa mig!Och berätta vad ni har för roliga yrken 😀

  Svara

   *Lärare
   *Medicinsk sekreterare
   *Målare
   *Snickare
   *Journalist
   *Trädgårdsmästare

   🙂 Vad sägs om något av detta?

   Svara

   Tips är dels att göra olika yrkestest på nätet, googla ”yrkestest” så kommer flera varianter upp. Ett annat tips är att ta kontakt med en studievägledare. Det kan dels vara någon inom kommunen, eller så kan du ta kontakt med ett universitet. Där kan du hjälp att ringa in dina intressen utan att nödvändigtvis vilja plugga på universitet, utan kan ju vara yrkeshögskola eller så också.

   Svara

  Vad heter typ stora fyrkantiga plåster med plastbaksida, ca 5 ggr 5 cm?

  Svara

   Tegaderm Pad?

   Svara

    JA! Tack!

    Svara

  Hur smakar Frankful ostdipp?

  Svara

   Älskar den! Den smakar riktigt syrligt ostigt och inte sådär mycket jäst som veganska ostsubstitut ofta smakar.

   Svara

    Veganska är hemska 😩 Så konstgjord och äcklig smak

    Svara

  Tips mot kortison-svullnad i ansiktet? Är njurtransplanterad så inget vätskedrivande som kan belasta…