Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

650 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du som skrev på öppet spår för några veckor sen. Du hade börjat skriva din kandidatuppsats med en medstudent men övervägde att avbryta samarbetet och skrica ensam då det inte funkade med denna medstudent. Du skulle prata om det hela med er handledare. Hur gick det sen?

      Kan ju vara så att fler skrivit om liknande grej men det var någon som meddelade i onsdags eller om det var förra helgen att hon nu var peppad på ensamarbete, troligtvis gick det alltså bra 🙂

        Aha, ok, tack för infot! ?

          Hej!
          Jag här. Har varit mycket sen sist. Men allt gick bra med att dela på oss och handledaren var okej med det. Skriver och skriver på arbetet och börjar snart bli klar och det känns bra 🙂

            Trevligt att höra, heja dig! Kan du använda materialet ni redan samlat? Vad bra att du hade modet att ta steget och påbörja arbetet själv. Lycka till med skrivandet!

      Ni lär ju knappt ha hunnit börja, hur vet du att de inte går än?

        Det var problem med olika ambitionsnivåer och nåt annat. Sånt märker man ganska snabbt.

        S

    Önskar tips på guldsmeder, smyckedesigners.

      Vart?

        Är det inte alltid Stockholm när man inte skriver ut ort? ☺️ Ingen illa menat, jag har bara observerat det.

        Var som helst. Tänker att de flesta/mesta finns på nätet. Men behöver tips var jag ska leta.

          Kommer låta drygt men googla och kolla runt på smyckena. Ser du en stil du gillar så kolla upp den designern?

            Gjort det, men tänkte få hjälp från er på bloggbevakning ?

      Tycker Dahlgren i Malmö verkar grymma, heter Dahlgren1918 på instagram..

      Malin Ivarsson (.se) gör ljuvliga smycken.

        Och hon är supertrevlig att ha att göra med! Hon, har gjort ett halsband till mig som jag älskar! Vill sååå gärna äga en ringt från henne någon dag.

      Kaplans

        +1 på den. Jag designade min diamantring på Kaplans ihop med en av deras guldsmeder. Blev perfekt!

      Caroline Hjerpe har skitfina ringar tycker jag!

      Random influencer? Typ Angelica Blick, Dani Pavlica?

      Smid Stockholm

      Craving for jewlelery, har ringar där för omgörning just nu. Supertrevliga och extremt medgörliga och serviceminded. Finns i sthlm och online.

      Metallkonstnär Erik Tidäng I Stockholm. Designade våra vigselringar.

    Coronadeppig.

    Det enda jag gör är att jobba och umgås med min sambo. Ibland träffar jag mina vänner på en promenad eller liknande utomhus när vädret tillåter. Känner mig uppgiven. Orkar inte göra någonting längre. Blir bara passiv. Ligger mest i sängen, vilar, sover, läser, kollar serier. Känner liksom ingen mening längre med någonting utan försöker bara stå ut. Förstår att jag borde vara tacksam som har jobb och sambo mitt i en pandemi. Alla i min närhet lever och mår bra. Är introvert med så borde inte vara så jobbigt ändå. Eller andra har det nog värre. Har liksom bara tappat livsgnistan.

    Vad gör ni för att hålla ut? Tips på saker att göra under en pandemi mottages varmt.

      Lär dig något nytt! det behöver inte vara något avancerat. Jag har satt upp något mål med en ny yogaposition lite då och då som jag kämpar med. Men det kan vara vad som helst. Lär dig laga mat, sticka, måla, yoga, meditera, springa, parkour osv. Bara känslan att klara ngt man tidigare inte klarat ger en enorm boost!

      Vilka jäkla lyxproblem

        Men lägg av. Sluta förminska andras problem. Många kämpar med dessa saker och det är inte mindre verkligt eller allvarligt för att några kanske har det tuffare. Du har garanterat hundra saker du gnäller om som är i-landsproblem.
        Till TS: är lite i samma situation som du men det har blivit lite bättre på senare tid. Vet inte om det är vårljuset som gör det? Men jag har kommit ut på promenader men det viktigaste är att jag klappar mig själv på axeln efteråt även om jag tänkt gå 10.000 steg men det bara blev 2000. Det är i alla fall mycket bättre än 0. Har märkt hur mycket mer positiv och produktiv jag blivit sedan jag började vara snäll och peppade mig själv.
        Du ska heller inte tveka att söka hjälp från vården. Om man ständigt känner en meningslöshet är det ett tecken att ta på allvar.

          Zzzzz

            God natt ?

            Folk verkligen försöker vara elaka här. Hjälp. ”Zzz” på dig själv

        Ibland måste folk få perspektiv. I övrigt är det inte heller förbjudet att träffas i Sverige, man har kunnat träffas ute ända fram till september, man kan även träffas på ett säkert sätt. Vi har inga restriktioner i form av att man inte får gå ut. Tycker det här klagandet är för mycket, sätt ditt liv i perspektiv så kommer du snart fatta att du inte har så mycket att klaga över gällande just corona. Är du deprimerad är det något annat

          Att försöka vända känslorna när man inte känner någon mening i någonting är en del i att undvika depression / värna sitt psykiska mående.

          Vore ju trevligt om att bara kunde välja att må bra och vara glada jämt genom att skänka en tanke till att andra har det värre. Dessvärre fungerar det inte så. Det står ju dessutom i texten att vet att andra har det mycket värre och att hon borde vara tacksam, men uppenbarligen har inte den insikten räckt först vända humöret.

          Först inte vad det är att klaga på. Inte så. Att hon ringde psykakuten och bad att få gå först i kön heller, hon sleeve en kommentar på en blogg där andra frågar efter folks fabpritchips och mascaratips. Tycker man det är ett allt för världsligt problem kan man glatt läsa nästa tråd.

            Visst men skyll inte på corona då. Folk låter som att vi varit tvingade att vara inlåsta i en bur och att de nu mår dåligt av det.

              Vi har inte varit instängda men däremot skammade till extrem försiktighet av både regeringen och vanliga människor (typ alla trådar i den här bloggen) och de otydliga direktiven har nog lett till stor stress hos många.

                Det finns inget skammande från regering och otydliga direktiv. Det finns möjligheter att umgås, med försiktighet så bara att göra det. Om man inte mår bra ska man söka hjälp.

                Sverige har ju ett av de mest liberala reglerna gällande Corona som finns. Vad fan klagar ni på.

                  Vad är det ni inte fattar som säger att vi inte får klaga i Sverige? Om man inte vill bli sjuk så umgås manninte med personer inomhus. Jag kan väl tänka själv? Ingen behöver hota med någon jävla bot för att jag ska hålla mig borta från eventuellt smittosamma männsikor.

                    Uppenbarligen behövs det om man ser sig omkring.

                  Ja men vad är fucking grejen? Biirjifuuckihoooo håll käften??!!

                    Varför så arg?

                    Biirjifuuckihoooo?

                  Ja men allt är ju fortfarande inställt och man får skäll om man träffar någon man inte bor med.

                    Allt är inte inställt och skäll ska man inte få om man håller sig till restriktionerna.

                  Jaa, jag var fast i marocko förra året när corona började. Otroligt strikta regler. Var där med mannen och sonen som då va 7 mån. Vi lämnade inte huset från 19 mars till 5 juni när vi lyckades hitta flyg hem. Alltså vi lämnade verkligen inte huset, gick inte utanför dörren för vi inte fick. Endast en i hushållet fick gå o handla nödvändigheter och då med intyg och eftersom mannen hade körkort så vare han som handlade en gång i veckan. Jag tackar Gud att vi hade en trädgård och att sonen fortf va liten och inte hade börjat härja runt. När vi kom till Sverige så var det som att corona inte fanns. Just saying.

                Med all rätt isf…

              Men Corona påverkar ju folk på så många olika sätt, även om man inte är instängd i bur. Man kan oroa sig för andra, deras fysiska eller psykiska hälsa, man kan känna sig instängd på sitt jobb om man inte vågar byta just nu pga situationen, man kanske har vänner eller familj som bir långt bort som man inte kunnat träffa, det kanske är specifika aktiviteter som normalt är det som håller en uppe osv osv.

              Jag har också under ett helt år tänkt att jag inte ska klaga, jag har det så bra jämfört med andra, men tillslut blir det liksom bakvänt i huvudet – om jag har det då bra, varför mår jag ändå inte speciellt bra, vad är det för fel på mig som är så bortskämd? Alltså det hjälper inte att säga åt någon annan att sluta klaga för man har tänkt tanken själv 1000 gånger, trådstartaren skriver ju till och med att det inte är synd om henne.

              För mig är det dock lite upp och ner så försöker att fundera över vad det är som gör vissa dagar bättre än andra och göra mer av det, tex fixa sig i ordning ordentligt på morgonen, komma ut en stund tidigt och beta av någon tråkig syssla tidigt på dagen = känns bättre sen och ger mer energi. Är dålig på aktiva hobbys, känner ofta att de känns för meningslösa för att starta upp men har förmodligen bara inte hittat rätt. Men ett tips är att bestämma sig för några saker du ska göra varje dag, inte en att-göra-lista alltså utan saker du mår bra av men där det kan vara lite svårt att komma igång, tex ringa en vän, gå en promenad.

                Ja vad trist att ni lever som jävla som vanligt!? Håll käfteeeen fucking idiotjävlar

                  Varför så upprörd?

                  Full?

                  Biirjifuuckihoooo!

                  Haha vad fan är ditt problem, herregud. Chilla ner lite?

      Odla grönsaker eller börja engagera dig i krukväxter kanske? Testa olika träningsformer? Laga ambitiös mat eller typ lära sig baka bröd?

      Jag hade försökt dra igång någon lite mer ”aktiv” hobby, även om man kanske inte har så mycket lust egentligen och tycker alltid låter tråkigt. Passivitet gör mig alltid bara mer deppig.

      Både jag och min sambo har regelbundna videomöten inbokade med våra resp kompisar. Tycker faktiskt det är ganska givande.

      Snart kommer sommaren, snart kommer större vaccinleveranser 🙂

      Igår drack jag öl. Idag äter jag popcorn. Gör vad jag känner att jag behöver för dagen typ.

      Vet inte hur mycket du läser/gillar böcker, men starta ett s.k bookstagramkonto? Skapar automatiskt kontakt med folk som har samma intresse. Känns som man gör något

        Åh, hur fungerar det? Håller du på med det själv? Låter spännande.

          Man startar helt enkelt ett instagramkonto och publicerar exempelvis bilder på böcker man har köpt, böcker man vill läsa, recensioner o.s.v ? när man gillar andras bokbilder, följer andra bokkonton och kommenterar dessa brukar man säga att man är en del av ”bookstagram”.

          Vill man inte syssla med Instagram men ändå prata litteratur finns även Goodreads.com eller diverse bok grupper på Facebook.

          Jag har bara försökt litegrann med ”bookstagram” men har inte riktigt orken drivet just nu att vare sig skriva eller läsa. Men det är väldigt mysigt att hamna i den typen av instagrambubbla!

        Ljudböcker!!!

      Jag kände som du, sen fick jag corona och nu vill jag bara tillbaka till den tristessen…

      Till Coronadeppig. Har egentligen inget annat tips än att härda ut. Och så undrar jag om det är Coronan som gör dig deppig eller om det kan vara något annat? Du verkar ju ha en del frihet ändå med jobb och sambo och uteträffar.

        Tack för fin och konstruktiv kommentar. Mycket möjligt att det är andra bakomliggande saker som gör att jag inte mår så bra men att det blir mer påtagligt nu. Har haft det ganska traggligt i livet med en del trauman och det är väl egentligen först nu på senare år som jag ”mår bra” eller liksom inte är suicidal eller har kontakt med psykiatrin. Är som att jag liksom inte riktigt vet hur man mår bra utan nästa blir deppig av det, om det makes sense? Men tack, behövde nog höra det och ta mig en funderare.

          Jag menar inget illa men ovan info hade varit bra i inlägget. Jag tror att många som mått dåligt innan faller tillbaka i det pga situationen. Jag känner så iaf.
          Hoppas du får må bättre snart ❤️

            Jag tar inte illa upp utan förstår hur du tänker. Tänkte bara att min tidigare psykiska ohälsa kanske inte var relevant. Jag menade inte på något sätt att måla ut mig själv som nåt offer, att det är synd om mig eller klaga. Tänkte bara att jag, liksom alla andra, tycker att det här på ett eller annat sätt är tufft och då ville jag mest ha tips och förslag på aktiviteter att göra i en pandemi. Inte mer än så. Känns som jag blev lite missförstådd…

              Det är tyvärr lätt att bli missförstådd i detta forum, eller att andra gärna gör det och hackar istället för att ge konstruktiva råd. Hoppas du får må bättre så småningom. Här en till som kämpar med samma tankar och läge, det är inte lätt.

          Jag tror du kanske snappar upp stämningen i luften? Jag är introvert och gillar att vara hemma men jag har också börjat känna av pandemitristessen för några månader sen. Dels för att jag inte kommer ut på den där middagen eller aw:n en gång var tredje eller fjärde månad men mest för att hela världen står still. Jag gör det jag alltid gjort både före pandemin och under ; tränar min hund och vistas mkt i naturen. Men ändå känner jag av tristessen. Jag vill att resten av världen ska snurra och planera aktiviteter även om inte jag gör det. Tror det är en viktig aspekt att tänka på. Vi blir nog påverkade av mer än bara det som är i vår direkta närhet.

      Känner samma som du och är i en liknande situation! Har sambo och jobb, vi och alla i vår närhet är friska som det är just nu. Jag fattar att vi är privvade men såklart är situation tuff och jobbig för oss som för alla andra. Det jag har gjort är att jag har fortsatt träna regelbundet under hela pandemin. Jag lägger även mer tid på matlagning än jag gjort tidigare. Har regelbunden kontakt med familj och vänner via videochatt. Men längtar verkligen ihjäl mig nu tills man kan umgås som vanligt igen! Vi får hålla i och hålla ut ett tag till.

      Gör som andra redan sagt, umgås ute, grilla korv vid en sjö ut på långa prommenader.

      Försök hitta något nytt intresse kanske, tex lära sig laga lite annorlunda mad, själv har jag blivit en stjärna på olika asiatiska kök under senaste halvåret, mycket har jag lärt mig via you tube.

      Jag går inte in i någon vinterdepression, men varje år inovember- februari så går jag gärna i lite idé och vill mest vara ifred, umgås knappt med någon om jag inte måste, så i år var det ganska skönt att kunna skylla på pandemin för att slippa umgås med folk, men nu har jag klivit ur idet och börjar tycka det är bra långsamt att inte livet är som vanligt (bortsätt från att jobba hemma, det är helt underbart att slippa pendla 2 timmar om dagen och komma jobba naken om jag känner för det).

      Kanske lära dig ett nytt språk? Börja släktforska? Börja gå på promenader/träna? Börja sticka/sy? Prata i telefon/skypa med vännerna?

    Vad är det sjukaste ni sett folk göra i offentliga omklädningsrum/duschar /toaletter?

      Raka sig, överallt.

      En mamma i duschen till familjebadet stod och raka snippan och bikinilinjen helt frenetiskt en gång.

        ?

        Viktig info att det var ’en mamma’?

          Antar att hen menar att hon gjorde det med simanden med och att det skulle gjort det ännu mer opassande

            Sim-anden? Är det nån badanka eller?

      En kvinna som rakade bikinilinjen i handfatet på en campingtoalett. Sånna där bås med flera handfat utanför. Hon lyfte upp ena benet på kanten och rakade som om det var det mest normala i världen att göra bland folk.

      Yoga, spritt språngande näck.

      En klasskompis sprutade ut allt innehåll ur schampoflaskan på alla väggar och handtag.

        Du är kille och det är det värsta? Ingen kissbomb?

          Nej, är det något nytt? Aldrig hört om.

      När jag var liten var det en kvinna som tog ut sin blodiga binda i duschen, vred ur den och lade tillbaka den. Så vidrigt

        ?

        Åh fy! Hennes fiffi kan ju inte må bra med alla dom bakterierna ?

          Hon kanske bara kände att hon behövde ha i den tills hon kunde hämta en ny?!

            Och? Lika vidrigt att göra så ändå

            Men vem fan vrider ut en helt blodig binda framför barn?! Vidrigt, det kanske var du själv

      Alla tanter/medelålders kvinnor på friskis och svettis som står helt näck med ena benet upp på bänken och flossar med handduken mellan benen.

      Varför???? Förlorar man sin blyghet/sense of decency vid 56 eller?

        Jag är 48. Skulle aldrig flossa med en handduk på detta vis men kan identifiera mig med att man bryr sig mindre och mindre om vad andra tycker. Jag fattar plötsligt varför föräldrar är ”pinsamma” i sina barns ögon. Det är roligt att fjanta sig ibland och man struntar i hur pinsamt det uppfattas.

        hur torkar du fiffi då?

          Med handduken. Om jag ens torkar, den torkar ju när man står med handduken runt sig. Får ni inte skavsår om ni torkar er sådär?

            Nej det får jag inte. Tycker inte den torkar tillräckligt av att stå med handduk runt sig.. (men gör det diskret såklart).

              Du flossar diskret? Någon lever i förnekelse tror jag ??

          Man torkar väl sig på samma sätt som man torkar sig efter ett toabesök, fast med handduken? Har sällan ett behov av att flossa fiffin med toapappret utan använder en mer välanpassad teknik.

        Tycker det är gôtt ändå att tanterna bara kör på det som passar dem och deras fiffi bäst – de torde veta efter ett långt liv!

      En tjej stod lutad med rumpan mot tvättstället, byxorna nere vid knäna, kissa rakt ut, jag som var på väg in på toaletten fick tvärnita för att inte kliva rakt in i kisstrålen.

      Hon var snopackad, hände på en bar på Lanzarote 1999, hennes lika packade kompis stod jämte och bättrade på sminket.

        Sno-packad? Hade någon snott hennes bagage?

          ?

      En gång i en offentlig bastu utövade en Nalen kvinna någon mycket avancerad form av yoga/ gymnastik med benen farande åt alla håll. Jag försökte basta, det var trångt, situationen var bisarr.

        Nalen? Är det en kombo av naken + galen?

          Jag trodde det var en kvinna som ofta gick på Nalen. Gissade på Monica Zetterlund.

            Drömmen att få va med på nakenyoga med Monica Z! Synd att hon inte lever bara.

        Vissa är verkligen gränslösa!!

        När jag gick på vattengympa brukade tanterna stretcha i bastun efteråt. När de stretchat klart åt de apelsin. Jag kom hem med apelsindoftande porer och förlorad oskyldighet.

          Låter härligt – grattis till dig!

      Maken förbjöd våra döttrar att använda den väggfasta hårfönen i simhallens omklädningsrum pga en man torkat pungen med den…

        Så nu är luften den blåser besmittad av pung?

          Små pungpartiklar i luften, ja. Kan jämföras med mikroplast i havet.

            Nu är du snäll.

            En väggfast hårfön. De brukar sitta på minst 2 meters höjd. Stod han på händer på en stol för att nå upp. Och på damernas toa torkas inte så många pungar.
            Så många frågor….

              Detta hade man ändå velat se!

              2 meters höjd? Jag är 159cm och skulle knappt nå!

        Vänta vad? Torkades pungen i damerna eller herrarnas omklädingsrum? Får inte ihop det med döttrarna.

          Haha har på riktigt sett kvinnor torka sitt underliv och sin rövskåra med hårfön som suttit fast i väggen men haft sladd. Så känns inte jättefräscht att använda ?

          Döttrarna var väl med pappan i herrarnas omklädningsrum helt enkelt?

      Helt obehindrat kissa i duschen på F&S.. damernas. Jag är fortfarande i chock flera år efter.

        Hjälper ju mot svamp och athlete’s foot – smart!

      En kvinna som satt naken i badhusets omklädningsrum och åt kyckling samtidigt som hon pratade glatt med folk. När hon gnagt klart på ett kycklingben kastade hon det obekymrat på golvet. Det var fullt av kycklingrester runt henne på golvet

        Wtf

    Finns inte mycket att göra åt saken. Det är jobbigt för alla.

      Från ingenstans, men ja.

        ?

    Vilka tror ni som gömmer sig under dräkterna i masked Singer?

      Börjar tro att det kan vara Sanna Bråding som är Enhörningen. Tänkte på henne Ellen Bergström, men vet inte om hon har festat så mycket att drt blev farligt? Minns att hon festade en del med Paow så inte helt omöjligt

        Om jag minns rätt har hon haft problem med alkoholen som hon gått ut med

        Japp, hon har gått ut med att hon drack alldeles för mkt. Är nykterist pga det nu.

      Alla svar står på Flashback men man vill ju inte spoila, såg att TV4 inte var så glada över sabotage.

      Godisautomaten är 100% Daniel Norberg

      Svarade förut men kan tänka mig att Monstret är Kicki Danielsson och att Enhörningen är Sanna Bråding. Draken helt klart Johanna Nordström

      Problemet är ju att det har läckt så spelar ingen roll längre

        Precis, svaren finns ju på F lashback

        Men åh vad trist ?

        Mm så synd:/

        Man behöver ju inte läsa det dock ?

          Hela grejen med programmet är ju att man ska gissa och komma fram till det, om dom inte vill att man ska veta vem det är får dom väl sluta ge ledtrådar

        Vill inte veta, så tänker inte gå in på fb. Men hur har det kunnat läckas? Är det någon i produktionen som spoilat?

          Något jag tänkt på är juryn; dom måste väl spela för att inte förstöra för programmet? Jag har tex sett att Pernilla följt enhörningen tidigare och eftersom de ledtrådarna är så tydliga kan hon inte INTE förstå. Eller hur? För det vore ju inte så kul om de avslöjade allt direkt.

          Folk lägger ihop 1 + 1, lite mer huvudet på skaft jämfört med detta kommentarsfält kanske.

    Jag är så less på att bo i storstan, jag drömmer om att bo i tex fjällen med ren luft!

    Jag känner ingen där och vet inte vad jag skulle göra så det får bli lite av en avlägsen dröm. Just nu känner jag mig väldigt sugen på frisk luft i alla fall (bor på St Eriksgatan).

    Någon som har samma tankar?

      Hyr något norröver över sommaren och känn efter om du gillar det eller inte?

      Om jag hade en möjlighet hade jag flyttat till en liten by i norra Wales för länge sen. Där finns det en helt fantastisk natur med berg, skogar, hedmark, sjöar och det är sååååå fantastiskt vackert! ♥️ Jag skulle vilja vara en naturfotograf och hänga ute alla dagar. Bara jag, bergen och vinden. Och massa lamm förstås ?

        Jag med engelska landsbygden är så vacker.

          Ja fast nu är ju inte engeska landsbygden samma som en by i norra Wales?
          Båda är jätte trevliga men inte samma….

          Ja fast nu är ju inte engeska landsbygden samma som en by i norra Wales?
          Båda är jätte trevliga men inte samma….

      Har du möjlighet hyra nån stuga till sommaren i fjälls? (Om pandemin tillåter). Kan ju kännas helt annorlunda när du är på plats 🙂
      Kanske du kan flytta till nåt ställe som inte är så centralt? Jag har ju noll koll på sthlm men det finns väl mer lantliga platser du kan söka dig till?

      Jag bor i en mindre stad typ 60 mil norrut. Bor i ett samhälle men har ängar och skog (havet 5 cykelminuter bort) som granne. Kan ändå längta bort till mer ”frihet”. Har nära släktingar som bor mot fjällen, när jag hälsar på så går det bra några dagar. Sen längtar jag tillbaks till min civilisation.

      Så mitt tips hyr en stuga och känn efter 🙂

        Såg just du redan fått rådet 🙂

      Jag bor på Söder. Blir som en ny människa bara jag får komma utanför tullarna. Luftens doft efter regn…ett barndomsminne jag påmindes om för några veckor sedan. Supertrött på stan.

        Finns ju många platser att bo på utanför tullarna. Varför inte bara flytta?

          Är ensamstående. Är rädd för att sitta ensam långt från händelsernas centrum. Inte för att jag gör så mycket varje kväll men det är en känsla att man KAN gå ut och se människor om inte annat.

            Om du med utanför tullarna menar utanför Stockholms stadskärna så pågår livet i närförorter och förorter med. Det är ju inte dött och brist på människor och liv bara för det.

              Beror ju på vilken förort. Här i högdalen kan man ju välja att gå på den lokala puben med lokala alkisar, äta Babas Burgers med barnfamiljer och senare med tonårsmaffian alternativt ta tuben bort till Rågsved och se om det finns något där att göra.? Just det, finns en äng som under soliga sommarkvällar fylls med trashiga alkissällskap av varierande kaliber. Vet inte om det är detta ”livet” som man vill ta del av.
              Det finns verkligen både trötta och trashiga förorter och tjusningen med innerstan är uppenbar i jämförelse.

      Bara du flyttar någon stans bort från St Eriksgatan tror jag att det känns bättre.. ärligt talat är det ju en av de värre trafikerade gatorna i stan, mkt biltrafik, ofta skräpigt etc, trångt med folk.
      Har du möjlighet att jobba på distans? Som nån annan är inne på, hyra en stuga typ i fjällen på vår/sommaren/förhösten och jobba därifrån, hyr ut lgh hemma så behöver du inte gå back.

        Ja, eller flytt från till att börja med. Hur ut i andra hand och testa hyr annat lite mer lantligt nära Stockholm först om du vill stanna kvar där, om du kan jobba på distans så flytt längre ut.

      Känner ingen ”där” – i ”fjällen”?
      Sylarna, Dolomiterna, Atlasbergen, Lyngenalperna, Himalaya?

        Himalaya är inte fjällen ??? om du ska försöka vara lustig på en annans bekostnad så gör det på ett smart sätt i alla fall

          Vad är ”fjällen”? Är det nära ”kusten”, eller ”samhället”? Kommer du dit via ”tågstationen”?

          Vad är Himalaya om inte fjäll?

            Fjäll är lägre berg än Himalaya och likande toppar. Det vi har i Sverige är fjäll men varken Himalaya eller alperna är fjäll.

              ” Fjäll är berg eller mer flacka landskap, vars högsta punkt når över skogsgränsen.”
              Detta gäller alltså inte för Himalaya?

                Nej eftersom det inte är flackt nog. Som jag förstår det är fjäll lägre än de kolossala toppar du nämner. Har aldrig hört något säga ”jag ska bestiga mount Everest, det är ett trevligt fjäll.” Eller Himalaya. Varför säger man att man ska åka till de franska alperna och inte franska fjällen? Om det det nu vore fjäll.

      Välkommen till Kiruna!?

        Ligger det i ”fjällen”?

      Flyttade inte till fjällen, men flyttade från vår lägenhet i malmö till vårt ”sommar” hus som ligger i en liten fiskeby på landet i Blekinge i höstas. Vi är så nöjda. Den rena, friska luften och stranden en minut från huset är underbart. Inget folk förutom de som bor här, lugnt o rofyllt och underbar natur. Jobb/skola sköter vi hemifrån.
      Bästa vi har gjort. Lägenheten hyr vi ut ifall vi vill flytta tillbaka någon gång, men just nu pratar vi om jobb o framtid här i stället.
      Testa! Kanske blir lika nöjd som vi är. Visst vi har haft turen att vi redan hade hus här som vi besökt innan på helger o semestrar så vi behövde inte fixa med boende och hitta ett ställe vi ville bo på och kände redan till byn och visste att vi trivdes så ☺️ Först åkte vi bara hit för en vecka, sen stannade vi tills vi sa ”äh, vi hyr ut lägenheten o flyttar” ?

      Flytta till Norge så får du allt i en packe. Fjäll och fjordar och nära till en stad om du inte väljer de mer glesbygdstrakterna. Du får allt av natur på ett ställe?

    Hej!
    Jag håller på en studie i psykologi och jag måste ha 100 svar och det saknas mer än hälften av svaren. Ni som har möjlighet och tid att svara på min enkät gör det gärna :). Ni är anonyma och inget av svaren sparas. Hälsningar en stressad student. Ps. det tar ca: 5-10 minuter . Tack för ert deltagande.

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKSymp9mUBjvjytNnCgS5hgiwTbojZIxSKQ5oaroe8Z2RvKw/viewform?usp=sf_link

      Jag svarade nyss. Bli inte avskräckta över att den tar ”5-10 minuter”. Det tog max 2 och var typ inga frågor alls.

      Lycka till med studien!

      Varför skulle man välja en siffra mellan 1 och 4?
      Om jag ska vara ärlig så förstod jag inte syftet med undersökningen. Vore bättre om du skrev mer om vad du studerar, vad du ska undersöka och hur du tänker dig att respondenterna ska tänka när de svarar. Utifrån en rekryterares ögon t.ex? Det har betydelse för hur man svarar

        Hej!
        Anledningen att man väljer en siffra är för att jag inte lyckades infoga slumptalsgenerator i enkäten. Beroende på vilken siffra man väljer får man ett cv, p.b och test att läsa. Det finns två olika varianter och två valda siffror leder till en, och de andra två till den andra varianten. Precis, det handlar om rekrytering och anledningen att jag inte beskriver mer är för att inte påverka för mycket.
        Tack för hjälpen!

          Vadå? Siffrorna korrelerar ju inte till någon beskrivning alls?
          Det är alltså slump?

            Jag har svarat nu. Förstod tillslut. 😀 haha

      Har svarat. Lycka till med studierna!

        Tack!

      Vill du ha feedback på din enkät eller nöjer dig med att man svarar?

        Om du har feedback, så gärna. Vill gärna lära mig mer.
        Det är min första uppsats ?

          För att inte få respondenterna att tappa intresset bör du inte ha så mycket text till varje fråga och en liten inledning hade inte varit så dumt så en förstår vad syftet med enkäten är. Den delen där en skulle välja mellan 1-4 var svår att förstå sambandet med frågan/texten ovan.
          Lycka till med arbetet! Läser själv fjärde terminen på ett samhällsvetenskapligt program och just denna terminen handlar om psykologi inom organisationer.

      Ååhh tack ni som har svarat! Jag behöver 27 svar till! Om ni har 5 min över snälla hjälp mig. Mvh första uppsats. Ps. Stress ?

        Har svarat. Håller med om det var en luddig enkät.

      Också svarat. Lycka till med uppsatsen 🙂

      Jag svarade men tycker nog att det var en aningens kort och luddig enkät.

      Också svarat!
      Lycka till med arbetet ?

    Jag tror min sambo fått Corona och jag är så rädd att själv få det. Väntar på att det ska bli måndag så han kan lämna in test. Han har symtom, men inga av de klassiska.
    Det känns så sjukt jobbigt. Vi båda är så försiktiga. Jag pluggar hemifrån, han jobbar på plats, men har eget kontor och äter ensam osv. Har mask om vi måste gå ut bland folk, träffar inga, osv.
    Usch vad jobbigt det känns 🙁

      Vad är det som känns jobbigt?

        Jag är rädd för att vi ska bli väldigt sjuka, förstås. Har ganska mycket dödsångest och sjukdomsrädsla som det är, så detta gör det inte bättre. Tror jag bara behövde skriva av mig någonstans!

          Det ordnar sig! 🙂 Finns ju något positivt i att ha haft det också, man kan slappna av lite sen psykiskt och slippa oroa sig för att bli smittad.

            Fast man kan bli smittad igen

      Det känns som att många platser runtom i landet har söndagsöppet för coronatester, men inte hos dig? Menar bara att det kan ju vara skönt för dig att testet görs så fort som möjligt!

        Tyvärr inte i vår stad (ingen storstad). Hade varit väldigt skönt om det fanns, men det är bara måndag-fredag.

          Det går bra att åka till annan stad om ni har det nära. 🙂

            Alla har inte tillgång till bil

            Åh siffrorna från Lost! Har precis börjat kolla på Disney +

            Har bil, men bor i största staden i mitt län, så det är nog ett par timmars åkande isåfall 😀

        I min stad (tredje största när det gäller smittspridningen just nu) så är väntetiden minst 2-3 dagar på att ta ett test. Sjukt många som testar och är sjuka här ?

        Har du bokat så du har en tid? Eller hur fungerar det hos dig?

        Försök vara lugn, dels går det vanliga förkylningar och sen får vi försöka tänka att alla blir inte allvarligt sjuka (lättare sagt än gjort, jag är orolig själv för att få det då jag har nedsatt lugnfunktion).

          Här delas det ut självtester på ett särskilt ställe. Och sen kan man bara åka och lämna i en låda när man tagit testet. Har tagit ett test i höstas också, och då behövde man inte boka!

            Vad smidigt att det är så hos er.

    Ska plantera en häck snart, vill ha en som man kan få hyfsat hög snabbt samt insynskyddande. Var inne på vintergrön liguster först men nu funderar vi på avenbok då det känns som den snabbt kan bli hög. Men vet inte hur den är på vintern, om den fortfarande ger hyfsat insynsskydd då?
    Det är så svårt att välja… Någon som har tips?

      Thuja växer fort och är grön året om. Men oavsett vad du väljer, välj ganska hög från början ändå. Segt att vänta i flera år om man tar nåt pyttelitet.

        Thuja är ju döden! Det fulaste mest markförgiftande. Om du inte har mexitegelbungalow, då kan du köra tuja för en helhetlig look..

          Tycker det ser helt ok ut, det är en häck liksom. Inte märkt nåt dåligt med marken, har liksom inget annat där, det är bara en rabatt med häck runt framsidans stenlagda uteplats.

          Tycker tuja är fint. Får mig att tänka på cypresser i Toscana. Och vintertid passar de bra in med julpyntad trädgård med sin grönska.

      Jag hatar vår avenbok. Får räfsa löv från mars till juni typ och inget insynsskydd på vintern. Hade valt en lövfri som håller sig grön och är tät året om.

        Håller med!

      Vi sätter Häggmispel! Tuja är så sjukt fult ?

      Thuja! Grön året om, växer 30-50 cm per år. Lätt att klippa. Är tät.

        Ger garanterat kräkkänslor och depression.

      Thuja. Dock ful och luktar äckligt, men grön och tät.

        Va? Luktar ju gott! Och inte ful.

          Va den stinker ju?

        Thuja är vidrigt!
        Borde vara förbjudet.

          Undrar vill gärna pinka på thujahäck och då blir den gul

            Undrar du om jag vill pinka på thuja? Jag vill bajsa på thuja – skit ska skit ha!

          Haha men gud.

            HAHAHAHA hundar!! Hundar skulle det vara ?⬅️ förtydligande

        ”Grön”.

      Idegran. Lyssna på avsnittet Odla med P1 om just häckar. Experten där pratar sig varm om idegran.

        Med röda fina GIFTIGA bär?

          Inte om du sätter hanplantor

            De är ju lika giftiga? Och fula…

      Hade avenbok i förra huset, växte snabbt men behövde mycket ompysslande. Men den var otroligt fin på sommaren!Men på vintern är den inte vacker med lite få bruna löv. Den tappar ju hur mycket löv som helst! Tror inte jag hade valt den igen.

      Vintergrön liguster har vi! Hade den i vårt förra hus och valde den i vårt nya. Köpte den som färdig häck så den är redan hög och ganska tät efter bara 1,5 år.

      En annan vintergrön häck är lagerhägg som också är väldigt fin!

      Just avenbok/bokhäckar förstår jag mig inte riktigt på ? jättefina under sommarmånaderna men sen resten av året så är det ju bara pinnar. Typ 0 insynsskydd. Samt ett jäkla krattade av löv.
      Och thujor är väl de som är bäst om man ser till snabbväxande och vintergröna. Men synd att de är så himla fula bara ?

      Förstår att smaken är som baken men thujor behöver ju inte vara fula då de är så lätta att formgivna till skillnad från andra sorters häckar. Man kan låta de växa som tusan till höga träd eller klippa och forma fyrkantigt.
      Våra är verkligen klargröna men allt beror väl på var man bor i landet, näring och nederbörd. En enda gång har vi fått byta ut en thujaplanta då den inte riktigt tog sig utan blev brun, men enkelt gjort.

        Thuja är ALLTID fult. Vidriga.

          Har du blivit attackerad av en thuja?

      Satsa på liguster!

      Vi satte novita lagerhäck förra året och är så nöjda! Den är inte bara grön året om utan riktigt snygg också. Satte en större direkt, värt vartenda krona. Både lättare att sköta och insynsskydd direkt.

    Vill bara kolla av, jag och min kompis har heeeelt olika åsikter här.
    David Lindgren – hon tycker han verkar SÅ mysig och go.
    Jag tycker han känns så… kall? Liksom leendet når inte ögonen och känns som att han försöker för mycket. Inget naturligt över honom alls.

    Nån som håller med eller är jag helt själv här? Haha, no offence till David, men bara så kul att min kompis och jag har såna sjukt olika bilder av en människa och blev båda helt chockade av den andres åsikt.

      Jag håller med dig.

      Jag tycker att hans ansikte är svårt att utläsa om han är mjuk eller inte. Men hans sätt att vara överlag med allt inräknat så verkar han snäll. 🙂

      Håller med din kompis.

      Tycker också han verkar kall. Kanske pga att ljussättningen ofta påminner om en tom lokal.

      Tycker han känns så ointressant på något vis. Så mainstreem.

      Har alltid tyckt David Lindgren påminner om en liten kille som springer efter de äldre killarna ”Vänta på mig jag vill också vara med”. Att han försöker framställa sig mycket häftigare än vad han är.

      Men han kan ju självklart vara snäll för det 🙂

      Okej, så Let’s Dance…Är Petra Medes klänning genomskinlig??

        Det blev ju ett ”rätt” feltryck, skulle skicka som egen kommentar?

      Det är för att han har samma ögon som Hannibal Lector.

      Jag håller med er båda lite grann… det känns lite som han sätter upp en fasad och inte är sig själv till 100%. Samtidigt som han ändå bjuder på sig själv…

    AUTISM

    Ni som har barn med autism, hur märkte ni det? Tidiga tecken under förskoleåren? Pojke eller flicka? Det finns i vår familj (morföräldrar) och vi misstänker eventuellt att vårt barn kan ha det men kan också ha fel då hen är liten 3,5år…

      Att ange kön kan vara avgörande då det kan ge olika symptom vad gäller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

        Jo men barnet ska ju inte diagnostiseras hrömich nu i kommentarsfältet så nog kan mamman anonymisera lite extra om hon känner för det. Kön får hon väl ange om det blir en utredning.

          Fast om man ska ge råd av egna erfarenheter så är det relevant men vi gör som du säger.

            Jo fast man behöver väl inte veta könet.på barnet för att berätta om vilka tecken man såg hos sitt eget barn? Om man nu inte har flera autistiska barn av olika kön med olika symptom.

            Förstår att det kan störa med hen, men förstår också att man vill vara så anonym som möjligt.

            Personen ber ju inte om råd.

        Kön är konstruerat, finns inga olikheter mellan könen, vi är lika bra på allt oavsett vad vi föddes med. Barnet kan dessutom vara icke-binärt, eller av annan könstillhörighet så som en trehövdad unicorn med hermafroditiska inslag. Autismen hos samtliga borde därför te sig exakt lika, för sånna är vi allihop: eeeexakt lika.

          Du är poppis på fester, va?

            Anonym är nog roligare än vad du är på fester: uppenbar ironi, det vill säga ett skämt! Får man inte driva med samtiden helt plötsligt?

          Shit vad störig kommenterar. Oavsett vad man tycker i sakfrågan däri försöker göra en poäng inom så är din retorik och jargong så fånig.

            Där du* menar jag, inte däri.

      Vänd er till BVC och prata med förskolan, om barnet går där.
      Det är så himla olika när det upptäcks och vad som är ”problemet”. Vissa får diagnosen redan som 2-åringar, medan andra, min kusin till exempel, får det relativt sent.
      Du kan göra anpassningar även utan att barnet har en diagnos, till exempel bildstöd, vara extra tydlig, inte ge för många instruktioner på rad etc.

      De allra flesta barn får sin autism-diagnos före de hinner fylla 4 år, så ditt barn är absolut inte för litet för att eventuellt visa tecken. Vänd dig till BVC som någon skrev så får de göra en utredning. Det allra bästa för barn med autism är att få hjälp så tidigt som möjligt, så vänta inte med att ta tag i detta!

      Vi märkte det främst på att vår dotter hade väldigt svårt i samspel med andra barn. Hon var undvikande och allmänt ”klumpig” i sociala situationer. Hon hade även svårt med ögonkontakt och ville helst inte umgås med någon utanför familjen. Hon var ungefär fem år när man började fundera på en eventuell diagnos.

      Inte mitt eget barn men ett barn i min familj som fick diagnos i 2-års åldern. Första vi märkte var att hon inte tog ögonkontakt, lekte inte tittut och liknakde, pekade inte på saker och frågade var det var, lekte inte med leksaker på samma sätt som andra barn (exv byggde torn osv) men däremot förtjust i att pilla med taktila leksaker. Näs hon blev äldre kom heller inga ord men heller inga alternativa sätt att kommunicera och det är svårt att veta om hon förstår, man vet inte det. Väldigt känslig för klibbighet, fukt osv. Obrydd om andra människor, går rätt på.

        Åh, läs finafina Bill och Bolla av Gunilla Bergström.

          Det ska jag kolla upp. Varför rekommenderar du dem? 🙂

            Nu är jag inte S, men Bill och Bolla var en favorit hos mig som barn. Finns som film också. Handlar om att ha ett syskon som är lite annorlunda ? Otroligt fint.

            En fantastisk barnbok om att få ett syskon/barn med autism. Självupplevt av GB, Alfons mamma.

      Har en pojke på 5 år. Han fick diagnos när han var 3,5 år. Vi misstänkte inte autism utan det var förskolepedagogerna som kallade till möte några månader efter inskolning för att berätta att de inte får samma kontakt med honom som me de andra barnen. Han är vårt enda barn och vi hade inget att jämföra med. Under denna period, när han var runt 2-2,5 år genomgick han regression vilket är vanligt vid autism. Inget vi visste då men i efterhand. Han ”glömde bort” saker han lärt sig. Han kunde några ord och sen kunde han inga. Han kunde peka och kolla åt de håll vi pekade åt, sen försvann det med. Ögonkontakten blev mer sporadisk. Jag läste på och läste om autism och visste med en gång att detta är A. Allt stämde in. Kontaktade BVC som ville vänta, som vanligt. Nåt halvår senare fick vi tid hos en psykolog och fick träffa henne 2 ggr. Hon var även på A:s förskola för att observera. Efter det skickade hon remiss till HAB. Första psykologsamtalet var i april, diagnosen fick han i augusti samma år. Autism nivå 2 och möjligen intellektuell funktionsnedsättning. Han hade även epilepsi när han var liten.

        Ska även tillägga att A är ickeverbal och man förstår honom endast genom hans kroppsspråk. Vi försöker få in tecken men det är svårt då vi inte vet vad han förstår och inte.

          Har ni testat med bildstöd? Kan vara lättare för att få igång en kommunikation.
          Det bästa är att börja med 2-3 foton på saker som barnet tycker om.
          Utvecklingen hos dessa barn kan ta enormt mycket längre tid än hos barn utan dessa diagnoser. Men misströsta inte de allra allra flesta utvecklar nån form av kommunikation.
          Kram från Särskolefröken

            Ja det har vi men vi ser inte att han förstår dessa heller. Vissa saker funkar nångång ibland men då är det foton som funkar

      – Började prata lite senare än normalt (2 år 8 mån).
      – Lekte inte med andra barn, ville bara vara med vuxna på förskolan.
      – Stora ätsvårigheter.
      – Sov inte hela nätter förrän i fyra-femårsåldern.
      – Härmade inte andra
      – Många sammanbrott, gråt och skrik i timmar, varje dag
      – Påtagligt stressad av alla förändringar
      – Allmänt udda men samtidigt supersmart och intresserad av mycket

      De här sakerna kommer jag spontant på, men ungen är ju vuxen nu så kan ha glömt en del. Vi upplevde aldrig brist på ögonkontakt, men det påpekade de i utredningen så kanske med andra utanför familjen?

      På förskolan upplevde de hen som avvikande och när diagnosen sattes sade de allihop ”jaha, det var därför!”

      Diagnos sattes vid 8 års ålder. Förskolan gick ok men vid överflytt till skolan blev det kaos.

    Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende?

      Köpa fastigheter. Ett hus runt smögen nånstans att ha till sommaren, ett hus i fjällen, lägenhet i gamla stan.. Skulle åka till vegas då och då också.

        Samma: Köpa flertal fastigheter. Och sen starta eget bolag och jobba för att jag älskar det; inte för att nödvändigtvis gå med vinst varje år.

          Exakt samma sak skulle jag göra. Tydligen ingen unik önskan. Antar att mycket prylar och grejer har blivit så billigt att det är hus (och mindre jobb) som vi längtar efter att ha råd med.

            Lustigt att denna kommentar dök upp, har faktiskt varit i dessa tankar hela dagen idag. Detta på grund att jag fått besked om att jag vunnit ca 50 kr på en dragning, haha. Japp, svävade iväg lite. 😀

            Jag har kommit fram till att jag för det första skulle köpa nytt boende till mig och sambon, och våra föräldrar och syskon, och likaså ”sommarställen” och fjällstugor till oss och till de i närmsta familjen som vill ha. Pappa skulle få en ny och fin bil och skulle se till att inreda en ateljé till mamma i deras nya, rymliga hem.

            Min syster drömmer liksom jag om att ha något i New York, så skulle antagligen köpa ett stort lägenhetshus och avvara några lägenheter till närmsta familjen och kanske hyra ut övriga till turister som lägenhetshotell! Hade varit så sjukt roligt att få inreda flera olika lägenheter i olika stilar! Hade gjort detsamma på typ någon egen ö någonstans med glittrande vatten och behagligt klimat dit alla skulle ha möjlighet att åka och ha varsitt eget boende att landa i när de känner för.

            Hade gått på massage minst två gånger i veckan och sett till att få regelbundna ansiktsbeandlingar, mmmmmmm så härligt, och detsamma för mina nära såklart om de vill. Hade betalat för den bästa hälso- och sjukvården för mina närstående, och privata tandläkarbesök då ag inte är så imponerad av folktandvården, haha. Hade även betalat för regelbunden städhjälp för dem av oss som önskar, och andra bekvämligheter.

            Utöver detta skulle jag göra det jag kan för att göra världen till en bättre plats, öppna flickskolor i Afrika, försöka hjälpa till med rinnande vatten, gjort mitt bästa för att hjälpa till med medicin och andra förnödenheter till svårt drabbade områden i världen. Hade försökt hjälpa hemlösa både i Sverige och utomlands, och gärna öppnat upp både sjukvårds- och psykiatrimottagningar för ökad tillgänglighet. Hade försökt bidra till bättre arbetsvillkor och bättre djurhållning, och försökt hjälpa djur som far illa, och barn och gamla, räddar skogar och andra naturtillgångar, med mera.

            Har förstås inga konkreta planer då man inte kommer så långt på 50 kr, men något åt det hållet.

        Var ligger detta ”fjällen”?

      Jobba när jag vill och med vad jag vill, studera mer, volontärjobba, resa jorden runt och köpa mig lägenhet/hus på favoritplatser i världen.

      Starta katthem, ett café och en fond för barn och ungdomar från fattiga familjer (till cyklar, kollo och liknande). Resa runt, bo utomlands under de kalla månaderna. Chilla och njuta av livet.

        Ja, och plugga intressanta grejer bara för skojs skull!

        Jaaaaaaaaaaaaaa till kollo. Gud, gör man ens det längre? Hade SÅ roligt när jag åkte på kollo som barn!!

      Köpa lägenhet och bygga ett sommarhus i Halmstad. Och leva livet.

        Vill du bo utmed industriområdet på östra stranden?

          Nej. Inte _i_ Halmstad, men det hör till Halmstad.

      Skulle starta en cafékedja med temat tyst så att stress-skadade, introverta och andra med ett större behov av avskildhet och lugn ska kunna gå ut på stan och fika eller få en lugn stund mellan ärenden.
      Alla platser skulle vara utformade för ensamgäster eller ett enstaka par. Ljuddämpat allting. Tysta golv. Kaffemaskinen och köket bakom en isolerande dörr. Murrig inredning med tjocka textilier som sväljer ljud.
      Skulle förmodligen inte vara någon vinstmaskin men ett kul projekt som jag gärna hade sett i stadsbilden.

        Åh vilken underbar idé? jag blir stammis när (obs när, inte om) du öppnar cafét!

        Bästa jag läst!

        Låter fantastiskt! Om du har en välupplyst avdelning med ljusa väggar och kall belysning kommer jag bli stamkund, får tyvärr migrän av murrigt och mörkt.

        Grym idé. Jag kommer!!

        Jaaaaaa! Har utmattningssyndrom och går aldrig in på caféer pga ljudkänslighet. Vilken bra idé! Hoppas att du blir ekonomiskt oberoende!!!!!

      Flytta till en liten by i norra Wales och bli naturfotograf. Skulle även vilja volontärarbeta. Ibland skulle jag åka på semester runt om UK, Irland, Schweiz och andra ställen. Bara ta det lugnt och njuta av tillvaron.

      Sen skulle jag vilja skänka pengar till några släktingar och kompisar samt välgörande ändamål som hjälper djur, barn och äldre personer.

        Är det du som vill flytta till Betws? Har sett dig några gånger här. Har rest runt några gånger i norra Wales, bland annat bott i Betws-Y-Coed i ett par veckor. Älskar också Wales och skulle gärna flytta dit jag med.

          Ja, det är jag! ? Visst är det härligt där! Kul att ”träffa” nån som varit i Betws-y-Coed och de trakterna, svenskar brukar ju inte åka dit (eller till Wales öht känns det som). Jag träffade en gång en dansk kille där och ett norskt par och de är de enda skandinavierna jag stött på där. När jag vunnit mina pengar och fått det där huset (höhö) får du låna mitt gästrum när du åker förbi ?

      Göra livet bättre för andra!

      Köpa flera hus och hyra ut de som jag inte bor i. Resa om jag är tillräckligt frisk för det. Skänka till välgörenhet.

    I dag var det fint väder men oj vad många inte följer vad som gäller ang Corona. Fulla fik där alla sitter nära varandra och i mataffären höll ingen avstånd. Sedan hoppas jag alla djurmarknader i tex kina stänger för gott. Hanteringen av djur är hemsk. Ha en bra kväll.

      Ja såg en uteservering här där borden stod lika tätt som före corona och varenda stol var upptagen.

        Precis som kön till monopolet Systembolaget då. Men äta själv på köpcenter det ni!

          Haha ja, en jobbarkompis berättade att han hade stått i kö i två timmar till systemet före påsk. Det lät helt galet tyckte jag, att folk köar så länge!

            Att folk inte har framförhållning och handlat på en måndag ex!

        Sånt kan man anmäla till länsstyrelsen. Eller kommunen. Bra om de får en varning eller böter.

      Roade mig med att kolla kökameran till GeKås Ullared, helt sjuka köer!

        Läskigt!

        Och alla handlade ensam på Ullared förstås?

        Jag kan inte förstå hur folk tänker. Här vädjar affärerna och galleriorna om att besöka ensam. Handla själv. Men kör man förbi gågatan är det fullt. Nästan inga som går ensam. Parkeringarna på affärerna är fulla. Som om ingen pandemi existerade.

        Nu har vi nya rekommendationer i mitt län, munskydd på affärer och reseavrådan. Och absolut inga onödiga kontakter. Smittan är så hög här ? Men folk bryr sig liksom inte. Iva är fullt då de behöver skicka iväg folk till andra sjukhus, operationer är inställda. Men det är ändå viktigt få trängas i affären och sen umgås med de man vill. Galet egoistiskt.

        Då har man fan tråkigt alltså. Satt du och svor i din ensamhet också?

          hahaha, nä tror inte jag svor men det kanske kom ett ”idioter” muttrandes ?

            Haha jag jobbar där ??‍♀️

          Haha. En natt när jag inte kunde sova slog jag på en av stans kameror, död stad for faktiskt inte en enda bil tror jag. Hackig kamera osv. Var trött o uttråkad in i… Men men…

        Kökamera????

            Obehagligt!

      Ja det går som vanligt bra för Sverige i den här pandemin. Undrar varför?

    Hästfolk!! Kan jag få spy lite galla! Så min häst blev förkyld förra onsdagen, på torsdagen hade han hög feber och väldigt snorig så veterinär kommer ut och tar prover. Jag meddelar alla i stallet (stå i kollektivt stall) att vi bör hålla oss hemma i minimum två veckor, helst tre. Tisdagen efter (6 dagar efter att min häst blir sjuk) väljer en i stallet att åka på träning. Pga att det var påsk hade provsvaret från näsprovet inte kommit än. Dagen efter får jag veta att provet är negativt för alla anmälningspliktiga virus, så hästen har virus men inget ”farligt” virus. Jag uppdaterar stallkompisar om läget, rekommendationen är fortfarande att stanna hemma en vecka till. Sen för jag höra från behandlande veterinär att sagda stallkompis ringt upp veterinär, förklarat att min häst är frisk (fast han inte är det) och efter det valt att åka på träning igen . Alltså va fan! Det är inte som att hon är elitsatsande , hur svårt är det att stanna hemma två-tre veckor??!!

      är tanken då att hästarna ska stå ensamma inlåsta i ett stall i ett par veckor?

        Utan att kunna något om hästar tänker jag att.tanken snarare måste vara att de inte ska åka iväg till ställen där det finns massa andra hästar, utom de i samma stall?

        Nej, hästarna ska inte lämna anläggningen under den sagda tiden. Inget tal om några hästar hästar som står ensamma inlåsta i ett stall nånstans ?

        Tror personen syftar på att de inte ska åka ut och tävla under dessa veckor och vara på hemmaplan istället.

      Du verkar själv vara ”hästfolk” så det räcker.
      En förkyld häst, jahopp…

        Med hög feber? Det tar man väl för sjutton på allvar? ?

      Sjukt respektlöst av din stallkompis ? Hoppas hästen kryar på sig snart ❤

      Lite dramatisk ton på ditt inlägg här kanske, men ja du har rätt, din kompis skulle stannat hemma.

      Haha men va? Ringer veterinären och säger att hästen är frisk? ? om det är sant så är det väldigt komiskt. Finns människor till allt. ??‍♀️ Själv blev jag typ hatad av mina stall”vänner” för att min häst var sjuk och alla var tvugna att stanna hemma i två veckor. 10 år sen. Kändes sådär.

      Det bästa man kan göra är väl att ha ett stallmöte och försöka få alla att förstå att det är viktigt med karantän. Kanske att det kan göras en tydlig plan till nästa gång det händer? Vad säger stallägaren?

      Hoppas att du kan släppa det sen, jobbigt att gå runt och vara irriterad. Men förstår dig.

    Har ni tips till en med ADD?

    Jag har ADD, äter medicin men livet går knappt runt ändå. Är så trött på att jag kan gå från att ha massa energi till att känna mig helt slut på en sekund. Energin räcker inte till. Vissa dagar gråter jag för jag är så trött, kan vara att jag är mitt uppe i att städa och all energi tar bara slut. Jag vill så mycket så blir så frustrerad när jag inte klarar av att göra allt?

    Tex, var hemifrån 4 timmar en dag förra helgen (ingenting jobbigt. Åt lunch med familjen och var ute i det fina vädret. Vi är bara 3st som bara umgås med varandra, så inget påhopp om corona.) och efter det var jag så trött så kände att jag aldrig kommer orka tvätta dagen efter, 25 timmar innan min tvättid börjar kände jag såhär.. Nu orkade jag tvätta, vet ju att jag kommer orka men just då är jag så slut så det finns inte på kartan att jag kommer orka.

    Ska man tvinga sig till att göra mer än man känner att man orkar på något sätt?
    Kan man göra något för det ska bli bättre?
    Någon bra strategi eller något för att klara av allt?
    Är det bara att försöka acceptera att det är såhär livet kommer vara för alltid?

    Är så trött på att leva när livet ser ut såhär.
    Jobbar 50% bara men skulle ändå aldrig orka umgås med mamma en kväll, gå ut och gå en runda på kvällen eller något.

      Jag skulle kontakta en arbetsterapeut om jag var du. De kan hjälpa dig att hitta en bra aktivitetsbalans och ge dig konkreta verktyg för att planera din vardag så att du får en bättre överblick.

        Bra tips! mvh Arbetsterapeut

        Så dom hjälper med verktyg osv i mitt privatliv?
        Trodde det bara gällde jobb. Klarar liksom jobbet, men jag lägger all energi på att klara av mitt jobb och hålla koncentrationen uppe så allt tar slut då.

        Sen får jag använda helgerna till att handla mat inför veckan och göra matlådor, städa och tvätta sen vila upp mig på resten av tiden för att iaf få tillräckligt med ork för att orka jobba. Sen börjar allt om igen..

      Vilken medicin äter du?

    Angående den så kallade åmningsvideon som Camilla ”faktiskt garvade mig igenom” så googlade jag på Sannas namn och hittade utan större ansträngning det här från Ttela

    ”Sanna Rough har varit prostituerad sedan hon var 17 år.
    – För mig är det inte intimt eftersom jag inte blandar in några känslor i det, jag känner ingenting, säger hon.”

    Undrar om Camilla också googlade?

      Mm skitroligt verkligen. Var verkligen inte ett okej inlägg någonstans.

    Någon som haft hugg i huvudet på höger sida och samtidigt börjar höger öga att rinna?

      Ring 1177, ingen här kan ge dig svar på vad detta är ändå. Och även om de gör det så har de säkerligen googlat, och det kan du göra själv.

        Ja, ge råden att ringa till 1177 till alla som har lite krämpor här och där så får stackarna mer att göra (känner folk som jobbar där). Om ni bara visste hur många som ringer i dessa tider om helt icke-akuta ärenden skulle ni dra öronen åt er.
        Allt man känner är inte en tumör, har du ont i magen kanske du kan avvakta och inte slå på stora trumman direkt?
        Folk är så hispiga i detta landet att man förfasas.
        Du behöver inte ringa 1177 för lite hugg i magen.

          Om du mot förmodan jobbar på 1177 som du försöker få det att låta är det ju märkligt att du inte snappat upp att det inte behöver vara akut för att man ska ringa 1177?

          Dit ringer jag helst aldrig. Så jävla otrevliga när jag ringt.

        Alltså dem som på allvar tar råd från andra här borde tänka om. Men att fråga om någon varit med om samma sak är inte konstigt.
        Var på väg att göra det själv igår angående en skada, jag har redan sökt hjälp och går på behandling en gång i veckan, men det hade varit intressant att se hur andra fått bukt med sitt problem och jag tror att många bara vill kolla samma sak, hur andra haft.

    någon som blivit kvitt ett pillerberoende såsom Tramadol Citodon Kodein trots att de behövs endel dagar på grund av värksjukdomar ? hjälp

      Du får ta tjuren vid hornen och sluta. Släng alla tabletter och ryck upp dig. Sluta tycka synd om dig själv (som många missbrukare ofta gör) och ge dig fan på att du ska klara det. Du mår säkert skit i några dagar, då visar det sig vilket virke du är gjort av. Lycka till!
      Finns inga genvängar.

      Ja

    Någon här som har erfarenhet av att gå igenom en tuff period i relationen (missförstånd, tjafs, konflikter) men som också kommit ur fasen och kunnat gå vidare tillsammans? Behöver lite solskenshistorier och pepp.

      Vi hade det så när vi flyttade till hus. Jättemycket tjafs och osämja hela tiden. Men vi såg liksom vad som hände och pratade ofta om det när vi var sams. Efter ett tag när en del av den yttre stressen släppte blev det mycket bättre mellan oss och vi kom stärkta ur det. Vi har blivit bättre att tänka ”det är du och jag mot problemet, inte du mot mig” och att prata igenom saker hellre en gång för mycket.

      Vi tog hjälp, gick på parterapi (finns både gratis via kommun och svenska kyrkan). Vi löser våra tjafs direkt och har lärt oss hur vi ska vara tydliga med varandra för att undvika missförstånd. Det var 3 år sedan och still going strong, om inte ännu starkare idag 🙂

        Detta!

      Absolut. Flera gånger till och med. Har varit tillsammans i 19 år så det känns ganska naturligt. Jag tror, att har man rätt känslor för varandra och viljan att leva tillsammans så går det mesta att lösa.

      Så är väl ett förhållande titt dom tätt alltid tänker jag? Folk verkar ge upp så lätt, minsta lilla bråk så drar den ena..

      Jag och min ”sambo” gick isär efter 2 år efter att vi köpte hus. Varit ”tillsammans” 8 år i nuläget. Jag köpte lägenhet och han bodde kvar i huset. Var jobbigt att leva ihop tills jag hade tillträde. Men under den tiden hände något. Nu 2 år senare så har jag kvar lägenheten och vi har aldrig haft det bättre. Kan räkna på två händer hur många nätter jag spenderat i lägenheten.

    Har ni pratat med förskolepersonalen? De bör ha kompetens och/eller kan rådfråga ex en specialpedagog. Tipsar om detta då det kan skilja så mycket mellan barn och förskolepetsonal brukar va väldigt kunniga.. ett ”vanligt” tecken är vänligen att barnet har svårt med socialt samspel och förändringar.

      Dock viktigt att komma ihåg – förskolepedagogerna får INTE ställa diagnos. Bättre de går via BVC/söker hjälp på egen väg. Förskolepersonalen får stöttning via spec.pedagog/logoped/barnhabilitering sen vid diagnos.

      Men de kan få stöttning i situationer. Bättre att söka själv först.

        Det gör de inte heller!
        Men som blivande lärare själv (jobbat outb. innan jag började plugga) är det fasiken inte lätt att jobba med föräldrar som vägrar inse eller ta vidare hjälp om man misstänker en diagnos.

    Så trött just nu. Mina barn suger ut all energi. Att stå upprätt är tungt. Idag var det som om sju års trots koncentrerade sig till bara ett par timmar och jag vet inte vad jag ska göra. Min sambo är känslomässigt uttömd också. Ville mest ha pepp och skriva av mig för jag orkar verkligen inte ringa nån och prata.

      Styrkekramar till dig! Glöm inte att unna dig, choklad, eller ett gympass, eller ett bad, eller sätta ungarna framför Netflix ”whatever takes you through the day” <3

      Skickar lite energi och pepp!! Man får tycka att det är jobbigt att vara förälder ibland ?

      Huvva. Hoppas de är mer avslappnade imorn då. Ny dag ny kula. Snart måndag o du får lämna bort dem. De brukar ju som synd för dig är vara mycket bättre på att vara vettiga människor där

    – HJÄLP MED TINDERPROFIL –
    Hjälp mig att skriva min Tinderprofil 🙂

    Om mig:
    Jag är en introvert kvinna, 33 år. Sminkar mig inte och är naturlig brunett. Klädstil t-shirt, jeans, sneakers, och generellt rätt så ”low maintenance”. Tränar (3-4ggr/veckan, styrketräning och sport), gillar att vandra, ska plugga masters till hösten, dricker inte alkohol och röker inte heller. Gillar att bo lantligt, vill inte ha barn. Föredrar att vara hemma framför att festa, men har ett rikt socialt liv. Kan tänka mig att flytta. Ser bra ut och blir rätt ofta ”uppraggad” men av män som är lite players. Kommer överens med de flesta. Är lojal och empatisk.

    Vill ha:
    Livspartner som är barnfri. Behöver inte ha samma intressen, men någon som är snäll, empatisk, och trygg. Någon som inte leker utan svarar på sms inom en rimlig tidsram (förstår att folk arbetar, men vill inte ha någon som svarar tre dagar senare). Helst ickerökare, och gärna någon som inte dricker varje helg etc. men behöver inte vara nykterist som jag. Någon som har ett rikt socialt liv och är okej med att jag stannar hemma ensam ibland istället för att hänga med ut med kompisar osv.

      Skriv det du skrev här ovan, bara. Tydligt och bra. Eller är det för långt kanske?
      Jag tycker att tydlighet är att föredra, så slipper man slösa massa tid på folk som ändå inte är intressanta, ur ett förhållandeperspektiv.

        Aa lite för långt för att få plats ? Men gillar tydlighet!

      Jag skulle strykt allt och försökt utveckla den här delen

      ”Tränar (3-4ggr/veckan, styrketräning och sport), gillar att vandra, ska plugga masters till hösten”

      En likasinnad vill nog veta vad för sport och kanske din bästa vandringsled eller något? Och kanske vad du ska studera.

      Gällande vem du vill ha kan du skriva att du söker någon barnfri eftersom du inte vill ha barn blabla. Tycker det är onödigt att lägga ner allt för mycket energi på den punkten eftersom man får en bättre bild av någon när man väl matchar/pratar och kan sålla då

        Tack för svar 🙂 Har utvecklat sporten/studier redan men vill inte outa här, men gillar vandringsleden!

        Tänker att jag vill sålla redan innan matchning/mess, trött på alla som bara vill leka som matchar och slösar min tid. Så vill väl helst egentligen att de som inte vill som jag redan vid profilen det att ”tack men nej tack” utan att jag vill låter otrevlig 🙂

          Sådana män låter sig inte stoppas av sånt dock, du är ute efter något seriöst och det kan du understryka. Vilka du blir uppraggad av och sådana saker låter bara konstigt

            Nej alltså har inte det som står ovan i min profil i dagsläget ? Ville bara förklara vem jag var för att få hjälp med min profil, den jag har nu drar till mig dessa typer av män. Och vad det är jag vill ha för att få hjälp att sedan skriva en profil. Inser nu att jag var otydlig, så mitt fel! Min profil nu säger typ
            ”Sport (min sport)
            Nykterist
            Laga mat
            Vandra
            Lojal
            Introvert
            Söker kärlek”

            Men om du säger att män ignorerar det ändå så spelar det kanske inte så stor roll. Tror de flesta matchat pga hur jag ser ut.

      Hade strukit det med sms och barnfri, står redan att du inte vill ha barn i det ovanför.

        Tack 🙂

      Korta ner och ändra början, lite tråkig.
      Ta bort det där med att inte svara på sms, får lite weird stalker vibbar av det.
      Ta bort ordet nykterist. Dricker inte själv men skulle jag kalla Mig nykterist tror folk jag har vart alkoholist, vilket kan klinga fel i en dejting profil.

        Tack 🙂
        Min profil nu säger typ:
        ”Sport (min sport)
        Nykterist
        Laga mat
        Vandra
        Lojal
        Introvert
        Söker kärlek”

        Det ovan var bara en beskrivning av mig/vad jag vill attrahera är typ av män för att få hjälp att skriva något bra , men inser att jag var otydlig. Intressant det där med hur ”nykterist” ses på, är inte fd alkoholist men vill undvika alla ”ska vi ta en öl” ?

          Skulle också ta bort nykterist, man kan dricka annat när man ses.

            Tack 🙂 Har aldrig ens tänkt i de banorna så bra att andra uppmärksammar just nykteristbiten. V

          Tycker det är jättebra att du är tydlig med att du inte är intresserad av personer som tar flera dygn på sig att svara på sms. Förstår inte vad det har med stalking att göra?

            Tänker att det räcker att framhålla att man söker något seriöst. Tycker ts formulerat det bra i det du skrev.
            Tycker allt lät bra!
            Oseriösa killar på tinder brukar ignorera det man skriver i profilen ändå. Sen tror de oftast att de är så fantastiska att man ska vilja ha dem även om man inte alls söker samma sak.

              21.37
              Tack 🙂 Undrar verkligen varför de tror att en ska ändra sig haha.

            Inte jag heller 🙂 Förstår att folk har ett liv, men jag försöker ju se om jag kan bygga ett liv med någon och att vänta flera dagar på svar och blir ofta veckolånga konversationer som inte leder någonstans ändå. Skönt att kunna sålla tidigt. Speciellt då jag gärna pratar med några stycken men alltid bara träffar en åt gången om det är någon som låter vettig.

      Hmm.. Vi är alla olika, jag skulle aldrig skriva så ”naket och djupt” som du gjort i en ”kort” presentation. Ser snarare ut som ett CV. Som man skulle jag kanske tindra vidare..
      Skulle inte använda ord som introvert, ser rätt bra ut och blir ofta ”uppraggad” – varför ens ta med det, samt players? Inte leker, svarar på tidsram osv…
      NEJ bara nej.
      För lång och konstig presentation. Håll det kort och precist. Det andra kan du gå in på senare när du lärt känna någon. Tyvärr, den där presentationen känns bara desperat och lite som att den skrämmer bort karlarna…. I all välmening.

        Hon beskrev ju bara sig själv för att ge oss andra material att göra en profil utav? Det är inte vad hon ska/har skrivit redan.

          Nick:
          Tack, precis så 🙂 Ville bara ge lite bakgrund till vem jag var/vad jag letade efter och hoppades på att någon hade någon smart profil i åtanke. Märker ju dock nu i efterhand att det var väldigt otydligt från min sida 🙂

      Kolla in happydating.se på Instagram, superbra tips för bland annat profiltext! 🙂

        Tack för tips 🙂

    Usch så min kommentar hamnat fel ? skulle svara föräldern med frågan om autism

    Jag alltid sett det som en självklarhet att skaffa familj och barn ”någon gång i framtiden när man är vuxen”. Nu är jag vuxen, det är framtiden, och jag börjar acceptera att det livet inte kommer bli mitt. Jag kan knappt ta hand om mig själv och är alldeles för instabil för att så långsiktigt ta hand om en annan människa. Det känns ledsamt, men samtidigt vet jag att detta är för det bästa. Finns det någon med liknande känslor? Som på ett sätt sörjer barnen man aldrig kommer få?

      Jag sörjer inte. Jag har inte en stark kropp och har helt bortsett från tanken att bära barn. Det kommer inte naturligt för mig att vilja. Har aldrig ens legat med någon. 🙂 Så jag kommer aldrig få barn. Kanske kommer jag känna mig avundsjuk på ålderns höst på de som har barn… Men jag tror bara att man får acceptera den kropp och det psyke man har. Det passar inte mig.

      Sörjer inte som sagt… men visst, jag har en viss ’oro’ för att jag kommer känna avundsjuka på ålderns höst.

        Man kan vara nära barn på många andra sätt, genom släktingars och vänners barn, att vara barnvakt, vara kontaktperson eller familjehem eller på annat sätt arbeta med barn. Jag vet att det inte är att jämföra med att ha egna med det ger mycket mer än man tror åt båda hållen.

          Jag skulle också vilja stryka under att bara för att man inte har genetiska barn betyder inte det att man måste vara barnlös. Som ovan skriver barn kan finnas i ens liv på olika sätt. jag har barn och min högsta dröm var att bli mamma. Men nu när jag har barn inser jag att jag hade levt ett bra barnlöst liv ändå, med andra barn runt mig. Jag hade vart lycklig med drt också. Med syskonbarn, kompisbarn, barnvakt… Jag inser att jag hade vart okej och lycklig med det. För det handlar inte om att de bor hos mig utan det handlar om tiden jag faktiskt är med dem, den tid jag investerar.
          (måste jag ens skriva att jag såklart inte ångrar barnen)

      Jag är mest orolig över att bli väldigt ensam när man blir äldre, om man inte har en egen familj. Alla blir ju tyvärr så upptagna med sitt.

        Du skrev det själv, att alla är upptagna med sitt. det är även dina egna barn som då är vuxna och de kanske inte ens bor i samma stad eller land som du då. Räkna inte med att dina barn skulle hänga med dig hela tiden. Som barnlös/fri har du massor med tid att odla andra relationer med människor som väljer att vara med dig för att de vill, inte för att de måste för att du fött fram dem. Barn är ingen säkerhet mot ensamhet, barn blir vuxna och lever sitt eget liv sen, som de ska.

      Känner igen mig. Är alldeles för känslig i min kropp och själ och måste kunna sätta mina behov främst. Har låg energi och får huvudvärk och annat så jag blir utslagen i sängen långa perioder. Är trassligt och osäkert med ekonomin också. Att sätta till ett barn till detta känns taskigt mot alla men mest mot barnet. Såklart sörjer jag detta. Känner ”jag vill inte ha barn” men helt ärligt så är min situation så att jag inte ens har möjlighet att göra valet. Undrar ibland om jag intalat mig att jag inte vill ha barn för att det inte ska kännas så tungt att inte ha möjligheten att skaffa några. Men jag är en omhändertagande person och känner mig ofta ensam när vännerna är upptagna med sina familjer så jag vet inte hur jag ska bli lycklig med det här livet.
      Jag skulle inte vinna något på att umgås med andras barn då det inte är grejen ”små människor” som lockar mig, utan att ha en familj. Att låna någon annans barn är inte familj, jobba på dagis är inte familj. Man sitter ensam på julafton ändå.
      Fasar för den dag mina föräldrar dör då jag inte har syskon. Kommer även göra slut med min sambo då relationen är destruktiv. Men då blir jag helt ensam.
      Jag vill ha en familj men inga barn.

    Vad gör ni med stjälk/blekselleri?

      Jag fick en stjälkselleri i Lidls matsvinnpåse och tänkte ha delar av den i sojafärssås. Har aldrig tidigare provat det men tänkte nu våga testa det ?

      Koka med i soppa, grytor o liknande. Blir en mycket mildare o mer ”behaglig” smak tillagad. Hade i fisksoppan idag 🙂

        Sååå gott i fisksoppa!

      Använd som bas när du gör typ bolognese. Tärnan smått och stek tillsammans med löken, ger en jättefin smak ?

    Vad menas med ”bös” i matsammanhang?

      Bös är slang för skräp/smuts/skit. Så kanske äcklig mat i detta sammanhang?

        Brukar vara mycket bös i vattnet på Eriksdalsbadet, när det är öppet.

      Bös är inte äcklig mat, utan partiklar/småbitar av något som inte ska vara där.
      Bös i te kan tex vara bitar av teblad som simmar runt och man inte vill dricka.

    Någon som har tips på hur man får tillbaka sitt tjocka långa hår efter att ha förlorat en del pga omständigheter i livet :/

      Låter det växa med tiden. Ta hand om det. Blek inte, använd inga värmeverktyg. Sov i fläta. Tog ungefär 7år från snaggat till rumpan för mig.

      Ät mer kött.
      Fick det rådet av min frisör när jag blivit riktigt tunnhårig och det hjälpte fasen.

      Inpackning en gång i veckan med kokosolja, mandelolja eller ricinolja. Funkar som Xlash fast i håret:-)

    Var kan man köpa Bako-krydda i Sthlm?

      Beställ online

      Testa Lanka Te & Krydd, Ringvägen 143.

    Ni som gillar lättare växtbaserad mat men lever med en kött-potatis-person, vad äter ni tillsammans som båda gillar?

      Tycker inte att det är svårare än att du äter vego alternativ och han kött? Ni kan ju äta samma tillbehör till?

        Fast jag vill inte ha stabbiga rätter av det slaget, oavsett om det vore vego-korv/köttbullar/schnitzlar osv, utan jag vlll äta och mår bäst av mat från grunden i form av linser, bönor etc. Potatistillbehör och sånt är bara stabbig smaklös bukfylla för mig. När min partner vill äta ostfyllda pannbiffar med gräddig sås och klyftpotatis ser jag inte hur jag skulle kunna ersätta något för att göra det till en mindre stabbig kött-potatis-rätt.

          En god biff på linser eller bönor istället för pannbiffen och en kall sås med yoghurtbas, typ tsatsiki. 🙂

      Jag lagar oftast maten så då blir det vegetariskt. Jag är bra på att laga mat så han uppskattar allt även om det inte är kött.
      Varierar mig väldigt mycket i vad jag lagar. Senaste veckan har det blivit: sojafärsbiffar med rostad potatis och hemgjord bea, fänkålspasta, samosas, palak paneer, linsbiffar med mathavresallad och limedressing, bönbowl med ugnsrostade grönsaker.
      Går att variera i all oändlighet. Om det är kryddat och tillagat ordentligt tror jag det mesta går hem.
      Men till väldigt inbitna köttisar brukar det funka med typ formbar färs att göra olila biffar, vegbullar, cevapi osv med nice tillbehör. Krydda det lite nice. Konsistensen brukar gå hem liksom.

        Vill komma och äta hos dig!

          Haha det va snällt! Bör tilläggas att jag snöat in lite på matlagning under corona och med jobb hemifrån har man tid att göra småförberedelser under dagen om man vill sätta en deg typ eller marinera ngt. Sån nivå hade jag ju ej med jobb på kontor och sen träning och sen slängs ihop ngt snabbt sen.
          Men just nu är matlagning ändå lite av ett intresse. Bara orolig att jag vant min sambo så att det här med att han gillar allt jag lagar kanske vänder sen…
          Eftersom jag vet hur bloggbevakning funkar ska jag kanske framhålla att han gör allt annat hemma, jag har ryggskada så städ och tvätt, handla mat osv och sånt sliter lite mer på mig än matlagning.

        Min sambo är kock och märker av bismakerna från fejkkött-produkter och backar direkt. Har blivit misstagen för vego-kock själv många ggr så min känsla för smaksättning och att komponera mat är det inte fel på där. Problemet ligger i min sambos smak för stabbig köttig husman och jag är raka motsatsen. Vill hitta en kompromiss.

          Fast om din sambo är kock och lite kinkig så kanske han får ta lite större ansvar för att hitta kompromisser?

            Han är dessvärre väldigt my way or the highway så när han inte känner för annat än mastig kött-centrerad mat är det svårt att ändra på det…

              Hare Gudrun. Anade att det inte var maten som var det grundläggande problemet här…

              Vilken bull kille, hur står du ut?

      Jag och min sambo äter oftast olika mat. Han äter bara kött med bea eller rödvinssås (pulver) med potatis eller rostade rotfrukter eller pasta (med grädde!).
      Jag håller mig till enklare mat till mig själv men ofta någon soppa med grönsaker eller linser eller liknande. Gör så det räcker flera dagar till mig.
      Jag lagar ibland tomatbaserade rätter som vi kan äta tillsammans. Typ fiskgryta. Ibland kyckling, då jag gärna äter det men jag undviker kött potatis sås-tänket. Guuuud så tråkig mat att äta dag ut och dag in.
      Ibland gör jag något helt grönsaksbaserat som vi båda äter. Linsgryta eller böngryta. Även fisk med något tillbehör. Men det är ju animaliskt även om det är lätt mat.
      Kanske kan du göra grönsakswok med sesam- och limesås. Servera med ris, rostade nötter. Han kan steka ett par ägg till, om du inte äter ägg.

    Någon som har tips på vad jag ska göra åt min hundvalp (10 veckor) som konstant hugger/biter i mina ben och fötter? Han gör det inte för att vara aggressiv utan för att leka och så. Varje gång jag försöker disciplinera honom genom att ex. skälla eller stampa bredvid honom (aldrig på honom såklart!) så bryr han sig inte ett dugg, han bara tittar på mig och sen fortsätter. Jag blir på riktigt galen snart. Han får massor av uppmärksamhet och jag leker med han hela tiden, så det är inte en fråga om att han är understimulerad/uttråkad. Såklart har jag överseende med att han inte kommer bete sig perfekt vid 10 veckors ålder, men när jag inte kan ta ett steg framåt utan att han ska bitas så känns det som något jag behöver ta tag i nu, jag vet bara inte hur.

      Ta hans huvud mellan dina händer, titta rakt in i ögonen och säg bestämt NEJ! istället för att stampa och skälla.

        Så där säger man ifrån till ett barn. Hundar fattar inte det. Det ser bara ”bra” ut för omgivningen då det ser ut som att man ”sagt till”.
        Finns massa riktiga tips på hur man kommunicerar med sin hund. Googla eller gå med i någon vettig hundgrupp på Facebook.

      Haha ursäkta? Står du och skäller och stampar och tror att hunden ska förstå?

      Kan för övrigt tala om att bita/nafsa är precis vad en valp gör. Det är normalt.

      Aktivera honom med andra saker än lek!! Få honom att tänka så han blir trött istället.

      Så gjorde min hund också när hon var valp, valpar gör ofta så. Tycker inte att du ska skälla på honom för det. Kan trösta dig med att det går över.

      Har själv haft det problemet. Att skamma och fya hjälpte aldrig. Med betoning på aldrig. Då valpen bet i kläder eller i mig blev jag passiv och vände ryggen till. Rörelse förstärker beteendet. Stängde in mig i ett annat rum om det inte funkade.

      Körde byteslekar i kombination med detta. Två av de bästa leksakerna valpen visste. Jag använde två likadana. Lekte aktivt med den ena en stund, bytte av och låter den vara passiv samtidigt som den andra blir aktiv.

      Jag tycker inte du ska skälla eller stampa. Signalera istället att det gör ont på dig genom att pipa aj (som hundar gör). Och stå stilla. Det verkar som att din valp tror att ni leker nu. Alternativt visa vad din valp ska göra istället, t ex hämta en leksak och ge den beröm för det rätta beteendet. Om du går någon kurs hos en instruktör som jobbar med schyssta metoder så får du massvis med tips på positiv förstärkning.

      Han är kanske överstimulerad, så små hundar är som bebisar och behöver lugna ner sig och sova mycket. När du stampar så ser den lek.
      Ta hunden i knät och lugna ner den, eller låt den vara i valphagen en liten stund.

      Min hund höll på så när han var ca 10-14 veckor. Bytte mot leksak så ofta det gick, och hade skor på mig inomhus, då försökte han aldrig bita, han gillade strumpor. Och gick väldigt långsamt. Han tröttnade snart och har efter han var ca 14 veckor aldrig attackerat mina fötter igen. Skällde aldrig på honom, kunde ibland klappa händerna för att få honom att fokusera på annat. Det lugnar sig med åldern. Ständiga tipsen fungerar: avled beteenden man inte vill ha och belöna de beteenden man vill ha hos hunden. Lycka till. Valptiden är jobbig, men det blir bättre.

        Och att pipa aj, som någon skrev ovan. Såg verkligen på honom att han förstod att han gjort mig illa (det gjorde han inte, har en liten ras och han bet mig aldrig hårt, utan ville äta strumpan och förstod inte att det var fötter i de där strumporna).

      Säg Nej/Fy eller vilket kommando som ni har valt att använda. Viktigt att alla använder samma ord. Säg det i en lugn men väldigt bestämd ton. Om valpen försöker igen så går du ner i en låg bas röst och säger Nej igen. Att ändra röstläget fungerar väldigt bra. Har du en ljus, pipig röst så blir hunden glad och har du en låg, mörk röst så förstår valpen att något är fel. Om valpen fortfarande fortsätter så vänd dig om och gå in i ett annat rum och stäng dörren. Valpen kommer gå efter och bli ledsen men viktigt att den förstår att det inte är okej. Stå på andra sidan dörren i ca 1 minut och gå sedan ut och ignorera valpen. Om den börjar bita igen så säger du först Nej och fungerar det inte så vänder du och stänger dörren igen. Det tar tid och man behöver tålamod men tillslut kommer valpen att förstå. Det är viktigt att agera och ta tag i detta nu. Låt aldrig en valp göra något som du aldrig skulle tillåta att en vuxen hund gör.

        Du låter som en hemskt människa som inte borde ge råd kring hundar

        Skulle inte vilja lämna min valp hos dig

        Oj. Samma tankesätt med spädbarn?

      Ge valpen ett ben??‍♀️

      Din valp kommer vara bitig tills den tallar siba valptänder vid 5-6 månader.

      Det är fruktansvärt jobbigt men helt normalt. Stampa inte eller korrigera. Herregud det är en valp. Du måste bygga på er relation så att din valp ser upp till dig som en trygg ledare.

      Ge valpen tuggben är mitt råd. Att få tugga lugnar valpen.

      Du kommer undra vad har jag gjort men glöm aldrig att det går över. Läs på! Så fort ett problem uppstår.. googla eller läs böcker.

    Säger bara yammy mammy på Netflix, herre min skapare! ?

    Tips på semester i Sverige i sommar med barn, fast utan bil?
    Dvs någonstans man kan åka och vara en vecka tex, men det är nära avstånd till allt på platsen så man kan åka buss eller promenera.
    Funkar Leksand tex eller behöver man bil där?

      Det är Sverige… De flesta städer har buss och tågtrafik?

        Ja det vet väl jag också…
        tänkte att någon här i gruppen kanske har något bra tips!

        Har kollat på olika boenden i Leksand men det verkar långt till leksand sommarland om man inte har bil. Om man inte bor på leklandet tex.
        Annars har jag kollat Öland och Gotland också.

        Tro mig.. jag har varit på ställen där bussen går typ 2 gånger om dagen ? kanske inte det roligaste

        Har du själv semestrat utan bil i Sverige? Det är verkligen svårare än man tror och speciellt med små barn som inte orkar gå hur långt dom helst och inte är helt chill med att vänta på bussen vid en väg i en timme när man missat en tur. Avstånd som 5 km är ju ingenting med bil men man kan ju inte direkt gå 5 km till och från ett sommarland efter att ha spenderat dagen där!

        Gotland är väl det jag känner till och har ibland varit utan bil. Bor ni i Visby så finns det tex bussar till Kneippbyn och även till Tofta, inte alltför sällan. När man ska lite längre minns jag att det var svårare med bussturerna och också ganska dyrt men det finns ju mycket att göra i Visby samt i närheten (finns en hel del aktiviteter strax norr om Visby, går snabbt att ta sig med buss).

          Men tack! Precis vad jag ville få fram!

          Funderar på att kanske hyra en bil ändå en period i sommar för att förenkla det hela.
          Tack för tips om Gotland! Där har mina barn inte varit endast jag för många många år sedan.

      Leksand fungerar verkligen. Du blir ju inte bortskämd med bussar/tåg men planerar du dag för dag är det ju ingen fara. Men vad vill du göra? Är problemet enbart att du vill kunna ta dig in från campingplats till stan?

        Jo men lite så, ta sig från stugan till badet, kanske in till stan. Vill inte vara helt låst ifall det är för långa avstånd och inga bussar.
        Men det kanske är lättast att åka till större städer när man inte har bil.
        Eller hålla sig inom Leksand sommarland går säkert bra!

      Karlstad! Underbar sommarstad och mycket av det som finns att göra för små barn finns innanför stadsgränsen och man kan åka med stadsbuss. På somrarna går också båtbussen så man kan ta sig mellan ställen med superfina gamla träbåtar på Klarälven. Där blir själva resan en upplevelse. Vill man ta sig en bit utanför stan så kommer man till fina Alsters herrgård österut med stadsbuss och till superfina sandstranden Bomstadbaden med stadsbuss söderut. 🙂

        Åh tack för att du tagit dig tid att skriva så mkt bra tips! ? Låter supermysigt!

          Så lite så! Jag flyttade till Karlstad för 13 år sedan och har verkligen älskat varenda minut i den här staden. Här är så fint, speciellt på sommaren. 🙂 Det är väl värt ett besök!

        Säger också Karlstad som tips, välkommen hit 😀 Mariebergsskogen är ett toppenställe för småbarn (djur att klappa, bad, turist tåg, lekpark m.m), utöver Bomstad. Bomstad är bra med mindre barn då det är långgrunt. Men det finns såklart massa andra badplatser iom Vänern och Klarälven.

      Koster! Bo på gård, bada, kosterhavsmuseet etc.

        Tack ?

      Till mellan campingen Leksands strand och centrum är det en liten bit att gå.
      Skulle rekommendera er att kolla på campingen nere vid Siljans strand i Rättvik. Där bor man nära centrum och vid en lång sandstrand ?
      Man bor även väldigt nära resecentrum där man kan ta buss eller tåg till Leksand, Mora, Falun eller Borlänge.
      Men visst, både Leksand och Rättvik ligger på landet och det är smidigare med bil, så är det ju.

        Nämen tusen tack! Har skärmdumpat ditt tips så ska jag kika ?

        Kanske hyr jag bil i sommar, det vore ju smidigast ändå. Speciellt med tanke på corona också..

    Någon som tagit lergigan mot ångest? Har det hjälpt?

      Ja. Jag vill minnas att det hjälpte. Blev trött och liksom lite ’psykiskt bedövad’ av tabletten. Har bara ätit 2 stycken.

        Vilken mer har du tagit? Tack för svar ❤️

          Jag har ätit anti-depp. Men de hade mer biverkningar. har provat både setralin och Venflaxin eller vad de nu hette.

          Men lergigan var bäst för mitt mående, för jag upplevde inga dåliga biverkningar.
          Det kan ju också bero på hur mycket man äter såklart, skulle jag äta lergigan varje dag i flera veckor kanske jag skulle märkt jobbiga biverkningar. Men nu minns jag bara att jag kände mig känslomässigt ’bedövad’ vilket var vad jag behövde.
          🙂

      Jag har. För mig var dom lite för ”starka”. Jag blev supertrött och kunde typ somna stående och var ”bakis” dagen efter. Men eftersom jag var så trött orkade jag liksom inte ha ångest, så i den bemärkelsen hjälpte det ju.
      Jag är väldigt medicinkänslig och är lättpåverkad, så det är inte alls säkert att du får samma enorma trötthet. Du får testa, helt enkelt.

        Tack för svar ❤️

      Blir helt bombad av lergigan. Atarax är bättre.

        Vad menas med bombad?

      Blir knappt trött av lergigan. Haft det utskrivet för sömnen. Inte för ångest men har verkligen inte märkt av att jag skulle bli lugnare eller på annat sätt må bättre.
      Enda som händer typ är att jag blir torr i käften.
      Och då ska tilläggas att jag aldrig haft några andra mediciner mot sömnbesvär, ångest, antidepp elller ngt överhuvudtaget utskrivet. Så tror inte jag är jättetolerant heller.

      Ja men jag tyckte det var värdelöst! Blev bara trött och ville sova! Sen fick ja oxascand… sååååå bra!

      Fixk noll effekt. Bara biverkning. Restless legs och trodde jag skulle bli tokig!!

    Nån som tänkt skriva till en bonde i Bonde söker fru? Jag blev kär i ett av husen! 🙂

      Kanske där man ska kolla istället för på Hemnet..

      Haha inte i personen??

        Näe huset först och främst:-)

      Ja skriv! Känner en som var med för några år sen och de är fortfarande ihop och har barn nu?

      Om även bonden hade något som du tyckte var trevlig så skriv 🙂
      Är det bara huset så kanske du kan låta bonden få chans med någon som vill ha denne mer än huset

    För några dagar sedan va det någon som nämnde en kvinnlig influenser med förmodligen väldigt opererad rumpa, minns inte namnet, så hjälp mig! Blond.. blir knäpp på att inte komma ihåg!

      filippa fransson tror jag

        YES!! Tack!

        Hahaha vad i hela är det frågan om? Ett helt flöde fullt med en och samma rumpa ?

    När blev Laila bagge och elin härkönen bästisar?
    Aldrig sett den tillsammans innan Paolo torskade.

      Laila verkar ha tagit Elin under sin vinge i samband med detta. Hon kanske kan relatera.

        Har hon varit med om samma/liknande menar du?

          Ingen aning, det var en ren spekulation att hon kanske haft en otrogen karl och ville stötta Elin.

            Väldigt märklig spekulation, don’t you think?

    Noterar den marmormönstrade bakgrundsbilden för kvällens ÖS ??

      Den är fejk!
      Inte äkta marmor!

    Yammie Manny ??

    Min man har gått in i väggen totalt. Han klarar sig med nöd och näppe genom arbetsveckan och på helgerna bara ligger han i ett mörkt rum. Tror han är sjukt deprimerad också. Jag vet inte. Han har varit sjukskriven men jag tror han kanske gick tillbaka till jobbet för tidigt, för det har blivit värre.

    Känner mig så..hjälplös? Om det är rätt ord. Kan inte göra något för honom, jag bara oroar mig, och så måste jag göra allt jobb hemma och med ungarna, så jag blir helt utmattad. Blir så jävla ledsen, för barnen förstår ju inte. I påskas så åt min äldsta bara halva påskägget, hon la undan chokladen ifall ”pappa ville ha när han vaknar”. Det krossar mitt hjärta. Vet inte ens varför jag skriver detta, tror bara att jag behöver få det ur mig.

      Det låter tufft, kan du hjälpa honom med att söka hjälp eller att sjukskriva sig igen? I övrigt behöver dessvärre den andra göra mycket under tiden men du behöver också vila. Hur gamla är barnen? Kan du prata med dem om det så att ni hjälps åt i det ni kan? Eller kan du får avlastning från familj eller vänner?

      Det låter ju verkligen som att han gått tillbaka till jobb för tidigt. Säg åt honom att det här är allvarligt och ju längre han låter det gå desto högre är risken att han aldrig kommer kunna fungera igen och att på måndag sjukskriver han sig och tar kontakt med sin läkare, och att du hjälper honom förstås. Såhär kan ni ju inte ha det en dag till! När det har kommit i ordning och han förmodligen blir sjukskriven en tid så kan det bog underlätta lite för dig att få vardagen att funka, när du vet hur vardagen kommer att bli närmsta tiden liksom. Hoppas han mår bättre snart och att du tar det igenom det här också.

      Låter verkligen jobbigt! Har ni möjlighet att ta in mer hjälp med barnen så du får mer avlastning?

      Mindler kanske kan vara ett alternativ för honom? Om han inte vill träffa någon irl. Där får man svar inom 24 timmar och om det inte känns rätt så kan man byta psykolog. Det som är bra med Mindler är att du kan välja att alltid få prata med samma person.

      Kämpa kämpa!
      Styrkekramar!

      Han måste sjukskriva sig igen! Jag föll ihop efter 3 månaders jobb efter min utmattning.. blev värre sista gången! Går på Setralin och oxascand (vid behov) nu.. fortfarande stickningar å domningar.. men dämpas av antidepressiva!

      Det är väldigt tufft att se en nära må så psykiskt dåligt!! Massa styrkekramar till dig och kom ihåg att tänka på dig själv också och ta samtalshjälp om det blir för jobbigt!!

    K18 ?

      Hur länge har du använt den och när började du märka resultat? Jag har precis börjat med den

        Använder det 2ggr vecka och gjort i ett par månader och håret blir bara finare och finare, har självlockigt hår som behöver en massa extra fukt och kärlek.

    Har fått tillträde till en hyresrätt nyligen. Gick idag för att sätta lås på mitt förråd (märkt med samma nummer som min lgh) och insåg att någon tagit över förrådet och satt eget lås på.
    Tror ni man kan kräva reducering av hyra pga detta?

      Nej men du kan kräva att få tillgång till ditt förråd.

        Jaa, har givetvis kontaktat hyresvärden! Men eftersom det är svårt att veta vem som tagit över förrådet lär det dröja innan det kan tömmas. Tänker för tiden som jag inte kan nyttja det. Har haft tillträde sen 1 mars .. . Men tack för svar !

      Jag skulle kräva att få tillbaks förrådet. Det är bara nån som passade på när förrådet var tomt att hugga ännu ett till sig själv. Prata med värden. Man behöver ett förråd.

      Ta kontakt med husvärden som fixar så att du får tillgång till ditt förråd. Vet inte om man kan få hyresreducering pga. detta, hade själv inte orkat bry mig om bara jag fått tillgång till förrådet.

      Vill du ha förrådsutrymmet? Tveksamt om du skulle få rabatt på hyran.. Vad du än gör så flytta inte ut sakerna själv då det är olagligt 🙂

        Vilken konstig fråga, klart hen vill ha tillgång till förråden som ingår i hyran som betalas..

          Det är väl inte självklart? Personen kanske hellre vill ha en billigare hyra.

      Nej du kan inte få hyresreduktion, det gäller om det tex är en skada i ditt förråd som gör det obrukbart. Meddela hyresvärden så du kan få det tillbaka

      Jo 5 % av hyran har du rätt att få tillbaka för den tiden du ej kunnat nyttja ditt förråd, räknat från den dagen du anmält det 🙂 det är det vanliga iaf

    Alltså dejting…ligger man inte med mannen så tröttnar han, ligger man så drar dom efter några gånger, blir knäpp på detta och känner mig så gammal (34) och som att nått är fel med mig’ Saknar min exman så himla mycket, var ihop sedan gymnasiet

      Låter jobbigt… Men inte ovanligt vad jag hört.

      Jag hade också tröttnat om jag dejtade någon som inte ville ha sex. När det kommer till om det blir mer än bara dejtande så har det ju dock sällan med sexet att göra? Man tröttnar inte på en person pga sex..? Är ju något annat då som gjort att man inte vill utveckla det vidare.

        En del män drar efter att man har haft sex ett par gånger innan frågan från kvinnan kommer: ”vart står vi?”

          Det är ju så det känns, dom överöser mig med fina ord, ibland handgjorda presenter, dikter, sånger, hör av sig massor och vill ses ofta osv men efter sex så fadar det ut

            Det kan ju vara så att dom inte tyckte ni var kompatibla sexmässigt?!
            Jag har dragit flera ggr efter dåligt sex så jag kan relatera. ?

      Känner igen mig. Dejtade en äldre gentleman (jag 47, han 59) som definitivt borde varit mogen, förstående och tålmodig. Förklarade direkt att jag inte varit i en relation på tre år och behövde lite startsträcka. Han försökte aggressivt ligga med mig från första dejten. Andra kvällen BRÅKADE vi om saken. Har tappat all tro på mänskligheten.

        Tur att inte denne man representerar mänskligheten.

        Hette han Göran?

      Men drar de pga liggen? Eller kan det vara då att det är efter ett visst antal dejter man börjar få en bättre bild av om man vill fortsätta ses, oavsett liggande? Ligg om/när du känner för det, är det liggeriet (frånvaron av eller för tidigt ligg) som skaver så var det garanterat inte rätt person ändå och bättre att få veta det förr än senare. Är det rätt person så spelar det absolut ingen roll när ni ligger första gången.

    Hur friade er partner/ni? Vill höra förlovningshistorier!

      Jag körde ett skattjaktsfrieri där min man fick följa olika lappar med ledtrådar som till sist ledde till ett paket med själva ringen, och då friade jag?

      Fanns ett realityprogram som handlade om två tjejer i England som har ett företag som anlitas av privatpersoner för att göra originella frierier. Tips om du vill få lite rolig inspi. Minns dock ej vad det heter nu, kanske någon annan som gör? 🙂

        Åhå, som ett barnkalas?

      Vi satt hemma en kväll. Jag satt och ritade och han höll på med nästa års hushållsbudget. Plötsligt kommer han in till mig och frågar om vi ska gifta oss nästa år för då gör han i ordning ett sparkonto för bröllopet. Jag blev lite ställd men såhär i efterhand var det så jäkla fint och omtänksamt av honom ❤️ han grämer sig över att han inte tänkte efter och friade mer ”romantiskt” men jag kunde inte önska något bättre.

      På ett tak i Paris.

      2015 hade jag och min (numera make) bokat rum på ett spahotell.
      Väl framme hade vi blivit uppgraderade till lyxsviten (trodde jag men det visade sig vara min man som gjort det efter vi gjort bokningen tillsammans). Vi tog varsin massage och gick därefter upp på rummet. Han hade beställt ett stort blomsterarrangemang och champagne och strax därefter gick han ner på knä. Snart gifta i 4 år ?

    Jag har sådana komplex för min mage.. den är full av celluliter!! Jag är normalviktig och har inga celluliter på rumpa eller lår men magen.. gah!! Får sådan ångest av att se andra med helt slät hud på magen oavsett om man är smal/mullig/tjock. Känner mig så äcklig med just celluliter på magen och vill inte visa den. Vilket ju begränsar under sommaren.

    Går det att få bort celluliter på magen eller göra de mindre framträdande?

      Jag har aldrig visat min mage på sommaren och det begränsar inte mig på något sätt. Du är den enda som ser dina celluliter och som bryr sig. Är det inte bättre att fokusera på saker som faktiskt betyder något? Tänk all tid du lägger på att hata något som du inte kan förändra, känns det inte som slöseri med tid? Du kan göra så mycket roligare saker med den tiden. Skapa minnen som du kommer minnas för alltid. Ingen kommer minnas dig som tjejen som hade celluliter på magen.

      Köp baddräkt istället för bikini, bästa jag gjort. Livet är för kort också, vill du ha bikini ha det med.

      Aldrig tänkt på en annan persons celluliter, varken på rumpa eller mage. Äg dem eller använd baddräkt, vilket även råkar vara skitsnyggt. & Other Stories brukar ha många fina!

    Vill någon tipsa om en podd som liknar Daddy Issues? Asså gärna två lite rappa tjejer som inte är fjortisar om ni fattar

      Då lyssnar du säkert redan på Brita och Parisas podd men det var min första referens till två tjejer som inte är fjortisar. Deras podd är <3

        Japp, den lyssnar jag redan på haha. Men det var ett bra tips 🙂

      En varg söker sin pod.

      Podcasten ”Skåpet” med Cecilia Blankens, Johanna Swanberg och Peppe Öhman. Gillar den, de pratar om intressanta saker och jag tycker det är
      härligt att de inte alltid är överens och tycker likadant. Men lika rapp som Daddy issues är den ju inte, på gott och ont kanske. För min del mest på gott ?

    Du som skrev igår angående konstig smak och lukt långt efter Corona. Såg det idag.

    Jag fick för några veckor sen samma (hade covid nyårshelgen). Smakar/luktar typ en konstig metallisk (inte järn) sak alternativt en smutsig sjö/dy. Kan inte förklara det bättre än så. Nu är det nästan borta men kommer ibland i små hintar framförallt när jag äter kött eller någon godisbit

    Finns det någon app som motsvarar Bloglovin? Upptäckt att den gamla trotjänaren börjat bugga en hel del och verkar inte gå att uppdatera. Måste verkligen ha en sån app för att orka sålla bland blogginlägg, har haft Bloglovin i säkert tio års tid, kanske ännu längre? Så är beroende av den vid det här laget, snälla hjääälp!

      Testa Feedly ??

    Någon här som har en platsbyggd bokhylla? Funderar på att anlita en snickare för att bygga en med skrivbordsskiva ?Vad kostar det ungefär? Tänker cirka 150 m på bredden och 2,5 m på höjden. Om någon har tips på finsnickeri i Malmöområdet tar jag tacksamt emot det såklart ?

      150 meter bokhylla? Wow!

        Det ska såklart stå cm haha ?

        Det blir nog ganska dyrt….

      Kolla upp Ryan Donnelly! https://www.halfblindrabbit.com/about

    Isabella löwrngrip är Sveriges mest Egoistiska person enligt mitt tycke, ok att hon reste till Idre, sen så fick hon hjälp med maten och skafferiet var fulltallt var levererat, nu i sista inlägget skriver hon att de åt på restaurang varje dag mitt i en pandemi allt emot Fohm rekomendationer. Hoppas att hennes bok floppar,att företag inte samarbetar med henne och grädden på mossen vore om folk slutar följa henne det vore awsome. ?

      Jag gillar henne inte med det är inte förbjudet att äta på restaurang.

        Hon gör allt för att provocera det syns på långa vägar, Fohm har sagt ska man resa till fjällen så ska man ta med sig egen mat,inte äta på allmän plats för att minska smittspridningen, hon tar tom kort med andra människor hon är verkligen ego på alla sätt och vis,man får hoppas att Odd lär barnen bättre uppfostran än hon. För det syns att hon inte klarar av något själv det är därför hon är med Paul nu för att få hjälp med barnen samt som sällskap. Hennes egna familj har trötnnat på henne. Man tycker tom lite synd om henne. Hennes dumhet kommer att drabba henne till slut.

      Man kan tycka vad man vill om det, men att äta på restaurang är inte emot rekommendationerna.

      Hon är tragisk. Hon har sabbat allt för sig och har nu bara sina provokationer. Tror hon är helt glömd om 5 år.

    Det här med separationsfas hos bebisar vid 8 mån. Finns det evidens för att det stämmer eller är det typ humbug?

      Google?

    Någon här som investerar i crypto? Vad köper ni isf?

      Gör inte det, köp aktier och fonder.

      Bitcoin certifikat.
      Bitcoin zero sek tex

    Vilken är den bästa åldern att skola in barn på förskolan?

      1-2! ☺️ / Förskollärare

        För att de är för små då för att kommunicera sina behov med ord?

        Usch. Ja tror stenhårt på att ett barn behöver sin mamma (och annan förälder) så länge det bara är möjligt. Tidigast 5 år kan barnen ha lite mer ’behov’ av andra människor än mamma och pappa. Innan dess är barnen så små att de behöver tryggheten hos sin mamma, och LUGNET.

      Beror på barnet. /Förälder

      Minst 3 år tycker jag. Då hade vårt barn ett eget språk vilket kändes viktigt. Och först då han började få ett behov av att träffa andra barn.

        Våra har ÄLSKAT förskolan sedan ett års ålder.

          De kunde dock prata och uttrycka sig då.

          HUR vet föräldrar att ett barn älskar förskolan från ett års ålder? Låter helt absurt. De finner sig i det. Känner saknad och kanske känner sig övergiven- högst troligt, men kan inte uttrycka det. Tror stenhårt på att ett barn behöver vara hemma MINST till 3 års ålder för att ha en god grundtrygghet.

            Det tror jag med, treårs åldern tidigast. (Om man har möjlighet såklart).
            En ettåring har inget ut av att vara på förskola.

            Nog märker man om ens barn skulle vantrivas även om de inte kan prata. Jag har själv väntat med förskola till tre års ålder för mina barn och skulle inte vilja sätta en ettåring i förskola, men jag tror ärligt talat att föräldrar som säger att deras barn trivts på förskola från en yngre ålder varken ljuger eller har bristande förmåga att läsa av sitt barn, så det är säkert sant.

          Haha tjena, hur tråkigt har ni haft hemma då??

    Jag fick ett reklam inlägg på Instagram gällande äggdonation och blev intresserad av detta. Någon som har erfarenhet av hormonbehandling inför äggplock och hur ett äggplock går till som vill dela med sig?
    Och snälla bespara mig alla moralkakor, hur du känner rent etiskt eller att jag kommer ångra mig osv är jag inte intresserad av. Du är inte jag.

      Jag tycker du är en FANTASTISK person som kan tänkas donera. Det är ett stort och viktigt beslut – jag blir rörd! Förlåt. Det va inte det du ville ha svar på. Men jag kan behöva donation, och att höra att kvinnor vill donera gör mig bara orimligt glad ❤️

      Ja har donerat ägg. Tog sprutor själv och gick på kontroll. Allt gick väldigt smidigt och det fick ut en hel del äggblåsor från mig. Hörde av mig efter en tid och fick då reda på att de lett till två barn.

        Wow!

        Tack båda för svar! Skrev ett inlägg för ett tag sedan att jag kände att jag ville hjälpa ett par i min närhet som har svårt att bli gravida men visste inte hur jag skulle lägga fram mitt det, men fick då så många negativa svar ? men tänker att det finns fler individer som kan behöva min hjälp.
        Gör jätteont med äggplock? Hur är hormonbehandling? Vet att alla är olika men kanske kan få en hum om hur det kan tänkas att gå till?

        Om det är intressant så är jag gift, har två barn och min make är steriliserad sen ca 5 år så jag är klar för min egen del med barn

          För mig var det inte så farligt men för mig kändes det som vid en ”rejäl” ägglossning. Vet inte hur jag ska förklara det bättre. Äggplocket var lite obehagligt men var ändå helt okej. Var väldigt lugn och trygg med min läkare då han behandlat mig tidigare.

          Jättefint av dig tycker jag.
          Protokollet ser lite olika ut. Du börjar med en spruta som du tar i några dagar, sedan tar du ytterligare spruta för att förhindra att äggen släpper. Man går på kontroll hos läkaren för att se så att äggblåsorna växer och att det inte blir för många så man överstimuleras för det är inte bra. Dagen för äggplock så får man smärtstillande och lugnande. Mitt första äggplock kändes knappt men mitt andra gjorde jätte ont. Bad om mer morfin och det hjälpte en del. Men det går väldigt snabbt 🙂

        Får man nån ersättning?

          Jag fick 6000:- men det varierar beroende på vilken region man tillhör.

            Ok, tack för svar!

      Hej! Jag är en av de som antagligen inte kan få barn utan äggdonation, så ville bara säga tack för att du överväger det ❤️

      Jag har gjort äggstimulering och plock i samband med IVF.
      Som någon skrev nedan såg även mitt protokoll ut. En spruta i några dagar för att sedan ta två om dagen. En som stimulerar och en som hindrar äggen från att släppa. Den första sprutan känns knappt och den andra kliade lite och var lite grövre nål, men var helt kontrollerbart. Jag fick även ta en spruta till innan plocket, en tredje alltså, men den kanske är bara om man ska göra en äggåterföring.
      Vid äggplocket får du morfin och du bedövas i slidväggarna. Plocket kändes inte alls på mig, då gjorde typ bedövningen ondare, men även den helt kontrollerbar.
      Själva ”ruvningen”, alltså tiden när äggen växer kändes som lätt mensvärk, på mig växte ganska många ägg så blev lite öm i buken i slutet innan plock.
      Blödde lite efter äggplocket samma dag men va återställd i stort sett dagen efter.
      Summan av kardemumman ingenting i processen gjorde för mig ont. Moment kändes och var obehagliga för att det är något man gör för första gången. Men det är såklart individuellt!
      Lycka till! ♥️

      Hannah Lee Duggan har gjort videos om det på YouTube, hon bor dock i Kanada eller Usa (minns inte helt).

    Någon som använder Foreo för ansiktsrengöring? Funkar den?

      Jag använder den. Man känner sig iallafall väldigt ren och len i ansiktet.

      Har använt Foreo tidigare, det är lite mysigt med massagen och man blir len men den hjälpte inte min hy bli så mycket bättre tyvärr. Skulle dock säga att det är värt att testa med en av de mindre först få se om du gillar den!

      Ett av mina bästa köp. Man blir så ren som man aldrig kan bli med fingrar. Tänker bara på alla människor som tar toner och bomullspad och drar av en massa smink och tror de är rena, usch. Så köp en

    Jag tror att jag är deprimerad (sökt hjälp), och det beror främst på att jag insett att min sociala bubbla är mycket mindre än jag trodde (inga föräldrar vid liv, inga syskon, övrig släkt håller ihop inom familjen, vänner i grupp umgås med vissa få, bor med sambo). Det har ju uppenbarat sig under corona. Det är kanske i-landsproblem men det påverkar mig mycket ändå. Någon annan här som känt samma?

      Kärlek till dig

        Tack ?

      Jag känner verkligen igen mig. Innan corona var jag duktig på att hitta på grejer och träffa nya människor och hade ett ganska rikt socialt liv. Sen kom corona och då blev det så tydligt för mig att alla mina vänner jag trodde att jag hade egentligen bara var bekanta och att jag är väldigt ensam. Men det har gjort att jag har börjat rannsaka mig själv och hur jag handskas med relationer, så att när pandemin är över hoppas jag på att bygga riktiga och hållbara relationer. Längtar så till att inte känna mig ensam.

        Åh, känner igen mig så (ts), jag tror att jag ibland själv kanske just dragit mig undan lite men trott och tänkt att det blir så under corona tills jag upptäckt att många andra ändå umgås.

    Vad tycker ni om gift vid första ögonkastet paren? Tacoparet är så fina tillsammans!

      Jag vet inte faktiskt. Tycker synd om Johan och hur Susanna har behandlat honom. Lars avskyr jag och Ellinor känns så omogen och stöddig. Gillar Anton och Sofia de är på samma våglängd och älskar att de köpte sig en van efteråt haha.

      Tyckte de var jättetråkiga under seriens gång, men i uppföljningsavsnittet gillade jag dem mer.
      Var säker på att Lars och Ellinor skulle säga ja, tråkigt att det inte höll bara. Störde mig på henne dock.
      Johan och Susanna var mest ”meh” under hela säsongen, Susanna tålde jag iofs inte alls, men de var inget par jag reflekterade så mycket över.

      Reagerade mest på att flertalet av deltagarna tagit till Tinder strax efter att kamerorna slocknat..

        Varför är det konstigt?

      Tror Susanne är en psykopat. Ömsom skrattade ömsom bitchade sig igenom hela säsongen.

    Jag och min sambo försökte i nästan ett år för att jag skulle bli gravid och sexlivet blev tyvärr väldigt schemalagt och ospontant. Nu är jag gravid i fjärde månaden och vi har inte haft sex en enda gång sedan vi plussade.
    Vi pratar ändå om det och ingen av oss känner sig direkt sugen. Det blir att vi försöker boka in sex, antagligen pga att vi är så inne i det sen vi försökte, men man vill ju inte tvinga fram det.
    Någon som har ett tips på hur vi kan göra för att väcka sexlivet igen? Vi kan ändå vara sugna liksom men tror att båda två känner att vi inte har behov av att ligga och att det tyvärr blev lite osexigt pga försöken att bli gravida.

      Köp nå sexiga underkläder, känner man sig fin så blir det lättare att komma i stämning ?

        Åh, kära nån. Finns inget värre än ”sexiga underkläder”.
        Acceptera att hormonerna och hela kroppen har annat fokus nu.

          Men hon VILL ju ligga? Måste ju inte ha underkläderna men hon bad ju om råd, inte att hon ville skita i det?

      Lyssna på alla våra ligg podden

    Blir så JÄKLA irriterad, ringde någon snubbe från något nr: 072-401 93 05 som sa att jag skulle få mycket billigare abonnemang om jag bytte från tele2 till 3. Jag lyssnade men sa att jag skulle tänka på det och inte riktigt hade tid att ta det just då och la på och sen efter 15 min får jag ett sms från tele2 om att: hoppas du kommer tillbaka till oss bla bla bla, så han har alltså sagt upp mitt abonnemang?!?!? Hur kan man ens göra så? Försökt att ringa nr men dom hade stängt på helgen?? Och tele2 har också stängt… fattar verkligen ingenting vad ska jag göra?

      Du har ångerrätt vid distansköp, även om de felat just i detta fall.

        Hur ska jag göra då? ?

      Lider med dig, 3 är piss på alla plan! Men det kommer ordna sig, du har alltid ångerrätt. Sedan fattar jag om det kan bli bökigt.

      Jag var med om liknande. Men de måste ha skriftligt på så du kan nog vara lugn att inget hänt.

      Vad du än gör under liknande samtal – logga aldrig in med bank-ID /bankdosa. Om personen säger att du måste, säg att du kommer in till butiken. Annars finns risk att dina konton blir länsande inom några minuter. Typsikt modus för vishing (telefonbedrägeri).

      Sen kanske detta var riktiga Tele2 / 3, men jag litar aldrig på sånt som sker via telefonsamtal. Har sett och hört för mycket fula brott.

    https://storiesdown.com/users/Thessan.se

    Denna bruttan tar glatt emot 2 st dyra plagg från stenstroms official till ett värde av 5000 kr men vägrar att märka ut som samarbete, alla sk influencers gör reklam för samma butik.
    Här är plaggen hon fick men väljer inte att samarbete.

    https://stenstroms.com/sv/dam/skjortor/feminine/2650352819420

    https://stenstroms.com/sv/dam/stickat/ponchos/4712346151230

    Hej!
    Tycker ni att det är okej att be sina gäster ta med sig alla ingredienser och alkohol när de bjuds in till en middag?

      Va, ta med sig ingredienser när man BJUDS?? har mer förståelse för att man tar med egen alkohol i alla fall.

      Öööh neeeeej?? Vem gör så. Ok om man missat att typ köpa en pryl om någon kan ta med påvägen men om man ”bjuder” in till middag så står man för h e l a kalaset. Är det goda vänner så bjuds det tillbaka

      Ja, om man inte skriver att man bjuder på middag. Skickar man ut ett förslag om att man kan ses hos sig själv ett gäng för att sjunga karaoke och spela spel så kan man väl absolut lägga till en anekdot om hur alla får bidra till middagen. Hade jag däremot bara fått en rak och slät inbjudan och sedan fått veta efteråt så hade jag inte gått.

        Ja, har märkt att detta blivit mer och mer vanligt. Jag får inbjudningar men sen vill värdparen att gästerna ska ta med allt.
        Det kändes så märkligt att be om swish efteråt så jag sa ingenting

          Så sjukt om man inte bestämt knytis eller dylikt innan.

            Hej, ok bra då känner jag mig inte konstig. Blev inbjuden till parets fjällstuga i helgen men skulle då ta med ingredienser för 2 luncher, två middagar och frukost för 3 pers. Tackade nej och har inte hört något mer från dem..

              Alla ingredienser för alla 3 personer? Att bidra med något om man blir bjuden en helg till annan fjällstuga tycker jag är normalt men inte att man ska stå för allt.

                Det verkade som om vi skulle dela på kostnaderna i stugan. Men de ville att jag skulle handla all mat.

              Fast det är ju lite konstigt att förvänta sig att bli bjuden på allt om man blir medbjuden till någons stuga en hel helg. Vi brukar alltid splitta eller handla tillsammans. Om en handlar så gör ju dom andra något annat plus att man delar på allt.
              Är det däremot bara en middag som man blir bjuden på så är det en annan sak. Om det är en middag man lagar tillsammans så splittar man. Har aldrig varit något problem i vårat umgänge.

                Jag förväntade mig inte att bli bjuden men det kändes lite märkligt att de bad mig handla allting. Jag trodde att vi skulle åka upp och handla tillsammans.

        En anekdot?

        Fyfan det är ju helt sjukt ???? haha! Jag som är uppvuxen i usa och nu får höra det här får en chock. Bara i Sverige kan folk vara så äckligt snåla att bjuda nån på middag och be dem ta med ingredienser

      Bjud på kaffe och sockerkaka istället

      Öööööööö. Gör folk ens så? Skulle hellre äta upp min högra arm än att be någon ta med sig ingredienser. Vadå, typ ”ta med dig palsternacka och rödbetor”?? Folk är ju tamejfan otroliga ?

      Haha hade en vän som alltid gjorde så.
      Bjöd in på middag. Sen när man var påväg till middagen (med egen alkohol för de ingick inte) kunde man få ett sms ”kan du köpa gräddfill, dill, lyxpotatis, majonnäs måste vara hellmans och 3 läsk”.
      Väl på plats så kommer andra gäster intrillandes med andra saker från hennes shoppinglista ex nån har laxen och fänkål, 3e snacks och choklad osv.

        Har bett någon köpa ibland, om jag glömt. Men då swishar jag ALLTID tillbaka också. Man bjuder ju inte på middag om man ber alla andra köpa, då bjuder man bara på matlagning och slitage på tallrik och bestick typ?

        Detta råkar jag ut för ofta från detta par.
        Sms med välkommen på fika. I bilen ditt får jag sms om att jag ska handla med 8 bakelser och ett paket kaffe.
        Jag tänkte att det kändes lite märkligt och när jag kom fram så var det sex personer där men de hade inte med sig något.
        Kalaset gick på 384 kr men det kändes så pinsamt att be om swish efteråt.

    Hej!

    Jag är tjej, trettio år gammal och vill på äventyr. Jag kan tänka mig att dra upp till Norrland, flytta till Grekland eller promenera världen över men behöver någon som följer med.!! Någon resesugen? Haha

      Jag! Tjej 33 och är så sugen på en förändring!!

    min kille fyller år på tisdag och jag har lite smått panik inför vad jag ska ge, har tappat all fantasi?någon med tips?? (Även om det är svårt att komma med generella förslag, haha)

      Ålder, intressen?

        Han fyller 20, väldigt intresserad av teknik men också typ musik och att laga mat!

          Restaurangbesök, annorlunda kokbok, musikupplevelse (när det går), presentkort till teknikbutik.

          Dinner in the dark om det går att gå nu under corona

          Om han gillar musik och teknik så kanske ett par bra hörlurar? Jabra om han är androidkille eller earpods om han är apple kille. Om han inte redan har.
          Ngn bluetooth högtalare, typ jbl eller så om han inte har osv..

      Om han gillar att laga mat så sätt ihop ett trevligt kit med ingredienser så ni kan laga mat tillsammans! Kanske lite lyxigare pasta, vin, etc.

    någon annan som skriver på sitt examensarbete på juristprogrammet? känner inga jag pluggar med och är så less på allt just nu… känns inte som jag kan ett skit?

      Klart du kan! ❤️

      Jag kan förstå din känsla (skrev min i höstas). Jag hade heller ingen kontakt med de andra studenterna. De flesta i min ”ursprungsklass” tog examen en termin innan mig. Jag valde utlandspraktik vilket resulterade i något förlängd studietid. Du kan mer än du tror ❤️ Vilket rättsområde skriver du inom?

        taack!! <3 Skriver inom offentlig rätt, medicinsk rätt. vad skrev du om?

    Någon som använt sig av färdigt gräs på rulle som har lite tips? Tex hur länge dröjde det innan ni kunde ”använda”/gå på gräset? Tar gärna emot tips på bra leverantör med (sthlmsområdet). Tusen tack! ?

      Waste of money. Köp gräsfrön. Billigare, bättre för miljö och du får en fin gräsmatta med lika stor arbetsinsats.

        Been there Done that tidigare. Nu är det en så stor yta att vi helt enkelt inte pallar eller vill vänta på resultatet.

      Vi rullade gräs förra året i juni, vi lyckades tajma när värmen var runt 30 garder i en vecka så vi fick vattna på som galningar… Sen skulle det vattnas och vattnas och vattnas tills man kände att den rotat sig. Det tog ca 3 veckor, tills vi slutade vattna som tokar och bara vattna när vi såg att det behövdes.

    Bianca har spenderat helgen på Ett Hem.. Vem tror ni att hon är där med?

      Hon och Philippe träffas igen. Såg båda tillsammans idag

        Oh lord. Kan någon säga till dem att sluta gå ut i media varje gång de gör slut.

        Så sjukt det där. Hon kan ju välja och vraka på väldigt fina män och så väljer hon den idioten om och om igen…..

    Kan inte minnas namnet på en tävling som gick förut. Två långhåriga gubbar (kan de ha hetat Jalle och Heavy?) gömde sig någonstans i Sverige och det gick ut på att man skulle hitta dem. Fasen va allt var bättre förr. TV-program som engagerade majoriteten av Sveriges befolkning.

      På rymmen. Ett av de bästa programmen någonsin ⭐️

        Älskade det programmet. Älskade även Mullvaden som Pontus Gårdinger ledde.

      På rymmen 🙂

      Vi tittar hit, tittar dit, vi ser inte ett skit. Vi tittar upp, tittar ner, var är Lasse Kronér? Lasse går utan hår, han har inte ett spår. Han jagar på sitt eget manér. Lasse Kronér!

    Hej! Hur tänker ni kring vänskapsrelationer i coronatider, känner ni att dom blir lidande iom restriktionerna? (förutsatt att ni följer dom dvs).
    Jag upplever att vänskapsrelationerna behöver så himla mycket mer underhåll när man inte ses. Kan också uppleva att det är olika hur mycket tid som läggs ner på detta från olika håll.
    Jag fattar också att folk inte har tid att ringa och snicksnacka i timmar om ingenting, men en vänskapsrelation behöver ju underhåll även i vanliga fall. Hur gör ni med vänner ni inte träffar eller har sett på ganska länge iom restriktionerna?

      Känner nog att de påverkas även om det inte borde göra det, försöker höra av mig med jämna mellanrum. Men det blir inte samma och att vissa ändå ses påverkar också dvs relationen blir tajtare där och man glider själv bort mer för att man är noga med restriktionerna.

      Blivit av med två vänner. De två jag hade. Den ena är väl visserligen jag som dragit mig undan men jag är hellre ensam än vän med någon som inte lyssnar på mig.

    Vem är killen i senaste volvoreklamen?
    Den när en bil hissats upp i en kran och ett isberg släpper.

    Känner igen honom sååå, men poletten trillar inte ner ?

      Hoppas du kikar in nu i efterhand, han har varit med i Ica reklamerna förr! Det va han som ”rymde” i en av reklamerna för att upptäcka på egen hand. Ica-Roger, skådespelare Robin stegmar

      Han var med i Ica-reklamen förut väl?

    Hej alla göteborgare! Jag undrar om någon är insatt i området runt östra sjukhuset. Funderar på att flytta dit. Är det någon som bor där eller har bott där? Vad är det för typ av område? Mycket barnfamiljer? Pensionärer? Studenter? Trivs ni?

    Det enda jag hittar när jag googlar är Flashback som säger att det hänger mycket psykpatienter och knarklangare där. Stämmer den här bilden?

    Alla ingredienser för alla 3 personer? Att bidra med något om man blir bjuden en helg till annan fjällstuga tycker jag är normalt men inte att man ska stå för allt.

    FRÅGAR IGEN!!!

    Så jag har fått mitt första ”riktiga” jobb efter examen (börjar i september) min FRÅGA är om någon sitter på intressanta TIPS på hur man gör karriär???

      Inom vad?? Göra karriär ser olika ut i olika branscher….

        Ja, och vad som menas med karriär. Finns olika sätt att de på det med.

    Tidigare ikväll var ett par som är vänner till mig och min sambo här på besök. Vi, de 2 olika paren, satt i varsitt hörn i vår soffa. Från ingenstans lägger killen i det andra paret en fis och tjejen böjer sig fram och typ luktar på den mellan hans ben. Sen tar han sina fingrar och låter henne sniffa på dem, som att han fisit på dem typ. Jag och min sambo blev fett avtrubbade, för vi skulle absolut inte göra så varken ensamma eller framför någon annan. Det var så jäkla weird!? men vad jag förstår så är vissa par väldigt öppna med fisar och bajs o sånt? Jag och min kille kanske är pryda men vi fiser ju inte ens framför varandra om det inte är misstag eller typ när man ska skoja lite. För övrigt så höll den killen i det här paret på att pilla en hel del i hennes urringning, vilket också kändes konstigt och opassande.
    Vill lägga till också att vi är ganska nära vänner med dessa 2 men ändå, sjukt weird enligt mig!!!!

      Nej men fy fan! ? Vad i hela friden?!? På riktigt? Alltså kan inte sluta skratta, detta är ju fan knäppt (dom alltså!)

      Wtf? Hade tappat hakan

      Nä men asså det där är sjukt vidrigt

    Precis fått veta att min älskade mamma har upp till ett år kvar att leva. Cancer. Hur fan överlever man och hur får man en vardag igen? Utan att gå sönder. Jag är 30 år, bor 2h ifrån henne. Känns så långt bort, samtidigt som det inte är ett alternativ att flytta hem. Jag har mitt liv här men kan åka ”hem” rätt ofta. Just nu har jag totalpanik och vet inte vad jag ska göra med någonting.

      Spendera så mycket tid med din mamma som du kan. Prata, prata, prata, säg allt så att du inte ångrar dig när det är försent..
      Min mamma gick bort i cancer när jag var 25. Hon var min stora trygghet och bästa vän. Jag kunde inte ta in att hon skulle dö, fast det var så uppenbart. Jag trodde mitt liv skulle gå under. Vilket det också gjorde ett tag. Idag snart fem år senare är jag lyckligare än någonsin men saknaden efter min mamma är med mig varje dag hela tiden.

      Tro mig, du kommer att klara det även fast det ibland inte känns så ❤️

      Hej. Har inget bra svar egentligen men jag var med om precis samma sak – vi fick beskedet 2019 och hon gick bort sen 2020 i cancer. Vet vilken tuff period du och ni har framför er och de enda råd jag har om du vill ha är att ta hjälp, prata med varandra, prata med andra tex kurator eller präst om man vill, fortsätt planera in fina saker och skapa minnen, förutsatt att din mamma orkar det såklart. Det ÄR fruktansvärt och orättvist och det tar lång tid att ens försöka acceptera och sörja och komma igen. En dag i taget och låt allt ta tid. Det som jag tar med mig nu efter hon är borta är verkligen hur jag idag uppskattar livet, tittar upp och ser saker i annat ljus varje dag och struntar i småsaker som tar energi. Ta hand om dig er och jag tänker på er i den svåra stund ni står inför!

      Vet inte vad jag ska säga. Vill bara säga att jag skickar massa kärlek och omtanke er väg ❤️

    Förstår inte riktigt hur vissa influencers blivit så stora. Som Helen Torsgården till exempel, hon gnäller jämt och svarar sina följare snäsigt. Samtidigt som hon försöker upprätthålla en ”gullig” fasad, blir hon skitsur om någon undrar saker. Som säger bara A men aldrig B, svarar bara på samma frågor.

    Det är ofta jag ser konton som jag undrar över om folk bara följer dessa på grund av fint hem, de har djur eller är gravida. Det är ju uppenbarligen inte så att folk följer dem pga att personerna är trevliga.

      Fast hon snäser verkligen inte och gnäller inte heller.

      Hon höll på med smink först, därför blev hon stor antar jag.

        Det var klart roligare att följa henne när hon skrev om smink. Hon var väldigt duktig på den biten. Nu är det bara gnäll. Fattar inte hur hon kan planera ett barn till när hon alltid gnäller om att hon inte får sova på grund av de andra två. Men hon hade väl slut på content…fattar inte heller varför hennes samarbetspartners fortsätter anlita henne. Det är ju rätt tydligt hur mycket hon hatar att jobba…

      Eller så uppfattas bara personer olika för alla, jag har inga problem med Helen alls men har kanske det med någon som du tycker om

    Någon mer här som verkligen undrar hur föraren i bilolyckan som skedde i Onsala i februari mår.
    Kan verkligen inte sluta tänka på hur hemskt denna olycka var och hur jobbigt det måste vara för föraren.
    För er som missat så var det alltså en bilolycka i Onsala i slutet på februari i år där en bil flög av Onsalavägen och in på en tomt där de sedan flög igenom en friggebod och voltade. Passageraren omkom och föraren skadades allvarligt. De har 02:a respektive 00:a.??

      Dåligt antagligen. Det måste ju funnits en orsak till olyckan, typ alkohol, droger, vårdslöshet? Att en bil flyger av vägen sker ju inte utan anledning.

        Ja jo, troligtvis alkohol då det skedde efter 03 en söndag. De åkte från en fest.
        Men är så hemskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.