My Martens dödliga sjukdom

Min sjukdom är dödlig. Speciellt när man inte får hjälp , eller rätt behandling. Den är skrämmande på alla sätt och vis. Jag har under ett par månader kämpar hårt med acceptans och att förlika mig med den.

Nu när jag accepterat situationen och landat lite grann… Så har det vänt 🙏🏻
Jag har just nu en inre kamp, den kommer pågå ett tag till. Jag behöver få in medicinerna, få in rutinerna, rätt värden osv. Jag behöver omvärdera mitt liv, fortsätta med bra kost och regelbunden träning 🏋️‍♀️. // My Martens

My delar med sig lite om sin diagnos, men vill fortfarande inte berätta exakt vad den är, men skriver att den är dödlig om man inte får hjälp eller rätt behandling.
Ni är många som spekulerat kring vad det kan röra sig om för sjukdom, men jag tänker att hon berättar när hon berättar.
Risken för dödlighet vid sjukdom kan ju bero på både somatiska och psykosomatiska sjukdomar eller diagnoser så fältet är hyfsat öppet och därför är det mer eller mindre helt meningslöst att sitta och gissa i kommentarsfält på nätet.
Hennes rubrik ”Tack för ditt stöd. Psykisk ohälsa, vanligare än vad man tror.” är en liten ledtråd till vad det kan tänkas röra sig om, men det är också allt för nu.

Att ställa in en medicindos är extremt påfrestande, men man få ha ögonen på priset längre fram.
Ljuset i slutet på tunneln, för när den väl är inställd så kommer man må mycket bättre även om allt kan kännas skit när man är mitt uppe i det.

Eye on the prize, always keep an eye on the prize. 

 

227 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Min sjukdom är dödlig. Speciellt när man inte får hjälp , eller rätt behandling.”

  Min med. Jag har hypotyreos.

   Det har jag med. Men är den dödlig?

    Nej man brukar inte säga att den är dödlig inte heller psykisk sjukdom men det KAN ju leda till döden, de flesta sjukdomar KAN leda till döden… Mycket kan leda till döden, och vill man vinkla det så och har en agenda, som My har, så skriver man ju så men ack så osmakligt av henne att skrämma upp folk för att hon vill få klick och uppmärksamhet vilket hon tjänar mer pengar på.

     Livet är dödligt

     En bipolär depression har mkt hög mortalitet. Suicidrisken är överhängande och, tyvärr, inte alls ovanlig.

      Bipolärpatienter har en ökad dödlighet i förtid.

      Ja eller hur, sjukdomar är olika lätta att lösa med mediciner. Visst kan man argumentera för att bipolär depression är en väldigt allvarlig sjukdom som kan vara dödlig, även idag.

      My verkar väl vara inlagd på psyk och ha varit det ett tag? Låt henne vara.

       Men alltså nej hon är inte inlagd och inte suicidal och inte döende. Vakna.

    Obehandlad/felbehandlad kan den vara dödlig, precis som massa andra vanliga sjukdomar.

    Om du går behandlad så ha, du kan dö av hypotyreos. Du kan få myxödemkoma och det kan man dö av.

   Mvh, jag har hypotereos och den är i dagens moderna samhälle inte dödlig.

    OM DU INTE FÅR BEHANDLING, i dagens moderna samhälle.

    Haha ja det är många som har men det finns levaxin och det är nästan en folksjukdom så hon är lite dramatisk om det är d hon menar
    Tror inte ett smack på det där , vad skulle det va för farligt att säga det ?!! Bipolär möjligtvis eller kanske mytoman …,

   Min med om jag inte hade fått behandling, jag har giftstruma och den påverkar hjärtat. Men med radioaktivt jod och nu Levaxin så lever jag gott.

   Att överdriva en sjukdoms dödlighet när man vill hjälpa andra är inte bra, My vet att hon har många läsare som hon kan påverka och skrämma upp…tyvärr.

    Eh lägg av. En människa som precis fått en diagnos har all rätt vara rädd och ledsen. Med tiden upptäcker förhoppningsvis människor det går att leva med sjukdom och medicinering och då utrycker man sig annorlunda. Men du kan ju inte kritisera folk för att de berättar en sjukdom kan vara fatal om det är sant.

     Men varför inte i så fall berätta vad det är för sjukdom? Har du tänkt på det? Varför inte berätta vad det är för ”dödlig sjukdom”, varför berättar hon inte vad, varför säga A och inte B? Kan det vara för att hon vill ha uppmärksamhet och få många klick, sympatier och följare för att det ger henne ekonomiska fördelar?

      Varför bry sig? Låt bara folk göra som passar dem bäst? Det finns ju knappast en officiell regel för hur man berättar om en sjukdom.

       Om man är en stor influencer som vill göra nytta för att sprida kunskap om psykiska sjukdomar får man nog hålla sig lite till sanningen, annars gör man mer skada än nytta.

        Visst känns det äkta att hon hon vill vara öppen för att hjälpa andra? 😂 💲💲💲

      Kanske för att man vet att det finns massa människor i typ det här kommentarfälet som kommer tycka extremt mycket och ifrågasätta? . Låt henne smälta det först, innan hon låter omvärlden dissikera det.

       Men om hon vill smälta det så VARFÖR skriver hon då om det, för omvärlden?!?? Du måste vara korkad om du inte fattar att hon gör det för fler klick, för ekonomisk vinning, för att fler ska se hennes reklam.

        Men VARFÖR detta engagemang i hur en person hanterar eller beskriver sin sjukdom?! Det har ju inget med dig att gÖra. Du kan hantera det annorlunda om du vill.

        Hon kör alltid alltid cliffhangers för att locka följare. Det är sen gammalt. Sen har hon uttryckt tidigare att det var ”på liv och död” när hon var utbränd. Det är inte livshotande alla gånger hon anser det. Men vi är alla olika, som sagt.

       Det var inte igår som hon fick diagnosen.

      Jag reagerar exakt likadant.

      Antingen har man en god praktisk anledning att berätta för alla, som Lena Hallengren som gått ut med att hon lider av bröstcancer därför att hon tänker försöka jobba som vanligt under cellgiftsbehandlingen (vilket jag som läkare tror kommer att bli mycket svårt, inom parentes) – och då gör man det kort och sakligt sätt och vid ett tillfälle. Har någon sett Hallengren hålla på och köra sin bröstcancer som en följetong i sina sociala medier?

      Eller så har man det inte. Vill man då ändå ventilera för att skingra ångest och så vidare så är för det första en professionell kontakt bättre än sociala medier och för det andra önskar man i så fall just ett samtal, inte en envägskommunikations.

      Kanske är kvinnan inlägget handlar om i chock och vet inte riktigt vad hon skriver. Eller så är det bara det gamla vanliga clickbetandet. Vad, av dessa två alternativ, som än är svaret här borde hennes läsekrets bara ignorera det hon skriver om sitt tillstånd.

       Skoj med läkare som bedömer främlingars reaktioner på sjukdomsbesked på internet. Etik är ute tydligen.

        Vad har det med etik att göra?

         Läkare har etiska regler de måste följa.

          Javisst har vi läkare etiska regler att följa och som examinerad, legitimerad och dessutom disputerad läkare gör jag också det. Men bloggbevakning är inte en behandlande enhet och dessutom har jag inte skrivit något oempatiskt eller märkligt, snarast tvärtom. Som så ofta här i Bloggbevaknings kommentarsfält tolkar du in något som inte finns där, du läser det jag skriver med dina egna normglasögon.

          Det går nästan inte att uttrycka en åsikt här utan att någon blir stött eller arg eller på annat sätt känner sig förnärmad. En gång diskuterades till exempel cancer i allmänna termer och en person (minst) reagerade med att skriva att hon var så rädd för att ”få cancer”. Jag skrev då en ganska lång kommentar där jag förklarade att cancer inte är en sjukdom utan cirka 200 olika sjukdomar, att vad gäller särskilt vissa cancerformer blir i princip nästan alla botade, att det ju finns sjukdomar som inte är cancer som dödar snabbare och mer skoningslöst än de flesta cancerformer, att det är viktigt att inte, faktiskt irrationelllt, bli så rädd för ”cancer” att man till exempel inte går på sina screeningkontroller – allt för att ge särskilt oroliga personer som den som hade kommenterat lite distans till ”cancer”.

          Hjälpte det? Ja, de allra flesta tyckte att det var bra skrivet. Men de gjorde det som svar på en kommentar som genast kom:

          ”Varför sitter du som läkare och underkänner människors rätt att vara rädda för cancer?” (Fritt citerat.)

          Man tager sig för pannan.

          Att jag tog upp min läkarroll den här gången hade dessutom endast att göra med att jag tror att det blir svårt för Lena Hallengren att orka med sitt mycket ansträngande jobb under den tid hon får cellgifter.

           Att som läkare ge sig in i bloggbevaknings kommentarsfält är knappast meningsfullt . Du kan lika gärna kommentera på Flashback, det är till viss del samma personer här som där.

      Hon är inte sämre än hennes kolleger(en del) tycka synd om fånga uppmärksamhet..

    Jag tänker på att hennes son som ju kan bli livrädd.Han kan läsa och så dumt att skriva att hon har en dödlig sjukdom,om det inte nu är obotlig cancer eller liknande hon drabbats av.

     Och alla som skriver ”jag vet att mitt barn/mina barn inte läser min blogg” hur kan man veta det?
     Vad barn säger och vad de gör är inte alltid samma sak. Sen kan det även finnas kompisar till barnen som är nyfikna och är inne och läser och sen ställer frågor.

     Ludvik är nog medveten om vad som skrivs på Mys blogg, eftersom de alltid sitter tillsammans och väljer ut vilka bilder på honom som ska läggas upp på bloggen. Allt enligt My.

     Nån klasskompis kanske hört nån vuxen säga något som sen kan framföras till Ludvig i skolan. Inte undra på att han verkar ha ont i magen ofta.

   Det hon skriver är att sjukdomen är dödlig oavsett behandling eller ej. Den är dödlig, speciell dödlig utan behandling. Det kan vara ett syftningsfel men det kan ju också vara så hon menar. Då blir det ju genast mycket färre sjukdomar.

   Sån dramaqueen hon är.

  Vad är de för kommentarer Peg får? Sett hon pratat om att hon stänger av kommentarfunktionen för allt hat men inte sett något eller hängt med?

   Hon har fått mycket hat kopplat till att hennes pojkvän är med i Lets dance. Mycket om att han istället borde vara tillsammans med sin danspartner Linn.

   Hon vill att man slutar spekulerar kring hennes förhållande med Filip.

    Eller snarare kring hans eventuella dito med danspartnern Linn Hegdal.

     Linn har ju kille? Man blir ju inte tillsammans bara för man är danspartners i några veckor 😅 men med tanke på Peg’s stories verkar de va mycket elaka kommentarer

   Peg har varit svartsjuk på Filip och Linn och så fick hon hat efter hennes agerande. Sedan grät hon ut i tidningen och försvarade både Filip och Linn bara för att människor tror att Linn och Filip är i en relation. ag tror dock att Filip kommer förlora på det här för han är för stel med Linn. Många danser är passionerade och väldigt intima och jag tror inte han vågar vara så passionerad som man borde vara på grund av Peg.

    Den enda som beter sig professionellt i denna härva är Linn. Hon fokuserar på dansen och sitt jobb kring Lets dance.
    Medan Peg gråter ut överallt där hon får möjlighet och bölar om att ”hur kan detta helt plötsligt handla om mig?”
    Ja, väldigt konstigt att det helt plötsligt handlar om Peg när hon skämmer ut sig så och GÖR att allt ska handla om henne.

    Tänk om Linn hade reagerat på samma sätt? ”Men slutaaa tro att jag och Filip är tillsammans!! Jaaaag är faktiskt tillsammans med JAKOB!!!!”

     Tycker lite synd om Linn. Trist för mest Peg men också Filip om hon har lite problem med svartsjuka men lite osnyggt blanda in andra. Det får hon ju faktiskt jobba med ensam.

     Shit va jobbigt ha varit tillsammans med någon så länge och man fortfarande är så osäker på relationen att man måste bete sig sådär

      Håller med till fullo. Lita på någon är A & O i en relation och hon är så osäker.

      Och inget kan hända om man varit tillsammans länge, menar du? Märkligt skrivet och märkligt tänkt. Eller mest naivt.

     Håller med! Linn är så himla gullig och så professionell. Som om det rör henne i ryggen hon har dansat med många likväl hennes pojkvän Jacob. Om man inte kan hantera rykten som sprids så kanske man inte borde vara med i sådana här program. Det är ju även sådant som händer mellan skådespelare där de kan bli svartsjuka på sin partner i en intim scen. Det är ju inte på riktigt för fasen.

     Konstigast i det här tycker jag är Kristin Kaspersen som spammar hela tiden på Instagram om sin son och Linn och länkar till Linns konto.

      Va? De dansar ju? Ska hon strunta i att uppmarksamma sin sons ”moment” for att hans flickvan verkar lite omogen?

      Men herregud. Om en partner har problem med svartsjuka och att dess partner får mycket uppmärksamhet i ett TV program måste ju partnern med problem jobba med sig själv. Du kan ju inte kräva att folks mammor slutar vara stolta över sina barn för att anpassa sig till personen som har issues att jobba med.

   Så weird också att hon skriver att det här har varit den jobbigaste tiden i hela hennes liv. What? Hon kan inte haft många motgångar..

    Hon är en jättebebis

     Otroligt bortskämd. Bara reaktionen när hon fick veta att systern väntade barn🤦…

  Trevligt när folk säger A men inte B. Och sen undrar varför folk spekulerar om vad de kan ha för diagnos.

   Som Åza Brennander: En vän har gjort slut, men hon ber alla att inte droppa namn….kan väl bara vara My eller Anna B…

    My skriver att hon har plockat bort allt (o alla) som tar energi.
    Kan det vara så att Anna har blivit osams med Åza och My har kännt sig tvungen( tvingats) att välja sida? Kanske jobbigare för My att bli osams med Anna än med Åza. Bara en tanke.

     Ja det skulle vara jobbigt för henne att vara osams med Anna. Anna och My är inga man vill ha som ovänner. Ja My har ju mer användning av Anna dessutom än av Åza. Så typiskt My också att snyfta så fort hon gjort sig ovän med folk, kanske är flera just nu och inte bara Åza, så då ska det snyftas i mängder så klart och hon myser nu av uppmärksamheten, av fler klick och följare och av sympatierna. Allt känns så typiskt henne och man ser mönstret. Hoppas Åza nu inser att hon varit naiv och blivit lurad och förd bakom ljuset av My. Typiskt My också att få andra att bli ovänner, har hon ju försökt med även tidigare. Snake. My verkar ha många ovänner, även i sin familj, säger en del….

      My ville nog förekomma Åza tänker jag och därför skulle snyftinlägg ut, därför skulle hon berätta saker utan att berätta… typiskt henne att snyfta när hon blivit ovän med någon, det har vi ju sett förr, då ska man tycka synd om henne, det är My det är synd om liksom oavsett vad, aldrig hon som gör något fel. Sen cliffhanger och clickbaits är typiskt My, så har det varit i alla år. Åza är bra på clickbait också och har kanske lärt sig det av My som lärt av MG.

      Men gud, hur vet folk ens vilka alla dessa är? Åza, Anna, My? Är det för att för att målgruppen här är äldre än vad jag är (30 år)? Jag har absolut noll koll på dessa damer. När jag hör Åza tänker jag på Ingrosso bara.

     Så är det säkert. Men att vänskap med Anna Book är energikrävande är ett som är säkert.

    Blir verkligen besviken på My om hon offrat Åza för Anna Book, vilket ödesdigert misstag…
    hon kommer ju ändå bli osams med Anna. Ingen kan leva upp till Annas krav på tacksamhet.
    När My börjar må bättre och tacka nej till ständig fika och kalorilatte blir det jobbigt med Anna. Det finns vänner som bara kommer fram när det går dåligt och hjälper till främst för sin egen skull och vänner som kommer fram när det går bra. Frågan är vad som är värst. Jag tror Anna trivs som bäst när My mår dåligt.

   Det gör My alltid, hon har alltid gjort så, för att hålla kvar ett intresse och få fler läsare o följare och hålla kvar läsarna. Det är en strategi hon har för att få mer uppmärksamhet, klick och tjäna mer pengar. Hon verkar vilja att det ska spekuleras. Nu har hon ingen dödlig sjukdom iaf så är hon inte döendes så folk behöver inte oroa sig. Hon har skrivit om diagnoser även tidigare, som Book.

    Ungefär som IL då.

     Hon brukar väl sällan prata om sjukdomar, eller clickbaita eller göra cliffhangers?

      Jag tänkte att det är precis samma som Ilmrud. Det är sjukdomar och konstigheter hela tiden. Och ”jag ska berätta mer seeeen……”

     Görs skillnad mellan dem. Om IL skrivit att hon har en dödlig sjukdom när hon låg inlagd på p syk så hade c skrivit inlägg och kallat henne VIDRIG och ABSURD. När IL berättade om ect så skulle det bevisas att hon ljög, varje ord IL sa skulle det vridas på till att ect minsann var ljug och påhitt och det skulle det övertygas om här, det skulle folk tro. När My skriver om diverse diagnoser, sjukbesök och behandling så insinueras inget och hon får kalla sig maskrosbarn utan skäll och hennes pappa rings inte upp för att fråga om My bodde ensam som trettonåring och hur många veckor. Det görs skillnad, inte lika villkor härinne.

      Hur mår du?

  Men varför ger du henne uppmärksamhet, det är ju det hon vill, det är ju därför hon skriver ”min sjukdom är dödlig”. Men NEJ, det är ju så osmakligt av henne och ett sätt att få mer uppmärksamhet, klick och sympatier. Klart hon inte berättar för det ska ju vara en cliffhanger, en vinstgivande cliffhanger… hon har ju redan haft flera reklaminlägg efter det, för nytt sportklädesmärke och vitaminmärke.

   Men alla influensers vill ju ha uppmärksamhet mer el mindre, blir ju lite svårt om Cam inte kan skriva om nåt av det.
   klart my är osmaklig, tror inte hon vinner nåt på kommentarerna här iaf

   Hellre att det skrivs här än att man ska in och läsa hos My(toman).

  ”It’s not Lupus” – Dr House

   It’s never Lupus!

   Please, det är IBS som hon fått någon läkare att tveksamt säga ”jaa… det skulle ju kunna vara Chrons/UC”, och strax kommer vi bli matade med all den spännande nya kosten hon kommer äta ”för att balansera tarmfloran”.

  Diabetes.

   Japp.

   Jaha, men ingen säger att man har en dödlig sjukdom om man är diabetiker. Väldigt välbehandlad sjukdom om man sköter det man behöver sköta. Säger inte att det är just diabetes hon har, drama deluxe liksom.

    Ja det är klart att My vill göra drama av det och skriver manipulativt – det är en dödlig sjukdom jag har. Alltså nej, men My skriver alltid manipulativs och dramatiskt för det ger henne uppmärksamhet och fler klick dvs vinning för henne, money money. Allt man kan använda för att tjäna pengar på ska användas, så resonerar My och så gör hon och har alltid gjort.

     Så fort sonen är minsta sjuk så ska det visas sjukhusbild och göras drama och skrivas långa inlägg långdraget, nästan som om hon vill att sonen ska vara sjuk så att hon kan använda det för klick och uppmärksamhet. Hon vill ha sympatier och beröm, det älskar hon, hon vill ha uppmärksamhet. Enligt henne själv så har ju både hon och sonen varit nära döden ett stort antal gånger. Hon har ju råkat ut för typ allt, döda djur vid dörren och allt vad hon påstått. Suck alltså. Går inte att lita på ett ord som kommer från henne, men är väl en del av sjukdomen kanske. Manipulativ mytoman.

    Diabetes är väldigt dödligt och det finns tyvärr de som dör eller blir blinda/tvingas amputera fötterna som äldre.
    Det är ingenting att leka med, högt eller lågt blodsocker blir snabbt jätteallvarligt!
    Särskilt med som många tror att om en diabetiker mår dåligt ska man ge insulin.
    Ge ALDRIG insulin om en inte vet till 100% att sockret är högt. Är det lågt är ge insulin = död i stort sett.
    Ge socker, honung, godis etc, för är problemet lågt blodsocker så kommer diabetikern må bättre, är det högt socker så är det iaf inte dödligt att det blir lite högre.

    Det är inte bra att folk har så lite kunskap om denna jätteallvarliga, DÖDLIGA sjukdom.

     Peter Jihde, is that you?

      Nej, men jag känner folk med diabetes och några som har barn med diabetes.

      Folk förstår inte vilket helvete och hur svår den här sjukdomen är.
      ”Ta lite insulin” typ. Nej, det är inte bara att ta lite insulin, det är att hålla koll på sockret DYGNET runt och räkna kolhydrater och räkna ut insulindoser och vissa har jättesvårt att få sockret jämnt trots att de gör ALLT. Läs symtom på högt och lågt socker och tänk sen den balansgång du måste göra idag, imorgon och livet ut, aldrig kunna slappna av.

      Sluta förminska denna sjukdom!

       Äh, min syster har diabetes. Inte så jävla krångligt.

       Det där är väldigt individuellt. Vissa har blodsocker som är jättesvårt att lyckas ställa in på en bra nivå medan andra kan leva ganska normala liv. Finns så mycket bra hjälpmedel för människor med diabetes idag som underlättar med. Sen är det en allvarlig sjukdom som man ska ha respekt för och ha koll på men alla behöver inte hålla på och tänka på den dygnet runt.

       Skippa kolhydraterna så slipper man samma svängningar.

     Så om man får diagnosen diabetes ringer man hem till sin gamla mamma och säger ”jag har fått en dödlig sjukdom”?

     Nej det gör man inte, man säger inte heller att man har en dödlig sjukdom. Finns många sjukdomar man kan dö av men som kan behandlas, ofta i resten av livet. Man har en sjukdom som man kan dö av, men den är inte dödlig.

      Så om du får cancer, ringer du hem till mamma och säger att du fått en dödlig sjukdom?

      Bara för att man inte uttrycker sig så betyder det inte att den inte är dödlig.

      Testa att inte ta insulin om du har typ 1, vad tror du händer? Läs på!

       Poängen är väl att My är en jävla dramaqueen? Det kan du väl inte förneka?

      Man kanske inte säger att man har en dödlig sjukdom per se. Däremot vet man ju att det är en sjukdom man måste leva med hela sitt liv och ta hand om för att man – du gissade det – kan dö av den. Det är inget skämt.

       Jo jag vet att den är hemsk och att man kan dö av den, jag har diabetes. Det enda jag säger är att jag aldrig skulle säga att jac har en dödlig sjukdom, enbart det. Har aldrig skrivit att det är lätt, att man inte är sjuk osv. Läs bara vad jag skrivit.

        Men du har ju levt med din sjukdom ett tag. Ngn som precis diagnosticerats kan nog legitimt ha ett annat fokus.

        Jo, jag förstod att du menade det. Ber om ursäkt om det lät på något annat sätt. Men jag har också själv diabetes så jag blir lite trött på att den förminskas av att det ”bara är att göra det” som man måste. Jag har åkt in till sjukhus pga den här sjukdomen flera gånger och varit nära att dö. Men jag förstår som sagt vad du menade ändå.

         Inte meningen ser att det jag skrev lät hårt, ber också om ursäkt.

     Bra att du skriver detta! I filmer när en person med diabetes mår dåligt säger de alltid att personen behöver insulin.

     Obs Diabetes är inte en utan flera helt olika sjukdomar.

     Tror du verkligen inte att om man har en människa i sin närhet som har Diabetes då har man lärt sig?

    Jo Peter Jidhe. Han kan dö varje dag, sa han i nån artikel jag läste. Och ja , diabetes ÄR allvarligt. Speciellt långsiktigt. Men det är ju inte så att vi lever under dödshot varenda minut. Däremot är det en hemsk sjukdom att ha , behöva ta insulin, ha koll på sina värden osv. Men Jihde får det att låta som om han har en bödel hängande över sig

   Första jag tänkte jag med. Diabetes 1.

    Fast hon skrev någonstans att hon haft det länge men ingen har tidigare ställt diagnosen. Vid diabetes bör kroppen snarare ha tappat vikt och hon bör inte kunnat gå med obehandlad diabetes så länge!

     Det kan ju isf vara Diabetes 2. De som får det har bl.a. ätit fel kost, med för mycket kolhydrater och hittepåmat och är ofta överviktiga.

    Men man räknar väl inte diabetes som en psykisk sjukdom som My skrivit att hon har?

   Nej det handlar inte om diabetes.

   Sköldkörteln. Mycket vanligt. Äta Levaxin livet ut. Inget märkligt med det.
   Oavsett så tror jag My använder detta till att få mesta möjliga klick, ökat besöksantal och därmed kan ta mer betalt för alla sina reklaminlägg. Och så tjänar hon mer pengar ännu en gång! (Även jag gick på det.)
   Det är så en influenser funkar.
   Värst var ju den där bruden med konstiga namnet som födde barn filmat live i sin blogg eller nåt.
   Usch, gynna och göd dem inte.

  Jag tycker att det är mer intressant att få veta om det är My som avpolletterat Åza och inte Anna Book. Har Anna felaktigt fått skulden? Så många frågor.

   Håller med, vill veta allt om den där snaskiga sörjan TookMyÅza #bakisuttråkad 🥳

   Eller så är det Anna som avpolleterat Åsza och krävt att My skulle göra desamma?

    Så trodde jag att det var men det kanske inte är det? Verkar så korkat av My, i så fall.

  Bipolär. Hon är säkert inlagd på psyk.

   Hon är inte inlagd.

   Hon är inte inlagd längre. Var det för några veckor sedan även om hon först fick det att framstå som att hon låg inne när hon skrev sitt inlägg. Ska bli intressant att se om hon kommet att hålla sin tränings o yogaevent på Öland drygt en månad bort.

    Hon får nog balans i medicineringen dagen före avresa. Glöm inte kryckorna och sen vandring fyra timmar dagen efter. Det är något magiskt med denna sorgliga mytoman.

     Såklart hennes träningshelg blir av. Nu växlar hon upp tempot med sol, växter och sömn samt lite nya spandexkläder i beige.
     Nästa vecka blir det promenader, kaffe i sol, ”kordinator/ptklienten Milla ” och My går på gym, nagelfix, provtagning och lunch i Vasastan och i Stenladan.
     Den dödliga sjukdomen mattas av under månaden för att sluta på Kålleberga.

      👍😂

      Magdalena 😂🙈?

     Ja det var komiskt, började halta när hon kom på att hon filmade, först inget haltande men sen kom hon på det och började haha asså… och dagen efter gick på en fyra tim lång vandring. Hon blev alltid frisk exakt i tid till galor också förr och när hon inte var bjuden på en gala el event så hette det att hon inte orkar och inte vill vara bland folk just nu. Asså.

  Livet är en dödlig åkomma även med hjälp eller rätt behandling 🙁

   Känns det bättre för dig nu? Förstår inte hur folk kan bli provocerade av att vissa sjukdomar är dödliga. ”LIVET ÄR OCKSÅ DÖDLIGT FAKTISKT!!”

    Du växte visst upp i en humorbefriad miljö.

     Nej. Ser inte det roliga med en sån kommentar på ett inlägg som handlar om sjukdom dock?

   Älskar detta

  Antar att det är bipolär hon är då. Räknas som en av de sjukdomar med sämst diagnos. Hög dödlighet då patienten ofta avviker från den behandling som behövs

   Ja, bipolär stämmer rätt bra med hennes livscykel så att säga.

   Många extremt höga perioder där mycket energi finns.

   Sen massa krascher som tidigare förklarats med utbrändhet. (Vilket säkert heller inte varit orimligt iof).

    Stämmer överens med hennes grandiosa självbild också, och mytomani brukar vara en del av det. Jag tror att My ljuger medvetet, strategiskt, för vinning och för att bli känd, för att kunna tjäna pengar och för att få sympatier och beröm vilket hon verkar gilla väldigt mycket och verkar ha ett stort behov av. Behov av uppmärksamhet och beröm.

     Är mytomani ett fynd när man diagnostiserar bipolaritet?

      Nej. Mytomani är inte en del av en bipolär diagnos, det är en alldeles egen. Sen finns det säkert fall där människor har båda diagnoserna.

       LCA
       Bra skrivet. Så är det.

  Omvärdera sitt liv – det har hon ju skrivit och gjort så många gånger senaste åren, påbörjat sina omstarter med diverse kostscheman och träning, räknar steg och kalorier och kämpar med viktuppgång och bakslag som hon kallar det, att komma i balans. Samma samma tjat o tugg år efter år och inre kamp har hon tjatat om länge i perioder. Klart att hon inte avslöjar det ska ju användas för mer klick förstås men att hon mår psykisk dåligt har hon ju tjatat om, och hintar om, och försökt göra karriär på, depression och utbrändhet, på psykisk ohälsa. Inte många som litar på vad My säger och skriver numera, de flesta har sett igenom henne och alla lögner o strategier. Hon är en manipulativ lögnerska. En diagnos har hon säkert fått och man förstår vad, b-polär.

   Hon verkar inte leva som hon lär efter så många omstarter som du skriver. Den berömda balansen runt häsosamm o nyttig mat, regelbunden träning och motion på den nivå som hon mår bra av och klarar att hålla i, verkar svårt att infinna sig.
   Allt eller inget kanske har med hennes sjukdom att göra.
   Tänker att hon efter att så många år i hälsobranchen själv ska ha kommit fram till det som funkar för henne.
   Perioder av hård träning/ till skadad, milslånga promenader till korta, sockerfritt i perioder , kostscheman, dricker och gör reklam för diverse energidrycker, gröna drinkar som mest består av diverse pulver o bladväxter, Smotie med jordnötssmör m.m. Fiberfattigt och inget som är speciellt nyttigt. Varvar att äta kyckling o potatis med feta pastarätter som tex Carbonara.
   Tar hjälp av egen PT vore nog även bra att ta hjälp av en egen utbildad kostrådgivare för att få en annan syn på vad som vore nyttigt i längden för henne kropp. Inte minst viktigt om man mår dåligt psykiskt.

    Exakt så. Skulle aldrig betala för hennes tjänster som så kallad kostrådgivare eller PT.

     Gillar du inte att äta kyckling 7 dagar i veckan?

      Meny à la My;
      Smoothie, ägg och kaffelatte XL
      Mysan kompletterar med piller och pulver. Livsviktigt med D vitaminer som My själv säger.
      Gärna kaffelatte XL under bilfärder.
      Lunch ute.
      Mellisfika , gärna kaffelatte XL ute på stan eller hos AB/Kin/Jim/Milla/Tilda/bästa grannen eller Kalmarfrun.
      Till middag kockar My köttfärs med tacokrydda eller kyckling med fantastisk skysås.

       Usch!

     Nej och det är det väl inte många som gör el har gjort heller även fast hon får det att låta som det med ”alla mina klienter” haha asså, hon har knappt några. Inte heller har hon väl avklarad utbildning med godkänt, hon har ingen licens att visa upp i alla fall. Kanske därför hon nu behöver en diagnos och snyft, kanske vissa lögner börjat komma ifatt henne och det ger så klart ångest, och hon kan behöva en diagnos att skylla på för att komma undan vissa saker, vem vet.

      Studion kan verkligen inte vara lönsam. Nån hobbyverksamhet hon kan ägna sig åt så länge hon lyckas få samarbeten. Träningsresorna brukar ha få deltagare dessutom.

  Jag är fet, har KOL, PTSD, ångestsjukdom, sköldkörtelproblem, kronisk migrän, högt blodtryck, medicineras mot lungemboli, har två sorters antidepressivt, två sorters sömnmedel. Säger som Leif GW Persson, vill jag ta livet av mig är det bara sluta medicinera så är man död inom en vecka.

  Kanske ska börja blogga om döden. Vad säger ni om ”Dödsdalens skugga”?
  Släng dig i väggen Myggan, ont krut förgås inte så lätt.

   Jaha? Finns alltid folk som har det värre.

    Nog många som har mer än en sjukdom som My. Jag har legat inne på psyk och tagit del av hur jävligt en del har det.

     Och? Bipolär sjukdom (om det är vad hon har) kan vara ett helvete TROTS att det finns folk som har det värre.

      Jag menar att jag mött många med bipolär sjukdom plus åtskilliga andra diagnoser. Människor som inte är kapabla att leva ett drägligt liv. Hemlösa, drogmissbrukare, människor som blir utnyttjade av andra just pga ett livskaos. Människor som skär sig, har märken efter misslyckad hängning och sen alla hoppare som kommer in till psyk när kroppen lappats ihop på sjukan.

   Fint att du tar hand om dig så väl.

    ?

   Migrän är verkligen inte dödligt.

    Dock en ökad risk för hjärnblödning.

     Ja precis. Och jag som även äter blodförtunnande blir lite orolig ibland.

    Det har väl ingen påstått heller. Men hittar du inte rätt medicin kan värken driva livslusten ur en. Rätt medicin, men som måste intas ofta kan ge hjärnblödning.

  Hon har fått en diagnos som kan förklara hennes mående- grattis, det är inte alla som kan få det.

  Sen att i steg två acceptera sin diagnos kanske är snårigare.

  Det jag inte förstår är att hon som är sååå öppen med allt nu i detta läget inte bara skriver ut vad saken gäller.

  Här verkar hon ju ha en förklaring till allt hon haft bekymmer med tidigare, nu slipper hon bortförklaringar.

   Hur kom läkaren fram till att hon haft denna sjukdom i 20 år helt plötsligt. Du ska nog sluta krydda i tid Myggan om du vill verka trovärdig.

    Oj vad naiv du är om du tror att alla får diagnos på papper i unga år. Många lever hela livet utan utredning.

     Men My som haft, enligt henne själv och vad hon tidigare skrivit under åren, Sveriges bästa läkarteam runt sig. Jo men visst, tjena. Alltså ni hör ju. Hon är inget annat än skrattretande. Mytoman. P-pat. Hon har tidigare hittat på om diverse läkarbesök också. Förlåt men har svårt att tycka synd om henne, och svårt att lita på henne vad det än gäller.

      Ja det har jag också undrat över. Flera läkare som under flera år inte kunnat komma fram till diagnos bipolär sjukdom, om det nu är det. Särskilt när hon skrev att hon utreddes för adhd, då har man bipolaritet i åtanke under utredningen. Dessutom är samsjuklighet mer regel än undantag.

    Men oj, har hon haft en dödlig sjukdom omedicinerad i 20 år så kanske den inte är så farligt trots allt?

     Nä, precis min tanke.

    Ja det är märkligt, och för några år sedan när hon började skriva att hon hade ångest (för att hon just fått veta att det är ett ämne som ger många klick och högt engagemang, en annan bloggare skrev det i en kommentar till My, och för att M Graaf just vänt henne ryggen så passade det bra också), och då skrev My att ångest var något helt nytt för henne som hon aldrig någonsin upplevt tidigare i livet, konstigt nu om det varit så i 20 år. Finns inget som är trovärdigt med My, så mycket ljug.

     Bipolär och ångest är inte samma sak.

      Fast det innebär ju depressioner och ångest i perioder och ångest var inget hon upplevt tidigare skrev hon då inte heller depression. Så märkligt. Kanske behövde hon en diagnos nu av någon anledning, skulle inte förvåna mig, för att kunna skylla på och använda som en ”bortförklaring” typ el för uppmärksamhet då hon nu hade tappat följare.

      Mer eller mindre ångest har de flesta upplevt någon gång, periodvis eller i vissa situationer. Utan att man därför är eller kommer att bli Bipolär.
      Bipolär är en allvarlig och kroniskt sjukdom och kan innebära att man har ångest som en av symtomen. Symtomen kan föstärkas med åren och leda till svår mani och depression utan behandling.

      My är känd för att överdriva och söka sympatier även om hon såklart förnekar detta. Brukar även ha svårt att skilja på hur man skriver personligt utan att bli för privat.
      Men att hon nu har diagnostiserats med en psykisk sjukdom tror jag inte att hon har hittat på.

   Fast jag tycker inte om att hon drar ut på det. Många bryr ju sig om henne och tycker inte man behandlar läsare så. Men önskar henne bättring ang sjukdomen

  Bianca Ingrosso är påväg upp till Åre 🙄

   Jaha?

   En av Graf är väl redan där och inte första gången. Systrarna verkar ha svårt att fixa vardag utan barn.

    Och med barn.

     Magdalena är sällan hemma i sitt hus, likadant i förra huset, det är några dagar i stöpet ibland några veckor men ofta iväg hit och dit, var samma i förra huset som hon älskade så och aldrig ville lämna men hon var mer iväg på resor än hemma där.

    Förstår inte vad de lever av, är det rika exmän? Hannah säger att hon lever av sociala medier? Vem vill följa hennes narcissistiska bilder?

     Jag tycker det märks på Maggans nya att han inte gillar att hon hela tiden filmar och lägger upp Stories.

      Jag tycker tvärtom att han verkar ju gilla att synas och få uppmärksamhet.

     Jag tycker Hannah verkar gullig, familjekär och mera ödmjuk än sin syster. Hennes självkänsla verkar dock inte vara den bästa.

  Att prata om psykisk ohälsa är bra för att göra den diagnosen mer accepterad och mindre skuldbelag – men det My håller på med gör mig illa till mods.
  Lider själv av komplex PTSD, panikångest och depression men jag går inte omkring och säger att jag har en dödlig sjukdom. Jag har haft tarmcancer med extremt dåliga odds för överlevnad så det finns ”olika grader i helvetet” tycker jag nog. Det My håller på med är kontraproduktivt men så har hon ju levt de senaste åren. Flänger hit och dit, om och nystarter och sedan kraschar hon totalt för att sedan göra om det igen, om och om igen. Mycket möjligt att hon är bipolär och även en släng av ADD /ADHD men att kalla det dödli sjukdom… Nej det äcklar mig. Gick i en samtalsgrupper för personer med PTSD och det fanns mer än en som fejkade för att dels få vara sjukskrivna men också ha något att skylla på när de inte orkade träna, äta rätt, jobba eller få sympatier osv. Extremt provocerande att se hur de levde och fasaden de satte upp vid våra gruppmöte.

   Tycker det låter obehagligt att prata/behandla PTSD i grupp. Jag skulle inte kunna prata om det med annat än vårdpersonal. Var det till nån nytta för dig?

    Det var /är svårt MEN det hjälper mig för jag förstår att jag inte är ensam och den man talar med faktiskt förstår vad man genomlidit och vad man pratar om. En behandlare har ju oftast endast teoretisk kunskap och inte egen erfarenhet vilket gör att jag ibland blir väldigt provocerad när de säger något i stil med ”jag förstår….” det kan man aldrig göra utan att själv upplevt trauman. Det som INTE fungerat för mig är behandlingsformer att återuppleva trauman, för mig blir det bara värre och traumat etsar sig fast mer och mer.

     Bra att det hjälpt dig. Min PTSD är av så många händelser och många år bakåt i tiden. Det plus övriga diagnoser gör att jag bara medicinerar. Skulle inte orka med nån slags terapi. Blir också förbannad i vissa situationer.

      Och jag har valt (än så länge) att försöka klara mig utan någon medicin. Vill inte dels riskera ett beroende, dels inte en (kemisk) personlighetsförändring som jag inte alls styr över och risk att känna /tycka saker enbart för att jag är medicinera.
      Hoppas Du hittat rätt väg för Dig. Kram

       Tack!

   Lägg därtill också att My försökt och försöker göra karriär på psykisk ohälsa, på depression utmattning och ångest. Fast det är uppenbart att hon inte riktigt vet vad det är, att hon inte upplevt svår ångest el utmattning. Hon har säkert haft lite ångest och varit lite deppig men inte svårt utmattad nej. Men hon vet att det ger uppmärksamhet, sympatier och högt engagemang att skriva om det, det fick hon lära sig för ett antal år sedan just när hon började med det, som så många andra. Nu försöker hon använda detta och gör en cliffhanger av det, i vanlig ordning.

  Vad ska hon blogga om när hon avslöjat sin sjukdom?

   Tooken kan ju iaf blogga om vilket osjälvisk stöd hon är till My 👍💪🤹‍♀️💯💞🌼💐osv

    🙌

    Trots att hon går på knäna själv, inte att förglömma.

   1) Reklaminlägg om kosttillskott, träningskläder, Bobbys produkter. 2) Hur hur hon kämpat med sin övervikt och hur hon kämpat som ensamstående mamma 3) om katterna hon saknar 4) om utmattningen 5) om sina PW och gröna smoothies

    Glöm inte inlägg om Svea

   Sin kamp emot sjukdomen för överlevnad, hur dålig sjukvården är, hur samhället inte förstår en person som lever med en dödlig sjukdom, osv, finns massor att överdriva om ifall man vill

    Ja det där med att överdriva, krydda och skapa drama det är hon bra på, hon är manipulativ den där My. Lömsk så det förslår hua.

  Asså det är inte supersvårt att gissa. Hon har bipolär sjukdom och blivit insatt på litium.

   Precis, litium kan vara lite svårinställt och även orsaka störningar hos sköldkörteln vilket My skriver om. BAAM 💥💥💥som Tooken skulle uttryckt det, diagnosen är avslöjad

  Camilla, Du skriver psykosomatisk sjukdom, menar du egentligen psykisk sjukdom? Psykosomatiska symtom/besvär beskrivs snarare som kroppsliga (somatiska) besvär som går att härleda till ångest, nedstämdhet och stress till exempel. Det är alltså inte detsamma som en psykiatrisk diagnos om det är det du syftar till i din text.
  Någon annan får gärna rätta mig om jag har fel.

  Så vit jag vet finns ingen psykisk sjukdom som ÄR dödlig utan behandling. För mig betyder ÄR dödlig att man garanterat kommer dö utan behandling.
  Dem flesta psykiska sjukdomar KAN vara dödliga utan behandling, oftast att personen mår så dåligt att dem väljer att ta sitt eget liv. Men att säga att det ÄR en dödlig sjukdom utan behandling är överdrivet.

  Tex cancer ÄR en dödlig sjukdom, diabetes som jag kan fattat det ÄR en dödlig sjukdom eftersom man efter en tid dör av det om man inte får behandling, osv.

  Om det hade varit sjukdomar skulle jag gissa på diabetes eftersom det är jätte allvarligt utan behandling. Men eftersom hon nämner psykiska problem skulle jag tro bipolär, vilket KAN vara en dödlig sjukdom, men inte ÄR en dödlig sjukdom.

   Du har fel.

    Kan du utveckla lite?

    Okej, har du lust att berätta vilka psykiska sjukdomar som ALLTID leder till döden om man inte får behandling?

   Kunde inte sagt det bättre själv. Dödlig sjukdom brukar man beteckna sjukdomar som garanterat leder till döden om de inte behandlas. Inte sjukdomar man KAN dö av… Men för My är det väl bättre att säga dödlig sjukdom, allt för att få uppmärksamhet. Precis som att hon är ett maskrosbarn och allt hon ljuger om.

  En sak är säker…vi ska alla dö någongång.
  Usch vad jag ogillar bekräftelsesökande individer vars enda bedrift består i att söka uppmärksamhet.
  Alla medel tillåtna.

   För många är nog döden en befrielse. I synnerhet den dagen andra ska ska sköta ens hygien, bestämma när det ska ätas och gå till sängs. Att då inte ens kunna ta sitt liv är den ultimata ofrheten. Jag själv vill iallafall kunna få stänga butiken när jag tröttnat.

  Skönt att My fixat nytt blogginlägg om att räkna kalorier med Lifesum nu när hon är supersjuk. Då brukar man väl just räkna kalorier? Särskilt via Lifesum om man är utbildad kostrådgivare.
  Recept? Nej tack.

   Hon har redan skrivit att hon måste leva ett mer normalt liv, det varade bara några dagar. Att banta ökar halten av kortisol i kroppen och gör att man blir stressad, vilka amatörer har hon till läkare som inte har koll på att hon räknar kalorier. Tjosan, en dödlig sjukdom var det visst nyss! 🤣

   Mytoman är hon, och det kan bli dödligt om man ljuger för mycket till andra.

    Hon bantar inte går bara på kostschema😉

     Det är ju samma, hon brukar äta kyckling, ris/potatis och tunn sky varje dag. Det är att banta i mina ögon, och hon gör det för att bli smalare.

      Jo såklart men inte i Mys ögon menade jag😄

    Ja herregud att hon orkar.. blir trött bara av att läsa om henne. Att trassla in sig i lögn efter lögn som hon gör hela tiden skapar ju en inre stress och ångest, det ger stresspåslag som kan vara skadligt för hälsan och påverkar vikten. Alltså hennes hälsoreklamer såå icke-trovärdigt, hur f n lyckas hon ens få dessa samarbeten. Hon orkar mycket för att vara trött, skriva långa inlägg och svar…

    Läkare har bara läst 12,5 timmar nutrition under sin utbildning, så jag skulle säga att de har noll koll på hur kaloribantning påverkar kroppen.

   Några XL kaffelatte om dagen med extra olja och jordnötssmör slutar i tights 24/7.

   Hon måste ha väldigt dåligt minne. Äter man så ensidigt som hon lär hon väl kunna rabbla kalorimängden i sömnen. Nån som minns när hon skulle väga upp 30 gram mandlar? Varken 29 eller 31 gram dög så hon fick byta ut flera mandlar innan det blev exakt. Inte undra på att det slår slint.

  Gissar på diabetes som hon missköter sin kost!

  Gissar bipolär
  Går att reglera o må bra. Tyvärr vill ofta personen inte medicinera då livet blir mer färglöst utan höjderna.

   Tror My tidigare har fått råd från sin psykiatriker att hon bör medicinera men hon har inte velat, varit mogen för det.
   Hon skrev en gång att hon prövat det men fick så kraftiga biverkningar. Kom nog till insikt till sist och insåg att det inte finns något alternativ som fungerar. Om man vill gå och lägga sig igen så fort man stiger upp så fungerar inte livet. Även om hon periodvis inte ge sken av det.

   Fast det är att förenkla det något helt otroligt.
   Jag är själv bipolär och även om jag aldrig skulle klassa det som en dödlig sjukdom så bör man absolut ha respekt för att det kan ha en dödlig utgång. Det är långt ifrån så enkelt som att en människa bara tar tabletter och mår bra: Som bipolär tar jag min medicinering regelbundet men jag får fortfarande kämpa varje dag för att hålla mig på en okej nivå. Jag tror det är omöjligt för någon som inte själv lever med den typen utav diagnos att förstå vad det egentligen innebär: Men jag ser hur folk pratar mycket om introverta och extroverta – allt det där är barnmat för någon som har levt sitt liv som bipolär, eller till och med borderline. För oss blir varje steg, varje dag, en liten strid där vi kämpar med att hålla oss på en stabil nivå: Många av oss måste hålla koll på varje val de gör, även när de äter medicin. Jag kan till exempel aldrig dricka vin, jag kan inte äta för mycket socker eller dricka en kopp för mycket kaffe: Men jag kan heller inte befinna mig på platser där människor är för ”hyper” eller för entusiastiska:. Kort sagt måste jag, åtminstonde i perioder, hålla mig undan från all typen utav triggers – annars riskerar jag mer eller mindre att falla över kanten. Att därför inte kunna jobba med vad jag vill, umgås som jag vill eller leva som jag vill anser jag inte är att mår bra. Jag är en slav under mitt egna sinne och jag lever så neutralt jag kan, varje dag, i hopp om att på så vis ha ett så fullständigt, lyckligt och långvarigt liv som möjligt.

   Och när det kommer till mediciner.. Nej, det är heller inte så enkelt. Att först och främst få mediciner som passar än själv är allt annat än lätt. Skulle man sedan få dem så måste man alltid reglera och dosera rätt, för kroppen kan ändra sig med tiden. Och om även detta funkar så tar det oftas mest udden av det hela: Mycket ligger kvar inuti än.
   Med det sagt: Säg att ens medicin funkar bra och allt är bra så är det aldrig så enkelt. Jag sitter inte en dag och bestämmer mig för att jag vill ha mani, för sanningen är att jag är livrädd för dem. Större är då chansen att jag inte orkar stå emot någon utav livet alla frestelser: Jag dricker några glas vin, jag blir upprymd eller stressad – och då glömmer jag bort att ta min medicin. När jag väl inser, kanske dagen efter, att detta så är fallet är det redan liiiiiiiiite för sent om jag har otur: Jag har redan fastnat i ett spann där jag har lite för mycket känslor och det mest troligaste är att jag kommer att leva i det spannet tills dess att jag slår i en vägg och börjar om igen.
   Och sedan finns det tusentals historier till.

   Med allt det sagt: Jag påstår inte att det är såhär i alla fall, eller att jag själv ens hade klassat det som en dödlig sjukdom. Men jag tycker det är långt ifrån rätt att påstå att det ”går och reglera och må bra” eller att folk väljer att inte ta dem bara för att de saknar höjderna: För majoriteten av de som lever med höjder inser också att sänkorna gör det långt ifrån värt det.

    Joo
    Så bra förklarat. Jag har också den diagnosen och skriver under på allt du berättar. 💕

  Hon skrev någonstans om skov, är det inte typ MS eller något sånt då?
  Diabetes går väl inte i skov?

   Nej men psykisk ohälsa går ofta i skov. Man har perioder då man mår bättre och sämre.

   Reumatism går också i skov.

    Psoriasis,ulcerös kolit,chrons sjukdom är också sjukdomar som går i skov.

     …och ME.

  Gissar bipolär sjukdom eller diabetes. Eller kanske MS.

  Allt började med att jag gick in i väggen för fem år sedan. Det var Konkursen, sen kom uppbrytningen med en vän och jag har kämpat och kämpat. Ludvigs pappa lämnade mig för en annan när jag var gravid också, det var fruktansvärt och jag kämpar verkligen och reflekterar, gör om och gör rätt. Ajjo, och så gjorde jag en viktresa från 100kg. Jag kämpar och försöker reflektera och ha insikt, går på KBT och analyserar. Alla ba’ skickar hat och hot hela tiden men jag kämpar och försöker landa. Gör om, gör rätt, analyserar och reflekterar.

   Haha ja och viktresan från hundra kilo också ujuj när hon var GRAVID och de kilona gick hon snabbt av sig så det var inget vidare kämpande med det. Hon blev snabbt supersmal efteråt. Vanligt att lättare gå upp i vikt när man närmar sig trettio som hon gjorde då, sen att hon försöker lite för mycket, hon blir för besatt. Detta ljugande, överdriva allt och vinkla. Men det är klart uttröttande och en stress att konstant ljuga för att hävda sig och verka mer intressant för att bli känd och tjäna pengar på sociala medier.

  Livet är en sexuellt överförd åkomma och dess dödlighet är 100%

   Bästa jag sett på länge

  Hhm jag har bipolär typ 1 alltså kraftiga depressioner och manier. Men jag skulle själv aldrig säga att min diagnos är dödlig så som många gör i kommentarsfältet.
  Visst jag tror inte jag kommer överleva min sjukdom, den kommer förmodligen korta ned mitt liv men skulle aldrig säga att den är dödlig. För mig är en dödlig sjukdom något som absolut inte går att bota och som ger en viss livslängd.
  Har så svårt när människor spekulerar om ens egen sjukdom utan att själv levt med den. Kanske låter fel men ne jag ogillar spekulationer om hur bipolärsjukdom är för det finns olika grader. Min typ är väl den värsta graden, sen finns det typ 2 med hypomanier och depressioner och så vidare.

   Tycker du att du kan leva ett bra liv med den medicinering du får?

   Bipolär sjukdom (typ 1) är helt klart underskattad och folk i allmänhet vet nog inte om hur allvarlig den är. En regelrätt mani är otroligt skadlig för hjärnan och kan ta lång tid att behandla inneliggande. Tror att många blandar ihop med typ 2 som är något helt annat (och dessutom ofta från vårdens håll är svår att skilja från EIPS) .

    Typ 1 och 2 av BP är inte vitt skilda sjukdomar, basen och grundproblematiken är den samma.

    Bipolär sjukdom överlag är svår att diagnosticera rätt då många istället får en kombo av depression/ätstörning/utbrändhet symptom och du kan gå runt i vården i åratal utan att hamna rätt.

    Och NEJ, EIPS (Emotionellt instabilt personlighetssyndrom) är inte någonting som har med typ 2 att göra, det finns däremot delar i båda sjukdomarna som överensstämmer men likaså gäller det med, adhd, autismspektrum eller PTSD.

  depression och anorexi brukar man kalla dödliga psykiska sjukdomar

   Aldrig hört någon säga ”jag har en dödlig sjukdom” när dem fått diagnosen depression eller anorexi…

  Många sjukdomar går i skov. Men då inlägget handlar om My som själv har skrivit att hon fått en psykisk sjukdom kan vi väl utesluta fysiska sjukdomar som diabetes, MS, reumatism, psoriasis osv.

  Diabetes?

   Nej hon har tjatat till sig diagnosen Chrons. Men hon har IBS som alla andra. Det ska bra mkt till innan man dör av Chrons, för övrigt.

  Jag är bipolär och har b12-brist.
  Dödligast av dessa är b12-bristen.
  Löjligt att kalla bipolär sjukdom för dödlig, visst är det en ökad risk för suicid men det innebär inte att alla kommer dö i den sjukdomen om de inte får medicin.
  B12-brist kan leda till döden p g a så kraftig ”blodbrist” så att det inte är förenligt med liv.

  Jag tror hon får Litium mot bipolär sjukdom. Dos justeras varje vecka, beroende av halter i blodet. Individuelt vilken dos som ger effekt, och Litium har et smalt terapeutisk fønster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *