Yogagirl tvingas slänga det mesta av familjens tillhörigheter

Med svartmögel överallt i huset så har Rachel ”Yoga Girl” Bråthen Schoneveld tvingats ta på sig en mask och skyddskläder för att slänga de allra flesta av familjens tillhörigheter.
I ett tårfyllt inlägg beskriver hon känslan av att behöva gå in på sin dotters rum för att trycka ner det mesta av hennes saker i sopsäckar som sedan läggs på framsidan i väntan på att forslas bort.
Även familjens hund mår dåligt eftersom djur också kan påverkas av och bli sjuka av svartmögel, och ovanpå det så klarar han inte av stress, att flytta och förändringar generellt och har behövt uppsöka veterinären.

Rachel uppmanar nu sina följare att ta vattenläckor hemma på allvar och se till att de åtgärdas ordentligt, så fort de uppstått.
Att lägga mer pengar på underhåll av huset, och mindre på inredning och pynt.
Det ska i alla fall hon göra nu.
Mer pengar på underhåll och mindre på kristaller.

Jag lägger i nuläget 0 kr på kristaller så kanske skulle jag få plocka från mitt Cola Zero/Djungelvrålskonto istället?
🙂
Innan digitaliseringen så såg jag alltid mina fotoalbum som det jag först skulle försöka rädda vid en brand (eller mögel som i det här fallet), efter människor och djur då så klart. Det som skulle göra allra ondast att förlora..
Nu finns ju de flesta bilder i molnet, så frågan är vad som nu skulle vara allra viktigast för mig att rädda?

Vad är ditt?
Vad – ur ditt hem – skulle du rädda vid brand/mögelskada/vattenläcka/jordbävning eller annan katastrof – eller sörja absolut mest om de gått förlorade?

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Laddaren till min iPhone.

  Svara

   För det finns ju så himla få av dem i världen….

   Svara

    Snöpligt att få med sig laddaren men inte mobilen 😌

    Svara

  Gamla foton/hemvideofilmer.

  Svara

  Fotoalbum och usbstickor med bilder på mitt barn. Det hade tagit så hårt om det gick förlorat.

  Svara

  Ändå imponerad att hon lyckades klämma in ord som heal, spirit, lightness & joy, deep breath och CRYSTALS i sin berättelse om mögel.
  #floskelmaskin

  Svara

   Och så filmar vi oss när vi gråter också 🙂🙂🙂🙂

   Svara

  Har flera terrarium, sån stress om det skulle börja brinna. Hade väl fått lägga geckos i bhn och fickorna typ. Katterna under armen eller ner i en väska. Förhoppningsvis hinna ta med mina album också.

  Svara

   Hellre en gecko i bhn än en orm.

   Svara

    Hellre en gecko i bh:n än en bh i geckon

    Svara

     Din bh får inte plats i min gecko.

     Svara

   Jag har kattbur redo in case of emergency och den har hjul.

   Svara

  Har inget speciellt av sentimentalt värde…

  Svara

   Låter lite sorgligt ❤️

   Svara

    Hmm jag tycker inte det låter sorgligt. Jag tycker det låter uppfriskande.
    Jag är en person som sätter
    NOLL värde på mina prylar. Så länge min man och mina barn är friska så får
    Gärna huset brinna ner.
    Bilder på barnen har jag i molntjänster.
    Jag har en stor familj , lång släkthistoria, lycklig barndom, många släktklenoder.

    Men nej. Hade inte rört mig i ryggen om huset brann ner med alla grejer.
    Det enda som betyder något för
    Mig är människorna runt omkring mig.

    Svara

     Samma. Enda fotona jag har hemma är sonens skolfoton. Resten går att ersätta

     Svara

     Kom tillbaka den dagen ditt hus har brunnit ner och du står för utan någonting.

     Svara

   Dom enda jag bryr mig om är mina djur hade kunnat ersätta allt annat!

   Svara

   Låter mycket sorgligt. Inget från mamma, mormor, pappa osv du är rädd om?

   Svara

    Nej… jag har väl. typ något foto…
    Jag har nog annat i lådor hemma hos mina föräldrar som jag inte tagit med mig när jag flyttat… Inget som jag saknar.
    När jag kollar på vissa äldre ägodelar kan jag få ångest. För att de sakerna förknippas med ångest under uppväxten.

    Svara

    Men gud, varför skulle det vara sorgligt? Jag har inte heller något av sentimentalt värde men ett huvud fullt av minnen. Alla fäster sig inte vid prylar.

    Svara

    Men what?! Somliga av oss har inte massa prylar man ärvt. Den enda pryl jag egentligen värdesätter (och ärvt) här hemma rent sentimentalt är en vas från min gammelfarmor men annars är det strunt samma. Mina föräldrar, mor/farföräldrar lever tur nog och lägger inte så mycket känslor i saker 🤔 alla är vi olika liksom!

    Svara

    Alla mina släktingar lever och det är jag tacksam för

    Svara

    Mina minnen sitter i hjärtat, inte i prylar.

    Svara

   Samma här, såklart har jag saker jag tycker om, ärvda saker osv. Men är otroligt osentimental och kan inte komma på nåt som jag absolut måste rädda. Jag bär med mig minnen i hjärtat och behöver inte saker för att minnas.

   Svara

    Samma här Annie. Minnena är i hjärta och hjärna liksom. 🙂 Alltså sentimentala minnen, inte i sakerna i sig.
    Prylar irriterar mig ofta om jag inte längre känner värde i dem. Jag brukade ofta slänga saker när jag skulle städa mitt rum som barn. Min syster sparade alltid alla sina leksaker och gosedjur och sådant… jag sparade färre och färre saker varje gång jag ’rensade/städade rummet’.

    Svara

    Prylar betyder inget. Och minnen har jag lagrat i hjärna och hjärta. Har släktingar vars hus brann ner så jag har upplevt det på nära håll. Märkligaste är att tänka på sina vardagskläder, favoritfåtöljen etc. Att stå där och börja om. Men det går.

    Svara

     Förlorat så mycket att nu lägger jag inget sentimentalt värde i saker och det är så skönt. Har innan varit jättefast vid saker men kan ej bära den bördan längre.
     Lever lite efter det där japanska? talsättet att en ska uppskatta och använda det man har istället för att vara rädd att förlora det.

     Svara

   Samma. Tycker prylar är meningslösa. Visst, något litet fotoalbum sätter jag värde på, för att kunna titta på mor- och farföräldrar när jag själv är gammal. Men annars… Nä, prylar är bara prylar.

   Svara

  Trodde det var självklart att ta vattenläckor på allvar.

  Svara

   Tänkte skriva samma, känns som en självklarhet

   Svara

   Men eller hur?! Vem får en vattenläcka hemma och tycker på axlarna?!

   Svara

   Ägarna av det fritidshus jag nyss köpt resonerade annorlunda… åtta stycken enkelt åtgärdade har jag räknat till nu, som innebär att större delen av inneväggar + tak måste bytas. Men huset var billigt!

   Svara

  Min dator, plänbok och min fallskärm, det är sakerna jag skulle rycka med i farten om det skulle gå snabbt.

  Överlag så är jag inte så sentimental när det gäller prylar.

  Svara

  Det var evakuering i vår kommun under den stora branden 2018 när vi tvingades reflektera över dessa saker.
  Sedan dess har vi en bag i hallen med var sitt ombyte varma kläder (bra att ha i vår del av Sverige oavsett årstid), nödproviant, kopior på våra pass och körkort samt några andra viktiga papper, usb-stickor med familjebilder, nödvändig medicin som vi roterar. Bilen är dessutom också preppad med proviant, vatten, spritkök, filtar, yxa/knivar, våtservetter, extra diesel samt att vi alltid har minst halv tank.
  Har dessutom fotat våra få värdesaker (inklusive nya värmepannan) för försäkringsändamål.

  Svara

   Bra jobb! Sånt där verkligen alla borde göra men själv är jag en sån som ”det ska jag komma ihåg och fixa någon dag”… 😑

   Svara

    Ska alla förbereda sig för det värsta?

    Svara

     Ja. Regeringen har rekommenderat att alla bör kunna klara sig utan ”civilisation” dvs el, värme, mataffär osv, i minst 72 timmar. Ditt hushåll har fått hem en informationsfolder om detta. Du kan läsa mer hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap eller exempelvis 72timmar.se

     Svara

      Vi fick ju sådan broschyr hem i brevlådan för en tid sedan. Ska vara ärlig och säga att jag inte har förberett mig än. :/ Inget stormkök, ingen värmefilt, ingen lager med hållbar mat…. Ingen sådan där vevradio och lampa och sådant….
      Oj oj… jag måste ta tag i det.

      Svara

       Det bästa med att vara prepper är att kunna hjälpa dem som inte är det. Men det är inte säkert att jag är din granne så ta tag i det för säkerhets skull 🙂

       Svara

        Ja.. tror absolut mina föräldrar har saker så det räcker någorlunda ialf…. men jag borde nog skaffa lite saker ändå. Vi blir många som delar på få resurser annars….

        Svara

      Tre dygn klarar jag mig trots att jag inte har förberett mig. Jag har massa mat i kylen och skafferiet man får bara bli lite kreativ om nöden skulle komma.

      Svara

       Kan du tillreda din mat då om strömmen går? Och hur fräscha är mejeri- och frysvarorna då?

       Svara

       Kylen kommer inte klara tre dygn om du inte kör den på gasol och har extra flaskor. Och du tänkte tillaga maten över värmeljus?

       Svara

     Inte för det värsta… men att något kan hända… inte fel att ha bra att ha grejer i bilen ifall man fastnar någonstans

     Svara

     Där jag bor kan man inte räkna med att någon ska komma och rädda en. Vi kan bli insnöade / väglösa i dagar och måste ha så vi klarar oss, också till att värma huset och laga mat om strömmen går, vilket den gör. Alla har snöskovel, kniv, filtar etc liggande i bilen.
     Det är bara vanligt, inte att förbereda sig för det värsta.

     Svara

     Ja, Svante på msb har sagt det.

     Svara

     ”Det värsta” behöver inte ha hänt för att man ska ha användning av kopior på körkortet. Men det är bra att ha om det behövs.

     Svara

   Ja verkligen bra idé!! Jag ska nog pyssla ihop nåt liknande. Bilen är alltid preppad för olyckor, sjukdomsfall och överlevnad men inte hemmet.

   Jag skulle idag ta med mig katten, mobil, plånbok och nycklar hem, till bil och mina vänners nycklar.

   Svara

   Det här är så smart och jag ska definitivt ta tag i det! Nu gav du mig en tankeställare, tack!

   Svara

  Hon tappar ganska många följare varje dag. Gör alla det? Tänker att Instagram kanske rensar fake-konton och att hon med så många följare kanske kan tappa några hundra om dagen den vägen. Eller orkar många helt enkelt inte med henne?

  Svara

   Tror många följer henne för inspiration, barn/hundbilder och ett lättsamt flöde. Tänker att många inte orkar följa all dramatik.
   Det har ju varit många draman det sista året, inte bara möglet som såklart är riktigt hemskt!

   Svara

   Jag var tvungen att avfölja till slut, kvinnan borde söka till Dramaten. För någon vecka sedan hade hon lagt ut att hennes man hade sagt åt henne att ”you’re spiraling out of control”. Förstår honom.
   Det är fruktansvärt det som händer henne, men hon är så dramatisk.
   Och jag kan för mitt liv inte förstå hur det inte kunde förutse att detta skulle hända när de bara lät en vattenläcka vara för några år sedan? Och nu hittar hon ju mögel överallt, synligt. Hur har de missat detta innan?

   Svara

    Struntade de bara i det? 😿

    Svara

     De hyrde in något företag som la nytt golv på direkten istället för att låta rummet torka ut ordentligt först. Idioti.

     Svara

      Va, gjorde dom?! Vi hade vattenläcka i badrummet (från grannen ovanför) och det blev totalt utrivet samt torkning i 2 månader innan man kunde ordna ett nytt badrum.

      Svara

    Undrar också hur de inte kan ha märkt allt det där möglet som nu syns på böcker, möbler osv?

    Svara

   Tror hon tappat följare ganska stadigt ett bra tag? Jag avföljde henne för några år sedan när hon enbart började lägga upp barnbilder + blev ”woke” och skulle skrika ut hur alla vita är rasister (den svenska vita kvinnan som tjänat miljoner på indisk religion och kultur umm ok)… Självinsikten brister rätt rejält hos henne.

   Svara

    Exakt samma sak som fick mig att både avfölja henne och säga upp mitt abonnemang på hennes sida.

    Hon är liksom omöjlig att diskutera med för det är bara hennes åsikt som är den som ska få finnas. Och det sista nu jag såg om detta så var det återigen att vita kan inte bli utsatta för systematisk rasism. I min mening kan väl alla ”raser” bli utsatta för det. Det handlar ju inte om vilken hudfärg man har, utan om att man blir diskriminerad. Det kan alla bli. Och i historien och i framtiden har det hänt och kommer hända att rasismen riktar sig mot alla möjliga sorters människor.

    För att va så ”yogi” som hon ändå gärna beskriver sig själv som, så tycker jag att hon är oerhört trångsynt.

    Svara

     Ja, jag skrev till henne angående den tröttsamma storyn. Frågade om hon hört talas om folkslaget ROMER? De är mer eller mindre vita och diskrimineras systematiskt över hela världen men särskilt i Europa. Önskar hon hade läst vad jag skrev för hon hade lärt sig ett och annat.

     Svara

    Tappat över 800 följare bara idag.

    Svara

     Följar-raset började redan när hon blev gravid och inläggen började handla om bebisen istället för yoga. Sen har det fortsatt, så hennes konto alltmer handlar om dottern och så nu, om det eländiga möglet. Men det är ju upp till henne hur instagramkontot ska se ut och hon ska ju inte listigt anpassa sig efter andras önskemål. Hon förlorade också en ohygglig massa följare när hon stod upp mot Trump, vilket var förvånande – man tror ju inte att hennes följarkrets ska vara Trump-anhängare…! Men jag tycker hon gör helt rätt i att följa sin egen väg i sitt IG-konto och inte tänka kommersiellt där.

     Svara

  Usch vad jobbig situation 😢🧡

  Svara

  Foton , papper och annat av värde finns i mitt bankfack. Så det viktigaste för mig är att få ut hundarna. Resten är bara döda ting.

  Svara

  Hemskt, tur att de fick reda på vad det var

  Svara

  Mina 5 katter! 🥰 Resten skiter jag i, det är bara döda ting!

  Svara

  Mina katter, allt annat går att ersätta

  Svara

  Min väska med plånbok och lite annat i.

  Svara

  Lite svårt att tycka synd om någon som struntat i att underhålla sitt hus och struntat i en vattenläcka?

  Svara

   Men motarminye kristaller iväg det onda 😉

   Svara

  min dotters dopsmycken, den grekiska jesusikonen hon fick av sin gudmor, mina ärvda safirsmycken och min dotters gosekanin och gosekatt (som hon ärvt av mig, 32 år gammalt). porträttet av min farfar och porslinsbrickan min farfar gjorde.

  Svara

  Min katt, allt annat kan ersättas!!!

  Svara

  Men alltså, inte för att vara sån men om man har så mycket mögel i sitt hus, märker man inte det innan det går så långt? Hon skriver ju att möglet var synligt på hela vinden? Vill verkligen inte sparka på nån som redan fallit så brutalt, kan inte ens tänka mig att behöva gå igenom den skiten, men lite ansvar har man ju för skicket på sitt hem tänker jag

  Svara

   Vi har det väldigt lyxigt i Sverige med alla standarder, förfaranden, krav och regleringar. Vår försäkring inkluderar en besiktning med ett par års mellanrum och det är kutym med en besiktning när man köper bostad. Jag tror inte att det är så strikt i många länder, utan en expert som kommer och kollar så skulle nog många missa saker som mögel och fuktskador.

   Svara

   Det var en dold vind, inte som i Sverige. De visste inte ens att de hade en vind så antar att den var mer som en krypvind. Rachel har misstänkt mögel i flera år men eftersom de inte haft ngt synligt har ingen trott på henne utan bortförklarat symptomen med annat, bla stress.

   Svara

    Men om man misstänkt mögel så gör man väl en ordentlig undersökning.

    Svara

    Ae fast köper inte det där. Visste inte att de hade en vind? Då får den vara bra dold! Hon skriver ju själv att den är ”massive” och har öppningar direkt in i nått rum. Köper man ett hus får man ju se efter det med, kanske ännu mer när man inte bor i hemlandet där man kanske har lite koll på vad som kan dyka upp. Vet man inte hur man gör innan så lär man sig det när man köpt huset.

    Svara

   Hon visste inte om att det fanns en vind, så de hade ingen synlig lucka dit och de hade aldrig varit där. Det synliga möglet var bla bakom golvlister, vid ac:ns kopplingar och på baksidan av rullgardinen, ställen man kanske inte kollar så ofta.

   Svara

    Hur kan man inte veta att man har en vind?
    Har hon aldrig tittat på sitt hus utifrån?
    Blir provocerad av hur handfallna en del är.

    Svara

  Undrar lite varför hon gör detta själv och inte lejer bort det? Så minskar man det känslomässigt jobbiga menar jag. Eller går det inte bra ekonomiskt för henne? (Inget missunsamt alls, trodde bara att hon hade det väldigt bra ställt men saker kan ju ändras).

  Svara

   Kanske för att det känts ännu mer förjävligt om främlingar ska gå igenom och slänga hela ens bohag? Tror verkligen inte det är en ekonomisk fråga.

   Svara

    Då behöver man ju inte se det och genomleva det tänker jag. Om allt ändå ska slängas.

    Svara

  Nä fattar det med, vi har det bra här hemma. men mögel är ju nått man ändå vet kan hända och borde rimligen ha lite koll på? Jag tittade ju efter själv när vi köpte hus, även om det fanns en besiktning. Vi håller koll på badrummen osv och kryper på vinden med jämna mellanrum för att kolla att allt är ok. Som hon beskriver hur det ser ut kan det ju bara vara totalt ignorans som gjort att det gått så långt?

  Svara

   Kan väl gå rätt fort dock om det är ett felbyggt hus?

   Men jag tror inte lama kryper på vinden och letar mögel med allt för jämna mellanrum, nej.

   Svara

    Lama kryper nog ingenstans.

    Svara

   Verkar ju här som att hon externt inte fått så mycket hjälp. Hon har ju misstänkt det men att riva sönder väggar etc. för att kolla är liksom inte det lättaste. Som jag förstår det var det inte synligt så lätt att missa.

   Ett annat land men bodde i London i tio år och hade problem med mögel alla år. Det är så normalt där att hyresvärdarna antingen bara målar över det (det finns ”särskild” färg mot mögel finns seriöst ingen annan stans…..) eller säger åt en att ha igång värmen högsta läget och samtidigt ha öppet fönstret.

   Svara

    Hahahahahaha bor i Tyskland och samma här. Har så måcket problem med mögel pga hur man isolerade på 60-talet. Tas bort och sen är det bra. Tror dock att det är en enorm skillnad mellan det och vattenläcka. Har haft mögel på grund av en vattenläcka med nämligen och det löstes på en gång. Men ja det andra möglet är bara att få leva med. Tyckte bara att din beskrivning av det var så on point.

    Svara

    Ja Storbritannien är helt sjukt när det kommer boendestandard. Det är typ mer regel än undantag att det är mögel i huset. Vi hyrde ett nyproducerat townhouse och första gången vi använde duschen så rann det vatten längs väggen utanför badrummet ända ner till hallen två våningar under. Helt sjukt!! Dom fixade till felkopplingen, målade etc men det blev aldrig helt bra under de åren vi bodde där.
    I princip alla mina vänner som köpt hus där har mögel i husen eller källare som de inte kan vara i etc, detta var en av anledningarna att vi valde att bo i Sverige istället för UK

    Svara

     Alla mina böcker, som stått så de vidrörde väggen, blev helt mögliga när vi bodde i England. Alla kläder, allt, fick en väökldigt speciell sötaktig lukt som märkjtes extra tydligt när vi åkte iväg nånstans och hade med oss kläderna. Såhär efteråt känns det läskigt. Husen var dessutom byggda av granit vilket är rätt radioaktivt, så vi måste alltid se till att ha god vädring så luften cirkulerade utifrån.

     Svara

      Ja, UK lagenheter ar sjukt ohalsosamma. Enda sattet ar att hyra i ett nybyggt lagenhetskomplex (har markt att alla utlanningar flockas i dessa, av en anledning).

      Svara

   Alltså, krasst talat så är hela situationen självförvållad. När de byggde poolen så blev det en stor läcka. De anlitade en firma för att sätta nytt golv men såg inte till att torka upp allt vatten först. Man ska ju ha fläktar på under en längre tid och det ska vara snustorrt innan man sätter nya klinkers. Det säger ju sig självt att det blir mögel ifall man stänger in fukt under golvet.

   Svara

    Håller helt med, tyvärr så självförvållat

    Svara

    Jaha! Ja men då är det ju inte nått att snacka om. Ursäkta men vad puckat gjort. Tycker det är SÅ hemskt att de behövt slänga allt de äger men blir lite provocerad av folk som äger hus som tydligen inte borde äga hus…

    Svara

  Vi förlorade exakt allt när vårt hus brann ner för 2 år sen😢 hade jag kunnat rädda nåt så hade det då varit barnens saker.. det som var speciellt för dom😪 för min del- typ nåt arvegods från min mormor.. extremt svårt att gå från ett hus fullt med saker till exakt inget.
  Verkligen noll💔

  Svara

   ❤️

   Svara

    ❤️❤️

    Svara

  Min laptop för 10 tusen & min favorittandborste.

  Svara

   10 papp låter som ett kap, den är säkert värd 500 idag🙄. Eller menade du att den var dyr?

   Svara

    Men vad otrevligt av dig. Alla har inte privilegiet att köpa på sig massvis av dyra prylar. Allt är dessutom beroende på person till person. 500 kr kan vara väldigt mycket för vissa.

    Svara

    Köpte den begagnad för det priset så det var inte till nypris 🙂 Och ja den var dyr i förhållande till hur mycket jag spenderar generellt då jag är snålare än fabror joakim. Syftet var att kunna ha datorn en lång tid framöver så att jag slipper uppgradera mig och slösa på jordens resurser.

    Svara

     Är det inte bättre att köpa en helt ny om man vill ha en dator väldigt länge? En dator tappar i effektivitet gansk snabbt, relativt.

     Svara

      Om enda kriteriet är att den ska hålla länge, ja då är det ju bättre med ny. Men för att slösa mindre på resurserna så väljer jag ju då en begagnad. Även om begagnade saker skulle kunna ses som noll resursslöseri så tänker jag att kvalitén påverkar.

      Tex mellan att:
      Köpa begagnade kläder av bra kvalitet som håller länge.
      Köpa begagnade kläder av sämre kvalitet som går sönder.

      Svara

    10 000 är väl för fan inte ett kap. Sluta dryga dig.

    Svara

    Andra kanske tror att du skryter, men du visar ju bara att du är lite korkad som tror att man behöver lägga mer än 10000 på en laptop..
    Dom flesta som bara surfar på nätet osv behöver absolut inget dyrt och påkostat

    Svara

  Min hund.

  Svara

  Min säng. Kanske också kylskåpet.

  Svara

   Tänk om det brinner och där kommer du och kånkar på sing säng 😁

   Svara

  Måste man rensa/slänga så mycket pga mögel? ”Smittar” det?

  Svara

   Ja man kan faktiskt säga att det smittar. Just det möglet dom fått i sitt hus sprider sig lätt och sätter sig i allt poröst material. De får slänga typ allt pga att de riskerar att få ett nytt mögelangrepp om de tar med sig möbler och kläder in i ett nytt hem.

   Svara

    Tråkigt..

    Svara

   Finns lite olika skolor kring det där, man märker att det är olika syn på det både olika länder och över tid.

   Svara

  Bara vi får med oss våra 3 katter så vore jag nöjd, har alltid transportburarna nära tillhands just pga om vi någon gång *peppar peppar* skulle behöva evakuera snabbt.

  Sedan vore det såklart SKÖNT att även få med sig pass, handväska med körkort+bankkort och bilnyckeln (har dock extranyckeln hos släkting, så hade inte varit hela världen) bara mer smidigt att få med sig den direkt. Förhoppningsvis är det aldrig något vi behöver uppleva och kan inte tänka mig hur hemskt det måste vara att behöva lämna allt, i panik. 💔💜💜

  Svara

  Identitetshandlingar, plånbok och mobil är det enda jag kommer på. Har inga djur, barn, fotoalbum och bor ensam.
  Har också funderat på att ha en ryggsäck i hallen med ombyte etc. om något skulle hända. Just nu har jag alltid pass och plånbok i hallen och alltid ett ombyte kläder framme när jag lägger mig så jag kan klä mig snabbt.

  Jag har flyttat och rest mycket och alltid tänkt på utrymningsväg vart jag än bor men konstigt nog känner jag aldrig så här mina föräldrar. Känner mig väl trygg där och tänker på ett annat sätt, vilket egentligen är fel, olyckor kan ju hända där också.

  Svara

   Tycker du tänker rätt. Jag har varit prepper i många år och det viktigaste enligt mig är att man är mentalt förberedd på att något kan hända. Då går man igenom i huvudet då och då var de viktigaste sakerna är som typ pass och mediciner.
   Vill uppmana dig och alla andra att ha en krislåda hemma med dels grundläggande saker som värmeljus, torrvaror och helst en vevradio, samt saker anpassade till just dina behov.

   Svara

    Du gav mig verkligen en spark i baken att ta tag i min krislåda/ryggsäck!

    Svara

  Skönt att hon kanske slutar tro på att kristaller kan göra ngt

  Svara

   Ja vad härligt att en person råkar ut för en tragedi och mår så jävligt så de förlorar hopp och tro! Då mår du bra va? Att se andra lida?

   Alltså hur mås det därute i stugorna?

   Svara

  Mina barn! Min sambo! Resten går att ersätta

  Svara

  Det jag tänkte mest på när jag stod utanför mitt lägenhetshus som brann var halsbandet som morfar gett till mormor när de förlovade sig och som min mormor nu gett till mig efter att morfar gått bort.

  Som tur är blev min lägenhet bara lätt rökskadad så alla saker av värde fanns kvar.

  Svara

  Mitt största problem är egentligen att jag sover naken….

  Har funderat hur jag skulle agera om något ”farligt” händer mitt i natten…. brottas med em inbrottstjuv eller så 🤣😂

  Svara

   Sova naken for life asså! Hade aldrig sovit naken tills jag mötte min sambo för 10år sen och nu kan jag inte tänka mig att någonsin sova med kläder på. Möjligtvis en tshirt om det är svinkallt och brösten pms-ömma haha.

   Svara

   Samma här

   Svara

   Jag sov naken ett tag men av denna anledningen slutade jag med det 😂

   Svara

  Fick jag ta bara ett par grejer hade jag nog tagit några av barnens favoritsaker, skönt för dem att ha med sig något bekant och tryggt när man ska börja på en ny kula. Har dock (tyvärr) inte massa släktklenoder och sånt.

  Svara

  Har bara en undran här? Hur kan man inte märka att man bor i mögel förrän man blir sjuk? Det luktar, det är fuktigt, det syns!!?

  Svara

   Hon bor väl dock på Aruba (eller liknande) så det är väl fuktigt jämt?

   Svara

    Tvärtom, det är torrt. Därav att alla hon pratat med sagt att mögel inte är troligt. Och eftersom det inte visat sig på öppna ytor så har det inte funnits bevis. Och det finns tydligen inte ens företag på Aruba som sanera mögel eftersom det inte är ett problem.

    Svara

   Nej det gör det inte alltid.
   Sluta snacka om saker du inte har erfarenheter av.
   Jag har svartmögel i duschen och städar då och då.
   Dock kommer det tillbaka men det är ingenting som jag märker av angående hälsan.
   Sluta sprida skit ni inte har någon aning om!

   Svara

   Det är inte säkert att det syns.

   När min dotter gick på förskola så blev hon ofta sjuk på tisdagar. En bekant sa då att hennes son ofta blev sjuk på tisdagar och att det berodde på mögel på förskolan. Vi pratade med förskolan om detta men personalen har ju tyvärr inte så mycket att säga till om.. Sen visade det sig att det var sjukt mycket svartmögel inuti väggarna (pga felbyggd fastighet) men det syntes ingenstans utan de var tvungna att bryta upp väggar för att se det.

   Svara

   Kommer det smygande så vänjer man sig ju vid doften!

   Svara

  Grannen ringde att mitt hus brann. Haffa jacka, bilnyckel och mina fåglar i minus 30.

  Svara

  efter man och barn: fotografier, dagböcker och tvärflöjten.

  Svara

  Ska inte någon nämna att emilio ingrosso riskerar fängelse i spanien och böter på miljoner + han äger inte sina la perlas utan är endast ansiktet utåt

  Svara

  Undra om Katrin och Bingo följer FHM:S rekommendation denna gång efter deras utlandsresa?

  Gynning? Pernilla W?

  Svara

  Kissarna och det de behöver först såklart. Pass och planka. Sedan dyra väskor och smycken.

  På tal om det (ändå jävligt bra tankeställare detta inlägg givit), har en kattväska redo vid entrén. Ska fixa en till till varje balkong samt fota alla värdesaker. Tack för detta inlägg!

  Svara

  Det jag skulle vilja rädda (efter alla 4 barnen, givetvis!) är fotolåderna. Jag har fyra mindre lådor med framkallade bilder, USB-stickor med bilder ohc liknande. Minnen från firanden på förskolan, brev som min nu avlidne pappa har skrivit till mig och sådant. Helt enkelt minnessaker som jag värderar högre än allting annat materiellt sett. Har nu inga bilder alls på molnet utan allt på USB-stickor osv.

  Svara

  Ar det bara Yogagirl som blivit sjuk? Eller aven hennes man och barn? Om det bara ar hon KAN det faktiskt bero pa nagot annat. Hon uppvisar t.ex. manga symptom som en del som varit veganer under lang tid uppvisar. Ater hon kott? Ater hennes man kott?

  Svara

  Jag undrar mest vad som kommer härnäöst? Ska huset rivas? Ett sånt mögelangrepp gpår ju inte att tväötta bort precis.

  Nu ska de tillbringa sommaren i Sverige , i Juli ska de ha nåt evanemang vid Lejondals slott (hur nu det ska fungera i covid-tider??).

  Undrar också om de hade nån hemförsäkring som täcker eländet, kanske Aruba inte erbjuder såna försäkringar? Personligen hade jag brutit upp helt och hittat nytt boende. Det var ju egentligen redan på g, efter allt eländet tidigare.

  Svara

   Om du menar det hon lade upp om Lejondal på stories så var det en sparad inbjudan från deras bröllop för några år sedan, ingenting de skulle ha i sommar ☺️

   Svara

    Haha, där ser man, slarvigt läst av mig!! Tack 🙂 Däremot har hon skrivit att de söker hus i Sverige maj-augusti.

    Svara

  Camcam, vad tycker du om nya Cola Zero-smaken?

  Svara

   Förjävlig.

   Svara

  Hårddiskarna tror jag.

  Men jag har faktiskt tänkt göra en panik-låda där allt viktigt ska vara, så jag vet att jag bara behöver ta den lådan och springa om det tex skulle börja brinna.
  Ja se till att ungarna tog sig ut skulle jag kanske göra allra först, sen ta lådan och springa!

  Svara

  Tror att jag hade velat ha med mig plånbok, mobil och datorn så man slapp ersätta legitimation och gamla bilder som scannats in och så. Passet hade ju varit nice, men har jag körkortet så kan jag ju skaffa pass och plånboken ligger lättare till i hallen ☺️
  Annars är det inget jag MÅSTE ta med mig även om det såklart hade varit jobbigt att börja ersätta kläder och möbler med mera sen…
  I huset jag växte upp finns det en del dock som hade varit tråkigt om det brann upp eller försvann på annat sätt! Där kanske man borde ta sig en funderare.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.