Öppet Spår

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

734 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    90 days fiancee!

    Vad tycker ni om paren? Stephanie och hennes killar från Belizie…jag blir helt matt?

      Den började seriöst men har blivit mer och mer ”freakshow” eller vad man nu ska kalla det. Paren blir liksom värre och värre. Älskar det dock fortfarande! Favoritpar Loren/alexi och Angelina/michael av olika anledningar som man kanske kan ana ?

      Haha hon måste vara desperat som tusan, slänger ut den ena och ringer dit nästa ?

      Hon har ju problem. Både med män och alkohol, det är faktiskt tragiskt att se. Harris kommer ju att dra så fort han fått uppehållstillstånd, det är ju nästan så att han erkänner att han vill till USA pga pengar. Nathalie tyckte jag faktiskt synd om i sista avsnittet, fattar inte att Mike kunde bete sig på det sättet. Favoritparet i denna säsongen tror jag är Julia och Brandon. Jag hoppas på dem, men mamman är ju hemsk och frågan är om inte hon kommer att förstöra allt i slutändan.

        Känns lite standard för 90 days överlag. Lite som om produktionen vill ha en och samma typ av personer. Stephanie, Darcey, Molly är väl ungefär samma. Sen har vi kategorin Baby girl Lisa, Angie och Danielle som spelar i en egen liga.

      Åh älskar den serien! ? Men tycker så synd om Nathalie!!

        Eller hur! Mike är en riktig idiot.

        Tycker också väldigt synd om Nathalie, men man har ju fått se att dom har svårigheter. Undrar om Mike tänkte att han kan/vill gifta sig, vill göra ett försök men sen när bröllopsdagen närmar sig så bara går det inte.

      Är det en ny säsong? Var kan man se? Har bara kollat på TLC förut tror jag…

        Discovery plus.

      Har ni sett Big Ed i 90 day fiance spinoff single life? Där han envisas med att dejta tjejer som är mycket yngre än honom och är så himla svartsjuk! Jag älskar Yara btw! Älskar att hon står på sig.

        Jag älskar också Yara (Yaroslawa), hon är stark i sig själv precis som Anfisa men mycket mjukare i sättet. Lovar att Yara är en producent-favorit och kommer få egna spinoffs.

          Han som åkte till Ukraina fyra gånger (med den groteska skinnkappan och tupén som stalkade den ukrainska tjejen tills hon gick med på att träffa honom). Han måste vara 90 day fiances värsta värvning ever. Obehagligare människa får man leta efter ???? eller har jag missat någon värre?

            Alltså vissa storylines känns producerade som ”fillers” som de kör för chockvärdet emellan de sanna paren.

            Ja, 60-åriga gubben som gifte sig med en 19-årig filipinska och styrde henne totalt. Helt vidrig.

              Kräks.

    SLINDA!
    Någon som har Slinda som preventivmedel eller behandling för endometrios? Hur mår ni på dessa? Hur brukar ni må på andra hormoner?

    Jag brukar må riktigt jävla dåligt psykiskt och fysiskt. Så är livrädd och har världens jävla ångest över att behöva testa. Har precis haft ett år av tuffa behandlingar, känner att jag inte orkar må skit mer. Men testar ifall det är nån megabra behandling. Hoppas!

      Jag åt slinda i 4 -5 månader. Min ångest förvärrades och jag fick värre bäckensmärta.(haft foglossning under graviditeten.) Men annars va dom bra tycker jag. Fått värre ångest av alla preventivmedel jag provat så är inte förvånad ?‍♀️

        Åh är rädd för det med ? Fått foglossning av annan medicin (luckrar upp ligamenten). Och ångest – heeeerregud. Ah får testa i nån vecka och se. Vore fantastiskt om de funkade ???

      Jag fick dem av min gynekolog och fick sluta efter tre månader. Humöret försämrades och mina bröst ömmade ständigt. Kände mig extremt deprimerad och hade blödningar hela tiden.

        Fy fan :/ Jag har haft aaaalla sorters innan, detta är typ sista. Ger det inte lång tid om det börjar krångla. ”Minst tre månader” jovisst. Jag ger inte så lång tid igen av mitt liv att må skit ? Tack för att du delade med dig ?

          Samma här så min endometrios består av dagliga doser med morfin. Men vad ska jag göra? Jag tål inga hormonpreparat alls och det enda de vill är att ge mig det eller så struntar de i mig. Är i samma sits som du ??

            Jag mår ”tyvärr” sååå mycket bättre hormonfri. Då tar jag ”bara” morfin vid ägglossning och mens. I övrigt mår jag som ”vanligt”, smärtfri i princip ??

            Samtidigt så vill de ju att jag ska gå på behandling. Suger!! Jag fattar hur de tänker, men jag tänker på övriga livet med ?

            Jag opererades av Peter Barton-Smith i London för 3 år sen. Han räddade nog mitt liv ??tipsar verkligen om det! Såååå värt! Dyrt, men värt ??

              Jag äter morfin dagligen så gissa gnället från läkare. Vet inte riktigt vem jag ska gå till som förstår hur dåligt jag faktiskt mår. Alla tror att jag ljuger bara för att det inte syns någonting vid ultraljud. Varför har jag i så fall mensvärk varje dag samt IBS symptom med en mage som alltid ser gravid ut? Och så svåra smärtor vid ägglossning så jag knappt kan stå?

                Har du inte opererats och fått diagnos?

                Oj hann skicka innan jag skrev klart. Har du ingen diagnos? Kräv en second opinion isf, det har alla rätt till. Endometrios syns inte på vanligt ultraljud tyvärr.

                Hoppas du får bättre hjälp ?

                  De vill inte göra laparaskopi för att det är normalt på ultraljud. Så vad jag säger räknas inte ?

                    Byt gynekolog ??

                      Har bytt mer än en gång. Göteborgs vård är inte den bästa om man säger så. Gynekologer vill ju bara ge en hormonpreparat så det går ju inte att säga något annat till dem för de vägrar lyssna.

                    Om du bor i Gbg – där finns endometriosteam där du har rätt att söka hjälp för second opinion. Ge inte upp! Tyvärr får man kämpa fast man inte orkar.

                    Ta hand om dig och lycka till ?

      Äter dubbel dos Slinda och har Mirena. Har inte jättemycket biverkningar alls faktiskt (fast vet ej egentligen för har ångest ändå?).

        Ah jag hade Mirena för några år sen. Detta får räcka, det funkade iiiinte för mig ? Men hoppas en tablett Slinda ska hjälpa ?? har dock inte megahöga förhoppningar ? Tidigare har jag haft fruktansvärd ångest, fått finnar, noll sexlust osv. Och ont + blödningar. Så ovärt ?

      Har du testat kombinerade p-piller alltså med östrogen?

        Japp, har testat allt från piller kombinerat, p-piller, gullkroppsblaha, minipiller – till hormonspiral, Visanne, Enanton. Inget funkar tyvärr ?

        Åh svar i modd? Men ja, kombinerat, p-piller, minipiller, gullkroppshormon, Enanton, Visanne, hormonspiral osv

        Två svar i modd?

      Jag fick Slinda för några månader sen pga endo och provat olika ppiller, minipiller och spiral. Jag är positivt förvånad för jag har inte fått någon mens. Det har aldrig hänt förr. Det är underbart och nu hoppas jag att det håller i sig. Våga prova. Lite sämre humör men inte så farligt jämfört med andra piller jag provat.

        Tack hoppas på samma resultat ?

      Jag går på Provera mot min endo och den TAR BORT min ångest! Kanske värt att prova?

        Den gav mig sådana djupa självmordstankar.

        Haft, mådde sååå dåligt tyvärr ?

    Om du kunde åka tillbaka i tiden och säga någonting till dig själv, när och vad hade du sagt?

    Jag hade sagt till mig själv när jag var 21, att jag skulle lita på min magkänsla och lämna, för relationen jag hamnat i skulle förstöra mig totalt

      Att allt löser sig. Det kommer inte bli som jag tänkt utan mycket bättre på ett sätt jag inte kunde förställa mig då.

      Jag hade åkt till mig själv som 12-åring och sagt att allt ordnar sig till slut.

        Jag också. Och med tanke på att jag nu är 52 år så tog det jäkligt många år innan det blev så men det ordnade sig till slut.

      Tillbaka till 20-årsåldern. Säga att jag skulle vara modigare, att inte ta så allvarligt på livet! Vara lättsammare!

      Klipp dig och skaffa dig ett jobb, din lata jävel.

        ?

      tillbaka till 18 år… flytta från staden. Du kommer må bättre då.

      Tänker sådant ofta.. Skulle tillbaka i tiden när jag var ca 7 år, att börja prata med en kurator. Men helst ha andra föräldrar.

        Samma här. Säga till mig själv ”DET ÄR INTE DITT FEL”.❤️

      Tänkte skriva att jag skulle åka tillbaka till 15åriga jag och slå ciggen ur handen på mig själv. Kanske visa hur mycket pengar det kostade att röka i 12år. Men samtidigt så var alla cigg jag rökt så himla goda så. Jag tror inte jag skulle vilja åka tillbaka alls faktiskt. Jag ångrar inget och de misstag jag gjort har jag fördel av att ha gjort idag. ??‍♀️

        När jag läser kommentarerna här, är det i princip ingen som ångrar misstag, utan mer vill dela med sig av erfarenheterna de fått genom att göra misstag eller gå igenom svårigheter. Hade vi vetat det innan, hade det varit lättare att tackla misstagen och svårigheterna ?

      Skulle säga till mitt 13-14 åriga jag att: Det blir bättre – Du behöver inte tänka på att inte vilja leva mer för du kommer ta den största revanchen mot alla som sa att du inte dög, att du var ful eller för mycket.

      Jag hade rest tillbaka till igår och berättat vilka frågor som kommer på tentan jag skrev idag.

      Allt löser sig sluta stressa. Varför ska du behöva göra saker bara för att samhället säger det? Lev ditt liv såsom du vill ha det.

      Kämpa mer i gymnasiet och titta inte ens på den där killen! Han kommer krossa dig. Samt sola inte så förbannat mycket! Res mer! Och sluta älta saker och oroa dig i onödan!

      Jag skulle rest tillbaka till mitt 10-åriga jag och sagt att jag aldrig skulle ställa mig på vågen och aldrig någonsin börja banta.

      Du hoppas livet kommer bli ljusare. Det blir det inte tyvärr.

        ❤️

      Plugga matte!!!!

      Jag skulle rest tillbaka till många olika perioder i mitt liv. Men just nu, i pandemitider, tänker jag tillbaka till när jag var 25 år – då skulle jag sagt till mig själv SPARA PENGAR! Se till att ha en buffert! Och börja pensionsspara så fort du har möjlighet!

      Jag hade åkt tillbaka till mitt 14 åriga jag och sagt att plugga mer, köp den billiga lägenheten, gå i terapi och köp bitcoin så fort du hör talas om det. Samtidigt vet jag inte om jag hade vågat säga något alls ifall jag sen skulle komma tillbaka till nutiden och upptäcka att mina barn är borta.

        Ja fy vad hemskt. Tur att man inte kan förändra det förflutna ändå.

      Allt blir bra någon gång.) förr eller senare!

      Sagt åt mig själv när Jag var liten nog att inte riktigt förstå vad jag gjorde att hoppa ned från något, typ bro.

    Är det sant att man får platt rumpa av en graviditet? Och hur kan det bli så egentligen haha?

      Näää, inte sant.

        Alla säger ju det haha. Okej inte alla men väldigt många!

          Jaa, det har jag också hört! Vet dock inte om det stämmer, trots att jag gått igenom två graviditeter. Är det sant eller är det en skröna?

      Jag tycker att min rumpa blivit ”mindre” efter graviditeten och jag spekulerar i att det kanske har att göra med att jag inte ”vardagtränar” lika mycket. Jag vilar tillsammans med bebis flera gånger per dag, myser i bollhav hemma, läser böcker, tar enstaka promenader. Innan graviditeten var jag ute och flängde gick kors och tvärs över hela staden, tog trappor jämt. Handlade utan bil exempelvis (bar tunga kassar hem).

        Har du ett bollhav hemma??

        Jag har fått mycket mindre rumpa men då har vi en rörlig och väldigt aktiv bebis som man får springa efter hela tiden. Och när han låg i vagn så gick jag säkert två timmar om dagen i flera månader ☀️

      Detta hörde jag när jag var gravid (vet ej om det stämmer) är att när magen blir stor så ändras kroppens hållning tex man svankar mer naturligt, vilket gör att man förlorar kontakten med andra muskler som rumpan. Därav måste man aktivt träna rumpan för undvika att den blir platt under graviditet.

        Åh det låter rimligt! Jag har efter många mil på skidor upptäckt muskler som jag hade glömt, förmodligen sedan jag varit gravid!

      Sant och sant. Många använder rumpan lite mindre när de går när magen blir större och man svankar mer och bäckenet tippas framåt. Men gäller ju långt ifrån alla. Fortsätt träna 🙂

      En relaterad fråga, stämmer det att höfterna blir bredare efter en graviditet? Jag har vänner vars rumpor ”försvunnit”, så det verkar stämma. Själv får jag inte på mig mina gamla brallor ?

        Jag är jättesmal och mina höfter blev bredare under graviditeterna. Vet dock inte om det var höfterna i sig eller de få extra kg som jag gick upp. Men året efter var allt tillbaka som innan graviditeterna.

          Tack, då finns det hopp ?

          Väger nästan lika mycket som innan men rumpan är definitivt mindre putig och mer celluliter nu efter andra barnet (7månader). Höfterna är också bredare. Fick inte på mig mina gamla graviditetsjeans nu när jag var gravid igen. Men det är ju inne nu med bredare höfter så jag klagar inte

      Handlar nog mer om att man isf är relativt otränad.

      Magen blir större

      Blir snarare rundare av den krökta rumtiden iom den ökade vikten.

        Gillar att inte ens rövar undkommer relativitetsteorin

      Därför att man inte aktiverar den under graviditeten. Tycker den blev sladdrig varje graviditet men också wn kroppsdel som är tacksam att träna tillbaka, den får volym och fasthet snabbt enligt mina erfarenheter, och hjälper snabbt vid mindre ryggproblem som man kan ha dragit på sig under graviditeten.

    Ni med diagnoser – hur lång tid tog det att hitta rätt medicin?

      Beror nog på diagnos ? Har endometrios och har efter 10 år fortf ingen bra behandling tyvärr ?

        Vad tråkigt, hoppas det löser sig!

          Tack ??☺️

      Är jätte individuellt beroende på vad du har för diagnos.. Dessutom ”funkar” inte all medicin på alla utan man kan behöva en annan typ eller en annan dos. Känner du själv att du inte får resultat så rådfråga läkare.
      Lycka till !

      Vilken typ av diagnos menar du? De flesta sjukdomar är ju diagnoser…

        Menade npf-diagnoser 🙂

          Det är helt omöjligt att förstå från din första kommentar. Vilken sjukdom man än har är en diagnos, fysisk som psykisk.

            Ja men jag menade npf-diagnoser som sagt! 🙂

          Ok. Inte så lätt att gissa bara.

      Har GAD och tog väl ett år typ.. lite mindre. Första medicinen gjorde så jag mådde sämre än innan. Är ju så himla individuellt det där. Men sen fick jag en annan och då blev det bra 🙂

        Vad skönt att det blev bra till slut!

      Du kan ju få en diagnos direkt, det beror ju på vilken diagnos. Du kan få en diagnos på diabetes, på magkatarr på synfel osv.

        Nu läste du nog fel.

    Har alltid stor uppspänd mage blir bara värre och värre kan knappt knäppa byxorna längre.. Provat utesluta grejer men ingen skillnad.. ej gravid

      Inget sötningsmedel i kosten?

      Har du testat fodmap ? Om inte, googla på det.

      Tagit bort ALLA klassiska allergener? Avocado, kakao, mjölkprodukter etc?
      Har du läckande tarm?
      Testat keto och eller karnivor? Min ballongmage blir platt på en vecka på keto. Tyvärr älskar jag frukt för mkt

        Avokado och kakao är knappast klassiska allergener? Vissst att man kan vara allergisk mot dem, men det är långt ifrån det vanligaste.

        Läckande tarm? ??

      Du får väl gå till sjukvården. Kan vara nåt farligt och då är det ju bra om det upptäcks i tid.

      Jag tycker med du ska söka vården om du utan anledning blivit uppenbart mer uppblåst.

        Håller med. Tumörer kan ju göra så med magen till exempel.

          Men SLUTA!

            Vadå? Det är ju sant. Bättre att kolla hos läkaren än att gissa här.

            Ställ inte den typen av frågor om ni inte vill ha ett ärligt svar.

            Sluta med vadå? Att tala om att man ska gå till en läkare om man har problem med kroppen istället för att fråga på en blogg?? Och jo, så klart kan det vara något allvarligt även om det inte måste vara det. Det är därför man går till en läkare för att få veta.

      Jag kan inte ha byxor som är tighta i midjan, då blir jag pruttig. Kanske ett dåligt svar/dålig teori, men för mig funkar magen hyfsat bra så länge jag inte stör arbetet med något som klämmer ihop den!

      Tycker att du ska gå till en läkare och be om att få göra koloskopi eller liknande om du inte blir bättre av att äta ”IBS-vänlig” mat. Det kan ju t.ex. vara en inflammation i tarmen som behöver behandlas eller liknande.
      Hoppas att du får bra råd från sjukvården och att du blir bättre snart!

      Gå till en läkare människa. Fråga inte på en blogg. Kan ju vara något farligt (tyvärr).

    Fler som tappar mycket hår och som går på SSRI?

      Tror inte att jag har upplevt just den biverkningen. Kanske det finns någon annan sort med samma verksamma ämne?

    Vi har bestämt oss! Jag mejlade en kennel idag och är orimligt pepp!!

      Åh härligt, grattis!

      Jag vill inte vara deppig men bli inte alltför pepp. Det tog oss över ett år, nästan 18 månader, att få hem vår goldenvalp och det var innan pandemin. Det är extremt högt tryck på valpsäljare. Dessutom är många kennelägare usla på kundservice och orkar inte ens svara på mail eller sms… vet inte hur många kennlar vi malande och ringde utan att få någon som helst respons.

        Fast vad hade du trott? Att du skulle få en valp inom 4-5 månader? Det har alltid varit ett kösystem och man har alltid fått vänta på sin valp, 1-2 år. Det är inget nytt. Det som är nytt är att det är många första-gångs-hundägare som nu köper hund, vilket absolut inte är fel – men som ofta tror att det ska gå mycket fortare att få/tinga en valp.

          Varför så otrevlig och dryg ton?

            Njae det vet jag inte om jag håller med om att jag hade. Har alltid varit kö och jag undrade om personen/du trodde du skulle få en valp fort.
            Av seriösa uppfödare tar det tid?

              Det beror helt på ras.

                Visserligen.
                Dock hade anonym 20:12 köpt en golden, vilket är en populär ras i Sverige. Att tro annat än att det är väntetid, upp över ett år, för en sådan hund är för mig lite konstigt.
                Det är och har alltid varit kösystem. En tik löper två gånger om året, bär sina valpar 8 veckor samt stannar kvar med valparna tills de är 8 veckor. På en kull kan det bli allt från 0-8 valpar (ibland fler).
                Det tar tid att köpa hund/få hem sin hund.

          Det stämmer inte riktigt. Trycket är mycket, mycket högre nu. När vi köpte valp för två år sen letade jag i ungefär 3 månader innan jag hittade en lämplig kull och fick hem min valp efter ungefär 5 månader. Nu får ”min” uppfödare flera mejl och telefonsamtal om dag från hugade valpköpare och skulle kunna sälja 10 valpar i veckan. Så ja det har aldrig varit som att gå till snabbköpet men nu är det mycket längre väntetider än det har varit fram till för något år sedan.valpägaren väljer ju dessutom själv vem de vill sälja till så det är inte direkt rättvis kö.

            Okej! Vad skönt att er väntan inte var så lång? Inget jag upplevt, utan jag har fått vänta den långa tiden samt har vänner och bekanta som också fått göra det. ”Min” kennel har sedan tid tillbaka haft väntetid på x antal månader/år. Absolut är det uppfödaren som väljer vilka de eventuella köparna blir, vilket gör kön ”orättvis”. Dock anser jag det som något självklart – jag skulle inte vilja placera valpar till någon/några som jag inte klickat med eller känner mig säker på. Kan givetvis vara bra hundmänniksor men personligen tycker jag att kemin mellan uppfödare och köpare är viktig.

        Tack för att du berättar din upplevelse 🙂
        Vi är inte ute efter en valp och de har just nu en vuxen hund till salu. Nu hoppas vi bara att kenneln anser att vi är vettiga och att hunden skulle trivas hos oss.
        Vi är beredda att vänta på ”rätt” kennel och hund 🙂

          Grattis och lycka till med nya familjemedlemmen ? ?

        ”usla på kundservice”? haha ?
        Det är liksom inget företag.

          De säljer en produkt till kunder. Jo, de är företag.

            Och dom väljer själv vilka dom vill svara till 🙂

            Om du likställer en hundvalp med en mobil så hoppas jag inte du äger några djur…
            En uppfödare gör det som hobby, dem jobbar inte kl 08.00-17.00 med enbart sin uppfödning, dem är inte tillgängliga 24/7 för att svara på sms, mejl, samtal, osv.

              Katten, jag har erbjudit mig tidigare, men jag gör det igen. Vill du att jag ska komma med tips om hur du kan lära dig hur du ska använda de och dem? Du gör nästan alltid fel, men allt går att lära sig om man vill. Jag lär dig som sagt gärna.

                Jag tror att personen kan googla och du har redan erbjudit dig, så chilla.

      Som resten av Sverige i dessa coronatider då.

    Hej!

    Är student och behöver fler enkätsvar till min studie om barns läsvanor och skärmtid. Har du ett par minuter över och har barn i mellanstadieåldern får du hemskt gärna delta:

    https://forms.gle/HenZXvKgH7gNSRw78

    Tusen tack och ha en fin kväll!

      ”Rudolph-Hugo”…?

      För få alternativ på flera av frågorna.

    Fråga nummer ett: brukar du också kolla om det finns några uppdateringar till apparna i din iPhone cirka sju gånger per dag?

    Fråga nummer två: är det bara jag som läser böcker på min iPhone?

    Fråga tre: ehh. Nu glömde jag bort. Någonting med pizza pilsner en helt vanlig lillördag, tror jag.

      Köp en letto

      1. Nej men kollar typ varje vecka om det finns en adroiduppdatering till min Samsung.

      2. Jag läser i alla fall inte böcker på din iPhone.

      3. Man får äta pizza och dricka pilsner en lillördag! Själv har jag ätit 10 glassar idag, men så är jag svullen i munnen också så det är det enda som har lindrat lite.

        3. Läste fel och trodde att du druckit tio glas och var svullen i munnen. Slogs av snabb panik att du kunde sitta hemma själv, kanske gör packad med en svullen käft. Insåg snabbt att din stavning förmodligen varit sämre efter 19 glas och läste om.

          Är det du eller jag som har druckit 10-19 glas???

            Haha jag önskar jag hade druckit tio till nitton glas. Sover hos min pappa på grund av Corona och igår kväll hörde jag han och hans sambo ligga. Jag är 26 och fullkomligt dog. Skulle upp, hitta hörlurar, hålla för öronen och hela grejen samtidigt. Herre gud. Att vara avdäckad hade varit att föredra ??. Händer det ikväll igen så tar jag mig ett snack med honom!!!

              Vadå tar ett snack… du är vuxen och du är hemma hos ett annat vuxet par. I deras hem får de väl göra vad de vill.

          Vad jag fnissade åt era kommentarer ??

        Åååh, lyx! Vilka glassar?

          Twister, Ananassplitt och Sandwich??

      Nej, låter apparna sköta sitt

      Läser webnovels i mobilen

      Gillar inte öl, men gorgonzola pizza går utmärkt.

      Har du inte inställningen på att automatiskt informera eller t.o.m. automatiskt uppdatera dem åt dig om det finns uppdateringar till dina appar utan att du behöver göra det manuellt?

      Annars är det ett hett tips. ?

        Dessvärre går tips från dig fetbort, även om de skulle vara på riktigt toppenbra. Sorry, not sorry. ?

          Säger mer om dig än om mig. ?

          Söker du bråk idag? Sök vidare för jag är inte intresserad ”anonym”.

          Men allvarligt Anonym 20:19. Så fruktansvärt jävla otrevlig. Ta ut pinnen och gå ut i solen för i helvete.

        Även här lyckades du hitta ett sätt att vara en besserwisser

          Som sagt, säger mer om dig än mig. ?

            Acceptera att många inte tycker din besserwisser attityd är trevlig.

              Nä stopp, det är ju du som är otrevlig nu! Man behöver inte alltid hålla med varandra men man behöver inte uttrycka sig som du gör nu, anonym.

          Hahah hur var det där att vara en besserwisser?!

        Oh! Jag (inte TS) visste inte det fanns ? Tack ?

          ???

          Är du allvarlig nu? Trodde du att du måste uppdatera manuellt?

    Min engelska är kass o hindrar mig från att studera ingenjör då jag är rädd för att misslyckas. Är bara allmänt kass på språkinlärning. Vad kan man göra?

      Öva. Kolla på filmer både med översättning och engelska undertexter… Studera engelska i studieböcker…Lyssna på låtar på engelska och sjung med, då övar du på uttal och hörförståelse på samma gång.

        Kan läsa på engelska ganska bra, men har svårt för att bara lyssna samt att jag alltid stakar mig o tappar de mest basala ord.. får riktiga blackouts när jag är nervös vilket är så pinsamt o inte alls går ihop med den bild jag har av mig själv då jag annars alltid högpresterar

          Men alla stakar sig när de pratar ett annat språk än sitt modersmål… det är normalt. 🙂 Öva på bara. Även människor som bor i länder där de talar engelska stakar sig på orden om de har ett annat hemspråk.

          Svårt med att lyssna här med. Kollar på the mandalorian utan undertexter, och det är ibland svårt att hänga med vad de snackar om, men jag vande mig typ. Var likadant med black metal band. Svårt att höra vad de sjunger de första 10 gångerna.

            HAHA… ja Black Metal band är lite vanskliga att lyssna på. Vad sjunger de om? Ingen aning.

      Kämpa på, hitta något som ger dig nytta med att kunna språket så får du motivation

      Vill du verkligen bli ingenjör så kommer du läsa språkbiten på vägen! Du kan lära dig bättre engelska under tiden du studerar, exempelvis genom att ta privatlektioner i engelska parallellt med studierna. DU FIXAR DET!

      Språkresa kanske? Jobba och bo i ett engelsktalande land ett tag?

      Det behövs fler ingenjörer, helst fler kvinnliga, så lycka till! ?

        Varför vill du absolut inte bo på Södermalm?

          Gillar inte de flesta journalister? 😉 Haha, nej men jag gillar inte området. Har svårt att tänka mig att bo i Stockholm i största allmänhet. Jag väjer hellre en annan storstad i ett annat land. Känner att Stockholm varan är hackat eller malet när det kommer till det samtidigt som att naturen inte heller är så närvarande. Man måste ändå ta sig en bit. Jag är ofta i Stockholm ändå, så jag känner inte att jag behöver bo där också.

          Varför undrade du? 🙂

          Det finns även ett södermalm i göteborg där jag bor. lol.

      Öva, öva och öva?

      Kolla på film och serier utan text, lyssna på engelskspråkiga poddar och musik, läs engelska böcker. Och prata engelska med dig själv om du inte har möjlighet att prata engelska med andra (kanske hitta nån engelsktalande mailkompis eller nåt, vart man nu gör det).

      Varför behöver du engelska för att bli ingenjör? Är det så på alla ingenjörsutbildningar?

        Det mesta av litteraturen är på engelska, särskilt när du kommer upp mot slutet av utbildningen och in på din specialisering.

        Min mannar ingenjör på ett stort svenskt bolag och de kör väldigt stor del av möten presentationer etc på engelska så det är nog bra att behärska ok.

      Det är inte speciellt mycket engelska på civ.ingenjör i sverige. Det klarar du. Exempelvis kemi på engelska är enklare än vad man tror för man lär sig det ”från början” sas, nackdelen är väl då att du kan saker på engelska och inte svenska men det är ju väldigt sällan man behöver själva läsförståelsen på engelska som i andra humanistiska ämnen 🙂

        Det stämmer inte helt, åtminstone på många av de större lärosätena (exempelvis Chalmers) så är alla kurser på MSc-nivå på engelska eftersom det också är många internationella studenter med. Sedan är det ju olika vad man vill arbeta med efter examen, men på många företag arbetar man internationellt idag, vilket gör engelska ett krav. Så, det är nog bättre att försöka ta tag i den oron innan (läsa språkkurs, gå på språkcafé etc.) innan utbildningen om man gärna vill plugga civilingenjör. Jag mötte ett antal svenskar när jag pluggade mastern som hade svårt för engelskan och det var väldigt jobbigt/stressigt för de att hänga med (och även påfrestande för oss andra som fick göra arbetet åt de när vi hade grupparbeten).

          Verkligen! Mycket bra sammanfattat!

      Kör på!
      Jag tror att du kommer komma in i ingenjörsspråket när du väl börjar. Du måste inte vara bra på engelska från början, alls. För din del kommer du att handla om termer, det kommer vara samma stil i språktonen. Det handlar inte om ”vardagsengelska”, det är ett annat tänk.
      Lycks till, sök 😀

      Läs böcker på engelska! Allvarligt, börja med något du läst på svenska redan, typ Harry Potter. Jag har lärt mig ettt tredje språk i vuxen ålder och böcker är verkligen mitt tips nummer ett. Jag flyttade till England som 18 åring och nar jag gjorde det var min engelska verkligen inte bra, och självklart hade jag andra förutsättningar som var omringad av det språket hela tiden. Idag pratar jag nog bättre engelska än svenska för att det är mitt primära tal, efter det Kommer mitt 3e tal. Svenska pratar jag minst. Böcker!! Haha. Det kommer bara du pushar dig själv, du blir hela tiden bättre och bättre.

    Skulle ni kunna sova åtta timmar i sträck mitt på dagen? Funderar på varför jag kan sova länge och sammanhängande på natten men inte på dagen. När jag jobbade natt lyckades jag bara sova ca fyra timmar efter jobb…

      Krävs mörker! Skaffa mörkläggningsgardiner.

      Ja. Jag kan sova det när som helst, men brukar sova 7 timmar. Somnar jag 8:00 vaknar jag runt 15:00. Somnar jag vid 12:00 vaknar jag runt 19:00. Somnar jag vid 22:00 vaknar jag vid 05:00.
      Har lätt för att både frivilligt och ofrivilligt vända på dygnet, men sover alltid samma antal timmar oavsett när jag somnar. Min favorit dygnsrytm är att gå och lägga mig vid 05:00 tiden. Älskar nätterna, mår som allra bäst då.

        Hej kompis 🙂

      Läs på om cirkadisk rytm!

      Haha har tänkt på detta med! Även om det är kolsvart på dagen så vaknar jag ändå efter 1-4h ?

        Om du inte är van att jobba natt/sova på dagen kan det vara därför. Men det finns också människor som det verkligen inte fungerar för.

      Japp, var så trött när jag hade jobbat natt att jag kunde somna vart som helst oavsett ljust eller mörkt.

      Jag kan!

      Det är inte riktigt samma sak att sova på natten och sova på dagen. Men se till att det är mörkt svalt och tyst. Sen kan man inte göra mer.

    Ny säsong av The circle ute!! Bästa reality showen. ?

      OMG, tack för att du skrev den här kommentaren annars hade jag inte upptäckt det än på ett tag ?

    Hej alla. Jag har ett problem.. Jag har varit permitterad ett tag på grund utav Corona och förväntas nu vara tillbaka om två veckor. Jag kan inte beskriva ångesten jag känner. Det är gör konstigt för jag brukade älska mitt jobb, men nu får jag riktiga panik attacker när jag tänker på det. Samma sak gäller lite med det allmänna livet.. Att gå ut på stan eller affären och riskera träffa folk jag känner känns fruktansvärt: Medan nya utmaningar känns välkomnande. Tillexempel sökte jag ett arbete utomlands, vilket jag fick idag – och allt jag vill är att packa och åka (även om det hade inneburit ett back i karriären).. Jag förstår inte hur det kan bli så? Att man som människa plötsligt känner en ovilja mot allting som man känner till och tidigare älskat?
    Är det någon annan som har haft liknande tankar eller erfarenheter nu med Corona?

      Kanske för att du dagligen läser om död? Har ju gått över ett år nu med rubriker om dödsfall dagligen. Klart man tar åt sig, medvetet eller omedvetet. Kan dock inte hjälpa dig med ditt val med jobbet, jag utgår alltid ifrån vad jag vill och låter inte karriär och pengar styra. Hellre glad och gör det jag vill än fast bara för att klättra.

        Mjo men det jag har tyckt är konstigt är att jag inte är rädd alls egentligen.. inte för att bli smittad, inte direkt för att dö. Jag skulle snarare benämna det som en psykisk vägg som slagits upp mellan jag själv och de jag känner/det jag känner till.. jätte skumt, som att jag bara vill vara ensam helt enkelt.

      Får man fråga vad det är för jobb o vilket land?? 🙂

        Haha visst det är ett vanligt kundtjänst jobb med booking.com och inget särskilt alls..

          Amsterdam? 😀

      Jag känner så nu. är i riskgrupp. är deppig och rädd för allt. Vill inte göra någonting för jag är rädd att dö, eller rädd att misslyckas. Vill bara gömma mig.

        Gud vad jobbigt.. Jag känner mer att jag måste bort, bort och vill gömma mig från allt jag känner till..

        Snart fas 3 över hela landet så du borde kunna få vaccin mycket snart. ?

          Vadå mycket snart? Det är ju vansinnigt mycket folk i fas 4 som ska vaccineras. Så hur kan du säga att personen ifråga borde få vaccin mycket snart?

            Fas 4 kommer efter fas 3. Om hen är en i högrisk så ligger hen i grupp 3. Fick du svar på din fråga?

      Känner lite liknande. Känns jobbigt att t.ex. bara gå och handla..

        Jag också! Började jobba hemifrån förhållandevis sent, i november. Måste vara på plats mer nu framöver, och tycker att det känns så jobbigt. Jag saknar mindre och mindre att vara social och ute bland folk. Vill knappt handla mat, men det är ju ett måste. Det här är en följd av pandemin som jag inte hade räknat med. Kanske personligen, men inte att så många andra skulle känna likadant som mig!

      Tror att när du väl kommer igång så vänjer du dig.. iallafall så för mig! Har växlat mellan hemmajobb och kontor, och när jag är van vid hemmajobb vill jag inte till jobbet, men när jag är på jobbet en tid vill jag inte jobba hemma (pga bor ensam och träffar i princip noll pers då). Samma med att vistas på offentliga ställen, känns jobbigt i början men man vänjer sig där med. Obs är ju mina egna erfarenheter. Sedan kan ju en sådan paus som du haft få en att tex inse att man inte alls trivs på sitt jobb, eller att man vill göra något annat. Så då kan man ju såklart passa på att testa något annat! Det löser sig!

      Jag känner exakt likadant i slutet av alla lov, speciellt efter sommarloven. Vet att många kollegor känner lika. Även fast jag älskar mitt jobb och mina elever tar tanken på att vara tillbaks emot. Sen pallrar man sig dit första dagen och man inser att det inte var så farligt och allt rullar på!
      Antar det har med omställningen att göra och att man inte riktigt vet vad som kommer hända (har ju också panik när jag ska gå på lov för jag bara vill jobba lite till)

    Någon som har testat smink från Armani? Är det något som är värt att kasta pengar på?

      Enligt vissa så är det aldrig värt att kasta pengar på smink. Men enligt mig så kör på om du har råd?

      Nja, en del saker är super men överlag finns det faktiskt bättre för den prislappen. Men smink är ju så sjukt individuellt att det är svårt att säga vad som är värt för någon annan. Men jag köper mycket smink och har en stooor samling. Har mycket budget och high end. Har inte något från Armani i min topp 3-lista i någon kategori, men bra är det ju. Tveklöst.

        Får man fråga vilka favoriter du har?jag har väldigt torr hy , verkar som att de har en del produkter med lyster och naturlig resultat. Hittills har sensai funkat bäst på mig

      Ja deras Luminous Silk Foundation som är som en drömmmmm (även när jag har lite torrare hud vintertid)

      Du vill bara köpa för att verka cool?

    Fler som jobbat ett tag på sitt nya jobb och insett att de inte alls trivs och det känns skit att gå till jobbet!

      Allt i livet är inte en räkmacka. Härda ut ett tag. Fundera sedan på om det är värt att stanna kvar, eller värt att skaffa ett nytt jobb.

      Kände så efter 6 månader på förra jobbet. Sista tiden var det så illa att jag grät på morgonen och hade konstant ångest. Sa upp mig utan att ha något annat att gå till (vårdpersonal så löste sig väldigt smidigt ändå). Trivs så himla bra på mitt nya jobb och ser framemot att gå till jobbet igen!

      Jag!Bytte jobb i november, tänkte att ”Åh det här måste vara ett kul och givande jobb!”, men så fel jag hade..vet inte vad jag ska göra nu, känns så dumt att söka nytt redan ?

      Yes. Jobbade 2.5 månad hos min förra arbetsgivare. Jag hatade den arbetsplatsen från dag 1.

        Oj, varför? Hade du varit där på intervju innan? Träffat kollegor?

          Det rekryteraren lovade på intervjun var allt annat än vad jobbet innebar. Och sen verkade mim chef hata mig från första början, och det blev inte bättre utan tvärtom. Och det var hemskt att gå till en plats varje dag där man blev behandlad som skit.

      Jag gjorde det. Trodde att mitt nya jobb på en intensivvårdsavdelning skulle bli spännande och utmanande. Istället kändes det alldeles för komplicerat och jag var orolig varje arbetspass för att få en för svårt sjuk patient i förhållande till min kompetens.

      Kände redan efter 1 månad att det jobbet verkligen inte var för mig men då var det försent att backa. Blev gravid efter 5 månader och det var en sådan otrolig befrielse när jag liksom fick ett naturligt slut att behöva gå dit. Jag kommer säga upp mig efter föräldraledigheten men vet inte alls vad jag vill jobba med härnäst så jag drar ut på ledigheten så länge jag bara kan för att vinna tid. Är lite rädd för att råka hamna på en arbetsplats igen där jag känner en klump i magen varje dag.

        Är du ssk? Jag jobbar i kommun, på ett säbo, älskar mitt jobb! Jobbade tidigare på sjukhus, aldrig mer säger jag.

          Nej, jag är usk. Det var nog därför jag drogs till sjukhusvärlden, för att man får göra lite mer som usk där än i kommunen där det nästan uteslutande är omvårdnad, hygienrutiner och städning. Nu blev det ju kanske lite fel och jag fick göra obekvämt mycket för min smak ? men jag kanske bara hamnade på helt fel avdelning.

          Innerst inne skulle jag dock vilja byta bana helt. Men det är lättare sagt än gjort tyvärr.

            Du kan ju alltid läsa en påbyggnadsutbildning så att du känner dig tryggare ?

      Ja! Har haft två sådana jobb. Det ena red jag ut tills jag fick ett nytt även om det var mindre tjänst på det nya. Det andra jobbet hade jag i två veckor och sa tack och hej och gick på dagen. Vidrigaste stället jag varit på. Livet är för kort för att ha ett jobb man inte gillar. Spendera en tredjedel av mitt dygn och hälften av min vakna tid på en plats där jag inte trivs? Aldrig.

      Är i samma sits nu, drömmer mardrömmar om mitt jobb- är det normalt liksom?
      Hur lång tid ska man ge ett nytt jobb förrän man ger upp?

    Till cam-cam; varför vill du inte att vi diskuterar politik här?

      Ha, ha! Räcker det inte med att det spårar ur med helt vanliga inlägg? Se IL senast.

      Det spårar alltid ut och drar till sig massa typer som inte kan debattera hyfsat och sansat.

        Har väl mest att göra med att V inte tollererar någon från SD. Det är superlågt i tak här.

          Ja kan tänka mig det. Måndag ”rättrådiga” som kommenterar här ?

            *många

            Se och lär, sug i dig alla goda råd, varsågod ?

            Har du inte sett det, majoriteten här är ju så politiskt korrekt så att det är hemskt.

    Jag har så himla många födelsemärken/leverfläckar på kroppen. Speciellt på mage och rygg. Är det någon mer här som har ”onormalt” många leverfläckar? Vad tycker ni i sånna fall om era fläckar? Jag skäms jättemycket över mina och funderar på att ta bort med laser. Har dock så många så det kommer bli väldigt dyrt och säkert lämna ärr ?

      Varför skäms du? ? Är de jättestora? Har både fräknar och leverfläckar på kroppen, aldrig tänkt att det skulle vara något konstigt. Är ju från Skandinavien, vore nästan konstigt om man inte hade det efter alla somrar.

        De flesta är inte stora men på ryggen finns några större. Jag vet inte varför jag skäms. Men jag har så många fler om jag jämför med andra.. tycker det ser lite lustigt ut. Känner ingen som har lika många fläckar som mig ?

          Låt åren gå, för varje år bryr man sig mindre

        Du får inte leverfläckar av solen…?

      Jag med, fast mest på armarna. Har nog närmare hundra bara på armarna. Skäms inte, men är sjukt nojjig för att få hudcancer. Känns som att risken borde vara stor att någon fläck ballar ur..

        Jag har hört (som en person med typ 300 totalt) att de befintliga inte är någon fara, utan att det är de nya vi ska oroa oss över, dock bara om de kliar/växer/blöder

      Omg ja igenkänning på den.. har sååååå många o de upprepar sig i mönster typ ’orions bälte’ över hela kroppen.. så sjuuukt. Har tagit bort ca 5 st på kroppen som buktat o fick senast ett så stort ärr för doktorn gjorde det kasst. Efter det fick jg en förstorad i ansikte som jag valde att lasra o det blev så jäääävla bra, helt sjukt. Är så sugen på att ta bort tre till i ansiktet men är rädd att jag kanske stirrar mig blind .

        Ja har massor och många sitter i mönster. Så konstigt att det blir så ändå. Jag har också tagit bort några som jag upplevde växte men det har inte varit något konstigt. Min pappa har också massor så jag antar att jag ärvt det…

          Edrt är väl hormoner har jag för mig att jag läst som gör att leverfläckar dyker upp som på rad

        Det blev finare med laser jämfört med att skära bort alltså? Var han som skar en riktig hudläkare?

      Gigi Hadid har rätt många och hon är skitsnygg om det är till någon hjälp!

        Tänkte samma ?

        Janni deler också!

          Jannis stora vårta i ansiktet är inte så fin.. och tycker just födelsemärkenar det enda fula på Gigi, särskilt dom på magen.

            Vilken lämplig kommentar när vi försöker peppa TS till att må bättre! Hur tänkte du egentligen?

      Jag tog bort 13-14 st för några veckor sedan, det gick på 2500 kr, inga ärr.

        Var gjorde du det någonstans? 🙂

          På en ”skönhetsalong” Cryopen heter den behandlingen, en liten maskin som frös bort dem, de svullande upp och trillade av efter en vecka ungefär, blev en lite sårskorpa som läkte fort.
          Dock skulle kollade av sjukvården först, och de som var lite större som jag hade har jag kollat upp tidigare på VC och de har bedömts som ofarliga, krävdes iofs inte något intyg på att de var uppkollade men det är väl lämpligt att man gör det innan,
          Två av leverfläckarna var större och försvann inte helt på först behadligen så det fick frysas en gång till, vilket jag då betalade 500 kr för.

            Var i landet gjorde du detta? Vad heter salongen?

      Jag har många i ansiktet, har hört många som sagt det till mig. Enligt mig är det väl normalt antal men personer som pekar ut det säger att det är ”sååååå fiiiiiint”?‍♀️

      Jag tar bort dom som sticket ut från huden eller sitter på ställen där jag inte vill ha dom. (så värt) Har tagit bort 5-6 stycken i tre omgångar. Kostade ungefär 2000kr per gång. Dom flesta lämnar inga ärr alls. Har bara fått ett ärr som jag stör mig på hittills.

        Jag trodde att det var mycket dyrare! Har du låtit skära bort eller sån där frys som Anna 2044 har gjort? Jag har några riktigt stora (konstaterat ”ofarliga”) och dem kan jag inte tänka mig går att frysa. Men jag trodde det kostade många tusen kr styck och det vore det inte värt. 2000 per gång kan jag bättre leva med!

      Jag har inte så många själv (om man inte ska räkna alla miljoner fräknar jag har) men min kille har massor, främst på ryggen. Jag tycker att de är fina och brukar ligga och dra streck emellan och rita osynliga mönster med fingrarna när vi gosar. 🙂

      Mina fläckar är inget jag stör mig på rent utseendemässigt, har över 200 stycken. Möjligtvis de på ryggen då de är rätt stora i jämförelse med resten av kroppen. Och så är det så himla svårt att ha koll på dem, ifall fläckarna form skulle förändras. För är det något jag nojjar över så är det hudcancer.

    Föräldraledig, dotter 6 månader. Ingen öppen förskola och att åka hem till någon är ju inte aktuellt.
    Assså…..
    Hur underhåller jag henne bäst, stimulans osv.
    Å mig själv för den delen

      Ingen kompis du kan träffa? Är ju ok att träffa enstaka personer.

        Nä, de har jobb å sånt .

      Vad gör du nu då?
      En 6-månaders blir väl underhållen av leksaker, och om du läser för henne. Hur mycket mer behöver en 6-åring? Förstår inte. Hon är praktiskt taget en bebis fortfarande.
      Hon behöver mat, omvårdnad och ytterst lite lek.

        Så små barn ’leker’ typ genom att bita på sina tår, och stoppa saker i munnen. VAD mer behövs? Vad är det för fel på dagens föräldrar. HON ÄR EN BEBIS ffs.

          Eller hur!? Ge henne en påse pantflaskor eller en kastrull och en sked så ska du se att det ordnar sig ??

          Sluta hata.

          MVH

            Sluta vara så omtålig. Dagens föräldrar slutar aldrig att förvåna.

              Ömtålig*

          Så gårdagens föräldrar var bättre?
          Då var jag as bra igår?
          Men inte idag?

            Du har förstått helt rätt.

            MVH

      När min dotter var 6 månader älskade hon tittut-lekar, ge och ta boll. Klappa händerna. Massvis med olika barnvisor. Läsa babblarna böcker i mängder. Dansa till musik med mig(mys älskade detta). Promenad då och då. Allt det där på repeat. Jag var också hemma majoriteten av tiden eftersom min dotter hatar vagn och bilbarnstol. Totalt hatar.

        [Borttagen kommentar]

          Sluta hata

          MVH

          Alltså hoppas du är olycklig i ditt liv. Njuter du över att vara så elak?

            Till Anonym som tror sig vara så bra och cool OBS

      Det kanske finns någon mammaträning utomhus eller dylikt där du bor? Är själv föräldraledig och har hittat utomhusträning och barnvagnspromenadgrupper med folk jag inte kände sedan innan. Du kan ju även träffa vänner utomhus på fik eller lunchställen. Beror såklart på var du bor dock, jag antog nu att du befinner dig i en stad kom jag på!

      För mig hjälper det att ha lite struktur och rutiner, att dela in dagen i ”pass” mellan sovstunderna ? Sen kan du låta bebisen hänga på när du gör saker i hemmet, i babysitter/bärsele/på en filt.. Låt henne greja med något där du är, typ strumpor om du tar tvätten. Räcker nog med stimulerans för henne av att få byta rum och gå ut på en promenad ? Och så lite lek/sång/läsa såklart också! För en själv krävs det kanske mer ?

      Ge henne en fjärrkontroll? Eller ett kastrullock? Bär runt på henne? Hon är för liten för att kunna ha något utbyte av kompisar osv. Det är snarare du som behöver stimulans.

      Jag blev ofta rastlös när jag var hemma med barnen och även om de inte har så höga krav i den åldern, behöver de ju någon form av srinulans. Det är inte superkul för vuxna att leka tittut hur länge som helst. Med det sagt, förstår jag ts. Även om det mer handlar om förälderns behov av miljöombyte.

      Ett barn på sex månader behöver inte en massa stimulans. Det måste vara en av nutidens främsta myter att barn behöver en massa stimulans.

        Fast vissa bebisar är framåt naturligt och vill bli stimulerade! Alla världens 6 månaders bebisar är inte likadana. Vissa nöjer sig med väldigt lite andra vill bli underhållna och ”vara med”

          Ju mer du stimulerar/underhåller ett litet barn, ju mer underhållning kräver barnet. H*n tror ju att det ska röra på sig hela tiden. Ta det lugnt.

      Det är inte nödvändigt att underhålla en 6 månaders mer än med leksaker, närhet och kärlek och promenader ute i luften.
      Gör det inte svårare än det är.

    Vill ha tips på en cc eller bb cream! Obs dock: har känslig hy så kan ej använda produkter med parfym i och vill helst att det skall vara ekologiskt och veganskt. Finns det något orakel med tips?

      Lumeme, men tror inte de lever upp till dina krav.

      Känslig hy och eko går ju aldrig ihop…

        Jag vet inte om den är vegansk och ekologisk men Erborian har bra CC och BB cream utan parfym. De passar mig som vill ha hög spf men inte väldigt täckande.

          Vi tipsade om samma. ?

            Men du var sist

              ??

              Haha, men dom skrev ju samtidigt. ?

        Har läst gott om den men var osäker på om de var parfym i. Men skall kolla! Tack!

        Hur är de i färgerna tycker du? Är ju så svårt att välja över nätet ?

          Kan bara svara för mig själv men jag är blek och rödhårig. Jag tycker ”clair” färgen passar mig väldigt bra, det är deras ljusaste.

          De har en rätt stor range per kräm. De adapterar sig mycket väl med din nyans på hyn. Är du skandinav eller har en annan typ av ljus hy så fungerar Clair på de flesta även som solbränd. CC Cream med spf fungerar för de flesta ljusa som mycket solbrända eller för de som har lite mer pigmentering året runt. Carmel fungerar på de flesta med lite mer till ganska mycket pigmentering men är för ljus för en som är riktigt mörk.

          De har också BB men de har jag inte testat men någon annan kanske vet mer?

            PS De är ett koreanskt märke så kanske du mer hajar hur de tänker kring att de ska adoptera sig kring hudtoner?

              ”så kanske du hajar hur de tänker kring att de ska adoptera sig kring hudtoner?”

              Va? ?

                Hehe, ja lite luddigt sagt av mig, men om man tänker sig de olika hudtonerna på asiatisk hy i Korea så kanske man bättre förstår hur de är framtagna. Vet inte hur jag ska förklara det bättre.

            Ja du hmm, du har verkligen lärt dig en hel del om hudvård, av dina kvinnor…

      Jane Iredale är magisk. Kostar en del men räcker en evighet.

      Exuviance BB cream med spf 50. Kommer inte ihåg exakta namnet men kolla på SKINCITY och sök på det där ?

        Nu är vi alla olika men för mig som har känslig hy så undviker jag gärna spf då jag kan reagera rätt illa på det.

          Intessekoubben antecknar ?

            Men sluuuuuuuuuuuuuuta!!!!!!

          Det var ju inte du som skulle ha cremen ändå så, personen svarade TS som ville ha råd och tips.

            Varför så dryg?

          Men SPF är ju det viktigaste i ens hudrutin, i synnerhet om man har känslig hy. Läs på lite på hudvård?

        Tack! Skall kolla! Spf har jag inte upplevt som ett problem!

      Skippa ekologiskt om du har känslig hy!

      Kolla in typiska apoteksmärken, en del har även bb-creams. Kolla inte bland sminket dock utan bland hudvården

      Dermalogica sheer tint är bra för känslig hud

    Nu släpps Elsa Billgrens bok. Kommer ni läsa den? Verkar vara väldigt fina bilder och fin känsla i den tycker jag.

      Jag är nyfiken på den men samtidigt förstår jag den inte riktigt? Den verkar vara delvis Coffee table bok, delvis kokbok och delvis handla om trauma/sorgbearbetning.

      SpeciElsa? Nej.

        Så jävla tradigt att se öknamnet ”SpeciElsa” så fort Elsa Billgren nämns.

          Fast nog är det sant?

    Asså, mormor dog igår. Det hade precis gått två veckor sedan hennes sista vaccinspruta. Hon har överlevt hela covid-19 saken, och dör av en satans infarkt. Vad är det med den här världen? ?

      Du avslutar med en skrattande emoji? Sjukt val…

        Kanske fortfarande i chock? Eller bara skrattar åt ironin i det hela..

        Ett sätt att uttrycka ödets ironi? Vem är du att ifrågasätta undrar jag?

        Vissa av oss har förmågan att skratta åt det absurda oavsett hur sorgligt det är.

          Ibland kan man inte göra något annat än att skratta åt eländet. Beklagar sorgen OP.

            Tack ❤

        Vad annars ska jag göra än att skratta åt det ironiska i det hela? ? mormor hade sagt samma sak

      Jag beklagar förlusten och förstår hur du menar. Dråpligt ändå om man skyddat sig minutiöst och äntligen skulle få känna sig trygg som vaccinerad och så bara poff, borta….

        Tack ❤

        Hon har dessutom haft cancer två gånger, haft två infarkter tidigare och varit multisjuk i många år.

          Vilken kämpe!

            Men tack ❤ det var hon verkligen! Vilket gör det ännu mer ”vafan varför blev det såhär” känsla över Covid-19 och att hon dog NU

              Fan, vad orättvists ändå! ?

      Jobbar på sjukhus och man frågar sig det varje dag, året runt. Människor har sån sjuk jävla otur! Ibland undrar man om det är nån sjuk jävel som bestämmer över allt och bara vill jävlas.

      Döden är så jävla dum och ologisk. Beklagar din förlust❤

    Vad tycker ni om Caitlyn/Bruce Jenner? Är hon inte sjukt märklig?

      Alla människor är märkliga och har sina egenheter, det är det som gör oss till människor.

      Caitlyn heter hon. Jag har aldrig tyckt om henne och jag tyckte inte om honom som Bruce heller. Tyckte han verkade så sjukt kontrollerande, elak och jobbig.

        Jag skrev ju Caitlyn. Anledningen till att jag även skrev Bruce var för att alla kanske inte känner igen det nya namnet. Tycker också han var elak och kontrollerande i hela KUWTK!! Fattar inte varför hans andra barn knappt nämns heller

          ”Nya” namnet från 2015?

            Ja precis 🙂 Du behöver inte bli kränkt å hennes vägnar, orkar inte tjafsa.

              Bra svar. Så tröttsamt med dessa woke-hugg på allt och inget

            Om man menar Bruce år 2010 så ska man väl inte säga Caitlyn eftersom man pratar om dåtid?

              Faan att det inte finns en purfärsk manual för vad man kan och får säga i såna här situationer!

                Man får säga vad man vill!

      Jag har aldrig sett något med caitlyn, men tittar på KUWK nu och är på säsong 9 tror jag. Jag ser ju Bruce i den serien som en torr gammal gubbe som är lite slashas, ligger mest i soffan, drar lite småsexistiska skämt ibland (”jag skaffade döttrar för att slippa laga mat”) osv. Därför känns det SÅ märkligt för mig att i ”framtiden” kommer han bli en hon. Han och kris är ju så omaka så det finns inte, och han utför känslomässig utpressning på sina barn ganska ofta. Nu har jag aldrig sett Caitlyn som sagt, men nä som Bruce kändes han mest som en surgubbe.

        Jaaa tycker också det känns märkligt på något sätt. Sexistisk ja, och att han säger åt Khloe att hon ska banta i ett avsnitt. Samt att han alltid klagade på Kris, fattar inte vad hon såg i honom.

          Nej men SÅ omaka par?!

      Det märkligaste är väl att hon lyckades bli årets kvinna när det nu var.
      Män är alltså bättre än kvinnor på att vara kvinnor…
      Sjuka värld.

        Helt sjukt!

      Det är en man och ingen kvinna. Kommer aldrig bli har aldrig varit

    Har en leverfläck på ryggen som är rätt stor och asymmetrisk i kanterna och ojämn i färgen. Tycker den är lite sus så har bokat till för att låta en läkare kolla på den. Är lite orolig.

      Jag tog precis bort ett födelsemärke! Det var helt lugnt. Tror inte du behöver oroa dig

        Men bra att du kollar upp det!

      Försök att inte oroa dig, onödigt att ta ut någonting i förskott! Lycka till, det är säkert inget farligt!

        Tack! Tror inte heller att det är något egentligen men bättre att kolla upp bara i fall att och är lite nervös ifall om den måste plockas bort på något sett. Min far gav mig en skräckhistoria om när han fick sin plockad ?

          Jag var inne för ett tag sedan och skar bort en. Supersmidig grej där de karvade ut allt och det gick fort. De tog bort ganska stort område runt och under fläcken ifall det fanns några celler som spridit sig och sydde ihop. Sen skickades det på labb för att kolla efter malignt melanom, det fanns men hade inte spridit sig som tur var.
          Idag är det ett litet ärr bara. Läkte fint också. Så försök att inte vara alldeles för orolig.

      Jag kollade upp en leverfläck på ryggen förra veckan hos vc. Hon sa att leverfläckar är ofarliga men jag gick ändå remiss till hudspecialist eftersom jag är lite av en hypokondriker. Han sa samma sak, men kändes skönt att få det bekräftat. Min leverfläck är både ojämn i form och färg. Du behöver nog inte vara orolig !

      Hade samma sak. Som tur var tog jag bort den för det visade sig vara hudcancer. Överlevde tack vare att jag reagerade snabbt och är nu frisk efter ytterligare en operation. Ta det på allvar, sök vård så snart som möjligt.

      I all välmening,

      Frisk idag

    För er som hängde med – UPDATE om killen.

    Allt vände totalt och blev sååå bra! Så mysigt, han är inte på och kladdar eller så utan han är väldigt lugn. Supermysig, vi har det sååå bra ihop.

    Nu har vi dock inte setts på typ 1,5 vecka pga sjukdom och så. Tyckte att han börjat svara segare, pratar mindre ”framtid” osv. Alltså i början kunde det vara mer sånt.

    Så jag började ju klart tänka att nåt va fel. Men jag tror bara att han har det tufft med sitt och ah. Det ordnar sig säkert.

    Jag ska föreslå att ses i helgen så får vi se ☺️
    Fjärilarna är kvar iaf ?

      Ok?

      Okej, noterat igen.

        Härligt ?

      Ska anteckna detta direkt.

      Återkom gärna med dagliga uppdateringar! ?

        Ännu bättre, uppdateringar i realtid. Helt live på instagram!!!???

          BRA IDÉ! Ska göra liveuppdateringar, tack för inspirationen ?

          Är du samma anonym som hackar sönder hela ös? Hoppas camilla blockar dig.

      Åh vad härligt att höra❤️Älskar dina uppdateringar! Har han gett dig någon hint om vad han känner?

        Alltså jag droppade att jag ville pausa min Tinder. Då sa jag att nån hade skrivit och jag svarade bara att ”jag träffar nån och inte är intresserad”, och insåg att jag kanske borde pausa Tinder ist. Då sa han att han heller inte är inne där och skriver inte med nån annan/träffar ingen annan.

        Han har även hintat om att träffa föräldrarna och så, så jag tror ju att det går åt rätt håll ?Men fan vad man blir nojig när vi plötsligt inte skriver lika mkt ?

        Men sen tänkte jag om och tar en dag i taget. Vi har också sagt att om nån av oss vill avsluta det, så säger vi det till varandra. Och det har han ju inte gjort ☺️ Så jag hoppas hans förkylning lagt sig till helgen så vi kan ses ?

        Han stöttar mig oerhört med. Har träffat barnen och vi gillar varandra ? Han har berättat om mig för sina föräldrar osv. Känns bra ☺️

        Har en liten grej bara. Han fyller 30 snart. Vad köper man till nån man dejtar men inte är i ett djupt förhållande? Funderar på ett ”sova över-kit” med t-shirt och ja, nåt.. och typ snusdosa (han snusar).

        Har du tips? ???

          Men ok det låter verkligen som han tycker om dig mycket! Vad kul! Angående att han inte skrivit så mycket är antagligen för att han är sjuk. Eller så har han haft fullt upp! Men han tycker ju definitivt om dig!

          Tycker du ska köpa en flaska bubbel och laga middag till honom! Eller det du skrev!

            Jag hoppas det ☺️?? Är så rädd för att jinxa, och att det då förstörs. Men hoppas! Tar små steg i taget och stressar inget. Tänkte försöka ses i helgen ? Då känner man läget med om det känns bra eller stelt.

            Han dricker inte alkohol ? Åh men kommer på ngt! Jag väntar att köpa nåt tills jag vet vart vi står, just in case ☺️

            Tack ???

          Kul för din skull, verkligen.. Men alltså bara jag som får Anna Book vibbar av dina milslånga texter och emojis?
          Nu kommer jag säga vad jag tycker, jo att som man hade jag lagt benen på ryggen om jag visste att du skriver/tycker/tänker som du gör härinne. Ni verkar knappt känna varandra men du är ändå tjugo sidor längre in i boken än honom. Om inte 200.
          Metaforisk sagt.
          Jag hatar att ha rätt, men du kommer skrämma bort honom så småningom. Eller så ledsnar han och ser sig om efter mindre krävande ligg.. Hoppas jag har fel!

            Haha fattar. Jag ska sluta med det ? Tack iaf!

      Men åh, jag hade en oroskänsla över killen jag träffar – det är dock fine för oss ??

        Ja, jag tänker att det bara kan vara situationen ? Men shit vad man bygger upp nåt som inte är. Typ ”Varför skickar han inte ”?” längre?” – eller varför liknade haha.. Alltså man blir ju knäpp ?Tänkte att jag inte vill stressa hnm heller med att fråga om det är ngt.

        Skrev ovan med:
        Alltså jag droppade att jag ville pausa min Tinder. Då sa jag att nån hade skrivit och jag svarade bara att ”jag träffar nån och inte är intresserad”, och insåg att jag kanske borde pausa Tinder ist. Då sa han att han heller inte är inne där och skriver inte med nån annan/träffar ingen annan.

        Han har även hintat om att träffa föräldrarna och så, så jag tror ju att det går åt rätt håll ?Men fan vad man blir nojig när vi plötsligt inte skriver lika mkt ?

        Men sen tänkte jag om och tar en dag i taget. Vi har också sagt att om nån av oss vill avsluta det, så säger vi det till varandra. Och det har han ju inte gjort ☺️ Så jag hoppas hans förkylning lagt sig till helgen så vi kan ses ?

        Han stöttar mig oerhört med. Har träffat barnen och vi gillar varandra ? Han har berättat om mig för sina föräldrar osv. Känns bra ☺️

        Har en liten grej bara. Han fyller 30 snart. Vad köper man till nån man dejtar men inte är i ett djupt förhållande? Funderar på ett ”sova över-kit” med t-shirt och ja, nåt.. och typ snusdosa (han snusar).

        Har du tips? ???

        Vad kändes konstigt mellan dig o din? Hur löste ni det? Va det bara tillfälligt?

        Tänker att om en kompis inte skriver, så är ju inte hon arg för det. Eller har tröttnat på vår vänskap osv. Kan ju vara så såklart ? Men annat kommer också i vägen. Tex nu är han förkyld och har jätteont o sitt ben. Tänker att han inte har lust att skriva 24/7 då och det får ju vara okej ? Som sagt, man bygger upp 170 scenarier i huvudet ?

          Du verkar hispig. Orolig. Stackars man.

            Lägg ner. Hon verkar inte hispig och det är inte ett dugg synd om mannen. Ta inte ut din negativitet över andra tack!

              Tack ☺️

            Men fan vilken elak kommentar. Gå och lägg dig och sluta sprida skit här. Med tanke på hur trevligt hon svarar, även otrevliga typer som dig, så har denna kille TUR!

              ☺️? Tack fina du!

        (Ursäkta aaaaslång kommentar, jag pratar inte med vänner om detta som sagt ? Förlåt!! ??)

          Kanske missat men Varför? Är det inte dem man pratar med i första hand?

            Varför då? Ibland kan det bli ”för nära” på något sätt att prata om en del saker med sina kompisar. Ibland är det skönast att få prata ut med randoms och få andra tankar och ord än det man brukar få höra från kompisar.

              Ja precis! Man blir så jäkla lätt påverkad om de är negativa eller positiva. Plus lite skönt att få göra detta själv liksom utan nån påverkan alls ☺️?

            För att jag känner att jag inte vill jinxa något. Kände att denna gången vill jag hålla det för mig själv lite, sen att jag delar det med er här kan ändå pusha mig. Så jag testade helt enkelt att göra denna varianten.

            Med vänner så kommer det frågas och så, och när jag då inte vet hur det går så.. Nej, detta va skönt sätt. Men förstår hur du tänker! Brukar vara så att det vet allt direkt, denna gången gjorde jag annorlunda ☺️?

            Tex när han inte hörde av sig (när jag skrev första gången) då hade vänner direkt tyckt att han va en idiot osv. Jag hade säkert lyssnat in betydligt mkt mer då ist för att gå min egen väg ????

          Jag har hållit tummarna för dig???. Om han varit sjuk så kan han ju vara lite hängig ett tag. Lycka till, fortsätt att tro på att det blir bra!
          Håll oss gärna uppdaterade!

            Tack snälla ???

    Hur vet man om man är kär? Är tillsammans med en kille sedan 3 år tillbaka men känner sällan sexlust eller att jag vill kyssas. Ibland beror det på att jag själv är stressad / känner mig inte sexig men tänk om det är att jag inte är kär längre? Hur vet jag :/

      Jag upplevde exakt samma sak med mitt ex. För mig hjälpte det att spendera några dagar utan honom för att verkligen känna efter hur jag kände när han inte var där. Kom fram till att jag tyckte det var skönt att vara själv, insåg att jag inte var kär längre och gjorde slut 🙂

      Känner exakt samma för min man. Vi har dock barn tillsammans och kan inte leva med att ha dom på halvtid så får hålla ut.

        Tack för era svar. Jag tycker bara det är så svårt för jag känner ingen riktig saknad när vi inte är tillsammans men jag vet att han är världens bästa kille, typ perfekt.. jag kanske får vänta och se :/

          Du ska inte tänka så mycket på att han är ”perfekt” och att det därför vore dumt att göra slut. Har man inte känslor för en person så har man inte det, oavsett hur perfekta de är. För mig, baserat på vad du skrivit, så låter det som att du inte riktigt har de känslorna för honom. Du får nog helt enkelt känna efter ordentligt

            Tack snälla för svar <3

          Som en kompis? Men ska det inte till lite mer för att bygga ett liv tillsammans. Vill du känna ”bara så här” typ resten av ditt liv?

      Om man har 0 sexlust då men verkligen verkligen vill vara med honom i övrigt då? Vad innebär det? (Nio år tillsammans, två barn.)

        Har det varit så länge eller är det någonting som kommit nyligen? Den låga sexlusten alltså.

        Det verkar som att ts inte har någon lust att umgås med sambon i övrigt heller ?

        Jag tänker att du egentligen har svaret, ts. Ibland tar det ett tag att acceptera det själv också. Det vore ju lättast om det faktiskt kunde vara ni två (talar av erfarenhet här). Ibland finns det ingenting att klaga på, men det finns inte heller något som håller ihop förhållandet. Försök att vara sann mot dig själv, det är bäst för er båda ?

          Tack snälla, bra input <3

            ❤️?

        Det innebär att han förr eller senare kommer skaffa nått vid sidan om.

        Om det nu inte är så att även din partner har 0 sexlust, då har ni inget problem.

          Inget problem tills någon av er träffar någon som ni blir kär i. Det kommer att ske, tro mig.

        Du kanske verkligen verkligen vill ha din brorsa i ditt liv, din bästa kompis också?
        Man kan tycka galet mycket om en person utan att det är the love….

      Kanske kan det hjälpa att prata om det eller gå i parterapi? Jag upplevde samma med mitt ex, tänkte att det kunde bero på hormoner men det var inte det. Hade bara fått the ick … fundera på vad som fick dig att bli kär från första början och om det kan vara värt att rädda. Kram

        Jag tänker att om jag säger det till honom så blir han förkrossad och han kommer bli väldigt ”på” vilket får mig att backa. Åh får se hur jag gör, älskar honom verkligen. Ska tänka noga igenom detta. Han förtjänar verkligen att vara med en tjej som är kär i honom :/

          Eller i alla fall älskar honom som partner, livskamrat och eventuellt pappa till dina barn ? det är nog där du har dina grubblerier kanske.

            Ja men precis så jag tänker faktiskt ☹️

    Jag mår så fruktansvärt dåligt av all vikt hets. jag vet att jag är överviktig, jag har ätstörning ja tjockisar kan ha ätstörning. allt prat om hur äcklig jag är ja det är det jag läser överallt. får mig bara att vilja dö. Varför måste människor alltid vara så jävla elaka?

      Skit i vad andra säger. Du ska göra vad du kan för att må bra fysiskt och psykiskt..

      Gör man sånt längre? Hånar överviktigaa? Sjukt. Skit i dem. Men du måste hitta ditt driv för att gå ner för din skull.

        Sjukt svar till en med ätstörning.

          Oj, förlåt, om det misstolkades, menar att det känns så elakt och icke socialt accepterat att kasta glåpord efter folk.. iaf i min verklighet… hur som helst.. Det jag menar är att hen måste hitta en motivation o driv för att hen ska må bättre! Drivet ska aldrig vara styrt utifrån vad andra anser är korrekt, för det är föränderligt, du går inte ned i vikt för någon annans skull utan för din egen skull. Så att hitta sitt driv o sunda mål!

      Skit i vad folk säger! Du är jättevacker! Skönhet sitter absolut inte i vikten. Fokusera på dig och ditt liv istället.

      Blir så ledsen för din skull att du känner så. Jag upplever att det är ”inne” att ha kurvor idag. Du ska skita totalt i folks åsikter och vara en riktig boss lady och träna och äta bra om du vill det och om du mår bättre av det. Du lever en gång så all energi du lägger på att vara ledsen ska du lägga på dig själv och ditt välmående. Lyssna på härlig musik och lägg en ansiktsmask och le för du är vacker precis som du är!!! <3

        Ehh det är inne med kurvor men bara på två ställen. Alltså är idealet lika sjukt som anorexia idealet som var för några år sedan. Kanske ännu sjukare då idealet just nu uppnås liggandes hos kirurgen.

      Försök att rensa bort det du kan som påverkar dig negativt, t.ex. konton du följer på IG. Människor kan verkligen vara hemska.

      Hoppas du har tagit hjälp av vården ❤

      Folk som skriver negativt om saker som inte påverkar deras liv, så som andra människors kroppar…. det är bara en projicering av deras egna ångestar som de lägger på andra för att slippa deala med sig själva. Deras kommentarer säger ingenting om dig eller din hälsa <3 Tips på personer i sociala medier som verkar för kroppsacceptans som du säkert känner till men som är Såå bra att finna stöttning och gemenskap hos är Stina Wollter, Linda Marie Nilsson, Fia Anderberg.

        Även lady dahmer är väldigt bra!

    Har så sinnesjukt dåligt samvete. Min 6-veckors dotter vaknade idag när vi satt i bilen. Hon började panikgråta och jag kunde inte ta upp henne för vi satt i kö. Hon fick gråta i 15 minuter och jag hade panik under hela den tiden. Tillslut slutade hon gråta av sig själv och tillslut kunde jag stanna o ta upp henne. Tyckte så synd om henne.

    Ville bara skriva av mig för mår sinnesjukt dåligt.

      6-veckors ska inte vara ute i en bil… *facepalm*. De ska vara hemma, särskilt i en CORONA-pandemi. Hon är ju jättekänslig för virus.

      Du skla må dåligt, helt sinnessjuk är vad du är..

        Alltså barnlösa glåpare ta dig i röven o försvinn

          Många som själva har barn anser att man inte ska ut och åka runt med en bebis på 6 månader. De är jättekänsliga.
          Ta dig i röven och har du själv barn hoppas jag soc kollar er båda, du och 20:24.

          Jag tänker på barnens utsatthet.

            Men alltså va? I så fall skulle ju knappt nån kunna åka till BVC alls då, eller ska alla kräva hembesök?

              Precis, det är väl inte så stor risk att smittas av något i bilen, så länge man inte har några passagerare som inte ingår i hushållet!

              Exakt i vilken bil får man corona?

            Trolltrollitroll

            Tror du soc jagar 6-veckorsbebisar i bilar eller? Du överreagerar helt hysteriskt. Vad vet du om varför resan gjordes och om den var nödvändig eller ej. Du vill inget annat än bråka… synd soc inte jagar sånna som dig men de vore ju lika idiotiskt som att jaga föräldrar som åker bil med sina bebisar.

          Det brukar vara föräldrar som uttrycker sig så… men ja det var dumt sagt oavsett.

        Kanske skulle till bvc tex, eller SKIT I DET DU! förstår att du mår dåligt ts men det är ingen fara. ❤

        Men din idiot. Tänk om det skulle till BVC eller nåt………………………..

        Idiot.

          Ja, idiot är föräldern. Håller med.

            Nej du är idioten.

            Fick du napp?

            Var någonstans har du läst/hört att man inte ska åka bil med bebisar pga covid-19?

        Men skärp dig. Du vet inte anledningen till varför de åkte bil så det är du som är sinnessjuk som ens håller på som du gör.

        Men lägg av

        Din idiot! Är 100% på att du inte har barn själv och OM du har det så är du säkert en jobbig familjelivs-expert på ALLT som har med barn att göra. Vad vet du om vart dom varit med bilen ??????? Tror du inte att mamman vet om att det pågår en PANDEMI och att små barn är känsliga för virus? BVC pratar typ inte om annat i början. 6 veckors bebis kan visst åka bil/vara ute i bil.

        Till dig som skrev ang dåligt samvete; så är det att vara förälder och det går aldrig över. ? Din bebis tar ingen skada. Du kämpar säkert på som nybliven förälder. Rådfråga BVC om det är något du undrar över. Undvik familjeliv eller denna blogg eftersom det finns IDIOTER som svarar och kommer med pekpinnar/uppmaningar/”tips”.

        All styrka till dig! KRAM

        Herregud troll. Ts: du ska inte ta åt dig av ovan, har varit med om exakt samma sak på motorvägen. Det är hjärtskärande i know men inget du ska älta o må dåligt över. Man måste ju åka till BVC, efterkontroll på BB etc och din bebis satt säkert och tryggt i sin stol ❤️

          Men lugna er. Hen är 100 % ett troll som skrattar för att ni blev upprörda.

            Sant men man ser inte att 10 pers hunnit svara i samma sekund medan man själv skriver… när man väl postat och sidan uppdateras är man liksom ”sist på bollen” och det blir lite upprepning omedvetet ??‍♀️

      Sånt händer. Standard. Hatar det också.

      Gud vad folk trollar eller är helt knäppa… Du ska inte ha dåligt samvete, sånt händer ❤️

        100% troll. Annars blir jag rädd för idiotin hos folk.

      Tror inte att barnet tog skada av att behöva gråta en kvart.

      Känn absolut inte så. Jag var likadan, fick panik om jag inte kunde plocka upp min dotter på en gång, typ om jag satt på toa eller så.
      Detta resulterade i att min stress började ge fysiska symptom, symptom som jag 4 år senare fortfarande lider av.
      Visst ska man trösta sitt barn så fort det går men går det inte någon enstaka gång så går det inte, inte mycket att göra åt.
      99 av 100 gångar plockar man barnet på en gång så en gång, ingen gång.

      Du gjorde det bästa du kunde i situationen. Du försökte trösta henne på andra sätt än att ta upp henne och hon både hörde och såg dig,

      Det är naturligt att du mår dåligt av att hon grät och du inte kunde trösta. Det betyder att du är en normal och bra förälder.

      Vet hur det känns och hur det liksom skär i en när man inte kan ta upp barnet. Men du kunde inte göra något annorlunda i den situationen du var i.

      Samma sak hände mig för något år sen med min 8 veckors bebis. Körde själv och hon satt bak i babyskydd. Mitt på motorvägen började hon gallskrika och jag hittade ingen avfart förrän 10 minuter senare. Hade sån ångest och min lilla bebis skrek så mycket. Tillslut blev hon helt tyst och då trodde jag att hon hade dött. När jag väl lyckades stanna och såg att hon bara satt och stirrade kände jag ”har skadat mitt barn för livet för att jag inte tröstade innan hon gav upp”. Nu ett år senare när jag tänker tillbaka på det så fattar jag ju att det inte var någon fara men som nybliven förstagångsförälder kändes det så hemskt. Så JA jag förstår dina tankar MEN du kommer kunna se nyktrare på det om ett tag och ditt barn har absolut inte tagit skada! Du är säkert en toppenförälder!

    Nån som vet vart paret som hade katter och var fd herionmissbrukare tagit vägen..? Minns ej namnet på instakontot. Hur går det för dom?

      Envanligdag_utan_heroin heter Jonna på Instagram 🙂 det verkar gå bra för dom båda!

    Har ni tips på saker man kan hitta på med en 8 månaders bebis? Förutom det vanliga typ leka, läsa, promenera, bada, sjunga… Känner att dagarna är så långa nu i pandemitider när man inte kan gå på några aktiviteter eller liknande, skulle vilja roa min dotter (och mig själv…) med något annat. Gunga har vi gjort idag och det älskade hon! Några fler roliga saker att göra som man kanske inte tänker på? Jag har sämst fantasi och det är mitt första barn ?

      Men vad förväntar sig folk att man ska göra med en liten bebis hemma?

        Förväntar mig ingenting…? Jag vill bara ha lite roliga saker att fördriva tiden med. För ärligt talat det är inte ASKUL att sitta och leka med samma klossar i samma vardagsrum hela dagarna. Om allt vore som vanligt skulle jag ha tagit med henne till bibblan, babysim, föräldragrupper eller liknande som föräldralediga vanligtvis gör (mest förälderns skull ju) men nu är det ganska långtråkiga dagar ibland. Tycker inte att det är något konstigt med det. Förstår ju att hon mår bra så länge hon får närhet, lek och kärlek osv. Så det är mest för min egen skull. ?

          Kladdsäkra golvet, ta sedan fram papper och en massa färg och låt sedan ungen gå lös? och du med såklart?

            Vad kan man använda för färg tro…? Hon sätter ju allt i munnen ?

              Nån giftfri I guess?? Tyvärr så vet jag inte vilka som är det dock.?

                Bra idé, jag tror att det finns giftfri fingerfärg!

              Använd röd färg

              Blanda filmjölk med karamellfärg. Går att äta och det blir bra teckningar,tar lite längre tid innan de torkar bara.

            Kladda med filmjölk blandat med karamellfärg! Googla så ser du inspo. Ätbart och 6-månaderssäkert! ☀️

            Hon är 8 mån?

          DU måste inte leka med klossar. Det klarar barnet själv om hon får en chans. Gör det du ska. Det man brukar göra när man inte har barn.

      Åk inte bil i alla fall…??‍♀️

      källa: en anonym lite högre upp

        ???

        Haha, hon hatar faktiskt att åka bil ? Så Je suis anonym högre upp för 7 månader sedan…

      Picknick kanske när vädret är fint? Eller bygga kudd/filtkoja och kolla på film inne i? Eller sätta upp ett tält i vardagsrummet och fylla det med mjukisdjur?

      Du kan göra saker som du tycker är kul också och låta ungen hänga med på det. 8 månaders fogar sig lätt.. mätta, med torr blöja och nåt att pilla med så är de oftast nöjda i vagnen.

      Är nog snarare dig du behöver underhålla än ungen. En 8månaders roas ju av absolut ingenting. Lägg valfri leksak i händerna på barnet.

        Haha ni båda här ovan generaliserar lite kring hur en 8 månaders är… Alla bebisar är ju olika och min dotter har typ alltid krävt både närhet och stimulans så jag känner inte igen det där. I jämförelse med andra bebisar i min närhet får vi jobba betydligt hårdare för att hålla humöret uppe, hon är inte en ”glad och nöjd bebis som bara hänger med”… Vagnen är inte superpoppis förutom när hon sover men det vore såklart skönt om hon roades av att sitta där i vaket tillstånd.

          förlåt, men att roa en 8månaders kräver inte någon större mental förmåga. sen att man som förälder är uttråkad av lekarna är ju en annan sak.

            Har jag sagt något annat? Jag har ju precis skrivit att jag vill ha tips på fler aktiviteter för att jag tycker att det är långtråkigt att vara instängd hemma (med undantag för promenader). Varför måste folk ifrågasätta en främling som ber om råd i en helt oladdad fråga? Haha. Jag tycker att jag var supertydlig med varför jag frågar.

            När jag skrev att vi får jobba för att hålla henne nöjd menar jag typ, att om jag är på BVC får jag hoppa omkring och skaka skallror och byta position var 20:e sekund för min dotter gillar inte att sitta ner i knät. Till skillnad från en väns bebis som sitter där helt nöjd och bara tittar med stora ögon. Ett exempel… Men det var ett sidospår så skit samma ?

              Haha, jag minns att det såg så -konstigt- ut med barn som satt fint i stillastående vagn och lekte. Det har inte våra barn gjort. De ställde sig upp vid åtta respektive sex månader. Försökte komma sig ur vagnen, särskilt om den inte var i rörelse. Tyckte om att utforska sitt närområde när de var små. Tyckte inte om att åka bil (sitta fastspända). Jag var däremot ganska stillsam som väldigt liten, satt där man satte mig. Ja barn är olika ?

              Så har du antagligen hållit på sen barnet var väldigt litet, så ja du har vant henne vid att det ska hända saker hela tiden.

      Finns många bra konton på Instagram med tips! Jag följer bla. Play_at_home_mummy och babyplayhacks ?

      Åh känner igen mig i detta när jag var hemma med barn innan Corona. Till slut fanns inget att göra typ? Jag brukade fördriva tid med att klä min prinsessa i fina kläder och göra fina ”photoshoots”. Så roligt att se tillbaka på. Ni kan också leka med lera, göra egen playdough. Göra handavtryck kanske med färg kanske? Baka nyttiga kokosbollar, göra smoothie. Håll ut, vet hur det är, du är grym! ❤️

        Hur leker en 8-månaders med lera?

          Den tar leran och kletar med den…

        Prinsessa… ?

          Haha spy på dig själv .

            Nej, jag använder inte såna äckliga uttryck och klär ut mina barn så…

      Finns många bra Instagramkonton! Sök på play_at_home_mummy och babyplayhacks!?

    Hej kattägare!
    Tidigare har jag bara haft utekatter, men nu bor jag i lägenhet och världens bästa katt på 1år. Ni andra med innekatter – hur ofta busar ni med era katter? Jag leker ungefär 40 minuter per dag med min katt, men är orolig att det inte är tillräckligt och att min katt har långtråkigt större delen av dagarna…

      Det beror lite på, det styrs av vad hon vill göra. Vill hon leka så gör jag oftast det om jag har tid. Svårt att säga hur många minuter varje dag eftersom det sprids ut på så många tillfällen. Men man märker ju om katten är uttråkad. Se bara till att den har ordentligt med klätterträd, gömställen, leksaker och yta att springa på. Leker katten själv ibland är det ett bra tecken på att den mår bra 🙂

      Jag brukar typ känna in min katt. Nu i och med pandemin har vi faktiskt inte lekt eller gosat lika mycket, tror att hon vant sig vid att jag är hemma hela tiden. Men när hon gör sitt lekljud eller smyger på mig brukar jag jaga henne, ta fram vippan eller leka med en av hennes bollar. Vi leker ungefär som du gör med din katt. Känn in kattens övriga mående ? är katten som vanligt är det ju inga problem, de leker ju mindre ju äldre de blir. Kanske testa gå ut i sele med, eller köpa en aktiv leksak katten kan leka själv med?

      Mina vänner som lever ihop med katter har ”klätterträd” och leksaker. Även satt nät på balkongen och placerat ut ”klätterträd” där. Mycket att titta på, fåglar mm.

      När jag hade en katt så lekte jag oftast typ 2 timmar om dagen. Ganska mkt att jag låg i soffan med en vippa eller laserpekare.
      För två år sedan skaffade jag en kompis till honom och nu leker de typ bara med varandra. De leker ihop säkert 3-6 timmar om dagen. Ofta ett pass på morgonen och ett på kvällen/tidig natt. Sen har de en massa olika varianter på leksaker och så
      Vi kelar en hel del och borstar de och har godisstund varje dag. Men i leksammanhang är jag inte värd mycket längre.

      Rekommenderar aktivitetsleksaker, vår ena katt är väldigt aktiv och blir alltid ivrig när vi plockar fram aktivitetsleksaker. Många leksaker kan man gömma kattgodis i och katten måste kämpa för att få ut godiset. Du kan också pyssla det själv åt katten 🙂

    Jag har en 1månaders hemma. Hur kan jag roa den?

      Vad är ”den”?

        Uttråkad tror jag.

        Behöver du veta kön för att svara?

          Är den ett… barn? djur? Kön är irrelevant. Du behöver inte läsa in för mycket i min fråga.

            ett barn.

      1 Månaders vad? Hund? Katt? Bäbis? Lama??

        Barn.

      Otroligt viktigt med extremt mycket intellektuell stimulans i den åldern!!! Låt inget ögonblick gå förbi utan sysselsättning med fullt fokus på barnet, gärna lekland, öppna förskolan och liknande dagligen. Viktigt om du inte vill att ditt barns utveckling ska ta skada, annars kommer hen ligga efter för resten av sitt liv.

        Äsch, vad ni raljerar! De som frågat har äldre barn än enmånaders och även om barn under ett år är nöjda om mamma smäller i grytlock och leker tittut hela dagen, kanske mamma med all rätt har lite andra behov än så!

          Humor anyone? ?

        Tack för tips!??

    Vad händer på Ida W konto? ? Så jävla otippat att hon ska börja hänga med Bingo och Katrin av alla människor.

      Det har hon gjort sen ganska lång tid tillbaka, så det är inget nytt?

      Hon är en skrytis och vill alltid prata i podden om sig själv. Sjukt att hon ens lyfte fram att Bingo vill ligga med henne. Vad är det för samtalsämne att dels ha med sin partner och sen lyfta det i en podd? Detta jag menar med att hon gärna lyfter sig själv för att verka märkvärdig. Hon gör det inte så öppet utan lindar in det….

    Jag får diarré av vad jag tror är mina antidepp… (kan också vara en fortsatt biverkning från när jag hade covid) någon som varit med om samma eller något liknande?Och kanske bytt medicin eller gjort något annat?

      Min sambo var väldigt lös av sertralin vet jag, men efter han slutade så blev magen bra igen (han är frisk från sin depression, han åt antidepp i flera år)

    Skriver c-uppsats och är bara såå stressad och allmänt trött. Känns som att min skrivpartner är inte riktigt med och jag måste hela tiden ”stötta” pga problem och ta över grejer så fort det blir strul eller lite svårt, hela tiden onödiga Zoom möten som drar ut på tiden och hade kunnat skrivas i chatten. Har vana att sitta och verkligen jobba med problem istället för att fråga efter första sekund det blir problem. Vågade inte skriva uppsatsen själv utan tänkte tillsammans med någon skulle bli lättare istället, rent emotionellt och bolla ideér med någon. Känner nu såhär i uppsatsskrivande att jag skulle nog ha klarat av det ganska bra själv också.

      Åh förstår dig. Min skrivpartner jag hade förra examensarbetet slutade helt bara svara mig. Jag skickade flera sms och mejl osv men inget svar. Ett år senare skriver hon ”hej! Jag tänkte att vi ska skriva klart uppsatsen nu, men funderar på att byta ämne?”

        Men gud vad sjukt av din skrivpartner! Hur löste du det problemet? Skrev du färdigt den själv? Det hoppas jag!

        Vet inte hur jag ska lösa detta problem helt ärligt. Förslaget på partners sida den här veckan var att vi skulle köra på zoom hela dagen, vi behöver inte prata eller så men skulle helt ärligt inte klara av det.

          Jag mejlade läraren efter ett tag och skrev som det var. Att hon slutat svara och att hon får avskrivas på uppsatsen så att hon inte får godkänt för något jag gjort. Skrev klart den själv!

          Angående din skrivpartner tycker jag du kort och gott ska säga att ni kan skriva i chatten om det är något! Och och delar upp jobbet, ”idag ska du göra detta och jag ska göra detta”

            Bra jobbat!! Heja dig som skrev den på egen hand. Fräckt av förra skrivpartnern att låtsas som att ingenting efter ett år.

            Tack för ditt tips! Får pröva det och se hur det går. Det som tar på energin är ju att vara någon slags projektledare samtidigt som man ska göra sina egna grejer!

      Vet du, tror du hade klarat det bättre själv, att skriva c-uppsats är inte så farligt eller läskigt. Jag tänkte så också men efter ett tag så släppte det, jag skrev min själv. Men jag tänkte om jag skulle skrivit den med någon hade det bara ökat min stress att få allt färdigt. Bättre att arbeta själv för då har man enbart ansvar för sig själv och ingen kan sabba det för en.
      Dock är jag lite nervös för i höst ska jag skriva en uppsats på d-nivå men med min c-uppsats i ryggen vet jag att det kommer gå bra.

        Ja, det var så jag tänkte! Tyvärr så tog jag andra vägen och skriver den nu med någon. En läxa inför framtiden helt klart. Tror jag hade trivts bättre om jag hade skrivit med någon som jag faktiskt skrivit med tidigare och inte bara kände lite halvt.

        Hur funkar det på d-nivå? Är det master??

          Ja ska man skriva med någon så ska man nog göra det med någon som man känner och vet kan leverera. Så tråkigt att det inte blev som du tänkt dig, det är ju viktigt att uppsatsen blir klar för ens examen.

          Ja det är en master, ligger på 30 högskolepoäng, så en hel termins skrivande.

    vem hejar ni på i Big Brother? Jag hejar i alla fall på Nardos och Joel.

      Pedram just nu. Även Nardos, Judith, Joel. Nästa jag vill ska åka ut är Jaqueline

        Neeej inte pedram. Får panik av hans fjäskeri….

          Han är obehaglig ju

    Dasha funderar på att döpa bebisen i magen till Galileo. Vad tycker ni? Passar med Atlas. Det är det snällaste jag kan komma på att säga om det namnet.

      Åh herreguuuuud

      Kul med något annorlunda!

      Atlas och Galenleo passar ihop. Say no more.
      Förresten på tal om Dasha, har hon gjort sonen skärm beroende? Ser honom alltid med en skärm! Till och med vid matbordet?!

        Atlas har skärm vid matbordet, i vagnen, i bilen, i sitt rum, i sängen. Överallt. Dasha uppskattade att han har cirka tre timmar skärmtid per dag under en frågestund men baserat på det hon lägger upp så har han paddan mer än vad han är utan den…

          Tre timmar om dagen?! Man häpnar.

    Åh vad ledsen jag är! Fick se omdömet som min handledare skrev om mig på praktiken. Det var inga bra saker. Och rena lögner. Hon skrev att jag saknade driv och engagemang emellanåt. Och att jag inte ville utföra en av uppgifterna vilket inte stämmer. Att hon hade förväntat sig mer av mig då jag kommit långt i utbildningen. Känner mig sämst sämst sämst och vill inte jobba som detta längre! Någon mer som fått dåligt omdöme men som är grym på sitt jobb nu?

      Har aldrig fått ett enda dåligt omdöme på praktiker, pga att jag alltid har gett 110 %. Vilket du kanske inte ha gjort med tanke på omdömet? Har jättesvårt att tro att en handledare vill jävlas. Det är lite som att de som kuggar på uppkörningen har ”haft otur” och fått ett rövhål till förarprövare.
      Rannsaka dig själv. Ett gott omdöme kommer inte utan hårt arbete. Steppa upp!

        Så nu fick du skryta lite om hur bra du är… Skulle det kännas bättre för TS då eller? ?

      Men fy vad hemskt hade också blivit ledsen av det särskilt då man studerar och inte är så erfaren:( kram! Inom vilken bransch är det?

        Hej! Men gud vad tråkig stil! Orkar du kontakta handledaren och fråga varför hon skrev så?
        Känns som om hon kanske hade orimliga krav på dig.

      Ring upp handledaren och be om ett möte o h bjud in en tredje part. Be handledaren ge exempel på det som var dåligt samt konkreta förslag på vad du kan förbättra. Prata också igenom situationen där ni har olika åsikter om vad som hände.

      Tycker ni ska diskutera det och att du ska vara öppen för vad hon menar och vad du kan göra bättre. Oftast vill de hjälpa och inte jävlas. Klart det känns jobbigt men ta chansen att bli bättre.

      Men om handledaren bu bara hittar på, då behöver du ju inte känna dig sämst. Du könner dig bara dålig om du till viss eller full del håller med. Ta åt dig av feedbacken istället och visa vad du går för. Alla har svåra perioder på jobbet, speciellt som nyanställd. Lär dig av denna erfarenheten ist för att sparka bakut, det tjänar du på i längden. Kämpa på ✊✊

      Det absolut bästa och mest mogna du kan göra i denna situation är att boka in ett möte med handledare, be denne ge sin version av vad som hänt. Säga att du inte förstod att du kunde tolkas på det sättet, förklara att du verkligen vill detta och fråga hur du kan nå dina mål.
      Har varit med om en liknande situation. Jag var väldigt ung när detta hände och mådde skit. Men jag gjorde som jag beskrev ovan och allt löste sig. Vi hade missförstått varandra och var väldigt olika som personer. Lycka till ? Och kom ihåg att du och ditt värde som människa inte definieras av dina prestationer.

    Hur kommer man över den värsta sorgen efter sin hunds bortgång? Jag växlar mellan att gråta och känna att jag har ett hål i bröstet och att känna mig helt likgiltig. Så rädd att glömma saker om honom och hur mycket han betytt för mig. Känns som att det inte får sluta göra ont heller, för då är jag en kall person och han är värd att sörja resten av mitt liv.

    Vet inte om nån förstår vad jag menar eller känner igen känslorna. Det är hemskt när det gör ont men jag känner mig som en hemsk människa när jag är helt likgiltig också…

      Skriv ner alla minnen som du verkligen vill komma ihåg i en vacker bok som du senare kan bläddra i. Lägg även in bilder om du kan. Tiden kommer göra att ”det känns bättre” Kramar till dig❤

        Jag håller på att göra just det. Klarar av det en liten stund, sen måste jag pausa och göra något annat.

        Har gråtit mycket de första dagarna men idag är jag mest likgiltig, tom och har så dåligt samvete över att jag inte gråter. ❤

      När min katt oväntat dog var jag helt knäckt i två dagar. Det var så tungt och kändes så orättvist. Efter de dagarna tänkte jag på henne hela tiden men det kändes inte lika tungt utan det gick över till fina minnen. Och så har det varit nu fem år senare, tänker ofta på henne. Så du är inte likgiltig, utan det är ditt sätt att sörja.

        Tack för svar ❤ Jag vet kanske innerst inne att det är en ”normal” reaktion, känns bara känslokallt och fel då jag är en väldigt känslosam människa annars.

      ja fy fan vad ont det gör när ens hund går bort. Min gick bort förra året så jag känner igen mig. Man behöver de där stunderna av tomhet för att överleva. Det går inte att vara ledsen hela tiden. Det är okej. Du sörjer inte mindre för det. Svårt att säga vad som tog mig igenom den första tiden men det var nog att jag tillät mig själv att göra det jag behövde göra. Gråta, spara på minnen i fotoböcker, prata med honom, prata om honom. Distrahera mig i mobilspel eller böcker. Men också se till att försöka göra saker jag egentligen tycker är roligt när energin fanns. Stor kram till dig <3

        Tack snälla för din kommentar, den lättade lite. Beklagar din förlust ❤

      Åh ? Jag miste min hund för 6 år sedan och jag var seriöst deprimerad i ca 1 år. Var antingen hysterisk i min sorg eller låg iskall i fosterställning och kollade in i väggen. Inget var kul och alla sa ”det var ju bara en hund”. Jag var också jätterädd för att glömma och det har jag också gjort, iaf en del. Jag minns inte hur hon luktade. Hur hon brukade sova. Om hon drog i kopplet när vi var ute. Och det gör mig ledsen MEN jag minns vår kärlek, hur hon beskyddade mig och fanns där när andra svek. Och det är viktigare än detaljerna, får dock påminna mig om det ibland… Jag brukar tänka att det är bra att jag sörjde och fortfarande sörjer för hur lycklig är inte jag, jag har ju haft någon som väckte sådana otroligt starka känslor inom mig. Alla får inte uppleva det <3

        Har hittills inte hört ”det var ju bara en hund” och det är jag tacksam över. Måste vara hemskt att höra det ❤

        Jag skriver ner en hel del saker jag inte vill glömma, har kvar päls från honom och klipper och klistrar med minnen, men hur mycket jag än gör så känns det inte tillräckligt (vilket jag nånstans förstår, inget kan ersätta hans fysiska närvaro, men ändå plågar det mig).

      Man tar en dag i taget. Det är en fruktansvärd sorg och något man måste gå igenom om man har hund. Därför jag inte vill ha hund igen.

    Värmer ni matlådor i plast i mikrovågsugnen?

      Ja

      Ja~

      Nej

      Nej

      Nej. Lägger över på tallrik om jag har plastmatlåda och inte glasmatlåda.

      Nä. Kör matlådor i glas.

      Ja såklart.

    Ni som går ner i vikt – kan ni tipsa om grönsaker eller andra vegetariska grejer som är mättande en längre tid? Jag brukar t ex ugnsrosta blomkål med 2 msk bbqsås som eftermiddagssnacks ?

      Råa morötter!
      Man måste tugga rätt länge så de går långsamt att äta.

      ?

      zucchini, svamp, morötter, blomkål, broccoli. Byt ut isbergssallad mot romansallad.

    Jag jobbar i förskola och trivs bra med jobbet i sig. Är dock så trött på att det är standard att ha kollegor som har en trist barnsyn och exempelvis kommer med diverse kommentarer till och om barnen (maktmissbruk och allmän okunskap). Är också trött på det eviga skitsnacket samt fientligheten kollegor emellan. Lägg också till skitsnacket om föräldrarna. Jag försöker fokusera på mitt och glädjas åt dem som verkar dela min omsorg för barnen men det är ofta svårt. Har någon tips? Jag har inte jobbat på många förskolor där det jag beskrivit inte är ett problem. Förskolläraren nedan sammanfattar ganska väl problemen i sig:

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/62641370-forskollarare-som-ar-besviken-pa-verklighetens-kollegor

      Typiskt kvinnodominerade arbetsplatser

        Ja, faktum är att förskolan ofta lever upp till fördomarna som finns när det kommer till kvinnor och synen på varandra. Men jag vill inte heller köpa eller säga att det är så. Tror det också handlar mycket om att förskolan förändrats så mycket (från dagis till förskola med allt vad det innebär).

        Jag skulle säga typiskt människodominerad arbetsplats.

          Har du ens varit på en mansdominerad arbetsplats?

      Dig skulle jag vilja ha som pedagog till mina barn! Var stolt över vem du är och fokusera på dem som delar dina åsikter. Försök att stänga öronen när det kommer till skitsnack.

    Okej jag ger det ett försök till med min fråga??

    Snart börjar jag på mitt nya jobb (första efter examen, civilekonom) som redovisningskonsult och jag vill göra karriär. Definition av karriär: hög lön, mkt frihet, grym på mitt jobb, eftertraktad på arbetsmarknaden

    Ge mig era BÄSTA TIPS på hur jag kan gå tillväga? tack ?

      Hög lön och mkt frihet går inte ihop.

        Du har inte koll 😉

        Det är ju exakt det som det gör.

      Ligg med chefen

      Hej, det finns inga genvägar.
      Jobba mycket, visa att du är pålitligt och var trevlig mot alla.

      Det enklaste är ju att börja jobba och skaffa erfarenhet..

        Vilket dåligt tips haha. Att jobba gör ju alla, det leder inte nödvändigtvis till karriär.

      ”Äg” problem som uppstår (se till att de blir lösta oavsett vems fel det är). Skaffa en mentor. Var trevlig mot alla. Jobba hårt. Fokusera på det som är viktigt för din arbetsgivare (antagligen fakturerade timmar..) och dina kunder, idealt sånt som går att mäta. Och när du har lite erfarenhet att visa upp, var tydlig med dina ambitioner.

      Tack för alla era svar❤️❤️

      Mitt tips: gör något år med redovisning, sök sedan jobb som controller och sedan efter ett par år har du grym erfarenhet för att bli ekonomichef. Då har du grym lön, bra arbetstider och superkul jobb!
      Nu i efterhand önskar jag att jag gått den vägen, jobbar som ftgrådiviare på bank. Superkul jobb men kanske lite begränsade vad jag kan göra framåt!

      Bygg nätverk!! Jag förstod inte vikten av det under tiden jag pluggade. Sen flyttade jag till en ny ort och kastades in i nätverkandet. Nu jobbar jag iofs som samordnare och har därför väldigt mycket kontakt med olika människor, men det jag har lärt mig är att du alltid är ditt egna varumärke. Vårda det. Försök gå med i olika typer av nätverk eller föreningar där du kan träffa människor. Det finns nätverk som kostar en slant, men då kan arbetsgivaren ta den kostnaden som en del i kompetensutvecklingen om du kan argumentera för det (för det gynnar även dem att deras arbetstagare bygger professionella relationer). Sen ang. föreningar: jag vet att tex Mensa har ett sjukt bra nätverk, om du kan ta dig in där. Eller Nova, som också är svår att ta sig in i.

    Har ni planerat er sommar?
    Har ni bokat eller bestämt vad ni ska göra ?

      Jag ska sitta på din balkong och dricka mellanöl. ?

      Vi bokade faktiskt en resa till Grekland igår. Vi åker i början av augusti. Räknar iskallt med att familjen är vaccinerade tills dess… någon vecka på landet och en på Gotland! Som sagt under förutsättning att vi är vaccinerade. Annars blir det landet i 4 veckor…….

      Några dagar i Halmstad. Annars blir det mycket träning och mycket sport på TV.

    Någon som följer lisanna Carmen och vet varför hon inte uppdaterar längre?

    Har funderat lite på den där Susanna i Gift vid första ögonkastet. Hon visade ju upp en väldigt speciell sida men det där med att killen skrapade kniven mot skärbrädan har hon ju rätt i – det är ju dåligt för kniven så man ska undvika att göra det. Jag skulle också kommentera om min kille gjorde det och skulle han trots allt fortsätta skrapa sönder kniven är det ju han som är vrång. Sen skulle jag såklart aldrig kommentera att någon har för mycket spott i munnen.?

      Hur ska man kunna skära något om kniven inte får nudda skärbrädan?

        Du får skära i luften

        Det är också skillnad att säga det till sin partner som man antagligen känt ett tag och vet vart man har varandra, än att säga det till någon du känt i ett par veckor.

          Jag skulle lätt kunna säga det till någon jag känt i två veckor. Man behöver ju inte göra en grej av det. Man kan säga det på ett neutralt sätt. Man har ju trots allt rätt i frågan.?‍♀️

        Men det handlar ju inte om skärandet såklart. Som jag skrev, vissa skrapar kniven mot brädan. Dvs när man skrapar av tex löken man hackat ner i pannan? Aldrig stött på detta? Lyllos dig!?? Jag tål nämligen inte det. Man VET väl att det förstör kniven? Och vet man det inte så finns jag och Susanna där för att tala om det. Och då borde man sluta, men det verkar inte ske hos vissa.

        Finns dessutom ett ypperligt alternativ för att kunna fortsätta skyffla ner hacket i pannan – skrapa med den sidan av knivens blad som inte är vass. Jag skulle inte kommentera något om det.?

      Men hon störde ju sig på allt?

      Asså för det första så blir många bäckar små tillslut en hel å. Hade det endast varit knivgrejen som det handlade om hade nog ingen reagerat, men det var ju bara en grej av typ 500. Det finns liksom en kontext kring det som gjorde att hon bara blev obehaglig och oskön

    Hej!
    Jag har komplex för mina fötter då jag lätt får förhårdnader (inte så farliga just nu). Tänkte att det nog skulle hjälpa med medicinsk fotvård. Har någon tips på någon bra i Stockholm city/Östermalm/Vasastan?

      Det finns en bra medicinsk på åsögatan i samma hus som vårdcentralen. Hon kändes väldigt kunnig och proffsig! Iof södermalm men mina fötter blev väldigt fina!

        Åh tack! Cykelavstånd så det fungerar. Försöker undvika kollektivtrafiken nu, därav smal radie

      Tror inte du behöver medicinsk fotvård för att du har förhårdnader. Ett tips, fila fötterna 1 min varje gång du duschar.
      Fila inte för mycket, för då får du tillbaka förhårdnaderna snabbare.

        Jag har själv försökt få bort dem i flera års tid. Att höra det sådär ofta ökar det tyvärr. Finns ocksp många krämer.. Nu orkar jag inte mer utan vill ha hjälp med det sista. Misstänker att du inte får det lika lätt som mig ..

    Jag skrev för några veckor sedan om killen från Tinder som tjatade om att träffades. Tack till alla som svarade och peppade upp mig. Vi träffades aldrig som tur är och det var nog lika bra. Inte för att jag vet hur jag någonsin skulle kunna träffa någon men vill bara säga tack till alla er som tog er tid och lugnade mig ❤️❤️

      Varför var det tur?

        Har upptäckt så många sidor av honom under all den långa tiden vi har pratat som verkligen ger mig dåliga vibbar.

      Vad hände?

        Hade träffat en kille på Tinder som konstant tjatade om att vi skulle träffas. När vi inte kunde ses vägrade han att höra av sig och så svarade han någon vecka senare om att han blev så deprimerad och sur på grund av att jag sade nej.

          Det minns jag, vad bra att du inte gick vidare. Känns inte bra att han lade över ansvaret för hans hälsa på dig!

            Och tack för ditt fina stöd ❤️

          Jo men vad hände sedan?

            Ingenting. Jag har svåra problem med min endometrios och kan inte ses just nu och då skriver han ingenting för han deppar ihop när han inte får som han vill. Han har många gånger sagt att han har svårt för den sociala biten och har inga vänner för han kan inte prata med nya människor och därför vill han träffa mig. För om vi klickar kommer han bara ha mig.

              Oook. Tur att du klippte där!

              Och det är den sista meningen som är sjuk: ”då kommer han bara ha mig”. Man vill inte under några omständigheter vara den personen. Bra att du stod på dig!

    Min pojkvän är det bästa jag vet men ibland luktar han röv ur munnen. Kan vara när han precis vaknat eller gått utan mat en lång tid.
    Hur får jag fram mitt budskap att han kan lukta illa ur munnen ibland utan att såra honom?

      I feel u sister. Ställ lite tuggummi paket lite här o var eller läkerol ?

      Man säger: Ät nåt för fan älskling, du luktar röv ur munnen.

      Säg bara usch vad äckligt du luktar i munnen. Det säger jag till min kille om han gör det. Då går han och borstar tänderna och säger kanske oj förlåt eller nåt haha

        Men taskigt ju!

      De flesta har väl äcklig morgonandedräkt?

      Säg det bara? Hade det varit du själv hade du väl velat veta? Konstigt att inte kunna säga det till sin kille

      min man hade också det problemet. jag sa det till hnm om han visste om det själv, hade tydligen haft det hela livet. MEN det försvann när han slutade med mjölkprodukter.

    Angående influencers som exponerar sina barn.
    Bara jag som har reagerat på att alexandra bring ofta lägger ut mycket bilder/videos på sina barn , vilket jag antar att båda hon och pappan är med på då dem bor ihop osv, men samtidigt så vill pappan absolut inte vara med på en enda bild(hon skriver det) och Alexandra får inte ens skriva hans namn. Hur kan man som förälder samtycka till att ens barn exponeras och samtidigt ha så starka integritetsskäl för sig själv? Dubbelmoralen känns stark.

      Förstår inte heller det där. Han har valt att inte synas, har deras stackars barn valt att synas? Nej.

      Killar tänker inte….

        Jo.

      Alexandra Brings kille har ju startat ett företag som arbetar med influencer samarbeten så det är väl självklart att han vill att barnen ska synas i Alex medier 😉

    Barnlös på grund av psykisk ohälsa- vad säger ni om det? Läste en artikel på expressen om en tjej som gärna vill ha barn men kan inte pga sin psykiska ohälsa. Tyckte hon verkade så klok och intelligent som resonerade så som hon gjorde. ”Om man inte ens kan ta hand om sig själv. Hur ska man då kunna ta hand om ett barn?”

      Bra att hon har den insikten, är alldeles för många som skaffar barn fast dem inte alls egentligen är lämpade att vara föräldrar.. Tyvärr finns det ju inga hinder om barnet kommer till au natural så att säga.

        Sorgligt att många saknar den självinsikten om att de inte är lämpliga som föräldrar

      Nja, mitt syskon har förändrats så mycket sen hen fick barn. Depressionen försvann och hen tycker det är väldigt skönt att fokusera på någon annan än sig själv, hen är extremt involverad i föräldralivet och en toppenförälder!

        Har samma erfarenhet. Men svårt att säga om det var barnet, eller en stabilare vardag med bättre rutiner som gjorde att det psykiska måendet också blev bättre.

        Inget man ska räkna med dock, risky…

          Det är alltid risky. Det finns friska människor som mår skit när de blivit föräldrar, och vice versa då.

            Ja men snälla… Klart det finns men mår man redan dåligt så vet man ju det, risken är redan där. Ett barn förtjänar att födas till stabila föräldrar, inte med uppdrag att ”fixa” nån.

        Vad sugen jag blev på att skaffa barn nu. Har länge gått och sagt att jag mår för dåligt för barn, att mina behov, min huvudvärk, min orkeslöshet osv inte går att sätta åt sidan.
        Men om ni är några som säger att måendet kan vända med barn så finns det ju hopp. Har alltid tänkt att ett barn som håller mig vaken nattetid i början, en fyraåring som hela tiden rycker en i kjolen och tjatar och trotsar och en tonåring som revolterar skulle göra måendet sämre.

          Oj! Tänk efter noga… Och tänk på om du har stöd runt dig. Inte alltid det ”ordnar sig” sådär magiskt.

            Ja mycket stöd runtomkring är guld, oavsett mående innan

    Jag har fått intervju till ett sommarjobb nästa vecka. Har ni några tips på hur jag bäst tar mig igenom den? Har haft en intervju innan och ett möte med en arbetsgivare så vet lite vad som kommer men blir ändå alltid SINNESLÖST nervös inför sånt här. Har ångest redan nu ?

      Försök verkligen att ha en så avslappnad inställning som möjligt, se det som att du ska prata med en kompis/kollega om något. Tänk på att du har kommit så långt som du har gjort just för att dem vill ha dig och dem tror att du är bra! Det enda ni ska prata om egentligen är själva tjänsten och kanske lite mer om det som står i ditt CV, så se till att du läser ditt eget CV och personligt brev innan och reflektera över det du har skrivit. Det kan hjälpa att anteckna lite innan, tex skriva upp dina främsta egenskaper samt dina förbättringsområden samt skriva lite om dina mest relevanta meriter för den tjänsten.
      Grattis till intervjun!!

        Tack så hemskt mycket, bra tips ❤

    Funderar mycket på relationer numera, och framförallt vilka som håller och varför.

    Händer det nånsin att människor som träffas i 30-årsåldern gör slut inom 1-5 år, utan att ha bildat familj osv?
    Vi förutsätter att båda är trygga, stabila, har liknande värderingar och syn på relationer och framtiden och vill samma saker (bo i samma stad, vara eniga i barnfrågan etc). Inga missbruksproblem, inga otroheter.

    I början är ju de flesta av oss tokkära. Men vad händer för att det ska ta slut?
    Någon som varit i den sitsen, i den åldern?

      Att killen behandlar sin partner dåligt på olika sätt. Ingen respekt. Obrydd om sin partner.

      Hände mig – vi var 30& 31 , levde ihop i en seriös relation ( trodde jag ) med sommarställe , barnplaner etc. En vacker dag kom han på att han inte var redo utan ville leva livet lite till…….Var gräset grönare och skönare när han levde livet ? Uppenbarligen inte men när han ville komma tillbaka och fortsätta relationen var det inte alls intressant för mig och nu har jag 3 underbart fina barn med en annan.

      Det är klart det händer. Kärleken tar slut, man inser att man inte passar ihop o.s.v. Räcker väl inte med att bara vilja samma sak.

      många i den åldern känner nog att det är på tiden att ska skaffa barn, och att det får bli med den de är med då, även om det inte är hundra i relationen. sen gör de slut efteråt, men då har de fått sitt barn. Sjukt, men vet flera såna par.

    Hej,
    Hur bemöter ni bäst otrevligt bemötande?
    Blev så sjukt dåligt bemöt på en körlektion att jag bara tappade fattningen.
    Behöver tips!

      Det beror ju helt på situation och vad som sägs, men en bra taktik som fungerar ofta är att ställa frågan typ; Hur menade du nu? Kan du förtydliga dig?

      Vad är sjukt dåligt bemötande enligt dig då?

        Ja, jag blev kallad dum i huvudet och läraren bara satt och skrek åt mig.
        Jag bad honom sluta men han bara fortsatte.
        Kan nämna att det var flunsornas favoritkörskola på ö-malm. Herregud kör aldrig med dem.

          Anmäl det till hens chef. Skriv om det på recensioner på google mm.

      Genom att vara rak, saklig och lugn och säga till om vad man upplevde som otrevligt.

      Vad sa personen till dig?

        ”Hej sötnos”

          [Borttagen kommentar]

            [Borttagen kommentar]

              [Borttagen kommentar]

        Hej, nej inte ”hej sötnos”. Han sa att jag var dum i huvudet och att kvinnor inte ska köra bil.

          Oj, svårt att ge några råd för hur man ska bemöta en sån uppenbar idiot. Ge dåligt omdöme överallt du kommer åt kanske! Eller tala med hans chef/arbetsgivare (om det inte är samma person förstås).

            Hej,
            Ja jag funderar på det.
            Jag ringde supporten och skrev senare meddelande i deras app. Chefen svarade med att det inte var så allvarligt. Känner mig så ledsen och ville få tillbaka pengarna jag köpt ett paket för men kunde inte få tillbaka alla pengar. Blev bara så förvånad över bemötandet och bemötandet från chefen.

              Sjukt… Skriv ner dem i varje forum och recensionsställe du hittar… Såna där ska inte ha kunder.

              Har du bevis på chatten?

                Tog bort deras app i vredesmod. Känner mig verkligen så ledsen, körskolan marknadsför sig som ”kundvänlig” men jag har ta mig fan aldrig varit med om något liknande.

          Jag brukar använda en replik från filmen ”Shadowlands”:

          ”Försöker du vara oförskämd eller är du bara dum i huvudet?”

      Tror inte att läraren kommer lyssna om nu personen är i vuxen ålder. Känns liksom för sent, så skulle tipsa om att byta lärare eller skola. Eller spela in med mobilen i fickan & polisanmäla för förtal + diskriminering.

        Ja det är nog försent..
        Äsch nu har jag givit upp körkort. Jag orkar inte mer.. ångrar så mycket att jag inte sa något.

          Nej ge inte upp! Det där är inte normalt eller vanligt beteende hos professionella!

          Min första körlärare var så. Jag var till slut helt livrädd för att sätta mig i en bil och höll på att ge upp. Men jag bytte körskola och fick världens bästa lärare. Visst, jag fick nästan börja om från början och det blev många lektioner, men jag är så glad att jag inte stannade på den första körskolan!

          Ge absolut inte upp! Låt inte en dålig lärare ta makten över dig. Boka en ny tid hos någon annan. Du fixar det. Kör på!

            Har redan lagt så mycket pengar på mitt körkort så jag orkar inte..

    När blir det mindre jobbigt att vara ny på jobbet? Är en månad in på ett kontorsjobb hemifrån. ”Upplärning” via datorn. Jag har fått mer eget ansvar samtidigt som jag inte kan så mycket än och det är mycket att göra. Längtar så tills jag faktiskt fattar vad jag håller på med och är självständig! är helt slut och gråter vissa kvällar. Obs är ett bra jobb som passar mig. Peppa mig snälla.

      Du lär dig eftersom! Ingen borde ställa kravet att du ska kunna allt efter en månad. Du borde få en bra introduktion och kanske handledning regelbundet, så att du kommer igång ordentligt. Har arbetat på min tjänst i sex år nu. Det här senaste året har vi avverkat fem vikarier i en grupp med sex heltidstjänster. Då är det lätt att ställa för höga krav på de nyanställda. Alla har ju dock rätt till en bra arbetsmiljö och dräglig arbetsbelastning.

    Jag var på praktik på skola. Heeeeelvete vad kollegorna snackade skit! Om varandra, barnen, föräldrarna, ledningen. Allt! De var så bittra. Det var verkligen ingen bra miljö för mig…fy alltså.

      JA! Har upplevt samma i förskolan! Jag bara kände på mig att det snackades om mig också när jag inte var där.. otroligt påfrestande psykiskt…

        Ja jag vet att de snackade om mig när jag var borta också. Kändes verkligen inte bra!

    Ni som är i förhållande (ej sambo/gifta) vem betalar om ni äter ute eller gör andra aktiviteter, vem lagar mat om ni ses hos en av er osv? Vad är snålt enligt er?

      Min sambo betalar det mesta men det är för att han tjänar 50.000 i månaden och jag är student. Han vet att vi annars inte hade kunnat göra så mycket. Och självklart betalar jag sen också när jag börjar jobba

        Du missade parentesen (:

      Innan jag & min sambo flyttade ihop så var det främst han som betalade restaurangnota osv. Dels för att det är stor klyfta mellan oss ekonomiskt så det föll sig mest naturligt. Men för mig har det alltid varit viktigt att göra rätt för mig och bidra med det jag kunnat. Om han tog maten, kanske jag erbjöd mig att ta fördrink etc. Handlade mer om gesten och principen. Samma sak på hemmaplan, man bidrar med det man kan. Vill han tillaga en köttbit så får han pula på i köket, jag kan fixa dukning o tillbehör.

      Snålt för mig är när man ska splitta på kronor och ören i en relation. Det mesta jämnar ut sig och i mitt fall som sagt, som tjänar mycket mindre så ser min sambo att jag bidrar med andra värden och skulle aldrig förvänta sig att jag bidrar på samma sätt ekonomiskt.

      Om du tycker att din partner är snål nu, så kommer det bli ett problem i ert förhållande.

      Killen betalar alltid allt och lagar mat åt mig

      Vi skiftar lite, ibland splittar vi. För att undvika oklarheter säger jag ibland ”Får jag bjuda dig på restaurang ikväll?” Så är det klart innan och man behöver inte fundera. Kan också säga att jag inte vill lägga pengar på restaurang just denna vecka om jag känner så vid ett förslag om utemat. Enklast att vara tydlig, även om det är lite mindre romantiskt.

      Vi skaffade också ett gemensamt matkort ganska tidigt i relationen (långt innan vi flyttade ihop alltså) vilket underlättade mycket då vi för det mesta bodde hos varandra ändå.

      Killen betalade i princip allt, även en resa väldigt tidigt i förhållandet, men han tjänade också (och tjänar fortfarande) mer än mig 🙂

    Hej öppet spår!

    För den som kanske kommer ihåg mig och min tumör och önskade uppdatering så kan jag meddela att jag idag var på Akademiska för att träffa professorn som ska rekonstruera mig. Vi tog alla avtryck och ordnade med det som dom behöver för att han ska kunna börja bygga ”mojängen” som han kallade titandelen, haha, men pga situationen med covid så finns det inga resurser till anestesi & således utförs inga narkosoperationer övh just nu. Känner mig enormt ledsen och nedstämd. Hade hoppats på att kunna lämna med att iaf veta ungefär i närtid man kunde se operationen komma.. Nu blir det en evig väntan hemma igen.

      Åh ❤️ elände. Och vad denna pandemi ställer till det. Nu är väl läget så ansträngt att det knappt går att tillgodose behovet av akutvård.

        Det är ju det 🙁 han berättade att dom har flera patienter nu som har allt som dom behöver in deras operationer klara men som får vänta på läget som råder.

        ❤️

      Hej! Var det du som hade en tumör i gommen? HOPPAS du får en tid snart, och stor kram! ❤️ Vi ÖS:are är med dig!

        Det stämmer bra, det är jag!

        Tusen tack, håller tummarna jag med. Vill så gärna komma tillbaka till livet igen och det här hindrar tyvärr så mycket.. ?❤️

      Vet inte om mitt svar kom fram så skriver igen: hoppas verkligen du får tid snart, håller tummarna för dig! Stor kram, vi på ÖS är med dig!❤️

      Ska hålla tummar och tår för dig ? Bamse?kram till dig.

        Tusen tusen tack ?

    Vad gör ni med tonkabönor?

      Groddar.

    Vad gillar ni att grodda?

      Tonkabönor.

    Vad har ni i bone broth?

    Några tips på receptfria ”antidepp”-liknande läkemedel?

      Gräs

        Nej!

          Majja

      5-htp.

      Träning

        Tränar hårt fem ggr i veckan samt cykelpendlar plus promenad ute dagligen men just denna gång verkar det inte hjälpa 🙁

    [Borttagen kommentar]

      Du låter som en vidrig person. Bitter much?!?

        Nej jag är inte bitter men uppenbarligen Maggan

    Finns det ens män där ute i världen som inte ljuger och är otrogna?

    Frågar åt en vän….

      Ja, men de blir bedragna av sina lögnaktiga flickvänner/fruar.

      Tror att 1/3 är otrogna svin. Resten är nog bra faktiskt

      Ja, finns underbara män. Men tänker att 80% är skräp

        Verkligen inte. Killar är det bästa vi har. Tjejer däremot, 80% är skräp.

    Jag ber om ursäkt i förväg, jag menar inget illa och vet att jag kan göra många upprörda nu..
    Men alltså, ridskolor och hästmänniskor gör mig lite obekväm/fundersam/förvirrad.
    Min lillasyster som är 12 rider på ridskola och varje gång jag följer med henne så känns det som att hästarna är helt slutkörda, får gå i trånga leriga hagar och ha flera barn/ungdomar på ryggen varje dag. Det känns inte bra i hjärtat helt enkelt. ?
    Jag förstår att vi använde hästar innan bilar/lastbilar/jordburksmaskiner kom in i samhället men varför har vi hästar nu?
    Det känns så sjukt att man enbart har hästar för att rida på, det är ju inte för hästens skull man gör det? Hästar skulle väl klara sig lika bra utan att någon rider på dem?
    Jag är otroligt okunnig i detta och det är bara mina egna tankar och känslor men det känns så sjukt att vi har dessa stora, ståtliga och vackra djur i ganska små hagar där de inte kan springa ”fritt”.
    Läste i kommentarerna under något hästinlägg att vissa hästar ”inte passar att ha ute”? Känns så sjukt att en häst kan spendera livet i en liten box eller ensam i en liten hage? Bara för att någon ska rida på den?
    Det är väldigt svårt att förklara kortfattat vad jag menar och jag vill inte starta något krig här, är bara väldigt nyfiken och lite skeptisk till just ridandet och ridskolor.
    (Sen kan man dra detta hur långt som helst och diskutera alla djur och husdjur i fångenskap men vi kan väl försöka hålla oss till just hästar för tillfället?) ?

      Angående att det inte passar att ha vissa hästar ute handlade väl om lösdrift? Det är en ganska speciell form av hästhållning som jag förstått det, men vet inte närmare vad som menades med att det inte passar vissa. Dock kan jag acceptera att det säkert är så.

      När jag red på ridskola minns jag att de sa ”här jobbar hästarna för sin mat.” Det var mer än 20 år sen så hoppas det ändrats, det kunde vara en ganska hård militärisk syn på hästarna då.

      Inget fullgott svar på din fråga men ett inflikande åtminstone.

      Kul att se ditt inlägg! Jag själv är snarare väldigt insatt, både i hästvärlden och i djurvälfärd och skulle aldrig låta mina barn rida på ridskola. Då löser jag hellre en häst privat som de kan rida på. Förutom att det är synd om hästarna (i många fall åtminstone) så är det också vanligt med mobbning osv. Samt att man hellre går på hörsägen och hur ”man alltid har gjort” snarare än forskning.

    Ser att en rapport från Moderaterna visar att 675 000 invandrare går på bidrag i Sverige.

    ”År 2019 var cirka 675 000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande”, konstaterar partiet i rapporten.

    Kan inte säga att jag tycker det känns häftigt att betala skatt när man läser det.

      Sluta

        Fakta är farligt

      Men vilka bidrag har de räknat in i rapporten? Alla? Vissa specifika?
      Asylinvandrare får t.ex ett tillfälligt bidrag att köpa nödvändiga möbler, ett bidrag som sen måste betalas tillbaka när man väl fått heltidsjobb och det kan ju ta flera år innan man får det.tror det är CSN som sköter den biten. Tycker att det är skillnad på bidrag och bidrag.

        Är du så dum att du tror att ett möbelbidrag inkluderas i ”gå på bidrag”??

          När det gäller partipolitik tror jag verkligen att partier vinklar och tolkar uppgifter olika, du är väl inte naiv? Gäller alla riksdagspartier.

          Och jag tycker ändå att det är en relevant fråga vilka bidrag det gäller.

      Du har antagligen röstat för det så varför gnäller du?

      Tror du det beror på att invandrare inte vill försörja sig eller för att det är extra svårt att göra det i ett nytt land?

        Exakt så! ??

        Kan man inte svenska efter många år här i Sverige så vill man inte jobba. Punkt.

    Hur tänker ni att Camcam uttalas?
    Cäm-Cäm som i kräm utan R eller Kamm-kamm som i kamma håret? (Detta kanske har diskuterats innan och i så fall har jag missat det?‍♀️)

    Jag har tänkt på det många gånger, jag tänker alltid cäm-cäm när jag läser det och vet inte varför? vore kul att veta av någon konstig anledning ?

    Fortsatt trevlig kväll!?‍♀️

      Cum cum

        Ok ?

    Någon mer som har sett Hanna Fribergs nya koncept för reklamstories på Instagram? På ett sätt tycker jag att det är uppfriskande med något nytt, men samtidigt så kändes det hela så stelt och tillgjort ?

      Men ja!! Jag tycker det kändes otroligt B! Såg nu att hon verkar ha gjort om filmen för Gina Tricot dessutom och har musik istället för pratet, kanske insåg själv hur det uppfattades..

    Spyr på Katrin som nyss kom hem från Spanien men skiter i rekommendationen att hålla sig hemma minst 7 dagar. Vill hon bli ännu mer avskydd av folket än hon redan är? Vad är det för fel i huvudet på folk som inte kan följa enkla rekommendationer efter de varit utomlands.

    Vad har varit era erfarenheter av kopparspiral?

      Bra! Blöder mer, var värst de första gångerna efter den sattes in, men blöder nu så gott som innan. Haft den i 2,5 år nu. Så skönt att slippa Hormonspiral eller p-piller.

    Ni med småbarn (eller ni som kommer ihåg hur det var) hur lång tid tog det innan ni började göra ”vanliga” saker på kvällarna? Dvs tex sitta uppe och kolla nån film och äta chips när bebisen somnat?

    Vi har en bebis på 3 mån och så fort vi lyckats lägga henne för natten (kan bli allt mellan 20:30-23:00 beroende på när hon sovit innan) så känner vi att vi måste skynda oss att somna så att vi hinner få mycket sömn. Hon sover inte dåligt på nätterna men det blir ju betydlig tidigare morgnar än innan barn och så kanske 1-2 matningar på natten.

    Insett att jag dock saknar att ha en vanlig kväll. Ändå får jag typ ångest nu när jag scrollat bloggbevakning i 15 min. ”Missat 15 min sömnchans” typ…

      Alltså vi var kanske inte så bra på det där med att natta för natten förrän vår var typ… 9 månader. Innan dess hängde hon med oss ?. Så vi kollade film och åt chips och hon låg vid tutten, på någon av vårt bröst eller i babynästet på kvällarna. Sen när vi gick och la oss la vi henne i spjälsängen. Men jag tror hon var omkring 9 månader när vi började med riktiga nattningar och vi kunde vara själva liksom.

      För oss ungefär från att vår dotter var 7-8 mån och började sova hela nätter. Bästa tipset var att ha en liten babymonitor, som man kunde ha med i soffan. Man kunde kolla lite då o då och se att allt var lugnt och bara stilla sig själv o samtidigt fortsätta titta klart filmen i lugn o ro.

    Fy fan vad tröttsamt med ILs inlägg med annonslänkar utan markering. Markeringen läggs dit i efterhand om ens alls. Den är snart tillbaka i gamla banor igen.

    Tips om appar för oss som inte kan vara produktiva utan listor. Just nu använder jag anteckningar i mobilen som synkroniseras mellan mobilen och datorn (iPhone-Mac), men det kanske finns något bättre alternativ? Har ni något tips?

    Om man gillar att testa olika produkter på ett objektivt vis, tänk er REAs testpatrull i barndomen eller programmet Plus, vad är en bra utbildning att läsa för det? Är Konsumentverket en given plats?

    Arkivarie, bra kurser/utbildning för det? Roligt jobb?

    Min kille vill bara göra sexuella saker när vi gått och lagt oss för kvällen i sängen. Jag är kåt av mig och attraherad av min kille men det är som att det dör när han alltid ska hångla upp mig i sängen när vi ska sova. Jag försöker ofta hångla upp honom/inleda något sexuellt under andra tider på dygnet, t.ex. innan middag eller när vi sitter i soffan och kollar på film men han vill aldrig då. Sedan kommer han som på beställning och lägger sin hand på sitt bröst när jag är mentalt inställd på att sova. Vad ska jag göra?!? Har sagt 100 gånger att jag blir mer upphetsad om det sker lite spontant och inte när vi lagt oss för kvällen men han verkar inte förstå..

      Sov på soffan tills han fattar! Ibland behöver killar lite praktisk hjälp för att förstå.

      Vilket snusk. Gör slut.

    Tror du det beror på att invandrare inte vill försörja sig eller för att det är extra svårt att göra det i ett nytt land?

    Hej alla. Hjälp mig att förstå. VARFÖR väljer man att ses fler än 8 personer på en liten fest/tillställning fast man inte får? VARFÖR skiter folk i att ens bry sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.