Öppet Spår

 


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

634 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är så trött på att min kille inte hjälper till i hemmet. Jag har sagt till honom flera gånger och det har blivit en liten förbättring, men det är fortfarande en lång väg kvar. Han verkar inte förstå att lägenheten behövs dammsugas, moppas, att borden och hyllorna behöver torkas av, tvätten tvättas osv. Han är curlad hemifrån så han verkar inte förstå att båda måste hjälpas åt. Vad ska jag göra för att han ska förstå? Det börjar bli riktigt tröttsamt och jag blir i princip dagligen besviken.

  Svara

   Tror på riktigt inte att såna kan förändras. Varför skulle han liksom, han vet att du fixar.

   Svara

   Ja… förstår dig och jag kan själv vara jäääkligt slö. Det är skönt att bo själv så slipper jag störa mig på någon, och ingen kan störa sig på mig.

   Det är svårt att få någon annan att ändra sig.

   Svara

   Dumpa om det är en dealbreaker, han vill ju uppenbarligen inte ändra sig.

   Svara

   Kunde varit jag som skrivit. Har tyvärr inga tips utan lider med dig. Av min erfarenhet blir tyvärr inte bättre med tiden och speciellt inte om ni skaffar barn ihop, då blir det värre.

   Svara

   Dumpa din kille.

   Svara

    Pfft ni som skriver ”dumpa”. Antar att ni har problem med er relationsmekanism om ni själva lämnar relationer så enkelt🙃

    Svara

     Jag skulle ärligt talat inte ens påbörja en relation med någon som inte ens klarar av att ta hand om ett hem.

     Svara

     Fast addera barn i bilden så blir det så småningom en ”deal breaker”. Inget dödar kärleken så fort som att upptäcka att ens man är en mansbebis…

     Svara

     Finns inget så avtändande som att vara morsa till sin kille. Så skulle inte kalla det att lämna relationer ”enkelt”.

     Svara

     Skulle inte kalla något en mår dåligt för varje dag för enkelt.

     Svara

     Det är ju dock ett tecken på att personen inte bryr som om att lösa problem

     Svara

     Eller så värdesätter man sig själv högre än att vara mamma åt sin partner. Han kanske också skulle värdesätta henne och relationen lite högre än så också.

     Svara

      Just att du använder mamma som exempel säger ju en del och att det inte är pappan som städat upp efter honom innan

      Svara

       Handlar väl snarare om att det (mest troligt) är en kvinna som skriver och då självklart beskriver sig som mamma och inte pappa.

       Svara

        Jo visst… men även mer än det

        Svara

         Hon är ju en kvinna, hon kan väl inte ses som en pappa?

         Svara

   Gör som Ashley Madison: Have an affair!

   Svara

   Efter 10 år med min bebis här hemma har jag brutit upp. Han plockar inte ens bort sin tallrik på morgonen. Matlådorna hamnar på hallgolvet. Han frågade sist vilken maskin som var tvättmaskin/tumlaren av dom. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta😥😅

   Svara

    Oj. det var nog bland de värsta jag har läst… jag är kanske bortskämd med att jag och min man hjälps åt i hushållet i och för sig men ändå.
    Hur kunde du ens stå ut i så lång tid?

    Svara

     Det undrar jag också, han har dock fina sidor och är trygg. Men städa kan han inte. Jag kommer aldrig bli sambo igen känns det som🙄

     Svara

   Då säger du att han får isåfall betala för hans städning. Du ska inte göra det gratis

   Svara

    Förtydligande, han får anlita städfirma

    Svara

   Dumpa eller be honom betala hemstad. Vuxna män ska kunna ta hand om ett hem, hur han löser det är inte ditt problem!

   Svara

   Min sambo är lite som din. Han ser liksom inte när det blir dammigt/skitigt? Han är uppvuxen i ett överklasshem där de alltid haft städhjälp, tror tyvärr det gjort honom väldigt curlad. Han gör det jag behöver hjälp med om jag ber honom men det hade ju varit najs om det kommit självmant och naturligt 😅

   Svara

    Exakt samma här! Han hjälper gärna till, OM jag ber om hjälp. Men han kan inte se själv att det är smutsigt. Sålänge det inte ligger kläder framme så är det alltså rent enligt honom…

    Svara

     Han ser visst. Han är van vid att någon annan fixar det bara. Förut var det hans morsa nu är det du.

     Svara

     ”hjälper till”? I sitt eget hem?

     Svara

      Ungefär som dudes som är ”barnvakt” till sina egna barn..

      Svara

     Låter som ett schema borde vara på sin plats…
     Det borde jag nog också skaffa. Jag bor själv 🙂

     Svara

     Så fel att det blir att han ”hjälper till” med städning som att det är ditt jobb/ansvar!
     Sen får man väl lite se på hur man fördelar andra sysslor också

     Svara

   Kunde ha varit min kille som skrivit 🤷🏼‍♀️ jobbar på det!

   Svara

    Stay strong😅

    Svara

   Är ni samma kvinnor som att man inte träffat en bra kille än när man skriver att man hatar män här…?

   Svara

    *skriver

    Svara

    Inte så konstigt att det är kvinnorna som generellt blir lyckligare efter skilsmässa.

    Svara

   Jag försöker inte vara dramatisk, men om det går så långt att du pratat med honom flera gånger utan att han förstår kan det vara läge att diskutera att kanske bli särbos? Så kan han leva i sitt stök hur mycket han vill.
   Ett annat alternativ är att han fixar hemstäd. Bokar, betalar.

   Svara

   Du gör lika mycket som han

   Svara

   Vi löste det här hemma med att gemensamt sätta oss en kväll och lista upp allt som behövde göras hemma. Sedan kompromissade vi om hur ofta det skulle göras. Sedan delade vi upp alla sysslor mellan oss och var och en fick ansvar att följa veckoschemat. Alltså det fungerade förvånansvärt bra! Min man tyckte det var skönt att jag inte tjatade och jag tyckte det var skönt att slippa tjata. Nu nästan 10 år senare funkar det utan schema, vi har blivit så vana med det och min man tar lika mycket ansvar som jag gör.

   Svara

    Ville bra lösning! Tänker att den fungerar om problemet faktiskt är att man har olika krav på renlighet och olika vanor. Om problemet däremot är att en part faktiskt är lat/ saknar medkänsla och vill bli servad lär det inte fungera, men då kan det faktiskt vara dags att dumpa….

    Svara

    Detta var faktiskt det första vettiga svaret så tack för tipset! Ska definitivt göra något liknande!🙏🏼

    Svara

   Man har olika trösklar för hur mycket stök som känns jobbigt. När man bor ihop behöver man hitta en mellanväg som känns okej för båda. Skriv en lista med alla renhållningssysslor – från plocka ur diskmaskinen till skura golv och putsa fönster. Sätt er ner och diskutera hur ofta ni tror/tycker att de ska utföras och vem som ska se till att det sker. Köp tjänsten om ni har råd och gör något kul ihop med den tiden istället.

   Svara

   Min sambo var sån att han endast plockade undan (dock aldrig rätt sak på rätt plats) och dammsög. Han har aldrig moppat, dammtorkat eller något sånt, han ser helt enkelt inte det. Städa kylen? Städa ugnen? Spisen? Aldrig. Lagade han mat tog han papper och bara torkade av lite lätt, det var alltid fläckar och flåt kvar. Vilket störde ihjäl mig. Så istället för att fortsätta bråka om det har vi anlitat städhjälp varannan vecka. Kostar oss ca 800/månad vilket jag tycker absolut är värt! Vi har sluppit massor av bråk tack vare detta 🙂

   Svara

    Han ser nog men bryr sig inte för han vet att du löser det. Eller som ni gjorde, skaffade extern hjälp så hann slapp.

    Svara

     Vadå han ser nog? Vi är alla olika. Jag ser inget i hemmet! Det är inte för att jag är ”lat” och vet att maken fixar. Jag SER inte att saker behöver fixas.

     Svara

      Så om du inte ställer i mjölken efter att du ätit mat (för att välja ett exempel du skrev nedan) finns det inget inom dig som tänker att det är fel?

      Liksom tänker, det blir dåligt om jag inte ställer in det?

      Svara

       Jag glömmer det, tänker på annat! Mina ögon ser väl mjölkpaketet men min hjärna registrerar inte att det står på fel plats. Alla är inte så praktiskt lagda.

       Svara

        Det är inte att vara praktiskt lagd. Det är att vara en fullt fungerande vuxen människa.

        Svara

        Bara så du vet…Det betyder att du är efterbliven…

        Svara

        MALIN de här kommentarerna är patetiska jag är exakt som du och vi är många fler som fungerar så! Ursäkta men alltså om det är någon som är på spektrumet så är det väl dem som skulle kunna dumpa någon för något sådant = dålig empati, svårt för att relatera till andra människor och känslor. Att följa normer som små militärer på ett tvångsmässigt sätt. En del som har autism som jag vet om fungerar precis så. Snarare hälsosamt att va som du och inget fel med det!!!! Tror folk är avundsjuka eller tråkiga. Skulle aldrig vilja va med någon som prioriterar praktiska saker högst och skulle kunna dumpa för småsaker det är verkligen inte lojalitet för mig eller att ha en djupare relation, obehagligt med folk som fungerar så. GO MAALIN!!!!!!❤️

        Svara

         Städning har inget med styvads praktisk att göra!!!

         Svara

      Ser du att tvättkorgen är full? Att du spillt mjölk? Att det inte finns rena bestick att äta med?

      Svara

       Jag ser det inte i förväg, nej. Jag märker om det inte finns bestick när jag ska duka, såklart. Jag har annat att tänka på än hemmet, mitt jobb upptar mycket av mitt fokus, men när jag blir tillsagd gör jag saker direkt och noga.

       Svara

        Låter som att du har någon diagnos…

        Svara

         Alltså ni pratar om diagnos direkt bara för att man erkänner att man inte ser när saker behöver göras i ett hem.
         Vad har ni för referensramar? Alla stöpta i exakt samma mall?
         Folk är olika, måste man ha diagnos för att man är annorlunda än majoriteten?
         Herregud.

         Svara

          Till och med min 3åring har lärt sig att mjölken ska stå i kylen efter middagen.

          Svara

           Jamen vad bra. Och jag ser inte det. Hög tolerans härinne för folk som fungerar lite annorlunda och öppna med det.

           Jag tror folk skulle ha förståelse om du var annorlunda och hade en diagnos. Men du säger själv att du inte har en diagnos utan bara inte ”ser”. Det är svårt att ta in då det sätter mycket krav på din partner.

           Och utan partnerns hjälp låter det som en kandidat för ett stödboende typ.

           Jag ser inte sånt heller.
           Men jag har ADHD

          Du trollar ju bara och är definitivt inte en Malin utan en man

          Svara

           Jag trollar och är en man för att jag inte ställer in mjölken i kylen!? Herregud vilka könsstereotyper här!

        De allra flesta kan ju sköta både jobb och hem.

        Svara

    Städa ugnen, kylen och spisen gör jag aldrig. Vet inte om maken gör. Antagligen gör han det, eller så smutsar vi inte ner så mycket. Min man sköter maten och köket, jag har noll koll. Enligt er borde han då lämna mig för att jag är hopplös?

    Svara

     Läs om läs rätt.

     Svara

    Städ två ggr för sammanlagt 800 kr? Vem? Var? Hjälp! :p

    Svara

    Så nån annan kvinna får städa upp hans skit. Vad jämnställt.

    Svara

   Förstår frustrationen om att behöva tjata sig till hjälpen. Dock har ju alla olika gränser när det kommer till ALLT. Jag är precis som du, att jag får säga till och då får man hjälpen. Men man måste också inse när det handlar om sin ”egna pedanthet”, dvs att du kanske vill ha ditt hem på ett visst sätt. Eller om det bara handlar om basic hygienisk nivå? Så länge din snubbe inte uppenbart utnyttjar dig så får man nog bara acceptera att man är olika individer med olika gränser. Innerbörden för ett ”skinande rent hem” kan ju tes väldigt olika från hem till hem, och likaväl mellan dig och din man. Med Rutavdrag är det värt alla dagar i veckan med städhjälp, go for it!

   Svara

    Ja verkligen. Att kompromissa betyder inte att en person bestämmer utan den som vill städa ofta kanske ska lugna ned sig lite också. Tyvärr så är det kvinnan många gånger den som sätter standaren och mannen som ska nå upp till den. Det är inte att kompromissa.

    Svara

   Helt ärligt, var särbo. Fan det bästa! Då behöver ni inte bråka om sådana saker.

   Svara

   Jag är kvinna och jag ser inte när saker behöver göras.
   Min man måste bokstavligen säga till mig ”ställ in mjölken i kylen”
   ”Det är din tur att dammsuga”

   Tänk om han skulle lämna mig bara för såna skitsaker, jag gör det ju när jag blir påmind! Alla SER INTE när det behövs. Ha lite förståelse! Huvudsaken är väl att man hjälper till när man blir tillsagd.

   Svara

    Jag är precis som du❤️

    Svara

    Huvudsaken är nog att inte seendet som att ”hjälpa till” i sitt eget hem..

    Svara

     Fast eftersom min man ser vad som behövs göras (enligt honom) så är det ju jag som hjälper till, när han ber om det. Jag hjälper till, för hade det varit bara jag hade det inte blivit gjort.

     Svara

    Har du aldrig bott själv?

    Det känns ansvarslöst att din man måste säga till dig att göra det som borde vara självklart.

    Svara

     När jag bodde själv var det mina regler som gällde, inte hans. Han har väl högre krav än jag på hemmet, helt enkelt. Jag gör det han ber om men jag skulle inte göra det annars.

     Svara

      Kul för dig att du hittat en man som orkar leva med att ständigt säga åt dig vad du ska göra.

      Det finns dock folk som inte gillar det, trådstartaren till exempel, som mår dåligt varje dag. Tipsen hon får om att göra slut känns därför relevanta.

      Svara

       Det låter helt absurt för mig att göra slut med någon för att den inte ser samma saker som behöver göras i hemmet. Är en kärleksrelation bara grundad på att göra samma saker i hemmet? Om den ena fallerar i hemmet är kärleken meningslös?
       Jag bidrar med mycket annat, humor, glatt humör, initiativ till intimitet och djupa samtal. Är det så viktigt att ta initiativ till att städa att han bör lämna mig pga att jag inte ser när hemmet är skitigt?

       Svara

        Det handlar inte om dig.
        Trådstartaren, första inlägget skriver att hon mår dåligt. Att det påverkar deras förhållande att hon måste tjata på honom.
        Alla har väl olika trösklar av förståelse när man tycker andra saker väger upp de dåliga sidorna. Slutar man tycka det kanske det är dags att göra slut.

        Svara

       Läste du ens mitt inlägg? Jag blir besviken men det betyder inte att jag mår dåligt? Tvärtom mår jag hur bra som helst. Det handlar om att jag kan komma hem och bli besviken för att sen gå vidare. Det är inte så att jag sitter och deppar varje dag för att t.ex. posten ligger kvar på golvet. Så nej jag tänker inte dumpa för förhållandet är jättebra i övrigt, jag var ute efter tips på att LÖSA PROBLEMET, inte dumpa så fort ett problem uppstår. /trådstartaren

       Svara

    Fast ser och ser. Om man är en vuxen människa så fattar man väl ändå att man måste dammsuga med jämna mellanrum och att mjölk som står på köksbänken surnar till slut.

    Svara

     Men jag SER INTE mjölken som står framme. Jag reagerar inte. Alla har inte tankarna och känselspröten aktiverade för just hemmet. Jag kanske går och funderar på något som gäller jobbet, då ser jag inte att det står mjölk framme. Alla kan inte tänka på flera saker samtidigt.

     Svara

      Många män är dock inte som du, väldigt många (bara läs kommentarerna här) struntar medvetet att hjälpa till för att de vet att deras fru/flickvän/mamma gör det tillslut.

      Svara

       Kommentarerna här handlar om hur kvinnor tror att män tänker…inte hur dom faktiskt tänker.

       Svara

      Hur kan man vara vuxen och inte ”se det”? Låter som att du behöver personlig assistent.

      Svara

       Men tack då! Ja, jag är vuxen och inte praktiskt lagd. Min man kompenserar mig, hur kan det vara ett problem för andra?

       Svara

        Det är du som gör det till ett problem

        Svara

        Har väl inget med att vara praktiskt att göra eller?! Intresse skulle jag säga… förstår inte hur blind man kan vara i hemmet om man inte ser något bara för att man tänker på jobbet…
        Är du med i samtal ni har etc?! Eller är det bara just i städning du inte ser?! Har ni barn, ser du dem?!

        Svara

         Vi har barn, jag är extremt närvarande som förälder. Att jag inte ser/har fokus på praktiska saker i hemmet är väl ändå inget som definierar hela mitt människovärde? Jag är en bra mamma, jag är rolig och omtänksam, jag är en bra livskamrat, med humor och som kan prata om allt. Jag förstår inte hur just det praktiska med hemmet kan ses som så fundamentalt? Särskilt eftersom jag ju gör min del, men behöver bli påmind om den!

         Svara

          Förstår inte varför du hakar upp dig på det ”praktiska i hemmet”. Skulle snarare kalla det för basala sysslor för att ta hand om sig själv. Hur gjorde du innan du träffade din man? Fick du gå naken när du upptäckte att alla kläder var i tvätten?

          Svara

           Nej naturligtvis inte, men det hände att jag köpte nya trosor om alla var smutsiga. Men jag har bott med folk som tvättade och strök allt varje vecka, men lånade pengar av föräldrarna till hyran för de hade festat upp allt, det tycker jag personligen är värre.

           Jag tycker att bägge hör till att vara en ansvarsfull vuxen.

      Du har troligen en diagnos och det därför du vare sig ser eller förstår det normal fungerande vuxna ser och förstår , vadå din mans regler du bor ju i samma hem ihop med karln. Skulle aldrig ställa upp på att som en stand in förälder för en vuxen partner

      Svara

    Normalt om man ligger på spektrumet, annars pinsamt att som vuxen inte se sådant. Man som kvinna.

    Svara

     Jag skäms iallafall inte. Jag gör det ju när jag blir påmind. Alla fungerar inte lika, fattar inte alla dryga kommentarer bara för att jag inte är duktig och inriktad på hemmet. Antydningar om ”spektrum” dvs autism för att man inte har ett fläckfritt hem som det första man tänker på när man vaknar.

     Svara

      Det är antingen ett fläckfritt hem eller att ha surnad mjölk på bänken. Ok.

      Svara

      Fast det är just grejen att du måste bli påmind som är konstig.
      Jag har också ett krävande jobb men förstår ju ändå att jag måste tvätta för att inte gå naken till jobbet.
      Du verkar tro att alla är ”inriktade på hemmet” bara för att de kommer ihåg att ställa in mjölken.
      Det är två skilda saker. Det du beskriver, att du inte kan se konsekvenserna av ditt agerande handlar inte om att vara praktiskt lagd.

      Svara

       Jag förstår allt det du säger. Däremot ser jag inte att saker behöver göras.
       Min man påminner mig och då gör jag det när det är min tur, både noga och bra. Vad är problemet? Att han behöver säga till?

       Svara

        Han kanske skulle få lägga sin tid och energi på annat än att påminna dig om saker som du som vuxen borde klara av att göra utan att bli påmind

        Svara

        Problemet är att du inte förstår konsekvenserna av ditt handlade. Du säger att du ser mjölken på bordet men din hjärna tar inte in att den är på fel plats.
        Du ser inte när tvättkorgen är full men undrar inte hur blir kläderna rena?
        Du inser inte att besticken är smutsiga föränn du ska duka nästa gång.
        Finns det inget inom dig som efter du ätit tänker, jag måste diska nu så jag har rena bestick till nästa gång. Det handlar inte om att vara praktiskt och ta hand om hemmet utan att man förstår att det man gör har konsekvenser. Diskar du inte, får du inte rena bestick.

        Jag är inte samma anonym som gav dig en diagnos ovan och tänker inte göra det heller.

        Svara

         Jag vet allt det du skriver, men tänker jag på annat så tänker jag inte på tvättkorgen eller besticken. Det är liksom inget brottsligt jag beskriver, jag är uppriktigt förvånad över alla reaktioner här. Vi pratar om framförhållning i ett hem! Det är inte som att jag är en ond människa som mobbar ensamma barn eller något!

         Svara

          Ser du saker som behöver göras på jobbet?

          Svara

           Ja, jag gör allt som behöver göras på jobbet och ibland gör jag lite mer än så också.

           Då handlar det ju om att du inte har intresse för att göra något i hemmet. Var ärlig med det i alla fall.

          Fast det är inte bara framförhållningen i ett hem. Förstår inte varför du hela tiden hakar upp dig på hemmet och som att det är en enskild grej. Det handlar om hur du agerar för att (inte) ta hand om dig själv.
          Utan din man låter det ju som att du inte skulle överleva.

          Svara

           Eh jag skulle glömma mjölken framme lite oftare och ha dåligt med rena underkläder ibland, det är inte som att man inte överlever för det! Har aldrig missat en räkning eller glömt att deklarera liksom.

           Hur kan du se räkningar men inte se ett paket mjölk?

           Räkningar och deklaration rör väl också det ”praktiska i hemmet”? Helt ärligt verkar du mest lat och vilja göra det som är roligt bara.

      Finns ju många, tex ts, som tycker att det är väldigt påfrestande att behöva påminna sin partner om dessa basala saker. Bra att din kille inte tycker det, men nu upplever ts att det är ett problem som tär på relationen.

      Svara

      Trollar du?

      Svara

      Men efter ett tag så borde man väl ”lära sig” schemat på när saker kanske behövs göras?!
      Vad ser du för saker på jobbet tex?!

      Svara

       Jag har ett teoretiskt jobb och det som behöver göras är på datorn så att säga, och jag har bra koll på allt.

       Svara

    Min sambo som har adhd är likadan.

    Svara

     Tror knappast jag har adhd då jag är väldigt lugn och kan fokusera.

     Svara

      Tror du och din man har det riktigt bra tillsammans.
      I ett förhållande kan man inte ha 100% koll på allt, utan båda har sina starka och svaga sidor och det låter som ni kompletterar varandra på ett mycket bra sätt.
      Verkar dock som många kvinnor i detta kommentarsfält blir upprörda över just detta, men det är troligen bara avundsjuka och bittra.
      Önskar dig och din man all lycka i framtiden.

      Svara

       Avundsjuk på vad? Att leva med ett vuxet barn?

       Svara

        Men herregud. Ett vuxet barn för att man inte ser allt i hemmet? Jag gör sysslorna när jag blir ombedd, och alla har väl sina svaga sidor. Inte som att min man är perfekt heller!

        Svara

         Dåså. Då finns det ju inget problem. Däremot fanns det problem för ts.

         Svara

         MALIN de här kommentarerna är patetiska jag är exakt som du och vi är många fler som fungerar så! Ursäkta men alltså om det är någon som är på spektrumet så är det väl dem som skulle kunna dumpa någon för något sådant = dålig empati, svårt för att relatera till andra människor och känslor. Att följa normer som små militärer på ett tvångsmässigt sätt. En del som har autism som jag vet om fungerar precis så. Snarare hälsosamt att va som du och inget fel med det!!!! Tror folk är avundsjuka eller tråkiga. Skulle aldrig vilja va med någon som prioriterar praktiska saker högst och skulle kunna dumpa för småsaker det är verkligen inte lojalitet för mig eller att ha en djupare relation, obehagligt med folk som fungerar så. GO MAALIN!!!!!!❤️

         Svara

          Jag har inte skrivit nån av kommentarerna ovan men min partner är exakt så, ser ingenting. Det tär verkligen på mig och på relationen. Att hela tiden behöva berätta en sån simpel grej som att han måste typ ta undan tallriken efter maten, ta bort sina egna bajsränder i toaletten, slänga sin egen tvätt i tvättkorgen och inte överallt på golvet. Det är så fruktansvärt jobbigt i längden. Jag känner mig inte respekterad som en jämställd vuxen människa. Är man inte den som måste tjata så tror jag inte att man förstår det. Men okej, bra att det finns människor som orkar leva med det.

          Svara

           Varför känner du att du måste säga till honom. Låt det vara så upptäcker han nog det själv till slut. I och med att du hela tiden säger till vad du anser bör göras så kommer det inte hända något spontant utan din partner väntar på order hela tiden.

           Jag har försökt den taktiken också och då levde vi i månader av misär. På riktigt misär, alltså det var smuts överallt. Men nu är jag på väg att lämna så det är skitsamma. Inte helt pga detta, men till stor del. Det är liksom inte så sexigt att vara sin partners morsa.

           Men det är din tolkning att det är misär och smuts överallt, han kanske inte ser det så.
           Varför är det din tolkning som är den rätta?
           Ja att ni separerar är nog det bästa då ni inte verkar ha samma syn på saker.

        Anundsjuk på att ha en så bra man som Malin har

        Svara

       Tror inte att många är avundsjuka. Låter som att många kvinnor redan lever med en man som Malin. Gör man inte det men vill så finns det en uppsjö av dessa män som inte ”ser praktiska saker i hemmet” att välja på. Ingen kvinna blir utan.

       Svara

      Add

      Svara

    Är din man ”i princip dagligen besviken”? Annars är det väl inte jämförbart

    Svara

   Den gamla devisen ”bra karl reder sig själv” behöver tas fram igen. Mammor springer och servar sina pojkspolingar alldeles på tok för mycket. För i helsike grabbar, sluta svina och börja inse hur manligt det är med män som kan allt.

   Svara

   Läs denna serie: https://www.google.se/amp/s/amp.theguardian.com/world/2017/may/26/gender-wars-household-chores-comic

   Och fundera på hur du vill ha det/visa din kille den.

   Svara

   En vän till mig flyttade ihop med sin kille när han innan endast hade bott hemma. Hon kände att hon var mer hans mamma än sambo. Hon flyttade ut och de var särbos något år. Under det året fattade han att och såg för första gången allt som måste göras. Sen flyttade de ihop igen. Detta var väl typ 10 år sen, funkat sen dess.

   Svara

   Jag gjorde som min mamma gjorde. Slutade göra saker. Tvättar endast mina kläder osv.

   Svara

   Tror tyvärr man får acceptera att de flesta män aldrig kommer ha en hjärna som vår, vi som ser saker utan att någon behöver säga till, peka, uppmana, fråga, tjata.
   Jag är okej med att plocka upp kläder en meter från tvättkorgen, och behöva fixa ny toarulle hela tiden, men vissa andra saker kräks jag om jag behöver göra fler gånger.. Mitt ex var helt omöjlig att deala med,han förstod ingenting. Han förstod inte varför man bjöd över folk på middag, äta kan dom väl göra hemma hos sig… I värsta fall köpte man pizza på pizzerian.. Han hade också 2 par bestick och 2 tallrikar, som diskades varje gång man skulle laga mat. Drev mig till VANSINNE att behöva se maten kallna medan han diskade sina bestick. Han förstod inte alls varför man skulle ha fler tallrikar, handdukar, eller ha vänner över på filmkväll, man kan väl gå på bio?..
   Vi övervägde att flytta ihop men hamnade i världens bråk över vad vi skulle prioritera, matbord eller stor soffa. Han ville ha en stor soffa att ligga i varje dag (trots att vi skulle ha tv i sovrummet 2 meter bort) och för mig var det självklart att ha ett matbord att äta vid och kunna bjuda över familj och vänner.
   Vi hann aldrig flytta ihop. Tacka fan för det.

   Svara

    Eller så börjar vi ställa lite krav på män. Det finns män som kan sköta sig själv, men då vill det till att man värdesätter den egenskapen när man väljer partner.

    Män kan sköta chefspositioner men kan inte träffa en tvättkorg eller slå igång en diskmaskin? Sorry, köper inte det.

    Svara

   Ni måste sätta er ner om bägge kompromissa om vad som ni ska ha som en acceptabel nivå på städningen. Dammtorka hyllor och moppa golven tycker jag tex inte behövs mer än en gång om året, och bädda sängen skippar jag helt. Om jag bodde med någon som ansåg att det måste göras varje vecka skulle jag tycka det var helt orimligt, och då måste vi diskutera vilken nivå vi kan leva med. Det är ju inte säkert att du har 100% rätt i när/om städning måste ske.

   Svara

    En gång om året?? Fy fan vad dammigt och sunkigt det blir! Äckligt.

    Svara

   Hur ser er arbetsfördelning ut annars? Jobbar han mer än du? Tar hand hand om trädgården om ni har? Tvättar bilen? Handlar?

   Prata med honom. Inte svårare än så. Klart du inte ska dumpa honom om ni annars har det bra.

   Svara

   Jag skulle föreslå, kräv att han ska betala hemtjänst när corona är över och det är säkert att ha hem främlingar och han tills dess måste han hjälpa till. Alternativt flytta isär och var särbos istället. Alla förhållanden behöver inte betyda att man måste bo tillsammans. Säg också att du förväntar dig att det ska vara rent och fräscht inför när du kommer över till honom osv… det kanske kan lära honom att ta hand om sitt hem…

   Svara

   Åh det där är så tröttsamt! Några har varit inne på det och mitt förslag är detsamma: prata om det. I lugn och ro, inte när du är irriterad. Var öppen för att dina mått inte är ”facit”, utan kom överens om vad som ska göras och hur ofta. Kom också överens om när man har utfört en uppgift (har man tvättat när man startat en maskin, hängt den, vikt den torra tvätten eller sorterat in den?).

   Jag använder en app som heter Tody. Där kan man lägga in alla uppgifter och hur ofta de ska utföras. Sen går det att koppla ihop (betaltjänst tror jag) så att båda har samma och då ser man status på olika rum. Ex Kök grönt, sovrum gult, badrum rött. Ok, dags att byta lakan inom ett par dagar men toaletten har inte blivit skrubbad. Den som gör det klarmarkerar det och man kan även iförväg dedikera vissa uppgifter till specifik person.

   Ja, en app kommer såklart inre lösa något problem, det är det samtalen och planeringen som gör, det var mer ett tips för att underlätta i nästa steg.

   Lycka till, hoppas att ni når fram till varandra!

   Svara

   Oj!! Min kille och jag delar på städningen. Han torkar av bord, glasbord, vasken, städar toan och allt utan att jag säger något. Vill nästan skriva att jag är lyckligt lottad när jag läser era berättelser men jag tycker att det är en självklarhet att killar ska vara så.

   Svara

   Vill du fortfarande vara tillsammans med honom. Bli särbo. Då behöver du i alla fall inte städa efter honom.
   Blir ju kanske svårt att bilda familj.

   Svara

   Ta bara dina saker och låt hans vara kvar, han bör märka de vid tillfället när kalsonger och strumpor börjar ta slut

   Svara

  Någon mer som får akut lösmage när de får ångest? Jag har hamnat i en sån ond spiral!!  När en panikattack är påväg (räcker att jag börjar känna mig varm eller få lite ökad puls) så rasar min mage DIREKT och jag får springa till närmsta toalett. Detta har gjort att jag börjat bli mer och mer rädd för att vistas ute bland folk, gå på stan eller åka kollektivt, för tänk OM jag får panik och får lös mage och får diarré inför allihopa. Jag tar numera alltid Dimor inför att göra något ute bland folk som att resa bort eller gå på restaurang. Det hände till och med en gång att jag faktiskt sket ner mig mitt på stan för jag inte fick tag på en toalett i tid. Allt på grund av panikångest. Har just börjat i terapi för att försöka träna bort detta som min terapeut säger antagligen grundar sig i social fobi, och jag vill gärna höra om nån mer har detta magproblem? 😅

  Svara

   Kolla upp eventuella mag- och tarmsjukdomar. Typ chron eller ulcerös kolit.

   Svara

    Redan gjort, ingen sjukdom bakom

    Svara

     IBS syns inte på prover och kan komma vid stress och ångest

     Svara

      Men gud tror folk att ibs är en sjukdom fortfarande 😂😂🤣

      Svara

       Vad menar du? Stör du dig på att folk benämner det som en sjukdom när det mer är en störning, eller påstår du att ibs inte existerar? Om du påstår att det inte existerar så kan du sluta skratta och läsa på 🙂

       Svara

   Är inte det en ganska vanlig reaktion?
   Kroppen behöver fly, behöver tömma snabbt för att bli snabb.

   Men för att svara på din fråga. Ja, det är så här med.

   Svara

    Så hur har ni lyckats bli av med detta då?

    Svara

    Alltså fy stackare

    Svara

   Ett tips är att stanna, blunda och andas djupt.
   Då man vet att magen kan slå bakut så går man ich tänker ” Jag får inte göra på mig” både medvetet och omedvetet. Då man tänker dessa tankar så kommer magen ur balans som ett brev på posten.
   Man tänker sig dålig och så blir man dålig.

   Ha för vana att packa ner rena underkläder och en liten Avfallspåse i väskan.
   Lycka till <3

   Svara

   Jadå det är verkligen inte ovanligt. När min ångest kommer krypande får jag sådana problem med magen och illamående så jag brukar kräkas.

   Svara

    Har ni märkt att några tabletter hjälper eller liknande?

    Svara

   Ja jag har samma. Har både IBS och ångest (kronisk ångest) samt kronisk migrän. Jag är ”magsjuk” typ varje vecka.

   Svara

   Som någon redan sagt, det är en direkt naturlig/biologisk reaktion på ”fara”/skräck/panik. Kroppen förstår inte skillnad mellan inbillad fara (t.ex. irrationell social fobi eller andra fobier som slutar i ångestattacker) och riktig fara. När jag fattade det blev det i sig lugnande = mindre panikmage.

   Mina bästa tips är:
   – memorera var det finns offentliga toaletter. Om du ska till X och i förväg vet att det finns toalett på ställe A B C längst vägen kan det vara lugnande. Tror jag kunde varenda toalett i stan där jag bor när det var som värst för mig!
   – ha ett nöd(ha!)-kit i väskan! Rena underkläder, toapapper/servetter, ev mynt om det fortfarande finns betaltoaletter?
   – jag tog, och tar ibland fortfarande, munsönderfallande imodium i förebyggande syfte (om du tex ska nånstans och inte vet var toalett finns)
   – fortsätt med terapin! Gillar du inte terapeuten, byt! Men fortsätt!
   – sluta INTE göra saker du vill göra pga detta. Var snäll mot dig själv, men låt inte ångesten ta ifrån dig sånt som du tycker är kul.

   Och till sist
   – kom ihåg att det går att komma över! Jag är inte ångestfri, men har inte haft panikångest på flera år och inte får väldigt sällan ångestmage numera. Det går, och det är absolut värt det!

   Svara

   Ja, jag har haft samma för flera år sedan. Ville i princip inte leva längre för att det blev ångest/oro över att kanske få diarré när jag skulle göra saker som annars gjorde innan.
   Jag gick i KBT för det och testade alla möjliga preparat/dieter. Det är konstigt när jag tänker tillbaka på det för att då tänkte jag att mitt liv var över; skulle aldrig resa, festa, ha en partner osv. Men idag gör jag allt det där men får fortfarande diarré men bryr mig inte på samma sätt. Jag förstår verkligen hur hemskt det kan vara!! Kmr ihåg att jag när jag fick ett anfall så kunde jag bli väldigt ledsen och deppig.
   Men mina råd är, om du inte redan testat :); testa om du mår bättre av att utesluta vissa födoämnen typ äta efter foodmaps/ lchf eller något som du mår bra av. Prata med vänner- att ha problem är med magen är mer vanligt än man kan tro. Du är inte ensam! Jag, och i princip alla jag känner, har en sådan story när man skitit ned sig haha
   En probiotikasort som är bra mot diarré är saccharomyces boulardii.
   Jag vet när jag hade problem så läste jag om antidepp, att det kunde vara ett alt, en vääääääldigt svag dos. Då vissa med magproblem fått hjälp då det lugnar ned hela systemet. Men OBS ej testat själv så vet inte hur bra det är.
   Om jag skulle göra ngt som jag var orolig för, ha som du säkert redan har; tabletter med dig ifall att ngt skulle ske. Bara tanken att ha sig med tabletterna är ju lugnande. Dimor ex. Hjälper ju i princip direkt

   Annars: gör saker som gör dig glad och lugn. Är det ngt som skett i ditt liv som ger dig mer ångest/oro exempelvis. Om du mår bra, kmr din mage må bra. Hoppas du mår bättre snart!

   Svara

   Är det vanligt och ha ont när man går upp eller är tom i magen eller när har man oftast som ondast där?!

   Svara

    ???

    Svara

   Har precis samma problem! Gått i KBT (kände mig så annorlunda och ensam för att det inte var ”vanlig” panikångest jag hade) och det har blivit lite bättre men fortfarande mycket jag absolut inte vågar göra. Lätt att undvika mycket och skylla på Corona! Mitt bästa tips är att göra något lite jobbigt varje dag men ändå hanterbart, och vid tuffa saker som inte går att undvika ha med dimor och endast ta när man verkligen måste! Så svårt att hantera för när tankarna kommer så svarar kroppen direkt och det är redan för sent att lugna ner sig.

   Svara

  L

  Svara

   P

   Svara

  Sitter med en stor skål ”Skruven” (ananas, apelsin, mango och passionsfrukt) från Triumf Glass. Godaste jag har ätit på länge!

  Svara

   oj… gott. Äter en smörgås och dricker kaffe. 🙂

   Svara

   Parmapizza från pizzerian i Rågsved centrum. Woohoo, liksom.

   Svara

    Finns inte pizzerian på stövargatan kvar? Bästa pizzan i rågsved.

    Svara

     Möjligt, men är inte på min sida om tunnelbanan. Annars är Pappagallo förvånansvärt bra. Riktigt vällagad mat.

     Svara

   Vi åt den på påsk, så jääääävla god glass.

   Svara

   Haha den kastades direkt här hemma efter första tuggan, smakade ju bara så kemisk 😅

   Svara

    Håller med. Inte ens ätbar.

    Svara

   Är BESATT av den!!

   Svara

  Nu har Cissi kritiserat Bianca för att hon erbjudit Soran ett möte för att prata. Var ju bara någon dag sedan som Cissi hyllade Bianca som det bästa som har hänt. Cissi är så sjukt motsägelsefull. Följ länk 🙂

  https://www.instagram.com/p/CNwtgAOpnnh/

  Svara

  Tips på 40- och 50 årspresenter till två sköna kvinnor? Max 1000 kr är gränsen. 🙂

  Svara

  Vad kan man ge som 40- och 50års present? 🙂

  Svara

  Present

  Svara

   Julklapp

   Svara

   Närvarande.

   Svara

   Gåva.

   Svara

   era

   Svara

   Punkt

   Svara

  Det här kommer förmodligen upp titt som tätt men jag provar ändå. Har ni varit med om något övernaturligt och i så fall vad? Var ni rädda?

  Jag har aldrig varit det (vilket jag är glad över) men fascineras av andras berättelser.

  Svara

   Min mamma väckte mig precis innan hon dog och hade hon inte gjort det hade jag sovit när hon tog sitt sista andetag.

   Svara

    Hur?

    Svara

   Tror inte på sånt men en sak som hänt kan jag inte förklara logiskt. Satt med ett par kompisar hemma hos mig och vi alla hör hur någon låser upp och öppnar ytterdörren. Vi alla hörde. Grejen är att jag bodde ensam och ingen annan hade nyckel. Vi kollade såklart men ingen hade kommit in i lägenheten och dörren var fortfarande låst. Vad detta var kan jag inte förklara. Ljudet när man låser upp den dörr, det går inte att ta fel på 🤷‍♀️

   Svara

    Grannens dörr? Jag hör ibland när min granne låser upp, som om det vore min egen dörr.

    Svara

     Nja alltså det var bara min lägenhet och så tvättstugan på den våningen, och den öppnade man med en sån här bricka liksom. Så jag vet inte, kanske. Men jag var arbetslös i den perioden och alltså hemma jämt, upplevde aldrig det fler gånger.

     Svara

    Har också varit med om det, och jag bor i villa!

    Svara

   Ja, fast egentligen inget som inte kan förklaras på andra sätt. Men jag brukade känna när min mormor skulle ringa mig, kunde säga till min kompis tex att mormor kommer ringa strax sen gjorde hon det. Är bara med mormor jag kunnat veta om det innan. Men nyligen har jag drömt mycket som sen varit sant. Drömde om ett vulkanutbrott, dagen efter stod det i tidningen om vulkanen som fått ett utbrott. Drömde att jag blev anställd som nanny av Jennifer Aniston, dagen efter var det artiklar att hon skulle adoptera. Drömde att jag skaffade fåglar, två dagar senare bad min granne mig att ta över hennes fåglar. Drömmarna har inte stämt med verkligheten (miljöer, hur det gått till osv), men ändå stämt liksom.

   Svara

    häftigt ju! Som ett extra sinne…

    Svara

    Och nu är du alltså nanny hos Jennifer?

    Svara

     Folk här inne har så svårt att förstå text. Att Jennifer som inte har barn och är 50+ adopterar precis efter man drömt att hon har barn är ju ett slags sammanträffande. Ts påpekar ju att det inte stämt in med verkligheten, men ändå stämt.

     Svara

      Folk här inne har så svårt att förstå skämt.
      (PS diskussionen huruvida JA vill/kan/ska få barn har väl varit konstant de senaste 30 åren.)

      Svara

   Hade en gång en liten broskknöl i knäet som gjorde ont. Min kompis lade handen på knäet och bad en bön i fem sekunder och efter det var knölen borta. Lite spooky faktiskt, men jag kan inte säga att jag blev direkt rädd, mer väldigt förvånad.

   Svara

   Inget mer än riktigt kraftig deja vu…

   Svara

   Relativt ofta får jag en känsla för om det är en pojke eller flicka när någon närstående är gravid. Om jag får den känslan så har det alltid stämt hittills. Stämde även på min egen graviditet.

   Svara

   När jag var runt 11år fick min mamma för sig att vi skulle hälsa på vår gamla granne (en äldre man vi inte träffat på månader) på väg hem från affären. Jag tyckte det var konstigt då hon inte brukar vara spontan, men vi gick dit och ringde på. Ingen öppnade men mamma kände på dörren som var öppen och gick in. Mannen satt i sin fåtölj och hade fått sockerkoma. Mamma räddade hans liv den kvällen. Minns det som igår.

   Svara

  Hej!
  Någon som har tips på restaurang eller aktivitet i Gränna? 🙂

  Svara

   Beror på årstid. Bor 45min bort, tycker bara Gränna är kul på sommaren. Restaurang skulle jag rekommendera gyllene uttern som ligger en bit utanför.

   Svara

    Gyllene Uttern har gått i konkurs.

    Svara

   Andrèmuseet om Andrès misslyckade polarexpedition men kolla att det är öppet först.

   Svara

    Ja, det är så bra! Rekommenderar att läsa Bea Uusmas bok också innan (eller efter) besöket. Den heter Expeditionen: min kärlekshistoria. Så fascinerande.

    Svara

    Jaaa! Älskar det muséet. Det finns även en dokumentär på SR som är bra att lyssna på innan besöket.

    Svara

   Finns ett f.d glasbruk som en kriminell familj äger. Tror de driver akupunktur. Spännande! 😁

   Svara

    Kriminell familj? Ja inte skulle jag åka dit. Snacka om att utmana ödet. Tänk att när dom öppnar dörren säger man tjena är ni dom kriminella 😂

    Svara

   Hyr cykel och cykla runt på Visingsö (man kan hyra med barnkärra om man reser med barn). Andrémuseet men vet inte om det har öppet nuförtiden.

   Svara

   Det är mysigt nere vid hamnen.
   Restauranger, badplats, rolig minigolfbana.
   Ta färjan över till visingsö. Kolla in visingsborg, åka remmarlag och ta en glass.
   Besök ett polkagriskokeri.. kan rekommendera Franssons!
   Grännaberget är mysigt på sommaren, brukar är räksmörgåsar där uppe, fin utsikt!
   Det är en mysig plats på sommaren, på vintern rätt så dött.
   Andremuseet är intressant om man gillar sånt.

   Svara

   Gör dina egna polkagrisar på Polkapojkarna. Du får själv välja smak, tillverka och ta hem ett gäng polkagrisar. Riktigt skoj faktiskt.

   Svara

   Valvet har god mat tycker jag. Strandterassen eller grännaberget för räkmackor och Fiket för godast fika. Det finns inte supermycket att göra men naturen runt omkring är värd att upptäcka ordentligt, t.ex. gå uppför grännaberget, titta på de gamla små husen i Uppräknade eller plocka ramslök lite norrut vid Vättern.

   Svara

    Fiket bakar brödet till Grännabergets räkmackor så deras är i princip exakt likadana 😅

    Svara

   Tegnértornet om du inte är höjdrädd, annars mtb på Grännaberget.

   Svara

  Det är VÅR♥️🥰☀️👏

  Svara

   Såg en humla idag! 🐝

   Svara

    Nu kommer snart dom fkn getingarna. Och fiskmåsarna 😑

    Svara

     Och alla jävla raggarbilar som dunkar musik

     Svara

      Helt underbart! 1000 resor bättre än alla jävla epatraktorer

      Svara

      Välkommen till Värmland! Har har raggarbilarna ingen säsong.

      Svara

     Och motorcyklarna kom ut idag typ… min skräck 😦

     Svara

      Varför är du rädd för ett motordrivet fordon på två hjul?

      Svara

     Fiskmåsarna har varit här (Helsingborg) aaalldeles för länge redan 😭

     Svara

     Fiskmåsarna dök upp redan i februari här i stan.😒

     Svara

   Nej, det är klimatförändringar.

   Svara

    Nej, att våren kommer i april är inte klimatförändringar. Om vi får vår i hela landet i februari kan vi snacka.

    Svara

     Den kom fan i mitten av mars.

     Svara

      Var fan bor du om våren kom i mitten på mars? Jag bor i Norrköping och här gjorde den då inte det.

      Svara

       Askersund 🌹🌲🌻🌼🏵⚘🌭

       Svara

       Meteorologisk vår har det varit ganska länge…. men det är ju inte riktigt samma sak som att Våren är HÄR på riktigt nu!! Blomexplosionen har kommit och även lite värme.

       Svara

        Snödjup: 114cm idag.

        Svara

      Inte i hela landet. Och det blev inte vår, det blev meterologisk vår. Det räcker med nått dygn för att det ska bli detm oavsett om vintern kommer tillbaka efter det dygnet.

      Svara

       Nej, det krävs 7 dygn för meteorologisk vår.

       Svara

   Det är ett La Niña-år i år, vilket betyder en kall och regnig sommar. Bara att bita ihop.

   Svara

    Nää, skatorna bygger högt, då blir det en varm och torr sommar.

    Svara

     Svårt att veta vad man skall lita på – vetenskap eller skrock.

     Svara

      Med tanke på att SMHI ofta säger att det regnar ute när solen skiner….

      Svara

      Skrock eller gamla iakttagelser 🙂

      Svara

     Åh, är man säker på det? 😀 eller säker förstår jag att man inte kan vara men jag älskar sommarregn.

     Svara

    Min pojkvän bokade en skidresa efter den där el Nina. Tydligen ska den ge mycket snö på vissa ställen. De fick typ inte en centimeter snö på den orten de hade bokat på.

    Svara

  Nån här som gjort gastric sleeve och vill berätta om sina erfarenheter?

  Svara

   Japp, inga biverkningar alls! Kan äta vad jag vill och nu nått min målvakt ett år senare.

   Svara

   Jag gjorde 2018. Har gått ner 50% av min övervikt vilket är ”skolboksexempel”. Är nu fortfarande något överviktig men ligger en bra bit under fetmagränsen enligt BMI. Nu tre år senare kan jag äta mer än i början men fortfarande ungefär halva normala portioner. Mår väldigt bra, är aktiv och har fina värden. Det absolut bästa jag gjort för min hälsa.
   Det enda negativa jag kan säga var återhämtning efter operationen. De flesta är uppe och kan leva normalt efter högst två veckor, jag behövde 4 veckors sjukskrivning och 4 veckors semester direkt på det och först då var jag någorlunda mig själv igen. Hade inte ont eller så men det gick väldigt sakta att kunna börja äta igen så jag var rätt orkeslös de första veckorna. Men jag tog den tid jag behövde och det gick bra till slut.
   Det som ändrats är att jag har svårt att äta vissa specifika saker som friterad mat, kolsyrat, tomat med skalet på och liknande. Men upplever inte att det begränsar mig och det är väldigt individuellt hur det blir. Många kan dricka kolsyrat utan problem.
   Fråga om du vill veta mer konkret 🙂

   Svara

  Någon som är kontakt familj??

  Svara

   Kontakt, av tredje graden..

   Svara

    ?

    Svara

     Banankontakt, av tredje graden..

     Svara

     Tror personen försökte göra sig lustig över att du särskrev kontaktfamilj.

     Svara

      Vissa människor är så löjliga. Personen måste ha ett sånt tragiskt liv.

      Svara

       Män i skor.

       Svara

        *män n i skor

        Svara

       Man har inte ett tragiskt liv för att man tycker att man ska stava rätt.

       Svara

   Nej. Finns få med rent hjärta här inne, bevisades tusen gånger om i tråden om Bianca Kronlöf 🙄

   Svara

    Håller med. De flesta verkar elaka plus mobbare.

    Svara

   Drömmer om att bli, men vi behöver bo lite större först. Inom fem år hoppas vi!

   Svara

  Igår började jag äta Voxra. Finns det erfarenheter av användning av detta preparat här, av personer med ADD/ADHD?

  Svara

   Jag åt voxra under tiden jag stod i kö till adhd utredningen. Gick igenom en depression och hade förutom terapi gått igenom ett par ssri innan vi testade Voxra, bland annat för att den hade fungerat ok för vissa med adhd. Kände efter ett par månader att jag började må bättre och det blev lite ”klarare” i huvudet. 🙂

   Svara

   Åh älskade voxra! Räddade mitt liv 😁. Fick tillbaka lusten på ALLT med den.
   Tyvärr fick jag smärtsam akne av den så jag kunde inte fortsätta med den :(.
   Har gått igenom i princip allt på listan över preparat annars.

   Så trist att jag inte kan äta voxra, att jobba som sjuksköterska just nu på sjukhus knäcker mig så det hade behövts.

   Men jag rekommenderar 10/10!
   Lycka till!

   Svara

    Åh fy. Har redan svår akne och ätit massa mediciner/smörjt med salvor men inget hjälper. Hoppas innerligt att det inte förvärrar det jag redan har!!

    Också ssk för övrigt, sjukskriven dock. Kämpa 💉

    Svara

   Åt högsta dosen av voxra. Fungerade jättebra i början, började sedan kombinerade med cymbalta, även där högsta dos. Fungerade jättebra, tyvärr fick jag fruktansvärd yrsel som biverkning. Så jag var tvungen att sluta. Nu går jag på högsta dos venlafaxin, som fungerar jättebra.

   Svara

  Behöver tips på saker att göra med eller aktivera sin katt med som inte innebär att behöva köpa 100 leksaker. Han är inte mat/godismotiverad och väldigt kräsen när det gäller leksaker och sånt överlag. Visar inte att han är understimulerad på något sätt men som ny kattägare är jag jätteorolig för han tycker livet är tråkigt. Han är kastrerad innekatt, ragdoll, på 7 månader

  Svara

   Visar han inget missnöje så är han inte missnöjd, skulle jag säga. Katter är liksom små dramaqueens.

   Svara

   Varför vill du inte köpa leksaker? Jag har en leksakslåda till mina, de har alla olika favoriter. De brukar hämta saker i lådan och leka själva. När de var små upp till 2 år ungefär hade jag saker man sätter fast i dörrkarmen, typ snöre med en boll, som de lekte med samt en tunnel. Den där tunneln kunde de leka med hur länge som helst.

   Svara

   En pinne med ett långt snöre och längst ut sitter fjädrar. Katter är galna i den leksaken.

   Svara

    Vår katt gillar typ inga leksaker förutom en pingisboll storlek mindre. Den kan han leka med i timmar, går runt och bär på den i munnen för att byta rum att leka i ibland

    Svara

   Sätt ett snöre i byxorna bak, med någonting som släpar runt på golvet när du går runt hemma.

   Svara

   Skaffa en till katt!!!

   Svara

   Jag har också en ragdoll, fast hona på stadiga snart 13 år, beter sig som en kattunge ibland! Jag köpte en leksak som man hänger i dörrkarmen, hon älskar den och leker med den när hon känner att det är dags. Jag har dessutom en leksak på pinne som hon gillar, hon gillar även konstigt nog en måttstock….. så det leker vi med ibland med. 😁

   Svara

   Katter gillar lådor att sitta i.

   Svara

  Ja innan jag fick reda på jag hade tumör så i flera månader varje dag hände detta. När jag kollade på klockan var den ex 2.22 eller 3.33 etc. Sen slutade det bara!?

  Svara

   Händer mig dagligen. Oftast 11:11 och 22:22 men även andra klockslag.

   Svara

    Ja är det inte konstigt. Jag måste ta reda på mer om det. Kände ibland när jag vakna på natten jag måste titta på klockan och då var den ex 3.33.

    Svara

     Inte särskilt, kollar ju mobilen ofta så klart man kommer se de klockslagen?

     Svara

     För att andra klockslag lägger man inte ens märke till om man slår ett getöga på klockan

     Svara

   Oftast är klockan 13:37 när jag kollar på den

   Svara

    Samma här, sjukt

    Svara

    Och 19.06 för mig. Varje kväll!!

    Det är även der datum jag är född..

    Svara

    Eliiiit 😂

    Svara

    Omg samma här!!!! Det är så sjukt, har berättat det här för mina kompisar men de tror inte på mig.

    Svara

    Elithour 🤘

    Svara

   För mig hände 20:20. Helt otroligt.

   Svara

  Läste för ett tag sedan i ÖS där någon skrev att hen återanvänder bakplåtspapper och kan typ inte släppa det. Varför? Gör folk generellt det? Jag är så förvirrad och känner att jag har frågor:
  1. Av vilken anledning?
  2. Blir inte pappret skört när det varit i ugnen? Mao borde det typ spricka och gå sönder till nästa gång?
  3. Med tanke på punkt 2; hur förvarar ni då bakplåtspapper som ni redan använt en gång?

  Väldigt ställd onekligen och kan inte släppa detta fenomen. Någon annan som hört något konstigt eller kul nån annan gjort som också gjort er helt ställda? Typ så ni verkligen bara ”men gör folk så???”

  Svara

   Folk som använder ”family cloth”. Det är inte okej 🤢

   Svara

    Vad är det?

    Svara

     Jag googlade och det är tydligen tygbitar man använder att torka sig med efter toalett besök och sen tvättar och återanvänder.

     Svara

   Jag kan svara: jag låter bakplåtspappret ligga kvar på gallret eftersom jag varje dag tillagar exakt samma sak på det. Det håller i 1-2 veckor innan det blir så skört att det går sönder. Om jag använder ugnen till något annat tar jag tillfälligt ut bakplåtspappret och lägger det på bänken tills jag är färdig och lägger sedan tillbaka det på gallret.

   Svara

    Jag läste du lägger bakplåtspappret på banken 😂

    Svara

    Bakplåtpapper på gallret? Aldrig hört om det t.o.m. 😄

    Svara

     Använder du ens ugnen?!

     Svara

      Ja, haha, såklart. Brukar dock använda plåt om jag har bakplåtspapper.

      Svara

       Om du tex ska värma ett bröd till frukost så är det ganska smart att lägga ett bakplåtspapper på gallret i ugnen och brödet på det. Inga smulor på ugnens botten.

       Svara

   Haha jag återanvänder pappret. Låter det bara ligga kvar på plåten, kastar det när det typ känns ofräscht haha

   Svara

    Jag med. Sjukt onödigt att ta ett nytt varje gång (såvida det inte blivit kladdigt/äckligt såklart)

    Svara

    Vad lättad jag blir att vi är fler som gör detta. Jag trodde att det var helt självklart fram till nu.

    Svara

     Ja, varför ska man kasta, bara för att, liksom?

     Svara

    Men smakar det inte av den gamla maten då?

    Svara

     Det beror ju på vad man lagat. Har det bara legat lite bröd, pizza eller typ tortillas blir det ju varken kladdigt eller smakar av sig.
     Men jag skulle ju inte göra kakor på samma papper som jag har haft typ klyftpotatis på.

     Svara

   Bakade en gång en massa baguetter till en after-school, och då fanns det bara lite papper där, så använde samma en 10 ggr kanske. Själva pappret blev väldigt brunt men det var inga problem. Sålänge man strödde ut mjöl ovanpå så lossnade bagetterna från pappret.

   Svara

    Det som är bra med bakplåtspapper är ju att det inte behövs mjöl på… det fastnar inte även om du använt det 10 gånger.

    Svara

   Beroende på vad man haft på bakplåtspappret kan man använda det igen. Blir inte skört och det ligger kvar på plåten.

   Svara

   Står ju till och med på förpackningen att du kan använda samma papper flera gånger.

   Svara

   Använder alltid ett mer än en gång…. om inget extra kladdigt har skett.
   Beror lite på vad man bakar på det oxå. Täcker man stor yta med det så blir pappret inte skört, det är ju i kanterna där inget finns som det torkar ihop.

   Svara

   När jag var på apoteket sist informerade den äldre kvinna som jobbade där mig om att hon brukar återanvända sin tandtråd… Förlåt men… Nej…

   Svara

    Det gör jag med mina plackers haha! Sköljer ju av dom, precis som man gör med tandborsten efter användning. Känns onödigt att slänga så länge tråden är hem och fräsch

    Svara

     Så gör jag med. Aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara något konstigt. Man sköljer ju av den

     Svara

    Byter du tandborste efter varje gång?

    Svara

   Bakplåtspapper nej men däremot aluminiumfolie eftersom det är så krävande att framställa.

   Svara

  Astralresor/sömnparalyser någon?

  Har googlat halvt ihjäl mig, men tycker inte jag hittar mycket om det. Har haft en hel del sömnparalyser genom åren, både det klassiska typ vakna upp, inte kunna röra sig och se en skepnad i rummet, sväva ovanför sängen. Det låter helt sjukt om man inte upplevt det, det är typ ett tillstånd mellan vaken och sova på något vis. Tycker det är så intressant. Någon som upplevt det? Berätta! Senaste tiden har jag dessutom typ haft ”astralsex” eller något. Vet inte ens vad jag ska kalla det. Men det är alltså så verkligt men jag ser inget för jag blundar ju och kan inte röra mig, men allt känns. Jag känner och hör hur någon kommer in i rummet, sedan känner jag precis allt, kropp, ansikte, själva sexet, allt. Det typ vibrerar i hela kroppen. Sist kändes denna ”man” som min sambo och jag fick panik och bara ”är det du? Vem är du?” Och får till svar ”spöke” man bara eh jaha. Grejen är att när jag berättar låter allt riktigt obehagligt,men jag blir aldrig rädd. Jag gillar det även om tanken innan och efter skrämmer mig. Det låter ju som psykoser nästan men googla om ni inte hört om det och undrar. Jag bara känner att jag behöver höra andras berättelser, haha. Har läst olika forum och så men där verkar det som att alla är livrädda och mer upplever delar där de helt enkelt typ känner sig våldtagna eller skrämda på andra sätt. Jag upplever det ju inte så, snarare tvärtom…

  Svara

   Jag har det och det är vidrigt. Alltid onda drömmar då. Att typ ett monster närmar sig sängen och jag kan inte röra mej. Usch det är inte kul.

   Svara

   Har sömnparalyser, är bara en gång det varit riktigt otäckt då jag låg med ansiktet i kudden, inte fick luft och inte kunde röra mig. Trodde jag skulle dö innan det släppte.

   Svara

   Jag har haft mycket paralyser när jag varit stressad. Jag fick ett tips en gång att ha lite saker i sovrummet. Alltså att försöka undvika tavlor, stökigt med klädhögar osv. För mig har de hjälpt. Men bästa tipset är nog att hitta problemet, stress i mitt fall då.

   Svara

    Ja men det låter ju logiskt faktiskt. Funderar på om jag hittar någon orsak. Tror det är typ förändringar av olika slag. De kommer bara när jag somnar på dagen oftast, ofta om jag ligger på rygg. I samband med att en släkting gick bort och nu är jag gravid och det har kommit flera gånger igen, även någon gång när jag bodde med mitt ex som ju var ett destruktivt förhållande, då var det ganska milt och jag vaknade av att någon ropade mitt namn typ

    Svara

   Jag har haft ett par men detta är mitt tydligaste minne.
   Jag var på ett meditationsläger, så när detta hnde var jag på sjunde dygnet av ädel tystnad.
   Jag låg i min säng och sov. Jag delade rum med tre andra kvinnor. Jag låg närmast en dörr, sen fanns det en till i andra änden av rummet. Jag såg att dörren öppnades. Jag kunde inte röra mig, knappt andas. Jag såg ingenting men samtidigt någonting. Jag visste att detta var en våldtäkt. Alltså en Jag varit med om tidigare. Det låter skitkonstigt, jag vet. Men den tog sig genom rummet, och det blev iskallt. Sen hörde jag hur den andra dörren öppnades, och sedan stängdes. De andra sov genom allting. Dagen efter kunde jag för första gången andas, och det kändes som jag helt plötsligt släppt taget om våldtäkten. Det fanns ingen smärta av den kvar efter det.
   Skitmärkligt.

   Svara

    Var det en gång? Eller hände det fler gånger? Jag tycker det är så märkligt hela grejen, att vissa upplever det och andra inte alls…

    Svara

     detta var en gång, den tydligaste. Men jag har varit med om det andra gånger också!

     Svara

   Har det så pass kraftigt att jag får medicinera för det :/.
   Gott för dig att du inte har ont av det! Det är nog första gången jag hör det.
   Men ja, har ofta haft ”sex” på det sättet 😅

   Svara

    Oj, vill du berätta mer om det? Hur ofta och hjälpte medicin? Kom du fram till vad det berodde på att du fick det ofta? Och hur var sexet för dig? För jag har bara läst om hemska saker och känner lite att det nog är någpt fel på mig som inte upplever det läskiga alls utan är den som styr och dras till det…

    Svara

     Jag har fått tre konstaterade sömndiagnoser. Tog mig 17 år att få en utredning på sömnmedicinska och mycket, mycket ångest på vägen dit.

     Jag står på insomningstabletter och kan börja med en typ av ep-medicin om det behövs. Mitt problem är att mina hjärnhalvor inte sover samtidigt vilket gör att jag hallucinerar och inte får sömn. Så en sån medicinering kan ”kapa” kontakten mellan dem.

     Sexet är bra och ibland dåligt. Detta är ingen övernaturligt och det gör inget om man har bra sömnsex med någon annan som inte är sin partner. Man är inte otrogen på något sätt 🙂

     Svara

   Jag led av det periodvis när jag var 20-23. Det var hemskt jobbigt och jag var verkligen rädd för att somna många gånger. När man håller på att sjunka in i sömn i det stadiet lärde jag mig att tvinga mig själv röra på fingrarna för att liksom inte somna i ”det stadiet”. Brukade vänta och dra ut på min trötthet så mycket så jag bara däckade.

   Under mina värsta paralyser vaknade jag av att väsendet gått in i mig och lämnade mig genom ett ljus jag gjorde genom munnen. Jag förstår fullt ut hur absurt det låter men jag har vaknat totalt 2 ggr av att jag gjort ett The Grudge liknande ljud och att det är då väsendet lämnat mig, genom min mun. Kan inte förklara med ord hur störd jag blev av det. Med störd menar jag rädd för mig själv och rädd för sömn i överlag. Jag är så glad att den perioden är förbi. Allt försvann när jag fann någon typ av sinnesro. Liksom slutade ha sån inte stress.

   Svara

   Har aldrig upplevt det men finns ju något som heter subucco och incubo som är typ sexdemoner som kommer när man håller på att somna. Haha det låter helt sjukt men om du googlar på det tror jag du får upp många andras erfarenheter

   Svara

  Ni som jobbar i kundtjänst – vad provocerar er mest i ett samtal med kund? Något kund säger/gör etc. Själv blir jag provocerad när någon tror att man sitter och ljuger eller medvetet undanhåller information som hade hjälpt dem. Händer aldrig att jag gör det och det finns ingen mening alls med att göra så på företaget jag arbetar så det är väldigt störigt när man blir misstrodd.

  Svara

   Inte jobbat i kundtjänst på många år nu, men jag lackade mest när de var nedvärderande. ”Lilla gumman”. Jobbade på telia, och jag kunde tvinga ur deras nummer ur nätet så det sen tog några timmar innan de kunde använda telefonen igen. Kom åt den knappen av ”misstag” några gånger genom åren.

   Svara

    Sjukt att du som jobbade på Telia vågade göra så då cheferna får loggar på allt man gör i systemen…

    Svara

    Och snacka om maktmissbruk?

    Svara

   Inte provocerar, men jag blir förvånad när folk tror att ilska och hot ska ge dem bättre service. Det gör det inte. Tvärtom, man gör precis så lite som det går utan att man själv ska få problem.

   Svara

   Bland det värsta är nog helt klart när en kund säger: ”det här är det värsta jag varit med om” då blir man så klart pass trött att man svarar :”då har du inte vart med om mkt”.

   Svara

    Hahahhaha! Samma här, jag brukar säga: Det gläder mig, det betyder att du haft ett gott liv.

    Svara

   Jobbar inte i kundtjänst och har inte gjort. Men trevligaste kundtjänsten har fanimej Telenor.🤩

   På tal om kundtjänst bara. Ring dit vetja😁

   Svara

    Trevligaste kundtjänsten är Apples. När min dator kraschade hjälpte en ung kille mig i flera timmar per telefon att få igång den. Det var nåt superkonstigt som hänt. När vi la på ville jag fria till honom!

    Svara

    Och klarnas kundtjänst är nog tråkigast/torrast 😂 men hellre de än otrevlig!

    Svara

   När dom inte betalat och sen tar illa upp när det kommer en påminnelse 😂

   Svara

    Jamen verkligen! Folk som blir förolämpade för att man påminner om en skuld som inte blivit betald efter sex månader. Många av dem har noll självinsikt och kan inte ta in att det är de själva som faktiskt har gjort fel från första början, inte företaget.

    Svara

   När de kommenterar den långa väntetiden när de kommer fram och vägrar släppa det.
   Händer ganska ofta att jag råkar komma åt avbryt knappen efter en sådan kommentar. Oops

   Svara

   För mig är det den dryga attityden när de börjar samtalet med typ ”jag förväntar mig inte att du kan hjälpa mig eftersom dina odugliga kollegor redan försökt” 🙄 men jag är trevlig och löser hans (nästan alltid en han) problem ändå, kors i taket.

   Svara

   Jobbar inte i kundtjänst längre, men det värsta var nog när de blev hotfulla. En av mina kollegor fick höra ”hitta den högsta byggnaden i X och hoppa från den” och en annan kund dök upp med brännbollsträ utanför vårat kontor och ingen av oss kunde lämna kontoret.

   Svara

   Helt klart när kunder attackerar en med personangrepp. Har fått en kund som face 2 face frågat om jag är hjärndöd för att jag inte hörde att han ville ha min uppmärksamhet när jag hjälte en annan person 🙃🙃🙃 stå i kö och vänta på din tur?!?!

   Svara

   Alla som ringer in och frågar efter/om beställningar som blivit ”fel”. Jag har inte beställt detta, jag har inte valt denna leveransmetod, jag ska inte ha paketet dit osv. Så kollar man loggen och ser alla steg de har tagit på hemsidan men ändå neeeeeek systemfel systemfel. Men nej, du tryckte vid fel vid beställningen det är ingen annans fel än ditt……

   Svara

    Åååh jag VET! Blir tokig. Låter ofta såhär ”ja jag har varit inne och tittat på den där hemsidan och den där produkten, men jag har minsan aaaldrig beställt den”

    Nähä, vem fan är det dom var klickat på köp då??? 🤦🏼‍♀️

    Svara

   Det var ett par år sen men jag lärde mig massor om människor. De flesta tror att de värsta samtalen är de arga kunderna och det var inte så med mig, arga människor var snarare skrattretande. Jag provocerade aldrig, och bråkade aldrig, men det var kul att se hur pass länge någon orkar vara arg när jag bara var lugn, och saklig. Man orkar inte bråka om ingen bråkar tillbaka.
   De värsta kunderna var de som förväntade sig att man skulle lösa allt åt dom, som att dom inte har något ansvar i världen. ”Jag står mitt ute i xxx, har inga pengar, kontanttelefon, hur åker jag till xxx nu?” Och sen blev superarga när man inte kunde fixa fram nått privatjet till dom.
   Eller när bussen blev inställd och dom ringde och krävde att jag personligen skulle åka ut och hämta dom med bil. lol.
   Eller när en kvinna ringde och var HYSTERISKT arg över att hon sa hej till busschauffören och han sa inte hej tillbaka. ”Han har faktiskt ett SERVICEYRKE!!!!!!”.

   Saknar alla skitnödiga människor ibland.

   Svara

   Jag jobbade på Subway när jag var yngre. En dag var vitlökssåsen slut. Då tittade en kund på mig och sa ilsket, på fullaste allvar ”nu har du förstört min dag! Fattar du det?”

   Svara

  Har en killkompis som jag tycker om som mer än en vän. Har gjort det ett tag men han har haft tjej de senaste åren. För ett tag sedan gjorde han slut med henne. Det har alltid varit lite flirtig stämning mellan oss, och vi har legat en gång tidigare (för länge sen när vi precis blivit kompisar). Vi låg för någon vecka sen igen och jag vill gärna att det ska hända igen. Har egentligen två frågor, hur går jag vidare från att vara kompisar som legat till att bli något mer? Och andra frågan, är det för tidigt för honom att påbörja något nytt?

  Svara

   Om du vill ha ett förhållande så är första steget att lära dig att kommunicera. Berätta för honom att du vill mer och fråga om han är redo.

   Svara

   Prata med människan?

   Svara

    Ja absolut att jag ska prata med honom men samtidigt är det svårt eftersom man inte vill förstöra vänskapen.

    Svara

     Men blir inte vänskapen förstörd av att du går runt och är kär i honom utan att våga säga det då?

     Svara

     Kanske… vore lämpligt att tänka på det innan du låg med honom?

     Svara

      Ja! Hur funkar man när man ligger med kompisen? Vem blir ens sugen på sin kompis?

      Svara

   Berätta för honom hur du känner. Om det känns för jobbigt så skriv ett brev. (Ja jag föddes på 80-talet).

   Svara

   I min värld har man ju redan gått till MER när man ligger med personen… Men antar att inte alla tycker samma 🙂 Det är nog bara att fråga honom. Hur lång tid det tar att gå vidare med ngn nu är ju inte lätt att veta. När folk träffar rätt så är min erfarenhet att det kan gå hur snabbt som helst

   Svara

    Ja jo, jag tycker också det. Men samtidigt känns det så normaliserat för killar att ligga med sina tjej kompisar utan att det är en stor grej. Men jag vet inte, jag kanske övertänker allt?

    Svara

     Hade nog undrat lika mycket som du i den situationen. Det gör man ju om man är intresserad av mer.
     Känner att du måste våga fråga honom vad han vill.
     Kram och lycka till!!

     Svara

      Gör man? Tänker att man gör det om man är kåt och attraherad av personen 😄

      Svara

     Exakt detta bekräftar varför man aldrig ska dejta killar med tjejkompisar…
     Oftast är det tjejerna som är smygkära i killen och blir sura när ”killkompisen” skaffar tjej..
     Killar är sällan kompisar med tjejer som de egentligen vill dejta, så vidare inte tjejen är ”over their league” och de hoppas att vinna över henne med tiden. Men såklart kanske finns en chans att han också är fegis och inte vågat ta upp det med dig. Så varför inte våga vara modig och berätta för honom hur du känner.
     Kan inte tänka mig något så tråkigt som att låtsas vara kompis med någon man egentligen är kär i…

     Svara

      Oj, trist inställning…
      Då tappar du väl potentiellt typ hälften av dina möjliga vänner?

      Svara

   Jag har tyvärr inget konkret tips, men jag var tokkär i min bästa killkompis hela gymnasietiden men han var aldrig intresserad av att vara tillsammans. Vi låg med varandra och hade inga andra på sidan om men trots detta sa han sig aldrig vara kär i mig.

   Jag var dock väldigt envis/hoppfull/naiv, men efter tre år gav jag honom ett ultimatum (första och enda gången jag gjort det) att antingen var vi tillsammans på riktigt eller så skulle vi gå tillbaka till att bara vara vänner utan den romantiska biten. Vid det laget hade det utvecklats till vad jag hade sagt var en normal, exklusiv, relation som var precis som att vi var tillsammans (delade lägenhet när vi studerade osv, men varsitt sovrum, trots att jag bara sov i hans rum osv) trots att han sa att vi inte var tillsammans.
   Vid det laget ville jag ha något seriöst, var väl ca 20 år då, och han höll tillslut med om att vi var tillsammans.

   Sedan dess (2014) har vi vart tillsammans, och jag har vart lycklig sedan dess. Vi gifte oss 2019 och håller på att flytta till ett hus nu, med en bebis på väg till sommaren 🥰

   Det kan sluta lyckligt ❤

   Svara

    Vad fint att höra, jättefin kärleksresa. <3

    Jag känner ju att han och jag har något mer än bara vänskap och har känt det sedan vi lärde känna varandra. Men jag är ändå rädd för att bara vara ett rebound nu när han är nydumpad…
    Det är svårt att veta hur mycket man ska ge eller försöka, eftersom man inte vill förstöra vänskapen men samtidigt komma framåt

    Svara

     På vilket sätt var det en fin kärleksresa??

     Svara

      Tyckte det var fint att de fick varandra tillslut

      Svara

       Han dissade henne i 3-4 år. Ville bara ligga, inte vara tillsammans? Han hittade ingen annan, så när hon tjatat i 4 år så ger han med sig. Fint? Jag skulle aldrig nedvärdera mig till att leva med en människa som inte fattade att han ville ha mig.

       Svara

     Lite ovanlig om inte annat ❤

     Jag tror tyvärr på ärlighet, jag var ärlig från start att jag ville vara mer än vänner, sen var responsen på det inget vidare i flera år 🤪

     Jag tvivlade dock aldrig en sekund på att min man brydde sig väldigt mycket om mig och faktiskt ville mitt bästa egentligen. Vi ville bara olika saker då. Han låg aldrig med andra, jag låg aldrig med andra. På så vis fanns ändå en ömsesidig respekt kände jag.

     Jag håller tummarna för er ❤

     Svara

    det låter dock som en väldig sorglig inledning på er relation

    Svara

     Det var det absolut! Rekommenderar inte den vägen till nån, men han var omogen och rädd för relationer och jag var naiv (som så många andra unga) och hopplöst kär från start.
     Rekommenderar inte den vägen riktigt, men nu i slutändan blev det bra ändå ❤
     Vägen är inte alltid spikrak.

     Jag var mer osäker på vår relation efter det ultimatumet ställdes än jag var innan kommer jag ihåg. Tror det tog flera månader innan jag insåg att han sagt ”ja” till att vara tillsammans för att han faktiskt inte ville vara utan mig (och älskade mig) snarare än att han var ointresserad men ville ha slut på mitt tjat om vad han ville med relationen.
     Men man bör ta med i ekvationen att vi då bodde ihop och semestrar ihop, och träffade varandras familjer osv. Så enda egentliga skillnaden var att vi hade sagt att vi var tillsammans, och inte bara vänner.
     Men som sagt, absolut ingen Disneystart på en relation.

     Idag är såklart båda lyckliga, det var underförstått ❤

     Svara

    Du är lycklig nu, skriver du… Inte han? Han var aldrig kär i dig men nu är ni gifta.

    Förstår jag dig rätt, HannaPanna, eller glömde du bara skriva att han insåg att du var kvinnan i hans liv? 😥

    Svara

     Det känns ju så självklart att hon inte behöver skriva det.

     Svara

     Nej det var underförstått! ❤
     Han är lycklig!
     Jag berättade precis om kommentarerna här inne för honom och om att jag läst en trådstart som var lite lik vår start med att en tjej är förälskad i sin bästa vän.
     Han hälsar att han är djupt olycklig för att jag glömt köpa ägg till frukosten idag, och att han inte heller gjort det. Antar att han vill ha lite medlidande 🙄😄

     Svara

   Han är inte intresserad.

   Svara

  Har du något true crime case eller mysterie du läst om som du inte kan släppa? Typ som den där mannen folk ser i sina drömmar som patienter över hela världen beskrivit likadant.

  Svara

   Vad då, the hat man?

   Svara

    Nej, det är väl vad man ser under sömnparalys? Jag har haft det flera gånger, brukar se en skugga som rör sig mot mig. Skulle inte kunna säga att det är en man dock. Tror ts menar ”Ever dreamed this man” eller vad det heter. Har för mig att det kom fram så småningom att det var ett prank men det är en spännande story.

    Svara

   Elin Krantz, Emma Pettersson, Jenny Lémon

   Svara

   https://www.angelfire.com/trek/caver/index.html

   Rekommenderar alla att läsa igenom hela den här. Många har säkert gjort det redan. Teds blogg, om när de hittar ett hål i en grotta som de försöker vidga. Hela storyn är så välgjord. Läser igenom den med några års mellanrum haha.

   Svara

    Den är SÅ BRA!!! Som en bok.<3

    Svara

   Mordet på Magnus Natschki

   Svara

    Så hemskt, han verkade som en snäll kille <3

    Svara

     Ja.
     Har lyssnat på poddavsnitten på Svenska Mordhistorier många gånger, blir så arg på killen som utför allt, han har så många chanser att fly eller be om hjälp men gör det inte..🤔

     Svara

   Deorr Kunz.
   Det är så jäkla tragiskt och mystiskt. Särskilt som mamman enligt en av privatdetektiverna sagt att Deorr är död och hon vet var kroppen finns. Får kalla kårar av hur obehagligt hela fallet är.

   Svara

   Madeleine McCann, Jonbenét Ramsey, Dyatlovpasset är de största tror jag

   Svara

    Jonbenét var 100% brorsan.

    Svara

   Mark and John. Sinnessjukt.

   Svara

   Corpsewood Manor murders

   Svara

  Berätta om era topp 3 händelser idag. Jag kan börja
  1. Började se Snabba Cash som hittills är väldigt bra
  2. Kunde ha uppknäppt jacka på min promenad
  3. Fick ögonkontakt med en väldigt söt hund

  Svara

   1. Sov till 16.
   2. Åt två hamburgare till ”frukost”.
   3. Fick in 7000:- på kontot som jag inte räknat med.

   Svara

    3500 per träff?

    Svara

     Knullar du för pengar eller?

     Svara

      Alltid någon som ska leka rolig och pissa på någon annans kommentar. Snark.

      Svara

   Träffade en glad labbe valp idag, gjorde hela min dag. Hundar är det bästa vi har!

   Svara

   1) min son gungade för första gången i sitt liv idag, det var fint att se
   2) min man lagade en god middag
   3) vädret ☀️

   Svara

   Ingenting har hänt idag. Skitdag.

   Svara

    Min med men även små saker räknas. Försök!

    Svara

    Samma här. Träffade dessutom en Karen på min morgonrunda med hunden och det förpestade hela min dag trots att jag bestämt mig för att hon inte skulle få sabba den.

    Svara

     Träffade en vad? 🤷🏼‍♀️🙈

     Svara

      ”Karen is a pejorative slang term for an obnoxious, angry, entitled, and often racist middle-aged white woman who uses her privilege to get her way or police other people’s behaviors.

      As featured in memes, Karen is generally stereotyped as having a blonde bob haircut, asking to speak to retail and restaurant managers to voice complaints or make demands, and being an anti-vaxx , Generation X soccer mom.”

      Svara

     Hahaha. Förlåt, men bästa kommentaren jag läst på länge 😂😂😂

     Svara

   Blev klar med mitt Mercedes-Benz Mixed Tape-bibliotek i iTunes.

   Lärt mig om ID3-taggar.

   Har två Pigall som väntar på mig.

   Svara

   1. Beställde hem väldigt god sushi för att jag inte orkade laga lunch.
   2. Åt den väldigt goda sushin på balkongen med min man.
   3. Satt en stund i soffan med min man (händer nästan aldrig) och kollade på TV tillsammans. Mysigt.

   Svara

    Sushi är ju så vidrigt. Ni som äter sushi måste ju fejka för att det är ’inne’ att gilla det. Verkligen märkligt. XD

    Svara

     Faktum är att hela Japan fejkar. Sushi är skitäckligt!

     Svara

      Haha… typ ja. 🙂 Eller så har olika kulturer olika smaklökar beroende på vad man är van vid från tidig ålder att äta…

      Svara

     Ja, och vi tvingar våra barn att ha det som favoriträtt pga ”trend” (på 90-talet..?).

     Svara

     Sushi var väl ”inne” för typ 20 år sedan. Nu är det ju lika vanligt och ocreddigt som pizza.
     Väldigt gott.

     Svara

      Det var typ 40 år sen sushi var coolt.

      Svara

     Att säga att man inte gillar sushi är som att säga att man inte gillar ”grönsaker”. Det finns tusentals olika fyllningar och bitar och alla smakar inte likadant.

     Svara

     Jag gillade inte sushi första gången och tog flera år innan jag vågade testa igen.

     Nu tycker jag det är gott, MEN det måste vara riktigt färsk fisk, föredrar att äta det sällan och gå till bra ställen.
     Tror också en stor del till varför jag inte gillade det var för att jag bara testade lax i början. Jag har insett nu att jag föredrar andra fiskar.

     Svara

     Ja eller hur? Rå fisk och kallt ris liksom…?

     Svara

      Men ingefäran, wasabin och sojan då? Gör ju att det blir superdupergott. Sedan äter vi ju rå fisk även i Sverige varje jul och varje midsommar åtminstone, inte så stor skillnad.

      Svara

   1. Killen jag gillar berättade att han har berättat om mig för sina kompisar
   2. Jag plockade vitsippor
   3. Jag satt på balkongen hela eftermiddagen i bara linne

   Svara

    Åh vad gulligt att din kille berättade för sina kompisar.

    Svara

    Åhh, har du frågat chans på killen än? 2🥰

    Svara

     Haha nää, vi har bara träffats i ett par veckor än så länge ☺

     Svara

   1. Morgonpromenad 06.20 i morse
   2. Gjorde frukost för en gångs skull
   3. Åkte bil

   Svara

   1. Gick en skön morgonpromenad.
   2. Lagade god mat som kommer räcka hela helgen.
   3. Såg sista avsnittet i Exit.

   Svara

    Sista avsnittet Exit?! Var?!?!? Det har väl inte släppts än?

    Svara

     SVTPlay

     Svara

      Men åh, jädra tappad jag är då! Läste ”idag 02:00” som att det skulle släppas idag 02:00 inte inte att det släpptes idag 02:00. Liksom dubbelt dumt eftersom nästa 02:00 givetvis inte är idag utan ju blir imorgon. 🤪 men tack för påminnelsen, nu ska jag kolla sista avsnittet innan jag går och lägger mig. 🙂

      Svara

   Lät som en mysig, lite gullig dag, härligt! 😀

   1. Ätit glasskulor i bägare; polka, citronsorbet, pecannötkola
   2. Gått några minuter i solen utan jacka
   3. Vann i tärningsspelet Balut

   Svara

   1. Gjorde mina naglar så är vårfin.
   2. Endometriosen satte igång så träffen med min kompis imorgon fick jag ställa in.
   3. Värk.

   Svara

   1. Såg en fjäril när jag var på promenad idag
   2. Myste med familjen
   3. Åt supergoda hallon

   Svara

   1. Promenad vid havet med date 1
   2. Fika med date 2
   3. Grillmiddag med date 3 som troligen leder till mer…

   Svara

    😑😑😑😑

    Svara

    Vilken helgardering!

    Svara

    Ingen shaming, bara nyfiken: När man har tre dejter på en dag, vad känner man egentligen? Hur kan man uppbåda intresse och energi att engagera sig? Känns mer som att man lägger en bombmatta.
    Jag har en kompis som dejtar hejvilt, inget leder vidare till hennes förtret. Men jag tror inte att någon känsla hinner utvecklas när man ständigt har nåt nytt på gång.

    Svara

     Kallas desperation.

     Svara

    Corona…?

    Svara

    Här kör vi på med smittspridningen!

    Svara

    Jessica, är det du?😂

    Svara

    Josefine?

    Svara

     Nix

     Svara

    Är det du Jenny?😂

    Svara

    Ofräscht.

    Svara

   Sjunde dagen med feber så topp 3 är:

   1. Sov utan att vakna sjöblöt i svett i natt
   2. Fick hem ett storpack piggelin som jag äter mig genom
   3. Fick en film när min systerson sjunger för mig ❤

   Svara

   1. Hade en bra promenad med min hund.
   2. Solen har lyst hela dagen.
   3. Jag åt calamari till middag.

   Svara

   1. Fick känslan av att jag är stark nog att testa ge mig ut på första löprundan efter två års sjukdom.

   2. Åkte cabbe i solen.

   3. Blev solkysst på näsan och kinder.

   Svara

   1. gått en kalasskön skogsrunda i solen
   2. orkat vaxa ansiktet och noppat ögonbrynen, alltid lika skönt när det är gjort
   3. sista kvällen på dieten jag hållt i tre månader nu!!

   Svara

   1. Åkte in på kontroll på förlossningen pga högt blodtryck men allt såg bra ut (är i v.37)
   2. Åt lunch ute i solen
   3. Lagt mig ner i en nybäddad säng

   Svara

   1. Träffade min kompis, vi har inte setts på flera månader.
   2. Skrattade så vi båda grät och tappade det fullständigt.
   3. Satt ute i solen och läste i flera timmar.

   Svara

    1. Hade sista inskolningen på mitt kommande sommarjobb och det gick toppen
    2. Bästa på dagen va dock att komma hem och mysa massor med sambo och vovve.
    3. Gjorde för första gången fudge på lchf sätt och det blev så gott 😊

    Svara

   Var ute och cyklade.
   Läste ut en bra bok ”skuggjägaren”
   Pratade i telefon i 7 timmar med en ny person och hade noll ångest under hela kvällen!

   Svara

  Jag har en till intervju för en praktikplats ☺ samma ställe som förra intervjun, men en annan enhet 😄 så sjukt nervös redan nu och intervjun är på måndag eftermiddag.

  Svara

  Jag blev kallad tjock och fick höra att jag skulle börja med viktväktarna av någon jag inte kände idag. När jag var på väg för att fixa ett gymkort. Efter att ha varit sjuk i panikångest till den nivån att jag inte kunnat lämna lägenheten i två år och gått upp ordentligt med vikt. Har varit ångestfri några veckor nu och kollat upp ett gym jag ville börja med. Nu känner jag mig så nere..

  Svara

   Låter märkligt att någon sagt så till dig. Ta inte åt dig. Du tränar för din egen skull ingen annans.

   Svara

    Gick förbi två äldre män på stan som satt på en bänk precis intill där jag gick och den ena sa det högt till den andra om mig

    Svara

     Ta INTE åt dig!!! ❤️

     Svara

   Men när du hör sånt det bästa för hälsan är att säga vad du tycker.

   Svara

   Folk är idioter. När jag kämpade med min akne vågade jag en dag gå ut utan 80 lager smink på mig. Då kom en tant fram och sa ”så synd, du hade nog varit rätt söt utan det där hemska i ditt ansikte. Vänta ska du få numret till min läkare.”
   Jag grät i en vecka, gick inte osminkad på flera år och minns det fortfarande, trots att det säkert var 12 år sedan.

   Vissa människor är inte värda att lyssnas på. Ska den skitgubben få bo hyresfritt i din hjärna, fast han säkert inte minns dig imorgon? Skiiiiiit i honom!

   Svara

    Jag förstår verkligen inte varför folk tror att de kan säga så till andra. Har de inte lärt sig hyfs?!

    Svara

   Försök tänk att du både är en bättre och förståndigare person än den person som valde att kläcka ur sig den personen!

   Svara

   Vilka idioter! Ta inte åt dig, du duger oavsett storlek. Starkt av dig att trotsa ångest och lämna lägenhet och kolla upp gym, men gymma för din skull inte för andras <3

   Svara

   Vad arg jag blir på folk!!

   Det är den personen som borde känna sig nere av att vara en sån surdeg!

   Kram

   Svara

   Ta inte åt dig! Det spelar ingen roll hur man än ser ut, vill folk så hittar de fel ändå. Jag har gått ner mycket i vikt genom att äta bra över en lång tid och vara aktiv varje dag. Då tycker folk att jag har blivit för ”nyttig”. Så får folk dåligt samvete.
   En del äldre människor tror att det är helt ok att diskutera högt utan att man bett om deras åsikt.
   Tänk på dig själv, gör det som känns bra för dig. Jättebra att du kommer ut, kommer iväg. Ett stort lycka till!

   Svara

   Fyfan vilken skitgubbe. Det är 100% honom det är fel på och det tror jag du vet innerst inne.
   Ta hand om dig!

   Svara

  Har ni gjort klart era deklarationer? Jag fick 7 000 i restskatt, inte kul.

  Svara

   Ja, för länge sen, eller liksom så fort man kunde. Fick 12 000 tillbaka i vanlig ordning, puh.

   Svara

   Fick tillbaka 20 000 kr på skatten i år. Brukar aldrig få tillbaka större summor så det var inte pengar jag räknat med alls. Vet att det egentligen alltid varit mina pengar, men det känns som pengar man fått i present faktiskt.

   Svara

   Usch restskatt. Känner med dig.
   Fick tillbaka exakt 3333 kronor😂

   Svara

   Ja, fick betala 10.000.

   Svara

   Vad gör ni som får tillbaka så mycket? Har aldrig förstått det. Minns mitt ex som fick tillbaka 10k, på vad?! Han bodde hemma och jobbade med telefonförsäljning och hade inte fast lön, dessutom sålde han dåligt så jag förstår inte vad han fick sina 10k från, inte hade han något reseavdrag att göra heller då han gick till jobbet.

   Jag har inte deklarerat än, men ska hittills betala 157:-, hat gjort en snabbräkning på vad jag lagt ut på resor till och från jobbet och kommer nog inte upp i vad som krävs för att få tillbaka.

   Svara

    Det har nog delvis med hur mycket man tjänar att göra.

    Svara

     Inte ens när jag tjänade 45k/månad fick jag så mycket mer. 6k är det mesta jag fått tillbaka och jag har alltid jobbat på annan ort och har endast haft avdrag för resan att göra.

     Svara

      Andra faktorer är eget företag, anställda, flera anställningar.

      Svara

      Många har ju lån = ränteavdrag. Jag får tillbaka typ 20K, ränteavdraget är klart bidragande.

      Svara

       Ja men just han hade inte det, han hade ett jobb som telefonförsäljare och hade bara provision, han tjänade inte mycket alls. Inga lån, ingenting. Så jag tycker det är lite konstigt när det för honom bara var att skicka in sin deklaration utan några ändringar.

       Svara

        Då har väl hans arbetsgivare betalat skatt efter en för hög skattetabell. Rätt vanligt framförallt om man har lite ojämna inkomster. Plus tjänar man lite slår ju det skattefria utrymmet rätt bra, är väl runt 20K per år.

        Svara

    Du ber din arbetsgivare att höja lite så du betalar mer skatt, så får du tillbaka mer. Vanligt bland yngre. Märks knappt på lönen, men blir en klumpsumma när du får tillbaka det.

    Svara

     Varför låna ut pengar till staten gratis när man samtidigt kan få 10% årlig avkastning på börsen?

     Svara

      Gissningsvis för att många yngre har svårt att ta hand om pengar och då är det lättare att få det i en klumpsumma.

      Svara

      För att när man får klumpsumman tillbaka kan man investera hela summan på en gång. Det är också kul.

      Svara

       Fast med ränta på ränta blir det ännu mer kul(or) …

       Svara

    Ingen aning men jag tänker att det har något med mitt bostadslån att göra? Drar ingen extra skatt

    Svara

    Jag mer revisorn på mitt jobb lägga in så jag betalar 0,5% extra skatt varje månad för att ”vara säker” på att slippa betala restskatt så har alltid fått tillbaka pengar. Minsta summan är 6000:- som jag fått tillbaka.

    Svara

    Om man jobbar timmar istället för att ha en månadslön så brukar man få tillbaka mycket på skatten

    Svara

   Fick tillbaka 70 000 !! 😂

   Svara

   Ja! Jag fick restskatt på 90 000kr en gång, det var INTE KUL….

   Svara

   26000kr
   Vilket jag vet att det inte är bra egentligen att få restskatt

   Svara

   Japp 0:-

   Svara

   Se det positivt. Det betyder ju att du tjänat bra på något under året.

   Svara

  Nån som använt eller använder ricinolja till håret och tycker det funkar som en bra hårkur? Alternativt för att få håret att växa snabbare?

  Svara

   Nä men har hört om gravida som dricker det för att ungen ska swosha ut snabbare. Märkligt det där.

   Svara

   Du kan inte få ditt hår att växa snabbare. Massage ger knappt märkbar effekt. Knepet för att få långt hår är att ta hand om topparna så att håret inte går av. Fukt, fukt, fukt och vara rädd om håret.

   Svara

    Att klippa topparna har ingenting med att växa snabbare att göra.

    Svara

   Silicea. Jag tycker fan det funkar.

   Svara

    Det funkar på mig men ätit i rätt många är.
    Mina naglar är sååå fina!

    Svara

  Hej!
  Vill bara höra om era erfarenheter, har kontakt med BUP och så. Men finns det någon här som har barn som skolvägrar? Har det någonsin löst sig på befintlig skola eller har ett skolbyte krävts? Redan haft flera möten med skolpersonal om anpassningar osv men ingenting blir bättre.

  Svara

   Har krävts skolbyte bägge gångerna. Det finns skolor som förstår och klarar av att anpassa och det finns skolor som inte klarar av det av olika anledningar. Kan de inte göra det så blir det aldrig bättre. Sedan beror det förstås på orsakerna bakom att en elev inte klarar av att gå till skolan. En del saker är lättare att lösa än andra.

   Finns det inte en förstående skolledning är det väldigt svårt att få till lösningar även om lärarna är villiga. Sedan finns det skolor som är både kunniga och villiga men där det ändå inte går av olika orsaker (oftast beroende på brist på stöd ovanifrån).

   Svara

    Så sant, så mycket beror på att både skolledning och lärare arbetar tillsammans mot samma mål.

    Känner mig villrådig och ville mest höra andras erfarenheter.

    Svara

     Ja min erfarenhet är tyvärr att det har krävts skolbyte båda gångerna mitt barn varit hemmasittare (blev hemmasittare på två olika skolor). Har också barn med npf (autism och adhd) och det är tyvärr väldigt svårt att hitta skolor som klarar av den graden av anpassningar som kan behövas. Utifrån vad du berättar med en helt oförstående klasslärare hade jag börjat leta ny skola direkt om det inte finns möjlighet att byta klass/undervisningsgrupp. Det är liksom ingen ide att ödsla energi på sådana som inte förstår problematiken.

     För oss var det så här: Första gången mitt barn blev hemmasittare var det på en skola med en väldigt bra och förstående skolledning där rektor och specialpedagog engagerade sig järnet för att få det att fungera, men där det ändå blev skolbyte eftersom skolan inte hade rätt möjligheter att hjälpa. Rektorn letade upp en särskild undervisningsgrupp på en annan skola och barnet kunde återgå till skolan efter ett år.
     Andra gången var på gymnasiet och därtill ett program med AST-profil, men organisationen och engagemanget var så undermåligt att mitt barn fick sluta redan efter tre månader. Skolledningen var inte alls engagerad utan allt ansvar låg på mentorn som inte heller var särskilt engagerad. I varje möte lovade mentorn olika åtgärder som jag föreslog men inga åtgärder genomfördes. Tog barnet ur skolan och fick efter några månader hemma komma till en annan gymnasieskola som fungerar perfekt.

     Svara

      Ja jag lutar mot att leta efter en ny skola, har hamnat helt på kant med barnets nuvarande lärare.. men samtidigt funderar jag på om en ny skola är bättre än att avvakta till hösten med ny lärare. Så himla många beslut att ta.

      Men vad fint av rektorn att hjälpa till! Och vilken lättnad när det väl fungerar, det är ju precis det man vill.

      Svara

       Kan du inte kontakta specialläraren enskilt och i förtroende fråga om dennes uppfattning av skolans möjligheter att göra rätt anpassningar? Säg att du funderar på att byta skola men att du helst vill vara kvar om det går att få rätt hjälp, men måste veta om det ens är möjligt. Ofta får man raka svar på sådana frågor från speciallärare/specialpedagoger eftersom de förstår att man månar om barnet. De kommer åtminstone att antyda att ett byte vore bra om de vet att skolan inte är särskilt bra på dessa barn men inte vill/får vara illojal mot skolledningen.

       Det kan bli bättre med en annan lärare, så blev det för mitt barn när hen gick från förskoleklass till ettan och fick en ny lärare som förstod. Men om skolledningen ändå inte prioriterar särskilt stöd kommer det troligtvis inte att hålla i längden. Så pejla av det på något sätt, kanske genom att faktiskt ringa rektorn och berätta om er situation och försiktigt fråga om skolans erfarenhet av hemmasittare? Om rektorn snäser av dig, bara blajar eller hänvisar tillbaka till klassläraren hade jag bytt. En sådan rektor är inte intresserad och då är chanserna små att det blir bättre.

       Jag önskar er verkligen lycka till och att det snart dyker upp en god lösning. Jag vet hur fruktansvärt tungt det är att ha ett barn som inte kan gå till skolan. ❤️

       Svara

        Tack så hemskt mycket! ❤️
        Du ger mig många fina och goda råd.
        Som du skriver, jag kanske borde gå direkt till rektorn för att få en mer helhetssyn än att ”bara” prata anpassningar med läraren. Se över deras helhetssyn på situationen.
        Tack igen ❤️

        Svara

   Vad är det för fel på folk?
   Enkel lösning:

   Mobbning på skolan? BYT SKOLA OCH ANMÄL skolan.
   Mår barnet dåligt av skolan? Byt skola.
   Möten hjälper inte. Barnet vet väl att själva skolan är skit men föräldrar står ändå som frågetecken när barnet inte vill gå dit.

   Antar att ditt barn berättat vad som är fel? Så lös det då. Ditt barn ska inte behöva lida.

   Svara

    Ofta finns det komplexa problem bakom hemmasittande, så det är verkligen inte så enkelt som att barnet berättar vad som är fel och sedan kan man lösa det.

    Svara

    Det här gör mig så trött. Allt är inte så enkelt. Orkar tyvärr inte ens diskutera med dig med den attityden.

    Svara

     Jag tänker på barnens bästa. De lider och föräldrar och stat tingar barnen dit. Det borde fan vara massprotester mot den hemska miljö barn lagligen måste genomlida.

     Svara

      Håller med om att inget barn ska behöva lida. Som en parentes har jag aldrig tvingat mitt barn till skolan när hen inte vill gå dit.

      Svara

   Har inte erfarenhet av det som förälder. Men jobbat många år inom socialtjänsten (och ett par år inom skola) med målgruppen.
   Min bild är många skolor är väldigt svåra att få att dels ta sitt ansvar och dels att göra en rimlig planering utan att stressa och pressa barnet samt lägga mer skuld än (oftast) nödvändigt på föräldrarna. Förskjuta ansvaret till föräldrar/BUP/soc och ofta ha hållningen ”bara hen kommer till skolan så går allt bra”. Obs inte alla skolor såklart!
   Min bild är att så många föräldrar kämpar och kämpar med att få barnet till skolan, barnet mår dåligt och föräldrar får skuldkänslor för att tvinga sitt barn till en skola man vet att barnet mår dåligt av och så ger man lite upp och vet inte vilket som är bäst.
   Mitt enda råd är, ge inte upp och stå på dig.
   Vet inte vilken region du bor i och exakt vad det heter hos er. Här i västra götalandsregionen finnd vad som kallas västbus-möte. Samverkansmöte med vårdnadshavare, sjukvård (oftast BUP men kan ju va till exempel habilitering eller en vårdcentral eller var man är aktuell), skola och socialtjänst (är man inte aktuell så är sociatjänst med för att lyssna in och se om det finns stödinsatser man kan bidra med, upprättas inget ärende eller liknande utan soc är med och ger allmän info osv). Barnet är med på mötet om det är lämpligt.
   Sedan görs en samordnad plan där det framkommer åtgärder och vem som gör vad. Min erfarenhet är att i kontakt med skola så kan det va skönt att ha med typ BUP eller soc (beroende på vem som känner barnet) som kan hjälpa en lite i dialogen just kring stöd och åtgärder.
   Hoppas att det vänder och ditt barn får en fungerande skolgång.

   Svara

    Tack för fina råd! Specialpedagog från BUP, speciallärare på skola och klasslärare är med på våra möten. Jag som förälder talar för mitt barn om vad hen säger till mig. Oftast är klasslärare helt oförstående (och lägger skulden på mig att hen inte går i skolan!? Pratar typ bara om frånvaroprocenten och hotar om att anmäla till soc. Jag välkomnar soc, har ingenting att dölja. Vill ha hjälp). Mitt barn har npf-diagnos, som jag glömde nämna i första inlägget. Jag stångar mig blodig för mitt barn, så klart. Anpassningar görs, men ingenting som heller får mitt barn att vilja gå till skolan. Vet inte hur mycket man ska försöka, eller börja leta efter andra skolor.

    Svara

     Jag har jobbat med hemmasittare i en verksamhet som var till för att hjälpa dem att komma tillbaka till skolan och jag har även jobbat i elevhälsoteam på grundskola och min erfarenhet är att det krävs ett väldigt nära samarbete mellan hem, skola och socialtjänst/psykiatri för att det ska lösa sig bra. Både skolan och hemmiljön brukar behöva göra anpassningar för att barnet (ofta med npf-diagnos) ska kunna utvecklas och ta sig tillbaka.

     Nu vet jag ju inte hur det är i ert fall men när jag jobbade i grundskolan ”hotade” vi med socialtjänsten eftersom det ofta kan vara bra med stöd från en yttre aktör för att samordna samarbetet och anpassningsbehovet hos barnet. De mest lyckade fall som jag minns var då vi som skola gemensamt med vårdnadshavarna gjorde en orosanmälan till socialtjänsten, inte för att det fanns en oro för barnets välbefinnande i hemmet utan en gemensam oro för barnets hemmasittande.

     Hoppas att det löser sig bra för er!

     Svara

     Låter ju som ett bra upplägg med gemensamma möten. Trist att skolan ifrågasätter dig som förälder! Finns det någon annan, personen på BUP eller någon på skolan som barnet på riktigt pratar med och öppnar upp till som kan hjälpa dig att föra ditt barns talan? Tänker att det kan vara avlastande i din relation till skolan.
     Angående skolbyte förstår jag att det är ett svårt ställningstagande, här tycker inte jag att det finns något rätt och fel! Såklart man vill undvika förändringar och att byta skola in i det sista. På kort sikt kan det såklart va tufft för ett barn, särskilt med npf och dåligs erfarenheter. Sen är väl frågan om det kan bidra till en positiv förändring på lång sikt, om man kan hitta en skola som passar ditt barn bättre. Har barnet någon egen åsikt i frågan?
     Sen tycker jag att det är jättetrist att skolor hotar med soc i detta läget! Som du säger är det ofta en komplex problematik och det kan ju innebära ett behov av stöd från flera verksamheter däribland soc. Min bild är inte alls att det behöver handla om bristande föräldraförmåga i såna här lägen utan just att det är en så himla svår situation, många kloka och fina föräldrar har jag träffat genom åren. Blir därför genuint ledsen när skolor hotar med soc och får föräldrar att känna sig kritiserade eller i värsta fall oroliga eller rädda.
     Har du själv/barnet/bup några tankar om vilka anpassningar som kanske hade varit positiva för ditt barn?

     Svara

      Ja det är det jag funderar på, vad blir bäst långsiktigt. Ett skolbyte är ju kanske inte optimalt men blir det ingen förändring på nuvarande skola så har man till slut inget val. Skolbyte har förövrigt redan skett pga flytt till annan stad. Barnet vill byta skola, men som förälder är man väl rädd att problemen ska fortsätta ändå. Om man ändå kunde se in lite i framtiden!
      Jag välkomnar all hjälp vi kan få, BUP, soc, skola, allt! Men när läraren tror att jag håller mitt barn hemma och tror att barnet automatiskt ska få 100% närvaro för att hen berättar för mig att hen ska anmäla till soc blir jag lack.

      Svara

     Mitt syskon har lätt autism och adhd. Skolan har vart sinnessjukt dålig på att ta sitt ansvar och inte direkt velat anpassa skolgången. Hen flyttades till en specialklass med två manliga lärare som absolut inte bemöter barnen på rätt vis utan snarare hotar osv. Det som hjälpt är att det har blandats in fantastiska personer från socialtjänsten som pressat skolan att ordna upp situationen. Det har vart en lång och strulig resa med socanmälningar från skolan mot våra föräldrar, självmordsförsök, skolvägran, selektiv ätstörning, självskadebeteende osv osv osv och det är så tragiskt att det ska krävas flera års kämpade och bråk innan skolan ens försöker göra rätt för sig. Evigt tacksam för personalen på socialen som verkligen jobbat hårt senaste året för att anpassa allt som dom har befogenhet över i mitt syskons liv!!

     Svara

      Men åh, helt fel personer på fel ställe. Det är så jobbigt när man redan har det kämpigt ska behöva kämpa ännu mer. Gör mig varm i hjärtat att ni nu fått den hjälp ni behöver.

      Svara

      Just på grund av skolplikten (alltså närvaroplikt) så lider så många barn i Sverige. Hemundervisning borde vara tillåtet, det skulle underlätta för så många barn som klarar av skolan bättre i hemmiljö än i skolmiljö.

      Om jag hade valt att skaffa barn hade jag gjort det i Finland /på Åland där hemskolning är tillåtet. Svensk skola är hemsk för många barn, oavsett diagnos eller ej. De med diagnos blir hemskt bemötta, och de utan diagnos får också utstå trakasserier, och dålig arbetsro drabbar typ alla i skolans värld.
      Det begås ju faktiskt brott på skolor dagligen (våld, sexuella trakasserier, verbala trakasserier osv.) Helt sjukt att barnm och ungdomar tvingas vistas i dessa miljöer som är så mentalt och ibland fysiskt skadliga.

      Svara

  Ser genom fönstret att grannarna har middag. Flera olika familjer och barn. Definitivt fler än åtta personer. Jag är så jäääävla trött på folk. Känns som ingen bryr sig längre utan bara skiter i att smittan slår i talet och det snart inte ryms folk på sjukhusen. Blir bitter och ledsen och arg. Varför kan man inte bara vänta lite till, alla är ju snart vaccinerade?!

  Svara

   Finns plats på sjukhusen. Inte olagligt att ha middag. Sluta snoka på dina grannar.

   Svara

    Man ska bara träffa de man bor med. Inte umgås i olika konstellationer, i den region jag bor i. Att titta ut genom sitt eget fönster är inte att snoka. Och de larmar från sjukhusen i min region att det är oerhört ansträngt läge. Det är bara så jävla dumt och oansvarigt att inte följa de regler som finns.

    Svara

    Inga platser i min region i alla fall.

    Svara

    ”Finns plats på sjukhusen”, är det så man ska tänka? Well, i t.ex. Uppsala på finns det ju inte det snart…
    Dummaste jag hört på länge.

    Svara

    Det finns plats på sjukhusen för att ALL ej livsviktig vård pausas. Gah tänk lite längre.

    Svara

    Vart bor du där det finns plats? I min stad har dom fått utöka platserna med två avdelningar. Det är sjukt mycket spridning här. I mitt län uppmanas vi att bara umgås med de vi bor tillsammans med.

    Svara

     Det uppmanas alla i hela Sverige att göra.

     Svara

   Nej, alla är inte snart vaccinerade. Alla vill inte vaccinera sig heller så bara där försvinner ju nåt tiotal procent

   Svara

    Om så mycket som 90% vaccinerar sig så lär det ju få ner smittspridningen rejält.

    Svara

   Dom kanske redan haft Corona 😮 kanske pga att de umgåtts för mycket (som hela kändissverige)

   Svara

    Haha… ja om inte annat får de väl skiten nu.

    Svara

   Otroligt oansvarigt.

   Svara

   Fast det kan ju vara två stora familjer där flera är vaccinerade. Du vet liksom inte hur det ligger till.

   Svara

    De är inte vaccinerade.

    Svara

   Ja många skiter i det nu. Inte konstigt att smittan är näst högst i landet per invånare där jag bor. Folk är så jävla dum att de inte fattar att vi måste hålla ut för att ta oss igenom det här. Ju mer folk träffas desto längre innan vi kan leva som vanligt.

   Här gick regionen emot FHM och uppmanade vaccinerade att inte umgås med deras barnbarn inomhus, eller kramas. Det är alldeles för stor risk i nuläget.

   Svara

  vart tror ni mimi ska flytta? (youtuber)

  Svara

   Norrland

   Svara

    Vad specifikt, Norrland är ju bara 60% av Sveriges yta liksom 😍

    Svara

  Puderfoundation, hur använder man det? Är det som vanlig foundation där man pudrar över med puder eller liksom blir det naturlig finish av det? Har ingen erfarenhet! Dessutom vilka borstar behövs?
  Har oljig hy, så om ni har förslag på någon bra för den hytypen så HMU!!!!

  Svara

   Jag använder bareminerals. Häller ut lite i locket, arbetar in i en borste (som ser rakt skuren ut från sidan), skaka av och arbeta in i huden. Bareminerals har solfaktor och blir inte gammalt.

   Svara

    Använder du bara det utan något annat puder över?

    Svara

     Lite olika. Behövs inget puder över, men ibland sveper jag lite lätt över.

     Svara

   Jag använder mineral puder, känns naturligt.. inte kladdigt å äckligt. Kabuki borste, finns på Kicks

   Svara

    Är mineralpuder annorlunda från puderfoundation?

    Svara

     Bardminerals mineralpuder/foundation är helt naturlig.

     Svara

  Någon som vet hur restriktionerna ser ut för att träffas utomhus? Är det 8 som gäller då också?

  Svara

   Finns inga restriktioner där så länge du inte drar ihop en allmän sammankomst.

   Svara

    Förutom de allmänna råden som är håll avstånd, träffa så få personer du kan osv. Sunt förnuft i en pandemi, med andra ord.

    Svara

   Beror på lite i Sverige vart du bor. Här ska vi träffa så få som möjligt utomhus också. Inomhus bara familjen. Ingen bubbla eller liten krets. Utan bara de vi bor ihop med.

   Svara

  Någon här som bor i Göteborg och som har städhjälp hemma? Min fråga är hur ofta, vilken bolag och vad betalar ni? Är det värt att skaffa..? Både jag och min man jobbar heltid med mycket obekväma arbetstider samt har en 3-åring hemma.. Vill göra annat än att städa på ledig tid! 😫

  Svara

   Bara inte Alberts städ. De är värdelösa.

   Svara

  HJÄLP!
  Detta med tjejer och att kunna leka tre..
  jag har en tjej på 10 år som är livsöden att leka tre kompisar, med rädsla för att bli utfryst. Hon väljer istället att lämna gruppen på tre och va själv för hon är rädd att hon KAN bli utfryst.. Hur ska jag förklara och hjälpa henne med dessa tankarna? Försöker förklara att hon bygger upp situationer som inte inträffat utan hon bara tror kan hända men hon är fast vid detta.. och de gröt såklart ont i mig! Tänker att man kan ta hem två kompisar så dom får träna på att leka tre och se hur det blir… är detta typiskt tjejer🤔?!

  Svara

   Livsöden= livrädd.. 🤪

   Svara

   Aldrig märkt av denna fenomen någon gång genom uppväxt, skolgång eller vuxenliv! Bryt den myten!!!

   Svara

    **detta

    Svara

    Det är din upplevelse och det gläder mig att du inte utsatts för fenomenet. Dessvärre är det extremt vanligt. Jag är 40+ och trodde att den skiten var över men har upptäckt att även vuxna kvinnor pysslar med såna lekar. Nu är jag däremot stark nog att lämna dom och hitta bättre vänner.

    Svara

     Men är det just antalet tre eller att det är flera personer där oftast en är drivande och ställer de andra mot varandra?!
     Det man hört av folk om tjejkompisgäng så verkar det mer handla om personerna än om antalet.
     Vet att många tyckte det var sååå konstigt att vi var tre tjejer som lyckades åka på semester ihop.

     Svara

      Som vuxna t.o.m.?? Gud vad larvigt av folk.

      Svara

       Yup 30år

       Svara

   Tre tjejer fungerar sällan. Det är åtminstone min erfarenhet. Under hela högstadiet var det jag och två brudar till. Den ena av dom spelade hela tiden ut oss andra mot varandra. Alltid var någon utanför. Det användes hela tiden fulare och fulare metoder att göra illa den utfrusna.
   Då trodde jag att jag behövde dessa små översittare. Med facit i hand hade jag mått bättre ensam. Jag kunde även hittat bättre vänner. Jag önskar att min mamma peppat mig att hitta nya kompisar.

   Svara

    Verkar ju snarare som det var den personen som var problemet inte att ni var just tre. Känner att ni två andra borde slagit ihop till en duo 🙂

    Svara

    Aldrig haft det problemet!! Har nog att göra med person ist för kön 😉 Killar i grupp är ju inte topp alla gånger det heller.

    Svara

   En seglivad myt och självuppfyllande profetia.

   Svara

   Fråga varför hon tror att tjejer inte kan leka tre. Har hon varit med om något eller bara hört det så många gånger att hon tror att det är sant?

   Svara

    Hon har en tjej i sin klass som är expert på att splitta henne och en tjej till när dom leker, tror inte kompisen vågar säga nej till denna tjej när hon kommer och ”snor” iväg henne så min tjej blir då själv, så tror att hon tror att det alltid kommer bli så.. att det alltid är en tredje tjej som ska förstöra., tråkigt..

    Svara

  Vad är en killes favoritfras?

  Svara

   Får jag lov eller måste vi dansa först?

   Svara

   Kom och torka!

   Svara

   Havrefras.

   Svara

   Virtanens kommer jag ihåg: Men sug då, för fan. Sug!

   Svara

  Att Lovisa Wallins kille Buster har 30-års fest i detta nu?

  Svara

   Att en vuxen människa heter Buster 😂

   Svara

   Lovisa har såklart inte lagt ut några stories på festen heller. Hallywska är fan ett epicentrum av smittospridning. Ifall bara de hade hållit stängt sedan pandemin började hade smittspridningen bland flunsorna iaf varit betydligt mindre

   Svara

  Jag är i ett förhållande sedan typ 8 år tillbaka, jag är 26 år gammal så vi blev tillsammans sen jag var riktigt ung. Vi har bott ihop i 6 år. För några år sen gjorde vi slut då jag kände att jag ville veta vem jag var utan honom, och om gräset var grönare på andra sidan. Vi var ifrån varandra typ tre månader.
  Men till min fundering. Jag får med jämna mellanrum en crush på andra. Någon som jag tycker är snygg, eller någon som jag tycker är snäll osv. Oftast någon jag ändå känner, aldrig främlingar. Jag ser nog inte en framtid med någon annan än min sambo, men jag kan fasen inte låta bli att tänka ”tänk om” ibland. Jag älskar ju min sambo.
  Någon annan som också är såhär?

  Svara

   Så likt. Vi blev ihop när jag var 16, var ihop på distans 1 år (jobb utomlands) och senare ett uppehåll på några månader bara. Har haft tankar som du, men vi har hållt ihop i 26 år.

   Svara

   Ja, händer mig ibland. Särskilt folk jag jobbar med, som jag gillar. Men aldrig så allvarligt och jag agerar aldrig på det såklart.
   Har väl också tänkt ”tänk om” inland, tror det är naturligt. Men jag är otroligt nöjd med min relation och ser den troligen vara för resten av livet.

   Svara

    Skönt att höra att jag inte är ensam!
    Just nu har jag en crush på min PT. Fast han är lyckligt gift så där vet jag ju att det absolut inte blir något. Men kan ändå inte låta bli att fantisera lite.. han är ju så jäkla snygg! Och stark.. Och auktoritär..
    Innan var det en kompis, som jag dock inte umgås så mycket med längre.. men har ju såklart aldrig agerat på detta.

    Svara

   Händer även mig som singel.. dock inte så mycket att jag känner att jag vill ha ett förhållande med personen.

   Svara

   Jag är precis som du! Är i ett långvarigt samboförhållande med en person som jag trivs väldigt bra med och vill ha en framtid med, samtidigt som jag kan ha crusher på andra män. Jag tror inte på föreställningen ”den ende”, utan snarare att alla har flera ”potentiella partners” som man skulle trivas bra med, så jag tänker att det är naturligt i ett förhållande att ibland attraheras av andra.

   Det som spelar roll är väl vad man gör med dessa känslor? Personligen så tror jag att ifall jag lyssnade på dessa känslor och bytte partner, så skulle jag antagligen hamna i samma sits igen om några år. Jag upplever att jag i en period då jag attraheras av någon annan lättare kan börja försöka hitta fel hos min sambo (även om jag älskar honom), och kan ibland behöva påminna mig själv om alla de kvalitéer som gör att jag älskar honom och vill leva resten av mitt liv med honom. Crusherna går ju över förr eller senare. 🙂

   Svara

  Finns det någon anestesisjuksköterska här inne som kan beskriva hur en arbetsdag ser ut (vet att det varierar mycket men tänkte om ni kunde ge ett exempel)? Jag har bara varit med om att anestesisjuksköterskor är de som sövt ner patienter, vad är största praktiska skillnaden på ert jobb och en narkosläkares jobb? Är ni nöjda med er lön och hur mycket tjänar ni? Tack snälla i förhand från någon som är grymt nyfiken på ert jobb efter att ha fått spendera ett par dagar i operationssalen under min praktik ☺️

  Svara

  Är det någon som kan hjälpa mig komma på vilken blogg jag tänker på? Det var säkert för 10 år sen om inte mer, tror hon hette något med mimi.. Älskade pokémon/pikachu.. Studerade/jobbade i japan, tokyo.. Npf-diagnos vill jag minnas hon också hade.. Vet inte om hon bara skulle vara tillfälligt där men tror hon blev kvar för sista jag minns jag läste så hade hon gift sig med en japan och fått barn.. Stör mig bara att jag glömt vad hon hette för det var intressant att följa hennes bloggande och vardag i annat land med allt som det innebar.. Och hur livet blev sen? Vad hon gör idag..

  Svara

   Ja juste, var det hon med hudsjukdom?

   Svara

   Mimmi elofsson bjesse eller Mimmi-Animé?
   22:02 du syftar nog på LovisaKawaii

   Svara

  Det här med influensers som fotade sig mitt o åkrar… vad säger man då om sådana som sätter sig mitt i alla blommor som är nu?! Ex Eric Hagberg. Jag blev så arg när jag såg hans Instagram…. men vet inte om det är jag som överreagerar.

  Svara

   Folk är helt respektlösa…häromdagen såg jag ett par ryttare rida diagonalt över ett fält med späda grödor… två stora nordsvenskar som rev upp ett rejält spår i grödorna. Bonden blev säkert överlycklig…

   Svara

  Bästa tipsen på hel/halvfabrikat?

  Ibland orkar jag bara inte laga mat och det är så skönt att ha något färdigt att bara värma. Oftast blir det soppor, pizza eller nudlar men vad är era tips?

  Svara

   Jag har alltid halloumi hemma! När jag inte pallar så steker jag bara upp det och äter mes avocado, sallad (färdigsköljd i påse) med lite creme fraiche till. Annars kokta ägg (har alltid i kylen) att äta på ett matigt bröd.

   Svara

   Hälsans köks schnitzlar, ris och currysås. Svingott!

   Svara

   Fryst falafel och pitabröd!

   Svara

   Icas dumplings!

   Svara

   Humus från Lidl, särskilt Red pepper. Kostar typ 16 kr.

   Svara

   Pyttipanna och schnitzlar

   Svara

   Älskar kronfågelns gyroskyckling/kebabkyckling som man kan värma i micron så är de klart på typ 3 minuter. Blandar ibland med ris, ibland med sallad, ibland blir det nån röra i tacobröd.

   Svara

   ICAs vårrullar, pastasås med mascarpone, korv med potatissallad!

   Svara

   En burk ärtor och en burk makrill. Behöver inte ens värma.

   Svara

  Är det någon som beställt ringar på Glamira? Bra eller dåliga erfarenheter?

  Svara

   Kollar också på ringar där! Hoppas du får några svar 🙂

   Svara

    Tycker det finns så otroligt mkt fint men är samtidigt rädd att beställa! Hoppas också på svar!

    Svara

  Anna Book är ju humor men alltså varför måste hon betona att allt är så ”enkelt”? Hennes enkla hem och hennes enkla middag osv. Något hobbyutlåtande på det? Jag tänker att hon har något behov av att visa hur folklig hon är, eller något liknande..

  Svara

   Och vad fan la hon ut på Roberto med maräng i hela ansiktet??

   Svara

    Asså jag vet inte 🙈 Skämskudde!

    Svara

     ”Hade jaaaaag sett ut så där hade jag blivit kallad gri