Felicia Bergströms gynekolog är anmäld till polisen
I den här videon berättar Felicia Bergström att hennes gynekolog är anmäld till polisen, för att inte ha gjort skött jobb ordentligt. (ungefär 7 minuter in börjar hon pratar om detta)
En av hennes patienter hade cancer, någonting som tog hennes liv och som jag antar att den här gynekologen missade.
Felicia själv har en stor cysta på sin ena äggstock, som fallit mellan stolarna vilket resulterat i att hon inte fått den hjälp hon behövt.
Hon vet fortfarande inte om cystan är godartad eller elakartad och hon mår väldigt dåligt av att inte få några svar från sjukvården.

Bildkälla: Felicia Bergström Youtube

HÄR hittar ni en hel video där hon pratar om detta, där hon även visar upp en bild på sin cysta som är stor som en handboll. Hon kan inte ens ligga på mage för att det gör så ont.

Så här skriver Felicia under sin video:

Okej hur funkar rättsväsenet? kommer hon åka dit, jag menar hon har orsakat en annan människas död..mår illa bara av tanken. och till er som är oroliga så ska jag byta gynekolog, igen. Ingen av dem jag redan mött har varit bra. Men de löser sig!

Vi får hålla tummarna för att hon får komma till en bra läkare, som hjälper henne och framförallt ger henne svar på frågorna hon har så att hon slipper gå runt och vara rädd, orolig och ovetandes. ♡♡

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det polisen sådant anmäls till? Trodde det var typ IVO?

  Svara

   Det stämmer att det bör gå även till IVO, misstänker man att ett brott har begåtts så ska man dock även polisanmäla det.

   Dock är situationen mer komplex än vad Felicia ger sken av. Jag är inte insatt i just det ärendet, men att säga att min branschkollega är ansvarig för någons död är i nuläget att gå för långt.

   Att en kvinna har mist livet är tragiskt, men om någon är ansvarig för hennes död är till IVO och sedan vårt rättssystem att avgöra.

   Svara

   Exakt! Förstår inte heller hur F fått reda på en ev anmälan mot en annan patient, är inte sånt sekretesskyddat?

   Svara

    Måste väl vara patienten i fråga i så fall som berättat? Annars är det ju en annan stor fråga att utreda.

    Svara

     Anmälde patienten händelsen innan hen dog?

     Svara

      Kan vara någon anhörig som anmält för dråp.

      Svara

      Det är möjligt att patienten själv anmälde något till IVO innan hon avled. Som anhörig har du också möjlighet att anmäla, och som vårdgivare är du alltid tvungen att anmäla.

      Svara

       Ledsen Doc men uppsåt till vållande av annans död är även neglience, dvs att man med flit inte brytt sig enkelt sätt.
       Sådana läkare ska polisanmälas och anmälas. Men jag vet hur ni läkare skyddar varandra till varje pris som en sekt. Inte ens om en läkare vet och har sett en annan läkare göra fel, så vågar de stå upp för det.

       Svara

    Svar till blåbäret; Nej det är offentliga uppgifter sjukt nog. Alla anmälningar på ivo och tidigare HSAN är offentliga uppgifter.

    Detta är anledning varför så få patienter vågar anmäla. För inte ens deras namn maskas… deras fulla namn och personnummer lämnas ut också. Tycker det är bra att allt är offentligt på ivo MEN det är rent ut sagt förjäkligt att patienternas namn och personnummer inte skyddas.

    Svara

     Namn och personnummer faller under patientsekretess, Osl 25. Kommer inte ihåg exakt paragraf dock.

     Svara

      Inte när det gäller ivo vilket är helt sinnessjukt 😭

      Svara

   Själv råkat ut för gynekolog som missat en till tumör. Och sedan när hon såg den så hon räkna med det värsta. ?!Vilken ångest jag hade i veckor. Inte ok. Hoppas alla anmäler som råkat illa ut.

   Svara

   Fast ivo kan ju inte vidta åtgärder förutom att dela ut ”varningar”. Är rätt värdelöst. Min pappa fick en hjärtattack men blev lämnad i en korridor i sju timmar pga ingen personal. Vi fick rätt hos ivo och personalen fick en varning. Kul.

   Svara

    Jo men det är det enda system för den typen av fel vi har för vården i sverige. Så hoppas ngn vänlig själ upplyser anmälaren om det så hen slipper bli besviken – polisen kommer att bli tvungen lägga ner polisanmälan eftersom de är fel instans. Som folk påpekar – detta ska till IVO enligt svensk lag, polisen kan inget göra.

    Svara

    Det är väldigt svårt att få en läkare ställd till svars för sina gärningar. Vi har stor brist på överläkare. Såvida det inte är något grovt som kan leda till en eventuell polisanmälan, är systemet ganska värdelöst. Tragiskt.

    Svara

    Läkaren kan bli av med legitimationen. Det är viktigt i sånt här att inte sprida fel information.

    Svara

    Personalen hade troligtvis inte tid att ta hand om din pappa. Så dessa anmälningar görs inte för att sätta dit någon utan för att visa på att systemet inte funkar. Jag är ssk inom akutsjukvård och det är fan ett mirakel att ingen dött under mina pass. Vården är kraftigt underbemannad och DET är det varför folk får pissig vård. Inte för att enstaka personal ”glömmer”.

    Svara

     Vilket skitsnack. Inte tid att ta hand om någon på 7 timmar. Du pratar goja!! Usch!! Lyssna inte på någon som tycker det är ok att inte ta hand om någon.

     Svara

      Fast personen skrev ju inte att det var okej.

      Svara

      Det är såklart inte ok? Var läser du det? Situationen i vården är kaotisk. Fick själv vänta i 10 h på en undersökning när jag besökte akuten (ja det var akut och inget som kunde vänta). Men folk fattar inte hur pissigt det är, hur vi vrider och vänder på oss och gör allt för våra patienter. Trots det blir det inte bra pga extrem personalbrist.

      Svara

   Ja det är till polisen man anmäler om det är vållande av kroppsskada eller död.
   folk måsye förstå att IVO är en liten organisation som styrd av läkare!
   Ivo har inga befogenheter, kan inte utfärda skadestånd eller straff.
   Dessutom styrs det av läkare och det är extremt sällan de ger varandra en tillsägelse eller indragen legitimation. HSAN var bättre men ivo är rent tjafs. Bara läkare som håller varandra bakom ryggen

   Svara

    Men felbehandlingar eller missbedömningar inom vården faller under IVO. Det kan man tycka vad man vill om men vill man ändra på det måste man gå via riksdagen. Polisen kan inget göra iom att lagen ser ut som lagen ser ut. IVO är för övrigt en statlig myndighet och ingen ”liten organisation.”

    Svara

     Det går iof via Löf men även via polisen. Ivo är bara tjafs organisation där läkare skyddar varanda…

     Svara

    HSAN finns kvar och det är dit IVO vänder sig för att yrka att vårdpersonal ska förlora sin legitimation eller få en 3årig prövotid där de är under ständig kontroll.

    Det är möjligt att en sån utredning pågår parallellt med utredningen av klagomålet/anmälan om själva händelsen.

    IVO styrs inte av läkare. IVOs GD är jurist.

    Svara

     Ivo styrs visst av läkare. Det är läkare som bedömer fallen. Inte jurister eller advokater som patientskadelagen.
     Ivo är som en klubb där läkare skyddar andra läkare till varje pris. HSAN gick förut att anmäla som privatperson och de hade mer befogenheter än ivo.

     Dessutom är ivo offentligt och inte sekretessbelagt vilket verkar i direkt strid mot patientens bästa. Hur många tror du vågar anmäla när allt är offentligt.

     Svara

      Ja, och tacka fan för att det är läkare som avgör vad som är okej vård och inte någon klåpare utan utbildning.

      Svara

      Vem skulle annars bedöma? Ska någon som inte är medicinsk utbildad avgöra dessa fall?

      Svara

       Klåpare kan lika gärna ha en medicinskt utbildning.

       Precis som en jury som dömer rättsfall i USA, så behövs det inte vara medicinskt personal för att bedöma om något gått fel.
       Det räcker med att en person är insatt i juridiken, insatt i research arbete och som får hjälp av medicinskt utbildade ifall det behövs.

       Således borde IVO fallen istället bedömas av en grupp människor där jurister, oberoende researchers dvs tjänstemän och läkare.
       Idag består det endast av läkare vilket blir en stor sörja av jäv.

       Låt oss ta influencers som exempel. Ponera att en influencers inte har reklammarkerat och nu ska det utredas. Med Reklamombudsmannen består inte av tjänstemän utan av andra influencers, som är kompisar med de influencers som blir utredda.
       För att hallå, en person som inte är influencers kan ju inte bedöma vad som är reklam eller inte.
       Läsarna (dvs patienterna) är obildade och ska vara tysta.
       Tror du att Reklamombudsmannen som består av influencers då skulle döma sin polare som de utreder?

       Knappast.

       EXAKT så går det till hos ivo och inom läkarkåren. De håller varandra bakom ryggen mer än någon annan yrkeskategori. Glöm aldrig det…

       Svara

   Är det att räknas som vållande till annans död ska det väl absolut till polisen?

   Svara

    Exakt. Folk verkar inte förstå att medicin malpractise med uppsåt är kriminellt och går under vållande av kroppsskada eller vållande av annans död…

    Svara

   https://www.expressen.se/nyheter/ingrids-syster-fick-alvedon-for-huvudvarken-dog/

   Här är ett till klassiskt fall av neglience. Patient söker vård men personalen avvisar och viftar bort.

   En person med bestående huvudvärk, speciellt en äldre person. Ska GENAST in på en CT eller allra helst MR som ger absolut bäst bilder. Kom ihåg de ifall någon i er familj får hemskt huvudvärk som inte släpper.

   Svara

  ”Ingen av dem jag redan mött har varit bra”

  Exakt så… det handlar inte om en läkare, det handlar om ett helt system som just nu kolappsar… ingen bryr sig förän du behöver hjälp, och inte får någon, eller får vänta i flera månader på cancervård!

  Sverige är katastrof!!

  Svara

   Ja Sverige är katastrof håller med . Tyvärr. 😢

   Svara

    Kan tycka att det bara är de som har röstat på AfS/SD som har rätt att klaga på kollapsen. Alla andra är medskyldiga.

    Svara

     Ursäkta? Endast om man har nazistsympatier (…) har man rätt klaga på svensk vård? Snälla utveckla logiken – otroligt nyfiken.

     Svara

      Så otroligt populistiskt och obildat att uttrycka sig så angående SD.. Har du aldrig stannat upp och verkligen funderat över vilken valuta vi egentligen får för våra rekordhöga skatter i jämförelse med andra nordiska/eu länder?

      Svara

       . 20:10:
       Där sa du faktiskt något

       Svara

      Ja för man är natzi om man röstar på SD, inte för att man vill ha ett bättre Sverige.

      Svara

   Men rent krasst. Om ”ingen jag mött varit bra” kanske det är hos en själv problemet ligger? Bara en tanke.

   Svara

    Men va? Det är alltså ens eget fel om man inte träffar bra personer inom vården? Helt jävla ologiskt

    Svara

     Jag kan tänka mig att Dr menar de att patienten är så omständig och ska ha rätt om allt och inget så läkaren sätter sig på tvären och försöker sköta sitt jobb.
     De finns dom som kommer in med googlade symtom och inte alls vill lyssna på läkaren.
     Då kan jag tänka mig att problemet ligger hos en själv

     Svara

      Det finns också folk som har otur och bara lyckas träffa läkare som av någon anledning inte är bra på sitt jobb.

      Svara

       Absolut, nu tänker jag mig in i ”de är fel på mig”- situationen och vad de kan innebära.

       Svara

      Precis så jag menade! Om man söker vård upprepade gånger och ALDRIG träffar någon bra läkare får man fundera över vad man själv har för förhoppningar och föreställningar om vad sjukvården egentligen ska kunna erbjuda. Ett gott bemötande ska alla kunna ge, likaså en rättvis och korrekt bedömning av besvären. Sen att vissa patienter inte håller med och har egna teorier som ibland bara innebär ”helkropps-MR” för att kolla så allt är ok, är en helt annan sak. Försöker inte trolla med mitt inlägg utan bara lyfta faktumet att man behöver se över sina egna beteenden med som patient.

      Svara

     Svara inte trollen här!

     Svara

  Kan man få reda på innan operation om en cysta är godartad eller ej?
  På mig visste de inte vad det var för slags cysta innan operation. Det visade sig att den innehöll 1,5 liter vätska och var ofarlig.
  Men den kom tillbaks och jag blev sövd och de tömde den ännu en gång.
  Hade ofta ont i buken och cystan kändes om jag låg på mage eller om jag ansträngde mig mycket.
  När jag gjorde kejsarsnitt så skulle de passa på ta bort cystan helt men då åkte äggledaren också för den hade blivit stryp av cystan. Tydligen inget ovanligt.

  Hoppas att hon får nån hjälp snart.

  Svara

   @Anonym Beroende på var tumören sitter och dess storlek så gör man en biopsi (vävnadsprov som sedan analyseras) innan eventuell operation.

   Svara

    Ska dock inte göras vid cystor på äggstockarna

    Svara

     Ok så det var därför de inte visste förrän efteråt. Tack för svaret 🙂

     Svara

     ”Ska” = det kostar för mkt, billigare att bara operera direkt och se vad som händer, kvinnors underliv är inte direkt högprioriterade i Sverige.

     Svara

      Alltså nej. Det handlar om att om man tar biopsi/sticker hål på en cysta som är cancer så sprider man cancercellerna och patienten hamnar i sämre stadium.
      Vid tex livmodercancer eller livmoderhalscancer tas biopsi eftersom man kan göra det utan att cystvätska full av cancerceller läcke är ut i buken.

      Svara

  Ytterst ovanligt att en läkare eller sjukvårdsanställd blir åtalad eller dömd för vållande till annans död. Ser inte hur läkaren i detta fall kan misstänkas eller fällas för det. Någon form av anmälan av tjänstefel och utredning hos IVO – absolut, men en snabb googling visar att svenska läkare som dömts för VTAD går att räkna på en hand.

  Svara

  Men snälla, kan inte detta få ett slut någon gång? Lägga ut gråtande selfies (”jag bryter ihop men låt mig rotera runt kameran lite snabbt för mina socials – rinnande tårar är minst +20% i reach!) och nu bilder från fkn inuti kroppen?! LÄGG AV!

  Svara

   …hon är influencer?

   Svara

    Jaha?

    Svara

    Jag har svårt att ta det hon gör eller säger seriöst tyvärr. Hon gråter alltid ut över något och förstorar saker för att få likes/uppmärksamhet. Hon säger bland annat att cystan (som sitter på äggstocken) är lika stor som en fotboll. Vill inte förringa kvinnliga problem som nedprioriteras av sjukvården men jag har själv en cysta på äggstocken som var ca 9-10 cm (jämför mot en fotboll som 20-22 cm stor) när den upptäcktes för några år sen och fick genast erbjudande om att operera bort den.

    Svara

    Så för att man är influenser så kan man inte gråta utan kameran och sen ta de med sina följare efter man har lugnat ner sig?

    Svara

   men lol, kolla inte då?

   Svara

   Ja men eller hur! Samtidigt som man gör reklam för låneappar och allt möjligt annat

   Svara

   Men hur kan man bli så upprörd över en video man bara kan stänga av om man inte vill se?😅

   Svara

   Ska dock inte göras vid cystor på äggstockarna

   Svara

  ”Polisanmält gynekologen”
  ”Antar att hon missade någons cancer”
  … jamendåså 😅

  Svara

  Jag hade en cysta på ena äggledare som gjorde så jävla ont. Min gynekolog gjorde en undersökning och genom att bara titta på den konstaterade hon att den var ofarlig och förklarade att den med största sannolikhet skulle spricka och sen inte orsaka mer trubbel. Detta hände dock inte, utan den fortsatte att växa och gjorde så att min äggledare snurrade sig runt sig själv, och dog. Det gjorde så in i helvete ont, och tillslut blev det akut op, och min ena äggledare fick helt enkelt avlägsnas. Jag fattar att det kanske inte hade gått att undvika, men jag kände just där och då att min gyn inte hade tagit mig på allvar första gången jag sökte hjälp. När jag skulle opereras sa de dessutom ”vi ska försöka rädda den andra äggledaren, men det är inte säkert att det går”. Nu har jag barn och ska inte ha fler, men sorgligt om jag hade missat chansen att få barn bara för att inget gjordes åt cystan in the first place.

  Svara

   Men det är ju sådant en läkare inte kan veta i förväg. Precis som med biverkningar av medicin vet ingen vem som är den där ytterst udda biverkningen. Alltså, jag vill inte förminska din upplevelse eller frånta dig den på något sätt. Men, om sannolikheten är stor att X sker,varför göra Y då? Så länge människor hanterar människor kommer det att bli misstag, och det är av misstagen vi ALLA lär oss. Ingen vill att diverse LEX anmälningar ska göras eller ens behöva göras, och det faktum att de ens existerar är förfärligt, men det är ju ändå tack vare dem vi kan förbättra vården.

   Svara

    Så är det givetvis, och som jag skrev så fattar jag att det kanske inte hade gått att göra annorlunda för att hindra det utfallet som ändå blev. jag är själv inte läkare, så jag vet inte vad rutinen är i dessa fall. Dessutom så gick det ju bra, även om det gjorde väldigt ont. Men min känsla när jag sökte hjälp första och andra gången var ändå att min gyn var väldigt nonchalant mot mig och min smärta som var så pass kraftig att jag varken kunde gå eller sitta utan endast ligga på ett särskilt sätt, och när cystan togs ut var den ändå ca 15 cm i diameter, så ganska stor.

    Svara

     Därför kan man gå till en annan läkare och be om en ”second opinion”.
     Läkare är läkare men gå på din magkänsla.

     Svara

      Själva grejen är att många gynekologer i motsats till andra läkare tenderar till att inte ta kvinnors smärta på allvar. Så ofta jag hörde (även av kvinnliga gynekologer och även i second opinion) ”att det kan göra lite ont” eller ”det kan kännas lite obehagligt och vissa är känsligare än andra” när man har mens när jag berättade att jag svimmat och spytt av smärta av mens trots en massa smärtstillande. Började tro själv att jag var överkänslig. Tills en läkare (utomlands) tog mig på allvar och skickade remiss till op. Visade sig att jag hade endometrios stadium 4, att jag har massvis med endometrios som blöder varje månad på ställen där man inte ska blöda, att ändtarm, äggledare, livmoder och urinblåsa växt ihop på flera ställen och att jag inte kan bli gravid naturligt mer eftersom det gått så lång tid och jag borde ha opererats för många år sedan.

      Svara

   Ja eller så gick operationen åt helvete och du förlorade dina äggstockar och äggledare där och då. Eller att du dog av ingreppet. Inget sådant kan man veta, inte att du skulle få en äggledartorsion heller. Om någon som gynekolog ser sådana där cystor dagligen där 99,999 det inte blir som i ditt fall, tycker du då att man skulle ha gjort ett invasivt ingrepp i alla dessa fall ändå då?

   Svara

  Därför jag säger till vänner gå och kolla att allt är ok. Min äggstock vred sig tre gånger för en tumör på 1,3 kilo tyngde ner den. Äggstocken vägde 1 kilo. Inget jag märkte men var trött sedan kom det akut. Vill inte någon ska få uppleva smärtorna.

  Svara

   Men vad är det för strunt du förespråkar, om alla symtomfria ska ”kolla så allt är okej” så skulle det inte finnas vare sig tid, pengar eller personal till att behandla de faktiskt sjuka. Ja, det är trist att vissa förlopp är snabba och smärtsamma, men man kan springa hos sjukvården och försäkra sig om att man eventuellt inte har ett osannolikt tillstånd stup i kvarten. Var skulle vi i så fall dra den gränsen?

   Svara

  Camilla tycker du borde skriva om Ellinor Löfgrens övergrepp inom förlossningsvården också. Viktigt att det uppmärksammas för jag tror inte folk vet om sina rättigheter och lätt att tänka på annat när man är öppen 10cm och bara vill gå ut sitt barn 😭

  Svara

   Samtidigt måste man också veta att situationen varit öppen 10cm ett par timmar är en situation som lätt kan bli komplicerad. Nu framgår ju inte exakt tidsförlopp och hon verkar ju ha fått en förfärlig upplevelse.
   Men märker ändå en attityd i sociala medier där man ska få veta att man har rätt att säga nej till olika åtgärder. Här pratas det ofta om åtgärderna som något helt onödigt och bara man inte går med på vårdens onödiga interventioner kommer man få en fin och härlig förlossning.

   Men att vara fullt öppen under flera timmar är förenat med risker. Det ökar risken för stor blödning, ökad svullnad i underlivet med risk för större bristning, värkarna blir oftast bara mindre effektiva och sedan står man i valet mellan komplicerat kejsarsnitt och komplicerad sugklocka.

   Nålen/infarten i handen kan rädda ditt liv om du blöder kraftigt. Det är enormt mycket svårare att sätta infarten då jämfört med i lugnt skede.

   Beklagar verkligen Ellinors upplevelse, men den negativa beskrivningen av förlossningsvården är ensidig och förenklad.

   Svara

    Håller helt med!

    Svara

    Word!!

    Svara

    Den negativa bilden av förlossningsvården är verkligen inte ensidig. Både barnmorskor och patienter är enade i att situationen är skit och att underbemanning och sparkrav kostar liv varje år.

    Svara

  Alltså i vissa fall vill man bara kunna stämma personer på samma sätt som i usa. Nu känner jag ej till den läkare men pratar om egna erfarenheter i vården. Tyvärr får vårdpersonal som gör grova fel sällan några konsekvenser, så jag kan förstå att man kan gå så långt som att polisanmäla…

  Svara

   Man kan stämma även i Sverige.

   Svara

    Nej det kan man inte. Eller man kan ju givetvis men man vinner ju inget på det iom att sverige till skillnad från USA lagt vården under IVO och inte vanlig lag.

    Svara

     Varför far du med osanning? Man kan visst stämma i Sverige. Finns patientskadelagen etc!

     Svara

     Vården ligger inte under ”ivo”. Herregud blir mörkrädd hur dåliga kunskaperna är hos allmänheten om patienternas rättigheterna.

     JA rättigheterna är dåliga, men de skulle bli ännu bättre om folk läste på om vilka rättigheter de faktiskt hade och började utkräva ansvar vid vårdskador/död inom vården.

     Svara

  Hade en ungefär lika stor som uppdagades när jag var 27 som de missade under min graviditet, den började till slut spricka och läcka ut i min buk det var dessvärre en tumör och fick genomgå ett antal operationer efteråt. Gå alltid på era cellprov samt kontinuerligt till gynekologen! Puss och ta hand om er

  Svara

  Usch gynekologer de behandlar mig jämt och ständigt som skit. Får de inte som de vill är jag inte välkommen dit.

  Svara

   Men byt gynekolog nu!!!

   Svara

    Hur hittar man en bra då om ingen man känner kan rekommendera någon?

    Svara

     Snälla prova olika och stå på dig. Det är jätteviktigt att du kommer till någon som tar dig på allvar. <3

     Svara

  Har haft mellanblödningar i över en veckas tid nu… är ej gravid och ska till gyn nu i veckan! Orolig 😞

  Svara

   Vad är du orolig för? Det är vanligt med mellanblödningar om man är i fertil ålder, men bra och rätt att kolla upp!

   Svara

    Cellförändringar. Har inte gjort cellprov på flera år då jag missade min senaste tid pgr av graviditet. Eller någon annan skit! Har vart så mycket den senaste tiden… är så slut.

    Svara

   Oj jag har haft problem i ett par år med liknande, men vågar inte gå då jag haft så hemska upplevelser tidigare..

   Svara

  Vad vet du som skriver den här bloggen om vad som hänt? Ingenting förstås. ”En av hennes patienter hade cancer, någonting som tog hennes liv och som jag antar att den här gynekologen missade.” Jaså, det ”antar” du? Varför gör du det?

  Som läkare blir jag direkt trött. Är du över huvud taget medveten om hur många säkerhetsnivåer som finns inom vården, där läkare vid ronder demonstrerar och rådgör med varandra? Naturligtvis inte, du är ju inte läkare. Har du någon som helst insikt i hur noga man är med att vid minsta misstanke om malignitet gå vidare med fler undersökningar och provtagningar? Det skulle jag knappast tro med tanke på dina tvärsäkra och svepande uttalanden.

  Det kommer alltid att inträffa att människor avlider i både cancer och andra sjukdomar – vi läkare kan inte bota allt. Till exempel är ovariecancer svårdiagnosticerad och ofta spridd när det väl går att fastställa vad det handlar om. Samma sak gäller andra sjukdomar. Betyder detta att läkare har ”missat” saker? Svaret är nej.

  Det är inte första gången du utan vidare skriver saker som du inte kan veta något om, det händer ofta att du kritiklöst utgår från att något som sagts, skrivits eller på andra sätt kommunicerats är sant och jag tror att din blogg skulle tjäna på att du ägnade dig lite mer åt research innan du sätter dig vid tangentbordet.

  För övrigt är det IVO och inte polisen som handlägger misstankar om felbehandlingar inom vården. Du kunde ju om inte annat ha påpekat det.

  Svara

   Tack tack tack för din kommentar! Håller med till 100 %. /kollega

   Svara

   Ja och det är jätteviktrigt att ta upp sådant. Finns ingen vettig sjukvårdspersonal som skulle skriva här och försöka skydda skador. Horribelt.

   Svara

    Skydda skador? Det är knappast det kommentaren syftade till. Läs igen.

    Svara

    Läkare gör allt de kan för att hjälpa andra läkare komma undan med vårdskador. Fråga bara någon av alla de tusentals människor som blivit svårt skadad om det var lätt för dem att få ett medicinskt vittne att ställa upp. Hela systemet är uppbyggt för att skydda läkarna, inte patienterna.

    Svara

     Okej så att du tror att folk utbildar sig i massa år för att ge människor en massa vårdskador? Vårdskador ska minskas och försöka elimineras så gott som det går men så länge det är människor så kommer det alltid ske misstag. Det är bara att kolla på flygolyckor där är det majoriteten mänsklig faktorn som ligger bakom.
     Alla typer av ingrepp är en risk, även ett rutiningrepp kan gå åt helvete.
     Vad är alternativet? Att det inte ska finnas någon vård att söka förrän vi har robotar som tar hand om all vård?

     Svara

  Väldigt viktigt att ifrågasätta den här typen av inlägg. En tjej, en influencer utan någon kunskap eller utbildning i gynekologi påstår saker om en läkare och man sprider vidare hennes ord utan någon som helst kännedom om situationen.

  Svara

   Det är väldigt viktigt att ta patienters upplevelser på allvar och ta vårdskador och negligerande beteende av läkare på största allvar.
   Läkare gömmer sig gärna bakom sin påstådda kunskap när de gör allvarliga misstag. Förstår inte varför folk gör skillnad på läkare och resten av befolkningen.

   Svara

    Folk ska göra skillnad på läkare och resten av befolkningen när det handlar om medicinska kunskaper.

    Svara

     Ja men man ska inte göra skillnad att tro att de är några slags övermänniskor.
     Man ska inte tro att bara för att en person orkar plugga länge så kan de inte uppföra sig illa med flit, göra brottsliga handlingar, vara kriminella, ha psykiska diagnoser, vara oetiska etc etc.

     Svara

  Cystor är godartade. Det är det som är grejen med en cysta

  Svara

   Ja men många tas bort med titthål.

   Svara

   Nej de är oftast godartade men man vet inte innan op. Hade själv en cysta som de gjorde biopsi på.

   Svara

  Skogaholmslimpa, Vitamin Well och Lätta…inte konstigt att hon är sjuklig. Såg dessutom att hon gjort en Gastric bypass, men verkar inte ha rättat till orsaken till symptomet övervikt i.o.m. hennes katastrofalt dåliga kosthållning.

  Svara

   Vad är det för fel på vitamin well nu då???

   Svara

    Industriell skit med tillsatser istället för vanligt vatten.

    Svara

   Väl talat 👍🏽

   Svara

  Om hon inte är nöjd med den vård hon fått, varför har hon då inte byt läkare/mottagning tidigare?
  Om jag inte kände att jag fick hjälp av min läkare, att min läkare ignorerade mina problem så skulle jag byta läkare/mottagning.

  Svara

  Är det inte hon som först; Gå ner på egen hand. Sen OKEJ jag opererar mig istället.

  Aldrig ens sett henne träna eller ändra kosten.

  Svara

  Men om man inte får svar efter lång tid, är de inte rimligt att man ringer gyn och frågar, möjligtvis försöker få en tid så man kan få ett svar och avslut ?

  Svara

   Men då hade hon ju inte haft något att gråta över i vloggen…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.