Nicole Falcianis hund Frank i kampanj för kissekatter

"Sitt fint för kattliga rättigheter" - Frank Falciani

Nicole Falcianis vovve Frank är med i en kampanj för kattiga rättigheter, och jag tycker videon är SÅ fin och gullig.
Konceptet är toppen!
Selma hade säkert gärna varit med, om det nu inte var så att hon redan tror att hon ÄR en katt.
Hon är en ståtlig Cornish Rex, frågor på det?

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas de får till en lag som höjer katters status!

      Ja! Skulle vara så bra om kattägare blir tvungna att se efter sina katter och vad de ställer till med när de är ute och springer. Inte en dag för tidigt!

        Du fattar väl själv att det inte handlar om ”mer kontroll på katter” haha? Det handlar om att katter används som slit och släng-djur, inte ens registreras av dom flesta, och i princip inga straff för misskötsel av katter. Tack vare Lex Maja så är i alla fall någon *numera* ansvarig för katter i dödsbo. För att en katt bara lämnades kvar och dog.

          Men då borde väl mer uppsyn över sina katter vara jättebra istället för att släppa ut dom utan uppsikt då de kan råka ut för allt möjligt hemskt? Bilar, elaka människor, skada sig på glas och liknande?

        Utekatter är lika skrämmande som guldfiskar ? Det är värre med allt löst folk som springer runt överallt

      Rävar är också rättslösa ?

        Rävar är väl för i helvete inte husdjur!

          Rasist! Alla raser räknas♥️

    Gulligaste! Och nej Selma hade inte passat in där i reklamfilmen.

      Hon har passat in lika mycket som de som var med.

        Svar, nej!

          06:14
          Svar, Ja

        Selma är tyvärr en ras som människor förknippar med aggressivitet och att de är farliga. Stämmer absolut inte men den bilden hade nog tyvärr Selma blivit stämplad som om det var hon på bild. Även om hon är världens sötnos.

          Selma är djupt förnärmad och undrar varför det är okej med en Staffordshire bullterrier i reklamen, men inte en American staffordshire terrier?
          Hon gapar om förtal, och ”#inte alla American staffordshire terriers” – trots att hon är en katt. 🙂

      Haha va det skulle hon väl

      Varför skulle inte Selma göra det?
      Fantastiskt fin film ❤❤ å sorglig..

    [Borttagen kommentar]

      Källa?

      Hon verkar inte ha varit det för 14 timmar sen enligt Instagram

      Stämmer ej

      Varför hittar man på sånt här?

      Singel igen… Som att det är det värsta som kan hända en. Hellre singel och gravid än i parrelation med någon som kväver en.

      Varför skriver du sånt utan att hänvisa till någon källa? Riktigt onödigt

    Under tisdagen kunde New York-bor över 21 år som visade upp intyg på att de vaccinerats mot covid-19 hämta ut gratis marijuanacigaretter.

    – Det här är första gången som vi kan hänga här och lagligt dela ut joints, säger Michael O’Malley, en av arrangörerna till ”Joints for jabs” (ungefär joints för nålstick) vid Union Square, på Manhattan. (Artikel idag på Aftonbladet)

    Jag röker inte själv men ändå cool idė för att nå ut till en målgrupp som troligtvis inte hade vaccinerats. Varför kan inte Sverige göra nått liknande, bjud på en öl, drink eller ja joint haha. Allt är så PK och tråkigt i detta land!

      Ja jättetråkigt att inte svenska staten delar ut knark.

        Men snälla en joint dör väl ingen av? Lika lite som av en drink? Men det är inte en dålig idė för att nå ut till grupper som annars kanske inte tagit vaccinet

          Nej, men t.o.m. en liten ”oskyldig” joint kan vara inkörsporten till något som är fan så mycket värre.

      Önskar man kunde få en sil fin-heroin, inge jävla fultjack alltså.
      Det hade suttit mumma, ja menar, när de ändå är och rotar i blodsystemet så kan de väl bara koppla på en härlig extra resa liksom.

      USA = uland i vissa avseenden, men framförallt gällande vapen och drog – lagar.

    Men åååh, sötnosar❤❤

    Snälla ni, skriv under ni också! Katternas värde måste höjas. Allt annat är oacceptabelt!

    Önskar verkligen att katter hade haft samma lagar som hundar så att kattägare var tvungna att se efter dom och vad de håller på med. Inte bara öppna dörren och släppa dom vind för våg.

    Katter bör ha samma status som hundar och också samma krav på tillsyn. Jag tycker att det är absurt att det tillåts att ha lösspringande djur i bostadsområden som gör skada på djurliv bland annat. Häromdagen var det en mätt och rastlös huskatt som långsamt plågade ihjäl en duva här utanför fönstret. Även för katternas skull borde det vara förbjudet att ha dem lösa annat än på landet.

      Ja viktigt att tänka på det när man är med hunden i naturen nu på våren. Det är lika mycket besökare i naturen som människor. Håll de kopplade!

      Bor på ”landet”, vill inte ha dom springandes lösa här heller, ski*andes i mina rabatter och ätandes småfåglar.
      Antar att du tänker på musjagare på bondgård? 🙂
      Filmen var för övrigt hur gullig som helst!

        Haha ja, förstår att det kanske var lite väl generaliserande att prata om ”landet”. Menar: katter som mestadels får skaffa sin egen mat kan gå lösa i områden där det inte finns grannar inom rimligt avstånd. Eventuellt. Men egentligen tycker jag som sagt att de ska behandlas som hundar, på alla sätt.

      Jag håller med. Är less på kattbajs i rabatter och på garageinfarten (som katten inte ens försöker gräva ner) som stinker så man nästan kräks. Eller att man inte kan ha ytterdörren öppen när det är varmt ute utan uppsikt för att katter inte ska komma in (ja, det har hänt flera gånger).

        Men snälla. I naturen lever djur, flytta till stan om ni inte klarar av det.

          Skit som skit? I så fall lika naturligt om en hund skiter i grannens trädgård. Långt koppel bara, så har den iaf varit kopplad under tiden.??

          Verkligen!!! Låt oss som bor på landet ha våra djur i fred. Flytta till en jävla lägenhet!

            Närmsta grannens katter gillar att förstöra mina dynor och ta sig friheter överallt.
            Jag är väldigt allergisk mot katter.

            Satt upp staket och har mina hundar lösa – problemet löst perfekt!

            Men det är faktiskt så att många avoss lever i vanliga villa/höghusområde . Folks katter är ett problem. Jag fick sätta taggtråd runt ett träd vid uteplatsen eftersom en katt använde det som klösbräda. Har dörren stängd pga annars går de in. Bajs i rabatterna.
            Katten ligger på tredje plats när det gäller skadedjur (etta mygga, sprider sjukdomar, andra plats råtta, dito) och utrotar fåglar (googla katter utrotar fåglar, ca 13 milj/år i Sverige). Inte på något vis ett vettigt djur. Vill man ha en katt, ha den inomhus och gå ut med den som man gör med hundar.
            Om ni inte tror detta är ett problem se då ”vår katt är försvunnen” lappar – tror du verkligen de har sprungit bort eller är det någon som sett till att köra eländet miltals därifrån och släppt ut i skogen? Och argumentet ”flytta till landet”? Bönder förr i tiden behöll en-två kattungar, resten slig de ihjäl. Katter var arbetare, möss behövde tas

              Jag gillar dig❤

              Du låter som en katthatare och någon som lätt skulle kunnat ”sett till att köra eländet miltals därifrån och släppt ut i skogen?”

              Hade du gett dig på min katt hade jag slagit ihjäl dig med ett basebollträ. Idiot!

                Är du inte riktigt klok?

                  Ja i vanliga fall är jag det. Skulle däremot någon ha gett sig på min älskade katt, så näe då hade den legat riktigt risigt till då kan jag säga. 🙂

                    Se till att din älskade katt inte springer över till fel granne då.

                      10:43: Men din jävla idiot. Springer över till fel granne? Du låter som en psykopat.

                Samma här. Riktigt obehaglig. Du som är ”Håll katten kopplad” alltså.

          Jag bor i ett villaområde inne i ett tätbebyggt samhälle. Ska man behöva bo högst upp i ett lägenhetshus eller bara för att slippa oansvariga kattägare?

            Nej! Egentligen inte. Jag undrar ju om dessa kattägare vill ha sina saker i trädgården
            förstörda av andra katter…

              Vart finns alla de här monsterkatterna ni pratar om? ?

          Katter hör inte till vår natur, det är en invasiv art, tredje mest skadliga invasiva arten i världen.

            Japp det något att tänka på.

            Den invasiva djurart som har ställt till med störst skada i naturen är vår spinnande lilla kelgris katten. Nya rön visar att den har utrotat drygt 60 arter av fåglar och andra ryggradsdjur världen över.

        Genuin fråga. Hur tycker ni att katter ska hållas? Katter har helt andra behov och instinker än en hund och långt ifrån alla passar som innekatter (eller att rasta i koppel för den delen)

        Ser så många som stänger in sina högaktiva katter i lägenheten och låtsas som ingenting! Det är i min mening, ett större problem.

        Förstår att det kan va jobbigt om grannkatten skiter i er rabatt, men till kostnad av djurens välbefinnande känns det som ett lågt pris att betala. Kan vi inte bara låta djur vara just djur? Och kan man inte hantera djuren och naturen kanske man kan bosätta sig i en lägenhet inne i stan ?

          Tror du att hundar föddes med koppel runt halsen eller har man lärt hunden att gå i koppel? Föddes hästar med sadel och träns eller har man lärt hästen att ha det på sig? Samma borde gälla katter.

            Katter är dock inte avlade på samma vis. Tamkatter är nästan genetiskt identiska med vilda katter, det är inte samma sak alls med hundar.

            Hundar och katter har ju utvecklats tillsammans under väldigt lång tid.

          Det är väl självklart att det går att koppla en katt! Hade t.ex en kompis med två innekatter, varje gång de skulle ut och sola i parken tog de med sig katterna – i koppel! Plockade upp skiten gjorde de också.

          Eller så har man inte katter som husdjur. Varför ska en människas behov av att äga ett djur för sitt eget nöjes skull gå ut över andra människors behov? Det är inte så att det är naturgivet att vi ska avla fram djur att klappa och umgås med.

          Skrev en annan kommentar redan men katter hör inte hemma i naturen, de gör stor skada och räknas som invasiv art.

            Du är en invasiv art.

          Vi går ut med vår katt i koppel och ibland vagn, fungerar hur bra som helst! Han är inte speciellt intresserad av att gå ut men tycker om att spana på fåglar på håll osv så det är en bra lösning för oss

          Man kanske ska anpassa det husdjur man har efter hur man bor då.

          Eller ännu bättre.. flytta själv ut till ett ödsligt hus på landet så kan alla dina djur ströva fritt.

          Hur man än vrider o vänder på det tar man inte sitt ansvar för en annan varelse om man öppnar dörren o låter katten gå ut utan att man har uppsikt över den. Vilket man inte har om man inte använder koppel eller rastgård etc. Man kan ju sätta GPS på katten förstås men problemen den ställer till med i tätbebyggt område kvarstår. Och den kan fortfarande bli påkörd. Ja det finns katter på katthem tex som är så vana vid att leva mycket ute att de inte kan vara innekatter/koppelkatter etc men det finns ju en anledning att de blev borttappade o hemlösa in the first place. Någon släppte bara ut dom..

          Alternativet är ju att inte skaffa katt om man inte kan ha den som innekatt eller bor på landet. Ingen rättighet att ha katt bara för att

      Förjävligt att det inte är samma krav på kattägare som på hundägare.

        För att det är två helt olika djur? ?

          Och hur är det relevant tycker du?

      Håller med helt.

      Katter är den tredje mest skadliga invasiva arten globalt, kom en rätt färsk undersökning ut med. Katter ska inte vara ute i naturen, punkt. De hör inte hemma där.

    Åh det var det gulligaste och finaste jag sett på hela veckan!

    Så gulligt ??❤️❤️

    Alltså dom flesta här verkar inte fatta vad dom försöker göra…? Ni tror att alla katter ska låsas in eller gå i koppel? Det handlar om saker som Lex Maja. Mer rättigheter och skydd för katter, juridiskt sett. Att dom ska registreras som hundar gör. Inte att dom ska ska försvinna från er åsyn, era skumma människor som hatar katter…

      Jaha, då de ska få fler rättigheter men inga skyldigheter? Jag hatar inte katter, men är redigt less på oansvariga kattägare.

        Samma här, hatar inte katter, de är söta. Tycker bara att ett antal förändringar bör göras.

        Det är väl iofs inga konstigheter att djur har rättigheter med inga skyldigheter?

          08:53 pratar väl om ägaren…

      Hatar inte katter. Men de plågar ihjäl andra djur, dagligen, på grund av att människor finner ett värde i att ha dem som gulliga kram och sällskapsdjur. Katterna har inte gått hem till er frivilligt, man köper dem som saker för ens eget behovs skull. Nyttan för människan att ha ett gulligt djur väger inte över skadorna som ett löst, välmatat rovdjur ställer till i naturen, plus de faror som katten själv kan råka ut för. Tycker både katter och hundar är urgulliga, men rent logiskt är det ju helt uppåt väggarna att vissa tycker att deras egoistiska behov av att umgås med ett djur är så viktigt att alla negativa konsekvenser ignoreras med motargumentet att alla som inte tycker att katter ska gå lösa hatar katter.

        Människor plågar ihjäl både djur och människor dagligen.

          Ja och då har vi ett rättssystem som beivrar det. Misshandel, mord djurplågeri. Ska vi åtala katterna för mord tycker du? Döma dem i en liten kattdomstol och ge dem fotboja och skyddstillsyn? Ska du dra raka paralleller mellan människor och katter får du väl löpa linan ut.

            Skillnaden är att när människor plågar ihjäl andra människor och djur gör de det för att de på ett eller annat sätt är störda.

            Men du kanske tycker att katter som leker med sina offer för att sedan döda är att jämföra med t.ex. Hannibal Lecter?

            Ja hå hå jaja… 🙂

              Var inte jag som drog jämförelsen mellan katter och människor. Håller med om att det är skillnad och det var exakt det jag ville påvisa.

            Nja man kanske ska ha dom inlåsta precis på samma sätt som människor som inte kan sköta sig. Innekatt är faktiskt inte ovanligt.

        Det finns omfattande forskning om djurens betydelse för människors hälsa.

        – djurägare har bättre hälsa, är mer fysiskt aktiva och belastar sjukvården mindre än icke djurägare

        – sällskapsdjur ger socialt stöd i vardagen och vid kris

        – samvaro med djur stimulerar känslomässig utveckling hos barn och vuxna

        – skötsel av djur lär ut ansvarstagande, rutiner och skapar meningsfulla erfarenheter av att vara behövd

        – miljöer där djur ingår har en lugnande och ångestdämpande effekt på människor som har ett stresspåslag och dämpar aggressivitet mot medmänniskor hos barn, ungdomar och hos äldre med demens

        – djur är viktiga resurser vid vård och behandling

        – djur kan förebygga ohälsa

          Tror nog man kan hitta former för umgänge med djur som inte innebär att djuren ska gå fritt utan tillsyn. Det är det ju för övrigt enbart katter som får göra. Alla andra djur hålls under uppsikt.

        Det är ett egoistisk behov att ”skaffa” barn också. Finns inga som ställer till så mycket elände i världen som människan, så bara onödigt att befolka den med ännu fler.

          Det håller jag med om. Tycker dock även att man ska få skaffa katt, om man tar ansvar för och begränsar skadorna. Finns lagar för tillsyn över barn för övrigt, och när barnen blir 15 finns lagar för att begränsa skada. Har man samma lagar och regler för katter som för barn och människor är jag helt med på att det kan få finnas hur många katter som helst. Tror ingen här som påtalat riskerna med lösa katter tycker eller tror att barn eller vuxna människor får plåga småfåglar och harungar eller bajsa i folks trädgårdar. Sluta jämföra djur och människor, det är inte ett bärande argument alls även om ni tycker att det är så retoriskt listigt.

      Nope.

        Du som hatar katter så mycket- du kanske ska testa LÄSA vad som står i länken. Om du vill ha FÄRRE katter lösa ute så borde ju detta vara exakt det du vill?!

        ”I Sverige har vi över 100 000 hemlösa katter, men knappt en enda hemlös hund. Varför då? Jo, för sån är lagen. Hundar måste registreras och ID-märkas, men katter måste ingenting. Så när en katt springer bort, lämnas kvar eller överges så är risken stor att
        den aldrig hittar hem igen. Lagen måste ändras!”

          Hatar inte katter. Behöver inte skriva under för det. Hade inte skrivit under om det rörde hästar eller något heller.

            Då vet vi!

      Absolut att jag ska skriva under och skicka vidare.

    Katter mår bäst av att få vara utekatter och röra sig fritt ute i naturen. Det bör dock vara samma krav på registrering och ID-märkning av katter som det är för hundägare.

      Dom blir vad man gör dom till

    Fällde en tår.
    Glöm inte att registrera din katt efter du har chippat den. Många glömmer det.
    Låt det bli lag på att chippa, registrera och kastrera din katt. Kastrera din katt även ifall det är en innekatt.

    Generellt, fy fan vad otänkbar hon det lilla L. Först smita från ansvar i P H. Sedan dethär med Erik. Tror Aldrig jag varit med om ngn som totalt gör bort sig så och alla följder. INGEN tycker om dig. Fint Daniela. Du hade inga rätt då det gällde Erik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.