Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

563 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon med erfarenhet av tear through?

      Yes. Jag ska ta bort min eftersom jag fått tyndall effect (blå korv under ögat pga för ytligt lagd filler). Jag har hellre lite mer hålighet än missfärgning under ögat som syns genom smink ärligt talat.

        Vilken klinik gick du till?

          M-klinik Göteborg – så jag får skylla mig själv ?

      ja, bästa jag gjort. Har hållt i fyra år

        Var gjorde du det? ?

      Jag har gjort på iclinic i sthlm för några år sen nu, är väldigt nöjd! Tror det har hållt i sig lite.

      Yes jag har! Hos Dr Rebecka Gardell! Fyllde för ett år sen och det ser fortfarande jättefint ut. Kan varmt rekommendera henne, otroligt duktig!

    Har peg o Filip gjort slut? Hon har tagit paus, skrivit kryptiskt på insta och har även avföljt honom! Plus att hennes ex Tayler är hemma hos henne i Florida och hänger…

      Haha, skrev en kommentar om detta exakt samtidigt som du!

        Haha great minds think alike!

      Ett inlägg längre ner. Sluta spekulera.

      Tycker det är så komiskt det här med att avfölja när man gör slut. På min tid slängde man kort och gott på luren med ett pling. Idag ska man knöggla sig in på Instagram och avfölja.

        Hade blivit svårt att avfölja någon på instagram på din tid. Först lyckas skapa en tidsmaskin, åka fram i tiden, skaffa instagram och följa för att sedan avfölja ditt ex. Sen åka tillbaka och hoppas på att inget ändras!

    Peg har checkat ut & slutat följa Filip på instagram… trubbel i paradiset ändå?

      Ett inlägg längre ner. Sluta spekulera.

        Missat det helt, tack!
        Om du inte vill se spekulationer/skvaller om influencers och deras liv så är nog bloggbevaknings öppet spår fel forum att vara inne på.

          Haha alltid detta ”sluta spekulera, ni har inget med det att göra”
          Men förmodligen samma person i ett annat inlägg – gottar ner sig som fan i någons beslut och privatliv… Som du säger. Vad gör man ens här utan att spekulera? ?

    Ni som äter hälsosamt hur äter ni en vanlig dag? OBS hälsosamt, inte svält dieter.

      Vanlig mat mest, lagat från grunden, ej hel- eller halvfabrikat. Det mesta är hälsosamt om man lagar det själv med kärlek. 🙂

        Hur lagar man mat med kärlek?

          Haha bra fråga. Paolo Roberto kan nog svara bättre än jag. Men är väl mycket (tänker jag) att det ska vara lustfyllt och inte skamfullt i köket. Känner du för att moffa i smör, kör på det! Osv. Inte skämmas, älska istället. Eller nåt. Ta mindre portioner istället för att fega ur på goda råvaror. 🙂

            Om det är någon jag förknippar med skam i samtliga rum är det Paolo Roberto..

          Man kastar slängkyssar och ropar leve kärleken till min goda mat ?

        Att laga mat med kärlek betyder vanligtvis att du använder dig av fett som smör och grädde, lite socker och har massa tid.

        Tillexempel om du steker lök så gör du det långsamt i smör, med en tesked socker.

      Mitt mål är 1 att inte ha sug efter massa extra socker (Utöver naturligt tex bär och frukt) som godis då jag helt enkelt inte tror att det är bra för kroppen. Och 2 att försöka få i mig så mycket näringsämnen som möjligt naturligt.

      Vanlig dag på ett ungefär.

      Dricker en kopp varmt vatten med citron 20-30min innan frukost.

      Precis innan frukost dricker jag en äppelcidervinäger shot på 2 matskedar ungefär, oftast spär jag ut den i ett glas vatten. Bra för matsmältningen och tarmfloran.

      Frukost: Overnight oats på havregryn, havredryck och chiafrön. Toppar med frukt, frön, bär eller jordnötssmör. Eller så äter jag två stekta ägg med stekta grönsaker.
      Dricker koffeinfritt kaffe, juice på apelsin/chili/morot/ingefära och en ingefära shot.

      Som snacks/mellanmål innan lunch äter jag bär eller frukt med lite mandlar. Äter alltid mandlar (Fett) tillsammans med frukt (socker) för att balansera blodsockret, så det inte skjuter i höjden för då blir jag snabbt sugen på socker igen när det går ner. Oliver och avokado funkar också istället för mandlar.

      Lunch, oftast någon sallad med mycket grönsaker eller stekta grönsaker som jag äter någon vegetarisk proteinkälla till. Falafel, tofu, rödbetsbiffar osv. Lite pasta, couscous, bulgur eller liknande till. Med vinäger, olivolja, dressing, hummus eller sås till ofc.

      På eftermiddagen brukar jag äta lite grönsakstavar av morot, paprika och gurka tillsammans med hummus. Äter väldigt sällan socker efter lunch så jag inte blir sugen på sött under kvällen.

      Till middag äter jag en stor sallad, sushi, bröd med hummus och grönsaker, vego biffar, nån pasta, wook…. Vad jag är sugen på.

      Dricker ofta något ört te på kvällen och skulle jag bli sugen på något snacks så äter jag popcorn, rostade kikärtor, grönsaker med hummus..

      Dricker mycket vatten hela dagen. Ofta med citron i. Ibland äppelcidervinäger i om jag är sugen på det. (Är konstigt nog ganska gott?). Avstår läsk då det gör mig sugen på godis. .
      Och äter stora portioner. Äter jag sallad så gör jag en rejäl sallad med mycket tillbehör, jag vill inte gå hungrig.

      Och självklart fikar jag ibland, äter glass ibland osv, men är ärligt talat sällan sugen så länge jag ser till att äta bra och hålla blodsockret i balans.

        Alltså det låter liiiiiite tråkigt. Men är nog mest avundsjuk för att jag själv fallit ur den livsstilen.

          Tycker allt låter gott ??? Minus vinäger.

          Beror ju på vad man är van vid, minns när jag bantade förr. Då smakade ett mariekex som godis haha! Så är man inte van vid att äta godis lär ju frukt och bär smaka oroligt gott.

        Herregud vad tråkigt 🙂

          Vad är tråkigt? Att inte äta godis? Tror inte heller att godis är bra för kroppen, även om det är gott.

            Måste allt man äter vara bra för kroppen då? Det kan ju vara bra för psyket istället att inte vara så hård mot sig själv, att tillåta sig att äta godis ibland när man är sugen.

              För mig är det viktigt att det jag äter är bra för min kropp ? Sen behöver inte allt ALLTID vara det men att min dagliga kost är det är viktigt för mig. P.s Du får såklart äta hur du vill!

              Vad får dig att tro att man är hård mot psyket bara för att man inte äter godis? ? Alla vill inte äta godis. Äter man bra blir man oftast inte sugen på annat. Är skillnad på att äta bra och att svälta sig och gå runt och vara sugen hela tiden.

              Jag väljer kikärtor och vinäger alla dagar framför ”godis”.

                ?

                Samma här. Godis för mig är att toppa gröten på morgonen med jordgubbar, kokos flakes, pumpakärnor och jordnötssmör. ??? Väljer det alla gånger över vanligt godis.

                  Hade godis varit nyttigt (kalorisnål samt mycket näringsämnen) lovar jag dig att du helt plötsligt hade ätit det dagligen ??? erkänn bara att ni undviker pga onyttigt, helt ok liksom.

                    Alla gillar inte godis. Choklad är bland det äckligaste jag vet, fattar inte folk som kan moffa marabou eller en kladdkaka. Det skulle på riktigt vara ett straff om jag tvingades byta ut bär mot geléhallon och snickers.

                    Haha gillar inte heller godis. Choklad är gott ibland men kan inte tänka mig något äckligare än en påse lösgodis?

                    Däremot är jag noll procent nyttig, älskar mat, feta såser, friterat och pommes mmm.

        Äter hemlagat plantbaserat 95% av alla måltider. Försöker äta bara frukt som mellanmål. Dricker oftast bara te eller vatten (men är en sån där som inte gillar läsk). Fika/godis/snacks bara någon gång på helgen.

        Folk som ska skrika tråkigt är bara sura för de inte lyckas hålla en nyttig diet

          Usch för att hälla i sig vinäger och mest äta råvaror som är importerade från andra sidan jordklotet.

            Sen när blev äta hälsosamt lika med bry sig om klimatet? Alltså vad har de två med varandra att göra?

              Ingenting uppenbarligen. Kanske tänka lite mindre på sin egen kropp och mer på miljön?

                Varför det för? Och tror du på allvar att du inte kan äta hälsosamt och närproducerat samtidigt?

                  Toppen, gör det då.

                    Ja men det gör jag. Närproducerat och hälsosamt går hand i hand.

            Äppelcidervinäger är ju ett väldigt gammalt trick för att få ordning på magen och tarm och tusen saker till. Är ju knappast nytt.

            21:12
            Vadå ”äta råvaror som är importerade från andra sidan jordklotet”? Havregryn? Äpplen? Potatis? Vad äter du?

              Himalaya potatis, djuphavsäpplen och havregryn odlade i Amazonas, vad annars? Närproducerat inom samma solsystem.

          Det kan stämma in på mig, det ska erkännas. Även om helfabrikat ala fiskpinnar eller hamburgare inte heller är så spännande.

        Var försiktig med äppelcidervinäger, det kan förvärra och trigga magkatarr.

      Smoothie till frukost med mycket grönsaker i, matlåda till lunch allt som oftast, hemmagjord bar till mellanmål och middag blir oftast kött eller fisk, någon slags sås till samt myycket grönsaker. Kör även några vegodagar i veckan där jag testar olika vegorecept.

      omelett med champinjoner till frukost, vegolasagne från hälsans kök till lunch, typ fyllda paprikor till middag, någon banan och proteinbar därimellan. Riktiga sötsaker en dag varannan månad.

        Avundsjuk på din karaktär! Äter jag sötsaker faller jag dit på en gång även om jag äter det sällan 🙁

          förstår dig, men någon sa till mig att om ett däck på bilen är trasigt så varför punktera resterande tre haha.. riktigt cheesy men jag brukar tänka så. Man måste ju ha dagar man slappnar av också men sen är det bara att gå tillbaka. Men jag mår som bäst när jag äter så så det är nog därför jag trivs så bra med den maten.

            Haha riktigt bra citat eller motto ? den ska jag sno i och med att jag alltid punkterar alla däcken och skrapar asfalten på hjulen i ca en månad efteråt.

              Haha, du är rolig?

      Äter LCHF och äter nästan alltid bara två ggr/dag (pga inte hungrig). Blir då lunch och middag av olika slag men oftast huvudingrediens stor sallad med dressing eller olja/vinäger och till det lax, kyckling eller valfritt protein. Äter också mkt ägg och ost, grytor och en massa goa grejer. Aldrig mått så bra i kroppen som nu, går aldrig hungrig eller sugen på skräp! Kan rekommendera 🙂

        (Ps är glutenintolerant så lchf blir naturligt och enkelt glutenfritt)

      Gått ner 11 kilo sen den 1/1 (startvikt 73) genom att äta typ:
      Frukost: havregrynsgröt med mjölk/hallon
      Finncrisp med kalkonskinka och piadelphia light eller kvarg med bär
      Lunch: Ofta nån typ av omelett eller matig sallad
      Kvällsmaten äter jag ofta samma som familjen fast mer grönsaker och bara lite sås. Sen försöker jag klämma in mellanmål typ keso/ägg/smoothie och nån frukt. Har även tagit bort allt vad sötsaker heter då jag är grovt sockerberoende. Funkar så himla bra och jag mår super. Går även mellan 15-20000 steg om dagen men inget gym.

      Havregrynsgröt med bär till frukost, lunch o middag är vanlig hemlagad mat som ris och grytor, pastarätter, potatis (mycket veg o fisk, rött kött ca en gång/v, mycket sällan (nästan aldrig) processat kött som korv tex), lagar oftast mat med lite/inga feta mejeriprodukter för att minska mättat fett och använder istället rapsolja o andra bra fettkällor och äter grönsaker till alla mål. Mellanmål på em brukar bli en näve nötter o en frukt. Till kvällsmål är det jätteolika vad jag äter beroende på hur hungrig jag är – kan t ex ofta bli macka med bra pålägg som tex bönröra, färskost och grönsaker eller avocado. På helgen blir det ofta lite godis eller snacks nån kväll och kanske en bit kaka. Dricker ca 3 koppar kaffe/dag. Vatten som måltidsdryck förutom på helgen då jag gärna dricker iskall cola zero. Dricker alkohol max en gång/kvartal och då är det en öl eller ett glas vin.

      Fröknäcke med hummus till frukost

      En Svarta lådan-mat till lunch. Oftast fisk

      Sallad till middag

      Kanske en Dig/get raw chokladboll efter maten

      Inget socker på vardagar. Hemmagjord granola med fil till frukost + en knäckemacka och någon frukt. Dricker endast vatten, alltså ingen läsk eller andra smaksatta drycker. Frukt till mellanmål på förmiddagen. Lunch och middag lagar jag från grunden och äter sällan (nästan aldrig) halvfabrikat. Ser till att få i mig både kolhydrater, protein och fett. Alltid mkt grönsaker. Äter kött, men försöker laga vegetariskt minst 3 ggr/vecka (ibland blir det fler gånger, ibland färre). Tränar mycket och gillar recepten i boken Maten bakom resultaten av Linda Bakkman. Tycker hon har en hälsosam inställning till mat, näring och träning.

    En liten undersökning! Tryck gilla på vad som stämmer in på dig ?

      Kvinna

      Man

      Annat

      Katt.

      Bäver

      Retard.

        Karin B, visste inte att du hänger här!

          Förmodligen en annan Karin B, men garvade åt denna ? (inte åt funkofobi-kommentaren dock..)

            ? ja, jag funderade lite på att det är oschysst mot människor som faktiskt har IF (intellektuell funktionsnedsättning), men kände sådant agg mot denna Karin B att jag inte kunde stoppa mig ?

      Tält

        Fiskmås

      Blindtarm

    Har en anatomitenta på fredag och har sån sjuk tentaångest

      Något särskilt område som är svårt? Jag brukar hitta på historier för att komma ihåg krångliga namn. Hade värsta sagan för att komma ihåg citronsyracykeln, som jag dock inte minns längre, men det handlade bland annat om en ko (co)! ?

      Och jag vet, tentaångest är fruktansvärt jobbigt, har inga tips där annat än att plugga på så gott man kan bara. Och även om det är jobbigt att kugga så finns det omtentor. Livet står och faller inte med ett tentaresultat!

        Haha den var ju bra! ? tack för peppen!! ?

      Är det något speciellt du tycker är svårt? Har läst anatomi i flera olika varianter på högskolan tidigare och tycker det är så kul, så jag hjälper dig gärna om det är något du undrar över.

        Vad snäll du är, tack! Egentligen är det inget speciellt jag tycker är krångligt, mest att det är sååå himla mycket vi ska kunna. Vi ska tenta av hjärta, cirkulation, blod, matspjälkningen, respiration, utsöndring, graviditet, förlossning och det naturliga åldrandet. Det jobbiga är att komma ihåg allt och memorera allt under så kort tid… har MedEasy som har räddade mig första tentan iaf! Fräckt att du tycker att det är kul, just nu hatar jag det men det känns ändå coolt när man lärt sig något! Människokroppen är fantastisk!

          Eller vet du förresten något om blodet? Jag vet att man inte får ge rh- kvinnor rh+ blod men går det att ge rh- blod till en rh+ man? är det endast farligt vid en ev graviditet eller är det farligt oavsett?

            Det är ju en annan subgrupp så, ja?

            medeasy har ett jättebra avsnitt om det, har du kollat på det? 🙂

              Ja, det är där jag fick min fundering ifrån, hon säger nämligen att man aldrig ska ge en rh- kvinna i fertil ålder rh+ men hon nämner inget om man kan ge en – man + blod? 🙂

            Rh har inget med graviditeten att göra egentligen. Den är en del av blodgrupperingen, precis som A, B, AB och 0. Rh är ett protein som sitter på erytrocyten. Om man har det proteinet är man ”rh-positiv” och kan ta emot blod från alla. Om man saknar proteinet är man ”rh-negativ” och då är det farligt att få blod som innehåller det proteinet eftersom kroppen inte känner igen det och kommer behandla det som ett hot, precis på samma sätt som kroppen hittar virus, bakterier och andra främmande ämnen.

              Förtydligande: Kön spelar alltså ingen roll. Både män och kvinnor kan vara både rh+ och rh-.

                Tack för svar, just det jag ville veta! Visste inte om alla neg reagerade på det eller om det endast var pot fara vid grav! Tack!! ?

          Använder du Den Friska Människan som bok eller?

            Ja det gör jag!

              Har du läst den?

                Vi använde både den och Människokroppen när jag läste i Falun och de som använde Den Friska Människan fick mycket bättre resultat på det naturliga åldrandet. Det finns tydligen inte med i Människokroppen så när du sa att du tentade på det naturliga åldrandet så triggade det mitt minne.
                Jag pluggade på gamla tentor för att få en känsla av vilken sorts frågor de ställer. Och så läste jag de avsnittet om och om igen i boken och antecknade minnesord. Mitt knep är också att översätta texten i boken till engelska för då måste jag tänka efter en gång till vad det verkligen står. Men engelska är mitt hemspråk så det kanske inte funkar lika bra för någon som har svenska som första språk.

                  Tack så jättemycket för tips! ?

      Agne Paulsson räddade mig. Ritade av det han visade och skrev små förklarande texter till teckningarna. Går fortfarande tillbaka till de teckningarna då och då.

        Tack!! ? Hört att många i klassen kollat på Agne. Jag har inte haft tid då jag både kollat föreläsningar, MedEasy och läst boken ? hur fan ska man hinna med allt på så få veckor? Helt galet ? vilken termin läser du?

          Jag går T6 så klar om mindre än 2 månader ?. Agne räddade typ alla i min klass ?

            Hahah har hört det i min med!! ☺️ Skönt att ha hemtenta, hade nog inte klarat salstentamen ? åh grattis!!! Tyckte du några kurser var svåra? Vad har jag att förvänta mig? ?

              Fysiologikursen var tuffast helt klart. La mest tid på den. Sjukdomsläran är omfattande men otroligt intressant. Uppsatsen var enformig ?. Men på det stora hela har jag inte behövt plugga ihjäl mig på någon kurs.

    Hej på er! Är det någon här som varit på en vinprovning i Stockholm? Vart var ni då och skulle ni rekommendera stället? ? ha en fin kväll!

      The winery hotel. Rekomenderar

        +1

      Wijnjas, temat var vin, choklad och ost. Grymt!

      Sprit&vin-museet

    Hoppas inte jag får skit nu men jag har aldrig haft en partner förutom min man och jag känner mig fortfarande inte bekväm när det gäller sex . Alltså jag tar aldrig intiativ. Bara han. Hur ska jag göra för att de inte ska kännas pinsamt. Vi har vart gifta i 7 år 🙂

      Vad är det i det hela som du känner är pinsamt? Om du kommer fram till vad det är i det hela som känns pinsamt kan det vara lättare att hitta ett sätt att komma över det

      Kan rekommendera den här bloggen. Det finns många artiklar och bra råd för människor i din situation. https://tolovehonorandvacuum.com/

      Drick en flaska vin innan.

    Nu när man vant sig vid solen kommer kylan igen. Från 14 plus till kanske 3 plus. Vinter i april vad händer! ?

      Aprilväder

        Ja det har snarare varit onormalt varmt på många håll, tänker jag.

          Njaa mina snapminnen har visat att det har varit typ 20-21 grader runt den här tiden (utanför Stockholm), ganska normalt aprilväder tycker jag ?

            Kanske beror på, om man jämför med tiden innan snap ?

            Jag är 44 och i nästan alla år är det varmt tredje veckan i april för att bli skitväder till sista april. Det är tradition i Uppsala…..

              Är född Uppsalabo och tänkte precis skriva samma sak! ???

              Det är 12 månader kvar till sista april…

      Ja så deppigt!

      Är ju inget konstigt? Är som det ska vara ??‍♀️ Är ju snarare värmen som har varit konstig.

        Skiter i om det är konstigt eller inte jag vill ha sol! ?

      April is the cruellest month …

        April är den grymmaste månaden…..

          Det var ett citat av en dikt av T.S. Eliot.

    Alla stories där t.ex. Alexandra Bring taggar Foodora, är inte det reklam? Taggar dem dagligen och hon är långt ifrån ensam.

      Fast hon får ju inget av foodora för det eller är någon slags ambassadör för dem så då är det ju inte reklam? Man får ju tipsa om saker utan att behöva markera det som reklam

      Kenza gör typ samma på sina stories och skriver att det är reklam.

    Vilken juice tycker ni är GODAST? Samt smak.

      Egenpressad grapefruktjuice mums!

        Farväl tänderna!

          -drick ur sugrör
          -skölj munnen med vatten efter juiceintager (sila genom tänderna…)
          -…till sist skölj med fluor (dentan)

          Tadaaaa!

      ICA selection äpplejuice mmmmmmmm?

      Lemonad med citronsmak, men guu vad gott haha får värsta suget nu när jag bara tänker på de ???

        Jag med älskar citronsmak. ?

        Haha ”lemonad” är ju redan med citronsmak? LEMONad

          Samt, men det ordet har väl iofs använts bredare än så? Brukar betyda saft/ läsk i gamla barnböcker.

          Fast i det här fallet föreställer jag mig att det var Brämhults ”Lemonad” som åsyftades. Den är inte dum den!

          Fast så är det inte, det finns olika smaker, så som grapefrukt, blodapelsin. Bravo har en med jordgubbar och lemonad, därför jag pekade ut just att det ska vara citronsmak.
          Så ta din spydiga kommentar o stoppa upp den, så roligt att du försökte förminska mig med din kommentar men det visa bara hur opåläst du är! Trevlig kväll

            Jordgubbar och citron

            Shut up and suck!
            ”Lemonade is a sweetened lemon-flavored beverage.”
            https://en.wikipedia.org/wiki/Lemonade

              Jahaaa du är en sån som använder Wikipedia som trovärdig källa, det förklarar allt! ?

                Men Lina vakna från din svenne-bubbla, bravo är inte allt

            ? haha Googla vännen! Bravo har ju bara gjort spin-offs på originalet lemonad, det betyder inte att lemonad ALLTID innebär olika slags drycker av Bravo? Lemonad är en citrondryck, punkt.

            Hur gammal är du Lina? 14?

        Lemonizer! Testa citron/passion WPW ??????

      Den blåa från Innocent eller morotsjuice med chili och ingefära!

      Brämhults morotsjuice.

      Garants äppeljuice har blivit en otippad favorit hos mig ?

      Allt från RÅSAFT

      Morotsjuice, Brämhults är bra. Testat ngt annat men det smakade skit. Egengjord är den bästa. Skulle kunna leva pä morotsjuice.

      Lemonad med mynta. Kan leva på det.

    Hej!
    Vilka är era bästa aktivitetsklockor? Springer mest och vill ha en som registrerar distansen ordentligt, tiden och puls. Ett plus om man kan välja fler sporter som padel, ridning och cykling.
    Hit me up med tips!

      Är iaf INTE nöjd med min Fitbit Inspire HR. Hakar ofta upp sig (typ som att skärmen fryser) och känner sällan automatiskt av aktivitet.

      Jag älskar min Apple Watch ?

      Jag älskar min vivoactive 3, smidig och finns massa sporter och bra app. men om du vill ha just löpning tror jag fenixmodellerns är snäppet dyrare och kanske bättre.

        Håller med om Garmin! Jag har en Vivoactive 4s sen höstas och är väldigt nöjd. Jag tror man överlag blir nöjd om man har en Garmin. Vilken modell beror mest på funktioner och storlek man vill ha. Fitbit rekommenderar jag inte. Har haft några olika modeller och ingen har varit I närheten av Garmins pålitlighet.

      Älskar min fitbit charge 3

      Finns bara ett bra svar och det är Garmin Fenix-klockorna. Så nära man kan komma!

      Du ska inte ha en aktivitetsklocka/aktivitetsarmband om du vill ha de funktionerna och att de ska funka ordentligt. Välj en riktig sportklocka. Garmin Fenix som nämns här ovan är ett bra alternativ. Polar gör grymma klockor, jag gillar Vantage-serien. Tycker också att Polars app och gränssnitt är enklast och snyggast.

      Jag har en fitbit inspire 2 som jag är jättenöjd med, men du bör nog ha en mer avancerad än den ☺️

      Köp en Oura Ring. Älskar den!! Mäter massor coola saker och sitter runt fingret istället. 🙂

      Om man vill ha en som inte är jättedyr kan jag rekommendera Amazfit GTR. Har de funktioner du efterfrågar, går att hitta för <1200 kr.

    Fick nyligen veta att jag har PCOS (väntar bara på de sista provsvaren men är övertygad om att det är det jag har när jag nu läst på). Känns som att allt faller på plats och jag får liksom svar på varför jag mått som jag mått de senaste 10 åren. Övervikt där det inte hänt mycket alls trots att jag kämpat i så många år, extremt sug efter kolhydrater, kraftig hårväxt, IBS osv osv osv. Kom som en chock så blev både ledsen och lättad. Tänk så många år jag varit elak mot mig själv för att jag varit för dålig för att gå ner i vikt. Och tänk så många inom vården som sagt till mig att det bara handlar om hur mycket kalorier man får i sig och gör sig av med.. tänk om jag vetat tidigare att det handlar om obalans i kroppen och att jag inte alls är värdelös.

    Någon som har tips på bra sidor där man kan prata med andra med detta eller som är vettiga att läsa på? Har inte påbörjat behandling än men lyssnar gärna på andras erfarenheter.

      Har tyvärr inga tips men har också precis fått reda på att jag har det men mer av en slump.. bytte p-piller (bor utomlands) och fick då massan nya mellanblödningar, gjorde undersökning och såg då massa cystor. Hormonprovet såg bra ut men sedan ja oregelbunden mens och cystorna verkar komma och gå, nu nytt blodprov för att kolla hormonerna igen 🙁
      Ska få någon medicin men förstod inte riktigt vilken men för att få igång mensen ..
      Hoppa det går bra och det går att medicinera..

        Okej. Tack för att du delade med dig och för peppen. Håller tummarna att allt går bra för dig med.

      Kolla Fittlife på facebook
      Läs Alisa Vitti

        Tack för tips! Ska absolut kolla

      Jag har också PCOS. Förstår hur det känns.
      Mitt tips är att äta GI.
      Och när du vill bli gravid, ta kontakt med vården tidigt om det inte tar sig. Det här med att vänta och prova ett år gäller inte oss.

        Tack så mycket för tips!
        Helt otroligt men har två barn som vi faktiskt lyckades få till på första försöken…. läkaren sa att jag skulle vara väldigt tacksam för det och det är jag såklart.

          Med åldern blir det lindrigare har jag hört. En del blir spontant gravida i 40+. Är väl att kroppen lugnar ner sig med alla hormoner…

          Själv besväras jag av acne, tunt hår och rund mage. Suck. On the bright side: vi har lätt att bygga muskelmassa! Styrketräning är bra.

      Ang sidor tex Facebook – va försiktig. Folk har en tendens att vara så jävla sjuka attdet påverkar andra negativt. Jag har endometrios, och jag vägrar grupper. Har hittat några vettiga att kunna prata med ist ☺️

      Kolla in My Westerdahl, finns på Insta, Fb, poddar och blogg.

        Yeez större foliehatt får man ju leta efter.

    Vad tror ni kommer hända med James Charles-situationen?

      Tröttnade på beauty dramat förra gången han bar i blåsväder. Vem bryr sig om dem där längre?

      Vad har jag missat?

        Han har för typ tredje gången skrivit med minderåriga killar ?

      Jag har enbart hört hans version (dvs hans video) och där tycker jag det var lite att göra en höna av en fjäder? Eller? Vad mer har hänt?

        Alltså nej, han har ordagrant bett minderåriga om nakenbilder och till och med förmanar dom att ”gå ut rummet där din mamma är så vi kan skriva” bland annat. MÅNGA gånger.

      Nån som vet varför Tati är helt borta sedan nästan ett år? Det var ju också blåsväder med James Charles men är det enda anledningen till att hon är helt borta från YT och Instagram?

        Jaa, det är enda anledningen. Eller snarare att hon gjorde en video först där hon hängde ut James Charles och anklagade honom för allt och inget, sedan gjorde han en video med allt som talade emot Tati och typ alla tog James parti. Sedan gjorde hon ytterligare en video där hon hängde ut någon annan och vad James om ursäkt, vilket många inte köpte.
        Men tycker det är lite väl att slänga hela sin grej i soporna för? De flesta av hennes tittare vill ju bara se smink. Och som ”vanlig” MUA kommer hon ju aldrig få en liknande karriär.

        Hon ligger väl i legal tvist med Shane och Jeffree tror jag.

          varför?

            För att Tati påstår att Shane och Jeffree fick henne till att lägga upp videon som hon gjorde, alltså manipulerade henne emotionellt så att de själva skulle slippa ta smällen men ville ändå dra ner James på något sätt eftersom han är en konkurrent till Jeffree. De påstår i sin tur att hon ljuger

    Vad är det godaste, mest tillfredsställande ni vet att äta? När man verkligen ska moffa i sig och njuuuuter av hur gott det är ?

      Dick

        Hahaha garvade orimligt högt åt denna ??

      Chips.

      Fröinge kladdkaka!!!!

      Någon pastarätt med pinot noir. Kanske en carbonara

      Ben & jerrys chocolate chip cookie dough glass, jordnötter, sourcream & onion chips och holiday dip ?

      Sushi

      Gräddglass, kola & havssalt.

      En bucket från Hemmakväll.

      Mvh en av deras största kunder

      Chips och dip!
      Men sedan de två större märkena började ha skalet kvar så är det nån skum bismak av det. Så nu kör jag bara med Lays.

      Vitt butiksbakat bröd med mycket bregott extrasaltat.

      Hasselnötter!!!

      Glass

      Löjromspizza

      Polly röda ??

      Tacos. Längtar efter en rejäl tacokväll.

    Säkert en urdum fråga, men sitter det någon från produktionen till big brother och kollar dygnet runt? Tänker eftersom de ber deltagarna tumma upp och sånt. Måste vara så sjukt tradigt när de bara ligger och sover..

      Låter absolut segt, men är väl som många andra jourjobb med mycket dötid. Min syrra har jobbat på nattbemannad kundservice och många av de anställda kollar på film eller spelar tv-spel medan de väntar på samtal.

    Och en annan fråga, vilken är den bästa sexleksaken ni nånsin köpt? ?

      Vilken var din första fråga?

      Satisfyer!!!! Utan tvekan

        Funkar inte på mig!

          Inte mig heller

      Buttplug.
      Och en svart rövdildo i trä typ med smiska på. Den känns så kinky. Den är inte helt rak utan är mer formad som… hmm, geichakulor!

      Magic Wand

    Har Filippa Fransson och/eller Amanda Fransson gjort sina rövar eller ej?

      Ja båda två har fixat dem i turkiet

        Gissning eller trovärdig källa?

    Hur går det för Julia Markhams med sin hund?

      den är så söt

    Jag har en fråga vad har hänt i BB? Jag vet om skiten i PH men Josephine qvist skrev något om en händelse i BB också.

      Det var två killar som ”skojade” med en tjej att hon inte fick lämna rummet förrän hon sög av dom och så blockade de dörren.. Vet inte om det var det hon menade?

    mina föräldrar (de är i medelåldern) har fått corona och jag är så orolig. jag har gråtit i princip varje dag sen jag fick reda på att de testa positivt (ungefär en vecka sen). jag försöker intala mig själv att allt kommer att gå bra för de är ganska friska i övrigt och är noga med att kolla sig (blodtryck osv) regelbundet, men jag kan inte släppa alla katastroftankar. jag är 25 år och jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att leva utan dem. är det någon som har varit i samma situation som jag och kan komma med lite tips på hur man hanterar att ens föräldrar blir sjuka? eller som har några solskensberättelser att dela med sig av?

    Kram!!!

      Nu är jag nästan 10 år äldre än dig, men känner med dig, alla vill ju ha kvar sina föräldrar för evigt.❤ Men jag tror det är sunt att våga tänka på att man kommer förlora dem en dag. Vi är så rädda för döden i Sverige men den är oundviklig. Det bästa man kan göra är att ta vara på tiden man har med sina nära och kära. Var närvarande när du umgås med familj, prioritera att spendera tid med de du älskar, var tacksam och tänk på allt fint du har i livet. Så försöker jag leva… 🙂
      Jag förlorade nästan min pappa i början av året. Han dog på akutmottagningen. De fick starta upp hans hjärta och som tur är så lyckades de. Det var fruktansvärt chockerande att få veta att han låg nedsövd på iva därefter och ingen visste hur det skulle gå att väcka honom. Men nu har jag hunnit hälsa på honom två gånger sedan han kom hem med pacemaker (ja vi valde medvetet att träffas trots corona, så är det, vårt val.) Och jag mår bättre än på länge, han också. Är så jäkla tacksam och glad vi kommer få lite mer tid ihop! Det fina med döden är att den kan hjälpa oss uppskatta allt vi har nu medan vi fortfarande har det.
      Kram på dig ❤

        jaa det är väl så! hur gammal man än är så är det ju ens föräldrar <3 du verkar ha ett väldigt sunt förhållningssätt till livet och döden, fint tycker jag. ska försöka ta åt mig av det och tänka mer som du gör. och leva i nuet och njuta av att de inte (än iallafall peppar peppar) är särskilt sjuka. och tack för att du delade med dig om din pappa, jag är så glad för er bådas skull att han mår bättre! Vilken kämpe han är, och du med såklart. Det måste ha varit fruktansvärt tufft. Stor kram <3

          Ja jag har jobbat mycket på detta. Min mamma blev väldigt deprimerad när hennes mamma dog. Det tyngde hela familjen otroligt mycket och gjorde oss så rädda för allt gällande döden. Så som vuxen har jag fått arbeta bort den hmm negativa synen runt allt vad döden är. Men det är ju så att utan död så finns inget nytt liv. Det kretsloppet bara måste vi acceptera för hur mycket vi än bråkar så kommer det att ske…
          Tack! 🙂 Jag har minst 4 personer på mitt jobb (alla ca 55-65 år) som blivit helt bra från detta virus, så tror dina föräldrar har fina chanser att återhämta sig inom kort. Snart kan ni säkert ses på en liten picknick i parken i solen. ❤

            åh, det måste ha varit väldigt tufft för er alla. har varit väldigt ”skonad” från döden i mitt liv, har aldrig förlorat någon närstående till mig – det är säkert en av anledningarna till att jag stressar upp mig till max just nu. men som du skrev tidigare, döden är ju oundvikligt så det kanske är ett problem jag får ta tag i. längtar så efter att sitta på mamma och pappas altan i solen och dricka kaffe, hoppas det kan ske snart <3

      Det är väldigt få personer som dör av det. Flera tusen i Sveriges siffror har dött med det i kroppen, men inte AV det.

        Ja så är det väl! Försöker påminna mig själv om det men det är svårt när man matas av dagligen om nyheter om folk som dött, och det är som att folk runt omkring mig tvångsmässigt måste berätta att de minsann känt en 20/30/40 åring som va frisk i övrigt som dog i covid när jag berättar att mina föräldrar är sjuka. Men ja, oddsen är ju på deras sida helt klart. <3

          ah bra det blev i första meningen, men ni förstår väl ändå.. 🙂

            tillägg för inser att jag lät snudd på dryg i min kommentar: jag har ingen aning om hur det är med av/på corona, men det jag försöker intala mig är att de ändå är relativt friska och unga och därför har en bra chans. ingen aning om det görs skillnad på om personer dör av/med corona (och vilken skillnad det egentligen gör, alla dödsfall är ju sorgliga och tragiska oavsett)

        vilket skämt till kommentar

        Hur vet du skillnaden på med eller av?

          Det kan man verkligen fråga sig! Vi vet dessutom sedan länge att vissa personer löper högre risk. Så kallade riskgrupper. Men nog känns det oerhört orättvist att inte medge att de dött till följd av covid, om de faktiskt hade viruset, bara för att det fanns andra faktorer som spelade in. Utan covid hade de levt ännu.

            Anonym 20:55; håller med dig! fin kommentar.

              Tack ???

      Åh jag känner igen mig. Upplevde samma sak i vintras när mina föräldrar blev sjuka (jag är 26 och mina föräldrar kring 60). Jag kan bidra med en solskenshistoria! Det gick jättebra, och det lär det göra för dina föräldrar också ❤️ Efter ungefär 2 veckor var dom bättre! Det lugnade mig en hel del när mina föräldrar hade köpt pulsoximeter (för att mäta syreupptaget i blodet)! Så kan tipsa om det, kostar kring 1000 på apoteket! Kan vara skönt att veta då det är så viktigt med just syreupptagningen när man är sjuk i Corona. Hoppas dom kryar på sig snabbt iallafall ❤️

        tack!! vad glad jag blir att höra att det gick bra för dina föräldrar <3 och stort tack för tips!! ska definitivt införskaffa en till dem. kram och tack igen för en fin kommentar <3

      Jag har en släkting på närmare 80 år som fick corona förra året. Till saken hör att hen har hjärtproblem och lite andra hälsoproblem. Hen åkte in till sjukhus och det gick lite upp och ner tills hen blev plötsligt så pass dålig att läkarna inte trodde hen skulle leva tills dagen därpå. (Hen vårdades dock aldrig på IVA). Men hen gjorde det! Hen tillfrisknade helt och börjar nu vara i samma fysiska skick som innan corona.

      Så även om man får corona och även om man hamnar på sjukhus med underliggande hälsoproblem är det inte ett dödsdom per automatik. Men jag förstår din oro, har själv varit så stressad över alla gamla släktingar. Tack och lov har de börjat få sina vaccinationer, några har fått den första sprutan, andra båda två.

        Wow! Tack för att du delade med dig! och va fint att höra att hen mår bra idag, är så glad för er bådas skull <3 och det har du helt rätt i; det är inte en dödsdom per automatik. ska försöka tänka på det. och att vi förhoppningsvis går mot ljusare tider nu i och med vaccin. har varit tungt att sitta isolerad (har själv testat positivt) och samtidigt hantera att mina föräldrar är sjuka. Kram och tack igen <3

          Kram till dig själv! Jag är säker på att dina föräldrar grejar det och du kan så småningom slippa oron. Varje dag som går är närmare tillfrisknande, hur cheesy det än låter. Det är väl att försöka härda ut och tänka på att dina föräldrar ska klara det. Jag vet, det är svårt, men vet inte om det finns så mycket mer att göra (om man inte ska skaffa professionell hjälp (KBT) för katastroftankarna). Det är ännu tuffare när du själv är sjuk, måste vara isolerad och hjärnspökarna kommer. Men du ska se, ni klarar av det här allihopa!

            det har du helt rätt i! det finns inte mycket annat att göra än att ta en dag i taget och försöka härda ut. en dag är detta förbi, och jag längtar så efter den dagen. det har hjälpt väldigt mycket att prata med er här i öppet spår, har säkert varit en bidragande faktor att jag själv suttit isolerad och därmed har haft otroligt mycket tid att tänka. så att höra alla solskenshistorier och fina ord här har varit väldigt lugnande. öppet spår när det är som bäst <3

              ♥️

      Jag tror inte du behöver vara orolig! Är de inte jättesjuka än kommer de sannolikt inte bli det. Oftast vänder det till det bättre efter en vecka. Är de dessutom hälsosamma talar det mesta emot att de kommer bli akut sjuka. De flesta som vårdas för allvarlig covid nu är överviktiga och har flera risksjukdomar emot sig.
      Jag menar absolut inte att förringa eller låtsas som att jag inte vet att det kan drabba vem som (har själv förlorat fyra närstående i Corona, yngsta 30 år), men Sannolikt behöver du inte oroa dig mer för dem än du gjort när de haft influensa.

      Jag själv t ex fick bara som en vanlig influensa. Har haft värre influensor också.

        tack så jättemycket för dina lugnande ord! det hjälper faktiskt väldigt mycket <3 än så länge är det inte värre än en "vanlig" förkylning, så håller verkligen tummarna för att det inte blir sämre. vissa omkring mig har sagt "vänta bara tills det gått en vecka för det är då man vet om de blir riktigt sjuka eller inte." så kanske det är, men det har bara gett mig ännu mer ångest eftersom jag då gått och räknat ner dagarna och bara väntat på att de ska bli riktigt sjuka. jag har själv testat positivt och har bara haft huvudvärk, men har inte ens orkat vara orolig för min egen del eftersom jag varit så orolig för dem. ingen anhörig till mig har haft corona tidigare, så det kanske också är en anledning till att jag är så orolig för dem, för att jag inte upplevt corona på nära håll innan (ja innan jag själv fick det men som sagt har inte ens orkat tänka på det). men tack igen <3

        Jag läste nånstans att sjukdagen nio skulle vara nån slags milstop i corona: om man inte blir jättedålig (as in i behov av sjukhusvård) innan/på dag nio brukar man inte bli det senare heller.

          ja dag nio kanske det är! om det är så bådar det gott än så länge iallafall. håller tummarna att det fortsätter så.

        Vi fick Corona och min man är medelålders med viss övervikt och av invandrarbakgrund. Dvs den absolut största riskgruppen som läggs in på IVA. Hans förkylningar är värre, ? då är det så synd om honom och han mår så dåligt, med Corona var han ändå relativt okej. Vi hör mest de ”hemska” historierna. Många får Corona och kommer över det men finns inte i historiken. Jag hade Corona men testades aldrig (men blev sjuk samtidigt och tappade smak och lukt) och jag är liksom inte med i statistiken eftersom de tyckte att det räckte att en testade sig. Så chansen att överleva är betydligt högre än den procent statistiken visar

          va skönt att höra att han ändå mådde relativt okej! hur är det med er idag, mår ni bättre? <3 än så länge har mina egna förkylningar också varit jobbigare än covid, jag fick väldigt mycket huvudvärk i två dagar men mår som vanligt nu även om jag inte är friskförklarad riktigt än (dvs inte gått sju dagar från taget prov). det är sant det du skriver, att det bara är de hemska historierna vi får höra. har försökt hålla mig borta från nyheterna och sociala medier de senaste dagarna, det är jobbigt nog det man föreställer sig i sitt huvud utan att läsa alla hemska historier på nätet. men tack för dina lugnande ord, det hjälper faktiskt väldigt mycket!

    Fyfan. Dags för ägglossning. Försöker att bli gravid. På försök 25 nu. Är SÅ JÄVLA OSUGEN.

      Känner med dig!
      Har ägglossning nu, vi är ”bara” inne på försök 13 nu. Ska ta kontakt med vården för utredning om det inte tar sig den här gången. Jävla piss är det!

        Gör det! På de flesta ställen har de semesterstängt efter midsommar till mitten på augusti. Om du ringer innan det kanske du kan få en tid till augusti. Håller tummarna för er ❤️

    Jag har nyligen flyttat till en ny stad där jag inte känner någon alls och behöver tips på hur jag ska lära känna nya vänner! Jag har flyttat hit för att jobba men på jobbet finns det tyvärr inte så många jag kan umgås med. Jag bor i en mellanstor stad i norra Sverige och gillar det mesta inom sport och att äta och dricka gott. Vart kan man söka sig för att träffa nya människor?

      Börja spring! Bra sätt att umgås med sig själv och upptäcka omgivningarna, bli ett med stan. Och: gå med i en löpklubb.

      Barer. Är det en mellanstor stad lär det finnas någon skön bar du kan hänga på.

        Men att gå dit helt själv då och hoppas det sitter någon annan rimlig person där också?

    Konstig fråga kanske. Men jag har stött på ett påstående ett par gånger på senare ris, här i kommentarerna tror jag och i kommentarerna inne hos mansbebisar, där folk skriver om det som något självklart att man ”läser på” för att bli bättre på att ha sex. Att någon kille som var dålig i sängen borde läst på lite mer hur man blir bra. Ärdet något folk gör? Har ni själva gjort det? har alltid tänkt på sex mer som något som folk lär sig genom erfarenhet.

    Minns att en kompis när vi var tonåringar hade läst om hur man bäst gör en avsugning och sen tränar och delade med sig av konkreta tips. Men annars har tanken aldrig slagit mig.

      Läser en del om yoni yoga, tantra och sånt. Det är ju om sex, men ur perspektivet att hitta sin andning, sin intuition, sina muskler, sin njutning.

      Ja, jag gör det. Det kanske är konstigt, jag vet inte? Jag vill ha nice sex, och vill att det ska vara nice för min partner. Känner jag att det inte funkar på något sätt så försöker jag ju ta reda på hur jag ska åtgärda det

        Det blir nice sex om du är sugen och har sex med någon som du gillar och han gillar dig.
        Så klart måste man inte läsa på.

    Jag fick en rejäl smäll av min exmake framför barnen idag. Han skulle lämna dem och när jag sa ”säg hejdå till pappa han ska gå nu.” Då började han vråla och menade att jag stressar ihjäl honom. Bad han att sluta skrika för barnens och grannarnas skull men han blev ännu mer hysterisk och slog till mig ordentligt att det svartnade till.

    Nu sitter jag här med en fläskläpp och en näsa som gör så ont! Jag tänker bara på hur jag ska prata med min äldsta om detta som är fem. Vad kan man säga egentligen?!

    Det är säkert fel att säga så, men hade man kunnat önska livet ur någon…

      Vad sägs om att polisanmäla och markera att det inte är okej?

        Glömde nämna det.
        Självklart har jag polisanmält (soc är inblandad och polisen för den delen) jag larmar så fort han beter sig illa. Men nu har det inte hänt på länge och för en gångsskull kan jag se den äldsta avslappnad, lugn och glad under en längre period. Så kommer detta… Vet inte hur jag ska föra en dialog och prata om detta. Det är det…

          En gång en kvinnomisshandlare, alltid en kvinnomisshandlare. Lämna.

          Vet inte hur du ska prata med barnen dock. Sett till vårdnadstvister och sånt är det alltid bra att uppmuntra till en god relation t pappan och fortsatt umgänge. För barnens skull, för de kan fortfarande ha kvalitéer som förälder, i viss mån iaf… om det inte är FÖR illa alltså. Och för att det ser bäst ut om du sen skulle begära ensam vårdnad. Det spelar stor roll för tingsrättens bedömning om mamman försöker undanhålla barnen från pappan.

            Det är hennes ex står det. Tyvärr slipper man ju dock inte kvinnomisshandlare om man har barn ihop. Verkar som det ska en massa till innan man blir av med vårdnaden.

              Så sjukt… Han borde inte få träffa barnen innan han fått behandling och slutat misshandla. Han skadar ju även sina barn!

                Ja det är väl någon form av våldsutövning att låta barn bevittna våld (som exmaken gjorde). Kanske soc har något bra svar på hur du kan prata med dina barn om det som hände (igen). Förhoppningsvis är det ett steg mot att barnen inte behöver ha med honom att göra. Man kunde ju önska att personer med så tvivelaktig föräldraförmåga kunde hålla sig undan istället för att bråka om umgänge.

          Heja dig som gjort så mycket redan! Det är det allra viktigaste för dina barn tror jag!
          Jag förstår att det är svårt att hitta rätt nivå att tala om detta med så små barn. Kanske tala om att så som han gjorde får man inte göra och det är för att han gör så som ni inte längre lever tillsammans. Om du vill och orkar skulle du kunna säga att han älskar barnen och inte vill skada dem och det är därför han bara träffar dem i sällskap med andra vuxna. Nä hjälp vad svårt! Skulle soc kunna ha några idéer om hur man pratar om detta, eller om du kan få tips från en psykolog via dem?
          Men återigen. Vilken hjälte du är som lämnat och orkat styra upp så fint för dig och dina barn!

          Hemskt att läsa detta! Det är inte självklart med umgänge öht när barn bevittnar våld. Om nu umgänge ska ske så i närvaro av umgängesstöd. Dokumentera allt och spara allt. Fungerar det inte som det ska så avbryter man umgänget för det kan inte anses vara till barnens bästa då (vet ej hur vårdnadsfrågan ser ut). Tas det i rätten har man bevis och det är mkt svårt att ange att du saboterar umgänget utan skäl. Om du inte får den hjälp du vill ha av polis/soc så kontakta en erfaren familjerättsadvokat – många har gratis inledande rådgivning om du inte kan bekosta rådgivning själv. Lycka till och ta hand om dig!

          Jag tycker att du ska ta hjälp av någon som vet hur man bemöter barn i sånt här. Om du har kontakt med soc osv. så måste dom kunna berätta vart du ska vända dig.

        Håller med. Polisanmälan är på sin plats.

      Ta dig därifrån NU och ta med barnen. Polisanmäl. Hur svårt det än låter så måste du göra något på en gång, annars kommer han att göra det igen.

        Vi bor inte ihop. Han träffar barnen engång/veckan i tre timmar. (Överenskommelse med soc) men jag är mest ledsen för barnen. Att de ännu en gång efter sån lång tid får se detta! De hade nästan glömt traumat de gick igenom…

          Eftersom ingen annan här läst vad du skrivit, så här tänker jag.

          Jag tror det är viktigt att barnen vet att det inte är deras fel, någonsin. Att din äldsta förstår att hennes pappa blir arg på mamma ibland men att det aldrig, någonsin har varit någonting hon gjort. Som idag, det var inte hennes fel att pappa blev så arg: och hon får aldrig tänka att hon kunde ha skyndat sig lite mer eller sagt hejdå bara lite snabbare, för det hade hänt i alla fall. Med det skall hon också känna att hennes pappa älskar henne väldigt mycket, men tyvärr har han andra bekymmer som inte heller dom är hennes fel. Sen tänker jag att det är viktigt att hon vet att mamma inte är ledsen för att dom bråkade, utan glad för att de tre är tillsammans och trygga. Att det är det viktigaste, att barnen är det viktigaste: Och att de alltid kommer att sättas först oavsätt vad mamma och pappa står.

          Jag fattar att det är skit svårt och att det här kommer få massvis av konsekvenser: men jag tycker att när du pratar med henne är det nog henne och hennes syskon du bara skall lägga fokus vid ❤️. Du är självklart jätte viktig, men att lägga ”dig” åt sidan (och lägga fokus på dig när du pratar med vänner och familj, eller här) men att istället vara lugn, trygg och överygande i att våld aldrig är rätt men att vissa människor ibland har svårt med det – men att det aldrig någonsin är hennes fel ❤️

            Med de tre så menade jag alltså du och dina barn, inte mannen

              Så fint skrivet ?

          Kan du försöka att alltid ha med någon annan person när ni träffas, så att det inte bara är ni två och barnen? Och gällande att prata med barnen så tror jag att det är bra att vara så tydlig som möjligt med att det som de såg att deras pappa gjorde mot dig är väldigt fel och väldigt dumt. Det betyder inte att deras pappa är ond, men att han GJORDE något väldigt dumt.

            Ja gud blir det sådär och rätten ändå anser att han ska få träffa barnen måste det väl övervakas på nåt sätt. Sjukt att hon ska behöva utsätta sig för sånt här! Man får ju hoppas att nåt händer, kanske muckar han med fel person nångång som ”tar hand om honom”…

            Behöver man säga till dem att deras pappa inte är ond? Säga att det var mjt fel det han gjorde. Men att sägaatt han inte är ond? Varför ska mamman behöva säga det, är inte det ngt han ska visa? Jag tänker att det är viktigt att barnen vet att de inte har skuld, hur mkt de är älskade men att det är upp till pappan att ta sitt ansvar i det. Att HAN ska säga att de är älskade, inte att mamman ska berätta att han älskar dem.. med blodet rinnande från näsan typ.

            Inte kritik mot dig alls, jag är bara nyfiken på vad som är bäst.

              Jag menar bara att man ska skilja mellan person och handling. Att inte säga att pappa är en dum person, utan att pappa gjorde något dumt. Om du förstår bättre.

                Han är ju dock en dum och ond person…

                  Det var litr så jag tänkte. Barnen ser ju att han är dum, och att då säga att han inte är ond kommer att göra de väldigt förvirrade tänker jag.

              Jag förstår hur du tänker, samtidigt tycker jag själv inte att något skall läggas på barnen. Att man själv som mamma (eller vilken närvarade person som helst) förklarar det här så fort som möjligt för att barnet själv inte skall gå runt och tänka och oroa sig över det.. Sedan tycker jag självklart att pappan är ett riktigt praktsvin som borde göra allt i sin makt för att både förändras och göra rätt för sig som Exman och far: men jag tycker inte man skall vänta på att det sker utan själv hantera situationen för att försöka se till att barnet tar så lite skada som möjligt.

                Ja det låter klokt.

      Polisanmäl direkt, om inte för din så för barnens skull.

      Polisanmäl och lämna fort som fan!

        Läs inlägget igen. I första meningen står det ”ex make”. Hur är det med folks läsförståelse egentligen?!

          Hon skrev inte tydligt i första inlägget att hon inte bodde med sitt ex, det är många kvinnor som ofrivilligt är fast med sina partners även om de är ex.

            Fast hon skrev att han skulle lämna barnen, då kanske man kan förstå..

      Du ska polisanmäla! Så är det bara. Tänk på dina barn, de ska inte behöva se en mamma som gör nada. All styrka till dig, du är stark!

      Om jag vore du så skulle jag faktiskt låta barnet styra samtalet. Fråga om det är något barnet vill brata om, om det finns några frågor, hur händelsen fick barnet att känna osv.
      Det är viktigt att vara öppen och prata ut om det. Men inte på för hög nivå så att barnet inte klarar av det liksom, om du är med på vad jag menar.

    Men om jag identifierar mig som en robot?

      Var den bästa robot du kan!

        Tack för peppen!? Blep blop~

        Känns jobbigt att kryssa i att jag inte är en robot då bara✔

      Kolla filmen ”I’m a Cyborg but that’s okay”! (:

      Nassim?

        ? Beep Blop!

    om man vill använda data från alla kommuner i sverige, till exempel mäta om det finns något samband mellan x och de som röstar på x, måste man då använda sig av en kvantitativ metod eller kan man göra på något annat sätt? Är desperat och har en usel handledare.

      Du kan ju göra en kvalitativ studie, men skulle inte rekommendera det

        skjut mig.. är bivariat/multivariat regressionsanalys det enda man kan göra för en sån studie?

          Har du Terence som handledare? ?

          Du kan mäta korrelation på det sättet men inte orsakssamband. Alltså kan du mäta och påvisa sambandet kvantitativt men vill du veta varför det finns ett samband behöver du nog kvalitativa metoder. Är tyvärr kass på kvant men regressionsanalys låter nog som det rimligaste alternativet. Om någon redan visat att sambandet finns kan du kanske undersöka mekanismerna genom att analysera dokument/intervjua kvalitativt? Lycka till och tråkigt att din handledare inte kan hjälpa dig!

            Tack för bra svar ?

      Testa att höra av dig till SOFI (Institutet för social forskning) på Stockholms universitet och fråga hur de går tillväga eller rekommenderar dig att gå vidare.

        Tack tack tack för det här

    Hej! Jag har googlat som en galning men hittar inget svar så hoppas att någon här kan svara. Jag äter minipiller cerrazette och undrar om det är viktigt att ta dem i rätt ordning? Jag har inte ätit de utifrån så som kartan ser ut men tar dem varje dag och samma tid. Påverkar ordningen jag tar de i skyddet? Tacksam för svar så jag slipper gravid panik ?

      Jag skulle tro att 1177 är bättre att ringa till, eller fråga på närmaste apotek. 🙂

      Nej, det är bara för att du ska hålla rätt på dagarna. Alla tabletter har samma innehåll.

      Spelar ingen roll, alla innehåller samma

        Fast nej. Man måste ta dem i en speciell ordning ju.

          Nope, det gäller inte för Cerazette. Alla tabletter innehåller samma.

          Nej det måste du inte, det är samma sorts piller på hela kartan

          Nej, spelar ingen roll.

            Jo det gör det.

              NEJ det spelar ingen roll på minipiller, det står i själva bipacksedeln att markeringarna är för att man lättare ska kunna ha koll OM man har tagit en tablett.

          Ätit Cerazette i flera år, hade ingen aning men ännu inte blivit preggo iaf ?
          Sidenote men så bra preventivmedel alltså, inte haft mens på många år.

      Det är ju samma sorts piller på hela kartan så ordningen ska inte spela nån roll. Jag har ätit Cerazette i typ 20 år och har ibland en ”reservkarta” med glömda piller.
      Men håller med Camilla om att du bör prata med apoteket eller 1177 om du vill bli lugnad.

      Kolla fass, det finns online ?

      Det är lika mycket hormon i varje piller så det spelar ingen som helst roll.

      Nej, du kan äta dem hur som. Det är inga sockerpiller, utan man tar ett piller varje dag.

      Det är samma tablett, det står mån-sön för att du ska följa dem. Du tar måndag på måndag, tisdag på tisdag osv så du kan se att du kommit ihåg att ta dem. Det är viktigt att du tar tabletten rätt nära i tid varje dag. Hoppar du och tar lite här och där är det ju lätt att du missar och ja, då blir du gravid.

        Tack för alla svar! Nu känner jag mig lugnare ? tar tabletten samma tid varje kväll så på den fronten är jag säker☺️

          Jag har ätit cerazette i typ 10 år och äter hej vilt från kartan, allt är samma tablett så spelar ingen roll mer än att det är lättare att missa om man inte äter dom iordning 🙂

      Cerazette har samma hormonnivå i varje piller på kartan. Veckodagarna på baksidan står bara med för att man själv ska kunna hålla koll på om man tagit dem dagligen. 🙂

      Varför äter du dem inte efter markeringen?

        Ja, markeringen är ju troligtvis där av en anledning.

    Garants äppeljuice har blivit en otippad favorit hos mig ?

    vem var det som skrev att gynning och hennes kille gjort slut?

      Antagligen Anonym

    Har Hugo varit otrogen mot paula tro?

      Varför tror du det?

      Mycket har ju syftat på det genom åren men inget nåndera kommit ut med

        Vad har syftat på det? Är så nyfiken

      Hörde eller läste att han var det med annica. (Från 0% säker källa alltså).

      Känns som det pratar om båda? ?‍♀️ Paula för länge sen i Barcelona och Hugo förra året? Känns som folk gillar att spekulera i det men tror inte, av förståeliga skäl, att det någonsin kommer fram.

        Vilka pratar?

      Han verkar verkligen vara en sån. Så ja. Absolut, det tror jag.

        Tror också att Paula vet det men skulle aldrig gå ut med det pga svartnar ner hennes perfekta liv med man och barn.

          Svartnar ner?

    Tror ni att dom kommer visa resten av PH-säsongen?

      Hoppas inte

      Bettingo ?

    Jag har en fundering vad gäller Teams, Zoom och liknande när man ringer till varandra via skärm. Eftersom man tittar på skärmen och inte direkt in i kameran får man ju inte ögonkontakt ”på riktigt”, men när folk intervjuas på distans i tv ser det ofta ut som att intervjuobjektet tittar rakt in i kameran, hur kommer det sig? Då har de alltså inte koll på det som sker på tv:n samtidigt utan väljer att titta i kameran?

    Förstår man min fråga? ?

      De blir troligen ombedda att titta rakt in i kameran.

        Ja, misstänkte att det kanske är så.

      När jag har varit på arbetsintervju via skärm brukar jag titta rakt in i kameran, just för att ge intrycket av ögonkontakt.

    Känner alltid stress inför sommarmånaderna. Stress över att alla kommer gå i lite kläder medan jag med en del pluffs bara känner mig dålig och ful. Hatar att tacka nej till att hänga med vänner vid stranden för att jag inte vill visa min kropp.

      Åh samma här, ska vi köra en VLCD ihop?? tänkte börja på måndag!

        Fy fan vilket dåligt förslag.

        Nä jag vill vara med på den ju!

          DÅ KÖR VI 😀

        Hur många känner du som långsiktigt lyckats hålla nere vikten med VLCD? Gör en livsstilsförändring om du vill gå ner i vikt. Och gå till stranden oavsett hur du ser ut, livet är för kort för annat.

        Varför i så fall inte börja nu? Varför måndag?

          Många tycker det är lättast att börja en måndag, 1:a i varje månad eller vid ett nytt år.

            Man brukar säga att om man menar allvar, så börjar man NU, inte i morgon, på måndag eller 1 januari.

      Knepet är att börja stressa över det här innan jul och påsk och alltså då gå all in på att ha en sommarkropp!

        Men skärp dig!

        Men gud… Ändra tankesättet istället för kroppen. Annars kommer du aldrig bli nöjd.

      Äh efter corona så är alla lite plufsiga och dallriga;)

      Helt ärligt så var varje år för mig tills jag gick ner i vikt. Nu älskar jag sommaren och längtar till att ha mindre kläder på mig.

      Samma visa varje år för mig med ? det som är bra år är att det äntligen är trendigt att gå runt i långa, luftiga klänningar/kaftaner som man kan ha på stranden osv …

      Det är ingen som bryr sig förutom du själv. Alla är så upptagna med att dra in sin egen mage så de kollar inte på någon annan. 🙂 Äribte livet lite för kort för att låta en sådan sak som pluffs stå i vägen för en trevlig dag på stranden?

      Jag vet att det inte spelar någon roll hur mycket någon säger att det viktigaste att lära sig älska sin kropp om man inte är mottaglig, men säger det ändå! Det senaste året har inte varit lätt och vi måste vara snälla mot oss själva. Jag har i många år haft komplex över min rygg för den är rätt missformad men jag skiter faktiskt i det nu, min kropp är stark, den är min och jag tänker inte skämmas för den längre.

      Mitt enda tips är att uppdatera garderoben lite, köp fina sommarklänningar anpassade efter dina nya former och satsa på en snygg bikini eller baddräkt! Och var snäll mot dig själv. Njut av fina sommardagar och spara på minnena, det kommer finnas en tid du kommer se tillbaka och undra hur du kunde vara så kritisk mot dig själv!

        ❤️

      Gör inte det ❤️ det är enklare sagt än gjort jag vet för jag tänker i samma banor ibland men: livet är så skört. Du kan få en sjukdom närsomhelst som förstör dig för livet eller du kan drabbas av andra saker. Är då verkligen kroppens utseende det viktigaste att fokusera på? Var glad att du lever och att din kropp bär dig. Var glad att dina ben gör så du kan gå dit du vill och att dina armar kan lyfta och bära tunga saker. Att din mage kan ta emot mat och att du kan sitta på rumpa. Tänk på allt positivt som din kropp faktiskt kan göra för dig ❤️

      Jag vet inte om det här hjälper, men jag är aldrig avklädd på sommaren, pga solen. Jag tycker inte att någon reagerar eller kommenterar.

      Jättetråkigt att du inte trivs i din kropp! Om du känner att du vill våga vara lite mer avklädd i sommar är mitt bästa knep att ”öva” hemma. Börja ha linne på dig någon timme hemma, så att du vänjer dig vid din egen spegelbild. När det känns bra kanske du kan prova med shorts.

      Hoppas att du kan tycka lite bättre om dig själv snart. Kram

    vad tycker ni om Thereses nya podd?

      Hade föredragit det som youtubematerial

      Therese har blivit så grymt tråkig. ?

        håller med, och PK.

          Hennes fans har ju henne i ett koppel. Hon skulle nog knappt få harkla sig utan att någon skriker tolkningsföreträde/ickebinär/sugrördödarsköldpaddor i falsett.

    Har jonna jinton och johan gjort slut tror ni?

      Åh detta är jag med nyfiken på

      Varför tror ni det?

      Dom är gifta och kan inte ”göra slut”.

        ?

      De står fortfarande som gifta och bor på samma adress.

    Ångrar det senaste köpet av en prästost. Går inte att hyvla utan bara smular sönder.

      Stackare. Lider med dig❤️

      Äh gå till en ostdisk och beskriv vad vill ha för smak och konsistens och smaka. Sen väljer du ba!

      Riv den och gör en paj och/eller pizza.

      Haha har slutat köpa pga för smulig och jobbig att städa. Riktigt i-landsproblem.

      Har sett på sverigesroligastebarn på Instagram att enligt ”farfar” får man gnaga på osten, tycker du ska göra det?

      Jag har fått lära mig att det är för att den inte är tillräckligt tempererad, men vem orkar vänta om man bara ska ta en macka.

    Bästa hudkrämen för en torris? Mvh trött på kliande/torr hy…

      Kiehls ultra facial cream

      Eller serien Biotherm aquasource

      Pixi

      Welefas gröna serie skinfood.

        *Weledas

      Enligt SVTs nya hudvårdsserie, niveas blå burk ?

      HTH. Svider som satan om man är riktigt torr men fan vad bra den är.

      Haha älskar att prata torr hy för jag har verkligen lidit tills jag insåg att 1. det som fungerar på sommaren är alldeles för klent för huden på vintern, mer fukt krävs! 2. serum är för starkt för min hy på vintern men passar utmärkt på sommaren när luften är mindre torr. 3. fler produkter på natten skapar INTE magi. Mitt sista tips som fungerat bra denna vinter är Beaute’ Pacifique- Xtra Dry skin fix. Kör den på natten och Kiehls på dagen just nu.

    Okej… Min kille och jag har varit tillsammans sedan början av 2019, han åkte iväg till Kina för arbete i augusti 2019 och har inte kommit hem sedan dess. Senast vi såga fysiskt var i början på mars 2020, jag bad honom då att komma hem, vilket han sa nej till. Jag kände då att vårt förhållande dog,vilket jag varit tydlig med, vi har däremot inte gjort slut

    Jag har däremot träffat en annan nu, vilket jag inte sagt till min kille/ex. Jag har inte ens dåligt samvete över det. Jag vet inte ens om jag bör säga något nu eller när han kommer hem. Vet inte vad jag hade blivit argast över heller.

    Ville mest säga det till någon.

      Gör slut? Eller?

      Du ska berätta det nu. Ju längre du väntar, desto större känns sveket.

        Det känns dock som en helt sjuk grej att säga över video. Särskilt som jag har alla nycklar till hans lägenhet

          Men är han överhuvudtaget på väg hem? Det är en sak om det handlar om att säga något nu eller om en vecka, men på dig lät det inte som att ni kommer ses i närtid. Då blir ju video enda alternativet. När han kommer hem får han tillbaka sina nycklar om han inte vill att du ska lämna dem till någon annan under tiden.

            Han säger att han kommer hem i början av juni, men jag har inte fått någon bokning på det

      Hoppas att han också har träffat någon ny och inte sagt något till dig…

        Det skulle inte förvåna mig om han har gjort det.

      Berätta att du har träffat en ny. Även om ni inte hade mycket till förhållande. Min man och hans ex hade en liknande relation. Hon flyttade och träffade en annan och jag vet inte om de uttalade att det var slut. Kändes lite märkligt när vi sedan var tillsammans. Fyller det bara på, och är vi liksom tre eller fyra i det här förhållandet, typ.

      Så förhållandet dog för ett år sedan men du gjorde inte slut? Varför? Fett onödigt att ha ett förhållande på distans med någon under ett år samtidigt som man inte har se känslorna?

      Gör slut nu. Hellre det än att du är otrogen under lång tid tills din pojkvän kommer hem igen.

      Du kan vara lugn, han har garanterat en annan sen ett tag tillbaks.

      Så kör på med dina nya och lycka till.

      Min mans företag skickade en grupp till Kina på arbete. Samtliga skilde sig efter att männen träffat kinesiska flickvänner bakom ryggen på fruarna. Otroligt vanligt eftersom tjejerna där är väldigt på vita västerländska män. Finns någon statistik på hur asiatiska kvinnor föredrar vita män t.o.m. Den kinesiska samarbetspartnern introducerade även tjejer på event, för västerländska grupper. Helt bisarrt kan man tycka.

    Vilka är de sämsta anledningarna att skaffa barn som ni hört?

      För att man vill. Egoism, alltså.

        Det är väl en av de bästa anledningar ju? att man vill ha barnet?

          Den bästa är väl att man har möjlighet att ge barnet en bra uppväxt och omgivning.

            Låter skitbra att skaffa barn för att man kan ge det en bra uppväxt och omgivning FÖRUTSATT att man också vill ha ett barn. Många barnfria som skulle kunna gett ett barn det, men inte vill ha barn. Då är det ju istället en skitdålig idé, liksom.

        Det är ju dock alltid ett egoistiskt beslut. Inte dåligt för det.

          Kan vara. Det behövs liksom lite mer förutsättningar.

            Aa men poängen är att det alltid är egoistiskt att skaffa barn.

      Att man har en kris och att ett barn ska få en att komma närmare sin partner. Tjena.

        Alltså det här e en så rolig orsak, väldigt snabbt efter är de ju skilda och mannen får oftast skit vad jag märkt. Trots att det var kvinnans idé och det inte funkar alls i förhållande eller hemma

      Att ett barn kommer göra en relationen starkare.. Som att det skulle vara lösningen

      För att slippa jobba.

        Är det du, Catrin Hedlund?

          5e på gång där? Ryktas det

          Med tanke på att hennes livmoder höll på att brista senare gången tror jag inte det är möjligt för henne att bära fler barn

        Fayme…….

      Lösa relationsproblemen…. Känner även två (föredetta) par som skaffat ett andra barn av samma anledning. Som jag skrev är dessa par inte tillsammans längre.

      För att man har tråkigt.

      Så att någon kan ta hand om föräldrarna när de blir gamla, eller att gifta bort barnen till en rikare familj.

      Oooh! Inget får igång kommenterandet som lite skaffa-barn-frågor! Särskilt från förståsigpåare som nog inte har eller vill ha några egna barn!

        Vaddå, tycker du exemplen här var vettiga?

        Kränkt morsa??

        Det är en ÖS-klassiker nu. Skopa lite skit på ungar och de egoistiska jävlarna som skaffar dom. ?

      För att rädda relationen. Absolut vidrigt.

    Jag läste i kommentarsfältet längre ner att Kristin Kaspersen och svärdottern Peg inte verkar ha en så bra relation? Någon som vet om det är sant? Har någon av dem uttryckt det på sociala medier?

    Är det någon som har problem med att de drömmer för mycket? Känns som att jag är uppe varje natt och tittar film så känner mig aldrig utvilad. Någon som varit med om samma och har tips?

      Är du stressad över något?

        Joo, är väl alltid lite smått stressad över jobbet.

      JAG MED! Och har lärt mig skriva ner dom i sömnen ? Herregud, man kan ju tro att jag lever 700 olika liv ?

        Men oj ? Det låter ju helt sjukt!

      Det är trist när man blir kär i någon man drömt om och vaknar ensam.

      Har för mig att det man minns av drömmar är det man drömmer när man är på väg att vakna, så du kanske sover dålugt eller är vaken mer på nätterna än du brukar?

      Ja, hela mitt liv. Behöver jag sova utan drömmar så tar jag melatonin, eller jag drömmer men glömmer dom på morgonen. Går du och pratar du i sömnen också? Något som också hjälper är att inte äta några timmar innan läggdags, inte har för mycket prylar i sovrummet, inte se spännande eller läskiga saker på kvällen. Jag drömmer fortfarande men kanske inte lika intensivt. Jag drömde så mycket och tydligt som barn och tonåring så jag blandade ibland ihop dröm och verklighet. Jag kunde fråga en vän hur det var i Danmark för att jag drömt det tex. Det var väldigt förvirrande. Det händer fortfarande ibland men jag känner mig inte lika knäpp för att jag är van. Jag håller på med en utredning nu för att se om det är något som orsakar min dåliga sömn.

      Ja förutom att jag faktiskt känner mig utvilad på något konstigt sätt?

    Sprungit regelbundet sedan augusti 2020, tills nu… Har fått nå skit i ena knät och nu har jag totalpanik över att behöva vila bort det.. Eller vad jag nu måste göra för att råda bot på det ? är på insidan/nedanför knäskålen. Haltar när jag går också..
    Just nu känns det som att jag kommer tappa all kondition och gå upp all vikt tills jag kan springa igen.

      Lyssna på din kropp och vila om den behöver det! Förstår att det känns jobbigt, det var exakt så jag också kände! Jag fick knäproblem 2018 pga överträning och lyssnade inte på det utan tränade på ännu mer och kommer aldrig kunna springa eller träna särskilt mycket igen. Så vila, eller gå till någon sjukgymnast.

        Vila först lite, sjukgymnast, ta de lugnt o lyssna på kropp o sjukgymnast. Sedan kanske det är dags för nya skor oxå 🙂

        Oroa dig inte! Man kommer tillbaka snabbare än man tror efter ett uppehåll. Ibland känner man sig t.o.m bättre efter vilan.

        Kolla på Naprapatjonas insta. Han har bra övningar för knäproblem

      Hur ofta menar du med regelbundet?

        3-5 ggr i veckan

      Gå till en fysioterapeut till att börja med. Och sen kan du cykla eller simma för att hålla i gång medan du vilar knät.

      Kan du inte pröva annan motionsträning?

      Inte bara vila. För att klara av att springa mycket behöver man vara stark i de muskler som stabiliserar knät. En fysioterapeut kan hjälpa dig med övningar. Lyssna såklart på kroppen, men fortsätt med rehab/prehab även när det känns bättre 🙂

      Förstår dig. Jag fick själv knäproblem och blev livrädd för att tappa allt.

      Har du googlat? Tyckte det var bra att göra det så man hade lite hum om de olika knäskador det kunde handla om. Och gå till en sjukgymnast. Ring idag!

      Låter som det jag hade, otroligt smärtsamt. Kunde ej ens huka mig ned tillslut. Patellatendinit/hopparknä. Det är fett tråkigt och stressande att vila från löpningen men gör det! Det var det enda som hjälpte mig. Anti inflammatoriskt och sjukgymnastik spelade väl in men tror det hade läkt så mycket bättre och fortare om jag lyssnat på alla som sa åt mig att vila

    Bästa hemmatränings-program att få rund rumpa?

      finns någon typ daisy keech bubble but work out, kolla på youtube videos som heter typ ”i tried the bubble but work out” osv så kan man se vad folk fått för resultat

      Chips, dipp och någon bra serie.

      Doggy

      Absolut bästa är att skaffa skivstångset m tunga vikter.
      Höftlyft
      Bulgariska marklyft
      Sumomarklyft, mkt bra äv för insida lår.
      Gör rumpress m starkt gummiband. Typ jägarstolen, fast m gummiband som du pressar ut låren.

      Löpning, HIIT och sömn.

    Finns det något sätt man kan kolla vilka grannar som har ormar? Man måste ju ha tillstånd och tänker att det måste registreras någonstans, är de offentliga handlingar?

      Ormfobi?

        extrem!! är så rädd att någon grannes orm ska smita ;D

          Jag läste ”smitta” och tänkte: shit kan man få corona av ormar?!

            Haha!

          Jag rekommenderar dig starkt att gå till kognitiv beteendeterapi, KBT. Det är väldigt effektivt mot alla form av fobier, även ormfobi.

            tack! har funderat på det faktiskt, kan varken gå i skog eller bada i sjöar på sommarhalvåret och nu med barn så begränsar det en rätt rejält…

      Tror tillstånd enbart är för vissa arter ex giftiga.

      Ja ormregistret. Ordförande är mister snok och sekreterare Annaconda ?

    Väntar på att höra om jag gått vidare till nästa intervju på praktikplatsen, den första kändes helt okej ändå ☺ dubbeldejt med den snygga killen och hans kompis på lördag, han måste ju ändå gilla mig… ?

      Vad roligt och spännande! Och kul att du uppdaterar oss!

        Haha någon bad mig ju! Så jag kör väl på ? ändå lite kul att berätta för ”gänget”

          Är han bra i sängen?

            Ja, han är ganska bra faktiskt ?

          Jo jag minns att det önskades uppdatering ? men jag menade att det är kul att få också! Raljerar inte!

    Hur mycket vin dricker ni under en vecka? svar från nykterister undanbedes 😉
    Jag dricker ungefär en flaska vin. Oftast 1 glas vin onsdag, två på fredag och ett eller två på lördag. Alltid till middag eller charkisar.

    Hej gänget. Någon med erfarenheter av högfungerande ångest och/eller depression? Vill så gärna läsa era erfarenheter och vad ni gör för att minska ångesten. Mått illa av ångest hela dagen idag och är så jävla trött på detta nu. Varit så här sedan december. Älskade mitt jobb innan och kunde lägga flera timmar på mina studier. Var den roliga i gänget och tog allt med en klackspark. Nu är jag en grå nedstämd hög med ångest, övertänk, tvivlandes på vad i helvete jag gör, min relation, min barndom, etc. Är en sån klyscha för allt i mitt liv är perfekt utifrån samhällets standarder, varför jag blir ännu mer frustrerad över mitt mående.

      I tillägg till detta är jobbar jag fortfarande och studerar (dock the bare minimum och inte som innan). Jag fungerar ändå som en normal människa på dagarna. Sminkar mig, klär på mig, fixar håret, gör allt som förväntas av mig. Men bakom kulisserna har jag gått ner i vikt (-10kg), svårt att komma till tro på nätterna, sover dåligt, känner mig död inombords. Vissa stunder är såklart bra, skrattar ju ex. Men det blir sån kontrast när jag pratar med vänner hur livlös, grå jag är numera. Ångesten, tankarna kommer likväl tillbaka igen

        Acceptera att det är sådan du är nu.
        Jag vet att det låter fruktansvärt och att man tror att ångesten vinner: Men det här kan helt enkelt vara en period av ditt liv, där det bara är så. Att försöka presentera och göra precis som vanligt känns ju bara konstigt, för du är ju inte som vanligt?

        Depression är inte bara att man blir ledsen, eller tänker ledsna tankar: man tänker också mycket andra tankar. När jag har gått igenom långa depressioner i mitt liv… ja, på något vis så växer jag. Jag reflekterar mer, jag undrar mer, nya saker får ta lite mera plats och andra försvinner helt. När jag sedan går ur en depression så är ju allt det saker jag tar med mig, en del av vem jag är: Det är en ny livserfarenhet helt enkelt, så varför skulle jag vara samma som förut?

        Många som är högpresterande är vana vid att tänka rationellt, att livet går undan och att man agerar för att nå sina mål. Ångest handlar mycket acceptans. Man accepterar att det tar tid, att det är så som livet är och accepterar att vissa saker måste ändras. Det betyder inte att man ligger hemma och äter choklad varje dag men man kan dra ner på tempot. Lära känna sin ångest och försöka urskilja mönster.

        Jag märker ofta hos mig själv att det går i vågor. Är jag för hyper så slå det tillbaka så jag behöver en balans. Rent generellt kan jag också tipsa om att undvika socker, koffein och alkohol – även om det bara är i små mängder. Och försök att uppskatta de bra dagarna, och minns dom när du har en dålig.

      Oj, ja jag skulle kanske platsa i beskrivningen högfungerande ångest. Har långa utbildningar och arbetar som tjänsteman. Lite förtroendeuppdrag vid sidan. Måste väl konstatera att det går uppåt och det går neråt ibland. Jag äter medicin, SSRI, som också fungerar mot tvång (som jag kan drabbas av om jag går ner mig för djupt). Men sedan har jag gått i terapi, både i psykiatrin och företagshälsovården.

      Bli vän med den du är och älska dig för den du är. Du är inte din ångest och du har minst lika många kvalitéer som alla andra. Det är nog ett tips! Du skulle inte vara du utan alla dina sidor. Omfamna det! Och försök att härbärgera ångesten. Rid ut stormen. Den kommer att öka, men inte i oändlighet. Den kommer också att minska. Och den är inte farlig!

      Gå i terapi, det är den bästa investeringen du kan göra för dig själv. Känns det inte rätt med den du träffar, byt. Ser på terapeut som min personliga coach, kommer med livsråd och ”nyper” mig lite när jag går i katastroftankar.

      Den bästa tekniken hon lärt mig mot ångest är att sluta kämpa emot den. Det funkar iaf när den inte är för stark. Konfirmera ångesten och visualisera att du lägger den som en kudde i knät. Den är där, du tänker inte fajtas med den utan den kan bara få ligga där. Samma med tankarna som snurrar, gör en mindmap – vad är det som skaver. Bara att skriva ner det brukar hjälpa. När det då kommer upp igen kan du tänka att det där har jag redan skrivit ner så jag kan ta det sen.

      Ta hand om dig!

      Också högfungerade med jättemkt ångest och återkommande depressioner. Har utbildat mig på universitet, gjort karriär inom en hård bransch och bildat familj trots detta. Ta hjälp av medicin och gå i terapi! Jag klarade av att hantera allt utan terapi tills jag fick barn. Min vanliga ångest plus är-jag-en-bra-förälder-ångesten knäckte mig totalt tyvärr men terapi hjälpte!!

        Menar inte att förringa din upplevelse men det måste varit relativt milda depressioner och ångest om du lyckades med utbildning, karriär och familj trots det? Eller har du några superknep??

          Nu frågade ju TS efter högfungerande och det är ju vad jag är. Absolut inte lindrigt, fick dock min diagnos som 20-åring och har levt med den under lång tid. Har avslutat gruppterapi som jag blivit ordinerad just på grund av kommentarer som din från övriga deltagare om att ”det ju inte kan vara så farligt” med tanke på vad jag lyckats åstadkomma. Vi är väl olika och har olika förutsättningar? Jag och mina systrar (även de högfungerande) har nog haft toppenbra förutsättningar (trygg familj, medelklass, bra skyddsnät) vilket förmodligen gjort att vi klarat oss ”bättre”.

            Hej MG tack för din kommentar. Är TS i detta fallet och din erfarenhet hjälpte mycket. Kommentarer som ”hade jag haft ditt liv hade jag inte klagat” och ”så här ser en riktig depression ut, inte som din”, därtill ha föräldrar som gått igenom väldigt mkt + utbildade etc gjort att jag inte velat söka hjälp eftersom jag känner att mitt mående inte får ta plats. Går på psykologsamtal just nu men är osäker på om det hjälper. Har nog större förståelse för mina känslor men mitt mående är inte bättre direkt. Får avvakta hur det går med psykologen tills jag kan ta beslut hur jag ska fortsätta. Tack!!

    Hur mycket tjänar egentligen influensers? Började undra efter jag såg Alexias instagram. Hon jobbar ju heltid som influenser och har till och med en assistent men hennes instagram har bara 44k följare. Sen verkar ju deras lägenhet sjukt stor och hon har väldigt mycket märkesgrejer. Hur har man råd med den livsstilen, speciellt när man har sån ”liten” instagram?

      Hon bor i hyresrätt, samma hus (och likadan lägenhet) som Lisa Abefelt. Såg för ett tag sen när nån ville göra ett lägenhetsbyte att hyran låg på runt 16 000. Ingenting med andra ord, iaf i Stockholm…

    Tror ni Hugo har varit otrogen mot Paula? Spekuleras en del om det var de som gjorde att hon mådde så dåligt förra året..

      Räcker det inte med att fråga det en gång i kommentarsfältet? Var det för lite svar där så du vill dra igång en till spekulationsrunda?

        Orkar inte med dig? Varför sån attityd? Jag ställde frågan och hade aningen aning om att någon gjorde det också. Vi är alltså två olika personer som ställde frågan oberoende av varandra. Pinsamt med en sån kommentar

          Att du hugger säger väl allt

          Ok vi säger väl så, hoppas du och den andre oberoende frågeställaren får ett tillförlitligt svar på den väldigt privata frågan om otrohet i en relation ni har noll att göra med. Hoppas även att svaret gör dig tillfredsställd och skänker dig ro och lugn i sinnet och att du kan förvalta vetskapen väl ?

    Är det här normalt eller inte?
    Min killkompis ska jämnt fråga så fort jag varit i närheten av en penis ifall ja knullat personen.
    Enligt han är de ju bara ett skämt men jag har aldrig skrattat åt det. Och nej jag brukar ej fråga honom dyl.
    De är väl inte normalt va?

      Jobbar du inom sjukvården eftersom du är i närheten av penisar?

        ???

        Är det bara där man är i närheten av penisar?

      Är han avundsjuk tro?

      Det avgör bara du om du inte tycker att det är najs, be honom att sluta isf. Han har inget med ditt sexliv att göra.

        Yes.. har sagt ifrån redan första gången.
        Och med snoppar mena ja såklart om ja knullat med snubben bara för ja säger hej till en granne.

      Nä det låter märkligt, vad har han med det att göra? Och låter lite desperat eller besatt av sex.

      Nä det låter som att han är friendzonad och lite sotis… annars har han ingen anledning att fråga detta… Hade varit ok om han e gay men om han e straight är det bara konstigt eftersom han själv som man har en kompisrelation till dig och borde ta förgivet att du kan ha det med andra män också…

      Har en jobbarkompis/kompis som håller på precis likadant! Eller han frågar visserligen inte om jag legat med nån, däremot om jag träffar någon. Det är något varje dag, han är intresserad av mig, det har jag ju fattat. Så jag skulle gissa att din killkompis också är intresserad av dig.

    Undrar hur det gick för den lilla kaninen som ägarna inte brydde sig om. Lyckades du att fånga in/hjälpa den?

    Sanna Wester -någon som har en uppdatering vad som hände med henne? Såg att det finns en tråd på Flashback om henne nu

    Vilka sidor surfar nu in på mobilen när ni har tråkigt?

      daily mail

        Tack för bra tips!!

      Buzzfeed, Elle.se, Bloggbevakning ?

        Bra tips! Tack!

      Bloggbevakning.

    Hjälp mig med flicknamn för jag kommer snart blir galen. Min man säger nej till alla min förslag. Bra flicknamn är allt jag behöver något ni själva kan tänka er.??

      Bonnie
      Leonore
      Lucia
      Philippa

      Elvira
      Emilia
      Antonella
      Florencia
      Melissa

      Vad tycker han själv om för flicknamn?

      Ingrid, Ilse, Greta, Noor, Alva, Edith

      Aline (med franskt uttal: A-linn)

        Ingen kommer fatta och uttala det så…

      Eden
      Vera
      Judy

      Ilse
      Lykke
      Lou
      Iris
      Signe

        Enda bra förslagen här… ?

          Varenda unge heter Ilse osv på förskolorna nu..

      Madeira
      Madelene-Louise
      SP
      Johansson
      Ulla-Britta

        haha jag läste detta seriöst och hann tänka att de var lite annorlunda dubbelnamn, och hur uttalar man sp egentligen…

      Ilsa
      Luna
      Isolde
      Aurora
      Clementine
      Amalia

      Lykke
      Lykka
      Irma
      Anny
      Idun

      Min mans favoriter:
      My
      Vilma
      Tove
      Elli

      Några av mina:
      Majlis
      Iris
      Hilma
      Ada
      Vanna
      Lill
      Else
      Hedvig
      Beate
      Vilhelmine

      Mina favoriter:
      Vilhelmina
      Othilia
      Liw/Liv
      Elisa
      Malva
      Flora
      Viola
      Esmeralda
      Elionore

    Finns det någon människa som på allvar köper Sara Bolay’s ’sumready bar’s’ som hon kränger? ?

    Garderob, klädkammare eller walking closet. Jag har en fråga till er därute som har ett rum avsett för kläder. Vad kallar ni detta rum? Jag har en teori att folk som bygger om från sovrum till klädrum kallar det wic/walk in closet, medan folk som bor i bostad med ursprungligt klädrum kallar det garderob eller klädkammare. För att testa min teori skulle jag vilja be er svara på dessa frågor.

    1. Har du ett dedikerat rum för kläder, om ja, vad kallar du det för?

    2. Var det rummet dedikerat för kläder på ursprungsplanen eller är det något som har kommit till genom ändringar?

      Kallar det walk in closet. Ja, det är ett normalt rum.
      Klädkammare är för mig mindre, ett rum avsett för kläder och utan fönster kan vara en wic om den är tillräckligt stor, inte en vanlig klädkammare/förråd liksom.

      Nu bor vi i ett nyproducerat hus, men vi har en klädkammare i direkt anslutning till vårt sovrum. Kallar det som sagt för klädkammare men jag inser mer och mer att det faktiskt är en WIC. Tror att känslan av en klädkammare förhöjs i och med att det är ett elfa-system där inne istället för riktiga garderober. Det har jag varit sugen på att sätta in sedan vi flyttade in. Gillar inte alls öppna hyllor som elfa.. Så om vi sätter in riktiga garderober och kanske till och med en sittplats så kommer det känner mer som en WIC istället för en klädkammare.

      När jag bodde i en villa hade vi ett rum som var dedikerat för kläder i ursprungsplanen. Vi kallade det för klädkammare.

      1. Ja, kallar det för garderob även om det är ett stort eget rum 🙂

      2. Det är platsbyggd för ändamålet ja. Var med från början i ritningarna av huset för 10 år sedan.

      1. Ja, garderob.
      2. Förra ägaren hade det som sovrum, det är ett vanligt rum med fönster och så men vi har garderobssystem där ?

    Nån som gjort IVF? Ska börja snart och är såklart mest spänd och orolig för att det inte ska gå vägen. Känns som om vi aldrig kommer bli föräldrar och så mycket som kan gå fel. Dessutom har jag massa endometrios som de säger ger fler risker för missfall etc. Men undrar lite med hormonsprutorna man ska ta? Har aldrig gett mig själv en spruta, funkar det? Fick ni några biverkningar av hormonerna?

      Jag har gjort 3 ivf. Det är jobbigt och nervöst. Dom kommer visa dig hur du ska ta sprutorna. Du kan också be din partner att hjälpa dig om du inte vill göra det själv. Men man vänjer sig fort ☺️
      Jag fick lite blåmärken men annars mådde jag jätte bra. Jag blir extra kåt runt ägglossning så du kan ju tänka dig hur jag blev när man tar sprutor som bildar ännu fler ägg som ska släppa ? så mådde toppen haha.
      Hoppas det går bra. Stort lycka till!

      Jag tyckte det funkade bra med sprutorna. Den enda biverkningen var att jag blev uppsvälld.
      Blev gravid på försök ett! Var också orolig innan. Jobbigt med oron. Sedan är det oerhört obehagligt med ägguttaget. Det var det värsta.

        Tack Ellen och anonym! Känns lite bättre nu <3

    Hur gör man för att börja snusa? Jag behöver en snuttefilt i livet samt att jag varit konstant hungrig sedan jag slutade röka för 10 år sedan. Jag bryr mig inte om ifall det är ohälsosamt, är snart 40 och har inga planer på att leva tills jag är 100. Vill vara ha något som tar bort min hunger men orkar inte må illa. Vilket snus är gott? Älskar lukten av sån där lössnus så själva smaken kanske inte är nåt problem? Tror dock att jag skulle vilja testa nåt utan riktig tobak.

      Ta tag i dina problem som gör att du behöver en snuttefilt istället.

        Blä för detta svar! Har tagit tag” i mina ”problem” varje dag i de tio år jag varit rökfri. Var du duktig din viktigpetter och låt andra göra vad de vill.

      Catch mini spearmint! Inte lakrits, min tandläkare varnade mig att den ger skador i slemhinna.
      Eller zyn cool mint, men den är torr och lite tråkig ? nu gillar jag mint som du märker.

      Inte för jag rekomenderar att du börjar men tänker inte moralisera. ?

      Ät skulle jag säga.

        Jag äter!

      Zyn! Testa nivå 1, de är väldigt svaga. Jag har nyligen börjat med dem. Sen trappar man upp om man vill.

      Ät en riktig kost på kött, fisk, ägg, naturligt animaliskt fett, grönsaker och bär och du kommer att vara mätt och nöjd…Tro mig…

        Du har INGEN JÄVLA ANING om vad jag äter. Vad är det exakt som får dig att tro att jag inte skulle äta enligt ovan? Du vet att det finns människor som saknar förmågan att känna mättnadskänsla va? Jag har kämpat med detta sedan tonåren och kan såga att det är ett under att jag inte är gravt överviktig. Rökning är faktiskt det enda som hittills har fått mig att uppleva mättnad. Min hunger är extrem och skulle jag äta som jag ville skulle jag äta oss ur huset. Har mottagit flera olika psykoterapeutiska behandlingar för mitt ätande och för att kunna hantera min hunger och landat i en balanserad kost med normalt stora portioner, trots detta måste jag hantera hungern dagligen och det är det jag vill ha en paus ifrån. Acceptera att allt inte är lika för alla.

          Vad är det som får dig att tro att ingen som snusar blir hungrig?

    Jag har en kollega som har varit gift med sin man i flera år.

    Hon säger att hon brukar ”ställa upp” när han vill ligga.

    Jag sa att man aldrig ska ligga om man inte vill.
    Vilket inte togs emot så bra.

    Borde jag formulerat mig annorlunda? Jag är några år yngre än henne och min relation har bara varat i 4 år, så jag vet inte om det är därför hon inte ”lyssnar” på mig.

      Jag har varit hemma ihop med min man i 20 år och håller ändå med dig. Man ska inte ligga mot sin vilja. Om det inte togs bra emot så kan det ju bero på att hon inte tänkt på det viset och först när du sa det insåg det problematiska. Eller så är kanske hon kände av sig anklagad eller liknande. Tycker att det var bra att du sa så, det kanske planterar en tanke hos henne även om hon tog det dåligt först.

        Vet inte vart ordet hemma kom if rtån, vi har varit ute och på varsitt håll under åren också

        Ja det kanske fick henne att tänka om.
        Vi var rätt nära förut så jag tycker inte att det är konstigt att jag sa en sån sak till henne. Är man nära ska man kunna säga sånt. Hon har en dotter som är 11 så jag tycker det är viktigt att hon inte säger så framför henne. Hon brukar bland annat klaga på sin vikt när hennes dotter hör. Vilket jag tycker är onödigt.

        Jag lät inte alls besserwisser i tonläget som svar till dig här nere.

        Jag förstår att ”ställa upp” kanske bara är ett uttryck som en annan skriver här nere. Men är det så behöver man väl inte ens säga det till någon då det kan missuppfattas så lätt.

      Jag brukar hålla mig utanför människors äktenskap om de inte specifikt rådfrågar eller ber om hjälp. Bäst så.

      Bra sagt av dig, hon behövde nog höra det. Du har helt rätt.

      Jag ställer också upp när han vill ligga men då är jag tråkig och mest låter honom jobba. Män är olika och min man har ett större behov av sex än vad jag har, klart jag ställer upp. Dock är jag väldigt trygg, hade aldrig uppmanat någon att ställa upp om tryggheten inte fanns där. Usch nej!

        Ligger du där då som en död fisk? Hur kan en man ville ligga med någon som bara ligger där och inte är delaktig i sexet?

      Hörde du ens hennes förklaring till varför hon gör så, innan du började lägga dig i? Lätt att bara säga emot utan att först ha mer info. Det kanske funkar jättebra för dem och inte alls är ett problem. I så fall kan jag förstå att hon inte tog dina åsikter särskilt bra.

      Ja du borde formulerat dig annorlunda = inte sagt något då det inte riktigt är din grej. Sen låter du väldigt besserwisser, ofta är ”att ställa upp på sex” mer ett uttryck för när hon kanske inte riktigt orkar men kör på ändå, inget konstigt med det, särskilt inte i ett äktenskap.

        Alltså det är inte din ensak menade jag

      Skrämmande svar du fick här. Vi behöver ändra attityderna kring sex.

      BRA att du sa det!! Hon öppnade ju också upp för det. Det du sa var inget konstigt utan bara något helt sunt. Såklart ska sex ska vara lustfyllt för BÅDA och inte bara mannen och alltid vara ett ömsesidigt samtycke.

      Jag behöver ”sättas igång”. Jag är typ aldrig sugen på 6, men så fort jag ”ställer upp” tycker jag ”men det här måste vi göra varje dag” för det är så skönt.
      Sedan nästa dag är jag osugen igen.
      Så att ”ställa upp” kan vara jättebra.

        Ja om det är det som menas med ”ställa upp” så förstår jag. Då kan jag själv vara likadan. Men vi borde inte använda oss av ordet ”ställa upp” då. För de kan misstolkas så lätt.

        Du kanske tolkar ordet rätt men andra yngre tjejer kanske tolkar det som att man ska ligga när ens kille vill fast man inte själv vil. För att man ska ställa upp i ett förhållande.

    Allt om sexuella övergrepp och samtycke osv i media just nu har fått mig att tänka tillbaka på mina relationer. Har tyvärr insett att min första riktiga pojkvän som jag ändå tänkt varmt om var lite av ett as. Han tyckte typ att vi skulle ligga minst en gång per dag och om jag inte ville tex pga mens så krävde han mer eller mindre oralsex med motiveringen att jag ju var så sexig och han ju blev så sugen av att vara nära mig (som att det var mitt fel?) Han var även en mästare på att tjata sig till att få testa grejer jag var tveksam till och mer än en gång innebar det att jag hamnade i situationer som jag inte var bekväm i. Jag ser mig själv som en person som står upp för mig själv och säger ifrån men det var typ omöjligt mot honom? Det är även 10 år sedan vi gjorde slut och det är först nu jag inser detta. Jaja, ville bara dela med mig.

      Känner så igen mig i detta.
      När jag var 17 och tillsammans med min första pojkvän gjorde jag också saker som han fick mig att tro att man måste ställa upp på som flickvän. Jag var oskuld innan honom och hade alltså noll erfarenhet av sex, och sexualundervisningen i skolan lärde ju inte ut något som gränser och samtycke…
      Har fram tills nyligen inte tänkt på honom på detta sätt, men ju mer jag tänker på det inser jag att han var porrskadad och inte respekterade mina gränser. Han blev arg en gång när jag inte ville stoppa upp ett köksredskap i mitt underliv (han bodde hemma och det var liksom hans familjs köksredskap, tyckte det kändes äckligt och respektlöst) och han sa typ ”åhhhh du är så jävla tråkig, vill aldrig göra något kul som andra tjejer gör”. Dessutom visade han filmer på när vi hade sex för sina vänner, och krävde också att vi skulle ligga varje dag…

    Nu är det samma grej i big brother som det är i paradise hotel. Lägg fan ner alla dukosåper om inte killarna kan acceptera ett nej från en tjej. Nu var det Dennis som vart på Emilie och tjata på henne. och hon sa nej ett antal gånger. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Alnqaj/tv4-om-harda-kritiken-i-big-brother-borde-ha-avbrutit-natten

    Har eksem över och under läpparna som fjällar och kliar… sååå jobbigt, någon som känner igen sig? Vårdcentralen har inte kunnat hjälpa… vad för salva ska man ha?

      Mildison, locobase, decubal.

      Receptfri kortison och Locobase (den fetaste varianten) hjälpte mig i vintras. Sen när huden börjar bli starkare igen så underhåller jag med cerat från Gustaf & Linnea (litet svenskt företag som gör väldigt bra läppkräm på bivax).

    Bianca bekräftar att hon är tillbaka med Philippe igen, någon som är förvånad? Hoppas att de behandlar varandra väl iallafall..

    Portionen under tian åt på restaurang igår och visar hela för- och efterrätten men av huvudrätten bara hasselbackspotatis och skriver ”bland annat hasselbackspotatis”. Hon är ju inte uttalad vegetarian, men alla recept är veg. Om det nu var kött hon åt igår kunde hon väl visa det? Blir så märkligt att dölja något.

    Detta kanske diskuterats tidigare men någon som vet vem det är Josephine Qvist dejtar nu?

    Konstigt att avböja politiska diskussioner med en bild där det står George Floyd….?

    Ps önskar ingen politisk diskussion men det var bara ett underligt bildval…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.