Fyra i rad från Instagram

Anis Don Demina och SAMI gör årets officiella EM-låt för Sverige och svenska herrlandslaget i fotboll.

Sälj grej med avklädda barn i balja?

Tjo och tjim för smygreklam!

If posting pictures of my kid is wrong…than I don’t wanna be right – Penny Parnevik

 

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pennys barns = så gullig! 🥰

   Penny = inte jättesmart

    Men ursäkta. Vad är ditt problem? Det enda den här kommentaren visar är att du inte är jättesmart.

     Problemet är att hon inte alls förstår varför det är negativt att visa upp sitt barn på Instagram när man har många följare.

      Jag håller med Penny.

    nej, penny framstår inte som väldigt smart eller välreflekterad. varken i podden eller på instagram. men visst, hennes barn är gulliga

    Men alltså, varför måste du skriva något sånt? Så vidrigt..

     För att det inte är smart att inte förstå konsekvenserna med att exponera sitt barn när man är så pass stor som hon är.

      Ni som vet då – exakt vad är konsekvenserna?

       Exakt, jag vill också veta. Vad händer med dessa barn som varit med på bloggar när dom växte upp?
       Och hur kan ni veta?

        Det finns säkert forskning på konsekvenserna av tidig exponering för massorna.. Fenomenet talas det ofta om iaf i USA eftersom det varit en så stor del av media, kultur (pageants) och underhållning.

         finns en person på tiktok som gjort en hel serie om hur det var att växa upp i sin mammas ”mammablogg”. dom har ej kontakt idag och hon går i terapi pga trauman. kommer ej ihåg vad personen hette.

   Stå upp och kämpa Penny💪

   Allas barn = Gulliga!
   Alla barn exponeras = Nej!

    Alla ungar är inte söta eller gulliga, precis som alla vuxna inte är snygga.

     Det är ju en högst subjektiv åsikt. Många verkar genuint tycka att alla barn är söta, precis som andra kanske tycker alla valpar eller kattungar är söta, även om de inte kommer bli någon kalendervovve/kisse av den.

    För att?

     Till 15.09

      Jag tycker att alla barn är gulliga. Var och en på sitt sätt. Jag arbetar med barn och delar inte in dem i gulliga kontra inte gulliga. Framför allt vill jag att alla barn ska känna sig fina och älskade.
      Jag tycker inte att barn ska exponeras och utnyttjas för reklam och likes och så att säga fylla vuxnas behov av bekräftelse. Barn har rätt till integritet. De ska inte visas upp och utsättas för kommentarer och värderingar av främlingar och hela världen.
      Nu har du min åsikt.

       ❤️❤️❤️

  TW – språkpolis

  then, inte than

   Tänkte samma, men nu citerar ju Camilla bara Pennys text 🙂

   Att inte penny kan det.. 🤦🏼‍♀️

    Eeehhh….? Alla som bor i Sverige stavar inte rätt heller….

     Har ju inget med stavFEL att göra.

     Är ju skillnad på ”då vill jag inte” å ”än vill jag inte”

      Det är ju visst ett stavfel eftersom orden ”then” och ”than” låter likadant.

     Hennes modersmål är ju engelska?!

   åhhh gud vad jag stör mig när folk skriver fel på then och than, tycker faktiskt det är mycket jobbigare än när de och dem blandas för de har verkligen helt olika betydelser!! Ett nytt stavfel som jag ser överallt på senaste är brake när de menar break och det blir så konstigt i meningen.

   Menar inget illa, förstår och vet att vissa har problem med stavning och vissa råkar stava fel…men varför kollar man inte upp stavningen på ett ord hellre en gång för mycket? Känner man sig så tvärsäker när man har stavat fel tusen gånger?

    Eller folk som skriver ”looser” för förlorare på engelska. (Det skall bara vara ett o.)

    Ja det är såå syynd om dem som lider av SpråkPOlissyndromet.

    Menar inget illa är ju det du gör.

    Sök psykologhjälp för din störning.

    Det låter hårt men är sant: Språkpoliser har en personlighetsstörning som tyvärr gör att de går miste om mycket. Helheten är alltid viktigare än detaljerna.

     Alla små detaljer, blir helheten.

    språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
    det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

     Vill du gifta dig med mig? 😍

     Gammalt… snark..

    Whit (with) och idéen (idén) är två ord som kliar extra i mig. Undrar varför vissa ord stör en mer än andra 🤔

     Det beror på din störning.

    Vad gör du på en vanlig blogg ? Smittar din störning ?

    Sneak peak ger mig klåda

    fast kan ju va ett talesätt också, att man uttalar de på ett sätt där i usa som vi inte gör, och så skriver dem bara så som de uttalar det?

  Perrelli kallar sig entreprenör och gör så många fel…

   Jag försöker ta in att hon har över 187tusen följare. Helt obegripligt. Heeeeeelt obegripligt! Vad tillför hon i människors liv???

  Ang. exponering av barn så postar ÅTERIGEN @barnvagnsgalen på Instagram idag storys på när ett av hennes barn är ledset/gråter/har känsloutbrott samt har en beskrivande text till. Tycker så jäkla synd om hennes barn 😓

   Avfölj eller säg det till henne på DM 🤷🏼‍♀️

   Avfölj! Det som biter på dom allra mest.

    Har sagt till på DM, har avföljt (och många andra också). Men hon har fortfarande över 10k följare som dagligen får ta del av att hon filmar sina barn i utsatta situationer typ dygnet runt 😭

    Hon blockar alla som säger nått nu 😬

     Det är ju inte som att hon gör något lagbrott.

      Nej? Har någon påstått det? 😅 Men hon borde någongång reflektera över sitt beteende. Vi pratar alltså om 100-tals stories på barnen dagligen och vem tar ens fram mobilen och filmar sitt ledsna barn för allmän beskådan innan man tröstar?

   Alltså, mängden stories och material… Så sorgligt! Umgås med dina barn och var närvarande, utan att dokumentera!

    Precis är så extremt 😓

  Jag vet inte var Jessica bor, men där jag befinner mig känns det väldigt kallt att bada ute. Speciellt i skuggan.

   Ser det framför mig hur hon tänkt till hur det ska se ”mys” ut , till och med tagit ut en jäkla krukväxt på altanen för lite grönt. Mutat sina ungar i vattnet och få dem att posa och le, krämerna i fronten och sen nån självutlösare på kameran. Förhoppningsvis gick detta fort så de inte frös för mycket. Även om det hade varit rätt temp ute så badar man väl inte skumbad ute på altanen. Måste ju ändå duscha av sig tvålen sen.

   Jäkligt weird alltihop bara, nakna barn eller ej.

   Hennes äldsta barn är så stort också 😭 hon går väl i skolan, varför lägger hon upp bilder där hon sitter naken i en balja

    näe den ungen går väl ändå inte i skolan?

  NEJ bara Nej till att lägga ut bilder på barn som är nakna. Även om de inte syns något ”känsligt” så räcker det för att vara mumma för personer som aktivt letar efter bilder på barn.

  Vill man att en oskyldig bild på ens barn skall hamna hemma hos en sådan person??

  Är jag skadad för att jag är polis eller är folk helt blåögt naiva ????

   Det är vardagsmat för att ”mammainfluencers” att lägga ut nakna bilder på sina barn där dom intima delarna censureras av typ en emoji…

    Man ska alltid anmäla sånna inlägg även om det används emojis, fy fan stackars barn ☹️

   Vi anpassar vår omvärld efter dom som gör fel?
   Är inte det lite samma grej som att säga till tjejer att inte ha för vågade kläder för det kan ”locka våldtäktsmän”?
   Känns som skulden läggs på fel person!
   Är ju en grej att inte gilla exponeringen av barn på sociala medier, en annan att härja om att bilderna nu kommer att användas av pedofiler.
   Jamenar då kan vi ju inte heller släppa ut ungarna på badstranden för vem vet vem som är där och fotar?

    Varför lägga ut en avklädd bild på dina barn? Om du nödvändigtvis vill lägga ut en bild funkar väl en påklädd bild lika bra?
    Skillnaden på stranden och internet är att det krävs att en pedofil befinner sig just på den stranden just när ni är där. På internet kan pedofiler från hela världen få tag på bilden.

    P.s, skulle aldrig blamea en tjej pga vad hon har för kläder på sig ute. Skulle dock inte tycka synd om någon tjej som självmant lägger ut nakenbilder på sig själv på internet om bilderna sen hamnar på fel ställen.

    Hon är ju dock mamma till barnen och ansvarig för deras välbefinnande. Din liknelse bygger på att det skulle funka att bara lägga skulden på rätt ställe så försvinner problemet, men så är ju inte fallet. Om jag blir våldtagen så ska ingen skuld ligga på mig, men så länge risken finns kommer jag inte utsätta mig för onödig fara, bara för att det inte är mitt fel om någonting händer. På samma sätt bör en mamma inte utsätta sina barn för den här sortens exploatering, trots att det inte är hennes fel att människor är pedofiler.

  Alltså känner mig så jävla trött på exponering av barn och dessutom i reklaminlägg. Och sen alla kommentarer o gillamarkeringar på det? Orkar inte.

  Kolla in på Emilias picuki. Bild på hennes och marcelo bebis. Så himla söt. 😊

   Så fånigt med de där uppstyltade onaturliga bebisbilderna.

    Håller med. Ser verkligen skitfånigt ut. 🙄

  Mimi Höglin har sålt sitt hus, tankar kring det? Har inte varit aktiv i trådarna på senaste, det kanske har avhandlats.

   Vem?? O vad då?? Totalt ointressant.

  Jag har funderat mycket på exponering av barn och har haft svårt att sätta fingret på vad som är rätt och fel. Jag kan tycka att det finns en skillnad mellan exponering och exponering.

  Margaux: bygger upp Arnold som ett varumärke, alla fanpages är margaux+arnold, filmar hela uppväxten med fokus på Arnold i de flesta videos, använder Arnold i reklam, bilder & videos utan kläder, etc. Jag vet hur Arnold pratar, hur han är, vad han gillar, t.o.m hans sömnrutiner en period.

  Penny: Lägger upp en bild på Atticus då och då som hon tycker är söt. Man ser att barnen är en del av hennes liv men jag ”känner” inte dem och jag känner att jag följer Penny, inte Atticus även om jag sett honom på några bilder.

  När personen i fråga inte själv ser några gränser med exponeringen och när det är rimligt/icke rimligt längre så måste man ju sätta regler. Men jag tycker inte det behöver vara svart eller vitt, att antingen får man exponera barnet till vansinne och använda som reklampelare, allt är ok! Eller så får man inte ens lägga upp en familjebild där de är med.

  Tycker inte att Penny ska få samma kritik som Margaux då de beter sig helt olika.
  Är jag också dum i huvudet då för att jag postar en bild på min son och inte känner exakt alla mina följare utan och innan? Eller när börjar den gränsen, när jag har över 500 följare? 1000?

  (Tycker i slutändan att det borde finnas lagar som skyddar barnen till 100%, men bara funderar högt och tar M & P som ett exempel)

   Jag måste tillägga att det ännu finns kategorin Janemarina som på riktigt lägger ut allt vad hennes cancersjuka barn gör/säger bara för att kunna lägga ut djupa texter om livet.

  Varför plockar du inte bort kommentarerna om Biancas utseende i caia-inlägget? Speciellt det där någon idiot tycker det är helt ok att snacka skit om hennes utseende för hon ”lurar” unga med sitt utseende och då har hon varit ärlig med sina ingrepp? Även om hon inte hade varit det, vad ger folk rätt att kommentera en kvinnas utseende så? Att alltså ha genomgått ett ingrepp ger andra kvinnor rätt att kasta skit på någon annan? Helt galet

   Jag vet inte vad som skrivits där, men om en människa som Bianca, som lever på sitt utseende och lägger ut hur många bilder som helst på sig själv, jo då har man rätt att kommentera. Inte kasta skit eller vara elak, men absolut att man får kommentera utseendet.
   Annars borde det väl vara självklart att ta bort alla ”dör för dig” ”gud vad snygg” mm mm mm

    Nej, varför skulle det vara okej att hacka på någons utseende?

    Men vad skriver du? Vad är det här för vidrigt resonemang?

   Skriv Gervide i en kommentar som svar till dem om du vill hjälpa mig hitta olämpliga kommentarer snabbare.

  Avföljde Hanna Alenskog direkt när hon la upp kanske 10 stories som handlade om att hon skulle börja potträna sina barn och filmade barnen på pottan, så integritetskränkande.

   Jaha??

  Bianca har precis lagt upp en video på sin Instagram där hon ska sminka sig med Caias foundation samt concealer men man ser klart och tydligt att hon inte är osminkad utan redan har en bas i videon (Det är bara att jämföra med hur hon ser ut osminkad i hennes vloggar, det är som natt och dag med detta klipp). Blir inte detta otroligt vilseledande marknadsföring?

   Jag personligen tyckte hennes hud var mycket snyggare innan hon satt på foundation. Nån som är bra på smink här som kan säga vad hon hade i ansiktet (om hon alltså inte var osminkad då)? Såg naturligt och bra ut, gillar inte när ansiktet får en onaturlig färg av t. ex foundation.

  thebucketlistfamily lever ju stort på att exponera sina barn. Ungarna (även de pyttesmå) har dessutom egna instagramkonton – som givetvis sköts av föräldrarna. caligee har t.ex. 312 000 följare och är knappast mer än 3 år. Även yogagirl visar ju upp sin Lealuna oavbrutet hela tiden. Och hon har egen insta…..

   Den ungen (caligee) är så brutalt jävla söt. Det sagt är det sjukt hur exponerade barnen är. Ledsna, nakna, gråtande, sovande – allt ska göras content av. En tvååring som inte fattar liksom.

  Så nu går det bra att lägga upp foton från influencers som postat foton på sina barn.

   Men gud, Camilla har ju förklarat varför. Handlar ju om Instagram och hur man får dela bilder så istället för att skärmdumps som hon gjorde innan så är nu bilderna inbäddade direkt från Instagram.

  Haha snacka om att den tjejen är helt urspårad

  Penny framstår bara som mer och mer osympatisk i mina ögon.

   Håller med dig. Klarar inte henne alls längre. Brukade gilla henne mycket mer förut. Så osympatisk, naiv och borta i sin egna värld.

  Det med avklädda barn. Jag har för mig att Instagram skulle eller har införskaffat en regel om att man inte får publicera barn i bar överkropp. Att, om man ska publicera barn i blöja eller badkläder så måste man sätta på dem en tröja. Eller täcka över överkroppen. En ny regel för barns säkerhet efter mycket prat om pedofiler kring Instagram tror jag det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.