Lästips!

På torsdagen kom Stefan Löfven med ännu ett tufft besked: restriktionerna förlängs i två veckor. I vanlig ordning uppmanade statsministern oss att hålla i och hålla ut, men den här gången också att bita ihop. Smittspridningen ökar i landet och vårdpersonalen är utmattad. Människor har börjat slappna av när vaccineringen kommit igång och det märks direkt på intensivvårdsavdelningarna.

Att bita ihop verkar inte något som några av våra mest populära kändisar och influencers vill ägna sig åt. I förra veckan lade flera av dem upp bilder från en resa till Spanien, givetvis sponsrad av ett företag. Pernilla Wahlgren, Sofia Wistam, Anita Clemens, Ann Söderlundvar några som var medbjudna att spela padel och bo på lyxhotell på den spanska guldkusten. ”4 timmar Paddel om dagen, god mat, rosévin & poolhäng. Klagar inte”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram under en bild där hon poserar tätt i solkskenet tillsammans med tre andra. // Jonna Sima

Har ni läst Jonna Simas träffsäkra ledare om de kändisdamer som förra veckan spons-paddlade, hela vägen till Spanien och tillbaka?
I stället för att bita ihop i det som verkar vara slutspurten av pandemirestriktionerna, så verkar många redan o-brydda – offentliga och icke-offentliga personer – tappa den där sista lita gnistan av försiktighet och istället kasta sig ut i livet i ett kollektivt ”YOOOLOOOOOO”!!!!!!

Vi är fan snart i mål, och till skillnad från exempelvis Vasaloppet, så får man ingen medalj bara för att man tagit sig över mållinjen, särskilt inte om det är på andra människors bekostnad.
Vad är det för fel på folk?

…………………………………………………………………

Någon mer som ska sitta uppe och kolla på Molly Sandén i natt när hon sjunger på Oscarsgalans förshow?
Jag kommer sitta bänkad och har till och med tagit en pensionärslur här på eftermiddagen för att orka vara vaken. 😉

Tack för tips!

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Antikroppar glöm för fan inte antikroppar, är man influenser och har det kan man göra precis som man vill. Ni hörde rätt ANTIKROPPAR.

   Precis. Jag hade antikroppar förra sommaren så jag lever på precis som vanligt nu😍

    Fast i Danmark tex får man nu röra sig hyfsat fritt om man har antikroppar. Så varför ska de inte kunna umgås om de har antikroppar?

     Har dom fortfarande antikroppar?! Eller har de haft

      Vad jag vet så har varken Pernilla eller Sofia antikroppar.

      Antokropparna försvinner tydligen inte, dom går bara inte att mäta efter en viss tid

       Och speciellt på bloggare.

        Nej alltså jag är allvarlig😂

    Hoppas du är ironisk… för trots allt, med antikroppar kan du ändå bli smittad igen, eller smitta andra! 😉

     Nej, det kan man INTE. Finns inte ett enda vetenskapligt bevisat fall av alla miljoner som har antikroppar.
     Det är lögn och påhitt.

   Ja just det, alla influensers av rang hade ju antikroppar redan innan pandemin bröt ut.

   Jag funderar över om de har neutraliserande antikroppar… IgM och IgG är inget bevis på om man är immun…

  Zzzzznark! Blir bara så trött. Varför måste de stå och posera tillsammans? Vill de provocera? Clemens skrev att alla hade antikroppar eller var vaccinerade. Eh, enligt PW har hon ju varken eller? Varför kan inte dessa människor bara försöka föregå med gott exempel en endaste gång?! Håll åtminstone avstånd på bild. Hur svårt kan det vara? 😡😡😡

   Äh, de verkar skita i allt och framförallt ser de sig själva som förmer än oss andra dödliga.
   Pinsamt!
   Har de glömt att Adam Alsing?

    Ja en del ser sig som högre varelser. Tycker det är så osolidariskt att dom inte fattar läget. Men i Indien tex ökar ju Corona. Blir det någonsin slut på detta. Jag tror tyvärr det kommer dröja. 😢

   Är det någon som tror på det Clemens säger?

    Jag menade: … något som Clemens säger.

   Hur har de lyckats bli vaccinerade?
   De är väl alla under åldersgränsen för fas 3?
   Eller kanske någon jobbar extra i hemtjänsten eller i sjukvården?

   Eh, hur kan de vara vaccinerade?? Ingen är väl tillräckligt gammal? 😬

    det är nog ren bullshit. Stockholms län har ju inte börjat vaccinera ”vanligt” folk i den åldern än så.

  Kvinnan som genomgått större op vill leva som vanligt. Måste kännas jobbigt att vara hemma dvs det som de flesta av oss har varit det senaste året.

   Jonna Sima försöker bara kompensera för att hon gjorde bort sig så grundligt för ett par dagar sedan:

   https://twitter.com/jonnasima/status/1385166717400363008

  Ska upp klockan fyra imorgon för att jobba och även om jag inte skulle det hade jag inte stannat uppe för att titta, tycker inte hon är bra nånstans.

   Boooooo

    Öh?

   Sjunger bra absolut. Men surare mer tillgjord människa finns inte . Det tar liksom bort den fina sången.

  Det är synd om svenskarna som har ett sånt koppel med respektlösa flunsor som tycker att de står över allt och alla. Antikroppar och vaccin…. spelar liksom ingen roll förrän alla är skyddade. Tycker att de många gånger visar att det saknar nåt som de flesta andra har, förmågan att tänka.

  Pinsamt och respektlös!

  De kan vänta som vi andra.

  Nej just de, de måste ju åka utomlands, åka skidor på loven och mingla.

  Tänker som ovan, har de glömt Alsing!

   Glömt Alsing…snarare: har de glömt 13923 svenskar?

    Alltså, hela kändisvärlden grät floder över Alsing men nu verkar de glömt bort honom.

     Blev blockad av Alexandra Nilsson när jag påtalade att Alsing gått bort (pga en kommentar hon fick på IG). ”Bryr dig du inte om corona?” Alexandra: ”nepp”. Sen gjorde människan något slags ”minneskollage” om Alsing…

    jag undrar om dom ens vet att så många dött? Tror inte dom läser tidningar eller ser på nyheter.

    Hur många av dom 13923 har egentligen dött i corona? Som jag har läst så räknar dom även in folk som dött i hjärtinfarkt i dessa ”coronafall” om dom har varit coronasmittade under dödsfallet

     Om du inte bryr dig om hur många som ”egentligen” dör, försök åtminstone att tänka varför intensivvårdsavdelningarna är fulla.

     Du kanske kan svara på då, om hjärtinfarkten ev kom för att personen hade corona och kroppen inte orkade?
     Eftersom man inte vet, så räknar man så.

      Okej, dom räknar även in de som dog i bussolyckor. Är de för att bussen fick corona då eller?

       Ce
       Men sluta.

  Okej, nu chillar vi lite. Varför går vi igång på det här? Jo, för att vi har kännedom om det.

  Men alla studenter som festar i stora fester, alla som de facto dragit utomlands under hela pandemin, de som har haft bröllop, skitit högaktningsfullt i allt vad restriktioner heter osv?

  De här så kallade kändiskvinnorna är inget unikum, men de blir en symbol för de som inte sköter sig.

  Läste en intervju med en IVA-chef igår, till och med han erkände att han inte levde som han lär. För det är mänskligt, för det är också någon form av överlevnad.

   Som Tegnell, han har väl synts ute på diverse ställen har jag för mig.

    Ja gud förbannat Billy Öhman! Han har varit på Jula bl.a den där Tegnell. Och avstånd höll han också (dra inte in honom i denna diskussionen).

     Haha!😂 bryr mig faktiskt inte vad folk gör, jag vet vad jag gör för att undvika att bli smittad och riskera att smitta andra och mer kan jag inte göra.

    Tegnell borde bara säga upp sig, han är den största pajasen i svensk myndighetshistoria

     Vänta ett år eller två så får du se om FHM (han är inte ensam ansvarig) verkligen var pajaser! Senaste forskningen visar att den svenska strategin var bra. Har gått rätt så pissigt för många länder som haft lockdown.

     Tycker det är spännande att så många tror att Tegnell tar alla beslut osv själv. Visst har han haft fel i vissa saker, men det är ju något de pratat igenom på FOHM.

     Verkar som att folk tror att Tegnell liksom bestämmer allt själv för att han är personen som syns utåt?

      Det blir ju så när han är ansiktet utåt. Säger inte att det är rätt, men det är inget konstigt egentligen.

      Men är du korkad eller? Alla vet att han inte är ensam ansvarig men det är han som stått och förminskat situationen sedan dag ett.

       Det är inte så enkelt. Du pratar som att direkt död är den enda konsekvensen av Corona, men det är inte så enkelt. Att människor dör är absolut helt fruktansvärt: Men det är på tok för tidigt för att kalla FOHM eller enskilda personer pajaser. Jag tror, på riktigt, att många svenskar inte förstår hur illa ställt det är i andra länder efter lock downs. Hur mycket pengar som har lagts, hur många företag som går under, hur illa den psykiska ohälsan är hos många. Ja, det är fortfarande inte samma sak som död: men vi vet inte hur det kan komma att påverka de närmsta åren eller vilka slut siffror vi talar om. Självklart gäller inte det här alla länder, och det är klart att vissa har råd, men de flesta har inte det.

       Han är ju bara en person som för FOHMs talan. Tycker han får oförtjänt mycket skit av folk som är korkade och inte förstår det.

        Nej Tegnell är inte ett ansikte utåt och han är inte någon talesperson för fhom. Han är inte någon slags myndighetsinfluenser som står och tycker en massa saker. Han är statsepidemiolog och ansvarar för samhällets hantering av epidemier. Ett jobb han inte gör särskilt bra och dessutom låter han sin egen prestige komma emellan att göra rätt sak. Man kan bara hoppas att det görs en grundlig oberoende granskning av fhom.

        Den enda som är korkad här är du 20:54 som anser att folk som inte skickar Tegnell där bak är korkade. Slicka på du

     Har du hört talas om Morgan Johansson?

     Men herregud. Han är inte den som bestämmer över hela myndigheten. Han är en talesperson. Som fått ta all skit. Från folk som inte förstår……..

      Talesperson? Tror du Tegnell är kommunikatör? Han är epidemiolog.

   För att deras jobb är att INFLUERA = påverka folk? Där har vi skillnaden mellan Nikodemus, 18, som bara måste gå på rave. Han är en idiot också men han tjänar inte sitt uppehälle på påverka andra att bete sig lika livsfarligt

    Influenser är ju bara en hitte-på-titel på ett hitte-på-jobb. De där fyra influenser-tanterna påverkar mig noll.

     Uppenbarligen påverkar de många människor, annars skulle företagen sluta betala dem.

     Vad är ett riktigt jobb enligt dig? Bagare? Konstnär? Ståupp-komiker? Frilansande grafisk designer?

    Men Nikodemus sprider också smittan!

   Studenter med flera har inte som ”jobb” att influera andra…

   Stör mig tusen gånger med på töntiga influensabrudar som skenheligt åker på bjudresa och visar upp det på Insta. De är för tusan vuxna och LEVER på att visa upp sin livsstil och sina val. Och Anita C, världens mest skenheliga kappvändare som gör vad som helst för att få hänga med kändisar.

  Alla poddar som dessa människor är inblandade i blir också helt outhärdliga. Innan varje reseskryt kommer 10 minuter av: ”det var såååå coronasäkert alltså jag kunde inte gå en millimeter utan mask, det var sån skillnad mot Sverige, vi höll så mycket avstånd att vi fick kommunicera med brevduva, ja alltså mina händer är så spritade att huden fallit av” – SUCK.

  Tänkte på det när Pernilla la ut en bild på Adam Alsing i hennes story.
  Adams fru vädjade för någon vecka sen alla att hålla ut, hålla avstånd och följa restriktioner. Pernilla och gänget gör precis tvärtom. De borde fasiken skämmas.

  Sen alla kändisar som haft Corona, en hel del hade det i början av pandemin. Deras antikroppar borde väl snart vara obefintliga? Föga förvånande att många kändisar hade antikroppar med en gång, eftersom de stod över alla rekommendationer. Hoppas att människor börjar bojkotta dessa kändisar. De är inte värda uppmärksamheten.

   *följa rekommendationer menade jag

   Ja dom ska bojkottas. Tar man inte hänsyn till andra ja den personen ger jag inte mycket för. Hoppas Oscarsgalan blir bra.

   Mina antikroppar finns kvar efter mer än ett år, har kollat regelbundet med blodprov.

    Betyder inte att du är immun tyvärr, endast ett bevis på att du haft covid 19. Neutraliserande antikroppar är ett bättre test på om du är immun.

  Men hela svenska strategin är ett skämt. I många andra länder har man haft lockdowns i månader och folk har varit instängda. Många menar att vi svenskar haft tur som sluppit men jag håller inte med. Länder som öppnar upp ger ok sina medborgare OK att besöka allt som öppnar upp. Folk i Englad sitter nu på uteserveringar och dricker öl utan att skammas. Men här är ALLT öppet samtidigt som vi ska isolera oss och absolut inte gå på resturanger eller uteserveringar osv. Men stäng ner skiten då så kan ingen besöka nått. Det här blir ju bara fjantigt, och så bedriver människor häxjakt på alla som ”trotsar”. Företagen går ju också under, resturanger och frisörsalonger ska ha öppet samtidigt som människor uppmanas att inte besöka. Får inte ihop denna logik.

   Efter att ha en far som död och jag ikväll fick veta
   att en annan äldre man legat på sjukhus för C19
   en månad… så förstår jag inte din egen logik.

    Jag fattar inte vad du försöker säga

     Ja om allting hade hållit stängt så kanske hennes far/mannen med covid, inte hade blivit smittade, eller? 🤭

      Men då borde hon ju hålla med första Anonym/TS? 🧐

   Man får ju gå på restaurang. Det är bara folk här inne som gillar att ”skamma” andra för det. Total lockdown hjälper uppenbarligen ändå inte.

   Vad har lockdown hjälpt då? Inget. Sverige ligger fortfarande långt ner på listan när man kollar på antal döda (OBSERVERA DÖDA, inte antal smittade.). En lockdown har bevisligen inte påverkat utgång, utan enbart antal smittade och på så vis hjälpt sjukvården i de länder som haft det. Men även med lockdowns så har smittan i perioder varit hög.

    Vilken lista?

     I januari låg vi på 16onde plats i Europa gällande både antal smittade och antal döda. Jämför man med de länder som lever som vi gör i Sverige så låg vi lågt. Kollade man på överdödlighet under 2020 så låg Sverige lågt i Europa men högt i norden. Det var inte många ”extra” som dog i Sverige mot hur många som dör ett vanligt år. Vilket ändå är rimligt med tanke på åldern på majoriteten som dött i Sverige, det har varit många som redan är sjuka och inte haft långt kvar i livet med eller utan covid.

      14 april låg Sverige på andra plats i Europa när det gäller smittspridning och vi hade mycket mycket högre spridning än de flesta länder i Europa. När det gäller Norden så ligger vi inte ens i närheten. Pga att dom har haft mera nedstängning så har dom låg smittspridning och kan därför öppna upp tidigare än Sverige.

       Du Kan inte presentera fakta för indoktrinerade vänstergalningar. De hade nog slickat tegnells röv om de ombads

        Vad är din ståndpunkt här?

       Men vi har fortfarande inte fler döda än andra länder i Europa.

        Tack vare god vård! Men vårdens kapacitet har också gränser.

        Har du tittat på siffror för Norge och Finland?

         Norge och Finland är extrema i sitt sammanhang (på ett bra sätt). Resten av Europa ligger alla på ungefär samma nivå.

      Ursäkta att jag frågar men var hittar du din statistik på Instagram?

     https://www.worldometers.info/coronavirus/ har information om coronaläget i världen.

      https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/overdodligheten-2020-tyder-pa-lagre-dodstal-i-covid-19/

      Kanske inte den mest trovärdiga sidan men dödsantalet är vilseledande och stämmer troligtvis inte då man även räknar in folk som dött i en bussolycka.

    Du ska ju jämföra med jämförbara länder = Norden, och vi vet ju hur Sverige står sig där. 13.000 döda mot Norges typ 700. Ett skämt

     Norden är inte jämförbart med Sverige eftersom vi i Sverige lever mer som länder i central Europa. Du får jämföra oss med Frankrike tex.
     Dessutom är tex Norges befolkning betydligt mer utspridd än både i Sverige och Danmark. Fler faktorer som spelar in än att våra klimat är samma. Ska du gå efter länder som liknar varandra kan du lika gärna räkna in Kanada också.

      Skämtar du? Norden är väl det vettigaste att jämföra med. Liknande kultur och samhällsuppbyggnad.

       Men det är inte så enkelt. Du kan inte jämföra Sverige med Norge för vi har inte samma ekonomi.

        Eh, va?

       Nej det skiljer sig rejält faktiskt. Liknande kultur ja, liknande samhällsuppbyggnad nej.

      Precis, fattar inte varför vi ska jämföras med övriga Norden längre? Vi har en helt annan demografi, trångboddhet, you name it, än de mycket rikare Norge & Finland som dessutom knappt tar emot invandrare.

       Finland är inte rikt.

      Vad gör inte folk för att försvara sitt Sverige? Sverige är inte likt Frankrike på något sätt

      Skojar du? Frankrike har en helt annan livsstil än Sverige.
      På vilket sätt menar du att vi lever mer som i Frankrike än som i Norge? Förklara, för jag förstår verkligen inte.

       Trångboddheten samt invandringen.

        Nu jämför du Stockholm med ett helt land 😂👏🏻

         Inte bara i Stockholm som det finns invandrare 😂👏

        Trångboddhet?
        I några förorter möjligen.
        I Sverige räknas man som trångbodd om barnen inte har varsitt sovrum, i södra Europa är det normalt att barnen sover i ett rum.

         MEN snälla. Bo trångt = Människor bor tätt inpå varandra. Packade lägenhetshus i rader istället föt villor med mellanrum.

          Finns det inga lägenhetshus i Finland?

           När man verkligen inte vill förstå!

           Snarare när man verkligen inte har kapaciteten att förstå.

           Oavsett kan man inte jämföra statistik mellan länder då vi räknar annorlunda. I sverige räknas man i statistiken som död av corona 30 dagar inom positivt test. Så du kan vart sjuk, sen dör av en bilolycka men ändå räknas.
           Vissa länder räknar bara avlidna på sjukhus.

    Men ett problem är ju att vården, som håller många vid liv, börjar nå gränsen för sin kapacitet. Det är ju till stor del tack vare bra vård vi har många smittade och förhoppningsvis lägre andel avlidna.

   Hur bra har det gått för länderna i lockdown? SKITDÅLIGT. Herregud alla idioter tror de är smartare än en en välutbildad expert.

    Och andra länder har inte konsulterat experter när de har tagit beslut i denna fråga tänker du? I Sverige tror man att man vet bättre än andra länder, inklusive de länder som lyckats bättre.

    Fast min poäng är inte att det har hjälpt, det har det ju uppenbarligen inte gjort. Utan att det bedrivs häxjakt på människor som shoppar, fikar eller går på restaurang samtidigt som allt är öppet. Myndigheterna kan väl inte vara så dumma att dom inte förstår att människor kommer nyttja det som är öppet och tillgängligt? Varför rekomenderas vi då att helst inte besöka dessa platser när dom är öppna? Hellre stäng ner, ge stöd till företagen istället för att säga: ni sla ha öppet men folk ska helst inte besöka er som det i praktiken blir nu.

  Dessutom ska de sitta i karantän sju dagar vid hemkomsten. Testas första och femte dagen.
  Gör dom det?

   varför 7 när inkubationstiden är 14? fattar inte.

    2 till 14 dagar. 7 dagar känns rimligt. Är ju säkrare att resa just nu än det är att gå till willys och handla.

     🤦🏻‍♀️

     What? Eh nej…

     Mnja, det är ju väldigt liten risk att du blir kvar på Willys pga tt Willys stänger ner helt och utresor från Willys förbjuds

  Hur menar du att vi snart är i mål? Tänker du på vaccineringen? Det finns ju inga bevis på att vi kan leva som vanligt efter vaccineringen. Nu finns det ju dessutom åtminstone en supermutation som vaccinet inte hjälper på, så då blir det ju att börja om från början. I Rapport sade en virolog häromdagen att vi riskerar att odla fram supermutationer med vaccinet då de allra starkaste stammarna klarar sig. Så vi är nog tyvärr långt ifrån i mål. Visst, vi kan hoppas på det, men vi kan definitivt inte utgå ifrån det.

   Ja, jättekonstigt skrivet? Ingen i hela världen vet, men Camilla vet säkert… Samt att vaccinet bara hjälper en viss tidsperiod, sen kommer vi behöva vaccinera oss igen. Med tanke på hur rent ut sagt dåligt vaccineringen går nu så lär ju alla inte ens vara vaccinerade innan det är dags för omgång 2.

   Läs detta. Man kan visst börja leva mer normalt efter vaccination.

   https://www.svd.se/virolog-liten-risk-att-smitta-efter-vaccination

    Inte när de nya mutationerna kommer, vilket händer redan nu. Den där artikeln tar ju inte in det, så den är ju tyvärr inte korrekt.

     Louise på Bloggbevakning säger att artikeln där en virolog uttalar sig inte är korrekt, så då litar vi naturligtvis på Louise.

      Artikeln Gonna hänvisar till är från januari. Det händer hur mkt som helst med både virusets mutationsutveckling samt med forskningen kring viruset varje vecka. Så att hänvisa till en intervju från januari och hävda att den håller än funkar inte. Då kände man ju inte ens till många av de mutationer som finns nu. Men visst, fortsätt raljera du om det gör att det känns lättare. 🤷🏻‍♀️

      Louise känns helt klart mer pålitlig än virologer och epidemiologer. Louise for president!

       Louise påpekar bara att det är en gammal artikel och att det har hänt en del. Det kommer nya virusstammar och nya mutationer. Detta är inte över på långa vägar och så länge folk inte fattar att resa och leva som vanligt är korkat så drar man bara ut på eländet.

   Fast då får väl riskgrupper sitta hemma. Folk kommer inte orka mer. Ekonomin måste gå runt.

    Ekonomin klarar sig alltid! Det kommer dessutom alltid svackor i ekonomin med jämna mellanrum, se det som att vi har gjort bort en svacka nu så känns det säkert lite bättre för dig!

     italien fick stödlån från Sverige ovh EU på 2500 miljarder kronor för att få fart på ekonomin.

   EXAKT SÅ!!! Det är ju ofta så här vaccin fungerar dessvärre. Men alla verkar ju vara helt hjärntvättade och låter sig styras av maktens skrämselpropaganda och annan skit! Och JA jag har haft COVID själv. Jag blev jättedålig. Likaså min sambo. Min farmor och plastfarfar dog. Men inte pga corona utan MED corona i kroppen! Stor skillnad!

    Det jag ville ha sagt med detta är att en vaccinering inte är en lösning i långa loppet. Vi har redan ett skydd… Det kalls immunförsvar. Jag är fullt medveten om att många blir svårt sjuka och vissa även dör. Men de flesta får faktiskt lindriga symtom. Äter man rätt och tar hand om sig så brukar kroppen själv kunna hantera de flesta virus galant.

     ” Äter man rätt och tar hand om sig så brukar kroppen själv kunna hantera de flesta virus galant.” 🤦🏻‍♀️ Hört talas om genetik och andra faktorer?

      Jamen eller hur! Och då ska vi alltså inte vara rädda om dessa människor 🤯

       Det sa jag väl ändå inget om? Klart vi ska! Helt idiotiskt att flänga runt som influenser gör+ många andra! Jag skötte mig ”galant” Satte allt på hold. Träning utomhus och promenader med hunden är allt jag gjort. Beställt matvaror hem och inte varit i några butiker under hela pandemin. Ändå fick jag det pga vissa på killens jobb misskött sig katastrofalt. Jag säger inte att jag varken är för eller emot vaccinering. Alla har ett eget val. Det sker mutationer, en del pga vaccinering. Man får hoppas att skyddet kickar in snabbare än spridning av mutationerna. I vissa fall har man även sett (detta utfört på råttor då det är olagligt att ha människor som försökskaniner) att de råttor som blivit vaccinerade med covid-19 vaccin och vid senare tillfälle utsätts för det ”riktiga” viruset dör i större utsträckning än de som inte fått vaccin. Sedan hur pålitlig den studien är låter jag vara osagt. Men det jag vill ha sagt är att man alltid ska väga för och nackdelar. Men framförallt ta eget ansvar och skydda de i riskgrupperna.

     Är du dum i huvudet? Min pojkväns pappa dog i covid. Han åt bra och hade inga sjukdomar. Höll sig undan folkmängder. Han tog hand om sig själv. Du sitter seriöst och beskyller människor för att de dör i corona. 100 spänn på att du är en Karen som skiter i vilket.

   Men LÄS krönikan så förstår du kanske metaforen om målgång?!

    Har läst den men förstår ändå inte. Hon skriver att vi är inne på pandemins slutsträcka. Hur ska man annars förstå när du skriver att vi snart är i mål än att pandemin då är över när vi kommer i mål?

    Men gud ta det lugnt

     Är det för mycket begärt? Att be folk läsa en text om man nu ska komma med kritik? 😂😂😂

      Som sagt, jag HADE läst krönikan och förstod ändå inte. Så vad menade du med att vi snart är i mål om inte så som jag tolkade det.

       Jonna skriver att vi är på ”pandemins slutsträcka” och vad kommer efter en slutsträcka? MÅL!

        Men snälla nån, nu pratar vi ju helt om varandra. Min kommentar var:

        ”Hur menar du att vi snart är i mål? Tänker du på vaccineringen? Det finns ju inga bevis på att vi kan leva som vanligt efter vaccineringen. Nu finns det ju dessutom åtminstone en supermutation som vaccinet inte hjälper på, så då blir det ju att börja om från början. I Rapport sade en virolog häromdagen att vi riskerar att odla fram supermutationer med vaccinet då de allra starkaste stammarna klarar sig. Så vi är nog tyvärr långt ifrån i mål. Visst, vi kan hoppas på det, men vi kan definitivt inte utgå ifrån det.”

        Då skriver du att jag ska läsa krönikan för att förstå metaforen, men vad är det jag missuppfattat? Som jag tolkar ditt inlägg betyder mål precis vad du skriver i kommentaren här ovan. Men min kommentar går ju ut på att det är orealistiskt att tro att vi snart är i mål och därför frågar jag om det är vaccinationen som gör att du tror vi snart är i mål.

        Ja. Känner mig så jävla arg. Min pojkväns pappa avled för några veckor sen i covid. Han var väldigt noga och försiktig. Ändå fick han skiten. Gick från 0-100 på en dag. Frun vaknade upp ur respiratorn ganska nyligen och måste nu sondmatas och ha hemtjänst. Från helt frisk…

       Om du inte ens förstår krönikan och vad som menas med målgång kanske du inte ska vara med i diskussionen?

        Se kommentar ovan. Om du inte ens kan följa en diskussion kanske du inte ska vara med i den.

  Här blir det tantlur snart, ska se hela Oscargalanmed dottern. O kändiseliten är sjukt pinsamma o respektlösa.

  Dom här”kändisarna” tycks inte förstå sambandet mellan att deras shower mm inte kan bli av och att dom sprider smittan när dom träffar så många och umgås. Det kommer dröja länge innan Sverige kan öppna som andra länder för vi har så hög smitta om man jämför. Sen klagar dom att branschen är så drabbad.

   Ja visst är det patetisk att de gnäller när de är medskyldiga till att läget inte blir bättre.
   Det är som de säger, Corona är inget naturfenomen, vågorna kan vi styra över. Men när folk inte bryr sig så kan vi inte stoppa det.
   Hade alla, verkligen alla ansträngt sig hade vi varit i mycket bättre läge.

   /En som bor där det är värst smittspridning i landet just nu 🙁

    “ Räkna med att alla du möter är smittade – personlig lockdown? “💔

  Blir så trött på dessa Coronatjuvar som inte följer restriktionerna. Dom tjuvar på mitt liv. Det innebär att jag inte kan träffa mina barn och barnbarn, inte kan hjälpa eller träffa mina föräldrar, inte kan gå till tandläkaren, inte besöka läkaren osv. Dessa tjuvar sprider smittan INTE jag som varit hemma i över 13 månader. Hade ALLA varit mera försiktiga hade smittan varit mycket lägre.

   Varför skulle du inte kunna gå till tandläkaren eller läkaren? Så länge du är symptomfri så kan du gå.

    För att jag inte vill bli smittad förstås. Det smittar ju ofta innan man har symptom och vissa har inte någon symptom alls men smittar.

     19:41
     Förstår och håller med.

   Jasså det hade den? Förklara gärna smittan i länderna med lockdowns?

    Det är i tidsperioder då restriktioner har lättats i de länder som Har använt Lockdowns som smittan har spridits, inte under själva inlåsningen. Smittan har spridits i dessa länder Lockdown till trots pga en rad felaktiga beslut bland annat angående karantän för inresandes samt att restriktioner har lättats för snabbt eller för generöst.

     Precis. De länderna får ner smittan men sen har de öppnat upp allt för snabbt och då har det satt fart igen.

     Uttala dig inte om saker du inte vet.

  Jag ska erkänna att jag blir heligt förbannad också utav att en annan bara går fram och tillbaka samma promenadstråk, handlar ensam, inte haft eller varit på något socialt på ett år och inte ens tänkt tanken på att resa och att då få se hur andra reser utomlands, till fjällen och roar sig… ursäkta men är så less på detta nu och jag kan inte ens vara trevlig med folk som rest ”corona-säkert”. Stanna hemma!!! Ps. Varför handlar vissa familjer fortfarande i grupp? En och en i mataffären gäller, inte mamma pappa och tonåring!

   Jobba på dig själv då. Finns ingen anledning till att stanna hemma om man har möjlighet att resa till fjällen coronasäkert.

    Men gud människa det finns inget som heter ”corona-säkert”!!

     Jo absolut. Hört talas om avstånd?

      🙄

   Seriöst, du har inte behövt vara utan socialt umgänge i ett år, det gick hur bra som helst att umgås maj-september. Vi hade fint väder. att du är ensam och bitter är liksom inte Coronaa fel

    Nu tar vi det lite lugnt och snällt här. Ingen anledning att trycka ner någon som uppenbarligen mår dåligt över situationen, ensam eller inte.

    Jag är långt ifrån ensam – är tacksam varje dag för det. Och ja, det gick bra att umgås med folk i somras och sen blev det en väldigt trevlig höst. Jag har flera nära vänner som jobbar på IVA, kunder som blivit av med sin försörjning för sina familjer och vänner som blivit av med sina jobb som en följd av coronapandemin. Det är hemskt på så många vis!

    Det är en självklarhet att följa restriktioner, även om restriktionerna är ganska slappa så tänker jag att rent solidariskt är det inte rätt att stå och skåla på ett kort ifrån Spanien. Jag är så trött på detta nu att det blev lite för mycket, ja jag ska stänga ner sociala medier för ikväll.

    Och förövrigt vill jag bara säga att du omöjligt kan ha missat all rapportering om pandemins påverkan på människors psykiska hälsa? Det är så många som mår skit i detta, allt från unga till gamla. Så jo, till stor del är det coronas fel. Elakt skrivet!

     Om du provoceras så mycket av att folk skålar på en bild i Spanien kanske du inte bara ska stänga ner sociala medier för ikväll utan för resten av pandemin, sorry.

      Oj vad aggressiv du verkar! Du kanske skulle stänga ner sociala medier själv ett tag. Kanske resten av pandemin, eftersom det provocerar dig så att det finns människor som lever för att inte sprida viruset vidare.

       👆🏻👏🏻

       Aggressiv? Inte det minsta faktiskt. Det provocerar mig inte alls vad folk gör och inte gör. Bryr mig inte alls om folk isolerar sig eller åker till Spanien.

     Haha jaha så nu kunde du umgås i somras men påstår att du varit utan socialt umgänge i ett år? Orka. Jag har också följt restriktionerna till punkt och pricka men förstår seriöst att folk inte orkar längre.

      Jag var sjukt ironisk.

       ”inte haft eller varit på något socialt på ett år”

       Var det…ironi? Eller va

        Eller aha nu fattar jag vad du menade 🙃 i somras kunde man ju dock umgås med folk ute? sen att folk fortsatte härja på hösten var ju en annan sak men i somras gick ju smittan faktiskt ner massor.

  Såg Wahlgrens värld där Pernilla berättar att hennes mamma inte stod ut hemma i Sverige under coronan och reste därför på en tjejresa till Spanien!
  I nästa avsnitt förstår man att mamman sedan insjuknat i corona.
  🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

   Old news. Var ju aktuellt redan när hon smittades.

    Alltid lika dryg, smartass?

  Skulle vara intressant att veta hur dom tänker. Varför tror dom att restriktionerna inte gäller dom? Inte nog med att dom åker på nöjesresa dom umgås tätt också. Istället för att sitta i karantän i 7 dagar ger dom sig ut på nya grejer. Snacka om att vara egoistiska. Jag kommer aldrig kunna se dessa människor igen utan att tänka på hur dom har betett sig i coronakrisen.

   Enkelt svar på frågan. Dom tänker ingenting. Håller helt med dig.

   De tänker enbart på sig själva alternativt tänker de inte alls. Och ja, det finns tyvärr fler som inte följer restriktioner och rekommendationer men kärnproblemet här är ju att dessa personer har stora plattformar med massor av följare som avgudar och inspireras av varje beslut/steg de tar.

   Har de tänkt på det?

   Tänker de på vilka signaler de skickar ut när de minglar kind mot kind och utanför ”den egna bubblan”?

   Hur går tankarna när de reser utomlands utan karantän vid hemkomst?

   Har de någonsin funderat på hur deras respektlöshet upplevs av våra hjältar som sliter i vården sedan över ett år tillbaka?

   Samma här. Aldrig att jag tänker titta på Wahlgrens värld. Eller ge Charlotte Perrelli en sekund av min tv-tid. Sofia Wistam är lika illa hon. Listan görs bara längre och längre.

   Hoppas fler inser hur dåligt de betett sig.

  Ser hur alla förfasar sig över detta beteende. Men på riktigt, är någon förvånad? Är det inte EXAKT sån här dubbelmoral som i princip alla influensers står för? ”Usch, Corona är hemskt” – bryter mot restriktionerna. ”Tänk på miljön, handla hållbart” – kör 2:a haulen för månaden. ”Att vara influenser är ett riktigt jobb” – tar inte på sig något ansvar för konsekvenserna som deras budskap sänder ut.

   Jag förstår mig inte på den dubbelmoralen. Och att de kommer undan med det.

  Jobbar inatt. Jobbar som sjuksköterska på en covidavdelning på ett mindre sjukhus och hoppas på en så lugn natt att man kanske kan kika lite på Oscarsgalan. Så häftigt att Molly är med och låten är ju bara underbar! 😊
  Tack alla ni som håller restriktionerna för att underlätta för oss inom vården. Håll i och håll ut! ❤

   Tack själv Maria och alla ni andra som sliter i vården.

  Blir fan matt på alla influencers som skiter i allt och lever på som vanligt. De gillar bara att infuera och påverka när de ska kränga grejer 🙄 Skrev en kommentar till Paula om att de såg ut att ha varit något fler än åtta på kalaset för Molly men den godkändes inte 😏

   Nej Paula håller inga restriktioner heller… har inte gjort på hela tiden. Hon bryr sig inte.

  Alla dessa hjärnslöa flunsor kan väl göra vad de vill. Men hjärncellen var tvungen att visa upp sig på instagram.

  Jag förstår inte hur man rättfärdigar en resa utomlands nu? Visst tester hit och dit, karantän och bla bla bla men rent solidariskt och moraliskt – hur kan kompassen vara så trasig?? Tror de att folk unnar dem en resa utomlands? Att just de har haft ett så jäkligt år så en resa utomlands är välförtjänt? Nej.

  Känner de sig tvungna att resa så gör det inom Sverige så svenska företag gynnas åtminstone.

   Och ändå är inte din moralkompass såpass fungerande att du funderar över varför du bidrar till besök på en blogg som går ut på att håna folk.

    Vad gör DU här?

    Men va haha?

    Det är inte jag som tjatar om nån jävla moralkompass.

  Glöm inte att Marcelo inte bara åkte omkring med dottern livsfarligt fastspänd i babyskyddet utan att han även är ute o firar match medan Emilia åker gråtandes hem till Gävle med dottern.

   Hon är trött och grinar för att hon inte får sova ordentligt. Det är hon själv som beslutar att Marcelo får sova på nätterna för att han jobbar. Och han tar dottern på helgerna. Tycker han är ute med dottern jämt och pysslar med om man ser hans storys.
   Hon tycker bara synd om sig själv.
   Trodde hon verkligen att han skulle kunna ändra på honom så lätt.

    Ja åh så synd om henne. Göra det hon ville. Asså det är så tröttsamt när barn får barn och inte fattar att det inte bara är att klä upp en liten levande docka i fina outfits på instagram.
    Det är asjobbigt att få barn.
    Det är asjobbigt att som ammande mamma få ta varenda natt i typ 1 år. Men det är liksom så det är. Det är det som är spädbarnstid.

   Är hon från Gävle?!
   Men hur ironiskt är inte detta eftersom Elias Lindholm är där ifrån vilket betyder att Annica, Elias, Emilia och Marcelo kan springa på varann på stan typ😲 (när dom är hemna från Kanada) oj då!

   Undra om Marcelo betalat tillbaka lånet till Annica? Hon lånade ju ut pengar till honom så han kunde köpa sin lägenhet

  O apropå resor så ska vi nu få följa My M resa.. Igen o igen o igen

   Hon är mer pinsam än någonsin. Orkar inte säga vad det är för diagnos, men ältar som vanligt. Om hon ska bli frisk borde hon väl släppa kostschema och annan press. Människan är dödligt dum. Att vara totalt blåst är ju ändå kroniskt så lite rätt har hon. Sök samarbete med Fonus.

   Medicinen kan inte vara något annat än placebo.

  Jag vet inte om detta har diskuterats här tidigare, i inlägg eller kommentar, men det är (ofta) väldigt kloka människor här, så jag kommer välja att ”anonymt” skriva av mig trots att det alltid finns troll som kan såra.

  Jag blir jättepåverkad utav bl.a. Alice Stenlöfs (har dock inte sett henne bekräfta) och Amanda Strands nu gjorda bröstförstoringar. Särskilt eftersom de båda, enligt min uppfattning, gjort det ”post break-up”. Har dealat med komplex över mina små bröst sedan tonåren och är nu 24 år, och jag kan inte låta bli att tänka på hur mycket jag påverkas av att se lika unga tjejer göra operationer för att ”må bättre”.
  Följer ingen utav dem men såg precis Amandas senaste inlägg på instagram där det uppenbarligen syns att hennes bröst är större än vanligt, därför kom detta i tankarna igen. Tack för att kunna skriva av sig!

   Antingen gör du något åt det eller så accepterar du läget. Kommer alltid finnas kvinnor med stora bröst, både onaturligt och naturligt. Det tar en timme att åtgärda, sen är du fri. Eller så accepterar du din lott och lever med det.

    En timme och 45.000kr och sen är man fri för alltid från hjärnspökena. Jag fixade mina för tio år sedan och undrar bara varför jag inte gjorde det tidigare. De flesta av mina vänner har också opererat sina och ingen av dem märks de på då de har valt mindre implantat. Ingen av oss har opererat oss ytterligare. Det var någon som skrev att man kan göra mycket roligare saker med pengarna men jag tycker det är en väldigt liten summa att betala för åratal av sinnesro och bekvämlighet i sin egen kropp.

     Eller så får man komplikationer och får ett helvete. För den nätta summan 45.000 kronor!

      Och behöver lägga flera tusen till på att ta ut brösten för man drabbas av bii

      Fast 99% får inga komplikationer. Bröstoperationer är en av de säkraste ingreppen man kan göra. Men visst, sprid din propaganda du

       ”Propaganda” 😂 Och dina 99% har du dragit fram ur röven.

        Läs på lite. Det är väldigt få personer som får komplikationer, typ en procent. Oavsett behöver man inte hålla på skrämma upp folk utan anledning. Men visst, må dåligt av dina bröst du och låt andra göra vad de vill

         Jag mår inte dåligt av mina bröst, och givetvis får andra göra vad de vill. Man bör dock vara medveten om riskerna. Fult av dig att försköna skönhetsoperationer!

          Jag förskönar inget utan säger sanningen. Acceptera eller operera. De flesta seriösa kirurger i Sverige åtgärdar eventuella komplikationer gratis, och de vanligaste komplikationerna som kan uppkomma är väldigt lättåtgärdade och inget som förstör resultatet. Det märks att du inte läst ett skit om operationer och bara hittar på utifrån din egen osäkerhet.

  Volvo, volvo satans jävla volvo. / Jonna Sima

  Min granne hade fest inatt och levde satan… 03 gick jag över och bad de dämpa sig. Passade även på att ge dem en ordentlig utskällning för att idioterna hade fest mitt under en pandemi. Skäms inte ens.

  Måste erkänna att det är lite provocerande. Ett par dagar senare för de dessutom gratis reklam för
  Margaux och hennes padelrack. Smart att bjuda in sina låtsaskompisar för en turnering med gratis reklam.

  Kommer nån av dom yttra sig om detta, eller kommer de fortsätta le och skita i allt som alla tycker? Anita, Ann, Sofia, Pernilla…..varför säger ni inget?!

   Hallå Pernilla har faktiskt sagt att hon testade sig direkt på Arlanda. Så hon kan inte sprida Corona..
   Att de skulle stanna hemma sju dagar skiter de i. Och att om de blev smittade på planet så hade det såklart inte synts på testet på Arlanda. Just därför man ska vara i karantän.

   Tänk om det kunde vara böter på deras dumhet. Det hade varit riktigt lämpligt åt dom. Eller att ingen sponsrar dom någonsin. Samma med Perrelli/Gynning med flera som farit omkring som om Corona inte fanns. Bojkotta dom allihop. De är inte värda mer.

  Det som stör mig är att alla rese-motståndare och kritiker på sociala medier aldrig ger sig på manliga konton. Alltid är det blixt och dunder, skarpa ifrågasättanden och hårda ord i kommentarsfälten FAST INTE om det är ett konto med män. Då jävlar hyllas det och önskas trevlig resa och lattjolajban. Har sett ett flertal nu senast Kicken Lundqvists insta. Står på nöjesresa med en drink på Malta och alla hyllar. Vad är skillnaden? Varför ska kvinnorna sågas???

   Kvinnor följer kvinnor, män följer män?

    Nä, men bittra kvinnor hatar andra kvinnor, speciellt om de ser bra ut.

     Vad??

  För femtielfte gången – ”felet” med dem är att de är blåsta. Ointelligenta. Lågbegåvade. Korkade. Och ju dummare en människa är, ju svårare har hon att se konsekvenser i flera led. När de säger det här att ”Jamen, jag har antikroppar” så tror de små liven alltså faktiskt att det betyder att det är okek att resa och gå på krogen och….ja. Det är inte svårare än så. Det finns säkert några enstaka som helt enkelt är superegoister men i de allra flesta fall är förklaringen helt enkelt att man är stendum.

   Eller så tar dom för givet att alla andra är stendumma och inte begriper något.

   Det gör mig arg.

   Din kommentar är ännu dummare och rakt av äcklig

   Så sant som det är sagt.

  En och annan kulturarbetare med. Trist att stänga ner kulturen när följssamheten är så dålig, eller hur?

  Blir så jävla provocerad.
  Min närmsta kollega är vaccinerad med två sprutor.
  Pappa, hans sambo och lillasyster också.
  MEN man får väl för fan följa restriktionerna ändå.
  Det handlar ju inte bara om en själv.

  Respektlösa influenser borde vi bojkotta 😬😬

   Absolut. Bästa sättet få dom att fatta.

  Nån som vet när mollys uppträdande visas? Orkar inte vara vaken längre men vill se molly 🙁

   04 någonting, tyckte jag det stod nyss.

  Sluta åka iväg och sluta festa.. ska det vara så svårt?? Allting kommer finnas kvar om några år..

  OT Camcam, Monas blogginlägg om vitaminer innehåller ju bara reklam. Hon låtsas att hon beställt, men hon har typ all deras olika varor. Men allt som står är ”Mona rekommenderar” Är det verkligen ok?

  Sima måste bara lära sig logga ut när hon ska trolla på nätet.

  Man uppmanas att handla ensam i matbutik men ändå ser man nästan jämt par som handlar tillsammans. Inte ens den mest simpla sak lyckas vi med.

  Kräks på detta. Så oansvarigt och egoistisk.🤮

  Att sitta i karantän i Sverige efter utlandsresor är inte alls viktigt. Pernilla var ju med i nyhetsmorgon i fredags efter sin Spanien resa. RIS till TV4 ledning som medverkar till smittspridningen. 🤢

  Nio av tio regioner i Europa som just nu har den högsta smittspridningen ligger i Europa. Det säger väl en del om vår strategi och hur den efterlevts.

   Ligger i Sverige menar jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *