Molly Sandéns stora revansch

Molly Sanden (‘Husavik’) voted best pre-show performance by 64% of Oscars viewers: Watch it right here 26 April 2021 by Marcus James Dixon Gold Derby Molly Sanden (‘Husavik’) voted best pre-show performance by 64% of Oscars viewers: Watch it right here Molly Sanden may not be a household name, but she just beat out several other A-listers in our recent poll that asked 2021 Oscars viewers to vote for the best performance on the pre-show. The Swedish pop star took on the song “Husavik” from “Eurovision Song Contest” (watch above), stepping in for Will Ferrell and Rachel McAdams who memorably performed it during the Netflix movie. She tops our poll results with 64%, more than four times her closest competitor. // Mollys kommentar: För fucking sjukt!
Bildkälla: imdb.com

Enligt den omröstning för bästa framträdande under Oscarsgalan för-show, som imdb.com anordnade så fick Molly Sandén 64% av rösterna. 64(!!!) % av rösterna!
Nummer två tog hem 14% så man skulle nog kunna kalla det för ett slam dunk, en home run eller bara ett grymt jäkla framträdande av en musiker som tidigare sågats för sin vikt, i samma Los Angeles, där hon under gårdagsnattens, sannerligen visade var skåpet ska stå.

Molly har berättat om viktkommentarerna tidigare, men passar på att själv slänga iväg en liten känga till den gammal manager som talade om för henne att hon var tvungen att gå ner 20 pounds ( 9 kg) för att lyckas. Hur hon hoppas att han läser artikeln i LA-times.
I artikeln kallas hon nämligen för Sveriges svar på Adele och tidningen hyllar hennes framträdande stort.

Whose beautiful voice was singing “Husavik” on the Oscars pre-show? That was Molly Sandén, a.k.a. Sweden’s equivalent of Adele. The 28-year-old Swedish singer is the unseen star of “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga,” in which she voiced all songs performed by Rachel McAdams’ character, Sigrit Ericksdóttir. Will Ferrell costars as Lars Erickssong. Songwriters Savan Kotecha, Max Grahn and Rickard Göransson are nominated in the Oscars’ original song category for the tune, which, in translation, is titled “My Hometown.” Sandén performed it admirably Sunday night with a girls choir and musical accompaniment from Husavik, Iceland.

Molly: I really hope that the old LA_manager who told me I "had to lose 20 pounds to make it" reads this.

Jag har följt Molly Sandens karriär länge och alltid beundrat hennes sätt att sjunga på, en beundran som sedan gled över till att även inkludera hennes skicklighet som låtskrivare.
Mitt intryck är att, när Molly slutade försöka passa in i den mall som skivbolag, managers mm satt upp för henne, det var DÅ hennes karriär på riktigt lossnade och blev det som hon nog alltid siktat mot.
När hon sket i vad alla andra tyckte att Molly Sandén skulle vara, och bara VAR Molly Sandén och skrev den musik som HON ville skriva, det var då hon tog sig till en helt ny nivå.

Vilken revansch.
Få höra att man måste gå ner i vikt för att slå igenom och sen stå på Oscarsgalan och sjunga, som den Molly Sandén, som hon vill vara…
Det är häftigt att se…

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har också följt Molly länge och sett henne live flera gånger. Hon är så grym! Framträdandet på Oscars var ett riktigt håll käften-framträdande. Hon är en riktig stjärna!

   Genom att sparka managern blev hon ju av med mycket mer än 20 pounds!

  Grymt framträdande, ja. Sveriges Adele, NEJ.

   Precis vad jag skulle skriva! Molly var jättebra, men ingen Adele (varför ska man så ofta jämföras med nån annan förresten). Däremot var jag besviken på Laura Pausini. Hade helt glömt bort henne. Blev glad av att se henne efter så många år, men låten kändes mest blä.

    Känns som att det här med att jämföras med andra, att vara sveriges ”NN” bara görs med kvinnor. När beskriver man män som sveriges svar på ”who ever”..?

     Carl Erik Lagercrantz – Sveriges svar på Elon Musk
     Henrik Larsson – Sveriges svar på George R. R. Martin
     Roy Fares – Sveriges svar på Pierre Marcolini

     Bara en snabb googling ?‍♀️ varför måste vissa göra allt till en könsfråga när det inte ens är det?

      Får inte upp ett enda exempel där tog fares jämförs med Pierre när jag googlar på specifikt deras namn. Men okej. Jag vill ändå påstå att kvinnor jämförs med andra kvinnor mer än vad män jämförs med andra män.

      Liksom.. kan inte Molly vara Molly och Adele är Adele? Kan det bara finnas en bra kvinna och resten är ”kopior” av denne?

      Men vi behöver inte bråka om detta. Oavsett så är det jättekul för Mollys skull att få denna bekräftelse av folket.

      Sveriges svar på Elon Musk är väl Thomas Ingenlath som är CEo för Polestar

   Håller helt med. Tycker att det är en platt jämförelse där Mollys röst inte ens är i närheten av Adele’s. Vidare så kan man kanske bara låta Molly få vara just… Molly.

    Jag skulle säga tvärtom. Efter alla Adeles röstproblem vet jag inte om hon skulle ha klarat den låten särskilt bra.

  Så jäkla grym! ⭐️

  Fast sången vann ju inte priset. Molly är duktig men knappast en världsstjärna.

   Det är väl en jury som utser pristagarna?
   Folkets röster känns ändå större tycker jag.
   Det är ju inte alltid de filmer, sånger, skådisar etc som vinner priset som det går bäst för.

    Att folkets röst är viktigare sägs bara av förlorare;)

     Jag har aldrig tävlat varken om jurypris eller folkets röst.

     Men visst, en del tycker att en jury på vi säger 20 personer väger tyngre än folkets röst på 200 000 människor. (Exempelsiffror)

     Molly är en artist som vill sälja skivor, att folket gillar henne är ju ?

      Att vinna en Oscar, ett nobelpris, en grammy…. det väger väl riktigt jäkla tungt!?

      Är väl inte för inte som de i filmbranschens dröm är att vinna en Oscar. Sällan man hör någon vars dröm är att bli framröstad som bäst på galan i en omröstning efteråt.

      Klart det är viktigt att folket gillar en om man vill sälja filmer, musik osv. Men nog fasiken väger en Oscar tyngre skulle jag säga. Jag tror inte att de som vinner oscarn är helt ogillade av folket och inte säljer.

      Jag, 10.34, säger däremot INTE att Molly inte är värd all uppmärksamhet. Hennes framträdande var magiskt.

     Skrev dessutom ”känns större” inte viktigare.
     Ett pris är såklart jätterolig! Men hon vann folkets hjärtan och det är folket som går på konserter och köper skivor.

      Jag skulle hellre vinna en Oscar än att bli framröstad av folket efter galan. Men med det sagt så är det ju kul att folket gillar det hon gör.

       (Det var inte jag som skrev om förlorare ovan dock)

    För molly är väl folkets pris viktigare eftersom hon inte var nominerad till en Oscar över huvudtaget. Hon sjunger en låt som är nominerad och det var de som skrev låten som hade vunnit priset.

    Så för Molly är detta större. Och en rätt så häftig bekräftelse också kan jag tänka mig.

     Samtidigt så hade låten inte blivit nominerad utan att rösten till låten gjort låten så pass bra.

    Håller med! Exempelvis filmerna som vinner oscar har inte alltid de bästa betygen på IMDB, de kan ha bedrövliga betyg ibland, ändå vinner de. Så tycker också att folkets röster säger mer!

     IMDB ska man inte riktigt gå efter då det fifflas en del med betygen. En del som betygsätter på imdb har det som uppgift av sina filmbolag att ranka bolagets filmer högt då ett högre snitt på imdb ger mer uppmärksamhet, mer reklam.
     Väldigt många gånger är recensionerna skrivna av någon som haft med filmen att göra.

     Det utförs även aktioner där flera hundra, kanske tusentals människor ger högt betyg till en och samma film för att exempelvis lyfta fram att huvudpersonen är svart eller för att regissören behöver stöd efter ett hatbrott. Eller att det ges lågt betyg om någon skådis sagt något kränkande eller vad drt nu kan vara.

     IMDB ska man alltså ta med en nypa salt.

      Även tillgänglighet påverkar. Om en film är på Netflix, som är världens största streamingttjänst, så tenderar fler folk att se filmen och ge betyg.

   Klart hon är en världsstjärna, stäng in bitterheten.

    Måste hon inte vara känd utanför Sverige och ha någon hitlåt för att kallas för världsstjärna?

   Priset röstas ju knappast fram….

    Fast jo, för att få en Oscar röstar en jury fram en vinnare. Juryn består av några tusen personer inom filmbranschen som får rösta.

    Däremot kan man inte vinna ett Nobelpris, utan det tilldelas man av personer som resonerat sig fram. Det finns givetvis tillfällen där det krävts någon form av handuppräckning men den vägen är lång.

     Självklart är ett nobelpris en vinst? Eller resonerar författare tex sig till en utdelning?

      Det kan givetvis betraktas som en vinst för den individuella personen, men det är ingen tävling på något vis.
      Man nomineras och sedan diskuterar en jury vem som får ta emot Nobelpriset. Det är ingen tävling man vinner likt ett lopp på OS.

      Och författarna själva är givetvis inte med och resonerar om de är nominerade? De står utanför juryns diskussioner.

      Det är bara att googla om detta, vinna vs tilldelas. Menar alltså inte att låta dryg, tycker bara att det är intressant! ??

       Då vinner man väl inte en Oscar heller utan tilldelas den.

        Som jag skrev lite högre upp så röstar Oscarsjuryn fram vinnaren, så där vinner man priset. Det är även det man delvis kritiserat Oscarsjuryn för genom åren då folk i branschen tenderar att rösta på nära vänner samt att de oftast inte sett alla filmer som nominerats trots deras uppgift.

        För ett Nobelpris röstas det inte, det diskuteras.

         Så får Jennifer Lawrence 101 röster och Glenn Close 100 röster så vinner helt enkelt Jennifer.

         Okej, jag tänkte mest eftersom du jämförde det med ett lopp i OS men då förstår jag.

          Det var kanske en dålig jämförelse, länken jag postade förklarar just Nobelpriset bättre än vad jag själv försökte göra.
          Menar alltså att Oscarsgalan är mer av en tävling likt OS än vad Nobelpriset är.

          Och nu framstår jag väl som en torr person utan liv vilket delvis stämmer ??‍♀️ men men, fint att du svarade! ? Hoppas dagen blir så som du vill ha den.

           Jag tyckte det var intressant. Har inte tänkt på det förut.

           Trevlig dag ?

  Jättefint men hur många inlägg behövs om hennes uppträdande?

   Exakt. Det var väl ett igår också?

   MÅNGA! Hur har sjungit på Oscarsgalan for fuck’s sake!!!!!! MÅÅÅÅÅNGA!!! Samt att det här var en spinn off på det. 🙂

    Varför blanda in engelska JÄMT?? Så jävla löjligt.

     Because hon vill!

     Håller med, så FUCKING jävla löjligt asså….

      Du kanske har glömt svenska uttryck eftersom du bott i LA?

      Kanske tävlar du med Mona? 🙂 Hon kan inte skriva en mening utan att blanda in engelska.

    Ibland får jag fråga mig om Cam går i högstadiet eller är en vuxen kvinna, med tanke på hur hon formulerar sig..

     Och om du är en gammal tant, med tanke på din kommentar…

  Vilket fantastiskt framträdande! Ryser av välbehag.

  HON. DÅ. VAR. Är det Anna Book som skriver den här bloggen?

   Morr morr. Är det Anna Book som skrivit den här kommentaren? 😉

    hehe tycker du att antalet emojis tyder på det?

     Sant, tänkte att det kanske var Anna Book som försökte gå under radarn, men inser att hon aldrig hade klarat sig utan i alla fall 8 emojis.

  Molly är så jävla grym!

  Urcoolt! Kommer hålla mig till att lyssna på något framträdande utan barnkörer i framtiden (om andan skulle falla på…) men svårslaget sammanhang

   Jag har så svårt för barnkörer. Coolt att få uppträda på oscarsgalan. Men helt ärligt, det var ett bra framträdande. Det coola är ju att det var på oscarsgalan, hade det varit som pausunderhållning i mellon hade nog få pratat om hur ”håll käften” det var.

   Men missförstå mig inte, jag är inte bitter och jag tycker att Molly gör det bra. Menar bara att det faktum att det var på Oscars är ju det som gör det så jävla coolt. Inte framträdandet i sig. Enligt mig alltså.

  Säkert jättebra. *startar upp Grisen Skriker-EP:n*

  Revansch?
  För att någon i nöjesbranschen tyckte att hon skulle gå ner i vikt? Eller vad?

   Någon form av revansch blir det ju?
   Hon var nära på att få kontrakt i La för en hel del år sedan, men hon ansågs vara för tjock och inget man kunde promota.
   Att få uppträda på världens största gala är ju ändå en knäpp på näsan.

    Jag förstår inte kopplingen liksom. Hon var inte snygg nog för att bli artist i LA, nu sjunger hon en sång som var nominerad till en Oscar. Det är så olika saker. Alla vet att musikindustrin i LA söker produkter som går att sälja med sexiga bilder och videor.
    Om hon hade fått det där kontraktet trots extrakilona hade det ju varit revansch.

     Äsch, ja en liten bagatell bli hyllad för sin sång på en liten gala liksom.

     Hon var däremot inte nominerad för en Oscar. Låtskrivarna däremot.

      Jag skrev ju att låten hon sjöng var nominerad. Inte hon.

     Jaha så lite tjock = inte snygg nog. Det var ingen som sa att hon inte var snygg nog, utan smal nog

      Och där vred du till den… Vad tror du att den musikgubben menade?

  Så typiskt svenskt att inte kunna hylla en kvinna!! Skärp er för fan!! Molly är en ⭐!!

   Det är snarare typiskt kvinnligt att inte kunna hylla en annan kvinna.

    För män är så bra på att hylla kvinnor?

     Nej men kvinnor är tyvärr snabba på racka ner varandra, istället för lyfta varandra, så tråkigt!! Har man följt denna bloggen ett tag blir det svårt att blunda för detta! ?

      Well.. titta på flashback så ser du hur det pratas bland männen. Inte direkt hyllande i trådar om offentliga kvinnor där heller.

      Men menar du att män skulle vara bättre på att lyfta kvinnor? Kolla hur det ser ut i Mollys tråd på flashan tex.

      Kvinnor lyfts varken av kvinnor eller män tyvärr. Eller så gör de det, bara inte i den här bloggens kommentarsfält eller på flashb. Kanske är inte de två forumen generellt för stora massan.

      Såväl män som kvinnor är snabba på att racka ner på kvinnor, och dåliga på att lyfta kvinnor. Men det är mest kvinnor som får skit för detta, eftersom såväl män som kvinnor är snabba på att racka ner på kvinnor.

      Det finns massor av kvinnor, sångerskor, som jag kan höja till skyarna. Men bara för att jag är kvinna så älskar jag väl inte alla andra kvinnor? Jag gillar inte Molly. OK?

     Män är 10000% gånger bättre på att hylla andra män!

      Vi pratar väl ändå om att hylla kvinnor här?

       Eller att hylla någon med samma kön som en själv.
       Kvinnor är ju exakt lika duktiga på att dissa de med motsatta könet.
       Så _enda_ skillnaden är att män är bättre på att hylla samma kön.

      Kommentaren var att det var typiskt kvinnligt att inte hylla andra kvinnor. Jag menar på att det inte alls är typiskt kvinnligt då män inte direkt är bättre på det (snarare sämre). Vem som är bäst på att hylla andra män… ja… det var inte det som diskuterades i kommentaren jag svarade på.

    Sant så sant tyvärr! ?

    Kolla olika trådar på fb, tex den om just Molly, så får du se om du tycker att killar är bättre på att hylla kvinnor.

    Tror snarare att varken fb eller bbs kommentarsfält är representativt för hur positiva gemene man är till andra människor.

     Försöker du påstå att män dissar andra män på samma nivå som kvinnor dissar andra kvinnor?

      Nej jag påstår att både män och kvinnor dissar kvinnor.

      Att män hyllas av andra män är väl inget nytt… Kanske borde både män och kvinnor bli lite bättre på att hylla kvinnor prestationer.

       Jag känner att du missar målet här

       Människor dissar andra människor.

        Nej så är det ju inte. Män hyllar personer av samma kön och dissar motsatta könet.
        Kvinnor dissar allt och alla.

      Män behöver inte ens prestera hälften av vad en kvinna gör för att bli hyllad av en annan man. Nivån är ju skrämmande låg ibland.

   Alla kanske inte gillar just Molly?
   Jag gillar massor av kvinnliga artister, till exempel Veronica Maggio tycker jag är extremt begåvad, mycket mer spännande och intressant som artist än Molly Sandén.

    Man måste gilla allt alla kvinnor gör.

    Då kan du hålla tyst i ett inlägg om just att hylla Molly….

     Svarade på en kommentar att det är typiskt svenskt att inte hylla kvinnor. Förklarar att jag gärna hyllar kvinnor som jag tycker är duktiga artister. Varför ska jag vara tyst när kommentaren gällde kvinnliga artister i allmänhet?

      Hylla en artist o dänga till en annan ’inte intressant nog’

       Jaha så man MÅSTE tycka att Molly är spännande och intressant annars är det att dänga till henne?
       Jag tycker hennes ex är en ointressant artist också (kommer inte på namnet just nu ens), är det att ”dänga till” honom?
       Eller är det normalt att alla har olika smak och preferenser inom musik?

        Tycker man inte att EN kvinnlig artist är amazing (och säger det) så kan man inte hylla kvinnor öht. Det är sen gammalt. Det är också väldigt typiskt svenskt.

        Varför inte bara vara tyst….o låta Molly hyllas idag

         Märklig kommentar. Vi som inte gillar ska hålla käften?

          Och vi som har blå skor då? Va va va? När ska vi få höras! Och jag tycker inte om köttbullar. Nä.

   Alla inlägg här handlar om kvinnor. Med din logik så får bara positiva kommentarer/hyllande kommentarer skrivas då. Annars är man typisk svensk som inte kan hylla andra kvinnor?

    Motsatsen till girl power. Kvinnor måste hyllas oavsett för allt annat är kvinnohat (underförstått ”kvinnor är känsliga och behöver behandlas som småbarn”).
    Jag är själv kvinna och i alla andra branscher än nöjesbranschen är det självklart att bedöma resultatet, man säger inte att en produkt är bra om den är dålig, bara för att en kvinna står bakom den.

  Kommer det komma något inlägg om Johanna Bladhs utlottning? Hade varit intressant att få höra hennes sida och förklaring.

   Jag är mer intresserad av en uppdatering på marmorborden…

   Finns det ingenting mer aktuellt att ta upp i inlägg? Det där kan ni väl diskutera ändå i ett öppet spår tex..? Menar inget drygt alltså, tycker bara att det är roligare med aktuella inlägg.

    Absolut, men tänker mer om Camilla har fått någon kommentar från JB.

  Här är en av dem Camilla gullar med hade vart fint om det inte vore för allt fjäsk , och hur hon med andra person tillåter ren mobbning med hennes favoriter rensas kommentarsfältet flitigt ?☀️

   VA?

    Du läste väl vad jag sa? Många här inne vet Cam har favoriter och såna som hon hatar Il är ett exempel

  Älskade fina Molly!!
  Stolt och glad man blir!
  Hon är så fantastisk ❤️?

  Vet ni vad? Jag tycker att Molly har en fantastisk röst. Vill och tänker inte jämföra henne med någon annan. Varför ska man göra det? Jag bara lyssnar och njuter. Tänk att vara begåvad med den sång/röstbegåvningen ?
  Molly, din ”Gabriellas sång” stärker mig så otroligt när jag behöver det.

  Grymt framträdande!!
  Men fattar inte grejen med hennes vikt. Hon är ju smal? Inte för att det spelar nån roll som helst, men blir extra provocerar när normkroppar ses som för stora.

   Los Angeles-måtten är helt åt helvete!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.