Elin Kjos rakar av sig håret inför sin nya behandling

Uppdatering kl 19.14:

Det här fick mig att börja gråta. Elin Kjos tvillingsyster Ida rakade av sig sitt hår också, efter att ha hjälpt Elin med sitt. 🤔❤️🤔

Bildkälla: Elin Kjos Instastory

När jag ser med vilken livsglädje och styrka Elin Kjos tar sig an sina svårigheter, så inspirerar dig mig till att faktiskt själv bestämma hur jag ska ta mig an livet och bemöta mina egna svårigheter.
Hon inspirerar mig verkligen.

Hr du någon inspiration?
Kan du inte dela med dig av din?

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller helt med, vilken inspiration hon är!! Helt otroligt stark. Håller tummarna stenhårt att denna behandling faller väl ut för henne <3

  Svara

   Så fint också när hennes tvillingsyster också rakade av sig håret! Började nästan gråta 😢 ❤️

   Svara

  Anna Books brandtal på stories. Håller med, det räcker nu med påhopp och elakheter på nätet och sociala kanaler.

  Svara

   Har du Anna B som inspiration?

   Svara

   Lite svårt att känna sympati när hon själv hängde ut den stackars flickan som hennes son förgrep sig på, det var värre än att någon är elak mot en vuxen kvinna. Hon har möjlighet att nå ut med sin elakhet mot oskyldiga.

   Svara

    Fast det är info folk fått om bakfoten. Hon kallade en som kommenterade hennes live för smuts inte offret. Och hängt ut? Det va väl varken namn eller bild eller liknande?

    Svara

     Nej det var offret hon kallade för smuts.

     Svara

      Nej, det var det inte.

      Svara

       Haha men jo det har hon. Men hon kan mycket väl ha kallat en följare smuts också. Det har jag aldrig hört men har inte följt henne slaviskt. Men att hon har kallat offret smuts är sant.

       Svara

    Fast gjorde hon verkligen det? Jag har för mig att det var en annan person som kommenterar angående sonen som hängdes ut, inte tjejen som det handlade om och att några sen trodde att det var tjejen och att det sedan levt kvar som en sanning. Men jag kan minnas fel också förstås.

    Svara

     Hon har snackat rätt mycket skit om tjejen.

     Svara

      Ja, hon ville att socialtjänsten skulle granska familjen. Ville få flickan att framstå som icke trovärdig.

      Svara

   Kan vi inte snälla lämna Anna B ute i detta inlägget om Elin?

   All styrka till Elin. Hejar på henne med varenda cell i min kropp! Om någon kommer att klara detta, då är det Elin! ❤️

   Svara

    Oj, såg inte Camillas fråga 😆.

    Svara

     Du är inte ensam om det. Ni är i skrivande stund 84 st.

     Svara

  Jared Leto. Han har en tydlig mjuk sida. Han ser andra människor. Och hans musik inspirerar till kärlek. ❤

  Svara

   Det är allmänt känt att Leto är superotrevlig och en riktig fjant med stort ego och divafasoner.

   Svara

    Det krävs en bloggbevakningläsare för att spy ur sig en sådan kommentar på det här inlägget och som svar på något positivt…

    Svara

     Men det är ju sant?

     Svara

      Aha, du är en sådan där ”rak och ärlig” person som alltid säger vad du har på hjärtat. Och är antagligen sjukt nöjd med dig själv också för att du minsann alltid säger precis som det är, oavsett vad. 🤢

      Svara

       Fast det är ju allmän kännedom? Precis som att Céline Dion alltid är trevlig, Paris Hilton alltid tar sig tid för sina fans, Pernilla Wahlgren alltid är sen eller i sista minuten och att Leo alltid dejtar modeller. Du behöver inte ta illa upp.

       Svara

       Så om jag säger ”min förebild är Paolo Roberto. Han verkar ha så fin människosyn och vara en genuint bra människa.”

       Så säger du ”aww 🧡 puttenutt” istället för att berätta att jag borde se över mina idoler.

       Svara

        Skulle aldrig säga åt någon att se över sina idoler.

        Svara

        Man kan ju faktiskt beundra vissa saker med en person men ogilla andra saker.
        Tänka sig va.

        Svara

         Jag tycker t.ex. Elon Musk är otroligt inspirerande som karriärmänniska och intelligensmässigt, men han verkar ha en del knäppa och dampiga sidor som jag har svårt för..

         Svara

          Personligen har jag jävligt svårt för människor som använder sig av uttrycket ”dampig”…

          Svara

        Förebild och inspireras av är dock inte samma sak. Om någon har Michael Jackson som förebild ifrågasätter jag det en aning. Om någon som dansar inspireras av Michael Jackson så förstår jag det. Ni blandar ihop koncepten helt.

        Svara

         Man man inspireras av MJ utan att dansa.

         Svara

          No shit einstein. Du fattade inte att det var för att klargöra skillnaden på förebild och inspireras av?

          Svara

           Lägg ner attityden.

    Men du har inte fattat att det är du som är otrevlig .

    Svara

   En sektledare med en förkärlek för alldeles för unga tjejer, nä usch.

   Svara

  Kan inte göra annat än att hålla med <3

  Svara

  Björn Natthiko. ♡
  min vän Natalie, och min vän Frida. ♡

  Svara

   Åh, Björn gillar jag! Jag har inte hunnit läsa hans böcker än men lyssnat på hans radioprat. Kikar in på hans instagram ibland.
   Han utstrålar ett sådant där lugn som man vill uppnå i livet. Fint val!

   Svara

  Natali Fikas! <3

  Svara

   Jag också! Hon har så fint sätt att ta sig an livet och alla dess prövningar & belöningar. Blir glad av att följa henne! 🥰

   Svara

  Jonna Jinton 🌸

  Svara

   Åh har så svårt för henne 🙊
   Men kan förstå att vissa gillar henne

   Svara

    Oj, är det så? Varför? 🙈

    För mig känns hon väldigt genuin och jordnära samt inte uppmuntrar till konsumtion som många andra influensor gör…

    Svara

     Jag tycker att det är för mkt image över det hela, alltså att det inte känns genuint. Men jag förstår också varför vissa känner så som du gör 🙂

     Svara

      Håller med.
      Tycker inte hon skiljer sig från andra influencers egentligen med att det bara är spel för galleriet liksom..
      Gillade när hon fokuserade på fotografering, men nu när hon bara gör videos har det blivit väldigt mainstream och förutsägbart tyvärr.

      Svara

      Håller helt med! Känns inte äkta alls, det är för ”magiskt”

      Svara

       Det är ju inte dokumentärt precis men tänker att fantasin och inlevelseförmågan är en del av hennes personlighet. Där jag ser en stubbe ser hon magi liksom.

       Svara

  Har haft svårt att hitta någon förebild/inspiration när livet varit nattsvart p g a livskris och trauma. Då vill man bara må bra liksom. Inget mer.

  Svara

   Inte ens en gammal farbror som bor granne och kämpar på varje dag? Eller de som har det nattsvart själva men kanske orkar gå till affären och det är en bedrift?
   Jag tror att det också handlar om att orka och vilja ge cred och uppskattning åt andra.
   Det är svårt när man mår dåligt, och ärligt talat blir man ofta rätt så egoistisk.
   Man är hård både mot sig själv och andra.
   Men jag tror att man vinner mycket på att försöka bli inspirerad och uppskatta andra, det spiller över på en själv.
   Men jag vet att det är svårt.

   Svara

  Wow klarar inte av att se sånt här, vilken tjej 🥺💕

  Svara

  Jag ser upp till människor men inspireras inte för jag kan aldrig leva upp till det. Alldeles för glada och peppiga människor stressar mig.

  Svara

   Inspiration innebär ju dock inte att du behöver leva upp till någon. Bara inspireras. Du kan plocka inspiration ifrån olika personer och göra din egen grej av det.

   Svara

    Sant men jag får bara prestationsångest, jag hejar hellre på dom och så är jag en nöjd medelmåtta 😅

    Svara

   Tack för att du inte skrev, ”Kan folk sluta vara glada och positiva, det triggar min deppighet och stress”

   Svara

  Hon är fantastisk 👌🏽. Det riktigt strålar om henne. En riktig inspiration för oss alla.

  Svara

  Min älskade mamma. Hon har lidit av svår reumatism i 35 år där kroppen sakta men säkert bryts ned och det finns knappt någon styrka kvar inom henne men hon ger ändå aldrig upp. Hon blir ledsen och arg ibland men hon finns alltid där för mig. Försöker göra livet så bra som möjligt för mig och alla andra. Hennes enorma kämpaglöd och styrka beundrar jag verkligen.

  Svara

   ❤️

   Svara

   ❤️

   Svara

   Beklagar verkligen och känner med dig <3 Ni har säkert provat allt. Men tänkte ändå tipsa om Medical medium. Låter otroligt flummigt jag vet! Men han har hjälp miljontals med diverse kroniska sjukdomar/tillstånd genom kostrådgivning och tillskott. Skadar ju inte att prova kan jag tycka. Fungerar det inte kan man ju alltid gå tillbaka till där man var innan. Oavsett hoppas jag verkligen hon slipper smärta snart!

   Svara

   kolla upp AIP kosten. Den har hjälpt många med reuatism!!

   Svara

  Elin är helt fantastisk! Vilken krigare! ❤️✊

  Svara

  Jag tycker hon verkar vara en fantastisk person och önskar att jag hade samma sätt att ta mig an saker. Håller verkligen tummarna för henne.

  Svara

  Hur gör man ens när man har har någon som inspiration? Liksom hur påverkar det ens liv?

  ”Åh, jag är så deppig idag. Mår jättedåligt. Men nej, vänta! Elin på Instagram fightar cancer med ett leende, då kan ju inte jag ligga här och deppa!”
  Eller hur gör man?

  Svara

   Man har ett band som inspiration och när man känner sig nere så drar man igång en låt och mår automatiskt bättre!

   Svara

    Hur skiljer sig det ifrån att man bara gillar musiken?

    Svara

     Det märker du när du hittar ett band som du avgudar på alla plan!

     Svara

      Jag är vuxen. Jag avgudar ingenting.

      Svara

       Trist!

       Svara

    Fast det är ju inte inspiration? Inspiration är ju om du själv är medlem i ett band och inspireras av det andra bandets musik.

    Svara

     Haha nej.

     Svara

      Haha jo.

      Svara

       Det är något väldigt tragiskt över Besserwissers som har fel! Man kan inspireras på många plan. Tänk lite längre tack.

       Svara

   Fast ditt exempel är ju bara ett sätt man kan ha inspiration på.
   Jag inspireras av människor som börjar träna och lägger upp hela resan på youtube. Blir lite ”Kan de så kan jag”.
   Jag kan finna inspiration till mat via olika personer. Inspireras till att våga vara mig själv mer av olika personer.

   Svara

    Men varför skulle jag kunna för att andra kan? Har aldrig förstått det tankesättet.
    Tack för att ni försöker förklara, jag tror bara att jag inte är en person som ser upp till eller inspireras av andra. Fattar väl inte hur, kanske.

    Svara

     Varför skulle du inte kunna? Träning kan alla genomföra, styrka byggs upp med tiden, alla är nybörjare någon gång.

     Inspiration handlar inte om att kopiera eller klara av samma sak som någon annan. Det handlar om att inspireras. Du kanske ser en outfit på någon du inspireras av. Tar en promenad och gillar någons trädgård och inspireras att göra iordning din egen. Du kanske ser en cool sminkning du inspireras av. Man inspireras av saker hela tiden.

     Svara

     Same.

     Svara

      Lapp

      Svara

       De brukar inte gilla att man säger det.

       Svara

        Vilka de, sorkarna?

        Svara

   Man har en dålig dag, gnäller över smågrejer typ att man har mensvärk kombinerat med att man har en dålig hårdag, en finne på näsan och har bråkat med sin kille. I sånna situationer kan jag inspireras av människor som Elin, känna att fan vad jag gnäller och sedan rycka upp mig. När det slår en att JA det är lite pissigt just nu men jag är iaf inte dödssjuk.

   Svara

   Ja när jag lyssnar på i letos musik fylls jag av en härlig känsla. Och hans blå ögon Åh. ❤

   Svara

  AC/DC ❤️

  Svara

   Håller du på med musik eller hur inspireras du?

   Svara

    AC⚡DC ❤

    Svara

     Angus Young ❤

     Svara

      Och Bon Scott ❤️

      Svara

    Nej, får man bara inspireras om man sysslar med musik eller hur tänker du nu?

    Svara

    De inspirerar mig till att vara mig själv och att inte ta allting så allvarligt! Får kraft av deras musik ❤️

    Svara

  Anna Skarhed, fd JK. Lyssna på henne i Söndagsintervjun! Superförebild.

  Svara

  Romee Strijd. Hälsa och träning.
  Buddha. Att han förnekade existensen av en skapargud. Att vi själva har makten över våra handlingar. Jag tror inte på gudar, men jag tror på människan.

  Svara

  Hon är fantastisk. Jag tränar inte så hon är ingen förebild på just det sättet men hennes attityd inför svårigheterna får mig ofta att tänka till och ger perspektiv på hur jag själv förhåller mig till motgångar. Hon har flera gånger fått mig att rycka upp mig och ta nästa steg genom helvetet jag går igenom.

  Svara

  Och själv ligger man hemma och orkar inte ta tag i något, och bara har ångest och gråter. Fantastiskt hur olika människor är.

  Svara

   Helt okej att ha det så ibland. Jag hade ganska ofta sånna dagar förr. Började skriva en lapp med det jag ville göra dag för dag. Kunde vara diska, ta en promenad, se en film, göra mat. Sen strök jag över det när jag gjort det. Fick en liten kick varje gång jag strök under något, hur litet det än var. Var bara väldigt skönt att se att man gjort något.

   Svara

  Modiga fina Elin! ♥️♥️♥️

  Hoppas att någon behandling biter på den jävla cancern, så att du kan få bli frisk!

  Svara

  Hanna Hellqvist när hon fick bryt i morgonpasset o fräste ”bryt ihop va rädda jag är så trött på folk som bara klarar sig!” ❤️❤️❤️❤️

  Svara

   Som hennes kompis Ina som på kvinnodagen vill hylla alla odugliga kvinnor. Minns inte exakt texten men typ de kvinnor som är lata, svaga, inte är någon förebild osv. En hyllning som är lika mycket värd som alla hyllningar av duktiga starka kvinnor den dagen.

   Svara

  Har inga förebilder i kända personer däremot finns det personer i min närhet eller som jag har lärt känna som jag ser upp till på olika sätt.

  Jag hoppas innerligt att Elins cancer bromsas in! Hon är en riktig kämpe.

  Svara

  Elin är en sådan fantastiskt människa, med både en fysisk och mental styrka som jag beundrar otroligt. Hon ler genom i princip hela klippet då håret åker av, medan jag själv har svårt att hålla tårarna inne. Jag hoppas innerligt att hennes behandling gör susen och att hon blir frisk. ❤

  Svara

  Elin är det bästa som hänt Instagram på väldigt länge❣️ En riktig kämpe i ordets rätta bemärkelse och sättet hon tar sig an sin cancer liknar ingen jag har sett tidigare. Hennes mod och inställning är mind blowing! Vi har alla något att lära utav Elin❤️

  Svara

   Vill bara inflika att man inte är en sämre kämpe eller (cancer)patient om man inte är lika tuff som Elin. Alla som lever med sjukdom gör ett jättejobb och är värda all respekt och beundran. Med denna kommentar vill jag inte ta bort något av Elins fantastiska insats, bara påminna om att det inte finns något rätt sätt att vara sjuk på och det är okej att vara skör och gå sönder också. ❤️

   Svara

    Detta skulle vara en egen kommentar, inte ett svar!

    Svara

    Självklart! Jag hade nog själv varit en blöt fläck men jag blir också otroligt inspirerad av hennes mentala styrka. Avundsjuk!

    Svara

  Men varför? Det är väl inte alla som tappar håret av cellgifter?

  Svara

   Nu ska hon få en cellgift som just ger biverkningar att man tappar håret. De andra hon har fått har inte haft det

   Svara

   Det beror på vilka cellgifter man får.

   Svara

   Nej meb denna som hon ska prova nu kommer göra det

   Svara

  För två år sedan fick jag en cancerdiagnos. Efter flera behandlingar (även jag på Karolinska) är jag nu frisk. Hoppas det kan inspirera Elin, som verkar vara en fantastisk tjej. Vill dessutom tillägga att hon är jättevacker i sitt korta hår.

  Svara

  Jag är själv cancerdrabbad. Att raka av håret är det minst jobbiga med cancer. Jag förstår att alla är olika, men för mig blir det väldigt konstigt när bilder på ens rakade huvud generar kommentarer som ”Åh, vad stark du är” eller ”Wow. Du är så modig”. Jag kämpar bokstavligt talat för mitt liv vid 34 års ålder. Avsaknaden av hår är det minsta att oroa sig för. Att förlora håret är ingen svårighet. Det växer ut igen om jag inte dör av cancern.

  Svara

   Jag hejar på dig!

   Svara

   Fast just det är ju väldigt individuellt. Min extramamma led otroligt mycket av att förlora sitt hår då.hon alltid associerat sin skönhet med håret. Det är ju också en bieffekt av allting du inte kan kontrollera när du blir sjuk.

   Svara

   Jag kände detsamma när jag rakade av håret i början av cytostatikabehandlingen tidigare i år. Det är bara hår. Det är inte viktigt.

   All kraft till dig Anon M!

   Svara

   Jag tror håret symboliserar någonting viktigt för vissa. När min moster tappade sitt pga bröstcancerbehandling tog hon det hårt och förklarade att ”nu SER alla att jag är allvarligt sjuk”. Hon jobbade deltid i butik och tyckte det var skönt att glömma sjukdomen de timmarna men med kalt huvud blev hon ständigt påmind. 🙁
   (Det gick bra för henne, cancerfri sedan många år nu)

   Svara

    Ja visst ser man sjuk ut utan hår. Så jag förstår känslan! Jag använder peruk när jag vill gå ”under cover”. Då slipper man blickar från människor man inte känner de dagar man inte orkar.

    Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Jag följer henne och hon är nog en av få positiva människor som jag inspireras av. Men på ett konstigt sätt. Varje gång jag ser någon av hennes inlägg blir jag så oerhört provocerad över att hon låter så naiv över sin cancer och att allt ska lösa sig med positivt tänkande (trots att hon i princip har fått en dödsdom). Men sedan, efter att ha blivit så provocerad, så börjar jag varje gång tänka efter och känna att hur fan kan du bli provocerad över en sådan sak? Hon får mig att tänka till och på det sättet som blir jag inspirerad att försöka lista ut hur jag ska kunna tänka mer positivt. Väldigt knäppt sätt, men jag får verkligen en funderare varje gång. Blir generellt provocerad av positivt tänkande människor, men hur kan jag bli provocerad över att en cancerpatient tänker positivt? Jag känner att jag förändras till det bättre varje gång jag läser ett av hennes inlägg.

  Svara

   💕

   Svara

  Elin är fantastisk. Värker i mitt hjärta över vad hon går igenom. Fint av Ida att också raka av sig håret.

  Svara

  Förutom flera i min närhet är Keanu Reeves min idol. Det går inte ens att räkna upp allt gott han gjort och gör och är en jordnära och ödmjuk person trots sin rikedom och berömmelse.

  Och: all styrka till Elin!

  Svara

   Den var otippad! Måste googla på vad han gjort för bra, hade ingen aning.

   Svara

    Keanu❤️ Har haft svåra motgångar och orkar ändå bry sig om sina medmänniskor.

    Svara

  Elin är helt fantastisk! Hon påminner mig till att ta vara på livet varje dag ❤ Så stark och jag vet att med hennes styrka & mod kommer hon att fixa detta ❤

  Svara

  Elin är fantastisk.
  Jag kan lära så mycket av henne, att ta en dag i taget är verkligen något hon visar i praktiken

  Svara

  Alltså kontrasterna när man ser förra inlägget med KZ och BR och så nu det här med Elin och Ida 🌟. Finner inga ord mer än att en svårt cancersjuk kvinna ger mer hopp till mänskligheten än vad två tillsynes friska människor gör 🤔.
  Elin har verkligen inspirerat mig som är fullt frisk till att se saker i livet med ett nytt perspektiv 💪. Snacka om att hon har fattat hur man ska använda sin power.

  Svara

   Ja, det blir tydligt att alla offentliga personer har olika roller. Vissa inger hopp och visar på allt hur en människa ska vara medan andra enbart fungerar som avskräckande exempel och visar allt som är fel i vår samtid.

   Svara

  Vet inte om det är fel på min dator eller samma för alla men får fram ”fundersamma” emojis efter denna text: ”Elin Kjos tvillingsyster Ida rakade av sig sitt hår också, efter att ha hjälpt Elin med sitt. 🤔❤️🤔”
  Känns inte som att de passar in, ska det vara några andra?
  (ja ganska oviktigt men utan hjärtat hade texten uppfattats som dryg med de emojisarna tror jag)

  Svara

   Ja, jättekonstigt 🤷‍♀️

   Svara

  Det är så sorgligt detta med Elin Kjos, hon har ju levt mönstergillt och skött sin kropp på ett sätt jag själv inte ens kommit i närheten av. Det känns orättvist på samma sätt som med Parkinson- patienter, där man vet att nikotin, kaffe och en blodig biff då och då faktiskt skyddar mot sjukdomen eller som med Terese Alvén som ju också tränade och åt perfekt men dog i galopperande äggstockscancer. Som läkare möter jag dagligen svårt sjuka människor och det är inte alltid vi kan hjälpa, det är en del av jobbet att acceptera detta. Men just det här att unga männsikor som tagit hand om sig själva närmast perfekt drabbas så hårt lär jag mig aldrig att hantera. Visst, det vi talar om och bedömer är sannolikhet – sannolikheten att bli svårt sjuk och dö ökar markant om man är överviktig, röker, dricker eller mycket orörlig men det hjälper mig inte som människa i ett sånt här fall.

  Svara

   Jag tycker nästan det är en mer trösterik tanke för egen del. Att alla kan drabbas och att 2/3 av cancerfallen (vet att det är olika procent för olika sorters cancer) inte kan härledas till livsstil eller liknande. Är inte fatalistisk på det sättet men det hade känts ännu mer ångestfyllt att drabbas av något som man vet hade gått att undvika helt.

   Svara

   Vad är enligt dig att ”äta perfekt”?

   Svara

    Ha bordsskick och använda besticken på ett föredömligt sätt, kanske?

    Svara

    Minst 500 gram grönsaker och frukt per dag, feta fiskar, undvika framför allt rött kött och definitivt charkuterier samt äta lagom för att inte bli överviktig.

    Svara

     Cancer gillar socker, frukt är socker, you do the math…

     Svara

  Jag inspireras av Martina Johansson, Next Level Biohacking. Förutom allt jag lärt mig om kost och hälsa av henne, via böckerna, Instagram och bloggen, inspirerar hon till att leva ett bra liv trots motgångar(hennes pojkvän gick bort i cancer för ett halvår sedan).

  Svara

  All kärlek till Elin och hennes familj <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.