Penny Parnevik fortsätter raljera om barn på sociala medier

Trots att Penny Parnevik upprört över att det startas upp fejk-konton för hennes son på Instagram, så verkar hon fortfarande tycka att hela diskussionen om sociala medier, barn och deras integritet är såååå löjlig. 
Hon fortsätter nämligen raljera kring saken med ett nytt inlägg, och är det inte skojsigt, så säg?
Skojsigt, ända till bilderna användas på ett sätt som riskerar att skada barnet eller på annat vis kränka det, ja då ska det anmälas.

Att det är Penny som är ansvarig för att bilderna överhuvudtaget finns tillgängliga på nätet för missbrukas på det här sättet, verkar inte ha skänkts en tanke. 
Märkligt, det där…

Kanske är dags för en liten konsekvensanalys i det Parnevik/Murrayska hemmet?

163 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon ingår inte i begåvningsreserven precis. Flerledstänkande verkar inte riktigt vara hennes grej.

   Verkar vara likadant med sjungande systern…

   Gnäll gnäll gnäll och klagomål.
   Från de perfekta människorna med sina tråkiga liv.

   Tycker hon verkar snart och rolig.
   Att posta några bilder på barn ÄR inte hela världen, och det ger INTE andra rätt att sno bilderna heller.

    Åhh herregud! Stay in school, kids.

     Bror lugna ner dig

      Orten har hittat hit…🤮

   Det är rätt få som ingår i begåvningsreserven.
   Det är också skrämmande få som kan det där med flerledstänkande.

   Om du är en sådan människa som är begåvad och kan tänka i flera led så är det bara att gratulera. Du är en raritet!

   Inte du heller tydligen. För begåvningsreserven är ju just de som är korkade…

    Ooops, där trampade du I klaveret.
    Googla lite vet ja.

    Begåvningsreserv är en grupp personer som anses ha potential att utvecklas till elit
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Beg%C3%A5vningsreserv

     Måste vara den vanligaste misstolkningen i Sverige. Knappt någon som vet vad begåvningsreserv betyder.

      Typ precis lika många som inte har flerledstänk gissar jag på…

   Nej men hur många tillhör den då?
   Tillhör du själv en slags elit menar du?

   Nej och hennes mål var att bli försörjd av någon annan och avla barn. Går rätt bra.

    Dagens Tillhör-inte-begåvningsreserven-kommentar.

  Tror du begär lite för mycket nu! Ska det tänkas och i flera steg dessutom?
  Nej känns viktigare att försvara min rätt att tjäna pengar på mitt barn 🙃

  Fast det är ju ändå upp till en själv hur man vill göra. Att ha sitt barn som reklampelare är dock en helt annan grej.

  Känns som folk hakat på detta tåg utan att egentligen tänka själva. Privatpersoner som absolut inte vågar lägga ut foton på sitt barn på sitt låsta Instakonto känns lite överdrivet liksom. Men som sagt, man bestämmer själv.

   Ja jag tycker det är ganska stor skillnad på hur Penny lägger upp bilder på sina barn på insta och Youtube jämfört med tex Margaux. i Margauxs videos var det oftast Arnold som var huvudrollen medans i Pennys videos är barnen oftast med mer i bakgrunden. Jag tycker i alla fall att det är viss skillnad.

    Jag har visserligen inte sett Pennys vloggar. Men har inte alls gillat att Margaux får Arnold att kännas som en cirkusapa. Tycker generellt att hon förminskar andra i sina vloggar genom att göra miner mm. Säkert menat med kärlek och humor men tycker inte att det känns fräscht.

    På tal om Margaux, MYCKET intressant svar på en kommentar från 3/5 om Arnolds uttåg då hon skriver: ”Han kommer säkert tillbaka om några år ;)”

    Vad menar hon? Går inte att tolka det annat än att hon kommer börja exponera honom ”om några år”??

    Länk till bloggen så att ni alla kan gå in och se för er själva: https://margauxdietz.se/mycket-spring/#comments

   Jag håller inte med, föräldrar ska skydda sina barn och värna deras integritet. Då måste vi tänka på vad vi lägger ut i sociala medier.

    Ja, självklart måste man tänka på VAD man lägger ut. ATT lägga ut är inte problemet, utan VAD.

  För det är ju sååå viktigt att ta en bild när man står med en kaffe i handen att ungen bara måste vara med 🙄

   Fast det skadar ju inte ungen på något sätt. Chilla.

   Det är skillnad på om man ser ungen eller inte. Den där ser man ju inget av.
   Skillnad på Marcelo och hans tjej. Där kan man snacka om att exponera sin unge.

   Det är väl kanske inte direkt dessa typer av bilder som är problemet? Att man anar en bebis i sele. Tycker det är värre när man lägger upp videos på större barn som är ledsna, arga, sjuka och liknande.

    Ja eller hur. Går knappt att se om det ens är ett barn där på magen. Tycker man urholkar debatten lite när man hugger vilt på allt istället för att faktiskt fokusera på det som är problemet.

    Sen var väl just den här bilden med pga texten och inte ”exponeringen” av bebisen.

     Nej, den här bilden är långt ifrån ”värst” vad det gäller att respektera ens barns integritet. Men i inlägget menar hon ju att hon omöjligt kunde ta en bild där barnet INTE var med eftersom det var som fastklistrat på henne den här dagen. Då undrar man ju varför just en kaffebild var så viktig att ta. Kan tänka mig ett antal mindre banala bildtillfällen som kan motivera varför barnet tvunget måste komma med på bild.

  Hon verkar inte så smart

   Osmart och omogen…

    Lite omogen kanske. Reagerade på nåt hon skrev om amning. Att hon lagt ner det för att det blev för jobbigt när hon har ett till barn nära i ålder.. Men varför skaffar man barn så tätt då? Och varför får aldrig nåt vara jobbigt?

   Vad är det för jäkla kommentarer? Lägg av. Tillför ingenting.

   Haha jag tyckte tvärtom att hon var fyndig i sitt skämtande. Så jobbigt med en så klängig unge lixom. Hur ska hon hinna ta barnfria selfies när hennes unge är klistrad mot henne

    Då skulle hon kanske avstå selfies 🤔

    Fyndig? Näe snarare en trotsig femåring som just blivit tillrättavisad om att hon kanske skulle chilla lite med att lägga ut bilder på sitt barn. Tröttsamt att läsa om alla b-kändisars utbrott när de blir ifrågasatta.

  Ber du en lättklädd kvinna om en konsekvensanalys i ett våldtäktsmål också?

  Frågan om barnets exponering och integritet bör absolut lyftas, men detta inlägg tycker jag missar målet och skruvar debatten rätt rejält åt pipsvängen eller?

   Nja, tycker din kommentar skruvar debatten åt pipsvängen. Trots det gick jag in i kommentarsfältet och visste att någon skulle dra jämförelsen med våldtäkt. Gäsp.

   Instämmer!

   Bara för att en gör fel så blir inte ansvaret 100% ditt eget att en annan använder det för att göra något som är ännu mer fel.

   Om du vet att en gata är hårt trafikerad och det sker mycket olyckor vid övergångsstället- väljer du då att sparka ut ungen och låta hen traska över ensam ”för du har ju rätt, de som kör på gör fel”?

   Om du har rätt att lägga ut bilder på dina barn, men du vet att det kan hamna i orätta händer, lutar du dig tillbaka och småler ”app app app, de gör fel, jag har rätt ju, jag kan inte hjälpa att det finns fula gubbar som använder bilder på mitt barn samtidigt som de sitter och drar i snorren ”
   Eller tar du ditt ansvar som förälder och lägger inte ut bilder på dina barn?

    Om du vet att du kan bli våldtagen när du druckit, för att du tappar förmågan att försvara dig lika bra som när du är nykter, dricker du ändå då?

    Om du vet att du kan krocka när du åker bil, åker du ändå bil (med barn???)

    Om du vet att du kan bli tafsad på när du har kort kjol, har du den ändå?

    Om du vet att någon kan råna dig om du har en ny bil/klocka/ dyr jacka köper du ändå en ny bil?

    Tänk att pedofiler fotar barn på stränder! Ändå går du dit med ungarna!

     Att göra ett eget val, gå ut full- ditt egna val och konsekvens tänk.

     Att exponera en annan person som inte kan försvara sig eller freda sig- inte samma sak. Du beslutar om en annan person, ett barn som du har ansvar för och skall skydda

     16.19 Jag tänkte på en juridisk fråga här. Om man som kvinna klär sig i burka är man inte ganska safe från överfall och våldtäkt då? I Sverige menar jag då.

     1) Det är väl ändå inte kvinnans ansvar att inte en man kan lägga band på sig, oavsett kvinnans berusning.
     2) Är du uppmärksam undviker du risker i trafiken. Men du har själv ett eget ansvar att inte ge dig ut i trafiken när din uppmärksamhet är nedsatt, såsom av alkohol eller trötthet.
     3) Samma som nr1 det är väl inte kvinnans ansvar att en man inte kan kontrollera sina händer.
     4) Samma princip som nr 2 alla gör sin egen riskbedömning och får själv ta konsekvensen om man väljer att visa upp en stöldbegärlig pryl där man vet att stöldrisken är hög.
     5) Som förälder har man ett ansvar att inte utsätta sina barn för onödiga risker.
     Sen undrar jag vad din poäng är? Förstår du inte konceptet eget ansvar och föräldraansvar?

  Undra verkligen vad dessa barn kommer säga om säg 20 år när dom själva ändå kan säga själva hur dom tyckte det kändes då som nu. Kanske målar vi fan på väggen, men jag märker ju hur en anhörigs barn blir märkbart störd av mammans mobil med evigt fotande och filmande. Och det barnet blir inte ens exponerat på sociala medier.

   Byttes blöja på mig i tv som rätt nyfödd.
   Jahopp 🤷🏽‍♀️

    Varje dag i flera år? Som med influensers barn vilket är det vi diskuterar?

     Bilderna på pennys barn är väl inte att likställa med foton på blöjbyten?

    Finns klippet kvar för allmän beskådan? Du kan väl länka

   Tror de allra flesta kommer tycka det är helt ok. Troligtvis bättre än att växa upp med inskränkta tråkmånsar.
   Och vem har haft en perfekt barndom?
   Ni?

    Du måste lära dig skriva fullständiga meningar.

     Men ge dig nu. Vad var det du inte förstod? Jobba på läsförståelsen i stället.

      Jag förstår men anser ändå att ditt skriftspråk är bedrövligt. Du framstår inte så begåvad med det skriftspråket.

       Du skulle bara veta hur du själv framstår.

       Så om alla förstår så kan vi kanske återgå till ämnet?

       Det är EXTREMT viktigt att alla kommentarer på Internet är grammatiskt oklanderliga och visar ett språkbruk som skulle göra svenska akademin gröna av avund- men samtidigt är så lättläst att ”Totte badar” framstår som ett stilistiskt mästerverk. Annars kommer inte alla lågbegåvade utan läsförståelse att kunna förstå den ”avancerade” texten.

     Du glömde ett ”att”. Du måste lära dig ATT skriva fullständiga meningar.

    Aha, definitionen på att vara ”en tråkmåns” är att inte ta en massa foton och filmer?

    Men dåså.

    Då växte jag upp med universums kanske minst tråkiga föräldrar eftersom jag blev fotad och filmad konstant.

    Skillnaden var att inget ”lades upp” för allmän beskådan eftersom Internet inte fanns när jag växte upp.

    Vilket jag är OÄNDLIGT glad för idag.

    Kul att ha gamla foton o filmer för PRIVAT bruk, men jag skulle må extremt dåligt om allt detta för tid och evighet fanns att se på Internet för alla.

    Jag skulle känna att min integritet hade tagits ifrån mig.

    Jag vill själv välja när och till vem jag visar gamla foton och filmer.

     Du vet ju dock inte hur du hade känt.

      Jo, jag kan lätt föreställa mig att alla mina (befintliga) foton och filmer hade legat ute för allmän beskådan och hur jag skulle känna inför det. Har man bara lite förmåga att tänka ett varv till är det inte svårt. Och jag skulle inte gillat det alls, jag skulle känt som att min integritet var som bortblåst. I alla fall gällande de foton där jag var bebis/litet barn och inte var medveten om att jag ens blev filmad. Samt vissa av de foton/filmer där jag var äldre barn/tonåring, men inte tycker att det representerar den jag är idag.

       Det är vad du föreställer dig och tror. Du vet fortfarande inte eftersom du inte varit i den sitsen.

        Jo, jag har fått bilder på mig själv exponerade, dock i liten skala och kan med lätthet sätta mig in i hur det skulle vara i större skala. Frågan är: hur kan folk inte sätta sig in i det? Har folk/du så dålig förmåga att sätta sig in i olika situationer?

        Helt seriöst vad är du för en uppstoppad pretentiös typ? Hur kan du tala om för en främling hur den personen skulle känna inför en situation och sedan dessutom käfta emot när personen säger att du har fel?

       Det där är ju väldigt olika. Jag har två barn i övre tonåren och det finns mängder av bilder på dem på min Facebook och Instagram. Jag har frågat dem flera gånger om det finns bilder de vill ta bort men nej, de vill ha kvar alla. Båda går ofta till mina konton och hämtar bilder. Et av mina barn använder en av dessa bilder som profilbild på sitt eget konto. Den andra hämtade nyligen en bakgrundsbild till mobilen från min instagram.

       Deras kompisar är likadana och visar ofta bilder från sin egen uppväxt m.m på föräldrarnas sociala medier.

       Däremot har jag aldrig lagt ut något som kan uppfattas som känsligt eller integritetskränkande. Inga bilder från sjukhusvistelser eller när de är ledsna etc.

    Jag hade en ok barndom tackar som frågar. Däremot har min familj ofta skämtat på min bekostnad till andra människor vilket gjort mig till en ganska osäker människa. Vilket ju även göra med många influenser-barn.

  Jag är så otroligt trött på att höra ’du kommer tänka annorlunda när du själv får barn!!’ när man påpekat att man aldrig skulle exponera sina barn på nätet. Jag står fast vid det jag säger, för mig är det helt galet hur man som förälder kan välja att ta kort på sina barn när de befinner sig i utsatta situationer/positioner för att lägga ut på sociala medier. Nu pratar jag alltså om de som lägger ut när barnen är sjuka, ledsna, nakna, magsjuka osv. Har en bekant som la ut precis allt om när hennes son var sjuk, jag sa till henne och hon blev kränkt. Sorry not sorry men jag tänker såhär : jag hade varit SÅ ledsen om det fanns bilder på mig på nätet från när jag var barn och magsjuk. Man kan ju ta sig en funderare och försöka fråga sig hur man själv hade känt om man satt på toan i magsjuka och nån fotografera det och la ut på insta.. 🙄

   Ja, det argumentet, att ”Man kommer ändra sig när man får barn” är ganska korkat, speciellt i fall som dessa. Nu har jag barn, men kan ändå inse att vissa saker kan man ju se på ett bredare, mer allmängiltigt sätt innan man själv får barn. Innan man har barn kan man ju mer se det som man borde göra och vad som är bäst för alla barn, generellt. När man själv får barn ser man ju det från ett väldigt ensidigt, inskränkt perspektiv angående bara just sina egna barn. Och sig själv, vad man personligen vill. Därför tror jag många gånger att de klokaste tankarna om barn generellt och samhället i stort kommer från folk innan de får barn. När man fått barn är fokus just så stort på sina egna barn att man missar det stora perspektivet. Tex om man har barn utan diagnos missar man kanske det perspektivet. Och om barnet har en specifik diagnos ser man allt utifrån just det perspektivet. Så som det ska vara, man står sina egna barn närmast. Men man borde lyssna på människor som ännu inte fått barn (Och även andra föräldrar), för att få andra, större perspektiv.

   Jag sa innan jag fick barn att jag inte tänkte exponera hen på sociala medier och nu har jag barn och exponerar inte hen på sociala medier. Jag har sån ”privat story” för nära vänner där jag ibland delar bilder, men även där måste jag ibland tänka, ”behöver alla se denna bilden”, och inser snabbt att nej, de är snarare jag som vill visa upp mitt barn och hur förbaskat söt hen är 😂 och då låter jag bli.. Alla mammor måste väl tänka att just deras barn är de finaste och mest begåvade osv och självklart får man en kick när andra också bekräftar det, men de är just de det handlar om. Ett förbaskat bekräftelsebehov som sträcker sig ut över barnen, UTAN att vi ens i nuläget vet vilket skada de kan eller inte kan göra. Men detta chansar man med för komplimangerna känns så bra i magen.

   Fick så jävla ont i magen av Margaux text gällande att A vill fota och vill filma, som att det var en sorg att han inte fick de nu. Att det liksom inte slår henne att hon skapat det hos honom… att de är en större sorg att barnet vill ”ta om” hopp i soffan för att de inte blev bra, det är sorgligt. Att inte kunna tjäna pengar på sina barn är INTE sorgligt. Att vara så innerligt liten människa och försöka linda in och leda om att det är just det de handlar om, pengar och bekräftelse, är för mig osmakligt.

    Ja, det är ett sånt enormt hyckleri att gnälla om att ”barnet vill bli filmad”. Ja, men man kan ju filma hur mycket som helst!

    Vi har filmat massor- men lägger aldrig upp någonting utan sparar allt helt privat och visar bara för allra närmaste familjen, aldrig någon annan.

    Det är mest för att barnen själva ska kunna se det när de är äldre.

    Och när flunsorna själva inser och försvarar sig med att barnet ändå inte fattar att så många kan se klippen.

    Nej men dåså!

    Då är det ju uppenbart att det bara är själva filmningen som är ”rolig” och alltså kan man filma utan att lägga upp, utan spara helt privat o kolla tillsammans m barnet sen.

    Och sen kan man ju försöka få barnen intresserade av annat än att bara filma, det kan bli rätt ensidigt.

    Varför inte hitta på roliga saker tillsammans, som att baka, laga mat, sjunga, dansa, spela badminton eller någon annan sport, rita, måla, bygga dockhus eller sandslott….. finns så mycket kreativt att hitta på som inte involverar en kamera.

    Om allt alltid ska stageas tappar man flow, att leva i nuet med sitt barn o kunna vara mångsidigt kreativ.

     Herregud. Täcker ni för barnet utomhus också? Så att ingen kan titta förutom allra närmaste familjen? Ni är många som överdriver REJÄLT.

      Tycker du själv det är en rimlig jämförelse?

      Fast jo såklart måste du tycka det, du skrev den ju själv.

      Du är nog lite korkad eller kränkt, vet faktiskt inte vilket av det.

      Vill du avslöja?

       Inget av det. Tycker bara du är löjlig faktiskt. Är du någon världskändis eller varför skulle alla vara så intresserade av ditt barn så att du känner att endast den allra närmaste familjen får se foton på barnet? 😅
       Vad tror du dina vänner skulle göra med ett foto på ditt barn liksom?

        Kan bara hålla med. Börjar gå till överdrift med alla vanlisar (som i 99 fall av 100 har privata instagramkonton också) som plötsligt inte ska visa sina barn. Haha, storhetsvansinnet. Ingen bryr sig om deras unge förutom möjligen närmaste släkten som istället berövas möjligheten till mysiga vardagsögonblick på bild. Särskilt så här i pandemitider.

        Du är bara så jävla butthurt för att du troligtvis själv visar upp dina barn för allmän beskådan så att du kan klappa dig på axeln när folk krystat kommenterar hur söt din unge är..

        Mitt barn har inget att göra på sociala medier förutom för att möjligtvis ge mina anhöriga som inte befinner sig i Sverige en chans att se och följa hur hen växer.. de är typ det. Alla övriga bilder som jag tillslut inte väljer att dela är när jag inser att jag bara vill visa upp hur himla himla gullig hen är och jag vill bara att hela världen ska se att just mitt barn ÄR de sötaste som jorden skådat, fast så kommer man på att så tycker alla mammor om sina barn, och jag behöver inte höra de från någon annan och därför så skiter jag i att lägga upp den bilden. Och om du vill påstå att de är storhetsvansinne så fineeeee, men de är bara jag som inte tycker att barn hör hemma på nätet hur jävla låst kontot än är.

      Herregud. Du jämför på allvar att folk utomhus får en flyktig, sekundsnabb ögonblicksbild på ett barn, som försvinner sekunden efter att man passerat varandra- med foton och filmer som ALLTID kommer finnas kvar på Internet för miljontals främlingar att sitta och stirra på i flera timmar om de så vill, och använda i vilka suspekta syften de vill? Du tycker att dessa två saker ens går att jämföra i samma universum?

       Miljontals främlingar? Hon skrev att VÄNNERNA inte får se foton, utan endast närmaste familjen. Är ens vänner pedofiler så kan jag förstå, men inte annars.

       Fast hon skrev inte ”miljontals främlingar”, hon skrev att inte ens hennes vänner inte får se ungen, endast allra närmaste familjen får göra det.

  Känns som gammal skåpmat
  Hur ointelligent

  Hon fikade med Margaux 😛

   Hoppas pennys äldre kille är en lika vettig pappa som Jacob…

    För mannen är ju ofta den vettigaste i en relation.

     I fallet med att offentligt exponera sina barn som diskuteras här är Jacob den vettigare föräldern. Hur han och alla andra, mammor OCH pappor, är i övrigt vet vi inget om…

     För ingen man kan vara vettigare än en kvinna?

  Hör bara jag, jag, jag i denna debatt när föräldrarna ska försvara sin exponering av barnen. Säger ganska mycket vad för syn man har på sina barn. Ägodelar, inte individer.

   Just det.Dom är individer som ännu inte kan protestera mot att hela Sverige ser dom.

    Det ingår lite i livet att bli sedd av andra människor. Barnet kanske alltid ska stanna hemma för hen kan ju inte protestera mot att bli sedd av andra på ica?

     Det ingår inte i livet att exponeras på Internet inför miljontals människor, på foton och filmer som aldrig kommer försvinna.

     Lite skillnad mot att några enstaka personer på mataffären får en snabb skymt av en, flyktigt, några sekunder och sedan är den skymten borta för alltid.

     Hur kan du ens jämföra dessa scenarier?

      Exakt hur kommer Pennys barn ta skada? Alla förfäras men det är ingen som berättar om de ack så fruktansvärda konsekvenserna.

      Exakt.
      Barnet kommer att träffa på både snälla och elaka jämnåriga till exempel. Hur kul är det när en elak jämnårig kan googla fram hela din barndom?

       Hm, Penny har väl inte skrivit ut hela barnens barndom dock? Blir svårt att hålla en seriös debatt om detta då många tenderar att överdriva x100.

        Det räcker väl med att det finns bilder överallt, bilder som alla kan se och ladda ner.

         Ja? Vad skulle vara så farligt med det? Vad exakt kommer hända? Förklara.

          Oj. Har du aldrig varit barn? Vet du hur känsliga barn kan vara för tex andra barns ”roliga skämt” om hur man såg ut eller var som liten, tex? Just som, låt säga, 8-9- åring är man ju i en ålder då man vill vara ”stor” och man vill ofta distansera sig från det man uppfattar som småbarnsgrejer. Fatta hur mycket ”ammunition” folk har till att retas om de har en oändlig uppsjö av blöj-och nappbilder, samt kanske med mat och söl kring hela munnen? Hahaha titta där är duuu, vilken bebis! Haha…. Och det är ju det minst allvarliga. Mer allvarligt är ju om suspekta vuxna använder bilder och filmer på suspekta sätt. Kan du verkligen inte förstå det problematiska?

           Men va? Nej. Tvivlar på att problemet med att exploatera sina barn för ekonomisk vinning skulle vara att det finns blöj- napp- mat och sölbilder på Internet som kanske 8-9 åringar skulle använda i mobbingsyfte. Det var det löjligaste jag läst på länge. Däremot är det givet att inte objektifiera barn som någon slags penningbringande accessoar som inte själva kan bedöma i vilka sammanhang de utnyttjas för reklamsamarbeten m.m.

           Dessutom kan det lätt bli så att barnen känner att medverkande är ett sätt att vinna förälderns gillande och bli mer omtyckt av denne. Att bli bedömd efter hur man presterar är aldrig bra för barn och tänk då när en stor del av kommunikationen mellan barn/förälder sker med en kamera i nyllet. Som Margaux och Arnold tidigare, när A L L T skulle dokumenteras. Gränsen mellan jobb (inkl barnarbete) och fritid med föräldern suddas ut.

          Du verkar ha haft ett perfekt liv. Under min skolgång var inte alla snälla, inte heller idag är alla snälla.
          På nätet förekommer mobbing med smygtagna bilder till exempel. Tänk dig då om hela barndomen finns att tillgå, vad mycket en mobbare har att retas för.

           Tvivlar på det. Mobbare hittar alltid något att retas för, men att använda bilder på någon när denne var småbarn är oerhört långsökt och knappast troligt.

  [Borttagen kommentar]

   Har hon något annat? Har hon någon utbildning eller annan kunskap som hon kan försörja sig på? Tragiskt annars.

    Det är nog rätt vanligt att flunsor saknar kunskap, tom inom områden de utger sig för att vara ”experter” eller gör anspråk på att ta marknadsandelar. Hur många som ger ut klädmärken eller säger sig ha ”designat” det ena eller andra, har egentligen designutbildning? Och hur många som kränger hudvård eller smink har relevant utbildning för det? Hur många som ger sig in i mat/hälsobranchen och ska kränga egna ”superprodukter” har dietistutbildning?

   Men hjälp vilken kommentar. Jag försöker verkligen filtrera det jag skriver. Jag har en diagnos så ibland blir det illa av bara farten. Men om jag klarar det 95% av tiden så borde du med kunna tygla språket lite.

   Kenza tar nog priset för plattaste personligheten och det är troligtvis därför hon skickat fram barnen att täcka upp för det hon inte kan göra själv…

    Jasså, du känner henne privat?

    Hon är en extremt rolig, urballad, smart och trevlig person IRL men det kommer inte riktigt igenom hennes sociala medier och jag tror hon vill ha det så. Förstår om läsare/följare tycker det är tråkigt dock.

     Urballad på vilket sätt?

      Vet inte alls vad som flög i mig att använda ett så ”cringe” ord men hon tar för sig på fest och är inte rädd för att ha roligt? Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Har nära vänner som festade mycket med henne. Dock för en del år sedan. 🙂 Men tråkig tror jag inte att hon är nuförtiden heller.

  En äldre bekant publicerade på Facebook om sin tonåring att ”utvecklingssamtalet gick sååå bra, så stolt!”. Hade dött av skam om min mamma skrev så offentligt när jag var tonåring. Tycker inte bara det är bilder utan även den typen av info man ska vara försiktig med, och tänka på att det kan kännas annorlunda och mer privat för barnet än för en själv.

  Hade även tyckt det var svinjobbigt om mamma hade fotat och lagt ut allt vi gjorde, som att man inte hade något privatliv med familjen. Minns som tweenie att en kompis tittade i våra familjalbum och skrattade åt mig och hur jobbigt det kändes, tänk om det hade räckt att gå i på mammas Facebook? Kan till och med som vuxen tycka det är jobbigt att min svärmor gör så, låt oss hälsa på en gång utan att geotagga liksom :p

  Ser många som lägger ut semioffentligt vad deras barn har för diagnoser och sjukdomar och det tycker jag också är dumt (om det inte är uppenbart) för sånt vill man själv kanske inte skriva i CV när man blir vuxen.

  Däremot tycker jag inte det är så upprörande att de flesta av mina vänner lagt ut en bild när de fått en ny bebis (och sen inget mer). Tycker inte enstaka foton i neutrala situationer, typ ett par gånger per år, är någon större fara heller. På samma vis som jag inte tycker det är skandalöst att barn förekommer i film eller i en reklam då och då (vi fick vara statister i en poppis barnfilm när jag var liten och det var ju väldigt kul även om det tekniskt sett är att betrakta som exponering som vi var för små för att samtycka till).

  Tycker inte det behöver vara helt svartvitt men tycker man ska tänka till och vara riktigt försiktig.

   Precis! Det är helt klart skillnad på vilken typ av bild som läggs ut, hur ofta det händer och vad man får för information om barnet.

   Har också bekanta som skriver för mkt och för utlämnade om sina barn. Fattar inte hur man tänker där. Finns ju anonyma forum där man kan skriva av sig och få råd, utan att utsätta sina barn för att alla ska veta känsliga och personligen detaljer.

    Jag säger bara familjen Ernman-Thunberg. I boken om familjen lämnar de ut barnen fullständigt, med detaljer om psykiskt mående som är helt över gränsen för vad främlingar ska kunna läsa om en minderårig.

   Håller med dig! Denna debatt måste tillåtas ha nyanser, och man måste kunna vara så flexibel i sina tankegånger att man kan urskilja att det faktiskt finns något mittemellan att aldrig visa upp en enda bildruta från sitt barn och att fläka ut dem fullständigt. Det blir lätt att ena sidan hamnar i ”skydda barns integriteeeet” (och de syftar främst till de som blir exponerade dagligen) och motståndarsidan som ba ”ääääsch detta är inte farligt, det har ju funnits barnmodeller i flera årtionden och de mår bra!!” (och tänker då på enstaka exponeringstillfällen av barn i neutrala situationer). Liksom, båda sidor har ju rätt, och därför är det egentligen en icke-diskussion om man inte kan hålla sig till att diskutera samma fenomen.

   Men visst, eftersom vi rör oss i en gråzon gällande detta, kan jag tycka att det är smart om man vill vara på den säkra sidan och aldrig råka gå över gränsen för när exponeringen helt plötsligt inte blir ok längre, att aldrig lägga upp något alls. Då är man ju helt safe, men har man någorlunda omdömesförmåga borde man som normalfuntad förälder kunna känna av när något går över gränsen. Hänsyn bör då tas till 1. vilken räckvidd får exponeringen? där huvudregeln borde vara desto fler följare, ju större exponering och därför borde extra varsamhet följa och 2. vilken känslomässig eller fysisk situation är det som barnet exponeras i? Där huvudregeln borde vara ju neutralare desto bättre, är det en laddad eller utlämnande situation bör man avstå

  Förstår verkligen inte hur man kan vara så bekväm att visa upp sitt barn när man är influencer, när man har så många följare… att låta sitt barn bli värderad både utseendemässigt och personlighetsmässigt på sociala medier med alla dessa tusentals kommentarer och åsikter, känner sån avsmak inför det..för att inte nämna den personligs integriteten. sen förstår jag att det inte är så de ser på det men det är min syn.

   Tror inte de tänker på att det kan påverka barnet i framtiden. Tror att de resonerar att det enbart är de som kommenterar nedsättande om barnen som gör fel och de missar att de som föräldrar har ett ansvar att skydda sina barn så mycket det går.

   Ja, det var ju ett skämt.

  Fast hon har ju en poäng här. Väldigt svårt som mamma att aldrig fotas med sitt spädbarn. Tror dock argumentationen går lite snett här. Denna typ av bilder är inte det som primärt adresseras i debatten rörande exponering av barn. Så hennes raljerande är inte applicerbart på debatten och inläggets kritik är inte riktigt applicerbart på bilden.

   Ja, det var ju ett skämt. Jag svarade visst på fel kommentar förut.

  Emilia och marcelo gjorde ju reklam för någon barnstol till bilen. Och bebisen är bara en månad!! Money talks.

  Alltså Viktor Frisk så falsk och genomskinlig. Idag ligger han hemma och känner sig oälskad och har stängt av allt och gråter… ja men eller hur men han var och tränade pigg och glad några timmar tidigare, och orkade skriva inlägg… så klart var han tvungen att skriva så efter inlägget här häromdagen. Alltså snälla, hur kan man inte se igenom det. Nej gud så falskt och fejk.

   Men varför då. Vad gör det om han plötsligt blir ledsen. Du låter som han gjort något brott. Hoppas han mår bra snart.

    Det har han också gjort, tidigare. Ja hoppas han mår bra förstås och han verkar må toppen tycker jag men visst han kanske är låg och ledsen just nu men var ju liksom enligt pr-strategi att skriva ett sådant inlägg nu det fattar vem som helst som inte är helt korkad och alltför naiv och lättlurad.

     Du vet att en människa kan växla i sina känslor? Att det är väldigt vanligt och speciellt om man varit utbränd/deprimerad tidigare eller har liknande diagnoser. Även utan, faktiskt. Tycker det säger mer om dig som känner behovet av att kommentera någons känsloliv som falskt och fejk, om en människa du inte ens känner. Pinsamt.

     Om du inte förstår att man kan skifta från glad till ledsen samma dag så är det nog du som har problem, snarare än han.

      Visst kan man skifta från glad till ledsen men om man inte fattar varför han skriver ett sånt inlägg just nu så har man problem.. eller så är man VF själv kanske. Alla kan ha dåliga dagar och VF mår ju bra igen efter tolv timmar enligt vad han själv sagt tidigare. Det finns andra som på riktigt mår dåligt och det går inte över på tolv timmar och då har man problem på riktigt med psykisk ohälsa, inte för att man har en dålig dag. Det ger så fel signaler.

   Han har stängt av allt men inte telefonen, inte sociala medier. Visst har alla dåliga dagar och Viktor mår bra igen om 12 timmar för det är ju inte värt mer, men sympatier uppmärksamhet och heja-rop är värt mycket.

   Märks att du inte lider av psykisk ohälsa. Kan bara gratulera! Skönt att slippa. Men döm ingen annan.

    Men lägg av, lider man på riktigt av psykisk ohälsa så har man inte bara en dålig dag och man kan inte bestämma sig för att må bra igen efter tolv timmar. Kanske du 14:29 snarare som inte riktigt lidit av psykisk ohälsa. Visst har alla dåliga dagar men det är inte att lida av psykisk ohälsa.

     När Viktor säger att han bara ”låter sig själv må dåligt 12 timmar” så tror jag det är mer som ett mål han har och inte att han aldrig mår dåligt längre än så. Tror han menade att peppa både sig själv och andra med det där instagraminlägget han gjorde om bipolär sjukdom men det blev väldigt lätt att misstolka. Har själv bipolär sjukdom och det har min bästa vän också och ibland blir det svårt när vi sitter och jämför för allt är ju inte lika för alla. 🙂

     Det har du helt rätt i att jag inte gör, och inget jag påstått heller – så fattar inte varför du säger så. Men jag vet hur det är som närstående till någon som lider av psykisk ohälsa, och precis som Ebba här under skriver, så hittar man strategier för att överleva. Ibland kan det vara att fejka att man mår bra. Ibland kan man ha en bra dag, för den är bättre än gårdagens katastroftankar. Ibland rinner det över. Jag är väldigt glad att jag inte lider av det själv, men jag går heller inte och ”pratar skit bakom ryggen” om att det inte kan vara sant. Finns inget fulare beteende än folk som grottar ner sig i andras liv och sjukdomar och sen snackar skit bakom ryggen.

  Dagens avslöjande får sägas gå till Doku:

  https://doku.nu/2021/05/05/ekoreporter-inledde-relation-med-sakerhetshot/

  Journalisten tog snabbt bort sitt twitter-konto:

  https://twitter.com/sdrysen

   När ska ”de goda” inse att allt de står för och gör på ”den goda sidan” de facto är ren ondska nu?

   Historien kommer att döma dem hårt.

   Som det gamla citatet ”framtidens fascister kommer att kalla sig antifascister”.

   Och nu är framtiden här.

   Det ”de goda” inte fattar är, att går man för långt åt ett håll, hur goda intentioner man än har, kommer man tillslut till en extremposition.

   Men man märker det inte själv, för man tycker ju att man bara gör mer och mer gott.

   Kan ta ett exempel med skatt.

   Visst är man ”god” om man vill omfördela lite, så att fattiga får ta del av rikedomen i landet.

   Låt säga att man är ”god” om man tycker att alla ska betala minst 30% i skatt.- pengar som sen går till allmännytta som vård, skola samt pengar i bidrag direkt till de fattiga

   Ja, då vill vissa visa att de är ännu godare, de vill att folk ska betala 31% i skatt.

   Så fint mot de fattiga som får ta del av rikedomen genom att staten via skattepengar förbättrar sjukhus och skolor, samt att de fattiga får bidrag!

   35% i skatt- ännu godare!

   40%,

   45, 50, 75, 100, 110, 150, 200, 10000% i skatt, den som lagstiftar om att alla ska betala 10000% i skatt måste ju vara den godaste av dem alla! Eller…….?

    Om du ägnat några minuter åt att försöka förbättra ditt skriftspråk kanske det du skrivit här ovan hade blivit begripligt. Just är det obegripligt och därför ren rappakalja.

     Att du saknar läsförståelse ( eller blev kränkt för att du tror du tillhör ”de goda”?) visar inget annat än just dina egna brister. Intelligenta människor förstår.

      Jag är ledsen men jag begriper verkligen inte din skrift så jag har svårt att avgöra om jag tillhör ”de goda”. När du ändå håller på så ber jag dig också läsa på lite om när citationstecken ska användas.

       Ett tips till dig i all vänlighet är att öva upp din läsförståelse. Är man normalbegåvad eller över det förstår man texten. Du kan behöva öva lite mer.

        Herregud, det är som man säger: Bara idioter är säkra på sin sak, det är säkert.

         Du behöver inte skämmas för att du har bristande läsförståelse och verkligen inte kalla dig själv för idiot!

         Du är inte en idiot, vad än alla andra säger.

         Du har bara inte kommit så långt i din kognitiva och intellektuella utveckling.

         Det finns dock hopp även för dig.

         Börja med enklare texter som tex ”Totte lär sig äta själv” för att sedan övergå till mer avancerad litteratur som ”Den vilda bebisen”.

         När du känner dig varm i kläderna, räkna med att det tar några år, så kan du tex försöka dig på ”Alla vi barn i bullerbyn”.

         Något decennie senare är du nog redo för att läsa avancerade kommentarer i kommentarsfält på Internet!

         Lycka till, och kom ihåg: du är ingen idiot även om allt tyder på det och allt pekar åt det hållet!

      Här är en till som tycker att du borde öva på att skriva begriplig text. Nu lyckas du inte alls med att förmedla din tanke utan det känns att din text saknas väsentliga delar.

       Hej! Det finns hjälp att få, för att öva upp sin läsförståelse.

       Om du vet hur man googlar, kan du på den vägen försöka hitta lämplig hjälp.

       Annars, om du tex inte gått klart grundskolan eller gått gymnasiet, finns komvux.

       Jag vet att svenska 1, 2 och 3 på gymnasiet kan vara lite svåra, det är mycket fokus på läsförståelse där.

       Men efter att du (förhoppningsvis) kämpat dig igenom dessa kurser med godkända betyg, kommer även du att kunna läsa ”svåra”, lite längre texter i kommentarsfält på Internet.

       Lycka till!

        Inse att du skriver som en 9åring. Gör något åt det och sluta skriva obegripliga inlägg här.

         Förstår att skriven text är svår att ta till sig för dig. Dock tycker jag att du, för din egen skull, ska öva upp din läsförståelse. Livet blir så mycket enklare om du kan läsa och förstå skriven text! Jag önskar dig all lycka i att försöka öva upp din läsförståelse förmåga!

          Men lägg av jag orkade inte ens läsa halva din kommentar pga ditt skriftbruk. Att du så ihärdigt fortsätter dryga om folks läsförståelse avslöjar ju bara vilka mindervärdeskomplex du har och att du inte kan ta nederlaget i att din fyndighet sågades. Kom ned från dina höga hästar och gå en skrivkurs annara sluta iaf gnäll om att ingen är ”smart nog” för att tyda ditt jidder i text.

           Förstår att du inte orkar läsa så långa och svåra kommentarer med avancerad text, du har med all tydlighet visat att du brister i läsförståelse. Det verkar i din kommentar som att du känner dig kränkt, är du det? Inget att skämmas för om så är fallet, lättkränkthet går att öva upp, likaså bristande läsförståelse.

     Obegripligt om man är vänsterbliven, kanske. Vi andra förstår.

      Mvh/ anonym 13.22

       ? Varför utger du dig för att vara 13.22, det är du uppenbarligen inte. Finns fler än en person som har både intellekt och förmåga till läsförståelse. Ni andra kan öva upp er förmåga så kanske ni också klarar av att läsa lite längre texter en vacker dag! Kämpa!

      vänsterbliven, snälla…kom med något nytt

  Hahaha!!! Förlåt men hur korkad får man bli?

   Ungefär så korkad att man skriver dumma kommentarer på Bloggbevaknings sida, skulle jag tro:)

  Gillar debatten, men tycker att du koncentrerar dig på helt fel personer. Var är inläggen om JaneMarina , HejaAgnes, Mybabydolls och liknande konton som faktiskt baserar hela sin närvaro på internet med bilder på sina barn? Att lägga ut sina barns sjukdomshistoria och alla behandlingar för alla att se är betydligt värre än att ha sin bebis i en sele på magen.

   Precis! Tycker det är konstigt att det inte varit ett enda inlägg om Mybabydolls vars hela internetexistens går ut på att exponera sina barn så mycket man bara kan. Ivrigt påhejad av hennes mamma (barnens mormor).

    Ja, mybabydolls har dessutom haft en del bilder på ungarna som blivit virala och har därför följare från hela världen. Vi pratar om 10 barn i ålder 0 till 12 (?) som inte kan gå ett steg utan att deras mamma fotar och lägger upp det på internet. Hon skriver vilka skolor de går på, fotar vägen dit, vilka lekplatser barnen hänger på, tar foton runt deras hem.. Det är definitivt det värsta svenska caset.

     Bara det att hon kallar dem Mybabydolls. Det säger faktiskt allt.

   Har inte jocke och jonna egna instagramkonton åt bägge barnen. Alltså inte något av alla de som fans gjort utan två ”officiella” som de länkat till i sina bios också..

   Nu är kanske inte Micah så aktiv längre, men hon har ju också skrivit helt vansinniga saker om sitt barn på sin blogg för inte allt för längesen

  Helen Torsgården och Mimi Höglin lägger ju också ut aaaallt om sina barn.

   Sanne Alexandra också. Flera bilder/stories där sonen är i princip halvnaken. Massa bilder och samarbeten där dottern är med.

    Ja, Sanne är extremt – men väl dolt av att hon är så ”spirituell” och gullig.

   Mimi Högin…snark.
   Varför har hon överhuvudtaget följare? Har så svårt att se varför. Hon och Mona i ”finhooden” måste vara två av landets absolut tristaste influensers (eller vad de nu är)

    Håller med gällande Mimi! Kan inte nån på riktigt säga vad som är intressant med henne. Uppenbarligen tycker ju nästan 60k personer det så snälla säg!

  Tyckte mer det var lite osmakligt att göra narr av den pågående debatten. Skiter väl i att hennes unge hänger där i sele… 🤷‍♀️

  Journalisten Carina Bergfeldt har också nästan bara barnet på sitt konto.. märkligt att hon missat den debatten, eller gäller det bara influencers? Blir alltid lite ledsen när jag ser det komma upp (följer inte).

   Så tråkigt content också. Jag följer ju Carina för att hon är en fantastisk journalist. Har noll intresse av hennes kladdiga unge.

  Det verkar som alla i familjen Parnevik är en aning off, Jesper springer runt naken i sitt dressingroom och Mia filmar och lägger upp på IG. Kan den familjen leva utan att blotta hela sitt liv ständigt i sociala medier, NEJ, jag tror faktisk inte det…

   Ja vad är det med deras behov att ständigt visa sig typ nakna hela tiden.

  Undrar om hon avstår alla bidrag man får som mamma i Sverige, betalade hon för förlossningen? Det känns lite fel att bo hela livet i Florida som har exakt NOLL i inkomstskatt – alltså ingen skatt på inkomst alls för att sedan åka hem till Sverige utan att ha bidragit över huvudtaget i skatt här….Vet flera som gjort liknande och tycker inte det är ok.

  Nej, detta argument är förkastligt. Hon ska kunna dela en bild på sitt barn utan att någon annan utan tillåtelse tar och använder den bilden felaktigt.

  Dina tankegångar påminner om alla som menar att våldtäktsoffer får skylla sig själva för att de varit berusade, träffat en man ensam eller gått hem själv från bussen.

  Det är inte okej!

  De flesta barn kommer inte ta skada av att det finns bilder på dem som små att se, det är så överdrivet så länge det inte är bilder i nakna eller utsatta situationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *