Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

443 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar att ge presenter men är så dålig på att komma på vad man kan ge. Har lärt känna en ny tjejkompis genom min utbildning och nu fyller hon snart år, vill gärna ge henne något i present och skulle va tacksam för tips på vad man kan ge 😊

   En flaska vin, liten goodiebag med godis, nån bra bok! Hemmagjort presentkort att du bjuder på en drink ute.

   Hitta på något ihop? Spa, gå ut och äta, skogspromenad med picknick och bubbel?

   Som student hade jag blivit orimligt glad över ett presentkort på tex Adlibris😂 Annars kanske fylla en picknickkorg med chark, ostar, frukt, fika och viktigaste – bubbel! Sätt er på något fint ställe i kvällssolen och bara njut.

  Har ni sett Bookens barnpassning av Mys grabb?

   Nej, tell me more 🍿

    Jonas har varit ensam med Ludvig ca 2 veckor. Inför Mys hemkomst åker Anna dit och ser till att L duschar. Han får bestämma kläder själv, men borstar luggen för dåligt så A måste hjälpa till. Sen steker hon pyttipanna till L fast Jonas är hemma. Avslutar töntigt med att hålla en glass bakom ryggen och han måste välja rätt hand för att få den. Allt detta la hon upp på sin story igår. Stackars barn, det räcker väl med att han har en mamma som är som hon är.

     Jag hade känt mig kränkt som ett barn om nån kommit hem till oss för att se till att jag duschar och kammar håret. Kunde liksom fixa sånt själv i den åldern Mys barn är nu.

      Det är väldigt förminskande. När jag var 10 kunde jag rent praktiskt allt som rörde min person.

       Verkligen. Och som om att det skulle vara det viktigaste inflr Mys hemkomst att barnet duschat och kammat håret. T.o.m. så oerhört viktigt att tant Anna måste åka dit och se till att det blir gjort.

        Undrar hur hennes tankar snurrar innan hon tar så dumma beslut. Hon kanske bestämde sig för detta moment redan när My åkte.

      ”Peppade” honom att duscha
      Hon säger det som att han typ gjort nåt stort eller att han aldrig gör det annars

      Och Jonas måste ju känna sig överkörd. Som att han inte klarat av att ta hand om L.
      Anna måste känna sig behövd liksom. Duktigast på jorden.

     Jag har ett barn i Ludvigs ålder, hen skulle känna sig sjukt förminskad/bortglömd om en person som inte är i direkt närhet bara dök upp för att ”stötta” upp när det redan finns en vuxen i närheten som hen (borde vara) bekväm med. Kan inte en vuxen man se till att pojken är ren och klädd? Vad är detta, skulle AB vara ett vettigare alternativ än sambon? Då klingar något riktigt fel..

      Det enda sunda hade varit att läxa upp kärringen direkt. Jonas måste vara ett fegt mähä. Hade nån gjort något sånt mot mig som barn så hade jag protesterat högljutt. Kanske tom delat ut en smäll. Det är en sjuk utveckling. Inte undra på att kön till BUP är lång. Bara för att bra teknik finns så måste inte sunt förnuft försvinna.

       Hej! Vilken kvinna är Kärringen?

     Jag såg storyn igår och skämdes. Tyckte synd om pojken som visades upp sådär. Att det lyste i ögonen på honom för en glass.. Han såg mer obekväm ut än exalterad som A ville få det till. Stackars pojke. Ett bevis till på att man bör hålla barnen utanför sociala media.

   Ja kan vi inte prata lite mer om det? Typ det konstigaste som hänt i veckan.

    Ja alltså herregud. Hur gammal är ungen? Är han inte typ tio år? Hon går ut på insta och ba: jag har fått honom att duscha och han har valt kläder heeeelt själv.
    Sen hade han försökt kamma sig men där tog Booken över och gjorde luggen vattenkammad platt. Sen fick han ”välja hand” och fick en GB Sandwich av Booken … ur hans egen frys? Han tog den och spg glad men förvirrad ut. Gjorde inga ansatser att öppna den. Allt var så konstigt.

     Och att han varit ute i solen med kompisar var nog också ett jävla påhitt. Hans ansiktsfärg är väl nyansen antikvit. Ja han är 10 år och borde slippa både Mys och Annas integritetskränkningar.

     OCH det otroligt konstiga att Anna ska lägga ut varenda grej på stories.
     VARFÖR VARFÖR VARFÖR?

      Varför?! Jo för att narcissisten Anna ska visa hur bra snäll och omtänksam hon är. Jag jag jag………..

       Alltså man blir uthängd här. Bara jag får anonym eller om jag skriver annat namn rött. Vad är detta. Kommer gå vidare med det. Verkar inte klokt.

      För att visa världen att hon faktiskt finns och gör såååå bra saker.

     Asså väljer inte alla barn kläderna själv när de är 10…??

     Och att Anna ba vad säger man till Jonas? När han fick glassen. Som att han e en 2åring

      Nästa gång ska han väl bocka också. Hoppas han flyttar tillbaka till Öland och tar Svea med sig. Det kommer aldrig bli nån stabilitet med My. Hon vill ha sin maniska drivkraft och vet alltid bäst själv. Hon är ju liksom utbildad 😂

       Varför skulle han ta med sig Mys hund, om han flyttar?

      Det var nästan det vidrigaste. Att tvinga barnet att säga tack till mammans sambo när Anna gav honom en glass från hans EGEN frys. Han bor ju där också. Har aldrig förstått vuxna som yttrar den där meningen ”vad säger man?”. Om du själv tackar för saker så gör dina barn det med. Lovar.

   Stackars Jonas och stackars Ludvig, vad gjorde Anna för nytta där sista dagen innan My skulle komma hem?
   Märkligt att My först har legat inne på sjukhus enligt sig själv i flera veckor, och sedan valde hon att åka iväg från sonen två veckor till. Vilken toppenmamma som väljer att resa istället för att ge sonen lite trygghet, hennes sjukdom kan vara skrämmande nog för sonen.

    Han kommer inte må bra av detta knäppa liv i längden.

   Blir så nyfiken ! Förstår inte vad ni pratar om ? Hehe ☺️

    Anna Book åkte hem till My Martens och ”passade” hennes son fast Mys kille var hemma. La ut varenda detalj på Instagram. Så. Jädra. Märkligt.

    Kolla anna Bools story

     Borttaget inlägg hos Booken…

      Vad bra, då har väl My kommit hem och satt stopp för eländet.

       Inläggen på storys försvinner automatiskt efter 24h. Den här märkliga följetongen va tji i stil men när Anna åkte hem till Ingrossos farmor och farfar.

        Jo men inlägget om fika som inte var på story är också borta

  Ska göra teoriprovet och därmed ta fotot till körkortet. Hur ser man någorlunda bra ut på det fotot? Ska ändå leva med det i 10 år och vill inte se hemsk ut.

   Nytvättat hår, lagom med smink, skulle nog även ha uppsatt hår ☺

    Nej inte uppsatt! Man kommer se ut som ett ägg med det där ljuset.

     Beror ju på hur du sätter upp det. Tänker en lös, låg hästsvans eller knut bara 😄

   Dock inte så ofta man tittar på det eller visar upp det…

    Ingen kommer bry sig om hur du ser ut på körkortet. Och det är bara att inse att man aldrig ser bra ut på körkort och pass 🙂

   Om 10 år kommer du tycka att du var jättesöt typ hur du än gör.

    10 år senare och jag undrar fortfarande vafan som hände😂

     Jag med… Förnyat kk en gång tom.. Lärde mig inte läxan 😃

      Kk 🤪

   Jag hade missuppfattat tillfället då man skulle ta körkortsbilden så jag kom dit, visserligen i plattat hår men osminkad och på mig hade jag min klubbtröja med dragkedjan till kragen uppdragen till hakan, så man ser adidasstrecken och lite av en adidaslogga. Jag är skitsnygg. Inte.

    Samma här. Hade pluggat teori till kl 04 samma morgon och var helt slut (klarade provet dock) men på bilden ser jag ut som en hålögd zombie.

   Annica Englund hade ett blogginlägg som handlade om hur man kan tänka när man sminkar sig inför passfoto/foto till körkort. (Hennes blogg kanske inte finns kvar? orkar inte googla nu) Minns i alla fall att ett av tipsen var att man kan fota sig själv med svart/vitt filter i telefonen för att se hur sminket blir att se ut, det funkade bra för mig! Följde hennes tips och blev för första gången någonsin nöjd med mitt foto.

  Varför äcjlas jag av tanken på gamla pojkvänner, inkl de som varit jättesnälla och fina? Så fort jag gifte mig så bara känner jag bläää när jag ser eller tänker på dem. Någon som känner igen detta?

   Själv äcklas jag av mina ex eftersom de verkligen var jätteelaka och hemska 😀 misshandel, kränkningar, våldtäkt, otrohet.. har behövt uppleva allt det där som man aldrig ska behöva göra. Så för mig är det i sin ordning att jag äcklas och känner hat.. har världens bästa man idag sedan många år <3

    Hoppas du mår bra! Du har verkligen rätt att äcklas. Jag äcklas också av dina ex, idioooter!

   Jag äcklas typ av alla jag haft sex med eller varit ihop med förr sedan jag träffade min man. Eller nej, inte exet innan honom… Men de andra. Känner de inte förtjänade mig.😂

    Jag med. Usch känner mig smutsig att jag ens varit med de flesta av dom jag varit med 🙁.
    Och oskyddad, så jag fick grava cellförändringar (ung och dum trodde jag att p-piller och tester mot könssjukdomar räckte.)

   Gissar det är så man inte skaffar fler barn med dom så att alla ens avkommor har så olika gener som möjligt. Om alla ens barn har samma styrkor och svagheter så är det större risk att alla stryker med vid samma farsot.

   Exempelvis de med energisparande kroppar kanske överlever en svältperiod bättre, medan de med mer fett kanske klarar kyla bättre etc. Eller så kommer en Indijana Jones sten och krossar alla som inte kan springa iväg tillräckligt fort.

   Åh önskade att jag gjorde det. Saknar fortfarande mitt ex som det tog slut med 2009. Då har jag ändå barn och lever familjeliv (dock singel).

   Jag fantiserar ofta om att träffa mitt ex igen. Verkligen den stora kärleken.

  Behöver en fläkt hemma i sommar, tänkte beställa en dyson cool tower för 3790 på Elgiganten. Är den värd sitt pris?

   Har inte provat just den, men för de pengarna kan du köpa en AC istället som gör det svalt på riktigt. Ska man kyla ett rum så behövs utsläpp för varmluften, vilket en fläkt inte har. Den bara blåser luft på dig så att du känner dig lite svalare för stunden, men luften är egentligen lika varm.

   Älskar min! Värd varenda krona. Tips är att ställa den framför ett öppet fönster så den blåser in luft från utanför på dig.

  Är… är jag först?

   Alla i modd kanske🤔

    Haha ååh känns som att vara först in på ett disco när dansgolvet är tomt 💃😂

     Åh, tack för att du tog mig tillbaka med din kommentar! Hade ju glömt det där.

  Fyyy vad gött med långhelg!

  Oj vad tomt det var här!

  Vad betyder ”Säg till dom” som jag ser överallt? Blir så irriterad på att jag inte vet. Ser det på facebook, på Youtube och till och med inne i bb-huset 🙁

   Det är väl bara ett ”modernt sätt” att säga ”sätt dom på plats” typ…. om jag förstått det rätt?

   Typ ”visa dom”

   Ett skämt om att de ska få någon eller något att sluta göra något? Typ:
   ”Måsarna försöker äta upp min macka!”
   ”Ja, säg till dom.”

    Ja, men varifrån kommer det? Det måste ju ha börjat nånstans?

     Tror det kommer från dagis eller något. Om man gnällde till någon vuxen för att någon unge retades eller tog ens spade så kunde en vuxen svara ”säg till dom att sluta”.

   Där jag kommer ifrån betyder ”säg till dem” samma som ”säg åt dem”. Typ ”säg till dem att skriva ner volymen på musiken.”

    Jag formulerade mig lite galet. Självklart förstår jag vad det betyder 🙂 Men det verkar vara nån ny typ av internetskämt som jag inte fattar. Ser uttrycket dagligen och folk skrattar. Varifrån kommer skämtet liksom?

     Där jag kommer ifrån betyder det exakt som Ahlin skriver. Är dock inte något som sägs som skämt, utan är mer ett förslag på åtgärd om någon är missnöjd med något som andra gör. Typ så 😊

      Jag tror inte ni fattar riktigt vad Papegojan menar?

       Nä. 🙁

   Tolkar det mera som typ ” där satte du dom på plats” eller typ ” preach ”

  Då kör vi KBT-övning #7 för den som vill annars är det bara att scrolla vidare 🙂

  Nämn tre bra grejer med dagen.
  Min trea;

  1. Åsk- och regnväder, mysfaktorn är hög
  2. Ingen disk i köket
  3. Sett ett avsnitt av Landet Runt, måste vara otroligt kul att jobba på den redaktionen

  Din tur!

   1. Fick äntligen vikt och lagt undan tvätten efter tio dagar på sängen.
   2. Kom ut på en promenad mellan regnskurarna.
   3. Blev hembjuden till en vän efter att jag berättade att jag kände mig ensam. ❤

    Vad skönt att få undan tvätten! Det känns som att det tar en halvtimme att tvätta, en timme att hänga och ett år att ta undan den vikta tvätten hehe.

    Jag tycker att luften blir så härlig vid och efter regn. Klarare, lite renare.

    Bra av dig att du vågade vara ärlig för dig själv och mot din vän, det är inte alla som vågar/orkar vara öppna om ensamhet, oavsett om känslan bara är för stunden eller under en längre period. Fint gjort för dig själv, jag hoppas att du och din vän hade en trevlig stund 😊 Gjorde ni något särskilt eller satt ni och pratade?

    Jag önskar dig en fin helg Nettan!

     Ja, det tar väldigt lång tid för tvätten att hamna i klädkammaren igen. 😉

     Tack, ska träffa min vän imorgon! Hon ska laga lite mat och jag tar med glass till efterrätt! 💕

     Önskar dig en trevlig helg också!

      Tack så mycket! Hoppas ni får en fin stund imorgon då och att mat och glass lägger sig fint i kistan 😊

   Jag höll en presentation idag, den gick skit men jag gjorde den ändå

   Jag har vilat på soffan hela dagen

   Jag åt kebabpizza med extra ost

    Är inte alls avundsjuk på dig, hatar presentationer överlag. Men du är asduktig som har det avklarat! Nästa gång går säkert lite bättre ska du se. Vad handlade presentationen om?

    Vila på soffan, innefattade det någon bra film eller tv-serie?

    Må du få en fin helg Emelie 🥂

     En konfliktanalys av konflikten i Myanmar, på 10min 😂 det var ganska jobbigt att försöka få ner all relevant information på den tiden. Dessutom ringde min telefon säkert 10 gånger, plus knackningar på dörren 😂

     Jag kollade om Twilightserien, mest för att ha något att kunna blunda till haha ☺

     Tack, jag önskar även dig en underbar helg 🥂😍

      Hah herregud, lät inte som det enklaste nej! Dock lät det intressant och viktigt. Givande. Finns många konflikter som jag gärna fått förklarat i komprimerat format för mig, å andra sidan är det väl ”farligt” att skala av för mycket.
      Haha typiskt med telefon och dörrknackning, som en dålig komedi 😂 men då låter det som att det var yttre faktorer som gjorde att din prestation gick skit. Utan dessa hade du säkert briljerat👌🏻

      Helt sjukt att sista Twilight-filmen kom ut för typ tio år sedan om jag minns rätt. Tiden går fort! Men det är fint att ha filmer att kunna luta sig tillbaka mot utan att behöva koncentrera sig, det blir tryggt.

    Läser du MR på UU? Haha hade också presentation av konfliktanalys idag!! 😅

   *Hittade lugnet och läste en bok.
   *Lyssnat på åskan och tröstat min åskrädda katt.
   *Druckit massor av te och låtit dagen gå.

    Åh, vad för bok? Något du rekommenderar?

    Mm det är verkligen minus med åskan – att det kan skrämma skiten ur vissa varelser och det vill man ju inte. Jag hoppas att inte åskan var långvarig hos er!

    Vad blev det för te? Är du en sådan som nästan har som en egen liten te-butik där hemma?

    Må lugnet bo kvar hos dig över helgen. Och så långt det bara går givetvis! ☁️

     Åhhh just idag blev det Stephen King-Senare. Gillar hans böcker då man verkligen kan fly till en helt annan plats🙂
     För någon dag sedan läste jag
     Där kräftorna sjunger-Delia Owens, den var lite annorlunda, mer om interaktion mellan människor och natur. Fina beskrivningar om just djur och växter.

     Ja har väldigt många olika sorters te. Så gott att välja efter stämning och humör!

     Åskan rasslade runt några timmar. Tog katten i knät och satt ute på trappan och andades tillsammans. Att få trösta en katt är ett hedersuppdrag💚

      Låter mysigt🐈

      Jag har bara läst någon enstaka bok av herr King så jag har en hel skatt att gräva djupare i! Han är väldigt produktiv måste jag säga. Har du läst något av hans son Joe Hill?
      Där kräftorna sjunger har jag sett ploppa upp lite varstans, verkar sälja som smör. Jag är väldigt intresserad av den så jag hoppas läsorken tittar fram.

      Vilken vacker bild jag fick framför mig, du med din älskade katt i knät. Himla fint!

   Fick till ett bra träningspass.
   Ätit god pasta idag.
   Känner mig frisk.

    Åh, önskar att jag kom iväg till gymmet oftare än vad jag gör. Det ger en sådan kick och samtidigt ett lugn. Vad tränar du, lite gott och blandat?

    Pasta 👌🏻 vilka tillbehör?

    Och jag hoppas att du får fortsätta känna dig frisk, länge länge!

   1. Mysiga timmar i soffan med regnet utanför, spinnande katt och bästa serie .

   2. Fika i solen med mamma.

   3. En helt ledig dag 🌞

    Låter som en underbar kombo i soffan! Måste givetvis fråga vilken serie det är? Samt kattras? 😁

    Du verkar ha haft en väldigt soft och mjuk dag, hoppas att helgen fortsätter så! ☕

   Älskar åska och regn, så avis!

   1) Sista dagen på mitt skitjobb var idag, känner mig så fri!
   2) Första dagen på länge som jag känner mig genuint lycklig
   3) Pratade med min bästis ❤️

    Fasen vad härligt, må dina framtida jobb bli så mycket bättre! Har du en ny anställning som börjar snart eller blir det plugg eller annat skoj som väntar runt hörnet?

    Vad fint, bästisar växer inte på träd!
    Hoppas lyckokänslan får hålla i sig länge 🌟

   Haft en underbar dag på jobbet
   Varit på roligt träningspass
   Ser på Strömsteds hos Aje och Bathina

    Vad härligt, underbara jobbdagar får verkligen vardagsglittret att spraka. Det ger en mening. Vad har du för typ av jobb?

    Jag har sett lite av Strömstedts men inte just det avsnittet, senast jag såg var väl det med soldoktorn och Lotta Engberg. Tyckte det var lyx med pool inomhus 😁
    Aje och Bathina verkar härligt omaka som par.

   1. Jobbat i några timmar.
   2. Ätit middag med sambon.
   3. Fått hem 20 nystan (japp, beroende) garn till en klänning jag ska virka <3

    Det låter som en mysigt lugn dag!

    Vad kul med garn! Jag har precis börjat virka, övar på det övergivna garn som finns här hemma. Det blir inte särskilt rakt haha, men skam den som ger dig.
    Din virkade klänning lär bli hur fin som helst! Vad har du för färgskala? Eller går det huller om buller? Skulle vara kul att se slutresultatet 😁 hoppas det går framåt utan komplikationer.

   Köpt nya leksaker till Katten. Och han gillar dom!
   Kollar äntligen klart på serien Kalifat.
   Fixat nya rosor till rummen i huset, det gör mej lite glad.

    Vilken toppenkattägare du är! Tur att han godkände dem. Är det några specifika leksaker han tycker om just nu? Bara undrar då jag har en katt i min bekantskapskrets som är galen i halsbandskedjor för tillfället. Man går liksom inte säker ifall man har ett glimmande halsband på sig 😅

    Då du håller på att se klart Kalifat antar jag att det är en serie du skulle rekommendera? Jag har varit nära att se det men det har alltid blivit något annat istället.

     Haha, jaa, i mitt nästa liv ska jag bli katt hos mej själv.
     Pinne med fjädrar på, åsså nån luddig boll men fjäder på. Och laserpekare går alltid hem, och skönt att kunna sitta i soffan och köra lite med kissen.
     Kalifat, ja visst var den bra. Intressant verkligen. Men lite sådär typiskt svenskt stel. Men klart att du ska se den. Religion intresserar mej, ett fascinerande fenomen på många olika sätt. Men tyvärr allt som oftast fördömande, inskränkt och hatiskt.
     Men jo, du ska se den.
     Ha en fin kväll!

      Låter perfekt! Själv hade jag velat vara katt i rätt många situationer, en dröm att bara få glida med i sociala sammanhang utan att behöva ta socialt ansvar hehe. Inga måsten ner än det basala – äta och skita.

      Det är det svenska stela jag är lite rädd för! Försöker inte vara så ”filmsnorkig” och dömande. Kan man se skitnödiga Bergman-filmer så bör man kunna se lite svenskstela serier 😁
      Och jag håller med – religion är jätteintressant på så många plan. Men på lika många plan kan det vara svårt att diskutera om man inte vill trampa någon på tårna.

      Tack tack! 🌟

   1. Fick egentid hemma. Tystnad, lunch u lugn och ro och rensa garderoben 🥺
   2. Se punkt ett.
   3. Se punkt ett.

    Det låter alldeles ljuvligt med egentid! Älskar att rensa så jag tycker att du har spenderat din tid väl 😊 är som meditation typ.
    Jag önskar dig en fortsatt lugn helg!

   1. Hade grymt sex.
   2. Hade grymt sex igen.
   3. Kramades.

    Låter fantastiskt, mer grymt sex till folket för den som vill haha! Må du få många liknande dagar i din framtid. 🌟

   – haft en bra och mysig dag på jobbet
   – spelat padel med fina vänner
   – haft en mysig kvällsfika hos min pappa med gott snack, då han och jag emellan åt har en inte så social relation.

    En bra arbetsplats är väl något av det bästa man kan ha i ens vardag. Hoppas du har många sådana dagar i ditt liv!

    Jag har faktiskt aldrig spelat padel, men det kommer väl 😊 Tanken på att ha ett kompisgäng att spela med låter så mysigt. Självfallet hoppas jag på att du tog hem segern!

    Vad fint att komma igenom den barriären ibland. Kan känna igen mig i det när jag tänker på min relation till min egen pappa. Det är sådant man verkligen värdesätter! Är ni lika som personer du och din far?

   1. Skönt väder idag och grönt och vackert ute!
   2. Har en bebis som för det mesta är go och glad, åtminstone på dagtid!
   3. Pratat i telefon med en vän jag inte hört av på ett tag.

    Tänk hur avlångt vårt land är, här har vädret gått helt i gråskala men jag gillar det för det mesta 😁 hoppas det sköna vädret håller i sig där du bor!

    Vad mysigt med en bebis som sällskap! Hur gammal är filuren?

    Telefonsamtal kan vara något av det bästa som finns ibland. Kan sakna tiden när man satt timmar i telefon med en kompis. Händer ibland men inte alls lika ofta.
    Fint med samtal helt enkelt 😊

     Hon är fyra månader och mitt första och enda lilla barn!

     Önskar dig en skön helg Violet och alla andra också förstås🌼🎉

   1. Hann, tro det eller ej, diska och städa på 2h. Det har nog aldrig hänt förut när det sett ut som ett bombnedslag.
   2. Haft min familj här på lite kalas pga födelsedag (fyller inte idag) och fick så fina presenter.🥰
   3. Maten jag bjöd på blev asgod och jag har fortfarande matkoma.

    Väl kämpat må jag säga! 👏🏻
    Jag gillar att städa bland andras saker men sällan min egen skit. Eller det handlar mest om att jag lätt blir distraherad, jag kan mitt i dammsugningen känna att jag måste färgsortera mina pennor i den stökiga pennburken istället för det stör mig mer än dammråttor heh.

    Stort grattis i efterskott! Eller förskott! Vad fick du för fint? Alltid spännande att höra 😄 och så blir jag ju nyfiken på vad för god mat du fixade?

    Du verkar ha haft en mycket fin start på helgen, hoppas att det fortsätter så!

   Violet Crawley 🥥

   Jag kikar in här titt som tätt och ser dina inlägg. Och du gör mig så oerhört glad! Du verkar vara en genomgod människa som jag skulle vara lycklig över att få ha i mitt liv. <3

    Tack snälla Sanna för att du tog dig tid att skriva det, det värmde!
    Personer kan säkert skatta sig lyckliga som har dig i sina liv 😊
    Hoppas att du får en bra helg!

   1. Hoppade in och jobbade första gången sen förra sommaren, det var kul att träffa alla kollegor igen.
   2. Åt tacos med familjen.
   3. Fick svar på senaste tentan att den var godkänd!

   En bra start på helgen helt enkelt💃🏽

    Roligt att ha fina kollegor, guld värt. Hoppas att det blir fler arbetspass för dig snart så att du får hänga med dem igen!

    Woho grattis till den godkända tentan, bra jobbat! 👏🏻 Vad studerar du?

    Önskar dig en fin helg, må den rulla på bra 🌟

   1. Jag plussade idag!!

   2. Jag ska bli faster!!

   3. Jag har jobbat min sista dag på en arbetsplats jag avskyr

    Jag tror ändå att du måste ha de tre bästa punkterna idag 🌺

    Alltså stort, stort grattis till alla tre punkter! Jag kan bara ana vilken lycka du måste känna 😀
    Jag hoppas att din graviditet går så bra som den bara kan och att längtan inte blir alltför utdragen. Är det första barnet för din del?

    Och så fantastiskt att få bli faster! Kul att det sammanfaller med ditt eget plus, att storfamiljen expanderar i ett nafs.
    Jag ska själv få ett syskonbarn för första gången om några månader så den känslan kan jag relatera till, även om jag inte fullt har förstått det än hehe.

    Jag önskar dig all lycka inför framtiden!

   Är det du som kör det rummet på Clubhouse också? 🙂

   (Vet någon vad som hände med frukostrummet btw?)

    Jag hoppas att du ser mitt sena svar men nej, jag kör inget liknande rum på Clubhouse 🙂 har inget konto, tror det krävs en iphone för det va? Här kör jag Android.

    men det känns fint att sådana här liknande grejer ploppar upp här och var lite då och då, jag hoppas att det får vardagen att glittra något mer och någon att må lite bättre.

    Har svarat men min längre kommentar inväntar moderering. Korta svaret är nej!

   1. Köpte färska räkor direkt från räkbåten
   2. Fick en bukett blommor av sambon
   3 Satt ute på balkongen och drack eftermiddagskaffet

    Tydligen hamnade jag helt fel i kommentarerna också😂

    Nä men du hamnade väl helt rätt tror jag allt 😁

    Färska räkor låter gudomligt, skaldjur överlag är så himla gott. Vilken lyx! Orkar inte att det börjar kurra i magen halv två på natten. Käkar du något till, baugetteskivor? Aioli?

    Vad fint av din sambo! Älskar blommor, synd bara att deras liv förkortas avsevärt så fort de hamnar hos mig.

    Och så en balkong på det! Som ett extrarum under solmånaderna, mysigt.

    Du verkar ha haft en ypperligt mysig dag, önskar dig en minst lika fin lördag 😊

  Nu är jag INTE ute efter att diskutera en eventuell graviditet! Obs!

  Vad tror ni om ryktet att SB trollar sina följare till att tro hon är gravid?

   Vem är SB? Är det så svårt att skriva ut hela namn?

    Sandra Beijer. Är så många influencernamn som ligger på granska-kommentar-listan, därav förkortningen.

   Men det gör hon ju inte. Kolla hennes blogg så har hon både kommenterat det OCH lagt upp nytagna bilder på platt mage. Det är ju bara ni som vill skapa något där ingenting finns!

    Asså du missförstår mig. Jag skiter i ifall hon är gravid eller ej, jag är bara lite nyfiken på att folk verkar tro att hon spär på ryktena och fotar i gömma-magen-vinklar. Vore kul om hon var så strategisk!

     Nej jag förstod vad du menar men hon spär ju inte på ryktena eftersom hon både kommenterat det och fotat sig själv helkropp framifrån.

      Foto framifrån bevisar inget…

       Nej, huruvida hon är gravid eller inte skiter jag i och det borde ni också göra. Jag pratar om det urlöjliga ryktet som säger att hon medvetet spär på rykten genom att bara fota sig bakifrån och inte dricka alkohol. Det stämmer helt enkelt inte eftersom hon visar bilder på sin mage samt skriver om öl och visar upp vin. Sen om hon är gravid (och dricker alkoholfritt) eller inte är irrelevant.

        Drack hon inte öl och virre nyss i Frankrike?

         Alkoholfri!

          Det vet vi inte.

       Du menar att hon ska bevisa….

      Kolla hur kenza ser ut här framifrån när hon drar in magen. Att Sandra lagt upp bilder på sig själv med ”platt mage” betyder faktiskt ingenting
      https://www.instagram.com/p/BsI848bH-Ud/?igshid=11am3yg9c5vf0

   Nä hon är seriösare än så. Däremot fnissar hon nog åt att folk är såååå säkra på att hon är gravid.🙄

   Jag vet faktiskt inte. Många kan vara gravida och vara mer eller mindre platta. Hon dricker inte längre och alla kläder är typ oversize.

    Kenza visade en rolig video på hur mycket hon dragit in magen på bilder innan hon gick ut med att hon var gravid (i bikini dessutom), då hon såg helt platt ut på bilderna, men slappnade hon av så var det ingen tvekan om att hon var gravid.

      Haha just det!

    Hon visar iofs upp både öl och vin i bloggen och bilder i både baddräkt och tighta kläder. Hon kan absolut vara gravid men hon trollar liksom inte sina följare till att tro att hon är gravid.

     Finns ju alkoholfritt vin och öl…
     Lr så står hon med ett glas men dricker vatten..

      Snacka om att inte alls läsa kommentaren du kommenterade på, alternativt inte förstå innebörden

    Anonym: ”Hon dricker inte längre”

    SB: har lagt upp bilder på Aperol spritz, öl, vin och whiskey de senaste veckorna

    🧐

    Hon dricker visst.

   Har inte sett nåt som skulle va sånt trollande. Hon förnekar ju snarare. Skulle va så otroligt töntigt att göra så, inte upplevt henne som clickbaitare på det sättet. Gon behöver väl inte , har väl bra läsarsiffror ändå?

   Det här kanske låter helt sjukt men jag som barnlängtande person kan på något sätt förstå om man får det lite att se ut som att man är gravid. Min kille vill inte ha barn och jag vill jättegärna, kan ibland komma på mig själv med att sitta och hålla mig på magen bland folk och tar inte bort handen när jag kommer på det för jag blir typ glad av tanken på om nån främling tror jag är gravid… Samma om jag beställer alkoholfritt på restaurang, mår på något sätt bra av tanken på att nån omkring eller personalen skulle tro att jag är gravid

    Förlåt om det är en känslig fråga men du väljer alltså din sambo framför ett liv med barn, fast du uppenbarligen gärna vill ha barn? Eller hoppas du att han kommer ändra sig? Är du inte rädd att du ska ångra dig annars, om 10-15 år?

  Någon som är vaccinerad och kan testa den där tiktok trenden att en magnet fastnar på injektionsstället?

  Här är en instagram video där någon samlat in videos där folk testar detta, är cirka 14min lång. https://www.instagram.com/tv/CO0R3W4DQBb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

  Ps. Är ej anti-vaxx ska ta vaccinet själv när jag får! Förstår ju att folk säkert fejkar dessa videos? Men blir ju ändå nyfiken haha.
  Har också googlat och då är det ”debunked” att det är fejk alltså.

   Blev vaccinerad för typ 2 veckor sedan, jag äro icke magnetisk.

    Haha Papegojan testa du? Isåfall tack 😂

     Jag testade med den starkaste magneten vi har hemma, och den är ganska stark. 😀 Blev lite skärrad när jag läste din kommentar, så fick rusa upp till kylskåpet genast haha.

      Haha vad roligt ändå. Ger dig en eloge för att du testade iallafall! 😀

   Tror jag inte ett dugg på.

    Inte jag heller haha. Men man blir ju nyfiken. Antar att folk gör allt för att få visningar på sina videos och att detta är en populär ”trend” nu så folk hakar på.
    Internet slutar aldrig att förvåna mig!

   Obs obs obs på att instagram-kontot är väldigt latjolaban, det är lite av min guilty pleasure att kika in på foliehatt konton.

   Haha. Nej men elmätare som lyser när det finns spänning, gör utslag när man sätter dem mot min hud.

   Don’t get electric baby
   As I adore you🎶

   hahha har fått bägge doser sedan 3 veckor tillbaka och är inte magnetisk, phu!

   Testade på mamma – icke magnetisk 😂😂😂

   Åh, ibland önskar man man kunde prata med dessa folie hattar.
   Tex eftersom vaccinet syfte att spridas ut i kroppen, varför är inte hela kroppen magnetisk? varför är dem endast magnetiska där dem blev stuckna? är det nålen som gör området magnetiskt? jag har sååå många frågor 😀

  Hej
  Ställde denna frågan i ÖS förra veckan men kom in sent så fick bara något enstaka svar. Ni som läst någon samhällsvetenskaplig inriktning på universitetet (kandidat),vad arbetar ni med?

   Fil kand i stats. Jobbar i riksdagen.

    Hur såg processen ut för att få det jobbet?

     + en på den frågan!!

   Jag jobbar som utredare på en myndighet (en där dock inte många har samhällsvetenskaplig utbildning).

   Handläggare på socialtjänsten (eller utredare på myndighet, om man vill kalla det så istället 😊). Många med samma utbildning jobbar exempelvis på Försäkringskassan.

   Statsvetenskap här. jobbar nu som tullrevisor. Trivs och är bra betalt för att vara första jobbet efter examen

  Vad har ni i en hommous-bowl (helst inget smaklöst som ris/quinoa/bulgur/couscous osv)?

   Avokado, lax? Eller ska den vara vegansk? Sojabönor isåfall? 😇

   Jag har falafel, tahinisås, sallad (rödlök, skrynkliga svarta oliver (vad heter de?), tomat och gurka), granatäppelsirap och iblaaaaaand libabrödsbitar insmorda i olivolja och rostade i en panna. Granatäpple, sojafärs smaksatt med 7 kryddor, yoghurt, pinjenötter och avokado har jag också på beroende på om jag har de hemma.

    Gu va GOTT
    Ska försöka mig på detta snarast

   Tabbouleh!

   Fetaost!

  Vad avgör om du går på en fest som du är bjuden på?

   Vilka som kommer:

   Fri bira snygga brudar.

   Mitt humör, och vilka som jag vet kommer

   Om det är en pandemi eller ej

    Hahaha

    Rätt svar 🥳🎂🥂

    👏🏻👏🏻👏🏻

  Jag skulle behöva tips. Min granne några hus bort skickade igår ut ett mail (hur långt som helst, alltså säkert flera A4 sidor om man skulle skriva ut det) där hon beskriver hur påläst hon är kring covid-vaccination och hur hon rekommenderar skarpt att alla undviker det!! Hon skriver ingående om hur vi blivit lurade av de som går ut med information och att de undanhåller massor för att få oss att göra som de vill. Hon skriver också att vaccinet är mycket farligare än sjukdomen. Och massor mer såklart.

  Jag blir så orimligt provocerad av detta. Har själv jobbat ca 7 månader som sjuksköterska på en covidavdelning och vill verkligen att alla förstår att man INTE vill få covid. Speciellt inte om man är lite äldre som många av mina grannar är men inte heller om man är yngre. Man vet aldrig hur det slår. Känner att jag vill skicka något till grannarna i stil med att: jag rekommenderar att ni känner själva hur ni vill göra men att med min erfarenhet i detta uppmuntrar jag er att verkligen ta vaccinet.

  Är det en onödig fight att ta eller ska man? Har kokat sen igår då jag känner att det är sjukt att man använder sig av ”grannsamverkans-listan” för att maila ut sina konspirationsteorier. Men vill vara saklig och inte dum ifall jag skriver något. Därför har jag avvaktat en stund eftersom jag ännu inte kunnat formulera något vettigt..

   Tycker verkligen att du ska skicka ut ett svar, enkelt och koncist. Den striden är värd att ta och viktig att du ut den informationen och kunskap du sitter på ❤️

    Jag kände ju så först, men nu vet jag inte längre om det är värt eller ej. Kanske tar det bara mer energi än vad det ger något. Ska klura lite så får vi se var jag landar. Tack för dina tankar!

     Jag tycker du ska skriva din upplevelse till alla övriga grannar, och likaså till den tokiga grannen. Såna som du är så viktiga, och det är viktigt att du vågar! Många kan säkert påverkas av sådana privata utskick så snälla, dela den andra sidan så de inte tar ett beslut grundat på felaktig information. Modigt av dig att ta diskussionen. <3

   Strunta i det och lägg energin på något bättre.

   Nej nej. Varför ska du bry dig.
   Ett svar kommer bara att resultera i en oändlig diskussion.
   Hon har sagt sitt, jättebra. Nu kan alla gå vidare med sina liv.

   Jag hade förutsatt att mina grannar är så pass vuxna och smarta att de kan sålla bort sådant själva. Jag hade inte brytt mig om att ta den fighten. Den som är tappade antivaxxare vinner du inte över ändå och majoriteten som fick mailet avfärdade det nog som skräp, precis som du gjorde.

    Du har säkert rätt. Det är bara så jobbigt när man verkligen tycker att någon är helt galen. Tack för input!

    Ja varför skulle hon vara mer påläst än dom som är experter? Vad skulle experterna få ut av att lura en hel värld?
    Man hoppas att alla grannar förstår hur kocko det där mailet är, och hur viktigt det är att vi inte tror på någon foliehatt, utan att vi vaccinerar oss.

   Jag är pro-vax men bara för att du jpbbar inom vården så har ju du knappast koll på vad som injiceras i våra kroppar. Det är de som tillverkar vaccinet som har full koll.

   Tycker inte att du ska svara på ko spirationsteorierna då du inte är alls lila påläst som din granne (även om hon läst på fb och lattjolajban). Hon är uppenbarligen övertygad om att det hon läst stämmer. När du svarar med fakta så går det inte in eftersom 1. Du är ”bara” sjuksköterska 2. Du är ”lurad av staten” och 3. Du är en del av konspirationen.

   Svara bara att det är olämpligt att skicka ut sina personliga åsikter om covid på det sättet, oavsett sanningshalt.

    Nej alltså jag är helt övertygad om att det finns massor att ifrågasätta angående vaccineringen. Jag sitter inte på någon fakta alls(!!) så hade inte tänkt att skriva något sånt heller. Tänkte inte heller försöka övertyga henne på något sätt eftersom det är rätt tydligt att inget kommer ändra hennes åsikt. Kände mer att man ville skriva något till de andra grannarna och också som jag skrev att det är olämpligt att använda sig av den mail-listan för att ”sprida sitt ord”.

    Kanske är bäst att låta bli 😊 tack för ditt svar.

     Du tänker helt rätt! Trodde att du ville ge svar på tal vilket bara är slöseri med din tid. Men att använda den listan för egna åsikter är bara olämpligt, så det bör påpekas (om det upprepas, en gång ingen gång).

   Tänker att det bara är onödigt att gå in i diskussion med ngn som uppenbarligen är en foliehatt? Jättebra att du vet din ståndpunkt och kan argumentera för dina val om du träffar nån som är i behov av mer info men i slutändan gör alla som de vill med sina egna kroppar och det är ngt vi alla får acceptera även om man kan tycka att alla bara borde ta vaccinet!

   Vad sjukt! Jag hade (är !) blivit mkt provocerad.

   Vänd dig till lokaltidningen. det kan nog ta skruv ordentligt.

   Förhoppningsvis förstår grannarna att det här är en person som har någon form av förföljelsemani. Men du kanske kan ta upp ämnet när du stöter på dem? Eller så skulle kanske regionen kunna gå ut med någon form av allmän information, lite på förekommen anledning. (Kanske finns information att hämta där, som du kan dela ut i grannarnas brevlådor). Vet ni att hon bara har vänt sig till er i grannskapet? Jag tror (Hoppas) att de flesta kan se saken för vad den är.

  Ska vi skriva en berättelse? Tre ord var. Jag börjar.

  En massiv skugga…

   Spred sig långsamt…

    Över den lilla…

     Byhålan i norr…

     Gården vid…

      Den rykande sjön

       Döljer en mörk…

        hemlighet. I dess

       Låg hotfullt tyst

        Fail

   Två blodsprängda ögon

    blinkade till bakom

     Springan i garderobsdörren

     Den intorkade julgranen

      Låg slängd utanför…

       Snipp snapp snut

        Så var denna

  Jag är ganska paranoid kring en man som jag känt mig hotad av för flera år sen. Jag brukar googla hans namn emellanåt för att se om han bor kvar och om han blivit straffad för något brott. Det ger mig ändå en liten känsla av trygghet att veta att ha bor kvar osv, typ att jag har ”koll på han”. Nu har jag blivit paranoid kring att han kanske ser att jag googlar honom på något sätt, för han är sjukt duktig tekniskt. Jag kollar ju alltså honom på lite olika sidor, typ ratsit, mrkoll, lexbase osv. Jag är ju då rädd att detta ska trigga honom att ”komma efter” mig igen. Han är en fruktansvärt obehaglig människa som jag tidigare polisanmält för saker han gjort mot mig, så där av att jag är så nojig över detta.. är det någon som vet om man kan kolla upp detta om man är tekniskt kunnig? Kan han se att jag googlar honom?

   Nej, han kan inte se det. Vissa sidor, Mr. Koll tror jag, har någon viss statistik och visar hur många gånger de lämnat ut info om den sökta personen den senaste månaden, samt var de flesta som sökt efter infon finns (eller rättare sagt, var deras IP finns). Men inget mer detaljerat än så.

   Nej, han kan inte se att du googlar honom hur teknisk han än är.

   Han kan inte se att du har googlat honom, däremot vet jag inget om de specifika sidorna du nämner (vet inte om man måste vara inloggad osv). Undvik Instagram, Facebook osv. Även om han har en blogg eller något sådant så kan man se var besökare är, så då skulle jag använda vpn.

    Kan folk se vem som varit inne på deras fb och insta? Även om man inte interagerar, likear något etc?
    Har varken fb eller insta så vet inte hur det funkar, men verkar skumt. Har drivit blogg och där kan man ju se varifrån folk läser men inte vem de är.

     Om du kollar på någons story kan de se att du har sett. Men inte annars.

     Instagram vet jag inte, men jag har läst att om en person hamnar överst på vän-förslag-listan på Facebook så har den varit inne på ens profil.
     Jag är ganska så säker på att det stämmer för jag såg att min crush plötsligt låg överst på den, vi har bara en gemensam vän så han har aldrig ens varit i närheten av att synas på den listan. Men så såg jag honom där en dag, och sen gick jag in på Instagram och då hade han skickat en förfrågan om att få följa mig, så då antar jag att han hade kollat min Facebook först.

      Jag har alltid trott att det är baserat på om man har telefonnumret i telefonen? Alltså om du och din crush har varandras nummer så kommer man upp som förslag på fb? Jag vet inte vart jag fått detta ifrån dock, kan absolut ha fel!

       Det har jag också hört. Jag har hans nummer men han har garanterat inte mitt inlagt, vi mailar alltid.

       Måste man inte ha kopplat sitt mobilnummer till Facebook då btw? För det har jag inte gjort.

      Fast min fb-vänlista kommer i alfabetisk ordning.

       Hmm. Konstigt. Det gör inte min, första börjar på A, men sen kommer E, O och en ny på A.🤔🤷‍♀️

   Vet inte om det stämmer, jag har själv inte sett det, men har läst att man kan se varifrån någon kollat upp en på hitta.

   På Mr. Koll kan man se i vilka städer folk befinner sig som söker på en (hemsidans egen statistik, typ ”50 procent befinner sig i Stockholm”. Så om du bor i en liten stad/ en stad där han inte känner några andra så kan han förstå att du söker på honom.

    Haha det är så obehagligt!

   Tack för alla svar! ❤️

   På mrkoll står det ju vilken plats man sökt ifrån. Ifall ni bor på olika platser. Så kolla inte där ifall det kan avslöja dig.

   Jag har kollat en kille som bor typ 80 mil ifrån mig, och under hans sida står det namnet på den lilla stad jag bor i. 100% sökning härifrån. Och han känner bara mig här, så det är rätt uppenbart att det är jag.

  Jag är här igen.. brukar gå in här på helgkvällar och klaga av mig och be om råd. Haha. Känner mig ensam 🙁 Gillar en kille SÅ mycket, och jag fick jättebra respons i början när vi sågs och han bokade alltid nästa dejt. Nu ”likar” han bara mina bilder på insta men skriver aldrig och frågar något, och han ger inte så stor respons när jag skrivit så jag undviker det. Hur i hela fridens namn undviker man att tänka på honom dygnet runt?! Får PANIK

   Hahahaha same. Fick svar på ett meddelande nu efter tio timmar. Funderar på om jag ska lämna honom på Läst eller like på meddelandet

    Alla säger att man ska ignorera för då blir man mer intressant och då kommer de tillbaka.. men jag vetifan om jag pallar. Känns som det kanske är bäst att släppa dessa killar redan nu innan man gillar dom ännu mer? Om man kan bli sårad såhär tätt inpå vet jag inte hur mycket han skulle kunna såra om ett år.

     Japp, bara släpp honom helt! Du förtjänar någon som är 100% och inte någon 25% lite då och då 🙂

      Jag förstår det helt men.. jag är så otroligt känslostyrd. När det kommer till killar spelar det ingen roll vad hjärnan säger, jag kan träffa någon två ggr och bli kär typ. Nu sitter jag här och tjuter för allt jag vill är att han ska va här. Men hade jag sagt det hade han blivit skrämd. Kan man bara va singel och hoppas att rätt person hittar en tillslut, eller ska de va såhär svårt? Är 30 kan tilläggas.. och om jag får tro andra ser jag bra ut. Jag är väl bara trasig som fan på insidan och känner mig ensam vad Jag än gör.

       Jag är också sjukt känslostyrd, lite yngre men har verkligen börjat fundera över min relation till killar från jag var yngre till nu. Jag säger inte att det är så för alla, men ofta är man inte kär i själva personen utan i vad som kan tänkas bli, är man sen inte van vid uppmärksamhet och plötsligt får det så kan det också lätt förväxlas med kärlek.

        Ja.. blir seriöst orolig att jag inte vet vad äkta kärlek är eller ens kommer kunna uppskatta den om den skulle dyka upp. En väldigt riktig oro. Jag ser upp till killar som gillar mig o se när det känns som de inte ger mig samma uppmärksamhet börjar jag typ hata mig själv? Hata livet, varje minut känns som en plåga och jag tappar motivation till exakt allt.. så att jag ofta känner varför lever jag ens. Vill bedöva alla känslor i alkohol och allt möjligt. Allt för att den killen jag gillar inte visar det tillbaka. Tror jag behöver hjälp men alla säger ju bara ”om det är menat så är det menat, skit i honom, du förtjänar någon BRA..” ja men jag hittar ingen?!?! Känner mig utnyttjad och lurad bara.

         Förstår exakt vad du menar, som du säger sig så skulle det nog vara bra att prata med någon. Tror att det är svårt att ens tänka sig att någon vill ha en när självhatet blir så starkt. Det är kanske det man måste ta tag i först innan man fokuserar på vad killar tycker och inte tycker om en 🙂

         Alltså ni småbrudar har helt fel inställning. Ni är så bekymrade om att hitta den rätte att vem som helst faller in under den parollen. Försök istället se er som allsmäktiga queens som förtjönar att dyrkas. Varför nedlåta sig att ens uppmärksamma en kille som inte ser ert värde?. Lägg tiden på att samla nya undersåtar och sola er i glansen deras begär av er uppbringar.
         Jag ringde just upp en kollega på 24 år och raggade järnet. Är jag intresserad av honom? Knappast. Han kan vara en kul förströelse men det är hans dyrkan jag vill åt. Och något att göra en ensam lördag i framtiden.
         Hushållet styr jag bäst över själv. Har provat sambolivet men det är en jäkla besvikelse ärligt talat.
         Förstå att lycka kan ni bara skapa åt er själva så sluta lägg den makten i felaktiga och inkompetenta händer.
         Ni vill så desperat uppleva passion men det sker bara när det slår gnistor, mentalt och fysiskt.
         Det går att få många sådana upplevelser. Sluta lägg krokben för er själva.
         37 år och cougar mode

          1. Kalla inte personer nära 30 för småbrudar.
          2. Har du ens upplevt självhat? Om du inte har det ska du fan skatta dig lyckligt för att det är ett helvete.
          3. Du är inte bättre än alla fuckboys som låtsas vara intresserade, dessutom en kollega? Du vill åt hans dyrkan vilket är ett annat ord för bekräftelse, tro inte att du står högre än andra för det!
          4. Att säga att man är i ”cougar mode” skriker att man har blivit sårad så många gånger i sitt liv att man nöjer sig med mycket yngre killar för att känna en viss typ av kontroll. Kliv ner från dina höga hästar 😒

           Tack för analysen men om jag vetat det jag vet idag när jag var runt 30 hade jag haft mycket roligare från början och det är det jag vill förmedla. Sen skulle jag inte kalla de jag vände mig till för självhatande så det får stå för dig.
           Men, jag kan absolut hålla med om att tjejer framförallt behöver älska sig själva högre än de vanligtvis gör pga strukturer som format oss.
           Jag skulle kanske klargöra att det är en kollega från ett arbete jag inte längre är anställd på.
           Fuckboy? Snälla, att jag vägrar snöa in på någon som inte vill ha mig eller förtjänar mig anser jag vara sunt men jag vill fortfarande inte leva i celibat eller i en värld där jag nöjer mig med att inte synas eller inväntar att någon annan ska göra ett move.
           Och du, det känns såklart jöttetrist att veta att du är fylld med självhat men du ska nog passa dig för att låta det hatet spilla över på andra människor och kanske ha en lite mer öppen synvinkel när du analyserar någon som INTE hatar sig själv.
           Lev väl.
           Cougar

         Hej! Det låter som om du skulle må bra av att prata med någon terapeut om detta. Ofta om det gäller mönster som upprepar sig så behöver man lite hjälp för att förstå varför man reagerar som man gör hur man ska bryta mönstret, lycka till!

   Dags att fråga vad han vill 🙂

    Det är uppenbart vad han vill. ingen behöver fråga

     Dock kan han behöva tala om det, i så fall! Fegt att bara dra sig undan och ändå hålla kvar genom att likea bilder och så.

      Men är det inte lite så ”man” lever idag? Man träffar någon, har sex, hörs igen om man inte har något annat för sig, ringer om man vill ha lite mer sex…. Den ena blir lite mer intresserad. Den andra hör av sig ibland. Den ena hoppas.
      Den andra zoomar ut.
      Tills man träffar någon som känner på samma sätt som man själv känner.

   He’s just not that into you. När det är rätt är det lätt. Jag har också varit där du är och trånat efter och varit arg på idiotkillar som typ velat och backat. Men träffade min sambo och vi blev båda smällkära med en gång. Ingen ville spela några spel utan var bara öppna med hur galna vi blev i varandra. Nu bor vi ihop och har en liten bebis ☺️

   Jag är dålig på såna där spel, hur man ska göra och hur man inte ska göra. Jag tänker, att om man vill ha en relation till någon, måste det ju också ske på sina egna villkor. Hur länge ska man vänta och spela ointresserad, för att fånga den andres intresse, till exempel. Bättre att göra det som du mår bra av! Vill du veta var han står, tycker jag att du ska fråga 😊 allt annat är slöseri med tid!

  Nellies föräldrar ska skilja sig verkar det som? Nellie delar inlägg om att Josephine och Smilla söker boende. Inget om Antonio. Någon som vet mer?

   Inte jätte förvånande enligt mig. A verkar vara väldigt lugn. J verkar alltid ha många bollar i luften, det ska flyttas, renoveras, köpas nytt, osv. Tänkte redan på det för många år sedan att jag inte fattade hur han orkade leva i denna ”tornado” när han själv verkar så annorlunda.
   Det jag stör mig lite på är att det verkar vara J, S och N emot A. Att familjen verkar ha delat upp sig och ungarna ställa sig på mammas sida, det måste var såå jobbigt för A (om han nu inte gjort något hemskt, jag antar att han bara tagit ut skilsmässa mtp på vad J och N skriver)

  Test

  Hej!

  Hur vet man att det är dags att göra slut? Hur vet man om man inte har kärleks känslor svar? Behöver många svar snälla 🥺

   Kvar*

   När relationen tar mer än den ger är det dags att gå

   Hur gammal är du? Hur länge har ni varit tillsammans? Anledningen till att jag frågar är för att jag fick panik första gången jag inte kände mig kär i min man, med andra ord: nyförälskelsen hade lagt sig. Om det är din ”första” relation (eller vad man ska säga, hoppas att du förstår vad jag menar) så brukar det komma som en chock när man inte längre känner av nyförälskelsen. Men å andra sidan, vad vet jag, du kanske har levt i samma relation i 30 år och vantrivs?

   Lycka till!

   Vill du att det ska fungera mellan er?

    Tack så mycket för svaren!
    Vi har varit tillsammans ca två år och ja det känns som att nyförälskelsen lagt sig :/ när lägger sig paniken?

     Paniken lägger sig så fort du har försonats med tanken på att du inte kommer vara nykär för alltid (samt att gräset inte är grönare på andra sidan). Tips! Läs på om förälskelsestadiern. Googla bara.

     Ställ dig istället frågan ”kan jag leva utan den här personen” istället för ”är jag kär”, bara där kommer du långt.

     Allt kommer att bli bra <3

   Fundera på om det verkligen är den personen som du vill vakna med i typ 50 år?
   Är han personen i ditt liv?

  Senaste året har jag ju som många andra minimerat mitt umgänge, så tänkte ”skryta” lite här istället då jag inte träffat vänner som kan se min förändring.

  Jag är kraftigt kraftigt överviktig, vägde mig i juni förra året och vågen stannade på 135 kg, bestämde mig då för att lägga om min kost, inte förvägra mig saker men tänka till innan och räkna kalorier.
  Vissa dagar så går jag över på mitt kaloriintag men oftast håller jag mig under det jag kan äta.
  Har sen dess gått ner drygt 25 kilo och fått bort 24 cm runt midjan.
  Kommer fortsätta med detta då det är enkelt att köra på detta vis.

   Grattis! 👍🥳

   Grymt bra jobbat!

    Har du en app för att räkna kalorier?

   Häftigt!

   Grymt jobbat, grattis!

   Så imponerande. Grattis till dig, verkligen.

  Har en random fråga. Krävs det någon speciell utbildning för att jobba på slakteri?

  Är det någon som känner någon som jobbar med att slakta djur? Det känns lite som med lapplisorna, ingen känner någon som lappar bilar med böter och ingen känner någon som slaktar djur.

   Från AMS:

   ”Så blir du slaktare och styckare

   Yrket kräver i vissa fall ingen formell utbildning, men för vissa tjänster krävs en gymnasieutbildning eller en eftergymnasial utbildning.

   Gymnasieutbildning
   Utbildning inom stycknings- och charkuterikunskap kan finnas inom restaurang- och livsmedelsprogrammet.

   Eftergymnasial utbildning
   Vidareutbildning med inriktning mot livsmedelsområdet finns även inom högskola och universitet på några orter i landet.

   Vuxenutbildning
   För yrket kan det finnas vuxenutbildningar, men det är olika i olika kommuner.”

   https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/yrken-och-framtid/hitta-yrken/yrkesgrupper/1170

   Varför vill du jobba på slakteri

    Skriver S att S vill jobba på ett?

    Det vill jag inte. Visade min sambo hur hans löjligt billiga halalslaktade oxfilé från Litauen har hanterats när den lämnade jordelivet så klickade in på några videos på youtube. Sen skiftades mitt fokus från djuren till dom som jobbade med det och hur vant de använde kniven på djuren. Hemskt att se. Och då funderar jag över vilka dessa kan vara och deras bakgrund och vem fan som vill jobba med det där?? Jag skulle säkert klara att slakta enstaka djur om jag drev en gård på 1800-talet men idag sker det på löpande band och jag undrar hur det känns i slaktaren eller om man blir slaktare just för att man inte känner något. Ja, och massa andra funderingar.
    Jag äter kött, men väldigt sällan, men köper aldrig billigt danskt fläsk eller litauisk oxfilé. Den var irriterande billig btw.

     Jag tror att man som slaktare inser att det är såhär det funkar idag. Förr slaktade alla sina egna djur, men idag vill folk kunna köpa färdig slaktat och styckat kött, och då behövs visa som gör jobbet. Många klarar det inte psykiskt och byter jobb.

   Ja, de krävs utbildning. Är väl inte en allt för lång utbildning dock och inkluderar mycket praktik.

   Känner ett par stycken, beror nog mest pga bor på liten ort med stort slakteri 😂

   Hej! Jag har jobbat på ett slakteri. Utbildning fick de som jobbade med slakt internt. Styckare kräver mer erfarenhet. Men finns otroligt många arbetsuppgifter på ett slakteri 😅

    Är det hemskt?

     Ja vad fan tror du själv?

     När jag jobbade på slakteriet valde jag faktiskt att aldrig besöka själva delen där slakten äger rum. Jag kände att det var tillräckligt äckligt att passera rum där hudar dras av och där organ tumlas i typ cementblandare.

    Hade trott att det var tvärtom. Att det krävdes mer utbildning för att avliva djuret än att stycka det? Trots att jag förstår att styckning är en vetenskap för sig så tänker jag att avlivning är mer allvarlig del i processen och att det borde ställas höga krav på dom som utför det.

    Vad är det för jeppar som jobbar med själva avlivandet? Gjorde du den biten när du jobbade på slakteri?

     Det beror på lite vilket typ av djur man avlivar också. För nöt använder man ju en bultpistol och avlivar djuret en och en, för grisar så föser man ju in dem i en ”hiss”. Ska tilläggas att de som jobbade i slakten även dom är ”vanliga” människor. Man blir otroligt avtrubbad efter ett tag!

     Jag jobbade med att paketera konsumentprodukter. Dvs jag högg kotletter och la i tråg och typ la schnitzlar lite snyggt i ett tråg 😅

   Min kusin jobbar på slakteri men dock inte med stickning. Vet inte riktigt vad han gör, tror att han mest tar hand om djurkroppar och flyttar de dit de ska. Han har ingen utbildning som styckare eller slaktare. Så ja, du kan få jobb på slakteri utan utbildning men förmodligen inte som slaktare då.

  Alltså Camilla ska man behöva göra sån här ”jag är inte en robot-grej” varje gång för isåfall kommer jag sluta kommentera 😭😭😭 det här kommentarsfältet har väl inga problem med spam från robotar så varför måste det finnas?!

   Jo, det ramlade in drygt 10 000 spamkommentarer på en natt när det var som värst. Mest på gamla inlägg som ni kanske inte märker så mycket av men som måste hanteras. Tyvärr.

    Var väl på något öppetspår för någon veckan sen som det måste ha varit runt 100 kommentarer som enbart var spam😶

   Det är väl inte så jobbigt? Värre att det står att man måste vänta på att ens kommentar måste godkännas hela tiden. Är det så för alla? Vet inte vad jag gjort för ont nämligen om det är så att jag är satt på modd (var inte så innan kravet på mail kom).

    Fattar inte varför dina kommentarer fastnar, du är liksom inte satt på någon moddlista, men jag jobbar på det as we speak.

     Tack!🥰

      Det är svinkontigt, jag har kört all din info mot mina olika moddlistor och någonting triggar, men jag kan inte hitta VAD!!!
      Kan du testa att skriva en annan mail? Hitta på något om du vill… får köra uteslutningsmetoden.

       Javisst! Jag testar med en annan👌🏼

   Men du behöver ju bara klicka i en ruta. Inte identifiera cyklar på nio bilder eller skriva in en massa bokstäver som är svårtydda.

    Jo såna bilder kommer upp med jämna mellanrum för mig…

   Det värsta, tycker jag, är att jag ofta får upp ett felmeddelande om att det inte går att ansluta till tjänsten. Så irriterande att inte kunna skicka en lång kommentar när jag har skrivit en.

    Ta för vana att alltid kopiera texten så slipper du skriva om när det sker.😊

  Ni som pluggat Detaljhandel och Service, vad jobbar ni med idag? Själv har jag bara i tankarna att jobba med inköp men vill veta vad det finns för mer jobb att rikta sig mot. Känns som att det finns så många jobb man inte ens har en aning om att de finns!

  Restaurangtips i Malmö?

   Lemongrass restaurang med asiatisk touch.
   Johan P om du gillar fisk och skaldjur.

   Har inte ätit där själv så vet inte hur mycket tyngd det blir i det här tipset men jag följer kocken Jennie Wallden på Instagram och är såååå sugen på hennes asiatiska restaurang Namu.

    Den är GRYM! Var där i somras och det var den bästa maten på hela Malmö-resan. Annars kan jag tipsa om Pink head noodle bar!

   Epicuré om man gillar italienskt👌🏼

  (Förlåt för graviditetssnack men har ingen annan att fråga just nu)

  Jag väntar mitt första barn och fick idag tillbaka provsvaren från mitt första blodprov. Det visade att jag hade ett förhöjt tsh-värde(4.8), men T4 låg inom ramen för vad som är normalt. Nu har jag givetvis googlat en massa och är stressad som bara den. Någon som har haft samma under sin graviditet och vill dela med sig om sin erfarenhet?

   Jag hade 4,7 tsh. Började ta levaxin så gick det ner. Tror detta är rätt vanligt! Bra att det är upptäckt så du kan börja medicinera.

    Okej. Fick du fortsätta medicinera även efter graviditeten eller återgick dina värden till det normala?

   Jag hade ett lågt värde på 0,02 och fick medicinerat levaxin direkt. Har gått på regelbundna kontroller sen det upptäcktes i samband med graviditet för snart 4 år sen. Har sen dess ökat dosen successivt hela tiden. Så fort jag känner av symptom (typ orimligt trött) tar jag ett blodprov och får oftast justera dosen. Väldigt vanligt vad jag förstått det som så du kan nog andas ut och sluta oroa dig💛

    Tack för ditt svar🤍
    Är mest orolig över att jag nu ska gå omedicinerad med dåliga värden i över två veckor innan jag ska ta nya prover, men enligt läkaren ska det inte vara någon fara så tidigt i graviditeten. Får väl försöka lita på det helt enkelt 🤷‍♀️

    Men inte får du Levaxin om du har lågt tsh? Det sänker ju tsh ännu mer. Och om du ökar dosen, så sänks också tsh?

     Tror att det först diagnostiserades som tyreoidit som sedan övergick till hypotyreos (eller något i den stilen, har ingen bra koll på de sjukdomarna men det är enligt vad som står i journalen). Vet inte direkt skillnaden men vad jag vet är att det funkar i alla fall och sen jag började med Levaxin mår jag toppen!☺️

   Klart du får snacka graviditet. Eller tycker folk ärligt att det är ett icke-godkänt ämne men vuxna människor som lite högre upp sitter och ”skriver en saga” tillsammans med tre ord var är mer ok? 🙄

  Jag sitter i kassan på ica och jag har börjat medvetet missa att scanna in varor för att utöva den lilla makt jag har över min arbetsgivare.

   Det är väl sånt man kan få sparken för… vem har makten då??

    Hur ska dom veta att det är med avsikt? Så länge dom inte kan bevisa det finns det inte grund för skriftlig varning. Och man behöver tre.

     Det finns faktiskt sätt, men de tänker jag inte skriva här.

     Det finns ABSOLUT sätt att ta reda på detta. Det är en tidsfråga innan du blir upptäckt.

      Hahahaha okej, berätta då?

    Så klart får man sparken för det. Varför gör du så? Sök ett annat jobb istället för att stjäla inkomst av din arbetsgivare.

   Fast varför?

    Finns väl ingen arbetsgivare (iallafall inom handels) som bryr sig om sina anställda vilket framgår ganska tydligt, så varför inte?

     Men byt jobb då…

      Framtills att jag får ett nytt, med aktivt sökande i en pandemi, så fortgår slip-blippen.

   Tack!

   Mvh/fattig

   Hoppas du gör ngt för att hitta ett annat jobb.
   Behandlar arbetsgivaren dig fel?!

    Det gör jag hehe, nej men asså han är helt jävla galen. Kan inte gå in på detaljer givetvis men asså alla är rädd för honom av en anledning. Han är känd i stan för att vara helt tappad.

     Det går väl att kontakta facket istället?

      Jorå, det går. Men helt ärligt är hela arbetsplatsen med hela ledningen för insyltad i sitt sätt att styra så att det inte känns lönt för mig att stanna kvar. Fram tills att jag får ett nytt jobb så kommer ägaren förlora pengar på att bete sig som skit utan att veta det. Och hade han fått höra, vilket han troligtvis gjort ett antal gånger (med folk som avskedas eller tvingats att säga upp sig) som följd så hade det inte gjort någon skillnad.

     Tycker att du låter helt tappad som riskerar ditt eget anseende. Du kan inte få vilket jobb du vill, när du har fått anmärkning för sånt här.

   Nyfiken! Gör du det för att jävlas med ica, din chef, för att det ska ske en förändring på din arbetsplats eller något helt annat??

    Jag gör det enbart, i små mängder att tillägga för att det inte ska kunna märkas som annat än ärliga misstag, för att missgynna min arbetsgivare. Hela butiken har levt under samma ledning i 30 år och inget kommer förändras med mig, jag personligen tjänar mer på att bara byta jobb och inte kämpa för att det ska bli bättre. Och ja, jag söker jobb.

     Tycker det var ett uppfriskande sätt att göra motstånd på🙂 Hoppas du inte blir påkommen och att du hittar ett jobb du trivs på snart!

   Skit i dom tråkiga kommentarerna här, jag tycker inte du behöver motivera för dom exakt mot vem/vad du gör ”revolt” utan det är ju en jävligt go känsla av någon sorts liten makt när man hatar sin arbetsgivare.

   Skönt för kunderna, men löjligt av dig.
   Så fruktansvärt barnsligt och omoget med såna här beteenden, väx upp, livet är inte ens dans på rosor, du har ett jobb, gå till jobbet, gör ditt jobb och gå hem, inte så svårt…
   Gör ett bra jobb tills du slutar så du får bra referenser när du slutar, sök nytt jobb.

  Helloo!
  Någon som har tips på bra mat efter att man opererat bort visdomständerna?
  Har tänkt mixad potatis och purjolöksoppa, torsk och potatismos, ugnspannkaka och omelett. Gärna hög fetthalt så man håller sig mätt och väldigt lättuggat 😜

  OBS vill bara ha tips på mat, jag kommer vara sövds så behöver inga tips på något annat 😅

   Bara flytande eller sånt som inte fastnar den första tiden (alltså skippa ugnspannkaka, fisk och omelett)! Jättelätt att det fastnar och blir infekterat (om det är i nederkäken speciellt). Men potatismos och soppor är bra. Smoothies kanske.

    Jag tänker att man inte behöver tugga tex kokt torsk speciellt mycket, men kanske får avvakta med det ☹️

     Torsk utan panering låter som ett väldigt vettigt alternativ både för läkning och intag

      Nej det kommer med stor risk att fastna. Infektion i munnen är INTE trevligt.

       Efter op ordineras man ofta klorhexidinskölj och med bra läk-kött så ska det inte hinna bli inflammation innan hålet slutit sig. Det är om man får en dry socket pga muntorrhet eller rökning som gör att koagelproppen kroppen skapar i hålet inte är tillräcklig som man kan få infektion och ordentligt ont.
       Man får fortfarande tugga mjuk mat men man bör hålla sig på den sidan av munnen som inte blivit opererad och sedan skölja efter intag och hålla sig till vatten mellan måltiderna

    Nej inte potatismos och annat som är stärkelserikt det är som att be om karies och gingivit.
    Men hög proteinhalt och smoothies med mycket fibrer och lågt i socker.
    Typ selleri/avokado/morötter och hallon blir fräscht och mättande

  JAG ÄR GRAVID!

  Var tvungen att skriva av mig. Plussade idag och har 2 missfall i bagaget. LYCKAN <3

   GRATTIS!! Håller tummarna för dig.
   Jag fick också reda på att jag är gravid för några veckor sen och jag kan fortfarande inte riktigt fatta det 😅

  Tinder. Hur vågar man? Har gått på bra dejter förr men nu har jag börjat känna sån misstänksamhet mot män. Vet inte om jag litar på mitt omdöme längre. Har skrivit med en kille som verkar trevlig, mest ytligt som jobb, intressen och så. Brukar ni ta en första dejt vid det laget? Vill på nåt sätt fråga om djupare personliga saker men vad frågar man liksom? ”Har du vettiga värderingar?” haha.. Jag är bra på att skapa den kontakten med människor i verkligheten annars.. Men nu är jag bara rädd att män ska vara creeps, kontrollerande eller farliga. Vilka tecken kan man söka efter? Jag ogillar t ex att han enbart har selfies och inga sociala bilder, tänker ibland att han är ett weirdo haha. Vet inte om jag läst för mycket nyheter och sett för mycket film, men känner att det är lite sorgligt att jag blivit så här misstänksam av mig. Hur märker man att någon är normal? Vilka frågor ställer man? Ska jag ge dejtandet chansen? (Innan någon undrar, jag jobbar hemifrån och träffar ingen så det kunde va nice att ta en promenad och kanske bli förälskad).

   Tycker det är jättesvårt det här med nätdejting också…

   Oj. Hm. Är rätt bra på att skapa kontakt, här börjar det med humor. Finns det kommer resten. Sen är jag inte så politiskt korrekt så genom humorn förstår man ofta vad för värderingar han har.
   Jag hade inte gått på dejt med någon jag bara skrivit med ytligt. I alla fall inte om man bara skriver om jobb och intressen.
   Men det skadar inte att ta en promenad, gör det. Du kan alltid gå därifrån, ursäkter går alltid att hitta på om du skulle känna att det inte funkar.

   Jag tycker det är bra att vara misstänksam det är mer positivt än att vara naiv och bjuda hem en okänd person på första dejten. Jag brukar fråga: Kan vi snacka på Messenger? För då ser jag hur han ser ut och om han är den han påstår. När jag får hela namnet går jag sedan in och kollar om han har något brottsregister för det går enkelt att hitta. Jag hatar egentligen Tinder och ville ge upp men har pratat med en kille bra länge nu som är supermysig och vi ska ses under sommaren (utomhus) när vi båda har semester.

   Och det kommer från en som har extrema tillitsproblem och inte har dejtat på 13 år.

   Hade kunnat varit jag som skrivit detta. Skrev med en som bjöd ut mig men hörde inte av sig dagen vi planerat. Förstår inte varför han ens bjöd ut mig då? Är nära att ge upp och leva evigt singel och ensam.

   Ja det är bra att ses irl så man inte hinner målar upp en bild som inte stämmer. Känns som att det blir mer förväntningar om från bådas håll om man skrivit länge med?
   Försök ses snabbt lite kort. Typ ”vi kan ses på en promenad innan jag ska blabla ”

    Risken är också att man inte alls har någon kemi irl så det är också anledning att inte vänta för länge med att ses.

  Jag vet en bloggare som är gravid.. det syns tydligt. Obs inte sb. Kommer inte skriva ut vem men någon annan kanske också har sett det. Är väldigt glad för hennes skull iaf ☺️

   Ok

   Du var bara tvungen att få det ur ditt system? Varför? Vad är meningen liksom?

  Om en skriver fel på ett ord eller liknande, ska den där * vara innan eller efter ordet? Typ: *menar
  Eller: menar*

   Innan!

   Innan är nog vanligast i alla fall.

   Spelar ingen roll, man fattar ändå att de var ett felskrivet ord!

  Ett tips till universum mona:
  Skippa nya solbrillor och lägg dom pengarna till dotterns dyra terapi.

   Hur många solglasögon och glasögon behöver en människa egentligen? Jag har ett par av varje och klarar mig utmärkt.

   Skriv det till henne, på hennes blogg.

  Åh jag är så nervös .. Ska starta min två veckors intensivkurs på körskola, och har tid för uppkörning om 2,5 vecka.
  Jag hade utmaning i skolan, jag kämpade men lyckades inte få dom betygen jag ville ha. Jag är idag 25 och ska ta tag i allt .. läsa upp Matte A som jag inte blev godkänd i , och ta körkort . Så körkortet blir typ första ”stora” grejen för självförtroende . Ville bara dela med mig haha ❤️

   Lycka till!!

   Stort lycka till!!! 🙂

   Lycka till! Jag gjorde precis samma våren för två år sedan, när jag var 26 och kände att jag inte riktigt var där jag ville i livet. Skrev in mig på körskolan och började plugga upp matte B. Tog körkortet på första försöket, klarade mattekursen så jag kunde söka till högskolan och nu är jag ganska snart färdig sjuksköterska.

  Brukade bleka håret men har låtit bli i ett år pga att det var brutalt slitet. Har typ mörkblont och det är så grådassigt nu vilket jag vantrivs med. Tänker att det kommer blekas lite i sommar ändå. Men finns det någon toning eller liknande som kan ljusa upp håret en aning utan att slita på det brutalt mycket? Eller inpackning?? Jag är helt okunnig. Kan tänka mig att gå till frisör och betala för kalaset men vill undvika den tidigare balayagen/slingningen som slet så på mitt stackars hår. Behöver en uppfräschning och få känna mig lite piff igen!

   En toning kan inte ljusa upp håret, däremot så tänker jag att du nog skulle trivas bra med money piece som ger en ljus och somrig känsla. Då behöver du inte bleka så mycket 😊

   Du kommer inte kunna ljusa upp håret med en toning men däremot få en annan nyans på din befintliga hårfärg vilket ändå kan liva upp det lite. Be din frisör om en toning/nyansering i sådana fall. Ett billigare alternativ är att använda någon färgförstärkande inpackning, se exv. Kevin Murphys ”Cool Angel”. Jag är mörkhårig och hade balayage innan och då använde jag ”Cool Angel” för att bibehålla den askiga tonen. Min frisör tipsade mig om den och jag tyckte den var magisk!

    Inpackningar brukar inte alls fästa på ofärgat hår så du vet!

  Alexandra Nilsson (Kissie) la ut på instastory att en influenser gjort reklam för snus. Vem?

   Det är flera stycken, bland annat Amanda Schulman.

    Man får väl inte göra reklam för snus?!

     Det är vitt snus… vad heter det? Zyn?
     Det får man tydligen göra reklam för som jag förstår det…

      Det finns snus utan tobak och snus utan nikotin.

  Är systrarna Graaf osams ? Är det någon som vet om vad isåfall?

   Undrar jag med!! Magdalena har inte nämnt sin syster på flera månader….

  Hur mkt ( öl) behöver en person dricka för att det ska lukta alkohol i rummet där personen sovit? Min sambo sover i eget rum ( pga barn) och det har luktat alkohol där 3 dagar i rad på morgonen. Vet att han har tagit någon öl men borde det inte vara mer än så om det luktar?

   Oj, låter som alkoholproblem.

    Han verkar inte påverkad på något sätt.

   Är det dåligt ventilerat så kan väl det bidra. Annars får du väl fråga honom.

    Ja, det är nog dåligt ventilerat för att jag har inte känt det så mkt förut när han sov i det ena barnets rum. Jag har inte det här behovet av att dricka alkohol och lyssna på musik, kanske är ett sätt att koppla av. Brukar vanligtvis vara en gång på helgen eller någon kväll när han bastar.

   Det kan räcka med en, iallfall för min sambo

    Ok, tack!

   Hade min partner suttit uppe och druckit öl,ENSAM, varje kväll medans jag sover(och vaknar flera ggr/natt) med bäbisen hade jag börjat fundera över den mentala statusen hos min partner. Kanske checka honom så han inte mår skit?

    Han brukar lägga bebisen och på helgen ( en kväll) brukar han lyssna på musik och dricka öl. Nu har det iof varit långledigt. Tack för svar.

   Min sambo har undrar HUR MYCKET JAG DRUCKIT egentligen eftersom det osat alkohol om mig när jag kommit hem och lagt mig bredvid honom i sängen. Och då har jag bara druckit en öl 😅🙈

   Eget rum pga barn? Hjälps åt i stället, annars blir det inte så bra i längden.

  Ser att det är många färre kommentarer än vanligt och kommentarsfältet är mycket trevligare. Kommer du att fortsätta med den nya strategin även om du fortsätter få färre kommentarer?

   Ja, det kommer jag. 🙂

    Tror också att du kommer slippa dem som låtsas vara flera olika personer och som dessutom delvis svarar sig själva, vilket kommer få det att se ut som att de är färre individer här när det i själva verkar är ca samma antal som tidigare.

     Och….. det kommer bli pinsamt uppenbart när de gör så iom att mail-adress avslöjar dem även om de ändrar nick. Iaf inför dig.

      Vad har hänt med din blogg?

       Det är inte min blogg det hänt något med utan mitt liv som i sin tur påverkar min tid och ork för bloggen.

      Hon sa igår att hon inte skulle hålla på och outa personer så det får man ju hoppas hon håller…

      Fast man kan ju bara hitta på en mailadress?

       Ja eller hur? IP-numret ser väl Camilla oavsett och gjorde tidigare också.

       En ny varje gång? Omständligt.

       Blir lättare att bli blockad med en viss mail och omständigt för dem som skrivit 30 kommentarer som anonym.

       CamCam behöver inte hänga ut för att kunna gå in och påpeka att det är samma person som låtsas vara olika personer. Har hon tex gjort ang ”stooolis”.

     Som…du?

   Jag orkar inte hålla på och fylla i allt varje gång så jag har slutat kommentera.

    Sparas för mig och har gjort hela tiden = fyller inte i varje gång. Och en annan fördel är att du slipper bevisa att du inte är en robot för det behöver jag aldrig göra.

  Åh jag är utfryst på jobbet, eller snarare sagt inte inkluderad i deras sammankomster efter jobbtid. Vi är ett gäng tjejer på jobbet, ca 12 st, och jag har nu jobbat här i över 1 år, när jag jobbar en o en med tjejerna (vi jobbar olika pass/ tider men man är alltid 2 st på dagen o sedan natten jobbar själv) så är de super snälla och vi skrattar och har kul. Men så fort man kommer till jobbet för att byta av en kollega och de redan är 2 st så hälsar de inte, de pratar inte alls med mig, jag kan ställa frågor om hur dagen har varit osv och får inget svar.. men så fort ena kollegan lämnar o man blir själv med den andra så ändras det o det blir bra stämning. Ca 9 st av dessa tjejer är så sammansvetsade, de fixar AW utan att fråga mig o 3 andra(som är nya), de umgås efter jobb , innan jobb, de har grupp chattar, och har snap chats grupper med varandra, som jag fått höra via omvägar att en av tjejerna brukar filma mig i smyg när vi jobbar… ibland får jag snaps från någon när de har AW och då har jag inte ens fått en fråga om jag vill hänga med. Nu vill jag Ju inte umgås med tjejerna när de uppenbarligen inte vill umgås med mig, men jag blir endå orimligt sårad när de har sina sammankomster och säger att de är de bästa kollegorna osv osv.. de snackar även mycket skit om alla som är nya , de har ingen som helst pedagogisk grund när de ska lära ut nya på arbetsplatsen, de använder gärna härskartekniker, o skvallrar mellan varandra i sina gruppchtter , de till o med snackar skit om varandra.. ja vilken härlig drös med vuxna människor … ville nog bara skriva av mig då jag ännu en gång fått en videoklipp på när de bästa kollegorna har AW Just nu ..

   Test

   ”jag fått höra via omvägar att en av tjejerna brukar filma mig i smyg när vi jobbar…”

   Wtf?! Varför? Det där måste du ta upp.

    Det kan väl inte ens vara tillåtet? Att filma någon i smyg på sitt arbete?

   Låter helt vidrigt faktiskt. Det där är mobbning och inget du ska behöva utstå.
   Nog för att de kan gå på aw om de vill (även om jag tycker att det är weird att inte inkludera alla om man bara är 12) men att ignorera eller inte svara på tilltal på jobbet är ju vidrigt. Det där borde arbetsledningen få veta och tvingas ta tag i.
   Om du orkar försöka göra ngt åt det så vänd dig till facket för rådgivning och stöd. Förstår så klart också om du inte orkar hålla på samtidigt som jag inte tycker du ska behöva ta den skiten.

   Känner så igen mig. Jag har dock sociala svårigheter o granskar o misstolkar o blir arg på folk här o där hela tiden. Ibland tänker man, jah en människa o vi förstår varann-närå, den passar också bäst med övriga gruppen. För mig är det alltid så, händer enmassa som jag inte får veta om. Blir stressad av det men orkar inte heller hänga med på allt. Min erfarenhet. Vi är olika så vet inte vad som gäller för dig. Jag fokuserar på det jag kan för att ge mitt liv mening ändå.

   Men usch! Vilka ruttna kollegor!! Skulle om jag var du försöka byta jobb. När du fått nytt jobb o har sista dagen kan du bara säga att de betett sig som skit o lämna dom med det. Kommer kännas så mkt bättre o lämna den där toxiska miljön. Alltså vad är det för fel på vuxna?? Har en bekant som blev utbränd i samband med arbetsplatsmobbning och interna konflikter i arb gruppen, hen har tyvärr inte återkommit till nån slags normalitet efter det.

  Att sitta i karantän 7 dagar efter en semester resa gäller tydligen inte Paula rosas , man måste besöka restaurang däremellan.
  Synd man ej kan få böter för sånt här …

   Det gäller uppenbarligen ingen som är influenser.

  Ni som har haft covid, hade ni förhöjd kroppstemperatur? Jag är inne på andra veckan nu och hade i början feber men nu är den mest lite högre än vanligt men inte feber. Blir varm så fort jag gör något samt väldigt trött.

   Ja, så hade jag också. Inte så hög feber, upp mot 38,5 några dagar bara. Annars låg det runt 37,5 ungefär ganska länge. Jag var också väldigt trött och blev utmattad bara jag gjorde något. Dag 10-11 började det vända! Krya på dig

    Tack! Jag är på dag 14 nu kom jag på när jag räknade efter, dagarna går lite ihop 🙈 första dagarna hade jag precis dom du runt 38.5 och rejält förkyld o ont i ryggen. Tröttheten kom först dag 6 och den här förhöjda tempen (som en varmhetskänsla i ansiktet) kom nu andra veckan. Vill bara att det ska släppa men får lite panik över att det kanske håller i sig 🙈

   Ja, jag fick förhöjd temperatur. Och har det fortfarande efter 8 månader. Gissar att det här är min nya normaltemp

    Men gud så jobbigt! hur orkar du jobba? 🙈

   Jag med! Hade covid i december och har fortfarande förhöjd kroppstemperatur. Vet inte riktigt om det kommer att fortsätta, men frustrerande är det.

   Normal temp innan: 36.5
   Normal temp nu: 37.5

  Har någon här testat att bleka tänderna hemma? Funkar det bra? Tips på produkt? Vill ha naturligt vitare tänder, inte Hollywood-looken liksom. Har förstått att hemmablekning inte har dramatiska resultat men är det värt det? Taaaack

   Jättedumt. Gör hos tanfläkarr redigt. Dina tänder är värda det.

    Tandläkare *, man hemmableker där med men med korrekta produkter. O testa aldrig nå citronsyra eller salt,,,

   Whitestrips funkar riktigt bra! Smidigt och man ser resultat efter bara 3-4 användningar.

  Kan vi inte prata om hur Anitha påstår att bloggbevakning är ETT HOT MOT DEMOKRATIN. Snälla. Det är så otroligt komiskt.

   Hahaha… va?
   Nån som fått feeling, eller? 😉

   Anitha tycks slänga ur sig ”big words” vilkas innebörd hon inte ens förstår.

    Jag är ett hot mot demokratin och ni är min viljelösa svans som jag skickar ut att förgöra!
    Helt fantastiskt!!!

    Var in och tittade på inlägget nu, så löjligt och försvara sig och andra influenser.. kom ihåg varför jag slutade läsa Anithas insta!

   ”Bloggbevakning, du borde tagga ner i din oklara jakt på ”rättvisa”, enligt mig är den lika korrupt som i vilken diktatur som helst. ”
   hahaha jisses 👀

   På sätt och vis kan jag tycka att bloggbevakning är en av de mer demokratiskt öppna bloggarna/kontona. Sedan är det givetvis aldrig ok med personliga påhopp men det finns överallt tyvärr, inget unikt här.
   Men vad vet jag som följare utan fri vilja.

  Hej! Hoppas alla har det bra idag .

  Om ett företag ska ta 1-5 arbetsdagar att göra en återbetalning, men pga ”tekniska problem” istället tar mer än 4 veckor. Har jag då något rättighet som konsument att få någon kompensation? Tänker att hade jag varit 4 veckor sen med att betala dom hade ju ärendet gett påminnelser och varit på väg till inkasso

   Du får påminnelser och räntor osv för att det är på de premisserna som du får handla på avbetalning, men några såna premisser finns inte uppställda för deras återbetalning till dig. Klickar man in sig på FAQ på en hemsida brukar det stå att sena betalningar behandlas i enlighet med räntelagens regler om dröjsmålsränta osv. Det gäller enbart åt det ena hållet.

   Tänker spontant att du kan ha rätt till dröjsmålsränta. Jfr https://www.jurinst.su.se/om-oss/nyheter/du-kan-ha-rätt-till-ränta-vid-inställd-flygresa-1.521202. Gäller förvisso återbetalning vid inställd flygresa men vissa av argumenten kan säkerligen appliceras på ditt fall. Kolla med hallå konsument 🙂

  Attans, missade ÖS idag. Får haka på nån annan kväll :).

   Det pågår ju än 😃

  Har dejtat en kille i några veckor nu. Vi har setts cirka 2 gånger i veckan. Gillar honom mycket redan men jag har så svårt att vara mig själv. Brukar ta tid för mig med nya människor och speciellt killar jag är intresserad av. Blir liksom lätt tystlåten. Har ni några tips på hur jag ska bryta det?

   Läs eller lyssna på Daniella Gordons bok. Många bra tips. Har haft exakt samma problem. Man måste våga visa sig själv, men det är svårt för man är rädd att bli sårad. Lycka till!

  En gammal vän till mig har nyligen blivit lämnad av sin man och har nu hört av sig till mig för stöd. Jag vet inte hur jag ska tackla detta, vi har en lite komplicerad relation. Vi brukade vara väldigt goda vänner tills jag kom på att hon alltid bara ville prata om sig och sitt varpå jag distanserade mig lite. Under de senaste 2 åren har mina föräldrar och min man kämpat mot cancer och hon vet om detta men har inte en enda gång hört av sig. Men nu när hon mår dåligt räcker hon ut en hand. Jag känner å ena sidan att vi känt varandra länge och att jag faktiskt inte har sååå många vänner men å andra sidan tänker jag att det kanske är bättre att ha en vän mindre när någon beter sig såhär… Hur hade ni andra tänkt och resonerat?

   Jag har en vän som är exakt likadan. Eller hade… Det besvarar nog din fråga. Så jäkla trött på ”vänner” som tar och tar och aldrig ens frågar hur man mår. Skulle ta avstånd om jag vore du 🌸

   Jag tänker att i alla relationer så handlar det om att ge och få. Och just i denna specifika vänskaprelationer verkar du inte få någonting, eller hur? Mer än tillfälligt socialt sällskap då, men det kan du lika gärna få i ett kommentarsfält som här.

   Det må låta hårt men jag hade inte brytt mig om att försöka värna om den relationen alls. Du har förmodligen bara ett liv så varför låta personer som inte ger dig energi vara kvar, hon blir bara en sten att släpa på?

   En ”god” vän som inte ens hör av sig när dina nära kämpar mot cancer?
   Näru.

   Sedan visst, personer förtjänar ibland en andra chans. Men då är nästa fråga – kan du snacka om detta problem med henne? Hur du ser på saken menar jag? För om du inte kan göra det och hon samtidigt bara är egocentrisk, då är relationen inget att ha. Alls.

   Jag har också en kompis som bara pratar om sig själv, eller, hade. Nu har vi inte hörts på länge och jag tror hon fattat att jag inte orkar med henne. Det var nämligen samma här, jag har inte heller asmånga vänner men hellre ingen än en som håller på så.

   Om du är stark och modig nog så talar du om det för henne, då kanske hon ändrar sig. Annars, låt bli. Var inte det stöd hon vill ha när hon inte varit det stöd du velat ha. Relationer handlar om att ge och få.

   Se till att respektera dina egna gränser. Svara inte i telefonen varje gång hon ringer. Om du inte vill prata så vill du inte prata. Du kanske har mycket att göra, sitter på sjukhuset eller står i duschen. Du har inget skyldighet att rapportera till henne om dina aktiviteter. Och om ni snackar – avbryt samtalet när du inte vill prata med henne längre. Blir det för mycket hon-hon-hon så ursäkta dig och lägg på. Du har mycket i ditt liv att hantera uppenbarligen och det är helt ok att helt enkelt se till att du respekterar det fullt ut även om hon inte fattar. Planera inga aktiviteter med henne.

   Jag kan lite förstå båda partner på det sättet att jag dels vet av erfarenhet att många människor har svårt att tala om cancer och drar sig tillbaka för att de inte fixar det och dels att jag själv mått urdåligt efter en skilsmässa och när man mår dåligt får man tunnelseende och är jättejobbig. Så jag har både varit den jobbiga kompisen och kryckan åt folk, men rätt ofta har jag nog blivit utnyttjad av kompisar som velat ha något specifikt, som sällskap till diverse grejer de inte törs görs själva (som ”jag vill gå på krogen för jag gillar inte att vara singel, följ med medan jag raggar” och liknande. Helt värdelöst. Inte för att sånt sägs så rakt ut, men polletten droppar ju ned) eller en obetald psykolog (väldigt vanligt i mitt fall) eller någon som ska stötta fritidsintressen som folk vill börja med, men inte ensamma. Jag gör inte sånt längre. Det är inte värt min tid. Kompisar brukar inte förstå, men om jag inte vill göra en grej och jag säger rent ut att jag är totalt ointresserad så får de jaga sällskap någon annanstans. Det är en sak att kompromissa, men varför ska man tvinga sig till att göra saker man verkligen genuint INTE vill bara för att man utsätts för känslomässig utpressning av så kallade kompisar?

   Det låter lite så i det här fallet. Och jag tycker du ska låta dina gränser råda. Om du inte orkar lyssna eller stötta henne vad gäller skilsmässan så ska du helt enkelt inte göra det. Du går igenom så mycket i ditt eget liv, med cancer i familjen, och det är helt förståerligt om du inte fixar att vara hobbypsykolog för andras kriser.

   M, hon är inte en vän. Hade jag varit du, hade jag gjort mig väldigt upptagen. Hon behöver ju bara prata om sig själv, inte bry sig om dig.
   Du behöver inte henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *