Öppet Spår

Direkt under det här inlägget finns ett Öppet Spår – specifikt för Let’s Dancefinalen”.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

510 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu vill jag höra : Vad är det absolut pinsammaste som hänt er? Haft en jobbig dag och behöver få underhållas lite! ??

      Du kanske ska börja själv att berätta något pinsamt som har hänt dig? 🙂

      Första gången jag träffade mina svärföräldrar fes jag vid middagsbordet.

        hahaha nej gud vad hemskt ? vad hände sen?

        Min kompis fick en fästing mellan skinkorna under sitt första besök hos svärföräldrarna, som svärfar, självutnämnd fästingplockarexpert, absolut skulle ta bort. Upp på bordet, av med brallorna, på med ljusrörsbelysningen och entré: svärfar med pincetten!

          Näää kan inte va sant. Helt sjukt om det är ?

            Sant.

          Äh fy fan va vidrigt.

      Jag har ofta sönder naturen. En gång var vi ett gäng som gick på rad över en spång. Jag gick sist och när jag kom till mitten gick brädan av och jag stod med ett ben på spången och det andra nere i gyttjan mellan brädbitarna.
      En annan gång var vi ett (annat) gäng som vandrade uppe på Fulufjället och vid en liten bäck växte en liten fjällbjörk som gruppen tog tag i för att kliva över bäcken. Jag var sist (igen) och när jag tog tag i stammen, alltså inte alls hårt utan bara som lite stöd åt balansen, så gick den av och där stod jag med björkjäveln i handen! (Den var helt murken rakt igenom) Min man vände sig om och utbrast MEN ÄLSKLING, HAR DU HAFT SÖNDER NATIONALPARKEN?!
      Jag hämnades på honom senare när vi var på Malmö C i ett folkvimmel. Han höjde handen för att hälsa på någon på andra sidan folkmassan varpå jag sa mycket högt ”men älskling du MÅSTE sluta heila ute bland folk, vi har pratat om det här!”

        Så jävla bra hämnd ?

      Skulle en gång i gymnastiken använda en lian för att komma över en grop, men jag när jag kommit över gropen så har jag inte tillräckligt av kroppen på andra sidan, så jag tappar balansen och släpper inte lianen istället.

      När jag då håller på och trilla tillbaka med lianen så försöker min kompis få tag i mig, men får bara tag i mina byxor som åker av medan min kropp åker ut över gropen igen. Så där hängde jag utan byxor med händerna runt lianen. 🙂 Två av tjejerna skrattade så att de inte kunde stå upp.

        Jag skrattar så jag nästan kissar på mig. Bilderna din berättelse framkallar är topp.

      Vi körde nån stafett på gympan varpå jag trillar, i fallet slår jag i huvudet. Efteråt i omklädningsrummet måste jag kräkas och slänger mig över toan, men jag tar i så mycket att det kommer världens brakskit i andra änden istället. Det ekar ganska högt på de där skoltoaletterna med… (detta är tio år sedan men kan fortfarande inte skratta åt det ?)

      Min ex-sambo drog hem en kompis som skulle sova över efter en utekväll. Jag visste inte att kompisen var hemma hos oss och jag hade gått och lagt mig. Mitt i natten vaknade jag och behövde gå på toa, det var varmt ute så jag hade slängt av mig pyjamasen och sov naken (vilket jag vanligtvis inte gör). Går ut från sovrummet och in i vardagsrummet och där sitter min ex-sambos kompis i soffan, lampan är tänd och jag är helt näck. Blev något obekvämt vid frukosten dagen efter kan jag säga…

      När jag jobbade på snabbmatskedja i ungdomen skulle jag gå ut med en bricka till ett sällskap eftersom deras beställning hade dröjt. Jobbade nattpasset så det var smockfullt med folk (efter krogen). Jag går ut på golvet och halkar på en chili cheese som någon tappat, flyger som en vante och får hela brickan med beställningen över mig. Vi snackar pommes, burgare, drickor. Jag skämdes så mycket men försökte, klassiskt, resa mig med någon slags värdighet. Jaha, då var man den som har halkat på en CHILI CHEESE, det är inte högstatus precis

      I vintras skulle jag gå till min bil och som alltid gick jag på trottoaren och skulle korsa vägen för att komma till nästa trottoar. Längs den trottoaren är det alltid massa bilar parkerade och så även den dagen.
      Det var snö och halkigt och vips låg jag på marken och i fallet slog jag även huvudet i en Volvo XC70.
      Reste mig upp och kollade bakom mig, skönt, bara jag där. Tills jag kollade framåt och då mötte ett par som hade sett allting.?

        Hahahaha det roligaste var att det var en Volvo XC70 vilket egentligen inte har någon betydelse ??

          Volvo xc70 är ju bästa bilen ?

            Minns reklamfilmerna för v70 (xc70?) för länge sedan, gick under benämningen ”Sportbilen”. Tänker på det varje gång jag står och rotar bland slalomskidor, längdskidor, hjälmar, stavar och skridskor i bagaget. Oändligt stort bagageutrymme ?

            Gör ont att slå huvudet i i alla fall.?

      Den klassiska är det som jag kommer på nu.
      På båtresa till Hull träffar jag och min kille ett par personer vi umgicks lite med. Till frukosten så kommer killen ensam och slår sej ner hos oss, varpå jag frågar – Var har du din mamma då?
      – Mamma? Det är min fru!

      Fast det motsatta har hänt mej när jag var ihop med en kille som var mycket yngre. Var har du sonen idag då?
      Men det fick dom faan för! Hahaha….

      Snubblade (med klackar) på översta trappstegen på väg ut ur en charterbuss, så jag ramlade huvudstupa ner på marken utanför – rätt in i en kille som stog där. Med ytterligare 10 personer som vittnen och såklart kom alla fram för att se hur det gick ?

      En gång när jag var 17 år och skulle sova över hos min nya kille gick jag upp och kissade på natten. Tog fel rum när jag sen skulle gå och lägga mig och i mörkret kröp jag ner hos hans föräldrar.
      Gick aldrig mer dit

        Det sjuka är att nästan samma sak hänt mig! Följde med ett ons hem, hade sex och somnade. Blev kissnödig på natten och gick runt i den stora villan för att hitta toaletten. Passerar vardagsrummet där hans föräldrar ligger nakna på soffan och sover. Hans mamma vaknar och där ligger hon naken, jag står naken några meter bort. Vi tittar varandra rakt i ögonen, ingen säger ett ord. Jag smyger tyst tillbaka till killens rum, klär på mig och klättrat ut genom fönstret. Vi sågs inte igen efter det.

      Åt gott och blandat på bussen från Stanstead in till London, åt en sådan där lakrits som har samma form som hallon. Bussen åkte över ett gupp, så råkade svälja saken hel. Jag kände att den fastnade i halsen och var helt övertygad om att jag skulle dö. Fick panik över att den satt fast, men kände att jag kunde andas. Började i panik slå på killarna framför mig och försöker visa att jag inte kan andas – hostar upp godiset rätt i den snyggaste killens ansikte. Ville hoppa av bussen ?

      När jag gick i gymnasiet och väntade på bussen hem kom en tjej förbi, en tjej som jag kände väldigt ytligt bara. Hon undrade om jag skulle med på stan en sväng så jag hängde på. Vi gick runt på lite olika affärer och överst i gallerian så skulle vi sätta oss på ett café (det fanns några få bord lediga bara). Ett café som låg öppet på våningsplanet, och som enbart hade pelare med rep runt själva cafédelen. Tjejen klev över repet och jag skulle göra likadant. Var inte högt men jag lyckades ändå fastna med foten i repet så jag föll. Föll och slog huvudet i bordsbenet (som var gjort av nåt slags järn). Och pelarna föll en efter en. Det blev alldeles tyst och det ekade inte lite när pelarna (gjorda av nåt järnliknande de med) föll i golvet. Sen tittar jag upp där jag ligger med huvudet halvt under ett bord och massa pensionärer står lutade över mig och ojar sig och frågade hur det gick.
      Jag sa att det gick bra och hoppade snabbt upp, sen försökte vi ställa tillbaks de där pelarna. Det var så väldigt pinsamt. Hade dessutom ont i huvudet och mådde illa i flera dagar efteråt ?

      Det pinsammaste som hänt mig är nog när jag råkade fisa inför min dejt direkt efter vi hade haft sex för första gången, var nog vår tredje dejt typ. ?

      Hade druckit något örtte någon timme tidigare som gjorde att min mage blev otroligt bubblig. Höll mig under hela ligget och en stund efter, men hade då hållit mig så länge att det inte gick längre, resulterade i världens mest högljudda prutt typ.

      Ville verkligen dö, gömde ansiktet i täcket och vågade inte kolla på honom. ? Men han blev tydligen inte avskräckt, för samma kväll blev vi officiellt ett par och nu fem år senare är vi fortfarande tillsammans. Vi brukar skämta om det. ?

        Vad roligt, framförallt för att ni blev/är ett par ?

          Klart de blev.
          Date -> sex -> brakfis är ju steg 1 till 100 i relationsstegen på en kväll. Oerhört strategiskt och självklart avancemang!

      Jag åkte tåg i Japan och behövde besöka toaletten. Det fanns två toaletter, en västerländsk och en japansk(huk)toalett. Den västerländska var upptagen och det var bråttom så jag blev tvungen att ta den japanska. När jag sitter där på huk med brallorna nere och sköter min mage i godan ro öppnas dörren och en japansk liten kvinna kikar in. Jag har alltså GLÖMT att låsa dörren i all hast. Kvinnan blir generad och stänger snabbt dörren. Jag skäms så att jag håller på att dö och funderar på att spendera resten av resan inne på toa.

    Vart kan man hitta snygga trenchcoats?

      Secondhand, typ Vestaire!

      Burberry ?

      Mango har en del snygga

    Jag ska skriva teoriprovet snart och därmed ta fotot till körkortet. Min fråga är hur man tar en bra bild till det? Det verkar ju vara ett globalt problem att ingen blir nöjda med sina pass/ID/körkortsbilder men ni som blir, vad är hemligheten?

      Spelar inte så stor roll hur det blir…

        Alla anser olika. 🙂

      Se gårdagen ös.

      Jag är nöjd. Hade utsläppt hår, mascara och lite markerade bryn. Även lite mörkare färg på läpparna.

      Vet inte om du sett men du fick en del svar på din fråga i går. Gå tillbaka till gårdagens ÖS och kolla ?

        Åh, tack! Bläddrade igenom men trodde inte att min kommentar kom med. ?❣

      Jag åkte till fotoautomat efter en regnig helg på skogsrave ”sovandes” i tält och ser rent för jävlig ut på mitt nyaste körkort, men det är ju en flex i sig att ha Sveriges fulaste bild :):)

    Jag har tre frågor vad gäller Israel-Palestina-konflikten:

    1. varför varnar motståndaren innan en attack, typ om en timme kommer vi att bomba den specifika byggnaden?

    2. Jag är nog lite trög men kan någon förklara Gazaremsan och Västbanken, vem tillhör det?
    Hittar inget bra svar på Google.

    3. Varför ska alltid Usa vara den som medlar?

      1: man får inte, enligt jus in bello, attackera vad som helst och hur som helst. Därför ses det bättre att förvarna innan attacken. Det kan handla om medmänsklighet och mer göra en markering, sätta skräck eller liknande.

      2: ja, det är ju lite det som konflikten handlar om

      3: för att USA har erkänts som superstat sedan WW2, vi legitimerar denna position genom FN, NATO – ytterst förenklat.

      1. Israel varnar innan i ett försök att skydda oskyldig civilbefolkning.
      2. Gazaremsan styrs av den Palestinska myndigheten (fast i praktiken av Hamas, åtminstone om du frågar israeler). Västbanken styrs delvis av den Palestinska myndigheten, delvis av Israel. En stridsfråga på Västbanken är att israeliska bosättare bygger hus där, vilket ses som en ockupation av området.
      3. USA har tidigare haft vissa framgångar i medlingsförsök i området, tex under Bill Clinton. Sedan bor det många judar i USA (och Israelvänliga kristna) som pushar regeringen att agera.

        Byggnaderna Israel avser att bomba är alltså byggnader som de menar används av Hamas. Om du frågar palestinierna tycker de att Israel bombar utan urskiljning.

        Så otroligt duktig, tack!!

      För att civila ska hinna därifrån. För att USA är en stormakt. Mycket med USA som inte riktigt känns rätt idag. Tex är ett världskrig inte ett världskrig innan USAs president säger att det är det. Vilket känns förlegat.

      En annan fråga: varför är det så extremt få kändisar- även inkluderat samhällsdebattörer som annars alltid tar upp händelser där folk är utsatta- som vågar stötta palestinierna eller ens nämna ämnet?

      Det är verkligen radiosilence!

      Är det inte konstigt?

      Alla som var snabba att stötta blm, metoo osv- är de för fega för att ge en enda sekund till att ens beklaga dödsoffer (på båda sidor) att palestinier blivit fördriva från sina hem, att det skjuts från båda håll eller att ett helt nyhetskomplex förstörts?

      Varför är alla så fega?

      Inte ens samhällsdebattörer som man annars sett som att de står för bra saker o på utsattas sida, som tex Greta, Henrik Whalström, Stulen identitet, Torbjörn mfl mfl- har sagt ETT ENDA ORD om detta (vad jag läst/hittat). Är det inte JÄTTEKONSTIGT?

      Varför?

      Är de så fega?

      Är de så ryggradslösa att de inte vågar stå upp för ett folk som så uppenbart tydligt är extremt utsatta? Vad är detta? Jag har verkligen fått en ny syn på dessa, tappat all respekt. (Och faktiskt fått respekt för de fåtal andra som vågar uttala sig).

      Man kan uttala sig och fortfarande vara respektfull mot båda sidor. Men de väljer att vara helt tysta, låtsas som inget har hänt. Har man en stor plattform, varför inte använda den?

      Så oerhört fegt.

        Tänker att det är ju en väldigt komplicerad konflikt. Sedan att vara på Palestinas sida, är ju inte samma sak som ex BLM. Det är ju en självklarhet med svartas rättigheter, men Palestina är ju en stat som begår många brott mot mänskliga rättigheter. Så den konflikten är ju inte lika svart och vit, och det finns ingen enbart ”god” och ”ond” sida i den här konflikten.

    Jag har tänkt på en sak. Jag studerar till förskollärare, en utbildning där man ständigt reflekterar över barns rätt till integritet och även den makt man som vuxen/pedagog har över barnet. Barns delaktighet och respekt genomsyrar nästan varje kurs. Drömmenom11barn, Annika pettersson studerar termin 3 till förskollärare och väljer att använda barnen i reklam, lägger upp bilder i syfte att skratta ÅT barnen och återger privat information inför sina följare om barnen. Jag tycker det är högst märkligt att hon med den kunskap hon bör inneha tar sådana beslut om sina egna barn. Jag tycker det är skrämmande att hon vet om hur mycket makt hon har över barnen och väljer att utnyttja den för att tjäna pengar. Hon vet.

      Har så svårt att förstå varför man skaffar så många barn.

        Jag med, vad gör man liksom med så många barn?

          Man gör nog inte mycket för sig själv iaf?

            Jodå det tror jag, många låter syskonen vara barnvakt. De jag vet i min närhet som har stora familjer är föräldrarna typ aldrig hemma. Alltid syskonen som är hemma och passar småsyskonen.

              När man är många barn i en familj så är föräldrarna oftast upptagna med familjerelaterade saker. Det kan vara storhandlande, kvartssamtal för ett av barnen, ändlösa träningar och aktiviteter då inte alla vill eller kan följa med, så ja, mycket syskonpassande men knappast att mina föräldrar fick egentid för det.

                Som sagt de jag vet är ute och ränner jämt. Hotellnätter och mest roande för de vuxna. Förstår inte varför de skulle skaffa så många barn då de är hemma så sällan med barnen.

                  De kanske insåg vad de gjort och ångrar sig? (Fel beteende av dem ändå såklart).

      Finns tyvärr en hel del förskollärare som inte verkar ha tagit till sig ett skit av utbildningen, medan deras lite mer engagerade kollegor får kämpa järnet för att sköta jobbet som man ska, dvs ha genomtänkt pedagogiskt arbete, arbeta med utvärderingar och reflektioner osv.

        Jag förstår det. Men hon gör alla ”fel”. Vi sitter i timmar under utbildningen och diskuterar hur man pedagoger ska minska sin egna makt och använda den till att ge barnen större inflytande över sina egna liv och lärande. Det är då frustrerande att se henne med ungefär samma kunskap i ämnet och väljer att sälja ut sina barn för lite rabattkoder.

        Jo det är nog så. Utbildning och förstånd går inte hand i hand.

      Bara för att du får undervisning om något på högskolan betyder det inte att du måste hålla med om det. Ens värderingar måste inte ändras bara för att man läser några högskolepoäng om hbtq, genus eller barnkonventionen.

        Nej absolut inte att man måste hålla med om det man lär sig. Men när det genomsyrar en hel utbildning och det faktiskt är en stor del av arbetet att värna om barnets integritet och under utbildningen spenderar många timmar på att diskutera ämnet är det konstigt tycker jag att gå emot det och utsätta sina egna barn för det man jobbar hårt för att motverka i förskolan, även det styrdokumenten som läroplanen säger. Jag förstår dock att det blir skillnad på privat och yrkesroll. Men det hon utsätter barnen för är dock ganska extremt även för svensson, utan den utbildningen.

    Test

      Test på dig med

        Gick inte att kommentera genom safari så testade genom chrome hehe

    Kommer du vaccinera dig mot covid? Om inte, varför?

      Absolut, så fort jag bara kan.

      Har redan fått första sprutan, så mitt svar är väl Ja. Anledningen är främst för att jag så snart som möjligt vill komma tillbaka till en normal vardag där jag kan umgås med mina vänner, krama mina föräldrar och träffa mina släktingar som bor utomlands.

        Ju fler vi är som vaccinerar oss desto snabbare kan vi återgå till det ”normala”. ?

      Ja, det kommer jag. Jag hade covid i november och på uppmaning av vårdpersonal så ställer jag mig sist i kön och låter andra som behöver vaccinet mer än jag vaccinera sig först, men när det väl är dags ska jag med glädje rulla upp ärmen!

        Se till att du ändå vaccinerar dig under din fas, så att du inte tar tider från andra faser ?

          Jag är ändå i sista fasen. 35 år och inga sjukdomar och inte i riskgrupp. 🙂

        Random question, men är du Ajlin som brukade kommentera hos Bloggkommentatorerna?

          Ja, jag hängde frekvent där. Bloggade själv en del på den tiden. 🙂

            Var det du som hade en kille som var otrogen men du förlät honom och bloggade en del om det? (Gud vad sjukt om det är så, fick bara en magkänsla och svag förnimmelse)

              Hahaha! Vilket elefantminne! Ja, det är jag. 🙂

                Jag läste din blogg i flera år! ❤ Du skrev så fint och hjärtskärande.

      Kommer ta vaccinet, jag litar på folk som har utbildning+ massa jobberfarenhet inom vaccintillverking. Tycker helt ärligt att folk som ifrågasätter experter inom ett ämne efter att ha läst en artikel på tex Fb är helt galna att ifrågasätta experter inom ett ämne som kräver mycket utbildning. Visst ibland blir saker fel men samhället funkar ju så att man måste lita på experter inom olika områden, jag är tex inte tandläkare så jag har ingen aning om vad som är bäst och lyssnar på den som har utbildning+ erfarenhet inom ämnet

        Finns massor med läkare och forskare globalt som starkt ifrågasätter vaccinet.

      Vaccinerade mig med första ? idag! ??

      Japp tog första sprutan för några dagar sen. Lite nervös innan för biverkningar direkt efter sprutan (pga mina besvärliga allergier) men det var inga problem.

      Nej. Inte närmsta året iaf. Vill verkligen vara säker på att det inte finns biverkningar (narkolepsi eller överkänslighet mot andra virus osv). Vill även veta att vaccinet faktiskt är effektivt, jag tänker inte börja vaccinera mig flera ggr per år för att vaccinen är klena.

        Så du tror att influensavaccin är dåliga vaccin, med den logiken?

        Låt de andra göra det jobbet då. Osolidariskt är vad det är.

        Med den attityden, låt alla andra vara munskänk åt dig, så borde du fan i mig inte heller få vård om du blir covidsjuk. Det är en jäkla tur för dig att alla andra är betydligt mer osjälviska än dig…

          Och du borde inte få någon vård om du får en biverkning av vaccinet.

        Om du är en sån osäker människa, så tycker jag verkligen att du ska läsa på. Det finns experter som arbetar med sånt här.
        Det finns forskning att läsa. Sitt inte bara och tro. Så osmart.

    Jag har råkat göra ett hål i en vägg, ca 1*1 cm. Väggen är i betong, hur fixar jag det? 🙂

      Du får spackla och måla över.

      Spackel. Sen slipa. Sen spackla igen om det inte är jämnt. Sen måla.

      Hur gjorde du hålet?

      Har du rivit en dagsbädd?

        Tack för världens bästa kommentarer ?

          Fattar inte. Villlll förstååååå

            Äsch, känner att det inte är någon idé att vara kryptisk här. Flashback Forever-podden bör alla lyssna på – 1000000 världsbäst. Just det här med dagsbädden är avsnitt 17 – Bögrankor och bärande betong

            Då måste du lyssna på Flashback Forever
            -Bögrankor och bärande betong.

            Flashback forever, podden.

    Har någon av er haft Corona och känt en extrem trötthet efter tillfrisknandet? Jag känner mig helt matt i perioder och jag försöker träna, dricka koffein, sova 8h osv men ingenting hjälper. Har en bra kost i övrigt. Jag har aldrig känt såhär innan, inte ens vid mens. Det enda jag orkar göra är typ att ligga ned och scrolla i mobilen och jag är annars en ganska rastlös och aktiv person. Att gå ut med min hund eller lösa en bok känns tom för ansträngande. Är det någon som känner igen sig?

      Är ju ett av de vanligaste sakerna folk ”har kvar” efter de tillfrisknat? Det och att de fortfarande har problem med smak och lukt.

      Många i min närhet har samma post corona symptom och lite annat med.

      Jag kände så under sjukdomen men det blev bättre sedan. Min kompis lillebror har liknande symptom idag ca ett år efter att han var sjuk. Så tyvärr verkar det vara något som folk drabbas av 🙁

      En kollega till mig har blivit diagnostiserad med hjärntrötthet. Du borde kanske kolla upp det?!

        Jag har också känt så 1 år efter jag blev frisk.. ja jag ska nog kolla upp det. Visste inte att det fanns något som hette Hjärntrötthet. Tack snälla!

          Det är ganska vanligt när det kommer till covid. Jag fick en hjärnblödning när jag var sjuk och det var en av biverkningar som jag fortfarande, ett år senare kan känna av.

          Jag tycker inte det låter som hjärntrötthet utan mer som fysisk trötthet. Jag har de symtom du beskriver då jag har ME/CFS. Det är virusutlöst precis som post covid syndrom och väldigt handikappande. Hoppas du mår bättre tids nog och att detta bara är tillfälligt. Men har hört om folk som fått ME/CFS diagnos efter covid. Även SARS och svininfluensan ledde till ME/CFS hos vissa av de insjuknade.
          Menar inte att skrämma upp dig, menar att säga att jag förstår hur du känner. Men som sagt, hoppas det är övergående för din del.

      Jag hade covid i mars 2020. Är fortfarande väldigt trött hela tiden och minsta ansträngning är mycket jobbigare än innan jag blev sjuk.

        Hoppas det går över snart! För mig är det i perioder…

      Ja! Är extremt trött, hade Corona i juli och känner fortfarande en extrem trötthet som jag aldrig känt innan Corona och eftersom jag inte ändrat vanor så bör det bero på Corona

      Har du inte läst en enda tidning på dom senaste 1,5 åren? Alla som har/har haft covid, pratar om trötthet.

    Vilken är den mest prisvärda i-phone för tillfället?
    jag använder telefonen till att ta ”vardagsfoton”, alltså inga avancerade foton. Sen använder jag telefonen till att läsa bloggar och tidningar och en del bankärenden. Jag har rätt sparsamt med appar, och jag har ett moln:) Jag har en i-phone 7 just nu och den är i läge att uppdateras.

      iPhone SE (andra generation)

      Jag uppdaterade mig från iPhone 7 till en iPhone 12. Velade mellan 11-12 men tänkte att jag ska ha den länge som med 7an. Fick en bra deal så då var det värt. Enligt säljaren hade en 11 också räckt bra om man typ vill ta lite vardagsfotografier och kolla sociala medier typ.

    Vad kan jag odla i krukor i inglasat uterum? Måste vara ätbart. Ej tomat. Solen ligger på från morgon till kväll.

      Chili i alla dess former och färger.

      Physalis

        Sallad. Ruccola är tex jättelätt. Du kan även ha slanggurka i stora krukor. Jordgubbar, smultron. Och kryddor såklart.

          Skulle vara svar till TS såklart…

      Mandel, fikon, persika!

      Sockerärter! Så tacksamt, peta ner ärtor i omgångar, de blir fina och du kan plocka och äta hela sommaren. Squash har också funkat bra i stora krukor i vår vinterhagen. Testa också klättraren minimelon.

      Vindruvor ?

      Paprika!

      Gurka! Sorten passandra är toppen!

    Har någon av er investeringar i Cryptocurrency? Funderar på att lägga in typ 10k i bitcoin men vet inte om det kommer rasa mer? Vad tror ni?

      Investera i något mer hållbart

      Köp inte crypto och se det som en ”investering”. Köp och se det som betting eller casino typ. Och lägg för guds skull inte in pengar du inte har råd att förlora!
      Vi (familjen) köpte in oss på doge coin i vintras för €100. Sen har vi sålt och köpt lite olika crypto med vinsten vi gjorde på doge så nu är det uppe i över €1000. Men vi kan förlora allt i morgon. Det är bokstavligen bara som att spela på casino. Troligen vinner huset….

        Jo det vet jag! Tänkte bara börja med typ 5k. Tänkte mest på om det är ett bra tillfälle nu när det gått ned lite eller om det kanske rasar mer? Det är ju väldigt svårt att veta

          Det är av just denna anledning de flesta inte blir biljonärer på aktiehandel. Man kan helt enkelt inte se in i framtiden. De få som lyckas riktigt bra har antingen tur, gedigen erfarenhet eller sitter på inside information. Om någon här, mot förmodan, vet hur länge till bitcoin kommer sjunka är det förmodligen inget den person kommer dela med sig av. Av samma anledning som folk inte skyltar med sina svampställen.

            Hehe tur att jag var uppe sent under veckan och följde elon musk. Även om jag var snabb och allt kl 3:00 gick jag bara +10% totalt för marknaden justeras så fort.

            Han sa att dogecoin var en ”hustle” i ett humorprogram -> ner 20%.
            Han gjorde slut med bitcoin pga hur energikrävande det är -> ner 20%.
            Han sa att dogecoin var ”potentially promising” som ersättare -> upp 20%.

            Slutligen i fredags sa han ”As always – don’t panic”. Folk är ganska trötta på honom nu dock ?

      Inte jag personligen men en vän la in 30k som pendlat mellan ca 170k och 80k i värde, som högst uppe över 200. Men är själv inte alls insatt ?

      Om det skulle rasa mer skulle folk redan sålt och om det skulle gått upp mer skulle folk redan köpt. Det är alltså total ovisshet även bland börshajarna som lever på det om det kommer gå upp eller ned.

      Det jag tänker kan slå tillbaka är om och när usa & eu bestämmer sig för regleringar, & i indien blev bitcoin förbjudet igår typ.

      Själv har jag några hundra dollar i banano/curecoin från protein folding men orkar inte med pappersarbetet för att ta ut de så låter de vara. 🙂

    Har någon här använd Gekåskortet på Gekås Ullared? Hur funkar det?

      Spara pengar istället för att handla på kredit. Inget kan vara så viktigt att handla där om man inte har råd. Dessutom är det typ 4-5 timmars kö in. Jobbar där.

        Hej Morgan!

          Haha Mikaela annars ?

        Oj är det så lång kö in. Såg på Ullared som börjat igen på femman, fulla parkeringarna. Har det varit så under hela pandemin?

        Jag går bara in på mitt närmsta Coop och handlar sent på kvällen då det knappt är nåt folk. Jag hade haft panik med allt det där folket ?

          Nej inte fulla parkeringar och gott om plats där inne men eftersom dom ”bara” släpper in 500 i varje del så blir de långa köer ?

            Ok tack för svaret 🙂 Har du hållit frisk eller blivit smittad på jobbet? (Om det inte är för personlig fråga ?)

      Som ett kreditkort, du får räkning sen. Uselt, blir lätt att överhandla och sen delbetala ? Bättre att spara ihop innan ☺️

    Då var det dags igen, KBT-övning #8.
    Nämn tre bra grejer med dagen.
    Mina tre;

    1. Börjat städa, blir klar först imorgon
    2. Äntligen bytt till en ny tandborste
    3. Har återigen lyssnat igenom årets bidrag i Eurovision Song Contest, är minst sagt pepp ?

    Häng på om ni vill!

      1. Köpt nytt köksbord och stolar
      2. Varit på återvinningsstationen och blivit av med all skit jag samlat på mig under vintern.
      3. Äter en kungligt god tofusallad just nu.

        Så himla mysigt med denna övning?

        1. Min morfar har äntligen fått tid för
        vaccination?
        2. Fått bra feedback på min kandidatuppsats✌
        3. Storstädat så allt känns fräscht igen☺

          Åh så fint, hoppas att ni kan ses snart du och din morfar och få krama om varandra ordentligt!

          Grattis, skönt att kandidaten snart är klar. Bra jobbat! Vad är det för ämne du skrivit om? Lycka till med det som är kvar ?

            Tack så mycket fina du! Det hoppas jag också, men då de bor i Tyskland kommer det nog dröja ett tag till. Skriver en fallstudie om EU:s roll i utvecklingen av Polens jämnställdhetspolitik?
            Hoppas att du får en fortsatt trevlig helg?

              Hoppas det går fortare än väntat!

              Det lät riktigt intressant ? ett väldigt aktuellt ämne. Och viktigt såklart.

              Ta så mycket du ?

        Ej TS men vill veta båda var bordet/stolarna köptes och vad du har i din tofusallad?!

          Bordet och stolarna köptes av äldre släkting. Vet ej märke. Salladen: olika salladsblad, gurka, paprika, jalapeños. Rödvinsvinäger, salt och peppar. Tofu stekt tillsammans med svamp i smoked honey marinad (Bästa ?). Rörde ihop och åt med hummus.

        Vad kul med nya möbler! Blev det second hand eller helt nytt? Något speciellt märke?

        Älskar att bli av med skit och man känner sig så duktig efter ett besök på återvinningscentralen. Katarsis haha.

        Må du njuta ordentligt av din sallad, ha en fortsatt god kväll!

      Kul! 🙂

      – bäddat rent i sängen
      – åt pommes med dill krydda, bästa som finns!
      – fick loss lite välbehövda pengar så kunde äntligen köpa lite saker jag behövt ett tag 🙂

        En renbäddad säng är så ljuvligt. Jag får vänta till imorgon när allt är färdigstädat, som en slags belöning.

        Pommes är nästan alltid gott! Vilken snabbmatkedja har godast? Den ständiga frågan. Åt pommes och ailoi för några dagar sen ?

        Härligt! Var alla saker bara nödvändiga eller kunde du köpa något roligare också?

          Jag gilla pommes från Sibylla och burger King bäst 🙂 jag köpte faktiskt enbart tråkiga och bra-ha saker. Som en blomspruta, tvålpump, golvmopp och lite sånt 🙂

            Sibylla levererar alltid! Burger King var länge sen jag besökte, närmsta har haft stängt under pandemin men har öppet nu under helgerna.

            Ah men som du säger – bra-att-ha-saker! Själv suktar jag lite efter en specifik golvmopp. Hoppas att du kan unna dig något lite längre fram!

      1. Åt amerikanska pannkakor till frukost?
      2. Nattningen av två barn på egen hand gick ovanligt lätt idag!
      3. Jag ser i detta nu på nya Maria Wern och äter popcorn?

        Amerikanska pannkakor, det var länge sen man åt! Körde du med sirap också?

        Jag hoppas att dina barn sover sött och ostört hela kvällen och natten så att du kan mysa ostört. Maria Wern är fint att koppla av till, inget komplicerat.
        Själv såg jag precis att SVT köpt in en säsong av Gift vid första ögonkastet USA såatteh, vet vad jag ska göra snart ?

          Ja precis, det var riktigt gott! Åh, gvfö- då vet jag vad kvällens program får bli??

      1) Första riktiga vårdagen, varit ute och i naturen hela dagen.
      2) Plockat och ätit egna blåmusslor på vår strand.
      3) Bastat och uteduschat.

        Du verkar leva något av ett drömliv med egen strand och blåmusslor, wow! Vilket härligt lugn du omsluts av. Har du en hängmatta också hehe?

        Jag hoppas att du får njuta resten av helgen ?

          Har två hängmattor alltid uppe hemma, och en hammock till fricamp. Och ja, drömliv i naturen. Älskar naturen.
          Tack, önskar dig en fortsatt god helg!

      Blir alltid så glad av dina peppiga inlägg Crawley! Keep it up ??

      Vilka ESC är din favorit?

      Mina topp tre:
      Haft en mysig helg med en släkting som jag inte har kunnat umgås med på länge, drack bubbel i solen igår och ser fram emot att lägga mig tidigt och mysa i sängen ?

        Tack! Jag tycker att det är fint att folk faktiskt delar med sig. En mysbubbla.

        Vet inte riktigt vilka låtar jag tycker bäst om men de jag har på hjärnan är;
        Frankrike
        https://youtu.be/-9t_SwPN31s
        Litauen
        https://youtu.be/CWqrdzNoBKA
        Island
        https://youtu.be/ORDK1XQToAY

        Det är så fint att man sakta men säkert kan träffa folk igen. Bra att helgen blev lyckad, hoppas det inte dröjer alltför länge innan ni ses igen.
        Önskar dig en god natts sömn ?

      1. Spenderat massa timmar i stallet
      2. Spenderat tid med min syster
      3. Börjat få lite mer ordning efter flytt

        Det låter som en mycket bra dag! Hästar ger en lugn. Har du egen eller är du medryttare till någon?

        Hoppas att du trivs i ditt nya boende! Är även staden ny för dig? Jag själv är väldigt förtjust i nystarter, må det växa något fint ur det nya.

          Nej, tyvärr varken egen eller medryttarhäst, får nöja sig med ridskola för tillfället. Men ja, det är oerhört lugnande att vara bland hästar. 🙂

          Lägenheten är ny men inte staden. Är kvar i Göteborg, men blir ändå mer och mer sugen på att ta mig från den här staden faktiskt. Men det finns gott om tid för det!

      -vaknade upp i en famn och kände mig sedd och uppskattad för första gången på mycket länge
      -tagit en långpromenad i en vacker miljö med min hund som för närvarande bor på annat håll
      -vågat börja tro på en ljus framtid
      ❤️

        Det låter absolut fantastiskt! Jag hoppas att den trygga famnen följer med dig framtiden ut, om det är vad du själv vill.

        Älskar hundar, hade själv velat ha en men allergi sätter stopp. Vad är det för ras? Jag håller tummarna för att ni kan dela samma tak snart igen.

        Det är modigt att våga tro. En liten gåva till en själv, bra där!

      Hur är detta KBT?

        Det är ett av de få trevliga inslagen i ÖS. Där folk berättar stort och smått om vad som varit positivt under dagen.
        Det verkar glädja många att hitta små guldkorn i en annars svår tillvaro.
        Vad ville du med din kommentar? Trycka ner dessa människor med ditt gnäll?

          Sluta överdriv. Frågan var ”Hur är det här KBT?”. Det är varken nertryckande eller gnälligt. Snarare din kommentar som drar ner stämningen?

            Jag tror att ord som ”sluta” och ”överdriv” kan kännas hårda också ?

          Jag tror ”???” var genuin i sin fråga och vill nog inget mer än att just fråga ? men jag hade reagerat annorlunda om det hade stått ”hur fan är det här KBT hahaha, töntigt” hehe.

        Jag kan bara svara utifrån min egen erfarenhet (den kanske används för olika syften utifrån olika personer menar jag), men jag har fått denna övning under min egen KBT-terapi. Syftet då har varit att ”omfamna” nuet och försöka uppskatta och se utveckling i min tillvaro.

        Med andra ord får man ut mer av denna övning om man gör den till en rutin för att se utveckling och kontraster ?
        För min del har det gått från ”idag har jag inte haft självmordstankar” till ja, det jag exempelvis nämnde i mitt inlägg.

          Ok, tack för förklaringen!

      1. Har haft massa tid att plugga, vilket är genuint kul.
      2. Har spelat Pandemic, vilket också är kul. Vi lyckades precis rädda världen innan det var försent!
      3. Hänger lite på Bloggbevakning ikväll.

        Kul att tiden finns till! Vad pluggar du för något spännande?

        Pandemic verkar så ofantligt kul men känner inga som vill spela ? men det kommer väl! Men det känns tryggt att ni räddade världen, väl kämpat. Lever gärna ett tag till hehe.

        Hoppas att du får ut något av Bloggbevakning ikväll! Önskar dig en fin söndag.

      1. Fick sovmorgon av sambon
      2. Lyckades släppa alla måsten och fokuserade på återhämtning efter en lång vecka istället
      3. Spelkväll och gott vin tillsammans med sambon på en solig (varm) balkong, äntligen!

        Återhämtning låter vettigt, fint att du gav det till dig själv.
        Och spelkväll låter alldeles förträffligt. Hoppas att du vann ? en balkong är något jag önskar mig i framtiden.
        Hoppas att det bjuder på sol även imorgon!

      1. Hade morgonmys med mannen
      2. Hade härlig dag och kväll med barnen i solen och njöt
      3. Träffade familjekompis i parken så blev vuxen prat med kompisar medan barnen lekte ?

        Det låter som en alldeles förträfflig dag Olivia! ?
        Och vad fint när vuxenprat och barnlek synkar så bra parallellt – alla blir nöjda!

        Önskar dig en minst lika bra morgondag.

      1. Mina barn (3 och 5) sa att det bästa på dagen var när jag kom hem från jobbet ❤️
      2. Jag träffade två otroligt trevliga patienter.
      3. Min sambo köpte massa godis

        Vilken oerhört fin bekräftelse att få som förälder! Vilken trygghet du har skapat åt dina barn, det är verkligen något ee kommer bära med sig.

        Vad roligt med tacksamma patienter. Vårdyrke känns ibland som ett rätt otacksamt jobb, av vad man hör och läser då. Men samtidigt otroligt givande när det väl klickar. Jag hoppas att du trivs ?

        Vad är favoritgodiset?

      1. Gjort yoga
      2. Eh ja

        Åh, yoga! Försöker göra det då och då. Kör du på måfå eller efter särskilda pass på typ Youtube?

        Jag uppskattar verkligen att du kommenterade, jag hoppas att du kommer känna att du kan fylla tre punkter snart.

        Jag önskar dig en bra natt och en fin morgondag!

      – färgat håret och det blev så bra
      – umgåtts med en go vän
      – tonat diskmaskinen och sorterat strumpor- världens mest tråkigaste sysslor men nu är de gjorda ?

        Vad blev det för ny hårfärg? Härligt med lite omväxling!

        Just att sortera strumpor är något jag gillar att göra hehe, man blir så lätt tillfreds av den sysslan. Skönt att drt är gjort, nu slipper du förhoppningsvis det på ett tag ? ha en skön söndag!

      1. 2 promenader med sambo och barn.
      2. Gjorde en enkel pastasallad till middag
      3. Har tagit mig tid att vila

        Två promenader – bra där! Hoppas solen sken på er. Promenader kan vara ljuvliga, oavsett om det är natur, stan eller bostadsområde.

        Vila är a och o, förhoppningsvis finns tid till vila nu under söndagen för dig ?

      1. hade världens härligaste dejt igår en kille jag börjar gilla
      2. jag känner mig energisk och zen på samma gång, wow
      3. eftersom vi har en så tråkig vår (vädermässigt) är jag övertygad om att det blir en toppensommar! oavsett vad, DET ÄR TYP SOMMAR SNART

        Åh, vad fint! Jag önskar dig stort lycka till med killen, hoppas han är din framtida trygghet ?

        Har också en känsla av väldigt mycket sommarsol! Tror att det kommer smälla till av energi och liv. Jag ser fram emot behagliga sommarkvällar.

      1. Min dotter har överlag varit på strålande humör, vilket tyvärr inte hör till vanligheterna för tillfället ?
      2. Haft en rogivande stund i bilen med min sambo, 20 min utan prat, bara hållandes i handen.
      3. Bebismys med tvåveckors bebis.

        Åh, det är ju tur att solstrålshumör får alla humörsvängningar att dunsta bort för stunden. Hoppas solstrålen visar sig även nu under söndagen så att söndagsro infinner sig ? en chill söndag helt enkelt med två (?) glada barn och en man att hålla handen i. Lät som en mycket fin bilstund!

      1. Jag lyckades somna vid tre i natt i stället för vid fem-sex, samt utan ångest och oroskänslor vilket varit brukligt de senaste månaderna. Sömnproblem kan verkligen göra hela livet till ett helvete.
      2. Det har regnat hela dagen så jag och sambon har spelat yatzy och tittat på Taskmaster tillsammans.
      3. Ätit den sedvanliga pasta pomodoron med burrata, lagat minst en gång i veckan sedan Elsa Billgren tipsadei sin blogg i böjan av året, har blivit beroende!

        I hear you, sömnproblem är ett helvete. Därför är det fint att kunna svara på kommentarer mitt i natten heh.

        Jag håller tummarna för att det är ett tecken på att det håller på att vända till det bättre för din del! Ångest och oro vill man inte ha som kamrater, eller den där stressen när det börjar ljusna ute. Får du professionell hjälp? Insomningstabletter?

        Jag hoppas att natten till idag är en bra natt och att söndagen blir mysigt lugn ? ta hand om dig! Och givetvis hejar jag på dig under Yatzy matcherna, klå han!

        Skrivit svar som väntar på moderering. Jag hoppas att du sover gott i detta nu ?

      Åh vilken mysig tråd ❤️
      Mina 3:
      -spelade animal crossing igen efter att det varit nedpackat i typ 2 mån pga flytt
      -åt en riktigt god pasta till middag
      -har organiserat en hel del av mitt pyssel och börjar virka igen ?

        Animal Crossing verkar vara ett så himla sött spel! Kan tänka mig att det är mysigt och bjuder på en rosafluffig känsla. Och nu när jag googlar verkar det inte ha något egentligt mål? Det bara existerar på sitt härliga vis.

        Det låter som at du har en mysig pysselhörna dör hemma, fantastiskt! Är det allt möjligt eller är det inriktat på sypyssel? Lycka till med skapandet! Hoppas att du trivs i det relativt nya boendet ?

      1. Äntligen tagit ut och sorterat berget av sopor och återvinning.
      2. Träffat vänner som jag kommit mycket närmre senaste veckorna (tack corona för att man bara ska umgås med några få!).
      3. Njutit av chips och dipp och 90 day fiance-maraton

        Vad bra du är som tog tag i återvinningsberget! ??En vardagslättnad.

        Och vad fint att coronasituationen kan resultera i något bra för vissa, jag hoppas att det är vänner som stannar kvar livet ut för dig! Vilken vinst.

        En vän till mig snackar så gott om 90 day fiance så är oerhört sugen! Får väl fulstreama inom snar framtid, finns ju några säsonger att plöja sig igenom. Chips och dipp är bästa sällskapet ? vilka chips? Chipzhanna är ett fantastiskt konto på instagram. Må du käka chips under söndagen också.

      1. Orkade tvätta håret.
      2. Orkade gå promenad.
      3. Första delen av middagen med vännerna var iaf trevligt.

        Vad bra du är som orkade! På riktigt alltså.
        Kul att du dela med dig av tre punkter.

        Fint att första halvan av middagen blev trevlig, jag hoppas att maten smakade ?
        Jag önskar dig en middag som är bra hela vägen inom en snar framtid.

        Nu kanske du inte läser det här men jag hoppas att du har en bra dag i detta nu, ta hand om dig!

      1. Gick 9 hål på en, för mig, ny golfbana med min kille!
      2. Åt 1 kg megagoda jordgubbar & kollade på Lets Dance
      3. Gjorde pizza som fick 10/10 ??

        Jag uppskattar verkligen att du delade med dig av tre punkter under morgonen, kul!

        Har aldrig golfat i hela mitt liv men jag har väl några år kvar att upptäcka denna sport hehe. Kör mer minigolf, börjar faktiskt bli riktigt bra på det ?
        Hoppas att banan var rolig att köra och att det gick bra för dig!

        Jordgubbar lät verkligen som en dröm. Må du äta lika gott idag!

    Vad har du gjort idag? 🙂

      Tagit min första spruta vaccin mot covid ???

      Legat i soffan och tillåtit mig att deppa över ännu en diss av en kille.

      Jag har mist mina båda katter under februari och mars. De var så otroligt viktiga för mitt mående och jag älskade dem väldigt mycket. Gråter varje kväll och just ikväll är det värre än någonsin. Fattar inte hur jag ska stå ut.

        Åhhh jag lider med dig. Den här texten skrev jag i Augusti förra året när jag mist min katt. Helt söndersliten och förtvivlad.
        Idag saknar jag henne och ibland rasar jag igen, men det blir bättre.
        Andas när du kan, gråt när du behöver?

        Tystnaden jagar genom huset, pressar sig mot väggar, tak och dörrar, skriker ut sin ensamhet. Ljuden från dig är illusioner, en hägring som flyttar längre bort i fjärran. Sorgen är fysisk, brutal och till synes utan slut. Det som varit, finns inte längre. Jag skall flytta framåt utan dig, lämna dig kvar bland minnena i det förgångna. Det vardagliga, hemtama och igenkänningsbara rycktes bort. Ena stunden här, sedan, som du aldrig funnits.
        Kampen är tom, komma över krönet till nästa minut, nästa timme, nästa dag, nästa vecka. Varje steg leder mig bort från dig. Din tillit till mig var hel och full. Du lade ditt liv i min famn, där du också somnade in din sista gång. Du är centrum i mitt liv, du är högst närvarande och finns inte alls längre.
        Jag saknar dig mer än ord och handling kan beskriva. Hur kan livet bara förväntas fortgå? En av de vackraste varelserna men den renaste själen, har ryckts bort. Tankarna rusar, står stilla, går runt, fungerar inte alls.

          Fint skrivet. Beskriver även vad jag känner. Hela tillvaron är upp och ner ??

        Jag beklagar. Så ledsamt att förlora båda sina katter så. Jag hoppas att det ndå snart blir ljusare för dig.

          Tack ?

        C
        Vad jag känner med dig ?

          Tack snälla ❤

        Åh så oerhört tråkigt ❤️❤️ jag levde i många år i skräck för att något skulle hända familjens katter. De blev tolv och 20 år gamla. Det är jag idag tacksam för. Jag lider med dig! Vet att det såklart inte är samma sak, men kanske det kan få flytta in två andra kissemissar till dig när du är redo!

          Mina blev 13 och 15. Är otroligt tacksam för alla år, men hade hoppats på några år till. Deras prylar kommer att få vara framme även om det känns smärtsamt att se tomma bäddar. Allt har sin tid. ?

            Så gjorde jag med. Folk runt mig tyckte jag skulle leta ny katt. Fick panik på att någon annan skulle ligga på hennes platser.
            Plötsligt en dag så blev jag med katt igen. (Eller ja, jag blev betjänt åt en katt igen?) Oplanerat och överväldigande.

              Ja det kan gå fort att bli kattägare. Tog hand om en katt som var några minuter från att skjutas. Han var mager, men tam. Knäppgöken med bössan såg jag aldrig själv. Det gjorde en släkting. Katten sprang rätt in när jag tittade efter min egna katt. Såg aldrig någon annons från eventuell ägare. Katten åt upp sig och blev kastrerad efter några veckor. Han hade en speciell blick, som om han tackade för livet.

            Ja det har det. Ena katten kom inte in (blev tolv år) andra var tvungen att somna in. Nu står skrinet med aska bredvid hundens (som var tvungen att somna in tre veckor senare, 14 år gammal). Varsin mässingsfärgad namnskylt. Mitt emellan står en ängel med likadan namnskylt för kissen som kom bort. Hemma hos mina föräldrar, i deras sovrum. Där de oftast sov. Får se om de får en viloplats ute nu när det är barmark!

              Ja då vet du också hur tungt det kan vara. Mina urnor kommer att vara kvar på en hylla och jag ska förstora foton att ha bredvid.

              Det är så olika hur man gör. En katt jag hade för länge sen var väldigt förtjust i en skogsbacke bakom huset. När blåsipporna blommade var det rätt läge att han fick sin sista vila där.

                Åh vad fint ?

        Sov gott djurvänner. Tack för era ord ?

          C
          Hoppas att du fått sova gott under natten. Tänker på dig och hur jobbig denna tid är för dig. Har varit där så jag förstår precis ? ?

    Meh, hamnar man i mord av att byta namn? Trodde det gällde epost och IP?

      Modd* ?

      Tydligen. Tror det här kommer bli döden för kommentarsfältet. Jag har redan slutat kommentera lika mycket för är bara segt att inte kunna svara.

        Intressant, i tidigare inlägg kritiserade du mig för samma åsikt.

      Tror jag inte… jag har bytt utan problem.

      Ja, jag måste genom ny ’godkänning’ när jag bytte namn verkar det som. Supersegt och gör hela fältet så osynkat.

      Jag hamnade i modd när jag bytte namn. Av erfarenhet vill jag inte ha ett och samma nick här när jag diskuterar olika saker. Men nu verkar det kräva att varje nytt namn moddas.

      Ja, jag testade precis att byta namn

      Hoppas verkligen inte man hamnar i ett mord pga det. Skulle vara jobbigt?

        Varför ska ni hålla på att byta namn?

    Peg – vad händer? Är det helt slut nu? Ser att hon är ute och dricker medan han är i finalen?

      Låt dem vara ifred!!

        Men är det så konstigt att folk är nyfikna och lägger sig i? Båda är offentliga personer och har valt att ”visa upp” sitt förhållande för allmänheten.

          Nej det är inte konstigt att man är nyfiken. Det är dock konstigt att man inte kan respektera att de båda sagt att de inte vill ha mer snack om deras förhållande.

            Precis!!

      Hon firar väl att det här är slutet på lets dance

        Men hennes glädje kommer vara kortvarig…tror Filip och Linn kommer ses mycket efter detta

      Måste vara tufft för Peg att höra av både Filip och hans familj att Linn har fått Filip att blomma ut och må så mycket bättre. Samt deras tripp till Järvsö måste ha svidit rejält. Kan verkligen förstå att någon med låg självkänsla skulle bryta ihop av detta (inkl jag!) av att framförallt höra att någon annan än jag gör min partner så otroligt lycklig på så många plan

        Varför åkte de till Järvsö? Så konstigt?

        Väldigt märkligt att alla tror att de har frikort att vara så elaka mot peg med. Har varit mycket prat om mobbning på sistone- så som alla behandlar peg är väl mobbning om något… konstigt att vissa är det tydligen ok att mobba hur mycket som helst…..

          Jo jag håller med. Det känns inte som helt obefogad svartsjuka heller. Jag menar allt och alla försöker ju påstå att det är något som pågår mellan dem. Klart att Peg blir ledsen, även om hon kanske inte heller sköter det så snyggt.

        Fattar jag det rätt, han åkte till Järvsö med sin let-dans-partner och lämnade flickvännen hemma trots att han vet att hon mår dåligt och känner sig osäker på deras relation? för om det stämmer så är han en idiot…

          Dom gjorde ju ett inslag i Lets Dance programmet. Båda paren i finalen träffades utanför danslokalen och det filmades.
          Är Peg ens i Sverige? Hon har ju i vilket fall som helst ingenting med Filips medverkan i Lets Dance att göra.

            Om dem åkte tills järvsö som en del i programmet kan jag förstå det, men som jag fattat kommentaren åkte dem själva till järvsö som en kompis-resa?
            Peg har inget med hans medverkan att göra, men om hon mår dåligt pga hans beteende borde han och hon tillsammans pratar hur dem ska få det att fungera så att han kan dansa utan att hon mår dåligt, han kan inte ignorerar att hans tjej mår dåligt och bara göra vad han själv känner för, det är inte okej i en relation.

        Det var väl mer dansen som gjorde honom lycklig? Och hon hjälpte honom dit.

      Hon är inte alls ute och dricker. Bilderna i storyn är ju från igår.

      Såg precis Filip säga att han hittat en vän för livet. Det var ju fint, hoppas bara han fortsätter umgås med henne och inte peg försöker sätta stopp för det…

        Är det inte bättre om han får ordning på relationen till sin flickvän först.

          Innan han är vän med någon menar du?

        Så då tycker han ska leva livet och skita i att hans flickvän mår dåligt och känner sig osäker på deras relation? idiotiskt…

    Våga prata om det som inte funkade mellan er innan. Så att ni inte om ett tag kommer fram till samma olikheter.

      Ja, jag sa det förra helgen med att vi måste prata mer. Det va kommunikationen som brast sist. Men där har vi förhoppningsvis mognat båda två ☺️

        Han betedde sig som ett svin pga ’kommunikation’?
        Hmmm…

          Nej, jag skrev inte ut om hela vårt förhållande. Men kommunikationen sög vi på ?

        Bara brist i kommunikationen?!

    Och förresten. SLINDA! Nån som haft/har?

    Detta är min sista chans på behandling för min endometrios. Men jag blöder varenda dag, och behöver därav ta starka smärtstillande. Vet att alla är individuella, men kan ge lite hopp att få höra nåt positivt ? Nån som blött i början men sen slutat? ✊?

      Tog i 5 dagar och blev så himla deprimerad. Slutade och mådde bra igen ??‍♀️

        Jag hade jordens jävla PMS i två veckor. Men det har faktiskt lagt sig ✊? Blödningarna är 100ggr värre. Smärtmässigt varit på morfinnivå hela veckan, och så har jag det aldrig annars.

        Min läkare sa att jag kunde dubbla dosen för att få bort blödningen. Men 640kr varje månad känns sjuuuukt saftigt. Ingår inte i högkostnadsskyddet ? (Är dessutom sjukskriven pga strul med endometriosen)

        Jag har en vän med kraftig endometrios som gör att hon knappt kan stå upp innan och under mensen, och hon har precis testat (rätta mig om jag har fel) typ CBD-kräm som man stryker på msgen och sen fästef med någon form av jätteplåster? Hon la upp detta på sin story och troooor att det hette BeYou… någonting. Enligt henne hjälpte det mot smärtan men inte mot svullnaden. Kanske värt att kika upp för de som lider? Ska tilläggas att det var utan tbc-ämnet (eller vad det heter) ?

      Jag mådde vidrigt. Blödde varje dag och hade en vedervärdig mensvärk. Var deprimerad och extremt självmordsbenägen. Mår likadant av alla hormonella preparat och alla läkare envisas ändå med att ge mig det för att jag har endometrios. Måste finnas något annat för inga hormoner i min jävla kropp mer.

        Samma här ? Enanton funkade bra första gången jag hade det. Andra gången funkade inte alls. Och nu fick jag Slinda. Blöder mer/mindre varjedag i över en vecka nu. Psyket mår ändå bättre än på andra hormonella preparat, men blödningar ska vi ju liksom inte ha ?

          Jag lever på morfin och det är det jag tänker fortsätta med. Vägrar utsätta mig för hormonella preparat. Gjorde så jag gick upp i vikt som är på ställen jag inte blir av med ?

            Utan behandling behöver jag morfin vid mens och ibland ägglossning. Med behandling varje dag. Ändå tycker läkarna att det är bättre med behandling ? Helt sjukt..

              Jag behöver det 24/7 kan inte stå annars. Men lever hellre så än att få i mig hormonell skit. Aldrig.

                Blir man inte beroende och missbrukare tillslut?? ?

                  Haha, jo….

                  Inte missbrukare men kroppen blir tillvand tyvärr. Inte så mycket man kan göra.

                    Då behöver man väl mer och mer för att få effekt?

        Att de inte föreslår hysterektomi på er… Måste ju vara befogat?

    Låter som en riktig dålig idé eftersom du tycker att han betett sig som ett svin. Och då menar jag för er båda. Ska du gå in i något med han igen så ska ju allt vara glömt och förlåtet så det blir en nystart, inte att du fortfarande tänker att han har/hade ett svinigt beteende. Tänker att ex oftast är ex av en anledning.

      Nu va det ju inte något jag efterfrågade. Men förstår din poäng.

    Ammar och har legat på kaloriunderskott i några veckor. Min dotter har bajsat dåligt, typ var 5e dag, går annars upp i vikt som hon ska.
    I förrgår åt jag allt jag ville och igår bajsade hon, tror ni det har något samband?

      Hm, kan kanske ha det. Men bebisen tar den näring den behöver även om du ligger på kaloriunderskott, borde snarare vara du som far illa av det i så fall. Men visst, om de kan få ont i magen av att man äter tex mjölkprodukter kan de säkert bli konstiga i magen av att mamman äter för lite. Ät allt som du är sugen på så ordnar det nog upp sig?

        Tack för svar! Ska testa öka kalorierna igen för att se

          Jag åt allt och gick ändå ner i vikt när jag ammade. Mer än jag gått upp under graviditeterna.

      Min unge bajsade en gång i veckan när hon enbart ammade. Fick höra att det var fullt normalt.

        Ja jag har läst och även frågat bvc och de sa samma sak. Allt från att bajsa flera gånger om dagen till varannan vecka är normalt för helammande barn ??‍♀️

      Bantar du medan du ammar? Då är det en bättre idé att inte göra det, ja.

        Jag har fetma och behöver gå ner i vikt så ja, ligger på underskott.
        Min fråga var dock inte om det var en bra idé eller inte, utan om det kunde ha samband.

          Men är det verkligen rätt period att ta tag i fetman?!

          Det har du väl svarat på själv.

            Va?

          Hur blir det när du slutar att amma, måste du ha ett ännu större underskott då, eftersom barnet tar en del av näringen nu? Hur funkar det där egentligen?

      Men vad har du för underskott? Är ju stor skillnad på 500kcal i underskott och 1000kcal. Jag skulle lägga mig vid det första. Man går ner i vikt men lite långsammare.

        Har legat på drygt 1000 men ska testa att ändra till 500

          1000 låter ju galet lite när du även skall ge näring till en liten

      Helammar du? I så fall inget konstigt ❤️
      Tror inte det har något samband.

        Helammar. Hoppas inte ??

          Om du helammar och barnet går upp i vikt som det ska finns det inga problem. Mitt första barn bajsade varannan till en gång i veckan sina första månader.

      Om du själv har märkt av att du har mindre mjölk så kan det förmodligen ha ett samband. Jag fick vinterkräksjukan och hade svårt att äta samt förlorade mkt vätska, då minskade mjölken. Den lilla gick inte upp i samband med detta.

        Nä har inte mindre mjölk, mitt barn går upp som hon ska och är nöjd och glad. Dricker mycket vatten.

          Hon får nog det hon behöver ?

      Om du går ned i vikt under amning frigörs gifter som du överför till barnet. Därför finns en maxgräns vid viktnedgång och det rekommenderas inte att äta kaloriunderskott under tiden du ammar.

        Jag har dock fått godkännande från dietist och läkare, även om jag också vet att man inte ska gå ner för mycket. Dock var det inte det min frågeställning handlade om men tack för din input!

        Alltså vilka gifter? Kroppen lagrar inte gifter, sånt tar våran lever och njurar hand om.

          Kan bara svara på att man inte fick banta som gravid iallafall. Det sa min läkare att det fick man absolut inte göra och att det var farligt (efter hon sagt att jag var överviktig).

          Jo kroppen lagrar gifter i fett, vid normal viktnedgång frigörs dessa gifter och rensas ut ur kroppen på normal väg, men vid snabbt viktnedgång (tex svält) kan dessa gifter orsaka problem.
          Växande små barn är mer känsliga för gifter, vilket gör att man inte rekommenderar bantning eftersom det i teorin kan gifterna i blodet öka och överföras till barnet via bröstmjölken.

        Frigörs gifter?! Sluta sprid osanningar. Däremot kanske barnet inte får i sig lika mycket näring som den borde, det vet jag inget om. Men vart menar du att detta gifter plötsligt skulle komma från??

          Jag har också hört att det är så. Kan du säga att det inte är så?

          Det frigörs miljögifter som finns lagrat i kroppsfettet . Förvisso väldigt låga nivåer, men ändå mätbart. Finns studie bla här https://www.gp.se/nyheter/därför-ska-du-inte-banta-när-du-ammar-1.2765058
          Tycker det är lite magstarkt att skriva att det är en osanning.
          Sen verkar det också ”varnas” för att banta då det kan leda till att bebisen inte får i sig tillräckligt med mat.

          Människan får i sig gifter via maten vi äter och luften vi andas, endel av dessa gifter lagras i fettet, när man bantar frigörs dessa gifter, i normala fall rensas dessa gifter ut ur kroppen naturligt utan problem. Däremot blir det mer mängd gift i blodet vid bantning, och eftersom man vet att dessa gifter överförs via bröstmjölk och att små barn är känsliga under sin utveckling så rekommenderas inte bantning medans man ammar.

    Hur skaffar man nya vänner? Jag har varit nedstämd ett bra tag pga detta och tänkt ganska mycket på det, att jag har väldigt få vänner och ingen jag håller kontakt med så frekvent, så skulle uppskatta alla tips. Sedan, hur knyter man djupare band med sina kollegor? Jag har svårt att komma förbi den ”barriären”, vet inte riktigt hur jag ska gå till väga.

      Jag känner med dig som haft det lite tufft ❤️. Mitt bästa tips för att träffa vänner är att börja med nån ny aktivitet – träning, ridning, körsång el dyl. Nåt man gillar där man kan träffa likasinnade. Kanske börja på en kvällskurs i nåt intressant språk? Detta är såklart svårt nu såhär i pandemitider, men när det lugnat sig är det ju möjligt.

      Gällande kollegor så tänker jag att det bästa är att dra igång grejer – AW etc. Jag bjöd hem en kollega jag gillar till exempel, för att fira att vi jobbat hårt och blivit klara. Man får försöka våga helt enkelt!

        Tack för tipsen Daniela, uppskattar verkligen det!

        Sant, men det ger mig kanske lite tid att fundera på det och kolla upp lite alternativ. Det är väl dags att skaffa mig en hobby ändå 🙂

      Gå med i en lgbtq-grupp på facebook. Alla är så himla trevliga. Eller prova gofrendly. Har fått 5 nya vänner sen pandemin började. Helt sjunt egentligen. Vi har setts utomhus främst men i somras festade vi en del med.

      Det tog faktiskt att jag sa upo kontakten med min närmsta vän som var ett rövhål för att jag skulle inse hur jäkla najs mitt liv var utan henne och att jag var redo att träffa nya vänner.
      Så värt

        Åh, funkar gofrendly? Jag har laddat ner appen men inte vågat komma igång med den. Men känner mig mer trygg i att göra det nu, det är dags!

        Vad kul att höra Janina, du förtjänar bättre än en vän som inte lyfter dig. Har haft en liknande erfarenhet och kände många gånger att jag borde vara tacksam att jag hade en nära vän. Men fan vad man mår mycket bättre utan det i sitt liv!

        Får jag fråga hur du ”gjorde slut” med din sk vän? Sa du rakt ut att du inte ville umgås, och varför?
        Jag har en jag verkligen måste bli av med. Hon tar all min energi, säger dumma saker till och om mej och en massa annan skit jag måste ta mej ifrån.

          Ja jag skrev ihop ett ”brev” med alla saker aon störde mig: typ att hon bara hörde av sig när hon hade något att gnälla om, eller för att snacka skit om sin syster som oxå var vän med mig. Och att jag som är en person som vill hjälpa människor kände mig som en jäkla slaskhink och att det var tydligt att hon inte ville lösa sina problem eller förbättra sina relationer istället för att bara ösa all negativitet på mig.
          Det här brevet skickade jag inte till henne såklart men det hjälpte mig att få ordning på tankarna och lixom en stöd för min argumentation.
          Det var när hon efter 2 månader tjurade om samma sak fortfarande, som hennes syster hade sagt (hennes syster var sjukskriven med två barn som kräver lite extra stöttning och hade vid tillfälle erbjudit sig att vara barnvakt åt min kompis 2åring men mådde vid tillfälle dåligt och kunde inte ta sig an den utmaningen utöver sina egna barn)
          Istället för att prata med sin syster så tog hon allt med mig, om och om igen tills jag sa ifrån. Och då jag redan skrivit ned allt det andra som störde mig: att vi alltid skulle dricka vin när vi sågs (alkisvarning) och att det alltid handlade om henne och hennes problem, aldrig gjorde vi något kul ihop osv osv så kände jag att jag med lätthet kunde lägga korten på bordet och säga att det här ger mig ingenting. Jag är inte hennes psykolog och jag har inte roligt ihop med henne. Och att hon är en dålig och självisk vän.
          Självklart uppskattade hon inte det men jag hade inte stått ut med att bara ignorera henne.
          Vi var vänner i 13 år och hon såg till att jag fick sparken när vi jobbade på samma jobb. Jag var sjukskriven efter en operation och hon erbjöd sig att ge vår chef mitt sjukintyg för 2 veckor framåt. När jag var tillbaka på jobbet 2v senare fick jag gå på dagen eftersom jag bara ”försvann” och inte berättade varför. Jag var så ung och knäckt så att jag bara svalde det och sökte nytt jobb istället. Och när jag berättade för kompisen så sa hon bara: ja ojsan, jag hittade ditt sjukintyg igår i hallen, jag glömde ge det till chefen som att det var världens bagatell..
          Några år senare skaffade jag jobb till henne i danmark när jag bodde i malmö. Hennes dåvarande hade varit otrogen och jag tog emot med öppna armar som en idiot. En dag när jag är ledig från vårt gemensamma jobb får jag ett samtal från danmark. Det är vår chef som undrar var min kompis är för hon har inte dykt upp för sitt skift. Orolig som fan skyndar jag hem för att kolla att hon är okej, eftersom hennea mobil var avstängd. Visade sig att hon packat sina saket och tagit första bästa tåg hem för hennes otrogna kille ville ge henne en ny chans…
          Det var inte alls jobbigt att förklara det på arbetsplatsen…
          Att jag inte bröt tidigare är för mig ett jävla mysterium.

        Kanske lite konstig grej att göra om man inte hbtq dock…

          Nej inte vad jag har märkt. De är så måna om att visa mig den andra sidan och älskar utmaningen att försöka omvända mig ?

      Jag har blivit kompis med kollegor tack vare humor och seriösa samtal på fika- och lunchraster och sen även AW.

      Tycker också det är smidigt att bygga relationer över sociala medier. Kanske börja med att fånga upp nåt gemensamt intresse i ett samtal och säga typ ”har du sett fbgruppen X om det ämnet?” eller typ ”det fanns ett roligt klipp på Instagram, har du Instagram?” som leder till att man blir vänner på sociala medier vilket i sin tur leder att man kan bygga relation även utanför arbetstid.

        Åh, vad smooth ju! Ska lätt testa på det du skrev, tack så mycket för tipsen Emma 🙂

      Börja sjung i kör. Kan ju vara en alla-kan-sjunga-kör så att kraven inte är höga, de körerna handlar mer om att det ska vara roligt och man sjunger pop. Glad stämning som gör att folk gärna umgås efteråt. Och om man börjar gå ut i grupp kan det vara lättare att fråga någon om de vill hitta på något annat tillsammans.

        Tack för tipset A!

        Vet inte om sjunga och kör är min grej, men kanske kan ge det ett försök!

          Testa, många körer har gratis prova på. Bry dig inte om ifall du inte sjungit innan. Peppig körledare och glada kördeltagare gör en på bra humör.
          En annan grej är Nya kompisbyrån ifall det finns i din stad. De sammanför ”gamla” och nya svenskar. Jag har själv träffat en kompis genom dem. Man får fylla i vilka intressen man har och så matchar de ihop en. De finns på Instagram så du kan kolla in. Lycka till ?

      Vill också veta. Gofrendly funkar inte här och jag idrottar men alla i min träningsgrupp är så mycket äldre än vad jag är och jag vill gärna ha en hyfsat jämnårig och allra helst lika mycket singel som jag och utan barn.

      Blivit kompis med en jobbarkompis, dock vill han väl helst inte vara bara kompis med tanke på hur mycket han flirtar.

      När ni skriver träning, har ni några tips? Jag tränar på gym men pratar aldrig med någon där.

    Haft uppehåll med mitt ppiller ca 2-3 månader och vill börja igen. Är det någon som börjat med preventivmedel en andra gång och fått biverkningar den inte fick första gången? Tex viktuppgång. Jag fick inget första gången så undrar om det eller andra biverkningar tex finnar är troligt att komma nu när jag börjar.

      Viktuppgång är ingen biverkning, utan högre hunger. Som brukar hålla i 1-3 månader. Skärper man sig bara den tiden så behöver man inte gå upp i vikt.

        Onödig kommentar som inte ens svarar på hennes frågan…

        Otroligt inskränkt du är som fortfarande 2021 tror så när det uppenbarligen bevisat inte är så. Har du någon aning om hur mycket hormoner kan förändra i vikten? Jag har gått upp OTROLIGT mycket av att sluta trots att jag ätit mindre och tränat mer. så tänker inte ens diskutera med dig.

          Hormoner förändrar vikten pga att man blir mer hungrig. Viktuppgång är oftast en biverkning av biverkning (Ökad hunger), när det inte är det är det för att man samlar på sig vätska.

      Jag hade p-piller förut och gjorde uppehåll några gånger. Inga konstigheter åt något håll, mensen kom igång direkt och inga biverkningar alls när jag fortsatte.

        Åh bra! Hade du biverkningar när du började första gången? Jag klarade mig då så är som sagt rädd att det ska komma nu från ingenstans, tex ännu mer viktuppgång

    Jag är fast i ett ruttet förhållande och orkar inte skilja mig pga hur fattigt jag skulle behöva leva om jag lämnar. Har tre barn, äktenskapsförord ( bostaden är hans). Han har med största sannolikhet det man tidigare kallade Aspbergers och jag får dra allt i relationen. Hatar mig själv varje dag.

      Aspergers syndrom. Hade en flickvän med den diagnosen och det blev inte långvarigt. Funkade inte alls med mig. (Ja alla är olika, nej man är inte sin diagnos jada jada).
      Jag skulle lämna om jag kände som dig. Hellre mindre pengar än att gå runt och må dåligt.

      Jag tycker du ska ta dig till en advokat och beskriva din situation! Sen frågar du saker angående äktenskapsbalken, oskäliga äktenskapsförord och behovsprövning

      Nu kommer alla hata mig men jag undrar uppriktigt P när du kom på att han var svår att leva med och att han inte hjälpte till i den utsträckningen du vill. Tre barn tar ganska lång tid att tillverka och du borde rimligen insett ganska tidigt att det inte fungerade.
      Det anses ju fult att ifrågasätta kvinnans val men har du något personligt ansvar i att det blev som det blev?

        Jag har ett stort ansvar. Ingenstans säger jag väl något annat? Det är därför det hatar mig själv. I början orkade jag dra förhållandet själv men efter tredje barnet blev det för mycket. Jag hade hoppats på mer pepp, men inser att de flesta tycker att jag får skylla mig själv.

          Lämna! Allt kommer att ordna sig på något vis. Kasta inte bort resten av ditt liv. Agera.

      Att var ”fattig” måste väl ändå vara bättre än att hata sig själv varje dag?!
      Finns det ngn möjlighet att få honom bli mer delaktig i relationen?!

        Och hur mycket cash drar denna dysfunktionella man in vs gör av med?
        Känner flera som fått så mycket bättre ekonomi efter separation, fast de trott som du.
        Plus kolla rätt till bostad med kunnig jurist. Ni har barn, det spelar självklart in.

        Att vara fattig ÄR bättre än att hata sig själv varje dag. Har gjort den ”resan” där jag lämnade min ex-man för fem år sedan.
        Har inte ångrat det en sekund.
        Go for it. Du löser det!

          Tack

      Jag gick till en psykolog som stärkte mig innan jag orkade lämna. Lämnade hus och familjelivet och hade tre barn varannan vecka hosmig. Men vet du, med bostadbidrag så blev det inte så pjåkigt. Jag gav allt till barnen och levde billigt på mina barnfria veckor. Man oroar sig såå mycket innan men det löser sig för alla på något sätt. Och livet blev så mycket bättre! För att stanna i en relation som inte känns bra tar så mycket energi och kraft. Lägg undan ett sparade nu till dig och ställ dig i bostadskö. Du fixar detta! Du har bara ett liv och även om du måste snåla så kommer du vara lyckligare.

      Antingen ta beslutet att lämna trots att du blir fattig.
      Eller stanna och kämpa för relationer. Vet han själv om att han är annorlunda? för då kanske han kan söka läkarvård för att få göra en utredning och få hjälp? läsa på hur folk med aspberger får vardagen att funka och försöka införa såna lösningar i eran vardag utan att påpeka att han kan ha aspberg (om han ni inte själv tycker han har problem), tex scheman underlättar för många med aspberger, att på lördag ska han städa toan och du dammsuga eller liknande. Helt enkelt jobba på problemet så att du mår bättre, men det viktiga är att du mår bra oavsett om du väljer att lämna eller stanna.

    Belle, du vill höra att allt kommer bli bra och du tänker att ni trots allt har något unikt och fint som kommer fungera. Bara ni kämpar osv.
    Jag önskar dig verkligen allt gott och att ni är det där unika paret som det kommer lösa sig för. Dessvärre talar statistiken emot er.
    Just nu befinner du dig i ruset där allt känns möjligt. Det tråkiga är att det som gjorde att ni splittade förra gången kommer göra sig påmint snabbare än du tror. Prova igen, men om ni gör slut en gång till så gå aldrig mer tillbaka.

    Vad gjorde han som var svinigt och vad får dig att tro han inte gör det igen?

    Vad använder ni för deo/antiperspirant eller andra produkter för att motverka svett nu när det börjar bli sommarvärme? Känner att nuvarande produkter jag använder (Biotherm deo pure) funkar kanon under höst/vinter men inte så vidare i högre temperaturer.

      Rexona Biorythm 48h.

      Vichy

      Bats. Asbra

      Absolut torr! Det funkar absolut bäst

        Absolut torr funkar svinbra mot svettningar men varannan gång jag ska använda den tycker jag det svider och stramar i huden. Har du några tips

          Det svider om huden är blöt/fuktig/svettig, huden måste vara snustorr när man sätter på absolut torr. Man behöver inte heller använda den varje dag, normalt håller den i 5-7 dagar.

    I V F – T R Å D

    är det fler här som ska göra ivf? Vi kanske kan stötta varandra ?. Jag ska genomgå behandling nr 1 så fort jag får min mens. Hämtade ut sprutorna idag och känner mig nervös, lite ledsen men förväntansfull.

    Har inga barn, varit gravid en gång men fick missfall.

      Har gjort 2 ivf som lyckades på båda försöken, det är nervöst men samtidigt spännande. Lycka till!

        Tack för att du delade med dig! Vilken lycka att det fungerade för dig ❤️. Jag är lite rädd faktiskt, särskilt över sprutorna. Och allt annat ?.

          Jag ska också göra första snart ?

            Åh vad spännande! Och vad kul med en till här som ska göra första! Är du nervös? Hur känns det? Jag är lite livrädd ?.

          Man vänjer sig vid sprutorna, de kändes knappt tyckte jag. Blev inte speciellt påverkad av hormonerna heller, mådde bra.

            Skönt att höra! Tog du sprutorna själv eller fick du hjälp? Vi har tänkt att min man ska få ge mig dem eftersom jag är lite sjåpig ?.

            Tack förresten för att du delar med dig av dina erfarenheter! Jag uppskattar det väldigt mycket.

              Jag tog sprutorna själv, nöp lite i huden samtidigt så sprutan inte kändes. Kul att kunna bidra med något till er?

      Lycka till!

        ❤️

    jag och min man gjorde slut och hittade tillbaka igen efter nån månad. Nu gifta i snart tre år och två barn och har det bättre än nånsin.

    Vad tänker ni kring att varje vecka lämna bort en åtta månader gammal bebis till olika barnvakter över natten? Är det jag som är töntig som känner att det är lite tidigt?

      Jag tycker det är alldeles för tidigt.

      Det är antagligen olika för olika barn, skulle aldrig gå att lämna bort min 8 månaders över natten ens till mormor, men hon är väldigt mammig/pappig just nu och inte så trygg hos andra (pandemieffekt… gissar jag). Är det ditt barn eller varifrån kommer bryderierna?

        Det kommer från en jämförelse mellan oss och en nära anhörigs familj där det är den nära anhörige som helt utan bekymmer lämnar bort och vi anses då som konstiga som inte för samma.

          Det finns säkert en anledning till att barnen ska sova borta flera nätter i veckan. Kanske en anledning som du inte känner till.
          Bry dig inte hur andra gör så kommer de andra bry sig mindre om hur du gör. Det låter i alla fall som att den dagen du önskar barnvakt så finns det gott om back up i närheten och det är faktiskt! Så ta det bara i din takt!

            Fantastiskt skulle det såklart stå på slutet ?

            Jag är inte så säker på att andra kommer att bry sig mindre om hur de gör. Jag upplever att de som gärna lämnar bort sina barn ofta skammar oss som inte vill göra det. Det känns mer socialt accepterat att lämna sina barn till barnvakt, än att inte göra det. Jag tycker att ts ska stå på sig och följa sitt hjärta! Nu kan de dessutom skylla på Corona ?

            Kusin till sambon så vi kan inte lämna till samma barnvakter.

      ”Olika barnvakter”?
      Ingen barnet känner?

      Är det många olika barnvakter? Om det är en/ett fåtal personer som bebisen har träffat förut och känner sig trygg med så är det väl ok att lämna över natten men varje vecka låter lite mycket tycker jag. Så nej det är inte töntigt att känna att det är tidigt.

        Morfar+fru, mormor och farmor. Så tre olika iaf och enbart då hemma hos respektive barnvakt.

      Åkte utomlands en vecka med min mormor och morfar när jag var 7 månader. Jag lever och mår bra utan varken minnen eller men.

      Vi hade en gång då bebbs var 6 månader o sedan inte förrän efter året.
      Det beror ju helt på situationen och vem barnvakten är och hur nära man känner varandra.. men nej aldrig att jag skulle varje vecka lämna en natt! Kanske till pappan en natt i veckan ifall man skulle vara skild men inte annars!

      Har inte lämnat bort vår sedan hon föddes för 1,5 år sedan och har inga planer på att göra det snart heller. Hon ammas iof, men har inget behov av det ändå. Tänker på att hon ska vakna mitt i natten och inte fatta varför hennes föräldrar inte är där.

      Har läst att barnen ”kan” vara separerade från närmsta anknytningen i lika många timmar som månader. Så i det här fallet Max 8 timmar.

      Just vid 8-9 månader är också separationsfasen så det är extra känsligt att lämna ifrån en sådan liten då.

      Vi hade barnvakt över(halva) natten första gången innan hon va 2 mån. Det va iofs hemma hos oss och det va farmor som hon umgåtts med väldigt mycket som var barnvakt. För oss va det en vändpunkt och vår dotter började sova betydligt bättre från och med den natten, av nån anledning. Sen tror jag det tog typ ett år innan vi hade barnvakt där hon faktiskt sov borta också.

      Jag tror alla barn är olika och som förälder vet man förhoppningsvis vad ens barn mår bra av. Om barnet har byggt en nära anknytning till barnvakten så ser jag inte att det behöver va ett problem att lämna bort vid 8 mån ålder. Varje vecka har jag lite svårt att förstå dock, liksom varför?

      Det är vid 8-9 månaders ålder som barn får separationsångest. Kolla upp det lite mer och fundera på om du kan vänta med det ett tag.

      Göra det varje vecka känns konstigt.
      Någon enstaka gång och kanske pga någon speciell orsak ser jag väl inte som något problem om barnet känner barnvakten, i detta fall handlar det ju om morfar, mormor och farmor som barnet troligen har träffat endel innan. Däremot konstigt att göra det så ofta som varje vecka med ett sånt litet barn.

      Om det sker varje vecka så lär ju barnet bli rätt vant vid det, så egentligen kanske det inte är värre än ”någon enstaka gång” som folk verkar tycka är ok. Men jag skulle säga att det beror helt på hur barnet reagerar. Det är ju ändå en rätt stor grej att sova hemma hos någon annan och ha nya människor man somnar hos och vaknar upp hos. Om det påverkar barnet så att det tex sover dåligt eller visar andra tecken på oro (de fattar ju inte när det är dags att packa väskan och sova borta liksom) så hade jag slutat. Annars kan de säkert fortsätta med det.

    I januari köpte jag en lägenhet i en annan del av den staden jag bott i sen mer än tio år tillbaka. Nu är våren här och med den tydligen fiskmåsar. Alltså, hundratals. Det skriks och skränas i timmar varenda jävla dag! Var så glad över att jag äntligen har balkong men jag kan inte sitta på den. Jag blir fan helt jävla skogstokig, jag håller på riktigt på att bli helt galen av det här mås-gapandet. Snart hamnar lägenheten på Hemnet igen alltså.

      Well, jag har vildsvin utanför dörren, känner att jag hellre skulle ha fiskmåsar 😛
      Men vi får väl helt enkelt acceptera att vi och djuren får dela på denna jord 😉

        Skatten
        Bra skrivet. Så är det ju faktiskt. Vi människor äger inte planeten.

          Tror att folk på landet är mer införstådda med att behöva leva ihop med dem vilda djuren, även när dem orsakar problem, medans folk i stan verkar tro att det ska vara djurfritt bara för att dem bor i stan.
          Läser ofta om stadsbor som förstör fågelbon när fåglarna byggt bo på deras balkong 🙁

            Hur kan man vara så grym? Stadsbo? Ja det är jag och balkong har jag också. Riva ett fågelbo? Aldrig! ?

    Hur gör ni som bor i hus och har öppna altandörrar för att få lite frisk luft? Är så trött på insekter, getingar och till och med fjärilar som tar sig in. Okej, ibland dödar man någon flyga men orka hålla på med det varje dag.

    Vore skönt att hitta något som skulle underlätta livet. Vet att det finns nät men om jag vill gå in och ut genom dörren känns det bökigt med nät.

      Pärl- eller banddraperier funkar. 🙂

      Inte svar på din fråga men… Det var värre förra sommaren när vi hade en granne med tre utekatter som gladeligen klev in genom våra öppna altandörrar. Tar hellre myggor och flugor… Ja katter är fina men jag vill inte ha främmande katter i mitt hus… Nu har grannen flyttat så problemet löste sig själv. Tycker att katter är lite oberäkneliga haha, skulle inte våga lyfta någon annans katt? Därför väljer jag hellre insekterna ?

        Håller med dig om katter. Skulle bli galen om det kom in en katt.
        När det gäller flugor getingar o fjärilar så funkar väl ett sånt där nät man har över dörren?
        Själv sätter jag upp en tunn gardin över dörren.

      Vi har en nätdörr framför ytterdörren ? finns att köpa billigt på typ jem o fix

      Du behöver ju inte öppna dem på vid gavel utan ha en liten öppning, vi har en hasp.

      Finns jätte tunna gardiner på Ikea (teresia) .. släpper igenom massa ljus och luft men håller nog de flesta flygfän borta ?

      Vi har nätdörr till altanen. Tror såna finns att köpa på typ jula. En dörr man sätter fast som sitter uppe jämt. Slipper man böka på med kardborreband.

      På balkongen har vi en utdragbar nätdörr som sitter som i en list när den inte är utdragen. Var en snickare som satte in den men den är från nåt fönsterställe.

      Nätdörr 😀

      Köpte spetsgardiner på second hand och spände sen upp dom på en liten tunn lina i dörrkarmen ?

      Vi har sådana där klibbiga flugspiraler, vet inte vad de heter men de funkar bra ? Såå tråkigt när en fjäril fastnar bara, men det har bara hänt en gång ??

        Klibbiga flugspiraler?! Nej usch vad hemskt!

    Morfar+fru, mormor och farmor. Så tre olika iaf och enbart då hemma hos respektive barnvakt.

    Lets dance just nu… Alltså kan faktiskt förstå att Peg blir svartsjuk – djupa blickar, bubbel med utsikt, fina ord och smyckesgåva med gravering följt av tät dans till ”Lay all your love on me”. Hahhaa alltså är de seriösa med att de bara är kompisar? De flörtar ju stenhårt?

      Jag och mina killkompisar är alltid flörtiga mot varandra för vi är goda vänner och vet vad vi går för. Jag är singel och de är i förhållanden: so what? De litar på mig och jag litar på dem. Det här med svartsjuka gör mig illamående.

        Va? Hade INTE uppskattat att min kille var ”flörtig” med tjejkompisar. Hade inte heller känts schysst mot flickvännen om jag va tjejkompisen

          Vi alla är olika ☺️ vi är inte: vill du ligga med mig? nivå utan på en skämtsam sarkastisk nivå.

          Instämmer.
          Men vad räknas som flörtig? Om ni tänker på er egen partner. Att le mot nån och blinka till (om ni förstår vad jag menar). Att vara övertrevlig för det råkar vara ett annat kön? Extra hjälpsam? Ge komplimanger? Blickar?

        Hur litar du på dem? Ni är ju bara kompisar ?

        Klart du litar på dem, du är ju singel. Vänta tills du själv får en partner och han springer runt och flörtar med tjejer han kände innan ni träffades, då kommer du inge uppskatta det (även om du säger det nu)

      Någon som sa nått om PR-trick för ett tag sen. Har börjat fundera mer och mer på om det är det faktiskt.

      På samma sätt som någon sa att Carol hoppade av för att hon var dubbelbokad och inte utbränd (hon trodde inte att hon skulle gå så långt och därför blev det en krock i kalendern). Nu kommer det fram att hon ska vara med på stjärnorna på slottet ?

      Jag håller med, jag hade också varit sotis. Men, hon kunde skött det snyggare och hållit sina känslor utanför media och låtit honom göra det här och stötta honom (typ som Anis tjej gjort) och inte fått det att handla om henne som hon gjort. Det är bara hon som sett dålig ut i detta, tyvärr.

        Anis och Katja har ju utanför dansen haft en mycket tydligare kompisrelation, så går inte riktigt att jämföra heller

      Det gör dom ju inte alls!!!

      Tycker de beter sig jättekonstigt och elakt mot peg. Falskt beteende. Vem kan ärligt säga att de skulle uppskatta eller inte bry sig om nån tjej betedde sig så mot ens kille?

        Jag skulle mer reagera på att min kille beter sig så med en annan tjej.
        Han kan aldrig ta ansvar för någon annan tjejs handlingar men han kan bete sig själv med respekt för sin flickvän.

      Men det kanske är så simpelt att de börjar bli kära i varandra? Att det de facto är något äkta.

      Ration är ju rätt hög på par som blivit tillsammans i LD.

        Inte jättehög dock om man räknar på alla par som varit med. Dessutom inte när BÅDA i paret redan är i förhållande.

      Det är ju dock ngt som sker i leta Dance varje år och produktionen som vill få ett sånt för special moment i finalen.
      Var hon inte lika kramig och glad förra gången också?!

      Men så är det ju för alla par som är med i Lets Dance, i alla år.

    HÅRHJÄLP!!

    Hello! Lång historia kort: gick hos frisör från ljusblond —> mörkblond. Tyvärr så tvättades detta ur och på några veckor var jag LJUSGRÅ. Eftersom jag inte hade råd med fler besök rek frisören en färg. Jag är nu efter färgningen mörkblond med en lätt grön nyans. Vet att detta kan ske fr blond —> mörkblond och nu blev det tyvärr så. Min fråga är nu hur jag mest skonsamt får bort? Ett bleach bath och sedan VILKEN mörkblond toning/färg? Tänker om jag bleker med schampo borde ju det som är kvar vara tillräckligt orange och varmt för att lägga en ask på utan att bli grön? Vill vara mörkblond och gärna ask (pga min naturliga) men såklart hellre guldiga toner än gröna ? har tidigare slitit mycket på mitt hår med blekning så behöver göra detta skonsamt!

    Tack snälla ni! (Och som ovan nämnt är det tyvärr inte möjligt att gå till frissan igen, så endast behjälpliga kommentarer tas tacksamt emot!)

      Ha i ketchup för att bli av med det gröna ? och nej, inget skämt.

      Minns att jag doppade håret i askorbinsyra (tror jag det var) för att bli av med det gröna.

      Lägg en guldig toning över annars? Finns ju även såna toningsbalsam?

    Hej allihopa!
    Var på middag med min morfar, pappa och mamma idag.
    Jag och pappa börjar bråka om metoo och förtalskassan då han säger att ”kvinnor kan hålla käften och behöver inte gå ut med övergrepp utan kan prata med sina kompisar och familj” och jag försöker då förklara att det är en upprättelse för kvinnan vars förövare inte blev dömd. Anyway – morfar hoppar på mig med allt möjligt att jag ska sluta tjafsa, jag är bortskämd, drar ner stämningen osv. Min pappa sätter då ner foten och säger att morfar får lugna ner sig då vi kan ha en diskussion, min mamma glor då på pappa som att han sagt något helt galet.

    Vad tycker ni om detta??

      Är sjukt trött på alla jävla gubbar och män som ska ha en åsikt om Me too, de fattar inte vad det handlar om och kan hålla käft. Hade en diskussion med min svärfar som trodde att han skulle få medhåll av mig men det kan jag säga att han inte fick.

        Ja precis, män ska enbart hålla käften och inte ha en åsikt, fan de borde vara olagligt för män att ens yttra sig.

        Eller så kanske du kan fundera på hur du skulle reagera på att få höra att du som kvinna enbart ska hålla käften och inte uttala dig i vissa ämnen.

        Personligen tycker jag att könet på en person inte ska avgöra rätten att tycka saker.

          Du bekräftar bara ovanstående om att du inte fattar vad det handlar om och borde knipa igen…

            Klart du tycker det.

            Men som tur är så bort vi ett land där kön inte är avgörande för rätten att yttra sin åsikt.

              Äsch nu lugnar vi ner oss båda två. Klart att både män och kvinnor får ha en åsikt (det är ju inte 1921 längre ?). Men nog kan man ju bli trött på män som klankar ner på mee too, när de omöjligt kan veta hur det är att vara kvinna som utsatts för övergrepp. Det är ju väldigt få kvinnor som exempelvis tycker att prostataproblem är blaj, vi vet nämligen väldigt lite om hur det känns.

                Exakt min poäng!

                  Jag tänkte det ?

                Problemet är att kvinnor som egentligen inte står för jämställdhet (tex Cissi Wallin) kapade Me too kampen. Dessa kvinnor vill (som Cissi Wallin) att män ska stå i ett hörn, skämmas och hålla käften.
                Hade man istället tagit Me too för att lyfta kvinnors problem i samhället och på arbetsplatsen, och pratat om detta så hade männen tagit emot det på ett annat sätt, nu blev Me too kapat och använt för att lyfta kvinnor och trycka ner män vilket får män att hata Me too.

                Istället för att använda Me too eller feminism, använd ordet jämställdhet, så kommer ni se att massor av män för positiva till jämställdhet. Manshatande feminister har tyvärr förstört innebörden av orden Me too och feminism.

      Att du har en normal familj över olika generationer? Min morfar hade också blivit arg om jag startade en diskussion vid matbordet, helt enkelt för att man inte gjorde så som yngst på hans tid. Ämnet hade inte spelat någon roll. Din pappa neter sig som man gör i hand generation och din mamma reagerade så för att det är hennes pappa. Hur hade du tänkt om din partner högg till mot din pappa? Klart situationen är lite obekväm. Tycker både din morfar, pappa och mamma låter normala ärligt talat.

        Haha va? Det där låter inte alls normalt det du beskriver. Hur gammal är din morfar? Född 1760?

          Nej, född på 40talet. Och jo, det är normalt.

            Normalt att de som är födda på 40talet inte tillåter den yngste att starta diskussion vid matbordet? Nej. Visst är 40talister speciella men det där är någon grej din morfar har för sig bara.

              Mina föräldrar är 40-talister och vi har alltid högljudda diskussioner vid middagsbordet, det var precis så de fostrade oss! Det är inte farligt med diskussioner, snarare utvecklande.

            Har också familjemedlemmar i de åldrarna och ingen beter sig sådär?!

        ”kvinnor kan hålla käften” = normalt?

          Är väl typiskt mansgris i 40-50års åldern eller? Vilket jag gissar att ts pappa är.

        Ja det låter som en diskussion där alla blev engagerade och ganska mycket i affekt. Mamma tyckte det var jobbigt att hennes pappa blev tillsagd, men håller nog med ts i sak. Pappa tycker kanske lite som morfar men vill inte att någon säger åt hans barn på det sättet. Jag gick väldigt sällan i klinsh med morfar och farfar, födda i början av 30- och 20-talen. Dels för att de var barn av sin tid (ok, 40-talister är något modernare) och dels för att gammal var äldst. Man sa inte emot helt enkelt.

        Förstår vad du menar. Visa äldre generationer är lite kvar i gamla hjulspår. Tex så är det mer vanligt att en person på 50+ har svårare att acceptera homosexuella än en person som är 20 år.
        Alla födda innan 1979 var ju fostrade i tron att homosexualitet var en sjukdom. ADHD vart en erkänd diagnos först runt 1960 talet om jag minns rätt? innan berodde symtomen på att föräldrarna var dåliga föräldrar.
        Vi som är födda i en värld där homosexualitet inte är en sjukdom, och ADHD inte beror på dåliga föräldrar har svårt att förstår hur den äldre generationen tänker, så jag tror att vi måste ha lite överseende med den äldre generationen sålänge deras åsikter inte påverkar andra negativt.

          Också en sak som äldre generationen växte upp med, det var lagligt att våldta sin fru fram till år 1965. Det var en annan tid, mycket har förändrats, och även om man försöker utvecklas och anpassa sig kan det vara svårt att släppa visa saker som man blev lärd under sin uppväxt.

            Och första domen kom 1984…

          Eh nej vi födda före 1979 fostrades inte att tro att homosexualitet var en sjukdom?
          Ingen pratade så. Möjligen klassade Socialstyrelsen det som psykisk sjukdom, men ingen jag kände sa någonsin att det var en sjukdom. Det var ovanligt, eftersom väldigt få var öppna med det, men det var inget man lärde barnen att ”det är en sjukdom”!

            Så du menar att den äldre generationen som är född 1940-1950 uppfostrades med samma syn på homosexuella som dem personerna som är födda efter 2000? för om du på allvar tror det kan du ta och läsa på lite om historia i Sverige och hur det var för homosexuella för i tiden.
            Fanns ju liksom en anledning att det uppfattades som ”ovanligt” förr och att väldigt få var öppna med det förr jämfört med idag…

            Men nu ville jag egentligen inte diskutera homosexuella, jag ville prata om att den äldre generationen har fått en annan uppfostran och därför kan dem säga saker/göra saker som den yngre generationen uppfattar som konstigt, och att vi måste ha förståelse för den äldre generationen så länge deras beteende inte påverkar någon annan negativt.

      Vilken jobbig familj du verkar ha, inte ok att bete sig så som dem mot folk man borde älska! Really, bråka och kasta förolämpningar med/mot sitt barn/barnbarn??

        Fast det låter ju bara som att dem hade en diskussion om något dem hade väldigt olika åsikter om? vid släktträff i min familj så är det bäst att inte nämna tex invandring, SD, Me too, feminism, vegan, mm, för det kan leda till väldigt heta diskussioner eftersom visa i släkten har väldigt olika och starka åsikter inom dessa ämnen, men bara för att vi inte tycker likadant betyder det ju inte att vi inte älskar varandra?

      Du måste skilja på att ”berätta sin historia” och förtal.

      INGEN har NÅGONSIN blivit dömd för att berätta sin historia. Problemet blir när du går ut offentligt med namnet på din förövare, spelar ingen roll om han är skyldig/dömd eller inte, du får enligt svensk lag inte förtala någon!
      Om dessa människor skulle berätta sin historia utan att nämna någon som gör att förövare går att identifiera så skulle dem aldrig blivit åtalade.

      Att folk kopplar ihop ”berätta sin historia” = förtal och sprider detta som fakta orsaka stora problem och missförstånd.
      Jag är också jätte irriterad på detta, för det gör att folk tror att det är olagligt att berätta vad dem vart med om när det egentligen är fullt lagligt, bara dem inte offentligt berättar vem förövaren är eller något som gör att man kan identifiera förövaren.

    Tips inför valpköp, vad bör man tänka på?

    Fråga 2: Ifall en mamma till en valpkull har/har haft kennelhosta, hur troligt är det att valparna blivit smittade samt vad kan det innebära?
    Har sökt på nätet men hittar mest att hundar med kennelhosta ska hålla sig borta från andra hundar. Men en mamma till massa valpar kan ju inte hålla sig borta.

      Adopt don’t shop

        Absolut har tänkt på det också!

        Men tips inför det då? Tips inför hundköp?

          Viktigast av allt är att välja rätt ras!! Fööör många köper hund för att dom är coola/söta/fina och tänker inte alls på temperament/vad de är avlade för osv och efter ett par månader hamnar dom på blocket pga ”allergi” Fråga dig själv vad DU vill göra med din hund.. mest sällskap? hundsport? Är du en aktiv person? Osv osv osv

      – Välj en ras som passar det du vill göra med hunden.
      – träffa både föräldrarna så du får en uppfattning om hur de fungerar
      – kolla upp om det finns sjukdomar som är kopplade till rasen och som kan vara ärftliga. kolla sedan upp så att föräldrarna är ex röntgade, ögonlysta osv för just de sjukdomarna
      – är valparna vaccinerade, chippade osv?

      Överskatta inte hur mycket du faktiskt kommer hinna aktivera hunden, många vill göra mycket men har inte tid/ork vilket gör att dem inte kan ge hunden den aktivering den behöver.
      Kennelhosta är ingen jätte fara, om tiken och valparna är friska när ni hämtar valpen skulle jag inte oroa mig, se bara till att valpen är vaccinerad och chipmärkt.

    Jag drömmer om något annat än detta men vet inte vad, har ingen passion eller mål i livet. Jag har drömmar och fantasier men det stannar alltid där. Jag skulle vilja arbeta med något där jag har möjlighet att resa till delar av Europa, träffa intressanta människor och få ta del av deras liv. Uppleva allt förutom den här vardagen. Jag antar att jag vill åt en känsla men en känsla är ju inget man kan livnära sig på. Jag bör vid denna tidpunkt i mitt liv ha mitt på det torra men har aldrig varit så vilsen som nu…

      Hade det liknande när jag var i ett förhållande sedan 7 år, pluggat direkt efter gymnasiet och därefter fått fast jobb. Kände mig instängd. Gjorde slut med killen, flyttade till en större stad och gick ut mkt. Träffade nytt folk och jobbade på flera jobb samtidigt. Det var jättespännande och kul! Tror att jag behövde det. Nu har jag barn, bor i ett hus i en mindre stad tillsammans med min sambo som jag träffade när jag var ”fri”. Nu har jag inget behov av äventyr längre utan trivs med mitt liv.

        För många går det inte över dock, a way of life mer…

      Mitt bästa tips (vilket kanske är svårt i en pandemi) men flytta/red utomlands och lev lajf ett tag. Gör det galna som du drömmer om och skit i vad du ”borde” göra och vara. Tillslut upplevde jag iaf att jag längtade till en vardag. Träffade en kille, fick barn och har ett helt okej jobb. Låter säkert supertrist för många men jag kan njuta av det eftersom jag redan ”avverkat” allt det där jag drömt om att göra. Väntar på att suget efter nästa äventyr ska komma och då ska jag embracea det! Kanske någon häftig resa med min unge!

      Detta kunde jag lätt ha skrivit! Jag har ett bra liv med fint jobb, underbar sambo, vackert hus osv. Allt man ”ska” ha när man är 35 +. Men jag drömmer om annat. Jag ser oss framför mig i en stuga på Island medan jag skriver min roman som ligger i mitt bakhuvud. Jag ser oss driva ett bed and breakfast i Italien eller i södra Frankrike. Jag ser mig själv lära känna massa människor och deras tankar, upplevelser och känslor. Jag vet inte, jag längtar liksom alltid lite bort till ställen jag aldrig sett och människor jag aldrig mött. Som att jag är homesick efter något som kanske inte ens existerar? Skönt att man inte är ensam iaf <3

      Kanske jobba som flygvärdinna? då får du resa, träffa folk och se nya platser? 🙂

        Flygvärdinna nu för tiden är inte så mycket ”se nya platser”. Eller ja, se nya flygplatshotell möjligtvis.

          Beror ju på hur man jobbar. Man kan ju jobba så att man flyger dit, har ledig ett par dagar (obetalt) och sedan jobbar igen och tar ett flyg hem. Men jobbar man 100% så är det ju inte så mycket ledig tid nej.

    Vad med om en liknande situation och han lovade rosor men fick samma skit som resterande gånger, ex är ofta ex av en anledning och man glider lätt tillbaka i gamla mönster

    Finns det någon här som precis som jag är beroende av mobilspelet bitlife? Egentligen så tråkigt, men det är samtidigt kul att kunna bygga ett liv åt någon? men vet ingen annan som spelar så jag undrar var dessa spelare finns, här?

    Är det inte ovanligt dåligt med kommentarer på ös? Är det på grund av nya kommentarsfältet eller är det något speciellt idag som jag missat? Nog för att jag blivit dagvild sedan jag började jobba hemifrån men inte är det väl julafton idag?

      Nya kommentarsfältet

      Det är i alla fall trevligare!

    Heja Filip!!!!!!!!!!

    Filip och Linn, jäklar va fint de dansar tillsammans.

    Underbart att se.

      Jag vet Linn är grym! Kollade gamla klipp från förra året med John Lundvik. Lika fint då helt underbart. Hoppas Filip vinner!

    Jag avskyr mitt jobb. Men vet inte vad jag ska göra istället.

    – tjänar riktigt bra. Pengarna väger inte upp
    – har 80 medarbetare
    – ska jonglera en budget på 37 milj inkl nedskärningar.
    – pluggar samtidigt som jag jobbar (ett måste från arbetsgivaren)
    -blir utskälld var å varannan dag. Hotad, kränkt och får höra ”det ingår i professionen”
    -jobbar nu 60-70h i veckan.
    -vaknar med hjärtklappning och kan inte släppa jobbet. Drömmer om det.

    Har haft samma jobb i 7.5 år och är fortfarande ”ung” ~ 40.

    Men har nu en livskris, jag vill förändra, jag vill inte ha det såhär. Men vet inte vad jag ska börja….

    Någon som känner igen sig? Alla säger att jag borde vara glad att jag har ett bra och tryggt jobb. Men ingen förstår pressen.

      Hur ser din bransch ut? Möjlighet att få annat jobb? Sök isf.

        Eller sadla om!

      Jag tycker det låter som ett pissjobb om du blir utskälld och måste jobba så många timmar. Herregud det är inget att fundera på. Byt jobb så fort du kan! ❤️

      Byt jobb, man ska orka jobba hela livet och då är det viktigt att man mår bra med sitt jobb.

    HJÄLP! Har träffat en seriös och karrärsmässigt jätte driven kille. Vi har haft kontakt i princip varje dag och träffats 2 gånger de senaste två veckorna. I torsdags hände det som inte fick hända, jag drack vin i solen på tom mage och fick livets största snefylla. Jag spam ringde han säkert 20 gånger. Jag har aldrig varit så full någonsin och sluddrade bara. Även jag är en seriös tjej med ett bra jobb och en högre examen endast 23 år. Bad direkt om ursäkt igår när jag vakna och insåg vad jag gjort och tog helt ansvar för det, inga dåliga bortförklaringar. Han sa att det var okej och vi pratade på under kvällen och skojade lite om det. Men han är absolut inte någon som ”tar det med en nypa salt” eller ”kan hända den bästa”. Vi har inte pratat sen dess och nu är jag livrädd att jag sabbat det hela totalt.. vad gör jag och hur lång tid ska jag ge honom?

      Förstår inte, du pratade ju med honom dagen efter och under kvällen (dvs fredags) och han sa att det var lugnt.
      Vad är problemet? Ring honom.

      Ni har ju redan pratat? Och varför ska du ge honom tid? Vill du ringa eller smsa så gör det?

      Ibland dricker man vin i solen på tom mage. Ibland gör man något annat! Ingen är perfekt och om han förväntar sig det, är han verkligen något att ha då? Jag skulle föredra en kille som inte tycker att det gör något om jag gör bort mig ibland! Med det sagt, ring honom. Var dig själv ? se vart det leder!

      Tror många skulle vara helt ok med en sådan sak och som du säger, ta det med en nypa salt. Men det kan ju finnas anledningar att han inte känner så, kanske har han vuxit upp med alkoholproblem i familjen eller liknande och vill absolut inte ha något liknande i sitt liv. Eller så är han helt enkelt själv så kontrollerad att han inte tycker att det här är något som får ske. Och om ni då inte känt varandra så länge och detta händer så kan man ändå förstå om han backar nu, innan det blivit mer seriöst. Han kan ju faktiskt inte veta att du aldrig varit så full och att det inte är något som händer lite då och då, han har bara ditt ord. Men om en sån här grej sabbar allt så kanske det inte var rätt från början, hade det varit det på alla plan så kommer det att ordna sig. Ring honom och ser hur det går!

    Hej! Ni som har syskon som har barn men inte ni själva, hur tänker/ känner ni kring den uppmärksamhet som riktas mot barnen från era föräldrar osv. Har tänkt lite på det, jag och ett av mina syskon har barn medan det äldsta inte har det. Han har en tjej men de är båda lite äldre nu och tror inte att de kommer att få barn. Funderar på om han känner sig utanför när mkt fokus blir kring våra barn.

      Jag är bara tacksam att barnen tar uppmärksamheten, så slipper jag. Föräldrarna är där varje vecka och jag träffar de typ 4 ggr per år. Träffar dock min syster ganska ofta ändå. Känner noll avundsjuka. Men sen har jag alltid haft en väldigt nära relation till mina syskon men inte till mina förädrar.
      Barn är ju barn och förtjänar uppmärksamhet. Jag behöver liksom inte att ngn lägger pussel med mig eller köper lego till mig.

        Låter som du har förståelse för situationen och vilken typ av uppmärksamhet barnen är i behov av.

      Mina föräldrar prioriterar absolut mina syskon med barn före mig utan barn. De har lika långt till dem som till mig, och åker dit titt som tätt. Här har de inte varit på…3 år kanske, har börjat glömma. Bjuder såklart hit dem, men det kommer alltid nåt i vägen. Så ja, fokus hamnar hos de med barn och rent egoistiskt så känner jag mig bortprioriterad ☹️

        Det är ju inte egoistisk? Dåliga föräldrar. Mina föräldrar umgås lika mycket med oss syskon, fast på olika sätt. Mig åker de inte hem till så ofta, men vi går ut och äter, shoppar tillsammans, hittar på saker osv som de inte gör med mina bröder med barn.

          Ja, mina föräldrar gör också andra saker med min äldre bror som inte har barn och hans tjej; går ut och äter, går på museum osv.

        Vad hemskt ?

      När min bror hade barn och inte jag blev det väldigt mkt uppmärksamhet på barnen och familjen med barn. Allt skulle anpassas efter dem, allt i samtal handlade om barnen osv. Det gick verkligen till överdrift på ett sätt som inte är ok enligt mig. De slutade dessutom att hjälpa till, tacka för maten eller plocka undan efter sig.

      Jag har också barn nu och tycker fortfarande att det sköttes dåligt när min bror fick barn, tänker på det i sammanhang med min mans familj (där vi är först med barn) så att de andra blir mer inkluderade än vad vi blev. Och att vi fortfarande drar vårt strå till stacken i gemensamma tillställningar.
      Även med våra vänner (där vi också var först) ansträngde jag mig för att vännerna skulle känna sig sedda och lyssnade på fastän jag hade fått barn. Jag tycker att barn är fantastiska men jag vill inte att mina barn ska ”stjäla hela showen” när vi träffar andra utan barn. Det måste finnas utrymme för alla, även om ungarna är både roliga och charmiga.

      När jag inte hade barn kändes det som att inget jag gjorde var intressant eller roligt att prata om längre när jag träffade min familj, från ena dagen till andra handlade allt om brorsans ungar. Ingen hade tid att fråga eller bry sig om mitt liksom. Barn är största saken i livet för de som har barn, men de som inte har barn har andra stora saker i sitt liv. Så om du vill vara schysst så lägg lite fokus på det som är stort i din storebrors liv, fråga och lyssna på det som är viktigt för honom. Sen är han säkert jätteglad för er skull och gillar era barn, men man får inte glömma honom för det. Kanske kan du också tycka att ”vuxensamtal” kan vara en trevlig omväxling ibland med ? det är jättefint att du överhuvud taget reflekterar över det, det varar som att du är en omtänksam person!

        Tack för en tänkvärd och fin kommentar. Ja, jag ska tänka på att fokusera på honom och hans tjej när vi ses. Jag tror nog att vi ( min sambo och jag ) gör det rätt så mkt, nog mina föräldrar som är uppe i barnen. Han gillar barnen men har egentligen aldrig varit speciellt intresserad av barn generellt. Är mer en kattperson?.

      Jag tycker det är skönt. Min mamma är ganska nojig och hörde gärna av sig väldigt ofta, ville träffas ofta och frågade ofta när jag och sambon skulle skaffa barn för att dem ville ha barnbarn, så när syrran skaffade barn vart det lugnare för mig och vi slipper frågan 😉
      Vill jag träffa mina föräldrar är jag dock alltid välkommen dit eller bara att bjuda hem dem hit, så enligt mig är det jätte skönt att mycket fokus läggs på syrrans unge 😉

        Fint att höra det perspektivet också.

    Tvättmaskin som luktar unket oavsett hur mkt man försöker städa ur den.. Googlat div. så har provat det mesta.. Klorin, ättika, bikarbonat, citronsyra, olika tvättmedel, temperatur, genomgång av maskin.. Finns det något mer man kan försöka med eller är det en lukt att leva med? Den verkar som tur är inte sätta sig i kläderna men inget trevligt oavsett.. Finns det något knep jag möjligtvis missat? Eller bör jag fundera på ny maskin?

      Hade samma problem, körde alla kurer som finns och tvättmaskinsrengöring och 90 graders tvättar och allt möjligt. Bikarbonat och citronsyra gjorde störst skillnad tycker jag men tog bara några tvättar så va lukten tillbaka igen. Blev ny maskin för oss, rekommenderar dig att göra samma.

      Byt slang baktill!

      Kollat och rensat alla slangar?

    Jag födde barn några veckor efter att min väns bebis dog i magen. I början kunde inte min vän träffa mig när jag var gravid och inte heller efter att min dotter hade fötts, vilket är fullt förståeligt! Nu har det gått snart två år och det känns fortfarande som att vi båda låtsas som att min dotter inte existerar vilket faktiskt gör mig väldigt ledsen. Jag menar inte att hennes känslor är fel, alla reaktioner/känslor måste väl få vara okej från människor i sorg.
    Men jag kan inte hjälpa att jag blir ledsen även fast jag kan förstå min vän också!!

      Ouf, tufft.. Men har ni försökt prata om det? Vet hon om hur du känner och vice verse? Har ni en så pass bra vänskap att det är möjligt med ett djupare samtal eller är ni mest vänner bara för att? Hoppas det löser sig och om inte så kanske du får överväga att kliva undan om hennes sorg går ut för mycket över er relation och fortsatta vänskap..

      Ja det enda är nog att prata om vad som hänt och hur hon mår. Kanske ni undviker såväl hennes barn, som ditt? Jag slutade att svara när en bekant (inte vän) tyckte det var jobbigt att vara med min dotter, eftersom det påminde henne om sin barndom. Tror att hon hade någon form av psykos. Kanske inte jämförbart, men det var väldigt enkelt att välja mitt/mina barn i den situationen. Du ska inte heller behöva låtsas som att ditt barn inte finns när ni umgås, det är ju verkligen inte barnets fel.

    Jag har sett att Alexandra Nilsson gnäller så otroligt mycket på sin nya hundvalp att den tuggar på saker och far runt. Jag tänker rent spontant om de ens aktiverar hunden? Känner att fine hundvalpar kan va en pina o plåga men ta ut hunden så den får rasa av sig lite energi. Inte så att Alexandra verkar vara hemma så mycket med vovven

      1. Det är ju omöjligt att veta hur mycket hon är ute med valpen, det man ser på hennes sociala media är ju inte hela hennes dygn.
      2. Valpar ska inte direkt motioneras eller aktiveras, dem ska får busa av sig, men dem kommer fortfarande vara vilda resten av tiden, det är normalt för en valp. Det är viktigare med miljöträning, socialträning och passivitetsträning när det kommer till en valp.
      3. Jag tror alla som haft valp har haft flera dagar då dem gnällt på sin valp, bara det att andra gnäller till vänner, familj, kollegor, osv, och Alexandra gör det på sociala medier.

    Ska göra leken ”gissa vad”! Vad för grejer är kul att gissa tycker ni? Tänker ha både grejer och bilder på grejerna ?

      Menar du att man ska stoppa handen i en låda eller liknande och sedan gissa vad som finns under? Jag tänker då att man kan känna på fårpläd, päls från jacka osv. Äkta eller inte orkar jag inte diskutera men du förstår nog min tanke. 🙂 sen kan man ha kanske slime, löv utifrån 🙂

      Läskiga saker som kokta makaroner, eller kokt spagetti, något hårigt som ett gosedjur, något blött i en bunke, kokta skalade ägg, gärna något taggit som en hårborste osv.

    Någon som vet status på keyyo och Hugo? Vill så orimligt gärna att de ska bli ett par!!

    En liten valp ska inte vara ensam hemma.

      Vem har en valp ensam hemma?

    Hur slutar jag shoppa ? shoppar för kanske 2000-3000kr/månad (har råd med det) men vill hellre spara pengarna. Likt förbannat så shoppar jag, mestadels nätshopping. Finns det knep för att få en att sluta?

      Har tyvärr inget bra knep men jag var i samma sits som dig. Shoppade mycket men ville göra en förändring. Lättaste för mig var att ha ett mål med sparandet. Jag ville betala av min bil och ju mer pengarna växte desto lättare va det att sluta shoppa. Sen fick jag svårt att spendera pengar igen.

      Har nu ett för mig bra sparande och när jag tänker på hur jag kunde slösa upp hela lönen innan gör mig förbannad ? Inte tusan är där något värde i de grejer jag köpte och helt ärligt vet jag inte vart hälften är?

      För över pengarna till ett annat konto, eller ännu hellre en annan sparform, så att det är krångligt att shoppa för dem. Fixa en automatisk överföring samma dag som lönen kommer. Om du redan har sånt sparande, kanske du kan öka beloppet som förs över varje månad ?

    Blev arbetslös i början på året.
    Är 36 år och singel.

    Jag har sån otrolig ångest ständigt! Fastän jag försöker njuta av livet och se de fina sakerna så mår jag så dåligt över att situationen är som den är.
    Tänk om jag aldrig får ett jobb igen (söker som en galning)? Tänk om jag förblir singel (jag vill ju träffa någon igen och bilda familj)?

    Vänder livet någonsin?

    Suck!

      Ja det vänder ? klart att du kommer få jobb igen och träffa den rätta. Du kanske skulle passa på att plugga något? Det är ju även ett bra sätt att träffa någon likasinnad!

        ❤️

    Lite sen på bollen, men… sedan ett tag tillbaka går jag och en kille som jag känner (vi är inte supernära, men har gått i samma skola osv så vi har en viss ”common ground”) och hans hund. Nyligen berättade han för mig att han gillar mig. Jag känner då inte likadant tillbaka, och sa det till honom. Han frågade sedan om vi kanske kunde fortsätta ses och ta hundpromenader ändå. Där och då sa jag ja, men i efterhand vet jag inte om det är rätt. Jag vill inte umgås med någon som har andra saker än vänskap i tanken (även om jag inte direkt tror han skulle utsätta mig för något så känns det bara lite olustigt) och sen blir det väl svårare för honom att gå vidare om han fortsätter träffa mig. Påminner mig om när jag själv ville fortsätta hålla kontakten med mitt ex, bara för att jag inte kunde komma över honom och trodde det skulle hjälpa att ha kvar honom i mitt liv. Hur tycker ni att jag borde göra?

      VILL du umgås med honom? Tycker du om honom som vän, känner dig trygg med honom?
      Isåfall ska du självklart fortsätta träffa honom!
      Han får ta ansvar för sina egna känslor, det är inte upp till dig att göra det. ❤️

    Är det bara jag som reagerar på att ingen i familjen Parneviks varken supportat eller sagt grattis till Filips vinst i lets dance?

      Man behöver inte göra allt så det syns på sociala medier.

    Är det någon som vet vilken läkarpodd Johanna pratar om i senaste ursäkta-podden? Verkligen skrämmande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.