Magdalena Graaf om anledningen till uppbrottet med Filip

För drygt ett år sedan tillkännagav Magdalena Graaf att hon och sambon Filip gått skilda vägar, efter nästan 10 år tillsammans.
På sin blogg skrev hon att ”10 år, vi föll på mållinjen. Det blev inget bröllop. Men det blir en evig vänskap”, samtidigt som hon avslöjade att paret inte bott ihop sedan i november. Att de under en längre tid bott varannan vecka med barnen hemma i huset och att det fungerat bra.

I en intervju med Amelia avslöjar nu Magdalena anledningen – eller i alla fall en av anledningarna – till uppbrottet:

Jag upptäckte att Filip sms:ade väldigt mycket med någon som hette Åke. Det visade sig att Åke var en kvinna och nu lever de tillsammans, konstaterar hon med ett skratt.

Relationen till exsambon är i dag harmonisk och fungerande. Magdalenas mobil plingar ofta, och inte sällan är det just Filip som ringer eller textar. De har två söner tillsammans och försöker sy ihop en fungerande vardag med hämtningar och lämningar. // Ur Amelias intervju med Magdalena Graaf

Tiden strax efter uppbrottet beskriver Magdalena som en depression, hur hon kände sig  kantstött, sårad och hade nästan gett upp hoppet om att kunna älska någon igen.
Men det kunde hon, och det är med passion hon beskriver sin nya kärlek Louie för reportern.

Det var kärlek direkt. Jag måste ha träffat honom i ett tidigare liv. Allt bara stämmer. Vi tycker likadant om så mycket, delar samma humor och säger samma saker samtidigt. Han är varmhjärtad och någon jag kan lita på. Jag är så lycklig och behövde det här.

Slutet gott, allting gott med andra ord.
Själv vet jag inte om jag hade kunnat beskriva en otrohet på samma lättsamma vis som Magdalena gör, så relativt tätt inpå som det trots allt är, men kanske är det ett måste när man har barn tillsammans?
Att prio måste ligga på att få det att fungera för deras skull, oavsett vad man som vuxna föräldrar har för känslor kring det som hänt?
Fint att se, oavsett…

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt moget av dem att se till att det fungerar. Min sambos föräldrar skiljde sig efter 15 år tillsammans pga otrohet och de pratar fortfarande inte med varandra, snart 20 år senare. De kan inte ens vara i samma rum. De har missat dop och kalas och allt möjligt pga att den andra ska dit. Behöver ju inte säga vad det jag gjort med min sambo och hans syskon rent psykiskt… Bättre att göra som Graaf

   Ja väldigt moget att ha en affär på sidan om och vara så mån om att få det att fortgå utan sambons vetskap genom att döpa bruttan till Åke.
   Känns ju avskyvärt. Hur länge hade han tänkt köra dubbelspel och hade han tänkt återgå till vanlig vardag om det inte funkade med den nya eller? Så sjukt sneaky och elakt.

    Tror du missade min poäng. Jag pratade inte om otroheten, det är väl självklart att det är fruktansvärt. Men efterspelet behöver ju inte vara som för min sambos föräldrar. Klart man blir förbannad om någon varit otrogen men tycker det är grymt att Graaf inte tar den enkla vägen och hatar honom, utan får vardagen att rulla för barnen. Fatta vad det gör med ett barn att se sina föräldrar hata varandra på det viset som min sambo fick. Kan inte ens tänka mig det.

     Tänkte precis skriva samma sak. Mitt x var otrogen flera gånger under längre tid, vi skildes efter det.
     Jag har hatat honom så mycket men det får man faktiskt bara försöka komma över och hålla inom sig för barnens skull. Just för att de ska kunna ha sina föräldrar närvarande vid tillfällen där båda förväntas vara närvarande.
     Vi är hyfsade och trevliga emot varandra. Sen behöver man ju inte vara bästa vänner heller men ett bra mellanting där man kan prata och vara som vanligt folk är liksom.

      Eller så kan föräldrar bara sluta vara otrogna för sina barns skull??

    Mina föräldrar skilde sig när jag var 4 år. Jag är idag över 30. Sedan skilsmässan har mamma och pappa aldrig kunnat prata med varandra utan att bråka. Jag kan räkna gångerna de har varit i samma rum på en hand och det har varit på mitt och min systers bröllop. Pappa har aldrig kommit på en tillställning där mamma har varit, inte en skolavslutning, födelsedag, uppvisning, match.. helt ärligt så skiter jag i varför han är sur på mamma och jag vet inte varför det tog slut. Kanske var hon otrogen. Men han verkar inte ha fattat att hans ”hämnd” och långsinthet mot mamma snarare har drabbat oss barn.

    Ett barn ska aldrig behöva välja mellan föräldrarna och de ska vara vuxna nog att ta sina konflikter utanför barnens sfär. Oavsett om barnen är små eller vuxna. I slutändan drabbar det barnen mer än den andra vuxna. Det är min åsikt.

     Jag och min syster gifte oss alltså inte med varandra även om det lät så😅

     Exakt så! Och inte bara deras barn, potentiellt att också deras barnbarn får en bit av kakan… Vår dotter på 5 år frågade en gång varför farfar blev så arg när vi skulle äta hos farmor. Jeeeezuz liksom.

      Mina svärföräldrar var på samma plats för första gången sedan skilsmässan på vårt bröllop. De skilde sig när min man var 12…
      Men! Nu är de vänner på Facebook och skriver artiga saker som ”fin bild” till varandra. Små steg, men ändå framsteg 🙂

       <3

       Åh. Vad fint! Ibland måste man bara konfrontera det.

     Lurven: så otroligt sorgligt! <3
     När jag och min nu ex-man skilde oss så gick vi efter devisen "älska ditt barn mer än du hatar ditt ex". Känns som att fler borde tänka så.

      Fint i teorin och när det funkar. Nu är det väl inte så att kärleken till sitt/sina barn sprider sig som en löpeld runt allt annat omkring en tyvärr.
      Jag köper absolut att man ska försöka vara vänner/hålla sams för barnens skull, men det funkar ju inte alltid så tyvärr.

      Finns ingen anledning att vara trevlig mot ett x som varit ett svin. Inte ens för barnens skull. Så klart pratar man aldrig skit om den andre föräldern, och man löser barnens vardag. Men aldrig i livet skulle jag vara trevlig, bara för att.

     ❤️

    Nja, det är väl så verkligheten ser ut. 50% av äktenskapen slutar i skilsmässa. Så detta är väl så man får göra. Eller vilket sätt anser du va bra?

   Förstår inte hur det i dag 20 år senare kan spela någon roll! Min farmors sambo beter sig på samma sätt. Han missade sin sons bröllop för att exfrun (de skiljde sig för typ 35 år sen) skulle vara där. HUR kan det spela så stor roll att man hellre missar sin sons bröllop…

    Det är fruktansvärt egoistiskt och omoget! Stackars son!

    Det känns som att man lägger fälleben för sig själv och låter något gammalt styra ens liv. Lite terapi hade kanske hjälpt, men den äldre generationen kan vara ruskigt envisa gällande sådant. Hellre då att man missar viktiga livshändelser 🤦

   Har kusiner i samma sits. Deras föräldrar höll på och separerade i omgångar och när det slutligen var över så pratade de inte med varandra, kunde inte vara i samma rum, vägrade träffas. Värre var att när pappan efter ett tag träffade en ny kvinna så baktalade mamman den nya så brutalt inför barnen (som fortfarande var unga) att barnen aldrig lyckades få en normal relation till pappans nya, numera, fru. Nya frun har, trots över 20 års äktenskap till pappan, inte fått vara med på familjesammankomster, bröllop, dop, fester etc. Om hon är där så kommer inte äldsta barnet eller mamman eftersom mamman tagit på sig världens största offerkofta. Äldsta barnet (min kusin) har en minst sakt knepig relation till sin pappa tack vare mammans sinnessjuka skuldbeläggande och manipulerande. Och allt är egentligen mammans fel, det var hon som TRE gånger lämnade pappan innan han slutligen sa tack och hej…

   Skulle ta barnen och dra. Vill inte att de uppfostras av en så omoralisk person.

  Om jag hade varit ”Åke” hade jag nog aldrig kunnat känna att relationen med Filip skulle vara helt hundra. Kommer det hända igen? Gick han igång på mig eller hemlighetsmakeriet? Vill man ens vara med någon som kan bete sig så mot sin partner, hålla dörren öppen? Starten i smuts, den ansträngda stämningen man träffar sin partners barns mamma. Hualigen. Räcker med att Magdalena säger exakt det hon gör, så fattar man ändå vilket svin han är.

  Såklart att hon inte tar lätt på det, men hon håller uppe en fasad.
  Jag misstänkte det redan då hon la ut sin ”sexvideo” av ”misstag”. Min misstanke är att hon gjorde det medvetet för att jäklas med den nya kvinnan för att göra henne svartsjuk och att förstöra för Filip.
  Jag påstår inte att det ÄR så men jag misstänker.

   vad för sexvideo?

    Maggan la ut på insta när de hade sex. Skyllde på hackat konto.

    https://www.aftonbladet.se/a/b5Vlzk

   Klart det är så. Typiskt en Magdalenagrej att göra så. Hon sa ju att hennes icloud blivit kapat, har man sitt lösen till instagram där? Knappast troligt. 🙂

   Om det är så att M la ut videon i hämndsyfte är det ju genialiskt. Hatten av för Magdalena.
   Är det bara jag dom är nyfiken på vem Åke är? 🙈

   Men så märkligt? Varför misstänkte du att hon försökte göra ”Åke” svartsjuk innan någon ens visste att en ”Åke” fanns?
   Ytterst förvirrande såvida det inte är du som är ”Åke” eller känner ”Åke”?

    För att det kanske redan var känt att det fanns en ”Åke”?

     My hintade ngt på sin blogg bland kommentarerna att ngn av systrarna va otrogen/ därav ingen relation idag o mer därtill

      Men snälla My har inte hintat om någonting som hänt på flera år. Det var ju då när dom blev osams.

       Jodå

  Beskriva på sociala medier…inte samma som i verkligheten.

  Maggan gjorde klokt att beskriva det svåra med en portion humor anser jag.

  Hade jag varit ”Åke” hade jag nog varit försiktig att inte bli bedragen.
  En gång otrogen alltid otrogen.

   Håller med dig. En gång otrogen behöver dock inte betyda ”alltid otrogen”.
   När man blir äldre kan man mogna och förstå vad respekt är, och inte upprepa misstag från unga dagar.
   Nu kanske denna Filip inte var så ung och då kan man ju undra om han förändrats eller fortsätter i samma stil.

    Vad jag förstår så hade han ett förhållande när han träffade Maggan.

   Tycker det är så hårt att säga så.. ”en gång otrogen alltid otrogen”.
   Mvh en som var otrogen, ångrar det djupt och aldrig kommer vara det igen.

    Samma här! Var det när jag var kanske 22/23 år och är idag 30 och skulle ALDRIG göra om det. Det är inte värt det på något sätt, så dåligt som jag mådde efteråt.

     Samma här. Var otrogen i ålder 19-20 och vill verkligen inte bli dömd för det för skulle aldrig göra något sådant idag. :-/

      Jag med. Var otrogen mot min pojkvän när jag var 18. Gjorde slut strax efteråt. Har idag bättre moral och har aldrig varit otrogen efter det. Allt är inte så svart eller vitt. Speciellt inte människor.

      Men vi pratar väl om vuxen människa med familj? Inte en 19 åring som strular runt , det är skillnad.

     Lol, du har alltså inte fått bättre moral sen sist, utan du kommer aldrig vara otrogen igen för att det fick DIG att må dåligt förra gången. (:

    Vet inte om jag ens kan uttala mig här (dvs definitionen av otrohet är lite vag för mig), men när jag var yngre då pratade jag med andra killar trots att jag var i relation med en snubbe. Ville liksom ”hålla dörrarna öppna” för en bättre person. Umgicks ibland privat med dem, mer som en dejt, för att lära känna personen etc.

    Nu är jag dock äldre och skulle aldrig få för mig att göra så mot min man. Däremot är jag så otroligt rädd då jag konstant hör om alla otrohetsskandaler, kanske blir det min karma? 🙁 Usch.

   Här har ni en som var otrogen när jag var 18 år, men lever efter nästan 40 år tillsammans med samma man jag var otrogen med. Det är nog skillnad på hur gammal man var när man var otrogen, en person med barn som var otrogen hade jag inte litat på.

    Verkligen skillnad. Är man +30 och otrogen är risken mycket större att det upprepas

     Hur mycket större är risken om man är 30+?

  Vem är den 82-årige mannen som Filip bor ihop med sedan januari?

   Åke?

    13:43
    😂

    Enligt namnstatistik om Åke:
    ” hade det sin populäraste period 1925 – 1945 ”
    Stämmer perfekt med 82-åring!

   Varför ska du veta det?

  Berätta, helt missat det där!!!

  Såg att Maggans vän L S lagt ut på instagram att Maggans vakthund hund Drago är död….

  Ja alltid kvinnan som ska förlåta, hade det varit tvärtom hade dom säkert inte varit vänner! 🙄

   Var väl han som prasslade isåfall, ifall han var i ett förhållande. (Om inte Maggan också var det samtidigt alltså, jag kan ha missat något)

  Jag har också lättsamt berättat om saker som varit fruktansvärt jobbiga, hemska och rentav traumatiska. Alltså typ skrattat åt hur tokigt det blev. Alla fattar nog att det egentligen var vidrigt det jag gick igenom, men det var ända sättet jag kunde prata om det utan att få panikångestattacker. Kan ju vara samma grej för M. Tror det är rätt vanligt ändå.

  Usch vad påhittiga snubbar är. Att dom på riktigt tror att vi ska gå på att ”Åke” smsar 22.00 på fredagkvällen, med typ 20 sms!

   ”Ah, sorry älskling, det är Åke på jobbet. Vi sextar lite bara. Nu undrar han vad jag har på mig.”

   Haha joru du ska bara veta.. jobbar med de där jag.

  Följer inte Maggan öht men blev väldigt glad av det sista stycket när hon pratar om sin nya kille. Det är så jäkla fint att vara kär (i någon som är kär i en tillbaka såklart)

  Vi är nog några stycken i alla fall som minns den delen av historien, som även förstörde Hannahs äktenskap. Och frågan är hur goda vänner de är nu av Maggans insta att döma, där hon lägger ut mer eller mindre tydliga passningar till Filip.

  Har aldrig riktigt förstått mig på otrohet när det finns så mycket alternativ. Har haft trekant, varit med annan med partners ok, min partner har varit med annan också. Tänkte ett tag att jag kanske var poly, men kommit fram till att jag inte är det. Är sex jag inte bryr mig om när det sker i samförstånd, men känslor och ”livet” vill jag hålla mellan två. Och ja, att lämna och faktiskt gå vidare om man inte vill vara tillsammans med sin partner längre är ju också ett alternativ. Varför vara otrogen och såra när man kan vara ärlig istället. Det kan såra det också, men då har man iallafall varit ärlig mot personen som förtjänar ens ärlighet.

   Även om man inte egentligen vill lämna så kanske man inte har förmågan att ’ge’ sin partner den friheten som att träffa andra. Har själv varit med om att partner vill träffa andra, jag vill inte, partner träffar andra och har bland annat sex med nån av dem. Jag blir galen, partner tycker men vaddå det är bara sex och vill inte lämna äktenskap. Om det blir skilsmässa fattar jag med barn inblandade att det är trevligt om föräldrar kommer överens… Men kanske kan också människor förstå varför man inte vill hänga.

  Små små ynkliga människor som hatar och bråkar i evighet efter diverse oförrätter och som förstör för barn och barnbarn intill tidens ände. Egoistiska pyttesmå.

  Mitt ex var också otrogen med en Åke. Bra undercovernamn då alltså.

  Hur var det när Magdalena och Filip först träffades? Var någon av dem i ett förhållande? Kanske är det så att beteendet upprepas?

   Filip var sambo…

    Men. Va fasiken… Åke, spring, spring! Så fort du kan.

    What goes around comes around?

    Då borde inte Magdalena vara så förvånad. Om hon nu är det…

    Härligt för henne dock med nye killen.

  Mina föräldrar är skilda, bottnar till viss del i otrohet (min pappa är också djupt självcentrerad och allmänt jobbig) men det märkte jag aldrig av i min uppväxt. Vi umgicks tillsammans och ingen sa någonsin ett fult ord om den andre framför mig men idag kan jag inte förstå hur det är möjligt. Min pappa är uppenbarligen notoriskt otrogen (omgift sen 20 år, tecken på andra finns så att säga) men mamma måste ju verkligen ha önskat ge mig en normal uppväxt. Vilket jag förstås är tacksam för

  Jag förstår inte varför hon skriver detta. De har barn att tänka på. Känns som att hon bara måste trycka ner honom , då mår hon bättre. Är de nu så goda vänner, som hon säger, så känns detta väldigt omoget.

   Va? Hon trycker ner honom? Är du klok eller? Han har ju sabbat allt, han får väl stå för vad han gjort? Varför ska Maggan behöva vara tyst om det? Aldrig! Häng ut honom.

  Varför tas kommentarer som ställer Filip i en lite bättre dager bort? Han förlät Maggan när hon var otrogen för flera år sedan.

   Och när menar du att det skulle ha varit?

  Tror Maggan är en person som tar på sig felande.
  Så lugna i backarna, två barn i bilden.

  Tycker du har agerat fantastiskt fina M och jätteglad för din skull!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *