Feminism och paradrätt med Lady Dahmer

Lady Dahmer medverkar i Sofia Daléns serie på Youtube – Paradrätten – och passar samtidigt på att prata feminism. 
Hon tar bland annat upp hur det – om män på RIKTIGT var intresserade – skulle vara omöjligt för henne att skrämma bort dem från den feministiska rörelsen.

Matlagning och feminism – ett vinnande koncept!
Vad skulle ni laga till och samtidigt prata om, ifall ni fick chansen att medverka i den här serien?
Mat:
Jag skulle antingen laga min mammas spagetti och köttfärssås (som jag kidnappat och gjort till min paradrätt) eller en vit pizza med egenplockade, gula kantareller, västerbottenost och tryffelolja. Eller båda. 🙂
Prat:
Ämnet att prata om skulle givetvis vara influencer-relaterat.
Kanske om den nya tidens makthavare?
Varför branschen är dominerad av kvinnor och vad det kan betyda för nästa generation?
Hur kvinnor mer eller mindre SKAPAT den här branschen ur någonting som gamla snubblar från början viftade bort som nonsens?

Här under hittar du hela avsnittet.
……………………………………………………………………………………………………

Och ett litet instick.
Jag har fått några kommentarer om att bloggen går på knäna eftersom antalet kommentarer minskat sedan den nya funktionen för kommentarerna implementerades.

Om ni tittar på statistiken från Google Analytics så förstår ni kanske varför jag inte är så orolig över att ha ”förlorat” alla tjafsiga kommentarer.

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är så glad att LD finns. Så viktig, skarp och rolig!

   Du skojar, eller hur?

    Haha nej. Tycker hon är en bra motvikt till alla influencers som sprider utseendehets osv ?

     Jag gillade det här avsnittet från början till slut. Hade älskat att ha Lady Dahmer hemma i mitt kök och vi är likadana i min kompisgrupp. Nu umgås jag mycket i hbtqi-kretsar så no dicks allowed pga det. Men känns så jäkla sunt och härligt att umgås med starka kvinnor som älskar kvinnor

      Jamen då är ju du rätt person om du aldrig träffar några män.

      Är liksom Lady Dahmer också försörjda av en man? För LD ”no dicks alowwed” gäller ju inte hennes bankkonto.

       Haha, du skojar va? Hon om någon borde väl inte låta en man försörja henne?

        Så vad ska hon göra? Skulle hon ha skilt sig när hans företag började gå bra? Får man som feminist bara ha en man som tjänar lika mycket som en själv?

   Tycker att hon ofta tänker rätt märkligt. Som om hon inte vill att det ska bli bättte iaf.

    Ja! Påminner om att feminister aldrig kommer tjäna på feminism. Tvärtom. Det är kampen som är det viktiga, inte målet.

     (Sorry kunde inte låta bli att skämta 🙂 )

  Vadå män kommer aldrig tjäna på feminism?
  Jämlika män (och pojkar) uppväxta med vettiga värderingar mår ju mycket bättre än de fast i stenåldersfamiljer men trista, trångsynta synsätt.
  Till å med undersökningar har visat på detta

   LD kanske menar män i maktpositioner? Typ de män vars enda ambition är att sitta högst upp i ett stort företag.

   Hade exempelvis en killkompis som sa att han bryr sig inte hur mycket han tjänar sålänge han tjänar mer än sin flickvän. Det handlar inte om pengar, utan om känslan av makt.

    Därför börjar en förändring redan från födseln. Varför lär vi inte, både kvinnor och män, våra barn bättre? Känns dock som ld hellre utesluter pojkarna

     LD har skrivit mycket om barnuppfostran och feminism. Hon har ju själv söner.

      Vilka åldrar då?

     Hur menar du att hon utesluter pojkar?

   Nu har jag inte källan men var på en föresläsning där de menade att det är bevisat att företag som
   är mer jämställda tjänar mer pengar dvs män tjänar på jämställdhet(feminism). Länder som är mer jämställda har bättre bnp osv. Så jo, män tjänar på feminism och det borde vara ett av argumenten för dem att jobba för det. ? (även om de inte egentligen kanske bryr sig om kvinnor).

  Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att detta med att kommentarerna måste registreras och sen att det inte är någon vidare diskussion här längre, har fått mig att halvera antalet besök här.

   Tycker kommentarerna blivit så tråkiga. Det är bara 40 svar på Camillas diskussionsfrågor typ ”vad gör dig glad?” ”Hur funkar ni gällande bröllopsklänningar?” osv. Så får man läsa hur Emmas hund gör henne glad, medan Sara är glad för att hon ätit glass osv. BORING.

    Hade du mer uppskattat en fråga som ”Vad stör du dig mest på just nu?” Eller ännu hellre, ”VEM stör du dig mest på just nu?”
    Åh, härliga onsdag! 🙂

     Antingen inga frågor alls (vi är ju inga lågstadieelever som behöver ”startas upp”), alternativt lite mer intressanta och skärpta frågor.

     Förstår inte varför man skulle uppskatta en fråga om vem man stör sig på?

      Jag tänker det är bra med frågor (även om jag inte läser de kanske). Om man bara träffar någon och inte vet vad man ska prata om blir det vädret, men om man tillsätter ett ämne så som här på bloggbevakning kan folk börja diskutera och ha åsikter.

      Sedan är väl frågorna anpassade för att rikta sig mot så många som möjligt, varför de kanske inte upplevs som intressanta eller skärpta av alla. Man kan ju även omformulera frågorna om mn inte tycker de är intressanta typ: ”varför har inte män bröllopsklänningar? ???”

      Jag tycker nog att folk lyckas förpesta kommentarsfältet här trots ändringen så jag förstår inte vad du klagar på? Är det inte tillräckligt med skvaller och kladd för din smak? Det måste vara skit och elakheter eller?

       Ja men exakt. Bara för att man tycker att det är ointressant att anonyma Sara blev glad över glassen hon åt så betyder det självklart att man vill ha ”skit och elakheter”.

      Jag kan svara på den frågan om du vill.?

   Jag kan säga att jag har ökat mina besök här och går in fler gånger per dag. Detta enbart för att jag är uttråkad och hoppas på att kommentarerna ska vara fler en timme senare så jag har ngt att läsa ?
   Annars visste man att läser man ett inlägg som har legat ute 1-2 så kan det vara 50-100 kommentarer.
   Hoppet är det sista som överger en sägs det ju men fortsätter det vara så lite kommentarer kommer mina besök att återigen minska och förmodligen slutligen upphöra helt. Jag har till 90% gått in på bloggen enbart för kommentarerna.

   EN kommentar måste godkännas för att du sedan ska kunna kommentera fritt, så vida du inte sitter i modd av annan anledning.

    Det verkar vara de som svarar sig själva under olika nick som försvunnit (för annars kan det väl inte inverka tänker jag, just för att det är fritt fram efter en kommentar) men man ska inte underskatta hur roligt det var att läsa vissa av de ordväxlingarna. Många var ju fyndiga välformulerade, om än ganska spetsiga. Det är ju inte bara elakheter och skvaller som försvunnit om man säger så. Så kanske lite tidigt att avgöra om folk stannar eller ej?

     Ja, jag tror det kommer landa på en bra nivå om ett tag. Jag hoppas det.. 🙂

     Haha svarar sig själva? På riktigt, gör folk så?? (eller gjorde)

   För mig är det tvärt om, jag besöker sidan oftare och tycker kommentarfältet är roligare när man slipper alla elaka kommentarer vars enda syfte var att såra eller bråka med folk 🙂

  Vad är skillnaden mellan Ld och alla andra flunsor som röker, dricker och skiter i alla rekommendationer? Varför får somliga skit men när en vuxen kvinna lajvar cool tant så är det plötsligt feminism?

   Varför skulle man behöva få skit för att man röker och dricker? Det är väl ändå upp till var och en. Sen är det ju såklart inte feminism, vem har ens sagt det?

   Min spontana tanke är väl att medans Bianca är ”OMG!!! Köp denna!!! Bästa jag provat!!!” Och LD åtminstone är ”låt oss reflektera över samhällsstrukturer varesig du håller med mig eller inte”:

   Men vad vet jag, same shit för dig kanske ?.

    LD reflekterar väldig lite överlag för att vara någon som folk fortfarande följer för att få lite analyser. Det ekar rätt tomt på den fronten, hon känns mer som söderhipster som tycker om att se sig som någon form av aktivist. Sen kränger hon inte grejer, visst. Men det ska inte spela någon roll när det kommer till att få noll skit för exakt samma beteende kring restriktioner som t ex Bianca, det blir bara konstigt.

  Konstigt.. Är ju flera inlägg som bara haft 20-30 kommentarer trots att de legat ute i flera timmar. Kanske var likadant förut då eftersom statistiken visar det. Men känns verkligen som att det är färre kommentarer och färre kommentarer som leder till svar/diskussioner nu.

  Nåja, bra att alla värsta surisar är borta. Synd bara att det tog med sig mycket av diskussionerna också. Nu håller alla mest bara med varandra i två tre kommentarer innan trådar dör ut.

   Det enda som är bra är att språkpoliserna är borta.

    Nej tyvärr inte. Såg en sådan dryg kommentar i ett tidigare inlägg och det var tydligen inga problem att godkänna den kommentaren. Så det här med att moderera är väl både bra och dåligt.

    Sedan är väl problemet att det blir förstås inga roliga diskussioner om varje kommentar ska granskas, om den inte godkänns relativt snabbt. Därför tror jag tyvärr att den här bloggen i det långa loppet kommer förlora mycket på det och oavsett vad statistiken visar just nu.

     Man behöver bara få en första kommentar godkänd för att kommentera fritt, sen moddas alla andra kommentarer som tidigare.
     Anmäl gärna en olämplig kommentar när de ser den så kan jag agera snabbare. 🙂

      Förutsatt att man bara kommenterar från ett och samma nätverk. Jag vet inte hur det är för andra men jag läser och kommenterar från fler än ett nätverk/ipadress på en dag.

      Men det är ett ilandsproblem jag vet ?

      Okej då förstår jag. Måste ändå få passa på att fråga var du drar gränsen så att säga. D.v.s. vilka kommentarer släpps inte igenom? Jag förmodar att det är kommentarer som t.ex. är uppenbart hatiska som ex rasistiska e t c. Men i övrigt då? Det är ju uppenbart att det är många som är sugna på att ha vettiga diskussioner, men finns också flera där det är lika uppenbart att man endast vill tjafsa. ”Språkpoliserna” är ett exempel på det. De tillför absolut ingenting.

       Så klar tillför språkpoliserna något. Jag blev tillrättavisad om något tokigt jag skrev, och det har jag rättat till. Så tack för det. Man måste inte bli arg när någon berättar att man gör fel.

        Jag tror det beror på det bakomliggande syftet.

        Tycker det är mer relevant att påpeka hur uselt många exempelvis journalister hantetar språket. De har språket som sitt främsta arbetsverktyg. Och ja inte vet när det ska vara de eller dem.

        Detta snarare än att komma med pekpinnar i ett sådant här kommentarsfält. Där syftet sällan är att vara snäll.

         Måste man va ”snäll”? Syftet kanske är att upplysa och vårda språket, tycker det är snällt iofs, en samhällstjänst!

          ”samhällstjänst”?? Att bara skriva ”DE inte DEM! Hur jävla svårt ska det vara????”

          Se över ditt eget språk när du ändå håller på;)

          Till exempel:
          Vara, inte va
          ”..tycker ATT det är..”
          ”..i och för sig..”

        Det är hur någon gör det.

        Och ingen språkpolis vill ju tala om varför det ska vara de och inte dem, vilket kan vara bra att göra om de överhuvudtaget vill att den de rättar ska lära sig men uppenbarligen ville de inte det, för då hade de gjort det.

         Herregud, folk har berättat om det massor med gånger här!

          läser alla här 24/7 och läser exakt alla kommentarer i alla kommentarsfält?

          Herregud, verkligen inte.

       Jag blir ju uthängd här genom att mitt nick blir rött. Nej jag har ingen blogg. Tycker det är fel men är inte förvånad. Ena dagen kram och nästa spark i baken på andra. Konstigt!!?

    Är vi? ?

    Vi är här med copy/pasta till ett eget forum. Och där är vi jävligt arga och bittra. Ha.

    Varför skulle språkpoliserna vara borta? Man kan ju kommentera hur mycket man vill?

   Statistiken på bilden är besök, inte kommentarer. Så ja, mängden kommentarer har minskat!

    Jag tycker det är ämnena som fallerar just nu. Hade nog blivit fler kommentarer om det haft bättre innehåll ??‍♀️

   Bilden visar antal sidvisningar.

    Aha då missförstod jag. Sorry

  Är jag bara dum men får inte det där med manshat och jämlikhet att gå ihop? Kan gilla LD som person men kan samtidigt tycka hon blir lite för mycket ganska ofta och att hennes åsikter inte alltid går ihop.. Inte riktigt min typ av feminism så att säga.. Och varför tas det sällan upp att det finns olika inriktningar på feminism? Och prata om vad det betyder och så? Alla kanske inte känner sig hemma och bekväm med just den som LD lever för.. Och att den har blivit något av en norm, att se upp till och följa för annars är man mest dum och fel..

  Kanske kan vara en intressant diskussion att ha? Jag lär mig gärna mer =)

   Feminism. Kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män

   Jag misstänker att tanken är att det ska fungera båda vägarna.

   Det är väl varje persons ansvar att själv läsa på om de olika riktningarna inom feminism. Kanske inte kan kräva att få det serverat.

    Javisst men kan du inte hålla med om att det blir lite enkelriktat när det bara är en viss typ av feminism som hela tiden syns och anses som den rätta? Fastän det finns andra varianter på hur man bäst uppnår mål och vilka synsätt/värderingar man har? Jag är dock väldigt dålig på det här med feminism+inriktningar så ska inte säga för mycket, överlämnar åt andra att fylla i där det saknas luckor.. vet mest bara att just den radikala variant åt vänster som LD propagerar för, inte riktigt är min grej, tycker det mest blir dubbelmoral och ”skrikigt” i brist på bättre ord..

     Förstår inte vad du menar med ”anses vara den rätta”? Självklart anser man ju att den inriktning man tror på ÄR den rätta. Det är samma som med exempelvis Moderater, de tycker ju såklart att deras ideologi är den rätta.

     Om du tycker att det är jobbigt att en viss inriktning ”hela tiden syns” så kan du ju börja följa någon som har en annan inriktning? Kanske läsa på lite mer om den och engagera dig osv?

     Och om du inte gillar den feminism som LD står för så är det ju bara att låta bli att följa. Förstår faktiskt inte problemet.

      Exakt. Finns fler feminister än ld och Cissi. Följ de som passar en själv.

      Jag har ju försökt förklara mig men du tycks inte gilla det jag skriver så ok. Är väl bäst att bara sätta punkt och vara ense om att vara oense =)

       Jag är med dig Ylva!

       Bbb gav dig väl ett tydligt och bra svar och förslag? Har väl inget med att inte gilla vad du säger. Tror inte vänsterfeminism eller radikalfeminism överlag ses som den ”bästa”, men när feminismen verkligen tog fart som rörelse så var den ju en del av vänsterrörelsen så är väl inte konstigt om den är stor där.

  Gillar LD oftast men visst ibland tycker jag det blir ”lite mycket” men i stort har hon vettiga saker att fundera över.
  Är det någon som vet hur det gick för LD när hon blev polisanmäld av ”hittepå” journalisten Lamotte för förtal?
  Såg en kommentar om det på Lamottes sida. Lamotte har ju också blivit anmäld för förtal och flera stycken av hans följare har blivit fällda.
  Lamottes bloggande -ja han har blogg på fb- skulle vara intressant att få lite mer om vad som händer bakom kulisserna.
  Han skulle behövas synas i alla sömmar med sitt swishttiggande för klipp och klistra reportage.
  Men som sagt mest intresserad hur det gick för LD.

  Tycker LD verkar så aggressiv, ungefär som Cissi Wallin. För vem brinner de för egentligen? Känns mest som att de vill synas.

  Jag föredrar alla dar i veckan, feminister som Nina Rung och Katarina Wennstam. Pålästa, smarta och med hård underbyggd fakta i alla sina argument, plus att de känns som äkta humanister.

   Under början av 1900-talet tyckte man att Suffragetterna var för mycket – De ville ha kvinlig rösträtt. Det är klart att det här behagligare att lyssna på det lugna, betryggande (det tycker jag också), men faktum är att världens Lady Ds behövs också. De som är ”för mycket” banar väg för att de som är smarta, lugna och pålästa ska få utrymme att dela sina analyser.

    De är sant. Suffragetterna var mycket modiga dessutom. Men är fortfarande frågande för vem Cissi och LD brinner för. Egenintresset tar över.

    Tycker tyvärr att det finns feminister som gör mer skada än nytta..

     Haha på vilket sätt? Innan du säger att ”jamen de skrämmer iväg männen från feminismen” så titta på klippet i inlägget.

      Skrämmer iväg männen? Cissi Wallin har fått mig som kvinna att se på feminister som ett gäng uppmärksamhets kåta clowner. Så är inte bara män som skräms iväg.

       Då var du uppenbarligen aldrig intresserad av feminism till att börja med, men fin ursäkt.

       Om du ratar en hel ideologi på grund av en person så säger det mer om dig och ditt intresse av feminism faktiskt.

        ????

       Du pratar om feminister precis som Cissi pratar om män. Bara så att du vet.

       Hon hatar alla män baserat på ett fåtal. Du dömer ut alla feminister som uppmärksamhetskåta clowner baserat på henne. Ni har nog mer gemensamt än du tror..

    Suffragetterna hade ett tydligt mål. Rösträtt, rätt till arv, rätt till att vara myndig. Vad är Lady Dahmers mål? Har aldrig varken hört henne utala ett praktiskt mål eller för den delen genomföra någon slags jämställdhet i hennes eget liv. Att låta barn går i färgglada kläder är liksom inte hard core förändring precis.

     Nej men det påverkar ganska mycket i hur barn bemöts. Hur barn bemöts påverkar sedan hur de formas och vilka steg de tar i livet samt vilka valmöjligheter de har. Så tror inte att färgglada kläder är något att förakta även om det inte kanske är jämförbart med rösträtt.

   Ja Nina rung är en klippa. Och jag gillar hennes man med. Bra förebilder och de skapar debatt och jobbar för en skillnad!

  Det jag tog med mig från denna diskussion är att patriarkatet inte kommer att falla. Männen ska alltså inte vinna någonting på feminismen så dom kommer knappast hänga med, och kvinnor kör cirkelresonemang om ömsom ansvar för feminism, ömsom offerroll där kvinnor får göra vad som helst för att ”överleva”. LD ska vara pionjär i dessa frågor men är själv och snurrar i samma hamsterhjul och skyller på trauman från ungdomen för att slippa ta ansvar och ta sig ur.
  Maten såg god ut också.

   Nej, patriarkatet lever på bra. LD och andra instagramaktivister vill inte utmana det på allvar. Hon har varken skaffat sig utbildning eller ett yrke. Hon är en hemmafru som gnäller lite över sakernas tillstånd och tar emot pengar från sin man.

    Vet du hur äktenskap fungerar? Det är oftast så att man har gemensam ekonomi (som LD och hennes man har). Dvs det är ingen som ”tar emot pengar” eftersom pengarna är gemensamma. Maken hade liksom inte kunnat dra in så mycket pengar om inte LD varit hemma och roddat med barn och hushåll. Så igen, ekonomin är gemensam dvs pengarna tillhör båda två.

     Som på 1950-talet helt enkelt. Helt ok att leva så men knappast feministiskt. Rimmar dåligt med att kalla sig manshatare som hon gör.

      Så man kan inte ha gemensam ekonomi och samtidigt vara feminist enligt dig?

      Tycker det är märkligt hur alla feminismer minsann måste leva 100% feministiskt för att få kalla sig feminister. Hela grejen är ju att vi lever i ett samhälle som styrs och har styrts av patriarkatet, då blir det ju jävligt svårt att leva 100% feministiskt med tanke på hur samhället är uppbyggt.

       Men är det inte lite speciellt att vilja vara ansiktet utåt för feminism men ändå leva kvar i roller som luktar 50-tal? Där mannen drar in ALLA pengar? O dessutom flera miljoner? Poängen med feminismen är väl också att kvinnor INTE ska vara ekonomiskt beroende av män.

        LD poddar och säljer konst, så hon drar visst in pengar. Sen har hon varit feminist länge, medan makens företag gått extremt bra de senaste åren. Men då skulle hon skiljt sig alternativt slutat vara feminist när bolaget började dra in stora belopp eller hur tänker du?

         Hela hennes livsstil bygger på att maken drar in mycket pengar. Poddar och konst sätter inte mycket mat på bordet.

          Vad är din poäng? Du svarade heller inte på frågan, skulle hon slutat vara feminist när det började gå bra för företaget maken jobbade på?

          Måste en kvinna tjäna lika mycket som sin man för att få kalla sig feminist?

          Först klagas det på att hon inte jobbar. Påpekar någon att hon visst jobbar så klagas det på att hon tjänar för lite.

          Jag tycker bara att det är hycklande att kalla sig manshatare och samtidigt låta sin man stå för nästan hela försörjningen.

           Det är ju igen slump att det oftast är mannen som tjänar mer pengar, som det ser ut idag. Äktenskapet innebär ju att man slår samman sina liv, förstår inte varför man ska dela upp sina pengar på något slags rättvist sätt, speciellt inte när det oftast är just mannen som tjänar mer, det är inte jämlikhet för mig iallafall. Varför skulle den som tjänar mer inte vilja dela med sig till sin egen familj?

           Sen är det så unket att nedvärdera det som kvinnor traditionellt gjort, ta hand om hem och barn. Är det jobbet så pass lite värt? Att om den ene kan dra in säg 1% av hushållets inkomster pga den andre höginkomst, ska denne då också arbeta till varje pris? Eller kan den (oftast hon) tillföra mer värde genom att vara hemma met med barnen och sköta hemmet? Eller är det så pass värdelöst att vara där när barnen kommer hem från skolan och ha hemlagad mat på bordet att det är bättre att ta kvällspass på ICA bara för att visa sig jämställd? Som sagt, man delar ju ekonomin gemensamt så tar förhållandet slut så ska man inte behöva hamna i problem.

           Inget fel i att vara hemmafru. Helt ok att sköta hemmet medan mannen drar in pengarna men då kan man knappast kalla sig manshatare. Är det bara andra kvinnors män som ska hatas?

      Är inte poängen med feminism att få ha flera olika val?

      Men det är ju inte som att LD bara står hemma framför spisen. Hon har ju gjort flera poddar, bloggat, varit med i radio och tv och säljer sin egen konst. Varför förminska henne för att hennes attityd inte faller dig i smaken?

     Vi har inte gemensam ekonomi i min familj. Jag tjänar mina pengar och min man sina. Alla mina vänner lever på samma sätt, tror inte det är helt givet för den yngre generationen att man har gemensam ekonomi.

      Oj…

     Har inte mannen varit anställd med rätt vanliga arbetstider mån-fre? Och dom stora pengarna kom väl in genom aktier som såldes när bolaget såldes. Inte så att han behövt jobba hårt för dom miljonerna. Jag trodde att det var fullt möjligt att kombinera ett arbetsliv mån-fre med familjeliv. Barnen har väl varit i skola och förskola länge nu, så hur mycket roddar hon egentligen med huset då? Och är inte hela grejen att männen ska vara med barnen istället för att dra in en massa pengar, så att dom slipper vara värdelösa föräldrar? Då måste man som kvinna kanske jobba också så att ekonomin går ihop. Det är väl superkonstigt att som kvinna inte jobba alls och samtidigt tycka att männen är värdelösa föräldrar som bara jobbar.

     Jag blir så förvånad att inte alla ser sambandet mellan att en partner tar huvudansvaret för hem och barn och att den andra kan foka på jobbet. Aldrig att vår familj hade funkat så bra som den gör om inte min man hade dragit ett väldigt stort lass hemma och jag därför har kunnat ägna mycket tid åt jobbet. Jag har kunnat vara tillgänglig på kvällar för att jag inte har behövt laga mat eller gå på föräldramöten, jag har kunnat resa för att han kan rådda allt själv osv osv. Man kan naturligtvis ifrågasätta om det är rätt prio av mig och oss, men icke desto mindre är det helt uppenbart för mig att min framgång beror lika mycket på min mans insatser som på mina. Det vore helt bisarrt att försöka skilja ut ”mitt” och ”hans” ur den skimrande väv som är vårt liv tillsammans.

      Ja, det är väl lite det som är grejen, att i en del familjer så ”sker” arbetet hemma av kvinnan, bara sådär, utan att det direkt läggs märkte till. Det är nog ovanligare att en man skriver ett inlägg som dig och faktiskt noterar att kvinna ligger bakom mycket av framgången.

     Men varför var LD hemma och det var maken som jobbade och inte tvärt om?

      Ja, antingen kan man säga att LD inte jobbade tillräckligt hårt och därför blev den som fick göra det enkla jobbet hemma. Eller så kan man fundera över om de hade olika förutsättningar från start, varför det är vanligare att män är framgångsrika i denna bransch och varför det finns så sjukt mycket pengar i den branschen.

   Jag tror generellt att sådana här uttalanden om män och feminism rent PR-mässigt är ganska dåliga för feminismen om man nu vill få med alla på skeppet. Jag skulle gissa att de allra flesta hade varit väldigt positivt inställda till frågan ”tycker du kvinnor ska få det bättre?”, men om man omformulerar sig till ”tycker du kvinnor ska få det bättre och män sämre?” lär majoriteten av alla män tycka att det låter värdelöst. Folk i allmänhet vill inte behöva ge upp någonting för att skapa en förändring.

   All jämställdhet borde vara en kamp för att alla ska få det bättre. Jämlikhet genom att lyfta de som inte har samma möjligheter eller rättigheter, inte jämlikhet genom att sänka de som har det bättre. Vi ska mötas på toppen, inte botten.

    Lite beroende på hur man ser på sina egna privilegier blir nog vissa förlorare på jämställdhet. Jag tycker ju alla borde välkomna de övergripande fördelar jag tror att samhället skulle få, men en bättre psykisk hälsa, en närmare kontakt med andra människor och mer lönsamma företag kanske inte lockar den som inte längre tar sig fram på grund av kön eller inte tycker det är ”roligt” att gunga barn i lekparken.

  Varför lever hon inte som hon lär, då? Själv har jag svårt att lyssna på en person som predikar ngt som hon inte själv lever efter. Det är lätt att gapa högt när man har sitt på det torra, är hemmafru med hundra barn och en man som är mångmiljonär.

   De har inget äktenskapsförord som jag förstår det, så hon är i högsta grad lika mycket mångmiljonär som vad maken är. 🙂

    Fortf mannen som dragit in pengarna.

     Fortf kvinnan som möjliggjort det.

      Nej, det är inte LD som möjliggjort det. Att påstå det är för mig helt världsfrånvänt. Det är mannen som jobbar och vad LD pysslar med vet jag inte. Barn går på föris och i skolan. Hennes man har inte jobbat 24/7 sen barnen föddes.

       Hon har själv beskrivit hur mycket han har arbetat. Tror att hon har större koll på hennes äktenskap än vad du har. Mycket tveksamt att han hade kunnat jobba såpass mycket och samtidigt stått för all städning, matlagning, hämtning och lämning.

       Jag fattar inte heller hur LD har möjliggjort att mannen jobbat. Har jag möjliggjort att min man jobbar eller vadå? Han har väl bara gått till jobbet precis som dom flesta män och kvinnor gör varje dag, och kommit hem vid arbetsdagens slut. Vad är standarden i deras hushåll egentligen som gör att ena parten varit tvungen att stanna hemma så att han kunnat ha ett heltidsjobb borta? Manglar dom lakanen? Skurar golven med tandborste? Handmjölkar dom kor två gånger om dagen?

        Det är såklart skillnad på att jobba extremt mycket med övertid och allt vad det innebär mot att ha ett vanligt 8-16 jobb.

         Så hon har inte kunnat ha ett vanligt jobb eller ens ett deltidsjobb pga mannen som jobbat extremt mycket övertid? Barnen har varit, och fortfarande är hemma tills skolplikten börjat?

          Hon jobbar med poddar och konst ?

          Varför ska man jobba om ens partner har så mycket pengar att man inte behöver? Är det inte bättre för familjen att barnen får vara hemma längre då? Och vad vet vi, de kanske har ordnat privat så att hennes pension osv inte är ett problem. Förskola är ju till för barnen när föräldrarna jobbar, hade inte jag behövt jobba hade jag gärna låtit barnen vara hemma i stället.

          Det är ju inte alltid så enkelt, att ta ett jobbsamtal samtidigt som man försöker lägga övertrötta barn eller försöka hitta barnpassning när man ska bort över natten t.ex. kan ju lätt leda till att man behöver steppa ner. Har man däremot en partner som är i huvudsak hemma/flexibel så blir sådant en småsak.

        Nu är det väl så att många som klättrar i karriären måste lägga mer än 7-16 på att jobba. Kanske många resdagar på det också. Är väl inte så svårt att förstå att det inte går att jobba hur mycket som helst om man även ska ansvara för ett hem och barn.

        Jag är inom akademin, är nog ingen slump att de flesta i högre positioner är män. Det har krävts en hel del tid för att ta sig till att bli professor. Som kvinna tror jag också att man värdesätter familjen högre än karriären. När man får barn kanske man inte tycker att det är värt att spendera all tid och tanke på jobbet. Någon som män kanske inte alltid gör.

         Snarare förväntas värdesätta, men sure

          Men man måste också få värdesätta familjen högre än karriär även om man kallar sig feminist. Eller går feminismen enbart ut på att kvinnor ska välja karriär framför familj?

           Nej, det har jag inte heller påstått.

          Det sorgliga är ju att männen inte förväntas värdesätta familjelivet högre. Återigen så är det liksom kvinnan det är fel på, hon förväntas värdesätta familjelivet högre TYVÄRR och drar därför inte in lika mycket pengar.

      Obs jag är feminist, men jag tror inte att ett samhälle gynnas av att män jobbar och att kvinnor är hemma med barnen. Allra minst gynnar det oss kvinnor. LD bidrar till de strukturer som gör att kvinnor hålls tillbaka i samhället.

       Kan tycka att det behövs bättre ”skyddsnät” om en familj väljer att en vuxen är hemma medan den andra gör karriär. Det är ett val en familj ska ha rätt att göra tycker jag. Precis som att de ska ha rätt att själv välja att de ska jobba lika mycket.

        Man ska komma ihåg att det är helt fritt för familjer att välja. Däremot är det inte säkert att samhället tycker att deras uppdelning är den mest ultimata för just samhället och därför inte ger den familjen samma fördelar som de som väljer på ett annat sätt.

        ”Skyddsnät” ska vara för dom som inte kan välja omständigheterna i sitt liv, inte till folk som aktivt väljer en viss livsstil. Samhället har ramar och alla får navigera sig fram i livet inom dom. Att föda barn ska inte ge en någon magisk ekonomisk skyddsnät av samhället, i fall man känner för att inte tjäna egna pengar och utnyttja den skattefinansierade barnomsorgen som alla har rätt till.
        Ska jag som inte har barn, kunna bara sluta jobba och stanna hemma och pyssla med whatever, och samla på mig nån slags ”hemmafrupoäng” som jag sen kan lösa ut om jag och min man skiljer oss och jag står utan boende och pengar?

         Jag satte skyddsnät inom citationstecken av en anledning.

          Kan du förklara närmare hur denna ”skyddsnät” ska vara formad, och varför?

           Hade jag haft ett konkret förslag med en färdig budget för detta så hade jag inte skrivit ”skyddsnät”. Jag menar heller inte att det ska vara ett ekonomiskt skyddsnät som samhället ska stå för nödvändigtvis.

       Hear hear

     Hur många framgångsrika män skulle kunna göra den karriär de gjort om inte kvinnan tog största ansvaret hemma och med barnen?

      Alla framgångsrika män har inte fruar som är hemmafruar. Alla har inte heller barn.

       Nej men OM man har familj. Klart att man kan välja bort familj och satsa helt på karriär. Nu var det inte dessa män jag syftade på.

        Men tycker du på riktigt att det är feminism att din man jobbar o drar in alla pengar och du är hemmafru?

         Verkar vara svårt att ta in att LD också drar in pengar.

         Bara för att man är feminist så behöver inte alla ens val och handlingar vara feministiska.

          Konstigt att det alltid är någon annan som ska förändras och ändra sitt beteende och aldrig femisterna själva. LD har ju inte gjort några feministiska val men tycker att alla andra i samhället ska göra det. hmmm

          Nä, men om man är feminist och gladeligen berättar för alla andra hur de ska leva så kanske man själv isf bör leva 1% efter det man predikar. Lite som att en antirasist skulle begå rasistiska gärningar men ändå kunna stå längst fram på barrikaderna – tror inte det hade gått hem.

           Men hon är inte antifeminist. Hon tjänar mindre än sin man. Varför har du sådant problem med det?

         Ja så länge det är ordnat för framtiden för den som är hemma så tycker inte jag att det går emot feminismen.

         Nu jobbar ju även ld. Sen om inte du ser tex poddande och konst som jobb är en annan fråga. Eller måste hon dra in exakt lika mycket pengar som mannen för att du ska tycka att det är feminism?

      Dessutom så upprätthåller dessa män och kvinnor strukturerna i samhället.

      Många. Finns tjänster om man behöver hjälp med barnen. Är min framgång pga att jag jobbat och mannen varit hemma då eller? (: Va fint av dig. Klart han ska ha en klapp på axeln när det är jag som jobbar och drar in pengarna.

       Jag hade inte kunnat göra min karriär om inte min man tagit största ansvaret hemma. Nu har vi råd att betala för tjänster men det hade vi inte när jag doktorerade, hade stipendier som lön osv. Man går ju inte från noll till välbetald karriär oftast. Och när man väl tagit sig dit så krävs det oftast mindre tid för mer pengar.

    Hon är socialist och feminist enligt sig själv. I verkligheten är hon kapitalist (hennes make ägde företaget) och är beroende av en man ekonomiskt fast hon inte hade behövt det. Hon hade också kunnat dela föräldrarledighet osv men ville inte. Lady Dahmer har inget att vinna på ett jämställt och feministiskt samhälle, hon eftersträvar inte det heller med sitt sätt att leva utan accepterar det som är och har det som ursäkt för att inte ens göra det som går att göra på individnivå. Hon har uttalat många gånger att män inte kan ta hand om barn och de som visar på att deras män visst tar hand om sina barn avfärdas med att de ljuger. Men när LD vill iväg och supa och röka då passar papporna som goda föräldrar.

     Tycker ändå att det är rimligt att även de som inte vinner på ett jämställt och feministiskt samhälle också tar den kampen. Fler skulle behöva göra det. Män tex.

   “Med hundra barn”, lol hon har tre barn.

  Herregud vilka pantade kommentarer. Det handlar inte om att ”ska man va tjock för att va feminst nu elläh” det handlar ju för i helvete om STRUKTURER. Aborträtten är inte självklar överallt, våldtäktsmän får stå och gråta ut i bästa sändningstid, kvinnor döms för förtal när dom försöker anmäla våld, och ni klagar på feministerna?! Ni har ju inte fattat någonting.

   Det är som det brukar vara härinne när feminism och LD kommer på tal. Buhuuu LD är ju tjock och har pengar ?

   Kvinnor döms inte för förtal när de anmäler våld. Kvinnor döms för förtal när de namnger sin förövare inför en stor skara människor. Det är folk som du som är en del i att skrämma kvinnor till tystnad när ni sprider felaktig information. Vill du vara det? Inte en enda kvinna som anmält något till polisen blir anmäld för förtal. Inte en enda kvinna som berättar vad de varit med om för anhöriga blir anmäld för förtal.
   Kvinnor som berättar för många människor och namnger blir anmälda för förtal. För att det är förtal, man får enligt lag inte göra så. Keff lag? Måhända, men nu är det så förtalslagen ser ut i Sverige och då får man lyda den, inte göra som man själv vill. Inte fan kör man med 0,8 promille i Sverige bara för att det är lagligt i Usa.

    Och ingen kan heller bli anmäld för förtal om de berättar vad de varit med om så länge de utelämnar vem förövaren är. Inte ens om de gör det på bästa sändningstid. Det är först när en person blir utpekad som det kan bli tal om ett förtals brott.

    14.07 Du har helt rätt, men du talar för döva öron här i tråden tyvärr! Det är skrämmande vad naiva en del sk feminister är när man diskuterar juridik, förtal etc etc.

    This!
    Är SÅ trött på att IGfeminismen fått igenom någon bild av att kvinnor som anmäler våldtäkter blir anmälda/dömda för förtal. Det är så smutsigt gjort att skapa rädsla för att anmäla brott på det sättet.

    Fattar nu vilken kalabalik det skulle vara utan förtalslagen? Förstår ni hur många män som skulle förtala kvinnor helt öppet och OK då?

    Det ÄR inte olagligt att anmäla ett brott.
    Det ÄR inte olagligt att berätta om ett brott man varit med om.
    Det är olagligt att namnge och misskreditera någon, oavsett om hen begått brott eller inte, med syfte att skapa missaktning för denne.

   Lite rättelse:
   * Aborträtten är inte självklar överallt – I Sverige är aborträtten självklart, och det är svårt för Sverige att bestämma lagar i andra länder.

   * Våldtäktsmän får stå och gråta ut i bästa sändningstid – Han blev inte dömd så att kalla honom våldtäktsman är fel. Och vi har yttrandefrihet, där alla (även idioter som GL) har rätt att uttrycka sina idiotiska åsikter, och media har rätt att filma och sända vilka idioter dem vill.

   * Kvinnor döms för förtal när dom försöker anmäla våld – INGEN kvinna någonsin har blivit dömd för förtal när hon polisanmält en våldtäkt! Att säga såna lögner gör folk rädda att polisanmäla, så sluta ljuga och skrämma våldtäktsoffer så dem inte vågar anmäla!!! Dessa människor dömds inte för förtal pga att dem anmält, dem döms för förtal för att dem går ut offentligt och sprider information om vem som våldtagit dig, spelar ingen roll om personen är skyldig eller ej, det är olagligt att offentligt sprida negativ information om någon annan människa.

  Jag hade lagat min pulled pork tacos! Och pratat MASSOR om endometrios, hur min blivit lindrigare, att hormoner inte är räddning för alla men för vissa osv. Upplysa meeeeer och få ge hopp till andra.

  Gillade verkligen avsnittet. Tycker att LD är så mycket rimligare när hon snackar istället för skriver. Hoppas verkligen att de har lagt upp receptet någonstans, såg sjukt gott ut!

  Mat: korv med bröd.
  Prat: fotboll.

  Valde att inte ge mig in diskussionen i detta ämne då jag misstänkte att det skulle vara ett minfält av påhopp och medvetna misstolkningar.

  Och ser att det blev precis som jag trodde.
  Men det var kul at läsa alla kommentarer utan att själv kliva ut på minfältet.

   OK vi noterar

  LD drog 2019 in 50-99 000 på sitt poddande och affischer. Hobbyverksamhet och möjligt att leva på, fickpengar. Hennes man var delägare i ett spelföretag som grundats av hans bror. Företaget såldes och de cashade in proportionerligt, CW:s man fick väsentligt mer stålar.
  Nej, det är inte möjligt att vara feminist och leva som LD gör. Hennes levnadssätt står tvärsemot själva tanken med feminism: att alla ska ha samma rättigheter men också skyldigheter. Man kan inte tära på samhället och ej arbeta och skatta, och hävda att man är feminist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *