Yogagirls hund har tagit en fågelunge i skogen

Igår postade jag det här inlägget på Instagram om Yogagirl och hur hennes hund Ringo tagit en fågelunge i skogen. 
Sedan dess har fågelungen dött.

YG: Baby bird is dead. I tried car. it didn't work. I left her there. is this sane? am I sane? She was bleeding and her belly was swollen. Maybe she hurt herself in the fall? Maybe Ringo reellt did bite her? Maybe she would have died either way? Maybe if we would have brought her home and Lea would have woken up hopeful to a dead bird and that would have been awful`Maybe we would have brought her home and she would have survived and that would have been wonderful? I care a lot and I feel a lot. This is hard.
Bildkälla: Yogagirl Instastory

Jag tror många hundägare med mig önskar att man kunde släppa sina hundar fria att röja i skogen året om, men regeln om ”koppeltvång” – alltså att du måste ha så pass bra pli på din hund att den agerar som om i koppel – finns av en anledning.
Särskilt den här delen av året, just för att skydda djur och fåglar som får sina ungar.
Hade hunden i det här fallet varit kopplad hade det här förmodligen aldrig hänt, och det kan ju få bli en lärdom för alla oss hundägare.

Idag är jag därför extra tacksam för att Selma, inom en snar framtid, kommer få en tomt att röja på.
Med stadigt staket runt om. ❤️

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vet inget som jag stör mig på mer i sociala medier än flunsor/profiler som fotograferar sig själva medan tårarna rinner. Ledsen men kommer aldrig tro att du är ledsen på riktigt om du orkar fokusera på att få till en tårfylld selfie för content. Och att använda ett dött djur för att visa hur känslig och sårbar man är… Only yogagirl. ?

   Tokig vegangrej. Förra sommaren ballade hon ur på en glassförsäljare som gett hennes unge glass med *dramatisk musik* komjölk i!

    ”The world was at its cruelest today. Retreating to this cabin to heal and grow”. ?

     Skämtar du eller skrev hon så? Är själv vegan men jag hoppas att du skojar.

    Haha, som att det skulle ha någonting med veganism att göra, att man lägger ut gråtbilder på sig själv XD

     Det har att göra med hennes dramatiska inlägg med spirituellt bullshit över löjliga saker som att en jävla sommarjobbare gett henne fel glass eller att hon misslyckas med hlr på en fågel.

     Nej syftade snarare på att hon gör enorma dramatiska scener av att en fågel har dött eller hennes dotter får i sig två skedar mjölk.

    Tycker ändå att det är fullt rimligt att bli arg på glass försäljaren. Såna missar kan ta död på människor som har allergier.

     Det är orimligt att bli arg över ett misstag. Har man dödliga allergier måste man tyvärr avstå från att äta på ställen man inte har full kontroll över.

     Men man kan inte bli arg för att en teoretisk person skulle kunna vara dödligt (!) allergisk mot mjölk?!
     Det verkliga scenariot är att hennes dotter inte har några allergier utan Rachel är bara militant vegan och har ovetenskapliga teorier om att komjölk är hälsofarligt o.s.v.

     Till hela storyn hör att hon ibland köpte glass hos denna försäljare och var van vid att köpa blabla-smaken. Men så en dag hade de ändrat i receptet på blabla-smaken och de beställde den av ren vana och i efterhand fick hon syn på att receptet var förändrat. Hon hade alltså inte upplyst försäljaren om att dottern inte får äta komjölk utan gjorde ett antagande att den smaken var fortsatt mjölkfri. Sjukt kul att se henne få panik och bli ARG när det var hennes eget misstag egentligen. Osmakligt att hänga ut försäljaren inför sina miljoner följare men men…

    Ja, hur funkar det? Är hennes hund också vegan?

    Alicia
    ”Tokig vegangrej”. Vad menar du? Är Bianca mf l flunsor veganer?

     Syftade på att vara så överdramatisk över att ett vilt djur dör och att dottern får i sig 2 teskedar mjölk.

      Ok. Så då var det inte en ”tokig vegangrej”?

       Jo just den biten är väl det, men att fota sina tårar är väl bara tokig influencer grej..

        Håller med om fota/publicera tårar. Själv kan jag bli så oerhört ledsen när jag ser ett skadat djur. De är så utlämnande/hjälplösa så om jag kan hjälpa så gör jag det. Smärta, lidande, ångest är gränslöst. Så känner jag.

      Hennes dotter har ätit glass med komjölk för ett par dagar sedan, var ingen dramatik runt det.

   Kenza gjorde ju också en filmsnutt när hon fick veta att hennes hund skulle tappa all päls pga någon diagnos. Vem 17 gör en sån story?

   Egoina och Sandra Beijer lika så. Sluta vröla framför kameran.

    Grinar SB framför kameran?
    Kan inte minnas att jag sett.

    Tycker ändå Egoinas bild var annorlunda. Lite skillnad på en bild där hon grät glädjetårar och som togs när hon precis fått veta att hon är gravid än att gråta över en död fågelunge och känna att man vill föreviga det ögonblicket.

     Men vem bryr sig? Glädjetårar eller ej? De får lägga av nu så töntigt.

      Alla som följer dem borde väl följa dem just för att de bryr sig. Annars slösar de ju bara med sin egen tid och det är ganska korkat. De behöver inte lägga av för att de har lite glädjetårar framför kameran.

    SB har väl aldrig ägnat sig åt sådant trams?

     Jo

      Haha nej

      Länka? Aldrig sett henne böla på foto och jag har följt henne sedan typ 2007.

      Nope, det har hon inte. Men bra försök.

   Hundar dödar och biter så att djuren måste avlivas, 80% av den boskap som skadas, dödas i hagar. Hundar dödar lika många djur i skogen som våra rovdjur ! Lösa hundar som ägare inte har någon koll över, är ett oerhört stort problem som dessa hundägare inte alls brys sig om. För de tycker att det viktigaste är att deras hund går lös, att den sen biter ihjäl katter, tamkaniner , boskap och vildadjur spelar inte dem någon roll.

    Tycker också att det är fruktansvärt! Är, och har alltid varit, hundägare. Just nu har jag tre underbara hundar som betyder allt för mig. Skulle aldrig falla mig in att släppa lös dom i naturen nu med alla djurungar som lever där.

    Citat Hundar dödar lika många djur i skogen som våra rovdjur slut citat

    Källa på det? Sen att jag också tycker det är för j*vligt med hundar som inte är under uppsikt och tillåts döda vilda djur är en annan sak, för det gör jag. Men att hundar dödar lika många djur i skogen som rovdjuren gör…? Nja…

     Du vet att man kan använda ” ” runt citat? Eller varför skrev du ut det?

    Källa på det?
    Det är extremt ovanligt att hundar i Sverige dödar andra tamdjur som katter, boskap, osv. Kaniner ska var i rovdjurssäker bur och så ska inte hundar kunna komma åt kaninen.
    Hundar dödar sällan djur som älg, hjort, råddjur, vildsvin, mm, hundar är även dåliga på att ta vuxna fåglar. Där är snarare katten ett större problem som dödar många fåglar och gnagare.

  Är hon i Sverige nu eller vadå?

   Det undrar jag också. Våra regler kring koppel är kanske inte samma som i USA eller var hon nu är.

    Hundar är en invasiv art varsom

   Ja senaste månaden

  Folk måste förstå hur otroligt viktigt det är att ha koppel på hunden. Det är som att hundägare glömmer bort att deras hund faktiskt är ett djur med naturliga instinkter. Ja, man kan träna hundar till mycket men det är aldrig garanterat att man kan hejda hundens impulser när ett lockande tillfälle väl infinner sig, om man inte har ett koppel på den förstås.

  Kan inte sluta förvånas över antalet lösa hundar jag ser i storstädernas parker. Inte nog med att det är ansvarslöst utan det är också otroligt respektlöst mot andra hundägare med osäkra/pågående tränande hundar och även hundrädda människor.

   Jag håller helt med. Min hund har de senaste veckorna blivit oprovocerat attackerad av olika lösspringande hundar när vi varit på våra koppelpromenader. Hon blir så otroligt rädd då hon redan är osäker som hon är, vi tränar dagligen och jag försöker göra henne trygg med positiv förstärkning och lugna, roliga promenader. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska hantera de hundar som kommer i full fart och gör utfall, jag blir ju själv lite rädd. Vissa hundägare bryr sig och ber om ursäkt, skyndar sig att hämta tillbaka sin hund och koppla den. Medan vissa inte bryr sig ett skit utan står 100 meter bort och liksom rycker på axlarna.
   Blir så himla ledsen. Koppla din hund! Eller använd en lång spårlina så du iaf har en liten kontroll ifall hunden skulle sticka..

    E/LESS
    Hundägare som håller med.

   Är det någon som skriver det här på hennes plattform, så hon får höra?

  “Maybe she hurt herself in the fall”

  Yeah right

   Men det hör ju till saken att hon fick en förklaring igår av någon från naturvårdsverket eller nån ornitolog att det mest troligt var en fågelunge som antingen fallit ur sitt bo eller själv kastar sig ur för att lära sig flyga. Av fjäderskruden att döma ansåg experten att den var i exakt rätt ålder för det och att även om hon lagt tillbaka den i boet skulle den tagit sig ut igen. Naturens gång.

    Det lustiga var tanken på att en fågelunge skulle slå ihjäl sig av att trilla från ett träd.

     Ja dom kan självklart skada sig i fallet innan dom kan flyga.

      Jag måste fråga; har du någonsin sett en fågelunge singla ner från ett tak eller träd? De väger liksom ingenting…

  Vad mycket ståhej kring en död fågel…

   Jag tycker att det är tråkigt när djur skadas och dör. Självklart gäller det människor också så kasta dig inte på svara-knappen ☺

    Att tycka det är sorgligt med skadade djur är en sak, att försöka utföra HLR och ringa runt till myndighetspersoner och samtidigt filma och fota sina sprutande tårar är en annan sak. En knäpp sak.

     Filma och fota känns konstigt för mig. Inte att försöka hjälpa.

  Fast en hund kan väl skada en fågel även på tomt? Våran tomt är gigantiskt, och såklart är våra hundar lösa. Men det finns andra djur också, såklart, som är omkring.

   Klart den kan, men om alla följer reglerna minskar man såklart antalet fågelungar m.m. som blir dödade. Sen kan man inte alltid hindra det, t.ex. på sin gård. Inte så svårt att förstå.

   Absolut, men det finns situationer som man kan påverka genom att ha koppel och givetvis även uppsikt över hunden när man går med den i säg skogen och så finns det situationer som är mindre lätta att påverka som exempelvis i trädgården.

    Min hund fick en fågelunge i munnen fast han gick i kort koppel på en gräsmatta i centrala city.

  Katter dödar 16 miljoner småfåglar varje år-Så klart det är kattens natur och helt ok enl kattägare. När en hund dödar en fågel är det fruktansvärt!!

   Ja, det är ju i deras natur? Går inte att styra över en katt på samma sätt som en hund. Sen tycker jag iofs inte det är värre om en hund dödar en fågel än om en katt gör det, men däremot är det grymt problematiskt att folk inte kan koppla sina hundar.

    Man kan väl ha katten i koppel?

     Man KAN men det är inte som med hundar. Katten leker med kopplet eller försöker slita sig loss. Vissa är ok med koppel men det är ändå inte samma sak.

      Vi försökte aktivera THK när han först adopterades, med sele och koppel.
      Vi gav upp efter att ha dragit honom ett varv på mage runt gräsmattan. 🙂

   Ja, varför det gör det orimligt att katter behandlas med sådan enorm vördnad. Katter är inte en naturlig del av t ex den svenska faunan, utan finns här främst som husdjur.
   Därför vansinne att kalla sig djurvän när man ser till att bortsprungna katter ska få nytt hem, och därmed ha ihjäl ännu fler smådjur.

   /Impopulär åsikt

    Fast de flesta katthem kräver väl att katter hålls inomhus alterantivt under uppsikt utomhus? Enligt mig har en ansvarsfull kattägare (oavsett om de räddat en hemlös katt eller köpt en raskatt för flera tusen kr) sin katt inomhus. Negativt för i princip alla att låta dem härja runt ute.

    Håller med. Katter borde alltid hållas inomhus eller inte alls. Och om de ska gå ute så borde de ALLTID ha bjällra som sitter ordentligt så småfåglar får en chans att skydda sig.

    Ja! Precis!

   Att katter tillåts springa lösa är helt obegripligt! De bajsar på alla möjliga ställen, går på bilar och dödar för nöjes skull. Bajset från grannarnas katter i vår sandlåda, vår grusgång och våra rabatter (på vår tomt alltså) får jag plocka upp. Men om jag missar att en enda gång plocka upp min hunds bajs på promenaden blir det ramaskri. Katter tillåts nöjesdöda för ”det är ju deras naturliga instinkt”. Ja, min hund har också en naturlig instinkt att få jaga och döda. Hon är en liten terrier, så hon skulle också gärna jaga ekorrar, småfåglar och möss, precis som katterna. Vad är skillnaden?
   Att yoga girls hund nöp en fågel är alltså inte ett dugg sämre än vad alla katter gör dagligen. Och där ägarna dessutom medvetet öppnar dörren för deras små älsklingar att gå ut och göra precis det. När får vi se ett koppeltvång för katter? Ta ert ansvar kattägare!

    Skillnaden är:
    1. Katten är självständig och kan vara ute i flera dagar och sen ta sig hem.
    2. Den klarar sig själv, kan jaga och försvara sig när den är på vift.
    3. Den lyssnar inte på kommandon på samma sätt som hubdar. Så det är inte så lätt att bara säga stopp för att lugna ned en rädd katt. Den blir våldsam i många fall.
    4. Hundar går och bajsar när du som matte står intill. Självklart plockar du upp hundens bajs. En katt gor ju runt och bajsar när ingen ägare finns i närheten, vadå, ska man stalka den eller?

     1. En hund kan också hitta hem. Tänk på hur jakthundar fungerar.
     2. En hund kan också jaga och hitta mat. Men frågan är ju hur lämpligt det där jagandet är?
     3. En rädd hund är också svår att lugna ner. Den kan också bli våldsam. En rädd och våldsam katt ska under inga omständigheter gå lös och riskera att skrämma eller attackera andra djur eller människor. Alltså betyder det du skriver att även katten ska tränas att gå i koppel. Kan den inte det (eller om inte hunden kan det) så ska den avlivas.
     4. En katt skulle också gå och bajsa när du som matte/husse står bredvid. Dvs när du bestämt att nu är det dags för promenad. I koppel.
     Jag förstår fortfarande inte skillnaden. Varken hundar eller katter är djur som finns i vår naturliga fauna. De är hitförda av oss människor. Då är det också vår förbannade plikt att ta ansvar för det! Oavsett om det är en hund eller katt vi äger.

      Skaffa inte hund då.

       Skaffa inte katt då

     Det är ju just de där punkterna som förstärker att katten också bör gå i koppel?
     Jag ser ingen skillnad alls, tänk om jag hade radat upp de där punkterna för min hund?

     ”Min hund kan inte gå i koppel för då vill han inte bajsa”
     ”Min hund kan inte gå i koppel för han blir så arg då”
     ”Min hund kan inte gå i koppel för då kan den inte jaga eller försvara sig”

     Det är ju helt orimligt, det hör väl du med?
     För de flesta hundar är det inte naturligt att gå i koppel, många valpägare måste lägga ned mycket jobb på att hunden ska vilja gå framåt med kopplet på. Många valpar sittstrejkar då kopplet inte är en naturlig del.

      Sluta med det där ”det hör väl du med”. Du har en åsikt, någon annan en annan åsikt. Det betyder inte att du har rätt.

    Håller med, om jag ville ha katt i min trädgård skulle jag skaffa en. Hade en kompis i högstadiet som hade två katter fick gå och komma tillbaka hur dem ville. Kunde ta flera månader innan en av katterna dök upp igen. För länge sen hade jag en granne som kopplade faktiskt sin katt med ett koppel som kunde bli längre ju mer man drog i det. Den var i deras trädgård ”fritt”

  Det hade ju kunnat hända även med koppel, speciellt med flexikoppel och liknande. Tråkigt men naturen är grym ibland. Många, många fågelungar överlever inte. De blir tagna av rovfåglar, djur eller trillar ur boet och svälter ihjäl :-/

   Precis, och vet vi att hon hade hunden lös?
   Min hund knep en liten trastunge när han var kopplad, dem satt och gömde sig i dikeskanten och det tog bara någon sekund, fanns ingen chans att stoppa det.

    Hon har hunden lös nästan hela tiden. Misstänker att hon inte känner till lagen i Sverige.

   Men det är en enorm skillnad när det sker naturligt, sådant som hänt även om inte vi människor befolkat jorden utan som en del av ekosystemet och evolutionen.

   Hade det inte varit för oss människor hade det inte sprungit runt massa hundar i Nackareservatet eller var vi nu befinner oss.

  Det är koppeltvång nu. Bara fatta det. Hon plockar dessutom granskott, men kanske känner hon markägaren och har bett om lov.

   Men va fan är det jag läser.
   ” I tried CPR, it didn’t work”

   Hjärt-lungräddning på en fågelunge, jag börjar misstänka att hunden inte var orsaken till fågelns död.

    Sorry, skulle givetvis vara en egen kommentar, inte ett svar ?

    Ja tänkte som du, konstigt att fågeln blödde vid magen….not.

   Hon bor hos en släkting på dennes mark och gård.

  Lol ja himla konstigt att inte vilja betala för djurplågeri. ?‍♀️

  Liten fågel eller ej: det är koppeltvång inte svårare än så. Hade det varit ett rådjurskid eller en rävunge hade hon kunnat få rejäla böter.

   Och det är toppen att det är så! Ska var och varannan människa ha husdjur som har potential att döda så ska dom fanimig ha koll på dom också!

    Ja!

    Ditt eget dödande då eller är du vegan?

     En hund som sliter ett djur i stycke och låter djuret långsamt dö vs slakt är ganska stor skillnad…

   Känns respektlöst att se sig själv som ”över” och viktigare än naturen och tro att regler inte gäller för sig själv… Ha hunden kopplad punkt slut!

    Men vet vi att hunden inte var kopplad? Bara en fråga.

     Hon har lagt upp mängder med videos på hunden där den är lös i skogen.

  Ja såg detta på insta och det första jag tänkte var att Ringo borde varit kopplad. Yogagirl som är sån djurvän och vegan borde kanske tänkt på att hennes hund skulle kunna göra något sånt här, skogarna är ju fulla av djurungar just nu. Även om hon bor på Aruba i vanliga fall så är hon ju svensk och uppvuxen i Sverige så borde ju ha koll på våra regler. Om hunden inte är kopplad måste man ju ha den nära (typ inom en meters avstånd) och man måste då ha en mycket väldresserad hund.

  Kanske är det lantisen i mig som gör mig hård och känslokall MEN kom igen… Ja jag är också jävligt känslig och hade nog också börjat gråta om jag p.ga vårdslöshet dödat en fågelunge men samtidigt så är det ju så att livet är skört för djurungar. En fågelunge som fallit från sitt bo har inte så stora chanser direkt, oavsett. Det är skittråkigt och man önskar att alla små söta djur fick leva men naturen ser inte ut så. Men självklart ska man koppla sina hundar och ha bjällror på sina katter! Det är fint att vara känslig tycker jag, men detta att hon gör content på sitt dumma misstag?? Serr???

  hahaha men hon eeeee så dramatisk denna tjej! Hemskt förstås att en fågel dog men alltså ”i tried CPR” och en selfie där hon gråter????? Guuud ring en veterinär eller nåt, lägg inte ut stories om det. Låter som världens sämsta idé att göra CPR på en skadad blödande fågelunge.

   För att inte tala om risken att få virus eller löss när man sätter käften mot ett vilt djur.

    Passar ju bra med en ny omgång fågelinfluensa nu.

     Haha! ”This just in: Ny mutation av fågelinfluensa startat i Sverige när galen yogakvinna försökt utföra HLR på död fågel”

    Eller ”sätter käften mot”….en människa? Virus? Bakterier?

     Du tycker alltså det är fullt rimligt att utföra HLR på en liten blödande fågel och jämför det med att utföra HLR på en människa – vilket är just vad HLR har utvecklats för? Allvarligt? Nä men slicka du på småfåglar och råttor du hittar utomhus så ser vi om du behöver uppsöka närmsta infektionsmottagning eller ej inom 24 h..

      Haha hur ”sätter man käften mot” en liten fågelunge? Nej jag ska inte ”slicka på fåglar och råttor som jag hittar utomhus”. Varför skulle jag göra det?

  Tänkte skriva först ”hundägare gr inte resonera med” men får ändra till vissa hundägare går inte resonera med.

  Förra året vid badstranden (vid en sjö där vi bor) kom en hundägare – och gick på stigen ovanför där vi badade i en vik (jag, barnen och några barnfamiljer till). Hon hade inte koppel och hunden kom farandes och härjade runt på stranden, i vattnet, farandes så det skvätte sand överallt och barnen blev rädda. Jag sa till henne att snälla koppla din hund – alla uppskattar inte lösa hundar, och det spelar ingen roll om du tror att du har pli på din hund – djur har instinkter – räcker liksom att hunden blir rädd. Givetvis blev hon helt bestört och betedde sig som ett barn som inte fick glass. Men min hund är snäll, jag vill kunna gå här om jaaaaag vill. Det värsta är att hon JÄMFÖRDE sin hund med ett BARN! Men barnen är ju inte kopplade sa hon.

  Vad är det med vissa hundägare som måste jämföra sina djur med barn!! Nej ditt djur är ingen människa!

   Barnen är ju inte kopplade ??

   Hoppas du hittade ngt dräpande svar fort, typ ”De kan ju uppföra sig så såklart de är frigående”

   Nä, man blir ofta så ställd när man stöter på korkighet i dess ädlaste form

   Hoppas barnen skvätte sand och vatten på henne. Eventuellt kissade bredvid hennes picknickfilt och slickade lite på hennes fikabröd.

    Och att du stod bredvid och fnissade muntert och sa saker som:
    ”De är sååååå väluppfostrade och snälla! Så häääääärligt att se barn i det fria! Haha, nu snappade lille Ruben en kaka ur din korg – seeeeee så söööööt han är när han vet han gjort något busigt! Åååååh Ruben lille buseponken!”

     Tack för att du muntrade upp mig i coronadimman! Skrattade högt åt detta ?

     N
     Men så elaka kommentarer!
     Al tr Al
     Barnen kan så klart inte vara kopplade men däremot kanske en del föräldrar borde ha uppsikt över vad de gör. Eller är det ok att kasta stenar på fågelungar eller att försöka slå med pinnar?
     Inte i min värld.

      Vem skrev att barnen gjorde det du beskrev? Det är såklart inte ok, inte heller att de skulle knivmörda någon men det stod ju inte heller i ts text så att….

       Jag har sett det. Föräldrarna reagerade/agerade inte. Jag gjorde det.

   Nej, precis!
   Jag har så oerhört svårt för folk som kallar sina husdjur för familjemedlemmar. Nej, de är inga familjemedlemmar om du inte A: är barn till djuret, B: är förälder till djuret eller C: har en intim kärleksrelation med djuret.

    Du kan naturligtvis vara syskon till djuret också, då är det ok.

     Själv anser jag inte att man behöver ha blodsband på något vis för att kalla någon en familjemedlem. Det kan man så klart inte ha med ett husdjur men en familjemedlem är det. Så tycker jag. Svårt för dig men inte för mig.

      Så ens partner är inte ens familjemedlem? eller kör din familj på inavel, typ gifta sig med sin kusin så man har samma blodsband? 🙂

    Där håller jag inte med alls. Ett djur kan vara en så självklar del i en familj att det kan räknas som en familjemedlem enligt mig.

    Olyckligt nog behövde min hund somna in för lite över en månad sen, det fick mig verkligen att inse hur stor del av familjen han var.

     Sofia
     Jag känner verkligen med dig ? Vet precis hur det är. Förutom all sorg och saknad ? så ska man även som djurägare ta det fruktansvärda beslutet att nu är det dags.

    Så klart är en hund/katt en familjemedlem, självklart. Men man likställer ju inte djuret med ens barn.

     Jag gör det. Jag är 35 år, har inga biologiska barn. Däremot har jag en adoptivdotter på 1.5 år, som råkar vara lite hårigare än andras barn. Punkt.

   Hade lätt kunnat säga samma sak. Min hund betedde sig dock inte sådär, han lämnade inte min sida och skulle aldrig kommit på tanken att göra det heller när jag blev tillsagd att koppla honom av grannen. Att grannens barn sprang omkring och ringde på dörrar, kastade sten på både fönster och människor såg hon inget problem med.

    Stella Luna
    Förstår precis vad du menar ?

   Isa
   Förstår att barn kan bli rädda, speciellt om de inte är vana vid hundar. Hoppas att du inte förstärkte rädslan. Dumt av hundägaren att inte ta fast hunden, be om ursäkt och kanske eventuellt låtit barnen träffa hunden kopplad.

   Går åt bägge håll det där. En mamma som gått till just hundbadet med sitt barn (stort människobad ligger ca 60 meter bredvid). Mamman gnällde om att hundarna lekte i vattnet och att hennes barn fått rivmärken. Hon skrev en arg insändare på fb om incidenten oxå.

    Se där. En annan sida av saken. Tack.

  – vet ngn att hunden var lös?

  -min är ALLTID kopplad, inget som hindrar hnm att öppna foderluckan och inhalera allt från harpluttar till slängda smörgåsar som skolbarn slängt på väg till skolan.

  En fågelunge hade således snabbt och lätt slukats om den suttit i ett buskage eller dylikt. Men kanske spottats ut igen.På marken är fågelungarna väldigt sårbara mot allt.

  Är det ingen som reagerar på att Rakel går tillbaka till skogen själv mitt i natten, efter några glas vin, och lämnar sin sovande fyraåring själv i stugan?!

  Stugan har sjötomt och barnet kan ju vakna, gå upp och leta efter sin mamma och gå ner till sjön! Inte konstig om barnet letar där eftersom Rakel badar varje dag?!

  Att hon lämnar barnet själv i stugan på natten tycker jag är värst av allt! Och då är jag djurvän och håller med alla om kopplade hundar etc.

   Känns som att jag är den enda svensk som följer henne och ser alla hennes stories och vet i vilket sammanhang och plats hon är nu. (Själv utanför Stockholm i stuga med sjötomt vid skog). Annars tror jag fler skulle reagerar på att lämna sitt barn så?

   Fast å andra sidan verkar ju alla hennes svenska vänner och hennes pappa (hon har brutit med sin mamma och mamman får inte ens träffa barnbarnet) tycka att det är ok, så jag antar det är jag som har avvikande åsikter om säkerhet?

    Va? Har hon brutit med mamman? Varför? De verkade ju supertighta förr, iaf vad det verkade innan jag tog bort instagram!

   Detta funderade jag också på… Kan ju vara så att hon har någon vän eller syskon som är där? Jag ser bara hennes stories sporadiskt men vet att de inte varit ensamma hela tiden i stugan.

   Har hon sagt något om varför hon brutit med mamman? Kändes som om det hände så plötsligt? Ett tag spelade de ju in poddar och allt möjligt ihop?

  Häromdagen var det en person som efterlyste sin bortsprungna hund i gruppen för ett naturreservat här där jag bor. Det var uppenbart i hens text att hunden inte varit kopplad. Det var ju osmart av dig, var det naturligtvis ingen som skrev.

  Hunden kom tillbaka men man hoppas ju hen lärt sig en läxa.

   Så skönt att hunden kom till rätta! Hunden kanske hade smitit? I vilket fall, underbart att det gick bra.

    Det var alltså uppenbart att hunden inte var kopplad då ägaren skrev tydligt att hunden inte hade något alls på sig, eller liknande. För min del bryr jag mig inte mer om hunden kom tillbaks än om ett t ex rådjur blir påkört

     Alla är vi olika. Glad att hunden kom till rätta. Ledsen om ett rådjur, ren eller något annat djur blir påkörd.

  Nu är jag såklart för att man ska hålla sin hund kopplad, särskilt på våren. Men kom igen? Det är en fågelunge…de dör…hela tiden. 50% av sommarens fågelungar klarar sig inte till augusti. Några av dem blir mat till andra gulliga djurungar.

  Camilla! Var inte ute efter momshaming med mitt ff opublicerade inlägg om att R går iväg mitt i natten. Tänker på säkerhet på samma sätt som du allt förespråkar i bilar med bälte osv. Säkerhet vilda djur = kopplade hundar. Säkerhet barn = någon vuxen med sig.

  Katter då, de mördar hejvilt, skiter fullständigt i lagen. Koppla era katter! Tror katter dödar 75% (gissar) mer än hundar. Jag älskar katter, men inomhus o i koppel.

   Ha, ha, ha ja katter är ju seriemördare. 🙂 Fast väldigt gulliga mördare.

    Ja och kompisens hund är kattmördare.. Hon adopterade en stor vinthund som säkert har tagit 10-15 katter i deras trädgård.Tur de ofta har soptömning..Fast väldigt gullig kattmördare

     Skojar du? 10-15 stycken?

     Grejen är väl att djur inte kan kallas mördare. ? Sedan har förstås ägaren alltid ansvaret för sitt/sina djur. Trist att det inte alltid efterlevs.

     Hoppas du skämtar? det är olagligt, man ska ha koll på sin hund, den får inte döda andra djur, inte ens i ens egen trädgård. Din kompis är en hemsk människa som inte tar sitt ansvar utan låter hunden orsaka lidande för dessa katter.

  Alltså absolut. MEN varför bryr sig ingen om katter som dödar verkligen alla möjliga små djur, konstant. Utan att någon skulle hävda att de ska ha koppel?

   Fast de bör faktiskt ha koppel, vara i utegård eller inne ?‍♀️

   Hade katter vägt 10-30kg mer hade det garanterat krävts koppel och de flesta kattägare hade varit avlidna vid det här laget. Nu är mina katter innekatter men jag tycker överlag att kattägare borde ta mer ansvar för sina katter och inte bara släppa ut dom väder för vind.

    Kul att man kan ha så olika åsikter. Jag tycker definitivt synd om (de flesta) katter som är innekatter. Det beror såklart på hur man bor, tänker tex i villakvarter/mycket trafik/inne i stan så är det nog bättre med innekatter + promenad ute med koppel. Men jag växte upp ute på landet, inte mycket trafik/stora vägar, stor gård där katterna kan springa fritt. De stör inte andra (vi hade inga grannar), och man kan bara se på dem hur mycket de trivs med att klättra i träd och smyga runt ute på åkern tex. Med det sagt så ska de ju alltid ha tillgång till ett varmt och skyddat ställe att ligga, mat och rent vatten såklart, antingen genom kattlucka eller något slags ”utehus”, tex hade våra katter gjort deras egna mysiga bon i ladan ibland.

    Vissa av mina vänners katter är innekatter, och det är så sorgligt när man ser hur de sliter sönder alla möbler (det är lite som med hundar, de behöver mer mental stimulering tex) och när de sitter i fönstret och kollar ut på fåglar/träden och blir så nyfikna/glada, men de kan inte göra mer än att bara sitta i fönstret 🙁

  Har inte läst något annat om händelsen än det som skrivs här men hur kan ni vara säker på att hunden inte varit kopplad? Det finns flexikoppel som är minst 8 meter långa och då hinner hunden nafsa en fågel utan att man kan göra något åt det.

  För övrigt känns det som en typisk stadsgrej att gråta över en död fågelunge.

  Angående ’koppeltvång’

  https://www.miljovast.se/djur-och-natur/husdjur-och-sallskapsdjur/hundar.html

  Kopplad på fexikoppel med fri gång räknas inte som kopplad. Du som hundägare måste ha sån koll på din hund att denne inte ges möjlighet att störa vilt under denna period.

  Rachel är så aningslöst tanklös ibland. ”Åh titta vi har en vind. Den har vi aldrig gått upp i. Oj var det mögel där?” Och nu hunden som naggar på en fågelunge. Buhu. Sen att flyga kors och tvärs över planeten och på det vara vegan. Sila mygg, svälj kameler. Hyckleri är ett annat ord.

   Enorm hycklare. Viftar med sin godhetsflagga angående BLM och att ”only people of color can be victims of racism!” men inte ett ord om hur Europa i princip försöker utrota romer (som hon skulle se som just white people om hon bara kastade ett öga på dem). Ska stå upp för de svaga men om någon på Aruba inte ger henne exakt det hon vill ha så hänger hon ut deras business inför miljoner följare… Gillade henne för många år sedan men framgången har verkligen stigit henne åt huvudet.

   Men bra i så fall att hon är vegan! Mindre klimatavtryck genom kosten. Många äter mat som är dålig/värst för Moder Jord och dessutom flyger de. Vilket är bra/mindre bra? Själv är jag vegan och flyger inte kors och tvärs.

    Ingen normal svensson svensson människa flyger så mycket som yoga girl. Så hon orsakar mer skada på miljön med sitt flygande än hon hade gjort om hon stannade hemma och åt kött…

  Har hon inte dessutom någon vinthundsras, som är kända för att både vara ruskigt snabba och byggda för att jaga allt smått som rör sig?

   BS, endast om ägaren triggar eller tränar dem att göra så.

    Inte ”BS”. Det är nedärvt hos exempelvis whippets.

     Man kan lätt lära dem att inte jaga men folk gör tvärt om, köper piplekssker och börjar när dom är valpar att trigga dem till jakt och ”lek” med smådjur.

    Vinthundar har naturligt extremt mycket jakt i sig, endel kan aldrig släppas lösa utan kan enbart släppas på inhägnade områden eftersom dem annars jagar allt dem ser. Detta är pga att dem är avlade på att ha jaktinstinkt för att funka bra som kapplöpningshundar. Om du inte vet något om rasen är det dumt att yttra sig.

     Skatten 01.05
     Rasen? Vinthund är ingen ras utan en hundrastyp, det finns många olika vinthundsraser. Verkar va du som inte vet något om vinthundar, ”dumt att yttra sig då”.
     Det du pratar om är de som tyvärr hetsats/hetsas att jaga i olika s.k sporter som mer är rent djurplåger, men det går att vänja dem att inte jaga. Lika väl som det går att lära t.ex. terriertyper att inte döda bytesdjur som de är framavlade att göra.
     Sen är det självklart olika individer inom alla typer.
     Folk tycks tro att bara för att vinthundar springer iväg i hög hastighet så jagar de något vilket inte är fallet utan de älskar att springa helt enkelt så ja det är lämpligt att släppa dem i inhängnat område så dom inte springer bort, skadar sig eller blir påkörda. (f.ö. ska alla hundar endast släppas lösa i inhängnat område).

      Håller med dig. Den italienska vinthund min bror hade älskade att springa snabba korta sträckor, så han blev så glad när han kom ut hos mina föräldrar på landet. Ibland var det en hare eller fågel ute på åkern, och hunden kutade efter den, men när hunden väl kom ikapp så satte/lagde den sig bara ner. Utan att gå efter djuret, ett par meter bort. Det var liksom springandet som var spännande, inte att jaga/bita eller fånga. Så när vi kom ikapp så hoppade haren bara väck, kanske lite lätt vettskrämd men inte mer än den nog får erfara en vanlig dag ute i naturen med rävar och allt 🙂 Sen tror jag inte folk är lika klagande över tex labrador, taxar eller golden retriver, även om de också ofta har mycket jaktinstinkt med tex att bita bytesdjur osv.

       Fast det är inte okej att lösa hundar rusar runt och skrämmer/stressar vilda djur…
       Om en hund oavsett ras skadar/stressar/jagar ett vilt så jo då kommer folk absolut klaga. Det är inte okej att vilda djur ska stressas/jagas/skadas för att folk ska ha sina hundar lösa utan kontroll.

        16.48
        Det är inte ok att du har dina hundar lösa heller, finns ingen hund man kan veta till 100% att den inte gör något.
        Dessutom skrämmer du människor som är hundrädda och andra hundägare som har sina hundar kopplade.
        Det klagas defenetivt på sådana som dig.

      Jag skrev aldrig att vinthundar var en ras?
      Med ras menar jag den ras hennes hund är, inte att vinthundar är en ras.

      Nej det är inte hetsat, det är ner avlat medfött beteende, precis som en jakthund kommer jaga oavsett om du aldrig tränat den i jakt, och en vallhund kommer valla oavsett om du aldrig tränat vall (däremot kommer dem inte vara bra på att jaga/vall eftersom dem inte är tränade)
      Att tro att raser inte födes med speciella egenskaper som rasen är avlad för visar bara vilket okunskap du har runt hundar.

      Jag går nästan alltid med mina hundar löst, går enbart i koppel när lagen kräver det (eller om man är i bebott område), och aldrig har mina hundar sprungit bort eller jagat något, däremot har jag inte heller någon vinthund/jakthund, och har även tränat mina hundar så dem är lydiga, kommer på inkallning, inte jagar vilt, osv.

       Vad har du för hundar?

  Ni som skriver: min hund är ALLTID kopplad, är det ni som står och skriker i panik på mig och min hund: är det en tik eller en hane? Med en stressad hund dragandes och slitandes i kopplet.
  Jag säger bara en sak: chilla! I England är hundar nästan alltid lösa, de lär sig jättesnabbt att andra människor och andra hundar är helt ointressanta och så är det med det. I Sverige har det pga koppeltvång blivit sån dramatik kring alla hundmöten – inte konstigt att både hundägare och hund hetsar upp sig.

   Håller HELT med! I Sverige är det verkligen panik i jämförelse med England. Har aldrig haft så många hundar som försökte hoppa på min hund som i Sverige – i England är det mycket mer avslappnat – de som behöver koppla kopplar, och andra hundar kan gå utan.

  Katter ska inte heller få gå lösa och slakta fågelungar o små harpaltar

  Så kontenan är att djur är potentiella mördare, vilket de givetvis inte är. Djur dödar och det är naturligt för många arter.
  Och det många reagerar på är att gulliga djur dödas. Fast det är t.ex. helt okej om katten dödar en äcklig råtta, men inte när den dödar ett gulligt djur som en fågelunge.

  Jag förstår inte hur dom har hunnit renovera sitt hus för uthyrning via airbnb såhär snabbt?
  Med tanke på hur stort mögel angreppet var, borde dom inte totalrenovera?
  Enligt bilderna på airbnb tycker jag mig inte se ngt större skillnad.

  Troligen var det henne CPR som dödade fågelungen.
  När hon försökte göra hjärtkompressioner krossade hon troligen revben och ev punkterade lungor eftersom fågelungar har extremt känsligt skelett.
  Och när hon försökte blåsa luft i lungorna sprängde hon troligen lungorna, eftersom hon inte har någon aning om hur extremt små lungor små fågelungar har.

  Det hade varit mer humant att ta fågelungen till veterinären för avlivning.

   Räcker att släppa en större sten på den. Låter grymt men att släpa iväg den till veterinär så det tar 2 timmar innan den får somna in är faktiskt värre.

    Nja, man ska inte själv slå ihjäl ett djur om man inte har kunskap, det är mer plågsamt med folk som försöker döda djur och tar flera slag innan djuret faktiskt dör, än att sätta sig i bilen och åka till en veterinär.
    Vet inte exakt vart hon bor, men det är många veterinärklinker som har akutöppet dagtid/kvällstid, så hon har troligen en sån klink ganska nära. Och hon borde ha koll på vart den kliniken finns eftersom hon har hund (som hundägare ska man veta vart närmaste klinik finns ifall man behöver söka akut vård)

     Så du tror en cpr dödade en redan död fågel men inte en stor sten dödar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.