Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

321 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har en liten jobb-tanke jag vill bolla mer er (och förlåt om jag uppfattas som bitter nu, men det är nog för att jag innerst inne är det.)
  Jag är en rätt introvert tjej, och på mitt jobb märks det nog på det sättet att jag inte gillar att sitta i stora folksamlingar och äta lunch med andra utan sitter helst själv, jag är inte förtjust i AW eller att ta fikaraster med massa andra och snacka privatliv. Då sitter jag hellre ifred och lyssnar på en bra podd på min rast. Jag sköter mitt jobb, är aldrig otrevlig eller avvisar kollegor, men jag föredrar helt enkelt bara att få sköta mitt jobb och sedan gå hem.

  Nu har jag fått veta att jag uppfattas som osocial och jag fick ’förklara mig’ varför jag ’låser in mig’ på mitt kontor istället för att vara med de andra på rasten. Och jag tycker ärligt talat att det känns lite konstigt.
  Varför måste man vilja umgås med kollegor utöver vad som krävs i ens arbete? Varför är det ’nåt fel’ på en för att man är utanför ramen?
  Jag kikade lite i arbetsannonser och jag såg till min stora förvåning att många företag skriver att de söker en ’social, käck, utåt person’. Är det säljjobb eller liknande så köper jag det helt då ett socialt sätt kan vara grunden för ett bra utfört arbete, men annars…? Varför begär man som arbetsgivare hur ens anställd ska vara i personlighet (utöver det som krävs för arbetet om ni förstår hur jag menar).?

  Jag har min lilla vänskapskrets, jag trivs bra som det är, och vill bara kunna få gå till jobbet och vara den jag är, göra mitt jobb och gå hem. Men det kanske är naivt tänkt av mig? Jag vet inte. Ni som själva sökt personal får gärna ge mig ert synsett! Men varför kan inte anställda bara få vara just anställda för att göra sitt jobb och bara duga som de är? Även om de inte är supersociala, har många bollar i luften och allt detdär.

   Fast på jobbet är man ju ett team. Är viktigt att det sociala fungerar.

    Jo men om man sköter sitt jobb och är social där det krävs är det väl fullt tillräckligt? Jag vill inte sitta och prata om tex mitt privatliv på lunchen med mina kollegor.

    Alla jobb är inte så. Och bara man beter sig trevligt och artigt (alltså normalt beteende) i arbetet så funkar det ju. Rasten är ens egen privata tid, den kan ingen styra över.

     Rasten såsom lunchrast är privat tid medan paus såsom fikapaus är oftast arbetstid. Bra att komma ihåg.

      Jaha, har inget sånt på mitt jobb… ? Men det kan väl ändå inte ingå i jobbet att sitta och prata strunt med kollegor? Märkligt. Antingen ska man jobba eller så får man göra vad man vill på denna tid.

    Jobbar kreativt och extremt teambaserat. Driver egen firma och anställer folk. Jag vill INTE ha nån som är ”käck”. Min erfarenhet är att sådana personer ofta är väldigt krävande och tär mer än de bidrar. De blandar jobb och privatliv, tror de är ’socialt kompetenta’ när de mest bara blajar och stör intensiva och koncentrerade processer. Tyvärr verkar många unga människor idag tro att det att använda arbetstid till smalltalk och oversharing tyder på kompetens… har en nu som kläcker ur sig de mest privata frågor till mig och andra av sina överordnade och helt tydligt tror det är ’trevligt’ och att det tyder på nån slags ’intresse’ för min person som skulle vara smickrande eller bygga intimitet. INTE en eftersträvansvärd egenskap.

     Bra kommentar! Intressant att se den personlighetstypen från din synvinkel.

    Har inte mycket till svar mer än att jag förstår EXAKT vad du menar och känner likadant. Det är ju liksom ingen fritidsgård för vuxna, mina vänner har jag valt och de väljer man ofta att spendera tid med till skillnad mot kollegor. Det är SÅ skönt nu med corona att jobba hemma, slippa sitta på rast och höra om någons nya varandra utan istället ta en promenad med någon vän eller så. Men vet inte om det går att inkorporeras i ”normala” jobbdagen.

   Känner till 100 igen mig i dig och avskyr pressen att behöva vara social, eller känna mig tråkig och otrevlig som inte gärna sitter och snackar på lunchen/aw:s. Jag har ett socialt jobb så den halvtimmens lunch behöver jag få vara i min egen bubbla en stund.

   Jag håller helt med dig, man är olika och det ska respekteras. Så länge man inte är direkt otrevlig utan orsak gör det inget. Alla är inte på jobbet för att skaffa vänner/socialisera. Jag kan gilla att prata med kollegor på rasten ibland men sitter aldrig i rastrummet där det är många, behöver också min rast för att ta en paus och vila från intryck.

   Min teori är väl att det normala är att vara social eftersom vi är gruppvarelser. Därför behöver många bekräftelse och social interaktion för att må bra, och en del har fomo osv och därför har svårt att förstå folk som inte är så… Jag upprepar ofta på jobbet att ”jag är inte social, tycker inte om att prata”. Mest för att vissa annars kanske tar illa upp och tror att man inte tycker om dem. Eftersom vi superosociala inte tillhör normen så behöver vi förklara för att folk ska förstå oss I guess…

   Jag förstår hur du menar, och kan hålla med dig på sätt och vis. Kan också tycka det är tröttsamt att normen är att vara social och extrovert…

   Men helt ärligt nu, sett ur dina kollegors och arbetsgivares synvinkel… Man vill ju ha en härlig stämning inom arbetsgruppen, och ett sammansvetsat team = nöjdare och effektivare personal. Som du säger själv, även om du inte medvetet är osocial, så UPPFATTAS du som det av de andra. De uppfattar det onekligen som att du låser in dig på kontoret för att du inte vill vara med dem (det uppfattas alltså, även om det inte är din avsikt, som osocialt) och du bidrar därmed inte till den där eftersträvansvärda stämningen och teamkänslan. Man skulle ju kunna argumentera för att du inte stör deras teamkänsla av att hålla dig på din kant, men eftersom människor är väldigt känsliga för sociala spänningar och avvikelser så kommer det ändå att ”störa” gruppen lite.

   Som sagt, jag håller med dig till viss del och kan delvis känna som dig. Men tror ändå att detta är anledningen till att det uppfattas som störande, som svar på din fråga 🙂

   På mitt jobb, där vi inte är mer än 10 som dessutom går i skift spelar inte det sociala någon större roll, här är vi alla som vi är och de flesta (alla?)verkar trivas!

   Jag är extremt introvert men när man jobbar med arbetskamrater så måste man bjuda till lite och inte förvänta sig att allt ska vara exakt enligt ens egen personlighet. Du kan säkert kompromissa och vara med på några saker. Till exempel gå på början av ett aw och meddela i förväg att du gärna är med en stund. Sätt en tid för dig själv när du går så att du har det att se fram emot. Var med på en rast varje dag och var öppen med att du behöver din energi. Samtidigt kan du ställa krav på att andra blir bättre på att lyssna på dig. Jag har till exempel fått igenom på våra möten att alla ber om ordet innan de börjar prata eftersom jag som introvert aldrig skulle få en syl i vädret om jag var tvungen att skrika över andra för att höras. Lycka till!

    Nä varför? Låt ts va som hon är. Så länge hon inte är otrevlig mot nån vilket hon inte är…

   Jag tycker faktiskt att det är lite en skyldighet man har som anställd att bidra till att det miljön på arbetet är så trevlig som möjligt -vilket för mig betyder att man ger och tar. Det betyder självklart inte att man inte kan sitta själv ibland eller välja bort umgänge; men jag tycker att det blir konstigt om man inte försöker vara en del av teamet.. En sammansvetsad personalstyrka/ett sammansvetsat team prestrerar trots allt ofta mycket bättre än ett lag som är splittrat, så att man som företag söker människor som vill vara en del av den lagandan tycker jag är förståendligt.

   Jag har själv ett stort behov att vara ensam men jag har helt enkelt fått acceptera att det är något jag får prioritera under min fritid. Det är en balansgång varje dag där jag oftast sitter med gruppen men väljer att gå undan om det blir lite mycket. Jag följer inte med på AW för det blir för mycket; men jag tar med fikabröd lite då och då och visar intresse för de människor jag arbetar med. Det behöver inte vara så ”allt eller inget” utan man får helt göra sitt bästa – för någonstans så har man ju ändå en arbetsgivare som satsar på än, så då tycker jag att det är ens skyldighet att ge allt man har. Passar det inte får man kanske titta på ett arbete i en sektor där man inte har arbetskamrater, eller tittta på ett arbete från hemmet. Eller starta eget.

    Men om man gör det som förväntas av en och ÄR trevlig och social där det behövs, varför måste man ’bjuda till’ och göra sånt man kanske inte trivs med? Man satsar ju på en anställd genom att tänka att den är rätt person för det jobbet som ska utföras. Men varför ska man också kräva att personen är mer social än den egentligen är? Jag tror snarare det kan ta mer energi att behöva låtsas vara nåt man inte är för att passa in

     Fast ”jobbet som skall utföras” är oftast bara en del av pusslet. Ett tight arbetslag ställer ofta upp för varandra bättre, man kommunicerar bättre, hjälps åt och har en bättre energi – fler personer känner att det är roligt att gå till jobbet vilket betyder att färre sjukskriver sig, produktiviteten ökar och man presterar helt enkelt bättre: Vilket är possitivt för företaget. Och i princip alla företag, oavsett hur mycket de bryr sig om sina anställda och andra människor, drivs för att gå med vinst.

     Tänk lite såhär: Vad som egentligen händer i det där fikarummet när människor pratar är inte bara att de delar med sig av historier; de bondar. De bygger band och förtroende; förtroende som de sedan tar med sig utanför fikarummet. Föreställ dig tillexempel att en kollega har ett problem den behöver ha svar på, eller en fråga: Vem tror du den vänder sig till? Någon som dragit sig undan och som den inte riktigt känner, eller personen som den bondat med under rasten? Och oavsett vem frågan ställs till; vem tror du den kommunicerar bäst med och förstår bättre? En person den inte känner så där jätte väl, eller någon som den haft flera samtal med under lunchen?

     Du kan sitta på all kompetens i världen – men om dina kollegor inte känner tilltro för dig är kompetensen just din och ingen annans. Om företaget däremot anställer någon (till och med någon med lite mindre kompetens) som är utåt och socialt begåvad så anställer de en person som kan komma att bli en mentor, en lärare, ett bollplank och kommunikatör. Det är ganska många små roller de kan passa på att fylla utan att egentligen betala mer, så det är klart att det är attraktivt.

     Jag säger inte att det är rättvist att det skall vara på det sättet, men man måste ändå förstå varför en chef eller ett företag tänker så. Jag menar heller inte att man alltid skall synas och höras men jag tror man gör både sig själv och andra i sitt lag en stor tjänst om man går den där extra milen, även om det är obekvämt.

      Jag tycker du har lite tunnelseende med din kommentar angående kompetens. Jag är en introvert person som undviker sociala aktiviteter när jag kan men jag är bra på det jag gör. Jag ställer alltid upp och mina kollegor kommer alltid till mig för bollplank, stöd, frågor etc. De vet att de kan lita på mig och att jag levererar.

      Du verkar dessutom tro att vara introvert betyder att man inte är bra på att kommunicera och att ens kollegor inte kan bonda med en vilket inte heller stämmer. Några av mina närmaste vänner har jag fått genom att vi arbetat intensivt med ett projekt och då har det på ett naturligt sätt när man sitter där mitt i natten kommit in personliga frågor. Vi har också någonting gemensamt för att vi levererat ett projekt och enligt mig ett djupare band än någon man tar en drink med och pratar väder.

      Jag tror att Emma måste hitta ett sätt som funkar för henne utan att tappa vem hon är. Kanske betyder det ett nytt jobb eller att hon måste delta i en social aktivitet då och då men det betyder absolut inte att hon måste ändra sin personlighet.

      /En annan Emma

       Jag tycker det låter som du fungerar bra socialt på ditt jobb dock (samtidigt som du introvert). Man får inte goda vänner på jobbet annars.

       Tror det beror mycket på vad man läser in i frågan. Ja, man måste ha utrymme att vara en introvert person. Men jobbar man i ett arbete med mycket kommunikation (som.många jobb idag) blir det svårt om man uppfattas som avstängd, ointresserad av andra eller som att man inte riktigt ger respons när folk försöker småprata. Man gör sina kollegor obekväma.

       Arbetsgivare anordnar teambuilding och gemensamma sociala aktiviteter på arbetstid av en orsak. Jag är också privat på jobbet, men om man vill värna sin karriär kan det nog vara en bra idé att inte varje lunchrast eller fikapaus stoppa i hörlurarna och zooma ut. Man kanske får se det som en del av jobbet att prata lite med kollegor, det får folk att slappna av och gör det lättare för dem att prata med en om andra frågor.

       Sen utbyts det mycket information på fikaraster som kan vara svår att ersätta och eftersom det ändå är betald arbetstid tycke jag att man nog kan överväga att ta sitt kaffe i fikarummet i 5 min två gånger om dagen.

       Håller med om att hon ska hitta ett sätt som fungerar för henne – det ska ju inte vara konstlat och är ok att vara en tystlåten person. Men uppenbarligen verkar det ju som något inte riktigt fungerar idag på arbetsplatsen. Finns något sätt att umgås litegrann med andra som känns ok?

       Om det framstår som så ber jag om ursäkt; som jag skrev i min kommentar så kan hon sitta på all kompetens i världen – men delar man inte med sig av den så är kompetensen just ens egen.

       Jag skriver inte heller att det här gäller för alla introverta för jag vet att det finns miljontals introverta som är precis som du beskriver dig själv; bollplank som kommunicerar och fungerar som ett stöd. Människor är inte bara intro eller extroverta – och sanningen är att jag är lite trött på hur mycket vikt människor lägger på just de ”facken”. Och om du läser mina kommentarer igen så ser du att jag (bortsätt från i denna) faktiskt aldrig ens använder ordet introvert utan enbart svarar utifrån hur TS har beskrivit sig själv och in situation: En situation som faktiskt ser ut som så att andra känner att hon är osäker och låser in sig – något som är ganska långt ifrån hur du, tillexempel, beskriver dig själv?

       Uppenbarligen saknas ju den balans som ibland krävs såväl som en förståelse för varför den sociala biten ofta är viktig på jobbet:
       Vad jag försöker göra är att förklara mer varför det är så viktigt, och varför man kanske får jobba lite mer och hårdare på att vara en del av laget om det inte kommer naturligt för en.

        Osocial och låser in sig*

    Jättemärkligt synsätt tycker jag.. Behöver inte av mina kollegor att de snackar privatsaker och fikar med mig. Teamkänsla och bra jobb får man av att man beter sig normalt trevlig och ställer upp för varann i just arbetet.

   Kanske dina kollegor var oroliga över att du skulle känna dig utanför? Vi är en liten, ganska tight grupp på mitt jobb, så det gäller ju att vara uppmärksam på om någon känner sig utanför, eller att den jargong vi har är fel för vederbörande. Då får man tänka om. Ingen ska ju vara tvingad till ensamhet på jobbet, det ska vara självvalt ?

   Kunde varit jag som skrivit det där.. Är likadan! Vill bara ta de lugnt på raster, få en paus, blunda till lite eller lyssna på podd. Behöver pausa liksom. Och på kvällar /helger vill jag umgås med min familj liksom, inte gå på aw? Så känner igen mig i de du skriver. De måste vara okej så länge man är trevlig mot kollegor liksom,förstår inte varför de inte är ok vad man gör efter jobbet (aw) eller på sin rast

   Kunde varit jag som skrivit detta inlägg. Känner exakt likadant. Tyvärr ses extroverta drag som mer önskvärda. Som du säger står det i princip i varenda jobbannons…Och nej jag tycker inte man har ett ”ansvar” för teamkänslan att ställa om hela sin personlighet. Självklart kan man inte alltid isolera sig, men så länge man alltid är trevlig och positiv så förstår jag inte varför jag måste ”bjuda till” mer. Jag känner mig bara extremt jävla obekväm och jag dräneras på energi. Extroverta har ofta liten förståelse för hur introverta människor fungerar och man klassas ofta av dem som lite udda, socialt inkompetent eller bara allmänt tråkig.
   Jag hoppas att fler arbetsplatser inser att man behöver en blandning, både introverta och extroverta och att man respekterar allas sätt att vara. Där jag jobbar har vi fått möjlighet att jobba hemma på heltid även efter Corona har lagt sig. Passar mig helt perfekt 🙂

   Vill bara säga att det kunde varit jag som skrivit! Avskyr att äta lunch med andra, inte för att jag inte tycker om kollegor utan för att jag behöver ensamtiden för att återhämta mig mentalt inför resten av jobbdagen. Detta förklarade jag dock för både chef och kollegor. Visst, man kanske missade lite skvaller och potentiell bonding med de andra, men det var inget jag fick (uttalad) kritik för, och det var helt nödvändigt för mitt välmående. Gör man ett bra jobb borde inte det spela någon roll.

   Lunchen är väl en sak, det är inte arbetstid så då kan man göra vad man vill. Om det är fikaraster utöver det tycker jag dock att det verkar litr konstigt om man aldrig är med, iallafall om det är en mindre arbetsplats.. tänker att det ingår lite i att ha ett jobb, att man försäker vara trevlig och social i viss mån. Ofta tar man ju även upp och kanske löser en del jobbgrejer under fikat.
   Om det var någon som aldrig fikade på mitt jobb skulle jag nog tycka att den var lite konstig och inte förstod sociala koder (=man kan inte vara exakt som man vill på jobbet).

    Så intressant men konstigt att läsa hur olika man ser på jobb! ?
    Man är där för att jobba tänker jag, vill man inte va social så vill man inte. Det är inget man får betalt för.

    Jo man va exakt som man vill så länge man sköter sitt jobb och inte är aktivt otrevlig. Vem säger motsatsen? Får man sparken om man inte fikar med de andra? ?

   Känner igen mig i det du skriver. Jag deltar i alla jobbrelatetade uppdrag och ställer upp och hjälper till mer på andra teams projekt än mina kollegor men jag är inte den som går på AW, promenader på lunchen etc. Jag följer inte heller mina kollegor på sociala medier.

   Det är dock inte alltid lätt och ibland ljuger jag och säger att jag har planer fast jag inte har det. Jag kan tycka att det blir för mycket ibland, jag vill liksom ha mitt privatliv.

   Just nu har jobbet till exempel en tävling som går ut på att man ska röra på sig minst en gång per dag. Man laddar upp bilder på sin aktivitet och de i sin grupp som får flest aktiviteter vinner. Jag valde att inte vara med i tävlingen. Träning för mig är avslappnade, jag springer en runda efter jobbet och rensar huvudet, jag vill inte ha pressen att visa upp det när jag gör det för min egen skull.

   Mitt sätt att lösa det är att jag är med ibland på luncher etc. bara för att göra dem nöjda. Det känns tragiskt att det ska vara så men jag känner att det bara blir för mycket ibland.

   Jag levererar alltid i mitt arbete och kan jobba i grupp, drar mig inte för det heller, jag vill bara inte sitta i fikarummet och skvallra.

    Önskar att folk satt mindre och skvallrade i personalrummet och jobbade lite mer istället… Visst, vissa kanske har balans men på mitt förra jobb ville alla bara gnälla på sina män och barn istället för att göra det bästa för verksamheten (utanför rasttid alltså).

   Hade kunnat vara jag som skrivit det här! Jag har fått beröm för hur väl jag bemöter kunder (jobbar som handläggare), allt så bra men så fick jag höra att jag inte är med tillräckligt. När jag frågade vad de menade? Jag är alltid trevlig, pratar med alla, visar intresse, fick höra att det var för att jag inte tillbringat tillräckligt av mina raster med gruppen. Uppenbarligen inte samma krav på min manliga kollega som inte en enda gång fått höra samma sak, vi började samma dag, är i samma team och har tagit rast tillsammans 99 procent av alla raster.
   Det känns för mig som ett tråkigt problem när det är många kvinnor på arbetsplatsen, de ska läsas in, tisslas och tasslas. Varför kan man inte få bara göra sitt jobb, vara trevlig, utan att ha krav på att vara med på allt för att göra andra nöjda? Bara för att de älskar att stanna 20 min extra efter jobbet och tjata så måste inte jag göra det nej usch. Stort problem för mig. Togs upp på mitt lönesamtal men inte på manliga kollegans oxå.
   Inget tips tyvärr ts, men du är inte ensam och du gjorde min dag så jag slapp känna att det bara är jag <3
   Det jag gör är att vänta ut pandemin sen byter jag arbetsplats

    Så sjukt! Man får väl fan inte betalt för att sitta och prata strunt? Det är väl inte därför man är anställd?

   Vem var det som ville att du skulle förklara dig? En kollega eller din chef?

   Om det var din chef så föreslår jag att du ger din chef ett förslag om att göra personlighetstest på hela er grupp/team. Förslagsvis Myers Briggs eller liknande. Syftet är att ni inkl chefen ska få bättre förståelse för er själva och varandra. Människor är olika och måste så få vara. Det låter lite som att dina kollegor kanske är mer lika än vad du är och det gör ju tyvärr att du ”sticker ut”. Optimalt i en grupp är att man är olika, detta för att dra nytta av olika individers styrkor. Är alla väldigt lika så är man absolut starka på vissa områden, men saknar andra. Du kan inte klandras för dina grundläggande egenskaper, du anställdes av en anledning tänker jag. Som du själv skriver så kan såklart vissa yrken kräva mer av en personlighet än andra. Men så verkar det inte vara i ditt fall. Om egenskaperna som du anses inte besitta inte finns med i din arbetsbeskrivning så har jag väldigt svårt att förstå dina ”kritikers” ståndpunkt. Sen att de kanske önskar att du var annorlunda, ja det är ju deras bekymmer. Alla ska trivas på en arbetsplats och det är chefernas ansvar att jobba med arbetsmiljön. Låt dig inte hunsas. Men om dialog och förståelse inte kan föras, då tycker jag att du ska fundera på att byta jobb. Att inte trivas här på en i längden.

   Lycka till och kom ihåg att du är en fantastisk person, det kan ingen ta ifrån dig ⭐️

  Ang Yasins skadestånd på 100 lax för att ha varit häktad i tre månader… jag förstår och håller med om att om man är oskyldig vanlig människa som suttit häktad att det är viktigt med skadestånd. Men för en gängkriminell som har varit inblandad i mord tidigare och som det finns chattkonversationer på att han verkligen försökte få Einar kidnappad så förstår jag verkligen inte. Han var ju inte totalt oskyldig? Och ja, det är klart jag är avundsjuk på att Yasin tjänade 100 000 på att sitta inlåst med gratis mat och husrum i några månader. Det sticker som fan i mina ögon som aldrig haft 100 000 på kontot, och är fattig som en kyrkråtta…. Det lönar sig att inte vara vanlig jante tråksvensson

   Jo, det lönar sig visst. Yasin är en dålig skräpmänniska till skillnad från dig. Det kan inga pengar i världen ändra på.

   Han fick inte skadestånd för kidnappningen utan för en annan tidigare häktning.
   Tur nu är alla (hyfsat) lika inför lagen och har möjlighet att få skadestånd i det läget. Vare sig du eller jag vet huruvida han var skyldig eller inte, det finns helt enkelt inte tillräckliga bevis. Om du hade ngn som helst aning om hur det är i ett häkte så tror jag att du skulle förstå att det inte är värt att sitta inlåst i tre månader för 100000.

    Då kan man ju sluta vara kriminell efter första vändan i häktet, om det är så hemskt?

    Majoriteten av folket i hans hemort är laglydiga och skötsamma personer, kan de så kan han.

   Han fick ersättning för att han satt i häkte strax över 3 månader. Du tycker inte att han borde få ersättning för det mentala lidandet det innebär? Hade du själv velat sitta i häkte i 3 månader för något du är oskyldig till?

    jag är en ganska dålig person att fråga då jag i dagsläget redan är psykiskt lidande, inte har råd med egen bostad eller kan försörja mig ordentlig, har inte gått till tandläkaren på 10 år… så helt ärligt ser jag inte så mycket nackdelar med att få 100 lax och mat och husrum under 3 månader…

     … med det sagt så, ja, jag är bitter och avundsjuk.

    Nej jag tycker inte synd om några jävla hängkriminrlla som leker tuffa med våra skattepengar, leker att de har feta advokater som skyddar de som de själva inte ens betalar utan skattebetalarna som i sin tur utsätts för deras jävla skit. Så JÄVLA trött på skiten, jag skämtar inte, hela svenska rättsväsendet är ett skämt. De här kriminella skrattar oss rakt i ansiktet, typ ”kolla de jävla töntsvennarna, de gav oss mat och husrum i tre månader och betala oss 100 lax” hahah! Så skrattar de hela vägen till banken. Så trött.

   Självklart ska han, precis som alla andra, få ersättning för tiden i häktet när det inte blev något åtal eller fällande dom. Detta gäller alltså ett tidigare tillfälle och inte det som nu cirkulerar i media. Tack och lov är vi alla (nåja, någorlunda) lika inför lagen och samma ersättning utgår till alla häktade som inte döms.

   Hur hade du själv känt om du satt häktad i 3 månader för något du inte gjort (inte kunnat bevisas ha gjort) och sen inte fick en krona i ersättning trots att du förlorat ex arbetsinkomst och har blivit utsatt för ett stort psykiskt lidande?

    Buhuuuu!!! Låt oss grina över en gängkriminell. Fyfan för Sverige. Det sjuka är att det enda partiet som försöker göra något åt det och som har 20% av rösterna inte tillåts delta i någon exekutiv politik överhuvudtaget. Vad hände med demokratin?

     20% av rösterna är inte majoritet som du kanske förstår. Om du inte vet hur Sveriges regering och riksdag fungerar kan jag rekommendera att läsa om grundskolans SO lektioner.
     Nej, SD är inte det enda partiet som vill göra något åt gängkriminaliteten.
     Likhet inför lagen är en av rättssamhällets grundbultar. Du bör vara tacksam över att det fungerar.

     Det är såhär det funkar i en demokrati, partier har rätt till att få bestämma vilka de vill och inte vill samarbeta med. Det är inte ett grupparbete i skolan.

  Vilken vegokorv är godast att grilla??

   Icas eller garant med chili i. Tycker bara de som är välkryddade funkar, vanliga lämnar äcklig eftersmak.

   Pärsons!

    Den är det väll ägg i ?

     Ah sorry, tänkte vego som i lakto-ovo-vegetarisk.

   Peas of heaven!!!!

    Chorizo-varianten är godare än den vanliga, tycker jag ?

   Tyckte att Coops egna vego-chorizo var förvånansvärt god!

  Hur gör man för att inte gaslighta sig själv efter ett sexuellt övergrepp?

   Oj, jag jag att du behöver söka hjälp att bearbeta vad du varit med om, kanske hos kurator på hälsocentral eller genom självremiss till psykiatrin?

  HJÄLP MIG, VILKEN SERIE/FILM TÄNKER JAG PÅ?? blir galen snart..

  Det jag ser framför mig är två kvinnor utanför en fabrik eller tågstation. Dom jobbar på en fabrik som gör kläder/tyg.
  Någon man köper en tågbiljett, tror han är förlovad med en av kvinnorna. Har lite känsla av att det utspelar sig runt Andra världskriget någon gång, men osäker.
  Man får inte vara ute efter en viss tid (har jag för mig), dom går till någon hemlig fest, tegelväggar. Någon man gillar en av kvinnorna, hon har rött hår har jag för mig.

  Världens sämta förklaring också?

   Vilken språk är filmen på?:)

    Engelska är jag nästan helt säker på. Har någon känsla av frankrike dock, kanske flytta dit för det är mindre fattigt, bättre jobb eller tvärt om ?
    Största problemet är om det är en serie (kollar nästan bara serier så borde vara det), för allt grundar sig inte i detta tror jag för då hade jag kommit ihåg.
    Kanske ett avsnitt av Supernatural? Där det handlade om detta bara ett avsnitt, men 15 säsonger så svårt att minnas.

   är troligtvis totalt fel ute då jag inte sett denna film själv haha, men The Dressmaker?

    Tyvärr inte ? men kläderna ger lite samma känsla tycker jag. Så utspelar sig kanske runt samma tid typ

   Ser en sån trekant grej man sätter på huvudet, som är fyrkantig och man viker den hörn mot hörn så det blir en trekant. Kommer inte på vad det heter?

    Huckle?

     Så heter det ja ? Tack!

   Ååååå jag känner igen det! Typ i ryssland? Är det inte Reds historia i Orange is the new black?

    Det var det!
    Fattar inte hur det kunde stå så still ?
    Antagligen för det känns som jag såg det för inte så längesen men det var visst i höstas jag såg det. Märkligt att jag ens började tänka på det igår ?

   Är det en scen ur serien Orange is the new black du tänker på? Där visas en flashback av karaktären Red när hon är ung i Sovjetunionen(?), tycker det stämmer in det mesta du skriver.

    Yes, det var det ?
    Trodde inte min dåliga förklaring skulle lyckas ?

    Tack för hjälpen alla!

   Child 44?

   Det låter lite som Orange is the new black när man fick se tillbakablick på Reds ungdom när hon träffade sin man i Ryssland.

    ÅH!! Ja! ÄLSKAR DIG! ??
    Känns som det var bara för några veckor sedan jag såg detta men tydligen var det i höstas jag kollade på Orange is the new black.

    Alltså tack, min kväll är räddad! Höll på att bli galen.
    Kollade på Youtube och det är exakt dom bilderna jag såg i huvudet men kunde inte riktigt sätta ord på allt

    Kan man få länken till YT eller avsnitt eller nånting mer haha

     https://youtu.be/5ob86yTWHZQ detta är exakt det jag tänkte på ?
     Säsong 5 episode 9 tror jag

   Får lite Handmaids tale-vibbar ?

    Det tänkte jag också på innan idag. Dock bara sett halva första avsnittet och kollade igenom men såg inte det jag letade efter ?

  Såg ni att Sanna o Maja verkade umgås igår? De båda var på Skansen med Charlotte Pira. De verkar vara vänner igen ?

   Tror ni att de kommer umgås mer i sommar?

    Hur kan detta frågas om varje dag? Fattar. Inte. Deg är ju fan mer intressant att se naglarna växa.

     Så tröttsam kommentar. För att folk har olika intressen kanske? För att folk gillar olika personer, aktiviteter, influencers. Tröttnat ni som skriver dessa kommentarer aldrig på att skriva dem? För varje sak ni tycker är mindre intressant än att se era naglar växa så finns det med stor sannolikhet >10 personer som tycker annorlunda. Vad med det är så svårt att förstå? Finns ett gäng influencers som det skrivs om på den här bloggen som jag inte alls tkr är intressanta, men som du eller andra kanske tycker är det. Obviously tycker NÅGON det för annars hade de inte varit influencers. Det här är lika basic som att 1+1=2.

     Så. Nu kan du ju få kolla vidare på dina naglar.

   Åhhhh va jag hoppas på det !! Älskade dom tillsammans. Förebilder båda två.

  Är ni medvetna om att det inte finns någon åldersgräns på tobaksfritt snus och att användandet ökar bland ungdomar? De blir alltså lockade att bli beroende av nikotin av produkter med goda smaker i färgglada förpackningar. ?

   Bättre det än cigg och dessas hemska energidrycker!,Dessutom är det dyrt att snusa dessa, så lite får nog allt päronen ha koll!

    Vad är det för ”hemska energidrycker” du pratar om?

    Vad är så farligt med energidrycker att de klassas som hemska? ?

     Jag har jobbat i affär och märkte unga kunders övergång från typ mat på lunchrasten till energidrycker. Dryckerna tog också mer och mer utrymme i butiken.

     Beroendeframkallande och dyrt, inga pengar kvar till mat (näring). Många unga åkte också fast för snatteri av energidryck. Desperata! (Obs! Det var inte i Sverige. Här kanske det finns hög åldersgräns.)

     Jag ser inget positivt med energidrycker!

      Jag tycker det verkar som att energidrycker innehåller massor med energi som lagras på kroppen ? därutöver verkar det inte tillföra särskilt mycket energi.

     Koffein halten, en pojke i 13 års åldern dog av energidrinken. ?

    Sen när är det bra att barn i ålder 14-18 använder nikotin?

   Allt med nikotin är 18+, även tobaksfritt snus. Är det någon som säljer tobaksfritt snus till barn med nikotin i är det inte inom lagens mening.

    https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/e-cigg-far-inte-smaka-godis-och-tobaksfritt-snus-far-18-aldersgrans

    Du har fel. Tobak har 18års gräns, inte nikotin. Vitt snus = tobaksfritt har ingen åldersgräns. Om du inte tror mig så googla.

    Stämmer inte. Tobaksfritt snus har ingen åldersgräns och eftersom det inte innehåller tobak så kringgår det lagen för tobaksprodukter. Det får marknadsföras på ett sätt som snus och cigg inte får och man får t.o.m dela ut det på event och liknande. Användandet bland ungdomar 14-18 ökade från 7% 2018-2019 till 19% 2019-2020.

  Kan någon förklara för mig vad en motivationsteori är? Har nämligen kört fast här i skolan…?

   Det finns ju många olika motivationsteorier.. Det handlar helt enkelt om vad som motiverar människor/djur. Inre/yttre faktorer som belöning, straff, intresse, pengar osv.. Googla så kommer det nog upp något ? Maslow en känd motivationsforskare bland annat!

  Hur kommer man över en otrohet? Jag har kommit fram till att jag vill det. Känns bara så tungt just nu.

   Jag lyssnade på någon podd där någon sa att otrohet inte alls är ett tecken på att man blev bortvald för någon bättre person. Det kan vara så att man i relationen har det till 90% bra men att om partnern möter en person som fyller de där 10% så kan det hända att man kastar allt åt sidan för den här personen som fyller de 10% man saknar. Detta blev rörigt kanske, men jag har alltid trott att den tanken kan få mig att förlåta otrohet då en eventuell otrohet inte säger något om att min partner och jag har en dålig relation, utan bara att min partner kanske är till 99% nöjd i förhållandet, och då kastade allt åt sidan för den 1% som saknas… Med det sagt, som kanske var ett värdelöst ”pepp” så vill jag säga att vad stark du är som bestämt dig för att kämpa ❤️ Men tänk på dig själv också, du är värd det bästa!

    Tack för en fin kommentar. Förstår precis vad du menar. Ja detta var en engångshändelse när min partner var svinfull. Känns ändå helt fruktansvärt. Mår illa och kan knappt äta. Tänker att det vänder, känns ändå bättre än för några dagar sen. Vi har två barn men har varit tydlig från början att jag aldrig kommer vara tillsammans för deras skull. Dom mår bra om vi mår bra! Dock tror jag verkligen på oss, egentligen. Därför gör det så jävla ont

     Förlåt men vad är det som säger att det inte händer igen nästa gång han är ”svinfull”.
     Jag anser att vissa kan gå över den gränsen, andra gör det inte, hur ”svinfull” man än är.

   https://open.spotify.com/episode/2EtSZoBdIeGHqe73xncxkS?si=gX99uUagSWeBN9_e88jtPA&dl_branch=1

   Podd-tips?
   Hoppas allt blir bra till slut, du är stark! ❤️

   Jag gick igenom något liknande för tre år sedan. Jag bestämde mig för att försöka komma över det pga tror att han är mannen i mitt liv. Och jag har kommit över det. 100%.
   Jag försökte landa i tanken att snälla älskvärda personer med fina värderingar också kan göra dumma jäkla motsägelsefulla misstag. Jag har gjort det, vänner har gjort det etc.

   Men det tar tid! Va inte hård emot dig själv, acceptera att det kommer ta lång tid att komma över + massvis med kommunikation. Försök sätt ord på dina känslor och tankar inför sveket till din partner – inte bara nu i inledningsskedet utan även om ett år om du helt plötsligt får hjärnspöken.
   Sedan får ens partner acceptera att man kommer reagera känslostyrt, dra upp det på fyllan, dra in det i konflikter som handlar om något helt annat, att man kanske kommer va långsint som fan.

   Och du. Ett sista tips. Fråga inte om massa detaljer kring otroheten i stundens hetta – jag är så glad nu i efterhand att jag inte vet mer än att det hände och med vem och när.

   Varför vill du komma över det? Kom över han istället. Jag förlät (hade man och två barn) men han gjorde om det. De tappar respekten för en när man förlåter. Vill inte vara hård men lämna honom iallafall ett tag, be han flytta ut. Om det är meningen så absolut kanske i framtiden, men han riskerade att förlora dig sekunden han gjorde det han gjorde. Var stark och håll huvudet högt!

    Exakt så. Någon som kan göra en så respektlös grej mot någon är inget att ha, det är fan det lägsta av det lägsta. Alltså ta ut den, upp den och sedan in! Sedan en hel akt. Fyfan, sen ska du vara med honom? Blääää

   Jag tror du känner i magen, innerst inne, om du tror att han är kapabel att göra detta misstag igen eller inte. Jag har gått igenom samma och på reaktionen av min pojkvän, hur extremt dåligt han mådde efteråt och hur han kämpade för oss efter så visste jag att detta kommer aldrig hända igen.
   Och vi har gått vidare nu, detta var år tillbaka och vi är lyckligare än någonsin.
   Om du dock har det minsta tvivel på att han kan göra om det så tycker jag att du ska lämna, för ditt eget bästa <3 lycka till oavsett vad du väljer

   Skulle aldrig nedlåta mig till att fortsätta med någon som varit otrogen mot mig. Hur ska man någonsin våga lita på den människan?

  Varför vill alla gravida kvinnor att deras barn ska bli en flicka?

   Vad får dig att tro det?

   Vill dem? Här är det pojkar som gäller. ??‍♀️ Bland mina vänner önskas en av varje.

    De

   Kanske lättare att relatera till en av samma kön, jag vet inte. Tror inte du har rätt i att alla önskar det dock.

   För att män suger

   Jadu, det undrar jag också. Inte direkt som att personligheten sitter i könet… I mitt fall är det min mamma som blir besviken varje gång det kommer en pojke i familjen. Flickorna är prinsessor som lovordas till skyarna.

   Tror det är för att man ser sig själv som barn framför sig. Som att man får chansen att samtala med och ge kärlek till sitt eget inre barn så att säga. Och säkert en förhoppning att ha gemensamma intressen och personlighetsdrag.

   För att det är roligare att vara mormor än farmor

    Är det? Varför?

    Inte nödvändigtvis. Det beror ju på hur man är som farmor.

   Jag önskade mig en flicka för att jävlas mot alla i min närhet som delar samma kultur som mig där det var så viktigt med en pojk. En hederlig son som tar hand om allt och alla. Då stod jag där och sa att jag hoppas innerligt att det blir en flicka. Speciellt mot min svärmor som BAD till högre makter om en pojk. Och det blev en flicka som tur var.

   För att det är mycket lättare med tjejnamn! Mvh en gravid som önskar en tjej endast därför

   Läste en teori om att man förr ville ha pojkar till stor del eftersom de var kvar i familjen, då kvinnor ansågs ingå i den släkt de blev ingifta i förr. Och idag vill man av samma orsak ha flickor: kvinnor tenderar att bygga relationer och värna familjeband. Dvs får man en kille som gifter sig och skaffar barn finns risken att hans tjej värnar relationen med sina egna föräldrar mer, och killen han gör antagligen inga större ansträngningar alls. Egentligen samma förklaring som någon drog ovan: att det är roligare att vara mormor…

   Sen tror jag grundorsaken till att folk önskar sig specifika kön är att män och kvinnor idag beter sig olika, lever olika liv och tenderar att utveckla olika egenskaper. 97 % kvinnor i det här forumet exempelvis, och ändå envisas folk med att låtsas att se inte gör någon skillnad på kön? Fast agerar sen tvärtom i vardagen, som att kön är skitvitkigt? Hela våra liv defineras av vilket kön vi är så som vi lever idag – så varför skulle föräldrar inte göra någon skillnad alls och vara neutrala i frågan? En konstig förvätning faktiskt.

   En annan intressant grej är att könsidentiteten anses viktig för människan. Men samtidigt blir folk upprörda när man agerar som att könsidentitet finns, att det inte enbart är en social konstruktion?

   Fråga dig istället – varför skulle föräldrar inte ösnak ett specifikt kön?

   Den förhärskande normen är väl för övrigt ”en av varje”….

   Jag har alltid drömt om en dotter..
   Till stor del för att man kan känna igen sig själv tror jag. Jag är själv väldigt nära min mamma och de flesta jag känner har en väldigt bra ”mor och dotterrelation”. Om man sen skulle få barnbarn brukar mormor ofta va den som kommer barnen närmast är min erfarenhet, förmodligen för att mamman ofta är med sin egna mamma under föräldraledighet, frågar om råd osv. Alltså att man naturligt vänder sig till sin egen mamma och inte svärmor. Typ alla jag känner där är det tjejens familj som oftast gäller ”i första hand”.

   Det är iaf sånt jag tänker på och är orolig för nu när jag bara fick pojkar ? Att dom sen som vuxna inte alls kommer prioritera att vara med sin mamma på samma sätt som många tjejer vill.

    Oj, där tänker jag tvärtom! Jag har en dålig relation till min mamma, och tänker att jag gärna vill ha en dotter för att få den där fina dotter-mamma-relationen som jag blev snuvad på. Lite som att rätta till min mammas fel… Tänker att det funkar lite så undermedvetet iaf. 😛 Men skulle helt klart tycka en pojke är no problemas. (Fast det där med att bli pissad i ansiktet när man byter blöja verkar riktigt äckligt, flåt)

    Du får väl se till att vara en bra farmor / svärmor så blir din kontakt bra. Hos oss är det så.

   Oj jag kommer typ abortera om jag får en flicka

    ”Typ abortera”? Snacka om idiotisk kommentar…

    Men okej. Bli aldrig gravid snälla.

    Skön trollkommentar

   Lättare med namn, lättare relatera, generellt lugnare som barn och kanske större chans att få nära relation till eventuella barnbarn som mormor än som farmor.

    Menar du på allvar att du tycker tjejer är lugnare än killar? Aldrig i livet.

     Må hända en slump men i min släkt har vi behövt barnsäkra betydligt mer för pojkarna än för flickorna. Så bland annat därför tänkte jag att en flicka hade varit gött som första barn.

   Hahaha det vill dom ju verkligen inte. Jag önskade bara pojkar.

  Fick en kommentar idag som faktiskt gjorde mig lite ledsen. Min son fyller 5 om två månader och han fick då höra att han ”minsann inte ska cykla med stödhjul det gör bara småbarn”. Han kämpar på med att lära sig cykla utan så den kommentaren var inte till någon hjälp direkt.

  När lärde du eller när lärde sig dina/ditt barn cykla utan stödhjul?

   Jag lärde mig när jag var 7. Sent kanske, men ville inte lära mig innan det.

    Tack för svar 🙂

    Haha samma här, var fett envis.

   Jag var 5, hade en kompis i lågstadiet som inte lärde sig förrän hon var 8-9, kommer fortfarande ihåg hur stolt hon var när hon berättade att hon hade lärt sig cykla, 20 år sen haha men kommer ihåg det så väl.?

   Ta inte åt dig bara, folk tycker så mkt.

   Åkte skridskor, cyklade mm Innan 4 år ålder, har sina fördelar att växa upp i en liten håla! ?

   Men usch vad elakt sagt!! Det där är så individuellt och finns ingen mall för vilken ålder man måste kunna göra saker, blir så trött på folk som håller på så. Är nervärderande och absolut inget man säger till barnet ju, stackaren. Min dotter lärde sig kanske vid 6-7 års ålder o då först efter att jag köpt en sparkcykel för det var på den hon lärde sig hålla balansen 🙂 sen gick det lättare. Fräs ifrån nästa gång. Mvh Linda

   Va 6 år om jag minns rätt. Tror att många lär sig tidigare idag också för att de använder såna där balanscyklar från tidig ålder.

   Usch vad tråkigt. Jag var sen med väldigt mycket som barn, dessutom otroligt blyg och timid. Fick jämt höra en massa kritik! 🙁 Minns fortfarande skammen när några äldre pojkar retade mig på stranden för att jag hade sånadär uppblåsta puffar på armarna, eller när en vän såg mig med napp och skrattade, när jag var sist med att förstå sarkasm och ironi. Önskar verkligen de kunde hållt käft och bara låtit mig vara som jag var. Som vuxen är jag högutbildad och omtyckt, så det är verkligen ingenting som måste hålla i sig hela livet.

   Jag lärde mig vid 4-5 år, hade äldre syskon som släppte ner mig för en backe så då var det bara att lära sig ? dottern knäckte det nån vecka innan hon började förskoleklass (hon är född i september så precis innan hon fyllde sex). Hon ville helt enkelt inte ha stödhjul i skolan så det gick fort när hon bestämt sig.

   Jag var runt 5-6, det enda jag vet är att jag blev arg och totalvägrade lära mig ??

   Men vafan är man när man är 5 om inte ett småbarn? Vilken jävla skitkommentar!

   Min son var 3,5 när han lärde sig

   Oj, det var det dummaste jag hört! Det spelar verkligen ingen roll om din son kan cykla när han fyller fem, eller inte. Ta inte åt dig. Dessutom, hips vips kommer din son att cykla ?

   Vår dotter tyckte att det var jätteläskigt att cykla utan stödhjul, och hade svårt att hitta balansen. Hon hade inte haft springcykel innan, och när vi letade efter en i hennes storlek så fanns det inte, så vi köpte en 16” och skruvade bort tramporna så fick hon ha den som springcykel för att hitta balansen och bara ett par veckor senare testade hon en 16” med trampor och då kunde hon cykla ?

   Mitt känsliga barn lärde sig cykla nu lagom till sommaren,fyller snart 8.. Han har verkligen kämpat i perioder med stödhjulen då, men fallit även med dom på och sen gett upp för en tid o.s.v Absolut noll intresse fanns för att lära sig helt före denna sommar dock och sen bara.. Släppte det!! Vi tog bort stödhjulen och sen behövde vi knappt ens hålla utan det var som att han bara bestämde sig för att ”näe nu jävlar fixar jag detta själv” och så blev det ? har nu cyklat dagligen och hittills knappt ramlat en gång.. Så otroligt stolt han var och vi föräldrar förstås. Ja jag fick hålla tillbaka lite efter att ha gråtit en stund i smyg ? Din 5-åring är definitivt inte för stor för stödhjul och han kommer lära sig när han själv vill det, fortsätt träna på hans villkor så fixar han nog resten själv ?

   4 (som han fortfarande är), dock är han inte i närheten av att t ex simma eller åka skridskor själv. Olika med sånt där, just cykling hade han hög motivation för för att alla hans kompisar cyklade tìll förskolan utan stödhjul.
   Själv tror jag jag lärde mig när jag var fem, det var varken tidigt eller sent utan helt ”vanligt” med den åldern vad jag minns.

   Nästan 2 var min när han cyklade utan stödhjul.

    ?

    Svårt att få dit stödhjulen på trehjulingen….

   Jag var 3 år när jag tog bort stödhjulen. Men jag var sjukt envis och hade adhd och hatade att få hjälp av mina äldre syskon då jag tror jag lärde mig fort för att bli lämnad ifred

   Hade aldrig stödhjul. Gick från trehjuling till tvåhjuling när jag var mogen och hade balansen för det, runt femårsåldern. Det var så man gjorde förr. Nu ska barnen göra ”storabarnsaker” och ”vuxensaker” när de inte alls är mogna för det. Synd.

    Camilla, varför är jag fortfarande efter din ändring av reglerna, i modd?

   Har tre barn och mina lärde sig cykla vid 5, 6 och 7 års ålder. Grannbarnet var 10. Barn är olika och varför måste det vara en stress att hinna lära sig? Upplever att när dem cyklar som lite äldre så är dem inte lika vingliga och därmed säkrare.

  Alla bra program är ju slut för säsongen på tv, ge mig tips på bra, gärna lite längre serier. Jag kan se de mesta förutom fantasy.

   Streamar bara. Men The five (thriller) på svtplay var riktigt bra. Sen finns det ju massa nostalgi, typ skärgårdsdoktorn.

   Tycker det varit ganska dålig tv senaste veckorna. Filmerna är ju repriser. Dom bästa filmerna kommer tyvärr ganska sent. ?

   Private Practice, finns på viaplay

   Line of duty alla säsonger.

   Erkännandet. The Drowning.

   La casa de papel och Inlåst, spanska serier som är sååå spännande!
   The Crown
   911 om man vill ha lite ”lättsamt” , men ändå bra.

   Om du menade streaming alltså

   Har du sett säsongen av första dejten som släpptes nyss på SVT?

  Under gymnasiet hade jag en liten förälskelse i en kille, men det hände aldrig något. Har sedan dess alltid fått lite pirr i magen när jag ser honom. Detta var väldigt många år sedan och jag är nu i ett lyckligt förhållande med en annan kille och skulle aldrig vilja byta ut det. Men så fort jag träffar eller hör talas om den andra killen så kommer de där pirret i magen tillbaka som jag hade för många år sedan . Är det någon som varit med om samma? Jag tänker väl att det inte är så konstigt att man har en viss attraktion till vissa människor…

   Inget konstigt tycker jag, får samma. Visserligen inte i ett förhållande, men nog skulle jag ha svårt att inte bli mitt 14åriga jag om jag skulle se min stora crush igen.

   Jag är ihop med min sån kille. Vi var på gång när vi var 18 men det rann ut i sanden. När vi var 30 var vi båda singlar samtidigt och då blev vi ihop. Har varit tillsammans i sju år snart.

    Samma här! Crush vid 14 och framåt. Blev ett par vid 29. Det är 13 år sedan! Men idag är han inte mycket värd, jag är arg på honom!

   EXAKT som för mig.
   Träffade honom för 6 år sedan och han frågade ”tror du det någonsin kunde blivit vi?” Och jag hade preciiiiis börjat mitt nuvarande förhållande. Är idag gift och har barn.
   Tog studenten för snart 10 år sedan och tänkt på honom sedan dess och ännu mer sedan händelsen för 6 år sedan.
   Vill verkligen få honom ur mitt huvud.

   Samma här. Hände aldrig nåt men jag vet att vi båda gillade varandra i gymnasiet. Jag är 33 nu och singel igen. Han verkar vara i ett långt förhållande, hoppas det tar slut!!

   Ja. Kollar upp gamla crushes på facebook med typ 5 års mellanrum då och då men har glömt vad många heter. Skulle aldrig kontakta någon dock pga mitt mindervärdeskomplex.

   Går igenom samma sak. Vi gillade varandra under gymnasiet men gjorde aldrig något åt det (vi var bra vänner och blyga 🙂 ). Undrar ofta om han tänker på mig också och har tänkt flera gånger på att kontakta honom men vågar inte.

    Men kontakta honom! Gör det under premissen gamla vänner 🙂 hör av dig här sen

    Man ångrar bara de chanser man inte tog i livet, du har inget att förlora på att kontakta honom. Jag håller tummarna!

  Jag ska på middagsdejt på lördag. Vad tar jag med i ”tack för att du bjöd hem mig”- present? För ja, jag vill ge något, jag är uppvuxen med att man gör det.

  Om jag skulle ge honom en flaska vin, hör det till att man dricker den under kvällen då? För jag kör bil så det är ju inget alternativ med alkohol. Dricker man den inte under kvällen känns det som en grej man kan ge bort (även om det är en chansning men då får det vara det).

  Vad kan jag ge annars? Blommor känns inte så roligt. Och jag har dålig fantasi.

   Har ni nåt som ni skojat om? Jag och en snubbe hade nåt internt om kaktusar, så han fick en på första dejten ? En annan hade nåt om Ajax. Så han fick en Ajax-sprayflaska. Uppskattades för det va en intern grej, skrattade åt det liksom ?

   Kanske har ni nåt sånt? Annars är blommor ändå fint! Jag har inga krav haha

    Nej typ inte! Brukar försöka skapa connection på det viset men hittills inget sånt på det sättet riktigt.?

   Ett kit i en fin kort med någon god olja, kex och ost 🙂

    Ja det kanske är en bra grej!?? spontant känns det tjejigt, men det kanske bara är i mitt huvud det är det??

     Nejdå de kan man ge bort till de flesta 🙂

   Vin blir väl jättebra! Man brukar inte dricka presentvin under kvällen för värdenn har ju (förhoppningsvis) redan planerat mat och dryck.

    Ja han verkar ha planerat i flera dagar? vin känns som det bästa trots allt, korgförslaget ovan är bra men jag dras lite mer åt vin ändå. Det får nog bli så. Har du (eller någon annan) förslag på vad för vin? Vet typ inte vad som är ett rimligt pris för vin ens, men gärna inte svindyrt. Får man ett bra/gott vin för 150-200:-? (Det vet jag iofs att man kan få, mitt favoritvin kostar 99. Kanske helt enkelt bara ska ge bort en sådan flaska eftersom jag kan ”garantera” att det är gott???)

     En lyxigare olivolja, anv ju oavsett. Eller nån fin fläderblomssaftextrakt. Remmar gjorda på bara bär. Nå dyra frukter att prova på. Recept på nåt o ge ingredienserna.

     Du får absolut bra vin för 150-200. Köp en Barolo som kan lagras så kan ni dricka den när ni i framtiden firar en årsdag :
     Men det låter också som en jättebra Idé att köpa ditt favoritvin för då kan du ju säga det och jag personligen hade blivit gladare för det än om någon försöker imponera med något lite dyrare.

      Haha sätter en etikett på ”till vår årsdag”? nej men du har ju rätt faktiskt. Dock är det väl inte för att imponera jag tänker den prisklassen utan för att där har han köpt en massa mat och kommer jag då med något som jag betalat t.ex 79 spänn för, mat är ju mycket dyrare än så, så det är väl lite för att det känns bra att ha gett bort något ”av värde”. Men jag kanske faktiskt bara ska köra på mitt favoritvin, då har han ju en bra recension att utgå från sen? fick själv en flaska Amarone av en kille som sa att det var ett riktigt gott vin och det är ju de orden som sitter kvar i mitt huvud.?

   Några goda öl, så kan du köpa ett par alkoholfria till dig

    Önskar jag visste vad en god öl var bara! Hatar nämligen öl, även alkoholfri?

   Vi hade pratat om att koka benbuljong så jag köpte en påse frysta ben till första gången han bjöd hem mig och sa när han öppnade dörren att istället för vin har jag en påse likdelar.

    Passande att trollkatten har med sig det, du. Finns nog ingen som tror dig.

     Ingen som tror mig ?? Nej det behöver ingen göra men nu var det så det gick till ?.

  Tips på bra solskydd för ansiktet som inte ger finnar? ?

   Hold that thought och läs mitt kl 09-inlägg i morgon. =)

    ???

    Hej! Jag har försökt kommentera här men hamnar på modd :/ vet inte varför 🙁

    sorry.. kl 12

   Hej! Om solkrämen ger finnar beror det ofta på att man inte lyckats tvätta bort allt. Ett tips är att du kör double cleansing när du använder solkräm för att se till att få bort allt. Personligen brukar jag först använda en oljabaserad cleanser och sedan en vanlig ansiktstvätt. Sedan jag började med detta varje kväll så får jag inte dålig hy av solkräm längre, vilket jag hade problem med innan?

    Solskydd är snårigt kan jag tillägga. Jag var helt såld på koreanska solskydd pga de har så lätt konsistens, precis som en vanlig ansiktskräm. Men nyligen har det kommit fram att många koreanska solkrämer inte ger den utlovade solskyddsfaktorn. Det har fått mig att återgå till klassiska solskydd från märken som La Roche Posay, och ACO… de har en tjockare konsistens, men är man noga med rengöring varje kväll så är det inget som jag får finnar av iallafall ?

     Tack för svar! Ja de är svårt, jag tycker jag är väldigt noga med min ansiktstvätt morgon och kväll så borde inte vara något problem på den fronten men ändå tenderar jag få finnar av solskydd, skulle gärna vilja ha någon som kanske har någon mer funktion än bara solskydd också, jag letar och letar men det är svårt veta vad man ska köpa tycker jag 🙂

    Jag hinner få finnar under dagen solkrämen sitter på ?

     Testa zinkbaserade eucerins SPF för känslig hy. För mig fungerar bara den och super goops. Jag får även finnar av solglasögon. 🙁

   Stråhatt och tunna blusar med lång ärm och tunna långbyxor!

    Frågade om specifikt ansiktet 🙂 jag måste har solkräm då jag går på en medicin som gör huden känslig mot solen.

     vet inte om du hinner se detta, men jag går på isotretinoin och använder denna nedan från eucerin, väldigt lätt på huden och klibbar inte! går även att sminka över när det har sjunkit in helt.
     https://www.kronansapotek.se/EucerinSensitive-Protect-Sun-Fluid-SPF50-50-ml/p/771749/?gclid=Cj0KCQjwzYGGBhCTARIsAHdMTQzAT62boY_ChD6v1lplq1MIBejFOXWMiBAzZMmRIbJEK4qmBmbi_mEaAuCCEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

     Clarins 50+ till ansikte, bästa bästa

    Alla vill inte gå klädda så.. Lite tråkigt imo… Vill ha sommarklänningar!

     Man måste inte, det var ett förslag. Dock finns det ju luftiga sommarklänningar modell längre, med ärmar!

   Skönhetsdjungeln på insta, hon har bra tips ?

   Bioderma! De har olika sorter, t.ex en vanlig hudcreme med spf 50. Superbra och inte särskilt fet som många andra är.

   Eucerins eller paulas choice! ?? Finns lite olika varianter beroende på hudtyp.
   Jag får alltid finnar av olika täta krämer som täpper igen men dessa två märken lyckas göra bra ansiktskräm med spf 30-50 som inte förstör min hy!

   Dermalogica har bra sorter. Jag kör med deras färgade sheer tint till vardags men ska jag vara ute i solen kör jag deras med spf 50. Minns inte vad den hette nu bara för det men kolla in märket för det är super! Icke komodogena produkter med bra innehåll för känslig hy. Enda nackdelen med deras spf 50 är att den luktar lite kryddnejlikor när man just stryker på den. Doften försvinner men känns knasigt med juldoft mitt i sommaren ?

   Dr ceuracle face spf. Otrolig

    Obs på att dr ceuracle är en av de koreanska märken vars spf inte ger det utlovade solskyddet. Den har slutat säljas på de flesta svenska ställen nu.

  Vad bör jag tänka på vid köp av villa? Jämfört med köp av en bostadsrätt tex. Vad bör jag fråga mäklaren?

   Tak, energiförbrukning, uppvärmning och ventilation, kolla besiktningsprotokoll, dränering, området(skolor,kollektivtrafik), tomträtt och vilka väggar som är bärande om du vill göra om planlösningen ?

    Kolla även (noga!) skick på fasad, varje fönster, grunden (fukt, riskkonstruktioner) osv.

   Pantbrev! Kan bli dyrt om förra ägaren köpte för länge sedan och inte har så stora lån på huset.

   Kolla om husets tomt är friköpt eller tomträtt. Om tomträtt, planerar kommunen att höja avgiften? Hur mycket kostar den att köpa loss? Folk verkar föredra friköpt tomt.

   Eventuella byggprojekt i närområdet kan ju vara intressant att kolla upp.

   Genomför en egen besiktning av huset med besiktningsman från annan firma än den som säljarna använt.

  Alltså är det någon som fattar vad Oliver Hunt jobbar med??? tänkte mest på att han tidigare sagt att han inte har tid att ha sin dotter mer än varannan helg pga jobb. Men han har tid att hänga med Antonia 24/7, visst dom gör vissa jobb ihop men i början gjorde dom ju inte det. Tycker det är sjukt att välja bort sin dotter för att bli ”känd” på det sättet han gör.. Men alla gör ju olika det angår ju inte mig, min fråga var bara om någon visste vad han jobbar med ?

   Ja det är väldigt konstigt faktiskt hur man inte har tid med sitt barn men kan hänga med sin tjej hela tiden 🙂

  Okej förlåt för säkert dum fråga.

  Jag har aldrig sökt en lägenhet utan de har bara blivit mina på andra vägar (kontakter). Jag söker boende i en annan stad och har stor chans att få en lägenhet. Ett av intygen de vill att jag ska ladda upp är bevis på uppsägning av nuvarande bostad. Jag tänker ju dock inte säga upp min nuvarande lägenhet utan att ha fått en annan… Hur gör man i den här situationen?

  De ser ju på min adress att jag flyttar från en annan stad, tycker väl att det är självklart att inte säga upp ett boende utan att ha säkrat ett annat?

   Det behöver du väl visa först vid kontraktskrivning på den nya? Jag fick ny lägenhet genom internkön och jag fick också visa att jag sagt upp den gamla.

    Ah, det är så otydligt formulerat på sidan där förmedlingen sker men det där låter ju vettigt ?

  Paows story just nu:

  Först:
  ”Jag har blivit lite sjuk”
  Efterföljande stories:
  Åker tunnelbana
  Är på nån klinik
  Åker tåg
  Är på restaurang
  Kramas med kompisar

  ?

   ??

   Ja henne iq är ju inte hög

  Såg att nån redan frågat om film/serie så sorry om det blir tjatigt men jag chansar. Jag såg en fransk tv-serie (på svt) någon gång på 90-talet som jag tyckte så mycket om. Den kom tillbaka några säsonger och jag har för mig att den innan den sista säsongen hade gjort ett lite längre uppehåll. Den handlade om ett gift par som bodde i Paris och där åtminstone kvinnan var läkare, kanske båda två. De hade en son och en dotter vill jag minnas. Sommarhus vid havet och en liten vindslägenhet i samma fastighet i Paris där den äldsta dottern bodde under sista säsongen. När serien kom tillbaka hade de fått tvillingar som sladdisar. Och det var otrohet inblandat. Har grubblat så på vad den hette, har för mig att det var någonting typ som ”franska hjärtan” men jag får ingen träff på det. Finns det någon annan här som är runt 50 år och också minns denna serie? ❤

   Une famille formidable kanske? Kvinnan är läkare, otrohet och de får tvillingar. Vet ej svenska namnet på serien. En gissning.

    Jaa, den är det. Tack!!! Och jag ser att det har kommit en massa nya säsonger, ska genast skriva till svt och be dem köpa in dessa ?

  Hej!

  Någon som sett det ny Loki avsnittet?? Vad tror ni händer?

  Vad har ni för räntor på era bolån? Bindningstid etc?

   1,14%, 3-års bindningstid

    Vilken bank?

   1,17 bundet 1 år

   0,99% halva bundet 2 år och halva 3 år.

   Vet inte ?

   2,020 %, bundet 3 mån

   3 år 2.05 %
   5 år 2.3%
   Tog lånet 2019 så nästa år ska 3årslånet förhandlas igen

   Jag som tyckte att min ränta var bra ?? 1.27% för 3 år.

  Behöver få höra andras åsikter. Min familj bestämde ihop sig att gå ut på fin restaurang och jag och min man gick med på det. Men vi har ett litet barn som är jättenyfiken och som har ”svårt” för att äta och sitta still inför andra. Vi bestämde att min man skulle vara hemma med vårt barn och att jag skulle gå. Det blev många sura miner för det beslutet och det fick mig att må dåligt.

  Jag tänkte att det 1. Inte är kul för varken mitt barn min man eller mig att springa runt efter henne och sägs stopp till allt. 2. För sällskapet att få avbrutna samtal 3, andra gäster/ personal att ha ngn som stör deras vistelse

  Ändå sägs det att jag tänker fel. Jag har svårt att förstå det

   Ni gjorde det som passade er bäst och det ni tyckte kändes rätt. Tyvärr kan man inte alltid göra alla nöjda och ibland tycker man olika. Försök tänka på att det var ert beslut och även om folk har andra åsikter så är det eran som är den viktigaste i detta fallet.

    Tack för ditt svar. Ja vi stod på oss om att det var det rätta för det här tillfället. Blev bara så ledsen att ingen förstod vårt resonemang.. :/

     Jag personligen tar alltid med mina barn på resturang men ser inget fel i dom som väljer att göra som ni. Jag antar att ni inte gick på restaurang för att fira barnet i frågas födelsedag eller liknande och då ser jag inte problemet med att ni gjorde det som ni kände er bekväma med.
     Strunta bara i vad dom andra hade för åsikter och känn er nöjda med att ni gjorde det som kändes rätt för er!

      Helt rätt, Vi firade en annan familjemedlem så kvällens stjärna var inte vårt barn. Vi hade jättegärna velat ta med henne om det var en annan typ av matställe eller tillställning men det kändes inte schysst mot någon att ta med ett barn som förövrigt vägrar sitta kvar i barnstol efter att hon ätit färdigt, till ett ställe med där man äter tre rätters middag 🙁 vi var nöjda med vårt beslut men kändes lite svårt när man fick ta emot kritik ensam ?

       Förstår det!
       Min bror firade sin 25-årsdag på en restaurang med sinnesjukt mycket folk och riktigt högljutt. Han lämnade sin son hemma, vilket jag tyckte var lite märkligt först men insåg ganska snabbt att det ändå inte var en miljö för barn så fann mig i hans beslut direkt. Ifrågasatte dock aldrig något och tycker det är märkligt att få kritik för en sådan grej. Bra ändå att du stod på dig men förstår att det måste vara tufft att ta det ensam.
       Det kommer fler gånger ni alla kan ses och träffa ditt barn 🙂

   Ja gud ni gjorde det enda rätta.

   Mvh
   Utmattad efter dagens restaurangbesök med mina barn

    Tack för ditt svar, känns lite bättre att få någon form av bekräftelse. Vårt barn är väldigt nyfiken och blir rastlös fort så det kändes inte rättvist mot någon att ta med henne :/

   Helt rätt! Fin restaurang är sällan rätt miljö för ett rastlöst barn. Både barnet och övriga gäster känner sig ofta frustrerade av det…

    Det var så vi kände faktiskt. ??

   Kanske var just ditt barn de ville träffa och hade sätt framemot.

    Det förstår jag absolut! Men de får träffa henne när de än önskar i övrigt och jag tar gärna med henne i andra miljöer där min man och jag inte behöver gå efter henne och ropa ”stopp” konstant. Hon är inte blyg för andra människor direkt så hon kan gå fram till vem som helst och just i den restaurangen så kanske andra gäster inte vill ha ett barn vid sina fötter. Jag tänker att de kanske isådaba fall borde ha bokat en annan typ av restaurang om de verkligen ville att hon skulle få vara med. De känner vårt barn och hennes personlighet ??

   Förklarade ni för de andra varför han stannade hemma med barnet? Vi har provat olika varianter och de gångerna våra barn stannar hemma har vi helt enkelt förklarat att ”NN är hemma med nn för hen är för liten för att sitta still på restaurang och det blir så himla stökigt. Jag ser fram emot en kväll där vi kan umgås i lugn och ro istället”.. typ. Och det har alltid mottagits väldigt bra.

    Jag trodde helt ärligt att det skulle tas emot väl eftersom jag la upp set precis som du skriver men ne det gjorde det inte till min förvåning. Trodde inte jag skulle behöva försvara mig ens. Jag fick höra att jag var väldigt överdriven förälder och ”vem bryr sig” om ungen springer runt folk måste förstå att det är ett barn och att jag inte kan ”låsa in” barnet varje gång vi ska på finrestaurang bland annat.. barnet har precis fyllt 1 kan jag tillägga..

     Haha wow… Låsa in ett barn för att den inte får följa med på finrestaurang? ? Blir lite rädd för hur dina släktingar tänker… Vem bryr sig? Många.. ?
     Ni har rätt, de har fel.

      Jag håller med! Jag blev också rädd för hur de tänkte måste jag erkänna. Kändes väldigt respektlöst från deras sida.

   Ni är vettiga och kloka föräldrar och medmänniskor! Tack för det! De som kritiserade av er är lite konstiga (i det avseendet alltså)…

    Tack! Jag höll på bli tokig ett tag där över att behöva försvara mig själv

     Helt ärligt, du verkar otroligt klok och vettig. Tycker du gjorde ett väldigt bra val och du resonerar ju så väl kring det, (haha låter som att jag typ bedömer din skoluppgift) men nej, seriöst, du gjorde ett vettigt och moget val, tror de flesta hade uppskattat den respekt du visar ditt sällskap plus övriga besökare. Förstår inte alls reaktionen du fick, helt orimlig.

      Tack för ditt svar! Jag kände att jag behövde få höra detta faktiskt. Jag mådde inte bra av att få den kritik som jag fick angående vårt beslut.

  Beroende på var jag är i min menscykel får jag extrema magsmärtor och ja – ni vet. De har konstaterat att jag har endometrios och jag tål inga hormonella preparat och jag har mer än en gång försökt få dem att förstå att jag vill göra en hysterektomi. Svaret jag får är: nej du kommer vilja ha barn. Jag är 34 år och vill inte ha barn hur ska jag få dem att lyssna? Hur ska jag få dem att förstå att jag orkar inte lida längre?

   Jag ville också ta bort livmodern pga problem med mensen i samma ålder. Läkaren förklarade vad det innebär och att de i så fall försätter mig i klimakteriet i förtid och vilka allvarliga hälsorisker det innebär. Så det görs inte lättvindigt, läkaren är skyldig att inte skada mer än han hjälper. Jag tror inte deras enda argument är dina eventuella framtida barn.

    Allt beror på hur mycket en person lider och jag lider enormt. Jag kan aldrig planera saker för jag vet inte vad som kommer hända och att få extrema magkramper från ingenstans och inte ens kunna leva normalt är jättejobbigt.

    Om man bara tar bort livmodern hamnar man inte i klimakteriet.

     Nej precis. Men problemen lär väl finnas kvar om man lämnar äggstockarna.

      Hmm, ok. Mina problem kommer från livmodern.

       Jag vet inte jag bara tänker. Har ju problem under mens och ägglossning och ägglossning = äggstockarna. Eller? Jag kan inte sånt här jag bara funderar.

        Förstår hur du menar, då kan det nog stämma? För jävligt ändå, hoppas det löser sig!

   Jag fick samma besked och jag anser att är man över 30 och bestämt sig att inte ha barn så borde det respekteras. Jag var med 34 när jag bad om det men jag var för ”ung”. Men inte för ung för att lida 10 år till. Suck

    Ja man får ju sterilisera sig när man ör 25 liksom?

  Ska ha studentmottagning på fredag och behöver tips på det godaste alkoholfria bubblet ?

   Utan tvekan: LAZY ESTATE SPARKLING TEA LEMONGRASS & MINT

   Och därför tar pandemin aldrig slut……

    Inte alls. Utomhus, avstånd. Det GÅR.

    Bara på bloggbevakning…

    Jasså, kan du berätta mer om mottagningen eftersom den är anledningen till att pandemin inte tar slut.

   Eins Zwei Zero från Leitz, finns på systemet ??

   Rickard Juhlins med oddbird! Han är världens främste champagneexpert (och svensk!) och har gjort ett GOTT alkoholfritt bubbel!

  Min moster var på lymfmassage förra månaden och var lyrisk. Jag är väldigt sugen på att testa också då jag är sjukskriven för utbrändhet, stress och insomnia . Är det någon som testat?

   Jag är väldigt säker på att ngn här inne har testat.

   har inte testat men min mamma har… hon tyckte det gjorde jätteont men att ”det säkert var bra”, så hon gick två gånger och har inte gjort mer sedan dess…

    Det är guld värt. Jag gick 4 gånger under 2 månader och fick en helt annan kropp och ork och energi. Kunde gå tillbaka till arbete just tack vare det. Första 2 gångerna var jag lixom öm i huden och fick huvudvärk efteråt men det var såå värt det. Drick mycket vatten efteråt är mitt tips!

   Jag har testat, det hände absolut ingenting. Rekommenderar att testa någon annan sort istället ?

  Vem är i bandet Evert mob? Gillar sången Cissi men hittar inte vem de är

  Skrev en kommentar tidigare idag men som passar bättre till öppet spår, testar att reposta den här…

  Angående influencers och barn, (samt eventuell oro…) the swedish family har ju fått utökning. Jag tänker ofta på denna familj, främst deras barn, och undrar lite hur allt blev såhär. Första videorna jag såg med dom tillsammans med två barn i min närhet tyckte jag var harmlösa och fina, dom testade glass där runt 2017/2018 och hade inte så mycket att anmärka på.
  Men med åren och desto fler vloggar jag sett så tycker jag allt är väldigt olustigt. Bara som nu deras förlossningsvlogg när Harry (den då yngsta) kommer hem från skolan och är tydligt orolig/nervös över situationen att mamma och pappa ska till BB, och han möter kameran nästan på sekunder när han kliver innanför dörren, och får då för första gången prata med föräldrarna denna eftermiddag om hans oro framför kameran… Jag tycker det är rent ut sagt hemskt, och detta är en promille av allt jag anser dom lagt ut som är gränslöst. Vilket är synd! Då jag verkligen stundvis kan uppskatta deras kanal.
  Jag arbetar ibland med mindre barn som har tuffare hemmiljöer och som gärna vill se deras vloggar under skärmtid och jag har flera gånger tyckt att: Ja det kanske är något bra i att exponeras för en ”vanlig” familj, för att barnet i mitt fall då ska kunna ha en ”mall” för att se hur barn och föräldrar interagerar med varandra men det är otroligt sorgligt att det ska vara på dessa två, numera tre syskons bekostnad.
  Jag undrar hur den numera yngsta dottern kommer hantera detta i framtiden? Alma och Harry har ju trots allt ett liv före och ett liv efter kamerorna men lillasystern växer ju trots allt in i detta helt.

   Jo, jag brukar också reagera på att de exponerar så mycket. Brukar också titta men mina barn, så jag medverkar väl till att de fortsätter. Men visst är det utelämnande emellanåt. Känner samma sak med familjen Reinhold.

  Hoppas inte jag är försent ute, alla kan ju inte hänga på låset kl. 20.00 ?
  Men iallafall så tar en kompis studenten imorgon och vi ska ge henne en peng, men jag vill ändå ge henne något litet hon kan öppna, för en swish är ju inte såå rolig.
  Så hit me med era bästa tips på en rolig skojsam present! Vad var det roligaste ni fick i present? Vad är det roligaste ni har gett bort i present?

   Jag fick en gurka inslagen med rosett och allt när jag fyllde 18 haha för min kompis visste om hur mycket jag älskar det. Det roligaste jag har gett bort var när jag skämde ut en gammal kompis på hennes student genom att göra ett stort rosa studentplakat med glitter i guld som var full av bilder på henne. Den lös upp hela skolgården och hon hatade mig efteråt haha.

    Fortsätter på gurkspåret: gör en godisgurka om du hinner!
    Eller det kanske inte är najs i coronatider förstås? det brukar vara uppskattat annars, för att det är en rolig grej typ.

   Något bakis-kit kanske? Typ resorb + ansiktsmask + chips etc eller nåt

   Varför swisha?
   Kontanter i ett fint kuvert skulle jag bli glad för. Att se en summa på telefonen ger inte samma känsla.

    Tänkte först ge kontanter men sen kom vi fram till att en swish är lättast att hantera, man kan ju knappt använda kontanter längre…

     När jag gav min väninna pengar till hennes bröllopsresa i bröllopspresent gjorde jag en banköverföring med pengarna efter bröllopet, men i fysisk form fick hon och maken typ ”flaskpost” på presentbordet. Jag köpte en liten glasflaska med kork på systemet, var väl något dessertvin med snirklig text på etiketten. Skrubbade etiketten hemma så den blev oläsbar. Innehållet hällde jag över till annat kärl, diskade ur flaskan och lät torka. Tog ett ark vanligt papper som jag doppade i svalnat Lapsang-té så det blev gulfärgat och luktade rökigt som på gamla skepp, fönade torrt och sen eldade jag med tändare runt kanterna på pappret så det såg tilltygat ut. Skrev sedan med kalligrafipenna några varma ord och avslutade texten med att tillkännage att pengar satts in på kontot för deras bröllopsresa. Rullade ihop arket, band runt med hampasnöre som fick sticka upp ur flaskmynningen jämte korken så att man kunde fiska upp det. Tyckte det var ett roligare sätt att ge presenten än ett ”vanligt” kort.

      Ja vad duktig du var

      Snyggt jobbat Tjim.

     Var kan du inte använda kontanter? Hur som helst trevligare att få i ett fint kort. H*n kan väl själv sätta in det om hon vill? Man ger väl inte en present för att det ska vara ”lättast att hantera”?

  Preventivmedel fråga (har verkligen googlat men utan större framgång, vill höra erfarenheter). Har haft hormonspiral i 10 år men tog ut den senaste i januari och har varit utan sedan dess, alltså helt hormon-fri nu eller vad man ska säga. Nu träffar jag en kille och vi planerar att åka iväg på en resa om några veckor och jag funderar på att äta p-piller veckan inför och under den veckan så vi inte behöver hålla med kondom hela tiden (funkar ju mer ok när man ses en dag i veckan tycker jag). Min fråga är nu dock: Många får ju finnar/dålig hy samt andra biverkningar av att börja med piller, men hur snabbt upplevde ni att det kom? Är liksom inte så sugen på att ha alla biverkningar under just den veckan när man vill känna sig ”fin”, lagom kul att få värsta utbrottet lagom tills dess. Tror ni att man klarar sig på två veckor och har ni några erfarenheter av märken på p-piller med väldigt lite biverkningar?

   Ja Dizmine/Rosal/Mediala 28 är alla samma med olika namn och jag har ätit dem i snart 2 år. Inga biverkningar, det enda jag märker av är kanske att jag blir lite mer svettig. Första blödningen kom efter en karta, exklusive sockerpillerna.

    Mediana*

  Preventivmedel fråga (har verkligen googlat men utan större framgång, vill höra erfarenheter). Har haft hormonspiral i 10 år men tog ut den senaste i januari och har varit utan sedan dess, alltså helt hormon-fri nu eller vad man ska säga. Nu träffar jag en kille och vi planerar att åka iväg på en resa om några veckor och jag funderar på att äta p-piller veckan inför och under den veckan så vi inte behöver hålla med kondom hela tiden (funkar ju mer ok när man ses en dag i veckan tycker jag). Min fråga är nu dock: Många får ju finnar/dålig hy samt andra biverkningar av att börja med piller, men hur snabbt upplevde ni att det kom? Är liksom inte så sugen på att ha alla biverkningar under just den veckan när man vill känna sig ”fin”, lagom kul att få värsta utbrottet lagom tills dess. Tror ni att man klarar sig på två veckor och har ni några erfarenheter av märken på p-piller med väldigt lite biverkningar?

   Finns inga p-piller med få biverkningar. Viktökning, finnar, illamående, yrsel, magvärk, humörsvängningar, depression. Enjoy

    Hahaha jo. Man behöver inte få alla bara för att de är listade som möjliga. Jag hade inte en enda t.ex.

     Det är vad du tror

      Nä jag tror inte, har använt själv såklart, flera vänner likaså.

    glöm inte ökad risk för blodpropp också

   Beror ju på vilken typ av preventivmedel du får utskrivet men att bara äta i två veckor känns ju ovärt. Hinner det ens börja påverka ägglossning osv så att man kan ha säkert sex menar jag? Men det tog väl 3-4 veckor, alltså en hel karta av nya piller innan min kropp balanserades

    Jag fick inga direkta biverkningar heller. Två finnar på hakan (små och försvann snabbt)
    Då mår jag sämre utan piller. Smärta så jag kräks vid mensteuation, humörsvängningar from hell och dålig hy och viktuppgång. P-piller gör att min hy klarnar upp, att jag inte lägger på mig vätska och att jag inte utvecklar cystor i äggledarna så för mig är det inga svåra frågor huruvida jag ska äta dessa eller ej. Jag behöver livskvaliteten de ger mig

     Intressant att veta vilket magiskt piller du äter. Eller så är du snarare full av bullshit

      Eller så funkar preventivmedel olika för alla? Tråkigt att du tydligen råkat ut för så många negativa biverkningar

      Vem är du ens? Hahaha. Jobbigt och orättvist men du får acceptera att alla inte mår dåligt av samma mediciner som du gör.

   Jag skulle inte lita på att vara 100% skyddad efter och under så kort tid.
   Sen vad gäller biverkningar så är det olika från tjej till tjej. Du kan få alla, en, få eller ingen.
   Börja med att ta en tid hos barnmorska så får du nog alla svar du vill av henne.

    ja jag tycker det låter ovärt att börja med ppiller för att man ska på semester, skulle nog se över alternativ som håller i längden tror att kopparspiral och pärlspiral kan sättas in och få effekt direkt men ppiller behöver en stund på sig om jag inte missminner mig och om du skulle få några av dom värre symptomen så kan det va skönt att vara hemma.

  Någon mer som köpt biljetter till Lalehs konsert på Ullevi 2022? 🙂

   De släpps väl på fredag?

    Ja, men som vid alla större konserter så får många ”tack för att du lyssnar på XXX” genom spotify och får då köpa förköp.

    Mailet kom 20:00. Det står

    ”Kära fina lyssnare, till er som lyssnar lite extra på mig, släpper vi ikväll ett begränsat antal Ullevi-biljetter lite tidigare.

    Det ska bli underbart att ses på Ullevi 2022!”

    Men det är troligtvis väldigt många som får samma mail ?

     Oj, coolt! Synd att jag lyssnar mest på band som lagt ner… ?

      Jag brukar alltid kolla min mail löjligt mycket inför biljettsläpp för att se om jag får förköp. Hade nästan tappat hoppet denna gången men icket.

     Aldrig varit med om

  Någon här som fått cs medicin mot adhd trots epilepsi? Står i något mellanland här..känns hopplöst.

  Någon som vet vem tjejen är som är karaktären Scarlet Hunts i svenska metalbandet Scarlet?

  Är det någon här som har gjort en äggledarspolning? Jag gjorde en för ~9 veckor sedan och efter det har jag börjat känna min ägglossning väldigt tydligt. Får ont i hela äggstocken. Ett konstant molande och gör ont när jag går, sätter mig, reser mig osv. Kan även känna det under mens. Är det normalt? Det gör inte fruktansvärt ont (är typ obekvämt mest, lite obehagligt. Jag är inte så bra med smärta heller ?) och har ingen feber eller något som känns direkt inte okej så jag är egentligen inte orolig. Bara undrar om någon annan har upplevt det och när/om det går över? ?

   Är det inte bättre att prata med avdelningen där du gjorde spolningen?

  Köper jfr in från shein eller har dem shein som inspiration? Eller köper dem båda in från samma ställe?

  Har märkt detta tidigare men, Jfr har lagt ut vad de ska få in i sortimentet. Varav en oversized t-shirt med en vit drake på och flerfärgad i svart/rosa/korall¿ och en text (texten är iof olika) . Shein tar 139:- för en exakt likadan (förutom annorlunda text). Vad tror ni jfr kommer ta för sin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.