Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

394 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min sambo och jag ska hyra en båt i en vecka i juli. Han är båtvan men det är inte jag. Båten har gårds britsar som ”säng” och saknar dusch och wc. HUR kan kan underlätta vistelsen på denna skuta när jag är beroende av skön säng och toalett? Finns det några bra madrasser anpassade för att göra britsen mjukare eller liknande? Och toalett. Jag klarar inte av utedass.
  Älskar naturen men måste ha ordentlig återhämtning nattetid och jag har en krånglig mage. Hade helst bott på något hotell men förstår det är en upplevelse att leva riktigt båtliv. Men min kropp begränsar mig lite. Så ge mig era bästa tips.

   Se till att ni planerar in stopp på ställen där det finns riktiga toaletter, och om ekonomi finns: ta in på hotell någon av nätterna. Och att bädda med fleece gör att det inte känns fuktigt i sängen när det är kondens i båten.

    Vi kan nog ta in på hotell någon natt men kommer kännas ännu mindre kul att ligga i båten efter det gissar jag så lär bli svårt att få ut mig ur hotellet.🙈
    Tack för tipset om fleece! Finns det lakan i fleece eller ska jag bädda med fleece filtar?

     Jag kan inget om båtar, men jag vet att det finns sovsäckar i fleece. Helt i fleece alltså. Tyvärr är ju inte fleece så miljövänligt pga mikroplaster, men det väljer man ju själv hur man förhåller sig till det 🙂

      Tack!

     Jag har bara använt vanliga billiga från typ Ikea, men vad som blir bäst beror nog på vad ni bäddar på.

      Okej jag ska kolla vad jag hittar. Tack för tipsen!

     Septitank

   Beror ju på, ska ni bara lägga till i typ naturhamnar eller kommer ni att ligga på olika öar som är bebodda/har någon form av verksamhet? I sådant fall kan man oftast låna wc/dusch om det finns något vandrarhem/restaurang eller t.o.m. vissa hamnar erbjuder etc.
   Är det naturhamn så är det bara bita ihop o göra behovet i skogen…
   Angående sovandet så ta med en skön kudde och kanske en sovsäck som du kan ligga på som underlag? Annars är det att föredra att packa lätt.

    Vi kommer nog vara i både och. Träskö Storö är en favorit, men likaså Rödlöga så dit vill jag. Men sen har han pratat om stora/lilla Nassa.
    Men då måste jag alltså bajsa på beställning, som en hund? Jag tror jag kommer bli så jävla förstoppad av den här resan.😣 dusch klarar jag mig utan, är en äckel-Fia och duschar så sällan jag kan.
    Man kan alltså inte lägga in nån madrass? Skulle vilja ha en riktigt mjuk skumgummimadrass men vet inte vart jag får tag på en som är så mjuk.

     Kolla på Jysk. De har i många storlekar och man kan ofta själv klippa till lite i dem också.

   En potta med lock kanske? Alternativt hyr en båt med toalett och bättre säng 😂

   Men vill du verkligen detta? Kommer det bli trevligt/kul för dig? Låter inte riktigt så. Tar han hänsyn till det och lyssnar på dig? Kanske ni ska göra nåt annat.

    Ja varför ens åka med. Båtliv kan han väl leka med någon kompis som gillar sånt?
    Om du behöver sova bekvämt och har magproblem tror jag inte det här är rätt semester för dig

    Ja alltså nu under kvällen vad jag fått second thoughts om den här aktiviteten. Jag hade kanske kunnat göra det fredag till söndag, men en vecka det har han bestämt och nej, jag har inte så mycket att säga till om. Det kanske är helt galet att låta sig övertalas till det när jag tänker efter.

     Bestämt? Har inte så mkt att säga till om?? Joo du, ingen kan tvinga dig! Låter oroväckande.

      Jag får föreslå att vi tar en helgtur istället. Jag inser att ev hel vecka inte är min grej så det får bli ev helg eller inget alls.

       Bra! Stå på dig! Du behöver inte åka en helg heller om du inte vill/pallar. Du bestämmer över dig.
       En vecka låter faktiskt sjukt mkt för första gången.

   Nämen snälla, vad ska du iväg på den där semestern o göra? 😂
   Gör nåt njutigt istället. Det är du värd.

    Hahah ja jag har börjat tvivla nu. Kan ju inte säga att jag längtar. Dagtid kommer det vara härligt men hälften av tiden är ju natt och man ligger på en hård brits och det är fuktigt och man måste ut och kissa (eller ännu värre – BAJSA!) i mörkret. Neee det lockar inte just nu men jag är väldigt trött idag så då orkar jag inte ens tänka tanken på båtliv.

   Kan ni planera in och lägga till i gästhamnar? Där har man via avgiften (vet inte hur mkt per natt men beror på båt) tillgång till dusch och riktig toa oftast, samt annan service. Längesen jag seglade men man kanske behöver boka plats i förväg numera.

   Sen ta med varma kläder, tjock tröja, sköna tights o mysstrumpor. Blir lätt väldigt kallt ute i skärgården.

    Tänker en vecka utan dusch så kan ju babyservetter vara ett bra försök till att behålla en god hygien… beror på vilket vatten man är på om man kanske kan bada men tycker inte det låter som en så bra semester. Finns ju båtar man kan hyra med toalett varför prioriterade han inte det när det är viktigt för dig?

     Det var tydligen svindyrt att hyra båt. Minns inte siffrorna men tror han sa 15000 för en vecka med en skruttig liten båt. Så nu hyr vi en båt som finns inom familjen. Och ja, den båten är väl inte min bästa vän. När jag tänker efter. Hade kanske gått bra på en sån där stor båt som man verkligen får inomhuskänsla i när man stänger till men det här är någon liten variant där man sover framtill och kan stänga till med ”förtältet” (kan ej båttermen) på resten av ytan. Men det är ju som att tälta kom jag på. Finns väl ingen värme eller nåt. Tälta är inget för mig med mina behov. Nej det kanske inte blir något med detta..

     Men alltså, han struntar faktiskt alltid i mina behov. Är nog helt galet att ta med mig på detta. :/

      Då ska du nog göra slut istället. Om han struntar i dina behov älskar han dig inte och är inte bra för dig. Alltså vem beter sig så? Dra!

      Men gumman, du förtjänar så mycket bättre och att vara med någon som vill ta hand om dig och se till att du har det så bra som det är möjligt. Inte den här besserwisser-wannabe-sjömannen. Låt han åka själv!

       Wannabee-sjömannen! Dör! 😄😄😄

       Gud vad mysigt det låter med en sån man. Har du någon till mig på lager?😁

      Alltså helt ärligt, har en båtkille vet att det är hans passion och han vet att jag ogillar båtlivet och har krav på toalett. Kan inte föreställa mig att han någonsin skulle få för sig att hyra en båt, klaga på att det är dyrt och sen tvinga med mig när han vet att den inte uppfyller det som får mig att känna mig bekväm. Låter som ni båda kommer få en dålig semester för du kommer inte vara bekväm och han är orsaken till det. Om det är för dyrt får man väl hitta på något annat som ni båda kan njuta av på eran semester, du ska inte behöva offra din semester för hans hobby. Sen så att du skriver att han sällan tänker på dina behov får mig att undra om du inte ska ställa dig frågan om du ens vill ha en semester med en sådan person som inte verkar bry sig om dina behov.

       Ja alltså riktig varningsflagga.. Vad är det för fel på honom? Vem bryr sig inte om sin älskades behov? Kan bli så att han börjar kontrollera/bestämma över dig på andra sätt…

        Ja alltså jag håller med er alla om att det inte låter helt hundra.
        Jag har stort behov av återhämtning pga kronisk utmattning och det är väl helt enkelt för jobbigt för honom att jag har behov utifrån detta. Han själv behöver enbart syre att andas men knappt mat och vatten och kan sova stående på ett sågverk så jag är antagligen extremt störig med mina behov.
        Jag gillar inte heller att känna att mina behov är sekundära för honom, eller ett problem för honom men det får bli en helt annan tråd i ett helt annat öppet spår.

  Blev så illa berörd av Eriksen i EM-matchen. Håller alla tummar för att allt slutar bra för honom ❤️

   Ja fy fan vad hemskt. Han verkar vara ok i alla fall men usch.

   Samma. Jag bad lite till och med. Det var längesedan. ♥️ Hoppas han klarar sig.

   Den som såg matchen och inte blev berörd måste vara hjärtlös.
   Mina sociala medier gick varma, alla skrev till varandra med samma panik och vi grät typ allihopa. Konstigaste känslan på länge. Om vi reagerade så i sofforna, vill inte ens tänka hur det var på plats.
   Mina föräldrar startade gruppsamtal för att ringa och se hur vi barn (29 och 25 år haha) tog det hela, om vi klarade av att vara ensamma nu.😄😅

    Nu överdriver du.

     Inte det minsta.

    Klarar du av att titta på nyheter?

     Kan ni sluta dumförklara och bara inse att fotboll berör?! Det kanske inte berör dig, men det berör mig och så jävla många andra.

      Jag känner mer, hur kan man beröras av fotboll så mycket men inte av svältande människor? Alla pengar och energi som människor lägger ner på att beröras av sport istället för att rädda människor är helt otroligt..

       Går att beröras av båda.

        Hur kommer det sig då att fotboll är mer hypat än att rädda människor och att människor uppenbart beröras mer av sport än att rädda människor? För att vi är svaga (även jag en hel del) och tänker på vårt egna först.

         Då får du ifrågasätta dig själv först och ändra på ditt beteende om du tycker det är så fel.

          Fast jag pratar ju om fotboll. Jag vet att även jag har mänskliga faktorn att inte kunna bry mig om allt hemskr k världen men jag lägger inte så mycket energi och känsla i fotboll som TS här gör utan lägger den på djurrättsfrågor. Tänk hur världen hade sätt ut om man la ut så mycket känsla i att göra världen bättre, än man lägger på att sparka boll.

           Men herre min je vad provocerad man kan bli av att nån gillar fotboll 😂

           Fotboll? Det var en människa som nästan dog, det är vad vi pratar om…

           Nu var det ju inte fotbollen i sig som rörde upp massa känslor här, utan en man och småbarnspappa kollapsade i realtid mitt framför oss som kollade och man (iaf jag) trodde verkligen han dött. Det var uppskakande.

           E: Hon hade nog fattat om hon hade sett. Ingen normal hade kunnat sitta och se på det där och rycka på axlarna. Inte ens de finska fansen gjorde det.

       Han är ju en människa. En människa som nästan dog i direktsändning, mitt framför ögonen på oss tittare och alla som varpå plats. Det är inte ett dugg konstigt att vi är skärrade.

        Precis så, Wilma kan inte ha sett matchen.

        Han dog, där och då. Dom fick igång honom med hjärtstartare.

       Men hur är det motsatser?
       Finns det då någon underhållning som är ok? Serier? Böcker? Musik?
       De pengarna och den energin hade ju kunnat gå till att hjälpa svältande människor.
       Så fruktansvärt korkade argument.
       Fotboll råkar dessutom vara något som många fattiga människor världen över både kan utöva och (ofta) ta del av på annat sätt. Till skillnad från typ melodifestivalen.

        Det är ju motsatser eftersom det uppenbart inte hypas lika mycket om att rädda svältande människor än det hypas att se på fotboll? Hur ofta skulle TS föräldrar ringa och kolla hur ens barn mår kring att människor svälter? Nä, eftersom TS är vääääldigt insatt i fotboll. Ungefär som när människor lägger hur mycket pengar som helst på avelshusdjur och engagerar sig i husdjurens liv mer än att rädda barn. Det är så vi människor fungerar. Vi orkar inte bry oss om det som är hemskast i världen för det är för jobbigt för oss.

         Men alltså vafan, det var en ung kille som helt plötsligt nästan dog, i närbild live på tv. Om det var en nyhetssändning där det hände hade folk blivit upprörda också ja.

         Det finns en anledning till varför de ringde gällande vad som hände i matchen, men den är för personlig för att ta här.

          Då är det mer begripligt. Det är klart att det kan trigga minnen och sätta igång reaktioner om man ser något utspela sig som man själv har upplevt.

       Det är inte pga fotboll, det är att en ung människa segnade ner livlös live framför våra ögon. Bilder på hans livlösa blick och chockade, gråtande lagkompisar och sjukvårdspersonal som febrilt försökte rädda hans liv. Man hade blivit tagen/chockad i vilket sammanhang som helst.

        Ja exakt så.

       Fast det va ju inte bara ”fotboll”, det va en ung kille som ramla ihop och fick livsuppehållande insatser.

     Klarar nån av att se ett slakteri? Å det som sker där?

      Nej 😱 och jag ser helst inte nyheter heller. Såg inte matchen, för att jag inte är intresserad av fotboll. Men det var säkert inte roligt att se det heller.

      Varit på ett slakteri. Nu vegan.

      Varit på slakteri. Äter kött.

       Ja det gör slaktarna också.

        Haha ja det känns inte som att en vegan skulle kunna jobba på slakteri.

         Haha svårt att räkna ut att jag blev vegan EFTER att jag varit på slakteriet?

          Ja. Extremt svårt.

    Nja lite överdrivet, men det verkar ju ligga något annat bakom detta. Har ni varit med om samma sak i familjen, är min gissning (du behöver inte svara).

     Tyck du det. Det finns en bakomliggande orsak.
     Kompisar höll ju på likadant dock, inkorgen gick varm, vi är en rad fotbollstokiga själar som var i chock. Lika överdrivet? Det är liksom saker man inte vill se i det man älskar och brinner för. Det ska inte ske, klart som fan man blir tagen liksom.
     Och det finns ingenting i det jag skriver som säger att jag inte hade reagerat om jag såg detta någon annanstans.

    Klarar av att vara ensamma? Det var en fruktansvärd händelse och jag trodde faktiskt han dog, men varför skulle man inte klarat av att vara ensam när detta inträffade? Såvida man inte känner honom personligen.

     Därför.
     Borde uppenbarligen inte skrivit med det men trodde inte direkt att folk skulle reagera så.

      Tycker inte alls att det är konstigt att reagera så. Alla har rätt till sina känslor.

   En kollega till mig var med om samma sak framför ögonen på oss andra kollegor för ett par år sedan. Jag fick precis samma iskalla känsla i magen när jag såg detta på teve som när det då hände framför mig. Fy fan. Trots att han verkar vara så okej att spelarna väljer att fortsätta matchen så har chocken inte riktigt lagt sig ännu. Livet är så skört.

    Fyfan. Hur gick det med kollegan?

     Han överlevde. Som tur var hade en av kollegorna som närvarade en bakgrund inom akutsjukvård och vi har sådana ”hjärtstartare” på jobbet. Ambulansen var snabbt på plats också. Men det var hemskt och det tog länge innan chocken la sig. Så tur i oturen att det hände på ett möte och inte när han var ensam på kontoret.

     Allt det kom tillbaka när jag såg matchen idag och speciellt när man såg lagkamraternas reaktioner.

      (Men jag behöver kanske inte säga att de årliga frivilliga hlr-kurserna på jobbet var fullbokade vid nästa tillfälle.. har ni möjlighet så gå en kurs, även om ni gått förut så är det värdefullt att färska upp. Förhoppningsvis är det kunskap man aldrig behöver använda.)

      Förstår verkligen att allt kom tillbaka, det gör ju det när man har hemska upplevelser i bagaget. Skönt att höra att det gick bra för din kollega🙂

      Vad gäller matchen är det ju inte heller första gången det sker och jag kommer även ihåg att det hände i en helt vanlig träningsmatch för herrlaget när jag var liten. På landsbygden så det fanns inte direkt läkare och ambulans på plats, bara en vanlig ”sjukvårdare”, en sån som på sin höjd typ har ispåse och skoskavsplåster i väskan.

   Verkligen! Tyckte att det var så otroligt obehagligt, lite skärrad fortfarande. Har inte sett något liknande ske ”live”, när de tog fram hjärtstartaren började jag gråta och bara kände att det här kan hända vem som helst och att det sker så snabbt från ingenstans.

    Det kändes helt kört där ett tag, fruktansvärt att se.

     Ja de höll på så länge… 😢 Så skönt att han mådde bättre sen.

      Ja, innan de bröt för hel arenabild, och man bara såg återupplivningsförsöken och hur hans livlösa kropp skakade kändes det inte alls som att det skulle gå bra.

      Nu vet vi ju inte hur lång tid det tog att få liv i honom, men rent allmänt alltså, hur länge kan ett hjärta stå still innan man får igång det igen, vet någon det? (Eller det kanske inte går att svara på, kanske är olika beroende på personens hälsa osv)

       Tekniskt sett står det inte still när man gör HLR. Ibland kan vi hålla på med HLR i över en timme på sjukhuset. Men utan HLR blir det hjärnskador på några minuter.

        Åh jaha! Tack för förklaring🙂

   Samma. Jag är dansk och stort Inter-fan också, så blev otroligt berörd. Har följt hans tjej och hennes volontärarbete i sociala medier också, så jag bröt fullständigt ihop när man såg henne knäckt på planen. Tänk vad jobbigt det måste varit.

   Ps. Oacceptabelt att de som styr filmningen zoomade in vid flertalet tillfällen trots att det var tydligt att läget var kritiskt och att han fick hjärtmassage.

    Ja! De borde brutit långt innan de gjorde det. Det är så vanligt i många andra fall att det absolut inte ska visas några närbilder på hemskheter men detta? Utvisning på den personen.

   Jag blev också så tagen och berörd av det. Det var långa långa minuter och oron bara växte.

   Såg att Miriam Bryant istället lägger upp att hon aldrig känt sig mer finsk och en bild på resultatet 😒
   Nu har hon dock ändrat i texten o lagt till om Eriksen.. undra om hon kollade hela matchen. Ingen brydde sig väl om vinsten idag ❤️

  Veckans låt? ✨

   ”Please don’t talk about me when I’m gone” med Gene Austin.

   The Ruds feat M. Caballero – Ganesa

   Vill du ha sex med mig – Tommy Nilsson

   Det blåser på Genesarets Sjö!

    Och likaså på Galleri Bleue

   FF – Kent

    Där baaaarn löser moord🎶🎶

     En nagel som gror!

      Där valrossen bor

       Vem var det som dog?

     Där valrossen bor… S Å roliga felhörningar på den låten!

   Se mig – Veronica maggio!!!!

   Cissi- Ebert mob

   Lose my mind- Myra Granberg

    Älskar den!

   Får man säga Hov1 – Blå? Mvh 31 år men herrejävlar vad man blir patriotisk och fotbollspeppad av den

  ÖS:
  Jag fyller år nästa vecka en vardag. Är inte vaccinerad (trots att jag tillhör fas 2), inte sugen på att gå ut och käka eller liknande. Blev i fredags utskriven från akutvård (ej Covid-relaterat), så är lite matt. Har någon tips på hur man kan fira födelsedagen? Mest min sambo som sagt att han inte pallar planera något men att jag borde det. Bryr mig inte själv egentligen. Vore glad om jag fick ta en power nap på em utan att bli frågad om jag inte ska jobba (jobbar 6:00-16:00 men är sjukskriven 25 %), sambon brukar vakna 12 då jag egentligen jobbat klart det mesta men i hans ögon ”slaggar jag” eftersom jag arbetar i sovrummet. Funtar på att göra en tårta och gå till någon mysig park i närheten, lyssna på musik och ringa till olika nära och kära, ha en trevlig kväll ifred typ. Men vill ha tips.

   Läser lite mellan raderna att du är lite besviken på sambon. Kan du inte rensa luften INNAN födelsedagen och sen hitta på något mysigt bara ni två? Typ picnic, åka till mysiga klippor och bada, åka ut till skärgården, dra till Skansen eller djurgården och strosa/fika osv. Sorry för o-ombett tips, men du lät lite less på’an ❤️ Grattis i förskott!

    Jag antar att du Villie, bor i Stockholm?

     Hahah
     Stockholm, Sveriges enda stad

     Alla bor i Stockholm.

      Skulle inte ens flytta dit om jag fick betalt.

       Vi vill inte ha dig 🥳

        Alla vill ha mig.

     Haha fan sorry hörni, GUILTY!

      Till ditt försvar, går det ju hyfsat att dra till Stockholm från stor del av landet. Har själv 100 mil – eller två timmar till stan. En timme till flyget och en timme till Arlanda. Ungefär 😃

   Fy vilken tråkig sambo som inte vill planera något? Lite frukost på sängen kan man väl kräva ändå… Om jag var i din sits hade jag tagit ett långt bad och fixat till mig lite, måla naglar och tvätta håret. Ta på sig lyxigaste mjukiskläderna, beställt hem någon god take away, köpt alla favorit snacksen, gjort en stor och god drink, tänt massa ljus och tittat på en mysig film i soffan.

   Skulle han vilja laga mat åt dig? För i så fall kanske en sådan lyxig tre-rätters matkasse som nästan är färdig bara lite uppvärmning kvar-inte så mkt lagande men tänker mer att du som födelsedagsbarn inte ska behöva laga mat på din födelsedag om du inte vill det

   Byt sambo som födelsedagspresent till dig själv…

    Verkligen! Sambon ska bort!

    Håller med… ”pallar inte planera något”, herregud vad har folk för män egentligen

     Ja men verkligen? Ingen är perfekt nej, men tappar hakan när jag läser ös. Bara idag så är det den här latmasken och sen idioten som tvingar tjejen på obekväm båtsemester. Vad hände med att bry sig om och vara omtänksam och lyhörd mot den man säger sig älska? De verkar så kalla och nonchalanta.

   Taskig sambo

   Ge dig själv en födelsedagspresent. Sparka ut sambon.

  Vill bara tipsa om en bok jag börjat läsa som handlar om härskartekniker. Jätteintressant och jag har fått massa tankeställare. Stina Wolter och Rikard Söderberg bland annat är med och delar sina erfarenheter som offentliga personer. Boken heter Härskarteknik.

   Är det den som Anna-karin och Erika har skrivit?

    Ja exakt, Annakarin Nyberg och Erica Dahlgren

     Var det något avsnitt som behandlade ”att göra sig lustig över hur någon pratar”?

  Har någon här tagit covid-vaccin som har fillers? Har ni fått några reaktioner? Vad isåfall och med vilket vaccin?
  Jag ska ta vaccin när det är min tur men är såå nojig och rädd pga fillers jag gjorde för senast 2,5 år sen då jag läst att många fått men av det 😔
  OBS: undanber ALLA tråkiga kommentarer ang fillers!!

   En kollega har fillers och fick ingen reaktion!

   Jag har tagit båda doserna och jag märkte ingenting ☺️ hade nog gått sex månader mellan mina senaste fillers och första dosen. Har även flera kompisar som inte heller märkt av något. De flesta av oss tog Astra. Jag blev lite nojig först när de började prata om reaktioner pga fillers, men blev lugn så fort jag insåg att det inte är något farligt. Så länge du inte gör mer fillers veckorna innan vaccinet så är det ju lugnt! 😉 Det kommer gå bra! 🤗

   Yes! Första dosen av Modernas vaccin. Fick hög feber och huvudvärken från helvetet, men inget fillersrelaterat 😊

   Tror knappast att du behöver oroa dig. Det har varit få som fått den typen av reaktioner på vaccination och det har såvitt jag förstått alla varit övergående.

   Har fillers i läpparna och tog vaccin för 2 veckor sedan, inte märkt något 🙂

  Jag träffar en kille sedan ett tag tillbaka som har 2 barn, 8 och 5 år, som jag inom kort ska träffa och jag är så nervös! Själv är jag utan barn och känner inte heller några barn så vet inte hur jag ska vara eller någonting alls! Har ni några tips på vad jag ska tänka på? Vill ju såklart att det ska gå bra.

  Vi kommer inte att göra något speciellt utan anledningen att vi ses är egentligen att han och barnen kommer köra förbi staden där jag bor i och de ska stanna till en stund hos mig. Så att göra någon aktivitet eller så är inte aktuellt. Tänker mer hur pratar man ens med barn, vad ska jag säga hur ska jag hälsa osv osv 😅

   Prata med dom som vanligt men fråga frågor som är relevanta till deras ålder. Tänk bara att du lär känna en ny person och anpassa samtalen efter vad den personen är intresserad av, precis som du hade gjort med en ny vuxen bekantskap.

    Exempel på ämnen: sommarlov, skola, intressen de kan tänkas ha (djur, idrott, vad som)

   Fråga killen 🙂
   Barn är olika, precis som vuxna. Vissa är supersociala och pratar gärna med vem som helt om vad som helst, andra blyga osv. Fråga honom hur barnen är, om de kanske har några speciella intressen ni kan prata om osv.
   Var lugn och naturlig, så kommer det gå bra. Försök inte pressa fram något.
   Lycka till 🙂

   Ge dom godis så är ni buddies sen 😁

   Kanske bjuda på fika? Fråga vad deras favorit kakor/dricka är. Då blir de inte så stelt 😊

   Baka så din lägenhet luktar bullar och välkomnande! Sen kan du även bjuda på något gott och kanske spela ett parti yatzy till fikat?

    Yatzi 😬 Med en 5 åring? Tror det finns bättre spel haha! 😅

     Jag älskade yatzy när jag var 4. Varför menar du att det inte skulle passa?

      För att det tar lång tid bland annat. Inget man gör med barn man inte känner tänker jag. Och det kan vara svårt att hänga med för en del

     Finns/fanns barn-yatzy med färger på tärningarna istället, lite roligare för barn att samla på färger än prickar.

   Vad fint att du tänker på hur du ska vara mot barnen! Jag har barn i samma ålder, de tycker om att bli bemötta som jämlika, inte prata daddigt eller barnsligt. Så håll det enkelt ”hejhej, jag heter Karin. Vad heter du?”
   Fråga gärna vad de tycker om att göra (kanske någon fritidsaktivitet, spel på iPad eller annat) och lyssna på det de vill berätta, kanske lite uppföljande frågor som ”jaha, hur gör man då?” eller ”hur lärde du dig det?” eller något annat som bekräftar att du lyssnat på dem.
   Mina barn är väldigt skojiga och roliga men massa skämt första gången man träffar dem går inte riktigt hem, de vill känna personen lite bättre innan det skojas mycket. Och absolut inte lyfta upp dem eller kittlas som tyvärr för många vuxna tror är roligt.
   Fråga din kille vad de har för intressen, så kanske du kan ha något hemma som funkar att pyssla med, tex klistermärken med dinosaurier (om tex femåringen gillar det) eller målarböcker med Pokémon eller vad det nu kan vara.

   Och ha lite vaniljglass i frysen, det funkar alltid 😉 gärna strössel med 😊

   Ja köp godis och fika (ta reda på innan om de är allergiska eller så).
   Du har inte nåt djur eller att typ dina föräldrar har djur? Min dotter älskar djur (vi kan inte ha djur pga min allergi) men hon älskar verkligen när andra pratar om deras djur/visar bilder/får träffa katten/kaninen eller vilket djur det nu handlar om. Om de är djurintresserade kan det alltid vara ett samtalsämne (visa bilder).
   Spel som några föreslagit är bra också.
   Och att ni som par inte rör varann för mycket, bara mina tankar här men dom kan ju få vänja sig med dig innan de ser deras pappa röra dig alltför mycket.

   Va dig själv, även om det är nervöst. Barn är experter på att se när man är obekväm så va dig själv och slappna av.

   Tack för alla tips! Ska prata med pappan och se till att ha saker hemma som de gillar och sen bara försöka prata med dem som vanliga människor och följa med i det de vill prata om. Och som någon sa har jag också tänkt att jag och pappan inte ska vara uppe i varandra utan mer som vänner så det inte blir en grej heller. Nu när jag läst era svar känns det lite mindre nervöst kring hur det ska gå 😊

  Faaaaaan igår vet jag att jag tänkte att jag skulle fråga något på öppet spår idag men idag har jag glömt vad det var???? Återkommer

   Haha det var samma för mig. Sen blev jag så uppe i Danmarksmatchen och har glömt allt.

  Hur får man sin sambo att hjälpa till mer i hemmet , tvättat två hela helger i rad nu , tagit hand om katterna , diskat och städat hela lägenheten medans han spelat data börjar tröttna på att va en hushållerska när man har ett 100% jobb vid sidan av

   Prata med honom?

   Om du pratat med honom och det inte fungerar, sluta städa efter honom. Lämna hans disk, tvätt osv så får han ta hand om det själv. Han är vuxen så det ska han klara av.

   Städa, tvätta och diska enbart dina grejer.

   Kör en sån där app där man registrerar hushållssysslor man gör som visar statistik på vem som gör mest, och vad som behöver göras 😉

    Har du tips på någon bra app?

     Nej har glömt namnet jag hörde om, och har slutat med smartphone själv… annars hade jag gärna använt 🙂

   Har du pratat med honom? Ställ lite krav på människan. Har haft liknande problem med min sambo (han spelar också för mycket datorspel och städar inte lika mycket som jag). Tog upp det med honom och sa att om han inte skärper till sig och anstränger sig i vårt förhållande så kommer jag inte vilja vara tillsammans med honom längre. Efter det har han skärpt till sig och jag märker stor skillnad. Folk är inte tankeläsare, säg till honom vad du tycker. Är han en vettig människa så kommer han skärpa sig, om inte så kanske du ska fundera på ifall det är värt att vara tillsammans med honom mer.

   Han gör inget av det där för att han inte vill och inte bryr sig. Det du får bestämma dig för är om du är ok med det eller inte?

   Redan när du skriver att ”få honom att hjälpa till” har du ett problem. Det är självklart att bor man ihop så delar man på uppgifterna. Om du bara förväntar dig att han ska hjälpa till låter det som att du har huvudansvaret och han har inte det och om han gör något så blir du tacksam över att han gör något som han inte behöver göra, eftersom du gör det?
   Blev lite rörigt här men det jag menar är att samma krav som du har, är hans att dela.

    Jopp pratar med honom men känner mig mer som en morsa som tjatar på sin tonåring -.- inte kul . e själv av den karaktären att göra det jobbiga först och efter det kan man ha skoj och gö andra saker men men nu har jag sagt till att jag tvättar bara mina grejer och tar bort mina saker så låter jag hans ligga , får se om det löser sig ^^. Tack för tips

     Hade tagit in på hotell. Stökat ner en del innan och sen se ur länge han klarar av att bo stökigt. Alla snubbar jag träffat bryr sig inte. För att dom inte behöver. Dom skäms inte när det är stökigt och luktar illa. Men tjejer gör de och därför städar vi.

     Parterapi. Gärna med en manlig terapeut.

     Funkade så klockrent. Vi gick tillochmed igenom när och hur man bär ned påsarna till sopnedkastet 😅
     Kändes så sjukt bissart just då men fan det funkade ju. Nu behöver jag inte vara den tråkiga morsan i relationen

     Hade ett bra snack med min snubbe, visade sig att han (som många andra män verkar det som) behöver ”transitiontid”. Ladda om innan de sätter igång igen. Jag är tvärt om, vill också ha klart allt tråkigt innan man är ”ledig”. Men så delade vi upp sysslorna, jag gör mitt. Han gör sin del lite senare efter ha chillat lite efter middagen typ. Funkar superbra. Allt blir gjort. Sen har jag också investerat lite tid i att visa ”detta är bare minimum i städväg om vi ska leva ihop” och så här gör man.

     Rekommenderar faktiskt inte att vänta ut honom, finns en hel trend på tiktok när tjejer gör det men det funkar ju aldrig.

     OCh ja, sjukt trist att män är som de är. håller tummarna för nästa generation.

   Sluta göra allt och låt han se vad som händer när du inte gör allt.

   Jag börja sluta göra allt. Lät disken ligga, slutade tvätta kläder, dammsuga osv.
   Sedan en dag börja mannen sucka o pusta o svära, jag förklarade att jag inte orkar mer själv. Det fungerar inte. Sen dess har bi skött rätt lika!

   Ställ krav. Sätt ner foten eller helt enkelt skäll ut honom. Skulle aldrig tolerera att leva ihop med en mansbebis.

   Jag tror man ska bo själv som kvinna… Eller med en (kvinnlig) kompis.

  Hur gick det för kvinnan som sett sin man få hjärtan via sms av kollegan? Är du här? Kollade du igenom hans sms? Tog du upp det med honom? Har tänkt på dig och hoppats att allt bara varit ett missförstånd .

   Jag kollade hans sms när han sov, men den konversationen fanns inte kvar 🤷🏼‍♀️ så jag antar att det är något han vill dölja. Har inte varit läge att prata om det idag och nu på kvällen skulle han till sina föräldrar på middag (jag pallade inte följa med, klarar inte av att sitta där och låtsas att allt är bra). Ska ta upp det med honom imorgon.

    Åh har också tänkt på dig. Misstänkte att det skulle vara så 🙁 Lycka till med samtalet med honom. Låt inte honom vända något på dig. Du har inte gjort något fel ❤️

    Låter så sjukt jobbigt. Vi är många som tänker på dig! 💕

    Usch vad jobbigt. 😥 Hejar på dig ♥️

    Kan vara första gången jag gärna vill ha en uppdatering på onsdag i ös.
    Hur mår du? Vad har du för tankar osv?

     Ni är så fina allihopa! Känns mycket lättare att bolla med människor som inte vet vem jag är.
     Jag inser ju att det är något skumt när han raderat meddelandena, det är inte så att jag brukar snoka i hans telefon så om han känner dig tvungen att ta bort grejer så är det inte bra. Annars vet jag inte, visst att vi haft det stormigt tidigare men det har aldrig handlat om otrohet. Jag vet inte alls hur jag ska hantera det om det är så. Vi har som sagt var tre barn och jag vill inte att de ska hamna i kläm bara för att han inte kan hålla fingrarna i styr.

      Ring upp henne på hans telefon och be henne stay the hell away from your man.

       Haha! Be honom stay the hell away istället?! Alltid ska det kastas skit på den andra kvinnan när det uppenbarligen är HAN som är problemet.

        Men vet hon om att han har sambo och familj ens om hon är ny på jobbet? Att få ett samtal kan ju avskräcka så att hon avslutar det med honom och sen kan sambon agera därefter

       Problemet finns ju kvar även om hon håller sig ifrån honom. Han har brutit tilliten. Det är inte den specifika tjejen som är problemet som måste tas itu med. Varför väljer han att göra detta? Gör han det igen med en ny tjej om denna backar? Kan hon lita på honom? Ja, problemet försvinner inte med tjejen.

        Tycker inte heller det är den andra tjejens fel meeen om hon är medveten om att han är i en relation med barn dessutom så tycker jag ändå att hon bär ett visst ansvar. Har själv träffat män som varit gifta men inte sagt något (utan barn dock) och gjort slut direkt när det kommit fram för jag tycker inte det är ett okej beteende och ingenting jag tänker stötta.

         Nä, det är aldrig den andras fel.

          Jo lite också. Man ligger inte med andras partners. Om man inte är en ….

          Nej det är naturligtvis inte As fel att B gör fel, även om det skulle bero på A, B ansvarar för sina egna handlingar. Men det betyder inte att A inte bär någon skuld i det A själv väljer att göra. Båda är schwein.

         Jo men löser det ts problem om tjejen håller sig undan hennes kille? Kommer hon kunna lita på killen bara för att den tjejen försvann? Eller har de ett djupare problem än just en tjej?

          Nä skulle säga att deras relation redan är övet med tanke på senaste ös där hon beskrev att de gått igenom en kris men att hon trott de kommit över den.
          Och nu detta med sms med hjärtan med annan tjej.

          Nä hjälper inte TS ett dugg men man kan välja att bidra till hans otrohet och om den andra kvinnan medvetet valt det så kan jag inte tycka att hon är oskyldig. Han är 100% ett svin om han ens tänker på att vara med någon annan och smsar bakom hennes rygg på ett olämpligt sätt men tycker det känns konstigt att säga att den andra är helt oskyldig.

       Fast han är inte ”your man” om han smsar med en annan tjej. Det är inte hon som är problemet, det är han, han kommer hitta en annan oavsett hur mycket du ”avskräcker” och leker ghetto don’t touch my man.. men visst, allt är kvinnans fel.

        Säger inte att allt är kvinnans fel, säger bara att om hon är medveten om hans situation så ser jag henne inte som 100% oskyldig

         Hon har inget som helst ansvar för hans relation, om hon inte också har en relation till hans fru/flickvän förstås, så att det även finns ett förtroende mellan dem – Däremot slutar det ju sällan bra för någon att ge sig in i en sån situation. Finns nog sparsamt med happily ever afters för relationer som inleddes som en affär.

      Är en kvinna som raderar sms flitigt för jag gillar inte att ha sms i den. Har en manlig kollega som är yngre som skickar sms med hjärtan för att visa uppskattning tror jag eller omtanke. Vi jobbar inom vården och är i nära kontakt med folk som avlider efter sjukdom. Jag har själv en sjukdom och vi båda har partners! Det finns inget sexuellt eller kärleksbegrundat i vår jobbrelation. Det jag försöker skriva är det behöver inte vara otrohet! Han är inte så bra på det svenska språket och jag förstår att han menar väl. Det behöver inte vara att personen är intresserad. Hoppas att det är detsamma i din relation!

    Så tydligt att han vill dölja något. Hur känner du? Kanske dags att leta efter en utväg? Du förtjämar kärlek och respekt oxh trygghet.

    Kanske en knäpp tanke – men ni har inget stort framför er? Nåt viktigt datum, födelsedag, frieri-tankar eller liknande som han kan planera något större till? Tänker om han messat med nån kompis men raderar ifall du råkar se? 😅

     Fast TS sa ju att det var kvinnlig kollega…

    Jag har varit med om liknande.
    Min man fick sms på natten av en kollega, fullt med röda hjärtan (min man var hennes chef).
    Jag trodde att kollegan skickat fel så jag skrattade och sa att hon kommer tycka det är pinsamt att hon skickat till dig istället för till sin sambo. Min mans reaktion var misstänksam. Han slet åt sig telefonen som låg på laddning och gick flera steg ifrån mig så jag inte skulle se hela meddelandet. Sen sa han att hon inte hade skickat fel utan att hon hade skrivit så för att han hade skrivit att hon skulle sluta jobba och gå och lägga sig istället.
    Jag fick inte titta igenom hans telefon. Jag tyckte att han kunde visa mig allt om han inte hade nåt att dölja.
    Han är ytterst hemlig jämt med sin telefon, till och med (innan Corona) när de haft jobbfester och han varit stupfull så har han vaknat om jag närmat mig hans telefon. Han håller alltid stenkoll på den, allra helst efter det där med kollegan (han skyller på mig att jag blev så sur över meddelandet). Aldrig att han lägger den på laddning och lämnar rummet (det gör jag alltid med min mobil för jag har inget att dölja).

    Jag hoppas att det ordnar sig för din del. Jag vet inte vad jag ska tro om allt för min egen del. Varför hans telefon är så hemlig.

   ❤️

   Nu kollade jag igenom hans samtalslista oxå (mitt kontrollbehov har helt tagit över och jag vet inte vad jag håller på med) men han har pratat med den här tjejen 12 gånger mellan 4-10 juni? Några samtal har varit mellan 30-60 minuter. Alltså det gör så ont att han håller på så här, jag trodde verkligen jag kunde lita på honom.

    Jag skulle väcka honom genom att kasta varm mannagrynsgröt i ansiktet på honom.
    Sen fråga vad han håller på mig.

    Ta sönder hans favorit saker,
    Se till att han lämnat ett gemensamma boende genom.

    Näe fy😔😔 lider verkligen med dig. Prata med honom nu❤️

    Ring upp henne från hans telefon! Hon lär bli chockad och på ren instinkt vräka ur sig sanningen. Tyvärr finns risken att din man ljuger om du frågar honom. :/

    Neeej vad ledsamt att höra det här.man lever ju på hoppet men det här var verkligen sista spiken i kistan. Jag beklagar. Men du, jag teor du är såpass stark att du klarar att ta dig ifrån den här tölpen. Heja dig!

    Tror du att de träffas efter jobbet?

    Åh nej det lät ju inte alls bra. Hade varit sjukt skumt om det vore min man. Okej om de pratat jobb på kontorstid, men om samtalen är efter jobbet eller om de inte har sådana arbetsuppgifter att de behöver prata så mkt i telefon så låter det ju som något helt annat tyvärr. Se till att prata med honom i lugn och ro, oavsett hur det ligger till så behöver ni reda ut det. Önskar dig all lycka!

  Hej. Rättar tentor & skulle be alla som inte pluggar tillräckligt att inte skriva sina tentor. Blir bara mer jobb.

   Byt jobb?

    En till grej, är du den typen av lärare som säger till eleverna att ge upp istället för att åtminstone försöka bara för att du vill ha mindre jobb att göra? Som sagt, byt jobb.

   Men snälla, vissa gör så gott dem kan.

    De.

     Det är väldigt, väldigt, väldigt viktigt att alltid skriva på rätt sätt på internet helt omöjligt att förstå annars.

      Tyckte det var väldigt roligt i sammanhanget bara… 😄 Göra så gott man kan…

   Hej,hoppas verkligen du inte jobbar på skolan jag pluggar på.

    Du skulle nog bli paff om du hörde hur lärare pratar om studenter i fikarummet. Även de bra lärarna och även de lärare som vänder sig ut och in för att studenterna ska göra så bra som möjligt.

    Tror även att sjuksköterskor kan sucka över patienter ibland, på förskolor kan de säkert klaga av sig på fikat, de som jobbar i affär älskar inte alltid kunderna..

    Man är inte en dålig lärare för att man klagar på studenterna ibland. Gör man det inför studenterna däremot..

     Var lärarvikarie en gång och i väntan på min nästa lektion satt jag i lärarrummet och hörde två andra lärare prata. Minns att de pratade om flickor som började komma i puberteten och att de kunde veta att puberteten var på väg långt innan flickorna själva visste om vad som hände med kroppen. Så var det en lärare som sa typ ”ja jag vet precis när det är dags eller när de ska få mens för då luktar de så himla äckligt!”.
     Nu var kanske inte detta det värsta man kan säga, men tänkte att om det kan låta sådär, då kan det nog låta bra mycket värre ibland.

   Många gånger när jag känt att jag inte kommer klara tentan har jag ändå gått till och klarat den, så du säger att jag borde lyssna på min dåliga självkänsla och bara ge upp? Dig vill jag inte ha som lärare.

    Är helt med dig! Men har även skrivit tentor, svarat på alla frågor men ändå fått noll rätt, så kan till viss del även relatera med läraren

   Haha varför läser ni det så seriöst? Känns som ts säger det lite på skoj.

  Fått skitcoviden så här på målsnöret. Varit noga med att följa restriktionerna hela tiden men sambon träffar människor i jobbet och kan inte jobba hemifrån så det var bara en tidsfråga. Bara så typiskt att få det med veckor kvar till vaccinering. Bitter… Och så har vi en snart ettåring här hemma som också är sjuk. Det SUGER! Ville bara få ur mig det…

   Usch, fattar att det suger. Krya på er allihop!

   Krya på er ❤️

   Kram och krya på er 🤗💗

    Tack ❤️ Ska väl egentligen inte klaga, vi mår ju ändå ”bra”, som en jobbigare influensa typ. Men det är aldrig kul att bli sjuk, särskilt med en bebis som måste tas omhand som vanligt och dessutom också är sjuk. Så lite bitter är jag. Men det är bara att härda ut och hoppas att vi snart är friska!

     Men bebisen tar väl mannen hand om när du är sjuk??

      Va? Det är ju han som tagit hem smittan från jobbet. Han är faktiskt ännu sjukare än jag. Men självklart hjälps vi åt utefter ork och möjlighet.

       Men det visste väl inte jag? 😄 Man kan ju smitta andra och inte bli sjuk själv.

        Varför lät du så otrevlig då, du kan ju inte bara anta.. 🙄

         Det tyckte jag inte att jag var, var inte meningen. Var lite chockad bara då det lät
         som du tog hand om bebisen och det framgick inte att han var sjuk. Finns så många mansbebisar…

          Okej, tänkte att det var underförstått att vi alla är sjuka men som sagt så hjälps vi åt så gott vi kan. Eftersom jag fortfarande ammar blir det dock extra slitsamt för mig för nu när hon är sjuk vill hon typ sitta fast vid mitt bröst. Men samtidigt glad att jag har amningen just nu för det kanske hade varit ännu jobbigare att trösta henne utan den. Jaja, en dag i sänder, snart friska förhoppningsvis. Hoppas att du klarat dig undan smitta!

   Samma här, så jäkla dålig och blir ledsen man föll på målsnöret

    Så himla surt att få det nu! Krya på dig!

   ”Målsnöret”.. 😅 Tror vi är en en bra bit därifrån tyvärr. Även om restriktioner lugnat ner sig osv

    Absolut, men jag menade med vaccinet. De har öppnat vaccinering för 18+ i min region nu i dagarna.

  Jag har haft en så himla fin dag idag och känner mig ångestfri och lugn. Hoppas ni har en härlig lördagskväll 🧡

   Nä besviken på regn. Blir så deppig av det. Vill bara ha sol på sommaren. 🌞

  Fått första vaccindosen mot covid och har sååå ont i kroppen

   Bit ihop, det går över.

   Det är vanligt. Hoppas det går över snart 🙂

  Är det någon här som fått beviljat blygdläppsförminskning via landstinget? Var det svårt? Jag har tolkat det som att det är svårare att få igenom det nu för tiden än vad det var för några år sedan, så gärna om någon gjort det rätt nyligen 😌
  Undanber mig kommentarer att alla ser olika ut/sånt får man minsann bekosta själv/gå till en psykolog istället då det är psykiskt osv. Har redan läst alla trådar på familjeliv och tonen från vissa visar att detta tydligen är ett känsligt ämne 🥲
  Jag bryr mig inte om hur jag ser ut, jag längtar bara efter att kunna ha jeans och att cykla 😅

   Min kompis fick det för fyra år sedan, vet ej hur det är nu.. jag fick betala men jag gick aldrig till allmänvården så kan ej svara på hur det ser ut där

    Hur mycket fick du betala själv? Är också väldigt sugen på att fixa mitt underliv!

     Kom på att jag kan ju faktiskt googla själv 😅

   Jag har gjort det. Jag kontaktade Gyn på St: Göran här i Stockholm direkt och beskrev mitt problem och gick komma dit. Han tittade och beviljade operation och sedan hade jag den typ 2 veckor senare. Det har förändrat mitt liv, inte minst mitt sexliv. Så tacksam, rekommenderar den varmt, och att du inte ger upp fören du fått operationen. Fråga gärna om du har fler funderingar.

  Någon mer som fortfarande kollar på greys anatomi efter alla dessa år? Vad tycker ni om senaste säsongen? Själv är jag trött på att det har blivit så himla pk 🙄🥱

   Ligger efter några avsnitt för jag drar mig verkligen för att se det, men vill ändå fortsätta när jag kommit så långt! Håller verkligen med om att det blivit så fruktansvärt PK. De glömmer liksom bort att ha en bra story och fokuserar bara på att vara PK.

    Hur menar ni? På vilket sätt?

   Det var länge sedan jag blev så AAAAARG på en säsongsavslutning i Greys. Tyckte att det var så nice att Meredith skulle dö och serien avslutas, det var så tydligt att de skulle göra det. Fattar inte varför de ändrade sig… Allt tjafs om Teddys mående, Jacksons uppenbarelse och liknande…. Ugh. Håller även med om pk-grejen. De har ju länge legat i framkant med att uppmärksamma samhällsproblem utan att vara PK, återgå till det tack.

    Men hemskt om hon skulle dö ju? 😄 Som man följt så länge och barnen blir ju helt föräldralösa?

     Tycker folk dör alldeles för ofta i Greys.. alltså läkare. Hur mkt kan en liten grupp vara med om??

     Men hon skulle ju dö tillsammans med Derek, sedan blev Shonda arg på Patrick och dödade Derek, Cristina är borta så hon kan inte ta hand om henne och little Grey är också död. Hon har ju haft så mycket tur gällande döden, inte ens Meredith kan lura döden hur många gånger som helst. Det var ju så fint att hon fick träffa Derek igen.

     Om Amelia kan inse vad hon är värd och vem Link är kan de ta hand om barnen 😂 #förinvesterad

      Vem kallas Little Grey?

       Lexie , lillasystern med samma pappa som dör i planeras hen med MC Steamy

        Ah jaha.

   PK har jag ingenting emot, men när det görs på så dåliga sätt som senaste tiden så. Det bara slängs ihop utan någon direkt känsla för dialog? Jämför avsnittet där en svart pojke blev ihjälskjuten av en polis med senaste avsnittet som tog upp polisvåld. Vad har hänt!

   Sen så går Meredith så märkligt nu för tiden. Kanske inte har så mycket med manus att göra iofs

  SVT Nyheter sände ikväll ett inslag där man i mycket inzoomad närbild klipper itu en levande snigel med en kökssax. Jag förstår att många gör så i sin trädgård, men att SVT visar detta i närbild (med tillhörande barnvisa a la ”vi ska ut på mördarståt, ja vi ska ut och mörda”, samt även barnteckningar av hur man genomför detta mördande) känns otroligt magstarkt och opassande. Också hela hyllandet av ett grannskap som tävlar i mest innovativa mordmetoder? Visst, det är bara en snigel, men ändå? Folk upprörs för mindre och ärligt talat VAR detta över gränsen.

   Alltså det låter lite sjukt haha.

   Det är väl för att mördarsniglar i alla tider varit trädgårdsinnehavarens värsta fiende. Dem behöver utrotas

    Jo absolut, men SVT behöver inte göra en jäkla humorsketch kring det, med flams, trams, skratt och omgjorda barnsånger som ackompanjemang. Inte heller visa själva klippet! Åtminstone varna för starka bilder.

    De

   Helena håller med. Tycker det är grymt att en del gör så. Inga djur ska behöva lida när dom dör.

    Alltså förlåt men jagar sniglar låter så konstigt 🙊

     Lilla snigel akta dig… har fått en heeelt ny innebörd 😅

   Men skriv till SVT och klaga då om du nu vart så himla upprörd! Hjälper ju inte direkt att klaga här😒

    OM jag gjort! Även Aftonbladet, Djurens rätt och Expressen😘

     Haha😅🐌

     Bra Helena.

  Känner mig otroligt tantig nu (rip ungdomen) men är så nöjd över mina bäckebölja-sängkläder jag köpte på halva priset på Hemtex som har hål i hörnen, vilket typ inga sängkläder har längre?!

   Jag läste har hål i öronen 😂

    Jag med. Fick läsa omiä när jag såg din kommentar och tänkte ”Men det stod ju hål i öronen?”. Men nepp, hörnen var det visst 😅

     omiä = om*, skittelefon och skitfingrar 💩

   Ja fatta chocken jag fick när jag flyttade hemifrån förra året och var astaggad på att köpa sängkläder. Jag köpte sängkläder och märkte att det var UTAN hål i hörnen och fattade ingenting. Fifan, säger jag bara!!!!😂

   Men relate!

   Finns inget bättre än lakan med hål i öronen! Går fan inte att bädda annars 😂

   Ja men eller hur. Vem vill ens ha sängkläder utan hål?? 😭 tror dom har missat att folk faktiskt byter sängkläder och behöver livsviktiga funktioner som hål i hörnen

    JAG vill inte ha de dumma hålen!!

    Jag behöver inte hålen. 🙂

   Haha, får mig bara att tänka på en konversation på (tror jag) IKEA:s FB-sida där de efter klagomål svarade att de pga internationella marknaden börjat inrikta sig mer mot ”hela” sängkläder. Någon upprörd kvinna besvarade detta med att utbrista ”RÖR INTE VÅRA SVENSKA HÅL!!!”. 😂

   Förstår inte hur det kan vara så svårt att bädda utan hål? Älskar mina hålfria påslakan

   Kommer aldrig förstå mig på detta hål-begär. Bädda med påslakanet ut och in, för in händerna, ta tag i täckets hörn, vänd rätt och voila.

    Men när du ska skaka täcket rätt efter någon natt? Eller är det bara för mig som täcket dansar runt inuti påslakanet när kag sover…?🤔

     Har aldrig hänt. Men antar att man borde kunna skaka rätt det nerifrån 🤷🏼‍♀️

     Då tar man bara tag i hörnen nertill och skakar loss ju 😄 Inga problem alls

      Nä, tycker det är svårare och jobbigare. Inte säkert att det lägger sig rätt. Föredrar att dra upp genom hålen.

   Jag klipper upp hål i de som är utan. Och syr kanterna fint så klart, jag är ingen vandal.

   Åh, köpte såna idag!

  Vad har alla för relation till sina svärföräldrar? Känner ni att ni kan prata med dem om hur ni känner utan att er sambo behöver framföra det?
  Jag är besviken på mina svärföräldrar. De har sedan årsskiftet knappt hört av sig eller bjudit in oss eller kommit förbi till oss. Vi hör av oss men inte alltid de kan eller att de tackar nej på grund av annat. Jag tycker att som familj bryr man sig om varandra och hör av sig, man frågar hur det är och man är genuint intresserad av varandra. Min sambo gör inte så stor grej av det. Han är ganska van men jag som är van vid annat känner att jag blir besviken. Har lust att framföra min känsla men samtidigt känner jag att det inte är min plats. Det tråkiga då är jag istället drar mig undan och ja, relationen blir ännu sämre.

   Mina svärföräldrar bor 15 mil bort. Helt perfekt, vi har en lagom relation. Inte bra, inte dålig, bara lagom. De är snälla och gulliga, men det hade skavt om vi bodde i samma stad.

   Lite sms och telefonsamtal ibland, vi firar födelsedagar ihop och så vidare.

    Varför hade det ”skavt”? Alltså gud vad alla kvinnor stör sig på sina svärföräldrar egentligen. Sjukt.

     Ursäkta? Jag är inte alla kvinnor och jag utgår ifrån den relation vi har och har tillbringat längre tid med dem i vårt sommarhus etc. Vi har varit ihop i 17 år och känner varandra väl.

     Så ja, jag har evidens för att vi mår bättre på varsitt håll. Återigen, de är trevlig och snälla. Men alla ska man inte träffa dagligen. Min man resonerar likadant och vi har en god relation. Så ska den förbi.

     Ha nu en trevlig kväll.

      vissa klarar man av att bo nära inpå och andra inte tycker det låter helt normalt

   Mina svärföräldrar är ok.
   Plussida:
   Bor inte jättenära
   Vänliga och omhändertagande
   Stöttat mig då sambon haft issues han behövde lösa
   Minus:
   Ringer sambon varje dag och lägger sig i allt
   Kommer med oombedde, dåliga och direkt felaktiga råd kring vår bebis (som vi har noll problem med)
   Pratar sitt hemspråk med varandra så jag inte förstår samt man sitter bara och kollar tv från hemlandet (som jag inte förstår)
   Mkt föreläsningar om typ allt
   Kommunicerar ej rakt i familjen utan pratar om varandra

   Jag tycker spontant som att dina svärförälderproblem inte låter så allvarliga. Be sambon planera in ngt med dem, fråga de när de kam om de är upptagna.

   Folk har så höga krav på andra människor. De kanske inte vill umgås mer än de gör? De kanske har andra intressen? Bara för att man är familj är inte det likställt med att man ska tvångsmässigt umgås med allt och alla som man har blodsband till. Njut av de få tillfällen ni umgås istället, var tacksam för att ditt största problem är att de inte vill träffas oftare istället för att de är psycho och försöker förgöra er relation.

    Tror du drar i lite stora växlar. Det handlar om att någon gång ringa och fråga sin son – hur mår du. Nej, man behöver inte ses jämt men tycker ändå som förälder att man borde vilja veta lite om sin son och sambo. Men absolut, kanske inte alls ser ut så i alla familjer. Varför jag blir besviken är nog för att de hör av sig till det andra syskonet och har daglig kontakt. Tycker så synd om min sambo, som känns glömd. Men kanske inte ska göra så stor grej av det eftersom det till största del inte handlar om ”min” relation.

   Måste ni ses och höras så ofta då? De är ju inte dina föräldrar. Det kan ju vara så att de har fullt upp med sitt eget liv och tycker att de vuxna barnen lever sitt. Eller att de inte gillar sina svärbarn så mycket. Eller att deras kärleksspråk inte innefattar att höra av sig så mycket. Eller att de inte är försiktiga pga corona.
   Försök släppa det och låt dem sköta sitt.

   Nä tyvärr väljer man inte sina svärföräldrar. Jag har lite precis tvärtom än dig problem med mina svärisar. De ska vara med på ALLT vi gör och på de våra barn gör också. Ringer varje dag och om någon av barnen är sjuka typ en vanlig förkylning ringer svärmor minst 6 gånger om dagen bara för att kolla hur det är… ja det är så mycket att det blir ett för långt inlägg om jag ska lägga upp allt!

   Jag är en väldigt självständig person som inte har det behovet av att någon ska klänga på mig men ni sambo vill ha det så…

   Känner igen det där. Mina svärföräldrar är tyvärr riktigt (!) kassa. Både som svärföräldrar och farföräldrar till min son. De är framförallt (och har nog alltid varit) riktigt kassa föräldrar till min sambo. I början hade jag väldigt svårt att förstå deras (enligt mig) märkliga relation då den är så helt tvärtemot relationen jag har med mina egna föräldrar. De avbokade alltid när vi skulle ses, alltid i sista minuten med alla möjliga konstiga ursäkter. De firar inte min sambos födelsedag. Ibland går de inte att nå på över en vecka. Tyvärr är mina svärföräldrar självupptagna, omogna egoister. De har en son och ett barnbarn, de bor 30 min från oss men träffar oss 2-3 gånger om året. Har inte bidragit med någonting positivt till våra liv typ någonsin. De har båda haft problem med alkohol länge och min sambo insåg för ett år sen att hans uppväxt varit jävligt skev. Han har nu gått i terapi pga sina föräldrars missbruk och medberoende. Nu efter snart 9 år har jag gett upp, jag är inte intresserad av att ha dem i mitt liv, eller i min sons liv. Min sambo har kontakt med dem med det är alltid på hans föräldrars villkor och de har alltid offerkofta på sig.

   Sista gången jag och min sambo träffade hans mamma (min svärmor) var sommaren 2013 i samband med min svägerskas bröllop.
   Vi hade bara varit tillsammans i drygt 2 år då så jag känner knappt människan.

   Det är så härligt med dysfunktionella familjeförhållanden!

   Har superbra relation till mina svärisar. De bor fem min bort. Vi ses minst en gång i veckan och de är barnvakt när helst vi frågar. Har ofta trevliga middagar och dricker vin och så. Min svärfar är lite bufflig och dryg men har lärt mig att inte lyssna när han börjar med den sidan, haha. Annars är han rolig och vi kommer bra överens.

  Tog ett extra hål i örat för typ 5 månader sedan, det läkte först fint men sen tog jag ut det där första örhänget och bytte till ett vanligt. Det blev då infekterat så jag tog ut det andra örhänget en natt för att låta infektionen gå ned. Morgonen efter kändes det bra, men jag kunde inte få in något örhänge då (antar att det typ svullnat?) och därefter har hålet växt igen helt.
  Nu är det en hård knöl där hålet var men jag skulle så gärna vilja ha ett hål där igen på samma ställe! Någon som varit med om liknande eller bara har koll? Kan jag gå tillbaka till frisören och be om ett nytt hål där (trots hårda knölen) eller ska jag vänta för att se om den kommer försvinna typ?

   Gå inte till frisören utan en riktig piercare. De använder steril nål, blir snyggare, bättre hål och mindre risk för infektion.

    Tack för tips! Du verkar ha lite koll, vet du om det går att pierca igenom ett gammalt hopväxt hål när det finns typ förhårdnader kvar?

     Nej tyvärr, men piercaren lär veta!

     Det går alltid men dels gör det (mycket) ondare sen finns det risk att resultatet blir dåligt då piercaren inte kan styra hur smycket kommer sitta när det läker på samma sätt. Jag skulle rekommendera att ta bort det och sy igen isåfl och vänta på att det läkt ihop. Men mest av allt skulle jag rekommendera nytt ställe bara. 😋 Har sytt två hål i öronsnibbarna (De skär upp kanter runt om hålet och syr igen det som om det var ett sår) som var lite uttöjda så jag kunde göra nya, var bara jobbigt.

      Var har du sytt igen hålen någonstans? Skulle också vilja göra det!

       Undrar oxå

     Säker på att det ens är förhårdnader och inte bara talg? Om du trycker runt om som om du klämde en finne, kommer det ut vitt då? Man brukar inte få förhårdnader i öronsnibben på samma sätt som vid brosket utan isåfl är det hålet man känner alt skit i hålet.

      Nej verkligen inte säker på det, bara antog och gissade på det för att det känns hårt där tillskillnad från mina andra tre ”friska” hål i örsnibbarna. Provade att klämma men kom inget, fast vågade inte klämma särskilt länge eller hårt för gjorde lite ont

       Värm upp örat med varmt vatten 5 minuter innan du provar att klämma

   Varför går du till en frisör och tar hål i öronen? Går du till en frisör och tatuerar dig med? Gå till en piercare som vet vad hen gör och vet hur man ska behandla det du har.

    Okej wow, tonen…

    Jag googlade ”ta hål i öronen” och en frisörsalong i min närhet kom upp. Kände mig typ duktig som inte tog det själv med en synål haha, visste inte ens att det betraktades som ”dåligt” att göra det hos en frisör. Antog att de hade någon typ av utbildning i det eftersom de erbjuder tjänsten? Är det verkligen supersvårt att förstå att folk som inte tagit hål i öronen sen de var barn inte är så insatta i denna värld?

    Men förlåt så hemskt mycket då, ville rådfråga här för tips, men ska givetvis istället försätta mig själv i skamvrån med dumstrut och därefter ge mig själv 200 piskrapp på öppen gata

     Det är för att frisörer gör med pistol. Pistol är det värsta sättet du kan ta ett hål med, då pistolen spränger bort huden istället för att göra ett rent hål med fina kanter som en nål. Öronsnibbarna kan vara förlåtande, men i brosk blir det nästan uteslutande alltid massa problem efteråt. Nu vet du och kan läsa på bättre nästa gång bara. 🙂

      Extrahålen är i örsnibben, bredvid de vanliga hålen som jag haft sen jag var typ 6 år. Tog extrahål i båda öronen med pistol, och i andra har det gått bra, så antar att jag hade tur nu på ena örat men otur på andra 🙂

       Om du har i örsnibben så kan piercare öppna upp samma hål med en nål.

    Idiot.

   Jag tog hål i örat i brosket hos frisören, så jävla dumt av mig, det blev irriterat fram och tillbaka i två år innan jag gav upp och lät hålet vinna över mig 😑 Så ja, gå till en piercare eller ta ett rengjort örhänge och pressa in i hålet igen, det kan inte växa igen helt över en natt.

    Broskpiercingar har dock en tendens att bete sig så även när man gör dem hos piercare. Mina bråkar flera gånger om året (har i brosket på båda öron). Enda piercingen jag faktiskt aldrig haft problem med efter läkning är min tungpiercing. Öronsnibbarna är ju oftast lugna, men några gånger under alla år har ju även dem kliat och hållt på.

   Akta dig så det inte blir överdriven ärrbildning bara, inte kul.

   Antar att du tog med pistol vilket är big no no. Ta alltid hål hos utbildad piercare. Ta heller ALDRIG ut ett smycke när det blir infekterat utan blanda 50/50 salt utan jod och vatten och doppa en bomullspad i och håll runt örsnibben/brosket där smycket är i 10 minuter och skölj sen av med vatten. Upprepa dagligen tills infektionen lagt sig. När du tar ut smycket riskerar du att få in bakterier via hålet som i värsta fall kan ställa till rejäla problem.
   Läkare tar inte ens ut smycken som i princip inte syns pga svullnad just för att du måste hålla såret öppet för att läka ut infektionen.

   När det gäller ditt hål nu, om det nyligen läkt igen så tryck bara igenom smycket igen. Så har jag alltid gjort, blir lite varmt och svullet första dygnen sen lägger det sig. Har det gått en tid så besök piercare.

    Tack för tips! 🙂

    Tog ut smycket för kanske 3 veckor sen, så tror att det läkt igen nu men vet inte säkert såklart :/

     Men då borde du utan problem kunna trycka igenom smycket. Jag har två extra hål i öronsnibbarna som jag bara använder nån gång om året, det är bara att trycka haha.

      Man ser tydligt på både fram och baksida var hålet varit, så tänker att det kan nog inte vara helt igenväxt iallafall?
      Försökte trycka igenom alldeles nyss för att du skrev det, kommer ungefär halvvägs men sen känns det som att det tar stopp, gör ont och känns läskigt att fortsätta så vågar inte mer haha. Men tack för all din hjälp 🙂

      Så gör jag med. Mina hål kan växa igen lite ibland när jag inte haft hänge på länge. Brukar ”bränna” ett örhänge eller sprita ett och köra igenom bara. Man får ta i lite och det kan göra lite ont men det går 😁 brukar dra ut snibben så hålet blir sträckt så går det lättare att trycka igenom än om det är mjukt och sladdrigt.

    Nej inte 50/50 med salt och vatten det är fööör starkt. Kolla hellre upp recept på konsaltlösning för sårtvätt så du inte sabbar sårytan och läkningen totalt!!

     Koksaltlösning*

     Det är inte alls för starkt vid pågpende infektion. Det är dock för starkt för att lämna kvar på huden, därav sköljer man av det efteråt.

  Om man helt plötsligt slutar prata med någon, frågar vad man vad som hände eller bara försöker släppa det och gå vidare?

   Fråga om du vågar

    Risken är ju 50% att få ett svar jag inte vill ha, vilket jag är ganska beredd på.

    Vettefan bara vad som skulle hjälpa mest, att veta varför eller inte veta.

     Jo men å andra sidan, ett tungt svar kan också få dig att veta hur du ska agera här näst. Se det som ett ”verktyg” i hur du tar det vidare.

      Haha ah skulle gärna göra det nu men då är det ju så tydligt att jag ägnar en lördagkväll åt det 😂

       Uppdatera om hur det går!!

        Jag blev arg igen och vill inte längre 😂

     Ja fega inte ur. de obekväma svaren är de som.gör att man växer och utvecklas! Win win

      Haha kan jag skriva typ ”vad hände egentligen?” med någon halvsnygg fortsättning? 😂

       Ja absolut.

        Fan, blev arg och vill inte längre 😂

   Jag önskar att jag visste. Jag har varit i samma situation men valt att ghosta.

   Beror på. Är det en person du känner väl?

    En person jag kände att jag ville bygga något med och som jag träffade ofta under ett par månader för att sedan helt plötsligt upphöra.

    Det kan vara ett missförstånd från bådas sidor, men känns mindre och mindre troligt.

   Släpper och går vidare. Är i samma situation. Helt säker på att jag kommer få ett svar jag inte vill ha så jag vågar inte höra av mig.

    Fegis

     Drygis.

    Ah vissa dagar känner jag att jag inte bryr mig, sen ändrar jag mig dagen efter. Känner mig som jordens jobbigaste person om jag ställer frågan.

     Våga vara jobbig och obekväm. Folk kan oftast hantera det. samtidigt får du raka rör och kan anpassa dig och ditt liv efter kunskapen.

     Hellre jobbig åt det hållet än att ha det jobbigt genom att övertänka och hålla på

   Fråga personen så att du antingen vet eller kan släppa det. Eller så bara släpper du det och går vidare så får personen höra av sig när hen vill.

   Beror på. Vill du prata med människan igen eller är det en person du vill vara utan? Om du vill ha kontakt så fråga ”Men hördu, det var längesen man hörde något från dig 😏” och så ser du vad som kommer tillbaka. Jag gissar på antingen inget svar alls eller ett klämkäckt undvikande svar. Tror inte du får värsta förklaringen direkt. Så våga om du vill.

  Tungt idag.. tänkt på mitt missfall. Skulle föda i augusti. Det var ett tidigt missfall, fanns inga hjärtljud pga att fostret inte fick blod(?). Hade kraftiga smärtor tidigt i graviditeten och jag blir inte utredd förrän det hänt två gånger till – vilket är helt förståligt. Men kan inte släppa tanken att något är fel på mig, läste på familjeliv att människor fått proppmedicin för att underlätta flödet till gulesäcken och har sån stark känsla att det är samma för mig. Har varit gravid tidigare och haft samma smärtor men hann abortera innan jag kunde upptäcka att något var fel (vari ett dåligt förhållande). Ville bara skriva av mig… min sambo är väldigt stöttande men hoppas på att någon härinne kanske varit med om samma och kan vägleda mig. Var rädda om er ❤️

   Fy, det där är verkligen en oerhört tung oro att bära. Vet hur det känns, ovissheten är fruktansvärd… Har inga tips, men vill ändå skänka dig lite kärlek och pepp här. Hade 3 missfall innan min älskade friska son blev till, behövde ingen medicinsk hjälp, det bara ville sig på fjärde försöket <3

   Jag har inte varit med om samma men däremot haft svårt att bli gravid och fick kämpa i många år så kan ändå förstå din sorg❤️ Jag har inga direkta råd, men vill bara säga att jag tänker på dig och att vi är många som gått och går igenom en stor sorg och många tårar när det kommer till graviditeter❤️ Håller tummarna för att du aldrig ska behöva uppleva det här igen och att det går bra nästa gång❤️

   Åh jag lider med dig! ❤ Fick själv i torsdags veta att jag drabbats av fördröjt missfall 😣 Skulle varit i v 9 men fostret har dött i v 6.
   Ska till läkaren på måndag för att sätta igång det… det är det jobbigaste jag varit med om.

  För några veckor sedan skrev jag något i stil med ”kan man vända detta, x, y, z har drabbat mig och jag är rädd att bli utmattad”. Flera kommenterade att jag nog redan var där och mycket riktigt. Jag har tappat allt. Hjärna, ork, förstånd, tolerans … vet inte vad poängen med detta inlägg är. Jag har tappat alla mina poänger också. Kanske att jag blir provocerad av inlägget av KZ då hon tror att alla har samma förutsättningar förutom de som inte har det (?). Jag har gjort så gott jag kunnat i en högkvalificerat yrke, familj, hus, sjuk förälder etc. Men till slut gick det inte med. Ingen kragtagning i världen fixar detta nu.

   Det blir bättre men tillåt dig vila och sök hjälp!

   KZ är en provokatör och förvisso underhållande, men det hon säger bör tas med en nypa salt. Med det sagt så hoppas jag du återhämtar dig i din egen takt/ på ditt eget sätt utan någon ”kragtagning” a la KZ <3

   Lider med dig ❤ Tips: gå med i gruppen ”Stressfrid – medlem” på Facebook. Vi är ett gäng väldigt fina människor som delar stort och smått med varandra.

  Någon här som har Attendo som arbetsgivare? Synpunkter på de skandaler som kommit ut i media? Håller ni med om tystnadskulturen?

  Tips på böcker som utspelar sig under 20-30-talet?

   När man skjuter arbetare

   De senare delarna om Bricken på Svartvik, någon av delarna i Stad-serien

   Allt med Agatha Christie är kanske mer 30-40 tal dock

   Ett jävla solsken

  Någon som kan rekommendera en bra foundation? Har nog provat alla ”billigare” märken som max factor, L’Oreal osv. Köpte en Mac nu samtidigt som jag använder deras setting spray. Men det skaver av på näsan och kinderna nästan med en gång. Att använda munskydd eller solglasögon är bara att glömma. Det är speciellt näsan som skavs av även om jag inte har något mot näsan. Har blandad hy men torr på näsan. Använder alltid fuktighetskräm och setting spray eller primer innan men ingen skillnad. Ingen skillnad om jag har puder på min foundation eller inte. Börjat tappa hoppet om att jag ens kan h foundation??? Och ha så flammig hy, så vill gärna kunna täcka den.

   Dermalogica sheer tint!

   Prova hyaluron

   Sensai föawless satin

   Lancome teint idole ultra! Bättre än Sensais tycker jag.

   Den bästa jag har haft är Maybelline, kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.

   Lumene Natural Glow för naturligare look och bare minerals original för mer täckande är mina favoriter.
   Jag har torr hy, framförallt på näsan och i pannan, men har sluppit att dessa skaver sig. Undviker dock bare minerals när det är riktigt varmt för den gillar inte när man svettas

   Westman atelier är det enda jag jag kommer använda för all framtid. Som det känns nu i alla fall 😆. Magiskt!

   Hmm för mig fungerar Loreal true match med puder över riktigt bra. Med alla andra foundations försvinner det runt näsan särskilt men inte med den. Använder puder från Rimmel

  Googla Liam Mårskogs twitter och läs tråden om Anna B. Skojigt.

   Det var faktiskt riktigt roligt!

   ”Jävla kokbok” haha det var ganska roligt! Dessutom Bianca Meyer från Della Q som kommenterade i tråden att hon blev glad när hon trodde tråden handlade om en annan Anna B…

  Jag och min sambo hade tänkt få till en utlandsresa på 3 veckor innan vi skaffar barn. Nu har det gått 1.5 år med pandemi och vi är så barnsugna, samtidigt som vi inte vet när vi kan resa på ett säkert sätt. Fortsätta vänta eller köra?! Man vet ju inte hur lång tid det tar. Kanske kan vi resa under tiden vi försöker bli gravida eller så tar det sig ganska snabbt.. Någon som varit i likande situation? Hur resonerade ni? Vi har varit tillsammans i 10 år och har rest till flera ställen men då har det bara varit under en vecka. Är 3 veckor barnfri semester värt extra väntan på barn?

   Skulle säga att det beror på hur gammal du är. Sen kan man nog inte räkna med att bli gravid vara för att man bestämmer sig för att skaffa barn heller. Vilket man bör ha i åtanke. Så det är svårt att planera. Kanske väljer ni att börja försöka skaffa barn och hinner ändå resa.

    Ok såg nu att du skrev just det om att inte bli gravid på en gång så never mind 😊

   Skaffa inte barn. Det förändrar allt. Till det sämre

    Men för helvete! Det va ju verkligen inget personen frågade om 🙄

    Har du gjort det? Intressant i så fall, vill veta mer! Känner liknande…

    Vem är du och vilka är ni som gillar detta 😂 hur mår ni?

   Hade aldrig väntat i nuläget om båda vill. Av erfarenhet kan den där väntan tyvärr bli sjuuuukt lång. Men förhoppningsvis har ni inga problem med det såklart 🙏🏽

   Men i nuläget med pandemin hade jag hellre försökt skaffa barn. Resa kan ni (förhoppningsvis) göra närsom senare.

   Sett till min egna erfarenhet så hade ingen resa i världen varit värd att vänta på innan vi börjat försöka skaffa barn. Men så tog det över två år innan jag blev gravid. Tror verkligen det är sant som många säger ”man ångrar aldrig ett barn”. Ni kanske till och med hinner med resan även om ni börjar försöka och gör ni inte det så har jag så svårt att se att ni skulle ångra er..

   I höst/vinter borde det va lugnt, iaf i Europa. De flesta kommer va vaccinerade och vi kommer ha vaccinpass.
   Sen är det ju bara ni som kan bestämma hur länge ni vill vänta med att börja försöka eller om långresan är värd att offra för att bli gravid istället. Hur gärna vill ni resa liksom? Kommer ju ta lång tid innan en sån resa blir aktuell igen och ett halvår/års tid mer gör nog varken till eller ifrån (om ni inte är en bit över 30).

  Hej alla! Tar tillfället i akt och biktar mig lite, hoppas ok. Lång historia kort: har levt ett liv nog många inte skulle avundas. Det har förekommit sexmissbruk, alkoholism, incidenter där jag kommit i kläm med rättsväsendet, ofrivillig barnlöshet, in och ut på psyk, skolavhopp, ekonomisk utsatthet m.m. m.m. till och från under närmare 20 års tid. Lever idag ett bra liv med egen familj, långvarig nykterhet, blivande akademisk examen, ett stabilt boende o.s.v. Jag är numera även skuldfri. Dock känner jag stundtals sådana enorma svårigheter att relatera till andra människor som haft en mer lättsam tillvaro, träffade rätt när de var 15, aldrig genomlidit en depression, fick barn på första försöket, har ett fläckfritt register, lyckats spara ihop en hel förmögenhet etc etc. Det heter att man inte ska jämföra sig med andra men hela samhället är ju uppbyggt på det viset i samband med jobbintervjuer, när saker och ting ska värderas och liknande. Jag delar heller inte mångas fascination över huruvida rätt låt vann i Melodifestivalen eller om någon anses snygg eller ej. Det har liksom aldrig funnits riktigt utrymme att fundera över sådana (för mig) triviala saker. Upplever därtill inte mig vara vuxen i betydelsen att jag kan saker som hör allmänbildningen till. Har halkat efter så oerhört och skulle behöva en hel livstid att komma tillbaka. Någon som har några funderingar kring det jag beskriver? Att jag förkommer i registret (en isolerad incident i nivå med snatteri av chokladkaka, typ, men i dagens värld ska det helst likställas med seriemord), gör att mitt förflutna inte alltid går att bortse från. Är livrädd i jobbsökarsammanhang och min självkänsla lämnar verkligen en hel del att önska just nu. I övrigt är jag nöjd med vad jag åstadkommit och har ambitionen att ställa saker ännu mer till rätta här över tid.

   En eloge till dig som tagit dig ur ett missbruk och kommer att ta examen! Grymt jobbat.
   Jag har själv brottats med psykisk ohälsa länge och kan känna igen mig i det du beskriver till en viss del. I vissa samtal känner jag mig som en utomjording. Det är svårt att bli friskare, det är då det finns plats för nyanser, i gott och ont.
   Glöm aldrig att du kommit oerhört långt. Om du inte fattar exempelvis en popkulturell referens så kan du säga ”oj, det har jag missat”. Försök vara närvarande i samtalen och döm inte dig själv om du inte hänger med. Du behöver inte en livstid för att allmänbilda dig, du har kunskap och erfarenheter som många inte har och det ger dig ett unikt och intressant perspektiv. Alla arbetsgivare kommer inte anställa dig, men det är okej – du har värdefulla kvaliteter (du är resilient och har jobbat hårt för att komma dit du är idag) som kan faktiskt hjälpa dig att få ett jobb. Var ärlig med det som hänt, men poängtera också hur långt du kommit.

   Allt gott till dig!

   Om det är på sådan nivå som du blivit straffad för så försvinner det ur registret också. Man behåller inte sånna smågrejer livet ut. Ett bra sätt kan vara att om dom begär utdrag förklara något i stil med ”jag gick igenom en tuff period och tog ett dumt beslut och stal en chokladkaka, jag blev dömd och har fått betala för mitt straff och det är ingenting jag tänker gå tillbaka till” jag som arbetsgivare hade uppskattat den ärligheten än att få läsa ett utdrag i alla fall. Fint att höra att du kommit ifrån ett missbruk och är stabil idag har inga tips på hur man kan känna sig mer normal men kanske träffa andra som varit i din sits? Finns anonyma alkoholister och andra organisation för de som haft problem med missbruk tidigare. Sen så är det alltid bra att kanske prata med en psykolog antingen om du går via din vårdcentral eller om du söker via mindler eller liknande. Lycka till ❤️

  Skulle behöva färga håret men har några hektiska veckor blandat med olika arbetstider så jag hinner inte gå till frisören på några veckor.
  Är det jättedumt att färga håret själv? Är det svårt, blir det lätt dåligt resultat?

  (Är ju inte värre annars än att jag får vänta med att färga trots att fräsch hårfärg så snart som möjligt är att föredra😊)

   Det beror helt på vilken färg du ska ha tror jag. Ska du bleka eller vill ha slingor i håret gör det absolut inte själv. Ska du ha en mer ”kompakt” färg är det ganska lätt.
   Köp en extra färg så att du är säker på att du har så det räcker och lägg en fet kräm i pannan, på öronen och i nacken för att undvika färgfläckar på huden

   Äsch, det gör väl många? Beror på vilken färg och så. Bleka är svårare, eller att göra nåt radikalt liksom. Men fräscha upp sin färg, naturliga eller färgade, är inget konstigt. Lite meckigt och kladdigt mest.

   Tack för era svar! Jag är mörkhårig, nästintill svart och har en utväxt som är mer eller mindre min naturliga hårfärg så jag kommer färga något så likt det går.
   Ska man välja toning eller färg och har ni något bra tips på vilket märke man ska köra på? Vill främst färga över mina ovälkomna ålderstecken..😭👩‍🦳

   Jag vet att man kan googla men det känns bättre med folks erfarenheter mm på det här viset😇🙂

    Om du vill täcka över grått bör du välja färg istället för toning. Annars toning, då det försvinner. Skulle se till att inte välja allt för svart, det syns, utan något mörkt mörkt brunt om du har väldigt mörkt hår.

     Tack! Ska hänga på låset till Åhléns imorgon och se vad de har😃

  Fått nagelsvamp på tånaglarna och har testat Nalox från apoteket utan effekt. Någon som har några bra tips på hur man blir av med det?

   Gå till en hudläkare! Finns ofta privata med oftare väntetid (men samma kostnad som vanliga vården). I vissa fall behövs ordentlig medicin eller medicinska nagellack som de kan skriva ut på recept.

  Hehe. Lagade lax i mikron och det blev en del sky över av vattnet som kokade ur bitarna, så la till två ägg & 2 dl mjöl och gjorde en brödomelett på det.

  Vad tycker ni om att ”influenser” operera till bland annat magmuskler, höfter och bröst. Och låtsas som ingenting eller att de är av träning? Rör Alice och Bianca . Tycker ni detta är ”okej” att dölja?

   Tycker du det är bättre att göra som Paow och dela alla detaljer? Jag tycker att man gör som man vill med sin kropp men tycker det är befriande att inte få en rabattkod så fort Bianca gör ett ingrepp

  Jag är så rädd för att kanske börja förstå att jag är asexuell.
  Har väldigt sällan känt lust eller längtan till sex även om attraktion har funnits men vill så gärna vilja och att det ska vara en del av mitt liv att njuta av och dela med andra.
  Kan man bota detta?
  Är tillsammans med världens finaste kille som jag inte vill bryta upp med, vi har sex och det är okej men inget jag längtar efter.
  Kan ibland känna ångest och tycka att det är härligare efteråt än innan och under.

  Är det någon som beställt förlovningsringat från Vanbruun? Jag och min fästman har just nu provisoriska ringar och letar nya. Är så sugen på att beställa från Vanbruun då det verkar bli billigare än guldfynd/albrekts/hallbergs osv. Är så nyfiken på att höra andras upplevelser!

  Alice Stenlöf är ute på sin andra resa under 1 månads tid och Bianca försvarar henne mot kritik i kommentarerna där hon skriver att folk måste få ligga mer och börja le lite??? Herregud, låter som hur män brukar säga åt kvinnor att de ”fått för lite kuk” eller att de ska le mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *