Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

406 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  HJÄLP!

  Någon här som är bra på ”hur man ska tänka” när man ska vara med i ev. kommande budgivning?

  Det är den första och förhoppningsvis enda budgivningen i mitt liv.
  Drömhuset, ni vet. Jag har mycket att spela med, samtidigt vet man ju aldrig… det är ju definitivt inte köparens marknad osv. yadaydada.

  Men… jag vill ju såklart vinna. Kanske skrämma iväg en å annan budgivningsfisare som höjer priset onödigt mycket.

  Visning på söndag.

  Ska jag lägga bud innan visning för att visa att jag verkligen vill ha det (läs: skrämma vissa?)?
  Ska jag lägga bud SÅ FORT visningen är över istället?
  Ska jag ha is i magen och lägga några dagar efter alla andra har hållit igång en stund?
  Någon annan smartig taktik…?!

  Det enda jag bestämt mig för är i alla fall att inte fislägga bud, 1200 kronor hit, 10 300 kronor dit. Utan chockhöja mina bud, i vinst eller förlust… men, det finns liksom inga ord som kan beskriva hur mycket jag vill ha huset heller. Det här ÄR mitt hus. Men behöver ALL input/experthjälp/do’s and dont’s/mm.

   Har du sett huset irl?

    Både ja och nej. Det är obebott och okej från mäklaren att åka och titta in/runt. Men är redan övertygad 🙂

    Har alltså varit där och tittat*

   Man vill samtidigt inte betala mer än man absolut måste. Jag skulle försöka köpa huset innan visning, dvs ta kontakt med säljaren och fråga vad de vill ha för huset.

   Hej och vad roligt att du hittat drömhuset!

   Jag har ingen erfarenhet själv av budgivning. Men när bekanta kollat på bostäder händer det att bostaden blir såld innan visning. Så om du vet att du vill ha detta huset så kontakta mäklaren på en gång och säg att ni är beredda att betala si och så mycket om det säljs till er nu på en gång? Om det är drömhuset kan det vara värt att gå ut hårt.

    Redan gjort, men verkligen bra/viktigt tips! 🙂

   Lägg bud innan visning, lägg inte ditt högsta men gärna högre än utgångspriset så säljaren blir suktad att tacka ja till en enkel affär utan visning och budgivningar. Vad är bostaden värd för dig som ett hem att leva i (inkl alla räkningar såklart)? Se till att få se huset inuti innan du skriver på för att kolla satt allt ser bra ut. Lycka till hoppas du får huset till ett bra pris!

   Fråga mäklaren vad säljaren är villig att släppa den för innan den öppna visningen 🙂
   / Mäklare

    Ja prata med mäklaren och om du vill lägga förhandsbud kan du ju fråga om säljarna tänkt på det och om dom har någon siffra dom skulle kunna släppa det för på förhand. Men kommunikation med mäklare är det bästa!

    Utav nyfikenhet.. Är det stor chans att det händer om huset är obebott? Utav någon anledning får jag för mig att man har råd och vänta om det är ett obebott hus, som säljare alltså.

     Självklart är det det
     / mäklaren från längre upp

    Det är inte aktuellt i detta fallet, tyvärr. Har redan pratat med mäklaren. Säljaren vill ha visning och (antagligen) en riktigt fin (läs: jobbig 😅) budgivning.

     Låter som en säljare som vill ha bra betalt hellre än trixa innan visning. Det betyder ju också att du kommer få huset om du betalar mest, du lär inte bli snuvad på det av att säljaren hux flux sålt till någon annan utan du lär få chansen att buda 🙂

      Precis, så det är väl positivt förvisso 😉 Bra tanke!

   ”Knep” och sånt brukar inte fungera. Ni som är intresserade har ett tak och alla kommer fortsätta lägga bud tills de når det belopp de själva är villiga att betala. Min erfarenhet är att ingen avstår från att hoppa in i en budgivning bara för att någon lägger ett högt bud snabbt. Hoppas ni får huset! 🙂

    Har börjat landa i att du antagligen har rätt. Vi diskuterar hela tiden. Vi ska nog ha is i magen. Invänta alla visningar och se vad första skocken bråkar om 😅
    I slutändan har vi mycket att röra oss med och har bestämt att vi ska vinna (nåja…) så vi kan lika gärna ”vänta in”. Man skrämmer nog ändå inte bort folk som är genuint intresserade… TYVÄRR!! 😆

    Jag har vänner som avstått från att ge sig in i budgivningar därför att första budet var så pass högt att de förstod att det skulle dra iväg över deras budget. Beslutet baserades dock också på saker som hur många som var på visningen, erfarenhet av budgivningar i samma område osv. Nu är det här ju högst anekdotisk bevisföring men vill bara påpeka att det ändå händer att folk blir ”bortskrämda” 🙂

     Egentligen spelar det ingen roll hur många det är på visning det som spelar roll är hur många som är i läge för att faktiskt buda, väldigt många kan vara där för att kolla men kommer inte köpa förrän de har sålt sin lägenhet eller så vill dom se flera innan dom ger sig in i en budgivning. Man behöver bara två personer för en budgivning så även visningar med 3 sällskap kan ge en budgivning precis så som att visningar med 30 sällskap inte behöver leda till en lyckad försäljning.

   Ring mäklaren och säg du köper huset för x kr förutsatt att det inte blir någon visning. Då kanske säljaren kontrar med någon siffra osv så köpslår ni lite och vips kanske du får köpt huset utan budgivning. När jag köpte mitt hus gav jag begärt pris med krav att det inte skulle bli någon visning. Säljaren sa 200tusen över och jag godtog det i slutändan. Vet att huset skulle gått för minst 200tusen till och att jag inte skulle kunnat hänga med i budgivningen isåfall. Annat tips är att vänta och chockhöja i slutet för då tappar de andra köparna orken 🙂

   Åh, kan du inte länka till huset? Älskar att kolla på hus som är till salu! Ja, nä, har väl inte mycket till liv. 😂

    Verkligen ledsen. Då kommer vi bara få mer konkurrens 😅🙈😎👊😂

     Länka nästa vecka när du köpt det då 😉

      Haha, eller om vi förlorar 😅😂😉

    tänkte samma sak. måste komma ihåg nicket så jag kan fråga i en kommentar om jag missar

   Det enda tips jag har är att redan nu bestämma vad som är ditt absoluta max att betala. Är lätt att bli carried away vid en budgivning och tänka ”jag lägger ETT bud till och ser om de andra lägger sig..”, ”jag höjer bara liiite till” vilket kan bli dyrare än man tänkt.

   Kanske ett simpelt tips men det enda tips jag har.

    Tack! 🌷
    Vi har ett tak, det är 100% mer än utropspriset. Förhoppningsvis går inte budgivningen för den höga procenten 🙈

     Lycka till😊👍☀️

      Tack! Verkligen! ☀️
      Har redan flyttat in i huvudet, kommer bli mentalt jobbigt att ev förlora nu 😅

   Vad spännande, det är verkligen jobbigt att buda på sitt drömhem för man vill ju verkligen ha det. Jag har inte fler tips än de du fått så jag vill bara önska lycka till, och berätta gärna hur det gick 🙂

    Tack! Skönt med lite stöd i denna skakiga tid 😆 Är mentalt slut efter all pirrighet/stress/vilja/oro/möblering/fix på tomt – allt i mitt huvud, samtidigt! Och då är inte ens budgivningen igång 😂

     Jobbar som mäklare – mycket säljs på förhand men ser att du skriver att dem inte vill sälja på det viset. Jag skulle gått på visningen och direkt på plats säga att du lägger utgångspriset, inte kräver några förbehåll och helt och hållet anpassar dig till säljarens tillträdesram. Redan där har du då gett säljaren en bra känsla av dig som köpare. För det ska man nämligen inte glömma bort – säljaren väljer faktiskt köpare. Fokusera mer på vad säljaren lär tänka om dig än på de andra spekulanterna. När budgivningen sedan är ingång höjer du med 50-100 000 kr i stöten. Slår bort många som tycker att du verkar ”aggressiv” – så 10 000 kr bud är inte att rekommendera. Vad tror du om det?

      Stämmer inte. Detta är enbart hur mäklare tjänar sina pengar. Gör motsatsen. Buda lågt och bara lite över.

      //köpare

       Blue pill or red pill? 😱😂

       Håller inte heller med. Aggressivt är att buda omgående. Får man ett motbud på 50.000 men ändå håller sig till 10.000 direkt efter så visar man ändå de andra att man kan lägga det beloppet, det är bara nån annan som höjt beloppet åt en.

        Om vi säger så här, jag har testat bägge sätten flera gånge Ett av dem är framgångsrikt det andra inte.

         Så klart…..

      Låter lika logiskt som många andra tips 😂😅😳
      Detta är så svårt, jag vill ju bara vinna, tack! 🤪

      Men förstår tanken på att se trevlig ut mot säljaren, så du tycker lägga bud direkt efter visning istället för ett par dagar innan visning?

       Lägg utgångspris direkt på visningen så du drar igång matchen 😎💪

        Om det är värt utgångspriset så skulle jag också lägga det direkt, att lägga under gör man endast om man tycker utgångspriset är för högt eller om man vill lägga skambud tycker inte det ger ett bra intryck. Och om du är beredd att gå 100% över utgångspris så bör inte utgångspriset vara speciellt jobbigt känner jag

   Mitt enda tips är att se till att köpa det. Var väldigt tydlig mot mäklaren att du är seriöst intresserad, så att hen inte säljer till nån annan idiot som kör nån sån ”detta budet gäller en timme”-strategi. Man ska förstås inte berätta sitt max för det. Sedan skadar det inte att lägga bud innan visning, så man får igång budgivningen och kanske kan skaka av någon som är sen på bollen med finansiering. Men som sagt, köp det! Köpte mitt lilla hus för fyra år sedan för mycket mer än jag tänkt, o hade lite ångest för pengarna , men är det bästa jag gjort!

    TACK! Himla sköna ord att läsa! 😃

   När jag köpte hus för lite mer än ett år sedan så fick jag bra tips jag körde på. 1. bestämma mig för en summa att buda och aldrig gå varken över eller under den summan, typ 10, 15 eller 20.000 exempelvis, ända tills man nådde det tak man satt upp. Då märkte man på de andra om de helt plötsligt började sänka sina belopp att deras tak förmodligen närmade sig men de hade ingen aning om var de hade mig i allt. Tips 2 var att buda DIREKT motbud kom in, även om man själv ibland fick vänta nån timme eller två så fick de deras motbud i samma minut de precis själva hade lagt sitt och det skrämde bort de.

   Sen har ju alla som ger sig in i en budgivning ett tak man helst inte vill passera, så även om du chockhöjer så kmr de som har ett högre tak ändå lägga över. Risken är dock att du höjer mer än nödvändigt om du inte får motbud 🤷🏻‍♀️

   Jag vann budgivningen och det var min första med! och jag hade också, precis som du, VERKLIGEN bestämt mig. Lycka till, med din inställning så känner jag på mig att huset blir ditt 🥰

    Tror kanske inte det skrämmer bort, så mycket som att de aldrig får chansen att känna att huset är deras, vilket annars kan göra att man visar mer än man tänkt.

     Jo då! Sett det fungera många gånger. Behöver inte ens vara snabb i tid med att höja 10 tusen. Bara enveten.

    Ah, du skrev ca samma som jag. 😃

    Smart att buda direkt när motbud kommer in, det lär ju beröva ”motståndaren” på känslan att man någonsin leder budgivningen 😅 och bra tips i övrigt!

     Bra beskrivet exakt! – Motståndarna fick aldrig chansen att leda budgivningen så man blev ett direkt hot pga att man så snabbt inte tvekade på att man ville lägga ett till bud, även om summan jag budade var betydligt mindre än deras många gånger så kunde jag uppenbarligen betala lika mkt som de själva precis budat 🤗

    Himla bra läsning! Envisa kan vi garanterat vara 😎

   Mitt bästa tips som jag sett fungera flera gånger. Nöt ut motståndarna. Lägg dig precis 10 tusen kronor över högsta budet. Hela tiden. Varken mer = inga ryck, varken mindre. Stoppa när ni nått ett tak.

   Lycka till! 🍀

    Tack! Detta är helt klart värt att tänka över taktikmässigt! 😎👌

     Varit med i en del budgivningar den senaste tiden. Där vi tillslut lyckades få det huset vi verkligen ville ha. Skulle dock påstå att det där med att enbart höja 10 tusen o vara aggressiv väldigt sällan har fungerat. Vi körde med att höja ganska så högt runt 150 tusen åt gången. Dock visste vi att utgångspriset var för lågt satt från början. Varken jag eller min man känner att vi har lagt ut för mycket för huset. Det vi har upplevt under budgivning är att folk sätter ett max, sen är det väldigt olika var den gränsen ligger. Men de med låga bud har sällan vunnit de vi har varit med i.

    +1 på den! Lägg också budet snabbt efter att de andra lagt bud för att visa att ni inte tvekar eller behöver fundera.

   Alla råden är skitsnack och bara psykologi för att lugna sig själv. Den som vinner nästan varje gång är den som kan betala mest. Sen kvittar det hur man budar. Lägger du högsta budet så får du nästan alltid köpa, mest pengar vinner helt enkelt…. Enda undantaget är om säljaren får ett riktigt bra bud innan visning och väljer att sälja utan visning.

    Exakt. Löjligt snack om att ”skrämma bort” budgivare. Budgivare drar sig ur när de inte kan/vill betala mer än högsta bud. Det är inte svårare än så.

     Och googlar man på budgivningstips så finns det miljoner med svar/tips 😅 Men de fattar väl att de får klick av sådana som mig som är helt nipprig, nervös och köpkåt! 🤪

   Spännande, lycka till! Kom ihåg bara att inte endast förlita dig på säljarens besiktning, ta in en egen. Och gör en koll hos kommunen gällande bygglov, detaljplan, kommande planer och eventuella tillsynsärenden. Lätt att bli upp över öronen förälskad i huset, men det kan lätt bli dyrare än själva priset eller en besvikelse om man inte kollat ordentligt 🙂

  Jag vill bara tacka bloggbevakning för att Öppet Spår! Det sker mycket bra möten och diskussioner här, högt och lågt. Det har underhållit/ hållit mig sällskap många kvällar!

  Trevlig onsdag 💖

   Och tack vare ÖS så fick jag kontakt med en superfin tjej som sålde en sprillans ny skjorta till mig, som jag tipsade henne om 😍 (jag vågade inte shoppa från Missguided haha!) Så nu sitter jag här med en ny fin kontakt, och en ny skitsnygg skjorta 😍❤️

  Hade en sexdröm om min chef inatt (kvinna) och det känns så skumt nu, som om vi känner varandra riktigt väl, tills jag kommer på att det var en dröm. Det konstiga är att jag verkligen inte är attraherad av henne irl, tanken har liksom aldrig ens funnits där. Så konstigt. Någon mer som varit med om liknande?

   Haft sexdröm med min bror. DET var jobbigt 😅

    Det har jag också haft, inte om din bror då, men om min. Sjukt jobbig känsla sen😂😳

   Sexdrömmar med osannolika partners kan ju bara symbolisera en helt platonisk relation under utveckling vad jag förstår.

  Vad gör ni som inte har kompisar om somrarna? Har precis dumpat min kille och inser nu att jag inte har en enda vän i min stad…

   Häng med föräldrarna (dina asså)

   Hade jag vågat göra saker ensam så hade jag gått till stranden, lånat böcker på biblioteket och sitta ute och läsa (hur mysigt var det inte att låna böcker när man var liten?😍 måste göra det någon dag!), gå på bio, fika på något mysigt café.
   Ser så mysigt ut när man ser folk som gör saker ensamma, att dom är trygga i sig själva och trivs i sitt eget sällskap.

   Sen även sånt hemma man aldrig orkat ta tag i när man jobbar, rensa och organisera typ. Prova att baka eller laga någon maträtt man aldrig gjort men velat prova.
   Perfekt om det regnar eller är för varmt så man vill vara inne.

    Jag är en sån som gärna gör saker själv. Finns en sak som känns obekvämt att göra själv, sitta i typ en hotellrestaurang med fina dukar och tända ljus och äta middag. Men att käka frukost själv i samma matsal går utmärkt.

   Är i samma situation som dig förutom att det var jag som blev dumpad. Har ingen vän men tänker att jag får umgås mycket med mina föräldrar. Har dock ångest över detta och skulle så gärna vilja hitta en vän. Lättare sagt än gjort tyvärr.

   Förra helgen gick jag på en meetup för internationella människor som ville hitta nya vänner. Slutade med en spontanlunch och även en liten roadtrip på kvällen och nu nästa helg planeras det att åka iväg till en strand. Så, sök upp olika sätt att träffa nya vänner, kanske du hittar någon där du minst anar det 😊

    Internations är ett bra sammanhang för just detta. 👌

   Umgås med mig själv. Gör det jag vill göra med vänner fast med mig själv.

   Det finns en app som heter GoFrendly som är för tjejer som vill skaffa vänner!!

   Nu är jag visserligen i en liten kompissvacka, men även när jag har flera att umgås med gör jag saker ensam för att mina kompisar sällan delar mina intressen. Vi brukar kunna mötas någonstans, typ killar eller bara att det funkar att snacka, men ingen gillar någonsin samma musik som jag eller något av mina stora passioner i livet. Så därför gör jag ändå en massa saker ensam.
   Ibland har jag gått på konsert ensam (det bästa som går att göra typ!), åker alltid bort ensam i typ fyra dagar och sen händer det att jag nån gång ibland kan ta en hotellnatt (oavsett tid på året iofs) ensam. Jag trivs i mitt eget sällskap och behöver inte ha kompisar med mig. Nu är jag dessutom så van vid att inte ha kompisar med så det hade känts konstigt att ha med en. Det enda jag vill ha med är en partner, men det lär jag inte hitta nån före min semester.😅

    Det här låter så härligt. Jag är väldigt sällskapssjuk och umgås med folk nästan hela tiden, men drömmer om att våga vara ensam mer och önskar att jag trivdes i mitt eget sällskap.

    Vad gör du för att sysselsätta dig när du är borta i några dagar? (Genuin fråga, jag vill försöka lära mig!)

     Det är lite olika faktiskt. Ibland åker jag iväg för att det är något jag har biljett till, så är det i år.
     Några dagar senare bär det av igen och då ska jag väl främst göra stan, vara lite turist, varvat med att ligga på stranden.

     Minns en gång då jag hade semesterdagar att ta ut, då tog jag två och åkte till Göteborg. Tog in på Gothia Towers och gjorde bara saker jag mådde bra av. Så jag hade t.ex bokat en timmes sminkning på make up store, för att jag ville lära mig mer om smink (hon var svincool och hon var även sjukt imponerad av att jag åkte iväg sådär för att ta egentid). Sen shoppade jag lite, köpte lite snacks för att till kvällen landa på hotellrummet och jag hade med mig så mycket produkter så jag körde igång ett spa. Det kändes nämligen liiiite konstigt att gå ut och äta själv så jag tillbringade kvällen på rummet men jag fick verkligen laddat batterierna.
     Ibland kan jag hitta trevliga platser att besöka, i år ska jag ta med mig kameran och fota massor.
     Laddar även batterierna om jag umgås med rätt personer, men får jag vara ensam på en plats som känns hemma i hjärtat, då mår jag minst lika bra.❤

   Bra att du tog beslutet – vet hur jobbigt/svårt det det kan vara. Passa på att lära känna nya människor, våga skriva till folk som du glidit ifrån osv – säker på att det är massa folk som vill hänga med dig! Gå ut och träffa nya vänner (lite svårare med covid såklart, men ändå). Ta AW med jobbkollegor – även om du inte tycker alla är så roliga så kanske en av dem har en skön kompis osv.

   Och som flera personer innan skrivit
   – om du har möjligheten – umgås massa med din familj!

   Och viktigt – känn ingen press. Gör vad du känner för! Det är det som är grymt med att komma ut från en relation – gör BARA vad du själv tycker är roligt. Läs/se på dokumentärer/fundera/sola/jobba/gå på dejter/njut av livet. Ingen stress liksom?!

   Vilken stad? 🙂

  Funderar på att studera till studie och yrkesvägledare. Några här som jobbar inom det? Hur är löneutvecklingen? Vart kan man jobba? Vad fick dig att välja just det yrket? Berätta gärna allt du vill dela med dig av!

  Jag har såklart läst på men gillar att höra flera åsikter!

   Jag tror faktiskt att det är ett riktigt bra arbete! Känner inte till det mer, än att jag stöter på studievägledare ibland i mitt jobb som LSS-handläggare. Men din kommentar fick mig att börja fundera, och faktiskt bli lite sugen på att omskola mig! Rätta mig gärna om jag har fel, men är inte en studievägledare något av kurator när det gäller sysselsättning?

   Utbildningen är pinsamt enkel (i alla fall på MAU). Jobbet är kul och utmanande, lönen kan vara väldigt bra men det varierar lite. De flesta av mina kursare ligger mellan 31-35000 som nyexade. Det är väldigt brett och du kan jobba på många olika ställen. Så vill du ha ett varierande jobb med en utbildning som inte är krävande så är det ett bra val 🙂

    I Stockholm är lönen 35+ som nyexad 😊

  Skulle ni tycka att det var konstigt att dejta någon som inte har några vänner? Om ni träffade någon och sedan fick veta att den inte har vänner, skulle ni undvika den personen då eller spelar det ingen roll?

   Jag hade nog reagerat lite på det, men det hade inte stoppat mig från att träffa personen heller.

   Vad säger hen om varför hen inte har kompisar?

    Att han var utanför i skolan och sedan har mått psykiskt dåligt och tappat kontakten med de få vänner han hade.

   Jag hade inga vänner när jag träffade min man. Jag har social ångest, är superintrovert och även blyg. Min man är en sån som blir bästis med folk på en kvart, älskar att gå på fest och har cirka en miljon vänner. Han tyckte inte det var konstigt, utan sa bara glatt ”då kan du hänga med mina”.

   Min sociala ångest har blivit bättre med åren och jag kan nu stolt kalla tre underbara människor för mina vänner, samt några till för nära bekanta 🙂

    Bra sätt att tackla situationen, både av dig och din man! Tänk om han hade backat istället för att bjuda med dig 😱

   Jag dejtade en kille som inte hade några vänner. I början tänkte jag inte på det men efter ett tag blev det påtagligt och konstigt. Det tog slut av andra anledningar men i efterhand och med perspektiv så borde jag inte dejtat honom, en av anledningarna är att han just inte hade några kompisar.

    Hade du sett annorlunda på saken om han ville och försökte skaffa vänner?

     Jag skulle se det så här, inga tråkiga jävla parmiddagar 😉

      Nu hamnade min kommentar på fel plats.

    Jag lär dö singel om man ser såhär på vänlösa personer 😂

     Jag med.

      Jag förstår inte heller resonemanget, det är ju inte vännerna man dejtar eller gifter sig med 🤔🤭 när man träffar sin livskamrat, blir ju det även bästa vännen! Dessutom, när man lever i en relation och utvecklas med den, hittar man väl fler/nya vänner tillsammans!

     Men varför har du inga vänner? Inga från barndomen, inga från skolan, inga från jobbet, ingen granne?
     Vill du inte?

   Om han inte hade en enda vän så skulle jag nog tycka att det var konstigt och fundera på varför.. Är han jobbig att ha att göra med typ..

    Ska kanske tillägga att jag har typ 2 vänner jag träffar regelbundet och 2-3 gamla vänner som bor i hemstaden 100 mil bort så jag är ingen kompismagnet själv.

   Det beror lite på. Min kille sedan 10 år hade under en lång period inga vänner, men han är också väldigt blyg och svår att läsa av. Men när han väl fått en vän så är han bra på att vårda den relationen, så sakta men säkert har han byggt upp ett antal vänskapsrelationer under åren. Han är en fantastisk person, väldigt lojal och omtänksam. Jag tänker att vissa blyga hamnar lätt i den situationen, och det behöver inte betyda något, mer än att de är lite tillbakadragna o tar tid att lära känna. Om man däremot är extrovert o lätt att få kontakt med och ändå inte har några vänner, det tycker jag låter som en varningsklocka.

    Bra svar. Tack!

   Jag skulle inte göra det. Mest baserat på mitt ex jag var ihop med i några år. Han hade inga vänner. Under hela vårt förhållande umgicks vi två gånger med hans gamla klasskompis. Märktes att mitt ex inte tyckte det var så kul att umgås med själva kompisen, utan det var aktiviteten vi gjorde som var intressant. Behöver ju inte vara en stor grej, men för mig blev de det. Han hade noll intresse av mina vänner och jag gillar att hitta på saker. Han suckade och stönade varje gång vi skulle träffa mina vänner. Så med åren blev vi liksom mer och mer bara vi. Han hade helt enkelt inget socialt intresse och vi var för olika där. Är man likadan hade det väl kanske funkat.

    Så länge den som är introvert har förståelse för den extrovertas behov av att träffa kompisar, så borde det ju funka tänker jag? Problemet uppstår ju om partnern bromsar en när man vill umgås med andra, som i ditt fall. Acceptans måste ju finnas åt båda håll.

     Det här beror ju väldigt mycket på hur man är själv tänker jag… För mig är det sociala en otroligt stor del av mitt liv och någonting jag vill dela med min partner, så det hade inte alls funkat att vara tillsammans med någon som inte hade något intresse för att umgås med andra människor. Det är väl lite som att vissa som är väldigt intresserade av träning inte skulle dejta någon som inte är det – Därför att det är en stor del av ens liv.

     Det är dock inte en värdering av personen i sig öht, det hade bara inte varit kompatibelt med hur jag lever och vill leva mitt liv.

   Nej det hade gått bort för mig

   Inget problem om ni gör det till ett gemensamt projekt att hitta nya kompisar tillsammans – viktigare (om det är viktigt för dig) är att han är social och intresserad av att hitta nya kompisar tänker jag?

    Det vore ju rätt konstigt om han är social och vill umgås med andra men ändå inte har kompisar? Skulle tro att han helt enkelt inte har det behovet/för blyg?

   Tycker folk med tusen vänner är läskigare. Föredrar folk som håller sin cirkel liten

   Min kille hade precis flyttat till en ny stad och startat sitt liv på en ny bana samt klippt kontakten med alla gamla vänner(förutom en vän) och bekanta.

   Han har tre vänner i nya staden tack vare mina större sociala umgängen. Dessa är bra och ”hälsosamma” vänner han har fått. 😇

  Hej!
  Någon här inne från Göteborg som kan ge tips på vart man ska bo? Eller bra områden mm i Göteborg? Ska eventuellt flytta dit pga jobb, och kan inget alls något om vart, hur man bor där.
  Tänker kanske centralt ( vad nu det är..) då kontoret är i centrum.
  Tacksam för tips 🙂

   Linné, (inte för nära Järntorget och 2a lång) om du vill bo bra och centralt. Vasastan och Kungshöjd om du vill bo centralt centralt och majorna eller bagaregården om du vill bo lite lugnare och inte så centralt skulle jag säga.

   Om du ska jobba i centrum kan du bo i många områden och ändå inte ha mer än max 20 minuter till jobbet kollektivt. Ska du hyra eller köpa? Vad är viktigt för dig? Restauranger/barer/affärer eller lugn och ro ellet närhet till naturen? Ålder? Osv osv osv.
   Utan att veta mer rekommenderar jag olskroken, lunden, kvillebäcken och johanneberg. Trevliga områden med bra service och utbud som ligger nära stan (fast åt olika håll) men ändå inte mitt i smeten. Är du typ 20 alternativt hipster så rekommenderar jag majorna.

   Ska du bo centralt och har bil är Vasastan det enda alternativet 🙌 så mycket enklare att få parkering där. Linné är hopplöst på den fronten..

    Man kan hyra bil vid behov, orkar aldrig lösa parkering möjligtvis om man hyr in sig i ett parkeringshus

    Samma här. Solsidan irl.

   Eriksberg. Jag älskar verkligen att bo här!

   Lunden! Nära centrum och natur 😊

   Kålltorp! Mysigt område, som en liten stad i staden, nära till skog (Skatås, Delsjön, Härlanda) med motionsslingor, utegym och bad. Nära till centrala stan. Finns många restauranger och caféer. Ett av stans bästa Ica och surdegsbageriet Lilla sur är amazing. Älskar älskar Kålltorp!

   Bra områden i stan: Linné, Vasa, Landala, Guldheden, Johanneberg, Olskroken, Lunden, Örgryte
   Även Eriksberg och Sannegården vilka inte räknas som stan men ligger på 5-10 minuters avstånd

    Tack för alla bra tips om område mm, ska spara och börja kolla upp 🙂 tanken är att hyra till att börja med, så har gått med i olika Facebook grupper om lägenheter och ska söka hos olika fastighetsägare. Har ni tips på det?

     De flesta fastighetsvärdar lägger ut annons på nyaboplats.se. I Göteborg kan man tyvärr inte vara kräsen med hyreslägenheter. Jag har själv 13 års kötid och väntar fortfarande på en större lägenhet i majorna.

     HomeQ är nog det lättaste sättet att få en förstahandslägenhet i Göteborg just nu. På boplats måste man ha minst 7 års kötid.

     Kan också rekommendera att registrera dig hos privata hyresvärdar som har egna köer, till exempel Ivar Kjellberg, Dicksons stiftelse, mfl. De som inte lägger ut på HomeQ eller Boplats är ofta ganska små dock och har inte så många lägenheter, men googla på privata hyresvärdar Göteborg så borde du kunna få upp en lista.

      Tack för alla tips. Så bra att jag kunde höra här med er. Nu får jag hoppas på det bästa 👍☀️

  Vill bara fira med er! Förra fredagen fick jag äntligen mitt slutbetyg från gymnasiet och idag kom resultatet från HP. 1.25. Inte illa för någon som är över 30 och har familj och barn. Det är aldrig för sent och jag är så glad att jag till slut tog tag i det.

   Stort grattis och bra kämpat! ❤️

   Kul. Grattis!

    Tack snälla ni ❤️ Hopps jag kan motivera någon annan där ute som är i samma situation att det inte är för sent. 😊

     Du inspirerar mig! Tack ❤️

   Åhhh, stort grattis! Blev jätteglad av att läsa detta. Är 24 och har känt sån stress och press över att ta tag i mina gymnasiebetyg, men blev så taggad nu!😻

   GRATTIS! 🎉🎉 jag håller på att läsa gymnasiet på NTI-skolan just nu och ska ta HP i oktober! Också över 30 med man och 2 småbarn, så mycket roligare att läsa på gymnasiet nu!

   Kul! Som du säger är det aldrig försent. Jag väntar på ett tentaresultat som kan innebära att jag är klar med första läsåret på en kandidatutbildning. Är nu 56. så man kan lära så länge man lever.

    Verkligen! Bra jobbat 😊 Jag försöker peppa min väninna på 45 att söka in på universitet. Hon tänkte en gång i tiden läsa till farmaceut, så behörigheter och betyg finns, även om hon kanske skulle välja en annan utbildning nu!

  Ok. Har slutat röka efter 20+ år med hjälp av snus. Har verkligen inte ens velat sluta med cigaretter förut så det här känns fantastiskt – rökfri i över en månad nu utan större problem (!) och snusar inte särskilt mycket. Dock behöver jag uppgradera mitt snusval så att det känns lite starkare. Ja jag vet att det låter så där men det är lösningen just nu så ingen förmaningar snälla 🙏 Vad är snäppet starkare än General White mini fast samma storlek?

   Har inget svar på din fråga tyvärr, men måste bara fråga varför du inte velat sluta? Menar inget illa utan är verkligen nyfiken. Har nog bara antagit att alla som röker egentligen vill sluta och bara inte kommit till skott än.

    Tar inte alls illa upp! ❤️ Ville och ville… Alltså klart man visste att det var dåligt för en och på ett teoretiskt plan ville sluta men man fick ju för sig att det satte en sån ”guldkant på tillvaron” liksom… Det är ju ett beroende. Och igen, jag vet att det inte är bra att snusa, så snälla be gentle ni andra. Ska iaf göra ALLT för att ingen ung i min närhet BÖRJAR röka.

     Fantastiskt att du slutat röka. Det är en av tre bästa saker jag gjort i mitt liv.
     Dock, tänk på att det är jobbigare att sluta snusa än att sluta röka. Du fixar det utan snus, jag lovar.

    Man ”vill” inte sluta därför att man är beroende och upplever belöning av att röka

    Det är väl precis tvärt om. Rökare vill inte sluta. I huvudet vet man att man borde, men i praktiken vill man inte.

   Grattis! Jag gjorde samma sak men för 1,5 år sen! Jag trodde aldrig heller att jag skulle bli en icke-rökare men se på mig nu. Jag använde också starkt snus i början men kör nu på vanliga Lundgrens. Mitt tips är att inte börja använda starkt snus hela tiden utan väl tillfällen, tex på morgonen, efter jobbet eller efter maten. De snuset jag använde då finns inte längre tyvärr (var en tillfällig collab) men det var såpass att jag blev lite yr men det tog bort röksuget. Ha lite olika snus, jag varvar 3-4 olika.

    Just det, tips på snus också 😅
    https://www.snusbolaget.se/thunder/

     Tack kära du och grattis till dig med! We rock! ☺️

   Loop snus mango tango eller lakrits 😍

    Tack Snusmumrik! Bort med ciggen men Mumintrollen for life 😊

    Jag kanske är fel på det nu, men Loop är väl nikotinpåsar medan General White är riktigt snus?

     (Trådstartaren): Ja just det. Jag är en sån snus-novis men detta har jag hört talas om. Tror det främst är tobakssnus jag är ute efter tyvärr… 😏

   Kolla in på snusbolaget på nätet. Finns sökfunktion på nikotinhalt mm. Kan inte tipsa om nån sort. Köper alltid snus med mycket nikotin. Jag är härdad efter många år och köper ofta snus som är 4 gånger starkare än standardsnus. Även cigge.se är bra. De skickar fraktfritt hem blixtsnabbt. De ger ofta 15% rabatt dessutom när man väl blivit kund.

  Fler som har semesterångest? Ångest inför semestern säger man kanske 😅

  Min semester börjar vecka 26. Har sett fram emot det men nu ju närmare det kommer får jag bara ångest, blir ledsen och känner mig sämst typ. Fyra veckor går så fort, så sen plötsligt är semestern slut och jag har gjort något 5-6 dagar utspritt och annars bara legat hemma.

  Jag lever med psykiskt ohälsa, har ADD också bland annat. Så kan vara pepp på saker och sen blir jag trött och deppig och orkar inte, så det ställer till det ofta.
  Jag har inte så mycket ork så behöver vila mycket också, så vill inte göra saker varje dag. Men känns som man slösar bort sin semester om man ligger inne och kolla serie i 4 dagar i rad.
  Känner redan att semestern snart är slut och den har inte ens börjat 😭

  Önskar att jag också orkade göra saker varje dag som man ser influencers göra tex. Förstår inte hur folk orkar, men blir så avundsjuk.

   Känner igen mig på pricken. Tyvärr..

   Men din semester ska vara återhämtning och avslappning! Om du tycker det är skönt att kolla serier på semestern så njut av att kunna göra det. Det är DIN semester och du ska göra det som passar DIG och inte influencers. Tror nog många känner precis som dig, jag tycker det låter asskönt och kravlöst.

    Det är sant.
    Bara det att jag jobbar bara 50% så tycker jag borde vila upp mig på vardagarna så jag inte behöver återhämta mig på semestern.
    Men sen jobbar jag ju i och för sig bara 50% för jag inte klarar mer. Får knappt ihop mående och vardag med 4 timmars jobb, har jag tur orkar jag laga mat ibland på vardagarna 😅 annars bara jobb, duscha och diska som är måsten typ, sen gör jag knappt något. Men känner mig ändå aldrig utvilad.

    Tack för kloka ord! 💕

     Jag arbetar fem-sex timmar per dag och orkar inte heller med mer, för att jag ska hinna återhämta mig. Har inte några särskilda planer för ledigheten. I viss mån är även jag mentalt i slutet av semestern, eller rent av tillbaka på jobbet igen. Jag vill under semestern verkligen göra sånt som får mig att må bra. Handlar inte om några stora utsvävningar (det avråds vi väl dessutom ifrån ännu). Men gärna vara ute i naturen med familjen och motionera så mycket som möjligt! Så, om serier får dig att må bra och återhämta dig, tycker jag att det är väl spenderad tid 😊

   Att jämföra sig med andra är bland det värsta man kan göra, alla har olika förutsättningar och olika mycket ork/ socialt behov osv. Du lever ditt liv efter dina förutsättningar och på det bästa sätt du kan, på ett sätt som får dig att må bra. Sedan kommer kanske du alltid få leva med lite oro/ ångest det hör tyvärr till vissa diagnoser, men det kan vara bra att försöka hitta knep för att hantera dem. Jag har ex accepterat att min oro/fomo/stress är kronisk och jag kan bara jobba på att hantera/distrahera känslorna, samt att pausa från sociala medier, alternativt följa människor med liknande förutsättningar/liv som du. En annan grej kan vara att ibland tvinga sig ut och hitta på något (gå till stranden/ ha pickick under någon enstaka timme/ timmar eller liknande, hela dagen behöver inte vara fullspäckad), ibland kan man vara glad efteråt att man tvingade sig ut även om det inte kändes bra först.

   Jag önskar dig en fin sommar!

    Ja, jämföra sig är så dåligt verkligen. Vet att alla har olika förutsättningar men känner mig ändå sämst och kan inte acceptera att det är såhär.
    Vet knappt vad som får mig att må bra. Vet bara att blir det för mycket så kraschar jag totalt, är så rädd för det.

    Hur har du lärt dig att acceptera? Hur hanterar/distraherar du känslorna?
    Grymt att du hittar sätt som funkar för dig!💕

    Tack för tipset, ska testa att tvinga mig till att göra lite 🙂
    Tänker ofta att jag vill typ bara vara ifred och glo en serie, men jag har minst 9 timmar efter jobbet att göra vad jag vill med. Några timmar i veckan borde jag kunna lägga på att tvinga mig att göra något. Är bara så trött i huvudet men samtidigt en inre rastlöshet som gör det svårt att se på serie ibland för jag får ingen ro.
    Ska testa att tvinga mig till saker nu på semestern, sluta tacka nej till saker. Hade varit skönt att få in en rutin att gå ut och gå en runda varannan dag minst, 30min räcker ju och kan tycka att man borde orka med det eller iaf stå ut😅

    Önskar dig en fin sommar också!

     En person som jag följer på insta är drcarolineleaf. Hon är neuroforskare och skriver sunda och lättapplicerade saker om hur man kan förbättra sin hälsa. Hon har hjälpt mig att acceptera mig själv mer och förstå mig själv. Hoppas det hjälper! 🙂

   Ett tips som jag försöker praktisera är att varje dag så ska du planera in saker som får dig att må bra. Det kan ex vara en promenad, 2 bitar choklad osv. Små saker som gör dig lite gladare. Din återhämtning ska inte endast vara beroende av semestern. När du har det förhållandet till semester, så blir den inte lika prestationsfylld. Hoppas du kan börja njuta av både semestrar och vanliga dagar! Kram

    Vilket bra tips, tack!
    Försöker göra något varje dag som jag inte orkar eller vill för att känna att jag gjort något, känna mig stolt och så. Men inte ofta jag tänker på cad som skulle göra mig lita gladare. Ska testa detta! 🙂
    Vilka saker får dig att må bra?

    Tack! Kram

     Saker som gör mig glad är ex fundera på vad jag är sugen att äta på, då kan ex nektariner eller jordgubbar komma upp. Då kan jag börja drömma om det och känna mig lite förväntansfull när jag sedan går till affären. Sedan att äta det med närvaro och riktigt känna hur gott det är! Andra saker jag tycker om är att lyssna på musik eller poddar medan jag gör något, exempelvis målar eller rensar ogräs. Man kommer ner i ett nästan meditativt tillstånd. Jag är inredningsintresserad så jag brukar styla om här hemma och tycker det är kul. Jag kan tycka bakning och matlagning är kul (om jag har haft framförhållning).
     Försök att lyssna inåt. Vad får dig att må bra eller inte bra. Varför känner du så här osv. Då lär du känna dig själv och hittar vad du egentligen vill.

     Jag tror också att när man är trött som du beskriver så känns det skönt att kolla på serier men det är ju en oproduktiv hobby. Självklart skönt en stund men sen kan det nästan kännas som man blir uttråkad och rastlös och fortfarande lika trött. Då tror jag att det är bättre att göra något som stimulerar dig på ett annat plan, exempelvis målning. Förr i tiden så stickade många kvinnor framför tv:n på kvällarna. Det tror jag är rätt så bra. Du får avslappning samtidigt som du skapar något.

    Ja det är verkligen klokt, att inte bara leva för semestern utan ha en vardag som man trivs med! Och jag tror att ett sätt att trivas, är att skippa krav på prestation. Det vill säga leva det liv vi tror leder till lycka för att vi matas med det, och istället leva våra liv, göra sånt som får oss att må bra och vara glada!

   Åh, tänk så många som känner exakt sådär (mig inberäknat) och hur få som har orken som influenser insinuerar att dom har! Försök acceptera att semester för dig är att ta det lugnt, glo på serier etc. Alla är vi olika. Jag kan också önska att jag hade haft orken och mindre ångest så jag hade kunnat leva ett mer händelserikt liv. Men å andra sidan! Jag är ju inte sån.. hade jag fått byta med vilken influenser som helst så hade jag fått ångest 😅

    Jag förstår inte hur dom verkar gå ut och äta, fika, shoppa osv varje dag. Är som sagt avis, men samtidigt är det galet skönt att bara gå runt hemma i pyjamas hela dagen ibland och slippa se en enda människa 😅

    Det är nog där mitt största problem är, acceptera att man är olika. Acceptera att jag inte kan leva upp till bilden i mitt huvud hur jag skulle vilja eller hur jag tänkte livet skulle se ut i denna åldern när jag var yngre.
    Svårt att vara nöjd med det man har och finna sig i det.

   Meek du slösar inte! Tänk när man var 10 bast och spelade the Sims ett helt sommarlov. Inte tusan var det slöseri, det var det optimala lugnet.

   Avregistrera dig från Instagram och njut av ledigheten 🙂

   Nja har känt så om jag haft väldigt kort semester, typ två veckor bara. Men jag har alltid semester v29-32 så det räknas väl som en sen semester och brukar inte få så mycket ångest över att det går snabbt. För med sen semester blir hösten kort, jag tycker dessutom om hösten och så brukar jag ta nån ledig dag under hösten så att jag får långhelg. För mig är det viktigt att hela tiden ha roliga saker att se fram emot, hade jag inte haft det hade jag nog kunnat få lite ångest. Så det är mitt tips, försök planera roliga saker och lägg in någon ledig dag här och var längre fram om du har möjlighet till det.

   Jag vet inte alls vad du jobbar med/pluggar och vet inte om det är till hjälp men funderar över jobbsituationen -tänker att om man gillar sitt jobb (man behöver inte brinna/dö för det) så är semestern mer chill. Inte så stor grej liksom. Om man tycker att jobbet är tråkigt blir det väldigt mycket press på de veckorna man är ledig? Typ så. Kan relatera till när jag pluggade och hade jobbiga extrajobb, därav kommentaren. Hoppas du fattar vad jag menar! 🙂

   Nu ska jag ge dig ett helt fantastiskt tips, som kanske låter simpelt och meningslöst, men snälla prova! Under din semester, VARJE kväll innan du släcker sänglampan: Skriv ner 3 saker du är nöjd och tacksam över eller som var minnesvärda! T.ex:
   Måndag – Badade i sjön och det var skönt. Åt en god våffla. Pratade med kompisen på telefon.
   Tisdag – Tog en skön tupplur efter lunch. Småpratade med grannen en stund. Läste en rolig grej på twitter.

   Då kommer du inte känna lika starkt att en dag bara var meningslös och ”slösades bort”, utan du sätter värde på att faktiskt vila och ta det lugnt, och de små sakerna i livet som är rätt härliga ändå (typ käka en god lunch!). 🙂
   Kram på dig och jag hoppas du ändå får en härlig semester! Jag behöver mkt vila och återhämtning och känner absolut inte jag behöver planera in 100 saker för 4 veckors semester. 🙂

    Åh det ska jag göra!

  Har haft corona i 3 dagar minst. Dem på smittspårningsenheten sa att jag inte lär bli sämre än vad jag är nu, dvs mild förkylning. Men bara för att jag känner efter jättemycket nu så stiger både temperaturen på tempmätaren och jag känner mig trött.
  Dum fråga men jag måste ställa den. Kan man få högre temperatur vid stress och nervositet eller är jag på g att få feber?
  🦧🦧🦧🦧

   Kroppstemperaturen fluktuerar naturligt under dagen så inte säkert att det är något på G. Ta ny temp imorgon bitti eller eller om du känner dig febrig. Kry på dig 🌷

   När jag varit inne på förlossning har jag haft högre temperatur pga stress 😅 Så det kan nog absolut hända. Fattar att det är svårt men försök att tänka på nåt annat och mät imorgon igen. Krya på dig!

   Tyvärr, inne på min åttonde dag nu och min feber sjönk redan andra dagen men steg igen plötsligt den sjätte dagen (till 39 grader). Så jo, det kan nog vara feber på g. Både min och sambons feber var helt borta för att sen slå tillbaka med full kraft. Jävla pissvecka har det varit. Men idag mår jag äntligen bättre så nu hoppas jag att vi slipper fler bakslag. KRYA

    Låter tufft. Samma för min sambo som hade feber sen dag 1 på sjukdomsförloppet, idag var hans första feberfri dag sen i måndags förra veckan…
    Jag har inte haft feber någon gång sen vi blev dåliga så hoppas att jag slipper, även fast det kanske är svårt…🤞🤞🤞

    Krya på er med!

    Jag hade feber i två veckor. Första veckan konstant feber. Andra veckan feberfri fram till ca 17-18 på eftermiddagen då febern kom. Vakna upp feberfri dagen efter, kl 17ish = feber. Gick från 36 på dagen till 39 på kvällen. Och kom verkligen på en gång varje kväll.

  Har kikat lite på att eventuellt köpa en ägarlägenhet i Sthlm som ren investering (dvs inte bo där själv). Ni som har koll – vad tror ni om Hagastaden och projektet Legera/Kv Organellen?

   Priserna där kommer öka på sikt, men ha i åtanke att det inte är alla som kan köpa en ägarlägenhet (tänker på när du ska sälja vidare)
   / mäklare

    Tack för input! Det ska jag absolut ha i åtanke. /ts

   Ofräscht att tjäna pengar på boende

    Är det ofräscht att hyra ut lägenheter? Är väl superbra att någon gör det med tanke på bostadsbristen

     Personen använder orden ”lägenhet” och ”ren investering” i samma mening, vilket jag tycker är fullkomligt vidrigt. Lägenheter bör tillhöra allmännyttan och inte giriga privatpersoner.

      Så du är allmänt emot privata hyresvärdar?

       Lorem Ipsum är allmänt emot.

       Ja? @ 21:27

      Åh herregud, här är kommunisterna. Stackars Sverige

      Du är med på att alla inte är kommunister och det inte betyder att de är elaka människor för det?

       Du är med på att man inte är kommunist bara för att man inte tycker att rika människor bör (eller ska kunna) utnyttja fattiga människor för att bli rikare?

     Att rika människor kan köpa lägenheter som någon annan sedan betalar av lånet på, så att den rika människan kan sälja den och ta hela vinsten är ett jävla systemfel. Håller helt med, ofräscht.

    Jag tycker du ska köra på det! Andra människor behöver inte lägga sig i andras affärer så länge det inte skadar någon.

     Tack för pepp! 🙂 /ts

      Ett tips, uttryck inte din tanke till andra om du vill undvika kritik.

       Det är en bra och säker investering och så samhället ser ut, bo på en kibbutz om ni ogillar hur detta samhället ser ut

        Eller så höjer man sin röst för att förhoppningsvis kunna åstadkomma en förändring

   Läget är ju perfekt mtp närheten till Vasastan, Karolinska och kommande tunnelbanan (speciellt om du ska hyra ut den, vilket jag antar). Besqab verkar vara en ansvarsfull byggherre. Jag skulle känna mig trygg att köpa genom dom (till skillnad från flera andra byggherrar i Hagastaden). Kör säger jag!

    Tack för din input och pepp! 🙂 Och ja, visionen är att hyra ut den i bra många år. Ser det som en långsiktig investering men där jag också kan tänka mig att bo i framtiden, när barn blivit vuxna och flyttat ut och huset känns för stort själv. /ts

     Vidrigt, så fruktansvärt vidrigt

     Varför ska du ha fler boenden än du kan bo i och så bor andra på gatan?

      Men… tycker du så generellt om hyresvärdar?

      Wow för din reaktion. Förstår inte varför det ska anses som något dåligt om jag väljer att placera kapital i en bostad istället för tex börsen om jag nu är mer bekväm med det? Lägenheten ökar i värde för att kunna ge mig en trygghet i framtiden vid tex pension, samtidigt som den hyrs ut till någon/några som kanske inte har möjlighet till att själva köpa sig en bostad. Kan inte förstå hur det kan ses som något så negativt?

       /ts

       Det kan ses som negativt eftersom ingen bedriver välgörenhet.

       Om markmadahyror blev verklighet för alla lägenheter, hur skulle din procentuella hyressättning öka? Skulle du verkligen lyssna på individen som påstås ha makt att sätta sin egen hyra? Vem skulle du hyra ut till? Är det verkligen till en person som inte kan köpa sin egen bostad?

        Det finns många som inte kan köpa egen bostad av olika skäl och har råd att betala ”dyr andrahandshyra”.

         Min mamma bor i en hyrd b.rätt med låg avgift. Ägaren lägger bara på 500 extra så alla är inte ute efter stora pengar. En tvåa för under 4000. Dock i småstad.

         Problemet med att man tycker att det är okej att folk ska betala dyr andrahandshyra med motiveringen ”de kan ju”, är att de betalar av någon annans lån medan de själva inte kommer kunna spara till ett eget boende på grund av de höga konstnaderna. Det är två helt olika saker att ”ha råd” att typ köpa en båt – Det gör du inte om du inte har goda marginaler – och att ”ha råd” att betala för tak över huvudet. Folk måste bo någonstans. Även om det innebär att de har några tusenlappar kvar på kontot efter betald hyra. Andrahandsuthyrning av bostadsrätter i rent investeringssyfte är exploatering av andra människor.

      Vidrigt?! Hahaha! Jag orkar inte. Ja gud förbjude att man tjänar pengar. Skatta därför alla som tjänar mycket hälften, nej nej, 70% till och med. Inte fan ska man kunna tjäna pengar i Sverige. Vidrig är va du är, inte den här personen

      Ingen är ju tvingad att hyra lägenheten av Anonym. Och alla har ju samma rättighet att köpa den på öppen marknad.

  Åh jag är en övningskörare, jag har precis vågat åka ut på enkla vägar vid industriområde efter flera timmar brummandes på parkeringar!! 😀
  Jag undrar hur lång tid tog det för dig att våga dig ut i trafiken på ”riktiga vägar” och hur blir man av med nervositeten av att sitta bakom en ratt och köra ? Jag kör hittills ibland lite för sakta ..

   Så fort jag lärde mig att växla helt ok. Jag ville bara riva av plåstret och så gick det fort sen till körkort.

    Ungefär hur länge tog det för dig att ta körkortet ?

     Ca 6månader, jag bokade uppkörning ett halvår fram och sen köpte jag 20 körlektioner och körde privat 1-2 ggr i veckan. Använde enbart körkortsappen för teori.

   För mig tog det ett halvår av parkeringsåkande innan jag vågade mig ut på stora vägar, och då endast på 1 & 2 ans växel haha. Det som har hjälpt för mig är att sluta vara nervös är att övningsköra mycket. Jag rekommenderar att övningsköra lite extra vid vägarna runtomkring uppkörningsstället eller vad man kallar det. Jag har mottona att man inte får böter lika ofta för att man kör för långsamt som för att man kör för fort, och få olyckor sker pga att man kör för långsamt haha. Så fortsätt köra saktas tycker jag! 😀

   Tog några lektioner tills man fick komma ut på 30-vägar, typ bostadsområden, och öva högerregeln och typ backa runt hörn och väjningsplikt.
   Mitt tips är att läsa på om regler och skyltar medan du håller på. Vet du vilka regler som gäller när du ska börja köra på större vägar så kommer du känna dig tryggare! Helst när du vet att du gör rätt och de invanda bilisterna gör fel😛😛😛

   Jag var på riktiga vägar på första lektionen. Men jag körde med trafikskola och låter som att du kör privat kanske? Jämför dig inte med någon annan. Viktigaste är att du är trygg!

   Vågade och vågade, haha…mamma tvingade ut mig på vägarna innan jag kände mig redo, hon ansåg att jag var det.

   Körde ”riktiga” vägar med trafik andra körlektionen så det gick fort 😅 Det tog lite längre innan jag kände mig mer trygg och avslappnad bakom ratten. Tog körkort på 2 månader förra året, hade inte kört tidigare och hade ingen att köra privat med så allt fick bli på trafikskolan. Bor och körde i Sthlm. Lycka till med körkortet!! ❤

  Någon här som har utekatt och där katten bara vill komma in när den äter? Men sover och lever resten av livet ute? Är det konstigt? Eller är det bara för att det är sommar?

   Är den kastrerad?

    Ja! Annars hade jag inte släppt ut henne 👶🏼👶🏼👶🏼👶🏼

   Har flera katter alla kastrerade men dom håller sig oftast på tomten bara, då finns mat och vatten ute på bron men dom är så bortskämda med så gott så därför kommer dom kommer in bla och såklart för att gosa. 😄 Alla katter är olika, din är bara mer självständig. Men vill du ha den mer hemma så ge den räkor tonfisk mm kontinuerligt då ska du se det blir andra bullar 😄😻

   Är det en honkatt så är det inte så konstigt eftersom honkatter jagar och är aktiva hela livet och är mindre beroende av att bli omhändertagen. En hankatt som är kastrerad blir oftast vana att bli bortskämda och slutar jaga och vara borta länge när dem får mat inne!

    Haha, typiskt karlar!

    Men vad bra!! Tack! Jag har en hona ❣️

     Min honkatt är precis likadan, är ute större delen av dygnet nu på sommaren. Hon kommer in för mat och lite gos men sen vill hon ut igen nästan direkt. Det känns som att vi inte ses alls.
     På vintern får jag nästan tvinga henne att gå ut, då vill hon helst bara ligga i någons armhåla och snusa.

   Hade en honkatt som var ute mycket när hon var yngre. Kom ofta ut från en gammal lada. Var hem varje dag. De sista åren ville hon inte lämna tomten och var inne mycket. När jag tog hand om henne hade tidigare ägare låtit henne föda en massa ungar. Hon var tam, men stressad de första åren. Verkade inte heller van att få mat i överflöd. Obs, hon var inte överviktig.

    Åh har funderat lite på det! Att det kanske också har med hennes ålder att göra – hon är också ung. Hoppas hon vill hänga mer med oss när hon blir äldre haha.. nä men hon kommer in och gosar ibland också.

  Vad tänker ni om att gabriellajoss träffat en ny väldigt tatuerad kille och har plötsligt själv börjat tatuera sig typ varann dag?

  Har hon hittat rätt eller blir hon undermedvetet påverkad och är inte alls så stabil och självsäker som hon försöker sälja in det som?

  Förstår ni hur jag menar?
  Jag har sett så många på nära håll som plötsligt blivit totalförändrad för varje ny kille..

   Tänkte samma när jag såg fingertatueringarna 🙈 min man är väldigt tatuerad också och visst blev man sugen varje gång han gjorde något men så minns jag att jag tänkte att folk skulle tänka precis som du gör nu. Så det blev inga tatueringar. Jag kanske i och för sig inte heller har så bra självkänsla 😅😭

   Ja håller med, hon verkar inte känna sig trygg utan en kille. Tycker också det är konstigt att den där bloggen aldrig kritiserar när hon mer än ofta använder sina barn i olika samarbeten. Kollar man taggade bilder på insta är det andra konton som har lagt ut bilder på hennes barn..

    Vem är hennes nya kille?

     Vad är han dömd för??

     Undrar samma! Är det någon som har en aning om vem han är?

      Ja jag tror nog vi är några som svarat på vem han är, men av någon anledning tas dom kommentarerna bort?
      Undrar verkligen varför offentlig information om någon inte får vara med i detta kommentarsfält men rena rama trakasserier om influencers får för all del vara kvar?

       Låt henne gå ut med det själv först. 😊

        Menar du då att när hans identitet blivit offentlig är det ok att fråga om den andra ”hemliga” informationen om honom som är offentlig men som du också raderar kommentarer om?
        Tror du förstår vad jag syftar på?

   Skrattretande att du tror att du borde ha något att säga om detta. Din stövel!

  Ni med bebisar som kryper och ett större barn ca 6 år. Vad gör ni med barnen under lovet? Flesta av våra kompisar är inte hemma och jag har svårt att hitta passande aktiviteter (är för det mesta själv med barnen) som är roliga för båda. Vill inte att hela lovet ska spenderas på Nintendo och telefon…

   Har en femmånaders och en femåring och lek i trädgården är nog det bästa här. Lilla har en rätt stor filt i mitten av gräsmattan där han kan åka omkring och undersöka gräset med mig nära samtidigt som stora underhåller dig själv rätt bra, antingen med studsmattan, en balja med vatten och lite vattenleksaker, gatukritor, gunga, klättrar i något träd eller liknande. Behöver inte vara mer komplicerat än så ☀️

   Stranden, lekparken, biblioteket en regnig dag, picknick, vattenlek utomhus. Hoppas ni hittar något skoj 🙂

   En bebis tycker ju att det mesta är kul. Fråga sexåringen vad hen vill göra och ta med lillplutten. De brukar vara nöjda med att hänga med, pilla på grejer de inte få och smaka på massa äckligt.

   Åk och bada någonstans, häng i trädgprden/park, spela fotboll, ha picknick, blås såpbubblor, gör experiment, baka, leka med lera, grilla, poppa popcorn ute över eld, gör utflykter med matsäck, gör ett promenadbingo, skriv/rita brev osv osv.

    Tack för massa bra idéer, ska spara ner det på telefonen. Tyvärr har vi ”bara” en innergård och ingen trädgård (lägenhet) annars hade en plaskpool varit givet. Har tyvärr ingen bil så många sjöar ligger lite avsides. Dock bor vi centralt i mellanstor stad så vi har några lekplatser att välja på. 😊

  Berätta om ert pinsammaste minne

   En gång när jag gick på lågstadiet och var med klassen på badhuset så glömde jag bort att sätta på mig badkläderna och gick ut till bassängen helt naken.

   Jag jagade en 20 lapp som barn i ett köpcenter. Visade sig att det var en prank av en butik. Lappen satt fast på en tråd. Aldrig blivit så röd igen 😂

    Haha men gud, får panik av det här, min absolut värsta grej att bli prankad!

   När jag såg min pojkvän stå och prata med två tjejer i baren i en restaurang och jag med social fobi försökte vara modig, gick fram och hälsade glatt, sträckte fram min hand och presenterade mig med mitt namn…. och tjejerna svarade ”ööööh…. vi har varit hemma hos dig”.

   Jag har jättesvårt att komma ihåg ansikten på personer jag bara träffat lite flyktigt och tjejerna var kollegor till min sambo och hade varit hemma hos oss på AW. Jag var inte med dem mer än att jag spelade lite tv-spel med dem men.. ÄNDÅ! Skämdes livet ur mig! Trodde aldrig min ”ansiktsblindhet” skulle gå så långt…

    Jag har hälsat på och presenterat mig för en kompis till min väninna, jag tror det är uppe i fyra gånger nu….så du har några gånger till på dig ”B kl.20.39”.
    Här snackar vi ansiktsblind! Helt fruktansvärt ju…men jag kan skratta åt det nu efteråt.

     Hahhh nä fy faaaaan! Har glömt personer i många andra sammanhang också men lyckligtvis inte flera gånger (eller så har jag bara sluppit stöta på dessa personer igen hehe) och inte någon mer som vart hemma hos mig. Glad att jag inte är ensam dock!! Haha

   Jag jobbade på röda korset för flera år sedan, jobbet gick ut på att knacka på och fråga om de ville bli månadsgivare, vi var ett team på ca 5-10 st och vi var ute i ett område i fler timmar och knacka på. Jag känner under passets gång att det trycker till i blåsan. När sen passet var slut och alla var samlade och skulle säga hejdå till varandra. Så skulle jag då gå till bussen och passerar ett övergångsställe (resten av gänget var på andra sidan gatan) . NÄR JAG ÄR I MITTEN AV ÖVERGÅNGSTÄLLET så kunde jag inte hålla mig mera … Det var inte så att det bara vart vått vid byxorna, UTAN ALL KISS SKVÄTTES SOM EN BOMB, DET PÅGICK LÄNGE OCH DET KOM SÅ SÅ MYCKET. Det var en bil som tuta och jag vågade inte titta bak ifall kollegorna också såg… Inte nog med att mina jeans var blåa och verkligen visa vad som har hänt så fick jag gömma mig i en skogsdunge tills det vart mörk, detta var under våren/början av sommaren så det tog ju några timmar tills det skulle bli mörkt. När det väl vart mörkt så tänkte jag gå hela vägen hem på över 1 mil, men som tur var så började det regna så hela jag vart blöt och ingen skulle då kunna misstänka något så jag tog då ta bussen hem. Slutet gott, allting gott

    Vilken tur att det inte var nr 2!

   Jag jobbade i en klädaffär en gång då en kund frågade om en viss storlek av en tshirt med en svart dödskalle på.

   Ropar högt till min kollega genom hela butiken och frågar om vi har kvar tshirten med en död sv*artskalle på..

   Dööör fortfarande lite varje gång jag tänker på det

    😂 👍 Hade det hänt idag skulle väl DO fått en anmälan.

    Åh gud jag skrattade högt åt detta. Helt fantastiskt.

    HAHAHAHA åh herregud!!

   Den här frågan får mig alltid att tänka på en speciell situation även mer än 10 år senare och jag mår så dåligt varje gång jag tänker på det. Fy. Vill knappt skriva det. Hade ett one night stand med en halvbekant och sov över efter en fest. Inte nog med att två kompisar sov i samma rum och hörde det så vaknade jag upp och hade kissat på mig i sängen. Jag önskade bara att jag kunde sjunka igenom gjorden när jag vaknade och det gör jag fortfarande när jag tänker på det. Pratade aldrig med den halvbekanta igen och träffade aldrig på honom igen som tur är. Fy fan.

    Jorden* skulle det ju stå där, ja.

  Hur går det för dig som skrev i förra öppet spår om din man som hade skickat hjärtan till sin anställda och sedan tagit bort konversationen? Hoppas allt gått bra!

   Undrar också! Hoppas du mår bra!

   Jag svarade lite längre ner ❤️

  Behöver man arbeta 6 eller 8 månader i streck för att få den högsta föräldrapenningen?

   Den är inkomst baserad (med tak) så det beror på vad du tjänar

  Någon som opererats under narkos som gravid? I vilken vecka isåfall och var det några konstigheter?

   Jag har, i vecka 29. Öppen bukoperation, tog bort ena äggledaren. Inga konstigheter alls förutom det allmänt jobbiga i att bli opererad, fick lite bristningar runt operationssåret pga växande mage, och ömheten runt såret blev värre när ungen sparkade där 😅

    Äggstock ska det vara om det ny spelar någon roll..

  Någon med erfarenhet av att läsa en utbildning och få barn under tiden? Är grundutb. sjuksköterska och ska läsa en specialistutbildning 60hp på halvtid till hösten, är också gravid med bf i november (tredje barnet) och planerar att fortsätta pluuga efter förlossningen.. Har sambo som stöttar till 100% och kommer ta 1 föräldradag/vecka. Någon som har gjort detsamma och har något bra tips/råd? Tack!

   Jag pluggade vidare när mitt barn var 2 månader gammal på halvtid 90 p. Min erfarenhet var att det första året var relativt enkelt men andra året blev lite tuffare. Första året sov han mer och ibland kunde man plugga medan han myste bredvid en. Efter ett års åldern då han började gå och hade andra behov och då blev det svårare att plugga exempelvis mitt på dagen. Men det gick. Med strikt schema och hjälp från.min partner och min mamma. Jag tror så länge du har en bra planering och stöd så kommer det gå jättebra. Lycka till!

   Jag är hemma med två barn på heltid och pluggar heltid på distans och det går toppen. Är med barnen på dagarna och pluggar efter att dom somnat, brukar vara runt 20-tiden. Om det någongång är något som är obligatoriskt och på dagtid när inte sambon är hemma så passar min mamma barnen under tiden, förutom amningspauser med lilla som helammas. Det funkar verkligen jättebra för oss. Segt att plugga varje kväll ibland såklart men försöker tänka på att det inte är förevigt och att jag ju får ut något av det.

   Jag pluggar till specialistsjuksköterska inom akutsjukvård med en 4 månaders (50%). Det ÄR är tufft och vi (jag och sambon) får pussla mycket.
   Jag försöker sitta på vardagar när han sover under dagen (om jag lyckas ta mig upp från honom utan att han vaknar). Annars sitter jag på helgerna när det krävts och sambon tar hand om bebisen när han är vaken. Det har varit enklast för mig att plugga då!
   Men planering är a och o. 50% studier är cirka 20 timmar i veckan så försök sprid ut dessa timmar på ett smart sätt.
   Funkar det inte att plugga så ha ingen prestige. Ta ett uppehåll i så fall.

   Tack snälla för era svar! Lycka till ni med!

  Plussade idag! Har en ivf dotter på ett år! Mirakel, så lycklig men skraj. Men försöker tänka att det löser sig. Det är ödet ❤️ Håller tummarna att jag nästa år har två barn! Kramar till er alla!

  Du som såg massa hjärtan i din mans telefon, hur har det gått? ❤

   Undrar oxå, har tänkt mycket på dig❤️

   Jag tog upp det med honom igår. Han förstod inte vad jag menade och att det endast var en kollega. Och sms-konversationen finns inte kvar. Det blir svårt att diskutera något då. Eftersom vi har barn tillsammans så väljer jag att tro på honom.

    Menar du att han nekar helt till att ha skickat hjärtan till kollegan eller tycker han att det är en normal sak att skicka sånt till nya kollegor? Och hur förklarade han att konversationen var borta då?

     123 är inte jag, det kommer ett riktigt svar snart! Tydligen någon som tycker det är kul att låtsas vara någon annan 🤷🏼‍♀️

    Har du skrivit om hjärtan på din mans telefon också så du trodde det gällde dig eller bara roligt att svara och låtsas vara personen som hade problemet?

   Fina ni! ❤️ Det kröp fram tillslut att tjejen i fråga hade börjat ragga på honom (ja hon vet att han har familj) och han hade känt sig ”uppskattad” och ”sedd” osv. Så tydligen är det mitt fel, för att jag inte alltid orkar vara kärleksfull efter att ha tagit hand och tre barn och hus och hem hela dagarna.. Men det ska inte ha hänt något mer än sms och samtal säger han och jag tror faktiskt på honom i det fallet.
   Det blev en del hårda ord, tårar och en krossad mobil, och tillslut bad jag honom dra vilket han gjorde. Hade det inte varit för barnen hade han aldrig fått komma tillbaka, men oavsett hur sårad och ledsen jag är måste jag sätta barnen i första rummet och de behöver sin pappa. För att göra en lång historia kort, vi har pratat en hel del sedan helgen och vi får se vad som händer i framtiden. Just nu har jag så smått börjat leta efter en ny bostad till mig och barnen, men eftersom jag inte vill hugga första bästa lägenhet och sen kanske behöva flytta igen så får det ta den tid det tar. Kanske hittar jag och deras pappa tillbaka till varandra, men som det är just nu kan jag inte lita på honom och då kan vi inte heller ha en relation. Jag känner mig mest bara tom då jag aldrig hade kunnat tro att han skulle göra något sånt här.

   Tack alla ni för ert stöd ❤️

    ❤❤❤

    Jag är så ledsen för din skull men du klarar det här ❤️ du har tagit hand om tre barn och ett hus för fasen! Du är starkare än du tror. Han vill skylla över på det för det är enklare för honom än att se sina egna fel och brister. Men ge inte upp: vad som än händer kommer livet bli fantastiskt för dig ❤️

     dig skulle det ju stå

    Tufft. Men det känns ju som det hänt något mer om det skickas hjärtan till privat mobil? Alltså mer än typ lite flirtiga blickar på jobbet och något initiativ till typ AW från tjejens håll..

    ❤️

    Det är aldrig ditt fel, hoppas du är medveten om det!

    Jag har växt upp helt utan pappa hela livet så har inte erfarenhet själv om det, men jag tror att hur jobbig en skilsmässa än är för barn så mår dom inte bra av att märka att föräldrarna mår dåligt, inte trivs osv. Du är värd att vara glad, må bra och trivas i vardagen.
    Men som sagt, vet ju inte själv, vet bara att se mamma må dåligt är det värsta som finns.

    Starkt att du börjat titta efter lägenhet iaf hur det än blir. Så hemskt att bli så sviken!
    Ta hand om dig❤

    ❤️

    Jag har tänkt så på dig! Förstår att det måste kännas skitjobbigt, just nu. Men när du blickar tillbaks på detta sen så kommer du vara så stolt över dig själv att du orkade/vågade lämna.
    Såklart att barnen behöver sin pappa men du behöver inte leva med honom om han inte behandlar dig som den Queen du är. Det kommer dom hålla med om , om inte nu så när dom blir äldre och kan sätta sig in i situationen själva. Det är ditt liv, låt ingen ta det ifrån dig, du är värd att leva varje sekund av det.

    Näe fy, Absolut inte ditt fel!! Skickar massor med kramar och kärlek till dig❤️

    Jag tänker på dig!
    Fundera på om ni hade kunnat gå i terapi tillsammans för att bygga upp förtroendet igen (om du vill leva med honom). Jag är helt emot otrohet och flörtande osv, men försöker också vara öppen för att man kan fela, och det är skillnad på flörta eller ha en lång affär tex. Det finns flera grader av helvete så att säga. Även om inget är ok! Du ska ju absolut inte vara tillsammans med honom bara för barnens skull, men fundera på om terapi kan vara en sista chans för relationen, där ni även kan gå igenom gammalt trassel som du beskrev. Kanske fungerar det inte alls, men då kan du ändå känna att du åtminstone har gjort allt och kan få kraft gå vidare. Jag hoppas att det löser sig till det bästa för dig! Och som flera har skrivit, det är absolut inte ditt fel! Båda kan vara delaktiga till att relationen försämrats, men det är HAN som valt att flörta med en annan, det är bara hans val!

     Vi har pratat om att gå på familjerådgivning, inte för att i första hand rädda relationen utan mest för att bli bättre på att prata med varandra. I början av vår relation pratade vi om allt hela tiden, men allt eftersom har vi tappat det och tar istället varandra för givet.
     Jag är väldigt kluven i vad jag vill göra, en del av mig vill förlåta och gå vidare medan andra delen vill kasta ut honom med huvudet före. Jag har ändå levt med honom hela mitt vuxna liv och trodde vi skulle bli gamla ihop så det är väl därför jag slits mellan alla känslor. Men vad som än händer så har jag mina barn och den kärleken gör att allt kommer bli bra ❤️

    ❤️❤️❤️

    Förlåt men snälla – du är grym! Ta hand om 3 barn??? Låter otroligt. Kämpa på! Många som inte skulle klara av att göra hälften av det du gör!!

  Har fått hem en ny stor kyl och vill handla massa schyssta grejer och fylla hela kylen. Tips på vad jag ska fylla den med?

   Mat?

    Bra tips, tack!

     Varsågod! ❤

   Hummus

   Grönsaker och rotfrukter. Min kyl är 50-60% grönsaker 😂 Resten olika vinäger, balsamico och dressingar (Vill ha dem kalla). Marinader. Tofu. Oliver, jalapenos. Tapenade. Pesto.
   Frysen består av lax.

    Fan vilken perfekt kyl det lät som! Vad är det intressanta med vinäger och vilken kan du rekommendera?

   Men bara du vet väl vad du gillar och därmed vill ha i din kyl?

  Haha jag skrev i ÖS senast att jag funderade på om det var värt att fråga en person man träffat mycket och pratat mycket vad som hände när den personen helt plötsligt slutar höra av sig.

  Känner mig faktiskt mer stolt att jag vågade fråga att jag inte ens börjat reflektera över svaret jag fick. För, jag fick delvis det svar jag tror/trodde jag ville ha, och inte alls det jag förväntade mig!

   Så vad fick du för svar då?

    Haha svarade dig nedanför 😂

    ”Förlåt jag vet faktiskt inte, det har aldrig varit meningen att ignorera dig. Det har varit så otroligt mycket på jobbet och önskar mest att jag får tillbaka mitt liv så vi hinner ses, förlåt att jag är så dålig på att höra av mig” 🙃

     Bor personen i sthlm?

      Nää, men typ 1-2 timmar bort med bil (beroende på var i sthlm) haha why?

       Känns väldigt ”dejta i Stockholm” aktigt

  Huuuuuuuur ska man göra för att gå ner i vikt? Eller jag vet ju hur, men hur blir man av med matberoende/sockerberoende/hetsätning osv? Klarar av att äta hälsosamt en tid, men faller alltid tillbaka igen och det blir bara värre och värre för varje återfall. Känns som att jag kommer äta ihjäl mig ☹️ har gått upp 10 kg på bara några månader.
  Har alltid varit lite rund, trivts bra med mig själv ändå, men nu har det nått nya nivåer. Har ont, är trött och blivit så klumpig och stel, tungt att röra på sig…
  Någon som kommit ur food addiction och dåliga vanor? Varför klarar jag det inte?

   Är lite mindre portioner och gör de lite mer hälsosamma (grönt) och rör dig mer.

    Jaa, jag vet hur man ska göra, bara det att jag INTE kan hålla mig till det hur jag än försöker. Plötsligt sitter man där och har tryckt i sig 3 portioner istället för 1 ☹️
    Har gått hos dietist och vet hur man bör äta, men ändå ”tar något över mig” och jag äter en massa skräp..

     Jag dras med många kilos övervikt. Äter inte så mycket mat, men missbrukar godis, chips, glass, kakor….. Jag mår psykiskt dåligt så det är mitt sätt att dämpa ångest. Kan gömma godis så ingen ska se hur mycket jag äter. Har väldigt lätt att bli beroende av sånt som kickar in snabbt. Tror det är ett arv från en förälder som var alkoholist.

     Fast vadå KAN inte? Vem är det som stoppar dig? Vem är det som väljer vad du gör? DU. Om du inte kan kontrollera sina egna handlingar så sök hjälp, förlåt men det låter inte friskt att helt enkelt INTE KUNNA hålla sig borta från något. Det är rätt enkelt men man måste ha disciplin.

    Men neeeej. Den här typen av bantning är ofta det som triggar hetsätning. Att äta jättelite ibland och jättemkt ibland.
    Personen skriver att den är ätstörd och du tipsar om det här🤦🏻‍♀️

     Och ger den typen av viktminskning som exploderar uppåt så fort man slutar.

      Nej det stämmer inte om du gör en livsstilsförändring! Ja naturligtvis om du återgår till samma kost dom gjorde dig fet men det förstår ju en 5 åring.

     Att byta ut vissa måltider ser jag absolut inget fel med, allt med motta!! 😊

   Hek har ju rätt i sak men det är ju otroligt förenklat och hjälper väl kanske inte med den psykologiska biten.

   Ett lästips är https://www.adlibris.com/se/bok/sluta-hetsata-handbok-for-dig-som-vagar-forsoka-sjalv-9789127133006?gclid=CjwKCAjwwqaGBhBKEiwAMk-FtPQARCTSYbczg57tGfrv_TBAB7H-qDEbQxhQSggpGz6rUnvevR1A_xoCzrgQAvD_BwE

   Sök hjälp, du kommer inte att klara det ensam. Tolvstegsrörelsen har program för mat/sockermissbrukare.

    Ja, borde verkligen ta itu med detta på allvar! Har gått till dietist, men kände att jag inte fick reda på något nytt där. De sa mest hur och vad man ska äta, vilket jag ju vet. Känns som att det är mer psykologi bakom det hela

     En dietist kan informera om mat och kosthållning, men det är inte i okunskap om mat och kosthållning som ditt problem ligger eller hur?
     Missbruk är att likna vid ett sjukdomstillstånd och för att gå vidare mot ett friskare liv behövs hjälp. Kan man inse det har man tagit ett stort kliv på vägen mot tillfrisknande.
     Sluta fundera, sluta kämpa på själv. Sök hjälp. Mitt tips är tolvstegsrörelsen.

   Varför äter du? Och vad äter du?

    Jag märker att jag tröstäter om jag har en dålig dag. Äter också om jag är uttråkad. Äter också något om jag vill fira något.. Men största problemet är väl tröstätandet.
    Förr åt jag inte godis/skräpmat/chips/läsk på vardagar, men nu har det också tagit sig in i vardagen.
    Det behöver dock inte vara godis som jag överäter, det kan va tex mackor (plötsligt har jag tryckt i mig 4 st bara för att det var gott), mat och också frukt..
    Ett annat problem är också att jag sällan känner mig mätt, kan äta hur mycket som helst känns det som. Kan äta en hel pizza utan att känna mig speciellt mätt…

     Har tyvärr inget tips för jag är precis som du. Kämpa på💕 du är i alla fall inte ensam om det kan hjälpa..

     Ditt varför måste bli starkare än ditt matbegär. Alltså, du måste ha en tillräckligt stark anledning till varför du ska hålla dig till rimliga portioner och bra mat. Varför vill du gå ner i vikt? Vad är målet? Vad kommer hända när du kommer dit? Varför kommer det vara värt allt kämpande? Har du inte tillräckligt starkt varför kommer du hitta på anledningar till varför du gång på gång kan göra undantag med din diet.

   Det går nästan aldrig att förbjuda mat för dig själv, oftast blir man bara mer sugen på det då. Om du känner sockersug, försök dricka typ 2 glas vatten och vänta ett tag, om du fortfarande är genuint sugen på socker så låt dig själv äta det, men en kontrollerad mängd (typ 4 rutor choklad t.ex). Ett alternativ är också att äta en frukt och se om det stillar sockerbegäret! Försök fylla ut måltiderna med grönsaker som du gillar i större mängd än tidigare, och försök få in vardagsmotion/träning du faktiskt gillar (misstänker att du vet detta dock hehe, skadar aldrig att upprepas dock, träning ska inte vara ett straff utan något att se fram emot).

   Hoppas du hittar en bra väg för dig! 🙂

    Tack 🧡 hade dock sockerstrejk i höstas och förbjöd socker och åt inte det på över en månad. Det gick faktiskt lätt. Men sen när jag hade klarat det så spårade det ut igen och känns som att det är värre en någonsin 😔

   Jag ökade ganska kraftigt i vikt efter en stor omtumlande händelse i mitt liv, jag gjorde dock en stor förändring förutom att äta lite nyttigare och gå varje dag. Jag slutade äta efter klockan sex varje dag. Äter annars nästan allt jag vill dagtid men mest fokus på det min kropp framförallt behöver. Fungerade riktigt bra och samtidigt som jag inte känner mig missunnad så matar jag min självkänsla med en positiv kontrollkänsla.

   Ät lchf!!

   Förbjud dig inte helt att äta onyttigt. Välj en dag i veckan för det och ät nyttigt på veckodagarna.

   Terapi!! Kbt! Det är en beteendeförändring du måste få till och det finns inga snabba lösningar.
   Få svar på alla dina ”varför?” Och hitta nya strategier. Det funkar!!

   Handla online! Du gör en meny och en vecko eller månadshandling åt gången och så låter du bli att köpa onyttigheter. Ett annat bra tips är att göra beställning när du redan är mätt och belåten.

   För hungern är en dålig shoppingkompis

   The opposite of addiction is not sobriety, it is human connection.

   Vet inte om det här är ett bra tips men – jag kör på att äta nyttigt fram till middag. Nyttig frukost/lunch sen behöver man inte tänka för mycket på vad man äter till middag. Skippa efterrätt/snacks (till vardags), ät mörk choklad/drick te eller dyl om du är sugen på kvällen! Och försök inte ”banta” bort, rör lite extra på dig och försök äta någorlunda nyttigt – ej extremt. Inte bara massa sallad – herregud, vem vill det???

   Det finns inget sånt. Man bara gör det. Det är liksom ingen som tvingar dig äta något. Om du nu på riktigt inte kan sluta äta skit du inte ska äta bör du hantera det som en narkomani – sök hjälp, för det är inte normalt att inte kunna hålla sig borta från viss mat.

   Det är hemskt när man är i det… jag rekommenderar att börja följa David Haroun på insta och lyssna på hans podd. Genom den har jag sakta vänt mina tankar från att straffa mig själv med färre kalorier eller mer träning om jag bryter mitt kaloriunderskott, till att inse att jag är värd bättre än så. Jag tröståt mig 10 kg fetare våren 2020, gick inte ner ett gram förrän ett år senare… från 1 mars till idag har jag gått ner 7 kg och jag har börjat omprogrammera mitt förhållande till mat och mina känslor.

    Du kan äta pizza varje dag om du vill MEN så länge du ligger på kaloriunderskott varje dag. Funkar för mig, samt träning 3 dagar i veckan.

   det är enklare med disciplinen i affären än vid konsumtionstillfället. KÖP INTE HEM SKITEN

  Så vad fick du för svar då?

   Oups hamnade fel

   ”Förlåt jag vet faktiskt inte, det har aldrig varit meningen att ignorera dig. Det har varit så otroligt mycket på jobbet och önskar mest att jag får tillbaka mitt liv så vi hinner ses, förlåt att jag är så dålig på att höra av mig” 🙃

  Nu har Amir nya kompisar som han hänger med varenda dag, igen, undrar hur länge det håller denna gång

   Han kommer nog försöka klänga sig fast vid dem hela sommaren så att han kan utnyttja den där tjejen för hennes balkong och för att ha några att supa med, efter det är han klar med dem. Men jag ger det bara några veckor tills de inte orkar med hans narcissism och attityd längre och dumpar honom istället.

    Han kanske skulle umgås med de två damerna i Märsta. Men de dricker ju inte. Han kan ju ändå snacka smörja med Book och Took (Myggan).

  Du som frågade om lymfmassage för ett tag sen, har du hunnit prova? Jag blev också nyfiken hihi

  Aktiva köp/sälj grupper på facebook? Inom kläder, leksaker, samlarobjekt.

  Nån med covid som hade magont/magknip som symptom?

   Många som får diarré så jag skulle gissa på ja.

   Krya! 🌼

  Jag behöver podd-tips inför semestern!!
  Mitt bästa podd-tips är kompaniet, älskar älskar älskar!!! 💓💓

   Dumma Människor!

   Recensörerna är min absoluta favorit podd! Älskar! 😍 Dock har de jag rekommenderat den för tyckt att den är dålig, fattar inte. 😅

   krimkalendern

   Tack för insläpp!
   Jag tycker att den är skitkul, två komiker som läser från olika Facebook grupper.

   Sommar i p1. Börjar 26e juni.

    Och alla gamla sommarprogram finns kvar att lyssna på.

     Ja älskar det😍 lyssnar om vissa så många gånger!

   Över min döda kropp! Riktigt bra och man känner att dom har koll på vad dom pratar om 🙂

  Hej! Någon som gjort ett problemlösningstest (Matrigma) och har tips på hur jag bäst kan förbereda mig? Tacksam för er hjälp!:-)

   Jaaaa! Hahaha fyfan säger jag bara. Kändes som ett jävla sudoku. Går inte att förbereda sig, bara köra och hoppas på det bästa! Lycka till 🙂

    Hahaha åh usch, är så nervös. Detta är verkligen mitt DRÖMJOBB också så är såååååå nervös. Men bara att köra som du säger! och tack! <3

   Jag har gjort det flera gånger, också för ett drömjobb.
   Fick resultatet av de 11% högsta i landet, men inte blev jag kallad på intervju ens.
   Jag förberedde mig innan med lugn andning, fokusering och intentionen att jag ska banne mig klara detta.
   Jag gjorde Adaptiv Matrigma, tror jag det hette.
   Stort lycka till i alla fall…kör hårt och tro på dig själv!

   Googla och kolla på exempel samt gör iq-test som finns online för att värma upp, jag har gjort några stycken i olika anställningsprocesser och upplevde att det gick bättre och bättre. Jag har fått två olika typer av tester, ett där man hade ganska kort tid på sig och skulle göra så många problem som möjligt. svarade man rätt fick man ett svårare och fel så fick man ett lättare. Då kan man få ganska svåra problem fort men få inte panik 🙂 i det andra så hade man längre tid och ett visst antal problem som skulle lösas inom tiden. Kom också ihåg att de flesta företag inte lägger så stor vikt på testerna om du inte får ett väldigt dåligt resultat. När jag har fått återkoppling på testerna så sa det jag pratade med att de var nöjda om man placerade sig i mitten och uppåt och då sökte jag ganska kvalificerade tjänster. Lycka till!

   Det finns en app som heter typ iq test med liknande tester. Och man kan googla på lösningar för att lära sig tekniken bakom.

   Tanken är att det inte ska gå att förbereda sig. Men googla så kan du få lite exempelfrågor. Jag gjorde testet oförberedd i höstas och det var sjukt svårt, kändes som att jag gissade på typ 70%, men ändå fick jag jobbet och dom sa att mitt resultat var som snittresultatet ungefär. Så få inte panik om det känns som att det har gått dåligt, det sk vara väldigt svårt.

   Om du hinner se det, jo du kan förbereda dig! Googla och Yotuba test och instruktioner på hur du bör tänka. Lycka till!

  Jag har ätit medicin i tio år för min endometrios. Bytte läkare och den nya läkaren fortsatte skriva ut samma medicin tills hen bestämde sig att: nä. Jag orkar inte längre.

   Lär nog finnas någon mer anledning? Tror knappast hen sa till dig att han inte orkar längre

    Hen sade bara: tänker inte få skit själv för att hjälpa dig. Hen är inte den som lever med kronisk smärta.

     Vad var det för medicin?

     Byt läkare. Vet inte alls hurdet funkar men kanske läkaren behöver skriva ut den till många av sina patienter o blir ifrågasatt i godo av kollegor. Kanske en annan läkare har mer olika fall o lättare att förskriva. Vet inte men vissa saker som funkar en tid behöver ju bytas ut för kroppen att återhämta sig annars kanske det leder till värre saker på organ. Chansar friskt här för skoj skull. Jobbigt om du får kämpa med det nu utan fungerande läkemedel. Jag vet inte hur det är att leva med smärta.

      ❤️ det är inte roligt om man säger så eftersom det påverkar kroppen både fysiskt och psykiskt. Jag har ett recept kvar på apoteket som hen har satt ett expeditionsintervall på och eftersom jag inte kommer få mer hjälp där ändå bad jag hen att lyfta på spärren men möttes av ignorans.

   Vad är det för medicin du fått utskrivet? Det finns säkert en anledning till att den inte rekommenderas till dig längre, vilket läkaren borde ha förklarat dig. Men läkaren borde ju komma med andra förslag på behandling!

  Kolla in ”Pornfluencers” på SVTplay. Verkligen bra. Tankar? Jag tycker att inte det är ”empowering” för kvinnor, kort sagt.

   Åh ska kolla!

  Klädtips önskas!
  Jag är chef på ett företag med tio anställda. Jag arbetar mestadels på kontor men det händer att jag behöver hjälpa till i verkstad och kan inte ha alltför ömtåliga kläder. Jag har tillgång till att byta om lättare – arbetskläder och skor men inte mer än så. Samtidigt som jag möter kunder som går i finkläder möter jag många snickare och vill inte vara klädd för mycket åt något håll. Jag är tjej, medelålders, inte i den form jag önskar utan vill gärna kunna dölja några extrakilon. Har ni tips på hur jag ska klä mig för att både vara elegant, proper men inte för uppklädd? Tack på förhand!

   Vet inte vad du är bekväm i men typ jeans, sneakers, t-shirt/casual blus och kavaj?
   Så kan kavajen tas av om du vill få en minde formell look.
   Eller kostymbyxor fast matchat med t-shirt eller tröja.

    Jeans, sneakers och t-shirt är jag väldigt bekväm i. Jag har det idag. Det blir tyvärr dåligt med variation bara och det känns som jag alltid har samma kläder. Bra tips, kanske ska pröva ut någon kostymbyxa och blus. 🥰

  Skulle du tycka det är värt att flytta till en lite äldre och mindre lägenhet än nuvarande utan balkong (har uteplats nu) och där pendlingen dagligen är några km längre men du sänker dina utgifter med 1300 kr per månad?

   Absolut!

   Nej. Inte om inte de 1300 är avgörande för din ekonomi.
   Uteplatsen i sig är värd 1300 kr / månad enl mig

   Nej, inte om ekonomin inte kräver det! Skulle aldrig ge upp balkong/uteplats!

   Nope! Skulle verkligen prioritera uteplatsen. Frågan är ju dock hur mycket du uppskattar uteplatsen och hur din ekonomi ser ut? Personligen skulle jag kompromissa på väldigt mycket innan jag väljer bort balkong/uteplats.

   Ska tilläggas att jag bor i norra Sverige så det är 3-4 månader per år balkong/uteplats nyttjas

    Basera valet på hur mycket du använder den nu då. Spelar det ingen roll med uteplats så gör det ju inget.

    Bor i södra Sverige och är väl 3-4 månader om året jag utnyttjar min med. Är ju inte varmt här bara för att det är lite varmare haha.

     Bor också i södra Sverige och håller med dig. Det är inte alltid det går att nyttja balkong/uteplats längre än 3-4. Men om vi får det riktigt fint tidigt kan man ju sitta från typ april till september:)

   Ja det skulle jag. Hade jag bott i ett land som inte var iskallt 90% av tiden hade uteplats känts viktigare.

   Absolut inte. 1300 är inte så mycket pengar (för mig).

   Nej. Hatar att pendla.

   Verkligen inte! (Om jag inte var tvungen pga ekonomiska problem eller så).

   Hur ser området ut? Är det gångavstånd till affärer m.m? Finns det grönområden? Känns det tryggt? Jag tycker att området är väldigt viktigt.

  Vad äter ni på midsommar? Sillunch? Grillat? Pizza? Och till den största frågan; gräddtårta eller jordgubbar med vaniljglass?

   Sillunch och gräddtårta 😄

   Jag är helt traditionslös med min mat. När jag var kattägare fick de en buffé med räkor, rostbiff, kyckling, lax och skinka. Blir första midsommaren som kattlös sen -88. Får bli en fin blombukett vid deras urnor istället.

   På dagen är det så mycket fix så vi äter inget. Vi kör midsommarmiddag på kvällen, köttbullar, prinskorv, färskpotatis, allt som hör till. Och ALDRIG gräddtårta🤮 jordgubbar med glass ska det vara!

  Har någon tips på en bra ac till ett rum på typ 10kvm? Helst inte skitdyr 😚😚

  Funderar på en sak, det är så olika hur långt de har kommit i vaccineringen beroende på var man bor. I min region har de i min åldersgrupp inte ens börjat få vaccin medan de på andra ställen kommit mkt längre. Inte jämlik vård! Vi ska åka till vår sommarstuga nästa vecka och där har de sedan en tid tillbaks lediga tider för min åldersgrupp. Är det så fel att boka första dosen där? Det är en liten ort som inte har mkt turister.

   Om de har många lediga tider borde det ju inte göra något. Men ser det väldigt fullt ut så kanske man inte ska roffa åt sig enda lediga tiden typ…

   Du ska väl boka båda tiderna på samma ställe, tror jag.

    Det ska man.

   Vissa vårdcentraler i Sthlm vaccinerar alla över 18, det är helt galet, men ingen vet om det. Jag skulle tagit vaccinet där jag kunde om jag vore du

   Dom säger ju till nu att man ska vaccinera sig där man bor, inte där man semestrar. Och man ska vaccinera sig på samma ställe för både dos 1 och 2

  Nyfiken på Moa Mattssons lägenhet som är ute till försäljning för typ 7,5 msek, varför badrummet är helt utrivet? Lägenheten har Mao ingen dusch. Såg att hon fick kommentarer om detta på sin instagram där hon ombads förtydliga varför det är så, medtanke på ganska dyr kostnad att renovera. Men dem besvarades ej, någon dag senare var kommentarerna borttagna. Hm…

   De.
   Förklarar gärna varför det ska vara de, inte dem.

    Sluta bara, du förstör så jävla mycket.

     Hahaha, vad förstör hen?? ”Så jävla mycket” 😄

      ”Hahaha”, tönt.

       Ojoj, nåns skor är för små 😄

   Inte avundsjuk ALLS utan undrar mest hur hon har råd med en så dyr lägenhet? Alltså 7.5 mil och hon är väl 23-24? Rika föräldrar?

   Vilken adress är det? Grev turegatan?

    Karlavägen 48

    Såg nu att det var Karlavägen!

  Är Forever Living MLM?

   Tror inte det.

   Ja det är det.

  Jag har tänkt på en egentligen helt obetydlig sak ett tag nu.

  Jag blev förra året gravid med våran son som först var beräknad (BF) 15 december, enligt min mensapp, slumpmässiga hemsidor på nätet men också efter första samtalet med min barnmorska. Efter rutinultraljudet (tror jag) flyttades BF till 5 december istället. Jag visste ju att datumet kunde bli flyttat efter att man mätt bebis ordentligt och så, men jag hängde även upp mig på att de inte gick ihop med min menscykel alls att han skulle blivit till då.

  För att inte bli för lång. Min son växte i magen precis som han skulle och föddes 15 december, 3600g och 53cm lång. Dvs inte jättestor för att ha gått över 10 dagar.

  Händer de att de blir fel och att han faktiskt föddes precis när han skulle (eller runt om) eller är det slump?

  Kanske töntigt och jag missar kanske massa parametrar, men bara en oseriös kul sak jag tänkt på.🙈🤷‍♀️
  (Och till dig som tycker jag borde hänga på familjeliv istället, detta är öppet spår och jag får faktiskt hänga här nu)

  Skaffade tinder gold och kollade de som gillar mig. Där var min kollega😂 det får man väl kanske ta som en komplimang, jag vet inte, men blev så förvånad för han pratar inte ens med mig. Ibland behöver jag hans hjälp och då är det ett mummel och en negativ utstrålning. Kan nu inte låta bli att undra om han beter sig så för att han är intresserad på riktigt.😂🙈🤯

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *