Joakim Lundell om de fortsatta trakasserierna, hatet och hoten

Har du inte hängt med i vad som händer på Youtube så rekommenderar jag det HÄR inlägget först, innan du tittar på den här videon.

Två personer som Joakim Lundell kritiserat på sina sociala medier har slagit sina påsar ihop, och försöker – enligt Joakim i den här videon – driva honom mot självmord med sina trakasserier.
Till sin hjälp har de en Youtubekanal som upplåtit sin plattform till detta, utan förevändningen att det som sägs inte är hans åsikter och att han inte står bakom dem.
Dock låter han dem härja fritt i hans videos.

Nu har Joakim publicerat en 28 minuter lång video där han pratar om detta, och ger sin syn på saken och om varför man tyvärr inte kan ignorera och tiga ihjäl personer som dessa. 
Jag har sammanfattat den åt er i videon här ovan och fått ner det till ungefär 8 minuter.

Enligt Joakim har även Expressen besökt honom och gjort en intervju om saken, men den verkar inte ha blivit publicerad än. (Kl. 15:17)

 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Driva honom MOT självmord”…?

   I den kontexten skriver man väl inte FÖR självmord, eller vad menar du?

    Det heter alltid ”till självmord”. Han driver mig till självmord.

   Och?
   Är det poängen här?
   Skärp dig.

  Någon behöver dra ur kabeln till hans modem.

  Men hur mycket ska han mjölka detta?

   Är väl hans handikapp som gör det värre.

   Har så svårt ta han seriöst när han ska kämpa för psykisk ohälsa osv. Vet inte varför. Försöker vara öppen för att han är förändrad men när han pratar så låter de bara dumt tycker jag. Han är lite av en ”ordbajsare”, slänger med stora ord och pratar mycket och länge men sen är de inte riktigt något som make sense i slutändan.

    Han upprepar också samma sak med olika ord hela tiden

    Jag håller med! Jag tycker också att det blir så märkligt när en pratar om psykisk ohälsa och inte nämner vilken typ en har. Då låter det som att en bara slänger sig med ett begrepp som en inte vet var det betyder. Det är ju inte så att om en säger att ”jag lider av fysisk ohälsa” när en har fått ett njurstensanfall…

   Tycker det är helt rätt att ”mjölka” detta så länge grova påhopp/kränkningar får ske öppet på nätet.

    Verkligen rätt!! Vadå mjölka? Har du missat hela poängen här?
    Lokal och Olof är 2 riktiga mansbebisar. Blir mörkrädd när jag ser hur 2 ”män” uttalar sig!
    Dom ska tystas ner helt och hållet och lära sig veta hut!
    Blir jävligt förbannad när jag hör någon av dem öppna sina fula munnar.
    Helt rätt av Jocke att ta det här dit han gör.
    Jocke må ha levt ett rövarliv, men so what?
    Fler som Jocke behövs, helt klart.

     De är hela 3 mansbebisar allihop, ingen är bättre än den andre ärligt talat. Att Jocke ens sitter och cyberbråkar offentligt med två puckon när han närmar sig 40 och har två barn är bara pinsamt… att han drar självmordskortet är ännu värre. Stäng ner din jävla youtube ett tag, kontakta polisen och bete dig vuxet. Sluta exponera barnen och producera skit. Så TRÖTT på hela honom

     Vi behöber absolut inte fler som Jocke.

     Fine att han blir utsatt här men han är gode bra på att mobba och dreva själv.

     Kanske fick han smaka på egen medicin bara.

  Tänker inte ödsla varken 28 eller 8 minuter på den pajasen…..

   Men dock så ödslade du tid för att skriva en kommentar om att du inte vill ödsla tid.

    Tog nog varken 28 eller 8 minuter att skriva..

     Var det just själva tidsåtgången som var orsaken till att vederbörande inte skulle titta 🤔

      Var ju tal om att ödsla tid.

     Och läste ett helt inlägg om honom, samt fortsätter svara

      Jag, anonym, är inte lombax om du nu tror det.

    Haha din dunder-tönt

  Men kan han bara ta sitt egna ansvar gällande sin psykiska ohälsa och sluta läsa/ titta på vad de säger och skriver ?!

  Fattar inte att han orkar med att bråka och försvara sig hela tiden, han sitter i story efter story och försvarar sig, han verkar livrädd för att tappa följare och popularitet. Podden ligger ju inte ens topp tio längre. Tänk om Isabella L skulle sitta och försvara sig mot alla elakheter och lögner folk skriver om henne, diverse poddar och vloggar drar ju upp henne och pratar nedlåtande och sprider osanningar om henne. Folk använder kända namn att snacka ner för att blir större själva. Tror Jocke skulle må bättre om han släppte det bara och umgicks mer med barnen, nu när de är små istället för att, som han säger, jobba hela tiden. Märks att han är mycket frånvarande hemma då han inte ens visste att Jonna hade köpt ny barnvagn och barnvagns-förrådet var Jonnas. De är ju båda två ibland iväg en vecka från barnen när de ska spela in program. Inte många hade vetat om detta på YT om inte Jocke dragit upp det hela tiden. Sen är det ju bra iofs att ta upp hatet på soc medier. Har han bett dig göra dessa inlägg, gissar på det även om du förnekar.

   Han verkar inte heller förstå att hans eget beteende är en del av varför folk inte kan ta honom seriöst.

   Att han spelar psykisk ohälsa-kortet iklädd offerkofta för vad andra youtube gör av en kultur han varit med och skapat, skulle va lika vridet som om Cissi Wallin skrev en krönika om att hon blev offer för följare som hetsat henne att hänga ut och starta drev, när det varit hon själv som varit med och skapat en kultur att hänga ut och starta drev.

   Är de någon som orkar lyssna på den där podden? Jag lyssnade ett avsnitt, och tog mig knappt igenom halva. Lyssnade på det avsnittet där frågan om de har öppet förhållande kom upp och både Jocke och Jonna blev så irriterade och arga och typ skällde ut folk för den frågan, men vad är de för frågor dom ville ha i sin podd? Vilken deras favoritfärg är? Självklart undrar folk och sen kan dom ju välja vilka frågor dom vill ta med. Ingen hade ju undrat om de inte va för att Jocke själv gick ut med öppet förhållande grejen i en annan podd.

    Nej har inte heller orkat, lyssnade några minuter bara. Ja klart att folk undrar när han går ut i en podd och säger att de har öppet förhållande och att han varit med flera andra under hans och Jonnas förhållande. Och Jonna säger sen att ”nej vi har inte öppet förhållande”. Tyckte så synd om Jonna när han sa det och synd om henne att han håller på så.

    Jag, och tycker den är skitbra. Men så tycker jag om både Jocke o Jonna så jag är nog fel målgrupp för din
    Fråga

   Ja han har nog panik för att deras podd inte ligger i topp och serierna har väl inte blivit supersuccéer, han måste ju få in mycket pengar för att upprätthålla standarden med bilar för fem miljoner och dyra märken. Nyligen gick han ut och sa att han inte själv vill synas så mycket längre men han syns på youtube och insta, och egna konton har barnen. I.L. var väl nära, hon drevs nästan till det så hon fick söka psykakuten, hon säger inte att det berodde på elaka skriverier och skvaller men det kan man förstå var en del i det och att det påverkade henne. Hon beklagar sig sällan och försvarar sig sällan. Jocke mår säkert ganska dåligt tidvis men han borde släppa på prestigen lite och tagga ner, umgås mer med barnen vilket är läkande och inte vara så fixerad vid pengar och lyx.

  Har så svårt för den här sortens offermentalitet med (av allt att döma) substanslösa hot om självmord. Framförallt när det, oavsett eventuella omständigheter, faktiskt är så att det finns en ekonomisk vinning av det.

  Väx upp…

   Få har omfamnat offermentalitet som Joakim! Sjukaste var väl när de kämpat (?) med att få Jonna gravid och när hon väl blev det så skulle hon göra en abort då någon hantverkare hade gjort fel i en renovering i huset. Att skylla en abort på en utomstående… Wow.

  Allting går åt skogen för Jocke. Företagen går med förlust, de ”egna” produktionerna (med inhyrd producent) går dåligt och han lyckas inte utbilda sig till advokat. Han försöker flytta fokus från de verkliga problemen och behöver en syndabock. Vidrig manipulation han håller på med nu. Var det inte han som satt i morgonsoffan och sa att man inte skulle hota barn med självmord?

   Skulle han utbilda sig till advokat?

    Ja han stod och berättade det i en video. Han skulle väl gå med i Advokatsamfundet eller vad han nu sa. Han skulle väl plugga till psykolog också?

    Ärligt talat. Han behöver fokusera på att göra EN sak ordentligt istället för att påbörja flera olika projekt som aldrig blir helt färdiga och/eller bra.

    Visst, de där sorgliga figurerna som sitter på YT nu och pratar ner Joakim så som de gör är absolut inte mkt bättre men Joakim är inte mkt bättre själv.

     ”Gå med i Advokatsamfundet” 😂

   Ska han utbilda sig till advokat?!?!? 😳

    Nej han tänkte läsa en kurs i juridik och på något sätt fick han för sig att han då skulle bli advokat…

  En del människor lyckas ständigt omge sig av drama. Vad kan gemensamma nämnaren vara…?

  Jag förvånas av att många här inne hänger på mobbarna. Joakim har autism och jag har själv sett hur ”easy target” mitt eget barn (som har autism) är. Att J vill lyfta psykisk ohälsa anser jag vara mycket bra. Bara kommentarerna här inne vittnar om en bred okunskap. Eller ska man låta trakasserier pågå? Jag är den som kliver mellan direkt när jag ser sånt. Vi behöver bli fler. J har lyckats med något alla YouTubers drömmer om. Klena hjärnor som inte lyckas med samma sak är snabba att sparka på honom när han ligger ner (mår sämre).

   Håller helt med dig, tror det är en hel fel ”fans” av idioterna som kommer hit.
   En del i Jockes diagnos är att snöa in på saker och blir han känslomässigt involverad är det väl svårt för honom att bara stänga av skiten.

   Vad har han lyckats med som alla drömmer om?

    Klä sig i märkeskläder från topp till tå. Bokstavligen.

     Dock piratkopior, vilket han råkade erkänna av misstag genom att säga ungefär så här ”kan inte ha äkta när jag renoverar huset”.

      Hahahahah det är ju lite av ett scoop faktiskt! Är han nya Ali G?

      Var sades detta?

       Sades på en debatt som cluee news hosta mellan Olof och Joakim. Men ser att den har blivit borttagen av cluee

    Tjäna pengar på bekostnad av hans barns trygghet och uppväxt! Hemskt faktiskt

   Grejen är ju den att Jocke inte är sen att mobba själv. Jag är helt övertygad om att människor som skapar drama, oavsett skäl, får precis det i retur. Ger du dig in i leken, så får du liksom tåla den. Att lägga ner så mycket tid på att skapa ett försvarstal känns verkligen udda. Om han vore så ”top of the world” hade han naturligtvis inte behövt det. Är förövrigt själv mamma till ett autistiskt barn och ser absolut inte hur han skulle kunna bidra till något bättre för denna grupp eftersom extremt få överhuvudtaget tar honom på allvar. Vilket är helt och hållet självförvållat.

    Ja då kan man väl bara hoppas på att alla som tuggar skit här dagarna i ända får sitt i retur.

   Håller helt med dig, och jag är i samma situation själv. Okunskapen om autismspektrat här inne är mycket stort. Jocke har varit till stor hjälp i vår familj och framförallt min son att få se någon som är lik honom själv. Många skriver att de inte fattar hur han kan fortsätta älta, men det tillhör diagnosen. Min son ältar flera gånger i veckan det som han varit med om för 5-6 år sedan

    Han är en hemsk förebild för ett barn. Så fort det passar honom så skriker han ”jag har faktiskt en diagnooos!” istället för att ta ansvar för sitt liv, sitt beteende, sina handlingar. Han beskyller personer runt sig för alla misstag han gör. Jag jobbade ett tag i en liten kommun inom socialtjänsten och där använde vi uttrycket ”en jockiboi” om unga män med missbruksproblem som skyllde allt på en eventuell diagnos (oftast ADHD i stil med ”asså jag måste självmedicinera min diagnos fattar du väl?”). Joakim är en klassisk missbrukartyp som aldrig kommer att slå sig fri från den onda spiralen av dåligt mående om han inte en gång för alla vågar se sin egen del och sitt eget ansvar. Ett 12-stegsprogram hade gjort honom gott, för att lära sig att han själv gör sina val i livet.

     Vedervärdigt sätt att uttrycka sig i arbete inom socialtjänsten. Nedlåtande mot de klienter ni förväntas hjälpa.

    Jag skulle tycka att det var synd om min son hade jocke som förebild. Han tar inget ansvar alls utan skyller exakt allt på diagnosen eller andra.

     Han förstår ej att han inte är sin diagnos! Vissa skyller konstant på det

   Är själv autistisk och jag själv anser att Joakim har satt sig själv i denna situationen. Att år ut och år in mobbat folk och försökt få dessa att lämna youtube så förtjänar han verkligen få kritik riktad mot sig. Joakim jagar bara sympati och drar alltid ADD och asperger kortet när detta händer.
   Han skickar själv sina fans mot Karl Levander och anmäler hans video.

  Är det någon som vet om han sökte skola eller hur det blev med alla dom planerna?

   Du menar när han skulle bli advokat utan att gå med i ”advokatsamförbundet”. Han var nog inte riktigt i kontakt med verkligheten när han hade de planerna. Han skulle även utbilda sig till psykolog och ekonom om jag minns rätt.

    Har han någon gång vart i kontakt med verkligheten?

  Vem bryr sig?

  Vinreklam i klippet. Orkar inte titta på hela tyvärr. Skulle vara intressant om J&J:s bolag granskades, var det inte något lite skumt med det där som heter något med bolaget, men han slipper undan det genom att prata om att han lider av psykisk ohälsa och om att han drivs till självm*rd. Han är manipulativ och taktisk Jocke sedan har han ju rätt i en del han säger och bra att han bekämpar olämpligheter på yt och soc med men det är mest för att han ska vinna på det själv känns det som.

   Jo, Webblagret borde granskas. Främst för den så kallade nyemission de gjorde för något halvår sen via FundedByMe men också den pyramidspelsliknande satsning de håller på med nu. De har inte nöjda kunder men försöker väga upp genom att fejka recensioner och omdömen själva.

    Weblagret heter det ju ja, var det jag menade. Fejkade recensioner var det ja. Ja de borde granskas men vissa slipper undan och kommer undan.

    Hela J&Js ekonomi behöver granskas.

    Mer än så får jag väl inte säga för då är det förtaaal

  Hemska påhopp och allt vad det innebär är inte okej, obviously. Det kan vi vara överens om.
  Däremot har jag inte förstått att han ens vill vara kvar i branschen efter allt skit som ständigt kastas på honom och hans familj. De flesta hade väl tagit ett steg tillbaka om familjen får hemska hot. Den som vill ha sin familj säker i såna här hemska påhopp skulle antagligen inte fortsätta mata elden.

  Han behöver lära sig att ta ett steg tillbaka, men han har inga bromsar och då kommer det fortsätta för evigt i ett ständigt eskalerande.

  När folk slänger fram ”hat och hot”-kortet slutar jag lyssna. Man har lyckats urvattna betydelsen så fullständigt att det numera bara betyder: Tre kommentarer av 3000 var milt kritiska och jag kan inte hantera det.

  Ni är inte stort bättre ni som attackerar honom här och beskyller för än det ena än det andra.
  Att nån ska sitta och lägga ut gammal skit ( som vi ju alla vet om) vad är meningen med det?
  Jag är väl för gammal att vara nåt fan eller nån följare av vare sig det ena eller det andra men jag tycker inte det är rätt det som hänt här.
  Nånstans känns det som det är den svenska avundsjukan som tar sig vidriga uttryck.
  Sen ska du veta Camilla att vissa inlägg du gör är åt h-e fel för du ser det ger bara näring till det som är fel och elakt.
  Om killen har adhd, Aspergers, autism eller vad det än är. Kanske en kombination av allt… låt honom vara och låt honom komma ur det här.
  En människa som mår psykiskt dåligt behöver stöd, hjälp och uppmuntran, inte kritik och elakheter

   Vadå gammal skit? Vad jag sett har ingen dragit upp något från gamla Jockiboi-tiden utan alla kritiserar honom för det han gjort senaste tiden under karaktären Joakim Lundell. Det är väldigt få som angriper Joakim Lundell för hans funktionshinder, det är hans eviga narcissism som folk tröttnat på.

   Om han nu lider av dessa åkommor Kerstin, och jag ifrågasätter det inte, så tror jag nog att du förstår att det här inte är rätt väg att gå. Istället för att slåss mot väderkvarnar och veva i offentligheten borde han dra ur sladden och finna lugnet utanför kändisskapet. Kanske söka professionell hjälp. Men att ständigt synas och höras är något han uppenbarligen inte kan hantera känslomässigt.

    Till anonym och anonym som svarat på min kommentar.
    Jag syftar till det drev som varit mot honom på youtube ( och twitter tror jag) där en person dragit fram gammal skit. Saker som triggat igång det här måendet hos J.
    Kanske läsa lite mer än vad som skrivs här.
    Vi behöver inte vara sig titta eller lyssna på honom men rena rama drev mot en person gillar inte jag i alla fall.
    Går det sämre för honom så låt det vara i alla fall. Det är upp till honom att reda ut.
    Jag skulle stämma skiten ut folk om de skulle dra upp saker ur mitt förflutna och göra allt för att stoppa såna drev.
    Jag älskar bloggbevakning och gillar gärna lite ”skvaller” men när folk uppenbart mår dåligt så tycker inte jag man behöver spä på bekymren.
    Over and out.
    Lev idag!

     Är det inte så att allt bara går hand i hand? De som skriver om J nu är kanske på samma nivå som han var för 10 år sedan? Och om 10 år kommer de ursäkta sig att de tidigare var monster (finns det inte flera som dragit detta monsterkort?) och dra på sig offerkoftor. Jag kanske ser allt i för mycket svart eller vitt och kan inte ens i min vildaste fantasi bete mig som både J har gjort och hans nuvarande plågoandar gör.

     Kolla vad han gjorde mot joz!
     Sanningen har ej kommit fram än. Endast jockes. Joz är snart nog att låta rätten sköta detta

    Så de som ska få verka måste vara a barn och kunna klara av att koppla bort andras trakasserier? Du hör hur skevt det låter va?

     Man måste inte vara a-barn för att inse att det är moraliskt fel att sitta och hota med att ta livet av sig inför tioåringar för att generera klirr i kassan. Man är inte dum i huvudet bara för att man ligger på autismspektrat, det kan man vara ändå.

  Förlåt för ett HELT irrelevant kommentar som hör hemma på ÖS, men är det någon annan som hare halebop som har haft störningar i samtal och internet senaste veckan? Mitt funkar inte alls. Kan inte surfa, uppdatera hemsidor eller sociala medier. Alla samtal låter som en robot pratat. BLIR GALEN

   Du kanske borde höra av dig till halebop istället för att fråga här

   Vill tillägga att det står att jag har täckning enligt de små pinnarna i telefonen och 4G när men det funkar ändå inte

   Testat deras kundtjänst…..?

   Ja jag har skrivit till deras kundtjänst men fick inte hjälp och dom hittade inget fel så tänkte ifall det sitter något teknikkunnig person här❤️

    Om inte Halebops kundtjänst vet vad problemet är så vet knappast någon här..

     Mår du bättre nu när du får dänga till en människa som bara efterfrågar lite hjälp?

      Nej mådde lika bra innan. Mitt mående påverkas noll av vad jag kommenterar här. Det är en blogg, inget jag lägger större vikt vid än så.

      Men tackar som frågar.

       Bättre tiga då

   Kanske ngt fel på telefonen?

  Har Anna Book alltså genom en rad självförhärligande inlägg på Insta outat Kin Hermansson och Dr Albans separation – innan de gått ut med det offentligt själva? Skämmes!!!! Nu plockar kvällsblaskorna upp det med fru Book som källa….

   🤦🏻‍♀️

   Va? Det var väl ett tag sedan de separerade? Känns inte som något någon varit förtegen med.

   Nja det har varit ute länge. Jag har vetat det länge. Jag läser inte ens skvallerblaskor eller följer Anna Book.

    Men du läser ju här?

     Är inte de en skvallerblska?

      Nej det är en blogg.

    Var har du läst om det? För ingen tidning har gått ut med det förrän nu. Däremot har det spekulerats om det i olika skvallerforum.

     Har inte läst om det i media, men Kin själv har inte hymlat om det på sin instagram.

      Fast hon har inte gått ut med att de separerat. Sen vad man kan tolka och spekulera fram är en annan sak.

       Ursäkta, men hon repostade Annas storys igår. De verkar vara nära vänner och är säkert i samförstånd med varandra. Att hon inte uttalat att de separerat och att det tog ett tag för media uppmärksamma det har förmodligen varit skönt i något som varit svårt.

  Jonnas husvagnsserie är jättemysig. Hon verkar vara varm och go. Tror att hon är kittet som håller familjen ihop. Det lilla jag sett tycker jag att familjen är fina ihop. Joakim med sina problem, Jonna som hon är.
  Tror deras familjeliv är rätt ”svensson”, de verkar vara harmoniska.
  Sen måste de ju få click och visningar på sociala medier och då måste de vara lite extrema. Men det är ju deras jobb.

   Hoppas hon lämnar och går vidare med barnen. Hon behöver inte hans drama som konstant går ut över familjen. Pengar före allt enligt honom

  Hejjj
  Vem är Gabriella joss nya kille ?🙈❤️

  Jag kan inte lyssna på honom för jag blir knäpp på dialekten. Det må vara taskigt störa sig men det går inte låta bli. Vet inte vart han kommer ifrån men jag blir galen av hur han låter 🙉 Finns (fanns?) en tjej på barnkanalen som hade typ samma dialekt/sätt att prata. Haha kan inte ens tänka på det utan att örnen gör ont.

  Jag får bara minnen av för några månader sedan när Jocke, Anjo och Cluee gav sig på Verz, och Verz bad dem sluta eftersom han mådde så dåligt mentalt av allt drama och hat, men lyssnade Jocke, Anjo och Cluee? nej, dem fortsatte kasta skit till Verz gick offline en tid för att slippa allt skit.
  Samma med att dem tolkar det som ett hot när Olof tänker söka upp dem hemma för att prata med dem. Men dem hade inga problem att själva (Jocke, Anjo, Rask, Chrille, m.fl) åka hem till Joz för att prata med honom.

  Om Jocke inte pallar läsa allt som skrivs, logga ut från sociala media och ta det lugnt, om du mår allvarligt dåligt sök psykhjälp. Sitta och gråta på nätet hjälper inte…

  Och i framtiden, tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad.

   This!!!! 👏🏻

  Att pengar ska vara viktigare än att vårda sin hälsa. Duger inte en 4-rummare och ”svennebil” och ett jobb där allt inte kretsar om det egna jaget.

  Något även My borde tänka på. Så viktigt att tala om att hon tjänar bra med pengar och få kan ha hennes livsstil. Menar hon att fler skulle vilja ha det som hon? Leva på ”skitiga” pengar genom att offra sitt barns integritet. Om ett tag blir det dags för depp igen och det ska också dokumenteras.

  Som man sår får man skörda kära influensers.

   De hade ju stora problem med andra även när de bodde i sin lägenhet…

  Vad smidigt Anna outade dr albans separation… undrar om han och Kin var med på det.

  Aftonbladet hänvisar till och med till Annas inlägg.

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/dl692B/slut-mellan-dr-alban-och-kin-hermansson-efter-18-ar-tillsammans

   Skulle vara svar på kommentaren ovan..

   Herre gud.. spela roll. Hon fick mig godkänt att skriva det

    Mig = nog

  Jag trodde jocke hade lärt sig att det är bäst att han inte späder på dessa människor som försöker få honom att reagera. Det håller liv i dessa hemska YouTube bråk som vissa idioter tjänar pengar på.

  Jocke utsatte ju joz för värre saker…
  Han kanske borde förstå nu hur det är att vara på andra sidan, än har inte sanningen kommit fram från joz sida…
  Jocke är inte oskyldig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *