Socker och salt för Gynning

Carolina Gynning njuter av att känna sig naturligt vacker under sin graviditet och väljer att lägga sitt fokus på att kroppen hennes skapar liv och bär på en alldeles ny liten dotter.

Samtidigt kämpar hon med – som hon kallar det – ALLA krämpor man kan ha, under graviditens sista tid. 
Hon har bett om att få förlossningen igångsatt, men har fått nej på det från BB som vill att hon ska vänta, trots att hon snart smälter bort.

I kommentarsfältet får hon nu stöd av både sina följare och sina kändiskompisar, som Izabella Scorupco och Pernilla Wahlgren. Även förlossningen på Danderyds sjukhus kommer med pepp och tips.


Carolina Gynning har sedan tidigare döttrarna Alicia, 9, och Adele, 7, med exet Alexander Lydecker, 40, och väntar nu sitt första barn med pojkvännen Viktor Philipson, 35.

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Undrar lite, vad hindrar henne att vara naturlig då hon inte är höggravid eller på Ibiza? För mig funkar det oavsett vilket land jag befinner mig i eller vilket tillstånd min kropp är i.

   Tycker det framgår lite mellan raderna. Antar kroppshets och normer.

   Ja folk är olika och för en del betyder det mycket att se så bra ut som möjligt, för andra mindre.

    En del är också utsatta pga offentligheten. Med personer som kommenterar ens utseende och kropp dagligen. Det är nog inte så lätt ❣️

   Nyfiken, är det verkligen sant? Känner du dig helt bekväm med orakade ben och putmage i simhallen och på beachen? Skulle tro de allra flesta anstränger sig lite med sitt yttre i olika sammanhang ändå.

    Ja, jag känner inget tvång att vara onaturlig. Men det händer att jag rizzlar upp mig och dansar hela natten :).

     Tänker att det är skillnad på att känna sig bekväm och tvång? 🤔 Jag går oftast osminkad och har inga problem med det, men samtidigt vill jag täcka över om jag har en finne eller två. Känner mig inte tvingad att göra det, men känner mig mer bekväm utan en röd prick i ansiktet.

      Ja, det är väl skillnad antar jag. Jag formulerar om mig. Jag känner mig bekväm i att vara naturlig i alla situationer. Ibland väljer jag att raka benen, sminka mig, snygga till frippan osv….Men jag tycker det är skönt att jag inte behöver åka till Ibiza eller bli gravid för att känna mig naturlig och avslappnad.

       Ja det låter jättebra och skönt! Grattis! Menar det, ej sarkastisk. Men tror många inte kommit dit, särskilt nån som satt stort värde på att se ut som skönhetsnormen, som Gynning. Klandrar ingen för det är jättesvårt för många att bryta mot men nog nåt som är värt att sträva mot.

    Är det så ovanligt att inte raka benen? Jag nämnde för mina kollegor att det är varmt nu så jag kanske skulle göra en årlig vaxning och de blev helt ställda och ena sa ”oj stackars din sambo om du bara har släta ben en månad om året!”. Jag blev så paff…? Vadå stackars min sambo? Är det så hemskt att känna på ben som är lite håriga? Armarna är ju lika håriga och ingen förväntar sig att se ska vara hårlösa? Så märkligt detta med vilket kroppshår som är okej eller inte.

     Det kan gå många månader mellan det att jag rakar benen på hösten, vintern och våren. Jag hatar att behöva raka benen varannan dag på sommaren för att passa in i samhällets normer. Inte fan är det synd om min sambo när jag inte rakar benen – han föredrar faktisk längre hår framför stubb. Jag tycker snarare synd om dig och mig (och alla andra kvinnor) som måste raka benen hela tiden.
     Har noll förståelse för folk som tycker synd om den manliga sambon när kvinnan väljer att inte raka benen.

      Ja OM män nu älskar att känna på slätrakade ben så kan de ju raka sina egna? 😉 Min sambo struntar verkligen i om jag har nyvaxade eller helt håriga ben. Och då är jag ändå brunett. Känner som du att det fan är oss kvinnor det är synd om som har så mycket press på oss angående utseende…

       Känner inte att det är synd om mig som rakar benen. En kjol och fina skor, och håriga ben?

        Nej det är inte synd om dem som rakar benen men det är inte synd om orakade tjejers sambos heller. Man gör som man vill.

        Jag rakar mig på sommaren men resten av året är jag en varulv på benen och det är verkligen inte synd om min sambo för hans ben är ännu värre..

        Kan man väl ha eller vaddå? Alla väljer själva.

     Tror inte det är sååå ovanligt men tror många känner sig väldigt obekväma med det (däribland jag själv:)) För sambon hade jag inte skämts men ”bland folk” hade jag känt mig obekvämt naturlig.

      Mm kanske det. Undra varför många tänker så? Är det inte ganska sällan man lägger märke till andras ben på stranden t.ex? Det är ju inte direkt hår som är långt som på huvudet… 😛

       Skrattade högt. Ser framför mig håriga ben ala Bigfoot 😆 Förlåt jag är trött.

       Men för att nämna själva ämnet då så rakar jag själv benen och under armarna ungefär när jag känner för det. Skulle inte tro att någon ens orkar gå och glo på mina ben och gör de det så får det vara så. Jag orkar inte bry mig så värst faktiskt om vad främlingar tycker om mitt hår.

       Nej. Hår på benen lägger iallafall jag märke till. Jag bryr mig dock inte, men visst reagerar jag. Precis som jag reagerar på mycket håriga armhålor. En generations fråga kanske, vad man växte upp med?

        Kan jag tänka mig, uppväxt på 80 talet och hade inte känt mig okvinnlig med orakade ben, däremot sunkig- hade tänkt att folk hade tänkt ”men har hon inte dusch hemma.”

         Det är ju exakt sådana kommentarer som gör att folk inte vågar vara sig själva, utan måste fixa. Varför ska någon ens behöva fungera över om någon annan har en dusch hemma för att armhålorna inte är rakade? Varför ska någon tänka någonting om det över huvudtaget? Man ska inte ens behöva tänka på att folk kan reagera alls? Man ska inte behöva känna sig sunkig, och det är tydligt att det är omgivningen som skapar det problemet.

          Nej men att något ”borde” vara på ett sätt innebär ju inte att det inte ”är” på ett annat sätt.

          Vad är fel med att göra sig fin? Jo jag tycker det är fint med rakade ben. Och fult o ofräscht, med orakade ben o armhålor. VARFÖR jag tycker det vet jag inte men jag kommer inte att ändra mig i den frågan.

           Du. Gör. Som. Du. Vill!

           Vi diskuterar de som inte vill raka sig hela tiden men som ändå förväntas göra det.

           Vill man raka sig så gör det! Båda alternativen ska vara accepterade.

           Tycker du samma om män som är håriga? För vad är skillnaden på håriga ben/armhålor på män och kvinnor?

           Fast jag tror vi delvis pratar om olika saker. Tror de flesta kvinnor och män är överens om att håriga ben eller utseende inte borde ha betydelse. Men många av oss både känner press och dömer andra efter utseende ändå.

           Du tycker det pga patriarkatet såklart!

          Verkligen, varför ens bry sig om vad andra gör och inte gör. Tröttsamt!

        Hmm kanske. Benhår tänker jag inte på, däremot hår i armhålan eller i bikinilinjen. Inte så att jag tycker det är äckligt eller konstigt om någon är hårig där, men just de ställena tycker jag själv har så himla mycket hår att jag helst tar bort det för att inte ha en stor fluffig hårboll där…

        Haha har ett tydligt minne av att Julia Roberts gick på någon filmpremiär och blev fotade med en hårig armhåla och det var ett så jäkla stort ståhej kring det, måste varit tidigt 90-tal? 🙂 Jag förstod inte alls varför eftersom min mamma hade håriga armhålor förutom under semestern på sommaren…

       Jag bryr mig inte heller eller skulle kommentera men många får ju blickar/skit för det…

     Åh du är PRECIS som jag! En årlig vaxning! Om man då INTE frestas att RAKA däremellan, så kommer faktiskt en årlig vaxning att hjälpa. Nu har jag väldigt lite hårväxt. till slut!

     Haha vad töntigt sagt ”stackars sambo”. Ja han lider nog. Rakar inte heller benen på vintern, knappt nån ser dem och det blir kallare upplever jag, behöver all värme jag kan uppbåda.

     Jag som cyklist som också umgås med nästan bara andra cyklister är van att alla rakar benen oavsett kön 😂 reagerar ibland med förvåning om jag ser en man med orakade ben haha. Så man blir väl lite färgad av sin omgivning tänker jag? Tycker man får välja själv, det är ju bara hår liksom 🙂

      Haha. Min man cyklar landsväg och har alltid rakade ben på somrarna. Det är jag som har de orakade benen då. Kändes konstigt i början men nu är jag så van, haha.

     Min sambo frågade ”varför” när jag sa jag skulle raka benen.
     Jag hade inget bra svar…

     Jag har aldrig rakat mina ben,för jag har knappt något hår.Några strån under armarna rakar jag bort någon gång då och då.
     Skönt att slippa hålla på att raka sina ben.Nackdelen är att jag har väldigt tunt huvudhår också,men det brukar jag fixa till med lite mouse och rufsa till,så att det ser tjockare ut än vad det är.

     Alla får tycka som dom vill så klart men att inte raka benen….nä, kommer inte hända hos mig.
     Ofräscht, man visar att man skiter i hur man ser ut, tycker jag.

      Hur är det ofräscht? Fräschhet handlar ju om renlighet, det är inte smutsigare/äckligare med hår på benen.
      Och ja, vissa skiter ju i hur de ser ut, de lägger väl sin tid och energi på annat. Säkert skönt.

      Och varför ska man inte få skita i hur man ser ut? Jösses det finns viktigare saker att tänka på än om ens ben är håriga.

     Du är klok du!

     Själv rakar jag ingenting på min kropp och har aldrig gjort det. Varför skulle jag? Håret finns där av en anledning, det ska inte tas bort. Ej heller har någon av de män jag känt närmare haft några synpunkter på detta – men än att det varit skönt att träffa en kvinna som vågar vara den hon är. Vilket i sin tur säkert beror på att män inte alls tycker att kvinnors kroppsbehåring är märklig eller äcklig eller något dylikt – viljan att raka sin kvinnokropp bottnar bara i dåligt självförtroende och egenmisogyni.

    Jag är en annan men kan helt ärligt säga att jag känner mig bekväm i orakade ben. Både i simhall, strand, under sex osv.

    Putmage? Eh ja? Är en jävla mage bara.

     Ja det ”vet” vi alla men ställer mig lite fundersam till alla kaxiga kommentatorer som självsäkert basunerar ut de inte har komplex för någonting? Hade de varit representativa för samhället i stort hade vi ju inte haft nån kroppshets eller fillers eller…osv. Så även om en del av er säkert talar sanning är jag inte övertygad om att ni alla gör det…

      Jag har komplex över mina armar och ben och mage men orkar faktiskt inte bry mig. Jag lever bara en gång.

       Så sorgligt att leva den enda gången och ha komplex som man kan göra något åt men man orkar inte bry sig.

        Hur vet du att det är saker man kan göra något åt? Det kanske är medfödda grejer?

        Men man man har väl två val liksom, göra nåt åt det eller acceptera. Varför är acceptera ”sorgligt”?

        Acceptans är en bra strategi och gissningsvis en mycket hälsosammare sådan än att försöka göra något åt (=raka, epilera, operera, forma, skrubba, smörja…). sånt man har komplex över.

        Helt sjukt ouppnåeligt att försöka göra något åt allt som man känner lite tvek inför. Nej, ut med er bara, med håriga ben, orakade armhålor och vad fan ni vill.

   Men MoD – du kan förstå att andra kan känna annorlunda än du? Att många kvinnor inte känner sig helt bekväma att vara helt naturliga?

    Naturligtvis! Tycker det är ledsamt bara att vuxna kvinnor som är förebilder för sina döttrar inte vågar vara naturliga. Växte befriande nog upp med en mamma som aldrig bantat, hetsat om vikt eller utseende, sminkat sig för att gå och handla mjölk och ja, du fattar. Det har präglat mig.

     Jag är uppvuxen med en sådan mamma. Hon sminkar sig aldrig, det är mascara, lite my lips but better-läppstift och får hon feeling, då minsann, då tar hon ögonskugga! Hon har alltid färgat håret men hon rakar inte benen mer än nån gång om året. Vikthets finns, men hon är överviktig och det finns ätstörningar i släkten (anorexi) och även jag har någon form av ätstörning (träningshets, men älskar samtidigt att träna men får ångest om jag inte gör det så det är inte bara en positiv fritidssysselsättning för mig. Nog om det)

     Men jag kan känna att jag kanske saknat lite att ha en mamma som sminkat sig mer, jag tycker smink är lite kul och det hade varit trevligt att få lära sig lite från mamma och inte bara Youtube.
     Benrakning och att raka sig mellan benen var från början något man ”skulle” göra i skolan (jag är tidig 90-talist) och jag kommer ihåg att folk verkligen TITTADE om man inte hade rakat sig.
     Numera gör jag det för min egen skull för även om jag vet att det inte är så, så känns det äckligt med hår mellan benen. Benhår är inte äckligt, men nyrakade ben är så skönt!

      Jag hade då inte velat lära mig att sminka mig av min mor. Blå ögonskugga, blå mascara, blekt läppstift och bruncreme. Kanske lika bra att varje generation lär sig enligt sin tids ideal …

       Inte lära mig så sett, men hade önskat att smink fanns lite mer ”naturligt” (det låter fel men jag vet inte vilket ord jag ska använda för att beskriva riktigt) i min uppväxt.

        Fattar precis! Uppväxt på samma sätt- jag är nöjd med mig själv ofixad men kan önska att jag växt upp med att det var mer ”normalt” att fixa sig (i smyg vill jag nog prioritera det högre).

   Eftersom hon gjort både silikonbröst bbl fillers botox osv är ju det lite svårare att ta bort än att bara inte fylla på sina fransar/naglar sminka sig/ whatever. Det är ju en mer komplicerad process

  Hon är så otroligt vacker hur hon än gör. Lycka till med förlossningen Gynning!

   Jag tycker också att hon är väldigt väldigt vacker men kunde gärna sluta med den där evinnerliga minen hon gör med munnen…

  Får se hur länge det sk. naturliga håller i sig…jag ger det en månad efter förlossning i Gynnings fall.
  Spånar lite om hur hon inte alltför länge sedan gjorde cool sculpting och frös ner magfettet….

   Fast vad gör det? Och vad rör det dig egentligen? Jag tänker att hon får göra det hon vill med sin kropp. Each to their own.

   Men det är ju det hon menar, att hon känner hets med sånt osv när hon inte är gravid

   Eller hur, sen ere ju inte mycket som faktiskt är naturligt på hennes kropp! Men antar att hon menar att hon är osminkad o att hon klippt håret o tagit bort extensions.
   Jag är på ditt lag – en månad🤙🏼

   Fast hon gjorde ju en brazilian buttlift och opererade fett från magen till rumpan. Det ser dock förjävligt ut då berne gjorde det. Men det var efter att folk vikthånat henne vilket helt ärligt var helt sjukt för hon var så j-a snygg och behövde inte gå ner ett gram.

   Fattar inte varför man ska häda en person som har uppenbara problem med att känna sig fin som hon är. Ni får det att låta som att det är hennes eget fel, men det beror jag helt på ens uppväxt, förebilder, umgänge, hennes kändisskap som allt påverkar hennes självbild.

   Man kan ju hoppas att hon tar med sig nåt från detta och kan känna sig nöjd med sig själv även efteråt ❤️

  Hur funkar det med pressutskick som innehåller alkohol?
  Ser på Linn Ahlborgs stories att Caia skickat henne smink och en flaska rosé (ej alkoholfri)

  Känner mig fin oavsett kg på vågen utan botox och skit, äger inte ens en våg! Vill åldrar med värdighet är 37 och blomstrar om man får säga så 😄🌼

   Vågen och kg säger ju inte mycket om kroppen dock. Tänker att det hör ihop med bantningshetsen som varit? Att man tror att det spelar roll. Jag gillar min kropp som mest när den är stark tex. Jag är lång, smal med definierade muskler. Men väger mycket. Muskler har ju en tendens att väga.

  Kenza fick rejäl bakläxa i Patent-och marknadsöverdomstolen.

   Hoppsan. Vad blev det?

    Ett ej överklarbart beslut som blir praxis. 31 inlägg som inte var markerade och hon fick bakläxa på 19. Förklaring att inlägg samma produkt inte var betald reklam i alla inlägg men det gick inte. Har inte läst domen ännu utan vara sammanfattning.

     Hahha tack! Måste googla fram den😬👍

      Går att beställa från Konsumentverket.

  Jag rakar benen flera ggr/vecka & vaxar dem ofta på vintern, har Botox i pannan & tycker jag är finast när jag har stl S, jag tänker på vad jag äter 5 dagar i veckan. Sminkar mig sällan & tar inte på mig ngt jag inte känner mig fin. Inget av det har jag gjort eller gör för en kille/karl/man/tjej/kvinnas- skull. Inte heller för samhället. Jag vill vara fin för mig. har inget med samhället eller normer att göra. Jag är lycklig och ingen hets alls för att göra det jag gör. Jag gillar att vara som jag är och tänka som jag gör. DESSUTOM är jag feminist.

   Visst får du göra det och vilja det men att säga och tro att det inte beror på normer och andra människor alls… Nä.

   Motargumentet (säger inte att det är rätt) är ju då att hade du inte varit indoktrinerad av samhället hade du inte tyckt du var finast med botox eller trivts bäst i strlk S utan kanske XL eller bara inte brytt dig alls. Det går ju knappast att bevisa (”jag hade inte varit ett dugg annorlunda om samhället sett helt annorlunda ut”) men det är väl åtminstone ganska troligt vi alla formas av och med vår omgivning.

    Är det samhällets fel att jag tycker om att träna med ? Att jag använder Botox för att inte ha huvudvärk ? Att jag tycker om fina kläder ? Varför måste det finnas ngn/något att skylla på för att man tycker på ett visst sätt ?

     Det handlar ju inte om att skylla på nåt utan att ha fantasi nog att inse att chansen finns du tänkt annorlunda om samhället föredragit 25 kg övervikt, inga gym fanns och vi alla dömdes efter våra universitetsbetyg eller vuxit upp i skogen där det viktigaste i livet varit att överleva. Det är inget fel med att vilja göra som du gör men vad ”vi” inte smälter är att du skulle vara helt opåverkad av din omgivning- alla människor påverkas av sin omgivning.

     Skylla och skylla.. Det finns en orsak bara. Men är man nöjd och mår bra så är det ju fine. Känner likadant, gillar att fixa med vissa saker men känner ingen hets med det så försöker inte ändra mitt tänk.

   Hade du gjort allt det om du levde isolerad på en ö resten av livet? Jag brukar också tänka att jag sminkar mig för mig själv o.s.v. men helt ärligt, levde jag isolerat helt ensam utan att ha med omvärlden att göra hade jag lagt ner allt vad smink, bantning, fina kläder, bh och parfym heter… Vi människor är alltid färgade av vår omgivning och uppväxt, så är det bara, basic psykologi… Det är ju ingen slump att det du anser gör din vackrare även är det som anses vackert i stort i samhällen i västvärlden. 😉

   Varför lasrar du inte bara? 😁 mitt bästa tips, har inte rakat mig på sex månader och är len som en babyrumpa

  VART är hennes lår stora!? Jösses…

  Älskar Carolina ”to big for Sweden” både i podden och ibland på insta även om det där är lite väl tillrättalagt och poserande där. Önskar henne all lycka till och att den jädra Sigvard håller sig innanför staket så att hon slipper rusa omkring efter honom med en nyfödd.

  Carolina är en sån person man bara blir glad av. Önskar henne all lycka- så härlig kvinna & människa.

  Bilden där hon går och man ser hela kroppen är definitivt photoshoppad vid ryggpartiet… Löven bakom avslöjar. Liksom varfööööör, så onödigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *