Onlyfans, inkomster och Skatteverket

Från SVTs ”Pornfluencers”
Bildkälla: SvD

I dokumentären Pornfluencers – som även SvD skrivit en artikel om –  så uppger Amanda Bredén att hon tjänar 220 000 kr i månaden på Onlyfans. 
En snabb fråga till Skatteverket av en av mina följare, och en kontroll av hennes och maken Max gemensamma bolag väcker en del frågor hos mig.
Amanda (Eller Stephanie som hon egentligen heter) har under de senaste två åren haft en årsinkomst på 572 600 kr för 2019 och endast 295 700 kr för 2020, samtidigt som deras gemensamma företag för ändamålet – Xabalux AB – hade en omsättning på 685 000 kr för 2020.
Det är inte riktigt de summor som Amanda uppger i dokumentären.

Bildkälla: https://www.allabolag.se/5591703995/xabalux-ab

Så var tar alla dessa pengar vägen, eftersom de inte registrerats hos Skatteverket? 
Har människorna bakom dokumentären och journalisten som skrev SvDs artikel bett om att få se bevis på dessa inkomster, eller har de valt att lita på Amanda och maken Max uppgifter utan att själva kontrollera dem?

Förklaringen kan vara Amanda bara tjänat den här summan under 2021 och att den inkomsten inte deklarerats för ännu, och därför kontaktade jag henne och frågade om hon ville hjälpa mig reda ut det här.
Så här utspelade sig vår konversation i sin helhet:

Hej Amanda, Camilla Gervide heter jag, och driver sidan Bloggbevakning som granskar och skriver om sociala medier. Jag har en snabb fråga angående artikeln i SvD som publicerades för några dagar sedan. I den uppger du att du tjänar 220 000 kr/månaden på Onlyfans. Hur länge har du gjort det? Den summan överensstämmer nämligen inte med den inkomst du taxerat för, så jag undrar om du kan reda ut det? Bästa hälsningar, Camilla

Hej! Bolaget omsätter det. Med vänlig hälsning Amanda

Hej, Tack för svar. Från 2021 då? Vad omsatte företaget under 2020? Bästa hälsningar, Camilla

Förlåt, en fråga till. I dokumentären så uppger du att du tjänar 220 000 kr/månaden. Att omsätta en viss summa, och tjäna en viss summa är ju inte riktigt samma sak. Så vad tar du ut i lön varje månad? Det är ju din inkomst och vad du tjänar. Bästa hälsningar, Camilla Yes, våra intäkter har ju ökat betydligt mycket jämfört med 2020. Sen är inte varje månad sig lik, precis som andra företag har vi vissa månader som är ”sämre” & vissa ”bättre”. Nu frågade ju dem mig vad jag tjänar en riktigt bra månad vilket är alltifrån 200-300 000 kr. Med vänlig hälsning Hej, Tack! Och utslaget på de senaste 6 och 12 månaderna? Vad har du tjänat i genomsnittlig lön då, och vad har själva omsättningen på företaget varit i genomsnitt under samma period? Bästa hälsningar, Camilla

Det sista mailet har jag inte fått något svar på ännu. 

 

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem är denna Amanda? Inte klokt vad mycket pengar, i månaden ?!!

   Hon och sambon gör porr på only fans

    Men är det bara därför hon är känd då alltså, undrar också, är hon en vanlig influencer i övrigt så att säga?

     Om de är rätt jag hitta på insta så har hon låst profil och ser ut som typ mitt konto – lite följare och väldigt privat 😅

      Hennes konto med ca 330 000 följare blev borttaget för några dagar sedan!

       Aha men hon har ett privat konto också kanske? 🙂

        Ja, men ett privat under ett annat namn 🙂

     Man behöver ju inte direkt vara känd för att folk ska vilja köpa porrbilder av en. Det är inte kändisbilder de köper utan porr.

    Vad sjukt att hon gör porr, jag följde henne tidigare när hon hade ett ”mamma-konto” på instagram och har träffat henne ett par ggr. Vet inte varför jag blir så chockad men känns så, sorgligt på något sätt.

     Vet inte hur länge du har följt henne men Amanda Bredén har varit i den branchen sen långt innan hon blev mamma. Hon gjorde utvik i FHM med Stina Wengler etc för jisses, vad kan det vara nu.. 10 år sen säkert? Drev en blogg också som var OnlyFans Light om man säger så.

     Så, jag är i alla fall INTE förvånad! 😂

      Jo det vet men att göra renodlad porr är väl ändå lite skillnad från utvik.

       Hon har gjort renodlad porr länge länge via scandalbeauties.

       Absolut, men om du redan som 18 åring var inne på avklädda bilder/videos/utvik etc etc så menar jag att det inte är så förvånande att hon nu även gör porr.

       P.S Menar inte att alla utvik leder till porrindustrin, men A.B har aldrig ”lagt ner” eller tagit en paus, det har bara eskalerat så förstår väl inte riktigt varför du är förvånad 😅

        Jag känner väl inte direkt att du måste förstå varför jag är förvånad? Man har olika värderingar, erfarenheter, bild av människor och reagerar olika på saker.

         Okej! 😂👍🏼

  Det är ju ett aktiebolag & ingen enskild näringsverksamhet så då kan man ge sig själv lön över flera år för att minska inkomstskatten. Det är iallafall så min farsa säger att han gör.

   Det är inte en vanlig utdelning din pappa menar?

   En periodiseringsfond kan även enskild firma göra, då skjuter man bara fram skatten en tid tills man förmodar att det kommer ett år med dåkliga inkomster. På så sätt blir skatten lägre än om allt skattas under ett och samma år. Men då får man förmoda att de inkomsterna hon/de drar in på porren bara är tillfälliga och förväntas avstanna om några år.

    Ingen fråga gällande denna influencer,däremot gällande ett bekant par som har flera bolag varrav en gått i konkurs. Men kan man flytta pengar från ett bolag till ett annat om de tillhör liknande koncept? Vad händer om en av bolagen går i konkurs? Får man behålla de pengar som har blivit flyttade till ett annant innan man försatte det ena i konkurs? Kan en fruga som sitter i styrelsen utan att vara på annat sätt i företaget ta ut pengar från företaget som lön?

     Det beror på när man flyttade ut pengarna, om det var ”väldigt nära ” konkursen får man betala tillbaka( typ syrrorna Hanna & Amanda).

     Beror på företagskonstellationen. Moderbolag-dotterbolag

  Någon fler som såg dokumentären som reagerade på att Amandas bröstvårtor blev censurerade men inte en mans penis?? En penis är väl mer explicit än en bröstvårta haha

   Hade hon fotboja? Såg verkligen ut som det i scenen när hon tränade

    Vet inte om just henne men har förstått att en del har aktivitetsarmband runt vristen för att få mer korrekt antal steg osv. Kanske bara är svammel men vet att en del gör så. Kanske det hon gör? Brukar se ut som en boja då.

     Jag har och tänkt tanken att det ser ut som en fotboja hehe (förstärkt av att jag har avtjänat fängelsestraff och så), men ja det blir väldigt många fler ”steg” att ha på handleden.

      Fast what, stegräknare räknar ut steg utifrån hur långt ett snittsteg är, inte *på riktigt* hur många steg man faktiskt tar. Trodde alla visste detta

       Hade absolut ingen aning och inte hört nån annan nånsin säga det heller. Man lär sig nåt nytt varje dag

       Varför så dryg?

       Fast på vissa stegräknare och aktivitetsarmband ställer man ju in sin steglängd, hur känslig apparaten ska vara, samt att den synkar med GPS. Då är det väl ändå användarens steg den räknar?

       Just därför blev jag så förvånad när en vän och jag promenerade tillsammans från exakt samma punkt till exakt samma punkt och våra steg misstänker med flera hundra.

       Mitt aktivitetsarmband mäter pendelrörelsen i armen. Så håller jag armen helt stilla när jag går så mäter den inga steg. Det finns inte bara en metod för att mäta steg. Trodde alla visste detta.

     Men gud så skönt att få redan på vad en sån grej är!!
     Såg en tjej på stan för typ ett år sen och har undrat sen dess😂. Väntade hela tiden på att polisen skulle dyka upp och stoppa tillbaka henne i finkan😬😬

      Haha sötis!

    Jag tror att det kanske var fotvikter. Jag la bara märke till det när hon hade träningskläder nämligen. Men jag vet inte.

   Jaaa jag reagerade! Mejla projektledaren om du vill kolla upp det, det fick jag som råd från en kompis. Allt tjejens blev blurrat, inget på killen.

   Jag tänkte att det var för att hon själv valde att bli blurrad. Annars blir det ju som att hon lägger ut gratismaterial till SVT.

   Det var hon själv som bad om att bli blurrad, annars hade det såklart varit likadant oavsett kön. Dokumentärmakaren var med i p3 förra veckan och pratade om det.

   Han som producerat dokumentären sa att dom som blev blurrade hade själv velat bli blurrade. Så att bröstvårtor blev blurrat men inte penis är alltså pga dom vars bröstvårtor det var ville bli blurrade, men inte personen med penis.

  Knivskarp skjutjärnsjournalistik! 😆

  Försök att inte låta så aggressiv så är det nog enklare att få svar!

   Många har påpekat att hon har en otrevlig ton både i sina mail och sina inlägg och att hon skulle få bättre resultat med en trevligare ton. ”You catch more bees with sugar than vinegar” som man säger på utrikiska…

    Men detta är dravel, 18:42 och 18:48, hon är inte ett dugg otrevlig – det är helt vanliga och relevanta frågor som t ex SvD borde ställt eller SVT i sin doku.

     Vad frågade svt då? Frågade de vad hon plockade ut i lön per månad?

     Har inte sett dokumentären själv ännu så jag vet inte.

     För att få de svar man vill ha så måste man också ställa frågan rätt.

     Huruvida frågorna är relevanta var inte som ifrågasattes utan tonen.

     ”Swoosh ignorants” du gör skäl för ditt namn….

    Jag ser ingen otrevlig ton eller aggressivitet i de mejlen vi får se här i inlägget? Beror kanske på hur man läser det också.

     Jag förstår inte varför influencers och dylikt folk bryr sig om att svara på mail över huvud taget från Bb. Skulle jag själv få ett mail från random privatperson angående min privatekonomi skulle jag tycka det vore väldigt obehagligt.

      Nej jag skulle inte heller svara. Det är liksom ingen myndighet som ber mig uppge min inkomst utan en skvallerblogg. Varför skulle man svara då? Speciellt om man vet hur inlägg och kommentarer brukar låta här inne.

      Inkomstuppgifter är offentliga i Sverige liksom bolagsuppgifter är det. Så även om de inte svarar så är det ju bara att begära ut deras deklarationer från Skatteverket och kolla företagets ekonomi på alla bolag.

       Ja vilket också var gjort innan dessa mail.

        (Inte deklaration men begärt den taxerade inkomsten)

       Jamen precis. Ytterligare en anledning inte svara när en bloggare ber en om inkomstuppgifter- vill de kan de ju ta reda på det ändå så skulle absolut inte svarat.

       Deklarationerna får du inte ut däremot får du fram taxeringsuppgifterna.

     Ord som ”nämligen” och ”ju” samt ”är ju inte riktigt samma sak” har en ton av att skriva någon på näsan och mästra.

   Reagerar alltid på det. Varje gång hon visat upp mail så känns de så anklagande redan från start. Inte undra på att svar uteblir.

  Orden i smset att ”nu frågade ju dem” ger vid handen att detta möjligen inte är de skarpaste. Att skryta om jätteinkomst i dokumentären var som att be om att nån kollar upp (lr anger till Skatteverket).
  Sorgligaste dokun på länge, så enormt tydligt att hon inte hade kontrollen, ingen boss bitch för fem öre men däremot sneglande blickar på make. Som inte gör någonting alls i övrigt – frun får lägga ut porr och ibland ställer han upp på enstaka avsugningar. Bägge är skrivna på hans föräldrars hus/café. Badar i pengar? Skulle inte tro det. Världen är full av blonderade kvinnor med stortuttar som lägger ut långt grövre grejer och som är tvungna att eskalera – så männen fortsätter betala.
  Frändfors är med i dokun och försvarar empowerment etc – hon har så fel, kul kvinna annars men här har hon så fel att det är sorgligt.

   Ja, det var sorgligt allting, men reagerade också på frändfors väldigt märkliga inställning till det hela.

  Fast om hon tjänar det hon säger 200-300000 kr i månaden skulle hon ju faktiskt kunna tjäna 302200 kr på ett år.

   Va?

    Dvs det är det enda hon tjänar. En månad alltså på ett år

     Nu var det nog du som inte fattade 🙂

   Haha ja, fattar! 🙂

  I dokumentären sa hon dock aldrig att hon tjänar 200k i snitt per månad, utan det var hennes rekordmånader som kunde gå upp till såna summor. När jag jobbade som säljare låg lönen på drygt 40k brutto för de flesta av oss, men vissa säljare kunde vid enstaka tillfällen gå upp mot 80-90k. Vid rekrytering av nya säljare var det alltid de sällsynta rekordmånaderna man hade som exempel till kandidaterna..

  Hävdas det i artikeln att de skulle syfta på lön då?

  Tycker inte hon farit med osanning om det är sant att hon haft den typen av intäkter per (bra) månad, även om hon inte plockat ut det som lön än. Det här är ju intäkter som knappt kan vara kopplade till några större utgifter alls, antar jag, och då är det verkligen fascinerande att hon kan tjäna så mycket och absolut en relevant siffra att lyfta fram.

  Men vad betalar en följare på onlyfans då? Borde väl gå lätt att göra en rimlighetbedömning?

  Vilka sjuka pengar, män är idioter!! Det finns ju sååååå mycket porr gratis, varför betala för skiten?! 😂 Dårar.

   Hela affärsidén här är ju att bygga upp en ”relation” men kunderna. De chattar, de kan få önskemål uppfyllda osv. Sånt som inte får genom gratisporr. Är man ensam ingen utan socialt umgänge kan jag förstå att det lockar.

    Naivt att tro att det bara är ensamma män utan socialt umgänge som betalar för porr.

     Ja herregud så naiv jag var.

     Nu var det ju inte det Kunis sa, kanske tycker hen det är mindre förståeligt i många andra situationer även om köpare kommer i fler former.

   Så gratis porr är okej då?

    Ja det var precis det ja sa, eller inte!

     Jaja, du får kolla in lite lesbisk porr.

      Genom sig själv känner man andra 😄

  Dessie var tydligen med i en bilolycka häromdagen, blev påkörd bakifrån (enligt henne själv). Idag har hon lagt upp en story på Instagram där hon filmer vägen medan hon kör….

   🤦🏼‍♀️😂

   det har väl typ alltid varit hennes grej, att filma när hon kör..

    Ja, men man skulle ju kunna tro att en bilolycka skulle få henne att tänka till….

  Var det Amanda själv som sa i dokumentären att hon tjänar 200k i månaden eller var det svts ”omskrivning” om vad hon sa?

  Jag menar.. om hon sa att hon en bra månad kan tjäna 200k och de säger att hon uppger att hon tjänar 200k i månaden.

  Struntar i vad hon tjänar, tycker bara allting var vidrigt. Och ledsamt, att de har barn. Deras barn ska växa upp och kommer kunna se det där, alla deras kompisar kommer att kunna se det, kompisarnas föräldrar etc etc. Fy fan, hur tänker man.

   Nja, de får ju i så fall betala för att se det där? Då är ju inte de så mkt bättre heller? Eller? Tror knappast barnen eller barnens kompisar betalar för det?

    Men snälla, dessa onlyfans bilder kablas oftast ut på Reddit och liknande sidor. I slutändan blir allt synligt utanför onlyfans.

  Förstår inte riktigt vad du är ute efter med sista mailet? Bara för att bolaget omsätter mycket pengar så behöver man inte ta ut en hög lön? De går verkligen inte hand i hand.

  Såg dokumentären, sorgligt. Sambon ville ha lätta pengar och övertalade henne att lägga upp material på OnlyFans och nu gör hon jobbet och han lever på gymmet (typ).

   Fick också den känslan tyvärr. Sambon va extremt påtryckande

    Usch ja, fick också känslan av att han är/varit väldigt pådrivande i sättet han uttryckte sig på. ”Vi gör det här tillsammans” Eh nej, din sambo är inte den som säljer sin kropp för pengar, han står bara glad vid sidan och tar del av inkomsten.

     Jag kan lova dig att de båda är med på det hon har hållit på med utvik och annat sedan gymnasiet. Hennes förra kille gilla inte det så han gjorde slut men de har barn tillsammans om hon sen hittade en kille som är med på karusellen och trivs med att filma sina akter och lägga ut så är de ju jättebra för dem att de är på samma plan!

     Men orka lägga så mycket ansvarig honom. Hon har hållt på med sånt sedan unga dar, han är liksom likadan som hon eftersom han tycker skiten hon håller på med är helt ok. Sluta se vuxna tänkande kvinnor som offer hela tiden

      Kvinnor kan mycket väl vara offer trots att de är ”tänkande”. Du bör sluta se kvinnor i sexbranschen som stereotypen lyckliga horor. Att de säger att det är på deras villkor och att de är nöjda kan dölja en ocean av bakomliggande problem och lögner, både för sig själva och andra.
      I just den här tjejens fall pratar hon dels om rätt grov mobbing, att ha blivit kallad h*ra redan i skolan, misshandel och trakasserier. Hon säger också att hon vill sluta om ett år för att hon inte tycker det är lämpligt med tanke på att de har en egen familj. Det får mig att tro att hon håller en fasad uppe och står ut med det här just nu för pengarnas skull.
      Men vi lär se om några år var hon och mannen befinner sig.

   Men han är också med de är hans penis som används i akterna så han bidrar ju iaf..

   Lite hallickkänsla, hon ska väl i sånt fall ha alla pengarna själv.

    Vadå ”ska”? Det är väl upp till varje par att avgöra hur man delar ekonomin sinsemellan. Man kan ju då hävda att ingen lön ska delas med partner då det är den som gjort jobbet som ska ha pengarna.

  Om OF funnits när man var ung och bekräftelsesökande hade jag varit rik men haft noll värdighet kvar. Hemskt att unga människor ska växa upp i en miljö där sälja sig själv romantiseras som ett smart sätt att tjäna pengar..

   Härligt med självförtroende! 😘

   Att va influencer är också ett sätt att sälja sig..

  Efter drygt en månad säljer Marcelo och Emilia huset och flyttar tillbaka till Stockholm för hon tyckte det var för ensamt. Alltså man lär kanske inte känna folk på en månad i en ny stad?

   Men herregud låt dom flytta om de vill.

   Men idag igen 🤦🏼‍♀️ LÅT FOLK FLYTTA HUR OFTA OCH VARFÖR DE VILL. Vad har någon med det att göra. Varför är det ens intressant? Hade jag känt mig ensam/känt mig trängd/inte haft nån anledning men bara vill så hade jag också flyttat, och inte en jävel hade haft med det att göra för fem öre 😂

    Okej tonen – åt mig själv (21:17).. Men ändå, fattar inte varför det är intressant 😂

     dom är influencers? Kändisar..därav intresset. Ingen är lika intresserad av dig så oroa dig inte. 🙂

    Lever du på att vara offentlig?

     Vad har det med saken att göra?

   Vad är okej anledning att flytta för dig? Hur länge måste man bo på ett ställe innan man får flytta? Under hur många inlägg ska du tjata om denna flytt?

    Har bara skrivit det här och inte varit inne här på två månader så måste vara någon annan som skriver samma? Klart man får flytta men varför ens flytta dit från första början

     Haha som vanligt var det första gången på evigheter någon skrev. Är alltid det av någon anledning när det tjatas om saker. Så konstigt.

      Ja någon påstod ju att jag skrivit om det massor av gånger? Bara för jag inte varit inne på två månader och läst betyder det inte att jag ens kommenterat här innan 😊

   Var bor de?

    Sigtuna

  Dags att sadla om kanske!

   ”Vad ska jag med värdighet
   när jag kan ha det bra?
   Integritet
   vad har den nånsin gjort för mig?”

    Typ 😂

  Tycker nog inte det är helt missvisande att svara vad man fakturerar i sitt bolag en bra månad när någon frågar vad man tjänar.

  Vad tjänar My? Nytt hus på G & en månad i marbella nu

   Det är inte ett hus utan en bostadsrätt. I form av ett radhus.

    Kostar ju oavsett

  Hjälp, är det fler vars instagram har vänts upp och ner?
  Jag vet inte vad som har hänt men tidigare har alltid stories från de konto som jag interagerar mest med och folk man nyligen börjat följa hamna som ”nyast” stories, alltså de man ser först när man öppnar appen.
  Men sedan igår är det som att ordningen har kastats omkull. Får upp stories från konton jag knappt visste att jag följer och de konton vars stories jag vill se är jätte långt bak i ”kön”.
  Någon som vet varför eller vad jag kan göra för att återställa det?
  Extremt frustrerande i-landsproblem

   Har alltid varit nyast först för mig. Alltså om någon publicerar en story nu så hamnar den först.

  När hon inte ens kan skilja på vad bolaget omsätter vs tjänar 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Säger som fotbollskillen som blev känd för några år sedan ”Snälla ge mig styrka”🤦‍♀️

  Du har fått en del spydiga kommentarer om hur du ställer dina frågor vilket ju är jättetrist. Men jag skulle verkligen vilja tipsa dig om att kanske läsa på lite om samtalsmetodik, förhörsteknik (Peace), intervjuteknik och dylikt för jag tror verkligen att du skulle kunna tjäna på det. Dina mail med frågor känns oftast hafsigt skrivna, som att du lite halvt i affekt skickat i väg något bara. Frågorna är ofta ställda på ett sätt som knappast bjuder in till dialog, de känns ofta sura och lite aviga liksom. Och det är inte bra att du så ofta ”oj, just ja, den här frågan också”. Förbered istället ordentligt vad det är du vill fråga om, jobba på hur du formulerar mailet och lägg lite krut på det. Sen skickar du.

  Ett råd i all välmening från mig!

   Åh ändå är hon rik som ett troll och inte du! 😄

    Jag kan inte se alls varför det är relevant? Jag har tolkat Camilla som att hon generellt sett lyssnar på feedback och vill bli bättre, så det här var ett helt uppriktigt tips bara. Jag har aldrig påstått att jag är rik (??) eller bättre än Camilla utan försökte bara vara schysst. Till skillnad från dig som uppenbarligen är ute för att vara taskig mot främlingar på internet 🤷🏼‍♀️.

    Hur är det relevant?

  Kan det kanske vara så att i dessa 220k ingår en och annan swish? Som inte går genom OF tänker jag. Blir varken beskatta eller redovisat och det är ju dom pengarna som drar iväg en hel del!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *