Har Benjamin Ingrosso skrivit ”Den blomstertid nu kommer” verkligen…

Caia Cosmetics gör reklam för nytt smink med en video där Bianca Ingrosso sjunger ett arrangemang av den välkända ”Den blomstertid nu kommer” som hon påstår att hennes bror har skrivit.
Det har han givetvis inte, med tanke på att hymnen har några hundra år på nacken, men kanske vet Bianca inte skillnaden på att skriva en ny låt och att arrangera en existerande?

Det upphovsrättsliga skyddet har för längesedan gått ut på det här musikstycket, men det innebär bara att vem som helst får göra ett fritt arrangemang på det, utan att be om lov först. Eventuellt även få 33.33% på intäkterna för framförande (live) och 100% för spel av inspelning (kallas mekanisk) i egenskap av just arrangör.
På intet vis kan man påstå att man skrivit låten, så som Bianca gör på Instagram.
Om 19 år blir låten ”Purple Haze” av Jimi Hendrix ”fri” enligt upphovsrättslagstiftningen, men det betyder inte att JAG helt plötsligt kan påstå att det är jag som skrivit den.
Catch ma drift?

Förhoppningsvis har hon bara blandat ihop begreppen, vilket framstår som en smula märkligt med tanke på att Benjamin borde ha koll på terminologin.
Han har även delat det Instagraminlägg där Bianca skriver att ”song written by my amazing brother @benjaminingrosso”, så han verkar inte ha några synpunkter på det hela.

En mycket märklig sak att påstå, både från Biancas håll, men framför allt från Benjamins med tanke på att han är just låtskrivare.
Men nej, det är inte Benjamin som skrivit låten som Bianca sjunger i Caias nya video.
Vem som skrivit melodin från sent 1600-tal är fortfarande okänt – dock är det med största sannolikhet INTE Benjamin Ingrosso – medan texten fortfarande tillskrivs Israel Kolmodin, vars upphovsrättsskydd gick ut år 1779. (70 år efter hans död)

Sorry för nörderiet från en gammal STIM-anställd, men nog fan bör man ha koll på dessa saker som låtskrivare och musiker?

206 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstaterade inte typ 99% av det här kommentarsfältet för några dagar sen att de båda Ingrosso barnen har rätt låg allmänbildning och allmänt dålig koll på läget i de flesta fall?

   Patetiskt hur ni beter er…

    Varför är det patetiskt? De båda Ingrossobarnen har gång på gång visat omvärlden att de saknar konsekvenstänk och förståelse för hur saker hänger ihop samt en otrolig nonchalans inför de rekommendationer som införts för att skydda samhällets svaga och utsatta under pandemin. Jag skrev i en tidigare kommentar att de är bortskämda snorungar och det håller jag fast vid.

     Fattar inte. Din kommentar går att relatera till inlägget hurdå? Du gillar inte syskonen ingrosso- är det vad du vill säga?

      Inlägget handlar ju om syskonen Ingrosso, hur är det inte relevant?

     Dom umgås INTE med samhället svaga??
     Dom umgås i SINA kretsar där alla vet vad dom har varandra va det gäller ”corona”
     Man lever bara EN GÅNG??

   De kanske inte är så allmänbildade,men jäklar vilket fint arr av Benjamin, och Bianca sångröst är så fin,vill att hon ska fortsätta sjunga.

  Hon menar nog musiken? Det är ju diverse strängar och stråkar. Texten och melodin är dock inte Benjamins, det håller jag med om.

   Det kallas ett arrangemang och har varken med text eller melodi att göra. 🙂

    Benjamin skriver på sin insta att han och Hampus Lindwall gjort musik och produktion och att den Blomstertid nu kommer är en psalm så tycker inte han ska lastas för syrrans okunskap.

     Fortfarande ett arrangemang, som de mycket väl har komponerat men de har inte skrivit något på låten i sig.

      Men det borde väll speciellt du höra att melodin är långt ifrån originalet, det finns inte en ton eller ackord som är
      densamma. Testa att spela in det i Chord AI så ser du det mycket tydligt och vem som helst hör att det inte är samma melodi.

      Så melodi av Benjamin är rätt
      Arrangemang är fel
      Sång är inte rätt att säga att det är Benjamin eftersom sång hänvisar till texten också

      Benjamin har skrivit/komponerat en NY melodi till texten. Det är handlar inte om arrangemang.

   Exakt. Men här vistas bara folk som kräver 100% korrekthet. Människor som är perfekta och aldrig gör nåt fel.

   Eller, kanske snarare sorgliga människor som älskar att hitta fel hos andra, att få en minsta lilla chans att trycka ner och trycka till. Ju äldre jag blir så fattar man hur vidrigt detta tillhåll är. En stor samling av människor som är så misslyckade att det som får dem att må bra är att hata.

   Sen finns det också många bra människor vilket forfarande gör det värt att titta in här då å då. Men samtligt bli man lite äcklad av hur bloggskaparen här tjänar pengar på andra människors bitterhet. Snacka om att utnyttja folk med låg självkänsla

    Jag håller verkligen med.

    Jag undrar typ hur alla ni här inne mår egentligen? Helt otroligt bittra.

    /// musiker och inte särskilt kränkt över att B råkade skriva fel

    ?????? Bästa jag läst här på länge

    Bara? Dvs du också Bea? Eller ska vi kanske sluta med alla slags generaliseringar?

     16:24 ja ni kör alltid på den taktiken. När någon säger att folk här inne är bittra så är det plötsligt men duuuu dåååå?! Så om man säger att någon är elak så är man själv det? Om man säger att någon är pedofil så är man själv det? 0 logik. Patetiskt

    Jag är så klar med detta skitställe, vad är det ens för människor som hänger här ? herregud.

     Nina, varför är du inne på en skvallerblogg och lusläser kommentarsfältet? Vad tror du en skvallerblogg är? Jag undrar faktiskt? Mitt tips är iallafall att logga ut från internet ett tag om du vill att alla ska kramas och sjunga ”kumbaya” ?

      Du verkar så oskön M. Du lindar in alla dina kommentarer i bomull men med mästrande ton. Vad gör du själv här inne dagligen? Inget bättre för dig? Vill man läsa om influencers är det här bloggen man vänder sig till, borde inte ens behövas förklaras.

       Helt ärligt så vet jag inte hur jag lindat in mina kommentarer i bomull? Ge exempel för jag håller inte med, jag brukar vara rakt på sak, försöker vara iallafall. Men däremot finns det fler som använder ”M” som nickname, jag har inte patent på det…

       Som svar på din fråga så är jag uppenbarligen här inne för att jag uppskattar inlägg och granskningar som görs här på bloggbevakning. ”Inget bättre för mig?” Nä jag har väl inte det, jag lägger gärna tid på bloggbevakning, sue me ?‍♀️ Det jag inte förstår är folk som lägger tid och energi på att förklara hur bittra alla som kommenterar på denna blogg är. Ingen är tvingad att läsa eller kommentera, men jag förstår att det får er att känna er lite bättre än oss ”bittra” som inte bara skickar kärlek till varenda handling hos influencers.

       Dessutom så jo eftersom att personen jag svarade kallade bloggbevakning för ett ”skitställe” så behövs det visst ifrågasättas varför man ens lägger tid på det? Återigen, ingen är tvingad att läsa.

       Du ”.” verkar hänga väldigt mycket på bloggbevakning för att ifrågasätta om andra ”inte har något bättre för sig” lol, du verkar inte ha något bättre för dig eftersom du tydligen hunnit analysera mig och kallar mig mästrande och oskön ?

        Dina 3 kommentarer här ovanför var en bra bekräftelse på att du är oskön.

         Ja du har rätt att tycka vad du vill, och jag har rätt att skriva tre kommentarer, ? puss på dig melonslask

         Härligt att sådana som du ? gråter för att någon kritiserar en makthavare på sociala medier, och samtidigt hoppar på en vanlis i ett skavllerbloggskommentarfält.

       Hade jag varit Bianca nu så hade jag sagt ”hat” om din kommentar och du hade hållit med mig ?

    Hahah okej, ska H&M och andra företag köra på den när de får kritik för ärliga misstag. ”Ni är bittra och kräver 100% korrekthet, och alla ni som blir kommenterar vårt misstag har låg självkänsla!!!”

    Are you for real? Influensers är ett yrke, de är företag och det kommer med ansvar och granskningar från allmänheten precis som vilket företag som helst. Men folk som du vill att alla bara ska sända ”positivitet” till influensers oavsett vad de gör, och helt ärligt tycker jag det är mycket obehagligt. Att influensers kan tjäna en årslön på ett instagraminlägg och samtidigt vara immuna mot kritik pga människor som du. Inget annat företag kan bete sig så.

     Mer obehagligt är människor som går i väggen för att påpeka andras minsta fel och brister.

     Ja hon skrev fel. Alla vet det vid det här laget. Ska vi dra det ett varv till och älta lite till eller ska vi gå vidare?

     Fan va fint hon sjöng!

      Gah det är detta som är problemet med influensers. På sociala medier är de företagare/makthavare och ett inlägg som är reklam på biancas insta måste kunna få kritik utan att det kallas för hat.

       Vad snackar du om? Jag håller ju med? Men jag har inte samma behov som dig att skriva 40 kommentarer där jag skriver samma sak ”HON GJORDE FEL”.

    Håller med. Ingen människa är ju felfri men så fort det är minsta lilla en influencer gör fel så hugger folk som fan!

    Till och med min 10 åriga kusin förstod att det var en nyskriven version av psalmen som Bianca sjöng. Man kanske inte behöver överanalysera precis allt och hugga på familjen Ingrosso för minsta småsak. Det är väl självklart att Bianca använt fel ord. Att ständigt förminska Bianca och Benjamin och att antyda att de är korkade är ett lysande exempel på den fula svenska avundsjukan.

   Melodin är ju inte ens k närheten av orginalet

   ????
   Det är väll MELODIN som ÄR Benjamins ??
   Men där emot så är texten INTE Benjamins
   Dom första sekunderna av introt är i från hans låt ”Stockholm”

  ”Vem som skrivit melodin från sent 1600-tal är fortfarande okänt – dock är det med största sannolikhet INTE Benjamin Ingrosso” ?❤️❤️❤️

   Nej men han har ju skrivit om det, gjort ett arrangemang dock så vet nog inte Bianca att det är en färdig psalm, hon känner kanske inte till Den blomstertid nu kommer utan tror kanske att Benjamin skrivit text och allt. Fint i alla fall.

    Alla som har gått i svensk skola har väl hört denna sången ungefär trettonmiljarder gånger, hon vet mycket väl att det inte är hans låt.

     Men varför skiver hon då ”written by”?

      Jaa, hon hade tydligen inte koll på den juridiska skillnaden mellan ”written by” & ”arranged by.” Handen på hjärtat- visste du det själv innan inlägget?

       Skojar du? Det är klart jag vet vad det betyder att ha skrivit en låt!

   Okänt vet jag inte, då det är Israel Kolmodin som skrivit den. Åtminstone fick vi lära oss om det i skolan, då den är skriven vid Hångers Källa, som ligger i Lärbro på Gotland. Är uppväxt 2 mil därifrån. Men att det inte är Benjamin är ju i alla fall lika solklart som regn på midsommar.

    Exakt. Nu vill jag gärna se ett inlägg om hur hemskt och ignorant det är inte credda kolmodin utan påstå att den blomstertids kompositör är okänd. Pinsamt värre! (Det tycker jag egentligen inte- ibland blir det fel men det är ju samma sak…)

    Texten ja. Melodin är känd sedan långt före Israel föddes. En gammal folkvisa.

  Haha lite pinsamt av dem ändå.

   Jag menar, alla som inte är svenskar och följer Bianca kommer ju uppfatta det som att han har skrivit den!

    Är nog det hon vill, var nog Biancas syfte att få folk att tro det. Hon och Pernilla vinklar ofta saker mycket så det ska låta större och mer speciellt än vad det är. De framhäver varandra väldigt mycket med hyllningar och superlativ och det har de stor nytta av i sina karriärer och för att tjäna pengar, det blir bra och fri marknadsföring. Bianca t ex får det att låta som att hon äger Caia, att det är hennes företag men hon äger väl bara ett fåtal procent.

     Fåtal peocent… Nä. Hon ägde 29 procent, sålde ca hälften av dem för nästan 80miljoner. Hon äger alltså fortfarande ish 15 %. Det är inte få.

      Bianca fick 136 miljoner och inte 80 miljoner.

      Varför inte använda ordet ”cirka”, speciellt när man inte kan använda ”ish” rätt?

  Fast han har ju skrivit om den, är kanske det hon menar. Vackert i alla fall. Caia säljer med vackra bilder och Biancas snygga utseende och med manipulationer som ”älsklingar detta MÅSTE ni ha, unna er detta nu” och ”kom in i Caias familj, ni får inte bara det bästa sminket på marknaden ni får också vår själ och hjärta”. Eh.. bästa på marknaden? Enligt vem jo enligt dem själva såklart, för att sälja. Överprisade produkter, JÄTTEDYRT, som tydligen tillverkas i Asien, säkert billigt, och sen säljer de det dyrt. Inte konstigt att de tjänar mycket pengar då.

   Nej fortfarande, han har arrangerat om den.
   Ursprunget förblir och är någon annans.

    Ja ja men skrivit om/arrangerat om den same same samma sak typ. Fint hursom tycker jag. Men Caia borde granskas, Bianca säger väl i en vlogg att produkterna kommer i från Asien och att skriva ”det här är de bästa produkterna på marknaden” får man ens det? Otroliga priser, jättehöga priser, och vissa produkter är ju verkligen inte bra, ingen hög kvalitet. Skulle tro att vissa produkter är samma som andra företag säljer bara att de sätter sitt namn på. Vissa tror ju att det tillverkas i Italien och vissa tror att Bianca utvecklar och tar fram produkterna men nja tror nog bara de testar färdiga produkter, väljer färger och sen godkänner.

     Helt galet att folk köper smink och parfymer på nätet utan att kunna testa och dofta. Caia skriver ju att de har inga mellanhänder och därför kan ha bra priser, för de tycker inte smink ska kosta skjortan. De menar alltså att de bara säljer online och inte i fysiska butiker MEN de har ju jättehöga priser, typ ALLT är väldigt DYRT. Och nu ska unga luras på mer produkter och spendera sina slantar på sommarkollekion som de ju då bara MÅSTE ha, nya borstar och allt till också gissar jag som kostar massor.

      Ja herregud så dyrt och så låtsas de hålla nere priserna och ha hög kvalitet. Nej nej. Lätt att låtsas det och lätt att påstå att man har bäst produkter på marknaden och använder de bästa fabrikerna i världen MEN är det sanning eller bara säljstrategi, jag gissar det sistnämnda. De säljer genom Biancas idolstatus och perfekta utseende och genom att manipulera till köp. Ännu fler läppstift, ögonskuggor och dyra borstar nu mycket riktigt, liknande dom som redan fanns, en ögonbrynsbortse för 140 kr, en skuggborste för 140 kr, en ögonfransböjare för 150kr. Sjuuukt höga priser! Rent av löjligt. Köp inte det, spara era pengar! Lovar att ni kan köpa läppstift, borstar, fransböjare och skuggor billigt som är lika bra och lika fint, kanske bättre till o med. Undra hur skärgården inspirerat till dessa läppstift och ögonskuggor, jösses alltså men det ska låta fint, sälja med hjälp av sommar och archipelago… Trodde de skulle släppa en sommardoft med doft av syrener eftersom hon går och plockat syrener haha

       Therese Lindgrens produkter är väl billigare och hennes produkter tillverkas ju i Sverige väl.

        Lindgrens Indy beauty tillverkas i Sverige och även Ida Wargs och löwengrips produkter tillverkas i Sverige.

     Skriva om och arrangera om är två helt vitt skilda saker.

   Deras produkter tillverkas i Italien det mesta hon har även vloggat inne i fabriken där ser man också att Mac, Becca , Houda beauty och kylie cosmetics tillverkas samt dior och lite annat

    Är du verkligen säker på det, att de tillverkas i Italien på den fabriken? En del kanske gör det men troligtvis inte allt, eller inget av det. Kanske bara det första släppet. Vet att de var där och tittade och filmade, vet att hon vloggat därifrån, och därför tror ju folk att deras smink tillverkas där men inte så säkert. Kan ha varit en strategi att filma där. Bianca säger att det skeppas från Asien i alla fall och vissa av produkterna är usel kvalitet och det är löjligt höga priser.

     Den SVENSKA AVUNDSSJUKAN BLOMSTRAR
     Om man läser mellan dina rader så skulle man kunna översätta det med följande :
     Faan vad förbannad jag är att JAG en vanlig fucking liten människa inte kunnat åstadkommit något sådant här
     Precis SÅ tänker du
     Du kan INTE se att gräset är grönare på grannens sida utan du MÅSTE ha det lika grönt om inte GRÖNARE
     Bianca är en JÄTTE SKICKLIG entreprenör å företagare hon har vunnit fina utmärkelser tsm dom stora företagen i världen Så

     Dom tillverkas i ITALIEN på samma fabrik som DIOR MAC mm mm
     INGET ANNAT punkt

   Caias produkter tillverkas i Italien. Inte Asien.

    Är du säker? Jag är inte så säker på det, men det säger de väl själva. Det är lätt att säga att man har de bästa produkterna på marknaden och använder de bästa fabrikerna men om det är sanning är en annan fråga. En del kommer iaf från Asien det har avslöjats.

     Bara för att du TROR att produkterna är tillverkade i Asien så betyder inte det att det är sant eller hur? Sluta sprid falska rykten och ta reda på fakta istället.

      Men vad är faktan då Millie? VET du att det tillverkas i Italien?? Det TROR väl folk mest men ÄR det sant? Bianca SÄGER i en VLOGG ungefär att det fastnat/är strul med en sändning Caia-produkter i Asien, så gissa själv Millie. Lätt att sprida rykten att det tillverkas i Italien också, får inte det heller skrivas här då? Man vet inte att det är sant för att någon skriver det här och inte för att de filmat i Italien heller.

       Ja vi VET att produkterna tillverkas i Italien.

        Nope det vet vi icke.

      Millie, flera av deras produkter är tillverkade i P.R.C alltså Peoples Republic of China så nej allt är inte från Italien.

      Har sett när hon besökte en fabrik i Milano för att kolla tillverkningen, minns inte om det var i Wahlgrens värld eller en vlogg. Men det var Caia var ganska nytt så kan ju ha ändrat sig sedan dess.

  Vilka lögnare de är.

   Tror kanske inte avsikten i just det här fallet är att på riktigt försöka lura i folk att Benjamin har skrivit typ Sveriges mest välkända sång, dvs att avsiktligen ljuga? Tror de bara är slarviga/ har dålig koll på terminologin.

    Jag tror att det var avsiktligt. Vem var det som kallade Benjamin för vår tids Ted Gärdestad?

     Haha ja men det är ju ändå lite skillnad på hävda att någon är ”vår tids Ted Gärdestad” (en åsikt) och att man skrivit en hundratals år gammal klassisk sång. De ljuger ju inte när de kallar Benjamin för Ted Gärdestad. Däremot kan man ju tycka att de visar de väl kanske prov på en aning bristande självinsikt.

  Fast de menar ju så klart arrangemanget. och kan vi inte kommentera hur sjukt bar Bianca sjunger?

  Alltså can we cut the woman some slack, hon frontar en kampanj för ett varumärke hon själv varit med och stöttat och nu sjunger hon dessutom grymt i kampanjen.

  Hur kan man säga att hon saknar talang?

   Hur vet du att det är hon som sjunger? Ser inte det någonstans

    Det finns en bild när hon sitter i studio och spelar in på Benjamins insta..

    Men snälla det HÖR man väl!

   Att hon sjunger bra, riktigt bra, är så klart en talang. Men den har hon ju inte utnyttjat. Vad är det mer för talang hon har menar du?

  [Borttagen kommentar]

   Man kan skriva en trevlig kommentar utan att lägga till något elakt innan.

   Margot……….kan bara gissa mig till hur du ser ut bakom din skärm av avundsjuka…
   Vad är det för fel på Biancas sång?
   Hur snygg som helst med eller utan filler och sjunga kan hon också.

   Du däremot klarar nog endast av att vara vidrig.

    Varför tror alla att man är avundsjuk så fort man inte tycker lika om något?

     Det var inte för att någon tyckte olika, utan för att man valde att vara elak kring någons utseende.

     Kan säkert bero på något annat än avundsjuka. Typ elakhet? Om det känns bättre?

     Att kritisera framgångsrika tjejers utseende, särskilt när ingenting i diskussionen handlar om deras utseende- ger lätt ett småaktigt, missunnsamt och avundsjukt intryck.

  Reagerade också på det….

  För övrigt så är det en väldigt vacker reklam!!! Älskar videon och musiken!

   Ja, är det samma tjej som rapade ut att folk borde ligga mer?

  Väldigt vacker sång av Bianca! Reklamen gjorde verkligen sitt, men blev mest sugen på kläderna haha.

   Ja, shit vad fint! Fick faktiskt gåshud. Bianca sjunger fint.

  Kanske är så enkelt att hon använder termer som ”vanligt folk” fattar, även om hon själv troligtvis har bra koll på att det är skillnad mellan att skriva och att arra musik? Så kan iaf jag göra på/med mitt jobb – även om jag själv känner till korrekta facktermer använder jag oftast de ord som jag vet att kunderna förstår.

   Det kanske är så enkelt att hon inte kan uttrycka sig så bra på engelska.

  Men är väl ganska uppenbart att det blivit fel. Tror nog Bianca, precis som de flesta andra, har sjungit den låten på skolavslutningar osv och hört den flertal gånger i livet.

  Är det någonting hon inte kan?? Vilken röst! Går gåshud. Unnar henne all framgång men är tyvärr avundsjuk, hade lätt velat byta liv med henne.

   Hon verkar ju inte kunna korrekt terminologi i alla fall…

    … och inte kunna skillnaden på höst och vår utan blandar ihop, likaså mamma Pernilla gör det. Jättekonstigt. Hur kan man inte kunna årstiderna och veta när det är höst och när det är vår. SÅ märkligt. Helkonstigt. Hon verkar veta när det är sommar i alla fall.

     När har dom blandat ihop vår och höst? ?

      Flera gånger har man hört dem säga fel i både vloggar och i Wahlgrens värld haha sååå konstigt, och det har varit på riktigt alltså att de inte kan årstiderna i rätt ordning, vilket som är höst och när det är vår och vice versa. Men kanske har de lärt sig nu.

       Villket KLUMPIGT uttalande Det är väll SJÄLVKLART att hon VET att det är en Psalm Hon HAR faktiskt gott i skolan å varit med på ett antal skolavslutningar ??

   Med tanke på hur dåligt hon verkar må tycker jag hon är ett levande bevis på att man kan ha ”allt” och ändå vara olycklig.

    Fast hon är väl inte olycklig, hon säger ofta att hon mår så bra och är otroligt lycklig. Det sa hon alldeles nyligen, eller om hon skrev det, att hon är så lycklig och mår toppenbra. Hon mår bra när pengar rullar in, och nu har hon sin kille tillbaka.

     [Borttagen kommentar]

      Ja det verkar ju onekligen saknas stabilitet i hennes liv, även om hon har både toppar och dalar.

      Bråkar med sin pappa? Jag tror hon mår toppen och är lycklig emellanåt, och hon mår säkert sådär emellanåt också som vi alla gör.

       Sorry, menade bråkar med sin mamma, det är väl de två som ryker ihop jämt i Wahlgrens värld..

      Äsch sluta Jasmin, vad har du med hennes privata att göra. Detta är ju dina spekulationer och killgissningar. Det enda jag känner är jag läser din kommentar är – hur mår du?

       HAHA vad jag har med hennes privatliv att göra? Tja, Bianca har baserat hela sitt kändisskap på att fläka ut privatlivet i TV så jag vet knappt hur jag ska svara på det där… 😉

       Men tackar som frågar, jag mår fint. 🙂

      Lägg ner Jasmin. Vi har alla gjort slut på relationer, haft nån åkomma, gråtit ibland & troligtvis även bråkat med våra pappor. Det ingår liksom i att vara människa och är inget unikt.

       Ja, det är inget konstigt med det? Jag höll bara med om att man kan ha ”allt” samtidigt som man inte mår särskilt bra. Så många verkar likställa snygg + rik = lycklig men det är bullshit.

   Ja, att vara ödmjuk och att använda hjärnan. Att sakna såna basic förmågor är inget att vara avundsjuk på.

    Fast hon saknar ju inte det enligt mig.

     Du verkar inte heller vara särskilt smart.

    Av din kommentar att döma saknar du ju både ödmjukhet och en basic förmåga att använda hjärnan. Så du ska nog inte kasta sten i glashus

   Någonting hon inte kan? En universitetsexamen kan vara svår att uppnå med tanke på att hon knappt verkar läskunnig emellanåt.

    Det är väl lika märkligt att döma en entreprenör & tv personlighet för att inte ha universitetsexamen som att döma en doktor i filosofi för att inte ha ett sminkmärke & aldrig varit med i ett nöjesprogram på tv 4…

     ???? 14.09. Det är inte friskt att folk är så bittra här inne

    Vad ska hon med en examen till med 100 miljoner på kontot?

     Lite trist måste det väl ändå vara att ha 100 miljoner men inte veta när det är höst?

  Men för helvete Bianca! Gör dig inte dummare än vad du är!

  Varför skulle man kolla på den till slutet? Hände ju inget? Också skumt att skriva inspired by the swedish archipelago så är man bara i en äng hela videon?

   Det låter ju mycket finare om man säger att det är inspired by the swedish archipelaaaaago

   För att man ska se att Caia släpper fler produkter den 29e, det står i slutet, är ju det som ska komma fram med videon, det är syftet. Reklam alltså.

   hon kanske inte vet att archipelago betyder skärgård och inte sommaräng xD

    Det vet hon nog med tanke på att hon skriver att den är inspirerad av simmarna hos mormor och morfar i skärgården..

     ?Vilka var det som simmade runt där?

     Trams, hur är läppstiften ögonskuggor och sminkpenslar inspirerade av sommaren hos mormor undrar jag haha men det säljer väl bra när det låter fint, somrigt och personligt.

     Ser ut som Österlen.

   Det finns ju ängar i skärgården, allt är inte bara klippor.

  Sitta mitt ute i ingenstans med en stor spegel och sminka sig???
  Inte ger det mig någon inspiration att köpa produkterna.

   Näj.

   Tänkte desto mer på hur svettig man blir av att asa runt på en cykel med full korg mitt i sommarvärme. Då vill jag vara osminkad eller ha så lite smink som möjligt. Inte tänker jag sitta i gassande sol och sminka mig då.

   Men unga konsumenter tänker bara på just det ytliga de ser. Inget mer.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

  Tyckte denna reklam var riktigt fin – speciellt om man jämför med deras tidigare. Och vilken röst hon har. Så fint!

  Men Camilla! Om vi bortser från arrangemang osv – jag skulle verkligen bedöma det som en helt ny tonsättning av Israel Kolmodins text. Inget liknar psalmens melodi. Så som det finns helt olika melodier till t.ex. Bered en väg för herran och Sankta Lucia.
  Men visst, man kan hellre skriva ”music by” än ”song written by”.

   ”Written by” betyder direkt översatt ”skriven av” och texten är inte omskriven överhuvudtaget.

   Håller helt med dig. Det enda det tagit är ju egentligen texten. Melodin är helt annorlunda.

  Tycker inte denna version påminner om originalet alls, så där kan man fråga sig om han verkligen bara ”arrat” om den, eller gjort en helt ny låt med samma låttext? Många artister och låtskrivare använder sig av gamla dikter och texter att göra låtar av. Tycker också det är onödigt av alla som kommenterar att kalla dem dumma och korkade och trycka ner Biancas utseende.

  Hon har en underbar röst, hoppas på att hon gör mer musik i framtiden. Riktigt fin video också, vackra scener och ljussättning. Tycker det är kul med lite mer artistiska reklamfilmer istället för ”köpköpköp-känslan”. Bra gjort där!

  Fast det är inte så lätt att veta att detta är en psalm man sjungit på skolavslutningar sen urminnes tider när man knappt gått i skolan…

  Jaja, uppenbarligen blev det fel men knappast en stor grej?

   Jo jag tycker det är en stor grej att för hela världen påstå att man skrivit en låt man inte skrivit.

    Inte i det här sammanhanget då det är ganska uppenbart hon skrivit fel pga att hon inte kan musikerterminologi och låten är så välkänd alla fattar det blivit fel ändå.

    Vaddå man? Är ju inte Benjamin som påstår det.

    Vadå?! Benjamin har inte påstått att han skrivit texten!!

  Lite fånigt att märka ord, jajajaa alla fattar väl att låten inte är skriven av Benjamin. Behövdes det verkligen ett helt inlägg för det? Skriv om hur fint hon sjunger istället! #prayforcamilla

   De som inte bor i Sverige lär tro att han gjort den..

    Eller hur, man ligger ju absolut sömnlös över att hela Pakistan nu ska tro Benjamin ingrosso skrivit den blomstertid nu kommer. De är säkert jätteintresserade. Svenska psalmer går hem över hela världen- det är sen gammalt.

   Verkligen! Blev sjukt negativ stämning under hela inlägget. Tyckte videon var superhärlig och jag ryste under hela klippet, så talangfull hon är, även om hon skrev fel om Benjamins roll i låten.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Varför skulle det vara synd att någon ser ut på ett visst sätt? Inte konstigt att folk ändrar på sig när folk uttrycker sig såhär.

   Skitsynd för vem?

   Om du vet, varför gör du det? Det blir inte finare för att du påpekar att du egentligen vet bättre?

   Skit synd?! Om dig??

   Om du i normala fall inte gör det varför kände du behovet just nu? Don’t. do. it.

  En sak är säker, Bianca har sån talang för sång! Älskar att höra henne sjunga ?

  Fy fan vad folk är vidriga! Spelar fn ingen roll vad Bianca än gör så ska det klankas ner o klagas på än det ena o det andra. På precis allt!! Låt oss istället fokusera på biancas sångröst.så vackert. Gåshud!

  Läste en kommentar om att Benjamin och Bianca låter lika.
  Kom att tänka på den där teorin om att Michael Jackson och Janet var samma person. Tänk om B&B är samma??

  Får man ta texten rakt av och göra låten med ny melodi? Och sen kalla den för sin låt.

   Nej

    Givetvis får man tonsätta texter. Att någon annan också har tonsatt texten innan har ingen betydelse. Iaf om upphovsmannen till texten är död sen flera hundra år sen.

   Haha, har du lyssnat på Håkan? 😀

    Nej, för i helvete. Skulle aldrig lyssna på honom. ???

  Fantastiskt fint iaf ???

  Pernilla hyllar Benjamin för psalmen ”Den blomstertid nu kommer” som han skrivit till Bianca. Väldigt konstigt. För det är ju den psalmen med fel melodi.

   Han har ju för sjutton skrivit musiken din nöt!! Folk är ju fan korkade!

  Många spännande kommentarer.
  Om man gör ny musik till en befintlig text så har man skrivit musiken (ny komposition).
  Denna version av musiken är vare sig inspirerad eller påminner om originalet. Även om man flyttar den till samma ton art. Det är ny harmoni, takt och melodi.
  Övrig spännande fakta. Orginalmelodin till ”Den blomster tid…” är för övrigt sk F-dur 2/2 dvs en uråldrig svensk folksång. Den har används till många många psalmer och folkmusik med olika texter. Dessa verk har då alltså med flit ”stulit” denna musik.

  Ex https://youtu.be/xoslDRSYqLU

  Åh, vilken fin sångröst hon har. Hoppas hon gör något mer med den framöver!

   Jaha det är hon som sjunger den? Det fattade inte jag?

  Är väl uppenbart att hon inte menade att han skrivit låten, men att hon kanske inte vet att det heter arrangemang. Benjamin själv skrev på sin instagram att han gjort arret på psalmen Den blomstertid nu kommer. Han vet vad det heter, självklart. Att han delade hennes story var väl knappast för han ville att folk skulle tro att han skrivit låten. Bianca får utstå så himla mycket hat och elakheter varje dag, låt henne briljera som hon gjorde med sin fantastiska röst och låt bli att öppna ännu en dörr till alla som vill kommentera dumma grejer.

  Varför raderar du inlägg som motsäger det du skriver?

   Va? Jag har endast raderat kommentarer om utseende här inne. ??‍♀️

    Haha.. det stämmer ju inte. Du har redan blockerat två av mina?

     Ok, nu kom de fram igen. Tack för transparensen.

     Dina hade fastnat i modd bara. ?

  jag tänkte samma när pernilla la upp samma story om låten sen läste jag detta inlägg och den låten en blomstertid sjöng vi redan på 80 talet innan han va ens påtänkt ? och det är en låt från psalmboken ??‍♀️

   Nähääää e det sant??? Aldrig hört förut?

   Dumheter, detta är inte samma låt. Bara samma text.

  Men herregud, måste man alltid leta fel i allt?
  Kan du inte en enda gång vara lite positiv och kanske istället hylla hennes fantastiska sångröst?
  Småsinta människor här inne alltså.

   Leta fel i allt? De är influensers som kapitaliserar på det de lägger ut, att kommentera och rätta felaktigheter är inte småsint. Ett riktigt företag hade aldrig kunnat slira på sanningen/ inte ha koll i den omfattning som influensers har. De är makthavare, de tjänar stora summor på varje inlägg, det är inte som nar vanlisar lägger ut på sociala medier, det är deras yrke, liksom det är bloggbevaknings yrke att granska. Vilket är bra, för vem gör det annars?

  Det är Kolmodins text men melodin är definitivt INTE den som står i psalmboken. Annan melodislinga, annan ackordföljd och annan taktart än originalet.

   Det vet alla här, Erika. Det man opponerar sig över är att det står att Benjamin gjort sången. Vilket så klart är fel.

  Det är såklart det instrumentala som hon syftar på. Att han skrivit om melodier och takt osv.

   Kallas fortfarande för arrangemang. ?

    nej faktiskt inte. det skulle möjligen vara om B. helt omharmoniserat befintlig melodi.

    Du svarar ofta att det är ett arrangemang.
    Jag tycker inte det stämmer. Det är en ny tonsättning av en text (helt ny musik). Inte ett arrangemang, eftersom det betyder att man vidare bearbetar/tolkar någon annans musik. Inte skriver ny musik till befintlig text.

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Arrangering

    Det är ju en ny tonsättning av en gammal text. Du har fel faktiskt. Finns ju tusen olika tonsättnings av gamla psalm-texter. Dessa är inte arrangemang.

  Förstår att alla i kommentarsfältet inte alltid vet men, Camilla du vet. Du vet vad Bianca menade. Du vet det, för det är ditt jobb att följa, granska och analysera dessa influencers och du har gjort det i år. Du skriver ett helt inlägg ägnat åt detta så himla negativt. Det hade räckt att nämna och rätta. Sen hade du kunnat vara lite positiv om videosnutten då det är en väldigt fin videosnutt.

  Allt ska vara så negativt hela tiden. Negativ inställning till allting. Man kan göra samma sak på flera olika sätt.

  Du driver fram hat, hat bidrar till psykisk ohälsa och psykisk ohälsa leder till handlingar man inte ens vill nämna. Varför vill du vara en del av detta.

   Så sant!

   Camilla dags att lägga ned

    Om du vill det vore ju ett steg i ”rätt” riktning att sluta läsa bloggen. Med ett minskat läsarantal kommer bloggen dö ut. Så varför börjar inte du och ”föregår med gott exempel”?

  Som vanligt hittar avundsjuka och bittra svenskar ALLLLLLLTIDDDD saker att klaga på när det kommer till Wahlgrens. So what, om Bianca råkade skriva ”written by”? Det är ju så jäkla uppenbart vad hon menade. Snacka om att bara vilja leta fel. Biancas sång chockade förresten nog många bitterfittor därute 😉

   Nä, jag har känt till Biancas pipa sedan 2006 och hon var med i Sveriges Junior Eurovisionuttagning. ?

   Tycker snarare det är intressant med alla som ursäktar/idiotförklarar influensers med argument som ”det var ett misstag/de vet inte bättre”. Det mesta finns en googling bort för hennes 2(!!) assistenter, och i detta specifika fall så är halva biancas familj musiker, så så svårt kan det inte ha varit för henne att få rätt info kring sin post som är reklam(!!)

    Världen!!! Går!!! Under!!!!! Vet du hur många gånger jag hittat slarvfel i texter hos t.ex banker? Shit happens! Men du vill att Bianca ska ställas till svars? Du verkar vilja ha avrättning på torget. Noll tolerans.

    Problemet är att ingen skulle ens behöva försvara varken Benjamin eller Bianca
    Song = Låt, melodi, sång
    Ja Benjamin har skrivit den här låten, melodin, inte texten men det är ingen som säger heller.

  Varför skulle det kallas arrangemang? Han har skrivit en ny melodi till en existerande text och arrangerat den melodin. Ganska ovanligt, då man oftast gör ny text till en befintlig melodi. Men tyckte det var solklart att Bianca menade att Benjamin gjort en ny melodi fram tills jag gick in här och insåg att folk tror att hon ”skrev fel”.

  Hur många olika klänningar har hon på sig i videon?

   VADDÅDÅ????

  Det är ju Benjamins och Biancas morbror som skrivit ”Den blomstertid nu kommer”! Beviset är att han sjunger den i början av filmen ”G”, för man sjunger väl inte en sång som man inte skrivit själv? Det heter ju singer/songwriter av en anledning. ??

   ?????Det var det LÖJLIGASTE kan man inte sjunga en sång som man INTE har skrivit själv
   Det gör jag VARJE vecka i ”min kör” sjunger låtar man INTE skrivit sjäv??

  Kan det inte bara få vara vackert?
  Sluta analysera sönder allt Bianca gör♥️

  Klart och tydligt står det att Benjamin skrivit MUSIKEN… melodin skrev han om… eller om man så vill, arrangemanget! Tror nog inte Bianca menade nått annat heller men vill ”man” se allt nattsvart och få ytterligare anledning att kunna smutskasta Ingrosso-syskonen så….

   Eller så accepterar du att du inte har koll på terminologin bara och att det är en avsevärd skillnad mellan ett arrangemang och komposition ??‍♀️ Skulle han anmäla in det här till Stim som en ny låt med sig själv som låtskrivare så skulle den inte godkännas. Anser du att det är att svartmåla familjen Ingrosso så får du gärna göra det men det gör ingen som helst skillnad. ?

    Det är ju du som inte har koll på terminologin! Ett arrangemang är ju just en omarbetning med utgångspunkt i den ursprungliga melodin, vanligtvis en ny harmonisering eller en anpassning för andra instrument (t.ex ett körarrangemang), oftast ändrar man inte melodin öht. I detta fallet är det ju en ny melodi och ackordföljd = en ny låt. Vad gäller stim så går det utmärkt att stimma musiken i en låt men att någon annan har skrivit texten. För inte behöver man ha skrivit både text och musik till allt man stimmar.

  Alltså snälla! Kan du inte höra skillnad på den här melodin och originalet ska du nog inte uttala dig. Dessutom är ett arrangemang när originaltemat på något sätt är kvar. I detta fallet är det en ny tonsättning på en befintlig text, en text som är så allmänt känd att de flesta borde förstå att det inte är Benjamin Ingrosso som skrivit den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *