Kvantitet över kvalitet?

Bianca Ingrosso plöjer vloggar och poddar på sin lediga tid, och beklagar sig över sina kollegor som säger ointressanta, tråkiga och upprepande saker, samtidigt som hon hyllar sin och Alice podd som de hade tidigare. Var tog respekten för underhållning, vill hon veta.

Vad säger ni?
Saknas det respekt för underhållning, eller handlar det mer om att alla vill vara överallt, på alla plattformar oavsett om man kan fylla dem med bra och intressant innehåll? Då förstår jag att man kan få känslan av att det är samma sak som tuggas om och om igen.

Är det mer kvantitet än kvalitet som gäller just nu? Borde man välja några få plattformar och format att satsa på, istället för att så där lite halvdant försöka finnas överallt?

Vad säger ni?
Saknar ni förresten Bianca och Alice podd?

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej, jag saknar inte Alice & Bianca. Jag saknar Livet på läktaren.

   100% ja!

   Har aldrig lyssnat på deras podd, så kan ej uttala mig. Bianca är dock ganska rolig, personlig och frispråkig, så kan tänka mig att deras podd var bra!

   Men poddar som exempelvis Sweet but Psycho är extremt tråkiga (varför tror jag att det är denna B syftar på? ?), känns som att de började bra men föll pladask nu – väldigt uppenbart att de enbart fortsätter på grund av pengarna som finns i att ha en podd – samt den massa som de når ut till (främja sina egna övriga kanaler).

    Jag tycker halva grejen med Sweet but Psycho var att lyssna på när de pratade om diverse dokusåpor som pågick, och nu när inget sänds blir det ganska tydligt att de inte har så mycket content…

     Håller med! Får en stark känsla av de inte gillar att podda längre men gör det ändå. Jag tycker det verkar som att Elin Och Jossan inte heller klickar så bra längre.

     Så blir det väl kanske med många jobb men att just podda kräver nog att man gillar det för att det ska bli bra.

  Borde inte Bianca konsumera något mer än poddar och youtube? Nyheter t ex. Bra för allmänbildningen dessutom. ?
  Eller vill hon bli dom Pernilla som tror att andra världskriget skedde någon gång runt år1850.

   Exakt. Läs lite nyheter eller riktiga böcker (obs inte självbiografier eller deckare).

    Beror ju på vilka deckare och självbiografier man läser i och för sig… random svenska Ica Maxi deckare av typen Läckert etc så visst. Men det finns många bra och allmänbildande deckare. Själv har jag två John le Carre deckare på listan i sommar.

   Det ena utesluter inte det andra?

    Det ena utesluter absolut inte det andra men jag tror absolut inte det är en slump att många influencers varken försöker ta sitt körkort eller failar gång på gång.

     Beror väl snarare på att typ alla bor i Stockholm. Är ganska vanligt att inte ta körkort där pga det är bara dyrt o h krångligt att ha bil (och poängen är ju att alla i storstäderna inte ska köra bil heller, hade inte funkat, därför man satsar på så mycket på kollektivtrafiken)

      Mmm möjligt men jag tänkte bara på dem som försöker ta körkort / börjar läsa teori / åker iväg på intensivkurs. De borde troligtvis veta om hur trafiken ter sig i staden de förflyttar sig i 🙂

       Så man får inte flytta om man tagit körkort i en stad utan bara köra där? Och alla lantisar som tagit körkort hemma, får de inte besöka Stockholm med bil?

   Nu pratar hon ju dock om underhållning. Nyheter och allmänbildning är inte underhållning. Det är ett sätt att hänga med i samtiden. Man kan faktiskt konsumera båda.

   Borde…att ens reagera på vad någon annan konsumerar är inte bara konstigt, utan jättekonstigt.

   ???

   Nu säger jag inte att så är fallet med Bianca. Men just nyheter har jag blivit avrådd att kolla så sporadiskt på grund av min ångest.

   Det hjälper oerhört, och jag försöker undvika nyhetssidor helt och hållet främst under sommaren. Händer något viktigt eller stort, får man ändå veta det av vänner, kollegor eller här. 🙂

  Deras podd var väl otroligt förutsägbar? Smink, knull och onani? Jaha?
  Oh the djup of it all!!!

   Tror dock det är jätteviktigt att stora förebilder (som de är för yngre, oavsett vad man själv tycker) är öppna och pratar om sånt. Det blir inte lika krystat och hysh hysh utan förhoppningsvis skapar en trygghet hos ungdomar att våga prata och utforska.

    Och jag tror inte att dessa två står för det.
    Tyvärr

   Ja alltså är det någon som upprepar sig och säger samma saker hela tiden så är det ju Bianca haha. Även Pernilla, de två upprepar sig ofta och så klankar de ner på andra och upphöjer varandra, så pinsamt. Inte första gången Bianca klagar på sina ”kollegor”. Alltså visst har de fått hybris både Pernilla och Bianca, de klankar ner på andra och klagar men när de själva eller deras vänner gör samma saker så är det inget fel, hycklare.

  Om jag vill bli underhållen av reklam på youtube då kollar jag på Biancas vloggar ☺️

   Exakt haha. Reklam och upprepningar är vad hennes vloggar mestadels innehåller, och så clikcbaitar hon och utlovar saker som man sen inte alls får se i videon. Falsk , manipulativ och girig människa är hon. Vilken annan person hade kommit undan med att klanka ner på sina ”kollegor” liksom, inlägget handlar istället om kvantitet före kvalitet. Kvantitet verkar Bianca tycka gå före så mycket vloggar (med reklam) som hon matar ut. Massa smygreklam dessutom i vloggarna, finns en anledning att hon öppnar kylskåpet hela tiden liksom. Att tjäna mycket pengar är viktigt för Bianca, och det krävs att lisma, lura och manipulera så då gör hon det.

   Hon låter som en såndär jobbig dammsugarsäljare som knackade på dörren för 25 år sen för att demonstrera sin ooooooooooootrooooooooooooligt fantastiska heeeelt unika dammsugare som man bara måste ha! Bianca är så falsk, usch. Stackars unga tjejer som låter sig luras att köpa allt som Bianca ”älskar” och säger åt dem att de måste köpa.

  Har Bianca glömt bort att hennes youtube och Instagram innehåller exakt samma innehåll år ut och år in….??

  Spaning: Bianca lärde sig ordet Respekt förra året och har missbrukat det sen dess

  Bianca kanske inte ska säga något om intressant innehåll, med tanke på att hennes videos ofta består av 80 % reklam. Superroligt content ?

  Läste just i Expressen om reklam som Bianca gjort om underlivsmassage. Tror inte man får länka? Men självfallet var all reklam fejk och inget trovärdigt i att det kunde bota sjukdomar. Mycket vill ha mer. Hon gör väl reklam för allt för att få synas.

   Rättelse. Jag skrev reklam. Jag menar att de marknadsfördes av tex Bianca. Och en drös andra opålitliga influensers.

    *influencers (var lite snabb igen på att skicka)

   Det är ju sexköp för kvinnor. Som vanligt när saker säljs till kvinnor så ska det förpackas lite gulligt och tjusigt. Det kallas inte för sexköp utan en ”njutningsfull andlig upplevelse”.

    Om de verkligen varit ett botemedel. Varför paketerar man det med att det utförs av väldigt attraktiva män? Varför kan inte kvinnor säg i 55 års åldern bota dessa kvinnor med underlivsmassage lika bra?

    Alltså det här är ju definitivt sexköp och inget annat och ska behandlas likadant. Sjukt att influensers får marknadsföra det här!

     Instämmer med er båda. Det är sexköp och borde klassas därefter.

  Oj, Bianca är väl själv rätt bra på att upprepa sig. Hon pratar om hur fantaaaastiskt bra produkter Caia har i några minuter i varje video, dock varierar hon sig eftersom hon pratar om olika produkter i olika videos. Sen en lång reklam med samma samarbetspartners på repeat. Inget unikt, samma poser och samma snack om att just den här outfiten är den snyggaste hon sett. Lägg till lite häng på kontoret, ouppfostrade men söta hundar, träff med kompisar/kollegor på en restaurang och lite snack om hur hon mår.

  Bianca är underhållande och jag gillar hennes videos, men det är ju samma innehåll månad efter månad.

   Senaste videon trodde jag flera gånger att det var samma video som veckan innan och trodde att jag redan sätt den eftersom det var extremt många upprepningar ??

    *sett

   Ja men så konstigt att Bianca kommer med den här kritiken?? Allt hon gör är ju samma? Sminka sig, visa nya kläder, äta mat och hänga med Lovisa och hundarna. Efter sommaren kommer ”break up content” mest troligtvis.

    Glöm inte klänningarna från adoore. Jag blir typ knäpp om hon säger det ordet igen.

  Så om man inte pratar om sånt som Bianca tycker är roligt så visar man inte respekt för underhållning? Hur gör man ens det? Skriver ett manus till en sketch och spelar upp i sin podd?
  Tycker att Bianca istället kan försöka hitta poddar som hon tycker är roliga istället för att lyssna på samma gamla tjatiga poddar. Jag lovar att det finns massor av roligt utanför den där, vad det verkar, rätt trånga influencerbubblan.

   Värst har ändå Ursäkta-podden blivit, den va rolig för ett år sen men nu pratar dom ENBART om vilka kändisar de träffat senaste helgen. So far up in their own a**es att det är pinsamt att lyssna…

    Tycker ärligt att ursäkta-podden varit så sen start, älskade Johanna tills jag hörde den och fick otroliga mean girls-vibbar dessutom…

    Älskar den! Den är lite för mkt och inte minsta pryd. Det gillar jag ?

  Saknar inte Bianca och Alice podd. Sånt snack orkar jag inte lyssna på. Vill hellre lära mig nåt när jag lyssnar på podd.

   Vilka podd/poddar lyssnar du på? 🙂

    Afterworkoutpodden och Tyngre Radio

  Självgod fick sig ett ansikte! ? Det finns många bra poddar både svenska och utläska, true crime ja men allt möjligt. Älskar poddar!

  Nånting som är irriterande dock, alltså har försökt hitta nya mordpoddar bland annat (är ganska ny på detta med poddar, är lite efter restwn av världen haha) men varenda jävel slänger ju in mestadels sjukt tråkiga anekdoter från sitt eget liv? Vilka ska man lyssna på? (Spöktimmen, creepypodden och rättegångspodden är typ allt jag lyssnar på nu)

   Svenska mordhistorier! Särskilt avsnitten som heter Magnus.?

    ska lyssna 😀

     Åh, gör det! Den är bra, men fullkomligt vidrig. Blir så arg när jag lyssnar på den men den fångar mig. Fascinerande vidrig, typ?

   Jag har just börjat lyssna på ”över min döda kropp”! Jätteintressanta perspektiv på brott från en polis och en kriminalteknikers perspektiv ?

    Håller med. Jättebra podd som varmt rekommenderas.

   Inte podd men jag tycker om att lyssna på Mr Ballen på Youtube (engelska). Han fokuserar på att berätta och gör det på ett väldigt bra sätt. Mysterier, mord, fenomen och missing persons.

   Red handed är bra. Två brittiska tjejer som verkar vara motsvarigheten till vad spöktimmen var för några år sen (när de fortf var riktigt bra).

   Inte en podd med tips om bailey sarian på you/tube (skriver så för att inte fastna i modd) hon gör videos där hon pratar om true crime och riktiga fall! Inget om henne öht bara fakta om fallen, riktigt intressant

   Okej! Du har hittat din jämlike! Jag har nog lyssnat på (nästan) alla true crime poddar som finns i världen ? Här är några av dem du absolut inte får missa:

   – Rättegångspodden (på svenska – ’Styckm. i Askersund’ är bra att börja med)
   – Sword and Scale (engelska – googla lite så hittar du topplistor över de populäraste avsnitt. De är dock ganska brutala en del av fallen, so be prepared!).
   – Serial säsong 1 (engelska – denna är ett absolut MÅSTE! Det är en helt säsong om en och samma case, men det är den bästa podden jag någonsin har lyssnat på och faktiskt det som skapade hela true crime hypen och gjorde att fler började få upp ögonen för att dela true crime via poddar).
   – Up and Vanished (engelska – inte den bästa, men om du gillar Serial lika mycket som jag då är denna serien också helt ok!)
   – Case file (ÄLSKAR! Finns massor guldavsnitt här. Det finns även en Excel-topplista över de bäst rankade avsnitten. Googla, så hittar du! Tror att det var via Reddit).

   Lycka till och njut sommaren! ?

   Mord mot mord, seriemördarpodden, mördarpodden, fallen jag aldrig glömmer, vad blir det för mord?

  Det har gått inflation i poddar tycker jag. Det startas många poddar men så lägger de ner efter 15 avsnitt för de har planerat illa och inte har mer att säga. Många poddar känns dessutom enbart intressanta för de som känner personerna som pratar och det är inte så inspirerande kanske, tänker på Englas podd för några år sedan bland annat.

  Tycker att bianca är lika dan , hon kan ha ”vloggar” där 98% av tiden e reklam. Och hon upprepar allt oxå. Så förstår inte varför hon klagar

  Fast kastar hon inte lite sten i glashus nu? Jag spolar förbi delar i nästan alla hennes videos för hon sitter å snackar om något ointressant och upprepar sig?
  Samt tycker jag det är lite respektlöst att ha sammarbeten i alla hennes videos, och de är så långa?

  Är inte vloggar och poddar lite ute nu? Jag känner själv att det mesta redan är sagt? Kollar jag youtube blir det true crime men stör mig enormt på de som har true crime+ make up eller true crime + mukbang.
  Jag är intresserad av fallen inte av personen som framför dom. Orkar inte.

  Saknar absolut inte deras podd!

  Jag saknar roliga poddar. Nyaste poddfyndet är Uggla & Uggla, rolig och skön.

  Tack för kaffet är enda podden för mig

  Nej, saknar inte deras podd.

  Saknar ”Tyngre rubriker”

  Pöss

  Gud vad Bianca ALLTID ska klaga på folk som inte gör/tycker exakt samma som hon. ”Jag FATTAR INTE hur man kan…”. Har dom inte kommit dit i hennes terapi än eller

   Hon behöver ligga och le lite mer.

    Haha, tack för dagens skratt!

  Jag lyssnar på uteslutande P1 & P4’s ”poddar”. Älskar Meny, vetenskapsradion historia, kaliber, p1 dokumentär + p4 dokumentär, p3 historia, språket i p1, verkligheten. Så bra och lärorika program. Ger mig ingenting att lyssna på två influensers som sitter och babblar.

   Äskar också poddar där man faktiskt lär sig något. Finns för många som är likadana och pratar om exakt samma saker. Influensers har kort och gott förstört konceptet podd. Så tröttsamt.

  ”Förstår inte vad respekten för underhållning tog vägen HAHA” Klarar inte av att hon alltid ska ta till den där härskartekniksavslutningen med ett HAHA på slutet. Hon är precis som sin mamma. Det bor en liten mobbare i dem båda

   Läskigt att de tycker att det är roligt att se ner på andra.

  Alltså jag gillar Bianca för det mesta, men långt ifrån allt hon gör är väl förstklassig underhållning? Kasta Sten i glashus eller? Finns väl ingen som är så negativ och klagar så mycket på folk och följare som Bianca… stänger av många av hennes vloggar för det blir så otroligt tröttsamt och ointressant att lyssna på (för att inte tala om clickbait vloggarna där 85% bara är reklam, men det får ju ingen kritisera). Och saknar verkligen inte podden, minns ett avsnitt när de två satt och planerade sin göteborgsresa. Hur skulle det vara intressant för nån annan än de själva?

   Hon har blivit katig dvs fame har stigit henne åt huvudet..varförens lyssna på henne, hur ofta säger hon korkade uttalanden i wahlgrens värld..

    Vad betyder katig?

     Kaxig, snobbig, fisförnäm, med näsan i vädret, på småländska.

   hahahaha planerade en göteborgsresa

   Fast så är det ju med många poddar där de bara tjötar. Poddare i den genren hon och Alice höll på med pratar väl inte till lyssnaren direkt, utan bjuder in lyssnaren att vara med i deras snack mellan två kompisar.

  Jag ska däremot lyssna på Yogagirls senaste podd, där hon pratar om förhållandet till sin mamma (shama_persson ) och det slutgiltiga (?) uppbrottet med henne. Det har ju varit stormigt och jobbigt men de hittade tillbaka till varandra för en tid sedan och hon stannade ett tag hos dem i Aruba. Men nu har nåt hänt igen. Yogagirl tappade över 500 följare efter den podden.

  Känns ledsamt men förmodligen klokt. Tråkigast för lilla Lealuna som inte får träffa sin mormor.

   Vilket avsnitt är det? Vill också lyssna!

    Det senaste, om jag förstår rätt.

  Började lyssna på Anty och Dianas podd. Jag har sååå svårt för Anty. Hon har verkligen en dryg översittar-attityd. Och konstant ”Fattar du?” ”Aaa sen gjorde vi såhär men så blev det såhär. Fattar du?”

  Deras podd…. Nä inget jag tipsar om ?

   Är det inte lite orten-språk med ”fattaru, föschtååru”? Ni som såg Big Brother minns att dagarna fylldes av just föschtååru. Intrycket jag fått av Anty är att hon gärna anammar den sidan. Jag vet inte ?‍♀️

    Ah hon har ju iof Umeå-dialekt med. Men tycker hon är sååå sjukt dryg.. Såg BB då med, och kände att min magkänsla blev bekräftad haha

   Eller peg och penny där de inte kan säga en enda mening utan att mixa svenska och engelska. Lyssna 5 min sen orka jag inte mer….

  Ska hon snacka som inte kan ta kritik själv

  Det finns två svenska underhållningspoddar som är bra, ”Uggla och Uggla” och ”Flashback Forever”(fast den har tappat lite av stinget det senaste).
  Den bästa svenska podden ever är dock podden ”VIKTIGT!”. Lyssna på den!
  (särskilt näst sista avsnittet där de intervjuar Johanna Hartman).

   På vilket sätt tycker du att Flashback Forever tappat stinget? Tycker fortfarande den håller samma nivå. Lyssnar om nu när det är sommaruppehåll pga inte hittat någon annan rolig podd som jag gillar.

    Svårt att sätta fingret på. De är ju inte dåliga på något sätt, men de kändes mer genuina under första året, förutom Mia då, som växer för varje vecka. Det är nog bra att de tog ett semesteruppehåll så att de förhoppningsvis hittar tillbaka till hur de var från början.

    Det bästa med Flashback forever är ju att de lär ju aldrig känna att ämnen tar slut eftersom det finns oändligt. De är ju en klar fördel. Jag läser aldrig Flashback själv utan låter dem göra det åt mig och fan vad jag skrattar!

  Men Bianca dina vloggar är tråkiga

  Saknar faktiskt deras podd! Även fanny lyckmans och Klara tanbys podd..

  Åh nej, tycker verkligen inte om poddar. Alltid så ointressanta. Eller förutom en: ”Fake doctors, real friends”

  Saknar deras podd väldigt mycket! Typ den enda jag funnit underhållande/glad.

  Tycker det blir samma med alla poddar, är jättebra första typ 20 avsnitten – sen tar ju alla ämnen slut och det blir samma samma igen och igen. Gillar berg och Gynning, skäringer Mannheimer, ursäkta, mfl men det går bara att lyssna 5 avsnitt i rad sen krävs ett uppehåll. Det är typ som såna såpor som gick på eftermiddagen på TV4 på 90 talet 🙂

  Jag håller med Bianca!

  Har tänkt på det redan innan. Det finns så många poddar som bara är nonsens. De pratar om hur fulla de varit och hur helgens fest var. Vem bryr sig?

  Sweet byt psyko slutade jag lyssna på för längesen. Inom ett år kommer den vara nerlagd.

  Bianca kanske har mycket samma innehåll men de funkar ju. Hon är inspirerande Jag gillar hennes stil.

   Det enda Alice och Bianca pratade om i podden var ju hur fulla de hade vart i helgen och hur bakis de var.

    Ja jag håller med. Deras podd sög. Men jag gillar henne på Youtube och Wahlgrens värld

  Jag tror problemet är lite att det inte direkt krävs professionalism att lyckas inom podd och youtube och sociala medier. Det är iofs bra för annars hade ingen slagit igenom från början. Bianca tänker inte på att hon har ett team bakom sig i varje projekt hon gör (och är uppfödd med personer som jobbat med reklam och tv och underhållning) och att hon har tillgång till saker som inte andra har. Så Bianca tänker men herregud den här podden är populär men den är inte bra Nej för de har kanske inte en massa folk bakom sig som kan ge råd som kan redigera som säger till en vad man absolut måste tänka på osv. Biancas vloggar är fullproppade med reklam och då tänker hon säkert ”ja men jag gör det på ett unikt och underhållande sätt vilket hon ibland gör” så när hon märker att ingen gör en reklam som kanske bollats fram och tillbaka tio gånger och med hennes lättsamma anda så är det för reklamigt enligt henne antagligen. Summa summarium hon och andra i hennes team lägger för mycket tid på hennes arbete och då tycker hon alla ska göra det också. Jag tror hon har för bra inblick i allt och att hon tror att alla runt hennes åsikter om branschen är lag så att det blir att hon går runt och stör sig på hur andra jobbar eftersom de i hennes team föredrar att jobba på annat sätt osv. Jag personligen tycker Bianca är i en kategori för sig för jag ser inte henne som influencer som andra. Man märker när man är inne hos Bianca att det är många som jobbar bakom. Bianca är inte den influencer med mest följare men hon är den som når ut till flest hon når ut till i princip hela Sverige eftersom hon syns inte bara i sociala medier utan i gammal media och på tv och inte bara på playkanal. Dessutom har den äldre generationen haft koll på henne innan den yngre iom Pernilla. Allt Bianca gör är ju såklart inte det bästa man sätt men i mycket märker man en stor skillnad.

  Jag tycker Bianca är som bäst när hon beter sig helt vanligt och inte går in i diskussion eller tar ställning till något. Men ibland kan hon inte hålla sig som här man bara lönt att skriva så när du inte anger vem samtidigt är hon snart nog att inte ange vem så slipper hon skit och att folk kapitaliserar på hennes följare. Men känns väldigt onödigt de hon menar kommer ju inte förändras? Om folk uppskattar de som hon ej gillar ja men vad bra då du tjänar ändå mer än dem och har mer jobberbjudande. Kan hon bara lära sig att folk uppskattar olika saker och att hon inte behöver känna sig hotad av någon för det är ingen som kommer bli större än henne ändå eftersom hon är verksam i så många olika branscher och har alla kontakter osv. Jag personligen tycker Alice , Hanna o lojsan och Linn Ahlborg saknas respekt för underhållningsbranschen. Ursäkta podden ska vi inte ens prata om men den har ju Bianca hyllat men en sån podd hade hon aldrig kunnat ha för de hade hennes team satt ner foten och cencurerat. Om jag ska spekulera tror jag att hon syftar på alla utom sig själv i sitt inlägg. Jag kan tycka Bianca saknar respekt mot sina följare med all reklam emellanåt men det är för hon bryr sig inte eftersom hon fokuserar endast på att bygga Caia hon bryr sig inte om hon tappar 100.000 följare på det eller att ingen kollar på youtube för hon har andra inkomstkällor. Caia gör reklam hos internationella influencers så hon är inte beroende på att växa internationellt heller. Hon har helt enkelt slutat bry sig. Hon kommer inte palla spela in wahlgrensvärld länge till heller för dels är det nog hennes minst betalda jobb. Möjligen att hon fortsätter för Pernillas skull så att de fortsätter vara folkkära och gå på gammal tv. Jag tror att om fem år har Bianca lagt ner youtube, startat ett företag till, Caia går fortfarande skit bra, hon kommer ej göra så mycket reklam, wahlgrens värld har lagts ner. Bianca är heltid på kontoren och har ett aktivt instagramkonto med få stora samarbeten och är typ programledare för två stora tv-program på TV4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.