Nellie Berntsson svarar på gravidfrågor

F: När är bf? S: I början av januari. F: Är du orolig över förlossningen? S: Njae, mest taggad men är kontrollfreak och du kan inte precis planera helt hur det blir sp det är jag lite nervös över. Men det kommer gå bra. F: Tror du att du kommer fortsätta med hästar på samma nivå efter graviditeten? S: Gud ja, absolut. Det är ingen tvekan, här ändras inget. F: Kommer Olav rida alla hästar? Eller hur löser ni det? Grattis! S: Just nu rider han och tävlar, men jag rider också lite, på de lugna hästarna. Min bm sa att jag gärna ska rida, men fall inte av bara. Vilket man aldrig kan garantera men jag ska inte ljuga. Jag rider, men inte så mycket. F: Försökte ni eller var det en glad överraskning? S: Surprise. Men blir inte superchockad och de förändrar ingenting för oss.

Bildkälla: Nellie Berntsson InstastoryNellie Berntsson har haft frågestund om sin graviditet och här är några av frågorna som hon svarat på, bland annat om bebisen var planerad eller inte.
Med tanke på hur hårt hon gick åt Laissa tidigare ägare gällande dennes graviditet så skulle man kanske kunnat tro att Nellies graviditet var planerad – eftersom hon anser att det är så man ska göra det – men icke…

Alla bilder är syntolkade.

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska bli kul att följa hennes graviditet 🙂

   Varför? Vad får man ut av det?

    Vad får man ut av att följa någon influenser/instagram/bloggare?
    vad får man ut av att läsa denna blogg?
    vad får man ut av att kommentera på denna blogg?

  Men sammanhanget var väl också att tjejen till följd sålde en häst hon nyligen köpt, Nellie behöver inte göra detsamma och det var väl mer det som var problemet som utlöste uttalandet?

   Exakt.
   Men andra ord två helt olika situationer.

    Men hallå! Även om det är olika situationer så kan man väl ändå bli oplanerat gravid, eller?
    Menar ni då att den tjejen borde gjort abort för att hennes situationen såg annorlunda ut??? SKÄMS PÅ ER!!!!!

     Haha nej vi har aldrig nämt abort, du behöver inte kissa ner dig.

      Då får du gärna förklara vad ni menar och varför det är mer ok för Nellie att bli oplanerat gravid…

     Haha vi kanske mer syftade till att Camillas jämförelse är katastrof?

   Jag tror att kvinnan som köpte Laissa hade henne i mer än ett år men är lite osäker. Saker händer i livet och det är ganska lite som faktiskt går exakt, precis som man tänkt sig, särskilt när det gäller familjebildning. För vissa är allt enkelt och livet är precis som tidigare, för andra blir resan annorlunda…

    Med familjebildning kan man faktiskt styra. Ganska lätt att undvika graviditet om man vill…

     Jag har blivit gravid flera gånger trots preventivmedel så nej, för alla är det faktiskt inte så enkelt.

      Väldigt ovanligt vid korrekt använda säkra preventivmedel dock… Du är ett undantag, för de allra flesta funkar det men folk ska alltid dra upp detta…

       Vet fler som blivit, trots att vi använt det på rätt sätt. Du vet väl att inget preventivmedel är 100% säkert va?

        Läs vad jag skriver, såklart händer det. Men det är väldigt ovanligt.
        De bästa preventivmedel har en säkerhet på över 98 %…

   Men tjejen har kanske helt andra förutsättningar än Nellie vars pojkvän också rider? Hade Nellie drivit allt själv så hade hon eventuellt också fått sälja av hästar. Både för pengar och för att inte ha hästar stående.

   Förstår inte hur en graviditet inte förändrar något för dem? I sliden innan skriver hon att hon bara rider de lugna hästarna och vem vet hur hon kommer må senare i graviditeten och när barnet fötts? Visst hon är ung men det låter väldigt naivt och mer som hon försöker rädda sig från kommentarer om hennes attack mot den andra tjejen

   Nellie säljer 95% av alla hästar hon köper. Det är det hennes företag går ut på.

  Nellie skriver ju att graviditeten inte föräldrar deras situation så redan där skiljer det ju sig från situationen med den andra tjejen.

   Fast hur långt gången är hon? Just nu kanske det inte förändrar, men hon har ingen aning om hur hon dels kommer må under resten av graviditeten samt även efteråt. Den förra ägaren tog ett vettigt beslut utifrån sin situation och hennes ork/mående. Bara för att Nellie skriver att ”gravidititen inte förändrar deras situation” så kan Nellie inte veta hur det blir i höst och inte heller efter förlossningen.

    Skulle nog säga att det är ganska naivt att påstå att en graviditet inte förändrar en situation…

    Jag tolkar det som att hon pratar om deras förhållande, inte hästarna när hon skriver så. Eftersom hon nämner det efter att det var en överraskning.

   Kan väl inte hon veta i nuläget? Hennes graviditet kan förändras framöver. De kan få barn med speciella behov. Allt möjligt kan hända som förändrar livet enormt. Jag har en vän som är förälder till 2 barn. Hennes foglossning orsakade permanenta skador så hon har blivit varnad att aldrig rida mer av sin läkare och fysioterapeut. Arbetar man mer hästar så är det ju en ganska stor förändring…

   Men det är ju vad hon tror just nu. Så klart förändras deras situation.

  Jag tycker också man ”ska” planera en graviditet. Tveksamt om jag skulle göra abort vid oplanerad ändå, om jag hade råd, tid och en livssituation som tillåter barn.

   Fast man kan inte helt planera en graviditet, det finns kvinnor som lätt blir gravida och vissa kvinnor tar det några månader och vissa år , så att bestämma att nästa år ska jag bli gravid är svårt.

    Ja… det är ju precis omöjligt att planera en graviditet. Det enda man kan planera är att aktivt försöka bli gravid.

    Sen gömmer vissa att man kan skydda sig bäst man vill. Men man kan bli gravid trots det.

     Glömmer*

    Man kan inte planera att bli gravid alltid, men att inte bli det är ganska lätt… Ja man kan bli gravid trots säkra preventivmedel men det är väldigt ovanligt (ja ovanligt, läs procenten för risk för det vid rätt använda säkra sätt).

     Väldigt ovanligt är det inte… 97% innebär 3 gravida per 100 som använder preventivmedlet, och år. Det blir många oplanerade bebisar per år med tanke på hur många som skyddar sig.

      De säkra preventivmedlen har snarare över 98-99 % säkerhet. Så jo, det är ovanligt i sammanhanget. Känner ingen som inte slarvat som blivit gravid…

   Vilken tur då att vi andra inte behöver bry oss om vad du tycker.

  Här hade du kunnat dra upp det äldre scenariot, om du vill det – i jämförelse med hur du nu gjorde i det osmakliga ”grattis till graviditeten”-inlägget.

  Som ’B’ skriver här ovan är väl skillnaden att den andra personen sålde den nyinköpta hästen medan N inte säljer en nyinköpt häst..?

  Obs: förstått att N kan gå ut hårt rent allmänt och det är förstås en företeelse man kan diskutera. Det var bara ett väldigt osmakligt och lågt förstainlägg om graviditeten.

   Nu förstår jag inte hur du menar? Tjejen som köpte Laissa hade henne nog i ett år ungefär. Nellie säljer hästar på löpande band, ofta väldigt snabbt, men det är ju hennes business; att köpa och sälja hästar. När hon sålde Laissa var det i tron att detta skulle bli ett ”forever home” som man säger.

   Ingen av dem har rätt och ingen har fel – det bara är.

  Jag kan inte se syntolkningen av bilderna, var finns den?

   Som alt-text på bilderna.

  Men släpp grejen med den andra tjejen herregud

  Såhär med facit i hand kan man ju ändå påstå att Laissas nya ägare var otroligt oseriös, har sålt och köpt ett x antal hästar senaste åren!

   Till skillnad från nellie menar du?

    Skillnaden är ju förstås att Nellie öppet driver ett försäljningsstall medan den nya ägaren mer sålt och köpt hästar på löpande band trots löften om varaktigt hem.

     Hästen bryr sig nog mycket om den skillnaden

   Precis som Nellie då..? Det är väl inte värre ur hästens perspektiv om den säljs för att ägaren håller på med hästhandel, eller om den säljs för att hästen och ryttaren inte är en bra match? Jag är inte emot att sälja hästar, men varför är det ena mer accepterat än det andra, det handlar ju i slutändan om att ett levande djur rycks upp från en miljö, rutiner och människor och hästar den känner.

   Håller med! Hon verkade extremt ostabil.

   Ja, precis. A har köpt och sålt och köpt och sålt av diverse anledningar. Laissa var hon påväg att sälja ett antal gånger av olika anledningar innan hon tillslut gjorde det pga graviditeten. Vore hon hästhandlare som Nellie skulle ingen höja på ögonbrynen men nu säger A att hon inte är det, så klart det känns oseriöst då.
   Och nej, det är ingen ursäkt för nellies beteende i Laissahistorien.

    Att köpa samt sälja hästar som privatperson är inte synonym med oseriös. Oseriöst är att behålla en häst bara för att man inte ägt den länge, trots att man inte kan ge 100% av sig själv till hästen.

  Men släpp det! Gå vidare med ditt liv och lämna det här bakom dig. Det börjar bli så pinsamt.

   Som du då!!

    Haha va?

  Rid! Men fall inte av bara.

   Det var väl pga att hon inte föll av som hon blev gravid, antar jag.

    Kalla mig tråkig men sådana här sexskämt relaterat till ridning är uääk

     Ja, gubbigt…

  Om de behåller hästarna och de rids av sambon så fattar jag inte problemet, om ett år kommer hon sannolikt rida igen. Visst finns det risk att det inte går, men saker kan ju hända vem son helst när som helst.

  Vad jag däremot tycker är fel är folk som skaffar tex hund och gör sig av med den när barnen kommer. Även om graviditeten inte var planerad just då så vet väl de flesta om man vill ha barn inom de närmsta åren eller förbli barnfri. Det finns såklart en liten risk att man inte lyckas få barn alls men vet man med sig att man inte kan behålla djuret om man får barn – och vill ha barn – bör man ju vänta. Speciellt om man inte har en bra back up.

   Kan ju vara så att hunden inte fungerar med barnet också.

   Fast man kan aldrig veta hur hunden reagerar på barnet förrän du fått barn. Tro mig jag har varit där och då hade vi hunden tills sonen var 3 år, nu bor han pensionärsliv hos min svärföräldrar.

    Nu menade jag i första hand de som är gravida, alltså som vet redan då att de behöver göra sig av med djuret.

  Att driva ett företag med hästar betyder väl mkt mer än att rida och tävla. NB har väl inte direkt någon höst för de högre klasserna längre och hennes sambo borde kunna rida 10-talar hästar per dag själv och fler har de nog inte. Det är ju en vanlig dag för en som har ridning som jobb.

  Oavsett så är det tydligen ett stort plus (haha!) att bli gravid som influencer; Nellie har haft en stadig nedgång bland följarna de senaste året eller två, tappat över 40 000 följare – de senaste 2 dagarna har hon fått över 1700 nya följare på instagram!! Det är lite intressant, faktiskt – vad är det som gör en gravid influencer så attraktiv??

  I vilket fall som helst – stort lycka till med bebisen, Nellie! Hon ville ju bli en ung mamma och jag tror det här kommer att bli jättebra.

  Men snälla du, släpp detta nu. Så sorgligt att du fortsätter tjata och attackera. Ut med dig i skogen, plocka blåbär, ta ett bad och jobba på din snällhet.

  Tycker det är sjukt obehagligt att en 45+ sitter och pikar en 20 åring, inte ens samma situation som med hon som precis köpte hästen. Kanske dax att lägga ner alla pikar?

   Varför verkar så många som kritiserar Camilla tro att kritiken svider lite extra om man överdriver hennes ålder, väldigt ofta verkar hon ju vara över 50 också..? Varför överdriver man inte samtidigt Nellies ålder till t.ex. 13 eller 27?

    Jag närmar mig pensionsålder. Gud så skönt! ?

    Eller hur?? Så jävla taskigt av en 109-åring att sitta och dissa gravida 5-åringar! ?

   45+ hahaha! Har du inte koll eller försöker du trycka till genom att ange högre ålder (otroligt töntigt i så fall).

    Typisk härskarteknik!

  Helt ärligt – jag blir ledsen och uppgiven på alla som kommenterar kritiskt och ifrågasättande kring graviditeter. Det är ett ofött barn därinne. Ett nytt liv och ni pratar om att det är omoget att inte ha planerat graviditeten för att Nelly tidigare sagt lite ogenomtänkta saker. Var glada för hennes skull bara eller var tysta.

   Men gud vad överdrivet, ledsen? Fostret bryr sig knappast.

    Benjamin Ingrosso berättar i sitt sommarprat om hur det var att växa upp och veta att ens pappa och andra ville att Pernilla skulle göra abort. Bara som ett exempel…

     Det har ju ingen sagt dock.
     Om ens pappa säger en sån sak, ja, förstår att det kan va sårande. En främling – nej.

  ”graviditeten förändrar inget”
  Eh… Jo. Från att vara man och kvinna, blir man också pappa och mamma. Kan gå lätt och smidigt, men för de flesta blir det en stor skillnad i förhållandet. Framförallt för att man plötsligt är tre istället för två.
  En del bebisar är ”lätta”: följer rutiner, nöjda så länge de får torr blöja och mat. Men de flesta nyfödda bebisar är skitjobbiga: skriker utan synbar anledning, vill bäras 24/7 och i många fall duger bara mamma vilket är jobbigt för både pappan och mamman.
  Lägg till en eller flera hästar som ska skötas och kostar pengar…

  Lycka till, Nellie, du behöver det.

  en som snart ska få sitt 6.e barn har inte ens hunnit fylla 30 år
  emmelielinneacaroline heter hon på instagram.

   edit hon är 31 år gammal men ändå vissa har bra mycket bråttom:D

   Sjukt. Varför behöver man så många barn??

    Saknar nog utbildning så det blir väl bara att köra på, staten tar hand om kostnaderna. + siktar in sig på att bli influencer. ???

    15.51 Det som är sjukt är din kommentar.

     Haha nej, varför? Samla på barn – sjukt. Man kan inte ta hand om 6 st på ett bra sätt. Belastning för samhället blir hon.

  Vad jag kan se så har två inlägg om denna graviditet kommit ut på denna blogg. Bägge insinuerar av blogg-ägaren att ”hoppas graviditeten var planerad pga pga”

  Jag har INGEN insyn i nellie o hennes tidigare förehavanden, MEN jag reagerar på att bloggägaren två gånger gör dessa insinuationer för att mynta denna ”sanning” eller placera ett frö hos läsarna att spinna vidare på. I mina ögon tragiskt onödigt och manipulerande. Leave the girl alone. Använd din plattform att stärka istället för att sänka
  Min åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.