Lägg inte ut då!

Vet du vad som faktiskt är enklare än att undanbe sig kommentarer på en bild du själv lagt upp?
LÄGG INTE UPP DEN!!!!!

Jag kan tänka mig att det finns en och annan människa som är upprörd av det Stephanie skriver på bilden.
Att de yngsta barnen nattades hemma, varpå resten av familjen gick ut på restaurang för att äta middag.
Med hjälp av en babymonitor och uppringning från Jonas telefon till Stephanies på högtalare så kan de höra om något av barnen vaknar eller gråter.
Händer det så får någon i familjen rusa hem för att trösta.

Det här är kanske ett jättebra och smidigt sätt att kunna gå ut och äta, samtidigt som man har koll på de sovande barnen.
Eftersom babymonitorn fungera de så gissar jag på att de sitter på en restaurang, väldigt nära hemmet.

Det var precis det här upplägget som Madeleine McCanns föräldrar hade i Portugal, kvällen hon kidnappades?
De satt på men restaurang på hotellområdet och gick med jämna mellanrum tillbaka till hotellrummet för att titta till barnen.
Helt plötsligt var Madeleine borta.
Kidnapparen måste ha passat på att ta henne i någon av de stunder då barnen var helt ensamma i lägenheten.
Jag menar inte att skrämma upp någon, men icke desto mindre så var Madeleine McCann det absolut första jag tänkte när jag läste Stephanies inlägg.

Är det här ett vanligt sätt att göra saker på?
Att man MacGyverar ihop olika typer av elektronik för att kunna ha koll på sina barn när man inte är i den omedelbara närheten?
(Genuin fråga alltså,…)

229 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men blir det inte lite konstigt att likna vid McCann när det väl som det ser ut just lutar åt att det var föräldrarna själva som gjorde det? Eller ligger jag efter i fallet?

   christian brückner har varit misstänkt det senaste året. Vet inte om han fortfarande är det dock. Men att det var föräldrarna tror jag inte och har aldrig trott!

   Var här du läst det någonstans? Det sista jag har läst är om att en pedofil misstänks ligga bakom försvinnandet.

    Det spekulerades att föräldrarna gett henne sömnmedel för att få äta ostört och att de sedan fann henne död, (överdoserat) och därmed själva gömt undan kroppen. Alltså en tragisk olycka.

    Men just nu lutar det välmående pedofilhållet.

     Nej det gör det inte. Det är en konspirationsteori. Var lite försiktig med vad du skriver, det kan vara dig det skrivs om nästa gång.

     Finns ingen sån misstanke. Föräldrarna har inte varit anhållna eller nånting. Det där är ju något folk hittat på.

      Det är vanligt att vid kidnappningar att man kollar upp föräldrarna men hennes föräldrar har aldrig bedömts som tillräckligt misstänkta, fanns väl inga konkreta bevis

   Är inte det bara konspirationsteorier som florerat i alla år? Är väl rätt tunt bevismässigt

   Nej, förmodligen blev inte Madeleine kidnappad. Håller med om att jämförelsen blev konstig den här gången.

   Det är väldigt oklart i det fallet. Så vi kan spekulera hur mycket som helst, ingen av oss sitter på svaret. Olika utredare har kommit fram till olika svar. Vidrigt är det iallafall. Var på semester nåt år efter i Spanien och det satt bilder på henne och en pojke som också var försvunnen. Var hemskt att se dessa bilder och veta att barn försvinner sådär.

   Tycker inte det var en konstig jämförelse.

   Nej då Korven du har helt rätt. Inget talar för att Madelene blev kidnappad. Tvärtom finna flera bevis för att föräldrarna bär skuld till vad som hände henne. Allt annat som pågått efteråt är en total cirkus av distraktioner och dimridåer registrerade av Maccanns. En otrolig historia isig

    Regisserade

    Nej det är trams. Sett allt om detta. Klart alla anhöriga blir förhöra men misstänka nej!

    Hur skulle dom ha kunnat låta bli att försäga sig under alla år?

    Finns det ”bevis” så hade de blivit fällda. Bevis och misstankar är inte samma sak. Här finns inga bevis.

   Svårt att veta vad man ska tro men dokumentären på Netflix är i alla fall vinklad åt kidnappning och senaste enligt media är pedofil som tidigare nämnts.
   Sedan finns det ju såklart funderingarna kring föräldrarnas beteende men det är inte helt säkert att det är dem och därför relevant här.

    Vad är det med föräldrarna som verkar konstigt?

     Inget. Människor vill gärna ankla dem det är allt och det är fruktansvärt.

      Föräldrarna har vart misstänkta och finns fortfarande en risk att den faktiskt gjort det eftersom man inte vet vad som hände den natten, dem är dock oskyldiga i lagens ögon nu men varit misstänkta flera gånger

     Enligt dokumentären jag såg, deras beteende efteråt, att tvillingarna verkade drogade och att hundar fick upp doften av blod från lägenheten och deras hyrbil. MEN det är bara spekulationer, det är ju ingen som vet i nuläget utom förövaren.

      Tror faktiskt föräldrarna erkände att de gav ”sövande” till barnen. Det finns ju en anledning till att de inte direkt sågs som årets föräldrar, I samband med fakta som kom ut i media efter tragedin.

     Det konstiga med föräldrarna är att de själva skrev ut preparat för att ”söva” barnen vid behov. Madeleines dna (spår av blod), hårstrå och ett mjukisdjur hittades i bagageluckan på bilen trots att de hävdade att hon aldrig varit där och de hade ingen förklaring till hur blod kunnat hamna där. Jag är gammal nog att minnas det här fallet när det hände och jag minns också att flera kriminologi världen över, däribland vår egen Leif GW Persson, uttalade sig om att i en klar majoritet av fall som dessa är det en närstående som utfört det.

      Vad gjorde de med kroppen då? Och var deras kompisar medvetna om det? Tycker det hela känns väldigt märkligt. Att man genom en ”olyckshändelse” råkar döda sitt barn men ändå lyckas ha tillräckligt med sinnesnärvaro att göra sig av med kroppen så pass bra att den aldrig återfinns? Samt inte lämna alltför mycket fällande bevis efter sig? Samtidigt som ens kompisar är i närheten, på restaurangen och snart därefter letar efter Madeleine med föräldrarna? Alltså the window of opportunity känns väldigt litet. Det blev ju stort sökpådrag direkt. När ska de ha hunnit göra sig av med kroppen?

       Ingen vet ju exakt när eller hur flickan dog, om hon nu dog. Det finns ju ingen kropp så att säga. Hon kan ha dött tidigare och föräldrarna fortgår med planerna för kvällen, som alibi, och skapar scenen av ett försvinnande då. Obs. Påstår inte att det hände så.

   GW uttalade sig väl i nyhetsmorgon för ett tag sedan och sa, mer eller mindre uttryckligen, att han trodde det var föräldrarna som låg bakom…

    Skiter väl i vad den gubben _tror_?

    Det är inte lika med sant! Killgissning!

     Jag har ingen en åsikt i fallet McCann men en åsikt om ett brott från en person som är professor emeritus i kriminologi är knappast en ”killgissning ”. Han om någon har kunskap att uttala sig om brottsfall.

     Killgissning av en professor i kriminologi? Det om något är väl en trovärdig teori av en bra källa? Ligger otroligt många år bakom en professors-titel, är inte direkt något han gett sig själv.

      Såg att anonym skrivit typ samma sak nu, men precis så! 🙈👏

    Finns inte på världskartan att vi skulle göra något sådant. Känner ingen som gjort något liknande heller . Om vi varit på restaurang har barnet somnat i vagnen, och sen har vi med sällskap gått till hotellrummet. Om barnet är trött så har vi anpassat tiden för middag så det funkar för alla. Tänkte också på M Mc 🥺

     Jag reagerade likadant. Skulle heller aldrig lämna barnen ensamma under någon omständighet.

   Föräldrarna är helt frikända. Skulle aldrig lämna mina barn.

   Det hemska är ju att man hoppas att det var föräldrarna. Det mildaste alternativet.

   Det lutar det verkligen inte åt.
   Jag tänkte precis på samma sak, om Madeleine, när jag läste hennes inlägg.
   Vad är det här för sjuka föräldrar? Lämnar sina barn och går ut och äter?
   Vilka tröttmössor.
   Orosanmälan någon?

   Föräldrarna är tyvärr skyldiga. Det framstår helt klart om man fördjupar sig i fallet. Det finns massor att läsa av vittnespsykologer, polischefen som utredde fallet och annat.

  Det kan ju börja brinna eller vad som helst. Så jäkla korkat.

   Precis min tanke. Hostanfall, mardröm, brand, vakna ensam o behöva kissa i okänt hus. Kanske är jag hönsig. Tycker inte det är okej på något vis.

  Bättre att ha dem sovandes i vagnen på restaurangen.

   Funkar ju på långt ifrån alla barn. Väldigt få jag känner somnar i en stilla vagn på resturang efter 1-års ålder…

    Det ursäktar ju dock inte beteendet. Har man ett barn som inte kan sova på restaurang i en vagn får väl föräldrarna ta sitt ansvar och köpa take away.

    Då får man väl äta tidigare eller strunta i att äta på restaurang.

    Då går man inte på restaurang helt enkelt.

    Och väldigt få (tack och lov) skulle lämna ungen sådär.

  Helt sjukt. Om de ändå sover varför inte ta med dem i vagn??

  Liten anekdot- när min sambo var ett par månader gammal ville svärmor gärna åka på ett dansevent på ett hotell/dansställe. Istället för att ordna barnvakt så bokade de rum på hotellet och nattade sambon på hotellrummet och gick sedan ner och dansade/festade. ”Men vi gick och kollade till honom ofta, minst en gång i timmen”. 🙄 Tror detta var rätt vanligt förr..

  Jag gjorde så när jag ensamstränade min yngsta ..

  …HUND! Är det ens lagligt att lämna barn ensamma så!

  Kan hinna hända mycket innan någon av dom är tillbaka hos barnen.

   Wow. Mannens telefon kan urladdas (batteri), likaså en babymonitor. Hoppas dock att de hade båda i laddare.

   Förstår faktiskt inte varför man inte bara frågar om någon kan vara barnvakt så att man kan gå och äta ensamma? Jag gillar verkligen ej att döma andra, särskild inte mammor, men jag tycker detta känns väldigt ansvarslöst. Får lite ont i magen av att tänka på att man lämnar småbarn sovande själv hemma?

   Angående liknelsen med McCann, det hade ju inte ens varit möjligt att upptäcka sådant med en babymonitor, då det oftast sker i fullständig tystnad. Dessutom, vad gör dem om barnet vaknar och är törstig, är kissig eller har drömt en mardröm? Nej. Detta känns inte helt optimalt, sorry.

  Nja, alltså jag tycker dessa manicker är ett bra hjälpmedel när man är hemma. T ex om barnen sover på övervåningen och man vill fixa tvätten i tvättstugan eller klippa gräs / skotta snö på tomten. Men jag skulle aldrig få för mig att lämna dem helt ensamma hemma………

   Precis, att man har uppsikt och är så nära ändå fast man fixar lite hemma.

   Alltså, jag är med i princip men vi bor i lägenhet och har en restaurang i grannhuset. Tar inte länge tid för mig att komma till barnens sovrum än det tar att komma in från trädgården om man har sovrum på övervåningen i en villa. Har inte lämnat barnen med monitor på men har funderat på att göra det för att sitta på vår innergård t.ex.

    (Min poäng är alltså att jag antar att restaurangen ligger väldigt nära deras lägenhet)

     350 meter, för att vara exakt. (de sitter på Bar à Vins på Nybrogatan, och vet var de bor, bor i närheten själv). Kanske i längsta laget.

      Narvavägen såklart.

      Var de 350 meter ifrån barnen? Herregud… Skäms.

    Men varför inte bara ta hem maten då?

  Jag tror dock inte att Maddie blev kidnappad utan att hon dog i lägenheten och blev undanröjd av föräldrarna. Antagligen blev hon och hennes bröder drogade för att de inte skulle vakna under kvällen /natten när föräldrarna hellre ville roa sig. Oavsett vad som hände så är det föräldrarnas fel, man lämnar inte sina barn ensamma.
  Klarar man inte av att stanna hemma med sina sovande barn får man för fan se till att man hittar någon som kan vara där. Tusen saker kan hända där varje sekund räknas, och det är inte säkert att man hinner hem när man väl inser att något är fel.
  Så trött på den här typen av föräldrar, som Maddies och den har kvinnan. Föräldraransvar gäller 24 timmar om dygnet och klarar men inte av det får man se till att man lämnar över ansvaret till någon annan

   Ja en del borde inte skaffa barn.

   Håller helt med.

   De har dock tagit in en misstänkt person för att ha mördat Madeleine och det är inte föräldrarna de hämtat in.

    Jag vet, men ha i åtanke att föräldrarna har goda kontakter lite över allt (som jag förstått det). Dvs att de skulle med hjälp kunna lägga skulden på någon annan.
    Tycker bevisen som man fann i lägenheten så som kräk från Maddie, liklukt I föräldrarnas bil och att tvillingarna inte ens vaknade när polisen kom. Finns mycket mer men kommer inte ihåg så här på rak arm, och vill inte fara med osanning. Av de dokumentärer/material jag har tagit del av är jag mycket tveksam till att föräldrarna inte är inblandade. Men det ska bli intressant att se vad de kommer fram till.
    Oavsett så har Maddies föräldrar brustit i sitt föräldraransvar

    Bara för att en person är misstänkt är de inte skyldiga. Inte ens alla dömda är skyldiga.

   Som flera skrivit här, varför inte be någon betrodd person sitta barnvakt?
   Eller så väntar man med att gå på restaurang tills barnen blir större, det blir de fortare än man tror.

    Dom kanske inte har råd?! Hon har ju faktiskt handväskor att köpa !!

     Och det känns så fint att sitta och glänsa där på restaurangen, och få visa upp sig .
     Influenser…..? Det är sorgligt.

  Men jag tolkar det som att dom hade telefonerna kopplade, inte att babymonitor räckte till resturangen? Så dom va väl inte så nära hemma…

   Precis, tror att Camilla har missförstått. Babymonitorn var kopplat hemma – i vanlig ordning – men sedan har de lagt mannens telefon bredvid monitorn, från mannens telefon har de ringt hennes telefon, som hon har haft på högtalare på en restaurang. Jag antar att restaurangen därför inte har varit jättenära restaurangen.

    Finns också kameror med babylarm som man kan koppla till sin mobil. Vi har en sån. Man kan till och med prata med barnet genom kameran. Inte för att vi lämnat honom ensam med den men har varit extra trygghet när vi haft barnvakt hemma! 🙂

     Vadå? Spionerar ni på barnvakten? Eller vet barnvakten att ni gör så?

     Sån var vi, perfekt nu när man sitter på baksidan på altanen och dottern sover på övervåningen. Hör vi något kan vi snabbt se om det är falskt alarm eller inte. 😊

  Jag tänkte direkt på Madeleine McCann innan jag ens kom till ditt stycke där du skrev om det.

   Jag också.

   Jag med 🙁

   Jag med!

   Samma här!

  Nej fy sådär hade jag aldrig gjort mot mitt barn.

  Sinnessjukt att skriva ut det också, så ALLA vet att deras barn är ensamma hemma. Snacka om att utmana ödet

   Ja jäklar. Tänkte inte på det. Vad är det för fel på dom?!

  Det kan ju hända mycket som inte hörs i monitorn. Skönt att allt verkar ha gått bra!

   Tänker också allt brus o ljud från restaurangen lär ju ta bort ljud från monitorn 😳

  ”Hinner springa hem om de grät”.. Okej men väldigt mkt hinner hända innan du är hemma då. Usch nej lämna inte dina barn sådär 😳 Tänk om de får tag i ngt o sätter i halsen? Nej fy, skulle aldrig lämna hemmet med sovande barn 😔

   Tar 6 minuter att gå hem enligt kartan. Det är inte precis jättenära…

    😳

    Sjukt! Mår illa nu.

  I Madeleine fallet lämnade de altandörren till lägenheten öppen och olika personer från sällskapet gick och tittade till barnen då och då. Inte svårt för en ev förövare att läsa av systemet och förbereda en kidnappning efter några dagar med samma system. Familjen i bilden har nog låst dörren. Däremot skulle jag inte göra samma själv eftersom barnen kan skada sig själva, börja brinna osv. Skulle inte kunna njuta av en middag ändå, varför inte ta med tanke away.

   De kollade väl inte ordentligt alla gånger heller? Alltså gick inte fysiskt fram för att kontrollera att alla verkligen var där?

  Man gör väl som man vill tänker jag. För mig, låter det helt galet att lämna barn hemma på en semester för att gå ut å äta. Inte för att de ska vakna å vara ledsna men herregud, tänk om det börjar brinna exempelvis. Det pr ju min största skräck. Vi hade också babymonitor når våra barn va små men då om vi inte befann oss i samma rum eller våningsplan.

   Man gör som man vill tills socialtjänsten säger att man inte får ha hand om sina barn längre (om man inte själv fattar var gränsen går)

  MEN HON SKÄMTAR?!?
  Inte skaffar man sig barn om man sedan inte vill acceptera vad som innebär att VARA föräldrar?
  Fick seriöst en klump i magen av att se det här!
  Ingen ansvarfull förälder lämnar sina små barn helt oövervakade (babycam är
  Inte en giltig övervakare) utan en vuxen. Punkt slut. Det är inte ens en värderingsmässig fråga.
  Att sedan dessutom skryta om hur bra det var?
  P u c k o n!
  Folk anmäler till soc konstant, skulle bli förvånad om inte tom soc ansåg att detta är värt att kika på. Så beter man sig bara inte mot sina barn.
  Fy!

   Tillägger att tom rika individer som skaffar kids bara för att man ska rent normativt fattar att man iaf har en nanny när man hellre går ut på roligt än att tar ansvar för sina sovande barn…

   Gör som andra normala, skaffa barnvakt!

  Men hjälp. Så gör jag men mina barn, om jag ska vara på MIN balkong eller vara ute och vattna i vår egen trädgård. Man kan ju för fan inte lämna hemmet! Är det ens lagligt?

   Borde inte vara det.

   Tycker det är så roligt att det alltid kommer upp chockade frågor om saker verkligen är lagliga. Hur detaljerade lagar om familjeliv tror ni att vi har? En parantes bara, gällande galenskapen i beteendet håller jag naturligtvis med.

    Tror inte det är specat. Men tänker att de borde ju räknas som ett missförhållande, att man brustit i sin förmåga och utsatt barnet för en stor risk, vare sig det är lämna ensam, ha droger hemma lättillgängligt osv. Var väl nån som dömdes för något liknande för inte så länge sen.

  Även om barnen sover ostörda så antar jag att man rent spontant tittar till dem då och då? Eller vad vet jag, har bara hund och mina egna demoner att se till.

  Tänker mer på allt som kan ske som inte innebär att ljud hörs….

   Jag tittar till mina barn regelbundet fast att jag sitter i rummet bredvid… Skulle väl på sin höjd klara av att typ gå och hämta nåt i bilen medan de sover.

    Samma här. När mitt barn var yngre sprang jag och kollade till mest hela tiden.

  Det hände för ca 15 år sedan och har inte hänt igen vad jag känner till så känns ju inte som en jättevanlig företeelse att barn blir kidnappade på semestern.

  Det kan hända barn saker hela tiden överallt, hemma, på skolan, på förskolan, på väg till och från träningar, på träningar. Men det är väl inte ett incitament för att sitta och stirra på och övervaka sina barn hela tiden.

   Det är då iaf rakt av inte en anledning till att tänka att man kan lämna hemmet och bara hoppas att allt funkar! För att man vill ha middag. Då är
   Man inte redo för ansvaret som barn innebär.

   Nej visst, men om man lämnar dem ensamma hemma ökar väl ändå risken för att man ska vara det där undantaget.

   Det är klart att det kan hända saker hela tiden, men på förskola, skola och träningar finns ju vuxna. Lämnar du ditt barn ensamt hemma är det ju ensamt. Man lämnar inte barn ensamma hemma, punkt slut.

   Det är inte så vanligt att just barn kidnappas på semestern men barn kidnappas av pedofiler och för trafficking ständigt. Och jag tror det är det viktigaste att fokusera på och sedan får väl man som förälder avgöra vad som känns ok att göra och inte.

    Absolut, men tror inte att det är så vanligt i Sverige och tror heller inte det är så ofta som barn blir kidnappade i hemmet (om det inte är av en av föräldrarna då).

    Tror även att risken att det händer något i hemmet (förutsatt att det är bra föräldrar) är mindre än att det händer barn något när de är på någon av platserna jag nämnde ovan

    Jag tycker självklart inte att man kan lämna barn hursomhelst.

    Men tyckte att det var oerhört långsökt att dra parallellen till en kidnappning som hände för länge sen… finns nog mer sannolika senarier i så fall

     Jag tycker inte det var långsökt. Kanske för att jag är lite äldre och minns tydligt när det hände. Just scenariot att föräldrarna åt på restaurang och barnen var själva på rummet – det är liknelsen och att det ledde till något hemskt. Inte brottet i sig för vi vet inte vad som hände.

   Du är nog ganska ensam om att tycka att det är ok att lämna sina ettåriga barn hemma själva. Det är det som diskuteras här.

  Försvarar inte hennes agerande, men om de nu sitter på uteservering precis bredvid sin egen port. Vad är det för skillnad mot att till exempel sitta längst ner på sin stora trädgård i typ ett lusthus och barn(en) sover i sina rum i huset, kanske till o med på andra våningen? Just a thought…

   Det här är inte precis bredvid deras port. Det är hela problemet.

   Jag har jävligt stor trädgård men inte fan tar det 7 minuter att korsa den (vilket det tar fr restaurangen de var på hem tlll dem).

  Det är förskräckligt det som hände med Madeleine. Har följt det fallet sedan det hände… Men de har tagit in en man (har för mig att han är skådespelare/röstskådespelare?) som de är säkra på är gärningsmannen.

  Så varför tror fortfarande folk att det är föräldrarna när de har en misstänkt inne för mordet?

   Han är misstänkt, inte dömd. Ska bli intressant vad de kommer fram till, men jag är en av dem som övertygad till att föräldrarna är skyldig. Även om han skulle dömas så tycker jag ändå att det finns för många oklarheter som föräldrarna inte kan förklara. Men hoppas såklart att ärendet kommer att klaras upp och att mden som är skyldig får sitt straff, för Maddie skull

    Hm, intressant tolkning du har ändå! Det är intressant att läsa vad andra har för tankar kring vad som kan ha hänt. Undrar om man någonsin kommer få veta…
    Däremot har jag har aldrig misstänkt föräldrarna, dessutom om barnen skulle blivit drogade (som andra skriver) borde väl det funnits i deras kroppar?

     Ja det är frågan, det har gått så lång tid. Men om den nu misstänka erkänner, förklarar exakt vad som hänt och visar var kroppen ligger, då har vi svaret. Men annars tror jag detta kommer vara ett av alla världens cover up.

     Jag tror inte att tvillingpojkarna inte blev testade, polisen sökte efter Maddie. Men det hävdas att pojkarna inte vaknade när polisen anlände och under all uppståndelse, även att föräldrarna skrivit ut sömnmedel och att man hittat kräk av maddie som tydde på överdos. Jag tror även att hon inte dött i anslutning till att de ringde polisen, därför hade mer tid att röja undan bevis

  Jag fick reda på att min mamma lämnade mig och min syster i samma by som Madeleine mccann blev kidnappad. Mina föräldrar lämnade mig o min syster sovandes på hotellet för att gå på restaurang. Vi var 2 och 5 år

  Mina föräldrar gjorde så mot mig när jag var liten. Dom gick över till grannen på fest och jag sov hemma själv, var kanske 7 år. Dom ringde liksom till grannen som svarade, sen sa dom att jag kunde prata i telefonen om jag behövde dom. Men dom var ju på fest, så när jag ropade i telefonen hörde ingen och jag vågade inte springa hem själv till grannen mitt i natten. Är snart 36 och tänker fortfarande mycket på detta, hur sjukt jobbigt jag tyckte det var och att ingen verkade känna in det. Skulle aldrig göra så mot mina barn.

   Känner igen de du skriver! Mina föräldrar gick inte på fest men dom gick till grannarna vid vår sommarstuga. Jag vågade mig inte direkt ut i natten och leta när jag var 5 år och min lillebror låg och sov. Minns hela upplevelsen med skräck!

  Sådär gjorde jag och min man en nyårsafton. Kamera och monitor. Bara en skillnad. Farmor var i vardagsrummet. Men för säkerhets skull ifall hon skulle somna hade vi själva också koll. Skulle aldrig våga lämna mitt barn hemma sådär. Max vågar jag lämna 6- åringen några minuter själv när jag springer ner till butiken för att handla lite snabbt. Men sen är vi nog lite hönsföräldrar när det gäller sånt. Gillar inte ens att han leker själv hos kompisar! 🥵

   Det där är ju dock sjukt åt andra hållet….

   Haha för ditt barns skull, chilla med hönserierna innan det går för långt.

   Du behöver nog försöka slappna av lite för ditt barns skull.

   Inte leka hos kompisen, men du springer till affären? Märkligt tycker jag. Om något händer dig så vet ju ingen att du har ett barn i lägenheten.

  Funderar ofta på hur man gjorde förr. Och om man inte är lite väl överbeskyddande nuförtiden.

  Mormor berättade tex att barnen fick vara inne när det skulle plockas potatis eller mjölkas. Yngsta barnet satte man i spjälsängen.

   Fast många föräldrar ser ett värde i att skapa stark anknytning till sina barn nuförtiden, till skillnad mot förr när man inte visste så mycket om hur barn påverkades av att den typen av beteende. Jag har en kompis vars föräldrar lämnade henne ensam hos farmor i tre veckor för att de reste utomlands. Människan har fortfarande separationsångest. Såklart beror detta inte enbart på den händelsen utan även av andra uppväxtfaktorer som var för sig inte var så ”hemska” men som sammantaget skapade mycket ångest och rädsla för att bli övergiven.

    Min kompis var alltså ett år när föräldrarna reste bort i tre veckor. På tok för liten.

     Jag lämnades till farmor och farfar när jag var relativt nyfödd i ett par veckor och sedan bodde där rätt ofta som barn. Är 34 och har NOLL anknytning till mina föräldrar trots jag senare växte upp med dom. Jag älskar dom givetvis, men dom är inte min trygghet eller någonsin har vart. Den där första tiden betyder verkligen mer än vad man tror

   Kan ju finnas en anledning till att många i den äldre generationen är lite skadade när det kommer till känslor, anknytning osv.

   Nu pratar jag dock bara av erfarenhet, har absolut inga bevis.

   Fast det var ju ett måste. Min mormor lämnade barnen i lekhage inne om hon var tvungen att gå till djuren. För farligt för små barn att följa med osv. Men hon gick ju inte på restaurang. Dessutom ett olåst hus på landet tvärs över en gårdsplan är inte samma sak som en restaurang på narvavägen ett kvarter fr hemmet med låsta portar.

   Jag har bott inte så långt därifrån och en helg gick vår port i baklås. Gick inte att låsa upp från utsidan på nästan 3 timmar. Då skulle deras barn hunnit gråta endel…

   Och tänk sen på hur ofta barn skadedes och förolyckades förr…

  Helt sinnessjukt dåligt föräldrarskap. Bra anknytning de blir för varna.. Vakna o vara ledsna och inte förstå varför ingen kommer på ett tag. Men de är väl vana om föräldrarna tar ett sånt beslut. Usch.

   Om vi bortser från att barnen kan vakna och bli rädda, så är ju hela grejen att en mamma och en pappa tycker det är ok att lämna sina barn ensamma för att gå på restaurang och äta. Jag blir mörkrädd.

  Hade ju varit väldigt enkelt att bara skriva att man varit på en underbar middag igår och är glad för det och helt utelämna barngrejen. Troligtvis hade ingen tänkt på saken alls.

  Som svar på inläggsfrågan: Nej för sjuttsingen, skulle aldrig lämna små barn hemma utan tillsyn oavsett hur mycket och bra de sov. Har aldrig ens ägt en babymonitor.

  Min pappa lämnade mig och min syster i hytten när vi var på kryssning förut för han skulle ut och festa. Kom ihåg hur ledsna och rädda vi var, fulla människor skrek i korridoren och knackade på vår dörr. Inte samma sak kanske som detta, men jag hade inte kunnat göra så. Kanske om jag skulle till en granne precis bredvid och snabbt kunna ta mig tillbaka. Fick stress bara jag skulle hämta något från bilen häromdagen när lillen sov och jag var tvungen att lämna byggnaden 😅

  OT jag vet, men… Jag ska vaccinera mig mot covid19 idag! Har kunnat göra det i typ 1 månad men har varit sååååå rädd för biverkningar (läste att 250 pers i Sverige har dött i nära anslutning till vaccintagning och ballade ut) men nu har jag bestämt mig! Och detta pga att en fullt frisk bekant nyligen gick bort i corona efter att ha legat i respirator. Kunde ju lika gärna varit jag. Så nu kör jag och så får det bära eller brista!!

   Var har du läst att 250 personer i Sverige dött relaterat till vaccinationen? 🤔

   Du kommer inte att dö. Och de som dött har säkert varit äldre och dött ännu tidigare utan vaccin.

   Det är personer som dött i om två veckor efter vaccination inte konstaterat AV vaccinet. Många av dessa var äldre (tänk 85+ ) och har säkert fått hjärtinfarkt etc av andra skäl än vaccinet..

   Du kommer inte dö. Jag har haft två st patienter som dött strax efter vaccinering. Jag jobbar på Hospice. De hade dött oavsett, liksom de andra

  Nej men fan vad sjukt. Det här och hon som drack när hon var gravid är nog det sjukaste jag läst.

  Nu går jag mot strömmen och men jag tycker inte att det är så farligt. Jag skulle inte göra så själv pga är en hönsmamma, men EGENTLIGEN, hur farligt är det?! Om de varenda kväll sover utan att vakna i sina spjälsängar (dvs kan ej ta sig nånstans), vad kan ens hända? Att det skulle börja brinna just dessa 2h är ju extremt osannolikt. Har man då kollat sängarna så att det inte finns nåt farligt inom räckhåll så är det väl lugnt. Är de hemma inom 2 min så skapar det knappast nåt trauma att de får skrika under den tiden. Meeen som sagt, personligen gör jag inte så, men kan inte sätta fingret på varför egentligen.

   Dom kan vakna och med tanke på att dom är typ 1,5 kan ta sig ur spjälsängarna själv antagligen.
   Kan börja brinna i lägenhetshuset, dvs inte i just deras lägenhet och alla behöver utrymma.
   Inbrott.
   Även om alla saker ovan är osannolika att just hända den kvällen de är ute så varför chansa känner jag?

    Jag tar bara för givet att de inte kan ta sig ur sängarna. Att lämna en 1.5-åring som kan ta sig ur sängen känns ju helt orimligt? Iaf mina barn hade 100% tagit livet av sig på 2 obevakade minuter när de var 1.5 år 😅

     Men hur ska man kunna veta det? Nån gång är ju första gången de tar sig ur sängen själva och det är väl inte helt otroligt att det sker kring den åldern.

   Gemensamt för alla olyckor är väl att det hår mest åt pipsvängen när man inte är närvarande. Som när man sover eller inte är hemma?

    Eller sitter med telefonen. Tror många olyckor hade undvikts om föräldrar lägger bort telefonen när de är med ungarna

   Nej sannolikheten att något händer är ju låg men OM något hade hänt, hade du någonsin förlåtit dig själv då? Som förälder dömer man sig själv hela tiden och det absolut värsta som kan hända är att känna att man inte gjort ALLT. Är man hemma och kan hjälpa barnet direkt så kunde man förmodligen inte gjort mer men sitter man, lite småberusad, på restaurang flera hundra meter bort då hoppas jag att man tar sig en rejäl funderare.

   De är inte hemma på den tiden. De ska ta sig flera hundra meter, in genom port och uppför trappor. Vad händer om en dörr går i baklås? Eller det sker ngt på gatan så att de inte kan ta sig fram?
   Vilka två timmar startar bränder på?

  Nämen usch! Borde vara olagligt. Teknik kan fela, mycket kan hända. Och hur kan man koppla av och njuta som förälder?

  OT så hade några vänner inbrott i sin lägenhet, de hade bebis sovande i spjälsäng med babymonitor och satt själva ute på gården (litet hus med 6-7 lägenheter och väldigt lugnt och familjärt). Hände inget med bebisen men de märkte att någon varit inne o lägenheten. Hade inte heller hört nåt på babymonitorn så han måste ha smygit runt tyst.

   Fy fan vilken skräck!!

  Här tycker jag att det är fog för en orosanmälan (eller polisanmälan). /soc-tant

   TACK för att någon äntligen skrev det.

   Instämmer! /annan Soc-tant

   Hade den anmälan kommit till mig (jobbar på mottaget på Barn/familj) så hade jag faktiskt talat riktigt allvarligt med föräldrarna om detta.

   Hur anmäler man?

    Du ringer till Stockholm stad och förklarar vad du vill göra. Ring deras växel och be om att bli kopplad till Soc. Vill du vara anonym så säg inte ditt namn från början.

   100%!! Är inte soctant men detta är nog första gången jag faktiskt läst om något här som mer eller mindre kräver en anmälan.. Så kanske de vaknar upp och inser vad de håller på med.

   Orosanmälan skulle väl kunna vara aktuellt, men polisanmälan?

  Idioti. Borde anmälas.

  Nä, hade inte lämnat mina småbarn hemma själva. Vet inte hur gamla barnen är men tänker på plötslig spädbarnsdöd, om barnet slutar andas hörs det ju inte på monitorn? Eller om de är äldre och råkar ramla ut sängen och blir medvetslösa? Om det då har ett tag att komma hem så kan det ju vara försent? Eller är det jag som har katastroftankar bara?

   Är ju långt i från säkert att du märker att barnet slutar andas även om du är i rummet brevid…

  Om vi bortser från katastroftankar om pedofiler som kidnappar sovande barn så finns det ju rätt många inte helt ovanliga saker som kan hända små barn som lämnas ensamma. Om inte annat kan de ju bli rätt ledsna och förtvivlade om de vaknar upp och inser att de är övergivna…

  Jag tror att rätt många barn som verkar sova lugnt och tryggt hela natten vaknar rätt många gånger och somnar om utan ett knyst när de hör att allt är som det ska. Om det är något som inte stämmer knatar de istället upp och börjar leta efter föräldrarna.

  Jag tänker nog inte så mycket på kidnappningar. Tänker snarare på att om det börjar brinna i lägenheten så andas de in giftig rök. Det är ju inget som hörs eller ses förrens det gått längre. Vi har haft babymonitor i vår stuga / lillstuga på landet iofrs men då har vi suttit utanför stugan, 5 meter bort och kollat till barnen frekvent. Snart börjar hon väl ropa om momshaming. Snarare bristande föräldraskap på båda föräldrarna tycker jag.

   Fast brinna kan det ju alltid göra… Om de vuxna inte vaknar av brandlarmet? Eller om det inte fungerar? Vad är skillnaden däri, egentligen?

   Eller om ena föräldern är bortrest och den andre halkar och slår sig? Sätter i halsen?

    Men det där är ju mer rena olyckor. Här har föräldrarna tagit ett aktivt beslut att lämna barnen och med dom (om än säkert få) risker som finns med det. Mycket i livet är farligt, men tyvärr så fanns det här bättre lösningar om man ville äta en middag med ena barnet än att lämna barnen själva hemma.

  Vad bra att hon lägger ut att barnet är ensamt också. Hur naiv får man bli? Blir mörkrädd.

  Med tanke på att folk fortfarande lämnar både barn och djur i bilar under varma sommardagar blir jag inte förvånad av detta. Folk är korkade och ego.

  Helt galet, småbarnsåren rusar snabbt förbi och har man ett behov av ”egentid” och middag utan familjens yngsta så styr man upp med barnvakt eller stannar hemma. Helt ärligt så förstår jag inte hur en del föräldrar prioriterar och tänker kring sitt föräldraskap

   Men de flesta influensers föräldraskap går ju ut på att inget får förändras.

  Nej Madeleine har hittats och en pedofil som bodde i närheten är misstänkt/dömd (?). Det var inte hennes föräldrar.

  Men jag själv skulle aldrig våga lämna barnen hemma och gå på en restaurang. Skulle vara alldeles för rädd att någon skulle kidnappa barnen. Eller att de skulle vakna och gå från babyvakten och göra sig illa för att de var ensamma.

   Var är hon hittad… Och när? Inget som framkommit i media iaf. Och han är misstänkt, inte dömd

   Nu är du ute och cyklar. Eller länkar du bevis. Inte några gissningar tack.

   Madeleine är försvunnen, inte hittad.

  Ja alltså egentligen så är det ju en extremt liten risk att något skulle hända, men jag skulle själv ändå aldrig göra så. Som någon skrev, svårt att sätta fingret på det, men det känns verkligen fel att lämna så små barn ensamma hemma. Visst har vi teknik som kan underlätta men ändå – ensamma hemma, och det känns liksom inte lagligt att göra så.

  Tänker också på dem som lämnat barn i bilen men sedan själva inte kunnat komma tillbaka pga kollapsat eller nåt. Innan barnen själva är stora nog att kunna larma om något är fel så känns det rimligt att de är tillsammans med vuxen. Men i teorin är det ju egentligen inte värre än att vara ute på sin stora tomt och ha barnen sovande i huset. Det är bara något så märkligt med det här upplägget, uppfattar man ens på en telefon om något inte stämmer, kan man ens slappna av?

  Skulle kännas konstigt om jag lämna mina barn för att gå på restaurang antingen skaffar man väl barnvakt eller så stannar en hemma

  När jag var liten tog min pappa antingen med mig på fest, lokal eller hemmafest kvittade, sen fick alla vi barn sova på nån madrass i ett rum.
  Eller så lämnade han mig hemma. Nattade mig och sa att han skulle till affären. Sen kom han hem dagen efter.
  Detta tog slut när jag vart så rädd att jag gick ut och man upptäckte att han lämnat mig ensam flera gånger.

  Så det vart enbart att sova på madrass med andra barn på fest istället. Att det kom in fulla män där som kunde göra lite som de ville var ingen som hade kolla på. 😅

  Jag tänker ofta på hur man kan lämna sina små barn ensamma för att få utlopp för det man själv vill göra. Vi människor är sannerligen en självupptagen art.

   Nej fy fan vad vidrigt gjort av din pappa.

    Ja.
    Jag skyller min grova separationsångest och känslan av att alltid vara ensam och oälskad på de här händelserna.
    Kan man fakturera honom för alla timmar i terapi tro?

     Tyvärr är väl ansvarstagande för sitt beteende ens i efterhand inte något som utmärker dessa föräldrar. Jag har en likadan…

   Men oj! Att han ens fick fortsätta ha hand om dig… Finns galet många olämpliga föräldrar tyvärr.

   Och nej , det finns inte på kartan att göra som föräldrarna i inlägget, de verkar ju rent sjukt nonchalanta. Nyfiken på om de ville ha sån här uppståndelse eller varför de skrev ut det? Tänker att de/hon måste ha fattat att folk skulle reagera. Jag tror också att det blir lätt att tänja på gränserna för vad som känns ok. Går det bra en gång så gör man om det, kanske lite längre bort, man stannar borta längre, osv…

  När min son var ett år upptäckte jag av en slump att han blivit akut svårt sjuk på kvällen när jag lagt honom. Det hade jag inte märkt om jag bara litat på att höra honom via telefon.

  Tack vare att jag tittade till honom och att han på det viset snabbt fick vård så överlevde han.

  Den mamma som lämnar sitt barn hemma och går på restaurang samt enbart förlitar sig på att höra via telefon om något händer barnet, den mamman har inte hållit sitt livlösa barn i famnen och hört SOS alarm säga ”Jag vill att du påbörjar HLR, kan du det?”, den saken är i alla fall väldigt säker.

  Han är mitt ansvar. Det är min uppgift att hålla honom trygg, säker och i värsta fall – vid liv.
  Det finns inget restaurangbesök som skulle vara värt att riskera det för.

   Först vill jag säga att vilken mardröm du upplevt och jag hoppas att ni mår bra idag.
   Vad jag tänkte skriva är en bråkdel vad du upplevde men när vi ändå är inne på ämnet.

   Jag brukar också titta till min dotter under kvällen och en kväll när jag kom in till henne skakade hon till konstigt regelbundet. Jag kände att något inte stämde och stannade inne hos henne. Efter Ca 15 min började hon kräkas rejält, hon satte sig upp i sängen och grät som aldrig förr. Som tur var jag bredvid henne, (eller i värsta fall annars i rummet bredvid) och kunde trösta, lugna och rengöra henne direkt.
   Men tänk om jag hört gråtet på telefonen och sen sprungit hem, bara tanken på att hon hade suttit där, helt ensam i mörker och kräk i flera minuter får mig att rysa.

   Hoppas verkligen inte att detta är något som normaliseras bara för att föräldrar vill njuta av egentid på stan. Barnen ska gå först

  Super bra att gå ut med sådan här information. Då vet ju alla äcklen som redan sätt barnen hur enkelt det kan vara

  Men herregud haha, ni vet ingenting om hur just hennes barn är? Varför ska hon inte kunna gå ut och äta middag i närområdet medan barnen sover gott?
  Risken för att något allvarligt ska hända är minimal, och om något nu skulle hända så är det tyvärr i 9/10 fall bortom ens kontroll. 🤷‍♀️
  Sen om man vill leva i konstant rädsla över alla potentiella faror i livet så är det upp till var och en, men det låter inte vidare hälsosamt 🤔

  Med vänlig hälsning, barn som lämnades själv hemma medan mina föräldrar var på resturangbesök från att jag var 6 månader gammal utan bestående men bortsett från att möjligtvis trigga folk i detta kommentarsfältet

   Varför? För att de inte är husdjur utan BARN.

   Usch och då har du sådär dålig inställning också 😯

   Pallar inte folk som skriver ”hahaha” i sina inlägg. Man vet precis vad som följer.

   Varför dom inte ska lämna barnen medans dom går ut och äter? För att så gör man inte när man är förälder!
   Hur kan man ens komma på tanken?

  Samma som Henrietta Fromholtz som skriver att de använder sig av fem-minuters-metoden på sin fyra månader gamla dotter, men att man inte får kommentera något negativt. VARFÖR ska man prompt lägga ut att man använder sig av kontroversiella metoder om man inte får ge kritik?

   Allt detta med ”inte kommentera negativt” är ju vad som förstör samhället. Ser vi ett barn hanteras fel så MÅSTE vi säga till. Det är därför vi har det instinktivt inom oss att göra det. Små fel utåt betyder ju med stor sannolikhet större fel inåt. Man skrapar ju ofta bara på ytan av folks privatliv.

   +1!!

   Blir så ledsen när jag ser hennes uppdateringar om det. Hon har ju också tidigare lagt upp om hur bra nätter de har, så varför plåga både sig själv och 4 månaders bebisen när det inte ens behövs?
   Behöver BVC bli bättre på att informera nya föräldrar om vad de kan vänta sig?

   På en fyramånaders bebis?! Jag orkar inte…😔

  Vill bara poängtera att nu får mamman (för att hon är influencer) all skit här men det finns faktiskt en lika ansvarslös pappa med i bilden. Man hade ju hoppats att alla barn iaf skulle ha 50% vettiga föräldrar men det här känns ju helt kört.

  Jag har kamera monitor kopplad till min mobil. Går ofta ner en trappa till grannen när mitt barn somnat. Tar ju ca 20 sekunder för mig att vara inne i min dotters rum därifrån. Skulle dock aldrig lämna huset helt, eller gå någon annanstans. Vågar knappt slänga soporna ifall jag nu skulle bli påkörd.

  Jag hade aldrig någonsin lämnat mitt barn på det viset. Vad är det som säger att barnet skulle skrika om någon dök upp och förde bort det? En stor hand för munnen så är det knäpptyst. Och om det börjar brinna? Två andetag brandrök och barnet är medvetslöst. Aldrig någonsin att jag lämnat mitt barn!

  Fyf…….. hur kan man göra såhär? Jag blir mörkrädd. Jag har själv barn och skulle aldrig falla mig in. Blir så besviken hur vissa är funtade. Hoppas föräldrarna är här inne och läser kommentarerna och tänker sig för och aldrig någonsin gör om det.

  Några bekanta med småbarn lämnade denne själv i sin husvagn medan de båda gick iväg till ett uteställe på campingen. Pappan hade något sätt att övervaka via telefonen men vi var flera minuter bort, även om man så hade sprungit. Förstår inte varför inte bara en av dem hade kunnat stanna hemma! Det kan ju som nämnt börja brinna och även om inte det värsta händer kan det vara en skräck att vara så där liten, vakna helt ensammen och ingen kommer förrän långt senare. Kändes så oansvarigt för mig men ingen i sällskapet på ytterligare fem personer tycktes reagera…

  Inte förvånad… Stephanie har tidigare skrivit att hon lät pojkarna gråta sig till sömns medan hon eller killen gick in och tröstade var 10e minut! Och så höll de på i någon timme tills de somnade.

   Förstår att det måste vara svinjobbigt att få tvillingar och ha en till så pass liten hemma – men de har ju råd att köpa hjälp istället. Känns som att det är så viktigt att barnen inte får förändra ngt i det där gänget. De ska fortfarande hinna träna, gå på parmiddagar och tjejkvällar och jobba och resa och se serier och locka håret och ha en hudvårdsrutin 🙂 och ska man hinna allt det måste man ju få barnen att kräva så lite som möjligt.

    Njaa ”jobba” vet jag inte om jag håller med om… För övrigt kanske pengarna är slut nu när all marmor har inhandlats

  Samma person vara barn hade ”tagit sig ur bältet” i bilen under färd och detta la hon ut bild på 😊 kanske också ska stå med i anmälan till socialen.

  Får barn om ett par veckor. När hon är liten kommer jag lämna henne inomhus för att ta ut hundarna.
  Vi har vagnen på andra sidan gården (cykelrum) och bor på tredje våningen utan hiss. Det blir för meckigt att få ut hela gänget för en kvällskiss. Så länge dom inte kan ta sig ur sängen eller skada sig så varför inte? Kommer ha max två minuter hem från den rundan jag har. Inte längre än om man behöver duscha klart eller torka sig på toa. Kan övervaka med kamera/ljud.

   Kanske skaffa bärsele/sjal så du kan ta med barnet ut lite smidigare?

   …Och så är det krångel med låset eller du glömt/tappat nyckeln en dag. Till exempel! Det där är vanskligt på fler än ett sätt.

   Men nej… du har själv valt att skaffa hundar och barn. Då kan du inte lämna bebisen själv för att gå ut med hundarna, speciellt inte ett spädbarn. Eller menar du att pappan är hemma medan du går ut?

   Snälla lämna inte din bebis själv.

   Skulle inte rekommendera att göra så. Hade inte lyft på ögonbrynen om det hände nån gång när livet är kaos och bebisen sover tungt hemma, men planera hellre som någon ovan sa att investera i en bra sjal eller sele. Samtidigt får ditt barn vara nära dig och känna sig trygg. Är inte din partner hemma på kvällarna och kan rasta eller vara med barnet?

   Jag hoppas och tror att din prioritetsordning mellan husdjur och barn kommer att skifta när du fött.
   Annars så fråga BVC-skötaren på första besöket vad hen tänker om upplägget så kanske de kan förklara det olämpliga i det hela. Allt blir inte som man tänkt sig när det gäller barn, och man får försaka mycket. Kan man inte ha hand om sina hundar utan att lämna sitt barn/bebis/spädbarn ensam hemma så får någon annan ta hand om djuren tills man har ett sätt som innebär att barnet tas om hand på ett bra sätt undertiden hundarna får sitt.

    Svarar alla.

    Ja det finns en annan vuxen hemma och jag snackar bara om nätter när man måste ut och råkar vara själv. Det är dock ytterst sällan vi kommer vara ensam hemma. När det händer så får man ju kalkylera risk mot risk. I vintras blev en kvinna våldtagen 30 min efter att jag var på samma plats på natten. Personrån är inte ovanligt. Jag blir ju hellre huggen själv än har en bebis i sele på bröstet om det händer. Dagtid kommer jag hantera krånglet detta innebär. Och som jag skrev, det är ju inte en lång period dom ”bara” ligger. Så fort dom kryper är det ju kört, så vi letar boende för att handskas med problemet. Ingen behöver oroa sig 🙂

     Men tänk steget längre! Vad händer med bebis/ barnen som är ensamma hemma om du blir utsatt för något när du är ute?!

     När ska såna här föräldrar vakna upp och inse att det INTE HANDLAR OM DIG. Oavsett om man går ut för nöjes skull eller pga att man måste så oavsett hur man vänder och vrider på det så är barnen själv hemma. Det kan börja brinna hos grannen, du kan tappa nycklarna, bli rånad, påkörd, trilla – ja fan som helst. Summan av kardemumman är att barnet är hemma själv oavsett. Ska du lämna huset – SKAFFA BARNVAKT ELLET STANNA HEMMA.

     Eller så ta bort hundarna. Lämna dem till någon annan. Så du kan prioritera ditt barn.

     Fast vad händer om du skulle bli nedslagen och bebisen ligger själv hemma? Tycker att dina argument låter konstiga. Kanske dags att överväga flytt om det nu är vanligt med personrån och våldtäkter där ni bor.

     Jodå, jag har själv haft bebis och hund och bott i lgh. Och visst hände det någon gång att hunden blev tex akut dålig i magen och jag rusade ut (och barnets pappa ej var hemma) medan bebisen sov, men att planera för det och göra ett aktivt val att lämna bebisen låter tveksamt. Skillnaden är stor på att gå ”din runda” utomhus jämfört med att gå på toa i samma bostad. Då är ju sele/sjal som folk tipsar om en bättre lösning om man inte kan flytta.

    Malin håller med dig helt. Många som säger att de alltid kommer bry sig om djuren mer än deras barn ändrar sig tack och lov när barnet är född.

    För man bryr sig mer om djuret om man redan nu planerar att lämna en liten bebis ensam inne.

   Varför? För att det är skillnad. För att det kan hända saker som gör att du inte kan nå barnet om ni är på varsin sida låsta dörrar. När bebis kommit och ni knutit an kommer tanken på att stå med hundarna på ena sidan dörren och höra bebis gråta på andra sidan dörren (förhoppningsvis) kännas så fel att du tänker om.

    BebisEN

   Och om det händer dig något när du är ute?

  Alkohol ger dåligt omdöme. Alltid ett glas i handen på nästan varje bild. Behöver hon vara alkoholpåverkad för att orka med vardagen/livet… Lite läskigt med tanke på att hon som oftast är med barnen. Hon kanske inte dricker mängder vid alla tillfällen. Men det känns som om alkohol verkar vara väldigt viktigt för henne. Och lika så för många andra flunsor (influencers) med barn. Alltid ett glas i högsta hugg.

   Tror inte att de dricker så att det blir farligt – men de är ju just influensers. Jag tror att många unga ser Stephanie och forni, Henrietta mfl och tänker att det verkar ju ok lätt med barn. Att livet inte verkar förändras så mkt. Man hinner och kan fortfarande festa osv. Vilket ju inte alls stämmer för de flesta. Iaf inte om man inte vill lämna bort eller göra som hon i inlägget.
   Plus att om de är så inflytelserika som de borde vara givet deras yrke så kommer fler lämna bort sina bebisar, börja tidigt på förskola, vara på förskola när mamma gör fransar eller fikar med kompis, gråta sig till sömns och lämnas hemma när föräldrarna går på restaurang….

   Likadant med bästisen Forni. Alltid ett vinglas, oavsett tidpunkt.

  Det dummaste är väl ändå att hon skriver öppet på internet att barnen är ensamma utan vuxen med alla sjuka människor som finns.

  Såg att någon kommenterat det olämpliga med att lämna barnen själva under en bild på instagram, kommentaren är raderad nu… 🙄

   Skulle aldrig lämna mina barn ensamma hemma för att gå iväg på restaurang. De få gånger vi ätit på restaurang har antingen barnen varit med eller så har vi haft barnvakt några timmar. Men ett par bekanta till oss brukar lämna sovande barn hemma för att komma förbi oss och grilla/ta ett glas rosé i solen. Vi bor dock grannar och de har babymonitor osv samt låser alla dörrar/fönster så att barnen ej kan smita ut/någon smita in & de ser in i barnens rum från vår altan. Men personligen tror jag ej att jag skulle vara bekväm med det heller!

  Håller med tidigare soctanter om att det här är fog för en anmälan. / Annan soctant i Skåne.

  I fallet Madeleine McCann:
  Den portugisiska polisen misstänkte snabbt föräldrarna. Tog dit bl.a hundar som markerade likdoft i föräldrarnas bil.
  Här kan man se mycket av bevisen mot föräldrarna: https://www.mccannpjfiles.co.uk/PJ/TRANSLATIONS.htm
  Sen ändrades historien, den brittiska polisen tog över, man styrde över spåret till att det skulle varit en kidnappning. Föräldrarna har gjort STORA pengar på fallet. Man kan aldrig vara säker på vad som hände i lägenheten den kvällen men kom ihåg; THERE IS NO EVIDENCE OF AN ABDUCTION.

   Jag tillhör de som tror föräldrarna är inblandade. Just för de tidiga indikationerna.

    Ja, det är helt enkelt mest troligt om man läser det som finns att läsa.
    Det är en skandal hur fallet sköttes. Hos den portugisiska polisen anses fallet vara uppklarat och föräldrarna vara skyldiga.
    Jag tror inte att de mördat henne utan att hon dog av en olyckshändelse och att de gjorde sig av med kroppen. Det går liksom inte att förklara varför hundarna markerade lik i rummet, i bakluckan på bilen och bilnycklarna. Oavsett vad som hände är det föräldrarnas ansvar eftersom de lämnade barnen. Men föräldrarna har pushat HÅRT för kidnappningshistorian. De tog kontakt med media innan polisen.

  Skulle aldrig göra så mot mitt barn. Får ont i magen av att läsa. Monitor använder vi om vi skulle sitta på balkongen t.ex, eller på annan våning i hus. Men då kollar vi till. Skulle aldrig falla mig in att lämna mitt barn själv i hemmet.

  Får ont i magen av att läsa/se detta, ännu mer ont i magen när det är en person med X antal tusen följare som hon inte känner. Gör såhär om det känns OK för er, men dela inte med dig av info om att två av dina barn, strax över året gamla, är ensamma hemma. Någon kommenterade att hen känner igen restaurangen OCH vet var de bor. Anonymt. Bara det är obehagligt.

  För alla som alltid bara tänker på riskerna med vad som kan hända barnet/barnen om de är ensamma hemma (vilka såklart är illa nog) men man måste tänka åt andra hållet med. Om det händer DIG/ER något är barnen lika ensamma hemma för det. Det går liksom åt båda håll och just därför är såna här ”lösningar” så sinnesjukt jävla korkade.

  Inte ett dugg förvånad. Hon och bästisen Forni verkar ha väldigt labila anknytningar till sina barn. Det verkar så otroligt viktigt att fortfarande vara supersocial och synas ute trots små barn.
  Stackars ungar.

  Jag är inte den som shame:ar men det här är fan inte okej! Orosanmälan till socialen. Småbarn ska ej lämnas ensamma. Baby monitor eller ej. Ångest jag skulle ha usch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *