Trovärdig tandställningsreklam?

[YouPlaySinglePlayer video=”2306,1847,386122″ ap mute ]

En sammanfattning av Jannike ”Bisse” Nordströms Instastory:
I den här videon berättar Bisse att hon har en liten hemlighet, vilket visar sig vara att hon haft tandställning och är inne på sin tolfte vecka nu. Det hela är reklam för företaget Aqua Dental.
Anledningen till att hon har tandställning säger hon är pga en tand, som inte ville hänga med längre. Den började sticka, och ju längre tiden gick, desto mer började den vrida sig utåt.
Här visar hon två bilder – en förebild på hur det såg ut DÅ, och en efterbild på hur det ser ut nu.
Vidare berättar hon att hon hade en fast tandställning som barn, vilket var ganska traumatiskt för henne eftersom hon behövde dra ut fyra tänder för att få till ett bra bett.
Under tiden med den fasta tandställningen så utvecklade hon tandläkarskräck och här bryts hennes story – mitt i en mening – och fortsätter med en story om sänggavlar.

Om ni inte vill titta på videon så kommer här några skrärmdumpar från Bisses reklam för Aqua Dental – bland annat den ”före-bild” som alltså ska föreställa hur hennes tänder såg ut för tolv veckor sedan.

Den högra bilden, där hon bär en grön skjorta är hennes ”före-bild”.

Enligt den här storyn så hade alltså Bisse tandställning som barn, men menar på att tänderna börjat flytta på sig igen – särskilt den tanden på sidan som hon pekar på här ovan – och att hon därför gör den här reklamen för Aqua Dental.
Det finns bara ett problem.

Det här är inte de enda gångerna som Bisse haft tandställning.
2017 hade hon nämligen också tandställning, och beskrev det hela så här på sin dåvarande blogg:

Räls i ett par år så hade jag perfekt smile. Nu på äldre dar så började tänderna flytta på sig igen, framförallt en tand började ställa sig ut.
Jag fick nys om en metod där du har lös tandställning, sover med den och har den i så mycket du kan som successivt gör dina tänder raka!

HALLELUJA det funkar. Kolla skillnaden nu efter bara någon månad!
Metoden heter Inman Aligner och det finns bättre före&efter-bilder än mitt ”lilla” problem

Jag går till Laya i Malmö ni hittar henne HÄR // Bisse

Metoden låter ju snarlik den tandställning som hon nu fått via Aqua Dental. 
Vet ni vad som mer är snarlikt? Eller inte ens snarlikt, utan exakt densamma?
”Före-bilden”.
Den ”före-bild” som Bisse använder i sin reklam för Aqua Dental, kommer från 2017 års tandställningsinlägg och visar hur hennes tand såg ut innan hon började med DEN tandställningen.
Så här såg det alltså ut 2017:

Hon har alltså återanvänt bilden, istället för att ta en aktuell ”före-bild”, och anledningen till det kan man ju bara spekulera kring.
Varför visar Bisse en flera år gammal bild som togs i samband med att hon skulle börja med en annan tandreglering?
Och varför utelämnar hon helt den lilla detaljen, att hon faktiskt redan använt en liknande tandställning, som hon då skrev ”HALLELUJA” kring, men som uppenbart inte fungerade eftersom hon återigen sitter här med en spons-tandställning.

Varför utelämna att hon redan haft en sådan här tandställning, samtidigt som hon återanvänder ”före-bilden” från det inlägget.
Varför inte ta en ny bild?
Var tanden inte lika tydligt utstående som 2017, med att det behövdes för att reklamen för Aqua Dental skulle se riktigt bra och övertygande ut?
Det här är ju knappast bra, varken för hennes egen trovärdighet eller Aqua Dentals.

Att utelämna den här delen av historien, särskilt som hon återanvänder bilden från 2017 i sitt nya inlägg, leder bara till frågor.
Varför inte bara vara transparent och säga som det är, när hennes gamla inlägg från 2017 går att hitta på hennes blogg?

Så här svarade Bisse när jag kontaktade henne:

Tack för tips!


 

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kenza, Margaux och Ellen är bara några som var hos detta företag igår och pumpar ut reklam för företaget nu. Ellen bemödar sig inte ens att skriva att det är reklam .

   Michaela Hamilton också.

    Sanne Alexandra också, skrev heller inte att der var reklam

  Kallas hon både Bisse och Bosse? 🙂

   Efter hela inlägget så var det ett typo du hängde upp dig på? Inte att det var bra grävt eller ett bra inlägg? Utan ett typo?

    Jag vet inte ens vem hon är, därför undrade jag bara om hon kallas båda. Ber om ursäkt för att jag inte berömde Camilla utan ställde en fråga jag undrade över 🙂
    Undrar även varför hon kallas det, men skippar att fråga det, onödigt att hänga upp sig på såklart.

     Hon heter Jannike men hennes syskon (har jag för mig) kallade henne Bisse (Bosse va bara felstavat) sen hon va liten, och så har det fortsatt ?

      Åh, tack för svar! Förstod verkligen inte att det var ett stavfel när jag skrev min kommentar, vilket jag kanske borde förstått men den tanken slog mig inte ens?

      Vad fint att det hängt med hela livet ☺

  Solklart vilseledande. Detta hade aldrig varit lagligt i traditionell reklam/annonsering så varför ska vi acceptera det som inte följer god marknadsföringssed i sociala medier?

  Hatten av för att du belyser sådant som RO borde ta sig en titt på.

   Det står även dig fritt att RO-anmäla, det spelar ingen roll om reklam framförs i traditionella media eller genom instagram. ☺️

  Haha älskar hur dramatiskt allt är för vissa , ”traumatisk händelse, behövde till och med dra ut fyra tänder”. Va? Alla jag vet som någonsin haft fast tandställning fick dra ut fyra st tänder, inklusive mig. Minns inte varför men det är för att allt ska få plats när tänderna flyttas rätt . Inget speciellt med det utan standard. Och man får ju bedövning ?

   Jag fick inte dra ut några tänder för min tandställning, är väl individuellt utifrån hur tänderna sitter? ?

    Inte jag heller…. Men jag skulle bara rätta till två tänder och inte hela betyet

    Min syster behövde inte dra ut någon tand, hon skulle bara rätta till sitt enorma överbett, hon hade räls i tre år. Jag hade min i fjorton månader och drog ut tre tänder. Behövde egentligen bara dra ut en tand som växte bakom de andra och bara ställde till med besvär, men de tog även mjölktänderna som inte hade riktiga tänder under. Det mest traumatiska var helt klart de gångerna man bytte båge och spände om, så mycket smärta efteråt

   Men traumatiskt i det här fallet är väl för att det var en jobbig upplevelse. Precis som alla som har t.ex. tandläkarskräck upplever det jobbigt vid minsta lilla undersökning?

   Jag är för övrigt den enda av alla jag känner som har fått dra ut tänder för tandställning. De drog ut två åt gången. Först den där uppe – och sen den nedanför, på samma sida. Jag fick inte spotta emellan. Kan säga att jag svalde en hel del blod. Var där själv (utan vuxen). Var elva år. Var ingen trevlig upplevelse.

   Tänker att det såklart kan vara traumatiskt att dra ut tänder, det är ju inte behagligt. Jag hade tandställning i tre år totalt och opererade även käken så att bettet skulle bli bra (och drog också ut en del tänder). Hade gärna bara behövt dra ut fyra tänder 🙂 Men är så himla tacksam för tandläkare och vård här i Sverige. Slutresultatet blev verkligen bra!

  Denna tjej har jag aldrig följt, men alla influensers jag fortsatt följa under årens lopp har blivit rena reklampelare. Bara på Kenzas story senaste dygnet är där reklam för gräsmattan, kaffemaskin, tandläkare, byggfirma och klädföretag… Bring får mat via Foodora. Paow får en ny näsa. Löwengrip lånar lyxbilar. Hur länge ska denna påhittade reklamvärld vara eftersträvansvärd? Tacksam över att jag inte påverkas att konsumera (vad jag tror iaf), men hetsen möter en överallt oavsett man vill eller inte…

   Löwengrip tar också upp sin torgskräck igen efter all kritik kring att hon inte följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten. Den kommer alltid som ett brev på posten då hon får mycket kritik. Dessutom skriver hon att hon Inte har gått i KBT men enligt tidigare inlägg har hon gått i KBT samt fått verktyg för att hantera den. Men visst Bella, det är synd om dig, buhu buhu, nu är alla dina resor kors och tvärs glömda.

    Klassiskt av Bella. Så fort hon får rättfärdig kritik kommer snyfthistorierna. Dessutom brukar de stämma dåligt om man kollar bakåt.

    Tänker oxå att Bella skriver ang torgskräcken att hon måste ställa in att gå på bröllop hon är bjuden på,samt ’gått hem’ från ett bröllop pga att hon inte klarade av att vara där pga torgskräck.
    Nyss gjorde hon ju inlägg ang sitt framtida bröllop(som skulle vara inom ett år..) att de måste bjuda minst 100 personer då. Man undrar ju lite då hur hon skulle klara av att gå på sitt eget bröllop haha.?
    Eller skulle hon gå hem mittiallthopa?;)
    Skrev en kommentar ang detta på hennes sida imorse,men såklart har den inte lagts ut.

    Ja IL skriver om att hon inte vet om hon vågar gå i KBT men en snabb googling visar att hon redan 2016 skrev ”Då åkte jag till psykakuten och sa att jag behövde hjälp och via dom fick jag gå i KBT hos en psykolog på Sabbatsbergs sjukhus. Jag gick i två års tid. Varje vecka. Det var fantastiskt. ”

    Vid det här laget ska man nog betrakta hela hennes blogg som skönlitteratur.

     Hahahahahhaahahahhahahaa

   Det har ballat ur totalt. Orkar verkligen inte följa någon nästan längre pga detta. Alla har blivit så giriga så det är äckligt.

    Jag förstår inte varför vi kallar dom influencers när de är marknadsförare/modeller. Influencer tror jag från början var en person som delade SIN livsstil och sina egna tips, men nu när företagen kontaktar dem och köper betald annonsplats är ju inget kopplat till deras riktiga liv. Petition to change their names to marknadsförare.

     Håller med 100 %. Det kanske blir lite lättare för folk här inne att förhålla sig till fenomenet i så fall.

     Jag röstar för REKLAMPELARE ?

  Någon som använt någon sån här tandställning?
  Är själv väldigt sugen. Mina mitten tänder i nederkäken har långsamt flyttats under senaste typ 7 åren och ligger nu en liten bit omlott. Stör mig inte estetiskt men läst om risk för plack osv.
  Värre är att mina motsvarande tänder i överkäken börjat flytta sig oxå och det vill jag helst undvika. Inte till vilket pris som helst varse sig tid, pengar eller om det gör ont eller kan göra mer skada än nytta såklart.

  Har någon testat? Skulle vara ok med att tänderna bara stanna där dom är nu och tänker att skenor när jag sover borde hålla dem på plats, men går jag till klinik vill de väl sälja på mig allt med extra plusmeny haha

   Jag har en sådan Invisalign-tandställning och går hos Aqua dental! Har haft den i 4 månader och har ca 1 år kvar.

   Jag är hittills mycket nöjd, såklart är det mycket uppoffringar för du måste ha inne skenorna 22 timmar om dygnet och inte bara ”när du känner för det”, och får inte äta eller dricka något annat än vatten när du har dom inne. Men för mig är det verkligen värt det för jag har verkligen stört mig på mina tänder innan och har redan nu börjat se resultat (Yey!).

   Om du bara vill ha en skena över natten så är inte Invisalign för dig med andra ord, då är det väl mer en bettskena du ska be om hos tandläkaren.

   Du kan ha en skena som heter Essix.
   Tänderna kommer inte flytta sig ”rätt ”utan kommer vara i den positionen de står nu.

   Essix använder du 7-10 h/dygn i början varje natt efter ett år eller två kan man testa att använda den varannan natt. Spänner det i tänderna när man sätter på den är det ett tecken på att man behöver använda den mer.

   Kostar mellan 2000-5000 kr beroende på var du bor.
   Kan fixas hos vanlig tandläkare du behöver inte besöka specialist för Essixskenor.

   Vi prackar inte på en massa skit du inte vill ha eller behöver. Det är oetiskt och oseriöst.

   Jag har Invisalign som motsvarar en vanlig räls-tandställning. Det funkar lika bra som en vanlig tandställning och kostar kring 40-50K.

  Börjar inte influencermarknadsföring bli, ja, litet utnött? Lika trovärdigt som TV-shop.

   Haha, ja! TV-shop var en bra liknelse. Det är precis så det känns. Och jag känner mig precis lika osugen på att handla något som en influencer gör reklam för, som jag blev att beställa en dammsugare, plastburk, hopfällbar träningsmaskin etc. på 90-talet…

  Gillar när alla har ”svar på tal” när de blir ifrågasatta, hur dumma tror de egentligen att vi är? Köper folk verkligen allt SK-t folk för reklam för?

  Hur blir bettet fel om tanden vandrar ut på utsidan?!

   Jag har en tand på samma ställe som är ännu mer sned, den syns utanför läpparna fast munnen är stängd när jag ler. Den påverkar inte bettet alls och jag fick ingen tandställning som barn pga det.

   Det blir inte fel möjligtvis blir det fult.
   Trångställning och rotationer räknas nödvändigtvis inte som ett bettfel.
   Det måste vara rätt omfattande om man som barn/ungdom ska få det gratis.

   Sen kan det såklart vara estetiskt störande.

  Alltså man häpnar!
  Snacka om att dumförklara sina följare!
  Bra grävt CamCam!
  Mer sånt!

  Gode Gud vad pinsamt.. Hon är så BUSTED!!! Skäms kudde deluxe på detta! mer sånt här C!

  OT
  ”Den brittiska plattformen Onlyfans drar tillbaka sitt tidigare beslut att stoppa pornografiskt material från och med den 1 oktober, skriver företaget bakom sajten på Twitter.”

   Finns ett inlägg om detta 🙂

    Läste din mening slarvigt. Nej, finns inte ett inlägg om detta. ?

  Helt plötsligt springer flera bloggare till tandläkaren och alla har tandläkarskräck ? Trovärdigt. Absolut att det finns de som har skräck för det, men de flesta känner nog bara ett obehag både i munnen och plånboken.

  Ot
  Skriv om att Pernilla Wahlgren kallar en del av sina bloggläsare som kommenterat för psykfall. Så fort hon får kritik blir hon rätt offensiv.

   Eller skriv gärna om Lisa Anckarmans senaste youtubevideo där hon berättar att hon tillsammans med sina föräldrar köpt ett hus i Marbella som de ska renovera för att sälja i höst (för förhoppningsvis 13 miljoner). Är det bara jag som äcklas över att turister köper upp, renoverar och säljer boenden så lokalbefolkningen inte har råd att själva bo där. (Nu kanske det är andra turister som köper just deras boende). Såg ett klipp på instagram om en tjej som bodde på Hawaii som var helt förtvivlad över att folk utifrån köper upp hus så lokalbefolkningen inte har råd eller möjlighet att köpa boenden. Likadant är det väl på Gotland. Priser trissas upp, lokalbefolkning från flytta längre från centrum osv.

    Bodde i Båstad förut, är EXAKT så där. Otroligt sorgligt eftersom alla livsnödvändiga saker såsom ICA, Apotek osv går extremt dåligt på vintern…

     Förlåt men det måste ha varit länge sen du flyttade härifrån ?

    Är inte Thailands regler kring köp av boende som icke medborgare eller gift med en thai anledningen till de inte har det här problemet? Hade blivit vansinnig om jag bodde på t ex Gotland och alla året runt-boende fick flytta för att andra kom och köpte upp våra boenden.

     Vet inte hur det är med boende i Thailand men de har iaf regler för företagande i landet. Det måste vara ett visst antal thailändare i företaget för att det ska få bedrivas.

    Så är det i Strömstad med, norrmännen köper upp allt till hutlösa priser.

    Det är likadant på Öland. För märkvärdiga storstadsbor är det en ”semester-ö” och dom fattar nog inte ens att det bor människor här året runt. Då ska dom hyra ut sina semesterboenden från september-maj med normal hyra och sen på sommaren hyrs det ut veckovis för flera tusen kr/vecka.

  Apropå oärlig reklam: https://trendenser.se/2021/08/jag-vill-inte-kalla-mig-influencer-langre/#comments Tyckte detta var väldigt klokt, inspirerande och skönt att läsa! Hoppas fler flunsor tar en funderare på vad sjutton det är de håller på med.

  Borjkotta alla lurigasxar!

   *lurifaxar ?

  Skulle ju vara intressant med efterbilden från 2017? Det viktigaste av allt nästan!

  Vad har har hänt mellan Bisse och Jana, dom var väl väldigt bra kompisar förut men nu följer dom inte varandra ens.

   Om jag minns rätt: Bisse gjorde reklam för alkohol vid något tillfälle, något hon sagt att hon aaaldrig skulle göra. Jana ogillade den vändningen och hängde ut henne på sin story.

    Märkligt J firar ju något med alkohol i stories/postar stup i ett, visserligen inte reklam men influerar ju i alla fall. Dubbelmoral.

  Bisse som tar bilder varje dag borde ju kunna ”bevisa” hur tänderna såg ut för 12 veckor sedan. Denna tanden måste ju synas på foton ganska tydligt!

  Shit, vad har hänt med henne? Har inte följt henne på ett tag, men det kändes som hon sluddrade och var helt ofokuserad. Läpparna är ju gigantiska mot sist i alla fall….

   Ja jag har tänkt på samma sak, det ser verkligen ut som att det blir mer och mer fillers, jag upplever att det får influencers ansikten att sexan plufsiga ut… men jag antar att det är svårt att få ihop allt när man ska kränga 17 ”trovärdiga” samarbeten på fem dagar.. och sen blir man kränkt när man blir ifrågasatt…

   Solklart fall av filler-blind, hennes överläpp har en kant över läppens egna kant då fillern har ”vandrat”, och kinderna är så överfyllda att ögonen ser mindre ut. Fattar inte hur det går ihop med vad hon själv beskriver som sin ”exklusiva stil”…

  Vet inte angående dessa olika skenor som dykt upp! Men Invisalign är iaf motsvarande vanlig räls.

  Med Invisalign får man attachments (vita pluppar) på tänderna som syns VÄLDIGT mycket, förstår faktiskt inte hur skenorna som inte jobbar med attachments funkar? De får ju ingen hävstång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.