Bissie i Rebecca Stella Beautys reklam

Bildkälla: Rebecca Stella Beauty hemsida

Rebecca Stellas skönhetsföretag Rebecca Stella Beauty har släppt en ny produkt – en Gua Sha stone – som tillsammans med några andra av företagets produkter utgör innehållet i deras ”Cleansing Gua Sha kit”, som frontas av ingen annan än Jannike ”Bisse” Nordström.

hemsidan kan man läsa om hur produkterna ska användas:
1. Rengör huden på djupet med deras Cleansing Mousse.
2. Fortsätt med deras Carotene Oil för återfuktning och glow.
3. Använd Gua Sha-stenen som bilden visar, i mjuka, uppåtgående rörelser som bilden visar.

För bästa resultat bör dessa produkter användas tillsammans med företagets Facial Toner, Hydrating Serum och Hydration Face Cream.

Bildkälla: Rebecca Stella Beauty hemsida

Jag har läst informationen två gånger för att försäkra mig om att jag inte missuppfattat någonting, men summan av kardemumman är att syftet med produkterna är att vara djuprengörande, uppstramande och återfuktande.
Och om det nu ÄR syftet – det var här jag tänkte att jag kanske missuppfattat något – att vara djuprengörande, uppstramande och återfuktande, så undrar jag varför modellen på bilderna är sminkad till tänderna?
Mittenbilden här visar hur modellen tvättar kinderna med företagets Cleansing Mousse, medan resten av ansiktet är fortsatt sminkat. Sista bilden ska föreställa hur modellen använder stenen för att arbeta in oljan i den rengjorda huden, som ser precis lika sminkad ut som tidigare.

Jag tycker det är en extremt märklig reklam för den här typen av produkter.
Det har ingenting med modellen att göra, utan handlar uteslutande om företaget och sättet de valt att presentera sina produkter på, med hjälp av en modell.
Att modeller aldrig är riktigt osminkade på den här typen av bilder fattar jag, men måste man sminka modellen som att hon ska på fest när det man försöker sälja är rengöring på djupet?
Det gör mig inte ett dugg köpsugen.
Hur är det för er?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mest förvånad över hur mycket olika produkter det verkar behövas för att tvätta ansiktet.
  Undrar fortfarande vad ”glow” är för något.

   Jag undrar vad folk är villiga att lägga på sånt här och hur mycket bättre deras vardag faktiskt blir.

    Har kommit fra till att min vardag blir 1000ggr bättre av att jag lägger noll tid, noll pengar och noll energi på sånt här.
    Känns som en mikrorevolution, som att jag knäckt systemet genom att använda min uppmärksamhet på annat.

    Köper inte dyr hudvård utan håller mig till Lumene och Clinique, tar ungefär 5min/dag. Det är en del av min uppvakningsprocess och läggning, så kroppen har ju då vant sig vid vad vi gör på morgonen och kvällen. Så får faktiskt ut en hel del av rutinerna ?

     Ja jag tycker det är skönt att smörja in ansiktet, hatar känslan av torr hud. Men har en ansiktskräm och that’s it. Min bästa kompis är hudvårdsnörd och förfasas över mig. Jag tänker mest att hennes dagliga halvtimmesrutin med toner, retinol, olja och allt var det är verkar superjobbigt. Men to each their own ?

      Jag har fyra produkter och det tar inte ens fem minuter för mig morgon och kväll. Men jag är inte så jätteintresserad av det men gör det för att jag får väldigt fin hud av det. Så det måste inte ta massa tid. Men om man är intresserad så är det ju ofta en avslappnande ritual i vardagen.

       Vad är det för produkter?

        Rengöring, retinoid, olja och kräm, de båda sista för återfuktning.

       Det kan omöjligt ta 5 minuter att tvätta rent ansiktet, torka, och smörja in med 3 olika ansiktsmedel.

      Om man använder bättre produkter så får man inte känslan av torr hud efter att man tvättat ansiktet eller duschat.

       Fel, enligt hudvårdsspecialisten kan vissa hudtyper upplevas som torra efter tvätt. Det är t.o.m. en fråga hos Skincity.

        De är säljare så jag litar inte på dem för fem öre.

       Torr hud beror inte på hudprodukter. Det beror oftast på att vi dricker för lite, för dålig luft inomhus och för lite sömn.
       Även väder kan påverka huden om man är ute mycket, tex riktig vinter kyla kan göra huden torr.

      Torr hud beror oftast på att man dricker för lite. Prova att börja morgonen direkt med att dricka ett glas vatten, och dricka 1 glas vatten innan lunch och innan middag + det du dricker normalt en dag. Om du jobbar på kontor eller liknande, ha en vattenflaska bredvid dig så du kan dricka flera ggr under dag. Då blir oftast huden mycket bättre 🙂

     Ett tips, byt ut dem mot The Ordinary. De kostar en bråkdel av vad Clinique gör och har mycket bättre produkter.

      Har testat en del, får utslag trots långvarig användning.

      Nja, de flesta av deras produkter har en bas som utgörs av enbart propanediol som är en känd hudirritant i högre koncentrationer. Tycker inte deras formulor känns helt 100, de känns klibbiga, oljiga och smular under smink etc. Mycket bättre än mycket annat på marknaden, men fortfarande sådär.

     Jag har börjat köpa produkter från l300 mot torr hud. Funkar suveränt på mig ?

     Clinique tänker jag på som dyrt? /en utan koll

      Ligger mittemellan! Finns betydligt dyrare men är inte direkt billigt

     Jag testade Clinique för några år sen, köpte deras 123 steg grej. Men allt var, har jag insett i efterhand, alldeles för starkt för min känsliga hud. Otroligt uttorkande och så sålde de på en massa återfuktning för att motverka den torrhet deras rengöring och toner (som luktade som ren alkohol) orsakade.

    Det blir vad man gör det till! Jag tycker att hudvård är härligt och ser det som en del av att ta hand om mig själv. Är dock väldigt kräsen med produkter och det har tagit många år att navigera sig fram till det som faktiskt får min hy att må bättre.

    Sen tror jag inte att den som aldrig haft problemhy kan föreställa sig vilken skillnad det faktiskt gör i vardagen att få bukt på det. Jag kan garantera dig att jag mår oerhört mycket bättre nu, trots energi och pengar som går till hudvård, än jag gjorde när jag hade akne.

     Precis. Tror många som ojjar sig över produkter inte har så många problem med huden. Skulle jag skippa min rutin en kväll så vaknar jag med inflammationer och finnar. Min dermatolog säger rakt ut att vissa hudtyper kräver större insatser.

    Jag lägger rätt mycket pengar på hudvård då jag använder sensai. Jag har min hudvårdsserie och jag köper ingenting annat annat för att ”testa något nytt”. För mig är de minuterna något jag ser fram emot. Jag dricker mitt morgonkaffe, lyssnar på lugn musik och gör min hudvård. Därefter följer smink de dagar jag känner för det. Jag tycker att det är avkopplande och roligt med hudvård och smink och jag mår toppen av det. Som sagt så har jag landat i mina favoriter och köper inte olika varianter av olika puder, mascaror osv.

    Jag älskar min hudvårdsrutin, det har blivit en del av min vardag och känns lyxigt och härligt att få lägga några minuter på varje morgon och kväll. På morgonen använder jag 3-4 produkter (tar max 2 minuter) och på kvällen använder jag 7 produkter och det tar ungefär 5 minuter. Många kanske tycker att jag lägger för mycket pengar på hudvård, men jag köper knappt några kläder eller prylar så för mig är det värt varje krona och det ger mig väldigt mycket mervärde. ?‍♀️

     Vilka 7???

   Jag tänker att det kanske är när jag är lite sådär flottig o blank i ansiktet liksom som jag alltid blir framemot eftermiddagen? ? Hur ska man ens veta?

   Än värre – gravidglow. ?

    Ja när ska dom börja marknadsföra stella beauty-befruktningar för det där 9 månadersglowet med plumpeffekt? ?

    Haha, mitt ”gravidglow” kom sig av att jag kräktes mest hela tiden i ca sju månader.

   Jag hag massor med glow och jag använder fyra produkter, skulle nog kunna ta bort en till och med. Så nej, man behöver inte mer än rengöring, återfuktning och eventuellt en till produkt som riktar in sig på just ditt eventuella hudproblem. Det Rebecca Stella gör är säljer en image till folk som inte vet bättre.

   Glow är när man ser fet och blank ut i hyn, ungefär som när en hormonstinn tonåring inte har tvättat sig i ansiktet på 5 dagar. 🙂

  Tänkte precis samma innan jag ens läst din text – hur tvättar man ansiktet och behåller allt smink på?! Otroligt konstigt tänkt. Lite som alla vax- och rakprodukter som visar glansiga helt släta ben både före och efter…

  En sådan sten plus roller tipsade hon om och länkade till för ett tag sedan, 139 kr typ. Är denna bättre tro ?

  En till sak jag tanker pa ar att om detta nu funkar – ”uppstramandet” – varfor skulle man da behova anvanda fillers och dyl som det ar ganska tydligt att modellen gor?

   Fråga Stella hon borde veta…att det inte funkar 🙂

  Det här blir ju bara genant och världsfrånvänt. Det känns som att hon vill distansera sig mer från kunderna, inte komma dom närmre, när hon gör såna här taffliga försök till sälj. Hur kan hon missat att den bättre reklamen aom faktiskt säljer är ju den som riktar sig till massan, vanligt folk, som inte behöver sova med smink på.
  Eller vilö hon bara att en viss sorts mönniskor använder hennea produkter? ”Prova denna nyhet nu, (bara för de osäkra med för mycket pengar!”)

   Tusen typos för att jag skulle skynda mug att skriva. (Gräddar pannkakor)

    Wow, imponerande att ställa sig och steka pannkakor så här på morgonkvisten!
    (Jag orkar aldrig, mannen får steka när barnen önskar sig pannkakor…)

     Haha åh vad härligt att kunna imponera! Jag är student och har tid idag, för vi har inga föreläsningar. Ska på anställningsintervju kl 11 för ett extragig och tänkte jag skulle få tiden att gå samtidigt som jag ser till att äta något innan jag drar. Så pannkakor it is! ?

      Lycka till på intervjun!! ☺️?

      Men mums, gott! 🙂 Lycka till på intervjun!

      Åh vad härligt wholesome den här lilla tråden är!

  Varför vill en del se ut som en stel ballong i ansiktet och betala dyrt för det?! Obegripligt.

  Det var inte lite sminkat heller. Haha ser urfånigt ut. ?

   Det är ingen modell, det är Bisse på bilderna och antagligen har hon inget smink utan gjorde fransar, bryn tatuering osv.

    Inget smink? Tittar vi på samma bilder?
    Har hon tatuerat in ögonskuggan också?

     – och läppstiftet?

  Jag fattar inte att folk fortsätter att gå på trend efter trend efter trend när det kommer till ”hudvård”. Om nu alla krämer verkligen funkar varför ska man då behöva massera ansiktet med en sten? Lovar att den där stenen är bortglömd om ett år när nästa produkt som är ”det bästa som har hänt” hamnar på marknaden.

   Kotte, massera ansiktet med en kotte kommer vara nästa års trend ;D

  Får man sminkningen på köpet när man tvättar ansiktet med hennes produkter? ?

  Äsch, är ju bara reklam men ingen behöver de där hudvårdsrutinerna. Var på ett event för några år sedan där en representant för ett företag som både säljer botox och en massa hudvårdsprodukter sa att inga hudvårdsprodukter hjälper mot rynkor utan man kan ta vad man än har i badrumsskåpet för att återfukta och vill man förhindra rynkor är det botox som gäller. Skön vetskap.

   Antar de tjänar mer pengar på botox då än hudvårdsprodukter.

    Hon hade ju lätt kunnat sälja både botox och hudvårdsprodukter om hon sagt att de funkade. Alla hudvårdsprodukter är dyrare än botox… Fler är nog benägna att använda krämer än att botoxa sig. Inte den yngre generationen då men för äldre är det fortfarande lite skämmigt.

   Fukt och peeling gör stor skillnad. Mindre rynkor kan bero på att huden är torr, speciellt där huden är tunn. Sen behöver man inte köpa dyra produkter för det ?

  På RS Beautys hemsida kan man zooma in på bilden och då verkligen se sminket 😀 https://cdn.shopify.com/s/files/1/0268/1507/0307/products/RS_gua-kit_12_1440x1800.jpg?v=1629968043

  Om man nu känner till Bisse sen innan så vet man att det inte är gua sha stenen eller Rebecca Stellas rengöring som fått hennes hud att se ut som den gör. Det är injektioner, ansiktsbehandlingar, skinroller osv
  Så allt med denna reklam känns bara fel.

   Kan inte annat än att hålla med dig, det var ju bara ett par veckor sen som samarbetet med skinnroller va och då var det de produkterna som va det bästa och enda som användes! Jag svär vid dessa produkter! Och bla bla bla. Oerhört tröttsamt…

    Idag kom det upp ett samarbete med Skinroller på Bisses stories. Trovärdigheten är 0.
    Jag tycker det är ganska ledsamt att de unga tjejer som följer Bisse, Rebecca Stella diverse flunsor går och köper dessa produkter med förhoppningen om att få samma resultat. Falsk marknadsföring? HUR ställer företagen sig till detta? Ena dagen reklam för det ena och nästa för det andra.
    Det handlar i grund och botten om att de kränger saker till höger och vänster.
    Usch och FY.

     Ja jag såg att samarbetet precis efter jag lämnat min kommentar jag började faktiskt skratta för det känns som det här med ”genuina” samarbeten och ”jag rekommenderar bara sånt som jag älskar” faller helt platt! Och sen är dessa vandrande reklampelare, lättkränkta ropar ”jag får hat” för minsta lilla kritik.

  Vilken marknadsföringsmiss… Det ser liksom ”smutsigt” ut med så mycket smink i den kontexten. Det är ju bara att kolla på stora hudvårdsreklamer: det går att ha modeller som ser ut att vara osminkade, naturliga och ”rena”. Det viktigaste med hudvårdsreklam är väl att man ser ”freshed faced” ut.

  Kan vi sluta säga på djupet. Det finns inget ”på djupet” när man pratar om hudrengöring. Allt sker på ytan. Ingen sten, mousse, kotte, vibrator whatever kommer till dermis (om vi drar gränsen för hudens djup där) ändå. Annars- vad är på djupet? Varför har vi blivit hjärntvättade att säga det i tid och otid?

   Jag tänker att man menar porerna när man säger på djupet. Att man då rensar och sköljer bort slaggprodukter ur porerna

  ”sten” av resin.. hahaha. många företag har hoppat på den trenden som går igen nu, med gua sha som egentligen ska vara formade stenar av rosenkvarts, jade eller ametist, men för att komma undan billigt görs dom istället av resin i kina och säljs sedan för typ 499:- styck.

  undrar förresten om influencers som marknadsför fast fashion inser att pengarna dom får för att göra ETT inlägg, är ca TRE ÅRSlöner för den som syr kläderna?!?!?

   jag menar, har bianca ingrosso råd att köpa tre chanel-väskor samma dag bara för att hon fick feeling, så har hon väl råd att köpa liiiite mer hållbara, dyrare kläder…

  Nivea for life! Basic ansiktstvätt, ansiktsvatten, smörj. Klart ✅ Upprepa tills du dör och lägg energi och pengar på något vettigare. Typ fonder ?

  Jag tror att det ligger en väldigt liten marknadsföringsbudget bakom detta. Med tanke på allt blänk i bilderna och Bisses sminkning ser det nästan ut som att hon fotat det själv bara. Tror inte försäljningen av RS produkter går så bra, bortsett från läpp produkterna.

  För oss Firefly-nördar går det inte att undvika att vända ’gua sha’ till ’sha gua’, vilket betyder dumbom på kinesiska. ?

  Men lägg av, så jäkla pinsam marknadsföring ??‍♀️ #skämskudde

  Men kan nån ge tips på en bra färgad dagkräm för blandhy med mycket acne-ärr, rodnader och en och annan finne som ploppar opp. Är 40 plus, och använder idag Paulas Choice, men vill gärna prova nåt annat med

   Prova en cc eller en bb-kräm? Erborian t.ex är bra.

   Laura Mercier tinted mouisturizer ? Väldigt lätt och känns typ skonsam mot huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.