Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

666 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om ni ska flytta in i en hyreslägenhet och den inte är så fräsch som ni önskar och dom inte tänker måla om. Spackel i tak och på väggar, lite fläckar och sådär.

  Skulle ni köpa färg och måla själva/anlita målare trots att ni bara hyr lägenheten eller låta det vara och hoppas man inte tänker på det när möbler är på plats?

  Lever med psykisk ohälsa, hakar lätt upp mig på saker och kan verkligen inte släppa det.
  Det stör mig så mycket att dom inte målar om, är typ besviken och arg?
  Tror det skulle lugna mitt huvud väldigt mycket och att jag hade trivsts bättre.
  Men kan verkligen inte bestämma mig. Jag hinner måla innan jag flyttar in då jag har kvar min gamla lägenhet ett tag till, men jag vet verkligen inte?

  Jag borde kanske bara acceptera att allt inte är som man vill? Man kan inte få som man vill när man hyr liksom, och jag har inte råd att köpa en så är bara att lära sig att leva med det. Men hur lär man sig att acceptera något och inte låta det ta massa energi??

   Hade jag mått dåligt över det hade jag absolut fixat det om jag hade råd. Det är så viktigt att lyssna på sig själv och förändra saker som man inte mår bra av.

    Det har du rätt i. Detta är ju en relativt enkel sak att förändra också. Tack!

     Du får själv måla om, om det sköts fackmannamässigt.
     Har du normala, dämpade färger typ vitt och grått brukar det kunna få stå kvar vid utflytt, annars får du bekosta ny ommålning.

   Jag målade lister och så vita när jag flyttade in, de var mörkbruna tidigare. Jag hade nog målat om.

   Om det känns så pass viktigt för dig och för att du ska trivas (och om du tänker dig att bo där rätt länge) så hade jag känt att det varit värt att betala själv.. Men man kan ju också vänta tills du flyttat för att se hur pass mycket du stör dig på det, jag tycker att man snabbt glömmer bort sånt när ens egna grejer ställs in och tavlor m.m sätts upp på väggarna. Samtidigt är det ju jobbigare att måla om när man väl flyttat in.

    Jo, kan såklart bli att man inte tänker på det sen.
    Bara rädd att jag stör mig på det och har katt så tänker att färglukt inte är bra att andas in, även om färg nuförtiden torkar fort kanske. + så vill jag inte att hon fastnar i väggen med sin långa päls ?

     Vattenbaserad färg och vädra några timmar efter så är det ingen fara alls 🙂 Väggfärg torkar på ett par timmar, och så länge kan ju katten vara i ett annat rum.

      Skojar du? Trodde det tog dagar för det att torka och inte lukta.
      Det är ju toppen! Tack 🙂

   Om du har tid och råd, varför ska du nöja dig? Att måla om behöver varken bli dyrt eller avancerat. Tycker ABSOLUT att du ska måla om, du ska känna att du trivs i din lägenhet oavsett om du äger den eller ej ?

    Tack! Alltid tänkt att det är dumt om man ej äger, men bor man där länge är det värt det.

    Det blir nog att måla om. Vill verkligen trivas.

     Ditt hem är ju din borg, där ska du kunna bara vara och ha det bra utan att må dåligt över såna saker ? Jag tycker du ska måla! ?

   Självklart! Målar alltid om, förra hyresgästen verkar alltid ha varit någon med hemsk smak ?

    Jag har alltid flyttat in i lägenheter som bara har vita väggar, men allt skit syns ju så tydligt då?

   Alltså för mej är tapeter eller att måla viktigt. Själva grunden liksom. Jag skulle inte trivas annars. ?

    Precis, det gör så mycket.
    Dom säger att det syns inte sen när jag hänger upp tavlor, men då måste jag hänga dom exakt där personen innan hade för att dölja hål och fläckar ?

   Om jag räknat att bo där en lite längre tid – absolut. Det är ju ens hem!

   Jag fixade sådant själv när jag bodde i hyresrätt. Ska man bo där på obestämt tid så kan det väl vara värt att fixa sådant om man vill ha det på sitt eget sätt. Jag förstår faktiskt att hyresvärdar inte kan stå för sådana kostnader så fort en ny hyresgäst flyttar in, om 3 månader kanske någon annan flyttar in och vill ha annan färg på väggarna.

    Dom målar dock alltid bara vitt, så man får inte välja färg. Målar jag själv tex ett rum blått tex måste jag måla det vitt innan jag flyttar.

    Detta handlar endast om att fräscha upp. Jag vill inte behöva sätta upp tavlor exakt där personen hade, eller sätta en vägglampa på varje sida av fönstret för det hade den personen så det är fula hål och fläckar.

    Har bott i min lägenhet i 2år och det ser nymålat ut fortfarande. Vet inte riktigt hur det lyckats komma alla möjliga konstiga fläckar på väggarna i den nya.

   Köp färg på Rusta och måla. Blir ingen förmögenhet men bra resultat ändå.

   Jag är som du, vill ha det bra omkring mig för att inte må dåligt.

    Måste hitta någon som kan måla åt mig bara ?
    Undra om det är svindyrt att anlita någon. Men får väl bli någon i familjen som hjälper antagligen.

    Det är så viktigt. Jag är mycket hemma också, då vill man inte störa sig på sitt hem

     Det är riktigt kul att måla. Sätta på bra musik (eller bara en radiokanal man tycker om). Jag har målat om massvis i vårat hus, tycker det är lite terapi när jag mår dåligt.

      Är rädd att tak är väldigt svårt att måla, men det kanske det inte är?

      Det lät lite mysigt att lyssna på musik och måla faktiskt 🙂

       Nejdå inte svårt alls. Men täck för golvet och saker bara. Beroende på vad du har för tak kan det vara lättare att rolla.

     Det är verkligen inte svårt (eller dyrt) att måla själv. Papp på golvet, eventuellt maskeringstejp och så roller och pensel. Spackla och slipa hål i väggen innan bara. Kommer inte ta dig särskilt lång tid.

      Jag får testa. Är bara vit färg på redan vita väggar och tak, så hur fel kan det bli? ?

       Nej precis. Tänk bara på att ta rätt vit nyans. Det kan sällan bli fel med t.ex. ”eggshell”. En bruten vit alltså, så att du inte tar en som bara heter ”vit”, för då blir det kritvitt och det är inte särskilt mysigt.

     Nej precis, det är inte värt störa sig när det är lätt fixat (om man får för hyresvärden och har råd). Omgivningen är så viktigt för vårt mående.

      Jag fick måla för hyresvärden. Målar jag någon färg som sticker ut mycket måste jag bara måla det vitt om jag flyttar.

      Jag måste nog måla. Flytta in och störa sig på det kommer ta så mycket energi.

   Även om de inte tänker måla om kanske de kan bekosta färg så att du kan måla om själv, det har jag fått i tidigare hyresrätter.

   Jag har alltid målat om i mina hyresrätter, det är mitt hem även om jag hyr den. Det är jätteviktigt för att jag ska trivas.

   Jag har en gång flyttat in en hyresrätt och målat och tapetserat om själv. Ja, jag anlitade förstås professionell hjälp. Hyran var låg och på några månader hade jag tjänat in det lade ut jämfört med hyran jag betalade för min tidigare lägenhet. Jag blev nöjd med renoveringen och slapp störa mig på gamla fula tapeter och avskavd färg etc.

   Tycker du att det blir för dyrt så kan du väl ta lite i taget, men kolla med hyresvärden först att det är okej. I köket kan du fixa till lätt och billigt genom att till exempel byta knoppar på skåpdörrarna.

   Jag hoppas att du mår bättre snart! Kram

   Målat om hela min hyreslägenhet haha! Tipsar om Rustas väggfärger ??? Billiga, bra och torkar snabbt! Tejpandet är tråkigast ?

  Ni med endometrios, känner ni att ni blivit bra bemötta i vården? Jag känner att alla år av försök till hjälp & läkare som inte lyssnat har lett till att jag fått läkarskräck. Innan jag fick diagnosen genom operation så fick jag höra sånt som ’din smärta sitter bara i huvudet’, ’du vill säkert bara få morfin’, ’testa Alvedon, alla tjejer har ju mensvärk’. Jag gick för länge utan diagnos, vilket ledde till att jag idag trots operation är sämre är någonsin och behöver söka mig akut rätt ofta vid skov, är även deltidssjukskriven och vissa värkar är numera kroniska. De säger att det antagligen är sammanväxningar. Och som grädden på moset så blev man nyligen ifrågasatt av en läkare för att han tyckte jag varit på akuten ’lite för ofta’ och fått starkt smärtstillande en period. Han tyckte det var konstigt hur jag kan ha haft SÅ ont så ofta. Vad ska man ens svara på det? Förlåt att man har en kronisk sjukdom. Inte för att vara den, men hade hans pung växt samman med tarmen så hade han antagligen också haft ont ’rätt så ofta.’ Mycket gott kan man säga om sjukvården i här jämfört med andra länder men den är katastrofal vad gäller kunskapen kring denna sjukdom som ca 250 000 kvinnor i Sverige har. Jag lovar er, hade det varit männen som haft endo så hade det öppnats sjukhus bara för män med OMGÅENDE intensivvård och saft och bulle dygnet runt. Jag har inget emot manliga gynekologer och läkare, men jag blir fruktansvärt provocerad av när en man ska ifrågasätta hur ont en kvinnosjukdom kan göra. Vill seriöst göra uppror!

   En väldigt vanlig diagnos, av kommentarerna här att döma

    Var tionde kvinna har det, många utan att veta.

   Det är fördjävligt! ?
   Inte första gången heller som kvinnosjukdomar bagatelliseras inom sjukvården.

   Jag har fått väldigt bra bemötande kopplat till endometrios – fick snabbt komma till en specialist på Danderyds sjukhus och han har varit den bästa läkaren jag haft någonsin!

   Jag åkte in akut i december 2020 men kraftiga magsmärtor. Fick göra ct och blev inlagd i två dygn. Fick diagnosen att de var stopp i min äggledare vilket orsakat en cysta på 12 cm. Fick även diagnosen infertil. Åkte in en gång till i februari med samma diagnos. CRP låg då på 300. Åt antibiotika från december till mars när Op skulle ske. Vid operationen såg dom att de va endometrios jag hade. Går nu på behandling med sprutor som försätter mig i klimakteriet o sen blir de p piller för att hindra mensen. Blivit dåligt bemött av vården efter diagnosen. Men har tack o lov inte haft nått skov sen Op. Men oroar mig för vad nästa steg är. Dom sa att hade jag varit äldre och haft barn så hade dom tagit bort hela livmodern vid Op.

   Jag är HELT med dig! Jag vill råda dig till en (möjligen ovidkommande) sak vid skriftliga kontakter med vården.

   Skriv inte ”man” när du menar ”jag”. Det handlar inte om språkpolisers, utan om att många (vården består ju av människor) tenderar att uppfatta ”jag” som mer AKUT.

   T.ex. ”Förlåt att MAN mår dåligt”, jämfört med ”förlåt att JAG mår dåligt”….

   Skriv ALDRIG ”’man” i en FK-utredning. Skriv ”JAG”.

    Finns en app som heter ACR för att spela in telefonsamtal. Väldigt bra att ha vid tjafs med myndigheter och vårdärenden.

  Vad hjälper er när ni mår dåligt?
  Vad gör ni för att må bättre?

  Har så mycket ångest. Allt känns skit, är nedstämd, ser ingen mening, orolig och känner mig stressad.
  Svårt att slappna av, tusen tankar i huvudet hela tiden. Vill bara ligga i sängen, gråta och aldrig träffa en enda människa igen.

   Kollar på humor typ standup, promenerar, äter något extra gott, försöker höra av mig till någon vän eller se folk bara typ sitta på café istället för att ligga hemma..
   Mediterar med en app också men klarar det inte när jag är för nere

    Låter så mysigt att sitta på ett café, tänker typ att det är som i filmer och serier. Vågar dock inte sitta på ett café själv ?

    Vad är det för app du använder?

     Det är supervanligt att sitta själv på café, jag gör det hela tiden och ser andra jämt med. Ta med en laptop och låtsasjobba eller sitt med mobilen och ”vänta på en kompis” 🙂

     Jodå, ha en bok, dator eller nåt sånt att pilla med, så är det inte alls konstigt att sitta själv 🙂

     Balance heter den, första jag verkligen gillat 🙂

   Lyssnar på ljudböcker och unna mig nå gott att äta

    Tips på några bra ljudböcker? 🙂

     Jag lyssnar på historiska romaner. Lite lätt sövande sådär, ingen direkt spänning eller hemskheter eller så direkt. Sök på historiska romaner på den appen du har med ljudböcker så kommer flera upp. Ofta i serier också vilket är bra.

     Sen ett tips från mig som har mycket ångest och ett myrbo i huvudet. Jag har börjat med Diamond Painting. Googla. Ser fånigt ut men sätter mig med det när jag har för mycket i huvudet, en podd eller ljudbok i öronen. Det fungerar bra för mig. Då får jag tankarna på något annat och även händerna sysselsatta vilket jag märkt är väldigt bra ❤️

   Det som hjälper riktigt mycket är att köra ett träningspass.

    Måste det vara på gym eller ut och springa typ?

    Aldrig någonsin tränat. Idrotten i skolan är väl det närmsta jag kommer, men det var väldigt många år sedan.
    Kan man liksom träna hemma tillräckligt så det hjälper?

     Det viktiga är att få en liten pulshöjare. 9 av 10 gånger så går jag en powerwalk, ser till att hålla bra tempo och gärna gå uppför någon backe. Gör så mycket för mitt psykiska mående. Man kommer ut, får motion och det känns hur kroppen tackar en efteråt.
     Det blir ännu härligare med bra musik eller en podd i öronen ?

     Prova Hemmagympa med Sofia på SVTplay, alldeles utmärkt för att komma igång.

     Vid ångest är en långsam promenad bättre än pulshöjande aktivitet.

     Kanske därför du mår så dåligt. Träning är bevisat läkande vid depression, ångest. Nej det funkar inte att köra hemma så vida du inte har ett löpband.

   För mig brukar det hjälpa att prata med någon. Mina föräldrar eller en vän som känner mig väl. Det blir oftast värre om man försöker trycka bort eller förneka ångesten. Har du någon att prata med? ?

    Pratar du alltid om det du mår dåligt av, ångesten och sådär då eller prata även om annat för att komma på andra tankar? Eller det räknas kanske som att trycka bort och förneka.
    Det är så svårt att vara i ångesten och vänta ut, vill bara fly.

    Jag har min mamma att prata med. Och det är väl den enda, sorgligt nog.

     Är ångesten väldigt påtaglig så pratar vi främst om varför ångesten finns där, vad är det som triggar den extra denna gång. Efter ett tag brukar jag kunna lugna mig och samtalet flyter oftast in på andra ämnen vilket får mig att tänka på annat för en stund. Du får gärna höra av dig till mig om du skulle vilja prata. Camilla kan nog isåfall ordna så du får min mejl utan att jag behöver skriva den öppet här.

     Nu svarar jag igen på en annans kommentar, men jag brukar prata om det. Är väldigt öppen med mitt mående och det brukar hjälpa. Det blir tusen gånger värre att hålla det inne.

     Pratar med min bror, min bästa vän (har en nära vän), min mamma, tjejerna på stallet mm. Det fungerar bra för man sätter saker i perspektiv när man får en utomståendes syn på det hela.

     Har färskt hålla det inne och det blir bara värre. Om man är osäker att dela saker med andra så har jag bara ett tips. Testa. De flesta människor är väldigt förstående och brukar dela med sig av sina problem då med. Vi alla har ju dem

   Jag har psykisk ohälsa, får lätt att få panik och ångest. Förra veckan mådde jag riktigt dåligt. Allt kändes hopplöst. Kände att jag inte kunde kontrollera mina känslor. Så jag började träffa lite vänner hemma hos mig. Dagen efter hjälpte jag min bror med hans ungar. Idag har jag hängt med mina kusiner så jag känner att det har blivit mycket bättre.

   Såklart alla är olika. Men mitt tips är att lämna lägenhet och träffa vänner om man har det, eller syskon/kusiner . Eller be de att besöka dig.
   Gör lite viktiga ärenden om du har det då känns det att du gör nåt vettigt.

    Så starkt av dig att träffa vänner och familj och skönt att det känns mycket bättre!

    Det hjälper verkligen. Varje gång jag gått emot mitt mående där jag bara vill vara själv och faktiskt träffat någon mår jag mycket bättre. Frågar mig själv varför jag inte gör så oftare, för det känns så bra.
    Men känslan att vilja vara ensam är så stark så det är inte ofta jag går emot det. Utan då skiter jag i allt och bara mår piss.
    Men borde göra det oftare. Även om det bara blir en timme så är det bättre än att stänga in sig, men det är så bekvämt och en konstig trygghet.

     Hej fina du,

     Vissa av oss kämpar mer med ångest i livet, orättvist men sant. Även om jag inte kan ge tips på hur du kan bli av med den vill jag skicka kärlek till dig och säga att du inte är ensam.

     Istället för att eliminera ångesten och se den som din fiende kan du göra olika saker för att hantera den. Träning är ett måste för allas välmående men desto mer för den med ångest problematik. Aldrig för sent – bara börja med något och håll fast vid det. Se det som ditt naturliga antidepp. Andra bra tips är att prata/gråta ut och göra olika saker som sänker spänningsnivån i kroppen; allt från meditation till en varm dusch till att lägga pussel eller måla.

     Ångesten är en besökare bara och det är du som bestämmer om du vill hålla för dörren så hårt du kan och lida eller bjuda in, avväpna och bli vän med den.

     Skickar dig en stor kram!

   20:01 kram till dej. Själv är jag lite deppad pga jag saknar sommarvärmen. Kan du ringa någon. Pyssla lite kanske lösa korsord. Skriva ner saker du blir glad av. Unna dej något gott att äta. Hoppas du snart mår bättre.

    Vad tråkigt att sakna sommarvärmen, sommaren är ju så kort i Sverige också (vet inte varför jag tar förgivet att du bor i Sverige ?).
    Jag gillar hösten, tända ljus, tjocktröjor, raggsockor och sådär.

    Ska handla imorgon så ska köpa något gott då.
    Denna fredagskväll har varit piss, får försöka satsa på en bra lördag med något gott att äta och göra någonting.
    Tack?

   Titta på kattklipp?
   För mig är musik viktigt, kollar klipp på artister som ger mig energi och positiva vibbar.
   Letar upp karaokelåtar och sjunga med så rösten brister.
   Läsa tjocka böcker och bara låta hela uppmärksamheten drunkna in bland sidorna.

    Åh, kattklipp! Det var längesen. Eller djurklipp överhuvudtaget, så gulligt och roligt ?

    Vilka arrister ger dig energi och positiva vibbar? 🙂
    Jag lyssnar bara på deppig musik när jag mår dåligt, vilket såklart gör det värre.

    Tips på några bra böcker?

     Musik och litteratur är ju den egna smaken som får avgöra. Jag gillar att titta på artister som ser ut att ha genuint roligt på scen. Lyssnar inte på Håkan Hellström men blir glad av att se en liveshow med honom. Energi glädje och publikkontakt.
     Freddie Mercury var också någon som älskade att sjunga.
     En kinesisk artist Hua Chenyu väldigt varierande nummer och massor av inlevelse.

     En annan sak som får mig att må bättre är att strosa i skogen. Låta det ta tid, se spår efter djur, fota närbilder på bark, strån och blad. Låta alla sinnen fokusera på en mossa, lukten av en svamp och vindens sus.

   Gå en promenad med min sambo och hund, det hjälper mig nästan alltid att bryta ett dåligt tankemönster när jag har ångest.

   Annars träna pulshöjande träning, äta bra mat och vara ute i naturen, hjälper när jag är nedstämd. Är jobbigt i stunden men hjälper i längden

    Det gäller verkligen att stå ut i stunden, men det är det svåraste.
    Ska ut i skogen och plocka svamp imorgon, det brukar vara lugnande och ge energi.

   Tar promenader, kan bli flera om dagen när jag mår som du gör nu.

   Försöker acceptera ångesten men det går ju sådär. Alla tips som låter bra när man mår bättre hjälper ju inte när man är mitt i det. Bara försöka stå ut. Äta choklad och se nåt på tv, eller läsa en bok så man försöker tänka på annat.

    Skulle också vilja ta promenader, tror det är riktigt bra. Men får mer ångest av bara tanken för jag tycker det är obehagligt att gå själv, folk ser en, man kan möta någon osv.
    Borde jobba på det problemet?

    Alltid så. När man mår bra igen har man massa idéer vad som kan hjälpa, sen när man är mitt i det låter ingenting knappt möjligt ens.

    Choklad låter bra, måste köpa imorgon. Borde nog börja läsa en bok också.

     Kan du inte cykla, så slipper du möta någon?

     Jag brukar gå i skogen när jag verkligen inte vill träffa nån. Men jag bor alldeles i närheten av en skog så det beror ju lite på hur man bor såklart.

     Ja första gångerna kan det kännas så, helst när man mår dåligt och är duktig på att klanka ner på sig själv. Men jag lovar att ingen tycker det är konstigt att du går ensam. Går du där det är tryggt skulle du kunna lyssna på musik samtidigt. (Jag vågar inte ha musik när jag går i skogen, är rädd att nån ska smyga upp bakom mig). Men går jag i bostadsområdet brukar jag kunna lyssna.
     Det gör jättemycket för mig att komma ut, även under perioder då jag mår bra så kommer liksom ångesten om jag inte kommer ut på mina promenader. Inte säkert man märker skillnad med en gång, men ge det ett långt försök.

     Det är eländigt att må dåligt. Jag läste att man tillfälligt blir ’dummare’ när man har ångest. Det tror jag på. För hjärnan tänker verkligen konstigt när man mår dåligt. Hur vettiga tankar man försöker tänka så vänder hjärnan det till nåt dum många gånger. Och hur lyckas den där ångesten hitta igen allt förbannat som man aldrig tänker på annars? Nej bara hålla ut för det går över även om det inte känns så. Man tror liksom att man ska må sådär för alltid.

   Sök hjälp kanske? Det där låter allvarligt.

    Har gått hos psykolog, slutade dock 2018.

    Men har kontakt med läkare på psykiatrin, äter medicin och sådär.
    Borde gå i någon terapi igen. Det är dock 6 mil bort så har skjutit upp det för har inte orkat ta tag i det, ingen energi till att orka.

   Träna! Är bipolär och min bästa ”medicin” mot mina dalar är att få upp pulsen rejält ?? Man vill verkligen inte ta sig hemifrån när man mår piss men träningen har fått mig att ta mig ut, vara runt folk utan att umgås och få bort hjärnspökena. ❤️

   Jag tror att du skulle behöva söka hjälp för ditt mående, om du inte redan gjort det. Du ska inte behöva må såhär.

   Det som har hjälpt mig väldigt mycket när det kommer till just negativa känslor (har kronisk depression) är att tänka att den här känslan av nedstämdhet bara är just en känsla, den är inte farlig och den kommer inte att bestå. Det kommer att komma bra stunder, och bra dagar. Detta du känner nu är inte för evigt. Hoppas att jag förklarar tydligt nog, det är viktigt att hålla detta tankesättet enbart till negativa känslor 🙂

   Prata gärna med någon du känner dig trygg med också.

    Har kontakt med psykiatrin. Dock bara min läkare där förtillfället för medicin.

    Skulle börja KBT för någon månad sedan, men sköt upp det för det är 6 mil bort så jobbigt att ta tag i.

    Det var vänligt bra förklarat. Blev rörd och började gråta, är så dålig på att påminna mig om att det inte alltid är såhär. Men när jag är i det kan jag inte minnas att jag någonsin mått bra.
    Ska spara det du skrev i mobilen och läsa för att påminna mig själv, tack ?

     Jag förstår dig, har själv avslutat och skjutit på olika samtalskontakter otaliga gånger i mitt liv. Man måste ju orka också. Det är bra att du har någon kontakt iallafall, känner du att det blir för mycket att åka så långt så kanske det finns andra alternativ? Av alla de jag träffat var en kurator på vårdcentralen den bästa kontakten, hon hjälpte mig så mycket!

     Jag är glad att jag kan ge dig lite tröst här genom skärmen. Det kan vara riktigt tufft ibland, men det kommer alltid bra dagar! Allt kommer lösa sig. Kanske inte alltid på det sätt du tänkt dig, men det kommer bli bra i slutändan ? Glöm inte att vara snäll mot dig själv!

   Jag gjorde en spellista på Spotify med enbart Ted Gärdestad låtar. Kan tyckas banalt, men de gjorde mig uppåt och gladare. Musik kan vara läkande.
   Annars funkar fysisk aktivitet eller att vara i naturen bra.

   Ibland något produktivt, typ städa eller ta en promenad. Ibland prata med någon. Men ibland vältra mig i ledsamheten utan att fokusera på den. Funkar mest om jag är ledsen, men inte så mycket för stress. Men om jag t.ex känner mycket ångest eller sorg kan jag bara låta mig vara ledsen men göra det nice för mig själv. Inte bara ligga i sängen och gråta utan typ fixa gott te o godis o sätta mig med en riktigt bra serie eller trygg film. Låter mig själv vara ledsen men gör ändå något som jag alltid mår lite bättre av sen.

   Yinyoga (Yoga by Kassandra på Youtube har massa bra videos för nybörjare), meditation, distraktion typ prata i telefon med en vän, titta på en mysig serie som Gilmore Girls och äta något snacks till, städa, gå en lång promenad, lyssna på favoritmusik.

   Jag spelar spel med mina kompisar, virkar, tittar på Youtube, gör saker för att hålla igång och inte tänka för mycket ? bakar lagar mat om jag orkar och känner för det.

   Jag som har diagnoserna GAD och kronisk depression kan säga såhär; Inget har funkat för mig. Träna, äta något extra gott, träffa vänner och dylikt.
   Framtill för några månader sen när jag hittade massa gamla Harlequin (Historisk/Romans) pocketböcker.
   När jag var ungdom så var jag väldigt ensam och utfryst (både hemma och i skolan). Så jag brukade plocka upp en Harlequin bok och försvinna i bokens värld. Det hjälpte mig alltid. Tyvärr gick åren och jag glömde bort att jag ens hade de.

   Idag 10 år senare har jag äntligen funnit det som funkar för just mig. Och det är att få läsa mina H.Q böcker.

   Om du testar att gå tillbaka till hur du var som yngre, vad/vilka saker var det som fick dig att hantera måendet lättare? Som fick dig att kunna för ett ögonblick inte känna den obehagliga känslan som härjar runt inuti kroppen.
   Vad eller vilka saker minns du som även ger dig varma känslor när du tänker tillbaka? Finns det möjlighet att du testar att göra något av det nu eller när attackerna börjar?

   Jag hoppas detta svar på något sätt hjälper.

   Du är inte ensam ?

   Ser att du fått så många bra och fina svar! Känner som dig periodvis och mina bästa tips är 1. TRÄNA! I med hörlurar och lyssna på riktigt peppig musik och antingen köra ett tungt styrkepass men nästan ännu bättre är att springa. Alltså springa är verkligen som en terapitimme (för mig), spelar typ ingen roll om det är 2km eller 5.
   2. Sätta ord på mina känslor. Även om jag inte ens vet varför jag har ångest hjälper det så mycket att säga till det vänner & familj. Även om du inte vill träffa någon kanske det hjälper att ringa och prata med någon? Vänner lyssnar mer gärna än vad man tror.
   3. Städa. Vet att man inte pallar det när man mår riktigt dåligt men för mig hjälper det verkligen att ”städa bort ångesten”.

   Hoppas du mår bättre snart ❤️

  Vilken vecka berättade ni om er graviditet för familj/släkt/vänner?

   Efter KUB, så typ vecka 12. Behövde själv se att det var en bebis därinne innan jag började berätta om det.

   Ca v 10 med första, v 5 med andra

   Vi valde att berätta för vår familj och våra vänner vecka 14. Mest för att vi ville hinna gärna göra KUB så att allt ser ok ut.

   Berättade runt vecka 14 efter NIPT men för min mamma berättade vi direkt.

   Första gången jag var gravid berättade jag i vecka 7. Fick sedan missfall.

   Nu, graviditet nummer två, berättade jag i vecka 13, efter att allt såg bra ut på KUB.

    För familjen alltså, har fortfarande inte berättat för vännerna.

   Första: V.15 isch (v.10 för några få utvalda samt hos dom vi sov hos pga illamående)

   Andra: from v.5 för dom vi träffade/umgicks med mer än 2 h pga extremt illamående. V. 15 för jobbet. V.20 (efter RUL) för övriga berörda.

   Har ingen av gångerna skrivit ut det på sociala medier eller liknande.

   Jag är gravid nu med mitt första barn. Min familj och närmaste vän berättade jag för redan i vecka 6/7. Min killes familj berättade vi för i vecka 13.

   Nu har vi fått svar på NIPT och nu kommer vi att börja berätta det för de vänner vi träffar. Att annonsera det på sociala medier lär vi inte göra alls.

   Sedan tänkte jag berätta på jobbet runt vecka 20, under förutsättning att det går att dölja så länge ☺️

   Till blivande mormor och farmor+farfar i v7 i första graviditen och v6 med andra,då vi umgås tätt och jag varken drack alkohol och med andra spydde som toker=svårt att gömma! Till vänner och resten av familjen i vecka 13 och framåt, på jobbet i v20.

   V8 med första, v9 med andra. Båda efter tidigt ultraljud

  Minns ni Martina Fabretto (Rikauteliggare)? Började följa henne på Instagram igen sisådär 10 år senare. Önskar hon fortfarande bloggade så man fick veta mer om hennes liv.

   Ja jag minns henne. Gick in på hennes insta nyligen men tycker hon är rätt trist.

  KÄNDISSKVALLER

  Carolina Gynning har dejtat hennes kille Viktor Philipsons halvbror Coci Philipson. Deras äldre syster Nina Philipson har varit ihop med Mattias Trotzig, vilket även prinsessan Madeleine och Carolina Gynning har vart.

  Nina har barn ihop med Jonas Åkerlund som tydligen var ett svin och vägrade åka hem från LA när barnet föddes. Nina Philipson blev sedan ihop med Kalle Rosander, Hanna Widells exfru som han har barn med. Vid skiljsmässan från Hanna så var det en tvist då han ville ha hennes pengar, men det avslogs.

  Förövrigt är Aje Philipsons (78) fru lika gammal som Carolina, dvs hans fru och hans sons fru är lika gamla.

  Fyll på med mer! Hög kvalité tack.

   Menar du sin killes halvbror?

    Snälla förstör inte tråden direkt med språkpolisande! Camilla har bett er att lägga av. Svara inte på detta tack.

     Det var en genuin undran, snälla tagga ner själv! Du är minst lika irriterande som alla andra som börjar skrika när man uppriktigt undrar något..

      Med tanke på hur klimatet är här inne är det inte lätt att veta när det är en genuin undran eller något skrivet för att vara dryg.

       Om du vet om klimatet här så kan du ju själv skippa att hänga på den trenden och bara svara trevligt själv tänker jag.

        Den som svarar dig är inte TS. Släpp och gå vidare nu tack.

         Wtf, hur ska man veta när alla heter likadant? Detsamma, droppa din dryghet så blir livet lite roligare!

        Det sitter i ditt huvud i så fall. Det var inte otrevligt alls.

    Eller hur? Skillnad på hur sin/hennes ska användas här, annars blir det ju missförstånd.

   Vilket skvaller…”en viss”. Okaj.

    Du är anonym…. och de läser nog inte här… Så liten risk för att det kommer ut att det är DU som sagt det liksom?

     Ingen är helt anonym på nätet.

      The Kardashians are coming for you!!!! ?

    HAHAHA måste skydda f-ing Kardashians!!! på bloggbevakning.se där jag kommenterar anonymt
    ???

     Aa det där vaga Hollywood-skvallret av en anonym svenne på en skvallersajt… FBI och Säpo blandas in direkt. Du kan ha satt din sista potatis… Stämd på miljarder…

    Är det förtal att påstå att någon är homosexuell. Ofräsch och ouppdaterad syn du har på homosexualitet du har..

     Du har uppenbarligen ingen aning om vad förtal betyder och innebär juridiskt. Tips i all välmening, googla!

   Efter skilsmässan från Maria Nilsdotter var Coci ihop med Amelia Widell.

    Vilken familj, vilken röra haha. Behöver ett släktträd för att hänga med

   Fick Flashback nu till det coolaste som fanns kanske -97: tröjorna som det stod Nina P. på.

   Jonas Åkerlund har alltid verkat var ett svin utanför konstnärskapet.

    Jaaa!! Även Kalle Rosander?

   Vems kille har hon dejtat..?

    Nu får dina två hjärnceller kämpa hårt.

   Sånt här är smaskigt att läsa, tack TS ?

   En viss anonym tittar på Shellon Lesters youtubevideos och bör tas med en nypa salt.

   Realtivt säker dock på att nr 1 är selena gomez, och aborten är Angelina jolie

   En viss (gift) partiledare är gay. Bekräftat av b la hans pressekreterare. Blir det regeringsskifte 2022 kommer nog hemligheten avslöjas tämligen omgående.

    Måste ju vara Kristersson

     Måste vara därför han är så ettrig. Får inte leva ut sina lustar öppet.

      Stark opposition är en del av en sund demokrati. 🙂

    Efter det kommer Dan Eliasson inte komma undan med sina dumheter.

    Det är bara två partiledare som stämmer in på kriterierna ”man” och ”gift”.
    Ska regeringsskiftet påverka också, så är det väl bara en att välja på

  Vad brukar ni använda för schampo + balsam. Är det budget ni kör eller lyxigt dyrt?

  Jag köper garnier respons som är silikonfria. 2 gånger per år brukar jag köpa urtekrams  för att ha lite naturliga produkter.

   Grazettes Crush-serie ??

   Lyx! ? Kerastase! Turkosa serien.

   Har haft problem med torr hårbotten, började köra Neccin efter tips i en facebookgrupp ? Använder Lanza Moi Moi Hair Masque som inpackning ☺️

   Kerastasé genesis serien. Mitt hår är så fint nu! Tycker inte det är så dyrt egentligen. Kostar typ 200 på salong men mitt senaste schampo räckte i 8 månader… Tekniker spelar dock in i hur du tvättar håret: schamponera två gånger per dusch med en liten klick (en tia typ) två gånger i veckan. Behöver man tvätta flera gånger i veckan pga träning får man skölja ur håret och sen köra på med balsam.

    Jag har kollat in kerastase några gånger. Har inte ekonomin för det men kan iförsig skippa urtekram och spara dessa pengar för att kunna köpa lite lyxigt haha.
    Tack för tipset. Jag lägger för mycket schampo faktiskt. ?

     Jag använder ofta bara schampot. Balsam kan ibland vara något budget ibland inte. Utan tycker personligen att det är schampot som är den stora skillnaden. Har sett att Lyko och dylikt har dom lite billigare. Dom har också en serie som gör att håret känns tjockare vilket även det är väldigt trevligt för oss med ”fint” hår

    Så det funkar för dig? Jag hade en serie från kerastase men det funkade inte alls. Håret blev så sjukt platt och livlöst, märkbart längre och det snabbt dock, det var så att folk kommenterade det så det märktes för andra också.
    Gick till samma frisör och frågade om nytt schampotips och fick tips om en annan serie därifrån, men det funkade inte heller?

     Min syrra är frisör så jag använder det hon säger till mig är bra. Hon tycker att Kerastase är det bästa. Men dom har så många olika serier. Men jag kommer ihåg när jag började med frisörschampo så tyckte jag inte alls att det fungera men sen efter några tvättar som insåg jag hur mycket bättre det var. Nu kan jag inte använda typ ett vanligt schampo, får ont i hårbotten. Men antar allt passar inte alla kanske

   Jag började använda frisörmärken för 10 år sedan och unnar mig gärna lite bättre produkter för håret (men det är slitet pga plattång och blekning så behöver mkt vård!). Just nu gillar jag K18 som efterbehandling och schampot jag använder är antingen Aussie (lite skräp men älskar doften) eller Maria Nila heal-serien.

   Jag kör på den lila från Kevin Murphy. Deras djuprengörande schampo är svinbra också.

   Dock har jag en massa påbörjade flaskor med schampo och balsam som jag just nu ska göra slut på innan jag köper nytt KM, så för tillfället blandar jag Tresemmes keratin smooth schampo och ett balsam från kerastase. Bästa inpackningen jag testat är den man får med när man köper hemmafärg från L’Oréal, frisörlent hår varje gång! Hoppas så att den finns att köpa för sig!

   Kevin Murphy Plumping-serie för att få lite fylligare känsla på håret, samt Schwarzkopf Blondme Detox för att rensa och Maria Nila Silver Shot för kallare ton.
   Och inpackning från Schwarzkopf Blondme eller Icon!
   Dyrare schampon och balsam är så mycket drygare att det är klart värt pengarna. Och sen ska man tänka på att schampo tar man endast i hårbotten (alltså inte ut i hela längderna), och balsam endast i längderna. Då räcker vanliga 250 ml-flaskor 6-8 månader, vilket blir vad? 4-5 kr per tvätt?

  Concerta har ”plötslig död” som biverkning! Någon som kan förklara?

   Kan det inte vara för att det är amfetaminliknande ämnen? Risken är väl att hjärtat påverkas..

    Men hur kan det vara ok att den biverkningen finns? Borde inte läkemedlet förbjudas isåfall? Eller är det bara att de vill ha ryggen fria om det skulle råka hända någon som redan är hjärtsjuk?

     Så det är bara vid överdoser det kan ske?

      Men du uttalade dig nyss och skrev att det berodde på att de ville ha ryggen fria vid överdoser. Eller missförstod jag ?

       Fråga din läkare eller 1177 och lita inte på randoms på anonyma forum

        Såklart, kan dock vara intressant att höra andras tankar 🙂

     Oj,oj, det finns många s.k. läkemedel som har döden som en eventuell biverkning bl.a. den nu så populära injektionen…

      Ursäkta en inte insatt, men vilken injektion är det tal om här?

       Vaccinet på allas läppar just nu.

      Hej foliehatt.

   Jag tar ett läkemedel som har självmord som biverkning… ?‍♀️

    Hemskt såklart men då förstår man ju att depression är ett varningstecken. ”Plötslig död” säger ju ingenting, man kan alltså bara plötsligt dö.

    Plaquenil? Har den utskriven men vågar inte ta den, vidriga biverkningar ?

     Nope, antidepressiva. Lagom ironiskt ?

    Vem gör inte det är i dagens samhälle? Det har i princip alla antidepressiva. Dessutom kan man dö av nästan alla läkemedel om kroppen reagerar ”fel”. Skärp er vadfan.

     Du kanske ska sätta dig på dina händer en stund, finns ingen anledning att vara otrevlig 🙂

    Finns en astmamedicin med ätstörningar som biverkan…

  Unpopular opinions?

   Sandra Beijers blogg har blivit så jävla tråkig

    Den är nuförtiden bara för fans sen gammalt och kanske andra gravida. Det kanske blir bättre när barnet kommer och hon uppfinner en ny persona för bloggen.

    Ja, jag går in och kollar bara nån gång om halvåret nu typ, råkade göra det just idag. Och just idag råkade hon lära mig det bästa på länge: att lägga in veckor i kalendern på iPhone. Bara en lätt inställning. Helt otroligt att jag inte haft det innan. Tack Sandra!

     Måste in och kolla – alltid gjort det för hand.

     Är så förvånad att folk inte visste detta?

    Blir så när folk blir gravida.. Lär bli ännu värre sen ??

    Men det har den väl varit länge? Det hör godiset äter jag… Samma uppräkning, 2 ggr om året

     Ja exakt och ”här är 10 bilder på mig genom åren som ni redan sett” snark

   Kan för mitt liv inte förstå hur omskärelse av pojkar kan vara lagligt i Sverige.

    Manlig omskärelse är en av de äldsta och mest vanliga operationerna som utförs globalt. Ca 1 av 3 män i världen beräknas vara omskurna. I USA har man uppmätt att över 80% av alla pojkar/män är omskurna.

    Förstår att du tycker det är ett övergrepp, men det görs av kulturella, sociala, religiösa och hygieniska skäl. Hade det varit skadligt hade det inte varit lagligt i Sverige, eller i andra delar av världen.

    Min son är omskuren.

     Och? ”Min religion” kräver att jag tar örsnibbarna på mitt barn. De fyller ingen funktion men tror ingen kommer låta mig göra det…
     Onödiga ingrepp på friska barn, låt bli! Borde verkligen förbjudas.

     Vidrigt av dig, könsstympa ditt eget barn.

     Alla kroppsdelar fyller en funktion. Hade det varit meningen att pojkarna inte skulle ha någon förhud, hade de fötts med en penis utan.

      Fast det stämmer ju inte.. mäns bröstvårtor fyller ingen funktion.
      Det är inte förrän några veckor in i fosterutvecklingen som Y-kromosomen, och genen SRY aktiveras. Den i sin tur gör att hanar/män får sina typiska drag.
      Bröstvårtorna utvecklas FÖRE sry genen aktiveras.

       Då skär vi bort dem tycker jag! Jippi!

     Jag borni USA. Man söner är inte omskurna, vi blev tillfrågade men absolut ingen pushade för det på sjukhuset. När vi tackade nej så var det bara en jaha-reaktion. Så att det skulle finnas någon hygienisk eller medicinsk fördel är inte sant. Det verkade enbart erbjudas av tradition baserat på kulturella och religiösa skäl.

      Åhh auto correct slog till. Förlåt.

    De om har omskurit sig har lägre risk att få hiv/aids. Alltid något!

     Nja, snarare lägre risk för att sprida vidare.

      Lägre risk att smittas också vad jag lärt mig. Antar att det kan bero på att bakterier och annat inte fastnar lika lätt ?

       Källa? Hiv är en virusinfektion har inget med bakterier att göra

        ”Och annat” syftar på virus och allt annat gojs som kan fastna där.

        Lärde mig det av min lärare när jag läste till undersköterska. Har inte sett någon anledning att tro att hon lär ut saker hon inte vet ?

         Här har du en länk jag hittade efter en snabb googling:

         https://www.vardfokus.se/halsa/omskurna-man-delvis-skyddade-mot-hiv/

       Mmm, man kan annars bara lära pojkarna att tvätta sig…

        För det går så jäkla bra eller? Varför har då de flesta kvinnor behövt tvätta sina killars kallingar med enorma bajsfläckar i? Är de för lata för att torka röven så är de troligtvis för lata för att tvätta sig under förhuden med. Allt som kan främja mäns vidriga hygienovanor bör verkligen uppmuntras.

         Genom ett övergrepp när de är spädbarn? Så nazistiskt av dig ?

         ??inget jag känner igen…knappt ens tvättar mina barns underkläder med ”enorma bajsfläckar”… Du verkar ha lite otur när du dejtar…eller har du någon grej för analonkontinenta män?

         Känner inte igen det där men din argumentation är jättekonstigt. Stympa småbarn för du tycker män är äckliga av sig??

         Du har väl bara träffat fel? Jag har träffat en fantastisk kille nu som håller en bättre hygien än någon annan människa jag känner. Sluta träffa sunkmän!

         Måste också vara något kulturellt. Svenska män brukar inte bajsa i brallan före 80 om de är friska. Och är de friska får de tvätta sina bruna kalsonger själva om nån olycka uppstår. Tvättar de inte k*ken så ligger man inte med dem.

         Skojar du? Aldrig tvättat bajsfläckar efter varken man eller söner.
         Vad lever ni med för grottmänniskor egentligen???

         ”de flesta kvinnor” ingen verkar hålla med dig ? kanske ska ha högre krav på männen du träffar?

     Det finns kondomer.

    Det är ett sexuellt övergrepp mot barn.

   Tycker det är egoistiskt att skaffa barn tätt.

    Varför?

     För att det äldre barnet hamnar i kläm, får mindre uppmärksamhet och fokus, tvingas växa upp och klara sig själv mycket snabbare- allt det på grund av att mammans önskan om ett till barn är starkare (ja jag skriver mamma för det är oftast kvinnan som gör påtryckningar gällande graviditet).

      Är det inte så att det gäller mer specifika fall och inte generellt sett?

       Enligt forskning är det bäst att ha mellan 2,5-3,5 år mellan syskon.

        4 år enligt forskning

      Ja det låter som specifika fall. Min syster är två år äldre än mig oxh min bror ett år yngre.
      Har fantastisk relation till mina syskon och vi va lekkamrater hela uppväxten. Och bråkade typ aldrig.
      Jag önskar att jag kunde ge mitt barn ett syskon lite tätare men kommer ej orka det så lär bli minst 3 år om ngnsin.
      Det är helt sjukt att jag va tre månader när mamma blev gravid. Mitt barn är 6 månader och jag är inte återhämtat efter en pissig graviditet och hade aldrig någonsin orkat vara gravid just nu.

    Det är 14 månader mellan mina två barn och de har en väldig fin och nära väldigt relation. Fina alltid där för varandra. Jag är verkligen stolt över vilka fina människor de är. Har alltid varit mån om att de ska känna sig lika mycket värda och uppskattade.

    Förstår inte ditt resonemang. Jag har haft all tid i världen för båda mina barn.

     Samma här! Och det är så himla fint att de alltid har en person i nästan samma ålder vid sin sida. Jag har fyra år mellan mig och min syster och vi var inte alls lika tighta när vi växte upp. När jag var 7 var hon liksom 3, inte så mycket gemensamt.

   Måste kontra din kommentar med en unpopular opinion: du verkar vara en jävligt oskön människa.

    Du är sjuk.

     Varför då? Jag är inte 20:25, men varför är 20:25 sjuk för att personen inte bryr sig om vad okända här tycker?

      Sjuk för att hen stöttar onödiga ingrepp på
      små barns könsorgan kanske?

    20.19, din opinion var visst inte så unpopular after all. ?

   Tycker inte att problemet är att influenser tjänar så mycket mer än folk inom vården/polisen/skolan .
   Problemet är att folk inom DOM yrkena tjänar FÖR LITE .

   Är inte omskärelse av barn ett övergrepp? Eller menar du på vuxna män?

    Haha du verkar verkligen vara superoskön

    Okej. Enligt mig är det ett övergrepp!

    Rimligt ändå, och jag tycker spädbarns ytteröra skall skäras av utan bedövning samlas så mycket skit där.

     Hade kanske varit en bättre religös/ kulturell markör dessutom, syns ju lättare till vardags 😉

    Solklart övergrepp. Det går inte att argumentera för annat.

    Det är ju som att säga att vi bör skära av kvinnors blygdläppar då det ’ser mycket fräschare ut’. Om en kille har förhud eller ej ska väl vara hans eget val? Du har absolut rätt till din åsikt att det är fräschare, men det är lång ifrån samma sak som att stötta att det utförs på spädbarn som inte kan välja själv

    Räknas inte som det, lagligt i Sverige. Sjukt ja.

   Människor med extrem övervikt är lata.

    På tal om det, hittade nyligen faktaomvikt.se och det var intressant läsning som sammanfattade forskning om övervikt bra.

   Fast garnier har ju fått the leaping bunny märket. Så nä det är inte djurplågeri om man köper deras produkter. Kanske borde kolla upp info först? Pinsam

   Så det är okej att skära i någon annans könsorgan för att det anses vara ”vidrigt” som du uttrycker det? Vad fan har du för VIDRIG människosyn?

    Tycker knän är osnygga, skär bort!

   Jag tycker folk som ofta är sjuka och hemma från jobbet är lata och känner efter för mycket.
   Minst 50% av alla allergier är inbillning.
   Epatraktorer är töntigt.
   Idol suger som musiktävling.
   Många barn som har ADHD är ouppfostrade.

    Många barn som inte har ADHD är också ouppfostrade.

     Tror hon menar att det kanske inte är adhd:n som är grejen eller ens en rimlig diagnos för en del barn, utan att de behöver tydligare ramar

    Måste säga ? på denna post

    Håller med helt. 🙂

   Corona har egentligen aldrig varit värre än en vanlig säsongsinfluensa.

    Det där inte en åsikt. Det är en villfarelse som kan botas med fakta.

     Åtminstone lika mycket åsikt som att allergier är inbillning. Eller att barn med adhd är ouppfostrade.

      Hur kommer det sig att så många sk allergiker fuskar? Som helt plötsligt tål när det serveras något gott? Föräldrar som slarvar nåt oerhört med att lämna in allergilappar för deras egna barn, kan inte vara så allvarligt då? När inte ens föräldrar bryr sig så hårt. Det är livsmedelsföretag som skapat denna hysteri, för att tjäna ännu mer pengar på dyra produkter. Som sagt, minst 50 % är bara larv, resten är absolut allergiska.

       Det kanske inte är så konstigt, om man inte är dödligt allergisk kanske man tar biverkningarna när det är värt det? 🙂
       Lite som att folk som går på diet hellre fuskar när det verkligen lockar..

        Jo men då förstör verkligen allergiker för sig själva, det det minskar ju trovärdigheten massor. Det gnälls ofta från allergiker att folk nonchalerar allergier, är okunniga osv, ja det kanske inte är så konstigt när allergiker själva gör det konstant??

         Men en allergiker känner ju sig själv bäst.

         Jag bör undvika baljväxter, det började som jordnötsallergi men har med åren blivit känslighet mot alla baljväxter. Jag vet exakt hur mycket sojasås jag kan ha på min mat utan att må dåligt, ingen annan.

         Majoriteten tror dessutom att jordnötter är en nöt…

          Men då är du ju inte allergisk utan bara känslig.

           Nej, det kan vara en allergi ändå, men många människor har symtomtrösklar. Alltså, man får inga symtom så länge man inte når sin tröskel av hur mycket man klarar av.

           Däremot kan det i vissa fall med vissa allergener vara en dum idé att hålla på så och utsätta sig för en allergen i den mängd man kan tolerera, för man kan förvärra sin allergi och därmed börja tåla mindre och/eller få värre slags allergireaktioner.

           Också, är en annan M än ovan. Såg precis att jag tog samma nick. Såå…det här var M2 I guess haha

         Men man ska ju alltid ta någons allergi på allvar – att folk själva kan överdriva en allergi, hitta på den eller vara slarviga är ju ingen som helst orsak att inte ta allvarligt på någon annans allergi. Om man inte är ett svin dvs.

         Om man på något sätt ska severea/göra något för någon som säger sig ha en allergi så har två valmöjligheter: antingen kan och vill man tillgodose personens behov och gör så, eller så säger man ”tyvärr, jag kan inte tillgodose ditt behov”. Kan du ge något exempel när det här inte skulle gälla?

          haha såg precis jag tog samma nick som den jag svarade på, my bad. Blir väl M2 jag då!

          Nej det är ingen orsak att inte ta allvarligt på en allergi, men det blir ett utfall att den allmänna synen på allergier blir slapp. Varför ska alla icke allergiska vara noga när inte ens allergiker själva är det? Dom förstör totalt för sig själva på det viset. Om allergikern var jättenoga från början så skulle nog resten av världen vara det också.

       Det finns kanske grader av överkänslighet också, särskilt när det gäller mat.

    What ? Vad baserar du detta på? Är du en sådan som haft det själv och inte blev så sjuk, och därför tror att det gäller alla? Eller har du inte haft det och bara tror att det är samma sak?

    Jag har haft bägge och corona var mycket mycket värre än säsongsinfluensan och det kändes inte alls som influensa i mitt fall.

     Okej, du tycker så och så kan jag tycka inte så. Nu efterfrågades ju impopulära åsikter.

      Man kan dock inte tycka angående detta. Finns bevis, upplevelser och forskning. Som att säga att cancer inte är allvarligare än skavsår. ”För jag tycker det”.

       Okej

   Smörgåstårta är förbannat vidrigt.

    ?

    Då har du inte ätit min. Jävligt god!!

     Blev nyfiken på ditt recept!

    Ahhh, håller med, kan inte ens äta för att vara artig. Usch.

    Tycker även äppelpaj och dylikt är oerhört äckligt 🙂 Det har folk svårt att acceptera.

   Det är mer hemskt när djur dör än människor (generellt).

    Vill du utveckla? Kan inte komma på ett enda scenario där jag skulle hålla med dig.

     På film reagerar jag mer på det absolut.

      Pratar vi inte om verkligheten?

       Jag vet inte ??‍♀️

     Ja, t.ex. på film är det 100 gånger sorgligare när ett djur dör.

     Jag kan känna med vuxna som går bort men det hugger inte alls lika i hjärtat som ett djur som plågats eller dött. Djur är så oskyldiga.

      Men du får ju göra ett rättvis jämförelse. Människa som dör vs djur som dör. Människa som plågats vs djur som plågats.

      Jag håller nog med. Blir mer tagen när jag ser eller tänker på djur som har det illa än människor. Även om jag inte är opåverkad angående människorna heller.

     För att djuren kan ej försvara sig.
     Människan kan det.

      Eh, beror ju såklart på vilket djur samt vilken ålder på människan? Möter en björn en bebis så faller ditt påstående direkt.

       En bebis ska nog hållas ifrån sån miljö. Det är förälderns jobb liksom.

        Så föräldrar får aldrig gå i skogen med sina barn i Jämtland t.ex?

         Haha va? Jodå, lägg inte bebisen på en mosse och vandra iväg bara så ska det nog gå bra!

         Men varför ta med en bebis? Ta med skjutvapen.

   Den tredje hade jag velat att du utvecklade – vad grundar du detta på? Är det din egen upplevelse? Eller tänker du att kvinnor lättare kommer upp i toppen trots osmartare, pga att man vill kvotera in kvinnor?

    Kvotering funkar inte så. Har två kandidater samma meriter väljer man det underrepresenterade könet – det är kvotering. Man väljer alltså inte en sämre meriterad kandidat.

     Jo, nu menade jag inte formell kvotering utan att ett företag hellre väljer en kvinna för goodwill trots att mannen egentligen har bättre meriter

   ABBA är överskattade.

   Folk som inte vaccinerar sig är ointelligenta.

   Det borde vara obligatoriskt att vaccinera sig för alla som inte har en medicinsk anledning att låta bli.

    Men varför är vaccinerade så rädda för ovaccinerade. Man är ju skyddad så låt människor ha en fri vilja.

     Vaccinerade kanske har anhöriga som inte kan ta vaccinet av olika anledningar, så det är väl för de anhörigas skull de är rädda.

      Så var och varannan människa har anhöriga som inte kan ta vaccin?

       Vaccinet är ju inte 100% heller, speciellt inte för de nya mutationerna.

        Men det är nästan 100% mot svår sjukdom och död. Och det är det viktiga.

         60% av alla 50+ med Covid som ligger på IVA i Israel är dubbelvaccinerade…

          Men de har ju gett de två doserna tätt inpå. Här har vi ett längre spann = bättre skydd.

           Detta du skriver 23:43 har jag hört precis motsatsen om från personer inom vården, att ett kortare intervall ska ge bättre skydd.

     Men man kanske vill att samhället ska kunna öppna upp nån gång? Att restriktionerna ska släppa? Kunna gå på klubb, ha fest, resa utan massa regler och krångel?

     Handlar inte om det. De ovaccinerade kostar samhället enormt mycket i vårdkostnader och vi har en stor vårdskuld att komma ikapp med. Det är oerhört synd om sjuksköterskorna på Iva som knappt orkar mer och är totalt utslitna.

    Jag är för vaccin men jag tycker ärligt talat att du verkar ganska ointelligent! Förstår du vad vi skulle leva i för värld om folk ska bli tvingade att ta vaccin mot sin vilja? Vad är sedan nästa steg? Poängsystem för befolkningen?

     Bla bla bla, varför tycker inte du att folk ska vaccinera sig då? Är du emot vaccin mot röda hund och smittkoppor också?

      Bla bla bla, ni som resonerar så är så ointelligenta att klockorna stannar. Det går inte att jämföra dessa olika typer av vaccin. Lär er det någon gång!

      Jag skrev att jag inte är FÖR ATT TVINGA folk att ta vaccin! Jag skrev även att jag är för vaccin personligen. Som sagt så är det ointelligenta människor som tycker att man kan tvinga folk att ta vaccin, du kan ju inte ens förstå skriven text.

    Nej verkligen inte, folk som inte tar vaccinet (där bland jag och min man. Våra familjer och nästan alla våra vänner osv) är rädda om vårat liv. Tänker inte ta en rna spruta som är nödgodkänd. De vet inte vilka långtidsbiverkningar som kommer komma. De vet bara vilka direkta biverkningaena än så länge varit. Inol 6 – 2 år kommer folk börja bli sjuka av biverkningarna och då kommer inga koppla det till sprutan. Trist ??‍♀️ samt vaccinerade kan fortfarande insjunkna och sprida smitta vidare. På IVA lag det 34pers inlagda av 10 milj människor. Varav 4 med c19. Det kan man få upp själv.
    Varför är folk sp rädda? 99.7% av alla tillfrisknar. Ett fåtal får läggas in. Många full vaccinerade har blivit sjuka och fått läggas in. Kolla Israel hur det ser ut där 80% av alla tagit sprutan.. och förresten. En vanlig influensankan också leda till död. Och inläggning på iva. Och alla som röker borde avsäga sig en iva plats. Och alla som äter skräpmat.

    Samt dela in samhället mes vaccinpass. ww2 and Hitler is calling..

    Vi har cänner i hela världen. En av våra bästa vänner vor i Frankrike. Han säger att han tycker svenska folket är tokiga som ber om det fransmännen försöker kämpa emot. Tror inte ni kommer tycka det äe lika roligt när / om det blir lika polisstat här som där. Nej fy. Låt oss få vpran friihet tillbaka!

     Inom 6 månader – 2 år* menar jag såklart.

     Samt en av alla direkta biverkningar är ju död. Men de förnekar det. Och ingen vi känner. Eller någon av de vi känner känner vet någon som dött AV c19. Inte med heller. Alla som dör med c19 (dvs positiva med det i blodet) reggas som ett c19 dödsfall fast orsaken till dödsfall varit något annat. De som dött AV c19 har typ varit åke 96 år. Britta 84 år. Osv

      Ojojoj var har du fått din information? Kolla åldrarna på de som dött i världen. Hur kan du gå på all skit som hittas på??

      Foliehatten på!

    Tycker också det.
    Har en kille på kroken som inte tänker vaccinera sig, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det…Fick själv andra dosen i onsdags så jag har ju tagit mitt ansvar iaf??

     Dumpa snubben!!!

      Mm ja jag vet inte, han verkar visserligen inte vara den som ränner runt bland folk så han verkar sköta sig så sett i alla fall.

   Folk som inte läser böcker, går på museum, ser dokumentärer osv osv är lite korkade och har ett fattigt inte liv.

    Och vaccinerar sig inte

   Jag tycker långt skägg är äckligt så rakning borde vara obligatoriskt.

    Talibanskägg ✂️✂️

   Bianca är inte snygg

    Helt klart överskattad. Förstår inte vad alla ser.

    Hon var jättesöt förut innan hon förstörde ansiktet med dom där enorma läpparna och allt annat. Hon passade verkligen i sina små smala läppar, så snyggt!

   Typ alla under 50 år som tränar gör det till 99% på grund av utseendemässiga skäl.. Men låtsas som att de gör det för att de mår så himla bra av det

    Vem vill inte vara snygg liksom? ?

    haha men man MÅR ju bra av det (och ser till att man har högre chans att må bra när man blir äldre). Gissar att du inte tränar som tror det? ?

     Haha stämmer ? Men tror ändå att de flesta gör det för att bli snygga

   Impopulär åsikt: Jag tycker det är tråkigt att hänga i kompisars områden som inte är centralt benägna. Vissa verkar tycka att det ska finnas rättvisa i var man ses. En sak att man bjuder hem varandra ungefär lika ofta, det är såklart trevligt! Men att hänga på mediokra kvarterskrogar? Nja… Bor själv mitt i smeten och vill njuta av det bästa utbudet och närheten till allt.

    Förstår dig helt. Hemma hos varann, absolut. Bor själv i en förort och trivs men inte skulle känna att det var rimligt att umgås på den lokala pizzerian om nån hellre ville till nåt kul ställe i stan ?

    Jag bor i en villaförort till Stockholm. Det är ca tusen gånger trevligare att hänga hemma hos mig på sommarhalvåret, på vår härliga altan, med pool och gräsmatta, än i en liten lägenhet i city ?

     Håller med om hemmahäng, hälsar gärna på mina kompisar oavsett var de bor (och självklart är det extra trevligt med de som bor i villa och har pool) ☺️Men om man ses ute fördrar jag stan! Hoppas inte du tycker jag är hemsk ?

  Är det någon som har gått i MCT (metakognitiv terapi) och kan berätta hur du upplevde det?

   Jag har!

   Började pga grav hälsoångest och GAD. Efter första sessionen märkte jag att jag kunde välja att inte gå in i ångesten. Det var en stor förändring för mig och det som gjorde mest skillnad i mitt liv. Jag är SÅ otroligt glad att jag la 10 000 kr samt 6 h resande en gång varannan vecka på MCT. Det gav mig mitt liv tillbaka!

    Tack! Hur många sessioner gick du?

     7 eller 8 har jag för mig. Hade två veckor mellan sessionerna för att hinna göra övningarna ordentligt.

  Menar du ordagrant utan skriftligt slutprov, eller menar du att slippa åka och skriva det på plats?
  Om det är att du inte vill åka så kan man filtrera på ”utan sammankomst” på antagning.se..

  Camilla! Vore det inte kul med en knapp/funktion där man i varje inlägg kan sortera kommentarerna efter flest antal likes? Finns säkert på fler ställen men vet att man kan göra så på tex Daily Mail. Rätt kul att snabbt kunna se vad som blivit mest poppis i inlägg

  Vad vill du att kurserna ska handla om? Eller vill du ha tips om allt möjligt man kan läsa?

   Kolla någon konstvetenskapskurs om du vill prova det området. Kan inte lova att det ej är tenta på MEN alla tentor är inte hemska. ☺️

    Finns såna kurser på 7,5hp

     Ja jag rekommenderar det verkligen!

  Vem är ägare av ”baguetten” som Alex & Sigge pratade om i podden idag??????? Är så nyfiken

   Har inte hört men om det en stor en som nyligen vistats upp på insta så är min gissning Christer Lindarw

   Omg ja snälla , någon här måste ju veta !?!?

    Jahaaa! Hahaha omg tack ?

     ”Haha, jag trodde inte den suddiga spegelbilden syntes bakom text och emojis. Jag tog lite bilder på terrassen från olika vinklar inför renoveringen. Men den vinkeln var ju inte riktigt meningen, haha. Jag tog bort bilden nu. Man vill ju inte bli blockad av Insta”

     Så uppenbart att han ville visa upp sig, inte så att man chansar om man upptäckt att man syns naken i bakgrunden på ett foto. Alltså visst om man har fula byxor typ och ba, ”äsch syns inte så tydligt”, men han stod alltså och speglade snorren i fönstret och tyckte det var en lämplig bild att lägga upp.. så äcklig person.

   Det är CL. Kolla kontot ”kandisarkommenterar” på insta för mer ”info”.

  Någon här som jobbar/pluggar personalvetare ? Jobbar idag i butik i ledande position, jobbar mkt med schema, personal, rekrytering, lön bemanning mm, men säljare i grunden..

  Berätta allt! Jag är rädd att jag ska tycka de är för stilla? Har inte pluggat sen studenten är idag 30…

  Hjälp!!! ??‍♀️?‍♀️

   Jajjemän, pluggar till personalvetare nu ? Är socionom i grunden men ville skola om mig för att jobba inom HR. Studier på universitet/högskola är, enligt mig, rätt så slappt och det är stor skillnad jämfört med gymnasiet. Universitetsstudier blir ju dock lite vad du gör det till, vissa pluggar knappt medan andra pluggar 40 timmar i veckan. Du kan ju dock fortsätta att jobba vid sidan om studierna, många gör det.

   Jag är väldigt nöjd där jag läser. När jag pluggade till socionom upplevde jag att stora delar av utbildningen inte gav mig något alls, men det här programmet är verkligen spot-on och jag tycker det ger en bra förkunskap inför arbetslivet. Kan ju dock bara tala för min skola ?

   Är du sugen så kööör, en examen kommer ge dig bättre möjligheter till bra jobb och definitivt bättre lön. Om du börjar och känner att det inte är för dig så kan du alltid hoppa av 🙂

   Hej!
   Jag är utbildad personalvetare men om du redan jobbar med allt du nämner nu tycker jag det är onödigt att utbilda dig till det. Då kan du ju söka jobb inom HR baserat på att du har all den erfarenheten.
   Den utbildningen jag gick innehöll inget om bemanning , rekrytering (väldigt lite) utan det var mest grundkurser i psykologi, ekonomi och juridik. Det som gav något var kanske arbetsrätten. Jobbar på en HR-avdelning men där krävs ingen utbildning inom just området.

   Varför vill man plugga till detta? Det är ju knappt ett riktigt yrke. Ingen samhällsviktig funktion öht.

    De flesta jobb har ingen samhällsviktiga funktion xD Allt inom HR, rekrytering, lönefrågor etc. skulle jag klassa som riktig jobb.

    Oj, du verkar inte ha koll. Knappt några strategiska beslut inom bolag som tas utan att HR är involverade så jag skulle nog se det som ett riktigt jobb. Väldigt bra betalt också.

     Helt orimligt att det är så bra betalt. De som gör det riktiga jobbet tjänar ju betydligt sämre.

   Har pluggat personalvetare och jobbar som HR idag. Det varierar såklart mycket mellan olika roller och företag men upplever inte att jobbet är stilla, åker ofta ut till olika verksamheter/FHV/primärvård och träffar medarbetare och chefer. ? Vad mer vill du veta?

    Vad är lönen för en nyutexand inom hr eller rekrytering?

     Det skiljer sig men jag fick 31k som ingångslön inom rekrytering, sen 32k som på första HR-jobbet några månader senare

  ABBA är aktuella igen ?? Vilken är den bästa ABBA-låten?
  Jag börjar: The Visitors

   Gimme! (….)
   Lay all your love on me
   Dancing Queen (ofc)
   SOS

   Och så vidare?

   The winner takes it all
   Men jag gillar många fler låtar.. 🙂
   Does your mother know är också bra.

   Knowing me, knowing you.

   Last summer

   Does your mother know
   Our last summer

   Gillar dock inte Abbas låtar med Abba utan bara covers. Såg Mamma Mia the party i Stockholm för två år sen och det var bättre än både filmen (bara sett första, finns väl två?) och Abba själva.

   Omöjligt att välja älskar alla abbalåtar ❤❤❤❤

   Voulez vous!

   Andante Andante?

  En fundering: hur kommer det sig att all media (tidningar etc) alltid får veta direkt någon kändis gjort något? Jag menar tex att någon åkt fast för att snatta?

  Jag läste någonstans att de har någon slags tjänst där de ser per automatik om de hänt något intressant, någon som känner till det?

  Och då menar jag inte att de fått in tips från läsare.

   De prenumerar på utskick från domstolarna. Ex alla nya åtal

    Det visste jag inte att man kan göra…

   De får tips. Och betalar för det.

  Vad ska du ha kursen till? Alltså varför vill du studera?

   Vill du inte jobba då? Bättre betalt…

    Uppenbarligen inte om du läser trådstarten? ?

     Där stod det inget om att hen hade utbildning redan. Trodde hen var lite desperat efter försörjning. Står ju att det behövs csn för att leva också.

      Klart man har dötid om man inte jobbar… Jobba, få bra försörjning och ta en kurs på fritiden?

    Då får man inte csn-lån…

     Om man sparar sina föräldradagar får man väl ta CSN? Inte?

      Jo så klart

      Om man inte tar ut dagar är det ok men då är man ju inte föräldraledig eg.

    Du får ta både fullt CSN och full fp om kursen du läser är på distans.

     Nä? Fy fan vad sjukt. Är man ledig med barn och får betalt för det ska man inte få andra bidrag/lån!

    Men då har du ju redan pengar, iom föräldraledig?? Ta ut dina dagar herregud. Utnyttja inte systemet.

  Låten ”I still have faith in you” med ABBA är väldigt bra tycker jag men påminner den inte om Cover me in sunshine (Pink)?

   Jo det enda jag har kunnat tänka på varje gång jag hört den!

   ABBA spelade tydligen in den låten (och den andra som släpptes igår) redan 2018, så det är nog bara ett lustigt sammanträffande.

  Ugh har dåligt samvete över att jag fräste åt en främling idag.

  Var och handlade det jag hade glömt när jag storhandlade. Stod och väntade på att en kassa vid självscanningen skulle bli ledig, det stod en personalanställd vid en av dem. En man och hans barn börjar tränga sig förbi, varpå jag vänder mig mot dem med en ”eh vad gör ni?!” blick. Han säger ”hade du tänkt handla eller stå här?”. Så jag säger att jag ska handla men väntar på att en kassa ska bli ledig, kan ni backa, ni är inte 1.5m ifrån mig”. Han säger ”men gå till den där då?”, kassapersonalen hade då flyttat på sig. Så jag sa ”du kanske såg att hon stod där tills nyligen, och du ska hålla avstånd till mig och alla andra, det är tydligt uppmärkt i golvet”.

  Så onödigt att bli arg och irriterad över. Jag ska kolla en serie istället.

   I feel you.

   Fast jag tyckte inte att du gjorde fel

    Man kan ju säga det på ett trevligt sätt dock! Förstår även mannen som blev irriterad när han blev avsnäst. Men alla kan ha en dålig dag och imorgon kanske TS är extra trevlig mot någon annan i stället ?

   Han borde ha uppmärksammat dig på den lediga kassan (på ett trevligt sätt) istället. Tycker inte din reaktion var konstig.

   Helt rimligt att säga ifrån när ngn beter sig drygt! Trist bara när man känner att mqn går igång. Jag gjorde det här om dagen då jag sa håll käften (mkt värre än vad du sa) till en överklasskärring. Hon ställde sig i en dörröppning så att jag inte kom ut med mitt skrikande barn och sa drygt :det här är ingången, det där är utgången”. Och sen lade hon till ”ja just det” när vi först vände och gick mot utgången. Detta va alltså två helt vanliga dörrar på NK, det hade gett henne noll problem att antingen gå in eller kliva åt sidan. Men va ändå irriterad på mig själv att jag inte kunde låta bli och ryta ifrån

   Äsch! Skit i det, tycker inte du gjorde fel.
   Jag fräste av en häromdagen för att hon var det otrevligaste på jorden. Blev förbannad på henne till slut men lyckades hålla mig från att skälla, bemötte henne bara lika otrevligt som hon bemötte mig. Folk får inte bete sig hur som helst så är det befogat så fräs på!?

   Jag tutade två gånger idag på samma bil och jag är inte ångerfull. Skört manligt ego….? Han (nån ung snubbe med kepsen på halvsvaj) hade inte koll på trafikreglerna och stannade i en korsning i en brant backe där han hade förkörsrätt. Jag tutade på honom att köra eftersom alla i korsningen väntade på honom och han ”hämnades” genom att köra 10 km/h fram till nästa korsning. Där tutade jag på honom igen och gav honom fingret. Ångrar mig inte.

   Jag fräste åt en tant på systembolaget som stod bakom mig i kön. Hon körde på mig bakifrån med kundvagnen flera gånger och till sist vände jag mig om och fräste att kön inte skulle röra sig snabbare bara för att hon puttade på mig. Hon blev väldigt upprörd och huffade och puffade iväg till en annan kassakö….

    Haha det var bra gjort. Blir fasiken galen på folk som kör på en med vagnen. Som att det går att knuffa fram kön. Helst nu i Coronatider tar jag armen bakom mig och puttar bort vagnen om den står för nära.

   Du var ju bara normal.
   Jag hade varit arg på honom och inte på mig själv! Han får väl lära sig tålamod och avstånd!

   Inte alls onödigt! Det var han som var efterbliven.

   Man har rätt att säga ifrån!! Tycker inte du lät överdrivet otrevlig. Men förstår dina känslor såhär efteråt ? ❤️

   Äsch då, alla har vi bea och dåliga dagar ? Jag håller med andra om att det var bra att du sa till honom.

  Tre observationer…

  Har Maggan Graaf och Louie gjort slut?

  Håller LD på att skilja sig från maken?

  Har Cassklatzkow gjort en gastric bypass?

   Detta eviga tjat om LD. Hon håller inte på att skilja sig.

    Det här är en blogg om influencers. Säkert 100 influencers nämns mer frekvent än LD så varför kalla det ”evigt tjat”’de gånger hon omnämns?
    Det är frivilligt att vara offentlig på Instagram som influencer och ha 70 000 följare.

    Du vet kanske inte allt om hennes äktenskap?

   Tror knappast hon kommer skilja sig, isf skulle hon behöva utföra faktiskt jobb. Så det kommer aldrig ske.

    Hon jobbar redan? Poddar och säljer konst. Varför ska hon jobba 8-17 om det inte behövs? Du låter bara bitter haha.

     Hm kolla in hennes AB på alla bolag. Podden och målandet kan inte klassas som jobb när man omsätter mellan 1 kr och 50 000 kr per år. Så nej hon jobbar inte.

      Att du ens kollar upp sånt? Haha sjukt.

       Varför tycker du det är sjukt att kolla vad influencers omsätter?

        Är LD influencer? Hon har aldrig ens haft ett betalt samarbete.

         Det är ju bara för att hon inte behöver. Hon har ju en förmögen make.

    De är väl två dom kan vilja skiljas?!
    Vet dock inget om deras äktenskap

     Nä tror inte maken är den som skulle ta initiativ. Inte hon heller om hon inte har en ny på gång.

   Eller kanske en sleeve

   Har helt seriöst också tänkt på det med Cassandra… i ursäktapodden för flera månader tog dom upp att flera kända influensers har gjort det. Tror att hon är en av dom

   Louie var ju precis döpt en båt efter Magdalena, så njaae

    Fast hon har inte likeat eller skrivit något, han skrev det om båten på hennes födelsedag och hon postar bara ganska ledsna stories och taggade honom i när hon sa ”när något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det”, och nämnet inget om honom specifikt men gör det uppenbart att hon är ledsen.

     Fast hon har inte likeat eller skrivit något, han skrev det om båten på hennes födelsedag och hon postar bara ganska ledsna stories och taggade honom i när hon sa ”när något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det”, och nämnet inget om honom specifikt men gör det uppenbart att hon är ledsen.

   Vem är LD?

    Lady Dahmer.

   Cassandra har tidigare berättat att hon vill bli mamma på egen hand och han hon då behöver gå ner i vikt för att uppnå sin dröm. Hon skrev i samma veva att hon kommer försöka gå ner i vikt men inte skriva om det på sina sociala medier för hon ej vill trigga sina följare då hon har ett kroppspositivt konto.
   Tycker hon fixar detta snyggt. Önskar henne all lycka!

   Antingen så driver Maggan med sina följare (inte jättekul men kanske höhöhö trodde ni verkligen på det) eller så har herr Marti skitit i det blå skåpet. Satsar mina slantar på skåpet. Mona, som är vaktmästare på Maggans blogg, verkar blogga varenda kommentar.

    Blocka!! Såklart.

  Hade varit så kul om det gick att se foton från gamla bostadsannonser! Liksom foton från 20 år tillbaks. Går detta?

   Gamla broschyrer säljs ju på tradera, kolla där☺️

  Ni som har samsovit med era barn: hur gick ni tillväga för att få barnet att sova i egen säng?

  Min pojke på 15 mån har alltid sovit med oss, initialt för att det var praktiskt för mig p.g.a. amning och sedan har det inte stört oss. Nu börjar vi dock känna att det är jobbigt. Vi tänker att vi ska natta honom i stora sängen och sen lyfta över honom till spjälsängen när han somnat. Är det klokt? Och hur står vi ut genom alla uppvak tills han vänjer sig?

   Jag har bara ett barn och hon är fortfarande liten och ammar, men jag kan säga hur vi tänkt i alla fall ? jag tror att det är bra om de somnar på den plats de ska sova, så de inte vaknar till på natten och blir ”förvirrade” för då är det mindre chans att de somnar om. Vi tänkte prova att börja med att lägga henne i eget rum på hennes dagssovningar så att hon får vänja sig att sova där och bygga upp en trygghet där. Hoppas att det ska funka när dagen väl kommer! Hoppas du får några beprövade tips också!

   Den stora slutade sova i vår säng när bebisen kom, hon var fyra år då. Bebisen kommer fortfarande varje natt, han är åtta år nu ?

   Nä men den enda regeln vi har haft är att det som gör att alla får sova så mycket det går, kör vi på. 90*200-sängar direkt i barnens rum efter spjälsängen, då kan en vuxen lägga sig där om det är fullt i vuxensängen…

    Exakt haha. Hela havet stormar med sängar…

   Jag vet inte, inget av mina barn har kommit på tanken att gå in till oss. När vi flyttade ut äldsta barnet vid 2,5 ungefär köpte vi inte en barnsäng utan en 140 säng så att en vuxen bekvämt kunde ligga bredvid. När det var dags för nästa barn köpte vi en våningssäng med bred undersäng. Den yngsta fick sova där, den äldsta däruppe. Om de vaknade på natten ropade de på oss, så en av oss gick över och lade sig bredvid, ibland resten av natten, ibland tills barnet somnat om.

   Vi samsov ungefär lika länge, fick sen nog av att vakna av sparkar i huvudet så började introducera spjälsängen dagtid. Var noggrann med att det bara skulle vara positiva känslor kopplade till den. Ville han komma upp fick han komma upp direkt. Han fick även testa att bara vara där och typ leka lite, men försökte att inte busa för mycket med honom när han var där, utan mer koppla den till lugn. Efter mycket testande somnade han tillslut där och nu älskar han sin säng. Trodde ärligt talat inte att det skulle gå att vänja in så sent, men det gick!

   Sover fortfarande med min son på 11 år……

   Har 4 barn.
   Äldsta som fyller 7 om någon vecka valde att sluta sova i vår säng och börja sova i sitt rum ett par månader innan han fyllde 5. Sover ibland även med oss andra.

   Min näst äldsta är 5 år och han sover sen ett år tillbaka (när lillalillasysyer föddes) i en säng bredvid vår säng, så han kan rulla över i stora sängen hur han vill. Dock ska han och storebror få dela rum som vi renoverar just nu. Han har börjat självmant att säga att han vill börja sova med borsan i eget rum.

   Näst på tur är min 3 åring som sover i vår säng. Hon ska dock börja sova i 5åringens säng som står bredvid vår när han börjar sova på rummet. Hon somnar i den redan nästsn varje kväll (olika läggtider för pojkarna och tjejerna.) I den sängen får hon sova sålänge hon vill tills hon vill börja sova i eget rum. (Kommer också dela med lillasyster)

   Minsta som är 1 sover med mig fortfarande och får göra så länge hon vill.

   Mannen? Sover på soffan. Tills 3åringen sover i sängen bredvid.

   Jag tror på att låta barnen få tryggheten av samsovning så länge de vill. De kommer tillslut cilja sova i egna sängsr. Varföe stressa, de kommer inte sova i era sängar tills de blir 32 år. Folk är så stressade i vår kultur här i västvärlden med allt rörande göra barnen självständiga känner jag. Kom ihåg att som förälder är man den största tryggheten.. bebisar som sover i egen säng vaknar oftare för att de tror de är övergivna när de inte känner mammas närvaro. De lag 9 mån i eran mage, kände erat hjärta slå. Föds och läggs i egen säng.. bebisar vill och ska vara nära för anknytning och utveckling. Mina barn har sovit hela nätter sen dag ett då jag liggammar på nätterna. (Obs omgen momshaming bara fakta osv alla gör som de vill men hör ooooofta mammor som inte samsover och / eller inte har ett bära nära relation med sin bebis klaga på orolig bebis som inte sover bra samt orolig om dagarna.)

    Ber om ursäkt för stavfel är sjukt trött. Samt skriver inte till någon av er här ovan som samsover heller, ville bara förtydliga mig. Utan påpekar generellt. ?

     Är dina barn vaccinerade?

    ”Ingen momshaming men…” lite som ”inte rasist men…”

   Vi köpte en ny säng och peppade honom att oj så stor han blivit som nu kan få sova i en alldeles ny säng! Och gav fina sängkläder och bäddade så mysigt det gick. Ställde sängen bredvid våran säng och där sov han i egen säng utan uppvak. Inte haft uppvak sen han var 5 dagar gammal iofs.
   Sedan fick han eget rum när han var 2 år och har sovit där sedan dess

    Vi var tydliga med att vi sover ju faktiskt fortfarande bredvid varann, bara i varsin säng. Så han såg oss ju hela tiden

  Dagens onödiga vetande: bältdjur/bältor tillhör familjen ”pansrade trögdjur”. Jag må vara lättroad men det tyckte jag var kul ?

  Äter ni den rekommenderade mängden frukt och grönt?
  500 gram vilket kan vara tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.
  Varför/varför inte? Är det svårt eller känns det naturligt? Äter ni vad ni anser nyttigt i övrigt?

   Nix äter sällan frukt men ibland grönsaker

    Så inte dagligen, antar jag?

    Okej, fler nyfikna frågor. Varför inte? Är du inte orolig över typ näringsbrist? Följer du andra rekommendationer, typ motion, köttkonsumtion, utomhusvistelse etc?

     Gillar inte så mycket frukt. Äter tydligen tillräckligt med grönsaker så mitt blodprov visade på noll brist på något. Äter extra D vitamin och multivitamin ?

     Det är väldigt lite biotillgänglig näring i frukt.

      Men man får regelbunden mage av dem, vilket i sin tur leder till balanserade hormoner.

   Jag började göra det för ett par månader sedan på grund av en hudåkomma som tydligen förbättras med mer grönt ätande. Har börjat märka skillnad nu och kommer fortsätta. Kändes mycket i början men mer normalt nu.

   Jag äter lätt det, jag älskar frukt. Är en riktig mellanmålsperson så gärna en frukt till fm och en till em, samt kanske till kvällssnacks. Grönsaker likaså, äter till i princip varje måltid. Jag tycker mig äta hälsosamt i övrigt, äter godis men försöker hålla det till helgen. Men jag har alltid ätit väldigt regelbundet, kan t.ex. absolut inte skippa frukost eller äta gröt till lunch ? Så för mig är frukt bara naturligt att äta mellan måltiderna. Min sambo äter sällan frukt, helt enkelt för att han inte är så förtjust i det.

   Nej. Jag äter Max en frukt per dag, vill inte få i mig för mycket socker.

    Men herreguuuud

    Ät bär i stället.

   Äter sällan frukt, men ser till att få i mig 500 g grönsaker (helst råa) varje dag.

   Äter sällan frukt, det enda jag gillar är typ hallon och apelsiner, när de är i säsong.

   Ja! Är typ den enda jag känner som gör det. Känner mig som ett freak vid lunchbordet. Är lätt när man fått in vanan. Fattar inte varför folk äter fem gurkskivor, fem cocktailtomater etc. Ät 10 cm gurka, en ask tomater osv. Grunda tallriken med babyspenat innan den vanliga maten läggs på. Slanta ner morot i allt, morot passar till allt. Alla får skärpa sig, ät mer frukt och grönt nu! Speciellt morot!!

    Morot är bäst! Min hund älskar morötter och sitter faktiskt just nu och blänger på mig för att hon vill ha sin fredagsmorot

     Duktig hund!!

    Ja, proppa dig full med antinutrienter, det låter finfint det.

     Sambandet mellan grönsaksätande och minskad risk för sjukdomar är ett av de starkaste. Sen att vissa individer har ibs eller känner att x antal kilo kött i veckan gör gott för dem är en annan sak.

    Gurka är ju dock inget att äta. Som att ta ett glas vatten typ. Ät broccoli, kål, spenat, osv.

     Alltid bra att äta basiska saker.

   Äter inte frukt, för mycket socker. Äter mycket grönsaker dock.

    Alltså den här iden om att frukt skulle vara onyttigt? Det kan väl ändå inte stämma? Det är ju liksom inte raffinerat/vitt socker? Vägrar tro på det

     Socker är socker oavsett om det kommer från en banan eller gott och blandat påse. Kroppen bryter ned samma molekyler på samma sätt. Skillnaden ligger i att frukt innehåller mycket viktiga vitaminer och fibrer. Fibrerna hjälper även till så att blodsockret inte ”spikar” så mycket. Frukt är nyttigt. Ät frukt

     I kroppen blir allt till socker. Den lilla mängd vitaminer som finns i dagens frukt är försumbar.

   Äter aldrig frukt och grönt. Kanske Max 1 gång i månaden på sin höjd haha

  Minns ni sandra beijers ex magnus? Det stormiga breakupet ni vet. Försökte hitta honom på internet men han finns inte längre! Har han bytt efternamn eller flytt landet?

   Vet inte! Vad hette han mer?

    Magnus Norman. Han bor i Vasastan nu för tiden.

     Jag hittade en tjej skriven på hans adress. Jaa, jag är en stalker som använder ratsit om allt.

     Undra vad Magnus sagt om Sandra till henne. Vill varna henne för det svinet. (:

      Hur vet du att M var ett svin? Gjorde slut med Sandra eller vad? Vad har gan gjort?

       Men snälla, jag har följt Sandra i över ett decennium och det är uppenbart att han varit ett svin. Till och med Camilla har skrivit om honom 2017. Han var otrogen med en tjej som han ”bara drack öl med i hennes lägga”. Lägg ihop 1 och 1 så förstår man att det är skillnad på break up:et med Ludde och Magnus.

       https://nyheter24.se/bloggbevakning/2017/02/16/hur-kan-man-inte-bli-nyfiken/

     Men va! Hur hittade du honom ?

      Jag tänker inte säga adressen. Men sök på Magnus fyller år i Sandras blogg och kolla när hon firade hans födelsedag i slutet på oktober 2016 eller bläddra längst bak i Ratsit (s. 6).

      Jaja, jag är för nyfiken för att inte leta upp adressen och sen vem som står skriven på samma adress. Jag kmr iaf inte åka dit och kasta ägg, jag lovar 😉

  Jag beställde en klänning på nätet, men den kom fram samtidigt som min pms. Så nu tycker jag att den är ful och konstig och jag är ful och konstig och alla kommer stirra på mig om jag använder klänningen och allt är piss.
  Ska jag skicka tillbaka den eller vänta tills mitt humör har lugnat sig lite? Eller gråta i misär för att jag har så ful klädstil och äcklig kropp?