Cecilia Hagen om människor med läppfillers

När det kommer till att göra reklam för skönhetsingrepp och plastikoperationer så brukar jag sparka bakut.
Ackompanjeras även reklaminlägget med en rabattkod så finns det viss risk att jag börjar tugga fradga, men jag har ofta tänkt att mitt motstånd mot sådant har ökat i takt med att jag blir äldre.
Att det är okej att framstå som en grintant om det kan få någon att öppna ögonen , om än så lite, för att se vad problematiken i ett större sammanhang skulle kunna leda till.
Vad människor gör med sina egna kroppar och utseenden bryr jag mig mycket lite om, utan det är själva marknadsförandet via påverkare/influencers som jag tycker är både klandervärt och problematiskt.
Med det sagt så har jag nog aldrig känt mig mindre tantig än jag gjorde igår när jag läste Cecilia Hagens krönika i Expressen.
Jag brukar tycka att hon är hyfsat vettig, men sättet hon formulerar sig i den här texten fick mig faktiskt att baxna. På riktigt.

Jag vet inte om jag någonsin läst en mer trångsynt, generaliserande, nedvärderande, kränkande och totalt idiotförklarande text, där allt och alla dras över en och samma kam som förminskas ner till någonting som vi – samhället alltså – gör bäst i att omyndigförklara.

Jag har valt ut några citat ur Hagens text för att demonstrera just varför jag känner som jag gör. 
Läs gärna hela hennes krönika, men den innehåller varken förmildrande omständigheter, eller ett sammanhang som dessa citat blivit tagna ur och som gör dem mindre uppseendeväckande.
Som sagt, jag har nog aldrig känt mig som mindre av en tant än jag gör just nu, efter att ha läst Hagens krönika, och har aldrig varit mer sugen på att förstora läpparna i ren protest mot hennes text.
Jäkla kärring!

Tankar?

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man märker direkt vem som är Jonatan Unges mor 🙂

  Cecilia borde krypa tillbaka in i sin 40-talsgrotta och stanna där.

   Äsch. I hennes ålder säger man vad man tycker. Och hon har hundra procent rätt.

    Sant, jag är 42ä3 och känner likadant när jag träffar en kvinna som haft många partners. Byter läkare direkt. Uppenbarligen en människa utan konsekvenstänk och självbehärskning. Har bara hänt en gång men har bytt teams på jobb många gånger när jag märker hur lösaktuga vissa i gruppen är. Gäller både män och kvinnor.

     Hur vet du hur många partners läkaren har haft? Hur kan det ens vara ditt bekymmer om du inte är en av dem själv?

      Varför undrar du? Jag tycker att det är äckligt och hur jag tar reda på huruvida en människa är lösaktig eller inte är min hemlighet.

      Tänker inte ta råd och medicin från en människa som inte kan hålla ihop sina ben inför främlingar.

       Hahaha trollolololol

       Hahaha wtf. Seriös fråga, hur skulle du reagera om du via din ”hemlighet” fick reda på att din läkare var oskuld. Skulle du tycka att personen då var för ”barnslig” eller att hen inte hade ”nog med livserfarenhet”? Nu då du verkar tycka att andra människors sexliv är din ensak.

        Haha jag skämtade såklart.

    Lina, håller med. Förstår inte för vem de vill ha ”förstoppade rövhål” i ansiktet ?
    Har de ingen som kan be dem sluta eller ta det lite lugnt.
    Systrarna Graaf har inte SÅ stora plutisar men de sprutar in så det ser ut som de får en läpp över läppen. Inte vare sig snyggt eller sexigt och ändå är inte de direkt några skräckexempel.
    Jag har träffat flera med babianrôv och istället för att lyssna på vad de säger så tittar man på deras plut utan att begripa nåt.
    Vissa kan göra det med stil men tyvärr så är det missarna man ser.
    Det är inte att förtrycka eller förringa kvinnor det Hagen skriver. Det är rena rama sanningen och vad många av oss tänker. Men eftersom vi ska vara så justa och rättvisa och lyfta alla våra medsystrar oavsett vad de gör så håller vi andra käften.
    Tyvärr.
    Å den där killen vid förgående inlägg ??? Vet inte vem han är egentligen men har han ingen som kan sätta emot den vidriga förvandling han genomgått. Fast nu är det väl försent förstås.

  Farmor 87 sa till mig nyligen att det kanske ändå inte baaara är kriminella som har tatueringar nuförtiden. Skrattade då men hon framstår som ju ultrawoke i jämförelse med Hagen 😬

   Så med i tiden var inte min gammelfaster när hennes första ”fråga/påstående” var

   ”Men han har väl ändå inte några tatueringar?”

   -Nej det har han inte

   -åh så bra, då är det säkert en fin man!

   😂

    Råkade radera att detta i träffade när hon skulle träffa min man för första gången.

    Spot on. Det enda man behöver veta nuförtiden.

   Jag är inne på din farmors spår. Kriminella och sjömän har tatueringar 😬

  Jag håller helt med henne 🙌

   Jag med 100%

   Helt och hållet Team Hagen här

  Fruktansvärt osymptatiskt

  Krönikan är låst 😤

  Kärring, really? Över gränsen…

  Hon har fullständigt rätt. Läppfillers ser gräsligt ut på alla, och det är skitfult att helt vanliga kvinnor frivilligt förvandlar sig själva till generiska Instagram-ansikten.
  Och innan ”mina fillers ser naturliga ut” – maffian anländer: nej, inte ens dina ser naturliga ut.
  Och man får vara kränkande och stötande i en krönika. Läser en miljon gånger hellre det än en radda falska ”döööör för dig queen”.

   Håller med. Och dessa tonåringar som skriver till sina idoler influencer åhhhh vad du är vacker. Spyr åt det!!.

   Då passar jag på att slänga in alla botoxpannor i leken. Tror ni som botoxar pannan på riktigt att det ser bra ut att inte kunna lyfta ett ögonbryn. Ja, pannan slät men ni ser ju ut som galningar i övrigt.
   Har ni sett någon med botox gråta i TV så vet ni vad jag pratar om. 🙈

    Jag kan inte röra min panna/ögonbryn. Har aldrig kunnat. Är 31, inga rynkor, ingen botox. Jag kan inte ens skrynkla ihop min panna om jag ens tar i. Så du ska inte förutsätta att alla släta pannor som inte rör sig är botox 😄

     Man ser skillnad – den blanka pannan har en helt annan ”struktur”.

      Ja, titta på My Martens senast instastories (om de ligger kvar). Hennes panna är spänd som en ballong och rör sig inte en millimeter.

      I princip samtliga tv4s kvinnliga programledare har alla fullständigt slät panna. Blev så besviken när jag såg Jenny Strömstedt börja med 😴

       Yes, allihop har så stel/blank panna och rynkor runt ögonen som inte matchar. Se på Irma Helin och Karin Frick. Blogg-Dasha också.

       Börja med? Med vadå?

    Jag skulle inte heller lyssna på en läkare med fillers. Tyder på dåligt omdöme.

   Fast det finns ju faktiskt folk som har fillers som ser naturligt ut. Det är ju när man har så mycket att det faktiskt syns som det ser onaturligt ut.

    Nej

    Aldrig sett faktiskt. Det syns väldigt tydligt. Väldigt många pratar om att deras egna ser naturliga ut, att dom bad om naturliga, att dom bara har sprutat in väldigt lite, ”ingen tror att jag har gjort läpparna” osv. Men vi andra sitter där och bara gapar över att man kan bli så blind

     Nej, du har aldrig sett det just för att det inte syns😂
     Ja, det syns på många, men då ser det ju inte heller naturligt ut.

     Är det väldigt lite och bra gjort så syns det inte.

      Jo, allt sånt där syns!! Är det bra gjort så kanske det ser aningen mindre idiotiskt ut dock. Det är så slätt, så blankt och ser verkligen…konstigt ut.

       Nix det gör det faktiskt inte.
       Det är som ovan skriver, de som gör naturligt syns verkligen inte. Så du tror det är personer som inte gjort något
       Samma med botox, man kan göra helt stelt vilket många gör,men man kan göra så rörelsen behålls men i avslappnat läge försvinner rynkorna.
       Jag kan rynka pannan och röra ögon rynen, som inte åkt upp. Men jag slipper att se sliten och trött ut för jämnan.

        Ingen idé att förklara. Låt dom tro att de har ett sjätte sinne.

     Haha för att du inte ser det så klart. De passerar som naturliga för dig. Dummer.

     Eller frågar du alla du träffar om de gjort ingrepp för att kunna bekräfta vad du tror?

      Nej men väldigt många bekanta pch kändisar (som borde ha råd att gå till de bästa?) Som är öppna med det. Hittills har det inte hänt en enda gång att jag har blivit förvånad och tyckt att det ser naturligt ut

       Och alla de som inte är öppna med det? Där vet du inte även om de ser naturliga ut.

       Lite som de som fortfarande hävdar att man kan se om någon är homo. Ja, för att du utgår från att alla som inte ”ser homo ut” enligt dig är hetero.

        Men du håller inte med om att NÅGON av alla jag vet borde se naturliga ut? Kan du hänvisa till någon kändis som du tycker har fillers som inte syns?

         Vilka ingrepp olika kändisar har gjort intresserar mig inte och det är inget jag har koll på. Tänker inte sitta och googla fram det för att kunna ge exempel. Vi är oense och kommer att vara det fortsatt också.

       Håller med! En kompis dotter har fixat sina läppar och jag såg det direkt. Min sambo tycker det ser naturligt ut och kunde inte ens de det efter att hon berättat, men jag tycker det syns. Läpparna blir släta och blanka även om man bara fyller väldigt lite.

     ”Aldrig sett faktiskt” 😂 that’s the point? Du TROR att du aldrig sett ett naturligt resultat, men eftersom att random folk inte skriker ut alla ingrepp dom gjort i tid och otid så kan ju du inte veta. I somras träffade jag en vän som jag inte sett på ett tag, hon berättade att hon nyligen hade fixat läpparna. Blev väldigt förvånad för jag hade inte märkt någonting, såg väldigt naturligt ut. Och jag har själv gjort läpparna och tycker att jag kan se när folk har gjort sina. Kan folk bara inse att det går att få ett naturligt resultat 🙄

      Ge mig ett exempel! Gärna en kändis då så jag kan googla

       Jag har gjort MÅNGA ingrepp på min kropp och ansikte och folk har inte en aning kan jag säga. Nej inte en ANING. Det är det som är skillnaden, ett bröstimplantat på 100 ml är oftast osynligt medens ett på 800 ml avslöjas omedelbart. Jag har botox i mina bunny lines dvs vid näsan, ingen har en ANING då jag inte har fillers eller botox på andra ställen så mitt ansikte rör sig naturligt runt mun panna ögon. Jag har en väninna med fillers i hakan o tro mig ingen har en aning om det heller. Fillers för att släta ut en näsa brukar absolut inte kunna avslöjas om du inte vet hur näsan såg ut innan. När du kan avslöja en behandling är det för mkt helt enkelt.

        Hej KA, en fråga i all enkelhet, varför har du gjort så MÅNGA ingrepp på din kropp? Varför inte bara låta livet handla om andra saker än yta? Varför inte lägga alla dessa pengar på något vettigt istället? Välgörenhet? Cancerfonden? Rädda barnen? Tänk vilken nytta dessa tusenlappar hade kunnat göra för forskningen t ex. Jag tycker att det är helt befängt att göra ingrepp på helt fungerande kroppar. Önskar att det någon gång kommer att vara trendigt att vara naturlig. Tjock, smal, liten, stor, rynkig, grå…you name it. Dessa jävla i-landsfasoner mänskligheten håller på med. Skämmes ta mig tusan!

         Jag är inte ka men även jag har gjort botox och fillers. Kan säga som så att jag inte har behövt välja bort andra saker i livet pga dessa ingrepp. Samtidigt som jag gjorde ingrepp så hade jag råd att resa en hel del, jag gick på konserter, upplevde saker. Har även två fadderbarn i Sydamerika och är engagerad i ingenjörer utan gränser.

         Med det sagt så vill jag bara poängtera att det inte behöver innebära att man väljer bort annat som är roligt eller viktigt i livet. För vissa så räcker det resurserna till bägge.

          Skönt för dig ”Anonym” att resurserna räcker till bägge, men du missar ju totalt kontentan av vad jag skrev. Jag ifrågasätter hela denna ytfixering. Jag kommer aldrig att tycka att det är vettigt. Varför överhuvudtaget spruta in botox och fillers? Har vi inte kommit längre i mänsklighetens historia? Bojkotta allt vad yta och skönhetsindustrin heter. Kan vi inte bara göra något vettigt av våra knappa hundra år på jordens yta. Att fixa med våra utseenden när det inte behövs är ju bara så tragiskt.

           ”Varför inte bara låta livet handla om andra saker än yta? Varför inte lägga alla dessa pengar på något vettigt istället? Välgörenhet? Cancerfonden? Rädda barnen?”

           Och jag hävdar att det ena inte behöver utesluta det andra. Inte i mitt fall i alla fall.

           Tillägg: jag värdesätter mer än yta i mitt liv. Upplevelser, karriären, familjen, vänner osv. Detta trots att jag raderat några rynkor och lyft mina bröst. Man måste inte välja EN sak att värdesätta.

           Får man bara klippa sig med kökssaxen ? Tatuera sig ? Får man skaffa husdjur av egoistiska skäl ? Hur mkt får man spendera på att leva ? Får ens barn ha aktiviteter som kostar ? Får en ha en nyare bil om den gama duger ? o FRAM FÖR ALLT VEM skänker pengarna till rädda barnen istället för att köpa ny bil eller låta sitt barn hålla på med simhopp ?

         För att jag velat, för att det behövts för mig ? För att jag velat ha en enligt mig perfekt kroppsdel utifrån hur jag vill se ut?
         Och nä jag är fadder och skänker när jag vill men jag hade knappast skänkt alla dessa pengar om jag inte opererat mig (skänker du konstant för allt överflödigt du avstår??). Har jobbat med forskning över 20 år så tro mig. jag har bidragit mer än de flesta.

         Ska jag skämmas för att jag inte väljer bort saker jag vill göra till förmån för rädda barnen ? Det gäller väl allt och alla då? Ingen efterrätt ingen färgning av grå hår inga aktiviteter för barnen som inte är gratis osv till förmån för en generös gåva till rädda barnen varje månad. Eller gällde det bara mig och mina handlingar ?

          Det gäller bara dyra väskor, smink, skönhetsingrepp och annat onödigt svammel som kvinnor har för sig.

          Tror du att Zlatan blir ifrågasatt varför han inte skänker mer till rädda barnen? Varför han inte avvarar en lyxbil till förmån för cancerforskning. Eller engagerar sig i ideella föreningar. Ronaldos nya tänder, hur många hungriga barn hade de kunnat mätta?

           Zlatan har ju fixat tänderna oxå. Varför skänker inte fotbollsspelare alla överflödiga miljoner de tjänar ? Är det ok med färspasta eller måste en köpa billigaste och skänka mellanskillnaden ?

           Och rent krasst. Vi alla skulle kunna avvara allt som är rent nöje och utöver det allra mest livsnödvändiga och sen skänker vi resten. Om vi nu ska prata om vad som är onödigt och inte.

         Är det ok med tatueringar ?

      Kan folk bara inte inse att det syns?

    Tror man blir skadad om man umgås med och tittar på en massa bilder på folk med fillers. Man tror att det är så man ska se ut, alla andra ser ankläpparna. Den här fejkade pussmunsminen med plut (som jag antar ska vara sexig?) som folk drar till med på bilder på sociala medier, kräks varje gång. Vem håller läpparna så i verkliga livet, om man då inte precis ska pussa nån?

    Folk verkar inte förstå att om det är bra gjort – så ser man det ej.

   Någon måste våga börja att sluta med skiten. Längtar till den dagen.

    För att du slipper känna dig så ful jämfört med andra ? För att det anses vara fusk ?

     Så du tycker att du är vacker, men behövde ändå göra 20 ingrepp?

     Saken är väl den att vi som inte håller på med oss inte känner oss fula. Dvs inget behov av att ändra på oss.

      Tala för dig själv. Jag har inte gjort ingrepp men känner mig skitful ändå. Hade gjort ingrepp på studs om jag hade haft råd.

       Det sitter i huvudet.

        Det ni inte fattar att börjar ni jobba på er självbild istället så kommer ni att stråla på utsidan.

        Ingen är ful.

         Klart ingen är ful, tror du man tycker det om man är en av dem som opererar sig ?

     Vad var det där för sjuk kommentar? Menar du att alla som inte är besatta av att ha ”perfekta” kroppsdelar skulle känna sig fula? Är det inte dags att inse att det är DU som har problem, inte de som låter bli att göra estetiska ingrepp?

   Jag tycker själv inte att det är särskilt fint när fillers är synligt, men jag tycker inte heller att vissa hårfärger och frisyrer är särskilt fina. Upp till var och en.

   Jag har aldrig gjort ett enda ingrepp själv. Försöker alltså inte försvara mig själv. Med det sagt: tror många här skulle bli förvånande över hur många som gör olika ingrepp – MED naturliga resultat. Blir inte längre förvånad när någon säger att de fixar läpparna eller några rynkor i pannan för det är så oerhört vanligt och nej, det syns verkligen inte på dessa personer.

   Är väl fantastiskt trevligt då att din åsikt om mitt och andras utseende inte har någon betydelse för oss.

   Och håller med om att krönikor kan vara kränkande och stötande. Tycker det är skitkul och skapar en debatt.

    Hade andras åsikt om ditt utseende inte spelat någon roll hade du väl inte använt fillers till att börja med? 🤣 (antar att du är fixad eftersom du kände dig träffad av min kommentar)

   Håller med Hagen 100%, ser inte klokt ut med avsugningsläppar, och det är väl självklart att man tänker att en person som skaffar sådana inte har en bra självkänsla och inte är så kompetent.

    Får man såna läppar av oralsex eller varför kallas det så ?

     För att porrskådisar hade sånt från början.

      Men sluta nu

  Alltså det är ju såhär många inklusive jag själv tycker. Överdrivet mycket fillers eller stora lösögonfransar ger ett oseriöst intryck, och jah kommer definitivt ha svårare att ta en sån person seriöst än en person utan. Sen är ju Cecilias krönika en aning tillspetsad och provokativ för att väcka reaktioner. Men ja, vi är många som tycker som hon.

   Håller med!
   (Och varför skriver du ”jävla kärring”?, det är också rätt osympatiskt)

   Ögonfransarna förstör ett helt utseende, hela blicken försvinner under massor med hår. Urk.

    Ja urk, alla kvinnor borde klippa av ögonfransarna och sluta använda mascara! Låt blicken va fri

   De där jättefransarna kommer att ge bärarna hängande ögonlock sååååååå många år i förtid

   Samma med tatueringar. Skulle aldrig lita på någon med det dåliga omdömet att tatuera sig. Har bytt läkare på grund av detta också. Vad vet hon om medicin med en så ful tatuering?

   Samma de som blonderar håret kritvitt. Eller färgar över grått hår och tror att det inte syns att de bara försöker dölja det naturliga åldrandet. Pinsamt.

    Bra försök men dina exempel är inte jämförbara med ingrepp och operationer.

     Försök? Jag är allvarlig. Tycker att tatueringar (och piercings i ansiktet) tyder på extremt dåligt omdöme och jag skulle faktiskt inte vilja tex anställa någon med så lågt iq. Samma gäller fillers och botox. Snälla, förstör inte era kroppar.

      Jag är både tatuerad och med i MENSA 👍🏻

       Och har dåligt omdöme uppenbarligen. Jag säger bara det alla tänker. Ledsen

       Mensa stavas inte med versaler.

        😂

      men tatueringar kan en person skaffat som ung och då ska ju omdömet vara lite svajigt för att personen ska lära sig livet ännu. Träffar jag däremot eb utbildad oxh legitimerad läkare så vill jag försäkra mig om det är en person som valde yrket pga smart och engagerad i att hjälpa folket till bättre hälsa. Inte bara valt det pga status och yta. För är man så ängslig om sitt yttre när man är utbildad på hög nivå, då är man ju bevisligen inte så smart. Och får jag välja mellan en doktor som fick knappt godkänt i alla ämnen eller en som fick högsta betyg så är det ju inte svårt att gissa vilken jag velat träffa.

       Menar du att en läkares betyg korrelerar med antalet ingrepp och tatueringar den har gjort?

       Vore väl mer rimligt att be om att få se läkarens betyg än att utgå från att utseendet kan avslöja detta. Om du nu vill välja läkare efter betygen.

    Hahahaha ”vad vet hon om medicin med en sådan ful tatuering?”
    Om det är så här du resonerar är ditt IQ inte heller speciellt högt.

  Så bara för att någon har läppfillers så litar man inte på den? Ok!!
  Har tanten varit 30 år yngre så med all säkerhet har hon också haft babianrumpa i sitt ansikte.

   Jag är 30 och litar inte heller på någon som har förstört ansiktet med massa fillers och ingrepp. Självklart är det upp till var och en vad man vill göra med sitt utseende. Jag skulle inte ha några problem med att ta en person som gjort något litet på allvar, men alla kvinnor (och för all del även män) som injicerat sina ansikten till oigenkännlighet KAN jag inte ta på allvar. En liten förstorad läpp köper jag, men stora svullna och spända läppar Inger inte förtroende!

    Vad är det du inte litar på?

    Utgår du direkt på att personen är mytoman och totalt opålitlig?
    Eller tänker du att personen är helt okunnig inom sin profession och har lurat sig igenom hela sin utbildning?
    Kanske tänker du att personen är en MLM försäljare som bara vill tjäna pengar på dig?

     Jag tänker att personen har lägre iq 🤷

      Skulle du be om en annan läkare om den du fick träffa hade fillers? Jag menar, litar du på att hen har nog med iq för att göra en professionell bedömning av dig?

       Jag hade en terapeut som hade ankläppar och var extremt botoxad. Jag tycker inte hon kändes proffsig så bytte. Hennes utseende färgade av sig så mycket på allt hon sa så jag kunde inte ta henne seriöst. 🤷‍♀️

        Svårt att lyssna in en ”terapeuts” vägledning som bokstavligen ser ut att själv vara i behov av terapi😂
        Handlar inte terapi om att komma i kontakt med sina sanna känslor? En totalt botoxad ansikte kan lite ställa till det faktisht.

        Ja herregud, jag skulle bytt direkt!!!

      Det säger väl mer om dig än den personen du dömer utifrån ett visst typ av utseende.

      Jag tycker personer som blinkar med helljus för att ”varna” för poliskontroll har lägre iq.

      Personer som korrigerar sitt utseende tycker jag har låg självkänsla pga av olika anledningar.
      En anledning kan till exempel vara mobbning under uppväxt.

      Ser inte varför det skulle vara synonymt med personens intelligens.
      Men vi ser saker olika, uppenbarligen.

     Personen saknar omdöme, det inger inte förtroende.

      Exakt

   Jag tycker att dessa ingrepp tyder på ett visst måttav osäkerhet i vilket i sin tur leder till att jag kanske inte litar fullt ut på en människa med mycket ingrepp. För mig signalerar det dålig självkänsla och självförtroende.

    Varför är fillers och ingrepp alltid synonym med dålig självkänsla och självförtroende. Precis på samma sätt kan man då säga att alla som hatar på folk som ”fixat” sina utseenden är avundsjuka pga att de är fula och osäkra.
    Kan det vara okej att göra vad man vill med sin kropp för att man tycker det är snyggt eller trivs med det. Så fruktansvärt trött på inskränkta människor som blir otroligt kränka över lite fillers. Man kanske då kan ställa sig frågan att det är de som har dålig självkänsla och självförtroende. För om man har bra självkänsla så bryr man sig faktiskt inte om hur andra människor väljer att se ut.

    //En person som har gjort både fillers och ingrepp och varken har dålig självkänsla och självförtroende och är SNYGG! Tack.

     Du inbillar säkert dig att du gör det för din egen skull också 🤣.

     Håller verkligen med, otroligt märkligt att vissa tror att man har dålig självkänsla om man använder botox hahah

     Har man dålig självkänsla om man gör annat med sitt utseende? Väljer kläder som smickrar kroppen? Färgar håret? Sminkar sig? Rakar benen?

     Det är inte ingrepp men är ändå något man gör för att förbättra sitt utseende.

  Mycket bra av tant Cecilia 👍👍👍

  Allt började ju med Angelina Jolie som har naturligt stora läppar och utropades alltid till världens sexiga kvinna. Kvinnor gör ju detta för att försöka leva upp till moderna ”ideal” som är DJUPT rotade in i deras mindset.
  Problemet är bara att INGEN till slut liknar A. Jolie till läpparna, utan… Ja, det uttrycktes redan klart och tydligt i de mycket angelägna citaten av haggan Hagen 😊
  Man blir ju så jäkla stel också av all botox och fillers!

  Naturligt är ALLTID vackrast!
  Bara kvinnor skulle återigen haja detta så har vi den enklaste skönhetsknepen färdigdukad.

  H. Kvinna 30 år ( men har inga problem med att bli kallad för tant )

   Ps. Oroa dig ej Camilla, på basis av din delvis rätt så barnsliga och endimensionella text så misstar nog inte många dig för en äldre dam😊

   Folk tror att hennes läppar är naturliga men det är dom inte. Googla gamla bilder på henne – hon är tok-opererad hon också tyvärr.

    Det ända jag hört Michael Jackson, Mr. King of Plastic Surgery himself, säga som jag faktist lägger nånslags sanningshalt i, är: ”If all the people in Hollywood who had had plastic surgery would decide to leave the town, there would be no one left”.

    Så more or less plastikkirurgi är den platsens name of the game, tyvärr.
    Och ja, jag har sett bilder på Angelina Jolie som liten flicka, och läpparna – de är ENORMA. Liksom hennes egna barns läppar.

  Artikeln är låst tyvärr men har en känsla av att det räcker att läsa dina urklipp 😬

  Själv tycker jag att hon har en poäng. Sedan är ju krönikan som någon ovan kommenterade tillspetsad. Den är väl ändå skriven med glimten i ögat? Självklart sitter inte intelligensen i någons utseende men med för mkt insprutat i läpparna så ser man ju inte klok ut. Skrattar högt åt ”babianrumpa”!

  Tråkigt.
  Tänker på alla med naturligt stora läppar. De måste ju känna sig hyffsat nedtryckta av dylika uttryck.
  Att kategorisera saker som, med milda ord, fult eller fint kan alltid vara en balansgång.

  OM någon väljer att montera horn i pannan eller sätta på ett bröst på ryggen är väl en sak, det känns lite exceptionellt och kan lämna lite utrymme för andras åsikter.

  MEN att döma människors kompetens och intelligens efter storlek på läpparna – tja, känns lite sunkigt.

  Jag är inte supersmart men BORDE vara det, med tanke på att jag är HELT implantatfri!!!

   De mest naturligt stora läppar har inte anknäbbar

    Det syns på personens profil om de har opererat läpparna, de putar liksom utåt, både under och överläpp på ett onaturligt sätt. En dels munnar ser ut som lösmunnar när de pratar, munnarna lever sina egna liv.

     Det kan även bli en konstig horisontell rynka ovanför läppen.

    Och inte en gristrynehylla ovanför överläppen.

   Naturligt stora läppar har en helt annan form än fillersläppar, och en mjuk yta. Fillersläppar ser inte mjuka ut utan konstigt stela.

   Går inte att jämföra naturligt stora läppar med konstgjorda. Ser helt olika ut. Så tycker jag men alla tycker vi olika.

   När det gäller stora läppar så ser man ju verkligen skillnad på naturligt fylliga/stora läppar och fillersläppar. Om man inte ser skillnad när personen är avslappnad i ansiktet så märker man det i alla fall när personen pratar, eftersom fillersläppar aldrig(?) rör sig på samma sätt som naturliga läppar, hur lite fillers man än sprutat in. Jag tror att de flesta som anser att babianrumpor i ansiktet ser fult ut endast syftar på fillersfyllda läppar.

   Jag får ofta kommentarer om att jag måste ha gjort fillers i mina läppar. De är helt naturliga och det är så irriterande att folk tror att jag bara försöker ljuga om ingrepp. Utgår från att de dömer mig också.

    Jag Har fått frågor sen jag var tonåring om jag gjort fillers i läpparna har stora naturliga (33 idag)
    Får även frågor om mina kindben och näsa.
    Måste alltid svara på dessa frågor när jag träffar nya personer förutom i jobbsammanhang men stör mig på när jag ser att kollegor/samarbetspartners tittar på mig och har lust att skrika DET ÄR BARA MITT ANSIKTE.
    Har botox i pannan dock o det står jag för.

    Det finns väl människor som tror att man kan uppnå ett naturligt resultat med fillers.

     Så då är det okej att gå runt och hävda att någon gjort ingrepp trots att de säger nej.

      Nej, absolut inte, men det kan förklara varför folk tror att det är fillers.

       Men vad konstigt. Om någon ser naturlig ut för mig så frågar jag väl inte om de gjort fillers? Och sen fortsätter hävda att de måste ha gjort det även om de påstår motsatsen.

    Samma här! Jag har ett par ggr fått höra ”du har gjort nån slags fillers va?” och innan restylane var vanligt så var det till och med ”du har silikon i läpparna eller?”. 😮 Nästan… Pinsamt? En kollega sa nyligen att hon trodde att en annan kollega gått och skaffat läppfillers ”hon blev väl inspirerad av sina perfekta läppat!”. Förstår det var en komplimang men usch, kändes skämmigt på något vis. Jag tycker alla såna ingrepp är onödiga. De med tunna läppar passar ju faktiskt ofta i sina läppar! Kolla på Yoga Girl. Svinsnygg med sina läppar som matchar hennes fina ansikte. Tråkigt alla tror att stora läppar är finast på exakt alla…

   Tänker på Kenza när hennes första son föddes, ”nu måste väl folk sluta säga att jag gjort något med läpparna” när han kom och såg likadan ut.

   Det satte verkligen ord på vad jag tänkte. Jag växte upp med att mina läppar kallades för babianrumpa pga de var större och var ljusa mot min mörka hud så är väl lite extra avig mot sånna uttryck. Speciellt när vissa saker som större läppar, större rumpor, stort krulligt hår ofta beskrivs som mer oelegant (i brist på bättre ord) och vilt . Det går att fundera lite extra på varför saker som ofta också associeras med svarta personer ses på det viset.

   Sen att att döma människors yrkeskompetens utifrån deras utseende säger väl i sig mycket om vad man är för slags människa.

  Krönikan hade ju inte fött lika mycket uppmärksamhet om hon uttryckte sig något mer sympatiskt.

  ”Jag känner mig tveksam till fenomenet att unga kvinnor gör mer eller mindre permanenta ingrepp för att behaga ett flyktigt kroppsideal. Ibland kommer mina fördomar ikapp mig och jag märker att jag har svårare att lita på en persons omdöme, när jag hänger upp mig på personens skönhetsingrepp. ”
  Är liksom inte riktigt lika slagkraftigt.

  Så förvirrad av första meningen efter ingressen. Ackompanjeras av vad?

   Tack för uppdateringen! ”Rabattkod” saknades i originaltexten

  Jag är 40 och har haft botox och fillers sedan 5 år tillbaka. Genetiken i familjen är brutal, likaså gravitationen och jag har inte mått bra över mitt utseende. Har gått till en plastikkirurg hela tiden som vet exakt vad han gör och jag har aldrig någonsin fått frågan om jag fixar mig. Aldrig ens anspelningar.

  Dock har jag inte gjort läpparna och min icke evidensbaserade analys är att just det ingreppet är oerhört provocerande, så att botox etc också åker med på ett hörn.

  Var å en blir salig på sitt sätt. Jag tänker inte moralpanika över det, men man kan ju önska att när/om gör det, gå till någon bra och kunnig som vet hur man gör!

  Sen Cecilia Hagen? Gäsp. Hon vill ha klick.

   Att folk inte säger något är väl bara för att de är väluppfostrade. Jag ser ibland bekanta som har nygjorda fillers, inte påpekar jag det. Man antar ju att de inte vill se fixade ut utan naturliga, så man påpekar inte att det märks.

    Går du till en som är utbildad och efterfrågar naturligt resultat så syns det inte. Gjort botox två gånger om året i ca 7 år. Inget som syns förutom att jag inte har rynkor.

   Äsch jag fixar också min argrynka regelbundet sen jag fyllde 32. Inget som märks om man inte inspekterar mitt ansikte i detalj (som jag själv gör) men jag blir lite gladare av att det är slätare mellan ögonen 🙂 varför ska folk bry sig

    Jag frågade både min mamma och syster om de såg vad för ingrepp jag gjort och ingen av dom kunde se fastän jag frågade rakt ut. Arga rynkan här också.

   Jo folk ser. Jag har x antal botoxpannor i umgängeskretsen men ingen kommenterar det av ren artighet. Det är ingen som tror att den blanka jämna pannan är något naturligt på personer över 40 år. Vi som inte gör det tycker det ser fult ut och det är ju inte särskilt trevligt att säga och då är det bättre att inte säga något alls.

    Oj då. Jag har naturligt inga rynkor i pannan. Jag kan liksom inte rynka den. Och pannan kan bli blank av all solkräm som jag brukar smörja in mig med.

     Fast en 40åring har inte hy som en 20åring naturligt. Om du jämför med en ungdom så ser man skillnad även om man inte har rynkor.

      Det härliga med att ha haft stora porer och glansig hy sen 12-årsåldern, hyn ser exakt likadan ut nu när jag är 41!

   Vimmelmamman har också någon tes om att det inte märks att hon sprutar in botox och allt vad det är i mun och panna och andra ställen i ansiktet. JO, det syns klart och tydligt.

   Hon är öppen med det men menar att det är så lite och görs så diskret så det inte märks.

    Fast på henne syns det ju jättetydligt. Hon kan ju inte tro på det själv. Synd att hon gör det då hon hade kunnat vara en mycket vacker kvinna.

     Men hon kanske tycker att hon är fin som hon ser ut nu? Eller ska alla anpassa sig efter vad du tycker är fint?

     Det viktiga är väl att man är nöjd själv.

      Fast hon är väl inte nöjd med sig själv om hon gör en massa ingrepp…

       Läs igen.
       Hon kanske tycker att hon ser bra ut NU (efter ingrepp). Det viktiga är att hon själv är nöjd med resultatet.

    Lite som Biancas jag-har-bara-fixat-läpparna-och-under-ögonen, när alla över 20 ser att hon överanvänt både botox och fillers i hela ansiktet samt opererat brösten. Man kan få ett resultat som ser rätt naturligt ut om man bara vill det och går till någon kan sin sak, så om Bianca tycker att det är viktigt att se ”naturlig” ut så kan hon ju bara be om den looken istället för hollywood-looken.

   Du menar VAR OCH EN BLIR SALIG PÅ SIN TRO 🙏 🙏 🙏 🙏

  Cecilia är skön, härligt med äldre kvinnor som vågar bete sig lite på gränsen.

  Ledsen camilla, det där vann du inga snabba rättiklubben-poäng på tyvärr, men vad mer kan man förvänta sig när allt ska vara så rätt och korrekt nuförtiden.

   Hade jag varit ute efter det så hade jag inte ens haft ett kommentarsfält, men jag gillar debatten. 😊 Hur tänker de som inte reagerade som jag på krönikan? Det är ju jätteintressant. 👍🏻

    Förstår inte ditt resonemang. Att vara ”tant” innebär väl att man motsätter sig allt nytt och sånt som yngre håller på med. Just det Cecilia gör. Varför skulle du vara tant för att du inte håller med henne?

     Nu förstod jag bättre vad du skrev, sorry.

     Tycker snarare tvärtom. En unken tant vågar inte motsätta sig något, tänker inte själv för att man är så van att bli (för)förd av strömmen.
     Det motsatta brukade kallas för rock ’n roll.

     Mycker tanter i landet nuförtiden vetja.

      Utgick främst från inlägget och hur Camilla pratar om ”tant” (därav citationstecken). Inte från din definition.

       Jaopp, jag hör dig, fröken Skribents definiton är mycket unken.

        Ursäkta, skribent-tant skulle det väl vara och inte fröken skribent 🙂 Utgående från den riktiga definitonen alltså😉

    Jag tänker som de flesta andra redan påpekat. En aning tillspetsad krönika för att väcka känslor och diskussion men helt korrekt analyserat kring detta samtida otyg till fenomen.

    ..När får vi ett inlägg för att diskutera politik och annat roligt samhällsrelaterat då? 😉

   Haha, tänkte också att Camilla gick igång för att hon lärt sig vad som anses vara ofeministisk utan djupare analys som är hennes egen.

   Är bara samma mynt från båda sidor, att småprovocera för att dra igång debatt/trafikflöde. Ingen av de formulerade sig neutralt som en SO-lärare här – men i många inlägg har Cam en neutral utgångspunkt, så gissar Cam varvar strategierna för att vända sig mot fler målgrupper.

  En av Sveriges vackraste 40-plussare är på god väg att helt förstöra sitt utseende. Så tragiskt.

   Vem?

   Maggan? Perelli? Katrin z? Bisse? Book?

   Lite fööörmkt i alla ansiktena.

    Ingen av de fem du sa är ju bland Sveriges vackraste 40+.
    Gynning däremot kan väl räknas som vacker och använder lite för mycket av allt.

     Jag tänkte på HG, en av systrarna

      Haha säg INGET om att hon gjort något med sitt ansikte… du blir blockad. Omedelbart.

      Henne känner man ju knappt igen längre

    Ja, de också 🤡

   Gynning?

   A.S?

  Om Cecilia Hagen vore en så modig kvinna så hon vågade vara naturlig hade hennes krönika varit mer relevant, men nu sminkar den osäkra tanten sig yngre och vågar inte vara så gråhårig som hon antagligen är.
  Att på ett bräde förolämpa alla kvinnor som gör ingrepp i sitt ansikte visar bara hur okänslig hon är, men ett tecken på att man börjar bli gammal och gaggig är att tappar sina spärrar och säga det första man tänker utan filter.
  Man anar även att hon är avundsjuk på unga kvinnor som kan vara både smarta och snygga.

   Nja…

   Hahaha en smart kvinna vill inte se ut som en anka 🙄

   Nej jag tror inte ett dyft på att det har med avundsjuka att göra. Hon skjuter på överdrifter och med rätta. Det är inte den tråkiga rynkan mellan ögonbrynen som ifrågasätts utan överdriften. Jag håller med fler som skriver att de inte har samma förtroende för ett Instagram fixat ansikte som ett mer naturligt. Denna trend är direkt osund och bidrar till psykisk ohälsa hos unga flickor.

   Vilket åldersförakt.

    Åldersförakt?
    Hon gnäller på att andra föryngrar sig medan hon själv både sminkar sig och färgar håret, det gör hon väl för att se yngre ut.

     Så alla som är 20 år som sminkar sig och färgat håret gör det för att se yngre ut?

      Spot on! Jag tror att Anonym är rätt ung som resonerar som hon gör.

  Det är skrämmande hur vi normaliserar att alla ska operera sig för att se likadana ut, istället för att uppskatta att alla har olika utseenden.
  För mig utstrålar lipfillers osäkerhet och ett bekräftelsebehov. Att personen ifråga är ytlig.

   Ja eller att den saknar självinsikt i hur den ser ut.

   Ja osäkerhet. Många vill se lika löjliga ut för att de tror att det är häftigt.

  Jag håller med henne helt. Tror fler och fler ”vågar” erkänna det ser förjävligt ut. Och vi får hoppas att yngre generationen har mer vett än att vilja ha groteskt stora läppar. Föga troligt med tanke på hur de ser upp till typ en sån som Bianca ☹️

  Men tänker att silikonbröst är rätt b nu för tiden. Ett tag var det ju lika inne som fillers är nu. Så det kan komma att ändras när folk inser hur fult och billigt det ser ut.

   Ändå är det många stora influencers som gör silikonbröst idag, det är lika populärt men det va vanligare förr att göra extremt stora bröst. Idag gör fler och fler mindre mer naturliga som gör att det inte är lika lätt att se att det är silikon

    Jag gissar att en del influencers som Alice och Bianca opererat sina bröst pga det nu är vanligare att Free the nipple. De bär fler plagg som har konstiga skärningar etc så det blir fult med BH, och vill då ha ”de perfekta brösten”.

    Jag är 30 utan barn, med liten A-kupa, och skulle gärna ha större fylligare bröst. Men skulle aldrig kunna göra ett ingrepp.

     Min poäng är att många tror att det inte är lika populärt idag/det är b att operera brösten men det stämmer inte. Det är bara ”mode” med mindre bröst (vilket gör att det inte syns lika lätt) till skillnad från för några år sedan när det va inne att ha stora runda silikonbröst

  Är nyfiken på hur det ut om man slutar fylla på? Går dom tillbaka till sin vanliga storlek? Slappa?

   Fillers flyter ut efter några år. Åsa Ingrosso visade hur det kan bli, hon fick ett veck under näsan och var tvungen att ta bort gamla fillers som låg mellan näsan och munnen. Läpparna går tillbaka till tunnare men materialet försvinner alltså inte lika lätt som det sägs.

   Går tillbaka till ursprung.

  Spot on!

  Jag tycker Cecilia Hagen hade helt rätt. Jag känner exakt likadant.
  Jag är 49. Tant? Må så vara…

  Nu har jag visserligen lite skämtsamt kallat mig själv tant i flera år (är 37) men är mycket hellre tant i detta avseendet, än tillfixad och opererad.

  Håller helt med Hagen här, och fattar verkligen inte varför folk vill förstöra sina utseenden för att se ut som generiska Kim Kardashian kopior?
  Titta bara på Paow, det är så tragiskt!

  Håller med krönikan helt och hållet – Hagen skriver det många tänker!

  Jag tycker folk som dömer andra utifrån utseende och vad man nu väljer att göra med sitt eget utestående är lågbegåvade. Fattar inte att man orkar lägga så mycket energi på att bry sig om att en främling eventuellt gjort fillers eller inte?

   När jag ser personer IRL med jättestora ankläppar får jag lägga mycket energi på att inte skratta rätt ut. Så lågbegåvad är jag.

    Hahaha jag med. ”Du får inte skratta, du får inte skratta” 😂

    Jag har verkligen inte hört nån annan på riktigt säga det är snyggt med ankläppar. Bara tvärtom.

     Brukar tänka ”vart ska jag titta?!” Jag brukar normalt sett folk i ögonen men då kommer personen kunna SE vad jag egentligen tänker och det är att mina ögon bara inte kan sluta glo på ditt helt missbildade ansikte. ”

     Sen efteråt gör det ont i hela mig av att någon faktiskt mår så dåligt över sig själv att man väljer att förstöra sig så 💔

   👏👏👏

   Man kan väl iofs inte tycka att någon är lågbegpåvad, antingen är man lågbegåvad eller inte!

  Är folk såhär lättprovocerade fortfarande?

  OT men att får gå på begravning måste vara Anna Books absoluta favoritsysselsättning för jäklars vad hon mjölkar varje gång hennes brevbärares mammas kusins ex-kk:s undelat har dött och det vankas begravning. Ingen normal människa dokumenterar mat, bak och blommor i sådan detalj och lägger upp i sociala medier i samband med en begravning…

   Tagga floristen i en story om begravningsblomman… Så jäkla tacky. ”BÄSTA Stina som gjort i ordning en så FIN bukett, kommer ALLTID anlita dig till ALLA begravningar jag går på 🙏❤️”

    Säg att du skojar!

   Vill man vara lika snäll och god som fröken book så helgar alla metoder ändamålet-ish 😛

   Hennes bukett är för stor. Står faktiskt en bra kommentar på Fl-b.

  En krönika ska vara tillspetsad och ”vass”. Det är hela poängen. Sedan får man tycka vad man vill om det.
  Camilla är väl också högst raljant i en del av sina inlägg (även om hon inte säger att folk har babianrumpor i ansiktet).
  Att kalla någon jäkla kärring är inte heller speciellt snyggt. Att generellt kalla södersprutade läppar för babianrumpor (riktat mot alla) tycker inte jag är värre än att kalla en specifik person ”jäkla kärring”.

  Hur som haver, hoppas ni får en fin dag!

   En sån sak bara att ”babianrumpor” var fyndigt och kul. Att komma med något så platt som ”jäkla kärring” är väl anledningen till att Camilla inte är skribent på Expressen.

    ”Babianrumpor” om förstorade läppar är knappast något nytt eller originellt,men långt mer fyndigt än att dra till med ”jäkla kärring”.

     Även om det är ett använt uttryck var det spot on här. Man behöver väl inte komma på med nya ord till lexikon.
     Men detta kommer att vara kul. De vandrande babianrumporna…

     ”Jäkla kärring!!”. Gäsp, ursäkta, va?

  Håller helt med henne! Otroligt fult och ser inte på något sätt naturligt ut vad läppbäraren i fråga än må tro.

   Tänker bara på Elin och Emmelie i årets Bachelor…dom kan verkligen inte vara nöjda med sina läppar? Eller tror dom att det ser naturligt och snyggt ut det dom gjort?

  Heja Cecilia! Camillas text är ju helt löjeväckande.

  Blir på riktigt skrämd av hur många som tar sig rätten att döma folk efter utseende. Nu är det irrelevant för frågan, men personligen är jag för skönhetsingrepp, om du mår bra av det – kör! Vad andra väljer att göra med sina kroppar rör inte mig ryggen. Hur en människa väljer att se ut har väl f*n inget att göra med dennes personlighet? Stackars er som tror att intelligens sitter i utseendet, kanske dags att börja jobba lite med sig själv innan man gör ner andra pga det yttre. Tror era problem är mer med er själva än med andra…

   Det är ju inte utseendet i sig utan mer vad det symboliserar när man väljer att byta utseende helt.

  Förstår att jag är gammal i diskussionen. Och jag fattar att min åsikt är oönskad. Men jag håller SÅ med henne.
  Däremot skulle jag aldrig säga det till någon som ser ut så, där går gränsen. De får göra vad de vill. Och jag får tycka vad jag vill. Men jag kan tycka det tyst…..

   Tur att journalister och duktiga skribenter finns👍
   Hacka inte ner Hagen!

  Träffade jag en läkare med ankläppar skulle jag nog glo mer på dem och fundera på varför man vill se ut så än höra vad läkaren sa. Så nej, någon jävla kärring är hon inte utan spot on skulle jag säga. Däremot känns det väldigt CW att tycka att den äldre generationen kvinnor varken får tycka eller säga (skriva) något högt. Då mästrar de nämligen enligt CW. Kanske finns en anledning till att de säger nåt…

  Läser alla kommentarer här inne och blir mörkrädd.. Vad spelar det för roll hur man ser ut? Vad har andra med ens utseende att göra? Vill jag operera mina bröst, göra fillers och ha lösögonfransar så är det väl bara min business eller? Varför ska alla lägga sig i hur en ser ut? Är ni födda bakom en sten alla ni som kommenterar att alla ska lägga av att fixa sitt utseende? Det är 2021 nu, låt alla göra som dom vill och sluta klanka ner på andra.

   I verkligheten kommer du dock alltid bli dömd. Vi människor funkar så, oavsett hur fördomsfria vissa påstår att de är. Däremot får såklart alla göra som de vill, ingen kommer hindra dig att ”fixa” (förstöra) ditt utseende så där behöver du inte oroa dig.

    Nej inte av yngre generationerna, de gamla naturliga dör ju ut

   Så du menar att du aldrig har fördomar? Det tror jag nog att du har, annars inser du nog bara inte att du har dom. Fördomar är naturligt att ha för oss människor som i grunden är flockdjur. Vissa fördomar behöver man kanske jobba med, men visst finns dom!

   Kära jultomten,

   Du har tyvärr inte en present att dela ut åt alla som skulle få folk att förvandlas till rosa fluff moln som ser världen som sådan.
   Människor i sina fulla sinnens bruk kommer alltid att ha åsikter om vad de ser och hör. Eller så lobomoterar man sin hjärna – kallas även för politisk korrekthet.

   Under en sten möjligen, inte bakom. Nu handlade det om ankläppar och inte andra ingrepp. Och ja, du får se ut som du vill men vem som helst får också titta på dej och tänka vad de vill. Däremot behöver man inte alla gånger säga högt vad man tänker men man får det också, tack och lov, även om det kan anses ouppfostrat.

  Så sjukt onödigt att kalla henne för kärring? Nivån på inläggen är ju inte hög alltså.

  Jag hänger knappast upp mig på om personen framför mig har stora fixade läppar och stora lösögonfransar. Dock kan jag tycka att det är synd att personen ifråga inte förstår hur det ser ut eller inte förstår att de duger som de är.
  Jag skulle dock aldrig tro att de har lägre intelligens. Att byta läkare för att de fixat utseende är bara så dumt att jag baxnar.
  Var och en blir salig på sin tro, eller?

   Varför är det dumt? Det är väl aldrig så viktigt som när man går till läkaren att man känner att den personen slm ska ställa diagnos/ ta hand lm ens hälsa har bra omdöme och inger flrtroende. Jag skulle backa ut ur rummet direkt om läkaren hade opererade porrläppar.

  Camilla, en gång nämnde jag att ”man kan ta flickan från Nybro men inte Nybro ur flickan”. Du måste höja nivån på dina texter, göra dem mer vuxna så att säga. Meningen med bloggen är att granska influencers och därmed även en del av det nutida samhället. ”Jäkla kärring” är gymnasistspråk. Där ligger också ofta din feministiska analys, som i allmänhet springer ut i ren populism. Jag tycker bloggen är intressant eftersom jag inte har tid att följa influencers men vill ha koll på vad som händer. Tycker också att kommentarfältet är mycket intressant, en spegling av en mängd åsikter och ett slags karta över nutiden, det med.
  Re Hagen så har hon fullkomligt rätt: det är inte trovärdigt med ankläppar. Har aldrig varit, kommer aldrig bli. Och de som tror ingrepp och fillers inte syns är förblindade. Onatur syns för det mesta.

   Spot on. Ditto.

  Vad mina medmänniskor gör med sina utseenden är upp till dom, mina åsikter är oviktiga i den frågan.

  Jag skulle dock aldrig känna någon respekt för denne eller lägga mitt liv i händerna på en läkare som valt att ha lösögonfransar eller som har valt att spruta in substanser i sina läppar.

  Hon är en idiot.

  Folk gör som de vill men precis som om jag färgar mitt hår illgrönt och fixar en taggig punkfrisyr så kommer folk att ha åsikter om det. Alla utseendemodifieringar passar sig kanske inte om man har ett yrke där man måste inge förtroende. De här ankläpparna har ju väl för övrigt aldrig förhöjt någons naturliga utseende. De tillsammans med tydligt påmålade eller tatuerade, starkt markerade ögonbryn halvvägs upp i pannan där naturliga ögonbryn aldrig har befunnit sig samt lösögonfransar som gör att man undrar hur fasen det är möjligt att orka hålla ögonlocken uppe överhuvudtaget. För att inte prata om de här j-vla lösnaglarna som ser ut som att en rovfågel har fått sig en manikyr. Smaken är som baken, men viss estetik är svår att förstå sig på.

  Hon låter väl lite som du brukade göra tidigare men du försöker göra en Leckberg nu typ och kanske handlar det om att du är sugen på att fylla dina läppar, du verkar också ha vänt sedan Gab J gjorde sina läppar stora.

  Riktigt nedvärderande text.

  Men måste hålla med om att dessa läppar, de täta fula lösögonfransarna samt glansig större panna à la tydlig botox kan vara bland det fulaste, trashigaste och mest osmakligaste som finns, det första man ser och bara tänker på, de flesta är i tron om att ”det bara syns på andra, men inte på mig” 🤦‍♀️ vilket också får en att undermedvetet förminska dessa rent intellektuellt.

   ”Riktigt nedvärderande text” som sen följs av en ja… Lika nedvärderande text? Så hemsk tycker du ju uppenbarligen inte att den var då dina egna fördomar och åsikter är densamma? Eller du kanske var ironisk?

  Japp jag har det trots att jag inte är normsnygg och det skulle aldrig falla mig in att trakassera andra kvinnor som gjort ingrepp med illvilliga analyser om att de mår dåligt. Har man bra självkänsla finns inte behovet av att trycka ner andra.

  Jag tycker synd om dessa ankfejstjejer som förstör sina ansikten. De var ju så mycket snyggare utan. Skulle jag träffa en läkare med ankfejs, skulle jag verkligen ifrågasätta hennes omdöme. Cecilia har så rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *