Paow gör slut med Danmark

Det blir mer Paowrelaterade inlägg idag, men så blir det ibland.
Hon har nämligen publicerat en lingvistisk ”falling down” på Instastory där hon färgsprakande och ingående berättar att hon hatar, både Danmark och dess invånare.
Det är ord och inga visor här.
Jag vet inte, borde Danmark överväga på att anmäla henne för förtal?

Listan med saker hon hatar med Danmark är syntolkad, men är så pass litet att jag även kommer skriva ut hela listan under bilden.

Hatar Danmark! Otrevliga människor, alla är så PK, Finns inga taxis, maten i matbutikerna suger. Pissdyrt. Känns som att åka 20 år tillbaka i tiden. Detta är inte socialt accepterat men är på dåligt humör så bryr mig ej. Det jag gillar med Danmark: Man kan köpa alkohol i butikerna dygnet runt. Man känner sig smart. God restaurangmat. Det jag ogillar med Danmark. Alla tjejer är så otrevliga, knuffas, kollar snett och häller drinkar på en. När man har bord ute så kommer det alltid ett gäng groggluder och dricker upp ens alkohol.Ingen taxi, eller jo men inte Uber. Utan typ som Taxi Stockholm. Dyrt. Dem blir arga på dig för att du gjort operationer. Eller de är typ taskiga mot Alex och frågar honom om jag tvingat han att göra hans tänder. Dem är tydligen otrevliga mot en om de märker att man har pengar. (???) Folk blir SÅ fulla och jobbiga ute. Pissdyrt i matbutiker. Tex en påse Santa Maria chips kostar 60 svenska kronor.

Det jag gillar med Danmark:
Man kan köpa alkohol i butikerna dygnet runt.
Man känner sig smart.
God restaurangmat.

Det jag ogillar med Danmark.
Alla tjejer är så otrevliga, knuffas, kollar snett och häller drinkar på en.
När man har bord ute så kommer det alltid ett gäng groggluder och dricker upp ens alkohol.
Ingen taxi, eller jo men inte Uber. Utan typ som Taxi Stockholm. Dyrt.
Dem blir arga på dig för att du gjort operationer.
Eller de är typ taskiga mot Alex och frågar honom om jag tvingat han att göra hans tänder.
Dem är tydligen otrevliga mot en om de märker att man har pengar. (???)
Folk blir SÅ fulla och jobbiga ute.
Pissdyrt i matbutiker. Tex en påse Santa Maria chips kostar 60 svenska kronor.

Och nej, det är jättebra mellan mig och Alex. Jag gillar bara inte Danmark eller mentaliteten här. Är djupt besviken på Danmark. Så det känns som att vara tillbaka i Sverige för 20 år sedan, är så besviken för jag trodde. Gäller självklart inte alla jag träffat här, men generellt liksom. Det är liksom ovanligt att träffa någon som är trevlig och normal och inte skryter satan eller kollar snett. Måste bara få spy på Danmark lite till innan jag är klar. Får många svar som dessa: Svar som delar Paows intryck av Danmark.

Det bästa med Köpenhamn är självklart min älskling Alex.
Bildkälla: Paow Instastory

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Istället för att kasta massa skit på Danmark med allt vad det innebär kanske hon skulle lära sig att hantera det svenska språket korrekt?

   Att hon inte kan skillnaden på en och än….

    Eller använda de och dem. För en person vars ”yrke” går ut på att skriva mycket är hennes svenska extremt dålig. Den är t.o.m dålig för en mellanstadieelev. Den åldern som jag tror att Paow stannade i sin mentala utveckling. Beter sig väldigt ofta som en trotsig och bortskämd 12-årig flicka som blir sur så fort hon inte får som hon vill eller om något inte blir så som hon har tänkt sig.
    Ska bli väldigt intressant att se hur Paow kommer att vara som 35-40 åring. Hur hon kommer att se ut, jobba med och vara som person. Har svårt att se att en positiv framtid väntar henne.
    PS. Hade nog också trott att någon tvingat pojkvännen att göra tänderna. Med tanke på hur de ser ut kan det vara svårt att förstå att någon skulle förstöra sitt utseende frivilligt.

     Du är elak och bör fundera på hur du skriver om folk.

     Alltså det låter som du låter paow påverka ditt liv och dina känslor väldigt mycket. Du skulle nog må bättre i livet om du slutade följa och hata på saker som ändå inte påverkar dig. Låt dem leva sitt liv så kan du leva ditt liv 🙂

      Vem? Jag? Följer inte Paow utan läser endast om henne här mellanåt och det är sällan det skrivs något positivt om henne. Det är omöjligt enligt mig att inte tycka illa om en meningslös person som henne.

       På din text låter det som om du vet väldigt mycket mer om paow än det som skrivs här 😛

  Det hon räknar upp att andra är mot henne, så är hon själv mot folk.
  Paow ska inte kasta sten i glashus.

   Tänkte skriva samma, så som hon beskriver låter som henne själv. Och beter sig folk så mot henne ska hon kanske fråga sig varför? Jag har varit i Köpenhamn många gånger och känner inte igen det hon skriver.

   Hon kanske hänger med människor som är som hon själv även i Danmark…
   Förvuxna tonåringar.

  Vad tycker ni om Petras handfat?

   Samma som med hennes klädstil: Det är absolut too much för de flesta men Petra bär upp allt galet som en queen.
   Med alla accessoarer till sen kommer handfatet va en fullträff.

    Hon känner sig smart men kan inte skilja på de och dem…

     Handfatet? Tycker det ändå låter som ett ovanligt reflekterande handfat. Jag är imponerad.

     språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
     det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

   Wow va fint och maffigt! Definitivt unikt

   Kollade hennes ig för första gången på länge! Fan vad snygg hon är nu när hon chillat med fillers och botox!

   Älskar Petras inredning

  Jag tror mest att det är hon som är själva problemet, inte Danmarks befolkning 😁

   Fast jo, som svensk (Hbg) och boende i Dk sen 8 år tillbaka måste jag ge henne rätt I mycket. Som svensk tjej/kvinna blir man aldrig fullt ut accepterad av de danska kvinnorna. ”Kom inte här och sno våra män”, typ. De sociala koderna har betydligt vidare gränser än vad vi som svenska har. Har dock en massa manliga vänner så, jo, det är kvinnorna som beter sig mer eller mindre riktigt otrevligt. Det skiljer så oerhört mycket mellan det svenska samhället och det danska. Mycket mer än man tror när man tar färjan över på 20 minuter!
   Prismässigt är Kph dyrt, som alla storstäder, dessutom är svensk valuta inte värt ett rött öre… Den danska kronan är dyr.

    Håller med om kyliga danska tjejer när de märker att du är svensk. Lite samma I Norge.

   Håller jag med om ”älskar danmark och danskar”
   Vet verkligen inte vad för folk hon träffat men det måste vara ett fåtal. De danskar jag träffat i Danmark och här hemma är trevliga, gemytliga och dörren står öppen för alla.
   På de pubar och krogar jag varit på har det varit väldigt blandade åldrar och ingen som utmärkte sig på nåt sätt.
   Men …. Hon kanske bara har gått omkring och varit DRYG….? Då blir man bemött som man förtjänar

    Danmark ligger ljusår före Sverige på de flesta områden. Det känns betydligt mer Europeiskt, Köpenhamnsbor har generellt bättre klädstil, dansk inredning är smakfullt och stilrent, de är mer liberala där man bör vara liberal t.ex synen på missbruk och yttrandefrihet. De är tuffare och mer eftertänksamma där man bör vara det t.ex migration, vad skattemedel bör gå och inte gå till, kriminalitet osv.
    De har betydligt mer självdistans än svenskar och inte i närheten av så ängsliga som svenskar är. Har sällan problem att prata om kontroversiella ämnen som kan uppröra lättkränkta människor, de har fantastiska restauranger i Köpenhamn..säkert andra städer och orter med men är mestadels i Köpenhamn som Malmöbo.
    Det mesta är bättre och i framkant jämfört med Sverige.
    Om jag nu ska hitta något att klaga på så är den generalla boendestandarden i Köpenhamn sämre än i Sverige. Betydligt fler bor väldigt dåligt och ruffigt än i Sverige.
    Min kompis betalade rätt mycket för sin lägenhet på Nörrebro i Kph och den var rätt risig. Märkligt nog stod duschkabinen i vardagsrummet med och de hade bara en toalett och inget badrum.

     Tycker Stockholms finrestauranger är
     såå mycket bättre än Köpenhamns!

      Ja de är de kanske. Aldrig ätit på en finrestaurang i Sthlm så har svårt att jänföra.
      Köpenhamn har bra restauranger, det är allt jag vet. Sedan har de sockerskatt så onyttigheter är dyrare än i Sverige. Annars tycker jag inte priset skiljer sig så mycket men det blir så klart dyrare som svensk eftersom danska kronan är värd mer i förhållande till svenska. Momsen på mat är densamma som i Sverige, 25%.

      Köpenhamn har två av världens bästa finrestauranger, Noma och Geranium med 3 Michelinstjärnor var. Det smittar generellt av på matkulturen i en stad så jag tror inte att Stockholms finrestauranger är så mycket bättre, men det beror ju på vad man menar med bättre

     Håller med. Oerhört skönt folk och god stämning i Köpenhamn. Danskar PK? Verkligen inte. Jag tror som vissa andra nämner att paow möjligen är en dryg sate och de ser rakt igenom hennes falskhet och osäkerhet. Paow hatar väl själv falska människor men när andra synar henne och är rättfram tåler hon det ej.

  Hahaha ”jag var där för 10 år sedan…” Som att Damark är något exotiskt. Tror typ majoriteten av alla svenskar (i alla fall nedre halvan av landet) har varit i danmark.

   Du läser nog in för mycket? Hen menar nog bara att hen var där för 10 år sen, inte att det skulle vara exotiskt för det.

   Haha va? Hur läser du in att det skulle betyda att det var exotiskt?😅

  ”Man får känna sig smart när man bor i Danmark”

  ”Dem är otrevliga mot en….” DE!!

  Bra att hon får känna sig smart för en gång skull, för smart eller bildad är hon ju inte. När man inte ens kan skriva grammatiskt rätt haha..

   Mot ÄN* 😌

   Tänk om alla som skriver dem istället bara skrev de istället. Då skulle det bli rätt 95 % av gångerna.

    Och så har vi dem som skriver de istället för det. Vi har ett misslyckat skolväsende.

   språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
   det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

  Hahaha att Danmark skulle vara PK förresten…

   Politiskt korrekt betyder nog något annat i Danmark än i Sverige. All politik är lokal.
   Osäker dock på vad Paow menar och i vilka sammanhang hon mött PK i Danmark.

    Kan inte se hur det skulle stämma på något sätt med tanke på hur utbredd sexismen och rasism är i Danmark

     Det var en skaplig generalisering…vill du berätta mer om vad den analysen grundas på?

      Deras regering exempelvis?

   Eller hur, det är det sista jag skulle förknippa Danmark med.

   Har svårt att se Sverige göra en liknande video om Danmark som den jag länkar längst ner och vad de skulle kunna driva med Danmark om. Danmark är allt utom PK. Där talar de öppet om problemen, vem som orsaker problemen och framförallt ser de till att göra något åt det istället för att lägga miljoner på en utredning som sällan leder till något vettigt.
   T.ex i våras hade Danmark precis som Sverige problemet att Afghanistan och andra länder inte ville ta emot sina utvisade medborgare såvida de inte var testade och negativa för covid-19 samtidigt som den utvisade bara kunde vägra att ta testet och på så vis stanna i landet. På bara några veckor stiftade de en ny lag som tillät polis att tvångstesta den som skulle utvisas och problemet var löst.
   I Sverige har det inte hänt något alls utan de sopar det under mattan och är rädda för att de som skriker högst och är mest sekundärkränkta ska kalla regeringen för rasister.
   Det är ju snart val och makt och röster är ju viktigare än att ta viktiga beslut som är bäst för landet. Detsamma gäller andra problem gällande migration, gängbrottslighet, våldtäkter, bidragsfusk m.m. Danmark ser till att göra något åt saken, Sverige är ängsliga och bränner hellre skattemedel på utredningar.
   https://www.youtube.com/watch?v=fu0oTD2TL60

    Ang. tvångstesterna: ja Sverige har inte infört något sådant för att det strider mot våra grundlagar vilka tar 2 mandatperioder att ändra.

  Det märks att hon verkligen inte gått klart skolan.
  Jisses vad dålig svenska i hennes språk, texten blev så jobbig att läsa med alla stavfel.

  Stay in school kids….. Don’t be like Paow.

   Det finns många som faktiskt går klart skolan och ändå inte kan uttrycka sig.

   Har hon inte sagt att hon har dyslexi? Oavsett så är det osmakligt att hacka på någon pga såna saker.

    Nej det är uppenbart att hon inte har gått många timmar i skolan och det är en bra uppmaning till ungdomar att inte bli som Paow.

    Det är lite inflation på dyslektiker och de med ADHD numera känner jag. En bra ursäkt för en del att skylla sin dåliga svenska, sina dåliga beslut, texten som de skrev utan att tänka efter osv istället för att bara erkänna att de är usla på att skriva och inte var någon stjärna i skolan eller att de bara ibland är idioter som säger och skriver saker som de sedan inte kan stå för.
    Pratar naturligtvis inte om de som faktiskt har dyslexi som Kungen eller de som faktiskt har ADHD.
    Tvivlar på att Paow har något av det. Hon är bara korkad och obildad. Det framgår ganska tydligt när hon vräker ur sig grodor och berättar om konspirationsteorier hon bestämt hävdar inte är konspirationsteorier.

     Du verkar vara en hemsk människa…. sök hjälp så du kan fokusera på ditt eget liv istället…

   Du kanske ska ha lite jävla koll på din egen stavning och grammatik om du ska mästra andra.
   ”Jisses vad dålig svenska i hennes språk….”😅

    True tho…

   Trodde du lärde dig i skolan att inte stampa ner på människor. Du har ingen aning om det är dyslexi som ligger bakom en människas text.

   En språkpolis som själv inte kan skriva korrekt svenska…

   språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
   det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

    Men nu har du kommenterat detta på tre ställen, LÄGG AV vi fattade första gången. Skitjobbig

  Var väl inte jätte otippat att paow inte skulle gå hem hos danska sociteten.

   Nähä? Paow som aldrig säger en massa korkade påståenden utan att tänka efter och framförallt är classy och ser väldigt classy ut. Hela hennes aura utstrålar gamla pengar, intellektualitet, intelligens och klass.

  Håller med om att danskar är ganska griniga och buffliga men stockholmare (alltså människor som bor i Stockholm, innan inföding-sedan-femtielva-generationer-maffian anländer) är fan värst när det gäller att knuffas, tränga sig, kliva på tunnelbanan innan andra hunnit kliva av, allt som är bad manners är de fan skyldiga till. 🤢

   Jag tror att Paow bara försökt ta sig in i fel crowd i Danmark. Hennes kille är lite överklass där och det verkar inte finnas samma fascination för Paows tatuerade/opererade/löshårsstil à la Slitz som hon upplever att det finns i Miami… Sen är det väldigt underhållande att hon aldrig kan hålla något inom sig. Tror de flyttar till Stockholm inom kort!

   What!? Och jag har bara stött på turister som trycker sig på. 😅

    Jag pendlade dagligen via T-centralen i tre års tid. Kan verkligen skriva under på att folk är buffliga och otrevliga i Stockholm. Det är enorm skillnad mot hur det är i tex London, där jag också har bott ett par år.

     I London är folk fan underbara!
     De två senaste gångerna jag varit där har främlingar hjälpt mig att kånka stor resväska i trappor i Tunnelbanan, helt på eget bevåg! Har aldrig varut med om något liknande här hemma.

      Min bror bor i London sedan 10 år tillbaka så har varit där en del sedan dess tyvärr. Är inte så förtjust i staden efter 48 timmar och skulle aldrig vilja betala dyrt för att bo där i en sunkig lägenhet centralt eller en bit utanför London och behöva pendla 60-90 min enkel resa.
      Däremot blir jag alltid lika förvånad att engelsmän ber genuint om ursäkt, inte ett ”sorry” som amerikanare kan kläcka ur sig, trots att det tydligt var mitt fel att vi stötte in i varandra.

     Håller med!

     Om man råkar gå in i någon i London ber båda om ursäkt. Den ena personen för att han inte såg sig för och den andra för att ha varit i vägen. Om någon går in i dig i Stockholm kan du på sin höjd räkna med ett tölpigt ”OJ!!” men oftast ingenting alls.

     Stockholm är ju en synnerligen otrevlig stad måste jag säga. Obs inte alla stockholmare så klart. Jag har själv bott där och är exceptionellt trevlig.

     Som hälften engelska, hälften svenska skulle jag kunna skriva en uppsats om hur brutalt det är att återvända till Stockholm efter en tid i England (eller övriga Storbritannien)….. Och då har London rykte om sig i övriga landet att vara otrevligt och oartigt!

  Min uppfattning av Kbh är tvärtom! Det är så otroligt relaxed, folk är glada, trevliga och jag har fan alltid riktigt roligt när jag är där. Vackert är det också! Bor i Malmö så har varit där ganska mkt, aldrig blivit besviken!

   Fast ursäkta en norrländsk fördom: är inte skåningar absolut otrevligast i hela Sverige? Mycket värre än tex stockholmare? Därför Danmark känns underbart om man kommer från Malmö men inte annars 😊

    Nu blev jag kränkt 😏 /skåning

    Haha är skåning, bott i flera städer uppåt. Alltid fått höra ”Vill inte bråka med dig för du låter så jävla arg när du är arg pga dialekt” 😂 Är aldrig arg.

    Och efter ha bott i olika delar av Sverige så nä, tycker inte skåningar är otrevligast. Tycker smålänningar däremot är rätt otrevliga. Och i Blekinge. Men annars är det likadant överallt 😂

     Det är klart att inte smålänningar och skåningar funkar ihop. Vi har ju massakrerat varann och bränt ner varandras städer i århundraden, och nu plötsligt förväntas det att vi ska vara kompisar. Glöm det! 😊

    Jag är norrbottning och tycker att skåningar låter så skräniga (speciellt kvinnorna av någon anledning). Sen träffade jag en skånsk man och fick lära mig att leva med dialekten.

    Aldrig hört förr – så intressant om det är en vanlig uppfattning/fördom? Som skåning själv så kan jag dock skriva på en hel del andra fördomar jag fått möta över min dialekt…

    Alltså det är något med skånskan… (det finns olika mild och hård variant av dialekten,såklart.) Men jag tycker ofta att skånskan låter rätt otrevlig.

    Min egen dialekt låter sur och irriterad jämt, även de som är glada har ett släng av gnäll i rösten.
    Norrländska låter generellt gemytligt och vänligt. 🙂

    Men Skåne är ju stort! Malmö och Osby är ju inte riktigt samma även om det ligger i samma landskap. I Malmö är det iaf väldigt relaxed och trevligt tycker jag! Hur folk är i Kristianstad och Helsingborg har jag ingen aning om.

    Int alls!
    Från v-botten, bott i sthlm och nu NV skåne men jobbar i småland. Alla är så jäkla trevliga oavsett var de bor.
    Däremot börjar jag tröttna på att höra hur jag inte är så där tystlåten som alla norrlänningar brukar vara… 🙄 Tror att majoriteten av de som säger det har träffat så många och jag känner fan inga andra än från mina hemtrakter som börjar prata med folk oavsett när/var/hur 😂

  Tror att Paow behöver prova på en ”motsatsvecka” där hon säger och gör motsatsen till vad hon egentligen vill. Hennes liv blir nog 100% bättre, minst.

   Är Paow vårt svar på George Costanza??

    Älska båda 🙂

  Både otrevliga och pk på samma gång alltså. Första gången Danmark beskrivs som pk?

   Jag tror hon menar ”pk” som i ”anti-plastikoperationer” och ”ogillar rika personer”. Men jag gissar bara.

  Hon har ju inget jobb i Danmark utan hänger runt hemma på dagarna och med sin kille på nattklubb på kvällarna. Skulle bli chockad om en enda människa kan trivas i ett nytt land med de kassa förutsättningarna. Hon försöker inte ens integreras vilket är komiskt med tanke på hennes syn på nysvenskar i Sverige…

  Konstigt, det där med att puttas, knuffas, dra i håret och skvätta ut drinkar på folk man inte gillar, har väl alltid varit Paows grej? Trist när det drabbar en själv… 🙈

  Enligt henne var Sverige år 2001 alltså betydligt otrevligare och pk än idag. Hennes spaningar brukar halta lite.

   Har följt Paow i 10 år ( inte än enda vit vecka ) just saying

    Än enda 🥲

     Paows språk smittar! 😣

     Stay in school kids!

      Folk blir elakare och elakare.
      Börja vara snälla emot varandra folk!

       Ingen var elak här?! Det är konstaterande av faktum. Ska du inte klistra in din text om språkpoliser en gång till bara för sakens skull?

        Känns som min text om språkpolis träffade en väldigt öm punk hos dig?

  Det är inte ens svårt att få tag på taxi i Köpenhamn. Håller med om att onyttigheter är dyrt i Danmark, men det är ju ett sätt att ta sig an folkhälsa och problem med folkhälsa. Älskar Köpenhamn, upplever att de försöker prata tydligare när de märker att en försöker förstå dem. Danska life hack: lyssna efter likheter med engelska, underlättar så mycket när jag förstod att de har en del engelska ord (fro = frog, computer osv)

   Det danska språket tar verkligen emot. 😩 Vad fan hände?!

    Tycker det helt beror på dialekten och vem som pratar. Jylland är betydligt mer svårförstått än vad Själland där Köpenhamn ligger är. Ser en del på danska filmer, tycker de är betydligt bättre producerat med bättre skådespelare än svenska filmer och serier. Bor dessutom i Malmö och har börjat uppskatta danska med tiden.
    Även tyska sedan en vän flyttade till Berlin och jag spenderar en del tid där. Danska och tyska är lite som kaffe, snus och whiskey. Vidrigt de första gångerna men det växer på en med tiden. Danskan i Pusher-trilogin kan man väl bara älska?
    https://www.youtube.com/watch?v=cc0UmGNMmVg

  Inte så konstigt att hon upplever danmark dyrt då hon har svenska pengar….för en person med danska pengar är danmark inte dyrt lol.

   Det är inte heller särskilt dyrt att handla mat i Schweiz för den som har schweizisk lön och betalar schweizisk skatt 🙂
   Prisnivån är alltid en funktion av lön/skatt i ett land – och vice versa.
   Därför tycker svenska pensionärer att de lever så gott i Portugal eller Thailand t ex 🙂

  Men där ser man ju att han inte gjort något med ögonbrynen?

   Kanske inte är en ny bild

   Tror inte att det är någon ny bild för även Paows ögonbryn ser normala ut.

  Jag är dansk. Kan bara säga att hon är en bortskämd snorunge. Danskar tål inte fejk. Vi är definitivt inte PK. Det finns taxi överallt. osv osv

  Kan iof uppskattat klassiskt fall av att tappa det.

  Jag håller faktiskt med om att man blir förvånad när man träffar någon normal och trevlig i Danmark. Bodde där två år och förvånades av vilket otrevligt folk det var. Hade inte trott det.

   Vill tillägga att jag inte alls håller med om att de skulle vara pk. Snarare så att de skrattar åt oss svenskar som vänder oss ut och in för att inte säga fel.

   Är det inte det att de gravt ogillar svenskar?

    Det gör ju alla skandinaver 😅 bortsett från 2VK, vad har vi egentligen gjort för att förtjäna vårt rykte häruppe i norr…?

     Vi blev det största skandinaviska riket från att ha varit det minsta. That’s why.

  Haha fantastiskt, Paow är nog den enda som beskrivit Danmark som PK någonsin… Överlag verkar danskarna mycket mer avslappnade med alkohol, sex, rasism (tyvärr), och annat än vad svenskar är.

  Tycker danskar är allt annat än PK. Betydligt mindre än vi svenskar. Det är väldigt högt i tak! Och man skämtar om svenskars PK-ångest.
  Jag upplever kvinnorna som mindre konflikträdda med mer skinn på näsan än många svenska.
  Överklass kan ju vara mer konservativa här som där. Och Paow med sitt sätt, brist på skolning och look med massor av tatueringar, operationer som verkligen ger opererad look, dåliga hårförlängningar, Only Fans, ligga i tv etc kanske inte direkt smälter in där.
  Och det hade ju varit samma i Stockholm.
  Och jag förstår om folk tycker det är synd att Alex sabbat sina tänder på ett sätt som aldrig går att återställa. Trådlyftet känns ju himla onödigt. Men ingreppet bör iaf gå att reversera till skillnad mot de nedfilade tänderna.

  Klart hon är sur för att hon inte är i Legoland.

  Jobbar i DK mkt och tycker bra mat är billigt. Tex köper jag ofta lammracks, äggekaka, färsk leverpastej, laxfrikadeller, färskt bröd på bageriet etc. Det är mkt billigare än i Sverige!

   Fast paow köper inte mat. Hon kan nog inte ens laga mat. Hon äter nog bara ute på restauranger.

  Älskar att personen som håller med nämner att en av grejerna hon hatar med Danmark är att hon inte förstår vad de säger, haha!

  Suck! Hon är helt ute och cyklar. Tror att det är hon som är problemet. Jobbar i Köpenhamn sedan många år och har danska vänner, kolleger och samarbetspartners så jag tror att jag har lite koll på Köpenhamn och danskar.
  Danskar är långt ifrån vad vi kallar PK, svenskar skulle bli chockade över vad som sägs. De är mycket mer direkta i sin kommunikation men absolut inte buffliga och hemska. Mat är inte dyrt, grönsaker och frukt tex är så mycket bättre och billigare och oftast kostar eko lika mycket som inte eko. Onyttigheter så som godis, kakor, läsk, chips är dyrt då det finns en särskild ”sockerskatt” för att främja folkhälsan. Taxi finns i massor men inte Uber då det strider mot danska arbetslagar.

   100 spänn på att Paow inte ens VET vad PK betyder eller står för. Jag tror hon använder PK som ett uttryck för alla människor som inte håller med henne överlag.

   Ja, jag tar ibland med mig en liten kylväska när jag jobbar och bor några dagar i DK. Sen köper jag mat som jag inte kan hitta här eller som är galet mkt billigare där och tar med då jag kör hem.
   Inte fasen är det dyrare!

  Känner inte igen Paows beskrivning av Danmark och Danskar. Har jobbat med Danskar i snart 20 år, varit mycket i hela Danmark och under 5 år hade jag en Dansk chef. Danskar är härliga och okomplicerade. De säger saker som det är istället för att linda in det i bomull. De är inte konflikträdda och är inte skenartiga.
  Maten är billigare både i affären och att äta ute.
  Antagligen tycker Danskarna att Paow är ointressant och en Dansk skulle aldrig hänga med någon bara för att.

   Älskar Danmark och framförallt Köpenhamn.
   Uppfattar det inte alls som Paow.

   Och de är inte pk någonstans. Eller efter oss, känns som Paow är i en egen världens

  Finns studier på det där ”älska/hata” när man flyttar till ett nytt land. Först är det smekmånad sen hatar man allt en period för att till sist landa i något mer realistiskt. Paulina får hålla ut helt enkelt, det blir bättre.

  Tänker att danskar är lite tuffare än svenskar. T ex är det mkt hårdare i arbetslivet med sjukförsäkring, föräldraledighet m.m.
  Kan också tänka mig att andra tjejer som druckit en del blir provocerade av Paows alla skönhetsoperationer.

  Jag har varit i Köpenhamn och Helsingör många gånger och en nära släkting bodde i en mindre dansk stad i flera år. Har därav varit mycket i Danmark och känner inte igen det Paow beskriver alls faktiskt. Nu har jag absolut inget emot Stockholm, men om jag ändå jämför Stockholm och Köpenhamn med varandra så måsta jag säga att jag föredrar Köpenhamn och dess invånare.

  Upplever dock, om man får generalisera lite, att folk från både Danmark och Norge är mer raka och mindre konflikträdda än oss här i Sverige. Samt mindre PK än oss. Det kanske kan påverka hennes uppfattning.

  Nog för att jag helhjärtat står bakom hatet av Danmark eftersom Danmark är Danmark och danskarna snusar med förhuden, men det här med PK? Brukar inte danskarna skratta åt Sverige för att vi i jämförelse är ohyggligt PK?

  Det känns ju mer som att Paow kanske inte riktigt hittat rätt i den stereotypa bilden av Danmark. Ett glatt folk som kommunicerar helt utan konsonanter och som hellre dricker en öl för mycket och i fyllan trampar någon på tårna än att dricka en öl för lite för att säkerställa att man kan väja från varenda tänkbar konflikt.

   Fast måste inte Danmark ha sitt eget ”PK.”? Tänker att alla länder har det även om det inte ser ut som i Sverige? Typ att det måste vara oerhört icke PK i Danmark påstå saker som att den svenska åsiktskorridoren är skitbra?

    Fast vet Paow verkligen hur länder och grupper skiljer sig på den nivån?

   Fast det är ju turistversionen av att gå och äta på Riff Raff och gå på klubb vid ströget. Om man arbetar och bor i Danmark så finns det ju många andra sätt att umgås med folk. Sen är ju dansken ganska rak av sig men det är man ju i många kulturer. De är ofta också kreativa och vänliga och njuter av livet. Problemet för Paow är att de inte är så lättimponerade och att hennes utseende skickar henne långt ner på hierakin mycket mer än här i Sverige där hon ju är dokusåpakändis och väl får lite uppmärksahet/föredelar när hon är ute och festar pga av det.

   Snusar med förhuden? 😳

     Ha ha ha men gud. Tror dock inte att det blir den helt store trend bland danskarna. Ernst-Hugo, om du bara visste vad danskjävlarna gör nu 🇩🇰

  Är vi säkra på att det faktiskt är Danmark hon är i? Hon kanske råkade komma fel 🧐

   Observera att min kommentar kan innehålla spår av sarkasm.

   Detta fick mig att skratta rakt ut och nästan väcka min bebis 😂😂 tack för skrattet 😉

  Han kan ju åtminstone falla tillbaka på sin förmögenhet och göra något vettigt av sitt liv. Men P.. vad vill hon med sitt liv? Hur gammal är hon? Har hon någonsin sagt vad hon vill med sitt liv?
  Han var väldigt fin innan. Hoppas verkligen inte han gör något mer

  Baserat på alla kommentarer så undrar jag om Paow slänger sig med termen PK lite som hon vill, och kanske inte är helt insatt i vad ordet verkligen betyder?

  Paow pojkvän är rik, eller hans familj är i alla fall. Håller sig säkert i vissa kretsar där en en okänd dokusåpakändis med ett väldigt speciellt utseende från Sverige knappast är väldigt intressant. Jag tycker inte man ska vara otrevlig mot någon men jag tror inte att Köpenhamns uteliv är så imponerade och Paow är säkert van vid att kunna vara lite beundrad och glida runt i Stockholm där hon ju faktiskt är känd. Jag menar, jag har noll koll på Danmarks c-kändisar från olika tvprogram. Sen är Köpenhamn dyrt, har alltid varit men det borde väl knappast vara ett problem för Paow och hennes stenrika pojkvän. Sen att maten i butik är sämre är bara dumheter, hon får väl byta butik om den som är närmast inte passar henne. Tror bara det handlar om att hon surar över att hans kompisar och andra människor inte är strarstruckt över en övertatuerad och överopererad PH-kändis som har en massa icke underbyggda åsikter om det ena och det andra. För Danmark är allt annat än vad vi i Sverige kallar för PK.

   ja sen har han ju varit en ganska eftertraktad singelkille här i stan. Snygg, rik, arvtagare av stor business. Dessutom hör han ju till den danska överklassen (på riktigt) och kan tänka mig att många i hans kretsar ser på andra kvaliteer. Tjejerna i de kretsarna i Köpenhamn har ju helt andra ideal som i princip är motsatsen till Paow. De har ju knappt mascara och är stolta över det.

  Jag håller med om att danskar är betydligt mer framåt och säger vad de tycker, och framförallt om de tycker att en har betett sig dåligt. Men jag tycker att det generellt är en bra egenskap! Mina vänner i DK känns genuina, och är öppna med sina åsikter.

  Hade en diskussion med mina danska kompisar för något år sedan om just operationer m.m. Och de sa ”varför ska vi operera oss när vi [skandinaver] redan klassas som världens vackraste folk” 😂 så ja, kanske en hint åtminstone från mina kompisar om inställningen kring OPs.

  Tråkigt att hon inte gillar DK men PK kan hon ju inte påstå att de är. Det är ju common knowledge att danskar är Skandinaviens mest ocensurerade folk. 😂

  En tanke: Kan det inte vara så att Paow menar att danskarna är ”PK” för att citat – de ser ner på skönhetsoperationer och rika människor – slut citat. Känns som att hon brukar snacka om jantelagen, svenska skatter och att man inte får sticka ut i Sverige. I hennes värld är väl det ”PK”. Och då är danskarna tydligen PK för att de är skeptiska till hennes utseende och hennes killes pengar.

  PK?
  Danskarna brukar håna Sverige för alla våra regler. Sen att det finns regler att följa i Danmark också, men att de bara skiter i dem, är ju en annan 5:a.

  Kanske missförstår frk P danskarna för hon tror att de talar svenska med henne?
  Och misstar dem för ogina och elaka?

  Man kan säga mycket om Danmark och dess population, men att de skulle vara otrevliga och PK är nog inte det första jag tänker.

  Paow kan inte bete sig, varesig i finrum eller bland societeten – oavsett land. Hon har svårt att bete sig överlag.
  Over and out.

   Hon har kommit undan oväntat bra i Sverige, lyckats bo bra trots avsaknaden av jobb och ambition samt alltid omgett sig av kända människor. Hon var ju vän med Daniel Paris och Ellen Bergström innan deras karriärer tog fart och dejtade väl Graafs son bland annat.

   Hon har tack vare Paradise Hotel och gamla bloggmeriter fått fördelar i utelivet på Stureplan, gratis dricka, köföreträde osv. men antar att hon inte får det i Danmark pga hon är okänd och därmed allt hat! Oavsett vad så är hon underhållande.

  Kan inte annat än att hålla med henne.
  Maken till mer otrevliga tjejer ( framförallt ) får man leta efter. Och det är verkligen dyrt där.

   Tror iaf att hon har allmänt svårt med tjejkompisar och har mest killkompisar.

  Undrar vad HON gjorde som föranledde kastade drinkar på sig… 😌

  Det är verkligen sjukt när man tänker på allt som Paow ändrat med sitt utseende senaste åren… Det är nya tänder, tuttar, rumpa, höfter, magmuskler (?), näsa, kinder, läppar, ögon plus att botox. Lägg till löshår, lösnaglar, lösfransar och hur mycket tatueringar som helst. Hon måste någonstans ha hatat sitt ”riktiga” jag något enormt, annars gör man väl inte så? Sorgligt

  Killen ser i alla fall inte ut som någon misslyckad karaktär från Twilight där. Språket är så bedrövligt att min vagel ögat fördubblades i storlek.

  Tycker att vi kör en insamling. Danmark kanske behåller henne liiite längre om vi erbjuder pengar.
  Hon är fan svårsåld…

  Jag har i mitt jobb träffat ett flertal danskar som hyllar svenskarna i alla tonarter. De tycker att vi är så öppna, trevliga och lätta att få kontakt med, medan de beskriver sitt eget folk som griniga och sura. Helt tvärtemot den gängse bilden av broderfolken. Jätteintressant!

   Samma här men jag håller med. Jag har en bättre uppfattning av danskar än svenskar – bor i DK sedan 10+år tillbaka. Det är intressant hur det kan vara så olika 🙂

  Att påpeka att du inte förstår vad en enda jävel säger när du är i ett annat land fattar jag inte 😂 Det är ett annat språk dumskalle, tror inte du hade krävt att du skulle förstå alla om du tex var i Spanien 🤣

  Jag är en norrlänning som bor i Malmö och jobbar i Danmark. Delar verkligen inte Paows upplevelse, kan det vara så att i Danmark vet man inte vem hon är och därmed inte behandlar henne som en ””kändis”” som kanske är van vid i Sverige? 😅

  Jeg føler mig kränkt!!
  Men der er jo synd for damen. Det er sjældent let at flytte til et nyt land, især ikke når man ingen rutiner har i hverdagen.
  Jeg havde heller ikke mange fine ord tilovers efter min første måned i Sverige, men det blev jo bedre (Kalles kaviar kommer jeg dog aldrig til at tale godt om, sorry)
  Sjovt at Paow synes at danskerne bliver meget fulde, mit indtryk har altid været at det er svenskere der er mest fulde i KBHs natteliv.
  Paow, har du prøvet at tage en tur til Vestegnen? Eller hvad med Amager? Du føler dig måske mere tilpas her end blandt den overklasse du mænger sig med.

  Man få väl vad man ger? Svårt att inte dömma utifrån tidigare agerande men Paow verkat hata allt som inte passar henne. Både folk o platser stryker med.

  Är själv svensk i Danmark sedan 14 år o jag är så tacksam för den möjligheten! Personligen är min uppfattning av Danmark o danskar långt i från hennes, älskar stället 🙂

  Älskar Danmark! Men jag tror detta beror på att Paows kille är snorrik och överklass, och att hon tyvärr inte riktigt passar in i den bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *