Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

585 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som blev retade i skolan som yngre, har det satt spår i er? På vilket sätt?

      Dåligt självförtroende kanske, jag tänker ibland ”nu skrattar de åt mig” eller liknande. Är väldigt osäker i vissa situationer och tvivlar ibland på mig själv, tex undrar om jag sagt något fel eller om de faktiskt tycker om mig.

      Dåligt självförtroende.

      Nja. Jag har blivit väldigt stark i mig själv, lite för stark kanske. Hatar ordspråket ”ensam är inte stark”, för jag anser att ensam kan vara jävligt stark.

      Jag har också avslutat relationer, alltså verkligen avslutat relationer som tar energi eller inte ger mig något.

      Dock har min mobbing (som va attde kastade mina kläder i duschen, min bh i toaletten, slängde snöbollar, slängde min skolväska upp och ner i bussen, kallade mig h*ra osv osv) gjort mig tuffare. Jag bryr mig inte vad andra tycker/tänker om mig som är ytligt. Jag har pushat mig själv så mycket och tog tag i saken att byta skola själv. Så jag vet att den enda jag verkligen kan lita på är mig själv.

      Så det ör väl det, tillitsförmåga. Har blivit grym lärare själv som lyfter alla barn, ser alla barn och är delaktig i värdegrundsarbetet. Anmält kollegor som kränker barn osv.

        Jag tror det heter ”ensam är stark”, inte tvärt om?

        Men blev hur som helst glad av ditt inlägg, härligt att höra att du kunnat gå ur sådam hemsk mobbning med styrka och självkänsla!

        Ensam är stark lyder ordspråket.

      Har aldrig haft några vänner, aldrig haft kalas eftersom det aldrig var någon som kom. Så dåligt självförtroende, kan ibland höra mobbarnas meningar när jag tittar mig i spegel och ”ser” vad dom såg för fel på mig.
      Känner aldrig att jag duger eller det jag gör duger, känner mig misslyckad, fruktansvärt ensam och rädd för att släppa in nya människor i mitt liv då de förmodligen ändå bara kommer hitta fel på mig/utnyttja mig för att sedan dra vidare/osv

        Usch vad tråkigt och sorgligt att höra.
        Har du nån nära vän idag?
        Kram ❤

          Nej, inga vänner alls.
          Trott mig haft det i vuxen ålder men visade sig att de bara utnyttjade mig då jag ”tyvärr” är väldigt givmild, jag skulle alltid ha tid för dem men de hade aldrig tid för mig.

        Okej känns typ som att hjärtat går sönder när jag läser vad du och andra gått igenom ?? Hoppas du får hjälp att bearbeta detta och får ett alldeles fantastiskt fortsatt liv med underbara människor omkring dig! ❤️ Känner mig så frustrerad att detta pågår år ut och år in, och blir helt kallsvettig när jag tänker på att min dotter kan drabbas härnäst.

        ❤️

        Jag känner precis lika. Har inte haft några vänner sedan jag var 13, och har fortfarande ingen. Har fått otroligt dåligt självförtroende och vågar inte ta första steget mot att hitta en vän.

      Hmm, ja. Jag blev kallad tjock jämt i 11-13årsåldern ungefär. Och jag tänker dagligen kritiska tankar om min kropp. Det är inget jätteproblem och jag tycker ju att jag är snygg, men den kritiska rösten som tycker att magen är för plufsig finns alltid där. Jag är normal i kroppsstorleken, men även när jag var yngre och hur vältränad som helst – ja, då fanns rösten där.

      Dålig självkänsla som jag aktivt måste jobba på för att hålla uppe, osäker kring människor jag inte känner – kan ibland tro att folk vill mig illa/inte gillar mig och litar inte på någon först de har motbevisat mig. Detta är ingenting jag visar utåt.

      Oh ja! Är över 30 och har gått i mycket terapi. Jag lever med extremt självhat, är aldrig bra nog och har inget självvärde.
      Såatte… ?

      Ja det har det. Jag kan vara väldigt osäker när jag inte känner mig 100% bekväm. Är väldigt känslig för stämningar i luften och kan få känslan av att det handlar om mig fast jag ändå vet rent intellektuellt att allt inte kretsar kring mig. Det här är ett resultat av att folk pratade väldigt mycket bakom min rygg i gymnasiet.

      Jag har sökt mycket uppmärksamhet och bekräftelse av killar som påminner om de som var elaka mot mig i högstadiet, vilket resulterar i att jag äcklas av mig själv och lider av mycket självhat haha ?❤️

      Ingen tillit till människor över huvud taget. Dåligt självförtroende och dålig självkänsla. Så jag undviker alla relationer för jag vägrar vara intim och förlita mig så mycket på en annan människa. Mitt hjärta klarar inte av att bli stampat på en gång till.

        Känner igen mig ?

      Min ”bästa vän” retade mig alltid vid redovisningar, även dom gånger jag var stolt över att det gått bra (i mina mått mätt) så skrattades det åt hur röd i ansiktet jag blev, hur mycket jag darrade på rösten osv.

      Det resulterade i att jag på alla sött möjliga undvek redovisningar. När jag började läsa på högskola så övervägde jag att ta lugnande innan pga det. Var dock öppen med hur jobbigt jag tyckte att det var och min klass var så fina och förstående att jag blir blödig av att bara tänka på det. Det fick mig att växa en hel del ?

        Bra du berättade hur du kände och att klassen förstod. Det måste känts bra för dej. ?

          Ja, det var det verkligen. Det är fortfarande jobbigt att redovisa men inte alls som det var förut ?

      Jaa, jag blev kallad ful tjock N-ordet halva högstadiet. Är alltså mörkare i huden än svennebananen då min ena förälder är från Jordanien, men inte mörk.. och det satte spår i mig tills denna dag att jag inte är attraktivt och att jag är för mörk och för ful osv så självförtroende är inte bra.

      Att jag är lite av en ensamvarg och tämligen empatilös kan nog i viss mån hänföras till mobbing.

      Då får väl jag komma med nåt positivt då: jag tycker jag är lite tuffare än mina jämnåriga kompisar och kollegor. Tar inte åt mig lika lätt av småsaker och nojjar inte lika mycket över hur andra uppfattar mig. Tror man härdas helt enkelt.

      Nu Kan väl du inte göra statistik av det här – men tänker att den här platsen kanske ger ett lite skevt urval? Syftet från början med öppet spår var ju trots allt är många känner sig ensamma på helgkvällar.

        Jag tror att det stämmer ganska bra att de flesta som blivit retade har svårt att lita på andra människor, dåligt självförtroende osv. Den där klassikern med att man blir stark och tuff är nog undantagsfall. För de flesta sätter det faktiskt djupa spår och man blir tvärtom ”svagare”.

          Det tror jag faktiskt inte 🙂 världen är full av oss maskrosbarn. Man lär sig saker på vägen och blir förhoppningsvis en lite bättre människa än man kanske varit om allt alltid varit enkelt. Men visst måste man kämpa ibland.

            Så du tror att majoriteten som blivit mobbade/retade inte tagit skada av det? Låter osannolikt.

              Jag tror att det kommer fördelar och nackdelar med allt för de allra flesta. Alltså att om något blir extra tufft så har du också en fördel av det på något annat vis. Sen tror jag inte heller man kan prata om ”majoriteten” och ”undantag” osv, människor är individer och kommer hantera saker olika. Så tror inte det går att generalisera direkt åt något håll.

                Jag tror de flesta är överens om att mobbning medför många nackdelar för majoriteten. Läs bara kommentarerna här.

                  Jag är inte övertygad. De allra flesta fighters har nåt kämpigt bakom sig.

                    Jag förstår inte riktigt vad du tycker här så får jag fråga. Du anser att man blir en lite bättre människa om man haft det tufft (mobbats), så ska vi inte jobba för att motverka mobbing då? Borde ju snarare uppmuntras om det skapar bättre människor av de som mobbats. Eller hur ser du på det?

                    Ber om ursäkt om jag missförstått hur du menar.

                    Tänker att det finns mycket som kan vara kämpigt, men just mobbning skiljer sig lite från annat.

                Känner ett par som blivit svårt mobbade och det har endast medfört nackdelar, förlorad barndom plågsam skoltid magont osv. Stark kan man bli även om man inte blivit mobbad.

                  Håller med! Tror jag hade tagit mig ännu längre i livet än vad jag gjort so far om jag inte blivit mobbad. I grunden är jag en person som gärna tar för mig och inte är rädd att ta plats, men år av mobbning försvagade dessa karaktärsdrag hos mig, men jag har (någorlunda) byggt upp det igen och har de senaste 5 åren börjat känna mig fri i mig själv på riktigt över att få vara den jag egentligen är.

              Men man kan jobba med det och gå vidare.

      Lyssnade du på p3 hemligheter idag? 🙂 Började lyssna precis och det jag retades för som barn sitter fortf i.

      Jag tycker att det är jobbigt att min sambo är bekant med/tycker bra om personer som mobbat mig. Nu är han inte tvungen acceptera dom (typ som om de varit jobbarkompisar). Utan de har mötts i andra sammanhang. Och ändå har jag berättat för sambon hur de behandlade mig ”Fy fan vad fet och ful du är”. Min sambo som alltid haft många kompisar varken kan eller ens vill försöka förstå hur det känns när man träffar jävlarna som mobbat en. Man glömmer ju inte direkt. Jag hade velat hast mer solidaritet från hans sida.

      Annars vill jag säga att det sätter sig i självförtroendet än fast åren gått sen skoltiden. Man minns känslan av att ingen ville bjuda upp när vi hade danstimmar (vilket vi hade hela sexan). Att bli vald sist eller näst sist på gympan. Åh vad jag hatade de där väljandet. Ingen ville ha en och man stod kvar och låtsades som att det inte gjorde nåt. Fast att de tisslade och tasslade att andra laget kunde få en istället. Usch, blir både ledsen och förbannad när jag tänker på det.

      Men när jag ser mina mobbare idag så känner jag mig inte värdelös. Snarare att jag tänker att de är värdelösa och patetiska. Och lite annat som inte passar att skriva här.

        Känns inte ok… Skulle inte vilja ha en sambo som gjorde så och skulle inte va vän med personer min sambo var obekväm med av dessa orsaker. Har de sagt förlåt?

          Nej ingen har sagt förlåt. Och min sambo tycker att det är ju så länge sen så det kvittar.
          Jag hade aldrig gjort så mot honom, jag hade tagit hans parti (om man kan säga så efter så många år) och avstått från kontakt med personer som gjort livet dåligt för honom.

        Att lärarna tillät det sjukaste av allt.

          Ja ingen av lärarna brydde sig. Inte förrän jag skrev ett brev till dansläraren. Att jag mådde dåligt över att alltid bli vald sist, att jag inte ville gå till skolan. Då ändrade dansläraren så vi tjejer bjöd upp, eller att han delade ut vilka vi skulle dansa med istället.
          Men på gympan brydde sig ingen. Man fick vara den klumpiga idioten som ingen ville ha. Inte konstigt man får ångest av gympasalar.

    Vad har hänt med @exonphspoilerse på insta? Varken det eller backupkontot hittas

      Hon brukar inaktivera kontona ibland. Sen kommer hon tillbaks om någon dag eller så.

    Vill gå ner I vikt men har noll karaktär/disciplin. Äter kcalunderskott tre dagar och sen går jag bananas..

      Fattar känslan… jag gör likadant tills jag i januari insåg att jag hade gått upp 10 kg från min bekväma vikt (bekväm utifrån fysiska förutsättningar även).

      Hur jag gick ner dessa kostmässigt var att äta frukost, lunch som var en stor sallad med protein, smoothie med mkt bladspenat till mellanmål och sen middagen var antingen samma som lunch eller rotfrukter i ugn + protein + sallad.

      Ta bort alla onödiga kalorier – behöver du verkligen sås eller kan en skvätt balsamico/citron/kryddor räcka?
      Dricker bara vatten (zero läsk om jag verkligen vill ha läsk ibland) och alkohol enbart vid speciella tillfällen.

      För mig var det snacksandet och storleken på portionerna som var det jag hade svårt att ändra på.

      Mm det är effektivt. Men läs gärna på vad fasta gör med kvinnor i fertil ålder innan du gör något sådant!

        Låter bra! Men fasta påverkar hormonerna även för icke-gravida/ammande osv. Kan vara bra att veta! Hormonerna sätter ju grunden för hela vårt mående.

        Och vad skulle det vara enligt vilken källa…

          Varsågod och börja googla. Är inte svårt att hitta 🙂

            Eller så erkänner du att du inte har nåt att stå på.

              men jösses det finns forskning som visar att kvinnor i fertil ålder inte bör fasta – det ÄR enkelt att hitta via Google.

      Nej. Nej. Nej. Fasta aldrig. Dåligt för kroppen. Nyfrälsta bantare är fan värst.

        Hur kan det vara dåligt för kroppen egentligen? Människan är ju byggd för att kunna gå utan mat i perioder.

        Fakta på det? Länka gärna nåt seriöst.

      Läs på Livsmedelsverket och 1177 om hälsa och livsstil. Där finns massa bra tips! Jag tror inte på dieter, förbud och quick-fix utan på hållbara ändringar som en faktiskt kan hålla. Har själv gått ner 5 kg på 3 månader genom att jag bytt till gröna nyckelhålsprodukter, äter halva tallriken med grönsaker, äter massa frukt och promenerar 30 min/dag. Har inte uteslutit något. Lycka till!

        Här är bra info! Rekommenderar verkligen att läsa på livsmedelsverkets sida, finns massa bra tips där!

        https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/text-pa-forpackning-markning/nyckelhalet

      Ja alltså vad vill du ha för svar? Du gör det bara, 7 dagar i veckan i några månader sen är du där. Fasta ska du inte ens tänka på, det kommer sluta med att du överäter. Det finns inga genvägar, eller mirakelkurer. Har du inte disciplinen kommer du att misslyckats och disciplin byggs upp genom att du gör det du måste göra , inte det du vill göra. Det är exakt som att gå till jobbet. Lycka till.

        Ja alltså man märker ju att det här delar upp människor i två läger, de som har pannben och vet att de måste göra vissa saker för att se ut och må på ett visst sätt trots att de inte vill, och sen de andra som alltid har ursäkter. Det finns verkligen inga genvägar som någon annan sa, det är samma för oss alla. Man kan äta gott och sött men i mindre mängd. Man får in rätt mycket mat på deficit kalorier.

        Det KAN sluta med att du överäter, att fasta. Men den ev sidoeffekten har alla äta mindre/bättre-metoder, även mer mjuka linjer. Så inget unikt för just fastande.

      Ehh du jobbar på din karaktär? Det är ingen som kan jobba för dig så du måste göra det själv. Det är bara att låta bli att göra det man inte ska. Kan du inte kontrollera din hjärna kan du inte nå något

        Fast det är ju ett riktigt skitråd. Jobba på sin karaktär ??‍♀️ Socker är lika beroendeframkallande som heroin och det är nog inte så lätt att bara ”jobba bort” om du är sockerberoende.
        Kom igen… ?

          Nej det är inte som heroin! Snälla! Då skulle vi alla sitta hemma och suga på sockerbitar.

            Det gör vi ju. Fast sockerbitarna är maskerade i princip allt vi stoppar i oss. Folk fattar inte hur mycket ”dolt” socker vi får i oss. Det finns i nästan allt. Så visst fan går vi runt och ”suger” i oss sockerbitar. Betydligt mer än vi tror…

              Nej alla äter inte socker hela tiden! Om man lagar mat från grunden och äter osötat bröd får man ju inte i sig något dolt socker. Klart man inte kan köpa färdigmat och sushi och tro det är bra mat!

            Det ligger i människans natur att dras till sött, salt och krispigt. Handlar inte bara om svag karaktär utan det är biologiskt betingat. Finns mycket forskning och radioprogram om detta.

              Förstår att det får dig att må bättre att tro det men tyvärr är det inte sant. Vi har många biologiska impulser som vi inte låter styra oss. Att föröka oss med alla män som är stora och starka till exempel, men gör vi det? Nej. Otrogna stup i kvarten när det kommer en man i vår väg som kan ge oss en stark avkomma? Vi är inte skapta att storäta mer än tills man är mätt, och vi är heller inte skapta för att gå runt och småäta hela dagarna. Det är biologiskt fel helt enkelt.
              Är det svårt? Ja. Handlar allt om viljestyrka? Ja. Du kan inte säga till mig att det inte GÅR att inte äta skit för det gör det. Ingen tvingar dig stoppa in något i ditt min, för med den logiken hade nu nyktra knarkare och alkisar inte funnits. Att vi har olika biologiska impulser osv är ingen ursäkt. Så skippa skitsnacket och ursäkterna för det är vad det är.

                Jo, det är visst sant. Finns mycket forskning på detta. Prova att läs lite vetenskapliga artiklar.

                  Skillnad på att DRAS till något och påstå att det inte går att motstå det. Det ena är sant, andra är falskt. Om du själv har såna problem, sök hjälp.

                    Vem har påstått att det inte går att motstå? Kan du inte läsa?

                    ”Det ligger i människans natur att dras till sött, salt och krispigt. Handlar inte bara om svag karaktär utan det är biologiskt betingat. Finns mycket forskning och radioprogram om detta.”

                      Det är ju det som påstås i hela tråden. Att ni inte kan gå ner i vikt trots kaloriunderskott och träning. Haha vilket skämt. Det är svårt och kräver mental styrka, därför lyckas ni inte.

              Ja med samma logik kan du ju rättfärdiga män som våldtar eftersom det rent biologiskt är mannens uppgift att sprida sin säd med så många kvinnor som möjligt. Och vi kvinnor väljer bara stora och starka män, ingen bryr sig om intellekt eller något annat. Nä du fattar väl att man kan kontrollera sin hjärna och om man inte kan det kanske man ska jobba på det. Människan älskar sött och kaloririkt då vi förr i tiden var tvungna att jaga vår mat och det med högst energiinnehåll höll oss mätta längst, vi lever nu i en värld som inte ser ut så vilket gör att man måste använda hjärnan och begränsa sig. Men visst, alla kan inte det. Så vad vill du att jag ska säga till ts? Näää men gud fortsätt vara tjock, du kan ändå inte gå ner för att vi har impulser aom gör att vi vill äta socker! Buhuuu!! Hur lyckas alla andra då? Hur tror du att vi som håller vikten lever? Tror du det kommer av sig själv? Nej, vi avstår och rör på oss, tro det eller ej men det funkar faktiskt att äta socker i mindre mängd och gå ner i vikt.idiot

                Du kanske ska lugna dig lite? NN skrev bara att det ligger i vår natur att dras till sånt, därmed är det tufft att motstå men självklart går det bara man ger sig fan på det.

                  Jo fast det gör jag, det är bara patetiskt hur ni överviktiga alltid kommer med massa hittepåursäkter för att ni själva inte har någon disciplin. Du kan hitta på vilka orsaker som helst, det går inte att gå upp i vikt om du äter på ett underskott. Underskott kräver pannben. Och nej det är inte svårt om man vill det. Du låter ju som en alkis, fatta om du hade sagt att du inte kan motstå alkohol, vad gör det dig då? Alkoholist. Fatta hur sjukt det då är att du påstår att du inte kan motstå sötsaker eller whatever? Det är ju en form av matmissbruk.

                    ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

                    Hur fan står det till egentligen ?

                      Haha älskar hur stötta de blir när någon säger sanningen. Ja, viktnedgång och ett nyttigt liv kräver disciplin. Och nej, man kan inte inte gå ner om man äter på ett underskott och rör på sig. Men ändå ska vissa hitta på ursäkter ?

                      Men du sa ju inte sanningen? Tvärtom – du påstod att det är falskt att vi dras till sött, salt och krispigt. Det stämmer i allra högsta grad, så du har helt enkelt fel. Här kan du lyssna: https://sverigesradio.se/avsnitt/1585954

                      Är du helt dum i huvudet? Jag sa att vi dras till kaloririk mat precis som vi har flera andra impulser, sexuellt, förökning osv, men det betyder inte att vi inte kan låta bli att agera på dem. Att få olika biologiska impulser betyder inte att man ska agera på dem, hade vi gjort det hade vi haft en helt galen värld, vi har liksom fått en hjärna av en anledning. Bara en själv kan kontrollera vad man äter, och att påstå att DET INTE GÅR är helt galet i mina ögon då det betyder att man är missbrukare, det är liksom själva definitionen av missbruk.

                      Går inte att ta dig på allvar när du slänger med ”idiot”, ”dum i huvudet” osv. Man märker att allt inte står rätt till med dig. Ingen har ens påstått att det inte går att kontrollera vad man äter, så dina arga utbrott blir ganska absurda. Ta hand om dig nu!

                Vilken attityd du har. Och ”idiot” bara för att någon slänger in lite fakta? ? Du kan ju inte må bra.

                  Attityd? Har jag attityd för att jag säger att ni faktiskt kan styra era egna hjärnor? Eller mår ni bättre av att gå runt och tro att det inte går att gå ner i vikt? ?haha orkar inte

                Du skulle nog må bra av att äta lite socker för det verkar som att du blivit både bitter och missnöjd med ditt liv eftersom du sitter här och kallar andra för idiot ? Vässa argumenten och ta en liten kaka så kanske du får igång hjärnan igen

                  Nej det är ni som är patetiska som inte ens kan uppnå att låta bli viss mat som är patetiska, inte konstigt att ni sitter här inne och hatar alla unga snygga tjejer

                    Du är förhoppningsvis jävligt ung och snygg för din personlighet verkar minst sagt rutten ???‍♀️

          Nej Carro det är ingen skittråd, det är sanningen. Förstår att det svider när du själv inte har någon disciplin. Och teorin om att socker är lika beroendeframkallande som heroin har ju visat sig vara falsk gång på gång. Men visst, om det får dig att må bättre så. Ingen kan tvinga dig äta det du äter, det är inte som att någon tvångsmatar dig, det är ett VAL du gör. Vi är många som älskar socker men som ändå lyckas hålla oss borta så mkt som det går och gå ner i vikt. Vad är det som gör att vi lyckas? Jo, vi vet att disciplin och mental styrka och att må bra kommer före någon chokladkaka som bara gör en glad för stunden men fet i längden.

            Men herregud vad insiktslös du är ? det är så att man baxnar. Det handlar inte alltid om disciplin, det finns otroligt många människor som kämpar mot övervikt och flera av dem har säkert oerhörd disciplin men det finns andra faktorer som spelar in. Du kan väl inte på allvar tro att det enbart handlar om att äta mindre och springa mer? Är du kvar på 90-talet? Läs på och få lite kunskaper innan du öppnar munnen. Och bara för att tillägga: själv är jag underviktig men skulle aldrig i mitt liv uttrycka åsikter som du gör, ditt fettförakt lyser igenom på ett osmakligt sätt. Jobba på din personlighet eller bara var tyst snälla….

              Så du påstår att överviktiga hr otrolig disciplin och äter säg 1700 kalorier om dagen och tränar och ändå kan stackarna inte gå ner? Skitsnack och ursäkter. De har ingen disciplin och that’s it. Du vet inte ens vad disciplin är, därför har du så svårt att fatta vad som krävs av en människa för att uppnå vissa kroppsmål

                Jösses vad du är sorglig. Jag tycker synd om dig din stackare.

                  Ja och såklart inga argument. Prova ligga på ett underskott, träna och sluta äta skit så ska du se att du mår bättre. Kan du inte det och helt enkelt inte kan motstå olika typer av mat – sök hjälp för nej det är inte normalt

                    Jag har massor med argument men jag orkar inte argumentera med småbarn som hellre tittar i spegeln än i böcker. Fortsätt inbilla dig en massa skit och se ner på människor som inte ser ut som du. Förresten har jag redan påpekat att jag klassas som underviktig så jag kämpar med motsatsen – att gå UPP i vikt och det funkar märkligt nog inte att bara äta en massa socker och annat ”skräp”? Märkligt va med din logik ?

                  Varför tycker du synd om ts när det hen skriver är sant? Det går liksom inte att inte gå ner om man gör vissa saker. Att det är svårt för vissa som lider av olika matmissbruk är ju självklart sant, men det gör det inte mindre sant att man går ner av att röra på sig och äta under sina behålla vikten kalorier. Det är rätt enkel matematik

                    För att hade det varit en sanning och så enkelt så hade det funkat för alla. Och det gör det inte…

                      Ok så du påstår att om man rör på sig fem dagar i veckan och äter på ett ”normalt” kaloriunderskott går man inte ner i vikt? Alltså det finns inte en forskningsrapport som går emot det här. Visst att det finns olika faktorer som gör att vissa lyckas bättre än andra, men att påstå att man inte KAN hålla sig borta från skräpmat och att det inte går att gå ner i vikt är helt galet. Finns ingen chans att du är smal eller normalviktig överhuvudtaget, du blir ju så stött så det finns inte.

                      Nej det funkar inte för alla för de gör inte som man ska. De tror att de äter 1500 kcal men i själva verket äter de 2300 och undrar varför de inte går ner

                      Men det var väl själva fan rent ut sagt ? det kan finnas massor med skäl till att det ändå inte funkar. Vissa tillstånd som till exempel hypotyreos, som är en underfunktion i sköldkörteln, kan göra att det är svårt att gå ner i vikt trots kaloriräkning. En del receptbelagda mediciner, vanligtvis antidepressiva kan göra det i princip omöjligt att gå ner i vikt. Finns det någon möjlighet för dig att komma till insikt om att allt inte funkar för alla andra som det funkar för dig?
                      Jag har gått hos dietist i 1 års tid nu för att jag behöver gå upp i vikt, jag gör framsteg men det är en bra bit kvar. Det funkar definitivt inte att bara äta godis och ligga på soffan iaf. I mitt fall handlar det om att jag är väldigt lång vilket är en nackdel för mitt BMI och har sanslös förbränning. Ett lyxproblem för somliga gissar jag men jag kan ändå ha förståelse för andras situationer och fatta att alla inte funkar som jag.

                      Fast som vanligt när man pratar om människokroppen avses en frisk människa. Och de flesta som ”inte kan” gå ner är friska.

                      Underfunktion i sköldkörteln och metabolism står för en så liten del av variationen att den är insignifikant. Alltså handlar 99% om viktnedgång om kaloriunderskott och träning. Forskningen är rätt enig men självklart kan någon body positivity galning som sig inte läsa sådant.

                      Jaha så nu pratar du plötsligt om sjuka människor och folk som går på tunga piller? Det är som att prata om jogging med en person med amputerade ben. Är du så jävla dum i huvudet att du inte fattar att vi pratar om majoriteten av tjocka människor som faktiskt är FRISKA .

                    Svårt? Ja för det kräver mental styrka. Omöjligt? Nej. Det säger du ju själv. Det går inte att INTE gå ner om du verkligen äter ex 1500 kcal och rör på dig

            Blir ju knappast fet av en chokladkaka da om man inte har väldigt dåligt förbränningssystem, jag avstår ingenting o står helt stilla på min vikt, äter normalt till frukost lunsj middag o däremellan slinker det ofta ner något sött.

            Förlåt men ingen disciplin? Säger du så åt en med anorexia också? Ber du en deprimerad att skärpa sig? Läs på om vad som ligger bakom olika typer av beteenden när det kommer till mat och socker framförallt. Det skulle gynna dig.

              Ja där sa du det, beteenden. Det är ett beteende – alltså något som du själv kan styra.

      Jag har försökt flera gånger, men misslyckas. Nu däremot! Jag taktar ett kilo i veckan eller litet mer. Har gjort en extremt (!) tydlig matplan för frukost, lunch och middag. Får i mig dagsbehovet av protein, kolhydrater och fiber, men bara halva kaloribehovet. Satt flera dagar och gick igenom olika livsmedel och recept för att få koll på innehållet. Nu har jag BARA det som finns i planen hemma, inget annat. Lagar all mat från grunden, 100 procent vegetariskt. Inga mellanmål, ingen mat ute. Vatten till alla måltider. Ja, det är rätt tråkigt, men jag vill bli fri från min övervikt.

      Till det rekommenderar jag promenader varje dag. Börja försiktigt, bara du knallar varje, varje, varje dag. Nu är jag uppe i en mil om dagen, mer vill jag inte gå.

      Läs boken ”Låt bönor förändra ditt liv”. Det var nyckeln för mig för att få min viktnedgång att fungera, och hoppas kunna slippa följdsjukdomar tack vare det.

      Om jag kan, så kan du. Garanterat.

      Ät inte i ett för stort underskott för då blir det ju bakslag, dvs du går bananas. Se till att äta ofta och mycket av mat som ger mättnad och volym fast mindre kcal, typ grova grönsaker, potatis och proteiner. Gå inte runt hungrig! Försök att sova gott för karaktären är noll vid trötthet ?

        Håller med om sömnen. Där borde jag göra ett sömnschema som komplement = lägga mig och gå upp på samma tid varje dag. Kanske också ha elektronikfritt typ en timme innan det är dags att såga ved.

    Ska flytta till ny lägenhet och den är långt ifrån bra städad.
    Sagt till och dom har varit där och städat om, vilket knappt syns ens. Han som gjorde besiktningen har godkänt det, så nu säger dom att jag är för petig och noggrann.

    Vattenlåsen är inte rensade, hår i avloppet i duschen, det är hår i kylskåpet (hoppas verkligen det är hår från skägg, känns lite mindre äckligt än könshår men ser verkligen ut som det?), fönsterna är katastrof. Tar jag en våtservett och drar i kylen, köksskåp, väggar osv så blir den smutsig.

    Känns så vidrigt att flytta in i en lägenhet som inte är städad. Men ska jag verkligen behöva städa själv för att kunna flytta in?

    Några jag pratat med har sagt att jag ska ta kontakt med han som är vd.
    Jag är dock rädd att om något går sönder kommer dom ej fixa det för jag är ”besvärlig” nu. Om jag vill ha en ny lägenhet att jag ej kommer få det trots att jag har poäng i kösystemet. Kan dom straffa en på det viset?

    Ska man bara bita ihop och städa själv?
    Betalat hyra från 1/9. Den 16/9 är första dagen jag kunde flytta in för då var det dom skulle fixa klart och städningen enligt dom. Så betalat utan att ens kunna bo där och så är det inte ens städat.
    Är så arg och vill inte ens flytta längre?

      Mitt kylskåp i min nuvarande lägenhet är fräschare och då har jag inte torkat av hyllorna eller något på en månad typ, knappt lagat mat och inte orkat bry mig.
      Kan ju tycka att ett kylskåp i en flyttstädad lägenhet ska vara fräschare ??‍♀️

        Om man inte är nöjd har man väl rätt att hyra in en firma som städar, så får den som bodde där innan stå för kostnaden?

          Dom kommer ej betala eftersom besiktningen är godkänd.

          Vill ta dit städfirma och skicka fakturan till hyresvärden så får dom lösa det bäst dom vill men som privatperson kan jag väl inte fakturera någon? ? så då lär jag sitta fast med den fakturan själv.

            Hmm ok. Men det kan väl inte stämma . Alltså jag menar, jag tror du har rätt att kunna säga ifrån om du inte är nöjd. Många gånger tror jag faktiskt hyresvärdar skiter i att gå och kolla lägenheten. Jag vet inte hur det funkar med fakturan och allt det där. Har som tur är aldrig hamnat i den situationen. Stå på dig! Du ska inte behöva bo i någon annans smuts. Lycka till!

              Man börjar undra om dom ens varit där.
              Just kylskåpet är sjukt.
              Förra hyresgästen har städat det enligt dom, jag klagade och hyresvärden skickade dit en lokalvårdare (tror jag det heter?) som städade det, fortfarande hår och äckel så nu i mitten av veckan var dom där och städade kylskåpet igen. Idag var jag där och det är hår, på kanterna där man kör in hyllplanen är det helt svart, under fruktlådorna är det hår, svart och blött. Det går bort bara man drar över en gång så är imponerad hur man lyckas städa ett kylskåp 3 gånger utan att lyckas få det rent.. enda förklaringen är att personerna som gjort det är blinda antar jag, annars går det inte att missa.

              Hoppas du slipper hamna i den situationen, tappar verkligen lusten på att flytta när man får problem innan man ens flyttat in.

              Får prata med dom en gång till. Sen ger jag nog upp så blir dom nöjda iaf, jag är bara trött.

            Dokumentera all smuts noga, ta massa foton. Hyr in en städfirma och begär att få specifierat av dem på fakturan vad som behövde göras. Ta kontakt med Hyresgästföreningen, hoppas du är med där, för att få råd om hur du ska gå vidare.
            Klart att lägenhet ska vara fräsch när du flyttar in.

          Men hur kan du tro det? Lägenhet var besiktigad. Då skulle ju alla köra det kortet, ”nä det var så smutsigt så jag tog hit en städfirma, som du får betala”

            Ta det lugnt! Jag skrev att jag tror. Försökte bara hjälpa till!

              Kristina frågade bara hur du kunde tro det.

                Lite konstigt att ifrågasätta på det sättet bara som att det var ett helt orimligt påstående. I alla fall, om man läser kommentarerna nedanför så verkar ju mitt påstående stämma ?‍♀️

                  Men om det var så, då skulle ju alla – precis som Kristina säger – köra med det kortet för att få gratis städning. Inte en chans att det funkar när den fått ok på besiktningen.

                    Ja så kan det säkert vara men om nu besiktningen innefattar städningen, vilket den inte verkar göra, så om det har blivit godkänt så är det antagligen redan städat, och då behöver man inte hyra in en firma som städar en gång till.

                      Förstår inte vad du menar. Ts problem är ju att det – inte – är städat, trots att ”städningen” är godkänd.

                      Jaha nej svara på det hon Kristina skrev om att i så fall skulle alla hyra in en städfirma.

                      Jag tänker kanske att man har ju alltid rätt att överklaga, eller?
                      Äh vet du vad. Det här leder ingen vart ?

      Ta in en städfirman som gör en flyttstädningen.

      Få sedan kvitto på deras omdöme om vad som behövdes göras. Förhandla om hur stor andel som du respektive förre ägaren ska stå för. I bästa fall så får du stå för hela summan själv men flyttar iaf in i en helt renstädad lägenhet.

      Grattis till ditt nya hem! ?

        I bästa fall ?

          Hehe, gick lite fort där. ?

        Förra hyresgästerna kommer inte betala eftersom han som gjorde besiktningen sa att den är godkänd.

        Ska jag alltså behöva lägga 2000-3000kr på flyttstädning av någon annans skit?
        Ska ha flyttstädning i min nuvarande lägenhet också, så blir väldigt dyrt att betala för två lägenheter när den nya inte borde vara mitt ansvar.

          Ja, det verkar som att du behöver det. Om det är viktigt för dig att flytta in i en ren lägenhet är det bara att ringa städfirma. Du kan kontakta hyresnämnden angående att du betalat hyra för dagar som lägenheten inte var lämplig att flytta in i.

            Låter jättekonstigt att behöva ta in städfirma innan man kan flytta in i lägenheten.
            Att flytta in i en ren lägenhet borde väl vara viktigt för alla?

              Det är konstigt, men något som man får göra för sin egen trivsel.

              Även efter att jag tyckt att städningen har sett ok ut har jag tagit in en firma före jag flyttat in.

              Vi prioriterar alla olika.

                Så om dom som bott före har haft en städfirma och städningen varit bra har du ändå tagit dit en städfirma igen?
                Litar du mer på den du anlitar?

                  Ja ?

                  Särskilt om jag inspekterar före och efter. Har ett par sätt som jag markerar så att jag kan se ifall de har varit där eller inte samt jag vet exakt vad jag kommit överens om och betalt för.

          Han säger att han inte kommer betala. Du måste ju inte acceptera det utan kan säga att antingen kommer du och städar själv eller så hyr jag in en firma.och skickar kvittot.

          Därefter kan du ge ett bud om det verkar gå trögt, t ex hälften.

          Eller så kan du försöka samma grej på hyresbolaget. Hävda att de brustit i sin besiktning (vilket de ippenar har), dokumentera allt och hota med att gå till hyresnämnden annars.

            Får försöka det. Tack för alla tips!

            Har tagit kort på allt så jag har det.

              Har du dragit fram spisen (om det är sån modell) ? Där brukar finnas en hel del som du tjänar på att dokumentera.

                Dom la nytt golv i köket så då körde dom ut spisen, antar jag iaf. Så förhoppningsvis torkade dom av..
                Ska få en ny spis så får se när dom sätter in den hur det ser ut där bakom då tänker jag.
                Men förra hyresgästen lär inte ha städat där bakom med tanke på hur allt annat ser ut.

          Besiktning brukar vara på skicket på lägenheten, dvs om föregående hyresgäst skadat något och ska betala för det. Städningen brukar inte besiktas utan den kan man kunna anmärka på i efterhand.

            Beror nog på vilket bostadsbolag det är. Flyttade från en lgh i Umeå, Balticgruppen. Och de gick igenom städningen extremt noga. Jag hade städfirma på flyttstädningen och de fick anmärkningar, vilket de naturligtvis rättade till.

              Dom som har min nya lägenhet ägde min första lägenhet för 10 år sedan typ.
              Städade så noga, knäskurade golven, lister, bakom spisen och kylskåp osv. Han lyckades hitta något att anmärka på ändå.
              Lägenheten jag flyttade in i då var inte alls lika bra städad men den hade han godkänt??‍♀️

              Börja fundera på om jag har någon dålig aura som gör att alla hatar mig, vill göra livet surt för mig eller något?

      Fick också flytta in i en smutsig lägenhet en gång. När jag tjatade så drog hyresvärden av några hundralappar på hyran. Fattar inte hur man kan lämna en lägenhet smutsig, skäms man inte?

        Nej, jag hade skämts att lämna en smutsig lägenhet till någon.
        Fattar inte hur någon kan godkänna det ens..

        Ser inte ens ut som att dom har torkat av något i köket förutom vasken och spisen.

      Hyr du den? Du kan klaga till hyresnämnden. Det skulle jag göra.

        Är hyresnämnden samma som hyresgästföreningen?
        Eller något annat?

          Nej det är inte det samma. Finns massa information på deras hemsida. Hyresnämnden är bra.

          Nej, hyresnämnden är.mer.som.en domstol.

          Generellt sett månar vår hyreslagstiftning gynnsam för dig som hyresgäst, eftersom du anses vara i underläge (om du är privatperson, inte samma om du hyr lokal) (när det gäller renoveringar verkar dock hyresbolagen typ alltid få rätt?)

      Men varför betalar du hyra om du inte får flytta in? Orimligt ju.

        Dom skickade fakturan och skulle bara ta några dagar i september för att fixa det dom skulle, så tänkte att några dagar gör ingenting. Trodde inte det skulle bli över 2 veckor.

          Du har rätt att få ersättning för samtliga dagar du inte kunnat flytta in, dvs: 100% hyresrabatt per dag i x antal dagar du inte kunnat nyttja lägenheten. Frågan är dock: var det hyresvärden som rekommenderade dig att inte flytta in, dvs, gick inte lägenheten att nyttja pga sina brister, eller är det du som valt att inte flytta in? Om det sistnämnda, så har du eventuellt inte rätt till nedsättning. Vilka brister behövde åtgärdas?

          Stå på dig med städningen. Dokumentera alla brister och skicka in till hyresvärden. Fastän de godkänt städbesiktningen så är lägenheten uppenbarligen fortfarande ostädad. Du har även här rätt att få x antal kr (om det var typ 150kr/h om du städar själv?) i hyresnedsättning för städningen. Observera att du då måste städa själv.

          Mvh/jobbar på ett fastighetsbolag med just dessa frågor 🙂

            Tusen tack för dina svar! Väldigt bra att höra från någon som jobbar med det.

            Dom skulle lägga nytt golv, så jag fick inte gå in när dom börjat på det.
            Dagarna innan dom började på kunde jag sätta saker i vardagsrummet för där skulle dom ej göra någonting åt golvet. Men kunde absolut inte ta dit min säng och bo där.
            Dom skulle även måla över några fläckar, måla allt behövdes absolut inte för det var så fräscht på väggarna enligt han. Så nu ser man var dom målat, inte samma vita färg ens.
            Massa spackel överallt som är grått, skoavtryck i taket (?), matrester på en vägg, spindelnät i taket på ett ställe såg jag idag.
            Torka av väggar ingår inte i flyttstädning, sånt får man räkna med och återigen är jag för petig och noggrann som påpekar detta.

            Golvet var klart den 13e eller 14e och dagen efter kunde jag börja flytta in och sova där, om städningen hade varit gjord, vilket den ej var.
            Är så trött på detta.. hittade hårstrån i kökslådor idag också. Drar jag fingret inne i skåp så får jag damm/smuts på fingret.

      Klorin är nog inte så bra för miljön. Ättika är bättre.

        Klorin är ju dock bakteriedödande. Normalt behöver man inte döda bakterier men har en flaska i städskrubben som jag tar fram enbart vid magsjuka i familjen, för att förebygga att det går runt bland alla.

        Klorin är miljövänligt om man följer instruktionerna.

          Hur använder man det rätt?
          Kan såklart läsa på flaskan sen, har ingen här dock.

          Hörde eller läste att man inte ska använda klorin med varmt vatten, att det blir farliga ångor eller något. Vet inte om de är sant?

            Japp, kallt vatten och inga andra kemikalier inblandade. Blanda ut enligt instruktionerna beroende på vad du ska rengöra. Biologiskt nedbrytbart.

        Lär väl få städa själv så har ättika till kylskåpet iaf. Rädd klorin är för starkt och svårt att få bort allt och man ska ju förvara mat i kylskåpet, så ättika känns säkrare och det dödar ju bakterier också

          Kom på att man har klorin i bassänger, antar det är samma för luktar likadant så borde inte vara dödligt nej ?

        Hade hellre kört med Vircon, det luktar inte lila illa

      Använder aldrig klorin men köpte någon klorinspray igår, borde kanske tagit en sån vanlig flaska bara.

      Tror inte jag kommer få det bättre städat, börjar tröttna på att prata med dom så lär väl få städa själv.
      Kunde förra hyresgästerna inte ens torka av ett kylskåp vill jag inte veta hur mycket äckel det är runt toan som man inte kan se ?

        Äh det blir inte så mycket efter rotavdraget. Och du slipper reta dig mer och kan gå vidare och njuta av livet orättvist eller ej. Säkert har du renare i din gamla och lär inte betala mer än 1000kr på den och liknande I din nya. Du har försökt få det åtgärdat men inte lyckats så du har inte mycket val än att skicka dit städfirma och sedan njuta av hösten.

          Precis! (Dock RUT. ?)

          Hade flyttstädning när jag flyttade från min förra lägenhet till nuvarande (inte till min nya alltså). En etta på 49kvm, kostade 2700kr efter avdrag. Tog 8h att städa enligt dom.

          Hade det rört sig om 2000kr för två lägenheter så hade det inte varit så mycket, men självklart fortfarande mycket pengar.
          Men flyttar från en lägenhet på 78kvm, så den lär kosta mer. Nya är på 65kvm. Ska betala flyttstädning för två stycken lägenheten isf.
          Men håller med i hur du tänker, vill inte lägga mer energi men blir mycket pengar när man bor själv.

        De två senaste gångerna jag flyttat till hyres har jag varit nära sammanbrott pga den dåliga städningen. Hår i taket i badrummet, rakhyvlar och en massa hårbollar bakom badkar, svart sörja under bottenventilerna i handfat och diskho. Köp en vaskrensare och kör i köket, även om det inte är stopp. Kör några omgångar med hett vatten, det är vidrigt men du kommer få bort så mycket äckel från rören. I badrummet har jag spolat igenom hålet på handfatet som ska skydda mot översvämning med duschslangen, all sörja som kom ut där går inte att beskriva. Duschslangen utan munstycke är bra för att spola av saker ordentligt i badrummet.

        Köp lite olika städsprayar, klorin, mikrofiberdukar och engångsstädservetter (finns med klorin där med), så kör du lite bra musik och bara städar. Glöm inte dörrhandtag. Vänta med fönster, lister och sådant tills du orkar, börja med det värsta (som kylskåpet). Hyllorna kanske går att ta ur och köra i diskmaskinen, så får du gnugga i resten av kylen under tiden. Det kommer aldrig bli lika bra med en städfirma som du kan göra det själv. ?

          Och glöm inte lampknappar, samt runt dem, framförallt i badrum, samt den delen på dörren där man brukar ta i den med handen. Kan vara ganska äckligt där.

          Nära till sammanbrott också. Vill bara börja gråta för jag är så trött på detta.
          Vet att livet är orättvist, men varför ska dom männen komma undan med att lämna lägenheten så och jag får städa ist?
          Intressant att veta om jag kan lämna lägenheten lika äcklig som dom gjorde om jag flyttar ifrån den nya sen..

          Vaskrensare, behöver man inte öppna upp rören då utan sån man kör ner i hålet typ? Det är så äckligt om det bara hade varit min skit där, så tanken att det är någon annans ?
          Usch, vill inte veta vad som kommer ut om jag gör samma i handfatet i badrummet..

          Tack för alla tipsen!
          Vill sanera hela lägenheten typ.

            Med vaskrensare menar jag en ?, täpp för avloppet i diskhon med vaskrensaren och fyll upp med hett vatten, flytta sedan kranen till andra diskhon och fortsätt spola vatten där samtidigt som du börjar trycka upp och ner med vaskrensaren. Hela diskhon kommer fyllas med skit från rören, men det rinner ner och undan igen sedan. Varning för att det kommer att lukta vidrigt.

            Jag vet precis vad du går igenom. Min förra flytt kunde jag inte ens sova första natten, var så äcklad av allt och ville bara fortsätta städa. Stod och grät och gnuggade bort ingrodd smuts, höggravid dessutom. ?

            Fattar inte hur folk kan leva i sin skit sådär. Det är riktigt vidrigt. Var kvinnor som bodde i mina lägenheter innan mig, så kön spelar ingen roll, det finns många äckliga människor helt enkelt. Ok att man inte alltid hinner städa, men vissa saker märker man har fått gro och växa under väldigt långa perioder. ?

            Ett till tips: kolla elementen. Mina var helt igengrodda av damm, fick lösa det med att ha en behållare under och hälla vatten med vattenkannan i mellanrummet. Kom ut stora klumpar, bokmärken, vantar och annat. ? Är det inte så illa går det med hårtork också (dammet flyger dock så var beredd på det).

      Tips om du ska ta det vidare till vd så ta bild och dokumentera allt du tycker är dåligt städat. Har varit i liknande sits och va väldigt bestämd och ”besvärlig” men fick tillslut 1,5 månad som jag slapp betala hyra som kompensation (jag städade dock lägenheten själv och krävde sen dom på ersättning för det) Tog bilder först med datum osv som jag kunde visa upp på allt som ej va städat. Lycka till!!

        Tagit massa bilder på kylskåpet, skåp, lådor, i badrummet, spindelnät i köket, fönstrena, vägg.
        Under köksskåpen så är det ju en bräda som håller upp skåpen eller vad man säger, syns ej om man står men satte mig på golvet igår av någon anledning och så mycket fläckar där..
        Även tagit på ett ställe i kylskåpet före och efter jag torkade med en våtservett för att visa skillnaden, att det inte behöver gnuggas bort utan hade dom bara torkat av hade det varit borta och kort på hur smutsig våtservetten blev.

        Hoppas jag får någon sån kompensation också, för detta är inte okej. Förväntar mig att lägenheten ska vara städad när man flyttar in.
        1.5 månader var väldigt bra!
        Fick du alltså bo gratis i 1.5månader och även ersättning för att du städade själv?

        Tack! Hoppas det ordnar sig för mig också.

    Vilken är den intressantaste seriemördaren? Ja det låter kanske sjukt men ni som gillar truecrime vet vad jag menar.

      Vill se filmen min vän dahmer. Någon som sett den??

        Ja, den är sevärd!

      Ted Bundy. Just för att såg väldigt bra ut och var extremt intelligent och begåvad. Men även Jeffrey Dahmer och hans fascination för människors anatomi.

        Jag tycker Ted b såg mysko ut. Hårda ögon. Hua.

          Ja men om du bortser från ögonen. Hans mörka ögon var skrämmande men annars såg han bra ut.

        Fast Ted Bundy var inte så ”extremt intelligent” egentligen. Han var impulsiv med sina brott och i vissa fall kidnappade han tjejer med flera vittnen i närheten. Enda anledningen till att han inte blev tagen tidigare var för att han spred ut sina brott i flera stater + DNA-analys fanns inte på hans tid, utan när han väl blev tagen så var det för att han var dålig på att tänka efter. Hatar myten om att han var ett geni, han var bara manipulativ och såg oskyldig ut!

          Jo det var han. Han hade en examen i juridik så han kunde försvara sig själv under rättegången. Han arbetade nära polisen med våldtäktsoffer och på en självmordslinje där han svarade i telefon och pratade med människor som ville begå självmord. Han gjorde slarviga misstag absolut men han var högst intelligent.

            Nej han var inte extremt intelligent. Han kämpade när han var yngre med mindervärdeskomplex eftersom han inte var så duktig i skolan osv. Däremot var han ju normal intelligent eftersom han ändå lyckades studera osv.

      Bland de äckligaste av många är enligt mig toolbox killers ?

        Vad gjorde han?

      Robert Berdella var ett riktigt odjur. Jag som brukar vara noll känslig för groteska detaljer fick skippa vissa delar av seriemördarpoddens avsnitt om honom ?

      The night stalker ? hans ögon är bland de läskigaste jag sett…
      Och de andra som många nämnt ☝️

    ?Byxproblem?

    Fellow degmagar! Efter graviditeten är min mage mer deg än midja och det är väl fine, men jag har fått sånt problem med att hitta byxor/jeans som går att knäppa! Det verkar inte spela någon roll hur många storlekar jag går upp, det verkar förväntas att man har en liten getingmidja ändå. Så jag efterlyser tips på byxor eller jeans som är lite mer generösa i midjan!

      Jag tycker att Lindex har bra byxor! Har just köpt två par med resår i midjan som ser bra ut på, är tighta men ändå sitter skönt. Tror att ett av paren hette Jonna.

      Detta är mina go to-brallor. Sköna, snygga och generösa i Stl ?? https://www.kappahl.com/sv-SE/dam/klader/byxor/boyfriend/

      Håller med ovan gällande Nickie från kappahl ? sen snake från lager 157 och sen även en jeansmodell från vero moda som är väldigt stretchiga funkar för mig ? har exakt samma problem post graviditet så här fått reka marknaden lite ?

      https://www.levi.com/SE/sv_SE/klader/dam/jeans/raka-314-shaping-jeans/p/196310134

      Jag älskar dessa. De går inte in i midjan och sitter så skönt. Har ljusblå och svart, svart är tightare.

      Tack för alla tips, uppskattas! ✨

    Har blivit dumpad av han jag trodde var mitt livs kärlek och har så svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer bli glad. Så rädd för att behöva vara singel i flera år. Kan någon skriva något hoppfullt?

      Tufft! ?
      MEN du kommer att komma över och träffa någon bättre och inte ens sakna den förre som ju uppenbarligen inte var den rätte.

      Lovar – du kommer bli glad igen!!!! Låt tiden läka dina sår❤️

      Om du är så rädd för att vara singel så betyder det ju att du verkligen behöver vara det. Lägg inte något stumt hopp i att du ska träffa någon ny snubbe utan se fram emot att se vilken potential du har att växa som ensam. Den där ryggraden rätar sig snabbt ska du se.

      Oavsett hur ont det gör just nu så kan jag nästan lova att du kommer att växa av det. En dag kommer du att se alla fördelar med att vara singel, att inte behöva anpassa dig för någon annan än dig själv och det är en frihet.

      Förstår att det kan kännas långt bort just nu, men det kommer ?

    En fråga om straff:

    Om man begår ett brott kan man väl få antingen fängelse eller rättspsykiatrisk vård?

    Vad gäller om man får rättspsykiatrisk tvångsvård, får man ett visst antal år direkt? Eller provas det regelbundet? Eller motsvarar tex 15 års fängelse även 15 års rättspsyk?

    Jag hittade inget tydligt svar på Google…

      Det prövas kontinuerligt om det fortfarande föreligger behov av tvångsvård. Riskbedömningar görs.
      Således kan du avtjäna lång tid på rättspsyk för brott med relativt låga straff och vice versa dvs avtjäna ett relativt kort straff för ett allvarligt brott.

        Innebär det att en person kan sitta hur länge som helst i rättspsykiatrisk tvångsvård? Längre än ett livstidsstraff (om det hade varit ett fängelsestraff)?

        Undra hur ofta man gör en ny bedömning…

          Ja man kan sitta hur länge som helst.

          https://www.expressen.se/nyheter/sten-erik-84-kan-bli-kvar-pa-rattspsyk/

          Här är en artikel om sten-erik suttit i 48 år, då 2015 när artikeln skrevs.

          Ja precis. Och därför hade det ju varit skönt för samhället om vissa störda människor t ex återfallsvåldtäktsmän dömdes till rättspsykiatrisk vård isf fängelse….

      Du döms inte till ”år” av (tvångs)psykistrisk vård utan de släpper ut dig när du anses vara frisk. Du kan alltså i princip släppas efter ett halvår för ngt som annars gett dig livstids fängelse men också sitta längre för ngt som kanske gett dig 2 år.

      Var inblandad i en rättegång för massor av år sedan. De var misstänkta för flera mordbränder och ett gäng andra brott. Den ene ansågs skyldig och dömdes till sluten psykiskt vård. Blev utskriven något år senare, brände ner fler fastigheter och så samma visa igen.
      I bland funderar jag på om alla människor faktiskt skall ha tillgång till frihet. Vad har inte denna person kostat i liv, lidanden, förstörd egendom, rättegångar och allt runt det.
      Samtidigt vill jag att man kan få flera chanser men var går gränsen.
      Ok. Gick väl från ämnet här…

        Ja svårt det där. Vissa ska få sitta inne resten av livet som breivik. Tycker han aldrig ska släppas ut.

          Han kommer förhoppningsvis aldrig släppas ut, visst kan de förlänga fem år i taget i Norge? Och då utan någon bortre gräns.

          Han kommer aldrig ut!

      Det finns två typer av rättspsykiatrisk vård också, med och utan särskild utskrivningsprövnig. Dvs man döms till det ena eller det andra, vanligast är utan särskild utskrivningsprövning. Särskild utskrivningsprövning innebär att en domare ska pröva om man är tillräckligt frisk för att släppas igen. Utan sådan prövning så är det läkare som gör bedömningen.

    Margareta Grääs! Läste nåt om henne här igår, ang otrevlig. Jag vet inte, jag känner inte henne. Däremot tycker jag detta julkalendersöppnande är sinnessjukt?! Ur både hållbarhetsperspektivoch konsumtion. Hamnade på en video med Lumene idag och först pratar hon om varför hon absolut inte köper det märket längre. Sen säger hon ”fast de kanske har förnyat nu och skapat fler färger, men jag bryr mig ärligt inte”. Va? Om du utesluter ett företag pga att de inte gör i många nyanser, så är det väl superbra att lyfta om/när de ökar nyanserna?

    Tänkte på hur hon sa det, ang kommentar om dryg/otrevlig. Får liksom inte trevlig känsla av hennes videor. Tyvärr!

      Äsch, jag tycker hon är kul!

      Alltså jag tycker personligen om människor som är mjukare änn hur hon är. Hon är lite taggig tycker jag.

      Reagerade också på den sjuka konsumtionen! Samt är inte överraskningen hela grejen med kalendrar? Varför vill man veta vad man får? Då kan de ju lika gärna sälja produktkit.

      hoppas camilla gör ett inlägg om hennes attityd…

    Vilka följer The circle? Någon annan som får vibbar av att Nick är en väldigt oskön person IRL? ?

      Men jaaaa han är så vidrig!!!

    Tipsa mig om en serie som påminner om antingen dexter eller Sopranos!

      The Wire

      Har du sett att Dexter kommer ut med en ny säsong?

        Jaa är så taggad!

        Var kan man se den?

      Banshee
      Bosch
      Breaking Bad
      Goliath
      Jessica Jones
      Jett
      Justified
      Killing Eve
      Magic City
      Mare of Easttown
      Mob City
      Ozark
      Public Morals
      Rectify
      Reprisal (mycket varm rekommendation)
      Stan Lee’s Lucky Man
      The Deuce
      Tin Star
      True Detective

        Kanon, stort tack!

    Ni med barn! Hur illa blir sömnen vid seperationsfasen vid 8-9 månader ? Några tips på hur man tar sig igenom den? Massa närhet dagtid fattar jag men nåt annat? Nojig här med min 7-månaders, haha….

      Mitt svar kanske inte är till någon hjälp, men jag oroade mig jättemycket för den fasen men sen när den kom märkte jag INGENTING på min son. Och då hade han en supertuff fas då han var 3-4 månader. Så det behöver inte alls bli så illa!

      Min ville sova på mig, bara han fick det så sov han bra.

      Inte märkt av något på nått av mina barn. Har en 3 åring och en 10 månaders. Tänk på att alla barn utvecklas olika och faserna folk pratar om är väldigt generella. Har du ett barn som redan känner sig trygg och får sitt närhetsbehov uppfyllt kommer det säker gå toppen. ?

        Det sista hade du kunnat skippa.. är ändå otroligt vanligt att sömnen blir påverkad kring denna tid och då behöver det inte bero på att barnet inte är tryggt eller inte får sitt närhetsbehov uppfyllt…

      Mitt första barn läste jag på om alla faser och vad som sker och visste exakt allt om det. Blev stressad precis som du vid varje ny fas. Nu med andra barnet har jag noll koll och hon lever än. Så släpp det där med faser.Ta det som det kommer för tyvärr finns inget facit. Alla barn är olika. Och noja dig inte över sömnen. Du kommer få sova om något år eller två ?

      För oss märkets det ingenting på något av barnen. Perioden när de var 7 månader till cirka 14 månader var enda gången i deras liv vi kunde gå in och lägga dem i sina sängar och gå ut därifrån och sen somnade de direkt och sov hela nätter (med några undantag såklart). På dagarna märkets det dock av, gick inte att laga mat, gå på toa eller nånting annat utan en unge i famnen?

      Ingen av mina har sovit vettigt förrän ca 3-4 år. Innan dess var typ tre timmars sammanhängande sömn lyx, och få sova längre än till kl 5:30 ”sovmorgon”.
      Lycka till!

    Tycker man ska få klä sig som man vill, men, skulle samtidigt se fördelen med att ha uniform. Alla klär sig lika. Klyftor blir lite mindre tydliga och kan tänka mig att en del mobbing skulle försvinna. Minns själv att de med ärva kläder och inte senaste modet blev utstötta i vår skola. Sen ska vuxna sluta sexualisera barn. Klart man SER om någon har halva tutten ute, svårt att missa liksom, men som vuxen ska det vara ett ickeproblem.

      Nej! Skoluniform hjälper inte! Om man är osäker på sin kropp, har problem med svettningar osv så kommer eleverna bara att känna sig ännu mer osäkra. Tänk att vara TVUNGEN att klä dig i ett plagg som exempelvis framhäver dina stora bröst som du egentligen avskyr. Eller att behöva gå omkring i ett material som gör att du varje dag får gå omkring med svettfläckar på ryggen eller under armarna. Alla trivs bäst i olika typer av kläder.

        Kan ju finnas flera alternativ men ändå snarlika kläder. Så kan alla välja plagg de föredrar men ändå se enhetligt ut.

        Uniform behöver ju inte betyda att alla måste ha exakt samma material eller samma passform på kläderna. Kan ju tex vara att nederdelen ska vara svart och gå nedanför knäna eller nåt. Skjorta/blus i viss färg. Alltså mer som en klädkod.

          Så funkar det i USA iaf. Alla köper uniform från olika klädaffärer och ivalfritt material.

            Och då lär ekonomisk status synas ändå…

    Gubbslem som stirrar på tonåringars bröst bör ju inte vistas i skola helst..

      Tonårsslem däremot finns det gott om ?

      Men alla som säger att de inte kollar ljuger ju. Klart man ser. Precis som jag ser om en kille har stånd och snorren står rakt upp i byxorna så ser jag ju om tuttarna hänger ut. Helt utan sexuella varken tankar eller känslor så ser jag det.

      “Vill tjuvkika omedvetet” är ju dock lite paradoxalt…

      Vad hittar man på den länken?

        Är bara att trycka om man är nyfiken?

          Står ju också vero Moda byxa i början av länken. Så att gissa att det är en byxa från vero Moda känns ganska rimligt.

      Äsch, strunt samma, såg den var svar på fråga längre upp.

        Hamnade fel ?

    Om man drar det till sin spets då? Ska man få gå naken till skolan? Eller vart går gränsen? Vid kön? Jag tycker med att det är en klurig fråga, men jag tycker samtidigt att det är väldigt trevligt med lite mer konservativa klädsel på både män och kvinnor. Men det är ju bara min preferens?‍♀️

      Fast det där kommer ju aldrig hända så helt onödig diskussion. Att någon går naken till skolan alltså.

        Nej det kommer det förmodligen inte att göra. Men vart drar man gränsen för hur lite kläder man kan ha i skolan och på arbetsplatser? Jag trodde aldrig att kvinnor skulle gå omkring och visa naveln på arbetsplatsen, men nu är vi där och jag tycker väl inte direkt någonting om det, förutom att det är otroligt fult och löjligt (i min mening, smaken är som baken).

      Jamen jämför bröst med k*kar och r*var.. eller varför inte med bröst..?

    Tips på sida med lite mer ”vintagestil” på kläder online?

      Modcloth

    Hur kommer det sig att andra föräldrar alltid är snabba med att rätta/säga till mitt barn, men aldrig sina egna?
    Nu är jag inte någon förälder som låter min unge gå bananas och andra föräldrar får hela tiden säga till utan jag är med mitt barn hela tiden och säger till och rättar osv men ändå tar sig alla andra friheten att också säga till, oftast innan jag ens hinner. Jag är inte i långsam utan det blir liksom att dom börjar prata samtidigt som mig. Hur kommer det sig?
    Exempel, sitter i sandlådan och en mamma jag aldrig träffat kommer tid med sitt barn. Mitt barn kastar sand en gång, så som barn ibland gör, och mamman säger ”inte kasta sand”. Blev lite chockad eftersom jag satt precis där och sa till också, förstår om folk som känner mitt barn inflikar ibland men främlingar?
    Är det här ett normalt beteende från andra föräldrar, för jag personligen säger aldrig till andras barn förutom om de slår eller gör illa mina barn, men det har aldrig hänt i mina fall.

      Hon kanske var rädd att hennes unge skulle få sand i ögat.

      I din situation så hade jag nog ändå tyckt det va okej, oftast lyssnar barn mer/bättre när någon främling säger till att hen gjort fel.

        Absolut, nu var det ett exempel utav flera bara. Jag hade också förstått om det var kanske andra gången mitt barn kastade men det var första och jag sa också till.

      Jag har knappt varit med om det… förutom en vän som hade svårt att ta konflikter med sitt eget barn så hon hellre sa till mitt barn (som är äldre och böde får och klarar mer saker) typ ”du behöver väl inte klättra upp i det trädet för då vill mitt barn också göra det” eller ”men mitt barn kan väl få ha den leksaken nu,du kan ju leka med den när vi åkt hem”. Blev galen och vi umgås knappt längre.
      Men i övrigt händer det typ aldrig..kan det vara så att du inte är så bra på att säga ifrån som du tror? Inte har så bra koll/närvarande mentalt som du tror?

        Hur kan jag bli mer närvarande i så fall? Sitter bredvid, leker oftast med mina barn i det vi gör eller om de leker med andra så kollar jag alltid dit eller är nära så jag kan ingripa. Har aldrig telefonen. Säger alltid till när de gör något man inte får eller om jag märker att kompisen inte vill osv.
        Tar varmt emot tips!

          Hmm… det låter ju som att du gör rätt. Undrar om det är något som gör att folk dömmer ditt barn på förhand?

            Mitt barn pratar extremt mycket och tydligt och kan uppfattas som äldre än vad hon är vilket bara är 2,5 år. Kanske där det klämmer?

      Om du upplever det ofta så gissar jag på att du inte reagerar fort nog på ditt barn. Jag skulle lätt säga till någon annans barn (och mitt eget såklart) och det ska göras direkt så att de fattar vad de gjort fel.

        Ja, alltså det hade jag förstått om så var fallet men som jag skrev så kan det vara att vi liksom pratar i mun på vArandra, det blir typ komiskt.

      Det kanske bara kommer spontant. Den andra föräldern ser ju sitt barn få sand på sig och vill kanske inte bara låtsas som att det regnar och vill då kanske markera att denne inte är ok med det. Jag är också alltid snabb att säga till mitt barn, men tar noll illa vid mig om en annan vuxen också markerar, på ett lungt sätt förstås.
      Jag personligen säger sällan till andras barn då jag själv vill ge föräldern chansen att göra det först.

        Tog nog det sämsta exemplet för jag tycker också att det var okej, min poäng var att det händer ofta och vid andra tillfällen där det inte är något så allvarligt som att kasta sand. Dessutom så sa jag ju också till så det blev lite dubbelt.

      ”Vanliga” saker som inte är farliga skulle jag aldrig säga till om, då är det upp till föräldern att vägleda och uppfostra. Skulle bara bli arg om någon sa till då och speciellt innan jag själv hunnit göra det ? Däremot såklart om ett barn gör illa mitt eller något annat barn, skadar eller skrämmer djur, är på väg att förstöra inredning osv, då har jag inga problem att säga till. Men det är ju på en annan nivå ?

        Håller med! Har aldrig problem om min unge gör något som är uppenbart fel och någon säger till!

      Hon kanske jobbar på förskola och det kom ut av gammal vana? 🙂

      Du kanske har en annan toleransnivå? Om det är som du säger, att andra föräldrar alltid är snabbare än dig så tänker jag att du har en nivå som är högre än vad de flesta andra anser vara ok.

        Mycket möjligt men kan också vara situationer där vi pratar samtidigt, dvs jag håller på o säger till och vi pratar i mun på varandra. Det blir bara märkligt.

      Jättenormalt. Hon säger ju till eftersom barnet annars inte förstår.

        Varför skulle mitt barn inte förstå för att jag säger till?

      Det uppfattas som att du kanske inte riktigt är öppen för potentiella förklaringar, eftersom allt som folk svarat dig hittills har du avfärdat direkt som totalt omöjligt. Tror du undermedvetet är ute efter medhåll och klapp på axeln av typen ”vaaa du gör allt rätt alla andra är dumma i huvudet”.

      Med det sagt, kanske är det så att du blir störd och noterar extra mycket allt som utomstående anmärker på som antyder att du inte gör ett perfekt jobb som förälder. Helt ärligt kan jag säga att jag inte ens tänkt på om andra sagt till mina barn snabbare än vad jag gjort under alla mina år i lekparker med mina barn. Vem bryr sig liksom?

      Försök jobba på dig själv och ditt självförtroende i din föräldraroll istället. Jag är säker på att du gör ett fantastiskt jobb, men vet av erfarenhet att om man är lite osäker på sig själv kring något blir man extra känslig för allt som skulle kunna uppfattas som minsta lilla kritik. Obs menar alltså inte att du ska jobba på din föräldraförmåga, för det är säkerligen inget fel på den, bara på ditt självförtroende och din självkänsla kring ditt föräldraskap. Låt andra säga vad de vill, när du vet att du gör rätt och har tillit till det kommer du inte ens notera om andra säger sådana saker.

        Håller absolut inte med i din analys och är inte ute efter medhåll. Har till och med bett om förslag på hur man blir mer närvarande om det uppfattas som jag inte är närvarande.

        Jag bryr mig för att det är för mig och mitt barn okända människor, tycker det är ett märkligt fenomen om det inte handlar om en uppenbar situation där någon far illa eller liknande. Tycker även det är märkligt att man bara ska acceptera att vilt främmande människor säger till mina barn, när jag är på plats.

        Tack för ditt svar!

          Endel kanske har mött många slappa föräldrar som aldrig säger till, och därför har som vana att säga till andra barn trots att det kanske inte behövs då i ditt fall? En gissning bara!

        Håller med. Tänker att TS kanske inte är så konsekvent, kanske upplevs hon ”mesig” i sitt sätt att säga ifrån?

        Och TS du kanske behöver sätta dig ner och fundera på om problemet ligger hos dig, för jag förstår att andra säger till om de upplever att du inte gör det.

      Jag upplever att många föräldrar struntar i vad sina barn gör på lekplatsen. Var med om en situation i somras. Min son gick fram till en tjej och tog flisbitar (det är flis istället för sand på själva lekplatsen) från henne. Sa till sonen att ge tillbaka dem och att man inte tar av andra, detta var tydligt så att mamman som stod precis jämte hörde. I nästa sekund tar det andra barn upp flisbitar och kastar på min son i ansiktet, varpå mamman bara står och glor utan att säga till. Vågade inte säga till utan bara sa till sonen att vi skulle gå och leka med något annat.

      Tänker att folk kanske varit med om många situationer som dessa och därför har låg toleransnivå typ. Så de är snabba med att tillrättavisa när ett annat barn gör något mot deras barn. Och ibland blir oskyldiga personer också drabbade av det, som du exempel, som faktiskt säger till ditt barn själv. Men de är liksom snabba med att själva säga till eftersom de är vana vid folk som låter sina ungar göra vad som helst.

        Varför vågade du inte säga åt barnet som kastade flis på ditt barn? Tänker att det är viktigt även för ens egna barn att man markerar vad andra får göra mot en också. Speciellt om inte andra föräldern gör det.

      Hur gammal är du eller ser du ung ut? Som ung förälder blev jag ofta behandlad på ett sämre sätt än vad äldre mammor blev. Menar att det behöver inte ha med dig personligen att göra.

      Varför gör det så mycket om någon annan säger till ditt barn?

      Jag anser att det är normalt och tycker även det är bra att andra säger något för att liksom understryka den sociala intoleransen över vissa beteenden. Har hänt några gånger med min pojke, nu 4, när han blivit lite för till sig i lekar ute.

    Är det någon mer som ska påbörja IVF i höst? Är 27år gammal och har försökt tillsammans med min sambo i flera år nu… Känner mig så ensam då de flesta av våra vänner är gravida eller precis fått barn… längtar och hoppas❤️

      Håller på just nu. Gå med i gruppen IVF Sverige på facebook. Superbra om du vill bolla tankar med andra i samma sits ❤️

      Åh har själv gått igenom samma sak. Förra sommaren fick vi äntligen en dotter efter flera års försök och till slut ivf. Jag håller mina tummar och hoppas verkligen att det går bra för er också ❤️

    Kyrkovalet imorgon! Vad röstar ni på?

      Nu blir det en repris av gårdagens ÖS

        Here we goooo!

      Till kyrkomötet och stiftsfullmäktige har jag lagt min röst på Öppen kyrka. I församlingsvalet har jag röstat på en person som jag vet gör ett bra jobb, och inte brytt mig om nomineringsgrupp.

      Rött

        Religion och politik hör väll ändå inte ihop ?

          Det gör ju det… Kyrkoval, man röstar om vem ska bestämma angående Svenska kyrkan. Kan va rätt stor skillnad vad de olika partierna vill…

      Röstar inte.

      POSK.

      Exorcisterna

      Borgerligt alternativ 🙂

    Haha jag och en kompis hade en rolig diskussion idag. Om man drömmer sexuella drömmar , brukar man stöna högt då i sömnen ?

      Ingen aning, men skulle inte förvåna mig! ?
      Vaknade själv en gång av att jag skrattade…

      Det hoppas jag verkligen inte ?

        Hoppas inte heller!!
        För hennes sambo hade påstått att hon stönade i sömnen. Fick panik för jag har drömt sexuella drömmar när jag sovit bredvid folk!?

          Min tjejkompis stönade i sömnen ??

            Haha omg neej !
            Fan jag som drömt när jag sovit med min lillebror i samma rum på semester

      Vaknat av att jag fått orgasm i sömnen två gånger och då har jag låtit med ?

      Åh gud har en så hemsk story om detta ? Sov på hotell med min mamma och under natten drömde jag världens sexdröm. På morgonen hade jag glömt bort den men mamma frågar mig helt oroligt ”åh drömde du någon hemsk mardröm i natt?” varpå jag förvirrad svarar ”Nej… varför frågar du?” och hon säger igen oroligt ”… jaha vad bra för det verkade som det” OCH DÅ MINNS JAG MIN SEXDRÖM. Gode gud ville dö ???

        ?

    Hur farligt är det egentligen med tobaksfri vit snus? Alltså fattar nikotinet är beroendeframkallande osv men ökar det även risken för typ cancer, hjärt/kärlsjukdomar, förstör man tandkött, får gula tänder osv?

    Är det någon mer som ska påbörja IVF i höst? Är 27år gammal och har försökt tillsammans med min sambo i flera år nu… Känner mig ensam då de flesta av våra vänner är gravida eller precis fått barn… längtar och hoppas

      Inte IVF men ska på fertilitetsutredning nästa vecka efter 3 missfall inom loppet av ca 10 månader. Har inte heller något barn och alla jag känner har åtminstone ett barn. Lycka till! ?

    Har fått en sån crush på en ung Benny Andersson! Så jäkla het!

      Haha nej… Men Björn var väl snäppet snyggare ändå? Du menar deras avatarer?

        Nej jag menar hur Benny Andersson såg ut på 70 talet. Mums! frikortsmaterial ?

      Ja! Skitsnygg!

    Tycker inte att någon oavsett kön ska visa sig i sexuellt utmanande klädsel i skolan. Sen är det oftast tjejer som väljer avslöjande kläder så det är oftare de som ombeds att skyla sig. Killar brukar bli tillsagda att dra upp byxor som visar kalsonger. Kan inte se att det är en feministisk fråga utan en fråga om anständighet.

      Kan hålla mig dig att det till viss del är en fråga om anständighet. Men i fallet med Donya var ju anledningen till att hon blev tillsagd att hon tagit upp med läraren att killar i klassen fällt sexistiska kommentarer och att lärarens lösning då var att hon skulle skyla sig. Då handlar det ju inte längre om att klä sig anständigt i skola eller på arbetsplats utan att vi fortfarande år 2021 lägger skulden på tjejer när killar inte kan bete sig.

        Man klär sig ju så för att få blickar.

        Varför skulle en tjej vilja ha urringat men samtidigt ska ingen titta? Bara löjligt att bli upprörd när du uppnår det du eftersökte.

        Men det är ju precis det som är det sjuka, du kan inte klä dig som du vill för att då kollar män på dig på ett äckligt sätt samt eventuellt fäller kommentarer, visslar etc.
        Hon har säkert inte blivit förvånad över killarnas beteende men har gjort det helt rätta, gått till en lärare och berättat att hon har blivit utsatt för sexistiska kommentarer. Läraren har då lagt skulden på henne och bett henne välja andra kläder, det är ju läraren främst som har agerat fel och också hen som är anmäld.
        Skolan borde absolut som du föreslår säga till killarna men borde absolut inte säga till tjejerna att problemet är att de klär sig på fel sätt.
        Om vi inte lär killar i barndom och tonår att det inte är ett ok beteende hur kan vi då förvänta oss att det ska fatta det när de blir vuxna? Istället lär sig tjejer att det är de som måste ta ansvaret, klä sig rätt, säga rätt saker, vara på ett visst sätt för att inte bli utsatta. Att det här fallet väcker reaktioner och leder till anmälan är förhoppningsvis ett kvitto på att vi är på väg bort från det synsättet och istället lägger ansvaret där det ska vara, på den som utsätter och inte på den som utsätts (oavsett kön såklart).

          Men blaaaa blaaa?? Asså vi kvinnor blir hjärntvättade åt andra hållet idag. Ja självklart ska man få ha på sig vad man vill kan man tycka. Men helt allvarligt, om du som kvinna vill gå med en urringning så är det väl för att klyftan ska synas eller? Vad är annars poängen? Jag tar då inte på mig urringat och tycker män eller kvinnor som kollar på mina bröst är ”äckliga djur” för det? Om man inte vill att någon ska sexualisera eller objektifiera ens kropp, ja då får man klä sig därefter! Denna debatten är löjlig. Tar jag på mig något urringat är det för att jag vill att mina tuttar ska se sexiga ut i andras ögon och mina egna. Vill jag inte det så tar jag på mig en t shirt. Punkt

      Brukar killar bli tillsagda det? I Sverige? Aldrig varit med om.

        Om byxorna.

    Hej! hur går det med du (vattenstänk) som skulle jobba med din sömn? Hur har det gått för dig?

    Eller har vi fler här som jobbar med att förbättra sin sömn och som vill berätta om framsteg och bakslag?

    Det går inte så bra med min sömnrutin. Har iofs inte så stora problem när jag sover utan det är med vanorna inför sömn och att komma ur sängen som jag brottas med. Och ett överdrivet mobiltittande ?

    Är det någon som färgar håret med henna? Bästa märket för att få riktigt orangerött (tänk morot) hår?

    (Och ja, jag förstår att det beror på utgångsläget också såklart.)

    Vill titta på någon serie på kvällarna, men vet inte vilken. Gärna en serie som inte är evighetslång med säsong efter säsong. Nyligen sett Snabba cash, Thunder in my heart, Tunna blå linjen och gillat. Brukar oftast leta på SVTplay först, men nu hittade jag inget. Harnetflix och dplay.

      ”Vargen kommer”, dansk serie på SVT Play. Bästa jag har sett på länge.

      Har du sett serie saknad, aldrig glömd på SVT play? Den gillade jag.
      Har börjat kolla på Huss på discoveryplus, den är bra tycker jag.

        +1
        Hidden på TV4, DNA som finns/fanns på SVT, den som dräper – mörkret

      Sexeducation på Netflix! Såg precis klart säsong 3 som släpptes igår – otrolig!

      The fall – SVTPLAY.

      Agatha Christie-inspirerade Hjerson på tv4/cmore ?

      Amelia på SVT så bra

      Det som göms i snö ???

    Asså jag har i veckan som 22 åring fått min första ORGASM. Det känns helt fantastiskt, men också sjukt att man som kvinna som varit sexuellt aktiv i flera år aldrig upplevt det.

    Nu är detta gjort med mina fingrar men jag vill ju uppleva det även under sex. HELT fantastisk känsla är det ju? Vad är era bästa tips?

    Fråga nummer 2: Vad heter tjejens…. Sperma fast inte sperma??

      vad menar DU?

      Hahaha tönt

      Fittsaft är det enda jag kan komma på att det kan heta ?

        Är inte det det som kommer när man blir våt?

          Jo, men är inte det typ samma sak? Om man inte tänker på det som kommer vid fontänorgasm ?

            Jo det är det kanske?

      Satisfyer! Gå och köp. Eller en Magic wand. Nej, köp båda.

      Det heter väl bara vätska när du får fontänorgasm. Innehåller mest urinämnen.

      Kvinnlig utlösning eller kvinnlig ejakulation?

      Mitt bästa tips är att våga ta för dig och fortsätta tillfredsställa dig själv under sex och inte bara din partner. När jag rider brukar jag kunna komma utan att ta på mig själv samtidigt men inte alltid. Men oavsett ställning så när man märker att det är nära klimax och killen håller på att komma då börjar jag stimulera klitoris tills jag kommer samtidigt. Killen tycker det är sexigt och alla är nöjda och glada haha. Jag blir upprörd över hur många kvinnor som haft sex i flera år utan att komma och tror att det ”är så för alla” eller är ”normalt”. Nej det är det inte. Man går miste om så mycket utan orgasm och jag tycker vi har normaliserat det alldeles för mycket genom åren. Förmodligen för att kvinnor som inte kommer inte ska känna att det är fel på dom. Det är det inte heller.. men man borde uppmuntra unga kvinnor till att söka orgasm mer än att normalisera att nöja sig utan. Jag kommer varje gång jag har sex och har gjort sen jag var 17. Har vänner som fortfarande inte kommer och vi är 28 år. Ett samband jag märkt utifrån egen analys är att de som inte kommer under sex har inte heller onanerat mycket eller regelbundet i sitt liv. Jag började i puberteten och har inte slutat än. Onanera mera!

        Okej jag har haft sex utan att komma också såklart.. men ah oftast gör jag det. Ville inte låta överlägsen.

    Vad föredrar ni för er själva: en rakad fiffi eller en hårig? Jag tycker båda känns fel och gillar mest mellantinget, men det är ju svårt att hålla det så!?

      Mellan!

      Rakad men ibland känner jag mig som ett barn, så vet inte, håller med dig om mellan tror jag

        Helrakat kommer från porrindustrin. Får också barnkänsla ?

          En uppriktig fråga till er som nämner barn när det kommer till rakade kön. Är det bara kön som ger associationer till barn när de är rakade? Män som rakar skägget? Rakade ben eller armhålor? Naturligt är de håriga för vuxna ju. Menar alltså inte drygt utan undrar uppriktigt varför just kön ska kopplas till barn när de är rakade.

            Tänker bara på helrakade kön.

              Jag med

        Exakt den känslan jag också har, att jag känner mig som ett litet barn. ?

      Rakad.

      Hårig

      Helkaklat

        *helrakat

        Sjukt det hade varit om man var helkaklad där nere ?

    Ä det ok att dejta två killar samtidigt? Utan att de vet om det men när man heller inte lovat något?

      Vänd på frågan. Hur skulle du ha känt/mått om du fick reda på att killen du dejtar samtidigt dejtade en annan tjej?

        Stor skillnad på att få reda på det mot att inte veta någonting!

        Såklart jag inte hade tyckt det vore nice, men samtidigt är det väl lite fritt fram tills man är uttalat exklusiva tänker jag? Vill man verkligen ha någon får man ju isf ta snacket med den personen.

      Självklart!

      Ja det tycker jag, i början finns ju inga löften. Enligt mig vore det fånigt att förvänta sig monogami från Dejt ett. Dock är det alltid bäst att spela med öppna kort, så att båda vet vad de ska förvänta sig!

        Hur länge är ”i början” då, när går gränsen att det inte är ok längre?

          Jag själv har tagit snacket på dejt tre kanske, när jag börjat gilla personen och vet att jag vill fortsätta träffa den (men kanske även andra ett tag till). Typ dejt 1-2 är ju inte alls säkert om man känner att man vill ses igen ens.

      Jadå, du har inte lovat något. Flirtade ganska mycket i skolan & det fanns många som missuppfattade det och blev arga. Tycker det är upp till föräldrarna att lära sina söner att inte ta uppmärksamhet så seriöst.

      Så länge inget är seriöst med någon anser jag att det är okej. Sen bör man väl sluta med alla utom den det går bäst med med tiden.

        Eller fortsätta dejta flera men vara öppen mot alla inblandade att man gör det.

          Om man är bekväm med det så absolut.

    Anna book gör reklam för en florist genom att ta bilder under en begravning och samtidigt hylla floristen som repostar den smaklösa reklamen i sina stories ? hur jäkla lågt får man sjunka??

      Haha, Anna hon är verkligen ?

      Skrev precis detta och skulle kommentera när jag såg det du skrev ?

      ”Bara jag eller är det inte väldigt osmakligt av Booken att lägga upp bilder från en begravning och tagga dom som fixade blommorna?
      Och att butiken även delar hennes stories och hon delar tillbaka igen..”

      Tycker det är vidrigt. Detta är väl ett tillfälle där man kan ha lite vett och inte tagga alls?
      Men detta var kanske enda sättet hon hade råd med blommorna? Är ju inte billigt precis så passar ju perfekt att ge ett GENUINT tips att det är värt att åka till Hässelby för blommor och få lite rabatt på köpet. För antar att hon tjänar något på det även om det kommer från hjärtat?

        Jag brukar kunna ta en del av Annas påhitt i försvar men detta är ju långt över gränsen. Så fult gjort. Lägga ut bilder från en kompis mammas begravning. För att Anna fick buketten helt/fick billigare. Anna hade en gigantisk bukett. För en väns 79 åriga (kan ha fel på årtalet men har läst det) mamma. Som hon väl aldrig ens nämt på instagram? Hur nära de stod. Anna och My har gjort detta till deras sorg. Så fult gjort att utnyttja någons dödsfall för egen vinning. De borde skämmas båda två.

          Jag vill också ha tips. Är sjukt kräsen jag med.

          Får inte vara humorserier. Helst thriller eller drama. Men absolut inte för otäckt.

            Där hamnade min kommentar fel

          Helt galet! Det verkar dock som att floristens repost på story är borttaget nu.

          Ett nytt lågvattenmärke av AB ?

      Detta är bland det mest osmakliga Anna Book lyckats åstadkomma hittills. ? Den blomsterbutiken känner jag mig heller inte så sugen på att gynna.

      Dessutom lägger hon ut nya stories direkt efter begravningen där hon gör reklam för sitt solarium och Elgiganten/inköpet av ny tvättmaskin ?

      Så jäkla osmakligt. Vidrig människa den där Tooken ?

    Har inte läst om just det specifika fallet, så kan inte uttala mig där. Men tycker absolut att man bör klä sig på ett visst sätt på vissa platser, exempelvis skola och jobb. All typ av klädsel passar inte överallt. Sedan behöver det inte vara överdrivet åt andra hållet heller, lite urringning behöver inte vara så farligt. Men det handlar om anständighet och respekt, inte om att ”gubbar är äckliga för att de tittar på unga tjejer”, vilket ju ofta också sker tyvärr. Tränade på gym för en tid sedan när en ung tjej kom dit klädd i en vanlig, väldigt urringad bh utan stöd med ingenting över. Hon hade stora bröst och ställde sig på löpbandet och började springa. Det gjorde mig som ändå är en hyfsat ung heterosexuell kvinna obekväm. Det blir ju liksom det man ser, även om jag inte har några intentioner att titta. Jag gick därifrån för jag tyckte det var så pinsamt. Det tycker jag är en olämplig klädsel för ett gym till exempel.

    Någon som kan rekommendera något riktigt bra på Netflix?
    Är sjukt kräsen! ??‍♀️? ? ?

      Har ju ingen aning om vad du gillar för något?
      Kolla på Young Royals. 🙂

      Vad har du sett som du gillat? Lättare att ge lite tips då?

      Jag kollar på The 100 just nu.
      Såg Outer banks för någon vecka sedan (kanske mer för tonåringar men gillade den verkligen ?)
      Georgia and Ginny tyckte jag var väldigt bra.

      Sexeducation!!! Otrolig

      Sex education?

      Modern family för komedi

      Jag vill också ha tips. Är sjukt kräsen jag med.

      Får inte vara humorserier. Helst thriller eller drama. Men absolut inte för otäckt.

      Peaky Blinders, bästa serien

        Tack ska googla den

      Fauda. Hit and run. La casa de papel. Modern family. Bonusfamiljen.

      Racord of Ragnarok var ganska kul

      Arrested development!!!!

      Dock inte sista säsongen. Utöver den så är den genial.

      Downton Abbey. Alltså.. Finns inget bättre.

    Okej, jag har all förståelse för att ni kommer ha åsikter om mig men jag är rädd för att ta vaccinet. Jag har en bokad vaccintid om en vecka men är så rädd. Hur ska jag tänka?

      Ingen ska ha åsikter för att du är rädd. Det har man rätt att vara. Det var jag också. Men det gick jättebra och det kommer det göra för dig med. Jag blev lugnare av att läsa Agnes svar att ingen hade dött av de vaccinationer vi blir erbjuden. Jag var övertygad om att jag skulle vara jätteorolig i nån vecka efter sprutan, men när man fått den så kändes det bra. Ont i armen och feber, lite yrsel några dagar. Men inte värre än så. Du fixar det du med!

      Inget svar men har exakt samma problem. Jag försöker mest tänka att jag inte vill riskera att dö om jag nu skulle få Corona, det fr helt enkelt överväga rädsla för vaccinet

      Om du är rädd för allergisk chock. Så är det bästa platsen att få det. Utbildad personal som övervakar och är beredda. Sitt kvar längre än 15 minuter om det känns bättre.
      Ät och drick innan, slappna av i armen och andas normalt. Det sticker till sen är det över.
      Resten får man ta som det kommer. Hade ju varit likadant om du insjuknat i Covid.
      Jag tänkte att hellre få en kontrollerad dos än dra på mig sjukdomen.
      Har själv kronisk sjukdom som kan triggas av det mesta.

      Ta den inte om du ar osaker. Finns valdigt mycket som tyder pa att risken att do av biverkningar fran vaccinen ar storre an risken att do av Covid. Detta redovisades exempelvis pa ett mote med FDA, som finns inspelat online om du soker. Vanta om du ar osaker. Denna info kommer att komma fram mer och mer vad det lider.

    En fråga.
    Jag fick dos 2 igår. Haft lite ont i armen idag, första gången var det värre.
    Har försökt hitta varför en del får ont i armen. Vad är det som skapar värken?
    Jag tar andra injektioner som också tas muskulärt. Då blir kanske själva sticksåret lite ömt men inte hela muskeln.
    Så är det någon som vet vad som händer, vad är det som reagerar?

      Inget som reagerar. Liten muskel, ”stor” mängd vätska = mer ont.
      Till skillnad från i gluteus där det är en stor muskel = känns inte lika mycket.

      Nog bäst att googla, här får du säkert bara en massa gissningar från folk som tagit den första eller andra lördagsdrinken! ?

        Haha. Jag räknar med det. Men det brukar ju vara lite medicinfolk som hänger här emellanåt?

          Och en hel drös som påstår sig vara experter också.

      Ämnet som sprutas in vid vaccination är försvagat eller dött virus. Eftersom det är ett patogent (sjukdomsframkallande) ämne reagerar immunförsvaret med en lokal inflammation i området där sprutan tas. Därav ont i armen.

        Varför får vissa inte alls ont medan andra, som jag tex, inte kunde lyfta upp armen för det spänd och gjorde så ont?

          Vissa fick helt enkelt inte det riktiga vaccinet utan endast placebo!

            Va? Så alla som är vaccinerade mot covid är inte det?

              Äsch den dumma tanten/farbrorn driver med dig.

                Trög jag är ?

                Började tänka på den i något land som inte gillade vaccin eller vad anledningen var och gett saltlösning till tusentals människor eller något sånt.

            Men sluta sprid falsk information ditt pucko.

              Haha på internet finns det ju faktiskt folk som skämtar ibland. Man kanske inte ska hämta information från kommentarsfältet på en skvallerblogg liksom.

                Ska man skämta i skrift gäller det att man vet hur man når fram. Något väldigt få här inne vet.

                  Haha här inne måste man skriva kommentarer som om man skriver till gravt autistiska.

                  #yesisaidit

                    Ja.?

          Vissa kan ha effektivare immunförsvar, i andra fall kan immunförsvaret ha tagit hand om viruset innan det blir en inflammation. Kan inte ge en källa på det.

        Ok. Ja det låter ju logiskt. Kan det bli så av alla vaccin? Minns inga från skolan. Tog säsong influensan för flera år sedan och fick inga reaktioner alls.

          Jag tog nyligen stelkrampsvaccin och det var fan hemskt, tjock jäkla nål och svidande vätska och ont i armen. 2009 tog jag svininfluensavaccinet och fick feber och toksomnade sittandes på en kompis soffa. Dreglade och hela kitet.
          Så att man reagerar är ju inte konstigt egentligen. Hade ont 1,5 dag av covidvaccinet, lätt feber och huvudvärk på första dos, men såg till att äta och dricka ordentligt inför dos två och var helt okej då. Lite öm i armen en halv dag efteråt

        Nu är ju covid-vaccinet av typen mRNA…

          Ja är det nog ingen som missat.
          Hur menar du att det bidrar till muskelvärken? I oftast bara ena armen?

            Hen svarar på kommentaren där någon påstår det handlar om avdödat eller försvagat virus. Det är det alltså inte (Astra, sputnik, Johnson är av den typen men inte Pfizer och moderna som svenskar får)

            I bara ena armen är väl för att du injiceras i ena armen. Varför skulle du få ont i armen du inte får sprutan i?

          Skillnaden är bara kroppen själv procedurer viruset. Du får fortfarande viruset i kroppen och det blir en lokal reaktion.

          Från https://www.1177.se/Skane/behandling–hjalpmedel/vaccinationer/sa-fungerar-vaccin/ nedan:
          Nyare vaccin tar istället hjälp av cellerna i området där du får sprutan. Cellerna tillverkar små bitar av det virus eller den bakterie som orsakar sjukdom. I vaccinet finns den information som cellerna behöver för att kunna tillverka bitarna. Så fungerar till exempel vaccin mot covid-19.

    Vad tror ni har hänt med Annica Englund och NuSkin? Det har varit väldigt tyst kring detta från hennes sida och häromdagen visade hon tillochmed upp att hon köpt andra ansiktsprodukter. Tror ni hon ångrar sig eller rullar pyramidspelet på iallafall, men i bakgrunden?

    Hur mår ni? Genuint och ärligt?
    Har själv kommit in i någon slags höstdepp då allt känns tungt utan anledning. Känns tungt.

      Allt känns skit.

      Stressad! ?

      Hur jag mår? Dåligt. Ignorans gällande min endometrios har satt djupa spår i mig och jag känner mig ledsen och kränkt. Är singel som 34-åring och har alltid varit och lär fortsätta så. Kan inte träna och hålla mig i form som jag vill på grund av svåra smärtor så jag är arg när jag ser hur alla är smala och perfekta men inte jag. Så nej allt är dåligt.

      Väldigt bra. Vårat badrum blir färdigrenoverat på måndag och har verkligen längtat. Gillar hösten, mörkret stör mig inte så mycket.

      Helt okej men vaknade med snor i hela skallen imorse ?

      Trodde jag började landa efter att ha skrapat på gränsen för ett år sedan. Men denna vecka har jobbet rört ihop sig ordenligt. Och det ligger på mig att lösa det hela. På en dag var alla stressymtom tillbaka. Suck.

      skit. Känner mig så nere och ensam,vill ta en långpromenad för att se om jag mår lite bättre för det brukar fungera men vågar inte pga tiden på dygnet.

      Tungt. Jobbar för mkt övertid. Chefen vill att jag ska jobba ÖT på en annan avdelning utöver det jag redan jobbar (i vården). Jobbat 30 h ÖT hittills i september. Är bara trött när jag är ledig. Men är glad för fint boende, gillar hösten. Hade önskat mer uppmärksamhet från min partner. Ja, livet är 5/10?

        Vad för uppmärksamhet hade du önskat av din partner? Har du provat säga till hen att du önskar mer?

      Mår bra överlag. Men jag har abstinens efter att få träna, vill träffa kärleken och jag vill flytta. Men överlag, bra. Älskar dessutom hösten.

      Jag slungades huvudstupa in i mitt livs värsta höstdepression. Aldrig känt som jag gjort nu men medicinen hjälper och tar bort det allra värsta så jag i alla fall klarar av att jobba.

      Känner mig väldigt stressad på jobbet då jag vill prestera, men ifrågasätter samtidigt alla mina livsval och vill lämna huvudstaden och mitt ändå ”kreddiga jobb” för att slå av på takten och göra något lugnare.

      Men lämnar jag huvudstaden så finns det bara en del av landet jag vill till och där finns tyvärr familjemedlemmar jag inte vill se då alla mina trauman kommer tillbaka till mig.

      Så jag mår skit och vet inte vad jag vill göra med mitt liv, inget känns värt eller viktigt längre och jag måste tvinga mig göra allting just nu med en förhoppning om att få lite glada hormoner i hjärnan. Går ut och går, träffar vänner osv…

      Sorry för lång kommentar men är det nånstans man kan spy ur sig så är det på ÖS.

    Ni som gillar att träna och hålla era kroppar i trim, hur ofta tränar ni och hur länge?

      4/5 dagar i veckan, ca 45 minuter

        Duktigt! ?

      5-6 dagar i veckan, men är aktiv alla dagar. Olika hur länge jag tränar. Är det en löprunda med högt tempo tar det ju inte så lång tid, till exempel. Men 30-90 minuter typ. Varierar som sagt en hel del.

      4-6 gånger i veckan, cirka 45-60 minuter. Sen så försöker jag alltid få in 10-tusen steg per dag ☺️

      Går 25 000 steg per dag & springer 2 ggr i veckan.

      6 dagar i veckan, ca 45-60 min. Ibland längre ??

        Gym då alltså ? Sen går jag 4 promenader i veckan på ca 45 min. 34 år. Ensamstående. ?? Aldrig varit i så bra form.

    Vad är det bästa med hösten tycker ni? ?
    Hur ser en bra höstdag/kväll ut där ni mår riktigt bra?

    Allt känns skit just nu, så behöver läsa något bra och finna lite glädje.
    Gillar hösten egentligen men känner mig bara typ vilsen, likgiltig och ah, mår inte bra.

      Jag gillar hösten som är nu. Krispiga dagar. Fina färger på löven. Man kan bylsa på sig lite bara för att det är fint eller för att man vill eller för att man behöver det. Höstluften.

      Att det är helt ok att vara inne under en filt. Läsa böcker. Dricka mängder med te, tända ljus.
      Gå ut i skogen och leta efter svamp, ta in dekorationer.

      Avskyr november. Då det brukar vara grått, regnig, mörkt och kallt och geggigt på marken.

        Rekommenderar alla som har möjlighet att resa till värmen i november!

          Vaaa jag älskar november! Min favoritmånad på hela året ? affärer börjar pynta inför julen, allt tänkande på vad man ska köpa för julklappar, mysigt regn och mörker

            Och det blir mörkt vid halv 3 ?

              Supermysigt! Jag längtar tills det är mörkt och grått typ hela dagarna.

            Så olika vi är ?. Vill tilägga att det dåliga vädret jag hatar kan ju komma i oktober också. Men december gillar jag då kan man julpynta och alla ljusdekorationer piggar upp!

            Har du ngn månad du avskyr och varför?

        Var bor du som kan ”bylsa på dig” redan? Vi har typ 19 grader varje dag här nere i söder.

          Östergötland.
          Är frusen, raggsockorna är redan på.
          Men menar att man kan bylsa på sig lite i förhand bara för att det är mysigt men kanske inte alla dagar

          Oj har ni så varmt. Igår var det mellan 3-5 grader på dagen här. Rått och kallt.

      Förresten var det du som behövde förbättra dina sömnrutiner för några veckor sen, i så fall frågade jag efter dig lite högre upp.

      Den här helgen har hittills varit en hösthelg i min smak:
      Igår var jag på AW som slutade i krogrunda. Kom i säng 01.30. Visserligen varit lite halvt bakis idag, men följde med min mamma och morfar på en liten marknad och sen gjorde jag ett ärende på stan. Därefter hem, byta om och ta en 5km lång promenad.
      Råkade somna, annars hade jag tänkt att gå på fotboll. Istället åkte jag och handlade för att göra mysmiddag, tänkt för mig själv. Det slutade med en extremt spontan dejt ish.

      Och det bästa är, helgen är inte slut! Ändå känns det som att jag hunnit med så mycket och ändå känns det som att jag har massor med energi!

      Så såna här dagar gillar jag! Hoppas på många fler såna.

      Älskar hösten! ? Ta en promenad på morgonen, äta lite frukost i lugn och ro, pilla med mina blommor, ut och leka med sonen, hem och mysa, laga god mat, ta ett glas vin, äta choklad i soffan med tända ljus och en bra skräckfilm ❤️ Eller gå på bio med sonen!

    Kulturkrock. Jag har bott utomlands i större delen av mitt liv men flyttade tillbaka till Stockholm för några år sedan. Jag har då övergått rätt mycket till svensk media, poddar osv och typ slagits av hur sjukt sexfixerade kändisar är i Sverige. Tänker på typ wahlgrens värld där Bianca pratar om hur hennes mamma inte haft sex på länge, andra kändisar som pratar snoppar och snippor och ligga hela tiden. Vad är grejen, är det det enda roliga ämnet som finns? Jag har bott i usa, Tyskland, Schweiz, Italien och hade man betett sig och pratat så där hade folk blivit förvånade för det förekommer inte sånt prat förutom om man är nära vänner typ. Vad tycker ni, är sex något som ni kan prata om med exakt vem som helst eller är dessa kändisar bara dumma i huvudet?

      De är gränslösa och mår inte bra.
      Jag har också bott länge utomlands och har reagerat som dig på det här.
      Det är som om de tror att deras sex är något speciellt och spännande FÖR ANDRA!?!?
      Herregud, alla har sex ibland. Varför måste dessa kändisar berätta om sina sexliv?

      Jag tycker att det är positivt att det inte är så tabu som det har varit. Sex är normalt, mens är normalt osv, så varför behålla en ”tystnadskultur” (i brist på bättre ord) ? Men kan förstå att det kan bli uttjatat.

        Att något är normalt betyder inte att man behöver prata om det i tid och otid.

          Nej, inte i tid och otid men i t.ex. en podd så väljer man ju att lyssna eller inte. Jag har inte erfarit att random människor jag inte känner pratar sex hur som helst.

        Kiss, bajs och pruttar är också normalt ??‍♀️

          Ja, precis. Det ska också vara normalt enligt mig, på så sätt att det inte ska vara skamligt att säga att man har problem med något av det.

          Jag har iofs läst till undersköterska så jag vet inte om det har en stor del i att jag tycker att det ska vara normalt att prata om det.

            Fast då är det inte fel att under en dejt säga ”fy sjutton vad bajsnödig jag blev, måste vara gårdagens räkor som gav mig rännskita- ursäkta mig!”? Eller något liknande (du fattar). Min poäng är att kiss, bajs etc är normalt MEN det förutsätter inte att alla vill höra om det eller på något vis är intresserade av det. Vissa saker är personliga vare sig tabu eller inte, enligt mig.

              Nej men om en podd bara pratar kiss så kan du ju stänga av den och välja en annan podd.

              Eller menar ni att random kollega berättar om helgens gruppsex på lunchen?

                Fast nej jag menar typ att någon i någon podd kan prata om någon kille och sen börja prata om att ligga med honom, storleken på hans intima delar, knulla bak o fram och gud vet vad…

              Det kanske inte är något man klämmer ur sig på första dejten men i ett förhållande skulle jag tycka att det vore bra om man kunde säga sånt.

        Men alltså tabu, det är 50 år sedan det var tabu att prata om sex. Nu verkar vissa tro att vi andra vill höra om deras sex? Så himla ointressant.

          Varför just 50 år? Vad hände då? Jag tycker mig ha sett en stor förändring och då är jag 28.

            Det var väl på 60 talet den stora vändningen var.

              Okej, vad hände då?

                Ha! Nu var jag ju inte där personligen men ”den svenska synden” blev väl ett begrepp då. Blandat med hippiekulturen och vänsterrörelsen. Man skulle ha fri sex och inte äga varandra osv.

                  Ah, jag förstår. Tack för svar ?

          Just Wahlgrens värld verkar ju dock väldigt många vilka se på. Vilka poddar som syftas på vet jag inte men även där är det ju lätt att se hur många som vill lyssna. Ingen tvingas väl att se wahlgrens värld och lyssna på en podd?

            Precis så!

            Fast nej, det här är återkommande oavsett vilka kändisar jag kolla på. Kollade på han som intervjuar kändisar i bilen och varenda kändis pratar om sex som att de vore ensamma hemma. Det är liksom från tv till podd och annan media, överallt ska det pratas sex.

              Menar bara att svaret på varför de tror att alla är intresserade kanske är just att folk uppenbarligen är intresserade då de lyssnar på dessa poddar. Är man inte intresserad så hittar man andra poddqr att lyssna på.

        Håller med dig. Även om det kanske ibland ska skämtas lite väl mycket om det här i Sverige. Bra att det normaliseras dock tycker jag.. Mens och sex bla menar jag. Hade ett samtal med en bekant jag inte pratat med på länge. Han rör sig i innekretsarna i Stockholm. Han frågade hur jag mådde och jag nämnde att jag var på mensdag två och mådde sådär. Då gav han mig ”tipset” att jag i fortsättningen INTE skulle nämna ordet mens för honom eller någon annan för den delen för att det är äckligt. Att mens är vidrigt och att vi kvinnor ska säga att vi har vår ”period” om vi nu måste informera om det. Jag blev fan i chock! Och jävligt förbannad! Sa åt honom att mens är det mest naturliga som finns och att ingen kan säga åt mig vad jag får och inte får säga, allra minst han! Då blev jag kallad äcklig feminist mm mm. Sjukt att det här existerar fortfarande 2021!

      Sex enligt mig är något personligt. Jag öppnar inte upp till samtal om mitt sexliv, men får jag frågor om det så svarar jag.

      Håller med. Svenskar gillar att prata om sådant som borde anses vara ohövligt att nämna. Både sex och snusk av olika slag kan man reservera för sina närmsta vänner om man prompt måste prata om det.

        Varför ”borde det” anses ohövligt att nämna?

        Känner verkligen inte igen att annat än nära vänner tar upp sex och snusk med en. Vilka ytliga bekanta har ni? Nämner grannen senaste knullet nere vid postfacken eller vad?

          Min grannes fru dog i bröstcancer, 34 år gammal. Efter begravningen kom han fram till mig och sa med ett leende på läpparna att ”se till att kontrollera de där snygga tuttarna!”. Visst, det är inte sexuellt men för det första helt sjukt då frun precis hade dött, 2. Absolut gränslöst att prata med sin granne om hennes tuttar .

      Också tillbakaflyttad utlandssvensk men håller inte med dig 🙂 är mer glad åt den svenska kulturen i det avseendet- nu pratar jag inte så öppet själv men den svenska synden och nakenhet osv är väl en del av vårt kulturarv och jag tycker det är fint! Skjutningarna i förorter och storstäder oroar mig något enormt dock men inte att sexualitet inte är tabu.

        Förstår inte vad det är för kulturarv att prata kukar, knulla och snippor stup i kvarten. Det är väl tvärtom bara helt integritetsbefriat och går inte ihop med standardbilden av ”den stela svensken”, men kul med andra perspektiv.

    Hur noga är ni med att era vänskapsrelationer ska vara ”jämna”/ömsesidiga gällande hur ofta man hör av sig? Känner att jag allra oftast är den som kontaktar mina vänner och frågar hur det är eller om vi ska ses. När vi väl umgås känns det bra men det börjar tära på mig att jag alltid är den som tar initiativ. Blir ledsen och känner att ingen riktigt bryr sig. Jag har full förståelse för att man kan ha olika mycket att göra i perioder av livet men när det går flera år av att jag får vara den drivande i relationen känns det inte bra. Har försökt ta upp det här med dem men jag känner inte riktigt att någonting förändras.

      Hej Sara, jag känner precis samma som du. Typ att slutar jag bjuda in kommer vänskapen rinna ut i sanden. Skittråkigt att inse, men jag orkar inte vara den som alltid bjuder. Har därför blivit naturligt att flera relationer helt försvunnit. Orka folk

      Alltså. En bra vänskap, då behöver man inte tänka på sånt för det faller sig naturligt. Så tänker jag.

      I mitt kompisgäng så är alla olika, vissa hör av sig mer än andra, men lägger ingen större vikt vid det.
      Vi vet alla vart vi har varandra och det spelar ingen roll om man inte hörts av på en vecka eller ett år, för när man ses så är det som igår.
      Det är riktigt vänskap.

    Jag har bott här i hela mitt liv och kan ändå höja ögonbrynen lite åt hur man pratar kring sex åt höger och vänster. Känns generellt som om dessa personer är gränslösa. Verkar som om de tror att folk är intresserade av att veta, mer än folk faktiskt vill veta. Blir bara lite….pinsamt. Nej tack, håll sånt i sovrummet för er själva.

      Svar till nån person som skrev om kulturkrock där uppe såklart?

    Alltså. Det här med endometrios. Har jag sovit i hela mitt liv eller har det fullkomligt exploderat med det ämnet här i ÖS? Eller är det ett fåtal personer som skriver om ämnet ofta? Något nytt som hänt med forskningen kring det att det blivit en nyhet? Eller vadå?

    (Innan eventuella påhopp om att jag är endometrioshatare eller liknande – nej, jag undrar genuint då det är intressant att veta. Så ta inte illa upp, lägger ingen värdering i sjukdomen eller de som har den)

      Många samlas här tror jag för att de finner likasinnade. Sjukdomen har nonchalerats under så många år och nu börjar den äntligen uppmärksammas mer tack vare konton som endometriosdoktorn på Instagram till exempel. En fruktansvärt jobbig – men så viktig – sjukdom.

      Några är samma vet jag. Man har lärt sig hur de uttrycker sig så nu vet jag vilka de är.

        Åh nej nu kan inte vi hemska människor med endometrios gömma oss längre! Vad ska vi nu ta oss till vi som orsakar så mycket ondska i detta kommentarsfält.

          Va?

          Okej…

          Öh? Hur kan du ens tolka det sådär?

          Haha hur kom du fram till den slutsatsen??

          Asså förlåt men om du har den inställningen till folk och går runt med föreställningen om att alla förminskar din sjukdom, vilket jag tolkar på din sarkastiska kommentar, är det inte så konstigt att folk till sist inte ens vill ge en ärlig chans till att lyssna och diskutera viktiga ämnen som detta. Skärpning nu, man behöver inte göra sig till offer av en kommentar som uppenbarligen inte handlade om sjukdomen i sig.
          Dessutom har alla någon form av problem. Är det inte pga hälsa så är det pga något annat. Viktigt att inte glömma det när man är mitt uppe i sitt eget. Ta hand om dig. Godkväll!

            Exakt!

        Håller fullständigt med ? / En av endometriosmänniskorna ?

      Åh ÄLSKAR när andra lär sig! Jag vill tro att jag va bland de första att skriva om det här, det känns så iaf. Jag mår ofta skit, men försöker heeeela tiden ha ett positivt mindset. Japp det suger, men jag vägrar låta skiten ta över mitt liv. Jag ÄR inte min sjukdom. Mitt liv är för värdefullt för att inte njutas av. Sen om det handlar om en smärtfri dag på soffan – OCH! Bättre än inget ?

      Alla är inte negativa, ville mest inflika det ?

    Jättelöjligt av mig att ens tänka på det. Men Åsa Ingrosso som tycks vara överklass, den fiiiina frun, de bilder de ger sken av med lyx och glamour. Varför syns hennes bröstvårtor på varenda bild då hon har klänning? Är det verkligen ”classy” att visa det?

      Överklass???
      Åsa Ingrosso är verkligen inte överklass.
      Hon är nyrik arbetarklass.
      Jag gillar arbetarklass för vi är direkta och ärliga och man ser direkt vad vi går för…men nyrikedom gör vissa av oss rätt vräkiga och bräkiga.

        Håller med dig. Nyrika (inte alla) verkar tappa respekt för både pengar och personer i lägre klasser.

        Nej jag skrev hon tycks vara överklass. Alltså att hon ser sig själv som så 🙂

      Så jädra osexigt… jag tycker banne mig att man borde växa ifrån bekräftelsebehovet av att försöka vara sexig. Usch.

    Inget emot klädkoder men om vi låter vad gubbslem tänder på vara styrande för hur vi klär oss kommer det sluta med bruka. Den vägen vill vi inte gå. Låt deras tankar stanna i deras huvud, låt de tomte påverka oss alla.

    Jag är så glad att min barndom/tonår var under 90-/början på 2000-talet. Tecknade filmerna som gick på Disneydags eller liknande, musiken (Aqua, spice girls, backstreet boys och alla andra pop-band), mysteriet på greveholm, att man ringde hem från en fast telefon till kompisars fasta telefon för att fråga om de ville leka, telefonkiosker, bonusen man fick när man fick samtal genom comviq, Bullen, fångarna på fortet som var bättre då, sikta mot stjärnorna, den groteska klädstilen haha. Härliga tider ändå nu i efterhand!

      Samma här!

      Du får inte glömma tidiga tonåren när man lyssnade på Basshunter och satt på MSN och chattade med alla polarna ?

        Och så loggade man in och ut så att ens crush skulle se en, och sen när de skrev sa man ”oj min dator strulade” ??‍♀️

      Nintendo! När man behövde blåsa i kassetterna! ❤

    Så länge man inte åker dit för blottning tycker jag det är ok. Det finns redan väl avvägda lagar.

    Jag är så less! Sedan vaccindos två har jag mer eller mindre haft ”mens” non-stop. Det är mest klumpar. Jag tänkte inte ens på att det kunde vara en biverkning av vaccinet förrän jag läste om det i en tråd i pink room, och nu har det snart gått en månad.

    Jag är glad över att jag vaccinerat mig, men är samtidigt så less över att mensrubbningar – enligt vad jag hittat när jag försökt hitta information – inte verkar anses kunna kopplas som en biverkning. Ville bara få ut detta. Jag försöker att bara vänta tills det går över men jag börjar tröttna.

    Jag ska besikta lägenheten inför en flytt. Besiktning sker om 6 dagar och flyttar ut om två månader ungefär.
    VAD ska jag tänka på inför denna besiktning?
    Har gått med förstoringsglas för att fylla igen gamla spikhål. Förstår att jag inte ska flyttstäda nu eftersom det dröjer innan jag flyttar men ja som sagt, vad bör jag tänka på och eventuellt ordna? 🙂

      Det beror helt på vilken hyresvärd det är. Vissa är helt okej med normalt slitage medans andra tar ut en avgift för varje hål i väggen.

      Tänk såhär; det är en besiktning inför flytt. Vi flyttade från lägenhet i våras och när vi besiktade den fick vi tips om hur/vad vi skulle återställa (bara ett par hål efter lampor) och städa (städfirma) etc. Sedan kanske det beror på vad för värd man har, vi hade en väldigt bra privat värd och det blev inga problem när vi sedan flyttade.

      Så tidigt innan avflytt brukar de mest kolla att du inte brutit upp golvet eller målat taket svart, typ.

        När dom besiktigade min lägenhet kollade dom på skicket av golvet, väggarna och fönstren + att toaletten, kranen och handfatet i badrummet och spisen/ugnen, kylen och köksvasken -och kranen funkade.

    Kan man göra något åt uttänjda underkläder? Mina faller ned om jag inte har åtsittande byxor på mig.

      Köp nya

        Av bra kvalitet och använd inte sköljmedel.

      En död resår är en död resår.

        Dagens ord

    Jag är alltid så himla trött på dagarna när hösten kommer. Är piggare på kvällen än dagen. Har tänkt att det måste ha med vädret o göra, under sommaren är det inte lika extremt. Jag tror jag behöver dedär ljuset….. vad kan man göra åt det? Hemskt är det. Bodde i Thailand några år förut och solen påverkar mig verkligen positivt…blir pigg och glad. Nån som känner igen sig?

    Jobbintervjutips? Är färdigutbildad medicinsk sekreterare i december men ska på intervju redan på tisdag.

      Snälla berätta om utbildningen? Funderar på att plugga samma.

        Utbildningen är inte särskilt krävande förutom anatomin. Kunde jobba extra samtidigt. Jobbet är roligt och varierande, lönen är dock kass.

          Ja, varför varför är lönen så kass?

            Kvinnoyrke/vårdyrke…

      Hej!

      Jag jobbar som rekryterare, skulle ge dessa tips:
      1. Förbered dig. Läs på om organisationen! Men fundera även på olika situationer då dina egenskaper tagit sig uttryck i arbetslivet, exempelvis hur det märks att du är strukturerad (om det är det arbetsgivaren efterfrågar)
      2. Var hellre öppen med att du är nervös än att låtsas vara något annat. Ofta blir det ett ödmjukt sätt att bryta isen
      3. Försök hålla ögonkontakt. Jag vet att det är svårt, men ger ett intryck av lugn och säkerhet

      Stort lycka till!

        Tack!!

      Är ett jobb som kommer försvinna till stor del i framtiden när nya journalsystem gör det möjligt att diktera direkt in i journalen. Välj något annat

        Helt fel. Medicinsk sekreterare är tvärtom ett jobb som har återkommit. Numera finns hur många jobb som helst att söka.

        Detta har man sagt sedan 90-talet och idag I många regioner är det stor brist på medicinska sekreterare. I Skåne har enbart röntgenavdelningar kunnat införa taligenkänning men på de flesta andra kliniker används det väldigt lite. Sedan ska man tänka på att yrket har utvecklats och gör det fortfarande. Jag skriver 0 diktat, det ingår inte i mina arbetsuppgifter. Administration inom vården kommer alltid behövas.

    Jag har verkligen inga vänner. Jag är inte omtyckt av någon förutom min sambo. Jag har försökt på alla sätt och vis att få vänner. Jag bjuder hem folk, jag försöker vara öppen och trevlig på jobbet, jag är ute på saker (själv så oftast) osv men jag blir liksom inte…. sedd. Känns så töntigt och patetiskt att behöva skriva detta men det är tyvärr sant. Jag har nu fått mitt första (och väldigt efterlängtade) barn och min ensamhet är tydligare än någonsin. Gör ont i mig att så få vill träffa henne. Någon annan som också är sjukt ensam? Hur går man vidare? Ensamheten äter upp mig.

      Om det är till någon tröst så skulle lika gärna jag ha kunnat skriva det där.

      Nä men söta fina du. Det kommer att bli bättre. Men en sak jag vill säga är att jag är inte heller någon folk flockas kring, och jag har kommit fram till att det är ok.
      Man behöver inte många vänner. En sambo och ett barn är en bra start.
      Sedan kommer du att träffa någon annan, en mamma till exempel, i en situation lik din och då kan man haka i varandra och vara vänner ett tag.
      Det behöver inte vara en lång vänskap! Ni kan följas åt en kort tid, när ni har utbyte av varandra. Sedan kan det ta slut! Det är ändå värdefullt. Sedan kan nästa fas inledas, med någon du har en tid. Osv.
      Jag ser vänskap som faser, därför blir jag inte besviken eller känner mig ensammare än andra.

        Tack snälla du. Man tänker ofta att man är ensam om att ha det såhär. Min sambo är helt tvärtom. Han kan bli vän med vem som helst hur snabbt som helst. Även han har märkt av hur svårt jag har att bli omtyckt. Jag ska försöka tänka som du gör.

          Gå till öppna förskolan ❤️

        Många i dagens samhälle verkar se vänskap som något kortvarigt, antagligen därför folk är ensamma. Man byts ut när den andra tröttnar. Vänner i vått och torrt känns sällsynt numer.

      De är lättare att få nya vänner när man skaffat barn. Blir liksom naturligt att man lär känna nya då.

        Hur? Jag har ju barn nu och har inte träffat någon än så länge. Ge gärna tips för jag tar tacksamt emot dem ?

          Håll utkik efter och delta i barnaktiviteter som finns där du bor, öppna förskolan, bvc-grupper, yoga med bebis etc.

          Jag fick många vänner på internetforum när jag var nybliven mamma.,idag är det väl facebookgrupper som motsvarar den tidens forum.

          -Gå på olika aktiviteter för förälder + baby
          -Föreslå en fika eller promenad efteråt
          -Försök sätta upp något regelbundet med dessa personer, t.ex. att ni går en promenad varje fredag morgon
          – Sätt up en whatsapp grupp eller liknande, för allmänt prat och att styra upp träffar
          -Bjud in någon/några på fika
          -Kolla upp olika grupper online, föreslå aktiviteter med folk där. Det är absolut inget konstigt heller att skriva att du söker nya föräldralediga vänner, MÅNGA är i situationen att de är ensamma som föräldralediga och många söker nya vänner i den situationen

          Det kan verkligen vara som en nystart nu du fått barn, försök se det som det. Visst finns det inga garantier att man trivs ihop bara för att man råkat få barn samtidigt men det är en bra grundförutsättning: ni har alla mycket ledig tid på dagarna, är i samma livsfas etc. Försök sen fortsätta hålla kontakten med de du trivs bäst med, tyvärr blir ju en del väldigt upptagna efter FL, en del kommer flytta etc men försök fokusera på några personer och håll i dem.

      Har också fått barn och det blir ju långa dagar med mycket ensam tid om man är föräldraledig och där jag bor iaf är öppna förskolan stängd, men öppnar nog snart. Annars kanske nåt sånt skulle vara något där du kan träffa andra som kanske är i samma situation, som känner sig ensamma om dagarna och som har barn i typ samma ålder? Det är väldigt lätt (känner jag iaf) att fastna i grubblerier då man spenderar så långa dagar själv med barn.

    Finns det något roligt pc spel ni kan tipsa om? Har knappt spelat sen jag var liten men blev sugen.

      Jag är just nu inne i en nostalgitripp så bortsett från Sims 4 som jag kör just nu och Cyberpunk så spelar jag Theme Hospital och Rollercoaster Tycoon. Rollercoaster finns på Steam och Theme Hospital på GOG. Båda är från någon gång på 90 talet och Theme Hospital är det roligaste spelet jag någonsin har spelat. Sedan kanske du kan få tag på The Longest Journey (Den längsta resan på svenska) och Dreamfall. De bästa äventyrsspelen i mina ögon i alla fall. Ska även finnas något djurparksspel på Steam men likt Zoo Tycoon men mer realistiskt så verkar extremt sorgligt.

        Tack snälla för tipsen! Ska kolla upp

      Overcooked!

    Någon som lyckats minska/bli av med acneärr? Min hy ballade ur totalt när jag slutade med p-piller för några år sen. Nu har jag mörka/röda ärr kvar som jag stör mig på.

      https://leyla.elle.se/acnearr/

      10% AZELAIC ACID BOOSTER från Paulas Choice har hjälpt mig mycket, men tror det finns bra och billigare alternativ också. ?

    En kille som bor i Stockholm och har åkt fast för ekobrott och tre års fängelse – i vilket fängelse kan han tänkas sitta?

      Kumla

        Kumla är väl mer för farliga brottslingar som är våldsbenägna tänker jag? Det här är en helt vanlig finanskille.

      Är det Sickan?

        Vad är Sickan? En person? Nej det är det inte i så fall.

          Jönsonligan

      Går inte att svara på. Beror på vad hans utredning visar men också var det finns plats.

      Svartsjö möjligtvis

      Anstalten vid Kolmården brukar Ekobrottslingar sitta.

        Eller Nyköping

      Det är fullt typ överallt just nu, så typ vart som helst.

    Vad tycker ni om nya säsongen av the circle? Jag tycker att deltagarna är väldigt tråkiga den här säsongen. Ingen sticker direkt ut och jag känner inte något direkt engagemang kring dom.

    Sen fråga om något så viktigt som julkalendrar.
    Är sugen på att unna mig en kalender i år för att lysa upp december, vilka är prisvärda?
    Intresserad av skönhets-, godiskalendrar etc.
    Någon som inte är alltför dyr, men gör en glad.
    Kommer förmodligen vara tvungen att fira jul ensam i år, så en fin kalender skulle behövas…

      English tea shops kalender med teer är den enda jag kan rekommendera. Jättegoda teer och alla utom en återkommer en gång under kalendern så man får njuta av det goda teet en gång till. Min kostade 79 förra året.

      Kicks hudvårdskalender ska vara grym! Massa fullsize!!!

    Hej!
    Jag har gjort lashlift. Då får man inte tvätta ögonen med olja..
    Kan någon kunnig inom hudvård hjälpa mig med att säga om denna produkt som jag älskar innehåller olja?

    Sensai
    Silky Purifying Creamy Soap

    Ingredienser
    Water (aqua), Glycerin, Myristic acid, Potassium hydroxide, Lauric acid, Peg-32, Peg-6, Potassium lauroyl glutamate, Stearic acid, Sodium methyl cocoyl taurate, Glycol distearate, Ceteth-20, Glyceryl stearate, Peg-45 stearate, Fragrance (parfum), Butylene glycol, Dipotassium glycyrrhizate, Phytosteryl/octyldodecyl lauroyl glutamate, Alcohol, Acetyl glucosamine, Polyquaternium-7, Talc, Quillaja saponaria bark extract, Hydrolyzed silk, Panax ginseng root extract, Perilla ocymoides leaf extract, Dioscorea panthaica root extract, Tocopherol, Sodium benzoate, Phenoxyethanol, Alpha-isomethyl ionone, Citronellol, Limonene, Linalool, Iron oxides (ci 77492), Iron oxides (ci 77499), Ultramarines (ci 77007) .

    Super tacksam för svar!

      Nej den innehåller ingen olja. Här nedan ser du innehållet på deras Cleansing Oil där ordet oil förekommer på flera ställen. Har du inte deras tvättlapp (Sponge Chief) skulle jag rekommendera dig att skaffa det ??

      Liquidum, Triethylhexanoin, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Aqua, Parfum, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Squalane, Panax Ginseng Root Extract, Tocopherol, Argania Spinosa Kernel Oil, Acetyl Glucosamine, Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

    Aj har rakat benen men min hyvel (eller blad) måste vara dåligt för jag har fått några vita ”fläckar” (antagligen att hyveln tagit med sig en bit hud). Nu svider det. Vad gör jag för fel? Är det verkligen bara hyveln det är fel på? Bytte den nyligen. Venus divine den rosa.

      Strunta i att raka benen.

      Du kanske trycker för hårt? Du ska knappt ha något tryck på hyveln alls utan bara snudda huden.

        Eller ge f i att dra rakblad mot huden…

    Jag har endel ”problem” med min adhd, bland annat att jag har bråttom med saker. Ska ta allt nu direkt. Har övat så mkt på att inte söka nytt jobb efter 3 månader när jag börjar känna att jag måste göra något nytt. Inte ”ta allt” med alla direkt utan låta endel saker vara.
    Nu har det hänt två stora positiva grejer i mitt liv för att jag ”suttit ner i båten” lite. Det gör mig glad att jag fixat att lugna mig lite samtidigt så väcker det känslan av att kanske börja testa att medicinera för att få lite hjälp med andra grejer som jag har svårt med.

    Min fråga, ni som börjat medicinera senare i livet blev det bra? Vid vilken ålder började du? Haft uppehåll?
    Ni som fått diagnos adhd add senare i livet har ni medicinerat?

    Dela gärna med er av erfarenheter!
    Hur länge medicinerade ni innan ni kände skillnad?
    Ni som slutat varför sluta de ni?

      Jag har extrem svår adhd men har kunnat elva utan medicin pga emitidrottare sefädan barnsben. Nu jobbar jag i ett jobb där man måste fokusera mycket så jag nu som nybliven 30 åring har precis testat ritalin för första gången. Jag grät för det blev så skönt i mitt huvud. Sjukaste jag varit med om någonsin! Så värt!

    Ölkorv ?

    Det här med filter som ändrar ens ansikte helt och hållet, fler än mig som verkligen hatar dom? En kompis till mig har börjat lägga ut massa selfies med något filter, hon ser inte alls ut som sig själv. Ögonen är mer ”snea”, näsan är smalare, läpparna större och så är det lite blur på. Känner verkligen inte igen henne med det, men hon tycker uppenbarligen att hon är skitsnygg. Tänker att det lär ha blivit ännu vanligare med ingrepp efter alla dessa filter blev en grej? Någon som vet?

      Ja utan tvekan. Minns när Facebook precis hade blivit poppis och jag såg en gammal klasskompis på bild som hade lagt till mig som vän. Jag blev typ chockad och tänkte, wow vad hon har förändrats och blivit snygg (sorry). Såg henne på tunnelbanan dagen efter och där satt hon och såg ut som hon alltid gjort och jag undrade hur hon inte skämdes att lägga upp den där bilden när det såg ut som en helt annan människa. Det här var liksom i början när inbyggda filter inte ens fanns utan Photoshop var grejen, vill inte ens veta hur det är nu.

      Yes förstår precis. Har en klasskompis som gör precis det. Hon ser inte ut så i verkligheten! Tycker lite synd om henne att hon känner det behovet, då det inte ser ut henne.

    Träffade en kille väldigt spontant ikväll. Egentligen är jag lite ”rädd” för att träffa killar eftersom jag alltid blir dissad, en dejt liksom, sen får jag smset ”det klickade inte” eller ”jag ser oss bara som vänner” men tänkte att jaja, vi kör.
    Jag visste att det inte kunde bli något med den här killen, kanske var det därför som det var en av de bättre ”dejterna” jag haft?
    För det var precis samma med min bästa killkompis. Med killen idag hände ingenting, men det hade nog kunnat göra det, stämningen var en helt annan mot vad det brukar vara nämligen. Och det var precis som med min killkompis. Bara det att jag och kompisen har haft sex några gånger, och detta också med vetskapen om att vår tid ihop var begränsad.

    Så kan det vara så att jag (och killen?) slappnar av på ett annat sätt när vi vet att det inte finns några förväntningar som på en riktig dejt?

      Kompisen med barnen playar dig rejält

        Va? Jag har ingen kompis med barn?

      Ja så kan det vara! Mindre press = mer avslappnat

    Behöver massa pepp!

    aldrig varit på en dejt och nu vill en kille från tinder ses. HUR tar man modet till sig? han har flera hundratal tjejer som följare på insta och sysslar med skönhetsbehandlingar (men är läkare inte för att de spelar nån roll men). tänker att han aldrig kan va intresserad av mig som aldrig ens gjort fillers i mina små läppar och som är överviktig?… han är från afghanistan och är även lite nojig över att min pappa inte kommer gilla det. självklart ska min pappa inte bestämma vem jag träffar MEN känns ändå jobbigt. Några tips eller råd?

    Va? Jag har ingen kompis med barn?

    Bra dokumentärer på Netflix? Har sett den där om e-post, mccain, den där sekten med gurun och Trump.

      Se den med Bruce/Kaytlin Jenner

    Stalkade en kille jag snackat ett tag med från tinder.. visade sig att han är tidigare straffad, kan dock inte öppna domen men känns som en dealbreaker, hur hade ni resonerat? han är dömd för bedrägligt beteende som numer går under ringa bedrägeri. visade sig att även hans brorsa eller kusin är straffad för ringa stöld.

      Finns bättre ostraffade killar därute!

      Låter som en man som kan vara väldigt manipulativ, hade inte fortsatt lägga energi på en sån typ.

      Jag hade klippt kontakten direkt. Utan ett ord. Min fd bästa kompis höll på med samma typ av brott, också något jag fick veta genom stalkning, haha. Men jag hade en dålig magkänsla kring henne och det visade sig vara med all rätt.
      Så från dagliga sms till totalblockering. Det låter väldigt hårt kanske, men det fanns goda anledningar till det.

    Jag vill flirta med en kille på jobbet (vi jobbar på olika avdelningar – är en större arbetsplats med ca 150 pers, så vi har 0 kontakt i jobbet med varandra). Jag har dock varit i förhållande längre period, 5 år, och blivit singel för någon månad sen så är dessvärre jäkligt ringrostig. Kan ni ge mig några tips på hur man kan flirta lite subtilt med någon på jobbet? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.